Tävling

Kan du gissa vem denna kändis är?


Du kan vinna:
En dag vid outdoor pool Hotell Cikada, inkl. förfriskning för 2 personer. Observera ordet FÖRFRISKNING, i singular, här bjuds inga på nå heldagsfyllor.

=) Lycka till!(no va de väl helvitte va ful man kan göra sig)

Lägenheten i huset

Hittade en bild på lägenheten då den var färdig. Vet inte om jag lade ut nå bilder på den. Denna är nu till uthyres på Cikadas hemsida. Sommartid asså, 1/6-15/8. Just nu bor en kille från Finland där. Man ser och hör honom aldrig. Den pefekta hyresgästen! Vi har samma köksdörrar som på bilden, och så ska vi ha samma kakel. Vita avlånga med mellangrå fog.


Skåpet längst till höger är ett sängskåp, en extrassäng som man bara fäller ut. Förbi de tre garderoberna så kommer en sovalkov med 2x90 sängar. Och köksbord m. fyra stolar till höger och där bilden är tagen ifrån är det TV-plats. Helt perfekt om du är på semester. 36 m2 med alla bekvämligheter ss. kyl m. frysfack, spis, ugn, micro, diskmaskin, tvättmaskin. 110 EUR i dygnet.

Det är så mycket som ska göras utanför lägenheten och vårat hus ännu. Det kommer ta år! Just nu mynnar ju trappan ut typ direkt på Hotellets parkering. Skulle borda slå upp ett nätt litet staket som avskärmar från parkeringen. Kommer senare.


3 dagars ledighet ger energi!

Oj vad mycket vi fått gjort i helgen.
-Handtagen är fast på alla underskåp utom ett, som har fel gångjärn, grr... och kyllådorna är ännu inte handtagade. Men det blev jättefint! Bilder kommer.

-Städade hela Hotell Esplanads parkering idag, och det var inte lite. Fortsatte med vår egen tomt, men kom knappt halvvägs innan hungern och mörkret kom emot oss. Men en par timmars utomhus arbete gjort. Och det var SÅ kul.. Chrille tyckte jag var lite FÖR postitiv, för SÅ kul är det väl ändå inte. Joo d tycker jag, om man gör det tillsammans. Ungarna åkte skottkärra bland alla löv. Synd att jag inte kom mig för att ta bilder.

Nu har jag surfat på IKEAS hemsida i flera timmar, ögonen står i kors och nu ska jag gå i säng, orkar jag ens borsta tänderna? Känn er hedrade att jag tvingade fram ett blogginlägg  =) Imorgon jobb 13-20. Satan, va e d för glopar som håller på o snurrar på stan den här tiden, hör att d e livat me bilar.

natti natt

J u l s t j ä r n a

Mätta och belåtna åkte vi hem från mamma o pappa. Chrille började skruva handtag på köksskåpen och jag  mekade lite med våra nyinköpta julstjärnor och hängde upp dem. T.o.m Antijul-Chrille tyckte att de dög att titta på. Nu har man julstjärnor i 10 år framöver. Skönt. 2 st har vi. Hahaha. Men det är två JÄTTESNYGGA vi har å.Plötsligt vart man lite elektriker. Med lite eltejp o avbitartång så kan man göra mycket.


Lilla jul

Idag lagade jag och syrran tacos hos mamma o pappa. Det är inte många gånger i året man gör d. Man blir ju alltid bjuden på mat där. Men idag så jobbade mamma och pappa var i skogen. Bara att ta fram sina duktiga talanger då. Kl. fem är det vanligtvis middagstid för våra barn, Jeff vart lite otålig o hungig så han börja tjuva när det började serveras fram.Och nissarna var där och lämnade 2 paket var till busungarna. Lis hjärta hoppade över ett slag då hon fick en BARBIEDOCKA från de tre musketörerna. Såhär gjorde hon och ropade JAAA!

Och så fick hon en film "Santa Buddies" handlar om hundvalpar så jävla söta.


Måste få början...ahaa, en film, undras vad den handlar om. "Den lilla röda traktorn".


Och så fick han en "heliiii" som låter.Bada bada bada


Oj oj vad den där båten kör...på land.


Såhär ser man ut när man kisar mot lampan, ser så jävla skön ut, lite miffo.


-TÄÄDIIII!!!

Jeff brukar få bli själv i badet. Det är lixom ingen som sitter o vaktar honom. Skärpt som man e så brukar jag låta honom ha vatten upp till kanten så han kan dyka o latsja på där. Jag lyssnar hela tiden men kan göra annat samtidigt. Men när Chrille har ansvar så e d bara halvfullt o då blir ju knappt håret blött. Men d funkar d å, han kanske tänker på vattenräkningen förresten...

Julen

Alla har fixat så julfint! Jo jag tycker det är mysigt. Men JAG pyntar inte. Tur att Li kommer hem med lite kransar o annat som man kan ha framme  =)  imorgon ska vi faktiskt försöka åka o köpa en par julstjärnor. Min mamma är en sån som byter ut gardiner, mattor och sånt inför julen. Varför har inte jag blivit smittad av det? För att jag lever med en anti-jul karl?

Jaja, oberoende så för barnens skull så får d komma upp en par julstjärnor i fönstren. Och kanske pappa hugger en liten gran till oss till julen. Förut har vi ju skyllt på att vi inte haft rum för en gran, vad säger man nudå? Det enda jag tänker på är gardiner...gardiner gardiner, jag blir helt snurrig i huvet. När dom väl är uppe så byts de inte ut det första decenniet iallafall kan jag säga. Därför måste vi hitta nåt som håller i tiden.

Imorgon är det ju lilla-julmarknad. Nog för att det är geggigt o lite too much jul, men det är ju så socialt  =) man träffar alltid på en massa folk. Skulle vara kul att åka. Li blev kvar hos Loikas idag (surpise) och åkte med dem till Natalies mommo o moffa i Geta. Li har 3 ställen som hon inte har nån skillnad på om det är dag, natt, måndag eller lördag. Hemma, mommo&moffa och hos Natalie (Lina&Johan), det är inte riktigt som att sova borta, det är som ett andra hem  =)  vilken känsla d måste vara för henne att bara få bli kvar, utan omständigheter. Me like! Hoppas Lina & Johan inte skickar nån räkning hem sen på alla dygn hon varit där.

Imorgon ska vi till mamma o pappa o laga tacos. Syrran o jag ska hacka gurka o steka kött. Mamma jobbar o pappa är i skogen. Sen äter vi där och så krafsar förmodligen nissarna på fönstret som de alltid gör då de lämnar en par klappar på trappan  =)  och Li vet varför nissarna kommer dit och inte till oss. Det är ju julpyntningen!!! De far dit man har smyckat.

Ska kast mej i säng.


Dagens projekt

-Vi har en sekretärstol vid datan.


Och såhär satt vi på den i måånga månader då sitstyget gav upp. Man vart inte så långvarit vid datan, för efter max 2 timmar börja d smaka fan i röven, eller då hade det smakat fan i röven 1½ timme redan.


-I somras köpte jag tyg och sydde sitsen då jag var till mamma o pappa.


Något bekvämare. Så farligt bekvämt att chansen att ryggstödet blir sytt är mycket liten.


Jag har lånat mammas symaskin (för flera veckor sen) och tänkte lämna tillbaka den i helgen efter att jag fått alla trasigheter sydda. Så jag drog fram maskin och öppnade en brun som sällskap.


-Sååå sista projektet var alltså  ryggstödet till denna stackars stol.


VOJLLA!

Förutom syendet idag så har vi:
-besökt solbergets Loikas. Flickorna lekte så man glömde bort att de var där. Otroligt hur 2 barn kan komma överens så bra. Underbart.
-varit till Bettans och städa bordet.
-till syrran på hemlagade negerbollar o glögg.
-Minimarket snabbhandling
-till mamma o pappa och hämtade våra 24 Iittala Teema tallrikar som vi fick som gåva. Asså hur bäst är inte dom då TACK VÄRLDENS BÄSTA FÖRÄLDRAR (förutom bästa mej själv då).
-3 maskiner tvätt, nu är barnens kläder rätt färg igen, fy fan hur dom såg ut.

Sådärja, Linda här fick du en lista igen  ;)

Nu skulle jag borda flytta en bokhylla från Jeffs rum till Lis rum. Chrille är på Cikada, men jag e ju stark, så jag kanske klarar d själv...


Lite mera Jeff - han som får dagarna att gå fort

Imorse kröp han upp i vår säng med en leksakskatalog och ljudade högt vad han läste:

"tisse" - kisse
"kuckuuu" - tupp
"kackå" - traktor

Man haja ganska hastigt att det var en bondgård han snackade om. Han borde nog få Playmobils bondgård i julklapp  =)

Imorse då vi var påväg hem efter alla ärenden så hakade Jeff upp sig bak i bilen"vovvo...vovvo...vovvo". Fick tydligen akut, kraftig vovvo-abstinens. Då vi kom hem rusade han in och uppför trappan såfort jag fått av honom kläderna och plötsligt blev det bara pirrigare och pirrigare läten där på övrevåningen. Han hittade inte vovvo! Men efter en hjälpande hand låg båda vovvorna på badrumsgolvet och lyckan var gjord. Så kröp han ihop i stolen och satte på Rorri för en mysstund innan parken.Ikväll IGEN! Skulle jag gå och titta till honom att han sov. NÄ! Han LÅG ner i sängen och hade satt på film, what the! Smygare.


Julklappar

V A R F Ö R  J U L S T R E S S A ?
Det är många julklappar man slår in per dag. Helt otroligt, folk är faktiskt ute i god tid i år. Har slagit in flera paket om dagen i ett antal veckor redan. Vissa ursäktar sig att "de är lite tidigt ute". Men det är faktiskt bara en månad kvar till jul. Själv har jag inte köpt en enda. Brukar inte köpa många heller. Gudbarn, så får väl Jeff o Li var sitt. Syskonen vi brukar inte köpa till varann, även om det ibland slinker fram ett bonuspaket ibland. Till mamma o pappa brukar vi köpa oxå. Chrille och jag köper heller inget till varann. Men jag brukar inte kunna hålla mej utan köper nå kallingar eller strumpor ifall han behöver, hähä. I år kanske han får en snygg brödrost, eller kanske gardiner ;)  Såå jag har ingen panik. Nu ska ni ju inte tro att våra barn blir utan julklappar. Nej för d sköter nog bl.a mommo o fammo bra de. Blir nog säkert närmare tretti stycken var ändå.

J U L P A N I K
Alla är inte som jag. Det finns de som härjar så saliven sprättar o river håret av sig ifall de inte får tag på det som barnen önskar sig. Vissa varor tar slut från leverantörerna och där står kunden och ångrar sig att de inte hade lite mer framförhållning. Bl.a Pippis skepp "Hoppetossa" är helslut hos leverantören och den är med i vår katalog. Kommer säkert få höra en hel del om det, och om mycket annat.

Men fan va dagarna går fort i det där varuhuset. Jag gillar det. Vi ses!


God natt

Jeff är ingen kramiskille, utan pussar o kramar (om man har tur) då man tar avsked och då man kommer hem, och vid nattningen (oftast). Och om man pussas med nån annan, då kan han bli sotis o oxå vilja ha. Man vet ju vem han brås på  =) 

Det är så gulligt då hans små knubbiga armar o händer håller om Lis kropp i en pyjamaskram, har ej lyckats fånga det på bild. Men här e lite nattningsbilder från ikväll.


Så jävla söt.

                  
"Mera". Linslus.                                                      "Natti, laaljuuu"

Och ungefär 5 minuter efter dessa bilder är tagna hörde jag hur d börja skramla i rummet. Där satt han o titta på Rorri på DVD´n. Jäkla unge.

***

Bra med närbutik

Li hade kompis att sova över i helgen juh. Och på lördan skulle de ju bakas! Typ andra gången som d bakas sött i den här familjen. Det fanns ju heller inga ingredienser, så Li och Cassandra fick traska till Minimarket och handla. "Ursäkta, var har ni müsli?" berättade Li att de hade måsta fråga. Även diskmedel och en liter mjölk fick de handlat. Så duktiga! Li var tveksam först och trodde att nån barntjuv skulle ta dem påvägen, men när de väl var tillbaka ville de ju gå igen.


Cassandra var lite för snabb att kasta av sig ytterkläderna för en bild  =)


Plötsligt var det skrämmande tyst. Jeff hade fått tag i müslikakan.


Nattibild

G O D  N A T T


9 timmars arbetsdag och nattgäst

11-20 vart d idag. Det är helt sjukt hur dagarna bara flyger iväg, även på jobb. Folk handlar julklappar. Det känns som redan, men det är ju faktiskt bara 1 månad kvar till jul. Och grejerna KAN ta slut. Imorgon är jag ledig, sen jobbar jag 5 dar och är ledig 3.

Min nacke känns bättre idag, kan titta lite bättre åt höger. Fick ett tips idag av en gammal bekant att man ska ligga med huvet på den sida det tar mest sjukt, över natten. Pina lixom. D ska ja göra inatt  =)  Li har kompis över natten. Och att somna i någolunda tid då man ligger o tisslar o tasslar går ju bara åt helvete. Jag blåste upp en 160-säng som de skulle sova båda i. Efter 3 gånger upptassandes så vart d tyst. Så när jag skulle titta till dem såg det ut såhär:


Ammen vafaaaan. Tack för att man lade ner 5 minuter för att göra d mysigt, d DÖÖG inga tydligen. För såhär somnar man iallafall bäst. Tvivlar på att de kommer att vakna där imorgon bitti i trängseln. 140x80 cm  =)Nu börjar d smaka röv att va uppe. Dax för sängen. Natti.


6/6

Sex negativa saker om att flytta in i nytt, stort, dyrt hus:

1. Man ska bo in sig innan man hittar o köper WOW möblerna man tycker ska passa. Vi saknar för tillfället:
-8 köksstolar
-vardagsrumsbord
-gardiner till hela huset (tur som satan att vi har persienner)
-övriga möbler ss. mediamöbel, byrå
-vattnet är fortfarande inte kopplat i köket
(så vi har ingen diskmaskin, diskar för hand i grovis och hämtar även vatten därifrån, börjar vänja oss nu, så ingen brådis tydligen).

2. Det ekar så inåt helvete då vi inte har nå gardiner eller nåt på väggarna ännu.

3. Ingen har torkat bort byggdammet från väggarna med ordning, så...ja precis...så att...

4. Det är mycket att städa. I och med att vi inte har en massa möbler som dammet kan gömma sig under så rullar allt omkring synligt, vilket blir en par gånger med dammsugaren -om dagen.

5. Allt kostar. Trädgården (läs området runt huset) är geggig o mjuk. Tänk om terassen redan vore där. Och det kommer ta tid, kostar inga bara 4 siffrigt med en terass på hela baksidan, staket etc. Men den som väntar på nåt gott....

6. Det kan va långt från punkt A till punkt B. Ibland hinner man inte svara i telefon.

Vi har alltså bara 2 soffor och ett stort jävla matsalsbord i möbelväg på nedre våningen (med 4 sönderhackade trästolar från IKEA 2003, och en stokke). Våra gamla furumöbler fick flytta med och funkar bra "tills vidare" (vilket kommer innebära 10 år, har jag på känn). Ungarna ska väl rita på dom några år till ändå så.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sex positiva saker om att flytta in i nytt, stort, dyrt hus:

1. Man har egen tvättmaskin, tumlare och arbetsbänk och TVÄTTNEDKAST.

2. Det är stort, halleluja vad det INTE är trångt (förutom i skåpen, som vi har för lite av).

3. Barnen trivs så mycket bättre på större yta. 210 kvm boyta mot 75 kvm tidigare. Vem trivs INTE bättre? Ja kanske anti-hus Chrille. Han klagar på att d int e klart.

4. Man har ännu närmare till stan och ett stenkast till butiken. Det är liten skillnad, men den lilla skillnaden är SKÖN.

5. Man höjer stegantalet rejält med allt rännande upp och ner. Bra för kroppen d!

6. Man har postlådan direkt utanför dörren.Nytränad med nackspärr på köpet

Har inte varit på MMA-träning på flera veckor och i uppvärmningen gjorde vi kullerbyttor (som jag dessutom blir åksjuk av), knak sa det i nacken och så kunde jag inte titta åt höger. Jag kämpade på hela passet men satan va ont d gör, och vad jag stör mig på att det var av en jävla kullerbytta. Fy fan va töntigt. Snacka om ovan.

Hoppas d släpper på 1-2 dagar. Har någon tips? Säkert hundra med värme etc. Men i och med att d faktiskt knaka till. Urk. Nu funderar jag på om jag ska duscha eller inte. Vart ju inte så svettig då jag inte kunde köra fullt.


Biverkningar av vaccinet

Och här har ni Mr. Weak. Han fick feber idag och stannade hemma från parken. Febern kom på f.m. och försvann vid middagstid. Så några timmar bara. Han ha gorma lite i natt oxå, men man orkar int gå upp till han mer, för det enda han vill är att man ska ge han en tutt eller leta upp vovvo. Efter en stund tystnar d, så han inser väl till slut att ingen kommer springande mer, bäst att leta själv lixom (bortskämda unge!). Dock lite svårt att få Chrille att inte gå dit, är kanske blödig.


Här hade inte febern kommit igång ännu.

Li har inga fått biverkningar alls (ännu iallafall). Men försökte nog imorse för att få stanna hemma -hähä!


Too cool for fluuIdag vart d SVININFLUENSAVACCINERING för båda barna. Jeff gorma till, Li höll andan. Sen var det som att man satt på repeat "jag vill ha en till-jag vill ha en till, jag äälskar sprutor". Hoppas hon int ääälskar dom alltför mycket i tonåren bara.


SÅDESÅ!

Låt barnen få sova ut!

http://www.expressen.se/halsa/1.1780395/barn-som-far-sova-ut-blir-friska

BH PARTY

Nu flickor har jag blitt påmind om att jag ju sku ha bh-partaj. Dessa dagar är som förslag:

fred - lörd 4-5.12 
fred-lörd 12-13.12


Fredagsvisningarna börjar först efter kl. 19 medans lördagarna kan vara vilken tid som helst. Vill kolla om intressenter och vilken dag som skulle passa så jag kan boka in.

Efterlängtad är tillbaka

HAN ÄR HEMMA!!!Men han är inte så mycket att hänga i julgranen för tillfället med fläskig jetlag, ryggskott och bussigt trött. Nåja, några minuters bus iallafall. Jeff vart blyg o visste inte hur han skulle bete sig först. Gulle. Li fick tåriga ögon och kunde inte sluta krama och upprepa hur mycket hon älskar sin pappa. Hon fick ge farsdagspresenten som hon gjort på dagis och sa "vilken tur jag har som fick världens bästa pappa". Man blir ju slut.

Lördagsmys

Med detta...

...en sån här:

och detta...

...kan det inte sluta illa.

Nu ska jag fortsätta kika på Miss Secret Agent 2. 14 timmar tills Chrille kommer hem. Satan om han försover sig! Då jävlar ska jag glömma komma hem varje kväll hela veckan. Natti!  =)

GAMMELDAGS SOFFA SÄLJESDen här ska också bort. 165 cm bred. Har ingen aning om närifrån den är. Men Chrille har iallafall klätt om den en gång för länge sen. tyget är mer vinrött än på bilden. Någon fläck som borde tvättas bort, men annars i bra skick. 50 EUR Intresserad? Tag kontakt.

VAGGA TILL SALU!Lade ut denna på marknaden. ax igår. Både Li och Jeff har sovit i den, och någon annan innan också då vi köpte den begagnad. Vi betalade över hundra för den tror jag och satte nu 70 EUR som pris. Massivt trä, rymlig och VÄLDANS bra föden första månaderna. Det har gungats på bra (som storm) i den där kan jag säga. Är någon intresserad, tag kontakt.


Mommo e generös

Barnens mommo har köpt ReimaTec jacka, byxor o handskar till Li o halare, stövlar, handskar o mössa till Jeff. Det är inte illa såhär i november. Jättefina och dyra, men otroligt bra ytterkläder då man slipper galonisar på. Det är bra läge att ta emot sponsorering nu då en massa 5 siffriga räkningar dimper ner i postlådan som om d vore reklamblad. Li måste ha stl 128 pga sina orangutangarmar, brås på moffa (och moster?)  =)  Men hoppas ändå hon kan ha den nästa vinter också. Tack snälla mamma!

 
Snyggt va! Här får ni en bild på trappslutet också, och ingen skarvlist så långt ögat når...men däremot får ni också bra bild på vårt plankgolv, d gillar jag -FÄTT.


******************* Igår *******************

Igår hade vi lite städkväll. Li hjälper gärna till och valde att dammsuga....


...vi satte apan i buren så länge.Sen käkade vi salta pinnar...
GULLI GULLI GULLI GULLI GULLI GULLI GULLI GULLI GULLI GULLI GULLI GULLI GULLINu e klockan över elva och jag har ingen energi kvar. Jag har tänkt skruva handtag på köksluckorna flera kvällar nu, men när jag inte orkar, när ska jag göra d? När ungarna dragit musten ur mig o klockan passerat tio? Nej nej nej. Tacka vet jag bloggning o internet, det behöver man inte mycket energi till inte. Jag kan sitta och övervaka mina kläder som ligger ute på auktion, en hundrasextisex har redan kommit in på 3 dar. Så en manikyr ska jag väl ha råd med.


Chrille kom hem!

Nu vill jag inte vara gräsänka längre. Jag är trött på trotsande, envisa ungar. Idag tog det EN TIMME för båda att somna. Li höll sig lyckligtvis tyst i sängen sin tills hon kom tassandes efter en timme o berättade att hon inte kunde sova. Jeff gjorde repris på i förrgår och kom upp stup i minuten. Jag fattar inte - VARFÖR!? Inget sött att äta ikväll, så blodsockret var på bra nivå, lugnt och skönt har vi haft det. Jeff fick inte ens sova sin fulla timme idag, utan jag väckte honom efter 45 minuter efter parken, just för kvällens skull. Minns att Li ofta sov till fem taget då hon sov efter parken, och ÄNDÅ somnade hon kl. nio. Jeff sover mindre per dygn än vad Li gör. Mr don´t-need-sleep. Li går och lägger sig först, kl. 20.45-21.00. Sedan sover hon 12 timmar. Jeff lägger sig kvart över nio, somnar inte förrän halv tio TIDIGAST. Sen vaknar han först av alla vid halv nio. Och sover max 1 timme på dagen. Duracell, säger jag bara.

Vad döljer sig bakom den här dörren mån tro...


Jo en envis liten rackare på time-out.

Och den där minen kunde man motstå i sin arga hetta. Titta inte bakom Jeff sen, duktigt bra förvaringsutrymme  =)


Det är nog i det här läget, som de sinnesjuka som tappar sitt försånd dorvar till sina barn, kastar ner dem för trappor, bryter armar på dem -USCH, tur att man har liiite längre nerver än dem. Men ändå tycker jag att Chrille ska komma hem NU. Vi saknar han massor. Vi får berga oss 1½ dygn till...funderar på om jag skulle behöva åka på lite manikyr nu efter allt handdiskande i 2 veckor. O massage behöver jag nog oxå... mjukolen.ax


Jag tittar mig inte ofta i spegeln, morgon och kväll på sin höjd. Såg ögat ikväll, faktiskt snyggt. Bedrövlig ser man ut, jag tror jag behöver en ansiktsbehandling oxå.


zzz

Har suttit i några timmar o donat på med prismärkning på Bettansgrejer. Hittade ju förståss en hel stor ÅLANDSBAGARN plastlåda med PORSLIN. Diska FÖR HAND. Så blev d såhär sent. 01.21 står klockan på o mina ögon står int alls, vittu trött. Natti.

Envisaste ungen i hela världen

Den här herremannen har gått mig lite smått på nerverna ikväll. Lade honom kvart över nio SOM VANLIGT. Det var tyst en stund, men sen satte han igång. Tassade upp glad "heeeej", jag bar honom bestämt till sängen MÅNGA gånger. Time out hamnade han på och sa att han ville gå o tutta, men igen kom han upp 5-6 gånger. Mina nerver gick av så jag tog tutten o vovvo av honom, satte honom på time out tills han bad om att få gå o tutta. Och då fick han gå SJÄLV. Han tassade iväg och tyst blev det och såhär såg det ut då jag skulle titta till honom.Om det är nåt jag hatar så är det sånt här. När ungarna jävlas o förstör ens dyrbara tid. Dom må få ha sina utbrott om dagarna, det är bagateller, men att jävlas vid läggdax, då blir mamma arg! En timme for åt fanders. Så nu sitter jag o prismärker Bettansvaror i hundranitti! Så ska man väcka dom båda två imorgon igen (för FJÄRDE morgonen på raken). Diggar inte att behöva väcka dem, då har de inte sovit tillräkligt. Borde väcka dem kl 8 så är de nog trötta vid 21. Nej nu fortsätta prismärka.


Påväg på jobb!

Imorse fick jag ett samtal från nå elgubbar som ville in till Hotell Esplanad. Måsta ringa Chrille i USA o fråga efter var nycklarna var. Förde ut Li till sina dagiskompisar som plockade upp henne utanför huset pv på teater till bibban skönt att ha skitiga mjukisbyxor på sig hela förmiddan o slippa föra!). Satte Jeff i pyjamas o 2 kilos blöja i halaren och traskade till hotellet. Provade alla nycklar i hotellets alla dörrar, sista passade =)  

Jeff pirrade lite när jag skulle lämna honom idag, men inge gråt. Så nu är han i parken med grävmaskinerna och lastbilarna. Jag ska äta lunch och sen på jobb! Faster Camilla hämtar båda barnen idag och sätter mat i dem för att sedan forsla dem vidare till mommo & moffa. Sen hämtar jag dem när jag slutar.

Ikväll ska jag prismärka Bettangrejer utav barra hälvite! Ha en bra dag.


Planerar o tänker

Har vita trådpaneler hem på prov. Och tur att syster var här ikväll och var barnvakt så kunde hon hålla upp dem så jag kunde ta ett kort som jag kan planera till. Skulle vilja ha vita trådpaneler i fullbredd (minskar insynen BETYDLIGT från Ålandsvägen). Och sedan smala panelgardiner på sidan. Möjligtvis i mörkturkos/petrol.


Jag diggar skarpt.

Tack världens bästa syster för barnvakteriet så jag kunde åka o träna!


Bonk!

Det är INTE nå finnskavanker jag vill att ni ska titta på.

En liten box på ögat.

Hehe

När Jeff själv tycker han gör nånting bra så säger han JAAA! IIDE! Vet ni vad det betyder? Svaret kommer nedan.


(det betyder ju -jaa, bra idé)


Där fick jag -igen

Li pekade på ett blöjpaket och utbrast:

"Mamma TITTA vilken FIIN mamma".

Jag sneglar på blöljpaketet och säger "Mm, nästans lika fin som din".

"Joo, men hon där har inga finnar".

Det måste vara ett tecken. Hon har nötit ett år nu på mina "prickar", det är väl dax att sluta klämma o krafsa (o unna sig många långa ansiktsbehandlingar).

Duktig kille man har!

Lämningen gick super.
Puss & kram och så vinkade han glatt hej då. Men hur FAN kan klockan redan vara halv två!? Är det inte de här timmarna som ska gå LÅÅÅÅNGSAMT.

Dagens projekt

1. Träna
Vart träningssugen, så jag spred ut barnen lite och drog på ett combatpass, det var ju flera veckor sen! Å d va kul o skönt. Får väl smaka på lite träningsvärk här i dagarna då. Mmm, skönt.

2. Grovköksdörren.
Då man är i grovköket så lyser vårt härliga lysrör upp hela rummet, vilket är bra. Men vad som inte är bra är att vi har klart glas i dörren. Så man känner sig så utsatt o påtittad då man inte ser mer än 5 cm utanför rutan. Grannarna kan nog se precis vad jag håller på med i grovis, och det känns lite blä att inte kunna ränna dit i trosor o BH typ. Inte för att jag är den som bryr mig, men det är faktiskt inte avslappnande när någon kan stå 1 meter utanför dörren och jag inte ser den. Såååå. Jag var till Färg&tapet o köpte insynsskydd på film. Smällde upp den och genast kände jag mig "tryggare". Även postgubben såg ju rakt in i grovis. Nej jag är skitnöjd. Hoppas Chrille int sliter ner den när han kommer hem från USA.3. Grinden
Grinden behövde ännu nät i sig, så jag har fixat d idag. Pappa var hit o banka ner en "grindstolpe" tidigare idag. När grovisdörren var klar så var det den magiska tiden 23.45, då skruvde jag grinden på plats. Nu kan man ju gå ut med soporna utan att måsta varva halva gården. Lite vint o snett, men vafan gör de. Den ska ju rivas ner snart igen ändå. Den är ju gjord av nå listrester å så.Klart jobbat för idag. Guten nacht.


Parkpremiär

Första dagen på parken
Packade parkväskan så gick vi dit kl. 12 och Jeff sprang tvärt in i förrådet och fick syn på alla grejer -WOOW.....ngin-gnin! (=grävmaskin), och sen var det ööön öön för hela slanten. Han brydde sig nada om mig, men när jag efter en halvtimme sade att jag tänker åka så var det NÄ! Och så tog han mig i handen och ville att jag plötsligt skulle vara med i sandlådan  =)  vilket jag var o pladdrade lite till. En kvart senare så tog jag farväl och han vrålade som ett skadskjutet rådjur (fast något dovare). Jag stannade bakom krönet och lyssnade efter hans enorma röst, på 2-3 minuter var det tyst och jag promenerade hemåt.

Fick lite gjort och drog tillbaka lite efter halv tre. Sådär halvglad var han att jag kom, han släppte iallafall inte spade och allt och sprang, nä, ett leende och ngiin-ngin bara. Sen däckade han hej bom i bilen kvart över tre. Har hållit honom vaken till kl. tre om dagarna i en halv vecka, så att han vant sig lite med ändrade sovtider.

Dumbom som jag är så tog jag INTE kort från parken, suck. Spännande hur det går med lämningen imorgon.


Händelserik morgon

Imorse påväg från dagis gick vi rakt in i vägarbetarnas lövstädning. Vi hade turen att min svågers pappa körde ena lastbilen som de fyller löv med, så han bjöd oss in i lastbilen och vi fick åka med ett kvarter upp och hämta en full lövkontainer. Jeff var salig -fick åka lastbil!


Hej då lastbilen o Bosse!

Nu ska Jeff äta och sen premiär på Lindan parken. Spännande!


PÅ G

Nu jävlar e jag i tagen!! Med sömn kommer energin, jag vaknade INNAN ungarna idag. Halv tio, d va ljust o tyst. Efter att jag trippat bredbent (med handen som skål i skrevet) till toaletten för att fort som satan få nytt, torrt skydd mot den här asiga kvinnoåkomman, så kröp jag ner under täcket igen. Leendes. Jag vaknade före barnen. Efter 10 minuter kommer ett par små tassar trippandes, med i famnen hade han mårran o vovvo, vovvos svansen frenetiskt gnuggandes mot näsan. Är det när man fyllt TVÅ som man börjar sova hela natten? Han har inte gjort ett knyst ifrån sig inatt. SKÖNT!!!

Jag tog med mej barnen o mamma till Mattssons i Godby. Hade ju tänkt att Jeff skulle dyna där, men det tog en halvtimme av "tädi" o gnäll innan han gav upp o däckade i vagnen. Nåja, funka d å. Fick med mig lite av det jag hade på listan (som jag hade glömt hemma -vittu). Hem o hjälpa pappsen lite med dagens mat. Åt så satans god mat, igen. Och fittit god efterrätt också. Mia, Lochlainn o Gabriel kom över för att leka en sista stund innan de åker imorgon bitti.

Har hållit på med klädrenovering här. Blekt nedfläckade kläder så de fått en spännande kulör. Den stora orange vällingfläcken försvann från Jeffs gråa body, men förvandlades till en BEIGE body istället, annorlunda. De vita kläderna vart KRITVITA, Lis rosa vart riktigt ljusa och ena tröjan vart oxå beige. Jag färgade två plagg +  ett gammalt lakan ceriserosa. Vart skitbra. Nu har man inga "ska blekas-". "ska färgas-" högar längre, förutom en filt som ska färgas svart bara jag skaffar hem lite ättika som tydligen ska blandas med i färgningen.Hade ju tänkt snickra en grind till norra sidan av vår inhägnad här på baksidan, men sover man till kvart i tio, så somnar man ju heller inte vanlig tid, halv elva ännu höll Jeff på sprang ur sängen, och mina nerver sprang maraton under huden. Kvart i tolv gick jag ut o såga o skruva i gamla brädrester. Gick riktigt smidigt och bra och en kvart senare var grinden nästan klar, återstår gör bara nätet som ska va i. Det ska fler skruvar i, dom tog lixom slut. Grannarna måst ju tro dom fått nåt psykfall till granne som står o sågar o skruvar vid midnatt.Sådär, nu ska händiga Tessa gå o lägga sig. Det blir spikmattan, för inga e ja trött ännu då jag fått sova ostört ända till halv tio. Spännande att se hur denna natt blir. Tänk om man ska få börja sova nudå. Det skulle ju sitta fint inför julens heltidsjobb!Gonatt!Mjölk & salta pinnar - nakupellePå mittenbilden ser ni ju helvetesprojektet (köket) rätt bra. Inte färdigt (det heller).


Tröstgåvor

Hon där söta lill-Helsing har börjat flicka till sig. Hon diggar nu sina barbiedockor (mina gamla) starkt, ceriserosa, mycket glitter o diamanter ska d va. Hon har plötsligt lärt sig sätta håret i svans själv. Troligen övat i smyg. Snart kan hon väl göra fiskbensfläta på sig själv oxå, nåt jag ännu inte lärt mig göra, inte ens på andra. Hon leker även med sina baby born då hon har kompis över, det ritas prinsessor o hjärtan överallt.

Då Jeff fyllde år så fick hon av fammo och mommo o moffa en "tröstgåva" (skulle aldrig falla mig in att köpa själv, men dom diggar att KÖPA så varsågod). Av Runa fick hon en sådan som på bilden nedan, man ska ha sina smycken i den. Av mamma o pappa fick hon Barbie och de tre musketörerna DVD. Hon är helt salig på den filmen och har redan sett den 2 gånger sen igår. Håller på o säger repliker från filmen, o låtsasfäktas ikring. Hon har viskat i mitt öra att hon ska bli en musketör när hon blir stor. Men DET får jag inte säga till NÅN!Tröstgåva. Ja eller nej?
Köper ni det till barnets syskon? Eller om ni åker till någon annan på kalas? INT JAG. Jag anser att barn ska läras att de fyller år en gång per år, då får DE presenter, så är det ju julafton också. Skämma bort dem att de ska få saker hela tiden gör man sig själv en o-tjänst. Men okej om mor- och farföräldrar tror att syskonet inte kommer att somna på kvällen, så visst är det okej. Inte mig emot. Li sa i torsdags, dagen innan Jeff fyllde.

-Mamma, får jag å en present imorgon?
-Nämmen, nää int fyller ju du år heller, kollråtta! Skrattade jag.
-Men kanske av fammo o mommo o moffa? För Jeff fick ju när jag fyllde, flinade hon önskande.
-Ja DOM köper säkert nånting. Men inte tror du väl att du ska få nåt av oss heller?
-Nääääh, fniss.

Barn som får saker hela tiden utvecklar ett ha-behov och får såna där utbrott i butiken då de inte får nåt. Jag ser mycket sånt  =) Även "stora" barn, dvs skolbarn kommer dit med sina föräldrar och bryter ihop då de inte får vad de förväntat. Då tycker jag synd om dom, för att de vants till att få, och sen bli helt hjärtekrossade då de inte får, för att sedan komma in tillbaka med föräldern 5 minuter senare och få det iallafall.


2 åring

Grattis Jeff 2 år 6 november!
Hade inte tänkt ha nå kalas nu när det inte klart o man inte ens har vatten i köket. Diska för hand i grovköket börjar jag kunna nu, så jag behöver inga öva på d nå extra. Sen kom jag på att det kan vara skönt att ha det "överstökat", så jag skaffade papperstallrikar, muggar o plastbestick bjöd in fammo, mommo, moffa, faster o co, Mia o barnen, Susanna o barnen och Töppe.

Jag fick ganska snabbt flashbacks om varför jag inte är nån storfan av att vara värdinna. Ungar som ska ha mer av det ena och andra, det råddas o ska torkas upp MAMMAA TESSAAAA, etc. Jag stod o dammsög när första gästerna kom. Samtidigt var Jeff på övrevåningen och gallskrek,  förmodligen nåt släp som han inte fick på plats. Jag koncentrerade mig så mycket det bara gick på det vaga ljudet från min Ultra Silent dammsugare.


Fortfarande byggställningar på baksidan ser jag. Fordonen han fick imorse vart han förvånad över. VARFÖR FÅR JAG PAKET? Vi skulle å luncha med Anne på Fantasia. Jeff tyckte han skulle springa ut på  trottoaren  jag hindrade honom, Li vart ledsen för att Jeff vart så ledsen, så hon var nära att börja gråta för att Jeff såg så ledsen ut.
Här har servitör-Anne bjudit på glass och Bajs-/kissdricka. Rätt gott faktiskt.


Det är tungt när sovtiderna skjutits fram 2 timmar (så han inte har sovtid mitt i parken som han börjar på måndag). Men 5 minuter efter denna lugna stund satt han o strödde salt vid ett annat bord, överallt!Det vart ju bara glasskalas, så här e d 2 ljus i glasskålen. Funka riktigt bra d med. Konstigt hur han lixom blåser ur mungiporna. Hur gulligt som helst iallafall.

 .
Fröken Helsing går igång på de blåa gräddresterna.


Och så måste man tvätta upp sig efter kalaset. Måste berömma Jeff här. Han är otroligt duktig på att plocka undan efter sig. Har hållit på i flera veckor. "Tädi" ropade han så hade han plockat alla grejer tillbaka i korgen.
Han fick så fina presenter:

BRUDER traktor
MORRAN kramdjur
BILSTATION med helikopter, bilar o gubbar
PLOCKLÅDA med näänooo (stjärnor)
BRIOTAX
MONSTERTRUCK
Mössa o handskar, en jättefin hemstickad tröja med bil på.

Han kommer att vara glad då han stiger upp imorgon, en massa nya saker! Nu e jag supertrött. Har avnjutit 3 karhu här vid datan. Och de är bra sövande. Nu natti.Nattningen

O de där LaaLju upprepades otaliga gånger efter läggning idag. Så gulligt så jag inte ens kunde bli arg på han då han sprang ur sängen 30 gånger på en halvtimme. KAN det bero på att han fick kakor o bakelser innan vällingen ikväll? Att det var därför han inte kunde sova förrän kvart i tio?

Bamse e bra. Det ska upprepas "arg, lille skutt, bamse, skalman, bil, båt, aj aj pippi, arg, lille skutt, bamse, skalman, bil båt, aj aj pippi" om och om igen. Det är så roligt då man läser högt för Li och när man bläddrar kan han mitt i en mening utbrista BÅ! (båt) eller JAJJ! (arg)Ser ni "koppen" i hörnet på Jeff säng. Det är en kyl"kondom" som vi tagit hem från thailand, man trär den på ölburkar eller flaskor för att hålla dem kalla. Jag har bundit fast dess botten i sängen så en sitter fast, och varje kväll fylls den med tuttar. Han har hållit på o gormat efter tutten va natt ett bra tag så jag ruttnade, vart kreativ nån minut och kom på en lösning. Inatt skrek han och tystnade av sig själv direkt. Förmodligen kom han på att han hade ett lager. Jag har varit så utvilad idag och Jeff har varit så glad, men har däremot haft sitt livs första riktiga utbrott:

Plankan-syndromet. Då man kan bära han under ena armen och han ligger ändå spikrak i vågrätt och låter som han tappat ena armen. Han fortsatte hemma i grovköket (på golvet) innan jag fick honom till sans. Vi var nämligen på Esplanads parkerings djupa vattenpöl, den är rätt djup, säkert 10-15 cm med vatten. Och där sprang han igenom fram och tillbaka mååånga gånger. Trots förvarning om den sista så blev d syndrom "plankan". Jaha, då var man där då. 2 år imorgon -välkommen trots.


Tyst

Det är rätt tyst här nu. Idag fick Li vara hemma från dagis, av ingen orsak alls. Vi åkte alla 3 och åt lunch med fammo Runa till Nautical. 1½ timme muta man till sig, vart t.o.m påtår på kaffet. 45 minuter gick bra, sen gick det i mutornas tecken. Kritor o papper hade de där, även en par bilar. Sen fick man plocka fram motorcykeln, tutten o vovvo. När "tädi" hade upprepats så öronen ila, fick han traska (läs springa) omkring där. Han och Li busade lite, men Li "ville inte va barnvakt" längre. Så Jeff gick till trappan o lekte lite. När vi är påväg från bordet möter vi honom försiktigt gåendes med ett champagneglas med 3 vinkorkar i "maj maj maj" (=aj aj aj/nej nej nej). De står som utställning i trappan.

Hem. Mia, Lochlainn o Gabriel kom över. Elektrikern Tommy kom över o bytte ut lite armaturer i badrummen till grafitgråa. När Mia och Lochlainn åkte tog jag en powernap innan Jeff vaknade. Sen kom systrarna Linn & Tindra över och lekte sig svettiga. Och åt hämtmat från Maneechai. Och innan de hann fara hem så kom Fia och Jade hit. När kaoset blev som störst skickade jag hem systrarna och kastade resterande barnhögen i badkaret.


Linn & Li

Nu är alla gäster borta och barnen sover. Själv känner jag att ögonlocken är väääldans tunga. Det blir en kort kväll ikväll.

När jag lägger barnen brukar jag få en puss + kram, säga "natti natti, älskar dig, love you". Ikväll samma procedur. Men efter pussen hann Jeff före "La luuu". Så ssaatans gullit (med tänderna ihopbitna).


Puh

Nerverna sladda ikring rejält just kan jag säga. Jeff har ju som tidigare nämnt temperament som nån stackars abstinens alis med krappola. Jag har visat honom ca 73 gånger hur man gör när inte briotåget fäster med magneten i ena ändan -man svänger på det. Men nu, halv nio så fick han totalt psykbryt, 10 gånger på raken, för att han inte fick ihop alla tåg i varann, och när man väl hjälpt honom med det så gick världen under för att tåget på 9 st inte höll ihop då han körde. Det var fem före att jag trottade in öronproppar + peltor öronskydden. Han hamnade på time out och när jag i all iver skulle föra honom till time out-stället trampade jag på nån jävla kloss så 2 tår sprack undertill, så medans han satt o gapa i garderoben torkade jag blodfläckar.
När tiden var ute (1½ minut) svarade han (HÖR OCH HÄPNA) "ja" på frågan om han ville gå o tutta. Vi lägger honom vanligtvis kvart över nio. Idag var båda barnen trötta. Han sov bara en halv timme idag på dagen. Li har haft kompis här hela kvällen. Så nu sover båda som små grisar o klockan är inte ens nio. Jag är i kreativa tagen idag. Så jag ska dona lite till här. Men sen blir det definitivt ett Desperate avsnitt med tilltugg. En kall öl skulle sitta fint. Men det kan jag glömma. Här finns inga öllager.

Idag har jag:
-Varit med kusin Mia
-Tvättat 2 maskiner tvätt
-Krattat löv en timme
-Sket i att träna thai
-Sorterat ärvda pusselklossar o sett ifall det går att få ihop nå fullständiga så jag kan skicka till Lettland. Fotograferat alla 6 sidor på dem (så man vet vad man ska pussla, satan d va faktiskt svårt utan bilder att gå efter), printat ut och packat i Zip´nseal påsar. Säkert nåt barn som blir glad åt lite gamla klossar.
-Plockat lite i lekrummet, nu är gamla köksbordet därinne också (lek/pysselbord), men stolarna är fortf. nere så vi inte behöver stå och äta =)


Den här bilden är bara så äkta. Cykelhjälm, tutten, vovvo, barnbringat på en gammal gammal bil. Kolla greppet om svansen -alltid.


Staterna och parken

Imorgon bitti åker sambolambo till L.A. Jag undrar vad han kommer hem med för romantisk resegåva *harkel*. Nej fan skulle han göra d skulle jag bli nervös! Han blir borta nästan 2 veckor. O här e vi med utan vatten i köket o handdiskning i grovis. Satan. Men jag vet att man kommer att uppskatta diskmaskin och vatten i köket när man väl får det sen.  

Nästa måndag börjar Jeff i Lindan parken, tudiluu. Va d ska bli kul för både han och mig. Får se hur d går med att lämna honom där. Minns när Li började parken som 2 åring så gick det jättebra att lämna henne då jag "bara skulle gå o kissa lite med Bianco" runt kvarteret, när jag promenerade på torggatan intill 4 minuter senare hör jag ett bekant VRÅÅÅL, hon tyckte väl att den där kissrundan tog för länge. Men iskall som man kan vara i behövande situationer gick jag givetvis INTE tillbaka. Ca en halv timme senare kom jag tillbaka, då satt de inne och åt mellis, jag knackade på och sade att jag var tillbaka, men hon bara log och åt vidare.

Jag har en picko picko aning om att denne herreman är aningen knepigare. Han gör en stor scen av det mesta, och röst som en gigantisk man med stor mage har han oxå. Det gäller att stoppa blödningen från hjärtat innan det börjar bara då han ska va där "själv".

Ikväll fick jag ett riktigt ryck och fotograferade alla kläder jag tänkt sälja på nätet. Det var 3 stora kassar. Nu finns de iallafall på datan och väntas bara att få läggas in i annonser. Jag röjde även undan några flyttlådor till. Fick ifyllt i både "Bettans-", "Emmaus-" och "Lettlandslådan". Ska se om jag hinner med någon förändring innan mannen är tillbaka.Hade tänkt se på ett avsnitt Desperate Housewife (Säsong 6 avsnitt 3) men jag snålar lite på dem när jag bara har 3 avsnitt kvar  =)  och klockan är ju hundra igen nu, så det är nog natti.


Busar med tutten

Jeff var generös idag och gav mig tutten PLUS att jag fick vovvos svans gnuggad mot näsan. Han kanske tyckte jag såg ledsen eller trött ut. Men det var inte långvarigt innan han vill ha tillbaka sin kära hund. Kolla minen på andra bilden, han verkar inte  njuta iallafall.


Shopping

Hitta en frän bild på Jeff då vi var till Hallen och handlade för några veckor sen. Han fick plocka vad han önskade (nästan) i vagnen. Man ser bl.amajs, risifrutti...  =)På fredag fyller lillskiten 2 år. Vi skjuter upp hans födelsedag 2 veckor så vi ev. har vatten o diskmaskin i köket. Tänker int ha nån bjudning om jag sen måst stå o diska i grovköket. Dessutom så far Chrille till USA imorgon, så han e int hemma på fredag. Men sen blir de kalajs!


RSS 2.0