Titta jag kan göra som PIPPI!!

Titta jag kan göra som PIPPI!!

Li på Eldorado med sin nya hjälm på.

*

Recept

Lovade Jenny receptet på tonfisk/spenatlasagnen, så här kommer den:

Pirkkas gröna spenatlasagneplattor. På baksidan av den förpackningen kan man läsa hur lasagnen ska tillredas. Men istället för köttfärs tar man ju då
Tonfisk på burk (i vatten) och blandar med de krossade tomaterna. Jag valde
Pirkkas krossade tomater med örter

Utöver receptet på förpackningen:
Fryst hackad spenat ner i såsen. Hittade lite kikärter som jag blötlade över natten och kokade lite innan.
Kikärter och morötter finhackas i matberedaren (inget måste, man tager vad man haver.
Vitlök
+lite salt o peppar, tonfisken är ju rätt salt och örterna från de krossade tomaterna ger bra smak de med, så krydda i sakta mak.

Jag tror d va allt. Har inte exakta mått här, men det där smakar man ju av hur mycket tonfisk man vill ha etc. Lycka till!

***

Vad har DU för hälsosamt favoritrecept att dela med dig? Eller nåt som går snabbt att göra? Jag börjar få torka på matfronten här. Det ska helst inte ta så lång tid att göra och även passa en 3 årig mun.

Lite allt möjligt

Herregu va tiden rusar iväg. Jag blir nästan rädd. Imorgon är det lördag, tycker att d va bara en par dagar sen vi var hos mamma och pappa och frossade i mat, godis o kräftor, men ne-he, d va ju snart en vecka sen. För en par dar sedan var vi bjudna på middag till Loikas family. 2 ord har jag till övers för d, fittigt gott! Lina hade lagat nå japanskt, och det spelade ingen roll om man var 2 år, 3, 30 eller 50 år för att fatta tycke för den rätten. Hon kan nog den där Lina. Vi utforskade deras nya bo. Nyinflyttade till Solberget, såå fint. Vilken utsikt, rakt över slemmern. Annat än vår betongklump vi ser när man blickar västerut, österut kanske man ser grannen klippa gräset, om man har tur.

Nu är man ledig H E L A helgen, och inga större planer. Ska väl och kika på hopptävlingarna till travbanan imorron. Lär va bra med drag där, och när man ändå är i hästbranschen så... (sure). Kanske de serverar nåt gott där, när det ändå är lördag...

Bianco har varit hos kusinerna i 2 nätter (och blivit bortskämd  =)  och det har varit skönt både för oss, för dem och för taxen själv tror jag bestämt. Jag har alltid anat att Bianco tycker att Li är jobbig, vilket hon nog tycker mellan varven när Li vevar med fötterna kring henne såfort hon får mer uppmärksamhet än flickan själv. Men efter 2 nätter borta och hemma igen bevisar hon nog att hon saknat sin "syster". Li ville ha Bianco med i sängen när hon gick och lade sig, givetvis bar vi henne dit. Efter en par timmar hoppar Bianco ner. Jag antar att hon är påväg att gå och lägga sig till "sin säng", men icke, hon gick och drack till köket, och tassade tillbaka och kröp under täcket i Lis fotända. Kruuus.

****
Igår var kollegorna Ann-Lis o Kicki på leksaksmässan till Älvsjö. Skulle ha varit kul å va med, men man är ju inte med så länge till nu för i år, så jag fick snällt stå i butiken 9-17, utan paus. Släpade in en skön stol från Robert´s som jag kunde sätta mig på och pausa lite och bläddra i lite roliga leksakskataloger. Till kvällen kom sommarextran Lena in för att byta av mig. Inte så farligt tung dag, som jag hade trott. Men nu är det inte längre upp till 45 timmars arbetsvecka längre. Utan back to normal, 3 dgr, med eventuellt några extra timmar vid behov. Så inkommande vecka jobbar jag:

Tisdag 12-20
Onsdag 13.30-15.30 (typ)
Torsdag 12-20
Lördag 9-14

Ser ni, bara ett morgonpass  =)  YESS!

****
Hälvitte, halsbränna,

Simning. På gott och ont...

Mariebad. Det är ju för barnens skull man åker dit. För de ska ju tycka att det är kul. Men tydligen är min dotter inte som andra barn. När vi varit där en ½ timme råkade hon göra ett ofrivilligt framstupa dyk ner i bubbelpoolen, men det var inge farligt. Hon vart väl lite skraj. Men int fan är det en orsak att gnälla, lipa och vara missnöjd resten av simningen. Efter ca 30 minuters scitzofreniskt humör fick jag nog och gick bestämt upp med ungen. Nu e d slutsimmat! Arg höggravid mamma med stramt grepp om en stretande dotters handled, gnyende: "men jag e glad nu, jag e gla-a-aad nuuuu" (liiiiiiiiip). Suck vad TYPISKT, det är inte första gången hon blir fittig när vi åker och simmar. Tror jag ska sluta med det.

Första halvtimmen var trevligare. Susanna, Noah och Natanael var ju med, glada i hågen som vanligt. Li gjorde nytt simrekord (utan hjälpdon) och drog iväg "fyra meter" som hon säger, fast man kan dra bort ½ meter som hon kastar sig i början för att få starten. Tidigare har hon gjort 2-2½ meter. Framsteg framsteg. Hon åker ju i och för sig vartannat simtag med halva ansiktet under vattnet, men det räknas väl ändå, hon tar sig ju framåt.

Pv hem via Minimarket. Efter lite pic nic i omklädningsrummet och höjt blodsocker hade Li vid det här laget lyckats få sin mamma på bättre humör genom att själv vara sprudlande glad (scitzo) och frågade när vi parkerade bilen utanför butiken:

-E du glad nu mamma?
-Hmm, jag är nog fortfarande inte riktigt glad, lite besviken och lite glad e jag.

Inne på Minimarket var det ju smetat med folk. I kön, som sträckte sig ända till kyldisken, hör jag nedanför mig "pungsmör". Jag tittar ner mot Li med ett litet leende (kan man hålla sig??)

-E du jätte jätte glad nu mamma? Står hon med jätteflin (fejk) och är verkligen jätteglad själv.
-Mmm, muttrar jag.
-Men jag SER att dina ögon är glansiga och JÄTTE glada. PUNGSMÖR PUNGSMÖR PUNGSMÖR!!

*härligt barnskratt hörs och några fnissningar från kön*

-Nu ska vi vara vänner och pussas och kramas. Förlåt mamma, för att jag va sådär gnällig. (vi kramas och pussas)

Ja int fan kan jag vara långsint, även om jag försöker. Hon är nog härlig, trots att hon har sina humörsvängningar, undrar bara var hon fått de där berg- och dalfasonerna ifrån...



Man är väderbaserad

Jag blir så fascinerad av Chrille (ibland). Igår kväll lade jag in en önskan om att slippa föra till dagis. Så imorse fick jag vakna i lugn och ro, själv. Jag behövde inte klä på mig för att föra Li till dagis. Jag kunde sitta i nattlinne, äta frukost i lugn och ro, läsa tidningen. För Chrille fixade allt det där som brukar tillhöra mina morgonsysslor. Det spöregnade ute och så säger han:


-Jag vet! Ska vi GÅ till dagis med paraply???


Li svarar givetvis ja på den frågan. Själv skulle man inte ens tänkt nån annan tanke än att ha kapplöpning till bilen och kört de de få 100 metrarna det är till dagis. Det är bra att hon har en pappa som kan gå in i barnen värld ibland. Nej mera såna mornar tack. Men resterande arbetspass i veckan är ju väckarklocksbaserade. Fast jag tror jag ska byta ut fredagen till 12-20, för er som antecknat mitt schema =)

Jag vill ju att Li ska vara ute i alla väder, så det är tur att dagis finns. För jag kan säga, att jag går inte ut i snöstormen i -5 och busar. Näe, det ska va max -2 grader kallt, vindstilla, solsken, då kan jag gå på vinter pic nic. Annars kan jag gärna se på stormen från insidan av fönstret.


Måste man ha en stil?

Jag läste nyss i Jennys blogg om mode, eller stilar. Jag känner så igen mig i hennes inlägg. Jag har ingen stil.

Jag är oxå jeansbruden som bara klär sig i platta, basic plagg. Precis som min sambo Chrille. Jag är inget modelejon, och jag skulle inte vilja vara det heller. Trivs bra i jeans och linne, tar inte ens av dem när jag kommer hem från jobbet. Utan skulle jag råka hamna på soffan så myser jag med jeansen på. Li håller på och blir likadan, d ska va jeans. Men vad är det för fel på det? Sen finns det ju modemodeller på jeansen, det brukar jag inte fullfölja heller, utan ligger nog ½ - 1 år efter. Min kusin Sandra har flera olika stilar hon. Hon kan vara jeansbruttan ena dagen, armybruden utan smink den andra och till helgen drar hon på sig festblåsan, mejket och klackarna. Jag kan inte ens gå i skor med klack, jag vet inte hur man sminkar sig. Jag kan dock sätta på mascara.

Var in på H&M sist vi var till Stockholm. Hitta snabbt som fan (svägis hitta ena faktiskt) 2 långa toppar på REA för 100:- styck. Perfekt, dom tar jag. vanliga basic. Den ena kan ni se på bilden nedan. Helt reko, eller hur! Och skön!

image69

_____________

Gravva info v. 29
65,5 kg -  95 cm


Mår så jävla bra, pigg, inga krämpor för tillfället. Fittit dålig kondis dock att springa upp och ner för trappan på jobbet, blir helt slut. Känns som jag skulle kollapsa. Så jag tar d lugnt. Sammandragningar känner jag av nu och då, magen blir stenhård men det tar inte ont. Nu ska jag besöka kylskåpet och äta upp rädisorna - mina nya crawings.
_____________

Idag har jag


-fått sova till 10 (Så sent så att jag inte tyckte det var någon idé att stressa med Sessan till dagis när jag ändå var ledig)
-bakat mitt hälsobröd
-lunchat med Susanna på Dinos ( d va inte igår)
-gjort en massa pappersärenden på stan
-handlat
-vikt 2 maskiner tvätt

-gjort storkok (2 formar) på tonfisk/spenatlasagne och bjöd svärmor och svägis med familj hemma hos dem (vart inte ens nedfrysning trots att jag lagade tonfiskblandningen i 10 Liters kastrullen).

Det känns faktiskt riktigt bra. Imorgon ska jag åka till Bettans och tömma bordet på vad som finns kvar, och se vad som hamnar i fickan. Minst 70 euro hemåt iallafall, på en massa skit. Okt/nov blir det bord igen, fast då med kläder. Är det en med snopp i magen så lär det bli EN HEL DEL kläder som ska sållas, men är det en flicka så är det inte mycket att rensa...ännu. Men jag har ju en stark aning att det är en pojke, en liten Jeff, det bara känns så. Det vet vi om 2½ vecka.

Schema

______________________

Mitt schema denna vecka:

tisdag 12-20
onsdag 9-17
torsdag 9-17
fredag 9-17

En jävla massa-klockan-på-ringning-pass, husch va hemskt. Men då har jag ju i o för sig kvällarna lediga. Så det ska bli en kväll till Mariebad med Susanna och pojkarna iallafall, Lina och Natalie ville hitta på nåt, det finns en liten risk för att vi far hem till dem på Solberget där de är nyinflyttade och kollar hur deras slutliga boende blivit. Heeela helgen oplanerad, än så länge. Gu va skönt med icke späckat schema.
_______________________


Jag är inte ensam


Jag har acne...


...och den försvinner inte, jag pillar och klämmer och fler fula små pylar kommer det. Säg inte att jag ska låta d va. För jag kan inte, det är helt jävla omöjligt. Hakan är full av ärr som är ihopsmälta till ett stort + en oläkt jäkel som trilskas. Sen så hittar man en pyl i pannan och en par på vardera kind, klämma klämma och krafsa ltie, kommer inte ur annat än vätska och eventuellt lite blod, beror hur mycket man pinar. Sen när det blivit ett sår så känner man en liten pyl där inne, klämmer och så sprängs den, S K Ö N  känsla. Sen så går man omkring och ser ut som en pizza i plytet, men vet ni jag bryr mig inte. Jo lite kanske, men inte så mycket. För då skulle jag ju låta dem vara. Men det är värt det är petandet och pillandet, det är sååå kul, nån sorts terapi.

Jag är heller inte ensam, har sett flera jämnåriga som går omkring med röda blemmor (tröstar ju). Sku ju vilja klämma på dom å, men där går väl gränsen. Fast på Jenny får jag, hon får oftast en stor, när hon får. Hon har hög smärtgräns och biter bara ihop när man klämmer från roten tills finnjäveln visar sig. Sen öppnar hon de tårfyllda ögonen aaaah.

-----------------

Igår var vi hos mamma och pappa på middag och senare på kvällen kräftor. Fittigt gott. Jag och Chrille åt nog för 6 personer tillsammans. Maten var så himla god. Och efterrätt hade mammsen lagat, vääärldens godaste. Li fann en ny kompis hos grannen, Axel 9 år. Och de lekte både i hennes rum och på granngården, sent. Tills hon vart ilsken och känslig. Då erbjöd mommo att hon skulle få sova där. Vilket hon inte tackar nej till. Hon somnade nog innan "Du käre lille snickebo" hade spelats klart på CD´n.

Själv for man barntom hem för att vakna till det där förbannade telefonalarmet imorse. Jobb. Jag hatar, verkligen hatar att måsta ha klockan på ringning, det är inte min grej. Att jobba 8-16 skulle inte funka i min värld. Tur att man får jobba kvällspass för det mesta. Jag har ett rätt så enkelt liv ändå, som slipper ha klockan på ringning 7 måndag-fredag, fixa och dona för att ha barnet på dagis innan 8, för att själv hinna till jobbet till 8. Näpp, Dillens 12-20-pass, d e grejer d.

Idag efter jobbet har jag bara varit. Njutit i min ensamhet, tvättat 2 maskiner tvätt och donat på. Li har varit hos mamma och pappa hela dan. Chrille for med dem till stallet, de skulle RIDA. Fniss. Jag bestämde mig för att stanna hemma, mitt hästintresse brinner inte så jag måste åka dit direkt efter jobbet lixom. Det räcker att haka på sådär var trejde var fjärde gång. Man lär inte bli stallflicka vid 30. Fast min pappa vart det vid typ 50 så behöver inte hans dotter bli det  =)

Hört från 7-8 årig kille, som stod och granskade mig från topp till tå på Dillen häromdagen:

-SKA DU FÖDA BAARN?

Gu va rolig grabb. Barn e så härligt spontana.


***


Bärbar DVD spelare, simning och hetsätning

Jag har lovat Li i en par veckors tid att vi ska införskaffa en ny bärbar DVD spelare, då hennes förra nu börjar ge upp, den funkar lixom var tredje gång. Int så kul. Men som jag skrev tidigare, den var gratis, den har rest jorden runt, det GÖR INGENTING att den är trasig. Men idag började den strejka IGEN. Så sade jag irriterat:

-Ja imorgon skulle vi faktiskt kunna åka och köpa en ny.

-Men mamma, varför säger du sådär ALLA dagar?


Hoppsan. Ja varför säger jag det? För jag känner verkligen så varje gång apparatjäveln fittas. Och jag VILL köpa ny. Men vipps så funkar den igen, och då glömmer man bort att det behövs en ny. Och imorgon är jag ledig, så då KAN jag åka och titta på en ny. Det kommer så sköna kommentarer ur den där lilla, men fylliga munnen, så man blir helt paff.

"Efter maten" skulle Li och jag åka och simma till Mariebad. Efter middagen visserligen OCH en riskaka, en Pippifilm och ett äpple senare var vi i bassängen. Och det simmades. Oj vad hon övade, utan puffar. Efter simningen hade vi med oss pic nic. Så det vart kvällsmål med smörgås, banan och apelsinjuice i omklädningsrummet. Annars skulle vi väl rykt ihop så hungriga som vi var. Via Minimarket och köpte "massa smarrigt" (ostbågar och pop corn).

Hem och fredagsmysa. Pappa Chrille hade lite ont i magen och var soffis. Men var piggare när vi kom hem. Nu är det mindre än halva stora påsen ostbågar kvar, popcornen vart d några vita salta kvar i skålens botten (påsen höll på och brann upp medans den poppades, såg t.o.m en låga i micron, so fresh!) och det klarade vi av på 1 vuxen och 1½ barn. Siddu va vi kan! Jag är mätt ännu, trots 3 timmar senare, vill inte ens smaka på mitt nybakta bröd som jag nyss tog ut ur ugnen. Det får bli morgondagens frulle.

IMORGON ÄR JAG LEDIG. Enda lediga dagen denna vecka, e d därför jag har trötta ben och vill gå o sova?! Måste in via Bettans med lite mera grejer på fm. Klockan ett imorrn ska vi till travbanan och titta på Eldorado när han tränar lite, vi är bjudna på middag till mamma och pappa och kräftor på kvällen. Slurpens. Kanske måst via Alko oxå och hämta nåt gott alkoholfritt!!! Nej nu ska jag sova. Och det ska bli SKÖNT.


Klädparty!

Är du å en sån som lovar att komma och sen får förhinder rätt snabbt inpå det planerade partyt och måste avboka? Nu syftar jag givetvis på Me & I klädpartyt. Det krävs helst ett visst antal gäster för att det ska vara någon idé att ha party. Man kanske bakar, förbereder ett och annat inför de inbjudna gästerna. Och så får de förhinder. Samma dag eller kvällen innan. Va?? Nej inte du oxå! Idag vart det hux flux 2 avbokningar och kvar vart vi ju som tur var 3 st + några barn, tur d.

Stor eloge till Susanna som tog sig ända från Strömma, över 3 mil enkel väg, med huvudvärk (? eller nåt liknande, för kry var hon inte) och var väl här max 30 minuter, gjorde en nätt beställning och måste dra tillbaka 3 mil hem. Gullevän. Fast jag tyckte ju synd om henne då hon var så hängig och slut, men strongt att komma! Tack Sannis.

Jag är inte sur eller nåt på de där SVIIIKARNA, men det är så typiskt att det kommer annat emellan. Jag har säkert gjort nåt liknande själv nån gång, påminn mig bara! Iallafall så var kläderna JÄTTEFINA och jag fick ihop en liten beställning innehållande:

-en topp/tunika till mig själv (mörkgrå med vita moln, och snörning i rosa ovanför kulan, som kan användas innan, under och efter graviditet, smart!
-värdinnegåvan. Gratis! En röd tunika med dödsskalle på åt Li.
-ett REA plagg. Fleecejacka i rött åt Li med dödskalle på.
-ett par sköna, snygga plyschbyxor åt Li, bruna.
-en tunika till åt Li, i rött/orange och stora blommor, cool.

Nu har jag förmodligen glömt att skriva nåt. Återstår att se vad beställningen innehåller sen när den kommer, blir väl julafton som vanligt.

Li träffade en ny kompis Jade, Sofia Alholms sötnos, som ville ha mera shoklaaa. Kusinerna Samuel och Dessi var med och fick sig lite nya plagg. Satan vilken plötslig halsbränna jag fick. Måst rota fram Rennie.

Bettans har givit över 80 euro på 2 dagar, sen så ska man ju skänka 30 euro för bordshyran oxå. Men jag har några dagar kvar att sälja skrot, så jag hoppas det kommer in några slantar till, även fast jag redan är helnöjd och har sålt över förväntan.

---

Bäst jag går o lägger mig så jag inte vaknar försoven 08.54 imorgon bitti igen (!) Fast jag var och öppnade butiken redan 09.04, slå det ni.

---

MVC

I förrgår var jag på det månatliga besöket till Mödravården
Jag hade för en gångs skull frågor till barnmorskan, som jag ALDRIG har annars, får ju total bläcka när jag kommer dit, nej inga frågor jag undrar över är det enda som seglar min tunga. Men nu frågade jag bl.a om att ungen kan vara inlindad i sin egen navelsträng så livlig som den har varit från tidigt. Skulle inte förvåna mig om strängen är sju varv runt halsen och mellan skinkorna oxå. Men det kanske man ser på 3D ultraljudet vi ska göra i Stockholm om 3 veckor. Starka fina hjärtljud hade kraken, låg på ca 130 slag per minut, mitt Hb hade dock börjat sjunka. Så de rekomendationer jag fick med mig hem var att köpa Kreuterblutsaft (järn) och stödstrumpor (i och med att jag står och går hela dagarna). Jag har inhandlat både och.

Och när jag kom hem från jobbet ikväll och drog av mig de tajta jeansen får Li stora ögon och utbrister med förvåning: "såna där har Fammo oxå!!" och pekar på mina hudfärgade stödstrumpor som når lite över knäna.

******
Bettans
Imorse var dagen då det omtalade bordet skulle fyllas på Bettans Bod. Jag åkte dit med alla 10 bananlådor, fick 8 tömda, så det är 1½ kvar i bilen, som jag ska fylla på med bara folk handlat lite. För det lär de nog göra, de stod där och rev och slet innan jag ens fått upp allt på bordet. Skitkul var det iallafall. Skulle vilja gå dit redan imorgon och sortera och fixa, kanske tar en svängom dit på lunchen och kikar hur det gått  =)  Skönt att bli av med så mycket "skit", jag har fortfarande några lådor i Espens källare som jag skulle vilja hinna få sålt innan dessa 5 dagar passerat. Ska redan boka nytt bord till November. Det lär vara lång väntekö på klädborden.

******

Imorgon kväll 18.30 är det klädparty Me&I som gäller på Södragatan 24. Så är du sugen, hör av dig och kom över!!

*******

JUNIBACKEN

Där fanns bl.a Muminhuset, Alfons Åbergs hus, Mamma Mu och en massa andra som jag inte minns vad heter. Har ni barn som känner till och diggar Pippi, Madicken, Emil, Mumin, Mamma Mu så är detta ett perfekt avbrott i vardagen.

I lördags var vi då asså till Junibacken. Jag, Li, kusinerna och faster Camilla. Åh sagotåget! Jag vart helt salig, vad fint det var. Jag orkar och tänker inte förklara, ni måste åka dit själva för att förstå. Ungarna var nöjda och glada hela dagen. Hur kul jag tyckte att det var att springa upp och ner i Villa Villekulla och rutcha ner är inte väsentligt här, men jag hittade ett litet trappsteg att vila arlset på, så ungarna fick springa av sig ordentligt.

I souvenirshoppen sen så skulle Li få handla nåt för tjugan som fammo Runa skickat med. Från sagotåget så vart hon ju fascinerad av Bröderna Lejonhjärta för att dom dööör, och av draken Katla, så en sån saga ville hon ha, och en Emilsaga förståss. Pengarna räckte. Sagan om Nangiala spelas nu morgon som kväll. Imorse när jag skulle åka på jobb hörde jag att hon var vaken i sitt rum. Där satt hon i sängen och lekte med sina Magstix och lyssnade på Bröderna Lejonhjärta. Mamma den är inga läskig, jag blir inga rädd. Min tuffa tjej, se filmen bara så ska vi se om du ändrar åsikt   =)

image66

Karius, Bactus och Rasmus

Är man hästägare så måste man ju hjälpa till att sköta hästen oxå. Så snälla moffa ha köpt en mini grep som hon kan mocka skit med. Och tur är så har skottkärran i stallet 2 hjul, så balansen hålls när hon ska skuffa.

Kan tänka mig att allt tar L I T E längre tid när det ska  h j ä l p a s   t i l l . Jaja, man behöver inte ha bråttom. Hon är ju supernöjd att hon varit till "nytta". Innan hemfärden fick hon rida på en äkta hopp tävlingshäst Rasmus, fast hon ska nog träna lite på det där med hållningen.

image64

Förra veckan var det dax för 3 års kontroll till tandläkaren. Där kollades att inte Karius och Bactus varit på besök, fina vita tänder, utan hål och stort gap. Givetvis telefonkameran i högsta hugg. Hos tandläkaren:

-Jaha Li. Brukar du få äta godis då?

-Joo.

-När då?

-På lördagar.
(Rösten sänks till nästans viskande, nån obehörig kan ju höra) Men vetdu, en gång va mamma och jag lite busiga och åt en godis fast det inte var lördag. (*fnissar*)

Jäkla unge, det var ju vår hemlis.

Lite morrningar

Nu for Chrille ut och segla med Caj och Cajs nya segelbåt. Jag är ju lite irriterad så jag hoppas de får segling av. Lite regnstänk och ordentligt med vind i seglen, så är han förmodligen nöjd när han kommer hem på lördag.

Strul med diverse kräftskivor och arbetspass, så byttes nu planerna helt ut för lördagen. Med push från svägis om en lite tripp nånstans beslöt vi oss för Junibacken. Så på lördag blir det inga kräftor, inge jobb, utan resa! Jippi! Jag njuter att resa med Li, att göra saker tillsammans med henne. Det är så roligt! Men varför är det "aldrig" tvärtom? Tänk om Chrille istället skulle sagt: "Jag tänkte dra med Li, Caj och Samuel till Skansen på lördag, så får du vara hemma i lugn och ro". För det första skulle jag satt i halsen om jag hört det och för det andra skulle jag förmodligen svarat: "Me-men, jag vill oxå komma mee". Nu är de påväg och segla och Li är på dagis, idag ska mommo o moffa hämta från dagis och imorgon faster Camilla (OCH SAMUEL!! Sa Li) då jag e på jobb.

Nu har ryggen börjat bråka, inte i någge fogar eller sånt som jag haft innan här. Utan samma jävla problem som jag hade när jag väntade Li och sprang på akupunktur varje vecka. Det är lixom i musklerna i mitten av ryggen, som om de skulle få mjölksyra efter 15 minuter på en stol, eller som i natt t.o.m när jag ligger ner. Stå och gå är bäst, och tur är att jag inte längre sitter på nån kontorsstol och ugglar, utan verkligen står eller går när jag är på jobb. Så det ska nog bli fint att åka på jobb idag, det har varit många dagar ledigt nu.

----------------------------
Gravvainfo:
v. 27
65 kg (+5 kg) - 92,5 cm
Hormonnivå: HÖG
----------------------------


Tack gode G-d för att jag har en näsa

När jag traskade för att hämta Li till dagiset igår klippte en dam gräset på v.esplanadgatan. Jag vart zombiansk och var nära att gå dit och stänga av klipparen och vippa omkull den för att sedan sniffa på det nyklippta gräset blandat med bensinångor undertill. Jag andades djuuupt in, aaaah, fy fan vilken härlig doft! NYKLIPPT GRÄS!! Vad skulle jag göra utan min näsa?

Ingen dagisdag med strandväder.
Mindre nöjd över mitt kraftiga luktsinne var jag idag när vi gick till Lilla Holmen. Där var det STORA fågelblajor över hela gräset, man fick hitta en plätt mitt emellan dem. Och det kom oser från dem, bläh. Efter ett tag på stranden mötte vi Ulle och Fanny, kärt återseende mellan Li och Fanny. De har inte setts på hela sommaren och lite till på d. De lekte och plaskade i vattnet, rullade sig i sanden så sanden fastnade riktigt hårt i skalpen, glada för att få vara tillsammans igen. Men efter typ en timme eller två tog Li nacksving på Fanny i vattenbrynet. Det tyckte inte alls Fanny var lika roligt.

---------------------------------------------

Kommentarer på stranden:

-Oj NU börjar du VERKLIGEN bli stor!

-Herregud va stor du e!

-Å nu har du börjat få sådär härligt fin mage.

-Gu va jag saknar att va gravid när jag ser dig.


Vissa kommentarer är bättre än andra  =)   och alla har ju olika åsikter om graviditeter. Själv tycker jag att jag börjar bli otymplig, och när jag dessutom får sådär stelt i ryggen av att sitta så går man ju som en mumin när man nyss stigit upp, det gör ju ännu mer en att se ut att man ska föda imorgon. Annars går det fin fint, men som sagt, nu börjar jag känna mig höggravid, och till alla som undrar, det är 3 månader kvar ännu  =)
---------------------------------------------
Ikväll ska jag på kalas med kräftor till Jenny. Mums, ska se till att inte få i mig så mycket middag här vid fem, så är man lagom hungrig när de röda dukas fram. Alkoholfritt vin och alkoholfri öl har jag självklart med mig i packningen.

G L U K O S B E L A S T N I N G

(För er som inte vet vad glukosbelasning är kan ju googla om det, men kort och gott: jag har diabetes typ 2 i släkten och måste genomgå en undersökning om det finns risk för graviditetsdiabetes)

Söndag:

Fastande efter klockan 20.00
Endast vatten framt ill 24.00

Törsta ihjäl och vara hungrig hela natten.

Måndag:

07.20
ringer klockan, upp o hoppa! Inte dricka. Inte äta.

07.45 ropas jag in till labben på sjukhuset, provrör nr. 1 töms ur en ven i högra armvecket. Dricker glupskt upp ca ½ liter (?) sockerlösning (frukost!) Sitter i väntrummet 1 timme och läser en tidning, vrider och vänder mig i olika ställningar, OBEKVÄMT!

08.50 ropas jag in igen för att fylla provrör nr. 2 med blod. Blir erbjuden en brits, då det inte är så jävla skönt att sitta på en stol en timme till...dynar bort och blir väckt för tredje och sista blodprovet 09.50, nu tar d ont i mina ömma vener. 3 stora hål i armvecket senare får jag åka hem. Har en saftig nektarin i bilen och väntar. Saften ur den rinner som snålvatten ner över mitt gråa linne. D skiter jag i. Fy fan va gott!!!

DUV?

När man är uppställd för bild men inte beredd, kan det gå lite tokigt. Iallafall om man är fler, klockan är 2 på natten, om det har gått in lite diverse drycker och fotografen har 2 promille och är amatör. Såhär kan resultatet bli:

image62


fast det var meningen att det skulle bli såhär:

image63

Gravid

Det finns ju olika åsikter om det där med att gå och känna på gravida kvinnors magar. Jag läser överallt att det är "förbjudet". Min mage är rätt så orörd så jag blir nästans glad när någon kommer och klappar på den (än så länge iallafall).

En och annan karl har varit där och klappat och känt av ren nyfikenhet, tjejerna har mer respekt. Men idag kom "Skomakar Micke" av alla förbi med sin egen supersöta minsting hängandes i famnen och klappade några gånger på den spända kulan medans han drog en kort story om hur olika syskon kan bli. Jag vart lite småställd, men vissa ser det där pajandet som naturligt, och så är han ju ganska snygg, så trots att jag knappt känner honom så var det helt okej  =)   men jag kan säga till er vänner, ni får känna  =)  d e helt okej.

En annan sak. Jag är helt GALEN på lukter som: betong, källare, avgaser, bensin, instängda förråd och dyl. Jag bara står där och drar in och NJUTER, det luktar SÅÅ GOTT! Jag gillar lukterna i vanliga fall med, men just nu är det horibelt. Jag måste gå in i utelagret på jobbet emellanåt och bara dra in. Här hemma finns d ju källare. Garage ar oxå den där beroendeframkallande betonglukten. Mmm...

Hungrig!

Gravvainfo: hoppsan, uppgifter saknas.

Vardagar kan se så olika ut


Såhär kan det se ut en eftermiddag när det varit hämtning från dagis...

image59



...och såhär en varm dag i Strömma på klipporna.

image60
image61

Mobiltelefon med kamera är ju ovärderligt!

Ett dygn som Strömmabo

Igår packade jag och Li ner dittan och dattan och drog iväg till Susanna och pojkarna i Strömma Hammarland för ett dygn. Vi åkte ner till "klipporna" och "badade". Jag kände iallafall på vattnet med ena foten. Ungarna var nog blöta överallt trots att de inte var i och doppade sig, men d finns ju hinkar att fylla med vatten och hälla över sig.

Tacos till middag vart det, gott i vanlig ordning. Sen fick barnen ostbollar och filmmys till "Björnbröder" till kvällen. Li fick sova på madrass i pojkarnas rum och jag på Sebbes sida i deras säng, då han jobbade natt. Sov sådär, härligt var det med alla skogsljud, då de har skogen precis vid gården, när vi hade fönstret öppet. Men har ni någonsin hört en fasanjävel skråla? D ha jag, herregud vilket konstigt läte. Fast behagligare än när Li knorrar och är trött, törstig o pissnödig mitt i natten.

07.55 var det dax för alla 3 ungar att börja dagen  =)  lite loj har man varit idag, men det har gått så bra så. Allt har varit så avslappnat och skönt. Efter en 30 minuters stekhet promenad (Susanna, jag och Bianco, ungarna var hemma m Sebbe) drog vi ner till klipporna igen, skulle det inte vara dåligt väder idag? Hett så in i vassen, jag var inte många cent från att doppa mig. Men det är en liten pina när man inte kan hoppa rakt ner i spa´t, utan måste pina sig lite med vatten upp till låren innan man kan kasta sig i. Skyller på d.

Efter en sen god lunch, som Susanna stekte ihop (PLÄTTARRR!!) lekte ungarna ett tag till, och vid tre tiden började vi packa för avfärd mot avgasiga stan. Raka spåret hem. Kände hur krafterna bara rann ur mig och jag måsta lägga mig på soffan. Och där låg jag, bortsett från matlagningspausen 20 minuter fram till 19.30. Däck väck. Skönt.

Underbart med en stadspaus till barr- och lingondoft, med syrsor som spelar och vinden som rycker i trädtopparna. Nu ska d bli skönt att jobba imorron igen. Tack för allt Susanna!

En sjötripp

Efter frukost på Hotell Esplanad så bjöd dagens soliga väder på sjöinspiration, trots den där rykande motorn så gav jag med mig, sjön suger ju faktiskt. inte. Med pic nic med, fammo Runa, Bianco, Li, jag och Chrille begav vi oss söder ut från västra hamnen till "släta klipporna". Det var rikigt skönt.

image58

Sjöturen bjöd på bl.a:

-lite teater inkl. pang pang lekar mellan far och dotter, tror de sprang omkring och verkligen lekte i över en halv timme med pinnar som "bysse".
-
Nakenbad, jag har inte varit i spa´t i år än, och knappast Runa heller, så de resterande svalkade sig i det svinkalla vattnet. Även grannarna på klippan brevid tog sig nakendopp.
-Käk. Färska hallon, vindruvor, mera frukt, olika mackor, kaffe och kanelbullar.

------------------------------------------------------------------------------------

På kvällen var jag åter igen till Espen och rensade igenom mitt flyttgods som ska till Bettans Bod. Jag hittade min låda med gamla fotoalbum, och man börjar faktiskt garva. Finner lixom inga ord över hur man såg ut. Synd att jag inte har nån scanner.

Åter ½ låda skräp rakt i sopis
1 låda till Bettans-samlingen
och 1 till Emmaus.

Det har minskat med rätt många lådor i det där stackars förrådet i Espens källare. Snart kan de få in lite hotellprylar dit över vintern, för de stänger ju hotellet på torsdag, för sjömansskolans mindre lugna elever  =)  då ska jag ha rensat klart. Hälften av det jag satte i skräplådan som skulle kastas var ju förståss Li och rota i "mamma kan jag få den här". Slutade med att hon släpade hem en kass med diverse prylar, inkl. mina fina barbiedockor som jag hitta. Barbie, Ken och 2 barn, och en riktig snöprinsess Barbie, som nya. Resten var rent sagt skit. Trasiga porslinsgrejer, färgat plastdekor till julgransbelysningens lampor etc. Men glad vart hon och tackade mig sött med en lång ramsa som gick ungefär såhär: Tack snääälla mamma för att jag fick alla dina gamla grejer. Du e sååå himla gulli, skrulli, söt, pungsmör!

Nu e man täppt i näsan (?) tröttheten har visat sig enorm under helgen, tur att man är ledig imorgon ännu, men jag har inga större krämpor. Förutom att jag skulle behöva TENA blöja,  ja det är iallafall ingen risk att mina slemhinnor torkar ut kan jag säga. Herregud! Var kommer allt ifrån???

Imorgon ska Li sova hos mommo och moffa igen, då jag börjar 9 på tisdag. Och det funkar ju inte för mig vet ni ju redan. Hon tycker att det är lajbans, och vad är bättre än det. Hon har redan planerat att hon ska ta med cykeln dit, och att hon inte behöver nåt snöre som man kan dra henne med, som hon hade sist (flera månader sedan), för nu har hon ju druckit "prottiindrink som farsan och fått såå starka muskler".

Utklädningsryck!

Hörde hur hon kånkade och stönade från sitt lilla rum. Ut kommer hon bärandes på en plastlåda på hjul, som har legat längst in under hennes säng. Utklädnadslådan som aldrig rörts. Det låter ju lyxigt "utklädnadslådan", den innehåller i och för sig bara en Pippi utstyrsel och "princess grejer". När hon kom med sin rosa jompadräkt och princessväska säger hon "jag har nåt häftigt i väskan", så man verkligen inte skulle tro att det är nåt princessigt över henne.

104957-56

Ska och kolla in Röda Kors marknaden nu. Vädret är lagom varmt, ingen strålande sol som stressar, så vi har varit inne hela f.m. Men den får gärna komma imorron.

Trevlig helg!

Nu måste hon väl ha varit snäll

Börjar med att skriva G R A T T I S kusin Sandra på födelsedagen! Nu är du åxå en 30 plussare. Tvätta inte badrumsspegeln, och byt ut lamporna till svaga 30 wattare, så syns rynkorna mindre. För övrigt så kan man vara glad att man blir snyggare med åren, för jag hitta fotografier från högga häromdagen, fy fan hur man såg ut.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Igår möts jag i dörren av en något så glad flicka som berättar att hon fått en häst! Och det är sant. Li, moster Jessica och moffa Bror har köpt en häst, eller pappa Chrille köpte 1/3 del till Li. En sexårig varmblodig travhäst som heter Eldorado Broline. Vi var ju självklart och hälsade på ikväll när den anlände efter en lång resa från Sverige. Så nu har syster min projekt igen, sätta igång kraken, som varit lite misskött på senare tid. Han var så snäll, stod i stilla och lät sig behandlas hur som helst, trots den långa dagen.

Får se om det blir nån stallflicka av Spidermantjejen. Hon gillar ju att sitta på hästar iallafall. De hade lite svårt att tro att det var sanning hon pratade på dagis idag, vilket är helt förståeligt, det är inte varje tre åring som har en egen häst.

104957-55

I övrigt så har jag en liten släng av foglossnings symptom igen. Det drar och strålar i svanskotan, läste på nätet om det och nu vet att jag inte är ensam. Det känns som om nåt håller på att gå av. Men det känns bara när man böjer på nacken framåt eller böjer sig ner. Så det är väl bara att undvika d då. Går säkert över.

Är ledig hela helgen, och jag tror nästan inte det är sant. Va skönt. Och bra väder har de lovat oxå. Tror jag ska gå o sova tidigt idag, är trött!

Ammeh härriguu va gott de kan vaa

Tröttnar inte på min smoothie som jag nästan dagligen mixar ihop. Idag vart det en vid 10.15, så magen inte är fullproppad med en massa frukost när jag ska äta lunch innan jobbet 11.30.

Då mina närmaste blivit fisintoleranta så beslöt jag på Thailandsresan att jag skulle sluta med komjölksprodukter. Att sprida kloakoser efter mig rör mig inte i ryggen, men det är ju det att man får lite färre vänner. Nu mår magen bra och jag kör med soja- och havreprodukter istället, fisarna innehåller inte längre dynga. Lite mjölkprodukter gömmer jag in då och då, så varken kroppen min eller bebisen ska vara helt obekant med den underbara mejeriprodukten, som jag egentligen älskar.

Såhär enkelt är det:
en vanilj sojajoggis
ca 1 dl sojamjölk
ca 1 dl Oatley havredryck
hallon
blåbär
MIXA!

Innan du dricker den ska du sätta 2 tsk hela linfrön i. GOTT!
Givetvis kan man ju byta ut sojajoggisen och mjölken till vanlig mjölk.
Den ska vara ganska tjock. Och OM man tröttnar på smaken kan man ju byta ut bären till t.ex jordgubbar eller vad fantasin nog ger.

Hur gör ni???

I sommar har jag inte kunnat ta ett 9-17 pass, för det innebär att jag måste väcka Li klockan 8, stressa och strida och till följd på det få en grinig och trött unge hem från dagis. Igår måsta jag ta ett sånt pass, men då kunde käre mommo o moffa ha henne över natten, för de har nu startat sin semester. TACK  =)  Så jag kunde åter igen undvika en sån där jobbig morgon.

Det finns även 10-18 pass nu på sommaren, vilket passar mycket bättre. För att väcka henne kl. 9 är ingen fara då hon oftast är vaken redan, eller håller på och vaknar vilken minut som helst. Det går oftast bra, hon kikar på TV 10-15 minuter medan jag fixar fram frukost. Sen stänger hon snällt av och kommer till köket och sätter sig. Att det sen måst ta 25 minuter för att få i sig en macka har jag NOLL förståelse för. Det ska slickas på smöret, och smålekas med allt, och munnen går i ett, utan att tugga på mackan. Men jag hinner konstigt nog alltid till jobbet i tid, även fast 10.05 kanske är 5 minuter för sent, men det är sällan det händer och hellre det än att starta strid under påklädnad och skiljas från varann med humöret i botten. Har så goa arb.kamrater som verkar ha full förståelse..

Det jag däremot inte hinner med är att rasta Bianco (taxen) innan jobbet. Tur att man har en sambo som jobbar natt och behöver hem och tutta lite efter jobbet och kan gå ut med henne efter sin fm. tupplur. Och borsta håret, vad är det? Viktigast är tydligen att få iväg en glad, och någolunda fräsch unge till dagis. Att man själv sen har fläckar på tröjan och gårdagens strumpor på sig bekommer mig inte...... tills jag står där på arbetstoan och gnuggar med vatten, kommer ut och ser ut som jag läckt bröstmjölk.

Hur fan bär sig folk åt? Stiger ni upp klockan sju och ler "ännu en ljuv morgon" med grus i ögonen och börjar dagen långsamt? Smart nog. Fast det förutsätter ju att man går och lägger sig i tid. Har ju vakat till två/halv tre tiden de senaste nätterna och stiger nog glatt upp när Li vaknar runt nio, eller iallafall när hon vill ha frukost, hon brukar få klara sig själv en stund så jag får morna mig. Men i morse vaknade hon redan kl. 8.15 och då hade någon verkligen limmat fast mina ögonlock, jag låg och försökte få upp dem till nio, då ringde klockan och vipps så hade limmet löst upp sig.

Konstigt nog så klarar jag mig utan sömn tills midnatt passerat igen. Och energi har jag, jag går på som en duracell kanin men kan emellanåt känna att benen och fötterna värker, att ryggen och nacken spänner lite. Tänker "imorron ska jag iallafall boka massage tid" och så är jag igång igen. Jag har fortfarande inte bokat massagetid, nacken är hård som sten och man behöver inte peta mycket där för att svettningarna ska börja.
----------------------------------------------------
På min Ta hand om dig-lista står det:
Massage
Havsbris behandling hos HELA KROPPEN (som jag fick presentkort av Susanna)
Tandläkaren
Floating
Portömning
---------------------------------------------------

De ska va Spiderman


Hon har fortfarande inte vuxit ifrån det jag trodde var ett tillfälligt infall av Spiderman-sjukan. Med lärdom av kusin Samuel, de större pojkarna på dagis och kanske Joel, så har Spiderman blivit den där häftiga symbolen som föser henne samman med grabbarna. "Jag har Spiderman pyjamas hemma" säger hon till grabbarna, hakar på och tycker sen att hon är en i gänget.

image54

Nu har jag gått så långt att jag köpt Spiderman påslakan och dynvar till henne (hon hade bara ett eget set påslakan+dynvar från förut, så det behövdes ju iallafall -puh, godkänt). Jag kan inte räkna gångerna hon upprepat "jag är så lycklig" och "jag är SÅ glad" om den älskade gåvan. Känns ju ännu bättre när hon verkligen är överlycklig för ett sketet påslakan. Nu har hon, efter en timmes nåjs, äntligen fått gå och lägga sig och myser med Spiderman och ropar "jag är så glaaaad" i kudden med spindelnät på.

Hon e faktiskt cool.

----------------------------------------------------

Dagens förvåning No: 1
Såg att det var loppis på torget när jag cyklade hem från jobbet. Intressant tyckte ju jag.
-Ska vi åka till torget och titta på loppmarknaden? *fliiin*
-Nämmen jag skulle vilja gå och sova, jag är trött...
Glöm d.

Dagens förvåning No:2
När JAG var sugen på glass från Robert´s ( = MÅST ha glass NUU), men Li ville cykla på cykelkarusellen på torget.
-Ska vi gå till Robert´s och dela på en glass istället??? Frågar jag entusiastiskt med clownflin.
-Men glass äter vi på lördag, för så gör man. Jag vill cykla...
Ooops.

RSS 2.0