Korvela ringde till slut...

...och tyckte att det var en bra idé att ta ut "båda två" på en gång. Så vi fick operationstid på tisdag  =)  fattar inte, nu blir jag ju nervös ju. Och det komiska (jätte) är...Chrille ska operera axeln och bli inlagd han med SAMMA DAG! Så vi får väl gå hand i hand och skriva in oss på måndagen, han på våning 2 och jag på vån. 3.

I och med att han hade väntat ett halvår på att få sin op-tid gick ju givetvis inte den att ändra, och tisdag var enda dagen som skulle passa för kejsarsnitt.

"Jaaa, du får prioritera nu", hördes från andra sidan tråden.
"Okej, han får väl komma upp hälsa på oss när han vaknat", svarade jag till gyn pkl. damen i andra ändan av tlfn.

Tror Chrille är lättad att slippa vara med, han tål ju inte ens en spruta, och mer än en droppe blod får den manliga karaktären att bli yr *fniss*  Det går nog bra. Jag klarar d själv, det finns ju andra där i gröna rockar som gör grovjobbet åt mig. Skulle inte förvåna mig om lillfiluren börjar pressa sig ut innan. A-a-aaaa, nä-nä-nä gubbe lilla, stanna där du är några dagar till nu.

Såå...då ska det pusslas med barnvakteri. Vi är ju inlagda samtidigt, och Li ska ju servas. Tur att hon har en faster som jobbar hemifrån och är snäll och ställer upp, att hon har en pigg mommo o moffa som finns när det krisar.

Så på tisdag är man mamma till lilla Jeff! Tjoho! (*darr*)

Aaajjj!!

Nä KORVELA HA INGA RINGT ännu. Så jag ringde ju sjukhusets växel imorse, där var det så lång kö så jag inte ens fick plats i telefonkön. Påtända hormonnerverna förde mig personligen till Gyn polikliniken och frågade vad det var frågan om. Nytt försök imorgon bitti då.

Annars bränner det på riktigt ordentligt i bäckenet, ja hela skelettet i mitten av kroppen kan man säga, men det är väl bra? Gör väl bara mer rum för Jeff att komma ut, om det nog är meningen att han ska komma den vägen. Det är säkert psykiskt nu när jag vet om att jag har en asig boll med tänder i magen, men den molar, jag känner den där småvärkande känslan som jag har känt förut, när jag varit ogravid. Det är hårbollen som töjer, och jag känner det nästan hela tiden. Uäck! Ut med den!

Hoppsan, redan 15.35, dagis pick up dax. Ses!

Söndagsnyttig

Igår morse skulle jag "bara byta lakan", det hela slutade med:

-att sängen stod på mitten av sovrumsgolvet

-dammsugaren, Enjos damm- och våtmopp + dammtrasa användes flitigt

-gardinerna vart nedslitna och vädrades på balkongen tillsammans med sängkläderna


Vad som ögat blottade då sängen flyttades ut en halv meter från väggen behöver vi inte gå in på just nu. När sovrummet var klart, fortsatte jag ut i resten av lägenheten, konstaterade att det behövdes fler plastlådor till Lis grejer, så de hålls sorterade. Sparhallen nästa och inhandla plastbackar. Lite paus och middag hos mamma och pappa. Hem och fortsatte röja:


-gjorde etiketter till plastbackarna på datan

- Lis gamla vagga, som använts som leksaks/skrotsamlare senaste 3 åren tömdes (en del slank i sopis), kläddes färdigt åt Jeff och flyttade in i sovrummet

-dammsög lite mellan varven

-dammtorkade alla tavlor (vi har MÅNGA)

-flyttade hyllor i Lis garderob, så det skulle bli mer rum nedtill för prylboxar


Återstår gör ju fönstertvättningen. Och det har jag ju hört att man ska göra såhär i slutet  av graviditeten. Hoppas jag snart får ryck igen. Fan jag har ont i halsen.


Snabb nanna

Smörgåspizza


Du behöver:

Bamsebröd (Lövånger rågtuben, eller vafan de nog heter)

PIRKKAS tomatsås till pasta med basilika, eller liknande

Riven ost

Pricki korv

Oregano

(Det är ju förståss valfritt med fyllningen, detta är bara förslag)


Tillred som en pizza.


In i ugnen 200 grader ca 5 minuter eller tills kanterna börjat få färg.


Avnjut!


Krämpor

***
De senaste dagarna har jag börjat få mer o mer känningar av att det närmar sig dagen D.


-Det sticker, drar och strålar "där nere" när Jeff rör på sig.
-Jag kommer på mig själv att gå mer bredbent än vanligt och känner att det "tar emot" när jag går vanligt. Men gör d ändå.
-Skiter flera gånger om dan, trångt?
-Allt känns betydligt tyngre än för en vecka sen. Börjar få ont i ryggen igen, asså i svanken.
-Det trycker på överallt och det har börjat "ta ont" i magen.
-Humöret tryter mer än vanligt.
-Jag vill inte äta så mycket.


Jag har ju sagt att han gärna får komma tidigare. Men nu när jag börjar förbereda mig mentalt ryggar jag tillbaka. Det som jag har oroliga drömmar om är att det ska sätta igång så olämpligt att jag inte hinner mig iväg till sjukan, utan föder hemma -ensam, för att Chrille e på jobb. Sånt där ploppar upp i huvet på mig. Fast knappast sker det, det tog ju över 50 timmar sist så...vafan oroar jag mig för??? Dessutom ska Chrille operera sin axel den 6 nov. Det finns ju interntelefoner på sjukan.
-----------------------------------------------------------------------------------
På måndag ska Korvela ringa och snacka ang. dermoiden. I och med att jag ändå ska opereras "så fort som möjligt" med ett sju helvetes snitt så kanske man skulle begära kejsarsnitt och ta ut både Jeff och hårbollen på samma gång. Ska se vad han säger. Blir ju inte så enkelt ifall man mitt iallt sen ska bli inskriven på sjukan IGEN mitt i amning och babybärning. Visst, vaginal förlossning är alltid bäst för barnet, men om man överväger för- och nackdelar. Jag är lite förvirrad. Vad tycker ni?

Too much

Det är fortfarande för mycket på schemat i veckorna
Så nu har jag skippat Yogan. Gillade den, den fick mig verkligen att slappna av och somna. Men den för med sig mer stress i övrigt än den ger mig i avslappning i slutändan. Fann inte en kväll på hela veckan som jag skulle kunna pyssla med Li som jag hade lovat. Tog mig i kragen och beslöt att jag inte går de resterande få gångerna jag kan. Så nu har vi torsdagen till vår kväll.

Fyndade fönsterfärger på Bettans Bod, och tänkte att det skulle vara kul att prova. Fislisa är ju konstnär! Hon sitter stilla och i säkert 20-30 minuter med full koncentration, och gör SÅ fint. D e inga likt henne d heller. Hon kanske håller på och blir en pysselflicka ändå. Hon som varit sån som helst springer, hoppar, klättrar, ja allt som får upp flåset. Yess, säger jag då, jag som älskar att pyssla.

image86

Pusslet

Här är 9000 bitars pusslet.
Slutrakan är här och det är BARA svåra bitar kvar, alla ser nästans likadana ut. Borde få hit Lena oxå så d blir klart nån gång. De gröna pusselmattorna är suveräna, bara att rulla ihop och stuva undan.

image85

Dagen i kort

Li har äntligen fått åka till stallet igen. Det var ett tag sen, och hon sade i förrgår att hon ville till sin häst Eldorado. Det fixade moffa snabbt. Moffa hämtade från dagis, åkte till stallet, och mockade och borstade pållen, där var även moster så fick hon rida på hästen sin. Långt och länge. Och gjorde ju tricket (armarna rakt ut åt sidan) när moffa tog kort. Hon for sen med till dem och åt där. Jag hämtade henne vid åtta.

Dagen har varit lite konstig
Fick nån illamående attack vid halv elva i morse, måsta lägga mig på soffan. Vart kry, promenerade till stan med Bianco. Lunchade med god aptit med Jenny. Strosade på Dillen och tittade grundligt på julklappar i lugn och ro. Gick hem, via Bettans Bod, där jag just nu har bord. Hade sålts för 49 euro sen igår, inte så pjåkigt. Hyran in åtminstone   =)   Hem, soffan igen, totalt slut. Orkade inte laga mat, ville heller inte äta. Somnade, tills jag skulle hämta fröken, som hade haft en såå spännande dag, och det hade tagit såå länge innan moffa kom och hämtade henne till dagis, väntan blir lång när man längtar.

Jag längtar efter så mycket städinspiration så det blir upprett här. Man kommer bara till att plocka undan allt som är framsläpat, sen har man inte kraft eller inspiration till att dra fram dammsugaren längre. Jag bara ser på bomnedslaget och skakar på huvet.

Beroende och sjuk?

Nu har jag sett alla 3 säsonger av serien Desperate Housewifes. Det känns tomt, inget att slänga sig i soffan för. Jo, jag har ju i och för sig typ 100 avsnitt av Vänner, men jag skulle vilja se alla i rad, och jag har vissa glapp mellan avsnitten. För på TV går ju ALDRIG nåt man vill se. Som ikväll "Bonde söker fru", mmm någons favorit?

Jag börjar känna av en lite släng av förkylning (rätt stavat igen, måste skärpa mig varje gång). Chrille sa att jag var varm, ögonen kliar och glänser, jag har legat på soffan flera timmar idag, och även sovit en sväng. Inte likt mig asså. Vill inte äta nåt, d vart ett äppel till middag, och en påse pop corn vid midnatt. 1 liter vattenh

Chrille var riktigt snäll mot mig "eftersom jag är sjuk OCH gravid" som han så fint uttryckte sig  =)  så gav han mig soffan + laptopen. Så här ligger jag nu med datan i famnen, 2 avsnitt DHW senare, med liggsår. Det ser ut som ett helvete hemma -jag bryr mig inte. Jag sopade upp de synligaste bråtena från köksgolvet tidigare.

Jeff är vaken och försöker moona genom bukväggen, han är ju så liten så han fattar väl int att det int syns  =)

Terapi

Jag började sticka en tröja åt Li för ca 1½ år sedan, den vart inte klar.

Men sinni nu har jag tagit itu med den saken och är på slutrakan i en STICKNING! Den får bli åt Jeff istället. Jag har även beställt BRODERIER!!! Det är på den där söta Tatty nallen (ni vet den där gråa med spretig päls som alltid håller ett hjärta eller dylikt på korten i bokhandlarna). Så nu ska jag brodera 3 små tavlor åt Li. Var även in till Dillen idag och kunde helt enkelt inte låta bli SCHLEICH DJUREN. Jag hämtade upp hela lagret med djuren och fyllde och sorterade, fyllde i en A4:a på vad som skulle beställas till. Ah, det var så härligt, kommer nog att sova bättre inatt, för senaste natten låg jag ju och surrade om de där rackarns, fina djuren. Med mig hem från Dillen slank det lite julpapper som jag ska vika JULKLAPPSPÅSAR av, vilket underlättar för inslagning av mindre paket på Dillen i julrushen. Måste försöka få sånt gjort som får mig i stilla lite. Ränner ju på som en Duracellkanin med 8 st D batterier. Har även planer på att TOVA ett tygstycke och sy nåt fränt åt Jeff.

Lite kärringvarning I know, men jag vet att JUST DU oxå sitter och klämmer på nån terapiform. Bikta dig gärna här.

Ultraljud och dermoid

Sista ultraljudet gick av stapeln idag. Allt såg bra ut och Jeff uppskattades att väga runt 3 kg. När vi var till Stockholm på 3D/4D så upptäckte ju "Tony" som han hette, en s.k Dermoid i min högra äggstock. Han upprepade att det inte är något farligt, men att den bör opereras bort när Jeff kommit ut. Den var 5 cm stor och kan växa ännu mer. Mm okej, idag frågade jag Korvela om det och han tittade på Dermoidjäveln med UL. Summa sumarum blev att när äggstockarna hittat sin plats igen efter förlossingen ska den bort. Och är det en vanlig planerad operation blir det i bästa fall ett ärr lika stort som när man gör kejsarsnitt!!! Satan. Fick ju genast feelingen av att det skulle vara smartast att göra kejsarsnitt och ta ut både Jeff och knölhelvete på en och samma gång, när man ändå blir ärrad. Blir knappast verklighet av d.

____________________________________________________________________________________

Fakta Dermoid

Dermoid kan beskrivas som rester av hudceller som blivit kvar efter neuralplattans slutning. Dermoiden innehåller både det yttersta lagret av skivepitel och djupare lager som producerar hår medan epidermoid endast inehåller skivepitel och avstötta epitel. Detta är således benigna missbildningstumörer som växer mycket långsamt. Behandlingen är huvudsakligen kirurgisk.

_____________________________________________________________________________________


Enligt korvela kan denna cysta t.o.m växa sig runt revben och göra så pass mycket skada att man måste ta bort hela äggstocken (=mindre mensvärk?)  :o)  Det är ingen farlig cysta, men kan ställa till med komplikationer ifall den växer till sig eller om den spricker. Fattar ni hur äckligt det är, den kan innehålla hår, hud, naglar och tänder, ryys.


Oberoende så verkade Jeff må bra och mina sammandragningar de senaste månaderna har inte förorsakat varken mer eller mindre. Cervix var bara mjuk, inte öppen (jag som hade hoppats på en par cent i alla fall, hehe). Jag fick lov att åka till Sverige om jag ville, och jag är jätte sugen. Är det någon som vill haka i veckan så hojta till.

Nostalgisk

Fick nå "boa ryck" här mitt i valvakan och började rensa i bokhyllan (att ta itu med de där ofrivilliga gnagarna som rullar längs väggarna verkar vara svårare). För visst är det viktigt att bokhyllan är redig när Jeff kommer! Hittade en binge med fotografier från Thailand 2006. Vart ju riktigt nostalgiskt och drömde mig dit. Den här bilden på Li är ju helt ljuvlig då hon sitter på beachen och får flätor i håret. Gu va allting är "bulligt!´" i hennes ansikte, checka kinderna och läpparna, och de där ögonen ser ju helt fejk ut. Så söt helt enkelt.

Thailand å Thailand

Imorgon är det dags för ultraljud
Jag har tappat bort mitt mödra kort. Att man inte ens fan kan hålla reda på ens d. Chrille fnissa och sa att det var precis likadant när vi väntade Li, det var ständigt borta. Men den här gången har jag sökt ÖVERALLT och jag hittar det inte!!!

***

Fredagen

Frukost 10.30
Hembakt hälsobröd med röd pesto och parmesanost. Fruktdrink

Lunch 13.30
Pizzasmörgås och Dumleglass till efterrätt

(Rädisor)

Middag 16.30
Fylld färskpasta med soltorkade tomater och oliver + grön pesto

Lite av brödet igen. Alkoholfri öl (tappade räkningen på antal).
Bastu + bubbelpool i Loikas nya

Kvällsmål
Solbergets hembakta pizza (fittigt gott). ½ glas rödvin.
(Rädisor)
Kaffe och glass

Nattmat
Chips + lite choklad

Säkert nåt jag glömt fylla i. Men undra inte på att man stank värre än en skitig räv dygnet efter. Magen fick så mycket nanna på samma dag så ut kom metangas som skulle kunna flylla vilken gasstation som helst. Kvällen var underbar hos Loikas Family, Anna, Jens & Rasmus var med och bakade pizza. Natten vart lååång. Och vi var inte hemma och i säng förrän klockan 5. Natten inkluderade "show" av killarna som gick iväg en kvart för att planera en 1½ minuts främträdande i kallingar + klintvisning (brukar det sluta på annat vis innanför Loikas väggar?)

Även gårdagen var lång. Med sömnbrist och sån där sympatikrappis vart det soffläge största delen av dagen. Inte för att jag kom i säng förrän 1.30 sen ändå. Jag blir så slut på mig själv!

***

Hemhjälp

Det är bra att man har en hjälpreda hemma på fredagar.

Vi har tagit in tvätten, och medans jag tog ner alla stora plagg från linorna, plockade hon fint ihop sockparen från torksnurran och korvade in dem i varann sådär som man gör. Hon hjälpte sen till att vika tvätten och sortera upp sina kläder i: "tröjhögen", "pyjamashögen", "byxhögen". Och det är så att hon VILL göra det oxå, hon kanske tycker det är lika roligt som jag tycker. För jag gillar faktiskt att vika tvätt. Det är att hämta upp den från torkrummet som kan ta några dar.

Gravvainfo

Igår hade 36 veckor passerat, så jag är nu inne i vecka 37. Han får alltså komma ut NÄR han vill nu  =)  Inatt har jag haft riktigt svårt att hitta en ställning att sova i, ryggfan. Efter åtminstone en timmes snurrande och provandes i alla möjliga ställningar kastade jag på ett skitstort Tiger Balm plåster (ej rekommenderade för gravida dock, men vafan gör man?) och somnade som en stock.

image83

Mår bra annars. Har börjat vagga lite pga bäckensmärtor, speciellt när jag stiger upp från t.ex soffan så kommer det några anksteg, men sen går d bra. Inga vätskeansamlingar heller, tjofaderittan. Halsbrännan visar sig lite nu och då (blir d bättre med rädisor?) men Rennie ligger i skåpet och hjälper gärna till.

Hade ju tänkt åka till Sverige en sväng nu när jag blitt mammaledig, men det tyckte minsann inte svägis att jag skulle ge mig in på. Så jag får väl skita i´t då  =)  Har ju ingen aning om vad det är för tidsgräns för d. Borde ju ringa och höra.
____________________________________

Vikten och omfånget vet jag inte riktigt.

Men typ:
69/70 kg - 98/99 cm

____________________________________


Brandkåren 50 år

Det bjöds på bl.a äppelkaka, saft, kaffe, godis och skylift i söndags när Brandkåren firade 50 år.

"Vågar du åka skylift?"

"Hmm...jag vet inga, kanske....jag är ju ganska stor nu."

"Jag ska åka sjääälv"
(i irriterad ton när vi började diskutera vem som skulle våga sig med upp.)

"Okej, fine, var så god. Håll i dig och vinka där uppifrån!"

image82

Vår lilla tuffing! JAG, skulle aldrig åkt upp, men det ska man ju inte visa åt henne  =)

***

Exklusiv ansiktsmassage

Det var gött, trots att jag måste ligga på rygg nästan två timmar, gick bra med lite höftvridningar när man hade ansiktsmasken (som lukta lite bröd) på. Hon var nog inflyttad nånstans ifrån hon som gjorde behandlingen, för hon pratade lite roligt. "Nu sätter jag på glas, det kan kännas lite kyl". (kyl=kallt) Gullit. Var så slö efteråt så de skickade in mig i ljusterapirummet, som ser ut såhär:

image81

Där läste jag lite i SPA böcker om nedvarvning och uppladdning. Intressant. Härligt ljust. Måst nog boka nåt till nu, har fått så bra smak på det. Indisk huvudmassage låter inga helt fittigt.
Unna dig du med!

***


Fotografering och SPA

Har lämnat en ovanligt friserad, söt Li till dagis. Det är fotografering idag. Så hon fick hästsvans (som annars ALDRIG passar). Den lossa ju givetvis redan i entrén på dagis så jag måsta sätta upp den igen och jag tvivlar att den hålls kvar ända tills fotoblixten går av. Men vad gör d. Hon var hel och ren iallafall.

Om en halvtimme är det dax för min Exklusiva ansiktsbehandling (1 tim 45 min) på Spadlon. Med dålig nattsömn ska jag se till att dreggla ordentligt.


Vad är detta?

Ni som varit hemma hos oss och använt en sån här får INTE svara.

Men till er andra, vet ni vad det är?

Visste inte att något sådant existerade innan jag flyttade in hos Chrille och hans förra sambo lämnat kvar 6 st av dessa oumbärliga stålprylarna. Schyrre henne. Nu när man vant sig med denna kan man inte använda nåt substitut.

image81

Mer jobb=mer energi - Inget på schemat=orkeslös

Med någolunda god natts sömn, soffvila efter maten igår, en lugn och sansad morgon med en dotter som smygit upp och satt på TVn utan att väcka en, så blir man slö som en snigel. Trots frukost i lugn och ro + kaffe på d, så hänger mina ögonlock tunga och jag drömmer om att få krypa ner under täcket igen, fastän jag varit uppe i 2 timmar redan.

Jag skulle borda ta upp tvätten som varit nere i torkrummet en dag för mycket, jag älskar att vika tvätt, men jag ORKAR bara inte gå ner och hämta den. Jag ORKAR inte dammsuga, trots att dammråttorna dansar lördagsvals, diskmaskin är inte tömd, så nytt diskberg har vuxit upp på diskbänken, det ligger grejer och kläder överallt, även på golvet (Hama pärlor, pyjamasbyxor, hårspännen mm). Solen skiner i.o.f.s ute, fast Li är nöjd på soffan. Jag tror jag tar en powernap!

Till barnfamiljerna

Vad har NI för speciella rutiner och påhittigheter i er familj?

Här är en av våra:

-Li har ju dille på is, så må, ons och fre kväll får hon isbitar i sitt nattvatten, som hon har brevid sängen.
"E d isbitardag idag?" Frågas d ofta ofta. Tydligen jättekul.

Hon är min ängel

image79

Gulle Sessan. Sjuk, men finner sysselsättning på alla nivåer. Hon är fortfarande krasslig och jag fattar det.  Hon har aldrig varit ordentligt sjuk förut, så hon fick väl allt nudå. Men imorgon får hon fara till dagis, sen är hon ju ledig på fredag. Hennes snarkningar har avtagit lite mot igår kväll. Snoren var inte lika grön som tidigare idag, ögonen har slutat vara och rinna, tempen låg på 37.3 ikväll, men jag antar att det är normalt, för hon kändes inte hetare än vanligt. Hon är väl varmblodig, precis som sin häst.

-Har varit på föräldramöte ikväll och har bl.a sett lite teckningar som hänger på väggarna. Ett familjeporträtt av Lis familj, pappan hade snopp och pung där med! Går vi för mycket nakna härhemma eller? Garv.

-Min behandling på Hela Kroppen idag var underbar. Jag däckade nog till och var orolig att det skulle hänga en sträng från mungipan när jag vaknade, men icke. Aah, jag längtar till morgondagens massage.
Bra start på dagen det!

***

Sista arbetsdagen avklarad

HUR SKA JAG KLARA MIG?!?!

Jag saknar redan min terapi att gå och plocka varor på hyllorna, planera, komma på nya saker. Och jag har varit därifrån i 3½ timme. Vad ska jag göra istället? Jag har sorterat alla baby-/barnkläder (tror jag) så bara pojk/neutralt återstår, resten ska till Bettans om en par veckor.

När jag väntade Li minns jag att jag höll på med möbelrenovering i källarens lilla snickeboa, 4 köksstolar fick nytt liv. Men nu är de nästan färdiga som ved, välanvända. Jag sydde även värsta lapptäcket (ska publisera bild på underverket senare) när jag var höggravid sist. Gick på LAPPTÄCKSKURS i Lumparland med Jenny, hur mycket kärringvarning som helst, men fint vart d. Jag tovade ylletygstycken med Sandra, så hand-sydde vi små tossor och babyjackor med fleecefoder. Jag var så kreativ och hade så mycket inspiration då, nu känner jag bara för att...ja Jeff får nog komma ut snart helt enkelt. Har inga tid o vänta. Finns ju inget att göra. Springa på stan och käka morotskaka -ja tack, men det blir tråkigt i längden.

Jag har gjort starten på ledigheten lite lyxig och bokat in en behandling på Hela Kroppen, som jag ska på imorgon 13.30 (fick presentkort av gulliga Susanna på hennes bröllopsnatt, efter att ha varit tärna klart - trots att jag nog inte fyllde kvoten som tärna till 100% som gravid, trött och orkeslös. TACK GUMMAN!), och på torsdag har det slunkit in en Arom massage i min almanacka klockan 11.45 på SPAdlon (Tag 2 betala för 1 - måste utnyttjas, man TJÄNAR ju en behandling på d), så på tisdag 11.15 ska jag på SPAdlons andra behandling: Exklusiv ansiktsbehandling (behövs!).

Kvar som önskemål innan Jeff är ute är Thailändsk fotmassage (oxå presentkort), indisk huvudmassage och floating. Jag är värd det.

Till pappa Chrille...

...nu har lillflickan blitt så duktig på att teckna! Granska bara gubben hon ritat, alla detaljer är med...

image78

Öga, öga, näsa, mun.
Armar, kropp, ben, snopp och pung!

Alla är inte så modiga

Ett pick på axeln och där stod hon. Den där "jävla kärringen" som jag så vackert kallade henne tidigare. Minstingen sin i famnen och storasystern eftersläntrandes genom leksaksbutiken. Hon bad så hemskt mycket om ursäkt, och jag såg och hörde på henne att hon verkligen ångrade och var bekymrad över vad hon hade klämt ur sig den där dagen. Att hon inte menade ordagrant att jag såg sliten ut, utan mera trött (vilket jag ju var!). Det var väldans gulligt gjort av henne tycker jag. Jag undrar faktiskt om jag skulle "våga" göra så, jag önskar jag var modigare ibland.  Och jag tror nog att hennes barn sover rätt gott om nätterna ändå...

Strongt gjort Linda (om du nog vågar läsa min blogg mer).

***

Sjuk för ett år - allt på en gång

Lillfröken börjar tröttna på att va sjuk
Fjärde dagen idag, av febern kvarstår endast stregring, men hon har fått infektion i ögonen som rinner och varar och vänster öra värker så hon gråter. Efter en supp och en vitlöksbit inlindat i bomull i örat ligger hon nöjt och tittar på TV. Hade turen att prata med rätt person igår ang. Lis rinnande ögon. Svägis. Hon hade minsann svar på var jag kunde finna ögonsalva eller droppar sent en lördagskväll. Vi satt barnvakt hemma hos henne igår kväll, och en av barnen hennes hade en kompis som var påväg över, och hon hade för inte så länge sedan haft ögoninflammation och råkade ha kvar av salvan hemma. Så två behandlingar igår har redan visat sig göra verkan. Hoppas bara på att öronvärken inte är nån inflammation, utan bara vanlig förkylningssymptom (Sandra, observera stavningen=rätt).

Det är skönt att inte behöva göra nånting. Klockan är snart halv ett och jag sitter i Chrilles kalsonger och morgonrock, Li har fortfarande pyjamas på, med undantag för Chrille som varit uppe flera timmar och gjort en massa nytta. Det enda jag måste göra idag är att köpa rädisor...

Vissa borde ha munkavle

Nu är snart mina acnesår borta! Jag har gett mig fan på att inte krafsa, vilket har resulterat i att krafsa bara lite, istället för hela tiden och i sömnen. Jag har duktigt smort in med diverse hjälpdon till natten och det börjar ge med sig. De där tre "finnarna" som uppenbarat sig på min högra kind i några veckor har nu börjat lämna efter sig små ärr. Finns inget att krafsa bort längre. Men med denna "acne" kombinerat med för lite sömn kan göra att man ser lite risig ut. I know!

Träffade en tjej häromdan, ingen bekant direkt, knappt så vi hejar på varann, men det vart iallafall en liten kort konversation över disken på Dillen.

-Är det inte dax snart?! flinar hon och nickar mot min kula.
-Mjaa, joo, 15 november...så d e väl snart.
-Mår du bra då?
-Joo, börjar bli lite tungt nu bara. Men annars...
-...ja du ser lite sliten ut,
avbryter hon mig.

Men satans kärring! Du ser själv ut som ett ollon förresten, sover inte ungarna på nätterna eller vad? Hade jag lust att vråla tillbaka. Hahaha, såhär i efterhand så är det ju ingen fara, men man kan väl hejda tungan liiiite. Iallafall till en gravid, hormonstinner en.

Sömnsvårigheter för 2


Vid sex tiden imorse kryper en snörvlande flicka upp i vår säng
Hon säger inget, utan tar fotända vägen och riktigt smyger upp emellan oss med Molly (kramdjur St:Bernhardshund på ½ meter), Elis och Nicke Nyfiken. Antagligen rädd för att bli tillbakaförd till sin säng som vanligt. Men det är bara mysigt, för jag kan inte sova. Där ligger jag och lyssnar på hennes täppta näsa-andning genom munnen. Hon svänger försiktigt och bökar på lite. Jag blir inte ens irriterad (skönt). Efter en kvart viskar hon "jag ska bara gå och hämta mitt vatten, sen kommer jag tillbaka". Gullunge. Det slutar med att vi stiger upp efter en timmes rullande och sängsvängande i sängen för att Chrille iallafall ska få sova ifred.

Det blir Pippi Långstrump på de sju haven och ja...ni vet blogg.

Synd att det är jobb-dag idag, kommer nog va rätt trött. Tur är så börjar jag inte 9 iallafall, utan 10.30. Kanske hinner med en powernap ännu innan det är dax att hoppa på cykeln.

Vi har firat idag


En dag med "sjukt" barn


Jag tror faktiskt Li tycker det är skitkul att va sjuk och hemma från dagis. Hon snörvlar och e kokhet och har glansiga, kliande ögon. Men är glad och går på som en duracell kanin. KAN d bero på att:


Jag flyttade bärbara DVD spelaren så hon fick ligga i sängen sin och äta äppelbitar och titta på film från klockan 6 på morgonen. Hörde hur hon bytte film och donade på ett bra tag. Jag gick ju och lade mig igen vid halv åtta imorse, med ett avbrott vid halv nio, då pappa kom och hämta Bianco för en jaktsession. När Chrille steg upp vid nio hade hon däckat med benen i kors mitt i Chicken Little filmen. Vid tio vaknade jag av pyssel-ljud från andra sidan lägenheten. Dax att stiga upp.

Hon har även fått isbitar i sitt vatten idag (=stort). Och en STOR sked med lördagshonung, kanelbulle på kanelbullens dag givetvis inkl. coca cola. Hon har fått vara med pappa sin på jobbet, legat i hotellsängen (började hoppa först, faktiskt sjuk) och kikat på Cartoon Network (epilepsi-kanalen som jag ratar).

Och ikväll bjöds det på trip och popcorn och huur mycket TV som helst. Tur att inte febertermometern går att fuska med, för då skulle hon nog välja att ha feber ofta.

***


Feber

Nu är fröken sjuk (o d va INTE igår kan jag tillägga)
Kl. 5.30 (dvs. för 45 minuter sedan) vaknade jag av ryggvärk, hörde lite snörvel och små hostningar från Lis rum, smög dit och där satt hon på sängkanten i sin Spidermanpyjamas, med nattlampan på "hej vad gör du här?", flina hon.

Då hon yrade ett antal gånger, mellan tolv och ett tiden tidigare i natt anade jag att det var något på G. Hon var varm och hade röd, glansig, svullen näsa, så jag tog tempen - 38,11. Fast hon är frisk brukar hon fråga efter att få supp (vad det nog är för kul me d!), men det ansåg hon inte att hon behövde nu - rätt inställning! Ut med feberskiten bara. "Är man sjuk och inte kan sova så pysslar man lite, sen när man blir trött så sover man igen". Asså hon är verkligen förståndig vår lilla fröken, för det är precis så jag tycker att man ska göra. Pysslandet är klart och hon ligger i sängen och ser på Pippi -lyxigt att va sjuk! Jag är hungrig så in i nordens, det är väl inte helt ovanligt att äta frukost 06.30, kanske jag ska ta och göra d (trots att jag personligen anser att det är mitt i natten).

Ledig dag idag (skulle vilja skriva imorgon) som tur är. Annars på agendan en ledig torsdag är MVC besök och ikväll en Förlossnings förberedelsekurs för omföderskor. Måste väl väcka skräckkänslorna igen, jag har tydligen glömt hur d va.

***

"Kupongflickan"

Hör ni till kategorin?

Jag är en sån där som samlar på mig alla rabattkuponger och kort man bara kan få, Plussapoäng, Finnair Plus poäng, Club KappAhl etc. Nu får man ju köpa nå Marimekko handdukar till bra pris om man handlat och fått Plussastämplar (eller får man klistermärken?)...det får man varken på Kantarellen, Hallen eller Minimarket -där jag brukar hålla till. Men siddu svägis, hon samlar hon, för dom handlar på Malins livsi Strandnäs, och där minsann delas det ut förmånsstämplar till Marimekkos fina handdukar. Men hon vill inte ha nå handdukar, så har jag tur får jag lite förmåner därifrån  =)  Dom va rätt fina, de grå handdukarna.

Nu har jag suttit och deppat och surfat framför www.finnair.se och läst om mina influgna poäng som kommer att förfalla i mitten av februari 2008. MASSOR med förmånliga poäng. Även Chrilles far ut i d blå. Vi skulle t.ex kunna uppgradera från turistklass och istället flyga i business class till Thailand ena vägen, man kan hyra bil i europa eller bo på nå Scandic eller Hilton hotell. Det går även bra att kryssa Åbo- eller H:fors-Sthlm med Silja Line. Fast helst av allt skulle jag ju sitta i Businessclass och bara njuuta. Men det kan jag glömma, de poängen far åt tjottaheitti och jag får istället vara nöjd för att jag till slut hittade något på KappAhl, så jag kunde utnyttja min -25% på valfri vara-kupong innan den gick ut. Helt sjukt att jag går på det där. MÅSTE lixom köpa nåt, för då TJÄNAR man ju på d, sure. Och så ska jag väl vara glad för de två Plussasedlarna á 5 euro som damp ner med posten idag, de täcker ju nästan 15-30 kg flytvästen jag fyndade på Bettans åt Li idag för 15 euro.

För övrigt har min lediga dag varit skön. Inge stress, men fått mycket gjort.

***

Planera dagen

10.15
Sitter här och försöker göra upp dagen. Hmm...

-Tvätten hänger fortfarande nere i tvättstugan sen i söndags.
-Bianco ska hämtas från Krokens, där hon spenderat 2 nätter hos kusinerna.
-Jag ska luncha med sväris och Chrille.
-Två post AVI:er  ligger och vill bli uthämtade.
-Hittade ett Grattis kort från Julle Klubben (Li fyllde 3 år i januari) som jag lovat hämta ut från Ålandstidningen åt fröken. "Om du kommer ihåg det mamma". Eeeh, vad menar hon, jag brukar väl inte glömma.

Fast allt det där går ju i ett och samma nafs, eller hur. Men för att verkligen få det gjort så borde jag göra ALLA grejer INNAN jag åker och hämtar Bianco till Camilla. För där finns en risk att jag inte bara kopplar hunden i hallen och tackar o drar. Vipps så kommer jag väl för sent till den där lunchen...

Luften gick ur mig

Nu verkar det vara slut på brödbak och allmänna hemmaröjningar som spontant dykt upp innan.  Det är som om luften bara for ur mig. Undra inte på när jag ej får sova om nätterna, ryggjäveln hindrar mig. Det går bra de första timmarna, men mot 5,6,7 snåret så vill inte ryggen ligga ner längre. Då har den helt enkelt tröttnat. Så jag är trött trött trött och slö slö slö.

Dessutom blir jag så trött på att vara upptagen VARJE kväll. På hela veckan finns det inte en kväll förutom söndan som jag kan träffa nån eller planera in nåt, för det är SMETAT i almanackan. Jag LÄNGTAR tills ledigheten börjar, så blir även veckorna lite luftigare + att man kan vila på dagarna om man fått dåligt med nattsömn. Då är det bara torsdag kvällar som jag är uppbokad med Yogan (=skönt, somnar juh).

Jag ska även börja 12.30 istället för 12 de resterande dagarna. Längre blogg än såhär kan jag inte skriva, nåt som protesterar. Bläh. 6 veckor kvar...


RSS 2.0