En dag i Borgå

Sandra och gänget kom till Hartwall Areena från Borgå i bil och jag tog taxi från flygplatsen och sippade på sen cider medans jag väntade på dem. Härliga väder! Det fanns ju givetvis ölförsäljning där och det gick ner en och annan i pauserna. Sen drog Sandra och Robbe o skvallra med pressen och jag och Annika till Amarillo och dansade på discotek bland alla studenter, det var inte igår man gjorde d. Åå va kul d va, vart rätt stein, men d blir ja ju alltid, inget nyhet.


Stråååålande sol. Annika och jag.


Me and the winner


På Amarillo. Uvs (utvecklingsstörd)

idag mådde man inte som en prinsessa. Vi promenerade ner till ån och satte oss på en uteservering och stekte lite lätt i några timmar. Öste in med 2 stora icetea och 1 liter vatten, inte en droppe piss på flera timmar, herregud va uttorkad jag måst ha varit.


Jag över Borgå å


Min guffar, Sandras pappa Raffe.


Otroligt söta Helsingar


Här e hela dagens sällskap 16 pers bara.

Robert Helenius vs Scott Gammer

Hartwallarena 30.05
Robbe vann ju (såklart) i 6:e ronden (av åtta) på teknisk knockout (vafan no d betyder, googla). Han boxade så snyggt, så säkert och kontrollerat. Asså han e lite min idol för att först göra såhär (klicka)...



...och sen såhär... och såhär glad är Chillie över att få se pappa igen efter en vecka.

GRATTIS ROBBE. Asså du e bäst.


Nu är tvätten i skåpen

Min kära sämre hälft (tack Anna för uttrycket -Me love plenty) kom hem en sväng på förmiddagen idag och behövde byta till ett par byxor "med många fickor".

-De hänger på sträcket i torkrummet, sade jag, som satt mitt i frukosten. (fniss fniss fniss)

Li hakade på ner och det tog inte länge innan Jeff va tädi och sprang ut i trappuppgången och ropade på pappa. Pappa hörde och kom upp och hämtade och så låste de in sig i tvättrummet (annars utövar Jeff volt i betongtrappan). Jag åt frukosten i tystnad och läste Ålandstidningen, njöt av varje sekund tills de 10-15 minuter senare kom upp med ALL tvätt, hehe. Mätt och nöjd satte jag skitgrisarna i badet och vek ihop hela drösen med tvätt. 9 maskiner har jag tvättat på 2 dar, men detta var kanske hälften, så projektet tog inte så länge.

Före


Efter


Jag viker Jeffs och Lis kläder i högar med:
-bodys
-tröjor
-hårdare byxor
-mjukisbyxor
-tights
-tröjor med zipper
-ollar
-pyjamas

Yes, jag vet jätteduktig  =)

(Nu ska jag packa, ska till flyget om mindre än 2 timmar)

YESS D blir gala av!

Galan är INTE inställd och de jag åkte för att se på kommer fightas. Jätten får väl titta på då. Jag är glad. 16.25 går flyget.

Boxningsgalan inställd?

WBA-förbundets VM-titelmatch i tungvikt i Helsingfors på lördag har inhiberats. Utmanaren Ruslan Tjagaev har en virusinfektion, enligt uppgift hepatit-B, och kan därför inte möta jätten Nikolaj Valuev i ringen.

Enligt Sandra "försöker dom fixa det". Och det kan man ju alltid hoppas på att dom kan göra. Tänk alla som är ditflygna från andra länder. E han oersättlig han där Tjagaev eller vaddå? Shit happens, man måste ju ha en plan B. Det har jag.

Jag åker troligtvis oberoende (beror ju på herrskapet därborta), ska ja tork mig med flygbiljetterna i arslet annars eller?

Hänga tvätt. Sen sova.


Tvätteri

Asså nu har jag på 8:e och 9:e maskinen tvätt sen igår. Och det finns fortfarande 2 kvar i tvättkorgen. Snacka om att prioritera tvätten SIST! Och igår kväll glömde jag hänga upp den, så imorse luktade tvätten urban, så det var bara att starta om.

Lyx

Redan nu (med lite ansträngning på laptopen) kan jag dokumentera mina lyxbehandlingar som jag unnat mig på senaste. Allt på samma månad  =)

1. Sminktatuering
Tatuering av ögonen. En svart rand längs med ögonfransraden, ingen eyeliner, utan mer som "tätare ögonfransar". Helnöjd faktiskt.

2. Ögonfranspaket
Färga och plocka bryn, färga och permanenta fransarna

3. Färg + klipp
Färga håret mörkbrunt och klippte bort en rejäl bit på mitt stackars ovanligt trasiga hår. Nu är det riktigt glansigt och friskt igen.

Inte för att jag brukar sminka mig, men tatueringen var en rolig grej, jag har lagt ner mer än några tior på kosmetika under min livstid och tyckte att 4000 sek kan jag lägga ut på att fräscha till sig lite. Angelas Beautybase var det som hade hit en kosmetisk tatuerare. Bedövningssalva på, kändes inget först, när salvan gjort sitt, ja då rann nog tårarna lite extra. Nu tror väl folk att jag börjat sminka mig mitt i allt, men det har jag inte  =)  lägger inte ner mer tid än tand- och hårborstning (och finntäckning) om mornarna.

Detta är perfekt!


Bara permanent smink  =)

Lite allt möjligt

Torsdagen har spenderats på bl.a Mariebad, Svarta Katten, Klipp Upp, Poo thai och hos Lotta. Började med badbesök med Camilla D. och Kim. Vi fyllde därefter våra tomma vrålhungriga magar på katten, deras kycklingsallad går inte av för hackor, fattar inte hur de får sin kycklingfilé så där jädrans saftig. Nåja, efter d körde jag Jeffen till Cikada där han fick va med pappa sin och "jobba lite" medans jag färgade håret och klippte mig. Naaajsiga 2 timmar kan jag säga. Men nu har jag nog fyllt min kvot med "lyx" för årets första halvår. Mer om mitt lyx ska jag publicera i bilder här bara vår stackars dator behagar att komma tillbaka (förhoppningsvis helskinnad).

Fick med oss en Cassandra-Jänta efter dagis, så familjen Linde-Helsing + bonusbarn drog till Flygfältet för att äta och se Air Ålands 17-avgång mot Stockholm. Jeff har aldrig sett ett flygplan förutom uppe i luften förut, och han bara titta upp i skyn o ropa "NANNYY" då vi sade titta på flygplanet, o pekade mot planet som är i full fart för att lyfta.


I mitten i bakgrunden ser ni planet i full fart för att lyfta, Jeff pekar upp mot himlen och ropar NANNYY, heeelt ovetandes om att de där brummande grejerna i luften faktiskt ser ut såhär som den framför hans näsa.


Kycklingspett e gott! På Poo thai, flygfältet.

När vi kom hem så hade jag ingen lust att va där, så jag och Jeff for till Lotta. Där var vi inte ensamma. Där var lilla Pärla snart halvår, krälandes på golvet, Ludde 2 år i sin busiga skepnad, Gustav 5 år + 3 av grannbarnen i Gustavs ålder. Men där rådde lugn, alla barnen låg och slappade o tittade på TV (ett tag). Jeff hittade massa intressanta saker och Lotta o jag sippade kaffe och snackade. Härligt med ungar i var knut från grannskapen, så växte jag upp och det är så det ska va. Men vad jag kan HATA då de ryker ihop o börjar blanda in en i deras jehu. En gång har Li hamnat på 1 veckas kompisförbud då hon blev lite för ego o kaxig då hon hade kompisar på besök. Gav bra resultat.

Mina fjärtisar

Här sku d "bara plaska lite" vid kvällstvättningen 20.50...



..Li somnade 21.05 medans Jefflåg  däremot och snurrade till klockan tio. Nu ska jag hänga 200 kg tvätt

Husuppdatering

Nu har de städat upp på gården planat ut alla jordhögar och kört dit grus. Tomten fick mkt mer kvm än jag hade anat. Snyggt och fint är det.

Bakgården sett från norr:


Bakgården sett från söder:


Bilden är tagen från sydväst, från cykelbanan vid Ålandsvägen.


Lilla toaletten, på nedre våningen. Där ha d lagts golv, vipps sa det bara!


Ådi och Kempa lägger golvplattorna i lägenheten.


Det är väldans uppstädat och vittmålat i huset för tillfället. Men det publicerar jag en annan gång, för nu kommer Jeff i attack! I LOVE MY HOUSE!

Datan på lagning

Det går inte lika smidigt att blogga för tillfället. Stationära datan e på lagning, så nu sitter jag med Chrilles laptop som jag inte har nå länkar, bilder eller bra plats att blogga på. Jeff fullkomligt DYKER på datan då man öppnar laptopen o börjar trycka på alla knappar. Så det blir inte så mkt uppdatering. Ska se om vi får tillbaka den idag eller imorgon och hoppas de kunna fixa våra hårddiskar som fått nå fnatt och frågar "vill du formatera enhet G?" Herregud, snacka om virus.

Idag har jag varit till mamma o pappa och tvättat bilen invändigt. Den va så skitig och asig så man täcktes inte öppna dörrarna till allmänbeskådning. Jeff fick leka på deras inhängnade trädgård med Bianco och alla leksaker. Helnöjd. Körde även in bilen i TB´s tvätten, inga dyra plastdelar lossnade från los Cheva denna gång, puh. Och nu ser det ut att bli regn, som alltid då jag tvättat bilen. Alltid. Och så är jag hundra trött, för Jeff har sovit lika bra som en hamster på natten i några nätter nu.

På gården vid huset händer mycket. Jag ska sätta in bilder bara allt funkar igen. Nu e alla mina strumpor o trosor slut så jag tror jag borde tvätta. Häj.

Sova, vila o unna sig lite

Måndagsmornar är tröga i det här huset. Jag kommer aldrig att växa ifrån min morgontrötthet och kommer nog bli en sån där tant som sover till kl. 12 då jag blir pensionär. Li vaknade inte förräns 9.45 imorse så vi var inte på dagis innan en timme efter d. Tomt på dagis, de var på Lindan. Då jag ändå var i trakten så traskade jag över till Lotta och tiggde till mig kaffe och vart bjuden på mackor. Barnen lekte och det var alldeles underbart. Och vipps så var man på stan och fick en massa ärenden gjorda och avslutade på Svarta Katten med en mycket tädi kille i vagnen. Därifrån gick jag hem och lämpade av mr Tädi och for till Mjuk&Len på franspaket (Camilla du skulle bara våga kommentera detta),

Jag har ju något svårt för att slappna av nuförtiden. Oddsen är lixom 1 på 100 att jag skulle somna på soffan medans Jeff tar sin tupplur på dagen. Nej "jag måste somna nu för snart vaknar han"-stressen sätter stopp för det. Men då man är på nån slags behandling så dalar jag alltid iväg, o direkt. Hos frissan skulle jag behöva huvudstöd för där blir jag alltid dåsig då frisören pillar mig i håret. På fredag ska jag sättas på prov för det för då ska jag färga håret och klippa det lite. Yes, en hel del lyx här på en gång. Men det har ju ingen dött av så. Because I´m worth it!

Söndagsaktiviteterna

Trots krappis så har jag varit duktig mamma idag. Sov bort den soliga dagen och slängde mig på sängen då Jeff sov, Chrille for på jobb vid elva. Li fick lite i nerverna, men fattade till slut att det inte tjänade nåt till att tjata på en trött mamma, tvärtom så blev jag bara surare och surare ju mer hon stressade min vilopaus. Sen steg jag upp och gjorde tvålar med henne. Så kom Chrille hem och så gick vi till Hesburger och käka som faan. Jag åt en cheeseburger meny + friterade jalapeno fyllda med ost, nam nam idag d.

 
Stora bruttan och lilla myskillen med svansen runt näsan.



Kapplöpning i Sittkoffs.

Pv hem så kom solen fram igen. Vi gick via Sandbergs bodega på Ålandsvägen och satte oss i solstolarna och vart bjudna på prinsesstårta, kakor och kaffe. Li och Cassandra sprang med några dagiskompisar mellan alla hus och gårdar där mellan Ålandsv. och Torggatan. Har aldrig varit där bakom förut men gu så mysigt det är, en liten cykelväg fanns det där mitt i allt, hade man ju ingen aning om. Som om man kom till förorten och bort från trafiken trots bara tiotals meter från stora vägen.




Li och Cassandra lyssnar koncentrerat  på Kjelles regler.


Kim. Cassandras kusin. Söt!

När vi kom hem så kom jag på att jag hade varken koftan med hemnycklarna i + cykeln hem från krogen igår. Fattar inte att jag alltid envisas med att ta med cylen då jag ändå glömmer bort att jag har den med mig. Inatt måsta jag be Chrille slänga ut nycklarna genom fönstret så jag skulle komma in. Säkert skitkul. Så jag promenixade efter både cykel och kofta med nycklar i. Så underbart väder ikväll!

KRAPPOLA!

Igår hade jag SPA på Cikada. Gamla godingar från Strandnäs + Jenny var med och skrubbade sina lekamen. Vi badade 30 gradig pool som Chrille hade fjuttat på extravärme i bara för vår skull, bastade, ansiktsmasker, fila fötter, naglar och t.o.m lack på mina tånaglar, D va INTE igår  som mina tånaglar fick sig ett lyft kan jag säga. Jag bjöd på nachos med tacofärs, guacamole och salsadipp, äppel o vindruvor fanns oxå tillhands. Anne hade med sin kappsäck till sminkväska och lirade upp mitt (och Jennys) fejs lite grann.

Gäster:
Ramona Sundström SHS -76:a
Anne Sundström SHS -77:a
Tanja "Jajja" Karlsson SHS -77:a
Marie Larson SHS -77:a
Ulle Clemes SHS -77:a
Jenny Pettersson -81:a från Sund
 

Jag provade på att köra ciderfylla på torr cider, idag har jag värre krappis än på väldigt länge. Såhär brukade jag må, men dricker jag bara öl så mår jag ju prima ballerina. Drack nog alldeles för mycket cider dessutom, och idag har jag åter igen ont i tänderna, de ilar och värker. Men kvällen var ändå lyckad och rolig. Tack alla flickor, ni e underbara!


Här var gänget en stor del av kvällen    =)   finns det hjärterum...


Ramona for på jobb och Ulle for hem, kvar stod eliten  =)

Enkät

Detta gäller större barn.

Hur många JA får du:

1. Lägger barnet sina smutskläder i tvätten?
2. Plockar barnet undan efter sig då den ätit?
3. Bäddar barnet sängen sin?
4. Äter barnet upp maten som serverats?
5. Lagar barnet frukost själv?
6. Städar barnet efter sig?
7. Torkar barnet sig själv då den bajsat?
8. Äter barnet annanstans än köksbordet?
9. Klär barnet på sig själv på morgonen?
10. Borstar barnet tänderna själv?

Li får 7 JA, kuggar på 3:an, 7:an och ibland på 8:an

Jeff däremot river ur tvätten ur tvättkorgen, smetar ut matresterna på bordet och golvet ikring, kastar ur sängkläderna ur sängen, hivar stora delar av maten omkring i random, och städar gärna, men på sitt vis, springer omkring o säger kacka o skrattar, river sig i blöjan och säger "läja", river av sig sockorna -alltid och JAAA han borstar tänderna hela dagarna, såfort han kommer åt, och suger ur tandkräm ur tuberna.

Arbete och fredagsmys

"Vi ska ha mys ikväll!" sade Li glatt till Costa idag på bygget. Han förstår ju inte svenska så han såg ju ut som ett frågetecken och jag måsta ju översätta då att "we are gonna have a cosy evening at home tonight". Costa e så gullig med Li, han busar alltid med henne och tar med henne och låter henne vara med och arbeta. Idag har hon sopat upp det fina slipdammet med en borste och i en tom färghink. Förra fredagen fick hon färg och pensel och sattes i arbete. Hon målade ca 1 kvm och satt närmare en halvtimme. Ibland har hon tålamod.

"Men mammaaa, det är lite fusk när Costa får ha sån där rulle, för d går mycke snabbare".


Här har hon publik av Natalie.


FREDAGSMYS
Li släckte alla lampor i hela lägenheten och önskade även att vi skulle sätta på ljus, men kom ganska snabbt fram till att det kan vara farligt med eld och en huligan. Fram med favvosaften PIRKKAs röda blandsaft, fet påse med bacon & cheddar ostbågar, en påse poppisar och 2 vitlöksdippar. Då vi var till Minimarket och skulle köpa glass idag så frågade jag Li ifall vi skulle köpa dipp till kvällen. -Joo mamma, men köp TVÅ, för du äter alltid upp allt, vråla hon över hela butiken. Så vi hade dubbeldipp till ostisarna, vilket var ett mkt bra beslut, då det bara vart lite bottenskrap kvar.


Lite fot i bågarna.

Jeff måste tyvärr mysa fastspänd, annars blir d inte mycket till mys. Men han trivs där så. Men efter 45 minuter Pippi Långstrump så vart d tädi. Då vart d fredags-yr och dippen stritta och ostbågar och popcorn vart runt hela det nystädade golvet -gråt int över småsaker, gråt int över småsaker-


Edde dedde dääää skriker han hejvilt med sin "djur-röst" och pekar på TVn när Pippis mus dyker upp i TVn. Ungefär som om man inte sku ha sett den då musen är större än en själv i den där Jumborutan. Han pratar med en speciell fag-ton då han ser djur. Han fullkomligt älskar djur och gosedjur.


Chrille ansträngde sig för att hänga med på samma mysnivå som jag och Li, men fick bara i sig några bågar. Asså vi dela på den där MEGAPUSSI 275 g ostbågarna jag och Li. That´s my girl! Jeff visar tydliga tendenser på att gå i sin mors fotspår han med. Nu hitta jag just en öl i grönsakslådan i kylen, så jag tar den så jag blir lite trött, god var den. Imorgon är det SPA och utgång med flickorna.

Ellos

Asså idag var det då städdag, typiskt mig så började jag ju bläddra i Ellos reakatalog som kommit på posten i dagarna, den låg på köksbänken bland en massa annat bråte. För jag måsta ju lura i den först innan jag visste vart jag skulle placera den. Dvs. i pappersinsamlingen, bland de andra katalogerna eller om jag skulle beställa nåt, för det var ju REA. Det slutade med att jag gick och hämtade tjocka katalogen och kollade fyndpriser. Fick ihop en hel jädrans lista som jag nu ska slänga in online här. Mitt bland all denna rea såg jag ett par puma skor som inte slutade glo på mig. Så jag skrev ner dom oxå på beställningslistan, priset blundade jag för (89,90 vittuuuu så dyra skor har jag nog aaaldrig köpt förut).

Satte mig ner här vid datan och checkade mailen, nämmen siddu då har jag fått ett mail från Ellos att de ber om ursäkt för att deras hemsida drabbats av tekniska fel igår och som plåster på såren så fick man välja 50% på valfri vara. Som hittat! Nu ska jag beställa och se hur mycket som finns kvar. Vad sägs om regnbyxor  15 euro -70%, regnjacka 20 euro -60% och en massa massa annat.


När köpte jag ny sportsko senast!?

Jag fick iallafall städat, även om det inte var jag som gjorde det   =)   katalogerna och det andra bråtet fick bli 2 raka högar istället för utspritt. "Tar d sen".

**

Fredag!

Har varit 1½ timme i huset idag igen. Slipa, spackla och städat. Det  börjar se vidrigt ut där nu. Li samlade ihop massa slipdamm och samlade i en tom målfärgsburk som hon skulle ha med sig. Hon var jättedammig och vit då vi gick hem. Syns inte så bra på fotot bara. Hela ansiktet, händerna och de redan gråa byxorna hade fått sig några nyanser ljusare kulör. + att d regnade då vi gick hem, helt geggig kände man sig. Via Minimarket och köpte fredagsglass. Li hann bli grinig innan vi var hemma (sådär pirrig och känslig som man kan bli då man är hungrigt barn -me hate), så d vart äppeltvång innan glassen. Men sen mmmums.


Tror hon smakar på slipdammet.


Pippi Långstrump o glass, d e grejer d.



Va? E klockan midnatt?

Idag har jag inte alls varit vid datan förräns nu. Helt otroligt. Vet ni vad jag har gjort då. Klockan elva började jag panera och steka strömming. Det tog 2 timmar och det var många. Medans jag höll på med det så kom Eva över och vi snackade lite medans de där små kräken förgyllde sig. Fixade käk i Jeff och lade honom o sova så gick vi till bygget och spacklade. Jo sånt tycker Eva om och ville gärna med. Chrille kom dit oxå och lade upp lite väv i grovköket. Så nu är det klart. Det enda som är kvar att spackla är entrén.


Stekt strömming. Kanske han börjar digga det som sin syster.

Hungriga vart vi, så när Jeff sovit sin 1½ timme gick vi till Minimarket, parkerade Jeff utanför med blicken hans mot den trafikerade och intressanta Storagatan, babyvakten på och in o handla. Bönans sallader, choko och vatten -plånboken hemma. Till bygget för att äta. Inga gafflar, Jeff hade heller inga skor. Hem o hämta gafflar, skor och plånbok. Åt utanför huset och gick sedan hundra meter söderut för att spana på vad Li och Cassandra hade för sig.


Här står dom poolöverdraget och blöter ner sig någe vettlöst.

Där va d fullt ös medvetslös. De har inhängnad gård med bara en stor jävla terass med nedsänkt utepool i (förtäckt ännu, det är ju bara maj, men annars uppvärmd till typ kroppstemp), grillplats, utebastu och en massa massa roliga grejer. Det är ju där man borde hänga om dagarna, haha. Li kom med hem så åkte vi alla + Chrille till Kantarellen, via Minimarket för att betala av kritan.

Väl hemma så ville ju inte barnen gå in (surprise) så jag och barnen vart ute. Det var ju så underbart varmt o skönt. Där vi bor finns det nog oxå lite intressanta saker att göra runt huset. Men man kan inte göra dom varje dag, då ruttnar man. T.o.m Jeff tröttnar ganska snabbt och springer ut på vägen.





-Gungaaaaaaaaaaaaaaaa
-Plocka med grus o peta ner dem i brunnslocket
-Plocka blommor
-Springa mellan bilarna på parkeringen och meka på fälgarna o checka om bromsarna är intakta
-Kubba


Klockan åtta pluggade jag i strykjärnet, som började lukta brännt damm. Sen satte jag igång att stryka och märka kläder för Bettans Bod som jag nån gång ska ha bord på. Och voi satan i helvite va ont i ryggen jag hade när jag slutade, och det var halv tolv d. Snacka om projekt. Nu smakar d apa, men kläderna är prismärkta och klara ifall samtalet för ledigt bord kommer. Yess.

Nu "ska jag bara" surfa lite innan jag går o lägger mig.

Rapport från sleep over

Li sover över hos Cassandra inatt. Vi hade planerat att hon skulle hämtas samtidigt från dagis så skulle jag komma dit på kvällen med nattlinne, tandborste och hennes stora lejonkramdjur. När jag var dit med det hade hon tid med en kram och en puss och hej då.

Fick just mail med bild från Cassandras pappa:



Hon lär ju vilja sova där fler gånger kan jag tänka...galningar.

Full fart

Som ni vet så står inte den här Jeff stilla självmant. Det krävs bälten i alla dess former, vagn med sele och snart säkert sele med koppel, en sommardröm är löplina. Idag somnade han i bilen och fick där bli medans jag sprang in och spacklade lite fönster.


Och har man sovit i bilen 1½ timme så har man bra med energi över...


...rättar till ärmarna o laddar för race...


...kommer me bussig bresladd.

Revenge of the giant

BOXNINGSGALA 30.5 BOKAT OCH KLART!!!





******************************************************************************************************
Min kusin Sandras käre sambo (och proffsboxare) Robert Helenius ska slåss på hemmaplan, dvs i Helsingfors. Det var först meningen att vi skulle åka ett gäng och heja på vår favoritboxare. Av olika skäl vart bara jag kvar i planeringen. Och vad kan bli bättre än gala kombinerat med umgänge med kusin, som mer känns som ens syster. Synd bara att det blir en kortvisit på ett dygn. Chrille förbereder öppnandet för Hotell Esplanad och har ungefär noll tid att ens ta hand om sina barn. Men är det gala och Sandra, som bor i Tyskland, är här på bara andra sidan vattnet, då MÅSTE man ju passa på att träffas och vråla o heja på Robbe och hans stallkompisar.

Just när jag skulle sätta mig ner och lipa över att Air Ålands flygbiljetter hade höjts på mina avgångar och jag skulle måsta tömma ungarnas spargrisar, ligger plötsligt  biljettpriset på 79 euro per väg. Sjuukt billiga biljetter. GOTTA GO helt enkelt. Så jag tryckte på BOKA avgång lördag 30.5 kl. 16.25 och hemfärd söndag 31.5 kl. 20.25. Och så har jag tydligen köpt biljett på 5:e raden. Det ska bli så sjukt kul!

Förresten vem vill va lite barnvakt? Först till kvarn, passa på nu  =)  Måst nog smöra lite med släkten nu. Boka först, fixa barnvakt sen -va smart.
********************************************************************************************************

Jag längtar. Sandra, Chillie o Robbe snart ses vi!!! Visst får man ha jeans?

(snodde lite bilder från din blogg Sandra)


Här är Robbe in action


Det här är Cecilia.
Boxas i samma stall som Robbe.
Sandras idol (och vän) kan man säga.



Undras om han här å kommer...

Unik morgon

Jag har fortfarande inte förstått att projektorn i taket stod på 09.56 då Jeff började skruva på sig för morgonen. Chrille hade tandäkartid 10.30 så han fullkomligt sprätta ur sängen. Här BRUKAR man verkligen inte behöva ha klockan på ringning, småfolk vaknar ändå 8.30 här, men det finns tydligen undantag.

Trots att vi steg upp 10 så ville jag ändå int väcka Li (är emot väckning om det inte är nödvändigt), hon ska sova över hos en kompis inatt och dom lär knappast gå och lägga sig klockan nio. Hon vaknade 10.20. Hon berättade dock just att hon legat vaken inatt och inte kunnat sova, gått till vår säng, men vi rörde oss för mycket så hon måsta gå tillbaka till sin säng. Och vi har inte märkt nånting. Hon har fått stränga order om att inte väcka resten av huset bara för att inte hon kan sova, bara om hon har väldans ont nånstans och behöver medicin  =)

Nu ska vi masa oss till dagis, senast av alla.

Fika i blivande köket

Efter att jag lämnat Li på dagis, varit hem och röjt undan alla kläder som låg utspridda över vardagsrumsgolvet, promenixade vi till Svarta Katten och lunchade med Susanna. Bianco satt snällt utanför och väntade. Så snällt så man nästan glömmer bort henne, gumman.

Håll i er nu, för Jeff satt i hela 45 minuter, även om han upprepade sig tädi många många gånger och skruvade på sig. Men satt ner gjorde han minsann. Han förvånade mig igen lite senare under dagen. Efter att han sovit MAX en timme så fick han vara med inne på bygget. Chrille var till Minimarket och köpte glass, trip och bullar. Han satt säkert en kvart på den där boxen. En hel kvart, icke fastspänd, kunde klättra ner när somhelst. Men fika, d e gott d tydligen.




Skön stil.

Däremot var han inte lika förtjust i att sitta still ikväll på familjemiddagen som dagiset ordnat. Nej han skulle minsann ut o rutscha, gunga o springa. Var så god. Familjemiddagen åts i etapper, jag och Li först, Chrille sen (Jeff int alls) men mätta blev vi.

Inte heller på Mattssons i Godby ville han sitta still. Tädi utropades 2 minuter efter att jag satt honom i kundvagnen. Tur att Chrille va med så de gick ut o mekade på alla bilars bromsar medans jag och Li köpte milkshake och handlade vidare med resten av gänget (svägis o co).

Tydligen har han begränsat med tid för att sitta still per dag. Han hade redan tagit ut den tiden.

***

Husinfo

Nu har vi beslutat att måla direkt på gipsskivorna. Underarbetet vart så bra, så vi målar direkt på och så får vi sätta upp ev. tapeter eller nåt om en par år (om d behövs). Detta sparar ju massor av tid. Killarna som är där och jobbar nu kliver snart, om en par dar, några steg norrut och börjar måla på Esplanad istället. Där ska målas om innan hotellet öppnar för säsongen. Det innebär att ingen är och arbetar i huset. Badrummen fixar sig ju, och golvplattorna ska Ådi o Kempa fixa. Men det som återstår i resten av huset är ju kanske sånt man kan göra själv.

Ikväll for jag dit 1 timme och spacklade alla resterande skruvhål. Imorgon går jag ett varv och ser ifall nån justering behövs, sen ska d slipas och målas. En massa fönster är ännu ospacklade. Men det är sånt man kan göra en timme i taget fast.




På övrevåningen börjar det ta sig. Grundmålat en gång, 4 meter upp i tak. Här ska väggarna vara vinröda och taket vitt. Skitasnyggt med vitt som bryter av mot vinrött. Ekparkett och så ska vi ha vit spegelpanel ca 120 cm upp.


Här är ett exempel på vinrött och vitt:


Idag sopades sockeln ren och målades med svart vad det no heter.


Snart ska vi få trappa i trä.

Envis rackare

Jeff har börjat trassla med dagssovandet. Igår och förrgår har han behagat att sova hela 45 minuter, då hinner man spackla ungefär 5½ skruvhål. Han vill dessutom inte somna. Idag fick han 4 psykbryt utanför bygget i vagnen. Jag lät han hållas och fjärde gången jag plockade upp vovvo och tutten från marken hade jag den argaste minen och den grövsta rösten jag kunde, jag förklarade minsann att det var dax att sova -NU, hans ögonlock hängde tunga som cement och tjoff så sov han. Igår hittade jag han såhär utanför oss:


Herregud va envis iallafall. Har somnat sittandes trots att ryggstödet är nedfällt.

Outfits

Här är "förrgårs går förrgårs" outfiter. Ljuva härliga morgon, pv till dagis.




Norges lilla charmör och stans favvohak

For till Eva och kikade på ESC igår sen. Hon vart o köra (duktig flicka), så vi gasade iväg direkt då det var klart att norge skulle vinna. Asså tänk att han vann, så rar, sån utstrålning. Låten är 34 gånger bättre i TV än på radion. Vi slapp köa. Kul hade man trots att det INTE var DJ. Det hade tydligen varit d bara på fredagen, sugit. Men jag rockade nog ändå. Och drack öl. Mådde som man förtjäna imorse (fick sova till tolv), men det gick över efter 2 burana o lite frulle.

Sen promenixade jag och mina killar (Li sov hos mamma o pappa) och inveg världens bästa EATs nya långa öppettider. Vi provade även deras nya stenugnspizza. Är ju ingen pizzafanatiker, men den var riktigt god och knaprig. Take away sojalatte (så slipper man få ännu mera gääz i magen) på d, eftersom Jeff hellre sprang omkring än satt kvar vid bordet. Svängde in "via" Zeipels och kom därifrån TOMHÄNT, kan ni fatta. Skyller på Chrille, fast det var ändå han som provade sandaler, men storleken var slut (Lena, innan jag glömmer fråga, får ni in fler Peperoni herrsandaler av de ni redan har?)

Väl hemma igen så snubblade jag och Chrille ner i var sin soffa medans Jeff plöjde igenom några Muminavsnitt. Znark säger jag bara. Vaknade med dreggel på ärmen. Välbehövligt. Hämtade Li så sent som kl. åtta och köpte äkta Rökka korv m. bröd till middag/kvällsmål. Nu är det tyst här och jag skulle vilja projektera, men jag borde gå o lägga mig. E disig.


1½ år och snygg häck. Var ska detta sluta


D va ju DJ på Arken ja...

Just hemkommen från mamma o pappa (som har ett FÖRRÅÅÅÅD AV ÖÖÖL) och fick faktiskt i mig några bruna där. Fick mersmak och slank in via Select pv hem. Nu ska jag och mitt externa 6-pack på ESC till Eva.

Satsar på bara öl. Spännande. Är på glatt humör, kan d bli bättre?

Härligt sällskap

Idag har vi varit med Lina, Natalie och lilla bedårande Nick hela dagen. Möttes upp vid bygget och gjorde en inspektion. Li fick färg och pensel av Costa och målade en kvm på väggen utan att rådda ner sig. Höll på 20-30 min. Duktig yes. Sen for vi till Svarta Katten och fikade. D vart cheescake, inte äckligt. Jeff hade som vanligt ro sålänge det fanns nåt intressant att äta. När bananen och cheesecaken och tripen va slut, då va han oxå tädi. Tänkte att han kunde leka lite med stora tjejerna i sandlådan. Säkert. Trobergshemmet-bygget lockade lite för mycket. Till slut orkade jag inte springa efter så jag spände fast honom i vagnen o han börja snurra på vovvos svans.

Ja inte for vi ju hem efter d. Man blir ALLTID bjuden till Lina på fredagar om vi träffas (det är oftast då vi träffas eftersom både Natalie o Li är lediga från dagis på fredagar). Så dit på middag och lek. Mysigt och gott i vanlig ordning. Kalla öl sköts in i min mun. Flickorna badade i bubbelpoolen, Nick o Jeff fick sitta i ett externt kar o plaska, fast Jeff kunde int sitta stilla o d va tädi många gånger mellan sittpauserna.

Jeff har lite otur hos Loikas om ni minns trappvolten. Idag ramla han rakt rätt och slätt på parkett golvet och fick fläskläpp. När de tårarna och bloden slutat rinna så var det dax att klämma fingrarna i skjutdörrarna till garderoben. Ja han kan den där filuren! Sen höll han typ på att somna i fatboy-hängmattan de har på terassen. Skönt gung tydligen (eller berodde det på att klockan var tio!? Hem o i säng, somna på stört.

Skulle ju gärna sätta in bilder, men jag glömde kameran hos Lina. Grr. Nu e klockan natti.

Mera bilder


Ingen rädd för Frankenstein är.


Gott med socialt umgänge

Vi var och hälsade på Ulle och Ebba en förmiddag. Inhängnat = högt prio. Jeff har börjat söka kontakt hos andra barn och hukar sig framför och tittar i ögonen och stämmer en ramsa av en massa konsonanter. Här "lekte" han och Ebba i buskarna. Så söta!


Kommer du då Ebba?




Jeff sjunger i badet.

Morgonplask!



***

Jeff är ju 1½ år



Jeff har blivit så stor och duktig kille.
Han börjar ÄNTLIGEN förstå och lyssna på vad man säger. Han kommunicerar mer och har därmed fått mycket bättre tålamod (jag med). Nya ord kommer det lite hela tiden. Det senaste är "kei" vilket betyder okej. Förut svarade han ju nej på ALLT. Nu nickar han eller ger ifrån sig ett bekräftande "a" om han vill ha mer dricka, mer mat etc. Förut svara han NÄ och vart fittig sen när han int fick mer. Men han säger inte tack. Oartiga unge, utan säger bara tädi och knuffar ut stolen och klättrar ner.

Idag kom han i blöja bärandes på sina Superman långjalingar, gav dom till mig och börja lyfta upp foten = vill ha dom på. Hade väl kallt då, eller så tycker han bara att dom e så coola. Han kliver i byxor och blöjan då man håller upp dem. Han går själv omkring och letar efter sin vovvo då han är snuttesugen. Förut skrek han rakt ut och förvänta sig att man bara sku fatta (vilket man gjorde efter 5 minuter).

Han är fortfarande fascinerad av TV och sätter på TV:n och videon och sätter sig i sin bilstol själv (helst mumin eller Pingu, men även animal planet), då han ser på mumin, och Morran kommer så blir han lite till sig (för att d e lite läskigt) och klämmer ur sig ett hest "AAAA", han härmar alltså Morran då hon morrar. Haha. Han äter baara med händerna, med gaffel orkar han picka ibland men med skeden hackar han slarvsylta av hela portionen.

Han hämtar vällingtetra själv ur skåpet om han tycker man är sen med kvällsvällingen, går och sätter sig på sin plats vid bordet då man säger till att det är matdax, oftast medans han upprepar "täta, täta". Han är ett riktigt matvrak och äter helst hela tiden, bara det är olika sorter. Olivburken måste man gömma längst bak så den inte skymtar då man öppnar kylen, annars ska han med våld förhöja sina saltdepåer rejält.

Zlatan låten är storfavorit och han går t.o.m och sjunger den. Sätter man låten på repeat i bilen kan man gå in o handla till Minimarket ensam. Ja det är kul att han kom ur babyfasen och han är betydligt roligare att umgås med nu än för 1 månad sen.




HUR har hon fått SÅN humor??

Hör från toaletten:

-å fy vaale va dom luktar illa...

Li kommer ut rusandes och håller i sina trosor som om dom var fulla med skabb. Hon skrattar och springer mot mig, och kastar dom där asiga dagistrosorna rakt i plytet på mig och skrattar så hon nästans kiknar.

***


Färgen på huset

Sån här färg får huset (nån gång)


Ni ser var det är målat va.

För övrigt så har nu byggställningarna plockats bort och trapporna börjar planeras. Blir tydligen lite ändringar.

En solig dag

P.v till dagis en morgon (läs förmiddag)


Om huset

Idag ringde de om att badrumsinredningen har kommit, så den ska hämtas upp nån dag, och sättas på plats så småningom.

Nu inväntar vi:
garderober, bänkskiva, diskho, ugn, induktionshäll, micro och diskmaskin

Och så måst vi ju köpa duschvägg, blandare till 3 ställen, tvättmaskin, handdukstork, skithusstol...ja d tar aldrig slut  =)



Såhär blev den vita fogen.
Nu har de även lagt golvklinkers i badrummet i lägenheten.


Igår kom våra 60x60 plattor som vi ska ha i kök, v.rum och entré, även i hela lägenheten. Lade min feta plånbok på för att få ett perspektiv hur jävla bautta dom e. Mörkrgrå är dom.

Elektronik

I det här hushållet köps bara ny elektronik ifall nåt gammalt gått sönder eller behövs nytt. Inga onödiga inköp och byten bara för att det kommit nytt på marknaden. Det var ju inte längesen vi bytte ut vår vita 26" tjock TV och vipps så stod där istället en enorm 48" flat LG. Skillnaden var enorm.

Vår gamla 200 decibels dammsugare fick säga hej då och bli skräpdammsugare på bygget. Jag köpte en ny Electrolux silent green. Vi har heller inte haft nån trådlös hemtelefon, utan istället har varje rum prytts med en gammal asig förgulnad lur, även i badrummet. Jag fick nog då man inte kan prata i tlfn samtidigt som man måste jaga bebis eller laga mat. Så jag inhandlade även en sådan imärket Doro.


                        

TV:n diggar jag även om jag tycker att nya TV apparater är sämre än de gamla goda, de är bl.a långsammare och har så mycket onödiga funktioner. Dammsugarn fick psykbryt igår då jag dammsög, andra gången den användes och slangen lixom sög ihop sig själv i vacum, måst ringa o klaga, men telefon används flitigt och jag är säker på att hemtelefonräkningen kommer att höjas och min mobil sänkas, yes!


Onsdag

Ha int fått så mkt nytta gjord idag. Men luncha med Ulle på EAT, varit smakråd åt Ellen på Zic Zac, 2 ggr till huset, Li hade 3 kompisar här, slumrade till på soffan tidigare, d har jag iallafall hunint med. Nu måst jag i säng, klockan elva. Borde  kännas skönt imorgon bitti.

-Golvplattorna 60x60 har kommit till huset. Va o glotta idag. Snygga.
-Fogat i badrummet i lägenheten, snyggt d med.
-Ca 3,5-4  meters takspackling pågår för fullt.


Själv har jag inte hunnit göra nån nytta alls där denna vecka, och d blir inget imorgon heller. Satsar på fredag då. (Och på lördag är det DJ på Arken).

Nattinatt.

EUROVISION SONG CONTEST 2009

Jag gillar norges bidrag till Eurovision



Vicken kille!

Leksaksutställning

Dagen har varit full av inspiration. På 7 timmar har vi avklarat vår leverantörs hela sortiment och beställt varor uppåt öronen. Började morgonen med att äta buffé på Rolfen. Gotti gott. Väl framme vid målet fanns kaffe med söta tillbehör. snaskade lite på det tills vi vart bjudna på lunch. Sushi valde jag, 11 stora bitar av lax och avocado. Så jävla gott, fick en tillhörande soppa till oxå. Och kaffe o sött på d. Det stod ju framme hela tiden där så man gick ju o nalla hela dagen.

Pv hem började oljelampan lysa på Anders bil, köpte olja o fyllde på mitt i stressen då vi hade 1 timme kvar till avgång. Avslutade dagen med buffé på Rolfen, gott igen och en massa fromage till efterrätt, vin o kex slank oxå ner. Undra int på att man fick pruttattack i bilen, stackars medresenärer säger jag bara. Nu e jag ännu så mätt (så jag sku borda gå o kacka lite innan jag går o sova).

Möra ben. Natti.


SVÄRJE

Imorgon ska jag dra min kos till Solna med jobbet. Vi ska besöka en leksaksutställning från en av våra leverantörer. Vi åker full bil med chefen bakom ratten. Hoppas d int gungar på rostiga Rolfen, jag dör då. Längtar däremot efter att få äta en frukostbuffé i lugn och ro utan att behöva bre mackor åt andra.

Så imorgon är jag alltså inte hemma.

Punto.

Rida travhäst!

Veckans ridpass är åter igen över, och det var riktigt roligt. Syster med pojkvän körde Spiken, och jag tätt styrd bak i nacken på dem (syrran hade jätteren hjälm efteråt). Eldorado var något på G och ville helst förbi Spiken, men d tyckte inte amatör-Tessa att var en så bra idé. Jag tappade stigbygeln helt 1 gång, och hade den feljusterad ungefär 73 gånger, den hoppa lixom mitt på foten o sådär, har inte riktigt fått in d där ännu. Men annars gick det riktigt bra och höll i trav över en halv timme totalt. Får se vad ryggen tycker denna gång, förra veckan hade jag ju lite känningar. 




Hännan kommer jag på Eldorado!

Mera musik

Asså kolla in dom här dårarna, gu va roliga. Dom sheakar skiten på kontoret. O int så lite heller.

Akons - Right now


Låt



Söta öde vilka vackra människor dom här två är!

*ittan va bra den e!

Planer i förmiddag

Li sover ännu sedan 12 timmar tillbaka, tänk om man skulle få sova sådär som ett barn. Ostört och hur länge man vill. Jeff står framför MTV och sheakar ti nå negertramp. Funderar på att döda förmiddagen genom gå ner på stan o göra en par ärenden då jag dumpat Li på dagis, ta en take away latte från Robert´s, och svänga in via Lilla Holmen pv hem. Någon som är sugen att haka?

Är du en curlingförälder?

Inte jag.


Morsdag!

Grattis alla mammor på morsdagen! Mest grattis till MIN, helt alldeles underbara bästa mamma!

Själv har jag:
 -jobbat 10-17
-ätit middag på Cikada
-fått en stor underbar bukett med vitsippor och en jättefin lila blomma i kruka
-slapp springa efter 1½ åring under middagen (som varade 2,5 timme!)
-fått en jättefin fågelholk som Li målat




Mamma 1. Jag och Chrille


Mamma 2. Camilla o dotran Ellen


Mamma 3. Svärmor Runa med barnbarnet Kim från Borgå


Pappa Caj + servett


Barn 1. Li the poser


Barn 2. Kusin Samuel + sockerbit


Barn 3.  "speeed - I am speed"-Jeff

På sista bilden ser ni att "dörren" är fördragen till reception (direkt till vänster går en stentrappa ner), den (och alla sockerbitar Jeff åt) räddade vår middag, Jeff härjade fritt o hälsade på folk vid ett annat bord oxå, ryckte o smällde lite i deras bestick även några svängom in i köket gjorde han.

(Ps. Camilla, hur snabbt trodde du att bilderna skulle komma egentligen? Såg att du dök på datan o börja kommentera hejvilt direkt då vi åkt).

SKYPE

Nu har jag suttit i Skype i en timme med tysk-kusin. Tur att d e gratis.



Love you Sandra!

TJEJKVÄLL PÅ DINOS

Jag är sugen. Jättesugen. Tänk en kall cider eller öl o en korg nachos m dipper, DREGGEL.



DET ÄR DU VÄRD!

***

Jeff lilla gullet

Herregu, hela lägenheten var totalt sönderbombad när jag kom hem från jobbet idag. Tog 11 djupa andetag och en macka, sen var det frid och fröjd. Jeff brukar inte få vistas i Lis rum. Brukar ha en byrå som dörr (jättepraktiskt  o snyggt) men idag så ville han så gärna se på mumin på hennes bärbara DVD. D vart mumindans och stora leenden tills han satte sig ner i hennes lilla fåtölj. Han är något söt då han kör omkring med vovvo i kundvagnen oxå. Nu ska jag sova. 

övernattning

Li har sin kompis Linn att sova över. Det är första gången Linn sover över hos en kompis. Gick fina fisken såklart! Nååågot fördröjd sovtid dock som de låg o viska o fnittra tillsammans en timme innan dom däcka ikapp.

Försöka sova 1 - Kaan inte Li få sova med mig?



Försöka sova 2 - vi behöver mera kuddar!! Låtsas sova


Försöka sova 3 - vi eee int trötta - här e d nära, tog inte länge efter d här så va d tyst.


Även om man förstår dem att det är spännande och så att sova över, så kan man nog bli irriterad när det gått en timme och det fortfarande tisslas o "mammaa vi e törstigaa" etc. Dom e så förbenat söta ihop domhär två. De har verkligen funnit varann. Linn har ju även en lillasyster, Tindra som är 1 år yngre än Li. De bor i korsningen Storagatan-Ålandsvägen så vi blir ju grannar sen. Lyllo hur dom kommer springa mellan varandra. Häärligt!


Mer från bygget

Li har valt ut var hon ska ha sängen. Provligger.





Fjärrvärmeskåpet (eller va d no heter), håller på  o sätts dit.





Såhär får fönstrena bo då det spacklas o målas på brädena runtom.





Vårat sovrum, med endast 3 fönster.




Nu är även byggställningarna borta från södra fasaden. Naaajs.


Byggis



Asså jag fattar inte det här med att balkongen saknar räcke och är långtifrån klar. Måst fråga va d e som kostar. De har plockat bort byggställningarna från norra sidan, kul då man ser helheten äntligen.


Idag har Kempa o Ådi varit och kaklat i lägenhetens badrum. Snabba som vesslor var dom och vipps så va väggarna klara, fattar inte hur d kunde gå sådär snabbt. Nu e d ju bara golvet kvar och fogning såklart. Tänk, om några veckor så bor det folk där.


Och lite bilder från lägenhetens målade taklister:



Det blir helt vitt i lägenheten. Man får hitta nå schyssta tavlor, gardiner o möbler så d int blir sjukhusfeeling.

Full fart

Var på morgonkaffe till Camilla D imorse (hon bor på Wäktargränd, dvs nära dagis, hamnar där rätt ofta efter dagislämning). Diggar o va där, rätt barnsäkert o kaffe har hon alltid. Tog d lite soft på baksidan i solen. Jeff sprang och plockade "blommor" till mig en och en, har väl sett hur syrran gör. Emellanåt så rev han hunden i örat och katten i svansen. Och jonglerade lite med Camillas Filippa K kaffemugg, inte poppis :o)


Här e min blombukett. Tänkte om man kanske kunde röka d.


Han har så skön stil då han springer, och det går fort som tusan.





minidagis

Idag kom Cassandra med hem från dagis. Hon åt här, de badade badkar o röjde så d kom vatten ända in i köket, Jeff skulle ju givetvis vara med i karet och stortrivdes med stortjejerna. Sen plingade det på dörren och då kom periodgrannen Lonia. Action i hängmattan följde, men Jeff och Cassandra tog det lite sonika, Jeff blir så soft och lugn då man ligger i hängmattan med honom (om tutten o vovvos e med).





Hittade nån gammal glass i frysen och sås i kylen. Jeff va så gullig då han bara ville sitta i Lonias famn. Li har sjukt i nacken (syns d?) och har åtminstone en svullen lymfkörtel. Påväg att bli flunssig igen kanske (suck). Det verkar va hennes svaga punkt d där med svullna lymfar.

Bastu

Igår kväll vart det månadens bastubad. Vi badar sällan bastu trots att vi har den några meter ner. Men ibland vill man göra nåt kul tillsammans och ungarna äälskar ju d. Vi har en pool därnere som dom dyker i...okej den är int så stor, men den duger  =)


På den här bilden blev både Jeff och Li jättelyckade. Hej, jag har mongobarn.



Barn med downs kan va glada oxå.


Skvätta iskallt vatten e kul.

Han fick skvätta på mig och mitt hjärta slog ju frivolt varje gång, och jävlar va han skratta åt d.

TRÄNINGSVÄRK!!!

Jävlar anamma iallafall om man inga glömde o stretcha igår. Först körde Jonas ett stenhårt, verkligen ashårt pass med mig i thaiboxning. Strechen skippade vi tydligen, för den glömde jag heelt bort. Sen var jag ju och red på kvällen. Man skulle tro att man får mest träningvärk i låren efter allt upp och nedande. Men nä (asså jo jag har ju där å), si från axlarna och neråt till svanken har man muskler heela vägen vet jag nu. Ryggen fick artrosattack imorse, kan bero på den ovana träningsformen, men det gav med sig efter lunchtid.

Det är en härlig smärta den där träningsvärken. Hur ofta har du själv träningsvärk?


Båtsugen

Ja en sån här kan man ju bara drömma om.


Buster XXL med helruta med dörr i. 28.400 EURO för bara båten. Hoff!

Nyckelpiga

Skönt med en regnig dag mellan alla soliga.

 

     
Det tog en stund innan han riktigt fatta att d va ett gulligt djur.


Resultatet av min lista

Spacklingen vart d noll av då Jeff VÄGRA sova. Somnar vanligtvis halv ett, idag klockan TVÅ, lagom tills jag skulle o träna, hmf! Gottby är ingen brådis, ska ändå int ha golvet förrän i mars, hade dock tänkt ha lite framförhållning så man har tid att fundera o se vad det finns för alternativ. Tar det vid ett bättre tillfälle.

-Åka till OS-kök
-Åka till VVS Eriksson
-Via Bilhallen och få en jävligt liten detalj fastmonterad på bilen (asså kan Cheva va skit? Allt lossnar juh!)
-Ut till Gottby matt & tapet o hämta parkettprover
-Thaiboxträning
-Skulle gärna spackla om jag hinner
-Ut och rida (d va ju hundra år sen, fään va man kommer ha ont i röven sen).

Rätt bra jobbat ändå tycker jag. Regnet började dala vackert lagom tills hästarna var sadlade. Men finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder...d va skitkul att rida. Bussigt rostig var man ju, men vi red lätt (upp-ner-upp-ner) ganska långt utan att jag fick nå mjölksyra i låren iallafall. Ska bli intressant att se var man INTE har ont imorgon, tippar på att man har träningvärk lite här och där o att röven o hela skelettet i skrevet är lagom skavat o ömt. Men det var det värt. Tänk om man sku bli en biten hästflicka såhär vid 32  =)

Förmiddagen

Klockan har just slagit elva och voilá vad jag hunnit:

-Åka till OS-kök
-Åka till VVS Eriksson
-Via Bilhallen och få en jävligt liten detalj fastmonterad på bilen (asså kan Cheva va skit? Allt lossnar juh!)
-Ut till Gottby matt & tapet o hämta parkettprover
-Thaiboxträning
-Skulle gärna spackla om jag hinner
-Ut och rida (d va ju hundra år sen, fään va man kommer ha ont i röven sen).

147,80 euro för en liten plastbit till Chevan, jag tror jag ruttnar långsamt. Chrilles idé vore bra mycket mer ekonomiskt att vara utan bil och istället ha hyrbil o taxi då man behöver nånstans. Nu är det bestämt, badrumsinredningen till lägenheten blir VEDUMs serie FLOW i vitt, så snyggt i verkligheten oxå! Jeff den mindre lugna, stängde in sig i en massage-duschkabin deluxe med en massa knappar och vipps så låg blandarhatten på golvet. Trevligt.
Lite kvar på listan dock, antar att det är nåt som uteblir, typ spackla och Gottby  =)  eller kaaanske man hinner via Gottby oxå.

Imorgon

Imorgon har jag egentligen en ganska lång checklista på vad som ska göras.
Ska bli spännande att se hur mkt som blir gjort:


-Åka till OS-kök
-Åka till VVS Eriksson
-Via Bilhallen och få en jävligt liten detalj fastmonterad på bilen (asså kan Cheva va skit? Allt lossnar juh!)
-Ut till Gottby matt & tapet o hämta parkettprover
-Thaiboxträning
-Skulle gärna spackla om jag hinner
-Ut och rida (d va ju hundra år sen, fään va man kommer ha ont i röven sen).

Söndagsträning

Det är min systers sväris som har Gottby matt & tapet, så vi fick en söndagleverans med kakel och klinkers på 2 ton idag, som vi bar in i husets lägenhet och in i huset. Holy macarony. Syster med pojkvännen Dan, Dans mor Tuija, Chrille och jag kånkade smidigt in de där 2000 kilo kakelplattorna i ett huj.


Här ser man UNGEFÄR hur de ser ut. Golvklinkersena får ni se en annan gång.




Här e köket/kokvrån i lägenheten. D va liti klurigt att få till det kan jag säga.
Så mycket på liten yta.

Valborg=alkohol

Med det här vädret så kan man ju inte bli annat än full.
Det ryckte i levern redan på torsdag dag, och jag dämpade rycket med en massa god, kall öl hos svägis o Caj. Hem o i säng halv ett. Mådde ballerina på fredan, faktiskt. Costa och jag har snackat lite under våra spackeltimmar och jag har fått tipset att bara hålla mig till en sort, då blir man inte så sten och så mår man bättre dagen efter. Måsta ju prova d, och ingen skallebang, inga spyor i halsgropen utan till bygget o spackla barra. Inte nog med dom ölen, solen fortsatte ju att skina även på 1 maj och en öl = många öl. Eva kom över och vi traska ner till Arken vid tolv snåret, eko, tomt, herregud! Men senare fylldes både dansgolv och barer med lite mera folk. Hade kul. Dansade rätt länge med Eva tills vi fick lite för mycket innanför västen och splittrades. Jag och Victor slår alltid ihop våra fulla huvuden då vi träffas på krogen, så vi och hans flickvän rockade loss o seppade oss rejält -som vanligt.


Dom e så söta!

Jag tyckte (som vanligt)  "att jag inte hann bli så full för att jag drack bara öl" måste tänka om idag då jag promenixade till bygget och kände en smärta i mitt vänstra dallrande lår. Lårkaka, var fan ifrån då? Men jag hade nog kul och gick via Wirrans o grabbade en cheeseburgare pv. hem.

Även idag har jag mått schysst. Men nu e jag trött. Kom väl int isäng förrän halv fem inatt och 9.50 väckte Chrille mig, han for till bygget, jag tog hand om barnen. Li var barnvakt åt Jeff en timme så jag kunde dra mig. Skönt att hon e så stor o hjälpsam. Tur att jag ska jobba imorgon annars skulle jag nog hamnat ut idag med  =)


Valborg

Vi var med svägis o co och besökte Notuddens majbrasa, grillade lite korv och smygdrack en öl där med Caj  =) vi åkte med svägis dit (eftersom fadern till mina barn måste åka och ta emot gäster till hotellet just halv sju, men han kom dit sen). Jeff fick sitta på Samuels bilkudde. Han fick ju den där nu-e-jag-stor-minen där han satt.




Rajraj utanför faster Camilla. Mot väägen! Alltid alltid vägen, bilar, jag kommer bli flintig innan han här e 3.

Badrumsinredning

I veckan var jag på rundtur och kollade in badrumsinreding till lägenheten. Jeff var givetvis med. Han tycker ju att det är lajbans att vara med (om han får springa omkring o röja), men jädrans om han inte får som han vill då sätter han igång sirenen, och den är lite låg. I och med att badrumsinredningen måste bestämmas och beställas typ NU, så var det ett måste att åka och titta. På Byggvaruhuset hade de ju ett demobadkar med 20 badankor i, där fick han vara så jag kunde spana lite.



Nu har vi bestämt oss, och det blir från VEDUM, en sån här fast i vitt och smalare med 2 lådor ovanpå varandra.



Till vårt 16kvm badrum så hade vi bestämt oss för den här i vitt, 2 st brevid varandra.


Vi tyckte det blev lite dyrt med nästan 6000 för hela den inredningen vi ville ha, men tyckte det var värt det då de är snygga och unika. Men med lite eftertanke och då man låtit det smälta lite så kanske vi tar samma som till lägenheten från VEDUM, kommer undan med nästans halva priset, och den är jättefin den med. Men det är ingen brådska med den ännu. Lägenheten är 1:a prio. Tänka tänka. Jag skulle välja Vedums, helt klart värt det med den där prisskillnaden.


RSS 2.0