Dagen efter

Chrille jobbade ju natt och jag frågade räddaren i nöden Eva Ringwall om hon kunde vara barnvakt till Jeff över natten. Givetvis. Li till mamma o pappa. Eva sov här och drog när Chrille kom hem imorse. Chrille väckte mig 10.45 då kändes det som om jag var fullare än vad jag var igår. Monsterkrappis med huvudvärk deluxe och en stor jävla bula i bakhuvet. 5% i minne kvar av kvällen, men minns att jag haft så jävla skoj.

Det började hos Jajja, vi käkade tortillas, så jävla gott. Sen sjöng vi Singstar och tyckte vi var gudar på att sjunga. Sen är min film rätt suddig. Har dock rotat fram lite händelser under dagens lopp. Arken har vi varit på. Och tur och otur som var så hade jag kamera med så jag kunde kika lite på kvällens händelser. Men jag har fortfarande inte kommit fram till vad som hänt med mitt huvud. Jag minns att det var utomhus, att det small till i bakskallen då jag föll handlöst bakåt och att jag hörde massa oroliga röster, sen att jag fick krafter och ställde mig upp. Här sitter man nu med deformerad bakskalle och ingen aning om hur bulan egentligen kom dit. Om jag fallit handlöst rakt bak (mest troligt) eller om jag blivit knuffad.

Lovade ju före- och efterbilder på sminkningen. Jag ser ju ut som sju svåra år på den ena, men man måst ju ha nåt att jämföra med. Anne e sjukt bra (hur många bilder tog jag på mig själv Anne? Hahaha) Här kommer de iallafall.





Här kommer världens bästa partybild på tjejerna!
Anne du håller ju på att dö av skratt. O den där kniven?

Jag hade en underbar kväll. Tack tjejer! Det var kanon. Och vi med!
Lite partypix tänkte jag lägga upp på Facebook, var så goda.

Maila mig!

Jag har fortfarande alldeles för tomt i min adressbok sen datan ofrivilligt tömdes på alla mina kontakter. SNÄLLA MAILA MIG just din adress!

[email protected]

(Bl.a pappa, Susanna, Sandra, svägis o givetvis alla andra uppenbara och doldisar!)

Tjejfest!

Imorgon kväll ska gamla tjejgänget från högstadiet träffas. Jajja, Marie, Anne och Annes syster Ramona. D va ungefär hundra år sen vi träffades ihop. Nu har jag skaffat barnvakt och ska dra på fejst. Gud d ska bli så kul. Idag gned sminkproffset Anne sig i händerna och vart sminksugen. De få gånger vi går ut ihop så sminkar hon mig, och det är sån totalförvandling så folk knappt känner igen mig. Hon är så duktig så hon skulle lätt platsa på proffsnivå. Ska försöka komma ihåg att ta före- och efterbild och publicera.

Nej rackarns vad hungrig jag blev nu. Nattmackadax.

Jobbar på brännan

Idag har jag varit desperat och varit på stranden 11.30-16.30. Det var faktiskt riktigt skönt. Först dit - sist därifrån (av de i sällskapet alltså). Där fanns Anne med diverse familjemedlemmar, kusin Mia + kids, Marie Larson, Tony Söderholm, Eva Ringwall och Emilia Hilling. Dvs många barnvakter, tror jag hade Jeff typ 5 minuter själv + att han sov i 2 etapper.

Mina vita lår fick idag en beige ton
D svider lite på näsan. Li är brun, d e najs. Jeff har även han fått bygga på sitt pigment lite då han inte kan sitta i stilla en sekund. Han for omkring som en ångvält bland alla och deras grejer. Jag brukar ha honom i vagnen så länge det bara går med mutor, mat och diverse leksaker. För när han väl är ur vagnen är det kört. Är han i någons famn ska han bara hoppa och gå (är i.o.f.s axelträning deluxe). Han kryper och röjer slätt. Stoppar allt i munnen. Jag borde filma honom och visa ifall han själv får nå DAMP-liknande barn nån gång. Han är otrolig, däremot verkar han inte ha någon skillnad vems famn han är i, han provade nog på alla som var där, typ 10 pers.

***************************************************************************************************
-Håller på och lyssnar på Takida - Curly Sue. Li älskar den och vill lyssna om och om igen. När hon nu skulle gå och lägga sig så bad hon mig lägga på låten. När jag sedan satte på den tredje gången fick hon mig att smälta:

-Du e så älsklings när du sätter på låten, jag blundar och njuter, och lyssnar på låten så jag somnar.

Nu sover hon som en stock, fick somna till Takida, som hon älskar. Gulle gulle Li.
***************************************************************************************************

Pump

Ikväll var jag på bodypump
Har av olika skäl inte tränat på över en vecka, och det märks på ryggen -usch. I höst blir det mjuk vattenjompa bland alla tanter och Marie L  =)  Yoga kanske å e bra. Men det är ju Annes bodypump jag älskar, fy fan vad roligt det är att stå där framme och verkligen pumpa! Anne är rolig och har så jävla bra musik. Snart åker hon på 5 veckors semester till Slovakien, då är vi utan vår Anne, men vi får klara oss bara. Funderar lite över att börja gå i gymet oxå, svårt att få röven dit bara, den börjar lixom bli så tung. Ska försöka, bara hettan lägger sig.

Det märks verkligen att kroppen har fått nada träning och lite för mycket alkohol den senaste tiden. Gud, det var svettdroppar på golvet där jag stod o lyfte, trots att jag för en gångs skull hade en liten handduk med mig. Snacka om bad shape. Men på sommaren ska man väl va lite risig inombords va. Vinet o allt det där goda GÖR lixom att svetten tränger lättare fram. På onsdag ska jag på tjejträff med de gamla brudgänget. Anne, Jajja, Marie och Ramona. Det var mycket mycket längesen vi var samlade. Ska verkligen bli skoj! Barnvakt har jag skaffat för natten då Chrille är på jobb. Ska försöka att undvika soluppgången på Lilla Holmen.


Imorgon blir det Nabben med en massa människor o barn. Pressa pressa.

Spikmattan...

Dittan o dattan

Idag har jag varit trött
I sängen min låg en full människa o luktade illa. Måsta kasta mig på soffan efter att Jeff vaknat idag. Stoppade lillfisen i gåstolen och så drog jag filten upp till hakan o nickade till lite nu och då. Sen låg jag 2 timmar på soffan medan han sov sin dagssömn och sen åkte vi alla 4 till mamma o pappa. Där badade barnen och stinkbomben tog sig lite vila till. Efter maten skjutsade jag Chrille på jobb och gick jag och lade mig i ett rum hos mamma o pappa. Jeff sov. Sen tog de snällla hand om honom då han vaknade och jag låg säkert 1½ timme, riktigt skönt. Men ändå e jag supertrött. Ska verkligen ta spikmattan o gå o sova nu. Li somnade på spikmattan just, lite konstigt barn, men sådan mor sådant ....

Usch vad jag får mongofyllor "nuförtiden" (eller ska jag kanske skriva ännu). Blir så kanon och far runt som en tornado. Sitter inte ner en gång på hela kvällen och dagen efter så minns jag bara hälften. Oftast det roliga, sen kan det dyka upp nån bild som man int vill minnas och då får man ångestpuls. Helst ska man ha varit lite olydig  så vakterna måst säga åt en oxå. WHY? Ska int sånt där växa bort?


Bye bye Rockoff 2008

Nu är festveckan över och man kan pusta ut
Chrilles dag att gå ut, och jag var ut igår, har mått hyfsat bra idag, kors! Har varit på torget och på Lilla Holmen HELA familjen. Chrille nöjer sig dock med en par dopp och bus med ungarna, sen sätter DAMP-sidan av honom igång och det måste röras på sig. Åter till ämnet. Chrille gick ut, så jag och kidsen vart dumpade och så vart även Jenny och Joel. Så vi  beslöt att göra nåt ihop.

Halv tio ikväll kom Jenny och Joel till oss
Nyss hemkomna från mamma o pappa efter att kikat på nytillskottet NELA (taxvalpen, fittit söt) gick jag omkring halvnaken och svettades i vår 28 gradiga lägenhet, måst ju gå ner en herrans massa kilo vätska i den här värmen. Fixade Jeff i ordning medans man pratade med Jenny och samtidigt "avnjöt" vi var sin öl. Jenny och ungarna gick ut med Bianco och jag lade Jeff i vagnen, han däcka tvärt. Sen trottade jag lite deo i mina svettiga armhålor, klädde på mig och så gav vi oss av mot UMBRA. Smetat på uterserveringen, men plats inne. Vi fick ett bord för 4, vagnen fick plats brevid, så beställde vi lite nattmat av den oserviceinriktade servitören, usch vilken konstig människa, helt i fel bransch kan man säga. Men maten och vinet var gott. Li vart trött och lade sig och sova över sin och min stol. Joel var jättedukig och plötsligt var det raketdax. Väckte Li, som int va sådär mega förtjust i att bli förd till högljudda raketer när hon just vaknat. Lipa typ medan andra wowade och apploderade. Nåja, hon lär minnas att det kanske inte e så fränt ändå att få va vaken länge, eftersom hon tydligen int pallar med. Iallafall så var alla 3 barn mycket exemplariska och medgörliga.



Jenny och Joel, lika som bär.





Jag "Jeff, och Li"



En fördel med berest barn. Kan somna var som helst. Servett för ögonen bara så d mörknar.

Hoppas Jeff blir likadan som sin syster i bortasovande. Okej han ska ha sin tutt, kramdjur o trasa, men sen hoppas jag han kan däcka som hon här. På två matstolar. Underbart. Ja lekte skitskön när vi mötte Lis dagistant pv. em kl. halv ett.  =)  Nämmen HEJ LIII, E DU VAKEN MITT I NATTEN? Hahahaha.



Ja eventuellt så rörde han lite på fötterna, annars sov han sig igenom en middag och ett fyrverkeri. Han är inte så pjåkig ändå lilla Jeff. Han hade bökat lite så lurarna nästans for av, men int fan vågar man börja rätta till dom då sku han definitivt vakna.

Lite bilder

E d såhär man ska se ut när man e på stranden?


Igår var vi till Föglö och åt det supergoda fiskbordet på Seagrams. Och vad är oddsen att kusin Mia och hela Nordirlandsdrösen sitter där på terassen? Men där satt dom hela gänget.
Mycket söt tös på Seagrams, Föglö.


Det var fammo Runa som bjöd på kalaset. Jeff sov sig igenom hela middan.

Rockoff 2

Asså man kan säga att I DO THE pekfingervals on the tangentbord just nu
Duktig har man varit o kommer hem nästans så man prickar fel med nyckeln i hålet. Chrille påminner en med ett "jahaa du ha kört skiten ikväll" i hallen då man kommer in 23.50 istället för SENAST 23.45. Man hann knappast få en puss i stressbytet. Men vad gör det. Jag hade så satans kul. Amy Diamond e  proffsig, trots att hon är  16 och osexig. Det blir lite studsbollsvarning med henne på scen, men hon sjunger som en svan. Man vill ju heller inte se henne jucka med höfterna med sin ålder. Så slutbetyg e bra.

E.M.D
SATAN va snygga säger jag bara. Ha hört typ en låt med dom. Jenny let me love you. Men man kan ju alltid vila ögonen på det svenska Westlife godiset. Riktigt söta killar entrade scenen med typiska pojkbandsfasoner. Övervägde nästan att gå och pressa in mig bland fjortisarna o autograferna, givetvis på nåt så moget ställe som höft- eller bröstbenet. Lyckligtvis såg jag på klockan innan jag började med såna beslut.



Dagen

Idag har vi verkligen hållit på
Började med att tvätta 3 maskiner tvätt, Oscar ringde och var fikasugen. Jag o kidsen hakade på till Robert´s. Där satt vi ett bra tag. Gick in via Dillen där Li skulle spendera sina bortglömda pengar som hon tjänade då hon sålde bort lite grejer på Bettans tidigare i vår (20 euro). D vart klistermärken för 19,20 EUR (och då får jag personalrabatt). Hon har en stark känsla för klister- och bokmärken. Och vi uppmuntrar det då det är sånt som tar lite plats, och som hon har nytta av många år framöver. Go ahead!

Chrille mötte upp oss, vi traskade via Hallen o köpte en halv broiler + sallad, hem och hämtade cyklarna, kastade ihop lite badkläder och cyklade iväg till nabben med varsin gullunge bakpå. Chrille och Li var ut till flotten, jag och Jeff höll oss på land och rullade oss i det nyklippta gräset o avslutade Nabben med lite gung.


Har man stark pappa så måste man få hård fart, naken -i babygungan.


Jeff har oxå blivit en digger av swing!

Sen cyla vi till stan och fika på Robert´s och upp "via" Stadshusbacken o kika o lyssnade på Magge U på torget. Jeff somnade mitt i konserten och sover ännu, lite våld krävdes dock för att få honom i stilla då jag lyfte över honom till sin spjälsäng. Han börja ju digga och headbanga på alla fyra tvärt, trots mörkt, tyst rum. Starka släktdrag till sin mor där. En trevlig dag och kväll tillsammans med HELA familjen, även mannen såhär mitt i sommaren, myspys.

NU mattan!

Spikmatta

Äntligen äntligen har jag köpt en!
De sålde spikmattor utanför Ele & Kele nu ikväll då vi gjorde stan. Li ville ju ligga på den tvärt och det fick hon innan hon skulle sova. Hon har nog ärvt sin mors tycke för smärta. Vilket ju är bra. Imorgon ska hon till tandläkarn, gissa om hon räknat ner. Och hon lääängtar tills hon får sin spruta på nästa rådgivningsbesök.


Hörde härligt mysljud "ååå d e så sjöööönt", då hon låg i sängen sin.

-Jag vill ligga på den ALLA kvällar. E d okej? För jag går ju o sova före dig, så kan du ta den sen.

Mitt gullegryn, hon somna på två röda efter 5 minuter på spikarna. Gissa om jag längtat efter mattan, det är det enda som får mig till ro. Ska använda den alla dagar, så nu måst jag sluta och bege mig till mattan.

Torgstammisar

Kolla Li
Han där som har studsmattorna på torget hissade upp henne och sen drog han ner henne fullt och släppte, hon flög ju flera meter upp i luften. Jämför med Chrille som står på marken.



Och kolla Jeff
De spelar hög volym på afterbeach på torget. Fast å andra sidan så somnade han till oljudet UTAN lurar häromdagen trots att man själv fick kraftig tinnitus.



Vatten ÄR bäst

Det spelar ingen roll hur trött, hur hungrig eller på hur pissigt humör Jeff är, men får han leka med vatten så blir han så jääävla glad. Bara han ser badkaret så skiner han upp. Och gissa vart han kryper då han släpps fri, jammen givetvis, badrummet.



Vi har inte skaffat någon halkmatta till badkaret ännu, så det är ju liiite halt. Han gör piruetter och bobgliding och lite titt som tätt smäller det i badkarsplåten. Men tydligen höjs smärtgränsen något i det där karet oxå. Nu har han ju börjat ställa sig upp, o d kan ju smälla bra i halkan. Man kan inte lämna honom en sekund sittandes heller.

Här om dagen badade han med puffar med Li. Jag tittade bort och Li stod i karet och pratade med mig över badkarskanten, så hörde jag hur Jeff börja klaga konstiga ljud och plaska konstiga ljud. Jag vände mig om och då hade han ju tappat ena puffen stackarn. Han hade huvudet under ytan med ögonen vidöppna av förskräckelse, kämpade och sprattlade utan resultat. Kvickt som satan tog jag upp honom och självklart log jag lugnt mot honom och pratade som om han gjort ett duktigt dyk "ojojoj va du kan dyyyyka" (fast mitt hjärta hade hoppat över 7 slag, men det kan man ju inte visa). På med puffen igen och tvärt var han på gång igen, ingen trauma. (Mamma lugna ner dig nu, d handlade om en par sekunder).

Sliten

Idag hade jag nästan mer krappis än vad jag hade igår, trots att jag inte drack en droppe alkohol igår. Trött trött och tröööött. Först vart det frukost på Espen. Sen hem på soffan då Jeff tuttilura, kunde inte somna i vanlig ordning, men jag samlade lite energi iallafall. Sen steg min sambo upp ur dvalan och hakade på till torget för lunch. Efter lunch var det hoppslotten och studsmattan som gällde. Li gjorde volt (läs långsam kullerbytta i luften) idag i studsmattan. Susanna, Noah och Natanael, Mia, Lochlainn och Gabriel var med oss hela dagen. Trött sambo gick hem. Mammorna + 6 barn vart kvar tills de stängde. Sen drog vi till Mannechai och åt smarrebarre. Jeff åt typ halva min rishög, ny favorit. Värsta dagiset med 6 ungar. Men de var otroligt duktiga efter att jag sade att det jobbar en tjock, arg gubbe nere i köket, och han gillar inte när småbarn busar vid matbordet. Hot är min melodi  =) Finemang!

Sen plockade jag fram tändstickorna till ögonlocken och surrade hem. Sjöng lite ur Lis sångbok med henne, sen bänkade sig BÅDA (kors i taket) kidsen framför Bolibompa. Nu ska jag tappa upp ett kar bad åt dem, de ser ut som små kultingar. Jag tror att jag är tröttare än dem efter 3½ timme på torget + 1 timmes middag. Snart somnar de snart.  =)

Jeffs livspremiär på strandkanten



Oj amalia vad Jeff digga att kladda naken i vattenbrynet. D rulla ju in isbitar men d brydde han sig inte om, utan kröp gärna ut i det inte världens varmaste vattnet.

Barnaktiviteter

De har verkligen bra barnaktiviteter på torget i år. 4 st hoppborgar med bl.a tunnlar och klättervägg. 4 st studsmattor som man hänger fastspänd ovanför och studsar flera meter upp i luften. D ha Li gjort 2 ggr idag, 5 EUR för ca 10 minuter. Även en liten karusell för de minsta, Li digga den med. Här studsar tuffisen upp i skyn.



Undras om Jeff sku digga d, hahaha.

Börjar bli en hejare på utgång

Igår var det dax för en helkväll
Susanna, jag och kusin Mia drog till kvällens blåsigaste uteservering för middag, ÅSS. Sen begav vi oss till torget, Rockoff. BWO var bandet som spelade, även fast de är rätt bra, så höll vi oss vid långborden (man ser inte men hör uppträdandet därifrån) och kraxade med Ville Virkki och Tom Roberts, tills vi tyckte att det var dax att se om sötnosen på scen fått av sig tröjan. Neep.

Sen vinglade vi vidare till Arken innan kön började växa. Vi kom in direkt. Där fortsatte ciderracet. Till skillnad från andra kvällar jag gått ut så minns jag faktiskt kvällen den här gången, tror jag iallafall. Dansade väl lite och plötsligt tändes lamporna. Då hade man varit där i 4 timmar.

Min bror Robban och hans flickvän Christine e här över helgen, så de sover i vårt stora vardagsrum. Då jag steg upp 12.45 (sov med öronproppar=susen) låg de fortfarande o znarka. Chrille, Li och Jeff hade lämnat oss ifred och gått ner till torget för allt lajbans. Idag värker och ilar tänderna av allt socker man fick i sig av dryckerna.

Blir nog lite fest nästa helg igen kännre jag. Jag börjar lixom kunna d här att undvika värstingbakis. Mat och vatten är hemligheten.

M R svar

Ringde Hälsocentralen idag och skulle få en tel.tid till ngn läkare för svaret på min Magnetröntgen. Sköterskan läste upp vad som stod i svaret, men kunde inte desto mer svara på vad det betydde. Hon mumlade nåt om inga diskbråck här och inga där, men även början till fasettledsartros och bristning i kota. Det lät så jävligt så jag fick lite mer ont i ryggen för stunden. Jag fick telefontid tisdag morgon och det ska bli mycket intressant att höra vad detta betyder.

Chrille skojade och sa att det kanske är han som skuffar mig i rullstol och inte jag honom, hahahaa. SKIIITKUL!

Badkille No.1

Här e en gosse som älskar att bada. Stortrivdes ju förståss med 3 brudar i bassängen. Nu väntar vi bara på minst 28 (helst 30) grader i Cikadas pool, då blir d bada för hela slanten (även för mig).










-Jag dricker ööl, sa Li.

Lurviga Bianco

Tror Bianco börjar få varmt i sommarhettan med sin långa päls. Kanske borde muta moffa med en konjaksflaska...

Dagen efter

Vaknade med nada sviter efter gårdagens "rus". Jaa, för jag fick ändå i mig 1 glas skumpa, 3 glas rödvin, 4 glas vatten och en cider. Det har hänt att jag fått huvudvärk av 2 glas vin så jag är nöjd. Dessutom så har jag nog sovit djupare, därför pigg idag.

På tapeten idag står:
Lunch med sambo, svärmor och barnen på Nautical. Sen drar Li med fammo på stan ca 1½ timme för shopping, minns ni hur d gick sist, har nötit med henne om att sätta in spärren, det behöver lixom inte överskrida 200 euro för pysselgrejer. När de har shoppat klart ska jag och Jeff möta upp dem för fika på stan.

-Jag försöker tvinga en missnöjd Jeff att digga Pingu på TV, men han bara bökar omkring i saccosäcken, han har ro typ 2 minuter.

-På fredag ska jag UT, måst väl passa på att dra till Rockoff så man säkert sätter foten där i år. Kanske tar del av deras smarriga meny.

hemma

Behöver jag tillägga att jag slog en massa !" och ½ innan jag fick snabel-A;t på inloggningen. D vart dessutom nåt therese utan e i inloggningen, hoh ho. Så går d efter en tjejmiddag med fortsättning salsa i sjökvarteret. Tänk, att INNAN man går ut,så tycker man det är bra att man ska va hemma kvart i elva, halv elva fattar man int alls att man varit så dum att man gått ut, UTAN att skaffar barnvakt som skarvar i när sambon drar på nattjobb. Och sen imorgon bitti igen är jag djupt tacksam över att jag tog mitt förnuft till fånga och inte ringde första bästa barnvakt och erbjöd en hundring om de kunde åka hem till mig och vara barnvakt, så jag fick dansa några salsasteg.

Det var jättetrevligt och god mat. Nu e jag riktigt tam. Ska söla mig till sängs, först ska jag viska i Jeffs öra att han kan skita i o vakna iallafall första gången, att kanske han kan ta utbrottet lite senare, kanske vid 8 först.

Gosh, Im not so very smart.

Gåvagn

Nu ska Jeff upp och gå o stå hela tiden. Han blir så frustrerad då han inte har nåt som rullar. Han bara äääälskar att gå då man håller honom i händerna. Ska se om jag får en gåvagn lånad. Inatt har han förresten bara vaknat 2 (eller 3?) gånger och jag vaknade pigg och utvilad, I löööv.


Såhär fort kröp han mot kameran.


Ikväll bär det av på tjejmiddag som jag huxflux vart inbjuden på här. Men jag ska ju va hemma kvart i tio, för då ska Chrille på jobb. Lika bra d, för annars stänger jag Arken i vanlig ordning.

Home

Resan var suverän
Startade söndag morgon med Eckerö. Vi körde 5 åländska bilar i karavan, den främsta kunde vägen till Läkerolhallen dit 3 medpassagerare skulle på hockeyläger. Jeff sov nästan hela vägen till Gävle. På motorvägen i Gävle mötte vi plötsligt på ett skyfall. Plötsligt vart sikten lika bra som om man skulle smetat 3 paket smör över hela vindrutan, och när vi väl fick en lucka sikt såg vi hur Pia som körde framför oss svänger in på en högerfil och vi for rakt fram, satan. Men med mig på passagerarsätet kirra dig sig förvånadsvärt lätt ändå, plötsligt står vi på Läkerolhallens parkering.

Vi checkade in på hotellet
Sen åt vi lunch och drog till Furuvik. Fint fint, faktiskt riktigt bra för alla åldrar, dock hann vi inte med poolen där på området som ungarna snackat om hela dagen. Så vi drog till nåt bad, något större än Mariebad, på måndagen innan vi åkte mot Grisslehamn igen. Jeff, som givetvis fick komma med i den bacillspäckade poolen, hade brett leende fr.o.m att man satt honom i vattnet. Han var så trött när vi kom dit, sovdax, han gnällde och var rätt sur i omklädningsrummet, och lagom ogin i duschen och när jag stoppade på honom puffarna. Men det svängde från 0-100 när han fick flyta fritt i bassängerna, o gud så han simma, han sprattlade och sprätta, nös ner i vattnet och var bara så glad.

Innan Tropicanaland, eller vad d no hette, så hann vi med "lite" shopping, jag hoppas min visaräkning slarvas bort i systemet nästa månad, det är farligt med Gallerior: Lindex, H&M, JC, Hemtex m.m. Man kanske kan skylla på att kortet blitt "kapat", när d e så mycket tjuvar i farten? Nåja, det är inte så ofta man shoppar loss, visst kan Visakortet avaktiveras om man inte använder det på länge? =)

-----------------------------------------

-Idag har jag, Li, Jeff och grannbarnet Emma varit till Lumparland och härjat på min gummor o guffars stuga vid Lumparn, härligt. Det var lite dagisaktigt där med "mina" 3 barn, Lis småkusiner Lochlainn och Gabriel. Men ungarna stortrivdes, precis som de vuxna. Inatt har vi bonusbarn. Emma tuttar under loftsängen, de vägrar ju somna, och är säkert vakna ännu, men de vågar int säga nåt för häx-Tessa har redan varit där o spänt ögonen i dom.

Snart Zzzzz (snart)

Go kart!

Ikväll var vi till Kartingbanan i Lemland och rejsa bussigt
Jag har inte kört Go kart på 6-7 år typ. Och nu har de fått så där ultramodernt att man får ett papper med tid på alla varv man kör, gissa vem som NÄSTAN tog hem det  =) Vi köpte ½ timme. Först körde Chrille, Jack och Lussan 10 minuter och bästa personliga var: 46.49 (Chrille), 47.81 (Jack) och Lussan va lite skraj och hade 1.14:25. Sen var det min tur att vara barnfri för en stund, jag körde personbästa på 43.65. Sen måsta ju Chrille ta de sista 10 minutrarna och vinna över mig, och han slog mig på tiden 43.63, vittu vad störande! Gud vad kul det var.

De har öppet alla dagar 12-20, och de sa att mellan 13 och 17 kan d va en och en halv timmes kö, ruttet. Vi kom precis lagom, vid halv sju, inte en käft, fick köra direkt. Så hopp i bilen och ta en sväng, jag utmanar er!!

Imorgon bitti ska man upp übertidigt, lite över sju för resmål Furuvik! Tillbaka på måndag kväll.
Adios!

Livet är härligt

Natten var en mardröm igen
Men denna dag har varit den underbaraste dagen på väldigt väldigt länge. Jag har sovit PÅ DAGEN! Barnvakts-Emma kom och hämtade Jeff 12.15, jag gick och lade mig, kände att det inte kommer att leda till nån sömn ALLS, men tänkte att jag har ju inte brådis någonstans, så jag låg kvar i sängen och slappade knappt en timme, plötsligt vaknade jag och klockan var halv tre, kunde nog somnat om, men då fick jag lite dåligt samvete och steg upp. GUUUUD VILKEN KÄNSLA. Jag e så glad och full av energi. Har precis kommit från ett träningspass då jag bara spritte i kroppen av att få skutta till bra musik i uppvärmningen (vanligtvis brukar jag va en slöis och inte ta i så mycket i uppvärmingen).


Det är inte ofta det publieras bilder på mig här på bloggen.
Men precis såhär känner jag mig just nu, nytränad och oduschad.


Nu ska jag klara mig några dagar igen. Emma, du är min räddare! Såhär vill jag må alla dagar!

***

Nya brillor

Chrille hade ett snabbt ärende idag på Sparhallen. Han är kvick som en ödla när det gäller, han vet vad han vill ha. Kundvagn, raka spåret mot glödlamporna, plockade några lådor av rätt sort, sen till första kassan. Vi passerade väl ungefär hårfärg och tandkrämshyllan. Jag fortfarande tomhänt! Men d körde ihop sig när vi kom till kassan, där stod en ställning med solbrillor, och ett par av dem ropade Lis namn, måsta ju bara köpa bort.

Chrille skakade på huvet och kommenterade att han VISSTE att jag kommer att köpa nånting. Jajajja, dom e snygga. Det är iallafall materiella ting jag köper. De hundralapparna han badar i på krogen pissar han och alla andra som har turen att träffa honom ut. Så jag tänker fortsätta.

Kan ju tillägga att jag måsta sitta i bilen och vänta då han sprang fort in till Ålands persienn. Där fick jag sitta, som ett olydigt barn.



Snygga Li. I sina nya brillor.

Premiär

Hittade Lis puffar i garderoben och satte dem på Jeff och i badet med Li. Gissa om det var succé! Herregud vad de busa, och vad Jeff digga d. Han kunde ju STÅ i vattnet! I slutet vart han riktigt på G. Li trixade och  var lite för mycket flodhäst, men han vande sig snabbt. Det vart några ofrivilliga dyk, men han verkade bara tycka att det var fränt.


 



Sverigetripp

Plötsligt har jag nästan bokat resa till Gävle. Nu ska man till *FURUVIK. Grannen tyckte att. Ja det är bra att folk drar i mig. Jag saknar inspiration. Och utan alla omkring mig skulle jag väl sitta inomhus hela sommarn.


Nu på söndag drar jag och barnen, grannen Linda och hennes barn William 10 år och Emma 3½ år, och Pia med sonen Peder 6-7 år. Ska bli SÅ SKÖNT att kombinera nytta (miljöombyte och shopping) med nöje (Furuvik). Vi stannar en natt, åker sö. morg. och kommer hem må. kväll.

*Furuvik är kombinerat nöjesfält, bad och Zoo, kan det bli mer perfekt? Sen så bor vi i centrum, och ni vet ju hur d slutar.

Li 7 månader

Såhär kunde Li somna var som helst när man var hos folk.


Här ligger hon på kusin Sandras köksgolv. Partyt fortsatte.

Jeff ska helst ha tutt, trasa, nåt mjukt lurvigt kramdjur som han kan gnida mot näsan, tyst och inte ens då sover han bra. Gud va ungar kan va olika. Men tänk om man skulle fått två såna enkla som Li, då kanske tanken för en tredje skulle slagit en, och tack och lov för att den tanken är looong gone nu iallafall. No more kids. 2 underbara e jättelagom.

Gulle Li.

Inatt hade Li smygit till vår säng (Chrille var ju på jobb) och lagt sig på Chrilles sida längst mot väggen. Jag sov med öronproppar och kände att sängen rörde sig på morgonkvisten, jag lättade på ena ögonlocket, såg Li och viskade glatt "din lilla skitunge". "D e så mysigt" sa hon halvt i sömnen och drog pappas täcke upp till hakan. Vi sov sött tills nattmonstret vaknade till liv vid 8.

Jag var så trött så trött, så jag mekade ner Jeffs mobil och gav den till honom så han skulle vara glad och nöjd en stund medans han lekte med den. Jag drog täcket högt över öronen. Så börjar nästa unge "mammaaa" med en viskning, jag hade ju öronpropper så jag hörde inte riktigt vad hon sa, så irriterat lyfte jag ansträngande huvet från kudden och rynkade pannan o sa "vaaa?.

-Mamma, du kan byta plats till den här sidan så kan jag leka med Jeff så du kan vila lite.

Asså hur gullig unge har man??????? Fy fan va söt. Och fy fan vad dåligt samvete jag fick när jag blev så där irri på henne. Men jag förklarade ju sen ungefär 10 gånger hur tacksam jag är för att hon är så omtänksam och snäll.

Blodprov

Stackars Jeffusen, nu har vi varit till labben och stuckit honom IGEN. Vi var ju lixom i torsdags. Och så tövlade de bort nåt av remisserna, så vi måsta åka och sticka på nytt idag, samma visa som sist, stack först i ena armen, och gröta efter venen, Jeff fick kolik x 12, sen bytte de arm och träffa venen direkt. Ingen jävel har meddelat att man kan få bedövningsplåster, vilket borde vara en självklarhet tycker jag. Nåja, det gick ju över direkt när de drog ur nålen. Jag har ju inga som helst bekymmer med sånt där. Chrille hade lämnat över honom till nån sköterska och själv lagt sig på en brits med yrsel.

ULTRALJUD
På torsdag ska de köra ultraljud på hans mage för att kolla ifall det är nån förträngning i matstrupen eller var d nog var. Det framkallar nämligen kräkningar. Jag ska även ringa nån Homeopat, som jag hört så gott om. Jag som int tror på sånt där, men men, kanske jag går själv å, med min tjernobylmage.

BLIVANDE SPRUTNARKOMAN?
Annat e d med storasyster, hon räknar dagarna tills hon ska till Rådgivningen på 4½ års kontroll och få SPRUTA. Hon längtar lixom. Hon har ärvt det där efter mig, jag tycker det är lite småskönt ändå med sprutor, blodgivning, tandläkarn (bara man slipper sitta o gapa en timme) etc.

(Nu har Jeff sprungit omkring i sin gåstol mellan mig och TVn (där Teletubbies går på repeat) med en liten hårborste i munnen, i 20 minuter, tydligen bra sysselsättning).


Pumpa ut skiten

På kvällens bodypump hann jag bara köra ett set med knäböj innan jag kände svetten rinna längsmed armarna och bildade droppar på de nedåtpekande armbågarna. SKÖÖÖÖNT, ut med skiten bara. Fredagens sviter hänger kvar. Inte bara inne i min kropp, utan även på Avancia vart man påmind när Anne kom flängandes med min "bortsupna" tröja. Hade tydligen lämnat in den i baren på Arken där hon jobbade, smart.

Cykeln står fortfarande kvar bakom Bagarstugan. Minnet lämnades kvar på Arken. Jag kan ju för fan inte ens dra mig en "lätt" fylla som planen var, utan åtar mig minnesförlust redan klockan nio på kvällen. Hujedamej, kanske inte bra att kombinera sömnbrist och fylla. Men kul minns jag att jag haft iallafall. Och jag tror att får man ha lite roligt mellan sömnbristerna så klarar man det lättare. Min nya teori  =)  kan sluta illa.




D här e snyggt tycker jag

*

Stigande ålder

Så sa ju min tandläkare Mikael Lagerberg, "det kallas stigande ålder" då tänderna inte längre hänger med. Så skrattade han. Grr... idag har jag varit och öppnat upp en gammal plastfyllning och lagat ett annat hål. Där plastfyllningen tidigare varit hamnade en dyr fin porslinsfyllning. Han tog en massa kort på mina tänder med sin übermoderna käftkamera, så jag skulle få en cd sen när hela munnen var lagad. Då ska ni få se.

Jag har så ont så ont i hela käken o munnen
Först borrade han bort den gamla fyllningen, typ10 minuter i krampaktig gapning. Sen höll han på med nån annan modern apparat i munnen. Sen fick jag bomull i kratern o så fick jag gå ut i väntrummet en halvtimme, medan porslinsfyllningen designades av nån ännu mer modern maskin. Jättelätt att låta den där bomulstussen i hålet vara, pillade på den med tungan så den vart dyblöt, bedövningen började släppa och ilningarna drog ut i benmärgen.

Sen började den riktiga pinan
Jag måsta gapa en halvtimme, tungan höll på att trilla ner i halsen och kväva mig, jag började göra snarkljud och börja svälja när han hade båda händerna i munnen och assistenten hade den där sugslangen därnånstans, ett under att jag inte vart slipad o huggen i tungan med alla verktyg som jag hade därinne. Sen tryckte han fast porslinsbiten med all sin manskraft (han e typ lika stark som Ove Lehto) så min käke höll på att fara ur led. Det tog faktiskt länge, och nu har jag sån tandvärk så jag blir galen. Ska håva in en par Burana så jag får lite leverskador, eller var det njurskador man får av överdosering mamma?  =)


Den här ploppa ur nån maskin i rätt form och allt!

Det hör ju till att man ska läsa svensk Damtidning då man är på sjukbehandling. Såhär löd bildtexten till den här bilden på kronprinsessan då det var dop för hennes sjunde gudbarn:

Allvaret i Victorias blick vittnade oma tt hon längtar efter att själv få bli mamma snart.

MEN OH MY GOD VAD PINSAMMA DOM ORKAR VARA!

Småkusiner och kusiner

Igår var det träff med min kusin Mia och hennes fisar Lochlainn och Gabriel, som har kommit på sitt årliga sommarbesök från Nordirland. Mammorna tog småttisarna i varsin vagn och 4 åringarna fick gå. Vi tog en promenad till kiosken för att köpa glass.

Såhär söta var de:




Imorse innan jag fått nå kläder på mig hördes ett "fääärdiiii" från toaletten. Jag gick och torkade bajsrumpa och sedan skulle jag tvätta henne i arslet. Mindre populärt var det när jag stod sprittnaken framför henne, det ljöds suckande:

-mammaaa, det e int så fräscht när du står med sissen så nära min näsa.

***

Tomten

De har grävt från morgon till kväll på tomten ti, ons, to, men i fredags verkar de ha tagit alltför lång kaffepaus, för där stod stilla. Hmmm....är de klara?


Den här bilden tog jag typ dan de höll på att gräva.


Och såhär ser det ut nu.

De har grävt ca 5 meter ner till berget, tagit bort all lera som där fanns och fyllt med krossgrus.

Magnetröntgen

Efter en rättså jävlig natt, steg jag upp då klockan ringde 08.15. Det sved i ögonen och jag tänkte bara, jag sover när jag väntar på min tur, sen sover jag medans de röntgar. Väl framme 08.50 behövde jag inte ens vänta, personen som hade tid innan mig hade inte dykt upp. Sen fick jag krypa upp på britsen, jag fick ett alarm i min hand, ett par hörlurar på huvudet och ett täcke på mina bara ben. Sen kördes jag in i tunneln. Det förde ett jävla oljud när den tog bilder, så jag förstår att man måste ha hörlurar. Men det var så skönt ni anar inte. Hellre massa maskinburr än bebisskrik. 20 minuter skulle det ta. Jag hade ögonen fast hela tiden och var faktiskt avslappnad till max.


Såhär ser den omtalade bussen ut. Hon sade att det finns 9 st i hela Finland.

Efter att jag varit hemifrån 30 minuter vart Chrille något glad att jag var hemma igen. Han var ut igår och han dricker inte bara 10 drinkar/vin/öl/cider på en kväll. Han var svårväckt då jag åkte och han skulle ta hand om Jeff. Li sov hos mamma o pappa. När jag skulle väcka honom frågade jag:

-Hur är läget? och pillade honom på foten.

-Tack gumman, svarade han och svängde ryggen till.

Men va saaatan.

-Var vill du ha Jeff? Jag måste åka till sjukhuset nu.

-Va? Ha d ringt?
Fick jag till svar.

Men hur yr får man va? När han väl öppnat ögonen och "vaknat" så informerade jag honom om Jeff precis ätit, skitit och jag har bytt blöja. När jag kom hem igen meddelade han MIG att Jeff har ätit och att han bytt blöja. Hahahaha. Kan ju va bra att byta varje trekvart.

Rejält på fyllan

Igår hamna man ut
Jenny hade tråkigt och ville ha lite fart i sin vardag, och vem vill inte det. Hakade ju mer än gärna på. Vi åkte till Indigo och åt, o mums d va gott. En flarra vin till maten och givetvis en fördrink. Efter det vet jag inte hur många och vad jag drack, men jag har druckit tills lamporna blinkade på arken. Jag tror jag har haft kul -igen. Bussiga luckor har man. Det är konstigt det där hur man ska hålla på o glömma bort vissa sekvenser, är det kanske så att man INTE VILL komma ihåg? (Anne du får berätta för mig, för du jobba väl?) Hade på mig ett par superjällibyxor, och de var spruckna typ hela vägen fram till bak, men det syntes inte, det gapa bara ett stort hål underifrån. Fattar inte hur jag bär mig åt, men jag blir som ett jävla vrak på fyllan. Men ingen ångest har jag, d e ju bra.

Jag sov hos mamma o pappa, och tittade på klockan "imorse" klockan 11.45, hoh va skönt att sova länge. Har mått som ett kadaver hela dan, nu börjar det lätta lite, så jag tror jag ska gå med min öltörstiga sambo till UMBRA. Li e hos mamma o pappa, så det är bara ett barn att hålla reda på. Jeff har förresten suttit och tittat på TV Walt Diseys "Baby einstein" i över en kvart, han stängde inte munnen en gång.

Sjukan o rådis

Imorse bänkade jag och Jeff oss i labbens kösystem, vi fick nummer 24 och det var 22, juhuuu! Snabbare har jag aldrig kommit in förut. Men sen tog det tid, byte sköterska hit och dit, fel beställda prover bla bla bla. Sen när de väl hade nålen framme så stack de fel i Jeffens knubbiga armveck. Stackarn, gu va arg han var när vi höll i han. När de sen fick tag i ådern på högra armen så rann det fint in i 3 rör. Det var prover för att checka allergi mot mjölkprotein, lever och njurvärden.

Sen traskade vi över parkeringen till Barnrådgivningen. Dryga 10 kilo och 72,5, tror han har krympt sen vi var på Barnpkl. då de mätte honom som 74 cm. En massa kolliga frågor i vanlig ordning. Diggar inte det där stället.

-Tycker du att han har börjat krypa? Frågar hon.

-Tycker du att han lystnar till sitt namn?

-Tycker du att....


Ja d va så mycket tycker du att, så jag vart prillig. Kan man inte bara fråga:

-Har han börjat krypa då? Lyssnar han till sitt namn?

Förresten så tycker jag att Jeffen HAR börjat krypa, igår börja han klampa kavat framåt med händerna, d bara smäller i golvet. Så gullig o koncentrerad, och SÅ frustrerad när han faller ihop och inte orkar längre.

Beachbesök

Ja idag drog hela barnaklanen till Nabben
Lotta + 4 ungar, Ulle+ 3 ungar och jag + 3 ungar (Li och Emma for aldrig till dagis idag). Ungarna lekte bra, så man knappt märkte av dom. Jag glömde bort att jag hade barn med, Li och de andra barnen lekte fint vid strandkanten, uppe på klätterställningen (ett tag hörde jag Lis brööööl därifrån, men det viskades att Viggo 2 år hade klöst henne, så jag låtsades bara som om jag inte hörde henne, och vipps hade det gått över och hon var i full lek igen) och i sanden, som barn SKA göra när man e på stranden, så mammorna får ta´t lugnt  =)  Vi bänkade oss lagom nära sväris o kusinerna, så plötsligt  var Jeff med Ellen o Dessi för att senare dreggla i sin faster Camillas famn. D va då jag glömde bort honom, skulle han ha krupit iväg skulle jag kommit på det för sent kan man säga. Jag e totalt hjärndöd.

Efter 4 timmar packade vi väskorna och drog söderut hemåt.

En tupplur

Klockan åtta ikväll kom Chrille hem från träningen
Jag satt och matade gröt i Jeff och Li var i badet. Mina ögonlock blev bara tyngre och tyngre, så jag bad om nåd och skulle gå o vila en halv timme. Han kunde ju väcka mig sen tyckte jag eftersom ungarna skulle i säng och så. Men icke, ingen väckning=sova länge, jag måste ha somnat rejält, för när jag vaknade stod projektorklockan i taket på 21.25, jag var fortfarande trött, men jag hörde att ungarna var vakna ännu och att Chrille själv satt o prata i tlfn, grrr. Hasta lá vista va kidsen under täcket, jag var fortf. trött, men jag kan inte lägga mig kl. tio, så nu sitter jag här. Men fy attan va skönt d va, fattar ni JAG HAR FÅTT SÖMN IKVÄLL, och jag kommer ändå att somna i vanlig tid, dvs. tolv-halv ett, jag känner d. Me lööv.

SOL!?

Imorgon har de väl lovat beachväder
Då bär det av till stranden. Ska försöka komma ihåg bikinin som jag alltid glömmer.  Sist hade jag packning för ett helt dagis i matväg o kläder, men själv satt jag där i jeans o bh, suck. Int för att jag går i vattnet, men jag vill ju färga mina pigment som på nåt vis lagt sig på is.

Idag var det oxå strandplaner, men istället vart det mörkt och dystert ute. Med minsta barnet utlånat, hämtade jag istället Li och bonus Emma till dagis och attackerade Svarta Katten med Lotta, Frida, Elias, Gustav och Ludwig. De 6 ungarna betedde sig och håva in maten för att sedan leka i sandlådan. Perfa. Gissa om jag var kramsjuk med Jeff då man fick honom åter. Tjocka, glada Jeffen, som imorgon ska till Labben och ta blodprover för lever, njurar och mjölkproteinallergi. Skönt att man kan ta prover mot allergi istället för att byta ut hela jävla kosten. Hehe. Och så är det rådisbesök för 10 kilos klimpen.


Grannbassängen leks det i flera timmar i sträck. För där e hyresvärden inte snål, utan man kan fylla den där JUMBOpoolen med varmt vatten, och vad är härligare än d.

Smitfilen till Lemlandsvägen

I förrgår när vi åkte förbi smitfilen så kommenterade Li att de aldrig sätter asfalt på den där vägen, nästan som om hon läste mina tankar, för jag tänkte samma sak. Förbannade arbete som bara står stilla. Igår när vi åkte förbi pv till mamma o pappa på middag höll de på att asfaltera och jag utbrister "ÄNTLIGEN HAR DE FÅTT KÄPPEN UR ARSLET!" Li sträckte på sig och förstod exakt vad jag snackade om, men drog snabbt på smilbanden och sa:

-Har dom haft en käpp i asslet?

Jag förklarade uttrycket, att det inte i praktiken är så utan att man bara säger så när något äntligen blir gjort. När vi körde hem från mamma o pappa var Chrille med (han hade gått dit med Jeff på ditvägen) och Li berättade stolt åt sin pappa att dom nu fått käppen ur asslet o satt asfalt på smitfilen. Undras om hon berättat på dagis oxå.


bid.ax

Är någon bekant med www.bid.ax?

Fattar fan inte hur d där går till jag.

Talangtjej!

Såhär fin teckning fick jag idag
Asså jag vart nästan rörd så fin den är.

De rosa plussen är rosetter, en regnbåge och en sol, de går ju inte att missa, och så har bebisen (för det ser ni väl att d e) en haklapp, strecken på öronen är de där vecken man har, 6 fingrar på ena handen, hon glömde på andra. M som i mamma och gjord av Li. Asså hur fin som helst. MIN dotter har gjort en teckning som visar något, och helt själv, ensam i rummet. Min gulle duktiga Li.

Men varför ritar aldrig barn näsa? Mycket gulligare utan förståss.

DOM GRÄVER!

Herregud det har skett ett under och idag stod en fet grävmaskin + 2 lastbilar på tomten vår o karva djupt ner i marken JAAAAA!!! Äntligen äntligen. Återstår att se vad nästa hake är. Men nu är det iallafall igång. Måst åka dit o plåta imorgon, e dålig på att göra d. Kommer ångra mig efteråt om jag inte förevigar detta projekt från start.

Istället för att kånka bebis

Idag har jag varit träl (som svärmor kallade mig) på Krokens. Jag har oljat kvadratmetersvis med terass medans sväris + kusiner har varit barnis till Jeff. Li var på sommardagiset Blåbäret, som hon verka digga bussigt, då hon vägra komma med hem då jag hämtade henne och Emma halv fyra.

Det är ju så jävla kul o måla, olja, o allt sånt där. I just loooove! Det var ju ett sätt att få lite färg på sig oxå, då jag inte har ro att sitta i hettan o pressa annars. Nu drog jag av mig till bh o stod på knä så ryggen fick sig en omgång sol, och plytet fick lite oljeskvättar o säkert lite reflektion från den oljade terassen.

Ikväll ska vi på middag till mamma o pappa. Min moster från Pargas är och hälsar på med 2 av sina barnbarn. D börjar kurra i magen då jag tänker på pappas lax. Mmmmm.

RSS 2.0