Många barnvakter har man - men behöver fler!

Med risk för att inte bli en byggblogg så ska jag ta lite mer barnsnack här emellan. Asså Jeff e så skön. Har ju låten "Who´s da man" (Zlatan) i bilen. Den är även min barnvakt. För då jag går in o handlar till t.ex Minimarket så sätter jag på repeat till Jeff så han har nåt att koncentrera sig på några minuter. Låten har tydligen bitit han om huvet då han går omkring och sjunger "Tatan-tatan-tatan, TATAAAN!" Ni som hört låten vet hur den går. Ibland kommer det "a-hum-a-hum-a-humma" så då sjunger Jeff "mm-a mm-a mm-a" och det låter ju så skönt då man fattar att det är den han nynnar på fast vi int har låten på.

Annars har Jeffen varit och sovit lunchpass hos svägis idag, och så har ena kusinen varit barnvakt. Jag tog med mig händiga pappsen och har varit och spacklat 3 timmar och thaibox på d (fast pappa for hem). Har int tränat på nästan 3 veckor, så svetten och mjölksyran visade sig rätt snabbt. Men ack så kul.


Även igår hittade jag vänliga själar (mamma o barnens kusin Ellen + svägis som bytte skitblöja) som kunde va barnvakt så jag kunde spendera tid på bygget. Och imorgon igen sätter jag fart. Vad skulle man göra utan dessa goa nära o kära. Nu är vi i full gång med att beställa badrumsinredning till lägenheten. Lägenheten ska ju stå klar om typ en månad! Tack alla som hjälper till, ni är underbara!


Här är standardposen för Jeff då han ska sova. Hunden upp i namat.


Kvällen

Tog med mig systrarna Linn & Tindra från Lis dagis, Jeff, Li o Bianco och drog till Flaggskeppet för lite kvällslek. Linn är äldst av systrarna och är 7 år, hon är helt galet tuff, inte rädd för nåt, lillsyrran Tindra (som e söt som socker) är 3 och lite försiktigare, men ändå på tuffare sidan. 


Linn svingade sig förbi alla steg på ställningen ovan, och det tog inte många sekunder innan Li hade gett sig attan på att klara det samma. Här hade jag NÄSTAN fångat hela klanen på bild, Tindra han springa ur bild. Långt där bakom ser ni taxen oxå o Jeff i full fart påväg ur bild han å.


Han hade sand i blöjan när vi kom hem.


Här är det kullebytta-rutsch


Dom har ingen babygunga på Flaggis. Tur d, så slipper man stå o ge fart i en halvtimme, såhär orkar han inte sitta så jättelänge.


Här e Tindra


Bianco tyckte oxå det var kul att springa omkring


Tur att det är inhängnat


Tågrutsch






Byggelibygg

Idag har jag tvingat mamma att va barnvakt. Li sov där inatt och fick vara hemma från dagis, och sen så förde jag även dit Jeff vid fyra så åkte jag till huset och spacklade 7 fönster (små dyckerthål i foderbräderna och smygarna). D va så kul så jag ville inte sluta. Imorgon har jag pusslat ihop barnvakt igen och ska dit efter att Jeffen somnat. Lär få ca 3 timmar om allt går enligt planerna med mamma, Ellen (o lite svägis).



Här kommer vi ha vårt matbord till vänster, till höger kommer burspråket mot Ålandsvägen, där ska stå en soffa.



Minsta sovrummet uppe. Varmt så in i vassen var det där uppe.


Burspråket på övrevåningen, där ska vår soffgrupp stå.


Lägenheten tar sig.


Idag kom miniköket också. Där står de gråa köksluckorna.




"Rökkas lekpark"

Mamma o pappa har inhägnad gård med gungställning, sandlåda, givetvis pool o vattenrutsch med slide om sommarn och en massa massa mer, hur skönt! Man e ju där alldeles för sällan. Men snart blir det stekarväder, då kommer jag hänga där mer.


 

Full fräs! Knappt så han fastna på bild.

Partypics

Tydligen har man snubblat på XITs fotograf igen. Men jag var inte den enda, hittade många bekanta ansikten då jag var in o kikade. Bl.a syster min. Märkligt va, att jag inte har ett minne ALLS från att den här bilden är tagen.

Vad gör vi egentligen?


Jag, Dillen-Lena och hennes kompis (ja, vad heter hon?)

Sol härliga sol!

Solen får mig på bra humör. Häromdagen var vi till Lilla holmen med Camilla  o Kim. Jeff fullständigt äälskar djur och var nog den enda som log stort då vi överöstes av de vita flygande ASEN. De gulliga ankorna fick lite kanelbulle då jag glömde köpa bröd till fåglarna.


Gulliga änder! Så söta så söta.


Ja, han hålldes kvar där. Han va väl trött.


Li e inte trött. Allt ska gå i 120.


I vissa situationer behöver Li lite extra uppmuntran. Ett klockrent knep är att säga "asså nu ser du ut som 6 år iallafall". Nu, då jag hållit på ett tag, så räcker det att säga lite glatt "sex ååår" med hög stämma, för att få fram ett flin. Men det börjar gå lite över styr då hon klämmer ur sig "ser jag ut som sex år nu" när som helst. Hon vill verkligen va stor.

Jeff diggar fåglarna som brukar hålla till i trädet utanför oss. Våran balkongdörr är jämt och ständigt nedsölad av torkade matrester, snor o dreggel. Snyggt nä. Orka torka nä.


Mina underbara sockertoppar! li gör en sex års pose.




En underbar kväll

Ammen herreguu vad jag var ut igår. Börja ju suga i mungipan då solen värmde och fåglarna kvittra. Först på kalas till svägisens Caj, dom har alltid öl hemma så där började jag grunda. Sen skjutsade Chrille mig till Jenny på singstar o tacochips. Vi sjöng i 2 timmar och jag är hes idag. Hesheten kan även bero på att vi vrålade som apor på dansgolvet till den underbara musiken som spelades av DJ Tony. Jag älskar DJ, blir helt nostalgisk då man kan dansa till sin favoritmusik på krogen. Antingen ska d va Soundway eller DJ. Fick säkra danspartners då jag träffade Jano och Costa (våra spacklare), där stod vi o dansade i typ 4 timmar. Jenny var med ett tag och vi skrek oss torra i halsen och drog jättemycket luftgitarr och rockade loss. Hon e favvo hon Jenny, en riktigt jordnära, underbar tjej.


Hur går den här låten nudå...


Upp från fotöljen och stå o vråla.


Sista låten 23.45? Haha härlig bild. Linda o Jenny är proffessionella singstar:are


Jag, Jenny o Linda entrade Arken med attityd (eller var det bara jag?)

Min tidigare inställning till DJ på Arken har varit bra. För då dansar man mer, så man hinner inte dricka så mycket då det spelas bra låtar hela tiden = man blir inte så full. Inställningen är fortf. densamma, men igår vart jag serverad cider UR FLASKA. Och så var det ju kört på "lugn-fronten" då man hade en flarra i handen hela tiden då man dansa. Det svimper ju inte ur den lixom. Tror jag drack 7 st Strongbow + att jag dansade hela kvällen. Idag är tänderna mycket sköra av all cidersyra, måste komma ihåg att ta med fluortabletter eller xylitoltuggis till krogen nästa gång, har så ont i tänderna!

Plocka o riva

Dom är duktiga på lite olika saker dom här syskonen Helsing:


Tadaa!


Tädi!

Han är ju totalt skogstokig på papper! Här var ifrån då han var sjuk och otålig, givetvis fick han en hel hushållspappersrulle att molekylera.

Simkunnig

Plötsligt försvann Li och simledaren Mikaela till stora KALLA bassängen på babysimmet. Li simmade 25 meter och har nu både nybörjarmärket och 25 metersmärket. Mäkta stolt brutta. Tror alla på stan vet om det nu.


25 meters till vänster och nybörjar till höger.

Jeff är stor pojke nu

Jeff hade tydligen sovit JÄTTELÄNGE igår på dagen, så undra inte på att han var 1 timme försenad i sömnen. Men sov till 8.30 imorse. Så skönt att slippa stiga upp tidigt nuförtiden. Dessutom så har man ju gärna barnen i säng lite senare då sommaren är på intågande. Slött o måsta lägga barnen 7, då har ju kvällen just börjat  =)  sover hellre längre om mornarna, sån är jag.

Tänk att han började sova till slut ändå, såg ingen ända på den där mardrömmen.

Lördag

Imorgon ska jag:

11.30  På babysimavslutning.
13.15  Klippa min långa pannlugg

Sedan inga planer mer på dagen. Kalas på kvällen. Sen så skuuulle jag vilja till Jenny på singstar, men jag vågar inte fråga om ledigt hemifrån

Sömnproblem

Här kommer ett inlägg från en som int kan sova!

Kom hem från jobbet 20.30. Och trots att jag fått sova hur länge jag vill i 3 nätter (8-13 timmars pass) var jag så slut så jag riktigt stupa in genom dörren. Ett ovanligt tröttsamt arbetspass. Brukar aldrig va trött på jobb, men idag var jag det, och duktigt. Chrille drog iväg o träna direkt. Jag lade Jeff och sova vid nio, hörde hur han småbökade därinne, svårt att finna sömnen. Somnar vanligtvis under minuten Tänkte att han kanske hade sovit länge på dagen och hade en mysstund med Li innan jag lade henne i säng. Klockan var kvart i tio då jag själv var pv i säng, skulle slänga skitiga kläderna i tvättkorgen, som står inne hos Jeff i garderoben. Huuuh, kikar han upp o börjar prata. Gullegrynet hade ännu inte somnat, och inte sagt ett jota. Bara legat och snurrat. 17 pussar fick han och så gick jag och lade mig.

Att han vaknade vid tolv o hade ett tydligt jaghållerpåattfåtänder-il, fick ju mig sömnlös. Så här sitter jag nu.


Finland kan!

Asså jag kan bara INTE TRÖTTNA på den här låten.
Ryser ut i fingerspetsarna och tillbaka via svanskotan upp i nacken.


Pump up the volume!


Finska bidraget till Eurovision 2009



Raj raj

Jeff på Dillen. Gick igång på löslegot. Lajbans. Skitkul o städa upp, för d måst man göra om man har barn som råddar ner i butiken. NI GÖR VÄL DET?!?! Hälsningar från en expedit  =) 

Li är helt hjärntvättad av mig, redan då hon var 3 år så plockade hon upp varor från golvet då man var nånstans. "Mamma jag hittar inte var den här ska va" , sa hon då vi var på Flygfyren i Norrtälje. Hon hitta en schampoflaska på leksaksavdelningen, gick runt och såg ifall hon hittade där den skulle vara. Mitt duktiga gull! Nuförtiden kan hon vara med på jobbet ibland, de sista timmarna på lördagar el. söndagar då det är lugnt. Då går hon omkring och plockar, sorterar glaskulorna i rätt fack.


Täda... säger Jeff och går.

Att ha badskum är riktigt skoj. Speciellt om man får ha vatten upp till bröstkorgen. Några ofrivilliga dyk i olika riktningar har han fått smaka på så fotsulorna står ovanför ytan, hostar lite lätt till ögonvitorna blir röda och plaskar sedan vidare.



Upptäckte idag 2 tydligt framskridna oxar i övre käken, de nedre däremot, håller sig gömda under var sin lila stor spänd blåsa. Aj!


Thaibox

Veckans thaiboxpass gick av stapeln från bänken. Ingen idé att slå ut sig då man känner att man fortfarande är i uppförsbacke. Men att titta på och träna mentalt går det med. Man lär sig mycket genom att bara iakta. Fick dessutom lite bilder med mobilen på de tränande flickorna:

 
 

Asså  de e så roligt! Älskar ju att sparkas. Nu har jag inte tränat på hundra år. Längtar ihjäl.

Jeff på dagis

Jeff ääälskar ju då han får gå ur vagnen på Lis dagis. Häromdagen så fick han åka bakpå då Li cyklade runt runt. Lycklig och det var väldans länge sen något fick honom att sitta stilla så länge. Li var stolt även hon. Kan inte fatta att man kan vara sådär stolt över sin lillebror. Kärleken tar lixom aldrig slut. Hon riktigt dyker in i vagnen då man hämtar henne. Och lyckan lyser i bådas ögon.



"Tack för att ni skaffade en såhär söt lillebror"


-Nej nej, akta fingarna!

Home alone

Min envisa förkylning ger inte med sig, jag har ont i huvet. Och då jag böjer mig ner så bultar det i... ja inte i bihålorna men i HALSEN!?! Så hoppas man int får nå jävla streptokocker på det här, eller nån asig angina. Nu har jag fräst gröngul snor i över en vecka, jag har fräst så öronen piper och knäpper. Jag har haft örvärk och tänker det fortsätta så blir jag ju gäälen. Asså varför inte vara sjuk o febrig några dagar så e d bra sen. Nej seg jävla flunssa ska man få, och det är ju inte första gången. Var ju såhär i 1 månad dec/januari.

Chrille tog med båda krumelurerna till Cikada för bastu och övernattning. Jag är alltså ENSAM HEMMA. Det rycker lite i fingrarna till att ta tag i nåt projekt eller städa lite, men jag ska nu ta en påse micropop och lägga mig under filten i soffan och zappa. Händer ju typ en gång per år att jag gör de. Det tempot jag kört senaste veckan kan bara inte göra någon frisk. Kanske jag är frisk imorgon då (sure) om jag får sova tills jag vaknar av mig själv.

Nu kommer Äntligen Hemma! (Brr, har frossa).


Bilder från bygget DEL 2

LÄGENHETEN

I lägenheten rustar 2 av hotellens rumänska anställda, det går undan. Dom kan typ allt, tydligen kunde dom spackla oxå. Får se hur det går att sätta upp väven för dem  =) Köket/kokvrån borde komma så småningom, intressant!


Här målar Costa (favvo)  och Jano med så stark oljefärg att de sa att de drogade. Själv är man ju slut i snoken så jag kände precis nada lukt.


Lägenhetens vardagsrum

Bilder från bygget DEL 1

Idag fick jag hjälp att komma in, tydligen har dörren börjat låsas nu, sku va kul att veta hur man kommer in i sitt eget hus, haha. Nu var trappräcket monterat och det är såå fint. Trappor sätts vanligtvis sist i ett nybygge. Men vi ska ha ledljus vid trappstegen och för att få dem rätt placerade så måste trappan dit först. Och för att de ska kunna börja kakla i badrummet i lägenheten, som ligger vägg i vägg med trappan, så måste först elen och lamporna i väggen fixas innan de kan stänga väggen där.

TRAPPAN


Här måste vi flytta dörrhålet, fel i beräkningen av trappans längd.




Då man sitter i soffan uppe på övrevåningen kommer man att se rakt ner i hallen.




ENTRÉN




VÅRAT SOVRUM


Garderoben i vårt sovrum.

BH party

Har fått ett datumförslag på BH party och söker nu intressenter som vill komma.

fredagen 29 maj kl. 19.00

Det tar en par -3 timmar beroende på hur många som kommer. Nu skulle jag gärna vilja ha svar så snabbt som möjligt då hon vill veta om hon ska komma eller ej. Hon kommer nämligen hela vägen från Brändö. Hon hade ett datumalternativ att ha det på lördagen istället oxå.

vad säger ni? vem kan?

Bra start

Klockan är inte ens ett och jag är så nöjd med dagen hittills. Som "ensamstående" hotellchefssambo så måste man sätta trycka på framförhållningsknappen om man ska få det att gå smidigt till. Igår kväll innan jag gick o lade mig håva jag fram barnens kläder som de skulle ha på sig idag. Även om Jeff hade psykbryt 3 ggr mellan 00-02.30 inatt så sov han ändå vidare sen till 7, välling och vaknade först halv nio. Samtidigt steg Li upp, klädde på sig, åt och sen var klockan inte ens nio, så hon de fick se på Mumin PÅ MORGONEN, unikt. Själv passade jag på att äta frukost sittandes, äter vanligtvis ståendes medans man byter typ blöja eller borstar tänderna på Jeff. Jag hann t.o.m sätta mig framför datan i lugn och ro då det fanns tid över.

10.00 Efter dagiset så gick jag till Camilla D på morgonkaffe. Så skönt där. Grind till trappan och en massa monstertruckar och grejer som Jeff kan leka med, dock så hade han en jag-VILL-ha-hela-hushållspappersrullen-och-riva-sönder-den-dag och nåjsade efter den mellan varven då han  fick syn på den uppe på bänken (han älskar verkligen pappersrullar).
11.00 Direkt från Camilla till EAT, lunch med Susanna. Jeffs myror kröp in i blöjan efter ungefär en kvart. Men muta med EATs underbara hembakta bröd, han åt 4 st + en tallrik gröt. 11.45 var det dax att gå.
12.00 Gick hemåt, via bygget. Måsta ju in. Lägenheten är vitmålad, så man får en någolunda översikt över hur det kommer att bli. Kikade in i huset (fick inte upp dörren, låst?!) där såg jag att hela trappräcket var uppsatt och fick nästans hjärtattack av hur fint d va. Ska dit senare med kameran. Alla killar va på lunch, måst fråga vad dom hittat på för trix med låset.
12.20 Hemma, lämnade Jeff ute, som somnade strax därefter.

Nu tar jag det soft. Ska slänga in en IKEAkasse med kramdjur i tvättmaskin, ska ha bord på Bettans snart och har sållat REJÄLT i kramislådorna. Ellen kommer vid halv tre, då har jag en lista jag ska ha gjord. Men fan, bilen är ju på service. Äh, skjuter upp ärendena, varför inte bli hemma på soffan? (Man kan ju alltid försöka).

Enkät från en trött en

Jag känner mig ungefär som om jag blivit upphängd och nedsläppt från 5:e våningen, landat på färsk asfalt och blivit överkörd av en ångvält. Himla skönt är ju att man till på detta inte behöver blåsa upp sig tillbaka som dom gör i Tom & Jerry, och sedan gå till jobbet. Utan jag ska försöka åla mig till sängen och bara somna. Men först måst jag göra en liten enkät som jag hoppas att ni med barn svarar på:


Jobbar du? Isåfall hur mycket?
Hur många barn har du?
Hur gammalt är barnet/barnen?
Har du något barn hemma?
Hur ofta/hur långa stunder, är du ensam hemma utan något barn?
Har ni många som brukar vara barnvakt till era barn? Dvs flera att välja mellan om ni behöver?

I ditt förhållande. Vem:
1-dammsuger och städar?
2-Hämtar på dagis?
3-Lämnar på dagis?
4-Lagar mat?
5-Nattar barnen?
6-Går ut och hittar på nåt med barnen på fritiden?
7-Bokar besöket och åker till rådgivningen?
8-Tvättar?
9-Handlar? (med eller utan barn?)
10-Ser till att barnen tvättas?
11-För och hämtar barnet hos kompisar?
12-Byter sängkläder?
13-Torkar köksbordet?
14-diskar/fyller diskmaskin/plockar ur?
15-Leker med barnen?
16-Håller koll på när bilen behöver på service?
17-kör in bilen i garaget/ser till att motorvärmaren är i?

God natt.


Snor

Har jobbat 10.30-18.15 idag och jag var lite kokko i nöten. Bra tung i huvet och trög någe nittons. Men dagen gick fort och roligt var det. Nu har jag varit förkyld en vecka. Huvet är fortf. fullt med snor. Ingen feber har jag haft (vad jag vet) utan bara en massa massa SNOR och nysningar. Nysningarna har slutat på senare dar, men snoren orsakar lock i öronen då jag snyter mig, och nu har jag värk i ena örat som drar ner i halsen på samma sida, helt sjukt känns det.

Var just till Select och handlade tröst. Skruvar med vitlöksdipp. Skurvarna ligger för tillfället lite här och där, då Li och Chrille äter och leker i vår säng på samma gång (utan någons tillåtelse), och Jeff går till skålen (som är meningen att ska fram på vardagsrumsbordet) i köket och hämtar en då och då, tappar lite här och där. Kanske borde gå o härja åt dom. Men jag orkar ingaaa. Kanske jag borde ta en egen skål och gömma mig i en vrå med hörselskydd.

Nu ska jag iallafall förbereda Jeff med välling, nog med Raffel för hans del. Sen blir det soooft.


Vila i frid



Nu gav din svaga kropp upp. Det gick så fort. Men nu slipper du lida.
Tänker på dig och din familj.
På vår balkong brinner ett ljus bara för dig. God natt glada Cina.

***

Tripp trapp

Trappan är bara dithängd och första trappsteget saknas ännu. Men man får rätt bra översikt om hur det kommer att bli. Just här så tycker jag inte att den ser ut att vara 120 cm. Men det beror nog på att han där snygga står närmare kameran och blir då större, och ögat blir lurat att trappan då är smalare.






Där står första trappsteget, minns int vad det heter, men det första steget ska lixom vara som en avsats.

Lägenheten var spacklad andra varvet idag då jag var dit med ungarna. Lägenheten ska ju vara klar i Maj så vi kan börja få in lite fyrk för den. Vet inte riktigt vad det blir för dygnsavgift, men man kan nog räkna med en hundring i dygnet x 7, så 700 i veckan som hotellägenhet, vi blir rika! Hahaha. Sen går d provision till byrån som säljer oxå. Men vi tycker det var en smart idé att klämma in en lya där.


Livet är ju underbart

Tänk om alla uppskattade livet och vardagen mer innan det är försent. Varför ska man själv eller någon älskad drabbas hårt innan man tänker till ordentligt. Tänker till så ordentligt att tanken stannar för evigt, och inte bara ett halvår. Själv kom jag idag hem irriterad av utmattning och trötthet efter att haft en underbar dag på stan. Men jag tar tillbaka det nu. Vad är det att vara irriterad över att vara lite slut? En vän till oss är sjuk, Chrille är nu till sjukhuset, och det krävs mycket för att han ska ta sig dit. Stämningen och energin flödade inte om honom då han begav sig. Usch, jädrans cancer.

Vi har det så jävla bra.

Maskinskrivning

Jag snubblade över ett snabbhetstest i tangentskrivning och skrev 60 ord/min, dvs 427 tecken på en minut med NOLL fel. Vart lite impad själv. Men jag vart bara på plats 4230 (av 136 388).

Hur många får du?


Testa här (klicka på "Metro rekommenderar Kolla in Nanoks tips" )


Trappan har anlänt!

Idag då jag skulle till husets lägenhet på spackelskola så vart jag positivt överraskad då jag såg att trappan har kommit! Hur snygg som helst, över förväntan. Bred och icke brant.


Här e undersidan.


Den är ju duktigt specialtillverkad. Man ser rätt bra här hur låga trappstegen är för att få en så lång och svagt sluttande trappa som möjligt. 50 mm massiva ektrappsteg med vitt räcke.

Sen var jag ju då och fick goda spackelråd. Jag satte upp sånt där nät i skivskarvarna, och det var så förbenat roligt. Ska försöka mig på att spackla skruvhål en vacker dag oxå. Nu måst vi se till att trappan täcks in ordentligt så man inte förstör den med allt spackel och målfärg som ännu återstår.

New Super Mario Bros

Li försöker lära sin far (och lillebror?) hur man spelar Mario på DS. Li har lite svårt att förstå att det inte fanns Nintendo då hennes pappa var barn på 60-talet. Annat var det på 80-talet då man själv växte upp, både Nintendo bärbar med Donkey Kong och Mario hade man + Nintendo 64 till TV´n, booortskäämd  =)


Jeff har sina favoriter bestickkorgen och lite majs + saft inom säkert avstånd.
Får honom att sitta still i 5 minuter ungefär. Han ser himla intresserad ut, men
räcks inte riiktigt fram för att trycka på knapparna och förstöra.


Mot friskare tider...

Jeff har nu fått bort febern och sover som om han fick betalt för det. Imorse vaknade han klockan 10. Själv vaknade jag 9.40 då Li kom och frågade ifall hon fick spela Super Mario. Hade en session inatt då jag låg och vred och vände på mig, till slut tog jag till spikmattan och fick ett lugn genom kroppen. Halv sju fick Jeff välling och sov då tydligen till tio. Vällingflaskan låg halvfull i sängen då han vaknade.

Inte nog med det sovandet. Sen sov han även 3 timmar på dagen å. Och gick och lade sig nio ikväll. Aptitien kommer sakta tillbaka. Han har faktiskt ätit 2 majskorn, 2 skedar grynost, ½ ostbit, en portion gröt idag. Och så har han sippat lite på vällinggen och druckit alldeles för lite.  Det är riktigt så jag känner att han tappat vikt, säkert 1 kg har farit den här veckan då han varit dålig med aptiten. Några små nya gaddar kikar fram i munnen, så jag förstår att han inte är så sugen på att äta upp mackan, utan bara slicka av smöret. Det är konstigt hur de äter upp sig efter knapra tider. Li har inte varit så glad i maten i helgen, men igår kväll så åt hon 2 korv. m. bröd + en skinkrågmacka till kvällsmål.

Men jäklar vad trött jag har varit på honom dessa dagar, han gnäller som nåt trasigt gashandtag till cykeln, tror inte han vet om hur han låter själv, för han slutar då man härmar honom. Trots att han hade 39,5 graders feber så skulle han ut och SPRINGA. Att ha vett att ta d lite lugnt finns inte, utan då gör man sig till en båge om man ska gosa o va stilla i famnen. T.o.m att han tröttnade på Pingu och Mumin här i Påsk. Inte kul.

Men idag har jag haft turen att haft barnens kusin Ellen som barnvakt (och igår med förresten). Passligt att få en par timmar för sig själv. Nu ska hon anlitas varje vecka, minst en gång. Suvve med stora kusiner, för i Juni kommer deras en annan kusin från Borgå hit som barnflicka 3½ vecka. Skönt med en hjälpande hand.



Planering inredning

Igår lämnade i som snabbast kidsen till mamma och pappa och drog iväg till Gottby Matt & Tapet en sväng efter middagen. Snabbt gick det, vi hade ju redan kikat på väggkaklet till badrummet och vi stod fast vid vårt val och valde nu 37 mvh golvklinkers till alla badrum + grovköket. 10x10 cm antracitgrå. Till väggarna blir det aningen mörkare antraciitgrå på nedre hälften av väggen, och matt vita på övre och upp till tak, båda sorterna i storlek 30x60, blir skitsnyggt. Vi kikade även på golvplattor till övriga nedrevåningen i både lägenheten och inne hos oss, det blir 60x60 stora plattor, duuktit snygga tycker jag, även de i grått (döljer dammet väl). Påvägen ut passade jag på att fråga om målbara tapeter. Och siddu Tuija har nog allt hon. Hon hade två olika SLÄTA målbara tapeter i olika tjocklekar, t.o.m Chrille tog sig tid att lyssna, Ett mycket bra alternativ, som jag röstar för. Priset är ungefär som glasfiberväven, men kräver endast ett lager målfärg och är lätta att sätta upp.

Imorgon är det "spackelskola". Rolle (han som bygger huset) ska visa sina kunskaper i hur man spacklar som ett proffs. Vissa delar i hsuet så kan man ju spackla själv. Så jag hoppas jag får tid att spackla typ garderoben  =)  Man är verkligen mitt i detta nu, och det är ju så roligt (tycker jag, frågar man Chrille suckar han bara. Han har ju liite annat att tänka på nu inför säsongstarten av hotellen).

Det händer fortfarande mycket på utsidan, nu lägger de plåttaket för fullt och idag har det kommit upp lite smålister kring fönstren uppe i nocken. Finlir gör så mycket, även om det var snyggt innan oxå. Balkongen är inte klar, inget räcke där. Ska bli intressant att se då det är klart.


Såhär ska d se ut, 4 gubbar i arbete  =)

Påsknöje

Vi var ut på stan i söndags, och där var ju inte mycket öppet. Trogna Nicolaj förstås. Och även Dinos. Vi mötte upp Johnny med döttrarna Linn och Moa. Sen slappade vi lite i solen på lilla torget. Chrille köpte "take away - but return" glass från Dinos i fina porslinsskålar. Det var så skönt i solen. Lugnet varade ungefär lika länge som Jeff orkade sitta stilla i vagnen, trots stegring ville han helst börna runt i 120. Måånga myror i brallan.


Li var fotografen


Och poserade mer än gärna

Igår hade jag varit inne hela dagen och lyssnat på Jeffs ihärdiga pirr. Han var riktigt slut igår och sov många gånger dagen igenom. Men klockan åtta på kvällen piggnade han i och fick fart i benen. Vi tog oss en åktur med bilen och kikade på lite hus, "via" Rökkas och köpte korv m. bröd och piroger och gick in till mamma o pappa o åt dem. Idag är Jeff mycket piggare och har sovit rätt bra inatt. Li är på dagis, men jag är snorig som fan och har även börjat smaka på hosta. Nu blir det tvättsortering (ni vill inte se högen) och sen på med 2 maskiner. När Jeff sover ska vi till bygget och mäta lite, för nu ska vi beställa kakel och klinkers. Juhuu! (Plötsligt försvann snoren)

Fadderbarn

Jag har sedan säkert 10 år tillbaka varit fadder till en flicka i Afrika, Tanzania via SOS-Barnbyar. Jag betalar 200 kronor per månad till henne. För dessa pengar kan hon använda till säkra studier och studera till nåt hon verkligen vill. Jag får brev av henne en par gånger per år, där finns alltid med ett fotografi av henne och ett brev. Jag är ju multum nyfiken på att åka och hälsa på henne någon gång och hoppas att det blir verklighet. Hon är redan tonåring och i breven får de alltid fram om hur duktig hon är på att hjälpa till. Och varje kort jag fått så står hon antingen med en sopkvast eller nåt. Senaste tvättade hon fönster. Lite humor.


Ngitoria Lomayani, men kallar sig för Caroline.



Jag har fått hem blanketter  som jag kan ge till någon som vill bli fadder. Vill du?

Vad är det för dag?

Här far dagarna förbi i kanonfart. Ingen huslig nytta har jag gjort denna påsk, mest rått om min och ungarnas förkylning. Idag har Jeff sin topp, med personligt rekord på 40,1 "imorse" då han steg upp. Imorse innebär klockan 12.30 då han vaknade i vår säng (första gången sen han var ryggliggande spädis) efter att han somnat där 9.30. Han va så slut så slut. Han har haft lite stegring sedan i fredags, men ändå varit på G. Idag har han mestadels sovit. Har fått i han välling, saft och lite joggis. Inget annat vill han ha. Han slår hejvilt med händerna då man serverar nåt framför munnen på honom. Men då jag just tog fram påsen med kanelgifflar, och tryckte upp en bulle under näsan på honom flög tutten 2 meter och han slukade den som om . Doftade säkert underbart och oemotståndligt. Han har fått panadol men fick bara ner febern till 39.5, så jag gav honom en burana oxå, nu sjunger han och sitter o river i bältet i bilstolen, och säger "täädiii", Mumin var inte intressant längre då buranan satt verkan...

30 minuter senare
Asså nu är han verkligen på G. Har inte tempat honom på nytt, men han har full fart på, river i skåpen efter nåt att äta. Bygger torn av vällingtetrorna, kastade ena vovven sin i badkaret då Li badade, nu bökar han med henne i hängmattan. Så möjligvis är väl febern nere på 39,1  =)  Såg i hans mun då han skrek, massa nya tänder som e på kommande, kan vara orsaken till allt liv.

Själv är jag rätt blockerad i knoppen.

Väggproblem

Nu har vi kommit så långt att vi måste börja bestämma oss för vad vi ska ha på gipsväggarna i huset. Vissa målar direkt på gipsen, vissa sätter microlit. Båda dessa alternativ kräver mycket fint underarbete. Sen finns det nåt som heter problemlösaren och målbara tapeter. Finaste glasfiberväven G100 tycker Chrille. Själv tycker jag att man lätt kan måla direkt på gipsen på övervåningen då vi kommer att ha spegelpanel upp till 120 cm höjd. Så ovanför den så är det ju inte så utsatta ytor och behövs knappt förstärkning. Men i barnrummen måste det ju finnas nåt och i hallen nere. Det blir nog målade väggar. Kaaanske någon enstaka tapetvägg, d vet man aldrig.

Vad har ni för erfarenheter? Tips?


Sjukstuga

Här är vi lite snörvliga. Jeff bara sover (efter 2 timmars gnäll på morgonkvisten) och har feber, Li är lite varm, men pigg (d krävs 40 graders feber för att få henne stilla), själv nyser jag och snoren rinner, men pigg. Chrille är trött efter påskens alla arbetstimmar på fullt hotell. Ute skiner solen. Och bara Jeff vaknar tror jag vi ska bege oss ut o andas lite frisk luft.

Utmanad av Dillen-Lena

Jag gillar ju utmaningar. Den här var lång.


1. Hur gammal är du om fem år? Trettisju härliga år

2. Vem var den sista du träffade? Svägis med familj

3. Hur lång är du? 169cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Asså ingen aning, har int sett på film på typ ett år.

5. Vem ringde senast? Måst kolla...."Älskling" stor det på senast mottagna

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Ok. Tack. Glad påsk! Till babysim-Mikaela.

7. Vad är helgens planer? Har jobbat idag, och varit på middag till svägis. Annars inga större planer i påsk, skönt med inga måsten.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? D beror ju på. Tycker inte om att konversera via SMS, men en fråga är ok.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta. Härligt!

10. När såg du senast din mamma? Herregud d va ju flera dagar sen. Men imorron ska vi dit.

11. Vilken ögonfärg har du? Blå

12. När vaknade du idag? kvart i nio

13. Har du någon gång hittat en katt? Nej men jag har kört på en så den dog. Lipa duktigt.

14. Vilken är din favoritplats? Måste skriva som Lena, stan e kul att strosa på.

15. Vilken plats föredrar du minst? Typ plenisalen.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? På Ålandsvägen 59 hoppas jag.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Hade jag mardrömmar så var det fullt med ormar i sängen, då tassade jag till mammas o pappas fotända, där fanns dom inte  =)

18. Vem fick dig verkligen att skratta senast? Li, hon höll på att ta av sig tröjan över huvet, så fastnade tröjan sådär fult att ena ögat var framme och andra ögonlocket uppdraget med halshålet. Så kommer hon gåendes jättefult och säger "här kommer jag". Asså hon såg ut som en utomjording.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Asså LP? Näää. Men har dom nog i mammas samling.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Oftast naken

22. Hur många kuddar har du i sängen? Många, asså typ 6 eller 7 (gamla och asiga. Alla är olika tjocka, vissa passar bäst under huvudet och vissa mellan knäna och en annan ska vara under armen)

23. Hur många kommuner har du bott i? 3. Mariehamn, Lemland, Jomala

24. Har du någon gång spytt på någon? Jo, sparar detaljerna.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? barfota

26. Är du social? Jo, oftast.

27. Vilken är din favoritglass? Choco eller cola

28. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? Skulle nog ge lite till min familj, köpa en fin båt och resa! Sen spara och hoppas att man aldrig skulle behöva börja jobba heltid.

29. Tycker du om kinamat? Joo säkert, all mat e gott!

30. Tycker du om kaffe? Jo, börja dricka för 4 år sen.

31. Vad dricker du till frukost? Juice

32. Sover du på någon särskild sida? Nä, snurrar.

33. Kan du spela poker? Nääe. Vet nog om stege o färg, men that´s it.

34. Tycker du om att mysa? Asså jo, om jag har tid, haha.

35. Är du beroendemänniska? Fastnar nog lätt för vissa saker iallafall.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Japp, Eva Ringwall och Hanna Dolke.

37. Vill du ha barn? Har ju två små söta dårar.

38. Kan du något annat språk än svenska? Engelska. Sen hajar man ju liiite finska, pikku tyska och så kan jag lite nyttiga fraser på thai.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.

40. Föredrar du havet eller en pool? Vid poolen är det minst med sand. Men strand kan va härligt oxå.

41. Vad spenderar du helst pengar på? För tillfället, barnkläder.

42. Äger du dyrbara smycken? Nääää, int ett enda.

43. Har du någon gång testat röka? Japp, rökte väl i 8-9 år. Och feströkte febrilt fram tills jag vart gravid med Jeff. Nu smakar d bara blöja.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? vatten

45. Vem är den roligaste människan du känner? På den här frågan svarade Lena "Tessa", asså tack! Vart jätteglad. Själv svarar jag Jocke Hellström. För jävla fräck och rolig i käften.

46. Välj ett ärr på din kropp? Det som är över hela låret, uppifrån och ner. Fick det på nabben då jag låg o plaskade på det grunda som liten. Buuussigt långt.

47. Vad har du för ringsignal? Li som säger "älskling, mamma, d ringer, älskling mamma, d ringer"

48. Har du kvar klädesplagg från du var liten? Jo en kasse, men inget jag hänger i granen iallafall.

49. Flirtar du mycket? Jag tycker det inte medvetet, men jag får alltid höra att jag är en flirtig person.

50. Var togs din profilbild? Kanchanaburi, Thailand. Tigertemple.

51. Kan du byta olja på bilen? På en Fiat från -79 kanske jag sku klara, men inte Chevrolet -04

52. Har du fått fortkörningsböter? Jo, och nå "börningsböter" oxå.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Vi ses i öknen, hette den. Börja bra, sen spåra den ur totalt.

54. Läser du dagstidningen? Joo, fast när den e typ ett dygn gammal.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej med jag får hem Allt i hemmet en gång i månaden, fick en prenumeration av svärmor till föd.present.

56. Dansar du i bilen? Hahaha, men asså dansa i bilen. Jo jag brukar rycka med rumpmusklerna ibland. Men försöker sjunga.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Nån finsk as-kanal som Chrille hade satt på i bilen.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? "beställ Dora PC spel" på jobbet.

59. När var du i kyrkan senast? Måst ju ha varit då jag var brudtärna till Susanna i maj 2007.

60. Vilka personer utmanar du? Jag får svårt att utmana någon då det var så långt. Men jag försöker med Jenny P och Sandra.

Utomhusbilder

Måsta tömma mobilkameran då jag upptäckte att den var FULL idag. Praktiskt med kamera i mobilen må jag säga.

Premiärtur på cykel förra veckan:


Ute på vår parkering och lattjar. Lek på dagiset Flaggskeppet.
                         

Gungar på Flaggskeppet. Påsklek på studsmattan.
          

Glad Påsk!

Torsdagen spenderades uppe på Solberget hos Loikas. Vi dekorerade påskägg som kreativa Lina hade spraymålat rosa. Vi gjorde lertavlor med barnens hand och fotavtryck. Ett spöke åt Li och en krokodil till Jeff. Hur kul som helst. Plötsligt släpper Lina den briljanta idén att vi ju kunde sova över. Chrille skulle ändå jobba så. Jag drog till stan och hämtade Jeffs resesäng och lite andra nattillbehör (glömde tandborstarna, så vi luktar alla s-tan i mun). Barnen badade pool och hade kul.

    

 I och med övernattning så kunde man ju då ta lite öl och vin. Helt kontrollerade mängder givetvis, men Lina och jag satt uppe och snarvlade och putsade på de där lerkakorna till halv tre. Sen gick vi o la oss, kvart över tre började Li ha öronvärk. Jeff, som vanligtivs sover i en bäcksvart garderob, tyckte det var dax att stiga upp redan klockan 6, och Li vart ju glad, för hon kunde ju ändå inte sova. Mindre glad vart jag, då rummet vi sov i hade en mycket rolig lockande trappa som Jeff gärna ville volta i igen. Hade förberett med lite Pingu, skivan funka int, måsta börja springa runt i deras hus o hämta datan deras. Allt för att förskjuta lössläppandet av katapulten. Nåja, några avsnitt Pingu dög, sen sku d rejsas i trappan. Vi väckte hela huset, så här var det tidigt upp i påsk! Efter två timmars nattsömn stupa jag (och Li) i säng då vi kom hem vid ett, Jeffen ut i vagnen först och lite mat i magen. Li sov 4½ timme (jag 1 tim SKÖNT), snörvlig som hon är. De har båda lite stegring, men är pigga och "glada".

Nu lär ju int Li gå och lägga sig förrän typ ett, men jag måst nog försöka få mig nån slags dvala, annars lär inte mitt arbetspass bli så härligt imorn. Chrille jobbar natt igen, så man får hålla tummarna att Jeff har en bra natt. Annars har vi inga stora Påskplaner. Chrille jobbar då Cikada är öppet, jag jobbar imorron, och så ska vi till svägis på middag imorron och till mor o far på söndag!



GLAD PÅSK FRÅN OSS!


Jeff provar sin nya jacka och mössa. Übercool.

Skärtorsdag

Vad nog det innebär, minns inte så mkt från rellalektionerna. Igår plingade det på dörren och där stod en dam och delade ut broschyrer för att påminna om Jesu död. När damen hade gått så tittade Li förundrande på bilden:

-Va? E han död?
-Tror du han funnits på riktigt?

-Näh (med ett flin). Men igår fira vi påsken på dagis och Ann-Lis berättade att förr i tiden så trodde man att Jesus skulle bli kung.......etc..........men jag tycker att såna sagor e tråkiga, dom e för vuxna. Finns Gud då?

Och så kom hon hem så fint målad i ansiktet:


Godmorgon!


Nu ska jag invänta världens bästa svägis som nu är på blodgivning, så ser hon efter barna medans jag själv far och tömmer mig på 4,5 dl blod (ungefär som om man inte förlorade ½ liter nyligen). Jag har inte varit på jättelänge pga gravid, aming, förkylning. Men idag är det enda som skulle kunna stoppa mig LÅGT HB. Men det tror jag inte jag har, så jag hoppas jag får vidaremedla mitt B+ till någon som behöver det bättre.

***

Månpek

Häromkvällen var vi runt och bilade i Mariehamn och dess omnejd. Vi gjorde ett bensträckarstopp och kikade på båtar. Jeff fick syn på månen. Såhär gick han omkring o pekade så han vart yr o trilla omkull. Det är ju inte så att han har kunnat peka sen han var 8 månader direkt, det är nog nåt som är nytt för 2009 och det görs frenetiskt -på allt.






Herrejestanes vilket pekande. Så jävla sött.

Kan ju tillägga att han hade nåt återfall inatt. Skrek som en stucken gris mellan 2 och 5, då fick jag och mina nerver nog och tryckte in öronpropparna. Sen sov han till 8.45 och hade kackarace innan vi åkte till Mariebad med Anne, Erin (ssatan va gulli) och Ramona. Asså han sket 4 gånger på 45 minuter, så NÅT vajs med magen var det. Men han kacka int i bassängen iallafall, puh!

Lunchen

Idag fick Jeff välja själv vad han ville äta till lunch. Det vart en knackkorv, en smörgås, grynost,  majs och ris. Sen fick han lite frukt till efterrätt weewee och banan. Provar lite med gaffel. Han diggar.

 




ÄLSKADE MÅNDAG

Detta är en underbar dag!
Jag är så full av energi av så mycket sömn. Jeff vaknade redan kl 7 (igen!) så jag gick emot mina principer av att ge honom välling i sängen. Och där sörpla han i sig hela paavan och däcka om! Lite före nio kom Li tassandes, dax för dagis, hoppsan! Jeff sov ännu, och Chrille med. "Lever han ens?" Frågade Chrille då han la märke till att Jeff fortf. sov. Vi måst ha varit rätt slut hela högen. Lite över nio så väckte vi Jeff och pappan i familjen kom upp han med.

Jag tog vår skitiga bil och körde Li till dagis, och åkte vidare med Jeff till Kantarellen. Försökte begränsa mig med shoppingen, och lyckades få ihop endast 3 kassar, vanligtvis blir det 5-6. Då jag stod i kassan och höll på att packa varorna, så lämnade jag en kasse innehållande en glasburk med oliver medans jag skulle skriva under. Klirr så va den i golv. Jeff tyckte d va skitkul. Men han höll sig ju i kundvagnen HELA shoppingen, jag ska va glad för d.

Sen skulle jag skriva ett mail, hörde hur han höll på i köket. Där finns en låda med Lis hårspännen, snoddar, borstar, o alla såna där flickhårgrejer, som vi alltid måste ha uppe på bänken för han ääälskar att röja i den. Nå låt gå, tänkte jag då han var så nöjd, jag städar sen. Mellan varven kom han hit till datan och visade vad han hittat, bodyspray, balsamspray, sån där apparat som gör tvinflätor. Och sen kom han tomhänt med dregglet forsandes. I munnen hade han 2 broschar. Gott?? Nu lade jag han precis ut och sova ½ timme förskjuten. Så glad som han varit denna morgon kan jag inte minnas när han var sist. Sömn ÄR a och o. Idag får han kallas pussgurka istället för pirrpotta.

Nu ska tvätten hängas och en liten promenad till Svarta Katten där jag ska möta Anna L-B för lunch. Börjar kurra lite i magen, slurp. Tror jag tar en paj (som vanligt). Och ikväll ska jag ösa min energi på Bodycombat. LÄNGTAR!

Ha en ljuvlig dag i solen!


Puh

Nu har jag klarat av denna vecka med fulltidsarbete. Inget jag önskar jag vore i faktiskt. Speciellt inte när Chrille oxå jobbar som en blådåre och håller Cikada öppet med Bed&Breakfast, vi har bytt av varann i dörren i en vecka nu. Nu har jag täckt upp 2 veckors semestrar, och det känns. Det har varit JÄTTEROLIGT, men nu ska jag vara ledig till lördag. Idag jobbade jag 10-17, kom hem halv sex, käkade, sen drog Chrille på jobb och jag tog med mig kidsen till Loikas för att fördriva tid. Hemma skulle Jeff varit pain in the ass. Men där var det rajtantajtan.

Vi har dragit bort ytterligare ½ timme från hans 2 timmars dagssömn, då han börjat vakna 7-7.30 + att han går och lägger sig en (hel) kvart senare än vanligt. Detta ska få honom att sova till åtminstone 8 har jag räknat ut. Jag stiger INTE upp 7.00/7.30 i sommar då Chrille jobbar, jag gör bara inte d. Därför måste dessa kvällar aktiveras med nåt riktigt kul som håller Jeff i schack. Andra dagen idag med 1½ timmes dagssömn och läggning 20.45. Bara det blir sommar så tror jag bestämt att vi skjuter på läggtiden lite till   =) man blir så bunden till till tidig läggning, not my thing. Jag sover dessutom hellre lite längre om mornarna.


Tjena.

Precis såhär känner jag mig just nu. Li, den lilla nattugglan, ligger i sängen och har inte somnat än. Kanske jag stupar innan henne ikväll. För nu kastar jag in handduken folks!

Lite hus

Nu håller de på och sätter upp fönstersmygar och foderbräden. Dom e fäätaa, jag har inte valt dom, men snygga e dom. Kanske inte finns så mycket att välja bland i den där bredden , 95 mm. Den som har valt (?) har bra smak iallafall.


Farstun. Checka in den mysiga jordhögen utanför. Den ska så småningom jämnas utmed marken.





Och här har dom fått upp bräden runt vindsfönstret. Läckert.

Me&I party

Har ju HELT glömt bort att jag ska ha Me&I party på onsdag. När Ulle inte längre är försäljaren och påminner en då man träffas titt som tätt, så blir det lätt hänt att man plötsligt springer på anteckningen då man kikar vad som ska hända inkommande vecka. Nu finns det sommarnyheter hos me&i, skiitsköna fina kläder. Kika på deras hemsida.

Är det någon som vill komma (mamma, har du för tung börs? Du får oxå komma) så tänkte jag nu på onsdag, typ sex tiden. Säg bara till, du är så välkommen så. Jag har en känsla att jag måste hålla i plånboken.


Li på kalas

Mindre pussgurka var dotran min då hon varit på Julias 4 års kalas idag. Hon hade suttit och tittat på muminfilm typ HEELA kalaset. Hon hade inte ens velat ha tårta. Vi var ju iofs på simning före, vilket tar kål på en. Men att fara på kalas o vara apatisk, man får ju skämmas! Okej, hon hade varm panna. Så när hon kom hem så hamna hon på lugn o ro i en par timmar. Slut som sin mor och far antar jag som även dom sovit om varann i etapper idag  =)

Fredagen som kom och gick

Nu har jag fått kväll å. Li skulle få vara uppe lite längre idag. Vanligtvis så är det läggdax för henne vid nio (alla dagar) men har hon sovit länge på fredagsmorgonen + att hon har ledig dag på fredagar, så brukar hon orka vara uppe lite längre på fredagar ibland. Och idag var en sån dag. Vi skulle ha mys då Jeff lagt sig. Han somnar ju typ innan man lagt honom i sängen, trots att han springer och gör frivolter och inte visar någon tendens till att vara trött. Han behöver ingen nattning alls. Bara ett natti så flinar han och håller på o väljer vilken tutt han ska ha (bland alla som ligger på kudden). Faktiskt tacksam att lägga.

Tillbaka till ämnet. Li och jag skulle ha rejält med mys på tumis. Chrille jobbar natt. Vi var till Minimarket och handlade snax. Hon valde popcorn, raffel och jag valde baconostbågar + vitlöksdipp (jaha då kommer man stinka vitlök imorgon på babysimmet igen då. Dom måst ju tro att jag käkar råa klyftor på fredagar,  är alltid vitlöksstinky på lördagar har jag märkt. Och osen flyter säkert bra omkring där på ytan i terapibassängen (vitlöksdipp i alla dess former på fredagar??)

Jag frågade henne hur hon ville ha det och det vart ljus, och alla 3 sorters snax fram + dippen. Så delade vi på 1 liter saft, hon kommer pissa ner sig inatt, synd att hon sover i vår säng! Men till det här myset önskade hon att vi skulle spela Super Mario Bros, oh maj gaad. Asså I LOVE IT, men konstigt "mys". Så nu har vi suttit o spelat i 1½ timme o hon har matat mig med ostbågar o dipp. "Nu önskar jag att det är sista banan" suckade hon för ett tag sen. Hennes ögon var glansiga och hon drog filten högre upp mot hakan "nej nu är jag verkligen så trött, orkar int ens borsta tänderna, kan du snälla please?". Visst. Så dök hon i säng halv elva.

Ett annat nytt ord hon försöker få in på rätt ställe, kom mitt i spelandet då vi åt salt och drack oss stinna (man blir ju fittigt törstig av chips o poppisar).

-Mamma du är så ääärlig.

-Jaha, hur menar du nu?

-Jaa, när jag får dricka hur mycket saft jag vill.

PUSSGURKA!

Fredagsmys

Mycket intensiv vecka har det varit då Chrille och jag bytt av varann i dörren för jobb och träning. Då jag kom hem dag lite över fem måsta han slänga sig i säng. Jag åt och vart smått dåsig. Jeff gick på högvarv så jag måsta göra nåt åt situationen. Det enda sättet att få Jeff att sitta stilla är TVn eller mat. För att få äta ifred och inte ha honom ståendes på matbordet så gav jag honom majs "maj" medans jag själv åt middag. Han käka väl en halv burk. Sen tittade dom på mumin en halvtimme, sen börja Jeff skruva på sig så han fick "komma lös" ur bilstolen (vad skulle vi göra utan den!?). Jag poppade lite popcorn och så slog de ihop sig på det här viset i soffan 30 minuter till.


Här var det mys för hela slanten. De har nästans slagit knut i varann.

VÅREN ÄR HÄR!

Nu tänker jag stuva undan vinterjackan och vägra plocka fram den förrän löven är röda o gula. Imorse sken solen på perongen på baksidan av Dillen. Där fanns 2 pallar med leksaker. I can tell ju att jag tog god tid på mig att skära upp plasten runtom, åå så skönt det var. Det var så varmt så jag skulle kunnat sätta mig ner i t-shirt. SJUKT SKÖNT! Hoppas värmen håller i sig så snön smälter bort nuu. Skulle vilja gå ut och hjälpa våren på traven, skuffa ut snö från plogvallarna så de smälter på asfalten, så som man gjorde då man var liten. Li hade premiäråk på kickboarden för i år. Plötsligt stod hon där på Dillen iförd ceriserosa utstyrsel (hade valt kläder själv). Hade precis varit med min mamma och shoppat loss på barnavdelningen på KappAhl. Li fick bl.a fin vårjacka:


Visst e den nice!

Bra att springa på nylönad mamma på stan (som dessutom tycker om att shoppa), så hon for hem med en kass barnkläder hon. Bjöd henne på kaffe på Robert´s Coffee medans jag käka min favvobaguette. Nu ska jag och Li åka till Dillen och handla födelsedagspresent. Li ska på kalas imorgon och det kom ju inte jag ihåg (idag heller).

*GÄSP*

God damn jag har varit slut idag. Gäspat och dåsat, hjärnan har inte hängt med. 2 pallar med varor som skulle in i datasystemet och sedan hitta förvaringsplats till oxå. Jag var yr o borta i hela huvet, men däremot var Lena i tagen. Hon fixade båda pallarna idag, nästans själv. Jag gjorde inte så många varor. Imponerande. Lunchade med snygg-bruttorna systrarna Sundström, världens gulligaste Erin och Claire. Valde soppa på Bagarstugan, så gott, men vart jag mätt? Så mitt i allt gäspande så skulle man iväg på thaibox, kände inte för det, så kraftlös var jag. Det är inget bra tecken om jag börjar på att dissa thaiboxen. Men jag tvingade mig iväg med inställningen att ta det lugnt, inte bli så svettig, eftersom jag skulle tillbaka till Dillen och jobba lite så Lena fick gå och äta så hon skulle klara kvällen. Jag älskade träningspasset, jag vart svettig och var pigg då jag kom tillbaka till Dillen. Oops.

Jag ångrar inte att jag for på träning. För idag tränade vi det jag verkligen behöver träna, att blocka med benen, har ju lila lår sen lördagen då jag sparrades mot Denise och int blocka typ nånting. Så TUR att jag åkte trots att pulsen låg på 50 och mitt HB på 70. Nu är jag färdig för sängen.

Klockan ringer om 9 timmar. God natt.

Vitaminsnack

För ca en par månader sedan så vart jag och prata med en mamma i omklädningsrummet på Mariebad. Vi diskuterade Jeffs pissiga nattsömn och hon berättade om sitt första barn som hade haft samma symptom, nattskrik. Hon hade hört av ngn att AD-dropparna kunde ge magknip och krämpor. Hon provade olika sorter, men ingen förändring, sen slutade hon med dem. Barnet sov bra, på 6 månaders kontrollen så vart hon rekommenderad på allvar av mitt hatobjekt K.K att genast börja med dropparna igen. Vilket hon gjorde (vad gör man inte som förstabarnsförälder, som hon uttryckte sig), barnet började pånytt att få skrikattacker om natten. Så hon slutade på eget bevåg. Och nätterna vart bra. Hon fick sedan 2 barn till med samma symptom (tvillingar) och hiva dropparna i sopis.

Tyckte ju att det var värt ett försök, och det kan bara inte vara en slump att Jeff efter några dagar slutade med sina nattvrål. Nu känns det ju inte ens värt att prova ifall han får nya krämpor. Han får av Lis multivitamin tuggtabletter och har absolut inte stressat upp mig över att han inte får de där alla-barn-under-2-år-måste-ta-dessa-annars-faller-tänderna-bort-och-benen-går-av-droppar. Han måste ju varit känslig mot nåt ämne i dropparna. Om det nu är dropparna, så känns det ändå för jävligt att vi gav han dem i över ett år. Ska definitivt nämna detta åt Kirsti om jag springer på henne nån gång. Helst skulle man ju boka in Jeffs 2 års kontroll i Mariehamn och komma dit med en lista på hur VI har löst problem med VÅR son, trots att HON rekommenderat annat. Satans nukka. Jag är glad att han äntligen sover gott. Och nu sover han vissa nätter i ett sträck från 20.30 till 07.30, han kan vakna o psyka ur då han int hittar tutten. Som t.ex 06.30 imorse, då han aldrig sluta gnälla och gnället bestod av ord som "tittiii..tittiii" måsta jag ju gå o hjälpa honom. Där satt han i mörkret i sängen och rufsade runt med händerna i sängen o hitta ingen tutt. Gulle. Tutten i mun, vovvo i plytet, täcke på och Zzznark.

Det lär ha kommit nå droppar nu som bara är D-droppar, man kanske borde prova (i höst). Men ifall det finns nån läsare därute som har nattkrackel med sina barn, prova att ta bort dropparna i typ 2 veckor, det är värt ett försök iallafall.


Jeffs koja, pv bakom skrivbordet -ajaj nää.

RSS 2.0