Gör absolut ingenting

Här e d jullov o baljbadandet gav mig lite halsont som jag vilade bort med halsen invirad i halsduk. Nu nyser jag o ögonen kliar. Men ja brukar ju inga bli sjuk, bara lite krasslig. Fårsi hur det går den här gången.

Idag har vi 4 varit med Runa på lunch till Arken, gottigott. Sen hem igen o klia ögon o slappa rejält. Har efter tips av fotodiggaren Lina Loikas laddat ner en ny app till telefonen som heter Hipstamatic, tar coola bilder:


Vid matbordet

Oh mään va länge han orkar sitta o äta o prata vid bordet. Mina öron är trötta. Tar på mig Peltor.


Hemma igen

Har varit ett dygn hos Sandra o Robbe igen, fast denna gång var Chrille med. Så skönt. Ha int gjort ett piss, förutom badat vildmarksbad o druckit lite kalla öl o ätit gott. Nu är man hemma i egen säng igen.


Såå fin

Fick av Lina. Jag o Jeff


Go jul förresten!

Ja julen är ju en tid för sig. Folk stressar. Men i år så sket jag allt o va o köpte några "nödvändiga" klappar på fredan. Julen kom ändå i den var mysig i firades hos syster o Dan i Hammarudda.

Enligt tradition så drog jag till Dinos med Victoria. Hon hävde i mig massa shots o man fick sig ett uppåtskjut i promillehalten. Kul hade vi, o SATAN i gatan va dom spela bra musik. Gammal hederlig 90-tals disco.

Idag har jag inte haft krappis alls. Promenerade med barnen o Chrille till mor o far på middag. Nam nam. Chrille drog till Arken o jag ska till Lina i bada bastu. Imorgon är en annan dag.


Baljbadat

Härligt lantliv på Hemlunds. Vart bjuden på mkt god fisksoppa som Sandra rört ihop "bara sådär". Badade balja o bastade med en drös busiga barn. Några öl fick jag ner, eftersom jag hade chaffis :)


Äntligen!

Jag, med noll framförhållning o som missgillar att ha inbokade tider, ringde SAXESS o frågar om de hade klippets för Jeff typ...nu. Och 30 minuter senare var lillfisen i frisörstolen.

Han sitter nu o kikar på BlixtenMcqueen o blir klippt. Men bara toppad. Thailandsfraset han hade bak i skallen när han kom hem var inte snyggt. Men nu ryker babyhåret (som typ slutat växa) lagom till jul.

Sen gasar vi (HELA familjen!!) iväg till Hemlunds o provar deras nya vildmarksbad!!!


Måndag, del 2

Efter Torginsatsen åkte jag o Li till syster i Hammarudda för att baka julgodis. Mumma! De har det så fint därute.


Måndag

Var till torget och lämnade in en drös med kläder, prylar och inslagna julklappar till Lasse och Mia. Som samlade en full lastbil hjälpsamling till Lettlandsbarn. Som de nu är påväg till Lettland med över jul. Skönt att bli av med o känns bra att kunna hjälpa. Jag blir helt rörd av engagemanget.

Lastbilen blev fullastad med välbehövliga kläder o prylar, som alla hjälpsamma ålänningar kom med, de kom t.o.m och tömde bilen när jag kom. Allt på löpande band och på rutin, märktes att de gjort detta under flera år.

Vi är alltför bortskämda här "uppe". Mia berättade ett exempel på storfotade syskon som turades om att gå vart annan dag till skolan vintertid, för att de bara hade ett par skor. De hade 12 km till skolan. Lipstory.

De bor så nära oss välmående. Men kan ha det så illa ställt.

Jag lyfter på hatten för Lasse & Mia, och tror faktiskt de kommer ha en mer givande jul där "nere" än oss här hemma. Nån gång ska jag också göra samma sak.


Mina underbara barn!

Har gått igenom alla mina foton från 2003 idag. Oj vad många härliga det finns. Och jag kan inte fatta att detta busfrö redan är 4. Och jag längtar tills jag får hålla honom i min famn på onsdag!
Glada unge!
Och denna vilda skönhet, vintern 2008.
Vi har fått så fina kids, hur kan de ha sådan energi? Jag orkar inte med. Jeff brukar ha vett att lugna ner sig när när energin sinar, annat är det med storasystern. Li skulle kunna springa ett maraton hon. Utan problem, bara man skulle hålla ett metspö med en karamell framför så skulle hon nog fan göra d, på rekordtid.

Skön fest

Black Eyed Peas, kolla videon. Fy fan va sköna. Fan va dom tar!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&hl=sv&v=uSD4vsh1zDA
CP LÄNK, FUNKAR EJ =(

Egenmys med pys

Har pimpat hela nedervåningen med ljus. Int riktigt julfilis, men mysfilis.

Lite öl o film på d här bara.


MAMMA

Mamma, dom här CD skivorna önskar Li sig.


Och den här filmen vill gullungarna ha tillsammans:

Bastubad

Sandra o Robbe har en bastu på gården. Den ha d badats i just :)


Torpartider

E på besök på Hemlunds o ha pysslat med Cirkusfamiljen.


Middag

Var på middag med Sandra o Lina igår. Texas Longhorn, smarrigt värre. Via Par hem


Tack tjejjor. Ni gör mig så glad!


Älskade vänner

Li vill ha julpynt, ingen annan i familjen har dykt ner i julpyntslådan i år. Så hon tog saken i egna händer o hängde glitter o bollar i ena svärmorstungan.

Lite tragiskt att hon ska behöva göra d tycker jag. Men jag har bara inte orkat. Sen kom hon hem med lite tuja o grantester från kyrkan häromdagen o satte i en vas o prydde med glitter o julgransbollar. Får mitt hjärta att värka när man vill men inte orkar.

Men då kommer plötsligt änglarna i nöden och plingar på, ber mig gå upp på övrevåningen 5 minuter. När jag kommer ner har bästa Sandra o Lina prytt köksbordet med julstjärna, liten tall i kruka, pepparkakor, hemlagad o en massa tända ljus. (+att vi fick var sin tidning, julmust, ostbågar, cheesenachos+dipp!)

Gissa om ja börja lipa, o äpplet faller inte långt från trädet. När Li kom hem från skolan och fick se det juliga o de tända ljusen säger hon "nej nu börjar ja lipa" och kramar mig av lycka.

Jag finner inga ord, hur underbart när ens vänner känner en så väl. Tack flickor, mesta energin på länge!


Sälja guld

Höll på o städade här hemma för ovanlighetens skull. Kollade igenom posthögen, där jag hittade en A4 med info om att man kunde sälja sitt guld på Hotell Pommern idag fram till kl.18. Klockan var 17.57 när jag läste bladet. Så jag SPRANG upp till övrevåningen o öppnade en byrålåda jag inte öppnat sedan vi flyttade till huset, dvs 2 år.

Jag fann den lilla ask jag hade mitt "onödiga" guld i. S.s en gammal förlovningsring, nå trasiga ringar, en fet ring jag en gång köpte till en pojkvän men som jag tog tillbaka då jag gjorde slut för att han var så elak med mig MED MERA. Tänkte att jag kanske får 70-80€ för det.

Jag hann dit. De vägde o kollade med förstoringsglas, skrapade sådant som inte hade stämpel mot nåt dom liknade griffel, sen penslade de på nå medel för att mäta hur många karat den hade. Och jag gick därifrån med garanti att ha 372€ på kontot inom 3 dagar. TRIHUNDRASJUTTITVÅ!!!! D kändes bra :)


Thailandhälsningar igen

Jeff o Chrille har varit på turné idag o haft privat taxi som kört dem dit de ville.

När Chrille frågade Jeff vad han ville göra så svarade han:
"snejksjåu"=snakeshow=ormshow för er som inte kan engelska.

Han pussade även denna söta (läs asiga!) orm. Man ska inte överföra sina rädslor till barnen. Både Chrille o jag avskyr ormar men åker alltid på snakeshow då vi är i Thailand.

Varken Li eller Jeff har fobi. Jag behöver minst sju öl i blodet för att hålla i en på det här viset:


Dumma mössa!


Om 11 dagar kommer tomten

Bianco fick en present från vännerna på Bellissimo Glassbar. Den måsta provas o plåtas. Mössan sku av tvärt...


Saknar

Det är tyst och tomt ( o skönt) men jag vill ha lillskiten i min famn nuu!


Vill ha

En sån här fast med texten SKITHUS sku jag vilja ha

Filmdax

Har jag inte en underbar dotter. "Det här tror jag minsann att DU vill ha till ostbågarna", sa hon o dukade fram två öl. Hon känner mig.


Ny brödrost

Har letat en passande brödrost länge. En helt vanlig vit. Nu har jag funnit, det var På tiden.

Kolla in den gamla, spruckna, livsfarliga "brödrosten".


Hälsningar från Thailand

Jeff sov 2 timmar på dagsflyget dit, sen hoppa han i hotellsängarna tills han fick gå i simma. :) njuter lite att Chrille ensam får ta han om huliganen ett tag. Lite tomt hemma är det, men helt okej, har ju bara gått en par dagar.

Pratade med Chrille idag o så sa han "..o så va vi på beachen o Jeff somna i vagnen..." så avbröt Jeff i bakgrunden o slet luren av Chrille: NÄHÄ! ATT ja int somna i vagnen! Pappa LJUUGER! Hahah, skön kommentar.

Nu ha ja klämt pormaskar så jag är helt flammig i nylle. Natti


Lis klädsel

Såhär fin var madam Li på middan


Julbuffe på Nautical

Igår bjöd svärmor Runa oss gräsisar till Nautical på så god buffé! Li åt så det stod ut genom örona, lät det sjunka o sen lite mera dessert på d.

Tack fammo Runa!


Hatar gung!

Tog Gabriella hem inatt från Helsingfors. Gick efter åksjukepiller till reception, köpte en flaska wichy o en påse chilinötter. Tryckte i mig d o gick o lade mig i hytten med Rita.

Vaknade halv tolv av att jag var sjösjuk, trots att jag sov. Fy inåt helvete va d gunga o rulla. Trots att vi låg nere under bildäck på 2:ans däck.

Tur som fan att man int va högre upp. Fast då sku man väl varit så full så man int märkt av d. Kom hem halv fem o rasa i säng o somna om.

Idag har det varit smet med gäng i butiken, julhandeln har verkligen börjat. Kul!

Kallt i hytten


Grattis Robbe

Var på Hartwall Arenan o hejade hem Robbes EM bälte. Vittu vilket tryck d va där kl. Tolv när matchen satt igång.

Grattis Robbe, en riktig kämpe!


Så fin text

En dödsannons i en tidning, en pojke, inte ens tjugo år gammal. Denna fick mig till tårar:


Rekord - ibland kan man

Idag for jag från jobbet ca 17.45, 18.20 var jag + 3 kids på Mariebad. Det är inte alltid man är så snabb o effektiv utan att få nå nervsammanbrott.

17.45 - cyklar från jobb via Zic Zac o provade ett par jeans o en tröja som jag ska ha på mig på lördag

17.55 - cyklar hem o matar Bianco, packar simväskan (glömmer att äta)

18.05 - åker via klinten o hämtar en av Lis kompisar som ska med o simma. Ringer samtidigt Anki, som ska komma till Mariebad med sin dotter Sandra som ska simma med oss, ber henne ta med nåt ätbart.

18.20 - står vi i duschen på Mariebad, Anki kommer med 2 kalla kalkonkorvar o ett kokt ägg som jag trycker i mig i duschen, godare middag var det längesen jag åt =)

Sedan simmar jag och 4 barn i 1½ timme, fast de största såg man inte mycket röken av, d va mycket sjöodjurs lekar o kullerbyttor under vattnet. Blev yr o spyfärdig när ja gjorde kullerbytta, fy fan va asigt snurrig jag blev.

Vanligtvis är jag så ineffektiv så man sku tro att jag har nå fel i huvve.

Nu ska jag packa lite väska för morgondagens (läs idag) avfärd till Helsingfors.

RSS 2.0