Kommer inte på nåt att skriva

Så jag lägger in en gammal bild istället.

Tänk om man själv var så här glad efter att man dykt ner i Thailands salta vatten. Själv perklar man, klagar på hur helvetes det svider och gnider sig i ögonen, trots att man borde hålla käften och njuta av det klara vattnet och den molnfria himlen. Tacka vet jag babyhumor.


Kommer inte p? n?t att skriva

Jag blir så slut

En sån här båt åkte vi till Phi Phi när vi var i Thailand. Eftersom vi litar NOLL på det mesta som har med Thailands säkerhet att göra, så hade ju givetvis Li flytväst på sig även på en sån stor båt. Ja, för ni ser hur det kan gå. Den här båten sjönk idag utanför Phi Phi Island i Thailand.

Läs mer på http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1053206,00.html


104957-29

121 euro fattigare

Bianco har den senaste veckan tvelat att gå uppför trappan, vill inte ut på promenad, och skriker när man tar henne i famnen. Ringde till veterinär Rosalie i morse och fick en nyligen avbokad tid redan 10.15, rikigt flyt. Jag entrar den underbart fina nya Smådjursklinken i Godby. Wow, som på TV nästan  =)  Fint. Nämmen tjena Ramona! Där praktiserar hon, d visste jag ju int. Kul. Chattade lite med henne, och satte oss och vänta.

Lilla "Kacko" måsta sövas och röntgas. Eftersom första sprutan inte fick henne att dyna så kom de in med en till. Seega taaxxx. Resultat: 2 diskbråck i ryggen och 1 begynnande i nacken. Gissa om man fick nå dåligt samvete när man tänker tillbaka den senaste veckan hur man tvingat henne med irriterad röst, när hon strejkat nedanför trappan: "men kom dåååå" och när int d funka, med glad pipig röst: "ja komm då, kom kom kom, duuuukti". Och hon har småsegat upp för trappstegen. ENVISA, LATA TAX, har man då tänkt. Men de senaste dagarna har hon inte velat springa ens, då misstänkte jag att nåt bara måste vara fel.

Nu måste hon vara så stilla som möjligt i 5 dagar. Inget hoppande, inget trappgående, bäras med rak rygg. Smärtstillande, svindyra piller, som ska tas 2 ggr per dag och efter en vecka ska hon (förhoppningsvis) efter telefonkontakt med Rosalie, åter få börja röra på sig. Rosalie informerade mig om att det värsta som kan hända nu är att det går så långt att hon börjar bli förlamad i bakbenen och då finns det alternativ: Opereras i Helsingfors för så dyra pengar, att jag måste vara förberedd på vad jag gör för val. Men Bianco klarar det här, kanske hon har sån tur att hon är i skogen med moffa i december igen. Annars får hon opereras för svindyra summor i Finnlandet.

Nu är hon instängd i kök+badrum, så hon inte kan hoppa upp i sin (och Chrilles) favoritsoffa. Go Bianco!

Var kan man köpa extra långa nerver?

Idag har jag och Li varit till Eckerö Vårmässa. Chrille låg av förklarad anledning kvar i sängen när vi åkte  =)
Vi mötte upp Jenny och Joel (+Joels morfar & tjej). Det var kul och intressant att strosa omkring där, det tyckte även barnen bland alla fyrhjulingar och motorcyklar, godis och ballonger. Jag måsta ju givetvis bunkra upp med bärbar DVD och film i bilen, för Mariehamn-Eckerö t/r är ALLDELES för långt tycker Li. Äkta stadsbo. Och tur fan var det att jag tog med den, för utanför Esso i Eckerö hade hon träsmak och började gnälla, ibland tror man att hon är spädbarn.

Tillbaka till stan, in via Essos biltvätt och utnyttjade Köpmanna Mässans inträdesbiljett "50% på valfri biltvätt" (den  går ju ut om en vecka) och vidare på lunch. Vi åt alla tillsammans på Sittkoffs, Per-Åke bjöd, guuu va snällt! Snäll moffa han har Joel. Gott var det oxå.

Mätt och belåten med ny energi, satte hon igång med veckans utbrott. Mitt i gallerian. Li skulle ha en sån där boll ur en automat, som det är en överaskning i, why not?! Det är hon absolut värd, så go o glad som hon varit hela helgen. En rubikskub fick hon, men sen skulle hon även ha ett bolltuggis ur tuggisautomaten. Men det räcker väl med en sak, eller?!?!?!?!? Nä tydligen inte. Nu, efter:

-30 minuters tjur, varav 15 minuter i vårt sovrum
-200 decibel i bilen och 340 i Sittkoffs garage
-att min röst har pajat som jag gormade i bilen
-att mina nerver tagit slut och nu börjat växa ut igen

har hon lugnat ner sig och sagt förlåt, och lovar att inte få sånt utbrott igen för ett sketet tuggumi. Och just nu tycker hon att rubikubens fodral, dvs den genomskinliga plastbollen är bäst, och tuggiset, det är glömt.

Badbrud

Badbrud

Skönt med skitväder oxå, då kan man gott och väl bada i lugnan ro.

Papper eller utan?

Läste i senaste XIT, sätter du papper på ringen eller kör du bara rakt på? Det var 3 tjejer som fick frågan och alla hade svarat helt rakt: PAPPER UNDER SÅKLART! Förbannade mesar, vaddå papper. Det är inte alltid det finns papper att torka sig med ens. Och vad fan kan man få för sjukdomar genom att sätta sig direkt på ringen på arkens toa? Berätta för mig så kanske jag börjar sätta d. E d pissdroppar där så torkar man bort d först innan man avnjuter en stril. På allmänna toaletter i sverige kan jag sätta papper ibland, det beror lite på hur fräsch eller ofräsch toan är. Jag ska va glad om jag kommer ihåg att tvätta händerna efteråt.

Min kropp sprudlar säkert av en massa bakterier, men så är jag sällan sjuk å. Fy fan va jag är äcklig.

Hörde jag fel?

Var på dans/stretch idag efter jobbet. Kul i vanlig ordning med dans i 45 minuter, dax för stretchen.

-Ta ett djupt andetag och spänn hela kroppen genom att börja med tårna, fötterna, vaderna....osv....och avsluta med ansiktet, käkarna, ögonen....spänn allt vad ni kan, och slappna av....

Där ligger vi på rygg, alla tjejer, mitt i avslappningsövningen. Så skönt. Så hör jag henne säga

-så tungan på golvet...

"VA I HELVETE?? Jag ligger ju på rygg, och dessutom e golvet jävligt asigt", hann jag tänka. Innan jag börja asgarva och upprepade högt "tungan på golvet". Där var den avslappningsövningen slut, för vi låg som sjutton strandade sälar och fnissade. Sorry Fanny. Men d va jätteroligt!

Lite smått och gott

Ledig torsdag-söndag
e d meningen iallafall. Men man vet ju aldrig ifall man slirar in på jobb om längtan blir för stark. Fast Camilla, vi åt ju hos er igår, så ni kanske inte vill ha dit oss på ett tag  =)  eller tycker du att det är dax för mig att bjuda på tonfisk- och spenatlasagnen?

Imorgon är det boxdax.
Det var mycket länge sen. Så jag måste nog hålla i mig lite, att jag inte går och tar i för mycket. E nästan lite närka, för att pulsen ska gå upp för fort. Har varit lite lat med träningen de sista veckorna.

Möhippan i helgen gick fint. Susanna stupade inte innan tolv, och hon skötte sina uppgifter alldeles ypperligt. Hon fick bl.a tvätta bilrutor i Ålandsfärjans bilkö. Så...ni som brukar va släta om helgerna men ändå vill ut och supa. Glöm den gamla goda "samla tomflaskor"-metoden. Fejka en möhippa eller nåt, dra på dig en peruk och nätstrumpbyxor och gå ner till hamnen med en ENJO trasa och vattensprayflaska. Hon fick in ca 50 euro!!!

Riktigt duktig tjej:

-Får jag tvätta din ruta? Det är väldigt viktigt med bra sikt, sade hon artigt iförd röd, för stor halare.

Hon fick oftast ett ja, trots att 99% av bilarna var glänsande rena. Förutom en nuckjävel som börja harkla sig att hon int ville ha repig ruta. GE ETT BIDRAG ISTÄLLET DÅ FANSKAP!!! Nördnucka.

Inget nytt på arsulfronten. Men däremot såg jag nu ikväll att tösen hade lite blodsprängt på ögonvitan. Jag frågade ju givetvis vad som hade hänt. Och hon svara bara:

-Andrei ha slagit mig.
-Jahaa, börja du gråta då?
-Nää, jag slog tillbaka såhär
(så svischa hon förbi mitt ansikte med handen sin).

GO LI!


Ett kap och mera arsul

Tycker ni d va länge sen? Det tycker inte jag  =) 

Jag lider av insomnia.


I förrgår kväll, ni kallar det natt jag vet, klockan ett gick vi och la oss. Somnade strax därefter och vaknade av att Li drömde nåt och härjade vid 4-tiden. Gulliga Chrille gick upp (jag vill ha super kallt vatten! Hörde jag), men vad gör d, jag kunde ÄNDÅ inte somna om. Där låg jag och vred och vände på mig, med tvingade slutna ögon. När jag öppnade dem halv sex var de inte ett dugg tunga. Jag steg upp och gjorde IKEA köket klart på skissen. Halv åtta var jag klar, tog ett varmt bad, och höll på och somna i vattnet flera gånger. Vid åtta tänkte jag  "ska bara lägga mig i sängen och ta en vilopaus, Li vaknar ju ändå just". 9.15 först vaknar tjejen och DÅ minsann hade någon satt snabblim i mina ögon. Riktigt jävla trött. Var fan va insomnian dådå? Höll mig vaken hela dagen, jobbade och drack kaffe. Halv tio var det kört, irriterad av sömnbrist hasade jag mig till sängen, tryckte in öronproppar, minns inte ifall jag borstade tänderna eller ej. Vaknade vid tre, men somnade nog rätt snart om. Och halv nio vaknade man, innan Li.

Idag har man ränt runt, och slira in på både Emmaus och Bettans. Gjorde värsta kapet. Li är i behov av en vindjacka, då hon vuxit ur sin förra. Och där hänger en knallgul/marinblå COOL Tommy Hilfigher vindjacka i stl 104 för hela 3 euro. Härriguuu.

Efter badet och innan läggdax skulle den fnöskiga lilla kroppen smörjas. Och hon skulle ju förståss oxå smörja sin far.

Hört från köket:
-Och så arslet...annars kommer det loppor, och då kliar det....

Jag kikar dit, där river hon ner kallingarna på han och smörjer omsorgsfullt och på fullaste allvar, hans skinkor.

Bebis eller båt?

Kvällsaktiviteterna kan gå överstyr här ibland. När Lis far är på hugget och leker på en 3-årings nivå. Idag var vi till syrran. Vi "vuxna" tog en promenad medan Li cyklade alldeles själv med påskharen på pakethållaren. Tänk vad fort de lär sig, di där små. Hemma hos Jessica satte de igång och lekte orm. Li krälade över säng-golv och soffa, upp i Chrilles famn och ner igen. Jag är en orm! Jag är en orm! Hennes far uppmuntrar henne och berättar lite var ormen kan kräla, på ryggstödet och kanske rakt över postorderkatalogerna som hennes mor och moster kikar i. Skrynkelll och suck, med ett leende förståss. Jag vill ju inte klaga, jag är SÅ tacksam över att de leker, och kallar därför mina pipande öron för befogad tinnitus.

På vägen hem fastnade hon i en gupp, stånkandes och stönandes racklade hon och ryckte i cykeln. Efter en kort stund erbjöd jag henne min hjälp, bara en liten knuff. NEEJ! JAG KLARAR DET HÄR SJÄLV! Ok, fine fine... och det gjorde hon. Leendes cyklade hon ifrån oss och vidare hem trallandes: Jag kan ALLT, jag kan ALLT. Och jag måste ge henne lite medhåll, för nu kan hon ju verkligen cykla, tredje gången gilt. Men det där med Allt vet jag inte var hon fått ifrån.

Nu har Chrille flyttat sig till soffan från hennes säng och deras gemensamma kvällslek:

-Vad vill du leka, bebis eller båt? Frågar Chrille.
-Bebis.
-Okej svarar Chrille, och jag hör hur han bökar sig ner i hennes korta säng.
-Gråt då, uppmanar Li honom.
-Uääääää, jag vill ha tutteeennn.
-Behöver du puder i arslet?
Frågar hon allvarligt.
-Jooo, uääää, d sviiideeerrrr.
-Du får inge puder, nu tar jag bort d!

Imorgon är det dagisdax igen.

Påsken får mig att må skit

Påsken är tydligen en härlig helg, iallafall när man slipper ligga i krappis halva helgen. Påsken är lång. Och till skillnad från andra år så valde vi att inte planera ett skit inför denna. Och vad skönt det har varit, utan krappis har man ändå hunnit med:

-Ett arbetspass.

-Lämnat in min brudtärnekjol för fållning.

-3 middagar med mina föräldrar. Varav syrran och hennes (ja vad ska man kalla honom? Pojkvän? Jaja, whatever, en kille hade hon med sig igår) var med på en av middagarna. Den tredje middagen bjöd vi mamma och pappa på idag. Kände lite att det var våran tur att bjuda efter alla våra tvångsbesök vid Rökkas Residence. Vi valde dock att inte laga den själva  =)  Utan d fick Indigo stå för. Gott va d oxå till på köpet.

-En barnfri natt trots att man inte var stenfull och ut på krog (första gången?). Li ville sova hos mamma och pappa igår, och inte kan ju de neka sin lilla solstråle till d. Undrar nog om inte jag vart mer solstråle av den idéen än hon själv. Hur kan hon komma på så bra idéer?  =)

-Tömt alla återvinningar.

-Bytt lakan, dammsugit och tvättat golvet (halva köket med nagelborste och ENJO tvål)

-En långpromenad. Även den barn- och hundfri.

-Tvättat bilen. Nu glänser den, iallafall tills imorron.

-En snabbvisit till Anna Lampén-Böwing och Rasmus. Jens är ju på långfart, men vi passade på att ta en titt på deras Donzi Regazza 25, som de gärna vill sälja. Riktigt fin båt. Tvärt drömde man sig bort och låg i Kastelholm invid Camilla och Cajs båt, kvällstid med sovande barn och ett glas vin i var hand  =)

-Ungefär 2 kg choklad. Som jag nu vill spy upp. Mår skit.

Det återstår ännu en ledig dag av denna påsk. Kanske man skulle ta och städa upp balkongen nu innan det är september igen. Fan, att jag inte har någon självdisciplin alls när det gäller dessa röjningar. Eller hälsa på Susanna och pojkarna i Strömma? Eller så blir det ännu en dag av att bara va. Inget klår d.

En god start på Påsken

Sista timmarna på Dillen gick trögt idag. Folk hade nog tagit förnuftet tillfånga och tagit påsk och åkt hem. Men jag fick lite annat gjort så jag inte somnade. Fan va slut jag var. Tar på att jobba heltid när man inte är van. Nästa vecka blir det bara 2 arb. dagar, ska ta vara på d.

Hem kom man...hungrig, fast förberett med kräftor på tining. In med baguetter i ugnen, duka fram och lägga upp krällorna på fat (eller i ugnsform). Chrille måste akut till Cikada och ta emot nå gäster. Inte fan kunde jag och Li vänta, så vi högg in. Han hann hem innan de 30 kräftorna var slut. Flyt för han att han fick 5 krällisar och Li och jag 12-13 var. FY SATAN VA GOTT D VA. Åååh va gott, löööv kräftor. Li åt lika många som jag, och jag var sprickfärdig. Undra inte på att hon ligger som en klubbad säl, helt stilla på soffan och kikar på Madicken.

Kunde inte riktigt förstå att Li somnade först närmare tio igår kväll, men i morse fick jag ju förklaringen: Hon har tydligen somnat på dagisvilan nu 3 dar irad. Det va int så JÄTTE mysigt i morse när hon vakna kl 7. Urk.

Träningsvärken börjar smyga på. Var till Träningsverket på MUSKEL igår, d va skitbra och annorlunda. Så jag måste nog joina gänget i soffan om jag ska klara den här påsken.

Ingen Caj P. Men en Tes H.

Idag har man överraskat sig själv igen.

Köpte lövbiff igår. Och igår kväll vid elva kom jag ju på att jag inte bara vill ha nån torr jävla köttbit. Så jag börja rota i skåpen efter ingredienser till en marinad. Biffen vart riktigt saftig och god efter att ha legat i:
soya, buljong, vinäger, olivolja, citronkoncentrat, honung, vitlök, salt o peppar.

Herregud, klockan är 19 och termometern står på +10 utomhus. Härligt!


arbetstider och fjädrar

M: 09-17
T: 12-20
O: 09-16.30 (planerat att träna 17.00 med Susanna på MUSKEL)
T: 10-18
F:  DILLEN STÄNGT för en gångs skull  =)
L: 10.30-16

P Å S K  *  P Å S K *  P Å S K  *  P Å S K

Tänker INTE stressa upp mig över d. Köpte i och för sig en påse påskgräs idag, då jag fasar för att den där gratispåsen (som Lessa sa att va bra) ligger på ödanböle. Måste nog så den ikväll. Så tror jag att jag har nån gammal gul kyckling i nå skåp. Köper eventuellt nå fjäderkvistar från City Blommor på torsdag. Voilá PÅSKPYNTAT!

Hon har tur att hon är söt och go

På helt plan mark gick det nästan utmärkt, med 1 grads sluttning gick det perfekt! 1 grad uppåt vart d halva tramptag kombinerat med broms. Men men, det tar sig. Hon tyckte allafall att d va kul, och att hon va duktig. Men när tycker hon inte d:

Hon fick ärva ett par skrinnskor av sin kusin Samuel, hon hann ju aldrig prova skrinna, men såhär sa hennes mun när hon tittade på konståkning med farmor Runa: "Dom där ramlar när de skrinnar, men d gör inga jag".

Barnens värld är oftast problemfri
, förutom när de inte får äta smörgåsen medans de leker, eller sätta kniven i smörpaketet själv. Världen gick verkligen under för att jag tog bort locket på smältosten och tryckte ner kniven åt henne, så hon skulle få bre själv. JAG sku juuuuu, UÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄH. Då behövdes 3 time out på raken. Och 10 minuter senare så får man höra att man är älskad. Småproblem, i hennes värld asså  :o)


D g???r intt!

RSS 2.0