Schemus premus

Herregud, skrev jag inte schemat här i förrgår eller nåt??

Mina sista tider: (sen blir det "mina behandlingar" som jag skriver ner tiderna på  =)

Tisdag 12-20
Fredag 12-20
Lördag 10.30-16
----------------------
Måndag 12-20
Tisdag 12-20
Fr.o.m onsdag MAMMALEDIG!
----------------------

För övrigt ligger redan lill Pippi i sängen (20.25) och dalar bort vilken minut som helst. Tungt med kalas? Eller som hon uttryckte sig "jag håller på och blir sjuk". Ja man vet ju aldrig, och det skulle vara på tiden och skulle inte göra nånting alls, så länge hennes pappa är hemma med henne. För det har jag inte tid med i mitt slutrace på jobbet.

Kalaset

Kalaspremiär för Chris Li Helsing
Hennes första riktiga kalasbjudan, utan mamma eller pappa. En killkompis (Jonas) på dagis som fyllde 4 idag. Hon var enda tjejen av 4 inbjudna, så gulligt. Grattis grattis grattis!! kramade hon glatt Jonas. Jag stannade givetvis på bjudningen av kaffe/te, glass, kakor etc. Sen drog jag  =) till Kantarellen och tillbaka igen. Kalaset hölls på Park Hotell, då Jonas storasyster hade blivit sjuk därhemma. Kalaset inkluderade skattjakt och lek i Esplanaden. Där rusade alla 5 omkring i de härliga löven och lekte kurragömma bakom de enorma lindarna.

image77

Det går inte att undvika vad Li satt mest tid på inför kalaset va? =)  Vad som inte syns är Spiderman strumporna och halvvantarna  =)

***


Pippi Li

Jag tyckte vi var på Lantis för några dagar sen, verkligheten är 1 vecka sen. Men nu kommer lite försenade bilder på Li som skulle vara utklädd till Pippi på Skördefesten, inkl. tenntrådar i flätorna. En och annan blick med ett leende fick hon där hon skuttade i sin Pippi-dräkt.  "Lilla gubben" (hästen Marit) var där oxå. Gör tricket  gör tricket! ropar en stolt far från andra sidan staketet, och där kom det -armarna ut! Och höhoppning var succé, hon ville inte gå därifrån andra gången heller. Det är verkligen lantbrud i stadsflickan.

image75

Nya bilder

Så skönt så skönt med ledig dag
Har fått in några bokningar på bl.a tandläkarkontroll (är ju gratis i 6 veckor till, bäst att passa på), SPA behandling på Hela Kroppen. Jag har varit till Kalmers och köpt en juicemaskin, som e skit. Lämtar tillbaka den imorron. Och så har jag varit på den där gravva Yogan som jag somnade till en sväng igen. Mmmums.

image74

Nu är jag otymplig och stor
Kommentarerna om "är det bara en?"  har börjat höras och sammandragningarna bevisar att det närmar sig. Fast jag har ju som tur är inte gått upp så mycket i vikt i övrigt, så det är den där enorma kulan som bara sitter där, mitt fram på. Gulliga kunder på Dillen kommenterar oxå, som tur är med sånt man vill höra "skön kula!" var det en kvinna som utbrast. 

Jag är nu i vecka 34
och är mer sugen på rädisor än någonsin. Idag har jag ätit 2½ knippe. FATTAR NI, det är 25 st rädisor d. Och mer tänker jag äta! Blir det bristvara så blir jag gaaalen. Det ska vara de med blasten kvar, de där i påse e asiga, men har funkat i nödsituationer.  Så den som vill överraska, köp en knippe rädisor! Jag har lärt mig att de som är lite mjuka och "studsiga" smakar lika bra som de hårda knapriga. I början va jag lite kräsen på d där, men man lär sig när det inte alltid finns tillgång.

(Som Li tydligen "lärt sig" att tycka om ärtsoppa, tack vare dagis. Igår hade hon öst upp en andra portion av den asiga snorgröna smeten till lunch. Jag önskar jag vore lika modig som min dotter och vågade smaka!)

***

Som för 15 år sen

När jag cyklade från jobbet till Bubblan ikväll hörde jag ett bekant ljud. Ett ljud jag hörde mycket för typ 15 år sen. Vibrerande nummerplåt och en mullrande bas. När jag cyklar ut från torggatan på nygge ser jag en ful svart Ford Escort. Den är inbackad utanför Posten. Motorn är avstängd, en kille (som verkar tycka han e häftigast i stan) sitter ensam i bilen och hänger ut genom förarrutan med vänster arm och lyssnar på nåt som jag bara hör basen av. SÅ TÖNTIGT. Asså jävla NÖÖRD. Tittade i förbifarten på han med sån där blick att "men far hem o lägg dig, jävla nörd". Men han tänkte säkert tillbaka "jävla gravida, tråkiga kärring".

Men det är ju så nördigt. Hur fan kan man nånsin ha tyckt att d där e coolt. Har jag ens tyckt det? Nog för att jag har suttit i många bilar med skallrande plåtar, men har jag varit impad av d? Jag älskar ju själv att köra bil med hög volym, med bra musik -på Lemlandsvägen. Inte med extra baslåda i en parkeringsruta på Nygatan.

Rätta mig om jag har fel. Har jag drabbats av kärringsjukan nu när jag fyllt tretti och blivit morsa? Eller hör det till töntigaste man kan göra som 18 åring med nytt körkort?

Schema...

...på begäran =)

Såhär ser min vecka ut:

Tisdag 9-17
Onsdag 12-20
Torsdag LEDIG, Yoga 17.30
Fredag LEDIG
Lördag 9-14
Söndag LEDIG (Li ska på 4-års kalas 16.00-18.00, tihi)

Imorgon är det exakt 2 veckors arbete som återstår. Fattar inte, att tiden gått så fort (nu på slutet asså, söla ju bussigt första halvan). Får se om man får foglossning med djupa stötar in i benmärgen, svullen kropp, värkande rygg och börjar gå som om Jeffs huvud redan var ute, första dagen av mammaledigheten den 10 oktober. Hope not! Hoppas jag får njuta frisk lite av min ledighet oxå. För nu börjar jag längta efter att bara få va.

***

Man får väl klaga av sig

Idag är mina arbetskollegor på Mässa till Stockholm. Så mitt arbetspass var 9-16, utan lunchpaus, men gratis käk från Robert´s, äta när det är passligt i nå hörn. Gick jättebra, för det var en lugn måndag. Men vad som väntade på måndagsmorgonen var en julleverans på 8 pallar leksaker från Danmark. Chefen ringde och sa att Jens skulle komma och assistera, kan finnas tunga lådor på de där pallarna. Jens dök upp och skyfflade in varor och dubletter vidare ut till lagret, så det rullade på bra.

Klockan fyra kom Lena, vår lilla gulliga sommarvickare som hoppar in och hjälper oss när vi har det som svårast  =)  Vi fortsatte med resterande 6 pallar. Jag kom inte hem förrän halv sex, varm mat väntade på spisen, mmm va GOTT! Tack älskling...slängde mig på soffan och läste lite Ålandstidning och H&M katalog. Vidare till Dillen med Li i släptåg. Chrille for på träningspass och sen på nattskift. På Dillen fortsatte jag i samma anda.

Konstigt hur en hel dag, 11 timmar bara swischar iväg, tills 5 palljävlar ska in i butiken över natten. Jag svor och byngslade, krockade och slet i den där helvetes gaffel-liften. Lite för lång och hård dag kanske, varför skulle denna (förbannade) Danmarks sändning komma just idag?!?! Typiskt. Och imorgon bitti är det fortsättning följer, fast chef Anders skulle komma och köra ut pallarna åt mig imorgon, schyrre. Förvånad dock, inga dunkande ben eller svullna fötter, bara en riktigt riktigt trött rygg och otroligt slitna nerver.

Gjort och ogjort

Idag har jag:

-Lunchat med Susanna på Bagarstugan.
-Varit på akupunktur
-Bokat tid för laser för ryggen (alternativ till massage), ska dit imorgon efter jobbet 12.15.
-Varit till Sparhallen, var nog ett halvår sen sist. Och Kantarellen (rädisor).
-Lagat en mycket god maträtt, och det tog bara 15 minuter. Wok med nudlar, massaman curry och cocosmjölk (lite snott recept från svägis, men ändå)
-Varit på Yoga för blivande mammor, och där var en och annan bekant med bulle i ugnen.
-Tvättat en maskin tvätt.
-Lipat till S.B.S (Shaken Baby Syndrome) filmsnutt om lille Kaleb. Gå inte in där om ni ej har tid (tar ca 10 minuter) eller har möjlighet att lipa tröjan blöt. Hur kan man skaka en liten så grymt???
-Sett på TV!!! Premiär för Du är vad du äter. Fattar inte att folk kan trotta i sig såna mängder käk! Skönt att se på TV för en gångs skull.
-Känt när Jeff hoppar studsis på min urinblåsa.


Saker som jag hade tänkt göra idag, men som fortfarande är ogjort (23.41)

-Baka mitt nyttiga bröd.
-Plocka undan härhemma, ser ut som d varit inbrott.
-Slipa lite på en metallkorg som jag ska måla till Dillen.
-Kolla vad som finns i babyklädväg.
-Besöka Kalmers och se vad man kan köpa för presentkort för 90 euro (eller mer). Vill ha en juicemaskin.
-Hänga tvätten. D måste jag göra nu.

Gravva info + att barn lägger märke till allt...

Li har väldigt torr hud. Och har hon badat eller duschat så MÅSTE hon smörjas, annars kliar hon sig hela natten och vaknar med bloden framme. Hon ska helst smörjas ändå. Men det där kommer man ju inte alltid ihåg. Här om kvällen när jag gav henne en rejäl omgång massage med kräm sa jag åt henne att hon måste påminna pappa om att han ska smörja henne när han tvättat henne, annars krafsar hon så blir d sår och sjukt.

-Som du gör på hakan. Du krafsar och då läker d inga.

***

Jag har ju då som sagt bussiga crawings efter rädisor, morgon, middag, kväll, och mellanmål om möjligt. Igår när vi kom hem från Noahs 6 års kalas går jag ju tvärt till kylskåpet. Hon behövde bara höra att jag öppnade dörren dit så utbrister hon från hallen:

-RÄDISOR?!?!

(Tur att hon inte vet att jag har en god, saftig kryddkaka i gömmorna).

***

Lite gravvainfo:

Vecka: 31+6
HB: 134
Vikt: 66,5 kg
Magens omkrets: 98 cm
Foglossning: NEJ
Svullen: NEJ
Trött i ryggen: JA
Sover: BRA
Hormonerna: Dom är rätt många ja

Alla djurkära

Sånt här e ju för gulligt

http://www.expressen.se/nyheter/1.844778/lucky-blev-kar-i-en-hund

Lite pics

image73

höjden av småfel på samma gång

...det ösregnade som sagt.
Hondan vägrade döda imman på insidan av framrutan, det blåste lixom upp mer imma än vad den blåste bort,  vindrutetorkarna lät som pinade grisar och något elfel hade gjort så dimljuset bak hade hakat upp sig, men om man stängde av instrumentbelysningen så slockna den, då vart bilen bakom nöjd, men istället så måsta Chrille sitta och hålla in helljusspaken manuellt, då den inte längre fastnade i helljusläge när instrumentbelysningen var avvriden, med högra handen kunde han köra vindrutetorkarna manuellt, så de inte skrek längre då rutan hann bli tillräkligt våt, jag hittade ett par strumpor som jag kunde torka imman med, så att det vart fri sikt. Sådär höll vi på Arninge - Grisslehamn (100 km?) och Eckerö - Mariehamn (3 mil?) Man kunde inte annat göra än att skratta.

Vi har haft en underbar weekend!

Kolmården

Kolmårdens Vildmarkshotell var fint.
Men AVLÅNGT! Vi fick ett IKEA Family-rum (typ 400 sek billigare) med utsikt över Bråviken. Inte så imponerande med iskallt, blött badrumsgolv. När vi kommit upp till femte våningen skulle vi gå till andra ändan av hotellet, till rum 571, 71 rum framåt asså. Så vi valde att inte gå upp på rummet innan middagen på lördan, trots att vi gått och kämpat o stånkat 6 timmar i djurparken. Utan vi dök direkt på Buffén, som var suverän!

Vi besökte tigrarna från "Tigerbussen", man kom dem riktigt nära, men på säker mark. Li red mellan pucklarna på en kamel, klappade de små söta getterna, var på delfinshow (mäktigt, börja ju lipa för att d va så fint), så såg vi lilla 1 åriga gorillaungen Enzo. Vi avslutade med Bamses Värld, där fick vi träffa Bamse och Lille Skutt. 

Hotellet var som gjort för barn.
Utanför baren och restaurangen, invid reception fanns ett TV rum, där visades filmer, man kunde välja att ligga på golvet bland kuddar eller på en stol. Halvdöda och mätta efter middan, så fick vi nys om nåt lekrum en våning ner. Dit gick Li med nån nyfunnen vän, medans jag och Chrille satt i lobbyn och frossade i olika chokladsorter som vi köpt i hotellets lilla kiosk och skrev vykort. Lekrummet var fantastiskt, för alla åldrar, 5-6 st Playstation 2 maskiner, klättervägg och en massa för de små, vi hittade var sin saccosäck att bänka oss i. Upp på rummet, Li däcka direkt, jag och Chrille pinade oss igenom Sing-along, sen var ögonlocken tunga.

Söndagen.
Fantastisk frukost. Vi åt så vi inte var hungriga på över 5 timmar. Efter frullen checkade vi ut och fortsatte till bilsafarin. Bra säsong att åka, svalt och skönt för djuren, de var aktiva och nyfikna. Under högsäsong har Kolmården öppet 7 dagar i veckan. Nu endast lördagar och söndagar. En lejonhanne kom uppspringandes mellan bilkön och morrade dovt. En nyfiken struts ville smaka på min blänkande kamera, fast rutan var ju fast, så det vart bara ett pick i glaset. Ganska vindögd och fulsöt.

Trots förvarningar för Li om att det inte blir nån pisspaus inne i safarin så envisades hon med att "jag har redan kissat". Men efter halva turen får man höra:

-Jag behöver kissa.

-Men kommer du ihåg vad vi sa??? Du får hålla dig!


Li blir ledsen och börjar gråta. Stackare. Då kör vi plötsligt ut ur lamornas inhängnad, hamnar i nån sorts sluss, för där sitter en kille utanför en grind. Vi ber snällt om att få kissa i det fria. Det får hon. Och tur är det, för nästa inhängnad är lejonens...och är man där inne får man nog antingen pissa ner sig, eller " pissa i flaska" som jag föreslog åt Li innan hon börja lipa. Med tom blåsa kunde vi njuta och skåda de aktiva lejonen. Sen for vi mot Stockholm.

---------------

Slinker in till Arninge Centrum. Coop Forum, H&M, Lek It mm. Fick med oss MYCKET mat hem, 3 feta papperskassar med torrfoder och konserver. Li fick 2 saker, ett kålhuvud och en Spiderman munktröja (som hon längtade att hon skulle få ta på sig till dagiset dagen efter). Regnet öser ner. Så väl ute med kassarna ställde oss jag och Li under vagntaket och väntade på att Chrille skulle hämta bilen. Eftersom han har fått nån spricka eller dylikt i ett revben kunde han inte bära nå kassar, så gravida jag fick kånka in dem där enorma 30 kilos kassarna i bilen, plurrade ju såklart i nån pöl, högerfot blöt. Arninge-Grisslehamn knaprade Li vitkål och såg på Karlsson på taket, medans jag och Chrille höll på att dö av oresonlighet fram i bilen. Fortsättning följer...

Bilder!

Här kommer han  =)

Han ser lite demolerad ut, men det blir väl tydligen så på bilderna. Undersökningen i 4D (filmen)  var mycket mycket klarare. På bilden längst ner till höger ser ni beviset, pung, hand och snorre. På den större bilden till vänster gosar han med moderkakan, den e säkert mjuk o go  =)

image72


Nu e d natti. Mer om resan en annan dag.

***

Låt oss presentera...

Jeff!...en duktigt gulli pojke med tjocka kinder och knubbiga ben. Tyvärr tar den här skitdatorn på hotellet inte emot cd skivor, så jag kan inte publisera någon av de supersöta 3D bilderna, ännu.

Det var så jävla coolt! Han låg där och sippade fostervatten och boxades. Låg och tryckte med sitt lilla huvud mot moderkakan, som om det vore en kudde. Moderkakan låg ej över cervix, så det blir att krysta igen bara. Rekommenderar 3D/4D till ALLA gravida. En annorlunda upplevelse. Nu blir d å rensa kläder! Bort me alla flick...tömma det överfyllda förrådet.

En heldag i Stockholm känns i hela kroppen, fötterna e varma nu, och dom luktar INTE gott. Li har varit exemplarisk och sovit hur länge som helst i vagnen, genom tunnelbanor, hissar och stormbyar, varit på IKEAs Smålands leksidan 1 timme medans vi fick gå ifred och granska möbler i Kungens Kurva, som e alldeles för stort och råddigt. Men vi fick med oss lite småsaker.

Nu ska vi sova på Ibis Hotell Nyköping, imorgon mot Kolmården. Kanske dom har flashigare dator där.

Hej dååååå

Blir det en pojke eller flicka?

Imorgon bitti vid sju (kvart över) ringer väckarklockan. Avfärd mot Stockholm och Kolmården. Motorlampan i vår biljävel  har börjat lysa igen, så det blir Cikadas firmabil Honda Accord -87 som eskorterar oss. Har fått tid till Chevrolet verkstan i Akalla 4 oktober. "Bilen börjar bli gammal" säger Chrille. Och nog fan är det besvärligt att man måste ta sig en dag till Stockholm för att få ett eventuellt småfel fixat på sin bil. Snart byts den ut mot en Honda eller nåt annat mer normalt. Fan va omständigt med amerikanskt!

På schemat står,

F R E D A G:
Lunch med brollan på Friday´s i Sthlm
3D ultraljud=imorgon vet vi om det är en med snopp eller ej! Om moderkakan ligger bra, eller för lågt över utgången=kejsarsnitt. Vi får oss en titt på hur liten ser ut inkl. kroppsfettet och dylikt. NYFIKEN!
Lite strosa i storstan
IKEA
Sova på Ibis Hotell
i Nyköping

L Ö R D A G:
Frulle, och vidare mot Kolmården. Besöka djurparken, gå på Tiger Tour och sova på Vildmarkshotellet.

S Ö N D A G:
Frulle, bilsafari i djurparken mm. Vidare mot Grisslehamn.

Om allt går som planerat kommer jag att blogga in könet här imorgon kväll (asså inte mitt kön), borde få bilder på en CD från ultraljudet, då kommer ju givetvis en skönhet att dekorera bloggen oxå. Vi tror ju själva (påverkade av tidigare 2D ultraljud) att det är en pojke därinne. Och jag vill lite att det ska vara en som kan kan kissa sitt namn i snön, men på samma gång skulle jag vilja, om jag fick välja, att det skulle vara en som måste kissa på huk. Så det ska bli kul att få veta, av ren nyfikenhet. Är det en gosse så kan jag ju innan han är ute sortera kläder och förbereda ett och annat, ha nåt att göra om dagarna lixom  =)  är det en tjej, så får klädlådorna och kassarna ligga kvar i förrådet nästan 8 veckor till (slött att inte få riva ut och sortera och plocka). K R A M

Sömnlös

Klockan 4 inatt hör jag ett gulligt "mamma"-rop. Tror jag var halvvaken redan faktiskt, ropar tillbaka med klar, pigg röst "sov nu" . Efter några minuter känner jag en trevande hand på mitt täcke i mörkret, ett viskande "här, mamma, jag har vatten åt dej", och så sträcker hon fram sin lilla mumin vattenflaska, som hon alltid har brevid sängen sin om natten. "Jag kan inte sova". Jag vet att hennes tanke var att få krypa upp i våran säng, men innan hon ens hinner fråga kommer jag på, och viskar: "Ska jag bära Bianco till din säng så du får sällskap?". Ett nöjt "ja" får jag till svar. Bra. Vi tassar tillsammans till hennes lilla sovalkov, och tänder nattlampan som hon så duktigt (den-ska-väl-inte-lysa-om-jag-sover-i-mammas-o-pappas-säng-planen) släckt efter sig.

Hon önskar en musiksaga eller lite musik, självklart. Hon verkar så jädrans pigg. Så hon får lyssna på sina favoritlåtar. Vid det här läget sparkas och boxas det i magen, ögonlocken är inte tunga längre, jag har blivit för pigg -satan! Men jag går och lägger mig igen. Klockan 05.15 ger jag upp, jag kan inte somna, Chrille är oxå vaken, ligger och snurrar. Jag ber honom sätta trasa för ögonen, för nu tänker jag läsa! Läste ett tag, och nu sitter jag här och gnagar på en morot. Kanske hjälper mig att bli lite trött. Man ska ju inte jobba imorron iallafall, så vad gör det med lite vakande. Finns int så mycket att göra bara. Tror jag tar en morot till.


Ah

Fick en sån där härlig start på morgonen igen då jag inte behövde ta hand om familjemedlemmarna på morgonkvisten. Chrille tog både hund och unge och gick med de bestyren. Jag drog på mig mjuka thaibrallor, åt 5 rädisor och bänkade mig vid datorn...HAR JAG INGET ANNAT FÖR MIG???

Nu ska jag bläddra och drömma i IKEA katalogen, för dit ska vi ju på fredag. Mmm. Hoppas Li vill vara längre än 10 minuter i det där lekrummet och att Chrille inte bromsar alltför mycket med mina önskade inköp  =)

Schemat

Idag onsdag 12-20
LEDIG torsdag
Sverige fre-sö

V. 38
Måndag Personalmöte kl.17.00
Tisdag 9-17
Onsdag 12-20
Torsdag YOGA 17.30-19
Fredag 9-12/18-22 (Open by night)
Lördag 10.30-16

Fy fan, d där såg späckat ut, urk.

Gravvainfo/korkade kunder


--------------------------------

Yes, nu har jag kommit ihåg att måtta o mäta.

Chrille: 79,5 kg - 87 cm
Tessa: 65,5 kg - 95 cm
--------------------------------


Varför går jag inga uuupp iiii vikt? Igår åt jag upp nästan all chokla som fanns i hela huset. Till efterrätt efter lunch idag hitta jag lite till i skåpet och Robert´s Coffee hade så inbjudande morotskakor så jag måsta ta en till efterrätt efter middan idag. Igår såg det likadant ut. Jag äter mycket, och HELA TIDEN. Ränner väl på så kalorierna sprutar, sen så e ju faktiskt rädisor mycket mycket gott och inte så kalorispäckat. Men ungen har iallafall energi, för där rör det sig DUKTIGT.

Mår toppen, inga krämpor. Jo ryggen då, när jag sitter längre än en kvart, men sånt kan man ju ta, bagateller. Och så börjar jag bli trött. Idag började jag kl. 12. Kl.11.10 måsta jag bara lägga mig i sängen och powernappa en kvart. Sen klarade jag av att ränna 8 timmars passet.
_____________________________________

En annan sak. Varför säger inte kunderna till att de vill ha sina varor inslagna i presentpapper? Utan väntar tills man tagit betalt, satt varan i kassen och tackar kunden med ett leende.

Korkad kund: Jag skulle gärna ha den inslagen.

Hormonstinn försäljare sliter varan ur påsen och tänker: Jammen säg deee dåååå satans idiot.

Men säger med ett leende: Javisst!

Förutom idag, då slank ett "jasså d vill du" ur min mun. Inget surt, men lite sådär spontant.

Nu MÅST jag nog gå o sova.

Instruktioner

För er som är tröga:

1. Tryck på kommentarer
2. Skriv ert namn.
ENTER...

Mamma o pappa, ni behöver int, jag vet att ni går in 20 ggr per dag ändå  =)  men d skulle impa ifall ni visste hur man gjorde.

Bubblan och krav

Så har vi invigt Bubblan med trots och test. Chrille och Li åkte dit vid 18.30, jag stannade hemma och pustade en stund. 19.50, dvs 10 minuter innan jag skulle varit där och bytt av honom (då det var meningen att han skulle åka och träna, men av någon underlig anledning skippade han träningen idag, krämpor?) så fick jag ju fett crawings efter RÄÄDISOR. Det fanns bara 2 fjuttiga rädisor kvar i kylen av lördagens ranson (2 knippen) som snälla pappa köpte till mig, så då måsta jag ju VIA Kantarellen. Tänk, jag har krav som är så stora att jag inte kan hålla tiden, hade jag inte när jag väntade Li. Jag köpte 3 knippen och nästan en knippe rök ner i min sura mage pv från svampen till Styrmansgatan, undra inte på att man får halsbränna sen.

Chrille drog. Jag tog en bok om barn och lade mig i ena mysrummet och läste, medans Li pysslade och lekte med föreståndaren Nina. Det var ett barn till där, en tjej som hette Julia, typ ett år äldre än Li. På nära avstånd hörde jag Nina säga:

-Ja nu ska vi städa undan det här.

Li, som faktiskt utan problem brukar städa undan efter sig testar Nina:

-Men jag tänker inga.

Jäkla rackarunge, o inte kunde jag börja lägga mig i heller. Helst sku man ju ha härja liggandes som en klubbad säl från soffan i rummet intill:

-Li!!! Nu gör du som hon säger, annars.... och kommit på nåt bra hot, som jag är rätt bra på. Och som hon ALLTID går på.

Bubblan är ett mysigt ställe. Där ska man ta det lugnt. Li röjde slätt och ville helst leka med alla grejer på samma gång. En i var hand, och några mellan tårna oxå. Det var väl nyhetens behag. Hon kanske är lugnare på onsdag, då jobbar jag och Chrille är på mediskurs "Skärgårdsskepparkurs". Så hon får åka dit.

Visa att ni finns!

Kom på när jag läste Lindas blogg att det var länge sen jag hade upprop. Lite nyfiken på hur många ni är därute som smyger. Så ni som hänger med mitt liv. Skriv under.

Kram!

Ridsadel och rådjurssadel

Idag har Li varit med moffa och "skött sin häst". Det var en vit häst med svarta prickar i stallet som hon fick rida på. "Jag har ridit, och så börja den springa!!! ", vrålar Li lyckligt i telefon. Den hade alltså börjat trava...Li skumpade, men höll i sig i sadeln med lysande ögon. Man skulle väl haft hjärtat i halsgropen om man sett det, men tur var så låg jag just då i samma ögonblick på soffan och LATADE MIG.

Sen bjöd mina päron oss på middag. En stel, muskelvärkande Chrille hasade sig upp från soffan när det bjöds på fjolårets sista rådjurrsadel med kokta päron och kantarellsås. Såsen skulle man kunnat äta som den är med sked, rådjurssadeln smälte i munnen och pappas hemodlade potatisar går inte att klå. Det var rena rama lyxmiddagen såhär på söndagskvisten. Och inte nog med det. Med oss hem fick vi hemrökta flundror och päron, så då har man lunch imorgon, och mina gullefjun har middag, bara att värma. Ah, det är bra med föräldrar som förser en med högklassig mat.

Imorgon är det väckarklockspass igen, 9-17, och kl. 17 är det personalmöte, kanske man får nåt gott i magen då. Hela veckan är fullspäckad med det ena och det fjärde. Så på fredag smiter vi västerut.

Länkar

Yess, nu har jag knäckt en kod, som spärrade mig att komma in på ÅKK´s hemsida för att se bilderna de lagt ut från gårdagen. Mycket bra bilder *fniss*. Här:

Bild 1


Bild 2

Bild 3

Bild 4

Hamburgerbuffé på Garaget


Mannen ligger stel i sängen. Borde börja köra lite stretchövningar med honom, så han inte är  faffa-stel redan vid 55.

BROTTNING

Chrille har blivit haffad och straffad.
Kenta och grabbarna i ÅKK (Ålands Kraftsportklubb) ordnade en liten surprisebrottningsmatch mellan en tjeckisk/slovakiskt brud och Chrille själv i judosalen. En liten försenad 50-års firning kan man kalla det. Leksaks Pelle, Kenta Sandvik och Elis Högnäs plingade oförväntat (för Chrille) på dörren klockan fyra idag. Med sig hade ju Pelle en liten kylbag med öl. Chrille, som låg i kallingar i soffan och softade med Hufvudstadsbladet vart lagom förvånad. "Jammen tjosan, kom in ni bara". Och så slänger han sig på soffan igen. Jag och Kenta packar deo, handduk, kallingar och shorts i en kasse, Chrille uttrycker: "visste du om d här du?" Så drar de. Lika fort smiter jag iväg till Idrottsgården och gömmer mig på läktarn bland alla åskådare (hur många va d? 20 tror jag).

image71

Bruden heter Petra, har tagit 120 kg i bänkpress och över 200 kg i knäböj=stark. Hon är på resa och stannar till på Åland och hälsar på sin kompis Marcela (Kentas fru). Det tycker Kenta ska utnyttjas, så de söker någon som eventuellt ska gifta sig, finner ingen. Och hittar Chrilles födelsetid. Va?? Ha Chrille fyllt jämnt? Nu jävlar...

...Chrille är stark, och mer uthållig än jag trodde. Han har övertaget för det mesta. Brottningen går i 3 omgångar, och han får hämta andan mellanåt. Petra andras stora djupa andetag, men står lugnt och väntar på Chrille, som måste lägga sig på golvet och återhämta sig. Spyfärdig.


Det var fränt, tänk att som kille brottas med en brud, och inte behöva tänka att man måste ta det lugnt. Skulle det här ha varit för 2 år sedan skulle det nog gått sämre. Chrille har byggt upp sin kondis och uthållighet den senaste tiden med bl. a sina promenader. Jag vart imponerad av min starka gamla judokille! Men även över att en brud kan va så jävla stark!

Klockan fem var det bokat hamburgerbuffé på Garaget. Li kom med, åt ½ 200 grams hamburgare, busade och smörade med idolen Rasmus 13 år, pratade lite med de starka om att hon själv är mycket stark och att hon brukar dricka proteindrinkar. Rasmus åkte hem och halv åtta redan började hon säga att hon var trött. Halv nio sov hon över 3 stolar, medans festen är i full gång. Det är väl jobbigt att måsta äta godis en hel dag.

Chrille drack groggar och shottar, det gjorde även Jens, Johan, Lina (tror Anna höll sig lite mer i skinnet) och några av krafkillarna som var kvar. De hade lättöl oxå, så jag tog 2, GOTT! Mot tio snåret var jag hemma, bar in en sovande Li till sin säng. Va myysit, mumlar hon när jag klär av henne i hennes säng. Jag ber henne gapa, så får jag in lite tandkräm och gnuggar lite på tänderna, ingen protest  =)

Annan fakta:
-Om man åt 5 burgare, á 200 grams biffar, fick man matpengarna tillbaka. 2 av styrkekillarna gjorde det.
-Alla vid samma bord som jag satt åt 1 burgare var, förutom Rasmus 13 bast, som fick i sig 1 ½. Grym grabb! Förstår att Li är impad av honom.
-Jag delade en burgare med Li, och en med Rasmus. Vart proppmätt! Fattar inte hur de där killarna fick i sig över 1 kg  burgare, de kommer förmodligen spy innan kvällen är slut.

Behöver du barnvakt nån kväll?

På jobbet har jag idag:

-varit på invigning av "Bubblan" som Dillen är sponsor till. Riktigt mysigt ställe, dit ska vi placera Li när man behöver barnvakt nån kväll. 4-5 euro för 3½ timme, det är ju inga klokt va billigt. De bjöd på ekologiska morots- och rödbetssemlor, ostbröd m.m. Slurp helt enkelt.

-känt mig hotad av TBC då nån asig kärring stod och hostade, jag hörde riktigt hur hennes lungor var dränkta i slem. Vågade knappt ta i målarboken hon hållit i och hostat på. Usch, hon hade säkert slem som kunde studsa.

-tråcklat och bökat ihop en asig pappställning så jag fick stora lackringar under armarna och svettdroppar i pannan. De som bryr sig om den där fula "Winx" ställningen ska va glad att den inte ligger i molekyler ute i pappåtervinningen då mina nerver for när jag bara hade pusslat ihop den halvvägs. Tur var fick jag ihop den ganska hel efter en timme och kunde plocka upp Winxprylarna som den var till för. Fy satan, jag sätter inga ihop en sån där ställning igen, jag gör bara inte d. Var inte hemma förrän kl. nio.

Imorgon är jag ledig, och har halvt lovat Li att hon ska få va hemma från dagis, och att vi ska åka och simma med faster och Samuel -om hon är på bra humör när hon vaknar dvs. Så får vi ha en riktig sån där mamma-Li dag, som vi inte haft på länge.

***


det nyttiga brödreceptet

2,5 dl dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl rågsikt
1,25 dl fyrkornskross
½ dl vetegroddar
½ tsk halvssalt/salt (vitlökssalt kanske?)
2 tsk bikarbonat/matsoda
1 msk kummin
½ l filmjölk eller sojamjölk
0,25 dl sirap

Sen så brukar jag häva i lite* av (vad jag har hemma) pumpafrön, solrosfrön, linfrön, linfrökross, hackade soltorkade tomater, hackade oliver, basilika

Bröar gör jag i en rund kakform med smör och krossad bovete, strör slutligen över pumpafrön eller linfrön o in i ugnen 1 timme på 175 grader. Konsistensen på smeten ska vara fast och inte flyta ut så mycket, men inte heller för tjock, du lär dig efter några bak.

*lite är ½-1 dl extra ingredienser, rör ner i smeten bara.

Tror d va allt. Hoppas d börjar rycka i era bak-nerver (som Anna Lampén-B uttryckte sig så kul) såhär i septembervädret. Lycka till.

Att det här skulle vara en nyhet:

image70

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article714629.ab

Jag har alltid tyckt att mumin- och smurfläsk sett giftiga ut. De där knallfärgade godisarna har jag inte heller mycket till övers för. Nej tacka vet jag negerbollar och fräscha juicer. Det förvånar mig inte ett skit att det är skadligt att få i sig av de där färgämnena. Li köpte grönt godisspray en gång, den räckte typ ett halvår, tungan var grön ett dygn, den tog aldrig slut! Bamm i sopis, nöjd.

Skulle det komma fram att t.ex Geisha skulle vara lika skadligt så skulle jag väl förmodligen trycka i mig en par extra bitar, bara för att känna den där smeten ringla sig mellan tunga och gom. För d går inte att tycka illa om, tror d e lite nyttigt oxå, nötter e ju bra...o nåt sånt e d ju i den där goda krämen i mitten...

Brödoro

Bakade mitt hälsobröd igår förmiddag. Det sker en par gånger i veckan, när det är så populärt, och så går det så snabbt att laga. Men jag måsta ju lämna det i brödformen med en handduk över på spisen när jag åkte till jobbet. För inte går det ju att stycka och frysa ner när det är rykande varmt, men gärna så snabbt som möjligt det svalnat. Brukar dela det på 4 och ta fram 1/4 i taget, så hålls det fräscht.  Nåja, jag tänkte inte mer på det utan lämnade brödkakan där på spisen under en kökshandduk.

Ett dygn senare (idag f.m) slog det mig BRÖDET!!! Lite irri slet jag upp ena fryslådan för att kolla efter den hela nedfrysta brödkakan, men nej. Där låg 3 bitar i en påse, och en var framme i brödkorgen, där de alltid är. Min gulle gulle Chrille, han kan juh!

Dom där förebilderna som egentligen inte existerar


-Jag vill inte att dom ska hääängaaaaa.


Det dög ett tag med hängande, vanliga traditionella flätor. Men nu har Li kommit till det stadiet att hon fattar att "Pippiflätor" inte bara är flätor, de ska ju stå rakt ut oxå. Så i helgen fixade pappa Chrille hem ståltråd och tenntråd. Tenntråden var bäst, och vipps så stod flätorna rakt ut

-Precis som Pippi!

image69

Ledig och trött

Idag såg min att-göra-lista ut såhär:

-tvätta, hänga, ta in + vika
-stordammsuga klart
(orka bara med halva lägenheten igår, under och bakom ALLA möbler)
v -FPA
v -Företagsbyrån
v -Hälsokostbutiken
-Apoteket
v -titta på ny bärbar DVD spelare
v -handla
v -hämta Li från dagis kl. 16 med moster Jessica
(som skulle åka med Li och handla barnrykt- och borstgrejer till Eldorado)

Li var på dagis INNAN tio, kors i taket, missade förståss morgonsamlingen. De var precis påväg ut och leka när vi kom, men det rörde inte henne i ryggen, hon var ju faktiskt med på samlingen i fredags. Jag cyklade hem igen, åt frukost, kollade lite på datan. Vart plötsligt trött. Drog mig för att gå ner till tvättstugan, men tog mig till slut i kragen och tvingade mig ner för att sätta på en maskin rött. Tröttslaget gick inte över. Så kl. 12 lade jag mig i sängen för en vilopaus. Vaknade två timmar senare, hoppsan. Ack så skönt.

Åt lite kombinerat lunch/mellanmål vid halv tre. Tog tag i mig själv och drog iväg för att få några krux i listan. En timme senare hade jag avklarat de viktigaste och kunde visa Jessica var Daghemmet Wäktars låg. Dammsugningen kan vänta lite till, och apoteket har öppet alla dagar. Tvätten är hängd, men inte torr, och dagen är ju inte slut än. Så trots att listan såg rätt lång ut, tog det inte länge att utföra nästan alla ärenden. Nöjd över en slö dag.

***
För tillfället ligger sessan i soffan och tittar på Walt Disney filmen "Landet för längesedan". Handlar om nå dinousaurier, och givetvis så ska d ju va sorgligt. Fröken sitter och storgråter högt och tårarna sprutar. Hon säger att hon vill in i filmen och trösta och krama den stackars Lill Fot. Gulle gumman, hon får ju mig att gråta oxå, jag klarar inte av att se Disneys härliga familjefilmer utan att lipa. De är ju så jävla bra. Tur att man kan dra sig till bloggen istället, annars skulle vi båda sitta där med rödsprängda ögon.

***

Ouppfostrade barn är inte kul i en leksaksaffär!

Jag var så frustrerad häromdagen på jobbet. Jag tänkte "d här ska jag blogga om såfort jag kommer hem", men d har jag tydligen glömt bort. Jag drar en kortfattad story:

Det finns en ryska som ofta kommer in med sin 3 åriga dotter. Hon eller någon annan vuxen är inte alltid med den söta lilla flickan, de kanske slappar på KappAhl, medans barnet roar sig på Dillen. I fredags em/kväll kom de travandes in igen, Lilla Lisa, mamman och lillasyster/bror. Minstingen börjar gapa, så ryssmamman sätter sig ner och ammar på en pall i avdelningen 0-3 år. Lisa släpar dit grejer och sitter på golvet framför mamma. Bl.a en 3 i 1 kappsäck för barn, öppnar slänger runt, försvinner utom synhåll till annan del av butiken och kommer tillbaka med nya grejer och visar för sin mamma, som bara sitter gungandes och ammar och ler. Jag tänker int nå mer på d, utan jobbar på. Mamman ammar. När ungen är mätt stiger mamman upp, hämtar Lisa och går ut.

Typ en timme senare när jag går in till docksidan får jag chock. Där ligger kappsäckarna utspridda över golvet, en Nalle Puh lampa där skärmen, foten och kartongen ligger var för sig -på golvet, en söndersliten kramdjursförpackning och kramdjuret borta (som förmodligen ligger nån annanstans i butiken).
HUR FAN KAN MAN SLÄPPA UNGEN ATT LÖPA AMOK PÅ DET DÄR VISET? Sånt gör mig fittig.

Jag har läxat upp Li att hon ska ALLTID sätta tillbaka vad hon än tar från hyllor, vare sig det är godis, leksaker eller kläder, på RÄTT plats RÄTT väg. Eftersom jag själv vet vad man som expedit (snyggt ord förresten) stör sig på. Sist Li var med till Dillen så satt hon på golvet och det skramlade i kulfacken. Irriterat går jag dit och klagar irriterat:

-Vad har jag sagt om att rådda bland kulorna.

-Men mamma, det är nån som har blandat dom så jag plockar bara på rätt.


Där satt hon och sorterade, blåa kulor till blåa kulorna, orange till orange...etc. Litet hugg i hjärtat, men stolt. Där har verkligen informationen gått in i den lilla hjärnan.

RSS 2.0