Packat och klart

Sådärja.
Som vanligt packar jag vid midnatt. Ungarna somna halv nio, peppar peppar. Chrille gick redan vid elva. Nu har jag packat 3 gånger mer än vad vi brukar ha med till Thailand typ. Sejdan va smetat d vart i väskan, välling o ersättning för 5 dagar, hela Jeffs garderob typ då han böar ner allt man sätter på honom, Li har å en massa kläder med, då hon fortfarande skulle behöva haklapp, Chrille packade ner lite kalsonger o strumpor o en ren tröja. Bärbara DVD spelaren är med, Chrille har sin data oxå förståss, några blöjor o en massa massa mutor.

Li packade sin egen pysselväska, d va allt från snören, tejp och sax, till pennor och målarbok. Asså guu va jag kommer ha d lyxigt i bilen, sa hon och räknade upp se på film, pyssla o sådär... Väntar bara, vi hinner inte passera Arningeskylten innan hon är otålig o har myror i brallan. Det är ju en hel vetenskap att ta sig till Susanna i Strömma Hammarland utan nåjs (det tar 25 minuter). Men hon har looovat att va snäll. Och så sa hon när hon skulle gå och sova tidigt för att vara pigg imorgon så sa hon vaddå, jag kan ju sova i bilen om jag blir trött. Sant.

Planen för morgondagen är stopp 1: Tom Tits, Södertälje. När alla är trötta där åker vi vidare ner till Jönköping där vi ska bo på hotell. Andra sevärdheter i Jönköpingstrakten är ju Vimmerby, Gränna polkagrisfabrik och IKEA. Får se vad vi hinner med.

Slänger säkert iväg nåt inlägg, har ju datan med.


Gulle gull Li


Såhär smakar fasters sura plommonsaft.

Amatör

Igår var jag ju då till min vän Chrisso (Hägge) på avskedsfest. Han ska åter igen åka till Malaysia o jobba. Ha träffat honom 2 ggr i sommar, o d e på krogen. Och jag minns ungefär noll av vad vi pratat om. Det bjöds på grillad biff och fittit god hemlagad potatissallad + en massa dricka förstås. Plötsligt var det avfärd ut på sjön för att titta på fyrverkerierna. De minns jag, de var fina.

Plötsligt väcker Chrisso mig och frågar ifall jag ska med till stan.

-Öööh, va e klockan?
-Halv fyra...


Där låg jag och sov i sängen, full fest utanför med öppen dörr. Myspys antar jag, fara hem? Nääh. Pigg och glad kände jag mig, o full ännu förstås. Vi åkte båt till stan och jag var nog den enda som satte flytväst på mig, vad gör den för nytta under bänken lixom? Jag sa att man blir kärring då man får barn, men de andra flinade och tyckte jag var helt tydligt den enda med vett i skallen ombord. Vad de skulle till stan att göra kan man ju fråga sig. Men de styrde sina vingliga ben mot Rökkas. Jag tackade för mig och traskade hemåt. Nöjd, för att jag sovit bort den värsta tiden av festen, men ändå varit med lixom  =)  

Idag sov jag till kl. 12 och mår konstigt, ont i huvet och mår illa. Tänk om jag supit till kl. fyra! Jag hade gått och lagt mig redan halv tolv,  sån jävla amatör. Tacka fan för d.

Bra dag?

Vaknade så outvilad man bara kan med huvudvärk och en hyperaktiv bebis som med våld skulle stiga upp 8.00. Övertalade Chrille att gå upp, då han kan somna när, var och hur som helst. Men att jag då har lättatst att somna om på mornarna. Det tog ju inte länge förrän mammsjuka Li var o reppa i mig om att jag skulle stiga upp, röt nåt irriterat med min mörka morgonröst o sen fick jag va ifred. 10-tiden väckte Chrille mig, då skulle han på jobb. Fortfarande i skick som en påtrampad fluga. Men jag börjar hämta mig efter lite frulle, 2 liter vatten och en par Burana + att Jeff däckat ute i vagnen.

Nu ligger en pyjamasflicka och skriver "SOCKER" på ett papper på golvet intill. Fattar inte vad det är med henne, navelsträngen har vuxit tillbaka och den är kort kort. Hennes båda ögon är lite variga, men vi putsar med det kokta vattnet och det börjar ge med sig, öronen värker mellan varven och då är det bara att linda in en liten skiva vitlök i bomull o föra in i örongången. Skulle va mindre kul att åka på turné med öron- och ögoninflammation. Hoppas hon är i skick imorgon.

Vi har tänkt åka till Gränna o titta på när de lagar polkagrisar, till "Skattkammarön" i Malmö, Vimmerby i Jönköping är ju öppet om man vill gå omkring och strosa, men inga figurer eller teatrar är aktiva såhärårs, det är väderrelaterat, IKEA för de vuxna och Li längtar ju till att få vara i IKEAs lekrum. Sen har vi några kort i bakfickan. Men de där sakerna är nog spikade. Luskar lite på nätet ännu vad som skulle finnas. Hade ju tänkt på Liseberg, men det beror på vädret. Vi får se. Men prata inte om det här med Li, för hon vet inte exakt vad vi ska göra.

Nu ska jag tömma Bettansbordet och sen ska vi ta lördagslunch på stan.


Göra en bok

Idag har Pingu säkert snurrat 4 varv på vår ultramoderna filmmaskin VHS! Lis bärbara DVDspelare har gått varm då hon har sin lediga dag på fredagar. Och jag har suttit vid datan i typ 5 timmar. Vet inte om jag nämnt det, men mitt i allt ståhej om träning, hjärnskakning, sjukhusbesök och Bettans så har jag hjälpt en dam med att laga en bok oxå. Hon hade allt klart i text och bilderna målade, så jag vart ombedd att hjälpa henne lägga upp det i publisher och slutföra det till PDF för lämning till tryck.

Det har varit jätteroligt och givande, men tajt om tid. Man har pressat in de där besöken mellan middag och träning, om man inte glömmer bort träningen förståss. Ikväll låg barnens far och sov (såå sjuuk) så jag ojade mig lite inför världens bästa svägis och vipps så var man erbjuden barnvakt. Slängde av ungarna där och drog till "boken" för slutspurten. Så nu ikväll slog jag fast. Boken är nu i PDF-format och hon ska göra en sista korrekturläsning i helgen, så än kan jag hamna på några småjusteringar. Men nästa vecka ska den till tryck och då är ju inte jag hemma.

Tack snälla snälla Camilla, tänk om man hade flera av din ras  =)

Som belöning så hade jag en tid bokad hos Kristina på Mjuk&Len. "Franspaket". Permanentat fransarna + färgat bryn o fransar. Drog ju i dvala tvärt när jag la mig i den där ultrasköna fotöljen med värme och filt på, herregud, hann knappt blunda innan jag sov. Har aldrig pentat fransarna förr, men d vart bra, ska se om det håller till imorgon, eller om det blir som när jag pentade mitt hår i femman. Då va d typ rakt dagen efter.

Vi ligger lågt idag

Hela drösen är ju sjuka här
Chrille gick och la sig kvart i tio igår. Lis öga bara klegga igår kväll, putsa som en tok, hon somna först halv tolv (????) Jeff somna kl. åtta och själv har det kittlat i halsen hela natten så jag måsta haft läkerol i mun i sömnen för att lindra. Idag är läget stabilt. Halsen kittlar ännu, Lis öga är liiite bättre (för tillfället iallafall), Jeff snor hänger över hela ansiktet, Chrille verkade stabil även han då han promenixade iväg på jobb.

Li kom och väckte mig inatt vid halv fyra
Nej förresten hon väckte mig inte för jag var vaken mellan 3 och 5.30 då Jeff vaknade med 30 minuters mellanrum, inte en chans att man hann somna om, hon kom och sa att ögat behövde putsas och att hon hade stock i näsan. Upp o putsa och ge koksalt i näsan. Då vi gick hand i hand till hennes säng säger hon "du e no bra på att hitta på grejer du mamma". Husets hemapotek funkar.

Tur kanske att jag inte va o träna igår. Nu får jag gå med svansen mellan bena och betala min tomma plats.
Tur att d regnar.

Glömsk

Peter ringde och sade att jag hade fått plats på reservplats på pumpen idag 19.45. Tack, vart ju jätteglad förstås. Tills jag 21.45, 2 timmar för sent kom på -hoppsan. Asså hur förbannat glömsk får man va. Håller på och hjälper en dam med att göra en bok. Jag hamnade oplanerat där "en sväng bara", för jag skulle ju på pump, halv åtta satt vi och drack kaffe. Det enda jag hade i huvet var att jag måsta hinna till apoteket o köpa medicament till min sjuka familj. Jag blir så (saatans) slut på mig själv.

Nu är även Li sjuk
Ena ögat var helt varigt och svullet då jag kom hem. Ont i örat hade hon oxå. Lika bra att de är sjuka nu, och inte då vi är i Sverige. Det är väl jag som sitter med flunssa då. Tur att det inte är jag som är chaffis.

Jeff sov 4 timmar idag på dan (11-15)
Och somnade kl. åtta ikväll. Idealiskt (men sällsynt). Nu har han trottats full med nattvälling och så är jag förberedd på en puffa rumpan session vid 3.30, sen ska han väl upp 7.30. Såna nätter kan jag ta. Eller så vaknar han när jag kryper under täcket och blir rabiat en gång i timmen fram till kl. fem. Va spännande, när man aldrig vet hur d blir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Li, då jag hämtade henne på dagiset tittade hon mig i pannan med bekymrad min:

-Oj, e d där en finne? Sedan tittade hon vidare runt om i hela fejjan på mig och fortsatte:

-Men herregud va många finnar du har. Och drog inte ens på smilbanden, utan var ûber allvarlig.

Tydligen satt d sina spår då man typ tog fram tången igår kväll.

Pump

Ja, jag klara d, golvet är nu rent.
Jag blev plötsligt tillfrågad ifall jag tänkt på att bli intstruktör i bodypump, att jag hade blivit rekommenderad. Ööööh, börja ju stamma typ, nej d har jag inte tänkt på. Sen vart jag nervös o kom på en massa ursäkter  =)  men kul ändå att bli tillfrågad, trots att jag själv känner mig osäker på om jag sku klara d. Jag anser mig inte som så duktig, isåfall skulle jag ju vilja gå en kurs. Ska prata med min favorit intstruktör Anne då hon kommer hem från Slovakien-semestern, om hur det är. Det är rätt mycket för tillfället ändå, så det är långt in i framtiden isåfall.

Lunchpaus

Nu har det gått en timme sen jag skrev sist. Asså jag måst ju ha nå fel i huvet. Tror ni jag gick o dammsög direkt? Nej plötsligt står jag och kokar gamla nappflaskor som jag ska lämna vidare, hur fan jag no kom på d när jag sku gå till städskåpet. Sen, när jag kokat o torkat dem klart, då börja jag dammsuga. O nu e d golvtorkardax. Men just nu har jag lunchbreak (låter ju som om jag hade ett 3 våningshus att städa). Vi håller på o tömmer kyl och frys, så d fanns inte så mycket hemma. D vart ½ squash, 2 morötter och en bit av ett vitkålshuvud och en proteindrink schysst combi. Men nu e jag lagom mätt och det var skitgott.

Nu undrar ni kanske varför vi tömmer kyl och frys. Frysen ska frostas ur och kylen ska inte va så proppad på söndag, för på måndag morgon åker vi till Sverige på turné. Turnén ska innehålla lite för alla. Däremot har vi svårt att finna så mycket som är öppet den här årstiden mitt i veckan för småbarn. Har ni något förslag? Rutten blir söderut och sen tänkte vi åka upp till Göteborg och Liseberg på torsdagen. Vet att det finns såna där lekland lite här och där. Hade ju hoppats på typ Vimmerby, men det är ju stängt. Förslag mottages gärna. Plötsligt slog mig tanken att åka över till Danmark  =)  men det förslaget har jag inte gett till Chrille än. D blir mycket bilåk. Okej nu ska jag försöka torka bort alla torkade spy- och dreggelfläckar på golvet UTAN att göra nåt annat före.

Torsdag innebär

ja just d, STÄDDAG. Nu måst jag släpa fram stinkbomben och gå lös på dammråttorna. Jeffs händer va INTE fräscha imorse då han krypit omkring. Men det är bättre nu när Bianco har varit rätt mycket hos mamma o pappa för att va lite valpvakt till lilla Nela, inte lika mycket svarta hår i handflatorna.

Jeff ligger o sover på balkongen, så jag passade på att sätta dit babyvakten och springa ner till Bettans med lite grejor. Nu ligger jag på 128 euro (då är hyran dragen). Och jag hittar mera alla dagar som jag bär dit. D e roligt. Mindre roligt är det nu, för nu måste jag avsluta o DAMMSUGA medans prutten med stegring tuttar.

O här sitter jag

Klockan är snart halv ett och jag har varit påväg o sova i en timme. Var fastnade jag då? Jo på ebay, billigt när dollarn e nere. Buda på lite dittan o dattan.

Det var säkert fler än jag som tänkte hoppa sönder mobilen idag. Fy satan va omodernt att d varje år ska va lika jävla knepigt att få bokat en mediskurs, ALLA trycker grön lur då anmälningen öppnas, folk står o köar i timmar utanför Medis. Det måste finnas enklare sätt att få det att fungera. Idag var deras telefonlinje överbelastad i 3 timmar, anmälningsblanketten på nätet funka int alls, förmodlingen krascha det totalt. Men typ en minut innan linjen stängdes idag kom jag fram och fick plats på Bootcamp -GLAD, ska bli spännande, hoppas ryggen pallar. Nu ska kondisen upp och flärret ner. Har ännu en kurs obokad, får väl ringa som en dåre imorgon igen.

Nu blev jag hungrig oxå. Då går d inga o somna, får väl dricka en liter vatten. Si ju tomollow.

Joo

Inatt har Jeff bara vaknat 1 (kanske 2) gånger mellan kl. tolv och halv sju, somnade om halv sju då han fick käk o vete fan när Chrille steg upp med honom, jag steg upp nio. Så najs. Jeff och jag har badat badkar och d va ju lajbans, han gjorde x antal kallsupar med stort flin efteråt.

Frukost fick jag i mig efter att jag lagt ut Jeff o sova kl 11. Nu ska jag pina iväg mig på core innan jag somnar i lugnet.

Bilder på Jeff

Åååå hej!

Ready for take off!

Äta russin själv:

Ja veet, jag orka ungefär 9 månader, sen börja ja muta med allt som kom i min väg för att få någon minut över till annat. Så ja, russin åker in ibland då inget annat får tyst på pirrpottan  =)

Ljuddämparn.

Tutten sitter alltsom oftast o guppar fastklistrad i den där söta munnen.

Ännu en flygkrasch nära

Satan asså!


Bra pilot som räddar landningen iallafall. Klicka på bilden för att se filmklippet.

Ont i huvve

Många får träningsvärk då de varit till tandläkarn. Jag somnade idag där jag låg. Var o påta i lite porslin i en tand igen, han visade bilden på hur den borrade tanden såg ut, herregud, inte mycket kvar av originalet, bara några små kanter som stack upp, dit i hålet skulle porslinsfyllningen sättas. Och det tar ju inte 5 minuter att sätta dit en sån. Av allt gapande har jag fått sån förbaskad huvudvärk. Usch vad d dunkar. Hoppas d går över tills ikväll, för då ska jag på bodypump 20.15, inge kul att stå o lyfta då huvet håller på och sprängs.

Li är överlycklig då grannen Emma är hemma igen, de ska flytta. Men de tänker inte tappa kontakten, de håller vid varandra trots att de inte lekt eller hört av varann på över en månad. De pratar om varann hela tiden och nu är de så lyckliga och Li blir eventuellt hemma från dagis imorgon så de kan leka hela dan.

Är helgen över redan?

-Shoppingen var kul. Timmarna gick, och vi gick ut till bilen vartefter och tömde våra shoppinghänder och laglydig som man är så parkerade vi om bilen en gång då parkering med P-bricka bara gäller 3 timmar. Täby Centrum är faktiskt idealiskt för shopping. Där finns allt under ett och samma tak. God mat att välja bland, jag åt bl.a. sushi, dreggel. Fann lite kläder till barnen, inga onödiga denna gång dock, höll mig och VISA kortet i skinnet. Men ändå for det iväg långt in på 4 siffrigt, fattar inte. Tog en avstickare till Flygfyren i Norrtälje pv hem så man fick med sig lite billiga blöjor och 10 burkar av min favorit grytbas "Mr. Cheng´s Massaman Curry", fittigt gott.

-Jeff har halkat in på dåliga vanor och Chrille hade matat honom 7 ggr förra natten (bra yr måst man förstås va om man går med på d men men, i nattens virrvarr). Så inatt har han fått smaka på mammas hårda tag och inte fått en droppe mellan tolv och halv sju. Han har ju skrikit sig hes, men nu får det vara nog på konstigheter. Får se om han hajat hinten till denna natt.

-Gick förbi bygget idag och där hade ju givetvis hänt saker då man varit borta en dag. Imorgon är det måndag igen och det kan jag inte förstå. Jag ska till tandläkaren, åter igen. Ingen aning hur länge d tar, kanske d ska porslinas igen, d tar ju hundra år förstås. Hål har jag iallafall. Chrille har redan gått och lagt sig (innan elva?! Klokt gjort).

Storshopping

Helvete jag har fått foglossning av att jag har varit till Täby Centrum o gått hela dan idag. Kom dit 10.00 o for därifrån kl. 17.30. Riktigt nöjda med shoppingen (jag, Susanna o Ellen). In via Norrtälje o kom hem för en timme sen, nu e allt upplockat o jag ska plocka ihop mina fogar o lägga mig.

06.25 ringde klockan imorse. Efter stötvis sömn några timmar från halv ett inatt, har jag kört bil, traskat o shoppat, med nöje. Men nu säger kroppen hjälp.

Återkommer. Tjolahopp =)


Läkar- och stallbesök

-Igår var vi ju till Barnpkl. och träffade en brun läkare, det var lite svårt att förstå allt han sa faktiskt. Men nu fick vi iallafall nåt nytt att prova på, Gaviscon. Ska se hur d ger sig mot hans nattattacker. Röntgensvaret var lite ovisst och hade egentligen inte get några klara svar. Bilderna ska väl även skickas till Uppsala. Nu är det Gavisconkur i 2 veckor, sen har vi tel.tid till Snuffe, då ska vi meddela hur Gavisconen gett verkan eller ej och ev. få remiss till gastroskopi på lillkillen. Operation vill ju alltid undvikas, så det ska köras ner slang me kamera i magen för att se hur det beter sig därinne.

-Nu sover kungen av spyor och hans storasyster åkte precis till stallet med moster sin, för att mocka o rida på sin häst. Gissa om hon är nöjd då hon har egna ridbyxor, ridhjälm och ryktsaker i en påse som det står ELDORADO på. Under den svalare årstiden har hon ju även en faster-stickad hästtröja som det står ELDORADO på ryggen. Nu håller jag utkik efter ridstövlar i stl 28. Ingen brådis, men förr eller senare ska d va det å.

***

Idag har jag monterat fast Lis "skrivbordskiva" på hennes lagerhylla, nu kan hon få sitta ifred och pyssla i sitt rum, istället för att ha lillbrorsan att riva ner alla klister- och bokmärken från vardagsrumsbordet, så d blir stridigheter deluxe. Hon prata om att hon skulle sitta där och göra läxor då hon börjar skolan, men jag antar att denna lagerhylla INTE håller till i hennes nya rum i huset, där hon förhoppningsvis bor då hon börjar skolan.

Smörgåstårta - bild

Ena smörgåstårtan (av 2) som jag gjorde för en vecka sen. Kom tyvärr inte på att fota den innan jag plastade in den. Men man ser ju på ett ungefär. Den smaka ju ännu bättre sen oxå. Faktiskt lyckad. Man kan ju göra vad som helst med alla färgranna fruker och grönsaker. Det här var bara på måfå, ser lite ut som ett barn skulle gjort den, men jag brukar skriva namn över hela tårtan, d blir snyggt.


Det är inte ofta man gör en sådan. När jag gör en så gör jag den från scratch. Egen mayo, brödet köps, börjar man bada det oxå, så kan det nog gå 20 år mellan tårt bakningarna. Nu går 3 år i medeltal mellan. Får se när nästa blir. Då jag fyllde 25 (eller va d 24?) så gjorde jag en som var 1 meter.

Taxbad med bebis

Bianco måsta tvättas rejält då hon varit o sölat ner sig ordentligt i regn o sand. Jeff satt redan i badkaret och fick bada med all sand som rann av stackars Bianco. Han ser ju lite fundersam ut på sandhögen mellan sina ben, eller är det nåt annat han upptäckt? Bianco tycker jag e dum i huvet som börjar fotografera då hon vill bli torkad.



Städdax

Idag är det städdag. 
D låter ju bra. Om det sen ser lika bra ut som d låter, behöver vi inte ta upp. Så nu ska jag byta sängkläder. Sen vaknar Jeff och städdagen är slut.


Flygplanskraschen i Madrid

Asså jag är inte flygrädd, men nog fan slår en tanken varje gång man lyfter och landar att det är då det kan hända. Och nu har det hänt, fy fan va asigt.


Som tur är så är det inte så ofta som det händer. Och efter varje olycka granskas alla plan av samma typ. Har jag mardrömmar kan de handla om giftiga ormar, vithajsattacker eller flygplanskrascher. Det är de stora skräckerna, men vad jag älskar att läsa och se program om d.

Inte längre spädis

Nu e d Bettans bod för hela slanten
Gud va jag rensar, ALLA bebisgrejer ryker, tänk att han redan vuxit ifrån vissa bebis"leksaker, han är snart ingen bebis längre, buää. Snart kan han alla Pinguavsnitt utantill. Han är helt frälst, o jag med förståss  =)  Har flera på DVD men vi har ju ingen DVD spelare, förutom Lis bärbara, så han tittar på den vi har på VHS (ja veet, vi e jättemoderna, vår TV e från 80-talet oxå) snart börjar filmen hoppa så ofta som den spelas.

För övrigt håller jag på o somnar, trots att jag sovit med öronproppar inatt och inte hört ett skvatt att Jeff ha vaknat flera gånger. Däremot har jag haft 2 st 27:or kickandes kring ansiktet, hmm, det är inte riktigt tillåtet att pressa sig ner mellan oss i vår säng, men d e väl bara så myyysigt. Imorgon ska Jeff till Barnpkl. Ska se vad de säger om kontraströntgenbilderna. Även fast jag tycker det går relativt snabbt fram, så tar det ändå så länge. Ska detta spyende och nattvakande aldrig sluta, det har gått 9½ månad nu, det är ju inte roligt direkt.

Idag har jag hunnit med ett svettigt core-pass, som jag pinade mig till. Gillar det inte egentligen, det är bara det att jag måste, för ryggens skull. Men nu måst jag ut i friska luften -oduschad, innan jag somnar här inne.

Pingu, babygym o storkund

Jeff diggar Pingu starkt. Han har suttit i 20 minuter o glottat från saccosäcken. Tidigare skulle jag plocka undan babygymet, men då jäklar skulle det demonteras. Han lekte med det i en kvart.





Partyt gick bra, hade många gäster, så många så jag uppnådde mina önskemål i rabatter, 32 euro att köpa för, 25% på det dyraste plagget + en storkundsgåva. Jag vet inte om det var så många andra än jag som köpte nåt, men vad gör det då jag gick lös på hela sortimentet. Tack alla som kom!

Kontraströntgen

Ja då har Jeff varit fastande igen, han åt inget efter kl. 23 igår och har nog haft nå vrål för sig inatt. Minns att jag int orka göra nåt då inget hjälpte, så jag drog kudden för öronen och somna o han med tydligen. Sen satte jag klockan på snooze då den ringde kl. 8. Chrille fråga mig fem över när vi skulle vara på sjukhuset, -öööh va? Halv nio. Nåja gott om tid.

Väl där så va väl lillsvullo lite hungrig så han drack mer än gärna den där kontrastvätskan som likna på Tipp-Ex. Jag fick på mig en sån där ultravarm röntgenväst. Sen bände o vände de på Jeffen o han va lagom glad. Inge svar idag. Till Barnpkl. på torsdag och träffa läkare. Hann ju bara hem till trappuppgången innan den annorlunda frukosten kom i retur.

Nu va han så trött efter allt han måsta varit med om o däcka som en klubbad säl med hunden sin i vagnen.



Såhär ombonat o mysigt ska d va, då somnar han på två röda, ordagrant.

Träna

Min rygg har ju blivit seg, mör och jävligt sjuk efter ett 3 veckors träningsuppehåll p.g.a diverse orsaker. Idag fick jag plats på pumpen trots att jag var på reserv. Så skönt, så svettig. 4 kilo lättare trippade jag ut därifrån. De enda sviterna jag kände i huvet var när jag låg på rygg på Stepbrädan och lade huvet i, fortfarande inte riktigt bra. Men det gick iallafall bra att anstränga sig.

Mediskatalogen har smygit sig ner i vår postlåda. Jag har många saker jag vill gå på, men man måste hejda sig lite. Tror hösten får gå i träningens tecken. Har tänkt såhär:

Måndagar PUMP, Avancia
Tisdagar MEDISKURS
Onsdagar Lunch-CORE, Avancia och MEDISKURS på kvällen
Torsdagar PUMP

Sen så ska jag ju börja jobba på Dillen 1 dag i veckan oxå, vartannan söndag, så den där vartannan vardag, var ska den få plats? Öh. Pusslar sig nog. Sommaren har varit jätteplöffsig och lat, men skön. Så jag har den där korven på magen med gott samvete.

Men nu ska jag sätta igång igen, juhuu!


Me&I

1 enda sketen kommentar på  Me&I inbjudan, o han har inte ens barn! Är det ingen som vill komma? Jag lipar ihjäl! Alla småbarnsföräldrar som läser *(Petra, Malin, Andréa m.fl). Säg till, bara att komma över. Det är inget köptvång alls, men man får kluma, titta o känna på de underbart mjuka kläderna. Och så ska vi se om jag får ihop nåt att tugga på oxå.

Imorgon tisdag kl. 18.00 alltså.

Välkomna!

Lördagsnöje

Först var vi på konfirmation, till Ellen. Där bjöds på bussigt god smörgåstårta  =)  den vart tipp topp lyckad. Annat gott i sötsaksväg fick man i sig oxå o en öl slank ner t.o.m. När vi proppat oss lite för lagom mätta där, så var nästa anhalt rökkas. Middag hos mamma o pappa. Oxfilé deluxe med diverse fyllda dricksglas o aluminiumburkar. Mums. Sen hade jag, Li och syster bastu med hårinpackning, fotbad och hemlagad kroppspeeling med olivolja, socker o salt. Li hjälpte mig fila fötterna och badandet slutade med skurning med diskmedel på golvet, hurrja va flottigt golvet blev, uups, sorry mamma.

Li skulle sova där, så hon gick o lade sig, Jeff däcka i vagnen ute o Chrille fick ju utsmak, "hans tur" tyckte han, sant. Men vi gjorde en bra deal. Jag och syster åkte först till Indigo en timme vid tolv tiden för att kika på lite folk, hon körde. Hon drack cocis, jag svepte 2 cider, värt. Sen for vi tillbaka till mamma o pappa. Jeff sov ännu i samma position i vagnen som när vi åkte, dukti pojke. Sen tror jag att jag tog en öl till eller två innan jag och min utsugare delade taxi, han hoppade av på stan. Jeff sov i min famn hela vägen hem i säng, han fick sova i samma kläder. Tvinga väl i han lite välling o sen antar jag att han har sovit till 08.15, asså nu börjar d likna nåt! Däremot så lade han iväg århundradets kackalass så d var upp i armhålorna på han. Hela sovrummet var infekterat. Lukta fan.

Chrille e full ännu o kom upp med ena ögat öppet vid tio tiden o börja värma välling åt Jeff. Jeff satt ju o lekte på golvet o jag låg i soffan. Jag tänkte att jag int ens sku yttra mig om vad fan han höll på med utan iakta honom istället. Han värmde vällingen för varm antar jag, för plötsligt skruvar han upp locket o sätter en skvätt kallt vatten dit, uäck! Sen gick han in i sovrummet o stängde dörren. Det tog väl 3 sekunder så kommer han ut igen, fortfarande med ena ögat stängt o undra om jag tagit Jeff. Sen vakna han väl o sa att han drömt att Jeff skrikit. Herregud va e d för varelse jag lever med.

Jeff startade sin nap vid halv elva, sov en timme! Fan, jag som precis lagt mig på mattan. Försökte få honom att somna om, plötsligt upptäcker jag varför han vaknat, en explosion i blöjan -igen. Asså va e d med hans mage?? Sen bytte jag på han o satte tillbaka honom i vagnen, rullade in vagnen från balkongen o satt o rulla med foten. Nu sover han igen o jag måst skynda mig till spikmattan igen för en liten powernap.

Torsdagsaktiviteterna

Först backade jag i en bil här hemma på parkeringen med fart, såg den int o gasa på, jävla nörd man e. Ont i huve fick man då man lixom inte bara gleed in i volvon, huvet, mitt stackars huvud slungades back i nackstödet, varför fan måsta jag gasa då, bråttom? O trots när det kraschat så fattade jag fortfarande int att det hänt, det var ju för fan inget där då jag tittade i backspegeln. Suck. Bra början på dagen. In o lipa, nåt konstigt chocktillstånd. Raka spåret till svägis o förbereda smörgåstårta till Ellen som konfirmeras på lördag. Lagade egen majonäs, hackade alla ingredienser i matberedaren. Underbar pryl d.

Påvägen hem måsta jag ju till försäkringsbolaget, hela jävla kofångarn bak måst bytas ut, rejäl smäll då hela fästet tryckts in. Och in till Bilhallen för uppvisning. Lekte inte skön kan jag säga. Kan fortfarande inte fatta att jag kan vara så förbannat klantig. Ska aldrig mer köra bil känner jag nu. Usch.

Ikväll vart det simning. Li som övervunnit rädslan att man typ dör då man åker vattenrutsch är över. Hon sku ju åka hundra gånger. Hon ska väl ta igen 2 år av förlorad åkning nu. Jeff simma på i vanlig ordning o hade ständigt dyblött ansikte av alla skvätt o ansiktsdopp. I babypoolen kunde han ju stå och gå runt, lajbans.

Och just nu är jag nyligen uppkommen från källaren där det målas för fullt. Hyllplan och lister. Bra att ha dem målade iallafall, ifall man råkar få tid och käppen ur arslet o få hyllorna på plats. Den dagen den lyckan  =)

Nu e jag så satans trött o huvet dunkar (vad är det med mig o mitt huvve!!!??)

Imorgon blir det:
-rådis
-smörgåstårtalagning
-trav (Lis pålle ska springa, håll tummarna!)
-sen borde jag åka och gratta gudmor Ann (Mia & Sandras mamma) som har 50-års kalas imorn.

D går undan

Gybarna på bygget är alerta. Det går verkligen fort. De håller redan på att murar dit lekablock. Husfoten ska vara fet och sluttande, hur de ska göra det har jag ingen aning om, men det får man väl se i dagarna. Dom sku slipa någe. Varje dag man åker förbi har det hänt nåt nytt. Känns lite småkonstigt att det inte är ngt man kan göra, bara gå omkring och ta kort. Vår tid kommer sen.

Vi ska åka till Sverige några dagar i början på september. Det kommer ju ha hänt über mycket på den tiden.


Närmast kameran i hörnet, på den här bilden kommer lägenheten att
vara. Entrén in till oss är från baksidan och man ser lite av farstun till vä.
på bilden.



Köket här i hörnet till höger, vetter bl.a mot Ålandsvägen, det är väl i dom fönstren man kan bli lockad att moona.

Jeff har fått en diagnos!

I förrgår natt måsta Jeff vara fastande från kl. tolv på natten (faktiskt skitkul, med tanke på att han brukar dricka en par dl välling på natten). På tisdag morgon var jag med Jeff till sjukhuset. De körde ultraljud på Jeffs mage, sparade några bilder för vidareundersökning. Telefontid hade vi imorse. Snuffe från Barnpkl.  ringde imorse på uttalad tid. Svaret var Pylorusstenos, förträngning av nedre magmunnen. Muskeln är så tjock att passagen för maten är för liten för att få all mat att passera "i tid", vilket resulterar att överskottet kommer upp tillbaka.



Här ligger han på britsen, gulle. Kolla bondbrännan.

Snuffe skulle ringa till Uppsala, och närmast väntar kanske gastroskopi, han pratade även om operation eller sprängning. Chrille rent ut sagt hatar ju allt och alla som har med vita rockar och röda kors att göra (för att han e rädd), så när jag berättade vad Snuffe sagt så börja han hålla på o säga att sånt där nog växer bort, inga ska Jeff behöva opereras heller. Snuffe sa att det tvärtom, brukar bli värre med tiden. Han sa att vid Jeffs ålder har de flesta fall redan opererats. Men i och med att Jeff inte är späd och undernärd, så är han heller inget akutfall, och visst vill man undvika OP i största mån, men måst man så måst man.

Asså jag kan bara inte sluta tänka på Kirsti K. Jävla kärring.


Livlig kille

Asså ni skulle bara veta energinivån på mina barn. T.ex idag. Li har varit hela dagen på dagis, borde väl vara lite skönt att komma hem o slappa o ta d lugnt tycker man ju. Vi åt. Medans jag höll på och bytte på Jeff (som gjorde sjuttio rumplyft per minut, har han DAMP eller??) på vardagsrumsgolvet, sprang hon omkring o jonglerade med mitt bälte. Jag bad henne hämta rena trosor och byxor, 5 minuter senare gör hon kullerbytta i soffan, med bältet i handen -utan varken trosor eller byxor, sen kommer hon skuttandes med bältet hängandes runt halsen.

-Liii var e kläderna????????????
-Jajust ja, så hoppade hon till sitt rum och hämtade.

Jeff gapa som en blådåre då jag bände ner honom så man skulle få på honom blöjan. Ännu mera arg vart han då han skulle få på sig kläderna. Jag var riktigt svettig och irriterad. Tog en unge under var arm och bar ut dem till bilen, gick in igen och sorterade tvätt som jag skulle sätta på tvättning medans jag var borta. Svett svett svett. Med förlängda nerver gick jag ut till två fastspända barn, hur lugna som helst. Sen till mommo o moffa o lämpade av ett stycke energiknippe på 20 kg, andra bokstavsbarnet fick komma med på kalas.

Asså ska man måsta hålla sig hemma när man har sån röjig unge? Det är ju inge kul alls att åka nånstans då han far på som en ångvält, fara bort o vakta bebis lixom, d gör man ju bäst hemma. Man hinner koncentrera sig på ungefär 2 meningar i en diskussion innan han står o reppar i nån stackars palm, eller river ner allt på närmsta hylla. Li var inte alls sådär när hon va liten, hon var förståndig och lydig. Jeff brister ju ut i gråt med vidöppen mun och huvet bakåt då man säger "nej nej Jeff", om han t.ex är pv till ngt olovligt.

Plötsligt är han väl som min bror var när han va liten. Han var inte gammal då han klättrade högst upp på bokhyllan o ropade stolt "här e ja, titta!"  eller då han klättrade upp flera meter i en björk o ropa samma sak. Isåfall har man att göra  =)  Paraplyvagnen är ju som en guldtacka för mig, för där kan han sitta fastspänd, länge, flyttar vinkel bara lite nu och då , så han får nya saker att titta på, men ta för fan inte ur han ur vagnen och sen försöka sätta tillbaka honom, nej nej, han får sitta där tills det verkligen är kört, när alla majsbågar och riskakor e slut.

Gissa om det var skönt att gå ner och måla och vika o hänga tvätt i tvättstugan i 1½ timme då vi kom hem. Ungarna sover som stockar och imorgon är en annan dag.

Kalas

Ikväll var jag och Jeff till Jenny Pettersson på kalas
Jeff VÄGRAR ju sitta still, kan inte. DAMP.Tar man honom i famnen så hoppar och vrider han på sig. Håller man han i händerna då han står på golvet skuttar han som en känguru. Han tar sig upp mot alla möbler och river ner allt han ser, drar i kablar, jorden i blomkrukorna är mest spännande, hemma har han ätit upp halva blomjorden i vår redan stackars palm. Hunden Seidi fick inte gnaga på sitt ben mer än några sekunder så hade Jeff siktat in sig på at Såå...jaaa, Jeff fick givetvis bulle o mariekex, allt för att få honom att hållas på plats. 9 månader....d va d värt!

Me & I Klädparty

Eftersom jag nu säljer kläder i samma fart som en Ferrari går, så måste jag ju passa på att shoppa loss lite nytt.

tisdag 19 aug. kl. 18.00 tänkte jag ha Ulle här för att presentera höstens kollektion av Me & I.

Kläderna är som vanligt superhärliga.
Du kan smygtitta i deras fotoalbum här, och adressen till hemsidan är www.meandi.se

Det är inte roligt med partyn då man blir med en eller två gäster, så säg till snarast. Ta med dig en kompis oxå om nån är sugen.

Välkommen!

För mycket grejer

Nu väntar jag på att Bettans Bod ska öppna. Måste verkligen ha bord igen, vi är helt överösta av urväxta bebiskläder och 98/104, ifrånväxta bebisleksaker, babysitter etc. Bort bort bort! Längtar, älskar att se när det minskar nere i källarn och förrådet. Av någon anleding minskar det aldrig i klädskåpen  =)

Idag har jag varit och köpt virke till hyllorna som ska in i skrubben och få äran att bära Jeffs kläder, just nu är de bara huller om buller i ett skåp under skötbordet, som han för övrigt HATAR att ligga stilla på. Trottar man nå nytt i handen varje gång så ligger han stilla 30 sek. tills han utforskat den klart, då har man tjutt tjutt hunnit byta.

Nu har jag rensat och sorterat alla kläder och grejer. Plåtat de kläder jag ska sätta ut på nätauktion. Imorgon fortsätter det med att en del måste tvättas upp, not so clean. Men så har de ju lovat sol, och då brukar min inspiration falla ända ner i strumporna, men men, tar d sen när d mulnar till lite igen.

Trött på

Usch vad jag är trött på negativa, gnatande pessimister.
De som ser det negativa i allt och alla. Folk orkar gnata om att Wäktars (Lis dagis) är dåligt, massa barn har slutat där, bytt dagis, och jag förstår inte varför. Jag har inte märkt av varken nå barnmisshandel, fysiskt eller psykiskt, mobbning, ja eller vad är det som är fel? Skulle jag upptäcka nåt sånt så skulle jag givetvis också flytta bort Li därifrån. Men det finns inge sånt, så jag förstår inte varför folk flyttar sina barn från sina vänner om de trivs där. Visst Li klagade på här i Juni att hon inte ville till dagis. Men det är ju inte så konstigt med tanke på omständigheterna just då, de flesta hade fått sommarlov, bl.a hennes bästa dagiskompis. Personalen byts ut, och avdelningarna slås ihop, det är inte som vanligt. Klart de reagerar. Nu har hon haft sommarlov och klättrat på väggarna i 3 veckor och den senaste lediga veckan så pratade hon bara om att hon ville till dagis till sina vänner, till Andrei. Nu råkade ju inte Andrei vara på dagis denna vecka då hon började, men det gick bra ändå, hon ville dit, och det är ju så det ska va. Det enda jag kan "klaga" på ang. Lis dagis är att de kunde vara lite mera ute trots dåligt väder, barn älskar ju regn! Och kanske hitta på lite fler utflykter. Men det är det inte jag som bestämmer. Det är bra personal som är snälla mot barnen punkt slut.

"När man har varit hemma på sommarlov och börjar på dagis igen så har man blivit lite mammig och vill klänga och va med mamma hela tiden", sa Li med ett leende idag.

-Det finns stadsbor som klagar på fulla parkeringar, TA CYKELN latmask!
-Folk klagar på vädret, både när det är regn eller 30+, stanna inne då för faan.


Fattar ni, jag har slutat umgås med gnällspikar, då man lätt blir smittad och börjar gå på som nån pess. själv. Chrille har lärt mig se positivt på saker och ting. Han skämtade igår då vi skulle till Robert´s o ta en glass.

"Ska vi sitta inne och trängas eller ute och frysa". Sen skrattade han.

Visst kan jag oxå klaga, men jag försöker att se det ljusa, att se det positiva istället för att dra fram skiten.

-Fy fan hur Jeff kan se ut då han krypit omkring här hemma några dagar efter att vi haft hit städhjälp. Svarta taxhår i handflatorna och knäna gråa av damm. D e ju bra, hoppas han stoppar händerna i munnen också, så blir han säkert resistent mot några bakterier till.

-När Jeff morrar av hunger och trötthet innan lunch, svetten sprutar på mig och helst skulle jag hiva honom över balkongräcket. Men jag FÖRSÖKER tänka medans svetten pärlar sig i pannan, att han somnar snart, bara jag fått i honom maten, och DÅ är det frid och fröjd.

-Det som jag har svårast med är när ALLT jävlas på samma dag, då svär och stampar jag, jag blir så fittig och säger alla fula ord jag kan. Då finns det inget positivt att se, men man vet ju att det är övergående.

-Idag har Hotell Esplanad stängt. Chrille jobbar visserligen rätt mycket några dagar och kvällar här på raken för att fixa hotellet tills Sjömansskolans elever flyttar in, men nätterna är han hemma. Och ni fattar inte hur skönt d ska bli.

Tänk efter då du pratar och diskuterar, är du neg eller pos? Jag tror att ju mer medveten man är om detta, desto positivare blir man, lyssna på dig själv. Håller på och lär Li att låta mer "ja gärna!" än "jajaaa, åkkej dåå", och i 3 dagar har hon varit så jävla positiv o glad (förutom igår kväll kl. åtta då hon fick århundradets psykbryt). Tur att det är många som läser min blogg, förmedla vidare så skapar vi ett positivare nätverk  =)

(Men nog fan e d skönt att klaga o svära av sig ibland med, det är inte förbjudet).

***

Bygget

Såhär långt hade de kommit på bygget idag. Och vet ni, de jobbar på lördagar! Nu ser man ju hur formen tar sig och det kommer vara ungefär två kvadratmeter tomt kvar när huset är på plats, jumbostort tycker jag det är. Nu när man ser var huset kommer att stå, så ser man att det blir kvällssol till ca 19-tiden på "garageuppfarten". Alltid nåt. Det är verkigen spännande nu när det är igång. Karlsson (byggbossen) sa idag att det tar ca 1 månad innan huset är rest, så man ser storleken. Så fort trodde jag inte att det skulle ta. Men men, nu ska vi se, det kommer säkert nå snaror på vägen.





Dofter och smaker

Jag blir nästan tokig av lukter som:
tipp-ex och tea tree olja, och rädisor finns i vår kyl dagligen. Det måste vara något med den där jordsmaken som rädisorna har, eller något ämne i rädsor som jag har fattigt av och det ska vara en speciell sorts rädisor, de som är i knippen oplastade.  De i påse är oftast för starka och övermogna. Jag kan ju stå och sniffa på tea tree oil hur länge som helst, så så gott. En gång så smetade jag det under näsan så jag skulle kunna dofta på d när jag gick o lade mig, men d vart ju bara megasvid av d. Aj!

D gick bra

Jag är riktigt nöjd över mig själv då jag varit i skick! Men herregud att man ska måsta få panik när klockan är tre och man inte uppnått 4 promille. Minns att Jenny börja shotta för att hon "va för nykter" och då tackade jag nej, fattar ni. I´m soo proud! Fast jag hade ju givetvis samma känsla som hon, "faan jag är för nykter".

Vi fick en liten presentpåse med diverse SPA prylar av Kristina Holmström på Mjuk&Len, för att allt var fullbokat och bubbelpoolen var trasig. Sen så hade vi med oss lite eget. Det var skitmysigt att sitta där o snacka med ansiktsmask, vi börja ta roliga bilder och planerade "bus", men utfärdade som tur var inget arsultryck mot glasrutan från bastun, som vätter mot simbassängen. Vi drack öl och käkade pistagenötter, hade fotbad och skrubbade oss från topp till tå.

Sen åkte vi till Indigo och åt mums. Och givetvis Arken, vi var där tidigt, bland de första. Det var slött till en början då man inte kände en käft. Men vid halv två så var nattklubben fylld, men lobbyn var gles. Jag drack lagom. Efter stängning gick jag och Jenny och letade mat i stan. Tog ju hundra år då vi först gick till gamla Dixie och sen först ner till Select där vi fick var sin frensch med kall korv. Sen fick vi för oss att simma i det kalla vädret då vi ändå hade spa prylar och handduk med oss. När vi kom ner till Lilla Holmen fanns där bara en barnfamilj med två små barn, typ 6-7 år, vafan de no gjorde där på bryggan mitt i natten är en annan fråga. Vi träffade på bekanta poliser utan för museet. Där kasta man väl ur sig lite smarta kommentarer. Vi var ju lite efterfestsugna men klockan va ju hundra så vi gick hem. Jag va hemma kl. 6. Och idag mår jag toppen!



Nu ska jag möta upp min kära familj.

*

Jag och mitt huvve

Vafan e d på gång? Igår när jag skulle kliva in i bilen på Mariebad så satte jag mig in me fart och böjde mig tydligen för lite så pannan dundrade in i dörrkarmen på bilen och det kändes som om hela huvet lossna, fy faan va ont d tog. Jag börja lipa vilket resulterade i att Li oxå börja lipa för hon tyckte så synd om mig. Nåja, den värsta smärtan gick snabbt över och vi körde hem.

Just för 10 minuter sedan så satt jag på vardagrumsbordet och Li på soffan, samtidigt så ställde vi oss upp med fart, vilket resulterade i att våra skallar smällde ihop med en jävla smäll. Jag skrek ut allt vad jag orka och kasta mig i soffan -lipandes. Li börja storböla och Chrille, som stod i hallen pv på jobb stod som ett frågetecken o undrade vad det var som hade smällt.

Är det pga min lilla brainshake som jag är känsligare eller? För det känns verkligen som om hjärnan rullar runt därinne mot väggarna. Såhär ont ha d inte tagit då jag slagit huvudet förut. Och det tar t.o.m ont i bakhuvet där jag slog mig förra onsdagen, trots att jag slog i ovanför tinningen. Och vad är nu detta smällande, 2 ggr på ett halvt dygn. Klantigt.

Ikväll är jag bjuden till Mariebads Relaxavdelning av Jenny. Vi blir 3 stycken då Linda också kommer. Ska bli skönt. Sen lite middag på d. Måst väl vara sparsam med alkoholen så jag inte går och dundrar i med huvet nånstans igen.

9 månader

Nu är "lillkillen" redan 9 månader och jag minns knappt att jag ammat honom. Han kryper fort som fan, han mammar o pappar, han tittar upp på fågeln i taket då man frågar "var e papegojan", han vet vad han heter, han gör roliga ljud högt "öh, äh" när man vistas där det ekar, bl.a trappuppgången, han sover bättre, han äter stormat, dvs. mat med bitar, han ställer sig upp själv med stöd o går längs möbler, och han blir så flyförbannad när man säger "nej" eller "aj aj", och även då han trillar på rumpan då han stått, han kan även stå och hålla ena handen på t.ex vardagsrumsbordet och plötsligt brista ut i gallskrik, jag tror han är frustrerad för att han inte kan släppa taget och gå, men vill så gärna.

Hur gullig skitunge som helst!

Gillar inte hajar

Fejk?

Oberoende så får jag rysningar. Asiga hajjävel. Hatar.
 

Simma -igen.

Det vart det andra Mariebadbesöket denna vecka. Lillfisen fick stanna hemma med sin far, så drog jag och stortjejen dit med Ulle, Fanny och Viggo. Och gissa vad, yes, hon vågade åka vattenrutschen! Hon åkte fram tills hon var två år. Sen var vi för länge därifrån och hon hann bli förståndig och tyckte det kunde vara farligt. Men idag vart hon grundlurad. Då jag vet att hon skulle älska det bara hon får prova en gång och se att det inte är farligt, så började jag:

-Asså jag e sååå sugen på att åka vattenrutsch med nåt barn, undras om Fanny eller Viggo vill åka med mig.

Hon svarade precis som jag anade och ville:

-Nej JAAG vill juuuu (självkart med ett tydligt avund o lite gnällig röst).

-VILL DUU???? Å guuud va glad jag blir! Kom så går vi innan du ändrar dig.

Sen skulle hon nog velat åka hela kvällen men det vart "bara" 3 gånger, fortare och fortare för varje gång. Dock drog jag inte string därbak för att få maximal fart med hud mot plast, lite måst man spara på.

Tandsprickning

Jag fattar satan varför bebisar gnäller då de får tänder. Det irriterar ju så fruktansvärt! Herregud hur min ena visdomstand håller på, den har hållit på i flera månader och så stannar den till och så ligger det rädisor o annat skoj där under det uppfläkta tandköttet. UÄCK! O jag tuggar på kinden hela tiden för det kliar. Nej jag längtar till Oktober då de ryker! Jag som trodde jag skulle slippa visisar.

Så nu har jag lite mer sympati för lillJeffen då han frenetiskt tuggar, dregglar o gnäller.

Fullspäckad dag

När man får sova får man energi. När man har energi måste man göra sig av med den, utan att anstränga sig, som jag inte får göra 2 veckor efter smällen i huvet. Så...

10.00 Li till dagis
10.30 Hälsocentralen o hämta sjukintyg, som ska till Avancia, ska frysa mitt gymkort under mina 2 träningsfria veckor
12.00 Ett stycke sovande Jeff iväg med barnvakten Emma
12.05 Nautical o luncha barnfritt med sväris o sambo
13.00 Alandiabolagen med papper
13.15 Till Hotell Esplanad o rensa o städa förrådet på mina och hotellets grejer. (Herregud vad jag hitta höggabilder).
15.15 Emmaus med sånt jag ej vill ha
15.25 Avancia med pappret från häloscentralen
15.35 Hämta Li från dagis
15.45 Hemma och tar emot ett stycke glad, mätt och utvilad bebis

Gamla Tessa är tillbaka, iallafall för dagen. Imorgon är en annan dag.
Är så nöjd med dagen. Fått en massa gjort. Nu återstår kvällen med barnklädesförsäljning på torget.


REKORD!!!

Jag har fått sova!
Gissa om jag är glad. Matade gullungen vid tolv inatt. Då var jag ju vaken ännu, så ingen fara. Sen vaknade han runt 4 och så vid 7, då somnade han om till 8.15. Mums vad glad jag är. Tänk om man själv skulle lagt sig vid tolv, hoh. Men jag höll ju på med loppiskläderna till över ett.

Kanske han tänker bli en stor kille nu. Spyorna har även de avtagit lite, även fast han spyr ännu. Han ser utt som om han sku vara ett år. Så stor o duktig kille. Har börjat äta av vår vuxen mat, osaltat ris, pasta. Tuggar, rullar och över med tungan. Det är bra, så lär han sig äta stora grejer snart, utan att sätta i halsen. Övning ger färdighet, så e d.

Idag ska jag till Hälsocentralen och hämta ett intyg för min svullna skalle, så jag kan frysa mitt gymkort 2 veckor, då jag ändå inte får träna. Jag har ju varit så extremt trött den senaste veckan, trots att jag fått sova mer än vanligt. Vet ngn om man kan bli extra trött av lätt hjärnskakning?

Frulledax!

Loppis

Imorgon kväll mellan 18.00-21.00 är det ju loppis på torget. Det har varit fullbokat alla onsdagar hela sommaren, men en vänlig själ som jobbar på Cikada hade "hört" att jag brukar hålla på med loppis. Så hon frågade mig ifall jag ville låna en klädställning av henne och dela bord med henne imorgon kväll! SJÄLVKLART! Hon själv säljer grejer, så det passar ju bra att jag då bara har barnkläder.

-Så nu ryker en del av Jeffs storlekar 62, 68, 74 som han vuxit ur. En del märkeskläder lämnar jag dock hemma, de vill man inte kränga bort på loppis då de betalar 5-10 gånger mer på nätet  =) 

-Lite av Lis kläder far å, men det är inte ofta det ens är loppiskvalitet på hennes kläder mer. När hon har dem i typ 1½ år hinner de bli fula. Men lite jeans o sånt håller ju kvaliten. Ska bli kul, ränner ju en massa folk där så man kanske träffar på en och annan bekant. Och så har de ju "lovat" regnfritt.

-Har suttit i en timme och plockat kläder på galgar, så nu ska jag plocka fram kassaskrinet som jag fick i nån födelsedagspresent då jag var liten, raffsa ihop lite växelpengar och sen gå och lägga mig.

Natti

Bygget igång igen

Igår  släpades äntligen maskiner till tomten igen efter semestrarna. Nu är det igång, igen. Chrille var på möte idag och nu är grundarbetet igång. Längtar tills grunden är gjuten så man får lite hum om hur stort den där monstervillan blir. Blir väl inge rum kvar för trädgård och garage sen, men desto mindre att sköta om, som Chrille säger. Har inget tidsbegrepp om hur länge det kommer att ta då det sker planka för planka. Men inom några månader så ska man väl se utsidan och höjden på huset hoppas jag.

Kanske man måst åka långt bort sen då huset står o torkar och vilar inför insidesarbetet kan sättas igång. Thailand lockar faktiskt.

D funka

Han somna tjugo över nio som en klubbad säl. Han skulle gärna ha somnat i bilen från Mariebad redan kvart över åtta. Chrille måsta sitta o underhålla honom i bilen då jag var till torg-Rökkas o köpte korv me brö. Nu återstår det att se om natten blir lika bra som föregående:

Jeff vaknade kl. 4.30 och sen sov han vidare till 7.30 då han ville upp (men int jag). Men däremot så skulle Bianco ut mitt i natten, mitt i ösregnet KLOCKAN 3!!! Händer ju en gång i året att hon begär ut nattetid + att Li kom till vår säng när jag precis somnat mot 4 snåret. Men vafan, asså var det för tyst i huset då han för första gången i sitt liv sov en vettig natt eller????? Fy helvete, snacka om otur.

Det är så ovanligt att båda sover den här tiden, klockan känns som om den skulle va halv tolv. D e skönt med rutiner igen. Ljuva höst? Jag som tidigare hatade hösten.

Dagis o simning

Idag var Lis första dag på dagis efter sommarlovet, och hon har längtat. Det var inte så många barn där, men hon behövde det. Denna flicka kräver stimulans som inte trötta jag kan ge henne om dagarna. Så vi drog till Ulle direkt efter dagis. Vi vart där över middan. Inte nog med det, som krydda på dagis o kompislek så drog vi hela familjen till Mariebad och övade våra simkunskaper. Jeff fick sjutton kallsupar, Li simmade säkert 7-8 meter utan problem, jag blev grelle-trött, Chrille e som vanligt -neutral.

-Jeff älskade simningen. Nu tvingar vi Jeff uppe så han däckar tvärt i sängen, så man slipper det där eviga rännandet till sängen hans som man ALLTID måst göra de 10 följande minutrarna efter att man lagt honom. Han ska nämligen leka sig till sömns, stå i sängen, tappa tutten, man lägger ned honom med tutten i mun, följande minut står han igen i fotändan o piper. Idag får han leka sig trött utanför sovrummet. Fan va han pirrar o gnäller nedanför mina fötter.

-Li däckade på spikmattan till Takida innan nio. Det tar på att vara på dagis, till Fanny o co och tvärt o simma på d. Snacka om slut. Nu ska jag lägga Jeff, sno tillbaka spikmattan o lägga mig på den och bara njuta av tysta kvällen. Hoppas jag somnar till lite så jag kan va vaken och pigg till kl. ett, hehe.

Kräftor e gott

Ikväll har jag, Eva, Li och Jeff ätit kräftor. Jag har ätit alldeles för lite kräftor i år. Brukar vanligen äta till nyår, påsk, midsommar och varje helg på sommaren. Men i år har det inte blitt av alls. För att få Jeff att hållas nöjd en timme vid bordet i barnstolen laddade jag först med gröt så magen vart mätt, sen en par nävar med majsbågar, när han tröttnat på d hade jag en jättestor ursugen kräftklo som han fick suga på, o när int den heller va kul mer så fick han en hel kräftkropp. Herregud hur han höll på med den, jag åt säkert 10 kräftor medans han slaktade den röda saken.






Nu ha han ätit på den klart. Det låg kräftskal runt hela hans stol och i hans famn.

Li åt typ lika många som jag, hon skalade stjärten själv och tog bort skitsträngen.

"E skitsträngen borta nu mamma?"

Mumma d va gott. Supertrött efter dagens långa arb.pass. Mycket spel är sålda  =)

Jobba

Idag har jag varit på jobb. Å d va skönt, imorgon är det 10-17 som gäller, ensam, no break. Men det blir säkert lugnt. Söndag lixom, högsäsongen börjar luta mot sitt slut, knappast så många som köper leksaker på en regnig söndag. Det lär förmodligen gå lite spel. För det har folk köpt idag, familjespel och dataspel, inga hink o spadar. Det var riktigt kul och kom hem 45 minuter efter stängning, gick liiite trögt med att räkna kassan. Gick inte på rutin direkt. Cylade hem i regnet, varma sommarregn, helt okej faktiskt.

Skallen värker än. Pratade med sjukhuset och de frågade lite konstiga frågor som "har du varit medvetslös". Jag hade lite svårt att svara på den fråga då jag faktiskt inte vet. Jag jagar fortfarande vittnen till mitt fall. Men ingen var med. Nåja, jag har iallafall ingen yrsel eller så, men tar d bara lugnt ändå, för ju mer jag anstränger mig, desto värre dunkar huvvet. Nu ska jag se på film. Vi har varit och hyrt film för första gången på typ 2 år.

Skönt att va nykter.

Han pratar

-Jeff brukar vakna runt 8-8.30 om mornarna. Och Chrille brukar komma hem från nattskiftet vid halv nio. Då brukar han ta upp Jeff och byta o mata gröt innan han själv går o lägger sig så får jag dra mig en kvart ifred. Jeff har den senaste veckan stått i spjälsängen när han vaknat och gnällt "papapapa". Vi skojade om att han börjat prata. Men nu har jag frågat han några dagar (typ hundra gånger om dan) "Kan du säga PAPPA" och "Kan du säga MAMMA". Han svarar "pappa" eller "mamma", ibland blir det bara "pap" och "mam". Det ser så roligt ut då han gör d, för han böjer lixom in läpparna när han säger d. Gulle gull, tänk att han e så stor så han börjar prata.

-Han ställer sig även upp själv med stöd och går kring möbler. Ibland rasar han ihop o gallskriker, om det är av frustration eller smärta vete attan, men jag tror på det första. För han vill så gärna kunna. Han e så lycklig då han får gå hållandes i någons händer.

-Idag lade jag honom i vagnen som vanligt för att sova. Jag gick in igen och gjorde mig i ordning för jobb på Dillen. Chrille, Li och Jeff skulle följa med en bit då de skulle på marknaden. Efter typ 10 minuter då vi kom ut börja man ju asgarva iallafall. Tror ni han somnat? Nej där satt han med ett smile så jääävla nöjd då han tagit sig upp i sittandes från liggandes själv med en situps. Då han inte sagt ett ljud trodde man ju han somnat nöjt som han brukar.

-Han har också sin första tand som börjat kika fram och så går han på pottan, nej skoja bá.


Herregud, hur glad får man va. Gulle.

RSS 2.0