Bästaste julklappen!

TROLLEYS 39,50 €


Kabinväska, godkända mått att ta in i flyget. Rekommenderad ålder 2-100 år =) Helt underbar att se på är den också. Bra pris och den känns riktigt stadigt och bra i kvaliten. Vi fick en pall i fredags, nu har vi 9 kvar, sålde 6 st bara idag. Vi funderar på att göra en extra sändning då de gått så bra. Men tänkte först kolla intresset och åsikter av er läsare. Vad tycker ni? Skulle man borda ta in 20 till? Vilken färg är finast?


Barnrumsinredning från



Stolen minns jag inte riktigt priset på, fåtöljen kostar 77 €

Förvarings-/prydnadsburkar 15€ / 3 st


Plåtbil...pris...ööh.


Gå in på www.jabadabado.se och kika, ifall ni fastnar för något så kom in till Familia eller ring 12266 så kan vi höra ifall de har på lager så tar vi hem det till dig snabbt som f-n. Men hör av dig snarast, vi beställer i slutet av veckan.


YO!

Här finns det inga mycket fritid i överflöd kan jag säga. Jobbar 7 dagar i veckan nu fram till jul. Den som vill se röken av mig får kika in till Familia eller Dillen. Inte för att det finns så mycket tid över till prat, men ifall ni glömt hur jag ser ut så vet ni var ni kan hitta mej, hahah.

I söndags var vi till Texas Longhorn och käkade med mamma o pappa. Vi firade att Li fått sitt första betyg, som de delade ut nu i fredags. De ansåg att det inte fanns så mycket mer att bedöma nu i december då de kommer att pyssla mycket och annat. Betygen var bra och hon var stolt över att få bjuda med mommo moffa ut och äta. Vi har aldrig varit dit och ätit förut. Maten var god. Li tyckte den va så s-tans god och vill dit och äta igen. Riktigt barnvänligt må jag säga då de plockade ihop en barnvänlig tallrik med tortillabröd med grönsaksplock och kyckling. Båda ungarna åt så de stod härliga till, och de fick dricka COCA COLA!


Observera t-shirten hon valde.

 

Pappa älskar dej!

Igår jobbade jag ett kvällspass på Dillen och jag fick riktiga flashbacks från förra julen, snubbel över kartonglådskanter som är utvikta på lagret längs golvet, lirkar sig in mellan varorna, proppfullt. Roolit! För att om bara några veckor eka nästintill tomt.

Idag var jag också på Dillen, och på Familia. Jag har haft Li och klippt sig till Caroline Andersson på Birgitta Salongen.  Hon fick uppklippt -som mamma. Man e fortfarande idol, känns bra de. Sen vart det ett spontanbesök till Loikas på Solberget. Knappt så man hittade dit, så längesen var det man besökte dem. Underbart, trots kortvisit.

Kanske man lägger sig innan kl. 1 idag, det skulle sitta fint. Kan bli på spikmattan, e lite sugen på d. Imorgon ska ja bulta lite på Ulle -thaiträning  =)


BOXINGNIGHT at Adlon Sportsbar

G r a t t i s   R o b b e !



Så kolugn då han e pv att entra ringen, inga fejk se-grym-ut-miner.

Vi var rätt många på Adlon som väntade med spänning på att matchen skulle börja, sen när den väl börjat tog det 4 minuter innan spänningen förvandlades till glädje. Vann i 2:a ronden mot Attila Levin igår på teknisk knockout och fick därmed förbli Europamästare i tungvikt. Så jävla grymt duktig. Jag är imponerad av denna lugna boxarkille med båda fötterna på jorden. Som dyker upp i sin munkjacka på intervjuer, inga tillgjordheter. Sånt gillar jag. 


Carro Andersson, syrran o Malin Alm + Loikasklanen.


Helvete han e bra asså.

Efter Adlon drog jag med Lina o Johan till Indigo. Via Wirrans o hem till mig o drack öl, jag drack resorb, för att klara av Dillenpasset idag. En glad, lyckad kväll.


Vecka - vecka system HEMMA

Det här är ett långt inlägg, men intressant. Så läs och begrunda.

Här höll vi på att ruttna på varann för ett tag sen. Att ta varandra förgivet är ju bland det värsta man kan göra, men så lätthänt! Så blev det här OCKSÅ. Resultat - Chrille drog iväg till sin förbenade grotta (Cikada) och här stod man då i sömnbrist, med en hund, 2 ungar och ett hus som ska skötas + dygnetruntjobb. VAFAAAN!
Efter att jag dissat en par av Chrilles förslag, så möttes vi halvvägs på ett vecka - vecka förslag. Han tyckte vecka vecka (Cikada - hemma), jag tyckte vecka vecka, I HEMMET.

Asså den som har "ansvarsvecka" ska:
-kolla Lis planeringshäfte och att läxan blir gjord
-komma ihåg Lis jompakasse 2 ggr i veckan
-frukt med i hennes väska varje morgon
-fixa Li och grannflickan Linn till simningen 1 gång i veckan
-Jeff till/från parken (eller fixa barnvakt om det skulle behövas)
-fixa barnvakt om man ska träna, ELLER fråga sin käre sambo. INTE ta förgivet att det är okej att bara dra iväg.
-laga mat, plocka undan efter maten (vid det här skedet så har den ledige så myror i brallorna så man tar tag i disken ändå, fast man inte måst)
-handla
-tvätta, vika tvätten o upp i skåpen
-dammsuga o plocka undan...bla bla bla

Alltså ALLT som hör vardagen till. Det "roliga" är att det mesta av ovanstående har jag gjort innan, bortsett från maten o disken som båda skött (Chrille mest disken, I dont like även om man har diskmaskin) och så har han ju lämnat o hämtat Jeff när jobbat. Det finns oxå frisörtid och rådgivningsbesök som skall bokas (oj borde kanske boka Jeffs 3 års kontroll), och allt detta i ett kaos när inte Jeff går på dagis. Det ska bli jätteskönt när han börjar. Man har ju fått lite smak på att va helt ledig nu när Chrille sköter allt då jag har ledig vecka,helt jävla underbart. Och den som vinner mest är ju JAG. Men ALLA vinner i och med att mamma Tessa är GLAD nu och slipper städa huset o tvätta kläder då hon kommer hem från ett 8 timmars arbetspass. Man hjälper ju givetvis till, men man måste inte. Och jag ska hålla käften om att det är skitigt på golvet när det är Chrilles ansvarsvecka, tycker jag det är skitigt, så får jag dammsuga istället -med ett leende på läpparna! Jag ska bita mig i tungan ifall han släpper iväg Li utan jompakasse då hon har gymnastik, hur skulle de ha gjort ifall jag inte var hemma? SLUTA CURLA! Chrille är jätteduktig och det är roande att se honom springa o plocka o dona, medans jag själv kanske tar mig en titt i nån trevlig tidning, med gott samvete!

Visst var det ju skönt stundvis när Chrille var borta i sin grotta, man va ju trött på varandras sura miner. Men då märkte man ju vem som tar ut soporna, plockar i och ur diskmaskin, busar med barnen (så man får tinnitus). Men det är ack så mycket mer som ska skötas i ett hushåll med 2 barn. Och själv har jag bara tagit förgivet och glömt bort hur jävla bra jag har det ställt här med nytt (gratis) hus, som han oftast fixar det tekniska ifall nåt jävlas o räkningarna ser jag inte ens röken av.


Det här är väl ingens dröm. Sortera strumpor! Har funderat på att kasta ALLA och köpa bara likadana.


Så alla ni där ute som tjafsar om vardagssaker. TA TAG I SAKEN! Kom överens om en drastisk förändring. Att nöta på varann i 10 år om vem som dammsuger oftast är inte rättvist för nån, slöseri med tid. Hänga vid datan kan man göra när ungarna lagt sig. Detta system har vi kört 3 veckor och det är helt UNDERBART! Hoppas vi aldrig slutar med det  =)

Chrille kommentar tack!


GULLE redan 3 ÅR !

Det här e självaste gullungen d. Så skön, så gullig, så go, så glad, så duktig och självständig. Och han ska börja på dagis, BLÅKLOCKAN i januari. Med sig får han sin bästis Sandra. Vanliga fraser:

"De e min Sandra. Sandra säger, de e min Jeff"
"Sandra tycker om rosa, jag tycker också om rosa"
"Sandra komma hit leka imorron?"
"Jag kommer ihåg mamma ramla ute cykeln igår" (fast d va i våras)
"A som i Anki, S som i Sandra, J som i Jeff" (Halååå, T som i Tessa då?!?)

 

Han e så gullig då han sjunger hela "Blinka lilla stjärna där...", som han har lärt sig från filmen Dora. Han lär sig mycket från Dora utforskaren. "man får inte gå över bron. Man måste lösa gåtan först" kom han och sa till mig en dag. CUTE! Nu ska ja kjuta mig i säng. Jobb imorn!

Öppet hus Strandnäs FBK

Var o besökte Strandnäs Frivilliga Brandkår igår. Ett säkert kort gällande Jeff iallafall. Li knorrade nåt om tråkigt tills hon fick se skyliften. Och jag som gillar att trotsa mina rädslor klev in i skyliften efter påmaningar av en viss mr efterfest "ja luktar ju sprit ännu jag, inte kan jag åka med där". Och nu var det lite mindre läskigt än förra/första gången.

S K Y L I F T




Sen åkte man ju givetvis, när man ändå är i krokarna, via Kantarellen, och det var inte bara vi som slog 2 flugor i en smäll, många FBK besökare såg man igen på svampen. Hem och packade upp matkassarna och iväg till Mariebad. Chrille, jag, barnen och grannflickorna från Kökar. En riktigt lyckad simstund utan gnäll, i like!


KORT O GOTT

T O R S D A G

Jobbat 10-20.15 idag....
hem, tvättat, nattat barn, packat jompakasse, packat ur parkväska, checkat läxan, dammsugit, torkat köksbord, gått över till Anki för lite arbete, o så vart d ju tri glas vin...nuuuu e ja redo för nattttiiiiii.

FÖRRESTEN. Familia har -20% på alla festkläder t.o.m lördag. Passa på nu  =)

Bästaste Sandra!

I fredags gled plötsligt en barnfri kusin vitamin in i butiken. Relativt färsk hemkommen från Berlin. Min käraste Sandra. På lördagen var Chillie och Kingston med o raj rajade bland alla kramdjur. Chille rustade på för fulla muggar:


PEACE!



I lördags så var jag och käraste kusin ut på mys. Först hade vi 2 timmars bastu på Arken me lite god öl. Sen traskade vi fräscha o fina till Indigo. Där smuttade vi lite vin för att mingla vidare ner mot stadshotellet. Mycket vatten gick ner och en par Smirre Ice, många ansåg mig som nykter, och det var jag iallafall i jämförelse hur jag brukar va när jag är där -halllelujah för en krypande sten-Tessa, inte denna gång. Nej i skick via bussplan på en fetaostkebabrulle o sen hem (klockan fem!) Mådde prima ballerina dagen efter, dock lite sömnbrist.


En nästan nykter Tessa - och för en gångs skull blev den andra 2 barnsmorsan fullare än mej! JIPPI!



Idag har man varit på Dillen bland alla julklappar. Imorgon ska jag på Öppet hus till Lis skola o Dillen igen. Chrille ska till Sverige imorgon så moffa hämtar Jeff från parken, det vet alla barns mammor i parken nu  =)  "på tisda kommer moffa hämta mejj. Jag får sitta framme, cykeln åker bak i trunken". Vettlöst gullig. Nu ska ja krypa ner brevid en snarkande naken karl. Natti.


Jeff har humor

Imorse höll Jeff o Chrille på och lekte i soffan. Mitt i allt springer Jeff iväg "ja ska hämta paraply!" Chrille ropar efter honom att han nog inte kommer att hitta det (det var i skåpet). Plötsligt hör man honom urlycklig komma springandes "ja hitta paraply!" Så kom han springandes med min sko hållandes ovanför huvet, o så börja han asgarva.

Fy fan va skön.


Lite pix


TRI ÅR


NYA PYJAMISAR FRÅN BUTIKEN


Snart e hon tonåring

Idag har jag varit på utvecklingssamtal till Lis lärare i skolan. Sånt där tycker jag är intressant. Att höra om hur andra uppfattar ens barn, och hur de är då de är på bortaplan. Li är, enligt sin lärare, en glad, öppen, omtänksam tjej, som bryr sig om andra och inte vill vara någons ovän, leker med alla och döljer inte vem hon är förtjust i  =)  Munkäftas ibland med en kille i klassen, hon ger gärna komplimanger åt andra och tycker själv att hon inte är så bra på allt, säger att hon ritar fult osv.

Hon kan skriva, läsa och matte, men kan ibland hittas under bordet istället för på sin stol. Lite vimsig o okoncentrerad mellan varven, och det sa läraren Hanna att är en mognadsgrej. Hon är ju trots allt yngst i klassen. Även om hon kan allt de gör, så kan hon göra det halvklart för att sedan mitt i allt sitta o göra nåt annat. "Det är tråkigt att skriva en hel sida med "L" ,säger hon.



Igår morse följde Chrille Li över Ålandsvägen och Storagatan till Esplanaden och så gick hon resten av vägen själv till skolan, idag morse kom Cassandra via och så gick de helt ensamma tillsammans -hela vägen. Och sen gick Li och Linn själva hem till Linn från eftis. Coola brudar! Sen for hon på simskola och simmade "100 meter bröstsim, och sen 100 meter till" som hon uttryckte sig.

Själv har jag varit på Dillen o jobbat lite. Nu måst jag till butiken en sväng, ha tydligen kommit en PALL med leksaker från JABADABADO idag. Ifall någon är intresserad av nåt från deras hemsida så kommer vi att ta emot beställningar till jul. Bara att säga till, maila [email protected] eller ring 12266 för frågor. Hääj!


GEGGAMOJA

Idag har vi fått in lite Geggamoja. Några helmetmössor, ziptunika, randiga ziptröjor, sweathers o dribblescarfs. Mysiga faktiskt. Lite fattig leverans, men allt fanns inte  =(  Helvete vilka snygga byxor!! Sku ju vilja ta hem åt både Li o Jeff, men det kom bara 4 st, haha, kan ju int ta hälften heller! Får beställa på nytt o hoppas att det finns.


NYHETER!

FÄRGADE SPYTRASOR - TAG 2 FÖR 5 EURO!
Såhär fina trasor fick inte Jeff spy ner, då fanns bara vita som snart blev gräddfärgskamouflerade. De här är så fina så man sku nästans kunna ha en kräkbebis som böar ner dem igen, haha. SKÄMT o sido.




Snuza Go!

A N D N I N G S L A R M

NU har vi fått in 1 st Snuza Go, för att testa om det är någon som vill ha! Andningslarmet man bara fäster på blöjan. 118,50 €. Skulle vara intressant att höra hur den funkar. KÖP BORT! Hahah

 


Jeff 3 år

Ensam som man är för det mesta så måsta jag ju styra ihop hela kalaset själv. Efter kl. 13 hade jag sagt att man får droppa in. 12.40 var jag till Minimarket o handlade ingredienser iförd skitiga joggingbyxor o college. Fixade fram tacosen snabbt och var påväg att hoppa i duschen innan folk började anlända. Det hann jag inte. Så hela dagen strök jag omkring i de där mjukiskläderna. Tur att det inte var så finkänsliga personer på besök, undrar om jag ens hade hunnit borsta håret.

Lagom till middagen dök Chrille upp. Han satte sig ner på en stol, och där satt han o drack öl till midnatt. Och jag satt väl ner ungefär 3 gånger, 14 sekunder per gång. Det är just därför man inte vill ha nå bjudingar, för man får göra ALLT och lite till SJÄLV SJÄLV SJÄLV. In i diskmaskin, ur diskmaskin, diska för hand för att man inte har kärl o bestick så det räcker till alla. Ut med mat in med mat. Imorse när jag steg upp såg det ut som det varit inbrott o tjuvarna haft en brakfest på nedre plan. Jag blunda hastigt o vände på klacken och gick till övrevåningen igen. Nästa gång jag går ner är allt presentpapper o papp i stora papperskassar, alla leksaker plockade i "svarta leksakskorgen" o Li stod i fullan sky med att dammsuga. Jeff hoppa jämfota "ja ha städa leksakerna!" Duktiga älskade barn!


Några få av leksakerna han fick, och det var 95% fordon, han fick även en pyjamas o lite böcker. Så nöjd och stolt kille -3 år. Som ser bussit sur ut på bilden, för att han måsta sitta i stilla för min mobilkamera klarar inte av nåt annat.


Förbereder

Imorgon/idag fyller Jeff 3, jag har bjullat släkten o Li har bjudit sina kompisar, på glasskalas. Det blir stående bord med tacos o glass (glassen får pendla in i frysen). Vissa måsta komma på lunchtacos redan efter kl. ett, mommo, moffa, fammo o co kommer väl på middagstacos efter fyra. Så nu har jag stått här med en par öl o stekt köttfärs o skurit lite grönsaker. Nu e ja skönt trött. Så mars i säng, för fortsättning följer imorn.

E d nån som känner sig utanför o objuden, men sugen på glass eller tacos, så ring på barra. Jag har inte bjudit NÅN. Det är bra att folk bjuder in sig själva  =)


Halvvägs själv

Li har pratat om att hon nog kan gå själv till skolan. Vi gillar inte Ålandsvägen, men nästa vecka ska Li och grannen Cassandra börja gå tillsammans till skolan. Är man två och själva så skärper man sig. Fast imorse så följde jag, Jeff o Bianco henne till Flaggskeppet, pussade hej då och sa "nu är du helt själv!". Hon kollade noggrannt då hon gick över Storagatan och stannade t.o.m på mitten av refugen för en extra check  =)  sen stod hon vid kyrkan o hojtade o skrattade ropandes "nu går ja sjääälv, älskar dej, tralla lallaaa" så trippade hon iväg. Duktiga 6-åring (snart 7)!!

Så nästa vecka så slipper man klä o "fixa" sig själv o Jeff innan man ska föra, utan kan istället dra på sig mjukisarna med knän o zomba sig en stund extra. Mycket värt för en morgontrött mor.

Hon e så förbaskat duktig, Li asså. När jag stiger upp så sitter hon redan o käkar frukost. Fixar allt själv, det är inte mycket denna tös behöver hjälp med längre. Hon klarar det mesta, bl.a:

knyta skorna
all hygien
fixa mat i magen
gå och handla till Minimarket
vara ensam hemma

Hon är heller inte mörkrädd eller pallrar om nå monster o spöken som är väldigt vanligt. En trygg, självsäker flicka som fyller 7 om en par månader. Imorgon fyller Jeff 3, försöker få honom i samma fotspår som sin syster, men det är lixom inte lika lätt, alla är vi olika  =)


Va?

09.45-18.00 JOBB
18.45-19.15 SÄNGLÄGE
19.45-20.45 THAIBOX

Jag har så mycket att göra så jag glömmer bort att äta, jag hinner inte känna någon hunger. Bra diet om int annat. Hoho! Detta, i kombination med sömnbrist så ger en yrsel, grava demensbesvär, tunga ögon MED MERA.

Men jag måste ändå visa er vad vi nu har fått in.

SOFTSHELL ÅKPÅSAR


Softshell åkpåsen från The Buppa Brand är en nyhet på marknaden. Kombinationen av vind-och vattentäthet med att tyget andas gör åkpåsen till ett utmärkt ytterlager som håller ditt barn svalt och torrt i alla väderförhållanden.  Tvättas i 40 grader, ingen torktumling. 66 EUR.


Torsdagar - kvällsöppet

Ni visste väl att många affärer, även vi, i Sittkoffs har kvällsöppet till kl. 19.00 på torsdagar - ALLTID! Så välkommen in på torsdag, då ses vi  =)


Vi har förresten ändrat om lite i butiken bakom kassan, köpte en spårpanel av Axa&Uno som stängde. D behövdes. Vi har även fått in:

-UV-dräkter till de små för semesterresan, för att inte glömma flygstrumporna du själv behöver då du reser
-färgade snutte-/spytrasor (blöjtrasa) i lila, rosa, cerise, turkos, brun, vit, vita m. stjärnor 2 st för 5€, bra mycket roligare än de som kommer i mammalådan som genast blir gräddfärgade. M.m

Sömn o sånt

Det är bland det skönaste jag vet. Att få sova. Inte att gå o lägga sig om kvällarna, för där e jag som ett barn, jag ska bara...men när jag väl har somnat så får den som råkar väcka mig mitt i natten inget trevligt bemötande. För att inte tala om då man ska upp på morgonen, det är ju för fan nära döden upplevelse vissa mornar. Trodde sånt där trams skulle växa bort. Men icke. Här e man, trettitre år gammal och är som en trött tonåring. Nej fy fabian för att ha klockan på ringning. Annat var det imorse.

Steg upp åtta, satte mat i ungar o ett stycke dog. Promenerade till Skolan med Li, via alla byggen i stan då Jeff var så sugen på att ta sig en närmare titt på alla saftblandare. Väl hemma igen tog jag laptopen o kröp under täcket, det tog inte många minuter innan ögonen vart tunga och jag klappade ihop datan och tupplurade till en si sådär kvartövertolv. Jeff donade på för sig själv och fick vara hemma från parken och ha en heldag med morsan istället. Det vart sen lunch på EAT, sen till Lekplaneten och reserverade en Bulldozer till hans födelsedag på lördag, gunga via Alkoparken, till Familia, sen var det dax att hämta Li från eftis.

Där fick vi med oss ett bonusbarn och promenerade hem. Jeff cyklade lite väl långt i förväg från Övernäs skolan, men han stannar alltid vid vägarna så jag var gaanska lugn. Såg hur fint  han bromsade in o satt på cykeln och väntade vid övergångsstället på Norragatan. Bilar stannade och VIPPS så cyklade han över!!! Förbaskadee unge. Han cyklade vidare han mot kyrkan tills jag fick ur mig ett argt VRÅÅÅÅL. Han stannade o väntade glatt berättandes "jag väntade, bilen stannade och jag cykla över". No shit. En arg mamma Tessa drog storyn om överkörda, blodiga barn, lyfte pojken från cykeln och lät honom promenera, knorrandes "jag orkar inga gååå". Vilken självsäker liten skit, som bara drar över sådär. Bilarna stod ju och väntade  så fint dom. Kanske han skulle klara hela vägen hem? Röljusen har han stenkoll på, fast kanske han skulle fubba vid kyrkan på Storagatan.

Imorgon ska jag ta ett kvällspass på Dillen.


Lite mera oskyldig på den här tiden.


RSS 2.0