Lite väl häftigt tempo idag

Dillen 10-17.
Rullat på bra idag. Fast är man envis och kör 10-17 ensam, utan paus så får man nog ta att benen och ryggen värker 17.30. Satte mig ner på Dinos efter jobbet med Chrile, Li, brollan och Christine, åt som vanligt quesadillas. Har så bra fantasi  =)  Gott och skönt att äntligen sitta ner.

Sen körde jag svenskarna till Ålfen och satte mig i Esplanads källare för att sortera i mina bråten. Oj va mycket jag hitta. Såklart fastna man ju med gamla brev, foton etc. Men det minskade i det där stackars rummet:

-Kasta en halv sopsäck med skit
-1 låda åker till Emmaus imorgon
-1 låda kom med hem med dugliga grejer (sånt gillar Chrille)
-4 st lådor är dugliga till Bettans Bod


Måste åka dit nån annan kväll igen. För jag kom inte ens igenom 1/4 av allt jag hade där. Torrt och dammigt var det, så undra inte på att jag suttit med näsblod ikväll. Peta peta. Klockan är 1.30 och det är nog dax att krypa ner i renbäddade sängen som min käre sambo tagit hand om idag sköna söndag. Synd att man int e lika ren själv bara.

Vi har en partytjej!


Med förberedning för en hel festivalkväll tog jag med mig Li och Bianco i sängen vår och tog en tupplur vid fem. Vi snarkade gott i en timme och var redo att dra och kika på kvällens Rockoffartist Marcoolio. Vi drog alla 3, vi fick t.o.m med oss pappa Chrille! Även Anna L-B, mommo o moffa hakade på och diggade till Marko Lehtosalo. Innan Marko själv entrade scenen fick Li se en stor bild på scenen med Marcoolio iförd kalsonger på. Hon fnissade nyfiket och jag tror hon fattade tycke rätt snabbt.

Han är häftig, han är cool. Han har bra texter och är så jävla naturlig. Li gillar när han sjåpar sig och ligger på golvet på scen, men mest diggar hon när han sjunger "upp o hoppa, skaka rumpan" i början av "Ingen sommar utan reggae". Hon mimade med  i refrängen "...dricka hemkört o cola, i en uppblåsbar pool..."  Han måste ju vara en av få artister som har fans från åldern 0-100.

Gode broder min, som jobbar där, fixade upp oss på V.I.P hyllan där vi hade bra utsikt utan ryggar och nackar ivägen, lite långt ifrån dock. Fast man slapp all trängsel, alla armbågar i buken, och att smita och pissa från trånga klungor med Li, som inte har alltför stor blåsa när det går in massa läsk. Det fanns ju bar däruppe och en god alkoholfri drink fixade brollan till mig.

Under uppträdandet fick barn ur publiken sjunga i hans mikrofon, en liten kille fick t.o.m komma upp på podiet och dansa loss med honom -vilken dröm, för barnet asså. Det var iallafall jättebra, och jag skulle tyckt det var ännu bättre om jag varit full och stått framme vid podiet och skrålat mig hes. Men det sparar jag på  =)


image52

Imorgon nalkas jobb 9-14. Middag hos mamma o pappa och kräftor på kvällen. DaBuzz spelar ju på torget, dom e så jävla bra. Men jag tvivlar att jag går. På festival ska man ha lite mer gung i kroppen och ingen växande buk att skyla undan för alla fyllon. Nästa år har man väl med sig barnvagnen igen  =)

Operation häl

Har känt i en par veckor att det sticker till i hälen när jag går. Idag fick jag nog och tog fram förstoringsglas, nagelklippare, nagelsax och pincett. Lite otymplig operationsställning, men jag karvade och grävde där det tog ont, tills det inte stack mer. Tadaa! Nu återstår en grop, men den är inte sjuk!

Och för er som inte sett min rekordväxande kula på ett tag så får er en titt här:
(dagsfärsk vecka 23+6)

image50

Ikväll ska jag till torget och äta och vara BARNFRI!!! När nog det hände senast. Men jag måste vara hemma till lite innan elva, så Chrille hinner på jobb.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GRAVVAINFO

Vikt: ca 63 kg - buken 89 cm
Fogarna knakar inte så hårt och jag klarar mig mycket bra i vardagslivet. Lite stel när man ska stiga upp från soffan och så, men efter en par-tre steg så har de satt sig på plats. Jag är nöjd. I övrigt mår jag fysiskt bra. Och hormonerna spelar mig spratt dagligen. men jag blir lätt irriterad, ledsen och kan lika fort vara glad igen, precis som d ska va... Kramsjuk är man och inte får man mycket kramar från den manliga delen i familjen då vi i stort sett springer om varandra i dörren och fnyser lite lätt av irritation av hur nuläget är. Träffas sällan, gör aldrig nåt tillsammans.

Li är den som förser mig med kramar och beröm. Det går inte en dag utan att hon berättar hur mycket hon tycker om mig, älskar mig, hur go, gullig och snäll jag är. Förstår att hon tycker jag är snäll. Köpte en Spiderman "siden"-pyjamas åt henne från Outlet igår (hela 10 euro. Om den håller tills hon växer ur den, för den är stl 110/116, och går vidare till lillasyster eller lillebror, då får den gå under kategorin kap). Och vad hade inte fröken på sig under jackan när hon kom och hälsade på till Dillen igår kväll...suck va gulligt.

Har tydligen blivit smittad av nån babynoja och varit in på Huuto och bjudit på en liten Tommy Hilfigher body som blev min för en tia. Lite tröstshopping och jag klarar mig med att Espen stänger först om 2 veckor  =)

Fynd

Jag nämnde ju i tidigare inlägg vår Inglesina paraplyvagn som verkligen har gjort sitt pris många gånger om. Ett till kap som jag gjort är "Lis" bärbara DVD-spelare som jag fick GRATIS när jag bytte abonnemang till GSM-Åland december 2006. Vi har ingen stationär DVD spelare, så det är denna som används, ibland dagligen. Den har även följt med på:

-2 rundresor i Thailand
-till Italien en gång
-2 x Nord Irland
-Turkiet
-och diverse bilturer.


Men när vi var på Annikas inflyttningsfest för några helger sen "ramla" den i golv från sängen när Lochlainn och Li låg inne i sovrummet och kikade på film. Så nu brukar den strejka lite hipp som happ. Dax att punga ut kryx för en ny kanske. Men där känner jag att det verkligen inte gör nåt att den slutligen for i golvet, för så mycket den har varit med om, så många timmar den spelat och bara tickat som en äkta Rolex klocka, trots att det är en Scan Magic DVD (finns väl i vilken välsorterad elektronikaffär som helst?)

Har ni gjort några riktiga KAP, som bara går och går?

Segla och vagnrenovering

Igår vart vi medbjudna ut på en segeltripp med Camilla & Caj. Och vem tackar nej när det sägs att mat och allt ingår, bara att stiga ombord nere vid Club Marin. Ses om 1½ timme! Med på turen var fammo Runa, Lis 3 kusiner Samuel, Dessi o Ellen, totalt 9 pers. Jag har seglat en gång i mitt liv (eller rättare sagt åkt segelbåt, för jag rörde inte en tamp!) och då hängde jag över relingen hela vägen och spydde galla (typ 20 år sen). Denna tur var betydligt trevligare, inte heller lika lång. Båten var utrustad med alla dess prylar som gör resan smidigare. Bl.a GPS och autopilot. Målet var MSF-holmen "Seglarnästet", men vi tog en tur i slemmerns södra del för att få känna på lite vind i seglen, härligt tyst.

image43image44

Väl framme var magen hungrig och det bjöds på supergod pastasallad, med mackor och min favvo hemlagade vitlöksdressing á la Camilla, kaffe, Runa hade med sig bullar och godis till barnen som vi fick smaka av. Efter några timmars njuting bar det av till östra hamnen där Li, jag och Chrille tog matstopp på Clubben. Planerna var sedan vidare till Sjökvarteret, men Li och jag rök ihop så d vart hemfärd, och hon var ju helt slut och bad om att få gå och sova innan nio, och somnade på 1 minut. Hennes mor däckade tydligen på soffan nån gång efter klockan tio och sov till halv tio imorse. Skönt.

Idag är vädret kanon och vi vet inte vad vi ska göra. Vi har ätit frukost på Esplanad, Li har lekt i trägår´n, jag har fixat Lis trasiga *Inglesina vagn. Klockan är 12, dax att smida söndagsplaner.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Lis rejäla paraplyvagn som vi köpte bättre begagnad 2004 för 80 euro (nypris 4000 sek). Och som har används:
-dagligen i 5 månader i Thailand
-många sommardagar
-2 Irlandsresor
-och den sista resa den fick se var Italien juni 2006.

På vägen hem därifrån slets ena hjulet loss i transporten. Och jag nåjsade fram och tillbaka med brev och biljettkopior till Alitalia (flygbolaget) i ett halvår tills vi slut fick ersättning 108 euro för den trasiga vagnen. Nu har jag fått tag i ett nytt hjul för 250 kronor och fått hem det. Jag har tvättat vagnen och sytt varuförvaringen som hänger undertill. Och vagnen är åter igen i bättre begagnat skick, för en ringa summa. Jag är nöjd.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Att sömn kan va så viktigt

Efter ännu en hård natt har jag tagit mig ur sängen och klätt på mig, vaskat plytet med iskallt vatten och lyssnar på friden. Li och hennes far glömde nämligen den heliga björnen Elis på dagis i onsdags, och även fast accepterade substitut valts ut till natten drömmer och gnyr hon om den där platta, nötta björnen. Igår skulle jag gå och och lägga mig "i tid" för en gångs skull (dvs innan halv två), så jag kröp under täcket redan vid tolv, trött, slut och varje gång jag höll på att somna hände ngt.

-Ena gången började cd-luckan i datan banka på dörren i databordet inifrån, eftersom jag höll på att bränna en film och den var klar, men dörren var fast, så skivan åkte in igen, för att av datans kommando "bränning utförd felfritt" skickas ut igen, så den for in och ut och dunkade på trädörren tills jag insåg att det inte var Li som höll på med nåt.

-De resterande ljuden som kom var tionde minut fram till halv tre, var från en  olycklig liten tjej. Jag vart helt tokig av trötthet och nerverna höll på att brista. Jag övervägde att ta upp henne ur sängen, avreagera mig och dammsuga lägenheten, som jag inte hade hunnit med tidigare på dan. Till slut hittade jag mina öronproppar, tryckte in dom så långt jag kunde, och kunde somna...till 9.15. Jag lär klara mig bra på denna sömn idag,. Men just då var det så jobbigt, tänk hur man kan vara på gränsen att bli tokig och ringa Grelle av lite trötthet.

Nu sitter fröken glad och nöjd i soffan och förklarar flinande för mig att "mamma, inatt vart du förbannad". Gulle. D va då d. Tur att hon är kortsint som sin mor. Nu väntar vi på mobbo Robban som ska komma hit från nattfärjan.

Sen dagis o jobb.

En till härlig dag

Måndag 16 juli (inlagt senare p.g.a att webblogg.se sida är RIKTIGT seg nuförtiden, iallafall på kvällar, man får lagom i nerverna när man inte kan uppdatera när man vill)


Måndag=ledig från dagis och jobb=hitta på nåt kul att göra


Li föreslog att leka med Natalie. Natalies mamma Lina föreslog Mariebad då vädret inte riktigt kunde bestämma sig. Stackmoln skymde solen mellan varven och Mariebad är ju kanon när det växlar sådär. Dit for vi. Li har varit dit en gång sedan vi kom hem från Thailand. Så hon var lite allvarlig när hon gjorde ett ofrivilligt dopp med huvudet under vattnet, och informerade bestämt att så ville hon INTE göra igen. Natalie var som en koalaunge på sin mamma, trots att hon hade puffar på armarna. Nåväl, allt detta skulle snart vända...


...Natalie bytte ut puffarna mot ryggkorkar och skulle simma själv mellan mamma och bänken (finns i utebassängen) i en timme. Li tog av sig puffarna och skulle prova simma själv. Och gissa, hon gjorde det! Hon tog sig från kanten och mig gång på gång och höll sig ovanför ytan med brett leende varje gång -i en timme. 1,5-2 meter simmade hon alldeles själv. Både jag och Lina vart imponerad av flickornas positiva inställning till badandet. "D måst va glassen" fnissade Lina. Nu ska d övas, simma alla dar!

Efter 3 timmar på Mb vart det impulsutfärd på sjön.
Fam. Loikas tog en paus från sitt husbygge och bröt vardagen med att haka på. Det var så fint väder. Och det var så god mat (Ihop plock: ciabatta bröd med kycklingfilé, pesto, sallad, tomat, gurka, pesto, kantarellstuvning, creme bonjour + ärter, vindruvor, chokokex och kaffe). MUMMA! Det smakar ju inga värre av att man sitter vid klipporna på Jungruskär heller och ungarna på toppenhumör. Li slirade på de snorhala klipporna och åkte sakta rutschandes på mage med fötterna före ner i vattnet ropandes "pappa ta mig", med utsträckt hand (d va int nå djupt där mamma, andas). Vi alla skrattade falskt när Chrille drog upp henne och ropade "VILKEN TUUR ATT DU LÄRT DIG SIMMA". Så vart hon ju nöjd och sa "d va rolit".


En sån här dag tänker jag ha snart igen.

Man kan väl inte undgå att se att Chrille är i vattnet igen.
Antal gånger jag själv vart i denna sommar: 0
image42

Denna vecka jobbar jag:

tisdag 10-18 (hade jag missat, trodde jag skulle vara ledig, men ni vet, det är ju kul där på Dillen)

onsdag 10-18

fredag 12-20


-------------------

Gravvainfo:

-------------------

Vecka 22+4

Bukmått: 86 cm - Vikt 62,5 kg

(Chrille e på jobb, hans mått kommer senare)


Magen är stor som ett hus och foglossningen skärper sig så gott det går. Kickar på bra därinne. Sover aldrig halvan? Imorgon ska jag tydligen på jobb


Såg på en dokumentär ikväll om fyrlingar som delade på samma moderkaka. De överlevde allihop, födda 9 veckor för tidigt, den minsta var 700 gram. Det sker mirakel nuförtiden. Mysigt va d å titta på. Och intressant då d inte va censurerat då de gjorde kejsarsnittet  =)


Söndag, en bra söndag

Nyss hemkommen från söndagens 10-17 pass -ensam, utan lunchpaus. Gick skitbra, trots 7 timmar utan att sitta. Mycket bättre än att vara flera bakom kassan. Fogen är på plats och jag har inte stigit fel en enda gång idag, så jag har klarat mig från de där smärt(jävlarna)orna.

Igår var vi på bröllopsfest till Åsa Darby o Jocke, mysig och trevlig tillställning i en lada vid Pellas i Lemland. Satt mest ner och lät fogarna foga sig. "Vill du dansa?" fick man höra ju fullare karlarna blev. Skönt att kunna svara. "Nej tyvärr, jag har så ont i benet (fyllhund!) Det var god mat och vackert väder. Massa barn i alla åldrar lekte fritt och vid tio bad Li om vagnen, Elis och Marcoolio. Där somnade hon gott, brevid långbordet med "Ingen sommar utan reggae" på repeat, nya favoritlåten. Måste nog gå på Rockoff så hon får lyssna live. Ni behöver inte vara rädda för mig just nu, humöret är uppe igen. Men vem vet. Kanske jag vaknar med fogen lossad imorgon igen. Näh! D var nog bara nåt tillfälligt. Tror jag ska ut o jogga....eller nåt sånt. Får jag må som jag gör nu, och med en princessa till dotter. Så kan jag ta någon krämpa nu och då.

Det är middagstid, och jag är faktiskt inte hungrig. Kan d bero på att jag hittade en snickerskakbit på Robert´s vid fyra-tiden.

---------------HON E JU SÅ JÄVLA GULLIG----------------
Li fortsätter i Snickeboa-andan. Igår fick hon välja mellan att komma med oss på sjön, eller åka till mommo och moffa. Gissa var hon blev. Hon har fått en egen snickarlåda. Med riktig hammare, riktig såg, skruvmejsel, tumstock, sandpapper + att snälla mommo var och köpte en mini skruvdragare som hon kan skruva med i sin egen snickeboa som hon får nyttja hos mommo och moffa. En sån som Emil har. Som man låser inifrån med hake. Igår när vi skulle hämta henne hörde vi hur det bankade för fullt där inifrån. Dörren var låst, så vi knackade på:

Hallåå, e du där Li? Inifrån var ett herrans liv.
Joo, jag spikar! Kommer snaaart!

Sen öppnade hon upp haken inifrån och kom ut så nöjd och glad. Visade stolt upp sin snickeboa och sina verktyg, skruvar och spikar, låste fast från utsidan med ett sånt där trälås som man bara viker för dörren. Sen for vi på fest i solskenet. Och efter någon timme sa hon "jag skulle såå vilja till mommo o moffa igen".

Inge roligt

Nu är jag där, i den där förbaskade gropen som jag fasat för att trilla i, och det är så svårt att komma upp. För det tar så helvites ont. Jag snackar foglossning.

Bäckensmärtorna i vänster bäcken driver fram tårarna på mig varje gång jag gör fel rörelse. Timmarna bara gjorde det värre idag på jobbet, och jag riktigt hojtade till av smärta, när de där vassa knivarna gröpte in i bäckenbenet på mig. Jag började klockan10, och redan vid två-tiden började Ann-Lis o Kicki schasa hem mig, men nej, jag vill ju jobba! Men det förvärrades snabbt, och klockan fyra så kunde jag inte vara kvar mer. För vare sig om jag stod i kassan och skulle ta en kasse gjorde jag rörelsen, så ögonen började glänsa, att ströva omkring i butikslokalen i sommarträngseln och städa hyllor framkallar rörelsen av alla sick sack banor man blir tvungen att gå. Det är när jag låser vänster ben och ska svänga vänster (som vanligt, friskt folk gör) som det känns, och det känns ordentligt. Istället borde jag trippa när jag ska svänga. Håller på o övar, men det är ju lite svårare att lära en gammal hund att sitta...

Ryggproblemen jag hade tidigare var INGET jämfört med det här. På måndag bokar jag akupunktur till BB. För jag blir inte på soffan, jag blir satan inga d. Jag VILL springa ner och upp till leksakslagret, jag VILL kunna busa och småspringa med Bianco och Li, jag vill INTE börja gå som en anka och gå med rynkor i pannan resterande 18 veckorna. Hoppas hoppas det blir bättre.

Svårt att hålla sig på bra humör, det här läget önskar jag ingen. Det är förjävligt. Tur att man har en prinsessa (som vid halv tio bad om att få somna på golvet, och gjorde det på 4 minuter, på sin jompamatta med en filt över sig. Efter massage, film och pop corn.) som varit en ängel HELA VECKAN. Och en sambo, som jobbar skiten ur sig dag+natt och nästan aldrig klagar.

Ursäkta mig, men fy fan vad jag är bitter nu. Måsta bara skriva av mig. Förhoppningsvis är nästa inlägg roligare.

Vet du nada om foglossning?
http://sjukvårdsupplysningen.se/artikel.asp?CategoryID=23029

-------------------------------------------

Äntligen jobb!

Då har man jobbat 9 timmar efter 4 dagars ledighet.
Om det var kul? Men gissa varför jag stannade till nio. Klockan åtta kom de från KappAhl och frågade hur man låser dörren (på tiden att de lär sig  =)  då stod jag och packade in födelsedagspaket. Hoppan, e klockan SÅ mycket. Måsta plocka fram lite varor i lugn och ro efter stängning. Fylla i ny beställning på mina älsklingsdjur Schelich, eftersom de går åt som smör i solsken. Fem i nio tittade jag på klockan, då var jag nere i lagret i godan ro och donade. Jag är så glad att jag trivs på mitt jobb och hoppas jag kan jobba länge innan jag går på mammaledigt. Svaga känningar av foglossing anas, och det är INTE skönt att gå i trappor eller att stå på ett ben. Men jag gör det ändå, härdas lite. Ryggen är snäll än så länge iallafall.

Li rapport:
Hon har varit ett mönsterbarn i 3 dagar nu. Inga utbrott, utan allt går att resoneras med. T.o.m imorse, när hon vaknade lite över 10, och ändå var hon på dagis 10.35, inkl. stress exkl. psykbryt. Så skönt. Man saknar henne verkligen hela tiden när hon är på det här toppenhumöret, och är det bra väder imorgon ska vi dra till beachen, då skippar vi dagis.

Idag damp det ner ett litet mjukt paket i lådan med mitt namn på. Jag utbrast överdrivet lyckligt:

-De e ju till mejj!

-Jaa, det är från mejj. Fett-ler hon, med riktigt nyfiken min.

-Men va e d i då?

-D kan jag ju inte säga, då är det inget paket längre.

-Nej du har så rätt.


(Paketet var ju sänt från Esbo, från nån Huuto-säljare).

Hon har även här i dagarna:
"blivit slagen av en dagistant på dagis" och
"hennes farfar (som varit död i över 30 år) har sprayat nåt i ögonen på henne så d börja svida".

Undra int på att hon beter sig som om hon skulle gå på lyckopiller när det snurrar på i maxfart i globen.
PRUTT LI!!


25 euro per vuxen för 2:a plats

Glömde ju berätta att vi varit på Trav och på Cirkus Maximum i helgen!

Travet gick av stapeln i fredags. Li hittade nå nya kompisar i sandlådan och sprang runt området som om hon var hemma, gick och handlade slickepinne alldeles själv. Jag satsade pengar och vann, satsade pengar och vann, tills jag inte vann mer, då for vi hem  =)  fast jag cyklade till Indigo och drack alkoholfritt med några gravida och icke gravida. Gick bra tills folk vart sten vid tolvsnåret och börja komma o hänga på axeln och "sku snacka". Då var det time to go home.

När det vart Cirkusdax stannade Chrille av någon självförvållad orsak hemma på soffan, medans Mia, jag och barna drog iväg i regnet i söndax. Det var helt okej, men jag måste påpeka att barn på 3 år är i minsta laget att njuta fullt ut av en så lång föreställning, iallafall om det ska vara 2 timmar och 20 minuter. De längtade till varje djuruppvisning och tyckte inte alls att alla clowner och dylikt var häftiga. De fick lite myror i brallan medans de slickade på sina klubbor -blodsockerhöjning?. (Mia och jag hade chokladplattor och popcorn att sysselsätta oss med).

Men de red på ponnys och gapade stort av förvåning när de enorma elefanterna satte sig och när de ställde sig på huvet/snabeln, när pudlarna gick i led på två ben. Li njöt och sjöng med när de sjöng "en värld full av liv" från Lejonkungen medans lamor och kameler strövade och tittade nyfiket på mikrofonen. Det var fint. De sjöng även "What a wonderful world" med Louis Armstrong (från filmen Madagaskar tror jag), som tillhör Lis nattisånger.

Iallafall var vi mätta av choko och popcorn efter föreställningen. Det var helt okej, men kunde gott och väl varit 20-30 minuter kortare och liiite billigare. Tror ju inte djuren stormtrivs till 110%, så det gör mig inget ifall de inte kommer igen.

Lis egen snickeboa

Snickeboa

Klart som glas att detta är snickeboa!

Lägg märke till låset i neongrönt. När dörren är låst, kommer ingen in, för det är ju låst från INSIDAN!
Härligt med fantasi.

En bra dag helt enkelt

Dagisfria dagen. En underbar dag, utan utbrott, utan gnäll och utan slag och tårar.
Li (inte jag) sov till elva (riktiga sommarfirare här, fast bättre idag än igår, då steg fröken upp lite över 12!!) Vi tog in torr tvätt, och tvättade och hängde 2 maskiner till. Li har en bred, stadig stubbe att stå på i torkrummet så hon kan hjälpa till. Skitnöjd.


Li satt i sin snickeboa (nya grejen i ett hörn i köket, dit får INGEN komma) i typ en ½ timme och "täljde" på sina barkbitar. Hon har klippt ut en bit papper själv, och skrivit "Li" på och limmat fast den med papperslim på diskbänksdörren och förklarat för sin pappa att det är HENNES snickeboa och att han gärna får ropa "Eeeeemiiil, förgrämmade onge" när hon sitter därinne.

-Jag har inga trägubbar som Emil, säger hon medans hon nöjt karvar på en pinne, kikar upp lite smågenerat och man ser på hennes min att hon leker lite skön. Jag plockade och fejade och fick massor gjort.

Sen vart det lunch (frukost) date med Lina Andersson och 8 veckors Tim på Svarta Katten. Li och jag halkade mätta österut på Norragatan och det vart in på Baby & sjukvård Hoppsan, har ni 30% på allt??!  D måste man ju utnyttja, och vipps så hade man fyndat
ett par Esprit basketskor för 12,50,- (i stl 28, som hon kan ha senare  =)
ett par babybyxor i vitt, typ 3,-
och ett par trosor till Li.


Vidare österut, in till Madison och utnyttjade mitt tillgodohavande på en lång fin grå top, pv hem igen stod dörren öppen till Coola Barn, ett par shorts med en uggla på rumpan tyckte både jag och Li att var snygga, så vi bestämde oss för att köpa de med. Efter en sån shoppingtur orkar väl ingen laga mat. Så Chrille föreslog middag ute. Li fick bestämma ställe -Thaibåten! Fine, my favorite too! Mia och Lochlainn slank med.

Chrille drog hem, gravida mammor med barn traskade till stan. Och på vägen hann Lochy springa in i en stolpe och få en fet bula i pannan, vi hann se ett svanpar med ungar som man fick kommar riktigt nära, in via Dillen och kika lite på mina Schleichdjur (Plastdjur som vi säljer, mina totala favoriter, som har kommit på min lediga tid!! Hmf!) Men de låg prydligt där de skulle (nästan) och jag vårdade dem en stund, tills färden gick vidare till alkoparken vid torget. Gung gung. Sen till Flaggskeppet (dagis) för en sista lekstund innan hemfärd.

Ungarna skildes åt helt slut, men nöjda och glada. Så och deras mammor, fast här sitter man och ugglar 23.30 ändå, med grus i ögonen.


Dåligt med tryck

På senare tid så behöver man inte vara rädd att få piss på underlåren/arslet när man hållit sig för länge. Asså, när man knipit så länge så det är högtryck som kommer ut mot porslinet och det studsar tillbaka uppåt. Det är nu tillfällig historia, för nu rinner det, eller ska jag säga droppar det sakta men säkert på plats i porslinet, utan tryck. Spelar ingen roll att man knipit och hållit sig en timme, fast man känner att nu är det tryck, det kommer nog minst ½ liter, så kommer det ändå bara 1/4 dl, . Man kan inte längre tävla med Jenny om vem som pissar snabbast, för det går ju ändå inte att skynda på strålen. Såhär får jag väl ha det några månader till. Bad pressure.

Hoppas det blir sol till travkvällen!

Bebissjuk=)

Sandra var nyfiken på vår förlossingsfilm som filmades när Li kom till världen. Tyckte själv att det kanske var dax att titta på den efter 3½ år. Förlossningen behöver vi inte detaljera, jag fick lite flashbacks, allt tog så länge, allt tog så ont.

Men sen när fröken kom ut så vart både Sandra och jag tårögda, en grå/lila liten krabat, med litet bebisskrik och nån groggy nybliven morsa som i bakgrunden upprepade "gu va hon e söt" och nån barnmorska som svarade "ja det är hon faktiskt". Sandra med sin humor kontrade ju med "jammen va ska dom annars svara då? Ja, d va faktiskt en ful unge ni fått".

Iallafall så va hon jättesöt (Joel var med på en snutt i början, duktigt gulli han å! Tossar omkring och ser ut som han gör idag, fast liten och sådär rund i ansiktet). Man vart bebissjuk och vill pyssla och klä igen. Ska bli kul, fast det är ju ett tag dit, fast magen känns spänd som en omogen apelsin och redo för  att få en massa bristningar vilken dag som helst.

Imorgon hamnar jag på jobb 11-15.30, för det är en som är sjuk. Li ska klippas 15.45 och så har vi Joelbesök, för Jenny jobbar till 18. Om vädret tillåter blir det trav på kvällen.

Titta på pruttan 1 dygn gammal:

104957-39

Det finns folk som har tråkigt

En man kom in till Dillen idag och började fråga frågor om våra kulor på lösvikt. Konstiga, onödiga, irriterade frågor. Som han egentligen redan visste svaret på. Men han ville bara jävlas och påpeka att vi inte riktigt hade ordning med alla skyltar och priser utsatta i butiken. Och fullt med folk hade vi.

Till slut vart man ju trött på hans nötande och förklarade lugnt att "är du här för att bråka kan du gå". Han fortsatte nöta lite och vart irriterad och kallade mig till slut "jävla kärring". Jag hade tidigare upptäckt att han luktade lite alkohol. Så jag sa när han vänt sig om för att gå "drick mer sprit så blir du säkert på bättre humör, du stinker ju!"

JÄVLA IDIOT! Säger jag bara. Skulle han stannat kvar så skulle det nog kommit ord ur mig som jag fått ångra. Skulle bergis flygit på honom eller ringt snuten. Jag gick och störde mig och upprepade hans asiga kommentarer i en par timmar efteråt. Inga sköna hormoner att leka med här inte. Så tur att han avlägsnade sig. Jag glömmer aldrig hans utseende, hoppas jag slipper se honom igen. As.

Har du tråkigt?

Besök då http://jeneli.webblogg.se/ och läs om dåligt med spänst i bikinin-inlägget. Glöm inte att skrolla ner för att ta del av hennes fina ritade instruktioner hur man diskret byter bikini officiellt. Ni kan inte låta bli att dra på smilbanden.

Ha d bra i regnet. Skönt att åka på jobb!

Chrille doppar fötterna

104957-38

Och d händer inte ofta, iallafall inte i våra nordliga breddgrader.

Nu är det iallafall sommar, jag känner d!

Det är ju såhär det ska vara på sommaren. Inga tider att stressa till, utan bara vara, i strålande sol, med glada barn ikring sig. Li behövde inte gå till dagis, då de hade lovat kanonväder, vi sov till 10.15. Så idag har jag haft som en riktig semesterdag. Försökte snabbt kasta ihop en pastasallad, fast det gick inte alls snabbt, kom ej hemifrån förrän 12-snåret. Att d ska gå så trögt.


12.15 Ankomst till Lilla Holmen med bil. Då vi hade väskor upp åt öronen med mat och dylikt  =)  Lina och Natalie kom. Ungarna busade, åt och var överlyckliga. Annica kom och njöt en stund, tills hon fick bussigt kuuma.

16.00 taget nån gång drog vi därifrån. Jag tror jag lättade arslet från handduken 3 gånger (en gång gick jag och köpte kaffe, andra gången och gullades med Lottas lilla bebis Ludvig och tredje gången kombinerade jag ett toabesök med att slänga alla sopor). JÄTTE aktivt strandbesök. Via Hallen och handlade grillingredienser, hem och marinera köttet. Packa ur strandväskan, och i med nya varor i kylbagen, som t.ex alkoholfri öl.

17.30 I bilen, via Anna Lampén-Böwing och plockade upp henne, sen till slutdestination Espholm. Ingen annan där, stället för oss själva, myys. Tände grillen, Li sprang av och an i vattenbrynet, oavbrutet i en kvart. Sandra och Robbe kom. Matdax och njutning!

När man tror man har det som bäst plockar Li upp nåt från marken och börjar pilla på det. Chrille med sin kassa syn undrar vad det är och får det till slut halv tvingat av henne. Och vad är det inte då...jo en jävla nål/sil från en knarkspruta. Tur var så hade den skyddet på. Nog var det väl fan att man inte ska kunna njuta barfota på ett sånt ställe som Espholm utan att vara rädd att ofrivilligt injicera en Hepatit C eller HIV smittad sprutjävel i foten. Usch vad vidrigt.

20.00 är vi väl någolunda mätta, men sugna på efterrrätt. Så vi beslutar oss för en glass på Robert´s. Li fick alltså glass till kvällsmål...grr...ja, det är ju sommar! Och hon har verkligen varit gnällfri hela dagen. Väl värt d!

I övrigt så var detta nog den skönaste dagen jag haft på väldigt väldigt länge. Har haft riktig sommarkänsla hela dan. Inga sammandragningar av stress och dylikt som plötsligt kan överraska en. Imorgon väntar Dillen efter 4 dagars ledigt. Riktigt längtar.

Ö. Möckelö

Bad i viken

I söndags besökte jag och Li familjen Rosenqvist (Fricke och Marie med barnen Samuel ( börjar på fjärde klass, och Oliver, som är en månad yngre än Li) på Östra Möckelö. Där de så passligt har en liten sandstrand på gården mitt emot ÅSS. Barnen badade gärna i de få plusgrader viken gav, vi vuxna hade förstånd att hålla oss på torra land  =)

Taxar

104957-36

Jammen hur gulliga får man va. Lilla Tassa & Bianco.

RSS 2.0