Flash mob dance

Asså coolt. Såg inte på EUROVISION SONG CONTEST, men hittade denna på youtube. Så jäkla snyggt då alla dansar lika. Har du inte sett, kolla här.

This evening

Dagen till ära (sista-dagen-på-dagis) så hade Li sovit med lockkorvar i huvet. Så himla fina lockar! Har varit till min småkusin här brevid ikväll. Det vart sandkakor, tagare (asså kidsen emellan), glassätning och Duplo bygg. Skönt att ha nån att bara spontant trava över till, så nära, med jumboträdgård dessutom.
Lite puss

Holy macarony, vrålhungrig vart jag nu.


Huset

Målandet går långsamt, för nu är det bara en man som målar. Costa har övergått till upprustning av hotellet efter di där busarna som bott där. Nu är det tredje sidan av huset som målas och han är inne på andra varvet av brunt. Det tar tid med all snickarglädje, o taxan för byggställningarna säger tic-tac-tic-tac. Men snyggt blir det!


Farväl

Idag var Lis absoluta sista dag på dagis. Den utnyttjade vi till att efter frullen åka o köpa 4 ekologiska Weleda duschtvålar från Ekokliniken, sen till Rosenblads o köpte 4 smultronplantor. Så bad jag dem slå in duschtvålen med smultronplantan o d vart ju jättefint! Glömde ta kort, nörd. Hem o tryckte i Jeff en wienerkorv o lagade hans parkväska o förde honom vidare till parken, sista dagen. Race till Bilhallen med bilen som skulle på service, pick up av Chrille i "grisbilen" (Toyota Hiace 1977) sen körde han oss (mig och Li) till Wäktargränd/Mariegatan. 1 minut efter att han släppt av oss kom vi på att vi hade glömt det hemlagade avskedskortet hemma, vända om o traska hemåt. Tog cykeln till Lis dagis och delade ut de fina paketen till den underbara dagispersonalen. Sen var jag med där 1½ timme och pysslade o åt mellis.Mot tre snåret så var det dax att åka hem o hämta den blå lavendelblomman som Jeffs parktant skulle få o cyl till parken. Sen från parken till dagis o hämta Li. Så fick Jeff leka på sitt favvodagis, han ääälskar när vi är där på gården. Han cyklar alltid omkring på deras cyklar. Runt runt runt.

Asså jag fick det lite jobbigt då vi lämnat dagis. Bara hej då sådär. Ville springa tillbaka o ge en kram åt alla dagistanter. Men alla var inte ens kvar på jobb. Som tur är har jag en enkät här hemma som jag glömde ta med, den ska vi åka och lämna dit en dag så får man se dom igen. Det kändes så konstigt, men jättekul att få vara med några timmar där.


Minipolis


Vår söta tuffing cyklade till parken på maskeradavslutning i fredags.

En morgon

Dom här vaknade jag med en ljuv morgon i sängen. G U L L U N G A R .


Återanvändning av gamla fönsterramar

Ibland köper jag vissa saker för att de kan "vara bra att ha nån gång". Nu har jag haft 5 st gamla smala fönsterbågar som jag köpte för yp 6 år sen. Chrille kommenterar ju de där ibland. Här om dagen fick vi en lobelia ampel av svärmor Runa. Har ju inte riktigt någonstans att att hänga nå blommor här ännu, så jag var till XL BYGG o köpte lite virke o skruvade ihop med de där gamla fönstren "som står o skräpar" o vipps så hade jag en krukpedistal till blomman. Ska behandla den med ngt. Men ingen färg, ev. lite brun pigment i.


Lite pissi bild bara. Snart har lobelian växt till sig och det kommer vara så fint!


Chang!

Vi saknar Thailand och lugnet ibland  =)


Jeff säger fortfarande "chang" om elefant.

Alla är vi olika

När Li var liten kunde man göra allt som man tidigare gjort, man kunde ha projekt på gång och även syssla med dem samtidigt som hon var med, jag kunde åka o fika i lugn o ro, hon kunde lämnas ensam ute på gården själv som 2 åring utan att ens oroa sig över att hon skulle trotsa ens ord. Men alla barn är olika. Jeff kan man lämna ute en stund, asså om man måst in o pissa, eller hämta något. Han har respekt för Ålandsvägen här utanför, men man vet aldrig med honom, sätter man igång dammsugarn o ska dammsuga då han är med så lägger han sig på golvet o vrålskriker för att han just då kom på att han ju skulle leka med "trycka på sladdknappen så sladden åker in"-leken med dammsugaren, och han ger sig inte. Jag har försökt förklara för honom i såna här situationer, jag har dammsugit med hörelskydd, men han ger sig inte. "Min" och "mitt" är samma sak som jag "jag skulle ju", så han gormar sig fördärvad tills han själv inte riktigt vet vad han riktigt började härja om. Ibland orkar jag vara pedagogisk ibland inte.

Värst e d när han e trött. Igår somnade han ½ timme senare än vanligt o vaknade imorse 1 timme tidigare än vanligt. Dagen blir piss. Sålänge man inte går ut med honom o cyklar i 3 timmar eller är vid studsmattan med honom i 2, så går d utmärkt. Men sen när de där jobbiga sakerna kommer, som att vänta på maten, borsta tänderna, klä av sig, gå på toa, då sätts man på prov. Härrejävlar vad jag har räknat till 100 många gånger idag.

Det finns de som säger "det blir ju så jobbigt man gör det". Jag är ingen sån som gör saker och ting komplicerade. Men det ÄR skillnad på barn, och vissa kan man helt enkelt inte göra så mycket med (förutom att underhålla dem) sålänge de är med. Jeff har ett stort ego och stark vilja (o röst som få), det har jag med, jag vinner nästan alltid (med hörselskydden på).

Ett exempel som jag aldrig kommer att glömma är då min kusin Sandra varit på sina grejer med lilla Chillie med. Bl.a på ultraljud då hon väntade Kingston, Chillie 1-1½ år med, stilla o lugn. Jag vet att Jeff inte skulle klarat av att komma med utan att röjt kring alla maskiner o använda anknäbbar.

Han är en sån där modig typ, en liten äventyrare som gärna ser vad som finns runt nästa hörn. Sån var Li också, men hon kom och sade till, Jeff smiter. Så alla ni som tycker att det ju blir så besvärligt man gör det. Ni skulle gärna fått låna med Jeffen till Kantarellen för ett ½-1 år sedan :) Jag har väl säkert klämt ur mig nå klyftiga kommentarer tidigare i mitt småbarnsliv då jag var mamma till ett (nästintill exemplariskt) barn, jag tar tillbaka allt ifall det ligger o klingar illa i någons öron. Det är jätteroligt att umgås med Jeff, men man får ju inte mycket gjort. Och att använda den där viktiga mammatiden (då han är i parken) till städning vägrar jag göra. Så här är det vardag att dammsuga runt en vilt skrikande 2 åring, men det går ju över (sen).


Sov gott Lova

Jag har följt en åländsk blogg om en mamma som skrivit om sin cancersjuka sex åriga dotter. I helgen hade dottern inte orkat mer och somnat in. Nu får man ju hoppas på att det finns nåt fint ställe som hon åkt till. Jag tror egentligen inte på att det finns liv efter döden. Men jag vill ju att det ska finnas det, och det är lättare att tänka så.

Jag lider så med den familjen, tänker på dem mycket. Stackare.

Sov gott lilla Lova


Projekterar

Huset är nu halvklart målat. Imorgon börjar de måla norra fasaden, men vi fasar för att det inte kommer att hinna bli klart innan Esplanad ska börja renoveras i helgen, för då ska Costa dit o jobba och bara 1 man kvar på huset o byggställningar som tickar några tiotals euro i dygnet. Borde ju själv hopp i färgburken, men jag har haft en massa annat att rusta med.


Har plockat bort "hundnätet" för projektet.

Så har vi haft grävarn här ídag och skalat bort en bit jord på gården där det planeras uteplats. Jeff var ju helt salig då grävmaskin arbetade o slet upp stubbar o rötter. Jag vart duktigt imponerad över hur man kan hantera en sån där maskin med en massa spakar och skopan snurrar 360 grader o slätar ut jord.


3,3 ton stubbar


Fint o slätt


Fiberduk på för att göra det jobbigare för odågor att komma upp underifrån. Såhär ser det ut nu.


"Nuu Jeff paja traktorn". När den står i stilla får man klappa den.


"Vovvo me titta traktorn"


Hoppsan va d grävs.


Jeff står i skopan.Moffa som är gammal grävmaskinist fick prova gräva lite. O Jeff fick givetvis sitta med. Kanon.


Så får vi ju inte glömma lastbilen som hämtade jorden. Fick åka med moffa i och tippa. Inte vardag för alla 2½ åringar. D digga han skarpt.

Snarast kommer det några lass grus för att fylla upp här så vi slipper ta hand om allt ogräs.


Heluu!

Många trodde jag blitt smittad av magsjukan men den bet inga på Li o mej, tack vare vitpepparkornen, som mot slutet missbrukades rejält för maximal effekt (10 st x 2 ibland 3 ggr om dan fick fräta bort alla asiga bacillusker). Man hadde ju lite såna där små asiga magsjukeoser som kom ut där bak, man kände riktigt hur de stank magsjuka, men ingen dajjaria kom o inte heller nåra böor, baaara hemsk gaas, tack för d. Nu har vi tvättat o steriliserat lite här o slutat med vitpepparn.


I fredags så var vi till Loikas på solberget o lalla o åt utsökt i vanlig ordning. Slutade med att jag och barnen sov över, hur d slutade för de vuxna kan ni väl lista ut. Sent som satan i säng efter en variation av resorb (vätskeersättning) och vin o så vakna Jeffen tidigt som fan, bara att gilla läget. Efter brunch nån gång dagen efter så tyckte jag och Lina att det "nog kunde gå ner lite kallt vitt vin", o d va d! Tack bästa Lina för ännu en härlig visit.


Varmt

Har ingen mätare här på övrevåningen, men jag skulle tippa på att det är ungefär tretti grader, speciellt i vårt sovrum om mornarna. Man får lite Thaikänsla när svetten sprutar.

Den där Fisher Price laptopen

Det var tydligen många som inte hajade att det var ett filmklipp i ett tidigare inlägg, gör det igen.

Här får ni se den där underbara leksaken på film. Synd att han inte syns mer på film, för han ser så skön ut då han härmar de olika ljuden o djuren från skärmen. Han brukar gå omkring o lunka på golvet efter att han tryckt på "N" Noshörning, för att det är en noshörning som traskar förbi på skärmen.Klicka här


Hemmastatus

Det var skönt att Chrille var hemma imorse då Li skulle vara på dagis redan 9.00 för Lek & Lär avfärd mot Sund (där jag hörde att det kommit skyfall inatt, man vet var man ska hitta svamparna i höst då om d inga regnar någi i stan), Jeffen sov som ett dött träd då jag kastade upp Li på pakethållarn lite före nie. Han vaknade lite över nie och så mötte man en nyvaken blöjnisse med trollruffs o vällingflarran i trappan, "mamma meema ninni" (mera välling). Han kan få dricka hur mycket välling han vill så hans piss slutar va neongult.

Chrille har fortfarande kackskydd och grönt urin men är på bättringsvägen o har inga mera nå dajjarija o fick äntligen äta nåt idag morse.


Chrilles sjukrum.Jeff i sin "Ålandstub"


Huset

Och det målas på för fulla muggar. Chrille tycker det går "långsamt" medans jag tycker det går med en väldans fart. Han är väl rädd att det inte ska hinna bli klart innan det är dags för hotellrenovering vid månadsskiftet kan jag tänka mig, då behövs ju killarna vid hotellet.Costa har så bra hand om barnen, de diggar honom skarpt.

De har målat precis utanför vårt sovrumsfönster och imorse tänkte Li dra upp rullgardinerna direkt då hon vaknade, jag hann precis stoppa henne o frågade om hon ville stå där naku med sissen i vädret när de står utanför o målar. Neeej, d ville hon inte, o inte jag heller för den delen, så gardinerna fick vara nere tills vi klätt på oss.


Familjemiddag och bilstädning

Idag vart vi bjudna på middag på dagis. Så mysigt varje vår. Tur med vädret i vanlig ordning så det vart kaffe o glass ute sen o barnen uppträdde o sjöng till gitarrspel. Duktiga sötnosar.


Wäktarskören


Sen fick vi med oss skolbarnet Linn hem. Dom sku göra nåt coolt på bilden, men jag tror inte alla hann med.


Aah va snygg hon e.


Bilen vart städad i detta underbara väder. Jag informerade tvättnissen  ungefär 7 gånger om att man INTE får tvätta på det blåa. Man börjar lixom lära sig hur han tänker. Han gnuggade febrilt det gråa plaststeget. För övrigt är bilen totalt nerskitad på utsidan, men när man kliver in i den så känner man inte igen sig. Den var inte städad på *harkel*  över 1 år. Fyndade 2 av Jeffs bilar, en favorithårsnodd o en massa insmälta godisar från förra året under baksätet.

Chrilles tur

Chrille börja springa på toa inatt med rännskit, sen spydde han imorse, och så har skiteriet fortsatt hela dan. Ät mindre vitpeppar, hehe. Kanske det inte var rotavirus ändå, smittar d? eller så kanske Chrille inte haft det förut. Li har inte haft nåt sånt vad jag minns. Minns en gång då hon varit "magsjuk", hon sket löst några gånger så va d bra me d, då hängde Chrille o jag över toaringen o ropa (det var innan jag hade blitt berättad om vitpepparkornen). Nej nu ska jag inte vara för kaxig här, hoppas Chrille snart är på fötter och att venus gänget i familjen klarar sig från detta skit.

Chrille sov i Lis säng inatt och har tydligen "pruttat" lite för vågat (utan jalingar). För imorse kom Jeff till mig med en bekymrad min, sin första 4 ords mening löd "pappa kacka ner sej", hahaha, jag dööör va roli.

Och inte nog med det. Det var tydligen en stor händelse för Li oxå, först var hon ledsen för att han sov där o "smittade ner hela hennes rum", o att det kommit skit på hennes täcke var verkligen helt overkligt (läs vidrigt) för henne. Idag när jag kom till dagis så sa tanterna "vi ha no hört vad Chrille hållt på med". Haha, joo och det vet Jeff oxå för hans första mening imorse var "pappa kacka ner sig". En av tanterna fnissa "jooo, och i LIS säng".

När jag berättade för Chrille att hans svaga ringmuskel rykte är all over Wäktars, så skaka han på huvet o fnissade "ja inget kan man hålla hemligt här iallafall". Så nu vet ni å det.


ROTAVIRUS

Där har vi det! Det måste ju vara det eftersom han hade diarre så länge innan. Ingen vanlig magsjuka var det iallafall. Usch, asiga virus. Men det har ju gått otroligt bra om det är det som det har varit, för han har ju bara varit slö en sväng, och det var en par timmar igår. Annars på en nivå som ett normalaktivt barn. Jeff har rätt hög växel i från morgon till kväll och det enda som får honom att slappa är en snutt film. Såg skillnaden tydligt när den där toppen av toppaktiviteten var borta. Rätt skönt. Men snart är det tillbaka på racebanan, jag är redo!


Round Up

Idag slank den kvinnliga delen av familjen Birn (+ lilla Leo och den enorma 6 mån ursöta schäfern Zorro) in här hos oss. De vart väl sugna på o glotta lite då jag och barnen va ute o plocka pinnar från marken då de gick förbi, så bjöd jag in dem på husesyn. Corinne håller ju på o bygger hus o berättade att hon attackerat ogräset som växer hejvilt med Round Up. Det ska jag åka o köpa imorron o ta kål på alla as som snart växer högre än mig själv om det inte händer nåt. Hennes teori var att ta bort dem nu innan man sår gräsmattan, det bet jag på. Så jag måste göra de fort som fan, innan nån form av grävmaskin kommer hit o gräver.

Någon med erfarenhet av medlet?


Tränat!

Nu har man varit o tränat igen. Bodycombat. Skitkul, o SKITVARMT. Man är ju inte i direkt toppskick, så jag tog inte i från tårna. Hostade lite mellan slagen o sparkarna. Måst ju för fan försöka komma mig iväg åtminstone 2 ggr i veckan, o sen kanske nån promenad nån kväll. För nu börjar d bli illa när man känner flärret dallra kring midjan o magen då man hoppar o det tar typ ont i arslet då man hoppar å arslet lixom for upp och ner, som det blev stretch i huden lixom. Fy fan.


Pedagogisk leksak

Jeff leker med Lis gamla Fisher Price laptop. Helt suverän leksak. Roligt att lära. Han kan alla bokstäverna och säger t.ex "Tåg" om han ser ett T någonstans, för att datorn säger  "T, TÅG" då man trycker på bokstaven T. Den är rekommenderad från 3 år men Jeff har lekt med den mer än ett halvår. Rekommenderar starkt! Finns givetvis på Dillen.

Kolla in demovideon:  Jeff lär sig bokstäver

**************************************************************************************************


Jeff hemma

Jeffs magsjuka tog sitt slut igår kväll. Då började han äta igen och har varken spytt eller raketskitit sedan dess. En gång vaknade han inatt o hade ont i magen. Och imorse "ont vuvve", vem skulle inte ha det efter alla svettningar o med låg vätskebalans. Men nu äter han o dricker igen, skönt.

Vart ju nojig av "Fundersam" som kommenterade på tidigare inlägg. Inte för att jag tror att magsjukebakterierna flyger hejvilt med vinden, men däremot så sitter han säkerligen fortfarande o klämmer på några smittsamma bakterier som säkert lätt smittar i parken där de är så intensivt med varann, går på toaletten o äter ihop. Därför får han vara hemma därifrån idag. Inte för att vi tänker låsa in oss för det. Undras om våra målare blir magsjuka om vi går ut på gården...Fundersam skrev även såhär:


"För vissa som är sjuka eller svaga så kan en magsjuka vara det sista de upplever."

Stämmer, men de är nog knappast på stan om de är så sjuka o svaga. Och är man anhörig till någon så sjuk som varit på stan, så är man väl extra noga med den ytliga hygienen. Fick dåligt samvete o började ju tro att Jeffs bagbaciller far ikring till alla sjuka som kommer att dö av hans magsjukebakterier nu för att han inte varit inlåst 24 timmar i dygnet. Det är väl sunt förnuft som gäller. Man behandlar ju sitt barn efter dess tillstånd, och Jeff har inte varit slö och medtagen.

Se nu måsta man förklara sig igen för att man skriver allt fan o missförstås därefter av folk som sitter o lusläser om ens liv. Kommentera gärna, men inte BARA då det är nåt negativt, skriv gärna nåt bra nån gång också. Men jag tänker ändå fortsätta skriva, kanske med lite mer ironi o överdrifter. Är 33 en trotsålder?


Ny motorsåg
-Vad heter du?
-Veff Essinn

High five o peace

När Jeff gör nåt duktigt så brukar jag säga "yee bravo, high five!" Varefter det blir en lätt box näve mot näve, det heter "näven". Ibland tycker han ju själv att han gjort nåt imponerande och kommer o säger "jaj vaj!" o höjer högerhanden för att invänta en klapp.


Näven

Jeff har övat och övat på att kunna göra 'peacetecknet', på svenska kallat segertecknet. Pekfingret och tummen har har kommit upp och det har han kallat piis.

Hur fan va d nudå...


Yess, piiiis. Glad.


Sjukhusbesök

Det är inte Jeff, utan jag som imorse var till kir.pkl och undersökte min mage. Det känns ju obehagligt och lite sjukt där under mitt kejsarsnitt. Hon klämde o påta, grävde i min navelgrop, o klämde i skåran mellan mina magmuskler, men ansåg inte att nåt bör åtgärdas nu då ett snitt för navelbråck måste göras rätt långt. Hmm, så det är bara att fortsätta få snykänslor när barnen skuttar på magen, eller om nåns tå hakar i gropen vid nå träningar. Hon var faktiskt inte så himla hjälpsam. Jag var väl inne hos henne 4-5 minuter, inga råd om eventuella metoder till att själv kunna åtgärda skåran mellan magplattorna. Hej, lägg dig ner, tack o hej, ungefär Hon visste inte ens vad jag var där för, jag själv måsta ju påminna henne om själva navelbråcket då hon bara hade klämt på själva ärret för att söka nåt ev. bråck.

Hon vet säkert vad hon gör, men jag kände mig så som en i mängden. Det positiva var att jag fick remiss till ultraljud för att säkerställa att det inte är nåt bråck under snittet. Så det är steg två.


Kött hem till dörrenNu har jag gjort min första beställning från Köttexpressen.ax. Smidigt från deras fina hemsida. Färdiga frysta kycklingfilér kommer att ligga o fräsa i min stekpanna snart. Tänk vad skönt att bara ta fram nåra bitar från frysen o slänga i pannan med lite smör, o koka lite ris till. Tror det här är nåt vi kommer att utnyttjatill MAX. De har massa exotiska köttsorter också. Tänkte att jag skulle köpa nåt så får min mästerkock farsa fixa till det. Men han ska få välja köttet. Antilop, struts, bison, känguru, Zebra och hör och häpna HÄST! fick ett smakprov på zebra på torget igår och det var helt gott. Li smakade också och jag håller lite med hennes replik "det smakar lite konstigt då man tänker på att det är zebra", skulle man inte veta vad det är för sort så skulle man inte ana.

Förutom de frysta kycklingfilérna så beställde jag malet nötkött o Dahlmans wienerkorv. Handlar man över 50 EUR så är det fraktfritt inom Mariehamn. Sånt här älskar jag. Borde börja prenumerera på frukt oxå, som svägis gör.


Sjukstugan

Jeff har varit riktigt sjuk, men tänk att inte ens en kraftig magsjuka får denne kille att lägga sig. Nej han sku med våld sitta i sin fotölj o se på film (att det var debattprogram han tittade på brydde han sig inte sig om). Där har han slocknat o vaknat, sittandes krokig som en räka. Riktig sprutskit har han haft, imorse hann vi inte på toa, så han sket då jag tog upp honom i famnen i vår säng, han hade blöja på thank god. För ÄNDÅ var det skit på täcket o på golvet trots att han hade pyjamasbrallor o blöja och att jag hade lyft upp honom redan. Det kan man kalla raketskit. Han har sagt till då han ska spy, så det har inte varit så mycket spykaos. Men den där skiten, det är förjävligt vad den stinker. Trots att jag har igentäppta näshålor känner jag den där starka, sjuka bacillstanken.

Mellan sina kaskader av spyor o skit så har han varit med till stan, ut o cyklat o lallat här på gården, han har t.o.m ätit lite (o spytt upp det) otroligt pigg ändå. Ikväll fick han behålla allt, må det vara över. Han åt popcorn o drack saft o vatten utan att det kom upp igen. Men nog har han varit behaglig o mindre härjig när han haft lite stegring o magsjuka. Det är såhär som vissa har det, man märkte hur attityden o orken kom mer tillbaka här ikväll då han hade ätit lite. Då fick man flashback. Det var ju skönt så länge det varade, lugnet asså =)

Li o jag går fortf. på vitpepparkorn och jag har känt mig bubblig i magen idag, fiser som nån annan häst, magsjuka nej tack!


Här har Li hoppat hela helgen och jag har suttit där o tjattrat o pimpla lite vin, grannarna. Jag har skottat o härjat ikring här på gården o alla dess kvistar. Jeff har hjälpt mig så d gick ganska fort.


vin, chips o träningsfattigt

Såhär har det sett ut i helgen. Rötjut o tilltugg.
Solen gör en törstig o saltsugen. Träningen har upphört här så det gäller ju att passa upp nu vad man häver i sig. Byxorna e tajta och imorse måsta jag tvinga på mig ett par jeans i tron om att de ju skulle "gå ut" under dagen. Säkert. Jag har fått en magkorv också, och då jag inte är van att ha nån falukorv bakom jeansknappen så har jag försökt att "trivas" ändå, men det gör jag inte. Jag blir äcklad när det är tajt över magen och jag kan känna hur magen skakar när jag går, usch. Nu blir det mindre jobb är det meningen och då blir det nog träning igen. Combat iallafall. Thaiboxningen har jag slutat med för denna termin. Tokiga tider och en massa stressfaktorer o min partner ska på 3 mån rehab för ryggen. Visst jag får vara med killarna, men det känns ändå inte rätt o inte lika kul. Nya tag i höst då förhoppningsvis vi blir flera tjejer!GRATTIS SYSTER

Jessica red monté igår på Annicas häst Unable to Speak. Gick ju så saaatans bra. Syrran VANN och man vart ju bra glansig i ögonen för hennes skull. Gu va roligt, som hon kämpar med de där hästarna. Snyggt jobbat verkligen. O vann pengar gjorde man, kom väl hem med en ca 150 kronor plus i kassan.


Defilering, syrran främstBra kämpat


Li fick åka startbilen med moffa


Ena gaveln klar

skitasnyggt tycker jag det blev
'


Magsjuka?

Jeff har haft diarré i flera dagar, men varit annars pigg. Imorse kom han och pirrade vid sängen och började smacka o gulpa, plötsligt kom den, kaskaden av välling, rakt ut mot sängen och det strittade sådär konstnärligt upp på möblerna. Tänkte klokt och stod ju givetvis kvar med honom på plats, backade bara honom lite bort från möblerna. Sen var han på G igen och vi var till stan o käkade lunch. Han käkade inte mycket mer än fetaost o smörgås, men alltid nåt. Sen böade han då han gungade i Alkoparken, där låg de där små finfördelade fetaostbitarna ut över plattorna. Tur så hade jag en flaska vatten åt Bianco i vagnen så jag städade upp. Sen hem o så somnade han i sin fotölj.Sen åt han middag och var glad, så ville han se på en film och det fick han, han satt tyst en timme o plötsligt hör jag "mammaaa, pippiii". Mötte honom i trappan och såg det där smackandet och fort som fan till toaletten. Där fylldes klinkersplattorna med tacoingredienser. Nu e han på gång igen och röjer hejvilt.

Vafan e d för asigt som går nu? Först diarré i flera dar o nuförst spyr han. 2 ggr idag. Mellan spyattackerna så springer han o leker som vanligt. Själv ligger man ju avdankad o matt en vecka. Jag och Li käkar vitpepparkorn för att inte bli smittade, men Chrille skrattar åt oss o säger att det ENDA han tror på är att ha en ÄKTA RUBIN som är spetsslipad och ha den i naveln.


Igår.


Gammal tant

Jag vart kidnappad av mina sköna sommargrannar. Mitt i skottkärrstömningen kom de och domderade att d va slut på slavgörat och att Park väntade. D va bara ti å parkera skottkärran o skyffeln, ta av sig gummistövlarna o agera´pubfantast. Senare visade sig att jag inte alls var nån Parkfanast, utan de var mer proffs där än jag. Tänk att som svensk bara  att ha att kliva några tiotal meter utanför trappen så har du puben på plats. Klart som fan att man skulle besöka det rättså ofta. Nu e ja iallafall yyr o tänker natta migsjälv. Natti.

En mojsig dag

Lunch på Nikolaj idag med HELA famlijen, udda såhär tiders. Sen for Chrille på jobb igen och jag o barnen gick till Zeipels. Li handlade lite för egna pengar, bl.a förstora skor "äh, man kan ju sätta bomull vid tårna", tyckte hon då det inte fanns i hennes riktiga storlek. Ikväll backade jag nästan på Jenny o Joel då de kom cyklandes på cykelbanan längs med Ålandsvägen utanför oss. Jag hänvisade dem in, själv åkte jag till Select, för att köpa, mjölkprodukter och öl. Jenny och jag satte oss på trappan bland målburkar o byggrester o drack 2 var i sommarkvällen, ja för det är ju precis vad det har varit idag. Varmt o somrigt. Li o Joel sprang omkring med vattenpistoler o lekte. Så härligt.

Har även fått kontakt med våra nya sommargrannar idag. En glad syskonskara från Upplands Väsby som har grannhuset till sommarstuga. "En sommarstuga mitt i stan" kallar dom det då det varken finns innetoa eller vatten i huset. Coolt tycker jag. De har barn oxå, så Li har varit o hoppat i deras stora studsmatta idag. Då slapp man skaffa en själv då.

Imorron ska jag jobba lite och sen förhoppningsvis på trav. syrran ska rida monté, heja heja. Beroende på väder o barnens hälsotillstånd. Jeff var lite varm ikväll tyckte jag. Snoren rinner sedan länge tillbaka. Men riktigt sjuk har han inte varit. Kanske bara Li och jag drar.


När barnen leker ihop

Här får ni se ett glatt klipp på Li o Jeff då de kommer riktigt bra överens. Man kan inte få nog av att lyssna på barns glada skrattattacker.


Klicka på bilden för att komma till filmklippet.

Grattis Ellen 17 år

Var på kalas till barnens kusiner, ena fyller 17 idag. Det vart en hel del disk. Och i dagens läge så diskar man ju inte för hand så ofta då diskmaskinen är familjens bästa vän. Kusinerna Li och Samuel ville så gääärna diska för hand, och det fick de. De höll säkert på en halvtimme o gnugga o gned, den ena prylen renare än den andra.

"Kan jag få diska hemma imorron?" Frågade Li bedjande.


Inte varje besök som de här två bundar på det här viset. Kul att se dem samarbeta.


Min "skönhet"

Varför ska man hålla på o fixa sig i evigheter innan man vågar öppna dörren o se dagsljuset? Jag är ju en sån där som int bryr mig om mina naglar som spricker o ser förjävliga ut, fast jag borde. D spelar heller inte alltid så stor roll ifall jag upptäcker att jag råkar ha skitiga jeans på mig då jag är t.ex på stan. Håret kan va lite stripigt o asigt, spänner man upp det i svans så syns det inte. Kom inte för nära bara, d kanske luktar. Jag sminkar mig sällan, men har just köpt ny mascara o den gör mina fransar tjockare, så den har jag faktiskt på mig ibland fast det är en helt vanlig tisdag, däremot "måste" jag böja mina ögonfransar dagligen. Och så täcker jag mina krafsmärken i plytet med lite täckstift, bara jag får klämma o krafsa. Har nå gammalt läppglans som jag ibland får i handen och stoppar på mig, folk känner ju knappt igen mig då. O för att inte tala om hur jag bara blockerar då jag ibland får 3 munsår över hela läppen o ser ut som jag har slowly dying disease.

Manikyr
Men nu har mina fingrar gått så långt att de har börjat spricka o blir sjuka. Huden kring naglarna har fransat sig och jag river i skinnet. I förrgår gick jag på stan med Linda E och så slank vi in på Rosa Katten på var sin snabbmanikyr för 15 EUR per pers. för det var vi värda på vår härliga mammatid. Naglarna var i skick på en kvart, o huden mjuk o len med hennes sköna lotion!

Rekommenderar starkt:


Idag använde jag mig av min tyska franska manikyr som jag köpte på tunnelbanans "pressbyrå". Vart helt snyggt, tog dock ingen bild, av någon anledning har det redan flagat av lite, hoppsan. Så ingen ide att ta bild nu.


I biltvätten

Idag var jag och Jeff och tvättade bilen till TB. Jeff är lite avvaktande då man sitter i bilen, men checkar lite då och då med mig om jag är lugn och avslappnad. Skräckblandad förtjusning.


De låter nästan farligt de här...


...vart tog det vägen det där mullrmonstret?


Shit, där kommer den!

Är detta ett skämt eller?

Han där Andreas Utterhall har legat i:

Ur Västerbottenkuriren

Stubbfräsning

Hade ju ingen aning om hur en stubbfräs funkade innan Simon var här o fräste. Trodde den lixom borrade uppifrån o fräste i cirkel nedåt. Men nähä, det var ju nåt hjul med taggar som helt enkelt körde över stubbjäveln o totaldemolerade den till små små mjuka spån.
Och spånorna som blev av stubbarna så sprider jag ut över marken, som e så satans ojämn.


Titta på huset!

Å fy faaan va snyggt de blir!
Flera har säkert sett detta redan då de målat en par dagar, men alla har inte vägarna förbi här så här får ni en tjuvtitt på vårt hus i färg. Det är södra fasaden som pågår just nu.

Den här bilden missvisar lite i färg, men man får ju lite översikt iallafall.Innan de hade målat dit den bruna terrakottan så tyckte jag att huset såg så gult ut mot de ljusa fodren runt fönstren. Men vipps så vart det lixom beige. Passa huset ypperligt. Vad ska man måla grunden för färg då? Hmm. Vad tycks?

Till er läsare

Jag skriver ju om det mesta mellan himmel och jord. Familjen, träning, psykbryt, partaj, resor, hem o trädgård, jobb, mig själv o mitt liv med mera. Just nu har jag bloggtorka och tänkte få lite hjälp av er.

-Vad tycker ni är mest intressant som jag skriver om?
-Nåt ni önskar jag skrev mer eller mindre om?

Helt okej att vara anonym.


Varmt bad o Mariebad

Varmt bad
Skitig o jävlig som man var här nyss så tappade man ju upp ett varmt bad med lugnande (finns sånt?) skum, peelade mitt finniga fejs o satte en svidande ansiktsmask. Jag riktigt kände hur den gjorde nytta, frätte bort asen som invaderar min stackars hy. Sen peelade jag kroppen oxå o åt upp ostbågarna jag hade med i badet o drack den kalla ölen i tp 5 klunkar. Sen rakade jag mina neandertalararmhålor o nu blir det pang i säng. Trött som en hamster om dagen.

Mariebad

Igår var vi ju förresten och simmade till Mariebad. Tror det är andra gången sedan vi kom hem från Thailand. Jag som skulle underhålla Jeffs simning med en gång i veckan, o d gick ju bra. Men iallafall så var han lite rostig med dykandet till en början, lite småfeg, nej förståndig heter det väl, o osäker på hur långt han klarade av. Men efter ett tag så dök han från sida till sida på kortsidan av utebassängen. Vad kan den vara? 4-5 meter kanske. Otroligt duktigt. Frågade honom då jag packade. Jag höll upp simpuffarna och frågade om vi skulle ta med dem, han tittade på mig och fick lite arg min o sa "NEJ! Dyyka!"  Jaja, just ja, man kan ju inte dyka då man har puffar på, ursäkta. Minns att Li tog sin första länga just där ute i bassängen. Stod på bänken i vattnet o simmade över till kanten, det var hennes debut, på samma sätt som Jeff, med dykbrillor på och ansiktet nedåt. Men hon var 3 år o 11 månader då, Jeff är 2½. Båda är ovanligt tidigt och det känns tryggt, att de inte sjunker som stenar IFALL olyckan skulle vara framme. Bara man sku kom sig iväg lite oftare.

Dillen
Imorgon ska jag en sväng på kvällsjobb till Dillen. Lite jobb just nu, men det gör inget, finns ju så helvetes med jobb på gården. Vi har fått in 4 meters studsmattor nu till Dillen, de är eftertraktade så passa på!


Mera trädgård

Hostar, snorar och så kliar d i öronen. Men jag är inte så sjuk så jag inte kan vara ute i träggårn o röja. Ikväll kom jag in redan vid tio, inte 00.15 som igår  =)  helt blöt t-shirt o munkjacka, av svett. HURJA! Jag har nu fiberduken fylld med träflis, det är rätt tunnt lager, men det finns ännu flis kvar så jag ska väl fylla upp sen. Måst väl skaffa nån kantplåt eller nåt så det inte rinner ut bark på trottoaren.

Vi har haft en hurtig man här som släpat alla stora trädbitar med skottkärra via Södragatan 2 hus bort. Han sprang med skottkärran fylld med stora stockar, snacka om effektiv. Sen hann han inte med allt. Nu ikväll då jag stod ute o fyllde flis så kom han cyklandes, då hade han varit på möte och skulle cykla hem till Nåtö. Imorgon skulle han komma igen och ta de tjockare grenarna. Herregud va hurtig. Det kommer bli kvar grenar som är för grova för flisen och för klena för att han ska vilja ha dem, knappast är någon intresserad, men OM nån vill ha 5-6 cm tjocka grenstammar så vet ni var de finns. Annars så får jag väl släpa dom in i "skogen" vår här bakom.

(Pappa förresten, om du har möjlighet så får du såga ner det där åbäket som blev kvar. Janne hade bara en motorsåg med kort blad, han visste inte om den skulle klara d.)

Jaha då måste man väl förklara sig då...

...så man int får sossen på sig.

Det var en anonym läsare
som kommenterade i ett tidigare inlägg om jag hånade Jeff offentligt ang. att han lipade. Det händer säkert att man lätt missbedömmer vad man läser (speciellt om man inte känner bloggaren personligen), man ska ta allt jag skriver med en nypa salt, jag svär o skriver hur i nerverna jag kan ha på mina barn helt öppet för er alla. Och det är bara vardag, och så är det för alla. De som aldrig är arga på sina barn och har lust att slänga dem i väggen ibland excisterar inte.

Jag vill göra klart för alla att jag aldrig skulle håna eller göra narr av mina älskade ungar (det finns väl förresten ingen normal förälder som skulle göra d), det vet de som känner mig, oberoende vad jag skriver här, saker och ting kan så lätt missförstås i text. Mina barn är trygga och sociala, i den familj de växer upp har de nog aldrig hört sina föräldrar strida o skrika, för sånt håller vi inte på med, vi har andra metoder (haha). De får miljoners med kärlek och sköts minst lika bra som barn i andra familjer. Ibland får man totalt psykbryt på dem också, och det behöver iallafall våra barn ibland, att man stampar i golvet och spärrar ögonen i dom, de springer upp på sina rum snabbt som vesslor.

Nu kan man ju undra vad den den där anonyma bloggläsaren tror att jag är för ett monster, om h-n tror att jag vill psyktracka barn.

Gamla möbler

Jag vill gratulera min syster Jessica och hennes pojkvän Dan till sitt senaste kap. En 3 ha tomt inte alltför långt från stan. Där finns att röja, städa, riva o fördriva tid. Var dit igår och kikade. I huset så fanns det massa möbler kvar, vissa var jättefina o gamla:

På gården har någon antingen haft alkoholproblem o hivat flarran över axeln när den var tom, eller så har det bara blitt såna här högar ändå:

Och detta är inte allt.

Och i ladorna o ladugårdarna så finns det massor massor med bråte o fina saker.

Trädgårdsarbete

Nu (läs igår till 00.15) har jag flisat hela högen med ris, och kvar återstår bara en massa massa ved. Idag var stubbfräsarn Simon hit och fräste bort 4 stubbar på 2 timmar, och när han var påväg härifrån så hade Ulles pappa åkt förbi o sett vad som pågick och tyckte att Simon juh kunde komma över till Ulle o fräsa lite där med. Se så lätt man kan förtjäna pengar om man har köpt rätt maskin!  =)  trevlig och duktig kille, väldigt tillmötesgående och snabb och inte alltför dyrt heller, jag kan ju tillägga att han även hyr ut skylift för hmm, va d 85 eller 65 EUR i dygnet. Det är ju bra att veta när hösten kommer o takrännorna ÅTER IGEN fylls med löv i vårt 20 meter höga hus.

Nu väntar jag på att nån ska komma o hämta veden, sen ska syrrans kille komma hit o gräva lite o så häller vi lite grus på gården så  har vi kommit ett steg närmare terass! Jag har förresten hällt fliset från grenarna på en fiberduk på vår lilla ogräsplätt mellan Ålandsvägen och huset. Så slipper man bry sig om den det närmsta taget. Kommer väl lite vintergrönt dit sen när vi fått staketet dit. Sätter man dit nåt nu så lär det ju förstöras.

Min förmiddagssyssla

Till Gröna udden en sväng med Li, då dagiset hade gått dit imorse. Mysigt då det ännu var soligt ute, vart tog den vägen?


Huset målas för fullt


Och här är resultatet av mitt nattjobb

Ska fylla hela vita fiberduken med flis, o sen bark ovanpå.


SJUK?!

Nu ikväll fick jag nån plötslig förkylningsattack. Börja hosta o snora. Hoppas det inte är så farligt, för imorgon har vi lovat barnen att åka till Mariebad och simma. Skulle ju dit i dag, men så stängde de 18.00 och då var det en förväntansfull Jeff i baksätet som fick spänd underläpp. Han som ville o dyka. Frågade han om han ville ha puffarna med, det kom ett tvärt "nej, dyka" till svar. Hoppas han minns hur man gör, har bara varit 2 ggr sedan vi kom hem från Thailand.

Har inga preparat hemma att bomba mig med heller. Men jag blir ju sällan sjuk så det kanske är dax nudå. Alla på en gång, först var Jeff febrig o spydde då jag var i Berlin för 2 v sedan. Sen hade Chrille feber förra veckan och förra helgen började Lis öron att jävlas, o hon har varit lite småkrasslig hela veckan, och nu är det väl min tur. Sen e vi väl förmodligen friska i en par år igen. Har lite frossa känner jag. Lite småmysigt tycker jag.


Son vs. dotter

Det är kul att ha fått ett barn av varje kön. En dotter som är mig upp i dagen som liten och en son som inte riktigt liknar nån, men om han liknar nån så är det på sin far. Det stämmer inte som folk säger "men hon e ju flicka, men han är ju pojke" om barn. Det är så individuellt de där. Li är livlig, röjig, har hål på knäna o är smutsigast på hela dagis efter utelekarna. Hon är en riktig pojkflicka, orädd, tuff, men har ändå ett förstånd som säger stopp ifall det kommer för utmanande utövningar på tal.

Redan då Li var i Jeffs ålder så skulle hon utmana sig själv i en massa olika tokigheter, vågade allt, men med förstånd. Jeff är en mespropp när det kommer till krita. I Thailand så bodde vi på ett ställe där hotellmanagern var en engelsman. Han hade 2 traktorer. Jeff skulle sitta i de där traktorerna varje dag. En dag startade Nigel sin traktor och Li fick hoppa upp o åka, Jeff vågade inte riktigt men fick sedan åka på sidan på stegen i Chrilles famn. Trots att han var i famnen börja han lipa så Nigel måsta släppa av Chrille o Jeff.


Igår satt vi hos mamma o pappa runt köksbordet, Jeff drack joggis ur mugg då jag frågade:

-Jeff börja du lipa då du åkte traktor med Nigel i Thailand?
-Näääh
, sa han och tittade djupt ner i joggismuggen o började dricka, och drack länge o va duuuktigt generad.

Tänk att sådana känslor redan dyker upp. Gullit.


Då Li var ca 2½ så var det öppet hus på Räddningsverket. Li ville åka skylift upp i de blå. Varken jag eller Chrille var riktigt sugna (läs fega), men Li åkte själv med brandmannen o några andra medpassagerare o vinkade glatt där tretti (?) meter upp i luften. Jeff skulle ALDRIG göra nåt liknande.

Men Jeff är också tuff och framåt, men riktigt mesig när det väl gäller. Jag gillar det inte riktigt. Mesproppar är inte min grej. Han klänger på mig mer och mer för var dag som går. Hans tidigare självständighet lixom glider ur honom. I parken är han trygg o van att lämnas, aldrig problem. Men när det är nåt nytt så kan det vara faarligt. Han vågade ju knappt röra på en gaffeltrucks hjul häromdan.

Hemma går han på som nån ångvält o härjar så man fått sjunde graden av tinnitus. Sen blir han helt förstörd då man blir arg på honom och ber om förlåtelse o ska kramas o förlåtas hundra gånger för att han skrikit. Gulligt det med, men mindre gulligt då han får grava utbrott för ingenting o gormar som han brutit benet. Jag blir helt färdig av det. Onödigt storgnäll.

Men alltså i stora drag så är det inte så att det finns nåt som heter "typiskt tjejer" och "typiskt killar" i deras sätt o handlingar. Jeff tycker om Barbie, fordon och arga djur med vassa tänder. Li tycker om Barbie, Ben 10 och Bakugan. Jag tror mer på att det där kommer från föräldrarna. Hur de undviker att sonen får på sig nån klänning, och anammar dottern som tycker Spiderman e häftig, nej nej den här barbiedockan e väl fiiiin. Vi själva har egentligen inte uppmuntrat eller nekat till nåt, utan barnen har själv fått bestämma och då blir det såhär blandat. De hittar nog sin väg ändå.

En syn jag aldrig glömmer, den fick mig att le.
Jag befann mig på EAT vid torget. Det var strålande sol o varmt ute. Plötsligt kommer en 2 årig pojke (förmodligen mitt i trotsåldern) gåendes brevid sin mamma (?) iförd kjol, byxor o gummistövlar. Glad o spatserande i sina gummistövlar o kjol mitt på varma sommardagen. Hur härligt är inte sånt. I kontrast med annat folk som kommer till stan med sina nyduschade barn, med nyflätad fläta o putsade skor. Ja de finns, de kommer på helgerna till Dillen med sina nystylade barn. Och aldrig dyker det upp pojkar i kjol o gummistövlar.


Trädgården

Jag har haft mega röj här idag.
Hoppa i sovmorgonmjukisarna när jag steg upp pigg som tusan halv tio (hör till ovanligheterna). Hann inte ens få i mig halva frullen innan Costa o kompanjonen  stod utanför o meka upp ställningar för måleriarbetet av husfasaden. Plötsligt stod jag ute o flisa, i mina mjukisar med knän, helt addicted o förtrollad stod jag åter igen o påta de där stackars trägrenarna ner i den hungriga apparaten som bara tuggar o tuggar. Jag älskar den. Det borde vara ett måste för varje hushåll som äger minst ett träd, som ska ansas varje vår. Det är roligt och så blir man av med "riset". Jag tänker använda fliset/resterna till att stoppa ogräset. Fiberduk på eländet o sen fliset på och så ett lass med bark som ögongodis.  Tadaa! Och i framtiden så ska det sås nåt i barken. Men inte nu. Nu tänker vi praktiskt. För att slippa det där (jävla) ogräset framför huset så blir d bark. SKITBRA.

Li sover hos mommo o moffa o jag ska duscha och tvätta håret, stort projekt. Imorrn e d några timmar jobb, o sen börjar jag ev. reppa i träggårn igen.


Hård träning

Idag har jag nog gått ner jättemycket i vikt.
Först var jag runt ö.näs-v.näs (1:a gången på 10 år)med min nyfunne vän/småkusin Anki (som råkar bo granne med oss, vara i samma ålder som jag, ha en flicka i samma park som Jeff, och är hitflyttad från fastalandet, där min mamma kommer ifrån, helt sjukt kul med släkt från mammas sida, de bor ju alla andra i Pargas).

Efter middagen så kom världens bästa pappa och sågade ner våra träd.
Jag har noll koll på när pappa for hem, men jag gick iallafall ut vid sex tiden och kom n nu kvart över midnatt, har stått och flisat säkert tretti baljor med flis. Och det finns säkert kvar till sexti till. Ryggen känns mör och själen är tung, nu skulle jag förstås borda duscha innan jag kryper ner under täcket. Men det är ändå obytt där, så jag duschar o byter sängkläder imorgon, ska ju ändå flisa igen då, haha.

Svetten har sprutat o musklerna svidit, mina händer är skrapade, o säkerligen har jag nå revor i plytet oxå, men de syns väl ändå inte bland alla ärrskrap jag håller vid liv. Nu har jag just ätit 2 kalkonmackor o tagit ett glas apelsinjos med havtornsshot i. MUMS. Man va lite hungrig då det enda man ätit sedan middan klockan fem var två morötter. Snacka bantning på hög nivå, förenar nytta med nöje. Hoppas jag kan slå igång efter frukost imorron. Li sa idag när hon tittade ut över allt elände som ligger kors och tvärs över "gården"

- oj oj mamma imorgon har vi mycket jobb att göra!
Jag: Men du sa ju att du tyckte det var tråkigt.
Li: Jammen jag vill ju tjäna pengar.

6 timmars hårt trädgårdsarbete är jobbigt d. Men kul! Ska vila upp mej nu. Imorgon e d sovmorgon!


Va ju ut på strandpromenaden

Camilla D ringde och föreslog utevistelse i helgens solväder. Det vart strandpromenaden.

"Vi ska gå strandpromenaden, en väg som jag inte tror du gått förut" sade jag till Li.
"Okej, jaha", svarade hon oberört.

När vi sedan kom till skitverket så vände hon sig om mot mig o sa "asså ska vi gå STRANDpromenaden? Här brukar vi gå med förskolebarnen och det är så låååångt o tråååkigt." (hon har haft örvärk och hör väldigt dåligt just nu).

Garv, jaha med dagis, för jag har då inte tagit med mig barnen där förut. Har aldrig slagit mig. Men Li kände till vägen och hon och Kim rände runt som nå illrar i skogen. Vi tittade på färjorna som så passligt kom och gick. Häftigt att se dem så nära. Jeff skulle GÅ uppför Lotsgatan och det var brant och det tog LÄNGE.


Träflisen

Ja e lite impad över den där flistuggen som jag fått låna av pappa. Jag har flisat alla mega högar med ris vi haft här. NÄr det tog slut så tog jag från grannens tomt, hehe, kul. Längst bak på bilderna vid röda staketet ser ni hela högen med flis. Det ska jag sprida ut över en markplätt och sedan lägga bark på, sim sala bim så slipper man stå där med lie om 3 veckor. Jeff tycker oxå d e kul.


Oj oj, nu stoppar mamma i en STOOR


Snart slut...


Nu e d min tur...

SÄLJES

BRITAX barnbilstol

-9-25 kg (från det att barnet kan sitta, ca 6 mån var Jeff då han började sitta i den)
-Går att ha både fram- och bakåtvänd
-Aldrig krockad såklart
-Färdig att montera, alla tillbehör finns kvar
-Nytvättad och fräsch
 
Är osäker på priset, måste checka upp det, men kostar säkert kring 200 lappen ny, någon som vet? Men finns något intresse så hör av dig. Annars för jag den till Bettans snarast. Eller in i marknaden o torget. Men tänkte försöka här först.
Tillägg:
Stolen är av årsmodell 2005 och är använd av 2 barn, ca 2 år vardera. I gott skick. Lite fransig i kantsömmen där vid remmen närmast kameran.

Stubbfräs

Erfarenhet av stubbfräsning?

Har du förslag? (På kort varsel)

Ska man hyra själv?
Ringa någon firma, vilken?
Dyrt?

D svider i käften

Har ni haft blåsor i munnen nån gång? Jag har alltid haft dessa små svidande svin som med jämna mellanrum dyker upp på tungan och på tandköttet. De på tungan blir som en vit svullen "smaklök", de som kommer på tandköttet blir som små hårda ringar som svider utav bara helvete.De små svullna är pis åv kejk, dom klipper jag alltid bort med nagelklipparn, blöder lite men, såret läker över en natt. Klipper jag inte bort dem så är de där i en vecka o svider o irriterar som dom där ringarna. Jag har nu haft 2 stycken bakom läppen i en vecka och jag bara önskar jag kunde ta nagelklipparn till hjälp där. En kompis sa att det lär finnas nå medel mot dessa as, borde gå till pharmacy och se om de har nåt passligt. Nog för att de sjunger på sista versen nu, men de kommer ju igen.


Jag är med i en tävling, tävla du också

" Jag är med och tävlar hos Dolce Bambini om en personlig sagobok från Önskefoto "

 

En personlig sagobok är en gåva som barnet aldrig glömmer. Tänk dig hur kul det skulle vara för ditt barn att vara hjälte i en riktig sagobok. Nu är det busenkelt att fixa och det finns mängder av spännande äventyr att välja bland. Låt ditt barn vara huvudpersonen i ett äventyr tillsammans med dinosaurier eller en sjöjungfru. Min vän Nallebjörnen är en söt saga för de allra minsta. Ditt barn tar med sig sina vänner i sagoboken.

RSS 2.0