Skadad

Jaha, då har man ådragit sig sin första arbetskada. Inte alla som får armen åt helvete för att man strimlar snören till presenter och julklappar. Jag kan inte lyfta armen utåt och går nu omkring med den slickad längs med sidan och diskuterar med sambon hur jag i helvite ska bära mig åt för att få något gjort på jobbet imorron.

Om jag gör såhär så går d....men int när jag gör så här. Kanske jag kan jobba med mitella? Eller bara knyta fast armbågen med ett snöre ner till jeansen så jag inte rör den uppåt för mycket?

Ja herregud, hur fan gör man? Sjukskriva mig gör jag inte förrän jag måst sitta i rullstol. Får se nu hur d går imorron. Så jävla typiskt att man ska bli slut nu, det här är bara början. Så måsta jag avboka träningspasset imorron oxå, d stör mig mest.

I övrigt e vi friska. D e vi glada för.

GRATTIS MAMMA PÅ FÖDELSEDAN!

4 x Helsing

Här ser ni:
Boxar´n Robbe & sladder-Sandra
Kusin Mama Mia och jag
Åter Lilla Li med Lochlainn James Gallagher
Änligen får Chrille vara med på bild  =)  och jag igen

Sandra bli inga fitti för att du bara e med på en bild, e man pinad värd så får man va med twice, så d så.


4 x Helsing

Ni har säkert redan listat ut varför det är så mycket tak på den sista bilden. Hon lär sig...

Ett välkomnande och lite öl

Vill välkomna Sandy tillbaka till e-world. Har saknat dina inlägg. Men int dig:
Kändes faktiskt lite påträngande när Du, två meters Robbe och Mia kom över i söndags. Och att vi va illa tvungna att åka via Select innan och köpa "några öl" inför ert besök. Tänk om vi int va sugna då. 

Till alla andra:
Iallafall så sluta d med att Mia (som råkar ha vettet i behåll) åkte hem med taxi, kanske ett-/halv tre-tiden, Sandra, Robbe, Chrille och jag (och Li, fast hon sov ju sött och tydligen rådjupt) satt i vårt vardagsrum, vid halv ett-/två-tiden börja Sandra och jag rota i telefonkatalogen efter telefonnumror till krogarna i stan. SURPRISE! Inget var öppet, TUR. Glömde förresten ringa park, de hade säkert haft öppet. Men va gjorde d, när alla 24 halvliters öl var slut, så hitta Chrille nå gamla likörer och sprit i skåpet jag inte visste fanns. Där satt alkisarna och blanda asiga groggar av vad som hittades. Inte ens blandvatten hade vi, tur att man har Soda Stream, tyckte de, Sandra hade hittat en flaska vittvin, själv vart d vatten när ölen var slut, kanske jag fick i mig ett halvt glas vitt vin oxå. Minns int riktigt, var lite trött...halv fem kom nån smart person på att kolla tiden: "satan va klockan e mycket".

-Får jag ta en grogg till, säger Robbe. Ungefär som om det varit nån höjdargrogg.

Sen drog de me taxin. Tydligen går det ännu, trots att man är småbarnsföräldrar, att bli full även på en söndag. Det var en kul kväll, trots att jag egentligen inte ville att de skulle komma  ;o)  puss

Kärt återseende

Kärt återseende

Småkusinerna hand i hand. Så lyckliga! Så söta!

Var kommer ordet ifrån?

Jag sitter här vid datan. Li sover i sängen i alkoven intill. Hon vaknar och tassar upp o kissar, sen "har hon svårt att sova" som hon har börjat uttrycka sig. I högra ögonvrån ser jag en röd/vit pyjamas skymta, där står hon.

Jag
är lessen, för jag kan int sova, säger hon med så nedstämd ton hon kan.

Hon får komma upp i min famn här vid datorn en par minuter. Hon sitter i min famn ansikte mot ansikte. Hon pillar på mitt handgjorda halsband som jag fick av Mia.

-Fick du det här av Mia?

-Mmm

-Fräckt.

Där kom det igen, helt naturligt föll ordet ur hennes lilla svullna natt-mun, ordet som jag egentligen gillar, men som jag inte använder.


Ryanair e nog int så bra

Japp, precis som svägis skrev så vart hemresan försenad så vi missa Ålfen:

Nöjda och glada gick alla 4 ombord på Ryanairs flight FR613, hittade bra platser (det är fria sittplatser på lågprisflyg). Planet började köra och stuartarna började demonstrationen av hur man använder flytvästen och syrgasen ifall det skulle behövas. Mitt i allt kör de tillbaka till terminalen. Va faaaan!!

"Ett litet problem har uppstått med ena motorn, de försöker fixa det nu, sitt kvar på era platser, det är fritt fram att använda mobiltelefon och elektroniska apparater medans ni väntar..." hörde man ur högtalarna.

Där satt vi i en och en halv timme, sen kom det ett nytt plan och parkerade intill oss. Jaha, då ska alla hundratals människor förflyttas och så även allt baggage. Ungarna var snälla, fast liite otåliga i slutet, helt acceptabelt. Nåväl, väl ombord på det HELA planet så körde vi ju in en halv timme för vi hade medvind. Flyt! Ungarna somnade innan vi lyfte och sov hela vägen till Stockholm. Chrille mötte oss i Skavsta, tur d, annars skulle det blivit hotell IGEN, och då sku ja ha ruttnat.

Chrille som tyckte att han hade alltför dyrbar last för att köra i vänster fil på motovägen, gasade motsträvigt på begäran från passagerarna som rest en hel dag. Vi hann på minuten med Amorella från Sthlm kl. 20.10, bättre än hotell. Där vart d buffe, fy satan va gott, med tanke på att vi inte hade ätit sen lunchen i London, så gick det ner ett och annat.

Mera räkor!, ropar Li. Hon har aldrig smakat på sådana förut och nu satt hon och försökte skala dem själv.
Jag älskar räkor, skarvar hon.

Skulle man inte haft barn med så skulle man givet suttit där i evighet och tömt de fria vin- och ölkranarna och fyllt på tallriken med vinbladsrullar, oliver, fisk, räkor, ja d va den ena delikatessen efter den andra. Istället vart d bollhav innan hyttdax. Hemma i säng 4.30, glad över att Li uppfört sig exeplariskt hela dagen, somnade jag på 3 röda med ett leende på läpparna.

Storm med ol

Har ar det superstorm och regn. Igar snoade det, folk va bra forvanade har da. Vad har ni for vader hemma? Temperatur? Och vad har de lovat for vader tills pa tisdag? Jag vet vem som kommer att uppdatera mig om det, har pa bloggen snarast...inga namn

Idag tog Hugh med sig barnen ut o gungade och gick over till sina foraldrar har intill. Li hade artigt halsat Hello och skakat hand med Hughs syster och tackat thank you efter fikat dar. Sant som hon vagar nar int jag e med tydligen. Och tydligen gar det bra att umgas fast man inte pratar samma sprak och mamma int e med. Hon pladdrar pa at Hugh pa svenska som om att det skulle vara sjalvklart att han forstod. Bye bye och good night har oxa gatt in

Olen ar var basta van har och god ar den oxa. Till ritningen, moddan och nar man lagar mat, den gar alltid ner. Och det ar vi ju glada for. Igar var vi till en pub forresten. Hugh va barnvakt, fast ungarna sov ju. Vi var duktiga och drog hem nar puben stangde kl tva, och kom dit forst tolv. Lika bra d

Lis basta:

-Mamma kan du gora som Hugh

-Hur da


-Snurra sadar med skiftnyckeln.

I handen stracker hon fram en av Lochlainns skiftnycklar och vill att jag ska snurra den pa fingret. Jag provar och det var ju inte sa svart

-Kan du sjalv da? Fragar jag

Hon snurrar den typ ett halvt varv och utbrister lyckligt:

-JAG KUNDE...Fräckt

Var d ordet kommer ifran har jag ingen aning om, for jag sjalv har val int hort det pa 10 ar. Coolt lat d

Ater till oppna spisen...bye

Forsening

Japp sa vart d. Ryanairs flyget fran Skavsta vart forsenat nastan 4 timmar, sa vi missade planet till Derry. Det vart overnattning i London pa ett B&B. Sov sa helvetes skont. Och bokade ny biljett for 110 euro fran Easy Jet, fick int ett skit tillbaka pa den gamla som vi missa, tur att den va billig. 11.40 gick planet pa fredag morgon, sa vi fick sova ut. Denna gang akte vi till Belfast och tog bussen till Strabane. I Belfast kom vi till bussinfon 13.04 och bussen hade gatt 13.00, satan. Vanta tills nasta gar 15.00. Fika lite och pa med film at Li.
Snart framme snart framme...

Bussjaveln va ju forsenad 25 minuter sen sa Mia och Lochlainn masta sta och vanta vid busshallsplatsen. Dar satt man langst bak i bussen, Li lag och sov hela vagen, och jag pina min pissblasa till storlek XL. Antligen framme 17.30 och Mia hade en kall ol med sig i bilen, den tomde man ju hasta la' vista sa blasan sku tojas lite till. Tack Mia, du e ju guldis du! Sen satt man ju uppe till halvfyra och lamnade nagra tomma olburkar och 2 och en halv flaska vinflaskor efter oss. Mia vart sten. Int jag.

Man va inte lika kaxig nar Li vaknade 7.45... 4 timmars somn, vem har skitit i min mun och satt cement i mina ogonlock? Pa med Bjornbroder pa barbara DVDn och VILA. Dagen har gatt bra trots somnbristen. Li klarar dock inte somnbristen lika bra som jag. Utan blir totalt hysterisk av t.ex en san sak att hon masta dela en dajmgodis med sin smakusin, eller nar han hann satta pa lampan innan hon. En kvarts lip o skrik, stackarn. Lite jobbigt med tidskillnad, men d funkar. Sa d vart ner pa stan nar Mia va korklar =) och luncha dar + leksaksbutik for ungarna och lite skoshopping till barna. 9.99 pund for ett par skor. Jag blir slut, jag vill kopa alla!!! Nu vantar en massa gott...kram!

Nord Irland nästa!

23.32
Här har man försökt packa sen Li somnade vid halv nio. Resultatet 3 timmar senare är:
-Halvfull ryggsäck, men nybadad med nyinpaketerat hår och kroppspeelad. Ska ju resa länge imorn.

Men jag har ju:
-pratat med Mia i telefon angående packningen
-lagat smoothie så jag ska orka packa
-fyllt på mp3 spelaren med sagor och bra musik som ska vara med i packningen
-snart bloggat, så alla vet hur bra d går för mig att packa

För er som inte vet så drar ju jag och Li till Strabane, N.Irland imorron och hälsar på Mia Helsing m. familj. Där har ju Li sin småkusin Lochlainn som är jämnårig med henne. De kan leka med varann så kan ju deras mammor göra nåt annat kul  =)  Hemfärden sker tisdag morgon, och i sällskap hem kommer då Mia och Lochlainn för att avnjuta 2 veckor på Åland. Vi får hålla tummarna för snö, så Lochlainn blir lycklig. Ingen kommentar om lyckligheter från min sida dock.

Dax för slutskedet  packa klart och gå o lägga sig. För imorgon väntar en lång resa med färja, Kapellskärsbuss, Mc Donalds, buss till Skavsta, flyg till London, flyg igen till London Derry, där borde Mia stå och möta oss 21:25 lokal tid. Får se om jag saknar er och skriver en rad eller två.

På återskrivande. Puss.

Om man pusslar går d bra

Tack Jenny, Camilla, mamma o pappa! NI ÄR BÄST!

Bevisat att det går att både jobba och träna som "ensamstående" oxå:

Förde Li till parken vid 12.45, iväg till jobbet. Tur som man har så får man låna Jennys bil "Carro",  för hon åkte till Sverige igår. Tack Jenny, hjälper mig MYCKET, fy fan va snäll du e!

Såhär borde dagen ha gått om allt gått enligt planerna:
Svägis Camilla hämtade Li från parken vid halv fyra, och pappa hämtade Li från Camilla efter att han slutade vid fyra. Pappa for och skodde nå hästar och mamma var med Li. Vad vore livet utan mor och far? Och en barnkär svägerska!
Jag jobbade till 20, sprang över till Avancia på pump som började 20.15, pumpa skiten, gick otroligt bra!?! Hem 21.15, packade lite grejs, typ blöja som jag helt glömt bort att skicka med. Tog in tvätten från torkrummet i källaren. Duscha? Hahaha. Lagade proteinsmoothie, avnjöt den medans jag bloggade.

Och nu ska jag till Rökkas och tutta, kanske man kommer isäng innan ett nudå när man int e hemma o har en massa saker som ska göras. Tar nog med en bok.

Adios amigos!


frusen i pappas jeans

Ja man hamnade ju på Arken i vanlig ordning igår. Höll mig dock i skinnet för en gångs skull. Drack vatten med varje cider. Jag hade SÅ kul....på arken, det händer ungefär en gång per årtionde. Kanske berodde på att det inte alls var planerat utan d vart en riktig impulsutgång:
 
Utan smink, jag hade int ens böjt ögonfransarna, som jag MÅST göra varje dag, annars hänger de och det är nästan så att dom skymmer sikten. Hade inte varit hem på ett dygn, så i kläder som jag hade på jobb i fredags, finnärren lysande röda entrade jag arkens superlånga kö. Som var jätterolig. Där får man nya vänner. Träffade en massa roliga typer och kompisar. Vart riktigt besviken när klockan vart halv fyra, och i vanlig ordning så står Hubbe och Flat där och pekar på mig. Sist... igen. Jacka existerar inte, utan det är olle som gäller, så i mina stora, tjocka Gore Tex kängor har jag ju varmt om fötterna iallafall.

Ingen taxi.....tio i fem kommer den. Men då har jag haft så kul utanför Arken så d gjorde inget att jag fått vänta. Till mamma o pappa o sova, för där e ju Li, äta smörgås, ta Li och kissa, lägga sig i sängen i "Lis rum"...

...09.20 vaknar man på sängen i andra gästrummet, jag fryser som fan, stiger upp för jag hör  "mamma" långt bortifrån. Byxorna hasar tungt ner, jag drar upp dom i farten och ska sätta fast bältet. Va satan!?! Farsans jeans, varför i helvete har jag dom på mig??? Jises.

Box á lá Jajja o gryta á lá svägis

Det slank in ett boxpass mellan middag och middag igår. Åt hos svägis o co, vi åt lite innan 17, så jag kunde inte ät så mycket eftersom jag skulle på box 17.45. Så jag tog en liten portion av den otroligt goda kycklinggrytan och riset som svägis rört ihop på måfå (du e otrolig!). Lämnade tösen där i barnaskaran när Jajja hämtade bil-löse mig, mot målet -Avancia.

Där fick jag parera sparkar och slag så jag trodde armbågarna skulle hoppar ur led och införskaffa mig en whiplash på köpet. Mike Tyson släng dig i väggen! Jajja e stark!

Väl tillbaka på Krokens, hade de SNÄLLT, men på begäran, sparat både ris och gryta till hungriga jag. Det vart portion i storlek XL, slank ner som en oljad ål. Camilla uttryckte sig så förnurligt åt Li att "mamma e nog ekonomisk hon". Grr....   =)   Maten va ju så jättegod!

Hamburgare e gott ibland och att sova är härligt

Det är ju helt uppenbart att man blir mer slut av att vara ledig, och leka med ungar, än att vara på jobb 8 timmar. Susanna, pojkarna och jag hämtade Li från parken vid tre, eftersom man är billös, sen åkte vi till Mariebad. Stojade och lekte. Li vart sotis för att Noah åkte på min rygg o börja kvida, men det gick bra med två på ryggen med, alla nöjda.

Sen tyckte vi att vi var värda hamburgare, som Li så fiffigt uttryckte sig att det finns på MC DONALDS!!! Mmm, har vi ju säkert här på ön. Hesburger nästa, alla åt nöjt sin mat, förutom Susanna som vart utan, för Natanael tappade sin burgare på golvet så fick han hennes istället, skyll dig själv Sanna, men nyttigare så  =)  Sen tappade även Li sin burgare på golvet, har hon klarat sig från diarré i Thailand efter att hon smakat på allt hon hittat på marken, så ska hon väl klara av att äta upp den här med. Och slut tog den. Milkshake till efterrätt. "Dee va länge sennnn" fick jag höra av fröken. Duktigt gott oxå.

Susanna skjutsade hem oss vid kvart över sex. Jag var så jävla trött så jag måsta lägg mig på soffan och läsa Ålandstidningen, fast jag hängde upp tvätten först. Sneglade på Du är vad du äter reprisen och gjorde Li klar för sängen. "Jag har svårt att sova" kommer hon upptassandes. Och är man så söt så får man nog sova på pappas sida i sängen när han ändå är bortrest. Jag lade mig brevid henne. Hon bökade ett tag, men mot nio vart det lugnt, sen e d svart, fram tills sextiden imorse, då gick fröken och kissa och hämta sitt vatten, däcka på nytt ända till tio över tio imorse....eeeh, asså hur fan kan man sova klockan runt? SKÖNT!

Arash!

Mamma sätt på Temptation!


Dancemania


Lite breakdance kanske...hon har nog sett det där på TV, för jag håller fan inga på med nå brejkdans jag iallafall. Så blir hon helt förstörd när hon inte klarar av att hålla uppe höger hand och vänster fot samtidigt: Mamma ja kan inte, gnyr hon, halvliggandes på golvet.

Fanny på besök

Fanny på besök

"Fanny är min bästa kompis"  brukar d höras runt knutarna här.
Det är dottern till hon där superstarka 2 barnsmorsan som gått i min klass i 9 år.
Ja, Ulle Clemes, då Skaglund.

Oh fan, kanske man sku få in en tennisboll där i gapet, va tror ni?

Morgontrött gräsänka

Chrille ska med Ålfen följande morgon kl. 8:

Är du säker på att du klarar dig med en väckarklocka?

-Jammen, får ja låna din å då, ifall att?

-Javisst, men stäng av den då å, så slipper jag kräla till din sida klockan 7 imorron bitti och bli superpigg.

-Mmm.


Å vem vaknar inte 07.03 imorse av den där satans telefon? Chrille står redan i duschen. Urk! Nåja, vänder och vrider, kan inte somna om. Mitt i allt hör jag ett svagt "klick" i ytterdörren. Va satan? Drog han utan att pussa hej då? Vi ska ju faktiskt inte ses på 2 veckor!!!!!! Tar mobilen och ringer med hes morgonröst: TÄNKER DU SMITA??? Hör ett skratt i andra ändan och att "jag ville inte väcka dig". Mmm, gulligt, om man ens sku ha sovit. Kör försiktigt. Puss...

...e pigg, så pigg så jag skulle kunna stiga upp, men det är skönt i sängen under täcket. Tänker "fan somnar jag om så e ja dödstrött när Li vaknar om en timme". Eftersom ja int va trött, så låg jag där o drog mig i 55 minuter, sen däcka ja tydligen sådär lagom till att, dörren for upp med världens gulligaste MOORNING!!! Trött som satan, hasar jag mig med henne till vardagsrummet, med täcket runt mig, för att vakna till. Slutar med att jag somnar om...skönt. Supermorsa, på att sova.


Flamberad oxfilé och nakna rumpor + frukost på sängen

Maten skulle tjejerna göra och killarna skulle se efter barna. Ungarna lekte till stor del i köket och killarna drack öl i vardagrummet. Plötsligt kommer Natalie med en ölburk. Efter henne följer en blöt sträng och en ölpöl. Hallååå, hur går d med barnvakterieeet?? Ja, maten vart gjord, jag tror jag hällde grönsakerna i det kokande vattnet. Resten klarade Lina och Sandra av mycket bra. Flamberad oxfilé och hasselbakspotatis, så fint blir det när man är hos The Loikas. Lite kaffe och konjak ur fina glas efter maten. Men inte ens kaffet hann drickas ur innan folk sprang omkring halvnakna. Chrilles härliga fyllelekar fyllde vardagsrummet med skratt och stoj. Ungarna sov för länge sen.

Vad som inte var lika fränt var sen när man skulle hem vid fyra tiden, med Li i famnen. In i taxin, såja...

Det är skönt att vi är överens vi föräldrar och dotter, om det där med sovtiderna. Det kändes som klockan var halv sju, men10.22 hörde man glatt bökandes brevid sig nu e ja vaken! Va i....när ha hon kommit dit??? Jajaja...  sen gav hon oss frukost på sängen, glatt sprang hon efter Brieost och fullkornsskorpor som vi kunde smula med. Själv hade hon redan ätit frukost, 3 mandariner och en risifrutti. That´s my girl!

Ett säkert sätt att få morsan eller farsan ur sängen det är att gå och skita och ropa fääärdiiig. D gjorde hon. Det vart jag som steg upp. Sen tog vi ett långt bad tillsammans. Att leka pigg och glad morsa, när man har fjortiskrapula och vill hänga över kanten och bara böa är inte lätt. Men jag klara d. Li nöjd, jag nöjd.

Men sen måsta jag bara ringa efter mamma. Innan klockan tre var hon här och hämtade upp prinsessan. Tack mamma! Och jag sov till 17.30. Daddy me.


Lite pippi, kurerar mig...

Vaknade med en sjudundrandes huvudvärk imorse, glömde dricka vatten efter pumpen igår, då blir man totalt uttorkad, eller är det nån som hällt i mig 3 paavor vin medans jag sov??? Känns mer så. 2 thailändska Nurofenpiller och en halv liter vatten så sov jag till 10.30, väcktes av ett "fäääääärdiiiii". Duktigt yr vingla jag till toaletten och torkade kackrumpa.

Hade småont i huvet hela dagen. Hem och vila en timme innan det var dax för ett jobbpass på Zko, efter att jag råkat shoppa ny jacka på, ja KappAhl, d trodde jag inte, att jag skulle hitta jacka DÄR. En morot och en banan slank ner som mellan mål "middag äter jag när jag kommer hem" tänkte jag. Säkert...

....nu sitter jag här, stegring i pannan, och en påse majschips med ostsmak och dippar i min hemlagade salsasås. Så d e väl lite nyttigt ändå, tomater e nyttigt, och så pressa ja i en massa jävla vitlök som ska ta kål på bobborna. Jag har ju sett på vissa menyer på restauranger, där brukar det stå "nachos med salsa", nice måltid. Efterrätten består av Finrexin, hallon.

Nu blir d "Friends säsong 2" på laptopen, i sängen. Så e man kanske frisk o kry imorron till jobbet klockan 12, för att sen avnjuta kvällen på Nygatan hos Lina och Johan, i sällskap av superSandra och RockarRobbe som är här över veckoslutet (som Sandra snart börjar kalla helgerna) och barna Li och Natalie förståss!

H A P P Y - H A L L O W E E N!

Va?! Mitt i allt drunkar man i snö lixom

Vad hände? Bara sådär på några timmar så va hela parkeringen totalt insnöad, alla grön/gula löv på träden var vita. Vad jag såg genom fönstret idag på f.m var att det snöade, men det jag missade var att man skulle behövt låna farsans knähöga jaktstövlar för att komma osnöig till garaget och in i bilen. För ingen jävel hade plogat ens i närheten av Södragatan 24. Jag såg inte ens ett fotspår. Grannarna hade dragit på jobb innan snöflingorna, stora som pingisbollar, börjat svina.

Li och jag fick plumsa egna spår till garaget. För inte en chans att man tar sig på nåt annat sätt än med bil ända till Lindan parken en dag som denna, det är väl si sådär 800 meter. Snöiga oplogade vägar. No thanx.

Tack gulle för att du körde in bilen igår!
Fast du läser ju inte bloggen...

-Nämmen guuu va kuul me så mycke snöööö! Ljuger jag glatt för henne, kisandes mot de stora snökakorna som yr från taket. Jag kan ju inte visa att jag inte är ett fan av snöoväder, och att jag helst av allt skulle krypa ner under en filt på soffan för tillfället. Hon är överlycklig och ställer sig på knä och äter av den goda färska snön. Mmmm va gott! Säger hon. Mmm säkert, jävla snö.

TUR att parken finns för de små. För där har hon lekt idag en par timmar, och var verkligen överlycklig när jag hämtade henne: Mamma jag ska visa att jag kan åka rattkälke, och jag kan dra upp den själv! Kommer hon springandes med rosiga kinder, rykande andedräkt och helt nersnöad ger hon mig en kram, det gör inget att hon snöar ner mig, faktiskt inte, för jag är själv helt intäckt i keps, vantar, vinterkängor och tjock dunväst. För att jag ska palla med.

Och det var riktigt mysigt att hem från jobbet ikväll, när det inte blåste och yrde, all snö var färsk och vit, den har inte hunnit bli svart och grå längs med vägarna, inga hundskitar och gula pissfläckar. Det knastrade under fötterna, jag promenerade glatt hemåt, va fort man vänjer sig...

RSS 2.0