Moderna barnvakterDen här bilden vart ju bra. Nu sitter han i badet igen, det är dit jag sätter han när jag vill ha några minuter över. Kranen på och han sitter o leker, och pratar för sig själv där, man hör bara hur d skramlar och fnissas. Li fick 101 dalmantierna filmen av nissarna igår, så innan hon slagit upp sina blå imorse så satt hon framför DVD spelaren. Men hur lät d här, ena ungen i badkaret och andra framför filmen, så jag själv kan sitta framför datan. Nej nu klickar jag på "Spara&publicera". Bye.

Nattprojekt

Nu har jag snart avslutat ett rejält projekt
Igår kväll plockade jag isär Lis och Jeffs gamla Brio barnvagn som jag nu tänker sälja. Jag kastade allt som var tvättbart in i tvättmaskin, inkl. sufflet med nån kvarsittande, icke borttagbar stålpinne, jammen d resulterade ju i att madrassen hade slitits sönder, helvete, sydax. När jag tråcklat ihop den halv ett på natten måsta jag tvätta upp hjulen som låg på baddning i badkaret, skruva ihop suffletten så jag fick bort alla lösa delar som låg så vackert utspridda på vardagsrumsgolvet. Nu är allt torrt, helt och rent igen och det som återstår är lite finjustering på chassit som Chrille lovat åta sig. Sen blir det bild och in i tidningen OCH här, man vet aldrig vad det finns för läsare som kan vara intresserad.

När jag väl kom mig i säng 01.15 så börja det. Jeff hade sovit som ett ljus, utan ett pip fram till kl. 2, men då satte han igång och höll på och skrek och sket, fick supp, tutt och t.o.m famnen fram till klockan 4. Och sov som om suppen varit valium fram till 09.10, truga i han välling så somna han om till 09.40, tackar jag han för.

Idag ska jag pussla ihop vagnen och så är jag lite Mattssons sugen. Har redan ringt svägis och lockat med sällskap. Frulledax!

Boxningsresultat

HARTWALLARENAN, Helsingfors fredag 28/11
Robbe vann mot kortväxt litauenskt motstånd! Grattis grattis. På hemmaplan och allt. He´s good. Fan va d sku ha varit schysst att va där o heja. Men det går väl fler tåg. Sandra (min kusin/hans flickvän) hade första parkett och kunde säkert se sin pojkväns porer fyllas med svett. Spännande. Han ser så grym ut på bilden och jag har svårt att tänka mig honom annat än tillbakalutad i soffan, lite loj, lite lugn. Snacka om ON/OFF-effekt. Go Robbe!Läs mer på : HBL

Nybörjar märket

Idag drog jag alone med båda småpruttarna till Mariebad på årets sista babysim. Och det vart ett lyckat avslut, Li tog nybörjarmärket, vilket innebär:
-simma 10 meter
-hoppa från kanten
-flyta som en sjöstjärna
-hämta något från botten på bröstdjupt vatten
och så gjorde hon en bonus och drog en framåtkullerbytta under vattnet.


Jag måste då säga att hon är verkligen duktig, inte ens 5 år fyllda och simmar  på det där viset. Lite intressant var att hon först simmade 10 meter + (sick sack mellan människorna, från kant till kant), sen berättade hon för ledaren Mikaela och så bad Mikaela henne göra om det så hon kunde bevittna det, så 20 meter sim på mindre än 5 minuter.

När vi kom hem och ätit lunch, bäddat in Jeff på balkongen, så åt vi godis tills det stod ut genom öronen och pysslade i lugn och ro. Nu sitter jag hos mamma o pappa och äter födelsedagsmiddag, mamma fyller år. Även nissarna väntas dyka upp med en par paket till barnen här. Nu kommer tjinuskitårtan fram...

Här sitter ...

Här sitter jag med jävligt snygg frisyr, men fett sjukt i skuldran. Nån muskel som har en sämre dag. Burana, tiger plåster o nån salva från apoteket som jag  påtat på lindrar men... Aj! Första känningen fick jag imorse då jag tvättade diskhon med diskborsten och drog runt, hugg. Svårt att göra vissa rörelser med högern. Det där tigerplåstret kyler, så nu fryser jag oxå. Går säkert skitabra på babysimmet imorgon d, ja för vi ska åka iallafall. Detta är dock sista gången för i år. Me and the kids, men jag har ju barnvakten Li med mig:

1. Idag satt jag i ena soffan och stickade lite på Lis halsduk, Jeff tog sig upp i andra soffan, Li fick ansvarskänslor och började sätta filtar på golvet nedanför så d skulle va lite mjukare ifall han ramlade.

2.
Jeff fick sin eftermiddagen-gnäll och Li gav ett förslag: "mamma spänn fast han i bilstolen så sätter du på Pingu åt oss, då e han lugn. Mycket riktigt, tutten o vovven och 30 minuters lugn hägrade.

Och idag smög hon efter mig då jag var ner till förrådet med grejer. Medans jag plockade in dem i förrådet så frågade jag henne ifall hon kunde gå och ta ner tvätten i tvättstugan. När jag var klar med mitt, var hon klar med tvätten. Världens bästa unge har man.

Denna dag

Idag åkte jag hemifrån klockan 10 och kom hem igen vid sju
Klockan tio åkte jag med Li till dagis, sen parkerade jag utanför Citylivs på deras kundparkering, lämnade tungklumpen i bilen med Mamma Mu saga på och in o köpte 3 st Bönans sallad. Till bilen, Jeff satt lugnt och lyssnade på saga och snuttade på tutten. Kastade in salladerna och skenade till Företagsbyrån med min arbetstimlista. Där fick jag veta att jag har en par tusen att hämta ut för införtjänad semester, tackar och bockar, kunde inte komma mer lägligt. Hade inte alls räknat med nå såna pengar och semestertankarna är längst bak in i hjärnbalken. Slirade vidare till bilen. En fortfarande skitnöjd Jeff satt i bilen och var så glad av att se mig från andra sidan rutan. Tog med honom och sprang in till posten och hämtade ett H&M paket och till banken och hämtade ut mitt 4:e bankkort på lite över ett år. Sen gasade vi iväg till Krokens café och barvakteri.

Käkade och snattrade, matade Jeff, lade honom o nassa, sen full gas till KlippUpp, där Jennie Roberts drog sina magiska händer genom mitt hår. SKÖÖÖN massage i skalpen. Fick lov av svägis att jobba medans Jeff sov, hon skulle ringa då han vaknade. D vart 1½ timmes jobb, fick en hel del gjort, tänk att han behagade att passligt sova 2½ timme. Sen drog jag o hämta Li till dagis, handlade hårfärg, hämtade Samuel från sitt dagis och tillbaka till Krokens. Middag. Asså hur bra har jag det inte. Jeff tittade på mig med lite konstig min då jag kom dit i pannlugg.

Hem, busfröna i badet (som är världens bästa barnvakt!) plockade undan lite här hemma, då det INTE var så redigt kan jag säga.


Li i bilen påväg från dagis:

-Ååå mamma den här låten e så bra, höj!

Jag höjer och vi diggar, tills jag hör henne babbla nåt där bak. Jag stänger av hela stereon i protest. Diggar inte att hugga av låtar.

-Jaaa, vad säger du?

-mamma vad var grå på engelska nudå?

-Grey

-okej. Sätt på låten igen nu annars får jag ett utbrott okej.

Resultat: chauffören börjar asgarva.


Ny frilla

Yes, jag är nöjd!Det är ju inte så att jag inte VÅGAT göra nåt åt mitt hår de senaste 10 åren, det är nog mer det att jag är för lat och oinspirerad till att göra nåt med håret över huvudtaget. Hinner/orkar jag ens borsta d på morgonen innan jag går ut så är det ju ett plus. Fast i svans bara. Och herregud har jag tvättat håret på morgonen och fönat det innan jag gått ut (fönat för att inte få kallt om huvet asså) då känner jag mig lite krogfärdig när jag glider omkring med superrent, glansigt hår. Så nu kommer jag väl känna mig bussigt uppfixad då jag måste blöta luggen varje dag (om jag ska ha den neråt). Får se om jag slutar med svansen nudå, hmm...

Nu kommer inte folk känna igen mig.

Frillan

Imorgon blir d typ så här:

Ska bli skönt med tvätt och knåd.

Världens bästa svägis o faster ska ha lillklimpen sålänge.

Mitt schema

Vecka 49
måndag - LEDIG, träna push 20.15
tisdag - LEDIG, träna K/S 19.00
onsdag 11-16
torsdag 12-20
fredag LEDIG
lördag LEDIG
söndag 12-17

Vecka 50
måndag 12-20
tisdag 10-18
onsdag 10-18
torsdag 11-19
fredag LEDIG
lördag 11-15

Schemat håller sällan, plötsligt e jag i lagret med ett lass varor som ska upp i butiken  =)  men dessa tider är insatta på schemat iallafall.

Saknar Chrille

Det känns när det inte är någon som:
-tömmer och bär ut komposten, tetrorna, soporna, inte någon som stiger upp med Jeff om mornarna och för Li till dagis, ingen som låter mig få sovmorgon, ingen som kör in bilen i garaget och tar in posten, plockar i och ur diskmaskin. Det känns när det inte är någon som rullar runt i sängen o stojar med ungarna och bygger kojor och leker i dem med ficklampa och nu bara kan berätta nattsagor via telefon, när man måste pussla och passa för att få träna lite, handla lite, jobba lite.

Li har varit lite pappasjuk i en par dagar. Idag när hon prata med honom så vart jag riktigt rörd då jag lyssnade på henne, plötsligt avbryter honom "men pappa varför kommer du inte hem? Jag saknar dig så mycket". Hon sade liknande fraser flera gånger och hade gråten i halsen då hon sade "jag börjar nästan gråta så mycket som jag saknar dig". Jag måsta avbryta innan det blev ett sorgligt nattande. Den här resan är nyttig för alla inblandade. Li och Chrille har varit i luven på varann till och från på senare tid, även Chrille och jag har varit lite molokna mot varann och han har varit trött på Jeffs gnällande (vem är int?!) och den sömnlösa vardan. Nu börjar Chrille få tråkigt i Sverige (nämn inte för mig att du har tråkigt, njut nu istället av tystnaden och lugnet! Måsta jag säga till honom), vi saknar honom enormt här hemma, han börjar från andra sidan vattnet att uppskatta och sakna Jeffs gnäll, vardagens rutiner. Det är tur att han inte blir borta för kort, för då glömmer man lika fort hur bra man har det tillsammans. Nej man ska pinas, alla av oss.

Undras när det är min tur , 2 veckor, jag skulle inte klara d.  =) 

Guldmedalj till alla ensamstående, och en påse diamanter till alla ensamma  flerbarns föräldrar, som inte har varken syskon, föräldrar, pappan/mamman till barnet i närheten om avlastar! Hur gör de för att överleva! Idag såg jag en mamma med barnvagn + dragandes på en 3 åring i pulka + en hund vid sidan. Snacka om händerna fulla. Nej fy fan vad jag har d bra.


Huset igen

Bild tagen på huset idag (med mobilen). Längre ner ser ni hur taknocken uppe på vindsvåningen får fina detaljer på panelen. Så najs.

Huset är bara grundmålat, och det ska inte vara vitt. Men det går bra tills vidare.

**

Veckan

Missade lite med morgondagens arb.pass, jag ska inte jobba 17-20, utan 10-18. Hade tydligen pusslat ihop barnvakt för en vecka sen när  schemat gjordes, jag är dement. Som tur är så har svägis full koll  =)  så:

Onsdag: 10-18 Dillen.
Torsdag: 12.30 klipptid (tvätt + skalpmassage oxå, åååh!).
Fredag:  Li har ledig dag.
Lördag: 10.30 babysim (tror jag)
Söndag: -

Stora uppbokningar =)
Li gör en cool pose.

Då har man avklarat lite jobb och träning

Li frågade mig imorse:

-mamma varför har du inte tagit fram mina vinterkläder?
-Hmm, nja inte vet jag, det har inte blitt av bara.
-E d för att jag har en lillebror, och pappa e bortrest?
-Fniss, njae.
-Men jag kan ju va barnvakt när du går ner och hämtar dom!
Hjälpsammaste gullungen som finns! Har inte varit ner till förrådet och hämtat lådan innehållande vinter-, -halare, -handskar, -mössor, -stövlar etc. Framme har bara funnits det som ärvts och fått nu på hösten. Men idag när Jeff tuttilurade så passade jag på att hämta upp allt, jag tvättade, hängde tvätten och samlade ihop lite urväxtra kläder som jag fortf. inte fått ner till förrådet. Det får bli en annan dag.

Gulle systeryster har varit barnvakt ikväll då jag varit på jobb och träning. Bjöd henne och hennes Dan på komplicerad middag som broilerlår, ris och currysås. Det är så härligt att komma hem och höra att allt gått bra, att hon har ett sånt lugn. Hon hade varit till Gnisten med barnen, hem och badat dem, ätit popcorn och lagt dem i säng. Tack tack Jessica!

På onsdag är det jobb igen, 17-20 bara. Timmarna går så fort där på jobb. Idag kom jag till Avancia mitt i uppvärmningen. Hatar när det är folk kvar i butiken klockan åtta! Det börjar bli klart i butiken, och det blev så fint! På torsdag öppnar julgatan! Då e d drag. Jag jobbar dock inte, skulle gärna göra d, men har ingen barnvakt  =(

Nu har jag varit till Esplanad och hämtat firmaposten, och betalt dess räkningar. Och det känns som om jag gärna skulle gå i säng nu. Tror jag gör d. Duscha först (suck, skulle egentligen int behöva, e ju torr nu). Mmm, sköna sängen, attans att Jeffs halskydd är klart, har inget sängprojekt  =)  dax att börja på ett nytt. Natti på er.


Den första snön

Jeff älskade snön! (surprise)Han kröp, tultade och ramlade omkring i det nya vädret. Han hade liiite svårt att ställa sig upp och få balansen att räcka till utan att dimpa på arslet i de tjocka kläderna. Filmade en så skön session då han ställer sig upp, ramlar på rumpa, ramlar framåt, prövar hundra gånger och till slut får han till det och kommer en meter och ramlar igen.

Det gör inget att trottoaren inte var plogad då jag gick till dagiset och istället måsta dela vägen med dårar i bakhjulsdrivna Ford Taunusar som kommer med bresidan före, för lyckan i hela Li fick mig att bli lycklig med, det gör inget att hela balkongen är insnöad efter nattens snöstorm med allt jag inte "hunnit" plocka bort, d va ändå bara skit, nu har jag en orsak att kasta d. Det gör inget, ungarna älskar d, det gör en glad + att det är vackert och vitt även från fönstret.

Skön kväll

Igår somnade Li 19.45 och Jeff 20.00. Jag trodde jag var i himlen och stickade klart Jeffs svarta halsskydd, vart schysst, men han kan nog inte ha det så länge, big head...sen hade jag vett att gå och lägga mig klockan tolv oxå. Jeff vaknade vid fyra och ville ha tutten o vovven, somnade om utan pip, vällingdax vid sju och sov sen till 8.45, perfekt tid att stiga upp en dagisdag. Li måsta väckas, hon sov som en stock, och det brukar vara hon som väcker mig och säger att Jeff är vaken. Morgontrött som hon är så drog jag bara upp persiennerna och häpna "ååå titta va mycket snöööööö!" Hon hade inte fått upp ögonen innan hon stod på knä i sängen och kikade ut -glad. Jag har aldrig varit piggare!

Idag ska jag tvätta och slappa inför kvällens arb.pass 17-20 som följs av ett härligt push-pass.


Han är som en virvelvind (läs TROMB)

Fastspänd, nylipad o sur.
Färdigt röjt i blomkrukan.

Testar mamma

Li har varit som ett litet monster i helgen. Kaaanske beror på att hon inte somnade förrän 00.30/1.00 i fredags!!!! Tror aldrig hon varit vaken så länge i hela sitt liv (förutom en gång när hon va typ 1½ och mamma o pappa var barnvakt, jag och Chrille var till Sverige och skulle komma hem med sena ålfen och hämta henne. Då va d full rulle på henne ännu, typ 00.15). Men idag varnade jag henne lite för många gånger för att höra till kategorin "konsekvent mamma". Om hon inte skulle skärpa sig så skulle hon inte få gå på Madagaskar 2 på bio. När mina nerver nästan ruttnat skrev jag på ett papper:

LI BARA GNÄLLER och gjorde 4 st streck under, strecken var antal onödiga gnäll under dagen:
I I I I

BIO

Skrev BIO under de 4 strecken och sa att "ett streck till, så att det blir 5, och jag kryssar över BIO, så blir det ingen bio för dig med faster och Samuel idag".

D funka.

Sen var vi till Mannechai och åt klockan fem. Li åt upp maten som om hon haft en pistol i nacken (Jeff vart bokstavsbarn efter en kvart, tur att faster Camilla var med), glassen hennes var slut innan jag ens börjat på min mat. Sen vart hon dödstrött och ville hem och sova. Väl hemma vid sex tiden åkte båda pirrisarna i karet (min räddning - älskade badkar med höga kanter!). Där höll de till en halvtimme, sen fortsatte de utanför karet på golvet och hällde vatten och rutschade o slirade, pärs att int Jeff damp med huvet före utan höll sig mest på knäna, mage och rygg.Huset

Glömmer ALLTID kameran  då jag ska ta bild på huset. Tur att det finns en halvrutten kamera i mobilen. Detta är södra gaveln. Den norra är färdigt panelad. Och det vart ju snyggt som sätän. Ska ta en bättre bild vid tillfälle från norra sidan så får ni se detaljerna.Jag kan nästan inte fatta, att där, i det där huset ska jag bo och springa omkring naken!

*

Ny frisyr

Jag har klipptid på torsdag och funderar på att klippa pannlugg igen som jag hade för typ hundra år sen. Jag tycker jag passar i d, men jag har en virveljävel mitt i pannan vilket resulterar i att jag måste dränka pannluggen i vatten och föna den nedåt då jag vill att den ska va rak. Och det är ju inte riktigt vad jag är van vid, borstar jag håret en vanlig dag är det bra. Men jag är ju inne på att utmana mig själv (tvätten hänger i torkrummet i källarn än) och tänkte piffa upp mig lite, har ju inte gjort nåt åt mitt hår annat än toppat mitt hår de senaste 5 åren, det är dax och det är NU!

Vill behålla mitt långa hår, men jag HITTAR INGEN BILD som jag kan ge till frisören. Men lite som Linn, som skriver för Sofies mode:

Dock lite kortare lugg, den där luggen nuddar ju ögonfransarna.

Ljuva 80-tal

Kommer ni ihåg?
80-talet, visst är det ofattbart att:

-Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero

-Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem

-Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en synthtofs

-Seglarskon betraktades som 'klassisk' och 'tidlös'

-En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och killar

-Dirty Dancing stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig

-Ett Lycra-plagg vid namn 'Body' (som knäpptes i skrevet med en konstruktion som var fullkomligt ohanterlig,                    särskilt i kombination med alkohol hade en naturlig plats i våra garderober

-Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett

-Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön eller brun

-En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii

-Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste efterrätten glace au four

-Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - blev det hack iskivan

-Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på,den kallades stereobänken

-Vi gick med i bokklubbar, skivklubbar och samlade på receptkort som viförvarade i speciella boxar

-Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person

-Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel

-Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin  och Sighsten Herrgård

-Tights och storskjorta var en naturlig kombination

-Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowneroch galopperande enhörningar

-Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten

-"Jag skriver en check'" var en vanlig replik i shoppingsammanhang

-Snabbmat var detsamma som 'en grillad med mos'

Asså klockrent eller hur. Asså jag minns så väl då mamma sa att man inte fick hoppa då man spelade musik för att det kunde bli hack i skivan. Sjukt men sant. Och den där synthtofsen, vem har inte haft en sån?! Och t.o.m jag som inte är sådär jätte tränad på det där med smink, men det där med maskaran minns jag oxå, jag skulle ha blå.

Fann en gnutta karaktär som jag sparade

För tillfället står Jeff med ena knät i soffan och motsvarande fot nere på golvet, han gormar och skriker, jag antar att det inte går riktigt som han vill. Vi har ju duktigt obarnvänligt här med bl.a borttagen dörr till köket. Så nu har jag släckt kolmörkt i köket och ditåt så han inte ska gå dit o riva ut allt han behagar, dörren är stängd till sovrummet, där han brukar vilja riva ner lamporna från nattduksbordet, takprojektorn och telefon vi har där, dörrarna till toan och badrummet är stängda så han inte går o öppnar golvsilen med det asiga vattnet i, eller gräver i toastolen, till Lis rum har vi dragit för en massa plastbackar och en liten sekretär så han inte går in till allt intressant och smått. Resten får han härja fritt med, städar väl sen då, orkar int springa efter honom hela tiden.

Karaktären stod högt igår då jag tackade nej till både övernattning på solberget och taxi. Jag körde, men drack ändå en par öl och en par glas vin, jag var ju där i 12 timmar. Andra matgäster var Böwingsduon, Sebbe och Sanne. Efter supergod middag i vanlig ordning vart det efterrätt och den manliga delen blev runda om fötterna, Jeff vägrade först somna, och vaknade efter en timme av diverse oljud. Han fick vara vaken mellan tolv och ett. Han var rätt loj, och rätt så mysig då han för ovanlighetens skull satt nära och stilla och myste i min famn. Li valde att sova över där, jag blev inte förvånad, och inte heller besviken  =) 

Jeff och jag for hem vid 2 snåret och sen vaknade han en par gånger under natten. Och tyckte tydligen att 8.30 var en bra tid att stiga upp, trots att kvällen vart sen. Dock hade jag andra åsikter om d, gav honom välling och stängde dörren så han fick bäcksvart. D vart tyst, fram till 11.15, duktig kille. Tur att inte Li var hemma, för då skulle hon väckt mig vid nio istället.

O nu har han en plastkork i munnen...


Nu har man det rent men oredigt

På bara en par timmar har hela den städade lägenheten förvandlats till "mjuka rummet", det ligger rena kläder (3 proppade maskiner) ÖVERALLT och golvet som var så rensat från alla leksaker är nu igen i ursprungligt skick, ett hav av en salig blandning kläder, leksaker, köksredskap. Som ni anar så har jag alltså fått upp den rena tvätten från tvättstugan, men den är INTE vikt kan jag säga (tur att golvet är rent och fint så de kan ligga där o bona parketten). Jag rusa ner till tvättstugan och rev ner alla rena kläder och tryckte ner dem i IKEA kassar medans Li passade Jeff framför Pingu, älskade Pingu, satte för säkerhets skull på en maskin till, som jag stresshängde skrynkligt och outslagna medans båda två satt i badkaret. Imorgon bitti plingar säkert Ove på dörren och undrar varför jag inte tagit ned tvätten.

(Sen lämnade jag tjernobyl och for till Solberget. Hoppsan så var man bjuden på middag till Loikas igen  =)  d e ti o ha de bra!)

Fredagsgodis

De här sprang jag på såhär på torsdagskvällen och tänkte dela med mig. Hoppas ni får en riktigt bra freda´!
Inte mkt data alls för mig

Idag har vi fått städat hemma iallafall.  Och medans d gjordes så var jag och Jeff på stan och lunchade med Anna L-B, Lina och lilla Nick. Fittigt god sallad på Bagarstugan med gratinerad chevré och färska rödbetor, dreggel. Sen slank man ju in på en och annan shoppingrunda och handlade stövlar åt Jeffs klumpiga fötter, nya badbrallor åt honom, regnskydd till nya vagnen, nya vällingnappar, en mössa åt Li (nu har hon typ 8 st). Gick via bygget och pratade lite med the man in charge "Karlsson", d blir så förbaskat fint, det riktigt pirrar i magen. In via Camilla "Skrammel" Dannström på en kopp julkaffe med kanelsmak, riktigt gott. Sen traskade vi till dagiset och hämtade våra kråkor.

Hem och laga mat, köttfärssås m. bacon, storkok, så jag bjöd över syrran o Dan, vart ändå mat över för ett dagis. In i frysen för akut bruk. Sen åkte jag och ungarna till Zeipels och handlade matchande skor till Lis fina julfestkläder som vi köpte igår. Silverskor. Och så köpte vi en jumboask med färgpennor, blyertspenna, ritblock, sudd och vässare åt Li, som hon ska ha hos moster då hon hamnar där. Jeff sket ner sig och vart lagom sur då han inte fick klättra upp och ner i betongtrappan. Och att ha en hal ål i famnen + vinterjacka på är inte min grej. Hastigt hem o ungarna i badet. Själv smet jag ner i tvättstugan och hängde upp dagens tvätt + satte på 2 nya maskiner. Nu är de hängda, nu är bara utmaningen att få den därifrån igen imorgon, 3 linor tvätt...finns en risk att de hänger där tills nästa gång jag ska tvätta. Surfarbrorn Ove från samma trappa är "hemma" och han går väl bergis ner i källarn o spanar på om man tar upp tvätten, trots att han inte ska tvätta själv.


Pretty Boy Bam Bam

För boxningsintresserade. Den här 7 åriga negerkillen kan jabba!


Fy farao va söt!

Kolla:

http://www.youtube.com/watch?v=q9dAG1majss

och

http://www.youtube.com/watch?v=mES4l1PapcI&feature=related

Jag kunde inte länka, datan hade nå fnatt. Men ni kan kopiera länken och klistra in den i nytt fönster.

Gökvisor

Den här boken innehåller en massa roliga snapsvisor för bl.a kräfkivan men även till nykteristen, som Lola Karlsson har skrivit rakt från sitt eget huvud. Hon har målat underbara teckningar och klippt och klistrat lager på lager, ljuvliga bilder. Jag har hjälpt henne lägga upp materialet till en bok, den är nu till försäljning och går åt som smör, första upplagan är redan slutsåld. Den kostar ca 15 euro och visorna är med riktig humor, en perfekt julklapp. Jag rekommenderar starkt den här boken och jag får INTE nå provision på att köra reklam här om ni tror d  =)Lola säljer den än så länge bara på marknader men går även att få tag på direkt av henne på tel. 040 5784345. Men är någon intresserad så kan jag fixa oxå, ska ändå dit snart.

Mera bilder

Det batteridrivna Briotåget är mkt intressant. I munnen, på golvet, upp som ned i handen och titta på hjulen. Jag är helt impad över hur fascinerad han är över hjul. Allt med hjul svängs upp och ner i en handvändning för att undersöka hjulen, rulla rulla rulla.

Och dricka ur sugrör är ju helt fantastiskt tycker han, även då känner han väl sig lika gammal som sin idol, Li snart 5 år.
Och här är Jeffs nya vagn, det vart en BRIO race. Har själv inte använt den än, men Malin och svägis har  =)  Ska köpa en fotsäck till den tror jag. Eller någon som har?


En massa bilder

När Jeff fick en ljummen kokt korv börja han stryka den mot näsan som han gör med svansen på sin gosehund, tills han insåg att d tydligen var mat.


När man har fyllt 1 så får man vara med på chipsmys. Man ser i blicken på honom hur han känner sig stor och får vara med och ha chips, i egen skål och titta på Pingu. Såg så gulligt ut då han trevade med handen ner i skålen för att ta upp ett chipshjärta.
Li är mera vild än tam och älskar även hon att bada, helst varje kväll och med mycket bubblor. Har någon förslag på nåt rejält badskum?Här skådas nykomlingarna i övre käken, han är lite snål på att visa dom, annat var det med Li då hon fick sina, herregud så de var framme hela tiden. Det ser ut som om det skulle komma en tand till MELLAN de där två, guu vilken gullig glugg!

Lycka är

Såhär kan han sitta en kvart, under kranen:

Lycka är ett badkar (för både mor och barn).

Vän mot miljön som jag är så svider det lite då vattnet rinner sådär, har oftast på bara en tunn stråle. Men jag är alldeles för ego för att inte tillåta detta. Det ger mig så mycket tid till annat. Jag kan stå i köket intill och få en massa gjort. Så hoppar jag själv över ett duschpass då och då för att jämna upp det, haha.

Fynd dag

Idag då jag var in och skulle tömma bordet på Bettans så skulle jag och svägis "bara" gå ner och titta. Jag kom upp med en ridhjälm åt Li (5 euro, i nyskick), ett par inlines åt Li (1 euro), byxor åt Jeff (2 e) och en topp till mig själv för hela 2 euro. Skynda fynda säger jag bara. Li är så gullig så hon ofta tänker på Jeff i nästans alla situationer. Som ikväll då hon hade på sina älskade rullskridskor och jag satte på Pingu, spände fast Jeffen i sin gamla bilstol. Hon vet att Jeff älskar hjul, så hon satte sin fot i hans famn så han fick rulla på hjulen.


Där satt han och rullade, lääänge.

Li vart överlycklig då hon fick rullisarna. Hon övade 4 gånger inne på den redan slitna parketten och är på rätt väg i hur man gör. Kanske vi beger oss ut på asfalten snart! Ska skaffa henne knäskydd bara.

För övrigt gick dagen i soffläge. Lade mig kl ett, vart väckt av ett tyskt telefonsamtal, försökte somna om gick inte. Men låg och bara njöt till tre. Jeff var med Malin hela dagen. Hämtade honom då jag hämtade Li. Sen for vi snabbt via korvkiosken o åt korv m. brö, Jeff fick bara en korv. Sen lämpade jag av Jeff hos syrran, och åkte med Li på simskola.

Ööh, jag önskar d va sista gången, för hon var riktig pain in the ass första  halvtimmen. Bara för att inte hon kunde hela havet stormar och alla namn på lekarna så börja hon lipa för att hon int kunde och för att hon inte kände nån av ungarna. Höll på och sa jag vill int, till ledarna och var allmänt kaxig och jobbig. Sen kom Gustav, då vart d fart på henne och hon och Gurra körde sitt eget race och var INTE med i lekarna. Men sen när de gjorde olika simövningar så var hon med och sa att det var ju det hon ville göra, inte leka. Nästa gång skickar jag nån annan, jag ska inte vara med, då kan man bli känslig tydligen. Förra gången hade ju gått hur bra som helst då hon var med Chrille o Jeff. Ah.

En bra lugn dag, som jag lätt skulle kunna ha en par till av. Kan inte få nog av tystnaden.

Asså jag tänker aldrig aldrig bli ensamstående mamma

Började egentligen jobba kl.17. Men jag tänkte att jag skulle åka dit så fort jag kunde, då det finns oändligt att göra under renoveringen. Efter att jag hämtat Li från dagis kl fyra så var jag på väg till mamma o pappa med kidsen. Men ojdå, kanske man skulle äta nåt först då...hmm...av med barnens ytterkläder, koka nudlar (som man håller sig mätt på ungefär tre kvart). Plocka undan allt blöjröj, metall- och glasreturer från köksgolvet så man kan går där iallafall. Bad Li TA PÅ SIG skorna, mitt i all stress då jag klär på Jeff står hon UTAN skor och istället med byxorna i knävecken och ska visa nå skrapsår hon fått på dagis. Klockan tickar, och så gör även min puls.

Att åka tidigare på jobb gick åt helvete, 16.59 glider jag in på Dillen. Jobba på så plötsligt är klockan jättemycket så jag måsta räkna kassan, låsa dörren och jogga till Avancia. 20.15 började pushen (pump, har bytt namn till push). Efter ombyten och kisseri slank jag in i uppvärmningen.

Vid typ tjugo över nio kom jag hem och då sov minstingen, Li myser i soffan och syrran och Dan välkomnar mig med en skinande diskbänk, skönt! D hade gått bra. Det var för övrigt första gången som Jessica varit barnvakt och hon gilla d. Kanske inte alla dar, men nån gång kan hon å behöva lite action i vardan. För det är just action det är när Jeff är i farten. ALLA skåp ska tömmas (har inga lås så vi får skylla oss själva) helst 10 ggr om dan, alla skor ska ner från sina platser och såfort man plockat upp Pippi-magnetpusslet på kylskåpet så kommer han o plockar ner det bit för bit. Ut över hela golvet, igår låg ena biten brevid toastolen, knappast finns alla bitar kvar, och knappast bryr han sig heller då han prompt ska ha bitarna så långt ifrån varandra som möjligt.

Ja, så nu sitter jag vid datan och bloggar och chattar med kusinerna Sandra o Mia via Skype men ska börja avsluta. Jeff dricker ju midnattsvälling vid tolv, så ingen idé att gå o slagga innan d. Man kan ju alltid hoppas på en natt med kanske 3 väckningar. Och imorgon är det ingen klocka på ringning, för ingen tid att passa (på måndagar går de iväg nånstans vid 9.30, därav brådis imorse). Imorgon är en ny dag. En dag då Malin tar Jeff vid 10/10.30 tiden och Li är på dagis, VAD ska jag göööra ? INTE städa, INTE tvätta.

Natti.


Nu e man gräsis

Jaha, då vart man gräsänka då. Känns redan besvärligt då man blickar framåt någon timme eller en dag, ingen pappa som kommer hem till sina barn och busar och avlastar barnens mor. Nu gäller det att ta hand om sig. Så jag har just ätit en vettig lunch med firre o ris, för att hålla balans i trådarna. Nu sover Jeff, så jag ska oxå gå och lägga mig, för Jeff har varit ett big Pain in the ass inatt, han vakna 8 ggr mellan tolv och 4, man sov exakt NOLL under de timmarna, sen behagade han att sova till halv åtta, välling, somnade om och så måsta jag till min besvikelse väcka honom då jag måsta gå med Li till dagis 09.15.

Solstråletävlingen

Nu är den i full gång den lilla tävlingen. Här kan ni skåda Jeffs stora gap, 1½ gadd i nedre käke, take-off-öronen och att han är i en rörelse som man ser att INTE är i stilla. Jäkla rackarunge, jag kommer aldrig att glömma den där svettiga stunden.


Hur gullig som helst.

Huset

Såhär ser man lite närmare hur panelen går:

Nu har de även börjat sätta fönster på övre våningen. He går undan nu!

Tårta e gott

Igår vart vi bjudna till svärmor på smörgåstårta och gräddtårta som överblivit från hennes junta dagen innan. Mumsfilibabba, klämde nog i mig 1 kg smögge och en bra bit med gräddis på d. Jeff satt i hennes famn, medans hon själv satt och åt gräddtårta med fatet en bit bort. Hon diskuterade med Chrille som satt mitt emot och vi vart helt inne i nån het diskussion då jag plötsligt blickar på Jeff och brister ut i asgarv:


Jag höll ju på att dö, han har helt kallt smygit ut armen, knipit tag i tallriken och mumsat i sig halva Runas tårta! Bäst att passa på då de vuxna har fokus på annat. Garv garv garv. Han fullkomligt stank grädde sen = inte gott.


Lördag

Jag vart bra förvånad imorse kl. 8 då Jeff hojta efter välling, drack i sömnen o sov vidare till 9.15. Eftersom han bara vaknat till en gång inatt (3.30) och sen inte sagt ett knyst förrän kl. 8. Skönt va d och jag tog sovmorgon till 9.30 då jag måsta upp för kommande babysim 10.30. Urk på burk för "tidiga" aktiviteter. Nästa termin så hamnar han i senare grupp  =)  i och med att vi har 2 barn med på simmet och Chrille åker bort på måndag så tyckte jag att detta var sista gången vi simmade, men jag tror jag ska åka ändå. Li simmar ju flera meter, så hon klarar sig själv. Har ju ändå betalat för november ut. Får se hur vi gör.

Sen återstod lördagsnöjet lunch på stan. Sittkoffs. Brukar ALLTID beställa sushi. Men jag åt lunch med Ellen där igår, och valde ju då förståss, just det sushi. Så idag vart d husmanskost och hackad biff, gott. Jeff tyckte d va kul o äta tills hungern satt sig, sen fick man truga i honom potatis o köttet. Li fick en jättemaräng i efterrätt o bröt en bit till honom = 6 minuters frid. Sen sket han ner sig som faan, sittandes i matstolen, ni kan ju tänka er vart kacken tar vägen då man sitter o d blir stopp i blöjan. Hujedamej d sippra ut kack lite varstans då jag bytte.

Jag och Li åkte med kusin Ellen till Godbymässan, kikade på Erica Dunders dansgrupp. Gud så duktiga de är! Sen fick Li köpa en 5 minuters handmassage för 5 euro i Cleopatra Spa´s monter. Bussigt avis vart man juh. Nu sitter jag hos päronen o bloggar efter en riktigt god middag som var pannbiffar på älgkött, örtkryddad klyftpotatis och pepparsås. Mmmmums. Köpte på skoj en Harry boy V-75 för att vara delaktig i deras kan-inte-missa-nån-travtävlingskväll, d sprack ju i andra loppet, jaha.Nu börjar mina ögon svida och jag borde bege mig hem innan jag blir en fara för trafiken.


Steg upp på fel sida imorse

Idag borde jag inte stigit upp över huvudtaget.
D ha jävlats från INNAN jag öppnade ögonen imorse känns det som. Allt från att när jag skulle sätta Lis ytterbyxor i tvättkorgen och bar dem upp som ner, det rann ju ungefär 3 dl sand ur fickorna över halva lägenheten BÖGA! Till att jag tappade min stackars telefonjävel i golvet på GeFoto och den gick i molekyler, pusslade ihop den (för trettionde gången) men den fick väl nå krämpor och har tappat täckningen till och från under dagen. Jag har varit trött 11, på en skala  från 0-10.

Li har haft Ledig dag och tack och lov så har Jeff varit med kusin Malin (som bara e bäst). Li och jag har gjort ärenden på stan, handlat guldfärg och målat en jättekotte och en sprängsten (=guldklimp), ätit lunch med kidsens kusin Ellen, bjöds över till svägis på smörgåstårta och gräddtårta, så gott så ALL energi gick åt till att sätta igång matsmältningsprocessen, så nu e jag ungefär 19-trött.

Snart ligger jag med kinden på tangentbordet och dregglar sönder det, så det kanske är dax att trycka på "spara & publicera".


Huset

Åååå panelen börjar sättas på och idag fönstren!!


Guuu va snyggt d blir!!!

Mys på stan

Nu har det varit lite mycket om 1-åringen.
Li fick vara med mig och syrran på stan en dag. Vi gick in till Lisco Parfym. Li börjar bli i den där åldern att hon uppskattar att få komma med in. Fast hon hade liiite svårt att inte pilla och känna på vartenda ett ceriserosa nagellack, ååå så hon önskade. Sen fick hon prova ett läppglans med glitter, så snygg:Stolt Li.


Och här är hon i sitt esse på babysimningen. Puffar, simringar och andra flytdon är ett minne blott. Här är fisken nummer ett. Hon har nu även varit på sitt första lektion simskola. Vilket hon nog gilla, men undrade varför man måsta ha en massa korvar att flyta på då man kan simma redan.

Den här e ganska rolig

Fick den här av svägis, och måste ju lägga upp den på bloggen. Det tar en par minuter att läsa, men den är rätt klockren. Känns det igen?

HUR SKA JAG PRIORITERA?
Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa) Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme). Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur. När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv. Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det).

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl.
nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.

Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!

Baddax

Herregud så han älskar badkaret han där lilla busfröet.
Tänk att jag fick världens sötaste barn!


De här låren går inga av för hackor. Tacka mamma din för all välling du får om nätterna Jeff! Visst vill man bara nypa i den där söta rumpan.

Dåligt med bloggandet

Eftersom jag haft en loj helg har jag inte kommit mig för att blogga desto mer, men framkallade en hysterisk kommentarlina på mitt inlägg om fredan, som har hållt min bloggabstinens på jämn nivå då man haft nåt att kommentera  =) + att jag har ungefär 10 bloggar som ska kontrolleras.

Sen kom det 2 jobbdagar må-ti, och nu har jag hur mycket som helst att skriva om, men jag ska försöka korta ner det. Annars blir ni trött i ögat. På jobbet råder kaos, renovering, kartonger och grejer everywhere. Men det blir så kanon bara det blir klart. Man behöver heller inte vara rädd för att bli sysslolös och  att dagen skulle gå långsamt. Imorgon är jag ledig. Borde kanske tvätta och städa lite, hmm...det ser ungefär likadant ut här hemma som på Dillen. Men jag ger + poäng till Chrille för sin roll som hemmapappa de dagar jag jobbar. Han har varit och handlat på eget initiativ (tror det är första gången på 6 år). Sen så får vi ju inte glömma att minst en kvart om dagen går till mitt bord på Bettans.

Idag kom två bekanta (mor och dotter) in på Dillen och vi började prata. I en diskussion smög det fram att hon kanske ska bort på måndag i 3 månader. Jag lyste upp och undrade vart hon hade lyxen att åka. På behandlingshem, svarade hon. Hennes mamma stod brevid och vart kanske lite obekväm, de trodde jag visste. För vad då? Frågade jag ju givetvis, och tänkte främst på anorexia, och hann tänka att hon inte alls såg sjuk ut, tvärtom mkt fräsch. Drugs, svarade gullan. Oh my god. Fy fan hur det kan gå. Kan inte förstå. Hade ingen som helst aning. Men som sagt, hon såg mkt fräsch ut, och har ingen aning om vilken grad hon är i, inte ens 19 år fyllda. Men tycker det är fult att de inte kan lova henne en säker plats och datum, utan nu 6 dagar innan "eventuellt datum" vet hon ännu inte säkert om hon ska åka.

Nu ska jag rota fram lite badbilder jag haffade på Jeff idag. Sjukt glad.

Träning

Idag har jag provat på en ny träningsmetod k/s (Kondition & styrka) med Fanny på Avancia. Hon bruden är sjukt bra, hon är stark och har sån jävla kondis som skulle få typ maraton-Janne svag i knäna  =)  det ska jag gå på flera gånger. Och igår var jag på Pump (som nu har bytt ut sitt namn till push) med Anne som instruktör (riktigt bra hon med), som vanligt så körde hon såna jävla rövövningar så jag knappt orka göra fler än 2 på Fannys rumpövningar idag. Imorgon kommer jag ha svårt att gå i trappan igen, härligt. Och imorgon är det dags för core (me NOT like) för min gamla rygg, sen äter jag chips o slappar to-sö och kör samma race nästa vecka, haha.

Hoppsan, där hamna jag

Jag var på middag i fredags, till Loikas, igen  =)  skitgott. Efter ett Lilla Holmen besök med Ulle o 3 barn, mötte vi upp Lina och 2 barn på en parkbänk nedanför museet o käka lite bulle. Sen upp till Sittkoffs en sväng. Lina tog med sig Li hem till sig, så jag traskade hem med Jeff och for på jobb. Efter ett super kort arb.pass på 2 timmar (16-18) så var jag med svägis och smakrådade en jacka, köpte halsduk och mössa till farsdag åt Chrille. Sen hem, tog andra kidden under armen och fick skjuts av min kära till solberget. Han for tillbaka hem och lade sig.

God mat, rötjut och öl. Bäddade ner Jeff på golvet i ett rum, hunden och tutten o natti. Med sovande barn vart det en par glas rött till och en öl eller två. Li vart på sleepover så innan jag vart alltför rund passade jag på att åka hem med Frida som körde. Jag bar jag en sovande Jeff ut i bilen, som sov hela vägen hem i min famn, så söt! Fick myror i brallan, sova nu?! Lade Jeff o sova, meddelade en halvvaken Chrille att jag far ut, mötte upp en massa roliga människor och hade skitkul. Höll mig i skick, tyckte jag. Men när jag dagen efter fick höra en massa saker som jag absolut inte kom ihåg vart jag osäker på om jag varit i så fint skick.

Öm i näsbenet efter att jag hade ett minne av att jag krockat med nån, fick höra att jag gått emellan ett slagsmål eller nåt o blitt skallad. Mhm. Sen har jag tydligen varit i "Dixie" kön och gått före andra, köpt mat, klagat på den och slängt den, inge minne av någi mat över huvudtaget, herregud d blir bara värre. Vaknade med tröja och sockor på, kanske berodde på att d hade ösregnat o jag var frusen, minns inge regn heller. Men jag vaknade ju i sängen iallafall -stolt. Jag tror det är så att jag tappar minnet rätt fort att det inte beror på mängden alkohol. Det är ju skrämmande. Är nog upp i kategorin "alkoholist" om jag skulle göra ett sånt där test. Nu ska jag kurera mina inälvor ett tag då jag tydligen inte kan dricka bara lite, utan måst fara på krog o bälga i mig groggar. Kommer ihåg att jag stoppade Victor från att köpa shots, alltid nåt.

Jag har iallafall lite krappis ännu idag. Sliten. Inge kul.

Tack Lina o Johan, ni e ju bara guld!


Sur unge

Jeff typ skrek från typ 16.30 tills fammo Runa plinga på dörren klockan 18. Sen vart d ju papper o presenter lite vartefter, mommo o moffa kom, mera paket. Sen måsta han få en kanelbulle för att hålla tyst. Och jordgubbssaft. Herregud nu har jag kört in han i sockerträsket  =)  Ja han mår inge vidare verkar d som, under övre läppen "hänger" det ner en köttslamsa som tryckts ut där tanden varit. Han gnäller och ska bara va i famnen, o ändå gnäller han.

Men han har några nya roliga prylar att lattja med nu, de kom lägligt! Han fick en ratt med massa knappar, blink och sånt MED VOLYMKONTROLL, en eko-mikrofon, ingen ekologisk utan en som det ekar i då man pratar i den, en Fisher price telefon, en lurvig, mjuk Ior som är lika stor som han själv som han somna på ikväll, en stor plastlastbil med massa sandleksaker i, TICKET TO HEAVEN khaki byxor + jacka till våren, (som om jag valt det själv), en brun NOVA STAR svettisjacka och IDA T sockor med halkisar under.

Li och jag lagade negerbollar med chokladströssel och krossad maräng. Jeff digga dom åxå. D vart över så vi har att mumsa på imorgon! Även hon fick paket trots att det inte var hon som fyllde år, hur nog det kom sig. Det var INTE jag, jag håller inte på med såna fasoner  =)

Tur att d inte kom så många (ursäkta mig) det var lugnt och skönt. Li var ju i sitt esse och sprang omkring som om hon fått i sig 5 burkar Battery. Sen i huset, då får d komma HUR MÅNGA SOM HELST - HUR OFTA SOM HELST!


Eko mikrofon


Li är lycklig då hon får göra negerbollarna själv.


Mmm gulle äter bulle.

Ni ser hur uppklädd han vart på sin 1-års dag. Pisshumör=pisskläder eller inga alls.
Nu e d bäst jag går o sova (jag ska bara ner o hänga tvätt) att int jag är på pisshumör imorgon.

1 år har gått

G R A T T I S  J E F F
På 1-års dagen 06.11.08Han:
-går flera meter utan stöd
-älskar allt i matväg och lite utöver d
-säger mamma, pappa, Li, bil (på sitt sätt)

Han gillar:
-djur och hjul
-att dricka ur flaska (helst hela natten)
-att ropa "ö-ö-ä-ä" i den ekande trappuppgången
-att klättra upp för trapporna i trappuppgången
-att bada

Han gillar inte:
-att bli påklädd ytterkläderna
(har ni sett en knallröd bebisnuna nån gång?)
-att bli buren uppför trappan, kan själv
-att bli hindrad någonting. Ett "nej" kan utlösa ett värre utbrott än vulkanen Etna

Kan inte förstå att det gått ett år. Lilla bebisen är inte längre någon bebis. Han är en riktig kramgo knodd som man lätt skulle kunna klämma lite för hårt på. Han är en aktiv pojke (finare uttryck för farligt nära att utveckla ADHD) som helst inte vill vara i stilla alls.

Jag har inte planerat någon större bjudning. Men vi är givetvis hemma och lilla släkten kommer på kaffe (om jag kommer ihåg att köpa) imorgon efter 18-tiden. Är någon sugen på att komma så var så god, ni vet var vi bor. Nu ska jag ta min träningsvärk och mas mig i säng.Schema

På begäran:

Jobbar idag 16.30-17.00
Söndag 10-17
, men kommer förmodligen bli några frivilliga timmar däremellan då det finns att göra hur mkt som helst i den helt totaltkaotiserade, men blivande stora och luftiga lokalen.

Måndag 10.11 10-18
Tisdag 10-18
Torsdag 16-20
Söndag 10-17


Sen tog schemat slut. Chrille ska åka till Sverige v.47, och jag borde jobba lite iallafall. Så nu efterlyser jag barnvakter: mamma, pappa, Malin, syster KAN NI hjälpa till lite please???

Främst måndag 17.11 ca 17.00-21.30. Och säkert någon kväll till. Nån som e lite Jeff-sugen kanske?

Aj aj aj

Måndagens bodypump pass har gjort sig till känna, stel är jag och så begav jag mig iväg på ett pass lunch-core. Men satan i gatan, musklerna var korta som tennisbollar då jag skulle göra vissa övningar. Först fick jag int benen rakt utsträckta mot taket då jag låg på rygg -oh maj gaad. Vi gjorde en massa rumpövningar och AJ igen där gjorde sig pumpen igen sig till känna på baksida lår/rumpan. Mycket skönt med träningsvärk förståss, då man vet varför man har ont.

Snart är det kvällsjobb igen. Ska lägga upp mitt schema här som jag gjorde tidigare i tiden.

Jävla tänder

Igår när jag for från tandläkarn vart jag lite sur. Slängde ett "inte kosta väl d här nåt" över axeln till receptionisten då jag gick efter mitt 6 minuters besök. "Näee, d tror jag väl inte, ska kolla bara...jooo han har satt en räkning på 38 euro". Men va fittan, för att han slipa ner porslinskronan som HAN satt dit FÖR HÖGT!!! "Jaaa", sade jag tillbaka "blir det inte bra av det här så får han fixa den gratis" (rotfyllning) då han redan har fått flera hundra för den där tanden redan.

Om det är så att en tandläkare kan ta 38 EUR för att slipa ner en jävla porslinskrona han satt dit själv, så kan han ju göra det på ALLA sina patienter=återbesök=38 EUR hemåt  för varje 1 minut han slipar nåns svindyra porslinskrona. JAG BLEV SUR!!!

För övrigt så sade han att hålet där ena tanden varit höll på att växa ihop nu. Så d gör vi inget åt. Lika bra d, d skulle väl kostat ytterligare en 50 lapp om man skulle måsta åtgärda den oxå. Nej jag förstår de där medelålders damerna och herrarna som har en stor glugg här som var och tänderna bruna som en toastols botten. Man kan ju bara inte ha råd!!!

B O D Y P U M P och byråkrati

D va en bra kombination av alldeles för länge sen jag träna och ett nytt HÅRT pass som Anne körde. Jag hade mjölksyra redan under uppvärmningen och sen var det kämpa skiten från början till slut. Ett hårt, men bra pass som man kände svetten på insidan av låren redan efter halva passet GO ANNE! Måste säga d igen, hon e så bra!

Iallafall så kommer jag ha svårt för trapporna i övermorgon och att lyfta Jeff och helst inga skära sega biffar, för mina underarmar har fått stryk då jag tydligen lastade på både för mig och nån annan jag trodde skulle hjälpa till i marklyftet (ryggen behöver) var det kändes mest var just i underarmarna. Skona mig.

Jag fastnade vid datan, kom på att jag glömt bort att söka hemvårdsstöd, undra int på att man int har råd att betala sina räkningar med inkomst 0. Herregud kanske man borde sätta på "BRAIN ON" nu när Jeff fyller 1 år. Så nu har jag suttit här och printat ut ansökningsblanketter. Så imorgon är det byråkrati som gäller, skattekort, intyg, ansökn.blanketter, me not like. Men det måste göras. Morgondagen vart en dag med lista:

-8.40 Tandläkarn o kolla upp min krater, hem hämta Li
-9.30 Li till Hälsocentralen på återbesök med sina öron
-Li dagis, hämta Jeff från Cikada
-FPA efter ett intyg
-Skattebyrån, skattekort
-Ålandstidningen och betala Jeffs Grattis annons
-16.00 jobb

Och lite annat smått där emellan.Dagen efter, men inte för mig

Imorse fick jag sova till 09.10! Trött som fan va jag ändå efter en riktig pissnatt. Var upp o fatta inte vad det var med Jeff, han slutade absolut inte skrika, skriket blev bara högre och högre. På med lampan, upp med överläppen, hoppsan, supp i rumpan och natti natti. Då jag steg upp (yr av ett närliggande alkoholförråd) möttes jag 1. av en urgullig glad kille med tutten i mun och hunden i handen. 2. En blond, krullig grej mitt på golvet, peruk? Lukta INTE gott, kasta ut den på balkongen.

Det tog 5 minuter innan Li vakna. Sen gjorde vi oss klara och gick ut med Ulle och hennes endast 3 barn. Via torget och rutscha lite, sen till Hesburger o synda. Sen gick vi till Ulle och var där hela dan, ja verkligen hela dan. Vi fick t.o.m med mat där. Vem vill hem till sitt älskade, stinkande åbäke?

Iallafall så har ungarna lekt, lekt, gråtit, skrattat, lekt, skrikit, skrattat, ätit, kissat, ja verkligen fullt sjå. Efter hela långa dagen, då Pippi sattes på, på TV så fortsatte Li o hoppa i soffan -medans man ser på film, ADHD säger jag bara.

Vi hinner bara entra dörren hemma o Li ropar glatt -PAPPAAAA. Han var ju vaken, låg i långisar på soffan. Li klär fort av sig ytterkläderna och tar en par steg in i lägenheten. -Usch fy farao, och tar sig för näsan. D luktar illa här. Jag höll ju på att pissa ner mig av skratt, medans Chrille inte riktigt först haja vad hon mena. Ja dunkar man in liter med sprit så tar det väl sin lilla tid innan det slutat lämna odörer av alla dess slag, efter sig.

Lycka är att få en lillebror

Våra bilder for då datan kraschade, men jag hade visst lagt upp på Facebook, flyyt. Fann denna och mitt hjärta smälte. Asså kan det blir mer underbart än detta.


Bilden är tagen på BB. Jeff är bara några dagar gammal.

Det är helt sjukt hur mycket Li älskar sin lillebror. Många som ser hur hon är mot honom och pratar om honom flinar lite lätt och undrar om det alltid är så. Nej inte alltid. Men vem vill inte vara ifred ibland. Faktum är att hon dyrkar honom. Man ser hennes lycka i ögonen då han är med och hämtar henne till dagis, hon pussar o kramar honom, biter ihop tänderna snett så det knastrar, berättar hur mycket hon saknat honom och hur söt han är. Idag när hon hade sovit hos mamma och pappa och vi kom dit tyckte hon att det var hennes tur att va med honom då vi fått vara med honom i TVÅ dagar. Det verkar inte störa henne att han oftast går i första hand.

Li har så sköna kommentarer

Vi var ju o käka till mamma o pappa, gott i vanlig ordning (älgstek?). Li åt upp maten på ungefär 2 minuter och vi visade ju hur imponerade vi blev då det gick så fort. Hon tog sin tallrik och gick med den till köket, i förbifarten slänger hon ur sig över axeln lite kaxigt:

-Ni borde laga likadan mat som moffa, då sku jag äta den så fort.

Chrille började värma lite med bl.a konjak inför kvällens suput. Det pratades om att Chrille skulle ut o dricka sprit. Så när vi Li skulle gå o sova ikväll så frågade hon ifall hon kunde få somna i vår säng. Men det skulle inte gå så bra då jag har svårt att lyfta henne till sin säng då hon somnat och Chrille e ju inte hemma. På två röda klämmer hon ur sig att "men pappa ska ju sova i bastun". Garv, bruden vet hur det går till då far sin dricker sprit.

Det kom på tal om hos mamma o pappa att jag vaknat i trappuppgången en gång och Li viftade tydligen med öronen och får stora ögon:

-VA?! HA DU GJORT D MAMMA??
-Neeeej, det är ju bara pappa som gör sånt....
-Jaaaa, just de.


1 November

Ja ni anar inte vad folk det varit på Zeipels idag. Smet smet smet. Kul förståss. Har inte tagit betalt av en enda vara, då jag hamnade på att flytta hyllor och plocka upp varor. Kul. Chrille och Jeff har varit på babysim, Li är fortfarande hos mamma o pappa. Ska dit på middag. Sen har man inga mer planer för dagen, snart slut. Något som jag däremot ser framemot är träning på måndag. Har haft lite uppehåll då min grop efter ena tanden är WIDE OPEN. Ryggen har visat sig påmind idag om att den inte fått sin träning. Fattar inte att det är så enkelt som att träna, för att ryggen ska va bra. Minsta lilla uppehåll = katastrof. Har fått ungefär 15 "attacker" idag från ryggen och hamnat på golvet. Men det roliga är att det ju går över såfort jag går ner på golvet och ställer mig upp helt rakt.

Nej nu är Jeff riktigt sur.

RSS 2.0