glad x 2

ESSO
Häromdagen när jag skulle tanka gav jag mig fan på att nu jävlar skulle jag tanka i ESSOs singelmack nere vid utfarten, bara det att jag glömt koden till ESSOkortet sen 2 år tillbaka. Men så enkelt som några knapptryck senare hade jag Chrille på tråden och han var hemma och kunde gå och kika vad det var för kod på insidan av kryddskåpet där jag tejpar upp lite ett och annat. Snacka om att dra ut på det och envisats med att GÅ IN och köa varje gång istället (och plötsligt stått i kö med en Daim i handen). Nu har jag programmerat in koden i tlfn.


SPORTCENTER
Samma dag så skulle jag köpa födelsedagspresent från Sportcenter åt svägis. Han där Denny (eller heter han Danny?) är ju en jävla bra försäljare. För jag kom dit och ville ha ett par basic fritids- eller träningsbrallor i överkomlig prisklass -till min svägis. Vi kollade på ett par i 60 euros klassen och jag sa att d va gränsis, men vipps så stod han med ett par 80 euros brallor i händerna, och sekunden senare ett par för 120, då börja jag ojja mig ochs sen plockar han fram ett par Peak Performance brallor I MIN SMAK, för 95 fucking euro. Nåja det slutar med att jag går därifrån NÖJD med en present för överkomlig slant + ett par Peak som nästan kosta 100 EURO. Kände mig bussigt rånad men så jävla glad. Asså han måst ju ha en jävla provission eller hur fan bär han sig åt, jag som bara skulle handla ett par enkla brallor till svägis.

Baby föddes i toalett...

...på tåget och föll ut på rälset...


Ibland händer mirakel:

http://www.expressen.se/nyheter/1.1066372/mirakelbabyn-foddes-pa-tagtoaletten

På Akuten läser man Se & Hör

Jeff envisas ju med att bli smittad av alla molekyler som rör sig i luften. Nu har han varit extremt hosig, haft konstiga, tunga andningar och snoren har runnit i en par dagar. Idag hade han inte bara stegring längre utan, närmare 39 grader. Så jag ringde akuten (där händer det grejer, HC e ett snigelbo). De sa att vi kunde komma in.

Vi fick komma till ett rum direkt och snygg läkare fick vi (herregud, man börjar bli gammal när läkarna när yngre än en själv och man börjar tvivla om det är en pryo man fått). Jeff fick spira igen som sist, och kortison att dricka som skulle svälla av andningsvägarna, och varje gång han precis somnat kom de igen och skulle peta han i näsan eller ta blodprov, han vart lite suuur. Jag kände mig som en jag-kommer-till-sjukan-vid-första-bästa-orsak-morsa när jag för tredje gången på 2 månader och andra gången på 4 dagar, stötte på läkaren (ung brud, säkert yngre än mig hon med) som var där i tisdags då vi var där o limmade Li. 

Snygga läkarn fick ska-du-kväva-ungen-min, när han kom in i rummet och Jeff låg och sov med trasan knölad över plytet. Sköterskan från labben skrattade och undrade "om d sku va sådär" och likaså biträdet som kom in och gav mig en överlopps mat, flinade åt honom när han låg o snarkade under en fläckig sur spytrasa.

image165
Här får han spira, nu andas han mycket lättare, spiran och kortisonet verkar upp emot 24 timmar, så sen ska väl viruset lättat. Fast pigg o glad är han trots att han låter som en proppfull dammsugare. Gulle liten. Jag VÄGRAR få ett barn som det ska rännas till sjukan med, det ha ju börjat bra...grr.

Medans jag väntade i det vita rummet (3 timmar totalt) bläddrade jag igenom en par skvallerblaskor. De är ju för komiska, på ena uppslaget fläks en fet gul text fram:

"Katie gravid -men inte med Tom! Vem är egentligen pappa till lilla Suri? Tom är livrädd för att Katie ska lämna honom. Han köper därför dagligen dyra presenter till henne".

Eller vad sägs om:

"Jennifer Aniston letar efter en avelshingst".

Vad som däremot är roligt är "våga vägra kameltå". Modeskaparen Marc Jacobs tål inte se sina alster skära in i intima kroppsdelar, så han ordnade ett demonstrationståg. Haha.

image166
Men asså SÄÄKERT försöker Tom Cruise köpa Katie...jag blir slut.


Boxbruden

Grym tjej med äkta tira.

image164


Igår - idag - ikväll

Igår plockade jag fram massagekudden och den knådade min ömma nacke ner till svanken, så jävla underbart. Skulle borda göra det varje dag i en vecka, igår hade jag så ömt att jag inte kunna sätta mig vid datan, då e d illa  =)  men efter ½ timmen med min nya vän så fick jag in det långa inlägget.

Idag har jag lyxat till det och följt med på lunch till Nautical med Sväris o C. Mega god sallaad med thairöra, brände skönt i gommen. Sen börja powernapskungen med sina stötsovar som han brukar kunna göra vissa dagar, tappa tutten=vakna, stanna bilen=vakna, hög musik på=somna om, köra bil=somna om. Det är den där första timmen som är kritisk och man måste ibland ränna som en idiot innan han sövs som en klubbad säl. Passade på att besöka Bettans Bod och Lottas systuga när jag ändå var med bil. Fyndade i vanlig ordning.

Om en halvtimme ska jag åka och hämta Li till dagis, för sen ska vi till Erin på 1 års kalas. Hon hör nog till kategorin söta barn hon iallafall.

Och ikväll ska jag på ENJO party till Lina. Hoh ho, fullt upp.

Äntligen en annan vardag! Fast lite väl mycket action...

Jag fick lite jävlar anamma i mig idag och bestämde mig för att lämna Jeff hemma, ute sovandes i vagnen, medans jag åkte till stan på några snabba ärenden. Chrille satt hemma med sin arm och eftersom Jeff var mätt och sövd tyckte jag inte att det fanns nån anledning för mig att INTE åka. Skulle han vakna så är det bara att sätta tutten i mun, skaka lite vagn eller i värsta fall ta ett varv runt kvarteret med pruttnissen så han somna om. Mhm ja jojo, tyckte Chrille, som trodde han sku måsta försöka böka upp honom ur vagnen med en arm ifall han slog upp sina fina blå och sin högljudda mun.

Tänk hur man kan uppskatta att få åka till stan på ärenden BARNLÖS, så mycket så man knappt kunde sluta dra på mungiporna, det gick nåååågot smidigare kan jag säga. Springa hit och springa dit med båda händerna fria. Fick med mig 2 stora klädpaket som jag beställt (julafton YESS, blir dyrt av att måsta sköta ungarna själv ska han veta =)  från posten, en present med fritidsbyxor åt svägis som fyller år idag från Sportcenter. Tänkte nästan få ett fejkat motorstopp, bara för att få orsak att känna lite längre på den där ensam-feelisen. Väl hem, så var det slut på den feelisen och istället vart det växling från vagn till bilstol och på kaffe och kladdis till födelsedags...ehrm...barnet?

Och nu till action...
...väl där avslappnad med hämtningen ordnat för Li och Jeff fortf. sovandes. Då ringer Chrille och meddelar om ett samtal han nyss fått från dagis. Nån har kastat en sten i Lis ansikte, så hon måste åka till sjukhuset. Men vafaaan, just som man fasat, att ungen ska bli blind på ena ögat, eller nåt olyckligt. I det här fallet hade hon tur. Den stora stenen, som hon påstår va så stor så pojken måsta hålla den med båda händerna, träffade just under ögat, ett rätt djupt, blödande jack gapade när jag mötte en rödgråten, men tuff gullebrud i entrén på dagiset. Chrille lämnade jag i bilen, han skulle bara blivit sådär grå och vindögd. Faster Camilla hade skickat med kladdkaka till Li, så hon kunde glädjas åt påvägen till akuten. Gråten var slut, men hon fick tillbaka den när hon fick se Chrilles bleka min när vi kom till bilen. Vem skulle inte bli förskräckt av den (herregud hur han såg ut, som om han sett hennes öga hänga ut).

Medans vi väntade i väntrummet kom det sköna repliker bl.a:
"jag e nog duktig på att va på sjukhus jag, jag gråter int alls."

"jag har blivit biten av en apa", berättade hon för en annan väntande patient.
"då måsta jag få massa sprutor, och jag grät int alls, utan räkna bara nung, song sam, si, ha, håk, jet, pet, kao, zip".

Hon var så duktig, inte en tår, fast läppen började nästan darra när sköterskan stod och förberedde med en meganål som hon skulle applicera limmet med. Mamma jag ska viska dig en sak, sa hon och vinkade mig närmare med handen där hon låg på britsen dom har en nåål och pekade bort mot sköterskan. Men slappnade snabbt av då det vart förklarat att det bara var lite lim i den. Efteråt fick hon välja medalj, och hon valde en med en pirat på (trots att sköterskan höll fram alla flickiga som lilleskutt, bamse, prinsessor etc.) Sen fick hon välja middag (hemlagad korv m. bröd) och nån gåva (via Hallen och valde påskägg).

Imorgon kommer hon förmodligen ha svullet och blått öga. Och hon längtar att få åka till dagis och visa. Hon är då duktig våran Li.

image163


Kristin, Jeff o mobbo Robban

Fin bild på söta människor.

image162

Till brandkåren

Syrrans kille jobbar ju på räddningsverket som brandman. GISSA om Li är impad. Han erbjöd Li att komma och hälsa på. Det slutade med att hon i lördags åkte med moster, mobbo och Kristin (favoriten), mamma och pappa fick INTE haka, fast Chrille va nog bra sugen...

...d vart blåljus, åka brandstången och en massa andra sevärdheter. Innan middagen i söndags frågade hon "kommer Daaan o äter?". O d gjorde han ju, d vart famnen direkt. Gulligt.

image160


Middag hemma till slut

Brorsan m. flickvän var hemma över helgen. Så d vart middag på stjärnrestaruangen vid Rökkas fre (25-års kalasmiddag för syrran - oxfilé), lö ( nåt mitt emellan kalasenmiddag -älg), sö (så fyllde ju jag 31 -rökt firre). Gott gott och gott igen, min pappa kan bara inte misslyckas med maten.

Idag var första gången vi åt hemma på 8 dagar. Jag som var så matlagarsugen köpte grillade broilerlår och kokade ris och currysås till. Jätteavancerat. Snacka om att slappa till sig framför spisen. Men d va gott även d. Bjöd över Eva på middag, för hon hade en födelsedags chokladkaka över från sitt kalas i helgen, och givetvis tackade vi ja till att äta den till efterrätt. Mums mums.

Jeff blev ordinerad att börja äta potatis redan, då han spyr så mycket. Så får han i sig lite som binder vätskan, han diggar d o äter bra, och böorna har avtagit lite.

Lät sin baby dö

Stackars stackars lilla bebis. Kan man göra annat än gråta?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1902730.ab


---------------------------------


Statistik

Snodde idén från Lessas blogg (sorry Lessa, kunde inte hålla mig). Och var in och kikade på besöksstatistiken. Åu maj gaaad, hur många känner till mitt liv egentligen?! Nu vart d lite scary, vad vågar man skriva? Undra int på att folk kikar snett på en på Kantarellen "där e hon där som stänger in ungarna i sovrummet". Snart står väl socialen och knackar på dörren.

image158

En riktig byk dag

Herregud va skivivrig jag va idag då.

Måst bara berätta om min tvättardag.

-Tvättkorgarna var så fulla så det låg på golvet i skrubben.
-Imorse sket Jeff ett sånt där lass man hört folk prata om, upp på ryggen, genom pyjamas, på påslakan och även täcket luktade, bara att byta.
-Lis dunjacka var nästan svart, fast den egentligen är ljus beige.

Jag gav mig fan på att tvättkorgarna skulle vara näst intill tomma innan helgen. Så idag har jag tvättat 2 maskiner på Cikada (och där är inte tvättmaskinerna teeny weeny kan jag säga) och 4 maskiner här hemma, det återstår ännu 1 maskin, men den får jag ta imorgon.

SÅ skönt att ha det över. 2 veckors tvätt  =)

Träningsvärk!

Ammeh asså fattar ni. Jag RED igår, trava lätt upp-ner-upp-ner. Tog hela kusinlasset med oss och drog till hästen våran. Alla som ville fick rida, och syrran propsade på att jag å skulle göra d. Ok fine, vart lite nerka, d va ju lixom inte i fjol man satt på en häst. Vill du trava? Fråga syrran mig, där hon ledde travarn en par meter nedanför mig.

Det kändes som för 20 år sen när jag var på Sleipners och en ledare frågar mig om jag vågar trava. Herregud, javisst! Kommer du ihåg hur man travar lätt? Frågade hon oxå. Öh, jag provar. O d gick! Som om d va i...förrgår. Otränad som man är så kände jag ju att d där kommer att visa sig. Och visserligen steg jag upp med träningsvärk i ljumskarna imorse, trots att jag bara travade typ 50 meter.

Han e så fin, Eldorado:
image155
Och Li är såå stolt!
------------------------------------------------------------------------
Påvägen från stallet körde vi förbi en åker full med.....
image156
GÄSS! Vad fan gör de därute?

Och när vi ändå pratar om gäss, så publicerar jag en bild från babysimmet:
image157

Inte bara EN stormiddag

Kolla in den här veckan:

I lördags kom Lis kusiner Toffe 12 och Michelle 13, från Borgå till Krokens, så förutom Krokens egna 3 barn fanns nu 2 till. Och inte nog med det tyckte tydligen Camilla, så hon bjöd in oss på middag alla dagar sö-to =7 barn, dvs totalt 11 pers vid bordet inkl. fammo Runa (Jeff räknas inte, fast han hörs).

Jag har i stort sett bott där hela veckan, då jag spenderat dagarna där hos nanny Camilla och alla ungarna. Så skönt och avslappnat på nåt sett, fötterna på bordet, kaffekopp med bl.a mockarutor, kladdkaka till, alla dagar på café Krokens. Idag var det slut, men de hade pepparkaksdeg (?!) som jag smaskade på istället.

Vi skrattade och dividerade om att d skulle vara enklare om vi verkligen skulle bo under samma tak. Kanske bygga ett hus med gemensamt kök i mitten? Då maten ibland förflyttas från deras kylskåp till vårt. Alla kläder ändå ärvs hit och dit. Vi äter där alltsom oftast. Det ska dit och provas kläder som svägis stickar till barn eller vuxen, leksaker förflyttas från äldre till yngre. Vi far dit och läser läxor med barnen, då tar Camilla hand om Jeffen (d gör hon förresten ändå). Ja det är iallafall inte EKO på det där viset, trots att jag tar bussen ibland (har hänt 1 gång).

Nu är det slut på storkok, för idag åkte kusinerna tillbaka och Krokensgänget åker till Romme och skidar imorgon. Vi har en extra familjemedlem under helgen istället, deras kattunge Fia. Mysigt.

Det är härligt med s.k kollektivt boende några km mellan varandra, men jag är glad att det inte är hos mig som alla samlas.


Finns det gnällvaccin?

Dagen började underbart med Mariebad besök med Li, hennes 3 ålandskusiner och 2 kusiner från Borgå som är här på besök. Härliga svägis tog under tiden Jeff på en långpromenad. Det var underbart att få flera timmar för sig själv med Li. Se hennes framsteg i simningen, prata, gosa och leka. Hon delade även med sig av sin mamma till kusin Samuel som var med och stojade.

Vid middagstid var det kört -igen. Fick nästan deja vu från igår. Li börjar gnälla på maten, Jeff är dödstrött och gallskriker av jag-är-trött-men-kan-inte-sova-syndromet, mitt blodsocker är på minus och så oxå nerverna. Eftersom vi hade rätt sen fika idag med nybakta mockarutor och kladdkaka så gav jag Li ett val:

vill du äta lite nu, eller väntar du ett tag och äter mycket sen?

Hon valde äta lite och nu. Men jag hann bara sätta fram tallriken med maten åt henne så vart det gnäll om varför hon fått för lite grynost!?!?!?! Tessa fick i nerverna och bar upp henne gapandes till övrevåningen i svägis o Cajs sovrum och stängde dörren. Och eftersom Jeff var i sitt esse fick han hålla henne sällskap där han med. Konstigt nog vart båda två tysta av att bli instängda där.

När mina nerver stärkts av lite mat och ro gick jag upp för att titta till mina schimpansungar. Li satt glatt med sina stora kusiner och Jeff låg och sov i sin bilstol, som stora kusinerna fått att sova. Ja de är nog bra de där tonåringarna! Li vart utan middag. Men verkade inte bekymrad över d sen när aggressionen lagt sig, och accepterade även att hon inte var värd varken kladdkaka eller mockaruta trots att kusinerna smulade och var bruna runt mun.

Vad vore livet utan hjälpsamma människor!?

Rådisbesök och virke

Idag var vi med vår michelingubbe på mätning, vägning och vaccination.

Ålder: 3½ mån
Vikt: 7.630 kg
Längd: 64 cm
Första vaccinet: Lite lip. (Sen mest tyck-synd-om-mej-läppen, när man titta på han så åkte underläppen ut, SÅ JÄÄÄVLA GULLIG).

Tänk om man på 15 veckor skulle växa nästan 1 cm i veckan. Jisses, undra int på att de gnäller sen, de där små. Fick rådet att redan börja ge lite potatis, då han spyr som en sjösjuk. Så binds vätskan lite mer.

-------------------------------------------------

Och så har jag varit med far min och köpt virke till Lis kommande loftsäng, som han ska bygga. Moffa är nog snäll han som ska bygga säng åt Li. Och han är lite som Li brukar säga om sig själv "jag kan allt". Och han kan faktiskt mycket Lis moffa, och kan han inte, så lär han sig. Så ni kan tänka er hur fullt upp han har, trots att han har vuxna barn som flyttat hemifrån är inte friden över:

"pappa, du lagar så god mat, kan du grilla oxfilé om vi köper?"
"pappa, du som är så duktig på att snickra, vill du snickra en loftsäng åt Li?"


Ja, som man bäddar får man ligga  =)

***

************* Helsing-Helenius **************

G R A T T I S kusin Sandra och Robbe, er tös är född!

image154


IKEA fynd och Ålfenbojkott

Glömde ingen Jeff. Somna ingenstans (bara en nickning i bilen pv hem). Däremot fyndades massor. För det är ju fynd man gör på IKEA, allt där är fynd. Så satans billigt. Inga större grejer dock, en rågad IKEA papperskasse fick jag ihop + en par större saker som inte får rum i en kasse. Chaffisen (Susanna) och jag irrade ett varv runt Uppsala innan vi entrade IKEA, hur kunde vi köra fel?!??! Valde Uppsala N istället för Uppsala S, eller va d tvärtom, där ser ni, GRÖT! Jag var nog inte mycket till hjälp iallafall. Timtal spenderades på varuhuset, Jeff hade blandade känslor, sket, sov, sket, gurglade, sket, gorma lite, sket och sov igen. Vet inte hur många omgånger skitblöjor det blev, och hur många naps. Iallafall har han ändrat skit-strategi, från att skita på lördagar, till 6-7 ggr per dag. Jag föredrar den första.

Om Ålandsfärjan skulle jag kunna skriva en A3:a med skit. Jag har inte åkt den på väldigt länge, och vart påmind om varför när jag nu för en gångs skull valde denna väg p.g.a bättre vägar på svenska sidan.

För det första så gungar den inte när det är stora vågor, utan den går som en karusell, sida-sida och fram och tillbaka. Detta resulterade i nära släkt till vinterkräksjuka, trots att jag preparerat mig med sjösjukepiller och en massa frukostbuffé. Till slut kunde jag inte hålla mig längre, så jag sprang mot toaletten och funderade hela vägen på om jag skulle hinna fram i tid. D gjorde jag, och det som mötte mig i porslinet var brunfärgat, så jag svalde en gång och bytte bås, där kom hela frullen ut samma väg som den kommit in, och oj vilken lättnad. Trippade runt som en prinsessa i vågornas karusell efteråt.

För det andra så skulle jag gå och ta en liggande amning i "skötrummet", det var ungefär som att kliva in i ett kylkåp, var nära att få mjölkstockning och hjärnhinneinflammation på samma gång. Till på det så har de ju tydligen dubbla nycklar (en i cafét och en i infon), så plötsligt kliver det in en karl med sin unge, där ligger jag och huttrar, men han vände hastigt med ett oj förlåt.

För det tredje finns det få mysiga platser att sätta sig på. Två soffor längst in i cafét, och de är ALLTID upptagna. Så vi valde de där 90 graders fällstolarna mitt på båten, lika mjuka som biostolarna.

För det fjärde så är den (nästan) ALLTID försenad. Och den gamle skorven verkar inte ha kapacitet att ens köra in 5 minuter. Så från att vi fick köra ombord kvart i åtta och kliva av tio i elva, d e tre timmar ombord d. U Ä C K !

Jag är iallafall glad över alla grejs jag fick med mig hem, trots att vi måsta åka en sunkbåt. Tack chaffis Susanna för en underbar dag! Hemresan gungade d inte lika mycket, mådde inte illa iallafall.

I K E A !

Äääntligen, IKEA utan bromskloss!!! Är han med så stoppas allt som ska i vagnen med ett "vad ska du ha det där till?" eller "inga mera skrot nu". Kommer förmodligen hem med en massa onödigt nudå, finns det nåt som heter 30-års trots? Jag har granskat katalogen och fått ihop en fin liten lista. Nu gäller det att tänka  f ö r v a r i n g.  För det är det ont om här just nu, och för att klara ytterligeare 1½ år så måste vi tänka här.

Susanna är chaffis och plockar upp mig 7.25, tror att det är det tidigaste jag (och Jeff) stigit upp (om jag ska hinna byta blöja och tvätta han lite så räcker det väl om man stiger upp 07.10?) Ska trycka i mig lite postafen sjösjukepiller så jag slipper hänga ring med gapande spädbarn. Om IKEA skrev en kompis såhär i senaste mailet:

Ha så kul på IKEA, det är ju bussigt barnvänligt i varjefall. Och i varje hörn sitter en morsa som ammar med en skrikande unge brevid och de är alltid värre än ens egna...

Lät så bra. Ska välja ut den bekvämaste soffan att amma på, eller i en dubbelsäng, liggandes. Får man somna på IKEA?  =)

Nähäpp, ska väl gå o knyta mig, är väckning om några timmar. Ciao!

Förkylningstider

Trodde för en en vecka sedan att nu håller jag på o blir förkyld, men nä! Lurad, d va väl hjärnsubstans som läckte ut. Jag har varit trött, frossig och vattnig ur näsan. Igår gick jag och lade mig 00.45, KVART I ETT, hur stolt som helst att komma isäng innan ett, jag var trött oxå, trots att jag och Jeff låg och snarka till 11.45 igår f.m. Hur som helst så klassar jag mig som frisk (utan att ens ha varit sjuk alltså).

Igår kväll fick Li gå till sängs redan kl. åtta. Hon hostade lite och lät lite snörvlig (shit! tänkte jag, dagiset som har disco imorgon, som hon sett så framemot). Mitt i natten kom hon till våran säng o kröp under mitt täcke, d va nog inte bara 37'C kroppstemp där inte. Bar tillbaka henne till sängen sin och berättade för henne att det nog inte blir dagis, att hon troligen har feber, men att "d där får vi se imorn, sov nu puss puss". Imorse 10.15 öppnade hon dörren till vårt sovrum, där stod hon färdigt påklädd, överdrivet glad mask (bakom doldes en sjuk, blek jänta), med krasslig röst: Klar! Nu ska jag till dagis. Stor besvikelse när hon ej fick, så jag ringde till dagiset och frågade om det var okej att hon kom dit på disco klockan ett. D va ok. Stackarn hon kommer va helt slut när hon kommer hem.

Har säkert tidigare skrivit om hur frisk Li har varit. Första gången hon varit ordentligt däckad var nu i höstas ca 3½ år gammal, och då var hon slut i 2 veckor. Inte ens magsjukor har bitit på henne ordentligt, trots att man själv delat toan med Chrille och det sprutat ur både arsul o näsborrar. Nu har Li väckts nästans varje morgon när hon ska till dagis, sedan jag gick på mammaledigt i Oktober och hon gått ner till halvtidsplats. Förut har hon vaknat själv. Under dessa månader är det tredje gången hon är "´sjuk". Jag tror det är d som är boven, att hon inte får sova tillräkligt. Har märkt ända sedan hon var prutt, att såfort hon vakat en par timmar över d vanliga, så får hon stegring. Hon behöver sina sovtimmar, och nu blir det att gå o sova tidigare. Hon har haft kl. 21 förut, och väckning 8.45, men nu får d bli senast 20.30 i säng, vill int att hon ska hålla på och vara sjuk heller.

Det här svarar väl på mina egna symptom oxå, stegring och frossa eftersom man sitter uppe till två om nätterna -sömnbrist? Borde själv sätta en tid, senast ett i säng, skulle va lagom.


Utan stödhjul.

Äntligen tog jag mig samman och fixade bort de där stödhjulen. Hon har inte riktigt behövt dem de senaste månaderna, och jag är riktigt bra på att skjuta fram saker. Påväg hem från dagis idag så sa jag att "nu när vi kommer hem skruvar vi bort dom". Hon vart  närka och mjäkig, ville nog inte riktigt. "Tänk om jag ramlar och slår mig". Men efter en påminnelse om att hon ju egentligen skulle tagit bort dem när hon blev storasyster och att hon kan balansera sååå långt, så flina hon ett stolt OKKEJ DÅ. Så vi började med att fälla upp stödhjulen på Lis lilla cykel o provade, och det gick ju galant. Lite rostig vid start och stop, men det övade hon på några gånger tills det gick bättre.

Hon har faktiskt varit snabblärd på den där cykeln. Hon började ju cykla först i våras, lite över 3 år gammal, och i höstas höjde vi upp stödhjulen lite grann. Sen vart hon lat och lutade på sida, så att ena hjulet var i hela tiden o skårra. Tills höggravida jag börja "räkna hur länge hon kan balansera utan att det hörs". Vipps så skärpte hon till sig och nu har hon hållit på och övat i några månader. Riktigt duktig -igen.

image152
Får se hur smärtfritt resan till dagis går imorgon  =)  I vår ska hon få en ny cykel, en försenad födelsedagspresent. Nu får stödhjulen ligga i garaget tills Jeff ska ha dom.

---------------

Mor och son - siamestvillingar?

I förrgår var första gången på 3 veckor som jag hade båda händerna fria när jag gick ut genom porten och till bilen hemifrån. Jag blev riktigt att stanna upp innan jag klev in i bilen, kände lixom att jag glömt nåt. Lämnade Jeff hemma med Chrille (sittandes i bilstolen, enda sättet Chrille kan förflytta lillkillen för tillfället) medans jag åkte kvickt (söla som fan o njöt av ensamheten) till Minimarket och handlade diverse nödvändigheter. Börjar bli lite småirri på den här situationen att ALLTID ha minst ett stycke avkomma med mig vart jag än ska. Var han inte mammig från förut, vad ska han inte vara nu!? Hjääälp  =)

Int för att jag tror att Chrille är mindre irriterad på sin arm heller, som första gången är fri från mitellan en längre stund idag. Måst va slött att bara kunna ligga i en och samma position o sova, bli påmind om att armen är oanvändbar när det görs försök till att använda den och smärtan är ett faktum.

Det är bara att se det bästa ur situationen: TUR I HELVETE ATT INT HAN BLEV OPERERAD SAMMA DAG SOM JAG.

Nu får det vara nog!

Jag har ju blitt sockerberoende. Idag åkte jag till Krokens café och eftersom de håller "kom igång-stuket" där så rååka d slinka ner en Dumle chokladplatta när jag handlade lunchsalladen på Malins Livs. Jag åt upp 3/4 av den, innan jag ens smakat på kaffet. Inte nog med det.

Med mig från Krokens fick jag med mig en STOR kladdkaka som jag skulle ha till kvällens Me & I klädparty. Från den slank det smidigt ner 2 bitar med grädde oxå. Och vipps så hade jag en lååång lista (5 plagg iallafall) beställt. SÅ COOLA KLÄDER! Har ni inte varit på det partyt tidigare, så se till att göra d! (Smygtitta på www.meandi.se).

Nu är typ halva kladdkakan kvar. Ska jag slänga den? Nej d kan man ju inte göra. Får smarra imorgon till, sen tror jag att jag måst rycka mig i kragen. Men som ammande mor så BEHÖVER jag ju extra kalorier, det är d jag jobbar på. Och som ammande, hårt arbetande småbarnsmor BEHÖVER jag ägna lite tid åt det jag gillar emellanåt, bl.a. beställa kläder. På fredag drar jag till IKEA med Susanna (Jeff hakar givetvis). Ska Å bli kul.

Nu sover båda pruttarna efter en kväll med fullt med vuxen- och barnbesök. Jeff orka int ens ta sitt dagliga kvällsbad som han älskar, utan satt bara och dåsa. Fick ren blöja och jamis på, sen dåsa han bort igen. Fan va skönt med besök, när besöken släpar och matar bebis, och ungarna leker för sig själva (och råddar allt vad dom kan). Själv får man äta kaka och beställa kläder istället.

Fastlagsbullar

Idag har jag njutit av min 7:e och en halva fastlagsbulle för i år. Egentligen är det 7 och 3/4 då jag fick resterna av Lis oxå. De är ju så förbaskat goda att man bara LÄNGTAR efter nästa när den första smällt bort ordentligt. Fast nu mår jag riktigt jävla piss, massa lördagssnask som säkerligen ligger där i buken och kletar.

image151


Men håll med, nog fan är den där äckligt söta mandelmassan bara för härlig i samband med den fluffiga grädden, florsockret och själva bullen. M U M S säger jag bara, rulla runt gegget med tungan.

Bara fastlagsbulleperioden är över så slutar jag äta av dem (de säljs väl i sisådär ett halvår va?) Ses runt 70 kilos-strecket!

Snurrar på bra i frökens huvud

Li: Mamma, pappa har spermier öron?
Vi: Nej.
Li: Har dom bara ett huvve???

-----

Mamma jag sätter bältet såhär så du inga blir förbannad sen, säger Li flinandes och rullar in bilbältet i behållaren (som ALLTID kärvar och fittas).

***

Li och valparna

Vart att tänka på taxvalpar. Bianco hade ju en kull -04, då Li bara var några månader. Hitta ju bilder, kolla in mysfaktorn här, Li, Nils Hero och Baccus:

image150

Starka ord

När man ska förklara någonting, eller om man bara diskuterar allmänt så slinker vanligtvis nån av nedstående ord in i meningarna, trots att jag kanske inte fullt ut menar vad ordets innebörd.


aldrig
alltid
hatar
älskar
det bästa jag vet
det värsta jag vet


Så jävla typiskt mig att säga t.ex:

"Det värsta jag vet är när man tappar mat i famnen. " eller "Jag hatar att tappa mat i famnen".

Varför kan man bara inte hålla sig till sanningen och säga att det är mindre kul att få flottfläckar på kläderna?

Jag och kussa Sandra brukar garva åt varann när man titt som tätt klämmer in ordet hatar, eller alltid i meningarna. Blir alltid asgarv. (Där kom det, automatiskt, alltid, sure).
***


Städdag

Idag bestämde jag mig för att inte boka in nåt. Har haft lunchdates må, ti, on, och det är ju HÄRLIGT att man har att göra, så man inte får tråkigt. Med idag sinni så tog jag fram gamle Berta, hon där röda, illaluktande vrålsugarn. Jag har alltså städat. Hittills dammsugit och torkat golven. Sen hamna ja här. Måst "pausa" lixom. Har vädrat och det känns fräscht härinne nu, kanske int behövs göras så mycket mer. Hänga tvätten då förståss.

Fönstren vill jag inte ens titta på, för dom har jag aldrig tvättat. Min mamma var hit och tvättade dem när jag var höggravid med Li i slutet av -03, sen byttes fönstren ut här för 2 år sen, så dom e liiiite skitiga, jag KANSKE gör det i vår, eller lagom tills lägenheten ska besiktas för försäljning...bara hatar d.

Upptäckte blod i sängen imorse och undrade var fan d kom ifrån. "D e no duu de, för int e d jag" svara min käre enarming".  Tog inte länge förrän det klickade, Bianco taxen har ju börjat löpa såklart. Så nu är det väl parning i planerna. Det blir hennes andra kull om det lyckas.

Grattis Jeff

Som blev 3 månader IGÅR. Ja hans mamma tycker tydligen om att gratta i efterskott. Hoppas det inte blir 1-års kalas den 7 november i år bara... då får ni däng till mig i bakhuve.

image149

Cool va!

Bra baby- och barnsaker

Här är några saker som jag "inte skulle klarat mig utan" (eller som gjort allt enklare om man säger så) med våra barn:

image140
Vagga Enklare att få babyn att somna om i en vagga, än i en spjälsäng. Kan användas upp till ½ år, beroende på hur rörlig och stor bebisen och vaggan är.

image142
Baby badhjälp Med min krackliga rygg har denna varit guld värd. Dessutom älskar bebisar att ligga i den i badkaret, och de kan bada längre än om man måste hålla dem i krampaktiga, obekväma tvättgrepp. Den är även lätt att förflytta, och tar inte mycket plats på t.ex ett bord. I den har våra bessar legat mitt på matbordet om det behövts för att få en rofylld middag =)

image144

Babyvakt Kanske inte just den här lyxvarianten är nödvändig (fast jag sku villa ha!). Men någon variant, så man i lugn och ro kan göra nåt annat än att fönsterpassa utomhussovande bebis.

image145
Bärbar DVD spelare Om man är mycket på resande fot, eller en väldigt "rörlig" familj. Lis DVD spelare har rest till Thailand 2 ggr, Nord Irland 2 ggr, Italien + en gång till Turkiet, och har även färdats på svenska och finska vägar. Även när vi varit runt på "middagar" eller hos bekanta, har hon kunnat ha med någon film eller favorit cd saga att tryggt somna till. Oumbärlig för oss.

image147
Hård, ställbar babysitter Där kan liten t.o.m sova hela natten (vid t.ex förkylning kan man ställa in mera sluttning), eller dagtid utan att ryggen tar skada.

Sen så är jag oxå himla glad över att vi har en takfläkt i sovrummet. Den ÄLSKAR Jeff. Han ligger varje morgon 30-45 minuter innan pyjamas- och blöjbyte, och gurglar till den.

Har ni något ni bara älskat till era småttisar?

***

Matprat

Idag har jag varit med Susanna på brunch till ITiden (jävlar vad äventyrlig jag är den här veckan då, buss OCH IT byn besök, mums, kycklingspett med tandoorisås och råris, 7Up!? (akut socker behov), kaffe och min sjätte fastlagsbulle för i år.

Och nu har jag och min enarmade sambo förberett dagens middag: Kryddig potatis- och grönsaksgryta. Recept som var i Ålandstidningen veckomatsedel. Ska bli intressant.

Återkommer med resultatet.

Mindre miljövänligt

Funderade över gårdagen och kom fram till att man är bra konstigt funtad när man nästan blir mer nerka av att ställa sig vid fel busshållsplats i lilla Mariehamn än att, som jag gjorde för 5 år sen:

Flyga ensam M.hamn-H.fors-Bangkok-Phuket, ensam taxi till Phuket Town, sova ensam på hotell en natt, åka ensam båt till Phi Phi för att träffa Sandra, Bongo och Chrille, d gav ungefär samma klump i magen, som att åka stadsbuss.

Gud så nördigt.

***


Miljövänlig idag

Tänkte att jag skulle vara lite Wild & crazy på riktigt idag och ta bussen till Krokens Café. Så blev d. Traskade ner till Nygge. Och eftersom jag är bussigt ny på det där med åka buss så vart jag lite nerka. Vart lite femton, då man fick en sån där klump i magen när man int visste riktigt hur man skulle göra. Det finns ju TVÅ busskurer där på Nygatan, och jag var osäker på vilken jag skulle ta, så jag läste lite i smyg på bussturlistan som jag printat ut från internet. Linje A, skulle jag välja. Fy satan om jag inga kände mig som en fjortis (med barnvagn) när jag stod där bland alla tonåringar som åker buss sju gånger om dan iallafall.

Linje A gick på sightseeing genom heeela Strandnäs, åt fel håll. Så jag hoppade av tidigt, vid Gullåsen och gick ner genom tunneln och till svägis den vägen. Funka skitbra d å. Fick "när ska jag trycka"-känningar då vi svängde mot sjukhuskiosken. Men jag hann trycka i tid, och bussen stannade fint, och neg så vi kom ut smärtfritt.

Hos svägis fick man lunch, kaffe på d med hembakta GI muffins (skitgoda, men jag får inte säga vem som bakat dem - internskämt). Om det inte skulle varit för de där 15-20 pepparkakorna som jag smällde i mig efter muffinsen, eller att jag slant med sockerburken så det rann ner 4 skedar socker istället för en, så kanske jag skulle mått lite bättre på bussfärden hem, voi attans vad crap jag mådde. Fast fin är den, den där nya ljusblåa stadsbussen, rackarns fräsch.

Det var mitt äventyr det. Tror jag ska göra om det, så jag får lite mer rutin, och slipper bli nervös bara för att man ska åka lite kollektivt.

Gnisten

Våra sena vanor resulterade i sen lunch och även sen utgång i det härliga vädret. Först var vi bara och åkte i backen nedanför sjöfartsläroverket, men Chrille vart promenadsugen, så jag sprang hem och hämtade en flaska ersättning till Jeff ifall han skulle vakna hysteriskt hungrig. Sen sprang jag fatt dem och målet var Gnisten.

Där var vi inte ensamma. Lotta o company var där och en massa massa andra. Jag åkte med Li ned en par gånger och jäklars vilken fart vi fick, vi voltade så skosnörena gick upp, så mössan flög. Så småningom tog sig Li själv upp i backen och åkte vackert ner, ibland med volt, ibland utan. Jeff tyckte han skulle äta, men jag tyckte att tutten kan tysta en sån gullig liten mun och d gjorde den.

image139

Med blöta vantar och kallt arsul traskade vi hemåt igen. Li fick en korv m. bröd av Lotta o co, så hon satt o gnagde på en sån hela vägen hem.

Att gå upp för Gnistens backe några gånger är den värsta ansträngningen jag gjort på snart ett år  =)  så nu e vi värda en bit pizza!


Fjolla?

Såhär låg Jeff i syrrans säng igår. Närmare 10 minuter ansträngde han sig för den fina princesskudden.

image138

Babysim PREMIÄR

10.30 idag, 4 dagar före Jeffs 3 månaders dag var vi första gången på Babysim. Han digga d skarpt! Trodde det skulle komma nån protest i allt eko en simhall erbjuder. Men nä-ä.  "Kalle Anka satt på en planka..." flina han åt där han satt på kanten. Får se om det blir en liten Samuel (kusinen, en riktig fisk som kunde simma innan han fyllde 4) av honom, eller ej. Det kan ju även gå heeelt åt andra hållet nästa gång.

Svägis var med och simmade, hon hade just kusin Samuel med och Li, de var i äventyrsbadet medans. Sen fick Jeff flarramat och däcka som en klubbad säl. Sen käka vi på Mariebad (tryckte i mig 2 st enchiladas) efter att cafét öppnat 12:10 (fast det står kl 12 på dörren). 13.50 for vi därifrån, snacka om långbesök (kanske berodde på att det tog länge att få maten PLUS att det tog 70 minuter för Li att äta upp sin mat -ensvisa unge (med lika envis mamma).

Väl hemma (där jag glömt både telefon och plånbok när jag åkte hemifrån kl 10) undrar han enarmade vart vi tagit vägen, och påminde mig om att vi ju skulle på Öppet Hus vid två, till syrrans kille Dan, som tagit brandmans examen. Mmm just d.

Så vi åkte dit och som pricken över enchiladasen så vart det vart 1 portion smörgåstårta + 1 bärs, gräddtårta + kaffe och två kakor, sen var vi där så länge att jag hann bli hungrig igen och ölen dragit ur blodet, så jag tog en bit smögge som middag oxå + ½ glas vin, man va ju chaffis (damn)  =)

Nu stinker jag babyböa, då jag inte tyckte det var idé att byta då han spydde på mig första gången, eller andra. Nu ska jag byta. Står inte ut längre, soo sour.

RSS 2.0