AQUABIKE

Nu missar ju jag 2 av mina Aquabike/vattenjompa-pass. Men om någon vill gå istället för mig så lämnar jag mitt kurs-kort till Mariebad hemma på kylskåpsdörren bland allt annat skit. Åker ju först imorgon vid middagstid, så säg till ifall du skulle vilja prova på. Det är verkligen skitkul. Inte bara aquabike, utan man tränar hela kroppen i vattnet. Passa på att prova nu.

Ha int börja packa ännu...grr.

...

Tur var så kom Ulle med Me&I kläder som jag beställde på klädpartyt, där var tunika och matchande fräscha frottébyxor till Li. Och knickersbrallor till mig. De hakar med till solen. Har inte ens koll på om bikinin är up to date. Skrammel har hand om biljetterna tack och lov, borde kanske ge henne passen oxå i min förvirrade värld. Jaja. Nu ska jag duscha av mig svetten från thaiboxen (älskar verkligen) och sen packa. För gör jag tvärtom, så vet jag att jag går och lägger mig svettig. O d e inte så fräääscht. Får se om jag skriver nåt mer innan jag åker. Annars Adios!

Megaskratt i badet

Här har ni den. Klicka på bilden så kommer ni vidare till filmsnutten där Jeff tycker att en trillande handduk är det roligaste som finns på hela jorden. Lägg märke till hur sur han är i början av filmklippet och håll ögonen på den trillande handduken till höger. Man nästan DÖÖR av glädje. Nu kan ni titta på den här tills jag kommer tillbaka från semestern.



Innan jag går o lägger mig...

Nu håller jag på o tvättar för fulla muggar så man har nå rena kläder att ha på sig då man åker på torsdag. O att Jeff o Chrille int blir med smutsiga kläder så man får skämmas för dom. Måst slita fram lite av Lis o mina sommarkläder o se om det är nåt som går o använda. Bikinin undrar man ju var är och om den passar. Imorgon fyller man år. Men tänker inte fira. Susanna ville bjuda mig på lunch och fastlagsbulle och så ska jag på trappmöte klockan tio. Sen ska jag till Krokens o sy. Kanske hinner med nåt mer. Nu ska jag pissa o gå o lägga mig i sängen o sticka o spela lite Super Mario Bros.

Håller på o laddar upp den där skrattfilmen på Jeff. Den kommer hit sen.

Fullt upp

 Igår var vi på två kalas. Först var vi på Chillies 1-års kalas vid halv ett.  Och efter att vi ätit upp den underbart fina och goda tårtan i form av en prinsesskrona, åkte vi vidare till syrran som fyllde 27. Där drack jag min femte kopp kaffe för dagen och en bit rulltårta.
 
Kom hem halv fem och vart föreslagen middag på flygfältet med svägis o co. Hemma igen lite efter halv sju. Då var jag så trött så jag gick och lade mig fram till klockan åtta, då jag hade lovat Li att spela Super Mario innan det var dax för henne att gå till kojs. I lördags var vi med Jenny hela dagen, åt t.o.m med middag i hennes nya lägenhet. Idag är jag dock nöjd med hur jag hunnit med så mycket socialt umgänge i helgen (+ att jag sovit hela natten med öronproppar, 9 timmars sömn).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag hinner inte med. Pratade med Lotta i tlfn imorse och hon sade att det är så vanligt med utbrändhet i dagens samhälle då man förväntas:

-ha rent och städat hem
-ha uppfostrade barn
-hinna hålla sina sociala kontakter
-hinna med alla kalas
-hålla sig själv i trim
-och dessutom jobba och hålla ekonomin i skick


Ja det var fler punkter, men jag blev nästans stressad genom att bara komma ihåg de där. Hur hinner folk? Det är ju knappt så jag hinner blogga mer och det gör mig stressad. Hur sjukt?! Och var ska man hinna klämma in tid med sig själv och framförallt sin parner? Ho ho! Hur hinner NI??

Bara därför ska jag nu slänga i mig lite snabbkäk och dra iväg på jobb. Träningen hinner jag inte med idag TYVÄRR, nästan så jag börjar lipa över att jag missar Combaten. Men om några dar så har man inga plikter för en vecka. JAG LÄNGTAR.

Jeff - spjuvern

Jeff badade i badkaret strax innan dessa bilder är tagna. Då han var färdig stod han och gnydde vid badkarskanten, och jag skulle precis ta upp honom när handduken från handdukshängarn gled ner. Han börja skratta så han kikna. Jag hängde upp handduken igen, med lite övertyngd i ena änden så den skulle glida ner igen. Den gled givetvis ner igen och ett härligt hjärtligt skratt fortsatte. Tog fram kameran och filmade, och jag önskar det gick att lägga ut filmklipp här så skulle ni få se. Har aldrig sett honom skratta sådär förut (förutom då man kittlar honom).


Han diggade även att sitta i torra handfatet och glo på sig själv.


Stora Li

Skolpsykologen var ju och besökte Lis dagis Wäktars och alla blivande förskolebarn. Hon hade ett möte med Li och gjorde några tester på henne. Både dagispersonal och skolpsykologen var överens om att Li borde börja förskolan ett år tidigare, dvs. nu i höst. Hon får givetvis hoppa av om det bekommer henne "tråkigt" eller jobbigt. Det värsta är väl det där med att sitta stilla. Hon har ju myror i brallan som 7 bokstavsbarn tillsammans.


I lördags promenerade vi till Hesburger för att luncha med Jenny. Såhär fint poserar man när man "ser ut som sex år" som jag kallade henne. Gick henne upp i skallen. Gullegumman. Så kanske hon börjar skolan nästa höst då. Scaaryy.

KATTVAKT

Fia bor hos oss några dagar då svägis o co är till fastalandet. Asså när jag sku ta kort på henne just så låg hon o mojsade vid fönstret på fönsterbrädet, tvärt när jag tog fram kameran hamna hon här, mellan väggen o en soffa. Hon har inte varit så social de här dagarna, men idag har hon kommit fram mer och går och pratar och kommer och stryker sig mot en. Gullis.


Trång trygg vrå.

Nu e d HESBURGER (som jag försökt få med mig Ulle till idag, men VÄGRA svara då  =)

SPA och middag med brudarna

Igår var vi till Mariebads SPA-avdelning och riläxa. Jag, Sandra, Lina, Anna K och Jenny Schumeister (stavas?) Alla hade korta behandlingar, jag tog spa-manikyr, då mina händer är i ungefär samma skick som när jag hade slipat hela Lis säng med sandpapper. Dom fastnar i alla kläder och det rispar och jag ryser. Jag fick handpeeling, fuktgivande mask med massage och lite nagelvård. Såå vad-jag-behövde. Sen åkte vi taxi till Umbra. Åt så jääääla gott, grönmusslor till förrätt och gnocchi (som jag uttalade GNOTTCHI, fast man ska tydligen säga jnocki, hur fan man no sku veta d) till huvudrätt. Martini Rosso, vin och kaffedrink slank oxå ner.

Traskade vidare till Indigo, där vi gjorde entré som nå backpackers med våra ryggsäckar och väskor. Där var glest med folk och det var skönt. Ännu en "fylla" att vara stolt över. I skick, satt och umgicks med alla söta flickor hela kvällen. Halva gänget gick vidare till Dinos, men då tog jag och Sandra våra kloka huvuden och taxade oss hem. Idag mår jag som en prinsessa. Vaknade nio och steg upp kvart över, inte ett spår av all alkohol (förutom min andedräkt), dock trött. Har dammsugit och städat lite. Våran diskmaskin pajade igår (hjälp!) så jag har diskat så händerna fått sin ursprungliga frasiga yta.


     

Brr Zzz

Men god damn va 1)kallt d e! Mina fötter är som isbitar trots strumpor och fårskinnstofflorna på. Kylen är tom så idag blir d bussig fantasimat, har lite päron på kokning, får se va d blir av d. 2)Grava blödningar har jag så jag kan int fara på Aquabike ikväll.

Fast idag har jag varit med kusin Sandra HELA DAN. Vi for till Mariebad o simmade med småttisarna imorse. Tiden i vattnet var inte så lång p.g.a punkt ett och två ovan.


Här sprang dom omkring o blöja sej.

Sen strittade vi till standardhaket EAT på lunch. Juhuu lite vild idag så idag valde jag en macka istället för sallad. SLURP! Can´t get enogh helt enkelt . Kråkorna sov som två klobbade sälar.

Det tar på att vara till badhuset, och promenera omkring på stan och äta gott. Nu e man SLÖ DELUXE. Ska se hur mjuka päronen blitt...

Hur tänker en fem åring?

Li gör mig häpen ofta. Hon tänker lixom så mycket. Bianco har en förmåga att se mycket moloken och ledsen ut då hon inte får tillräkligt med uppmärksamhet. Så idag då hon låg i sin korg och tyckte synd om sig själv säger Li:

-Nåå hon e så gullii när hon ser ut sådär. Jag tror att hon gör sådär så att man ska tycka synd om henne och krama henne.
SANT. D tror jag med, eller rättare sagt så ÄR det.


Ibland vill Li se på film eller spela DS innan hon går och lägger sig om det finns tid kvar. Ca 20.30 ska d va tyst iallafall. Men alla gånger så är man inte så uppmärksam och med. Som ikväll t.ex. Hon skulle få se på sin nya film De 101 dalmatinerna II. Hon skulle bara få se i 10 minuter, sen var klockan halv nio. Jag satt vid datan och hon i sitt rum, typ 2 meter bort.

-Jammen DEE e okej fast jag bara får se början.
-Jaja, se en sväng då.


Medans hon höll på och mecka och bytte skiva så sa hon:

-Mamma vet du varför jag inte pratar med dig då jag ser på film?
-Nä.
-För då får jag se längre, då du glömmer bort tiden. *fniss*


Haha, klöver! Lilla rackare.

Lam

Asså jag kan inga skriva. Vad är det som sker med mina händer då jag boxas? Jag blir halvlam o kraftlös i händerna från handleden och ut i fingrarna efter att jag knutit näven med allt jag förmår. Skitjobbigt är det. Så nu blir det inte mycket skrivet.

Tisdagsaktiviteter DEL 2

När vi kom gåendes på Ålandsvägen mötte vi ambulansen med sirener på. Sen följde brandbil, en polisbil och ännu en ambulans, och sist kom den...den där räddningsbåten eller va d nog e som man kan ta med ut på isen. Vi fick ju hjärtat i halsgropen. Vi var snart framme hos Skrammel så vi tog hennes bil (klockan nio) och körde ner till Lervik där alla bilarna stod. Tog ju givetvis reda på vad som stod på och de letade 2 försvunna barn 6 och 7 år gamla. Hjärtat bultade snabbare än under promenaden tidigare och vipps så var vi delaktiga i letandet och körde runt i västernäs och ropade lite.

Skrammel hade sett de här små barnen lite före åtta i ett dike i södra ändan av Östernäsvägen. De hade suttit där och klämt och sen hoppat upp och vinkat till bilarna som åkte förbi, livsfarligt. Vi fann dem inte. Men när vi åkte tillbaka förbi Lervik var alla fordon borta. Jag ringde polisen och fick till svar att barnen var välbehållna efter en lång tur med stadsbussen...

FÖRGRÄMMADE UNGAR. De förstår ju inte hur man som förälder LIDER av oro.

Man har en massa såna där oroligheter framför sig under barnens uppväxt. Jag ska banne mig hjärntvätta mina barn om vad som är FÖRBJUDET att göra. Asså stackars de där mammorna som stod där o huttrade med glansiga ögon. Vad hade inte de hunnit tänka!?

Slutet gott, tack och lov.

Tisdagsaktiviteter DEL 1

Började med att klä på Bianco sin rosa stickade poolotröja då hon skulle med till Svarta Katten på lunch. Hon måsta givetvis vänta utanför. Äkta hemtovad ylleunderlag hade jag med oxå så hon kunde sitta på medans jag åt. Men jag åt och åt, fastlagsbulle till efterrätt. Bytte bordspartner då Skrammel for och Sandra och Chillie kom. Glömde bort tiden och vipps så hade det gått 2 timmar. Bianco hade inte frusit fast i marken, stackarn. Men hon hade nog haft det rätt mojsigt där i solen.

In via Hallen och handlade 2 matkassar, tur så har man ju krokar att hänga på barnvagnshandtaget, 2 tunga kassar + hundkoppel och skuffa vagn -nääh tack.

promenixade jag ner till Avancia på box mot Eva (KES som instruktör), och det var längre än jag trodde, tog ju 20 minuter! Neptunigatan ÄR lång. Jag tog i så jag vart blå om läpparna. Glömde väl att andas där mellan slagen. Anne sa att det kan vara syrebrist. Sen gick resten av passet på att koncentrera sig på att andas så jag slog typ fel. Haha. Fick skjuts hem med Eva. Åt middag medans kidsen åt kvällsmål. Det är så gulligt då Jeff äter själv, man vinner mycket tid på d. Mysigt att sitta tillsammans och äta istället för att mata.

När filurerna var mätta och rena i sina jammsare så gick jag ut på 1 timmes promenad med Skrammel. Den vart lite förlängd av diverse orsaker. Fortsättning följer...

Hussnack

Asså ni fattar inga vilken härlig trappa vi kommer att få i huset!
Idag har jag spenderat timmar på trappmöten och mätningar. Det blir en rak trappa som kommer att börja en par meter in i huset då man kommer in i farstun. Den kommer att vara 130 cm bred i yttermått, inklusive den feta startpelaren. Stegbredden är 120 cm, standard ligger väl kring 90 cm. Ljusa eksteg med vitmålade räck och spjälor. Allt är beställt i extra omfång, så vi vart kallade till ryssar  =) då det är just ryssar som brukar beställa av deras feta virke. Linde alias "Lindekov". Imorgon får jag förslaget på mail, smäller upp det här såfort det är klart.

Chrille var in i huset för första gången sen oktober (I know, straaange maan =)  Då mellanväggarna börjat sättas upp och han var upp till övrevåningen vart han tveksam om han ens ville ha en vägg till det planerade kontoret i det övre burspråket ut mot Ålandsvägen. Fråga han just och han svarade "det blir inget kontor". Så nu knakar det i skallen på han var han skulle kunna tänkas ha sina kontorsartiklar, bl.a 2 skrivare, datan (går i o f s bra med laptop i famnen), alla pärmar och tillbehör.

Nedan ser ni orsaken till att man inte riktigt har lust att hiva upp en vägg då man kan ha öppet på det här viset. Asså jag säger bara FLÄÄÄSKIG övervåning. Nästan 4 meter upp till tak, öppet från öst till väst, sovrummen och badrummen ligger i norra o södra gavlarna.


Här vätter f.d. kontorsfönstren mot Ålandsvägen. Nu blir väl där nåt annat.

Håll med om att det blir snyggt. Trapphålet som kommer upp är 160 cm brett. Trappan kommer att smyga upp längs med höger vägg i 130 cm, så det blir 30 cm över till vänster så man kan kika rakt ner. D börjar pirra i magen nu då man får börja engagera sig.

Jag börjar älska huset mer och mer! Grr...

Söndag

Idag har jag jobbat 10-17 på Dillen. Suvvekul men lugnt. Nu har nog folk tagit sportlov. Jag hade all tid i världen att utforska den så städade butiken. Det fanns knappt varor att fylla på. Tiden fick jag alltså att gå i raketfart ändå. Sedan var det meningen att vi skulle på kalas till Sandras Chillie som fyller 1 år idag. Men hon ringde återbud på kalaset då både hon och Chillie blitt sjuka -perkkele då!

Så istället vart vi bjudna till mamma o pappa på middag (idag igen), oxfilé och supergod råstekt potatis + pepparsås. Eftersom det inte fanns så mkt kött till alla inbjudna (syrran o Dan var oxå där) så hade mamma tagit fram ett paket med falafelbullar oxå. Jeff åt SJU stycken + potatis och grönisar, tydligen hungrig. Trots att denna stora portion åts vid sex skulle han ha TVÅ paavor med välling klockan åtta. Det är en söt liten gam vi har.

Gasade iväg med suppar och nyponsoppa till de magbobbade och febriga Helsingarna. Hoppas dom blir friska snart. Typiskt att vara sjuka då man är på Ålandsbesök. Fast bättre att vara sjuka nu, och inte på torsdag då vi har SPAträff på fredag. Det hinner gå över.

Nu ska jag blanda smältost o vitlök och öppna en 300 grammare. Jag är vrålhungrig på d. Måst ladda så jag orkar kämpa på bodycombaten imorgon. Hörni vi hörs!

Grattis!

Idag fyller kidsens småkusiner LOCHLAINN 5 år och CHILLIE 1 år. Lochlainn bor på Nord Irland och Chillie i Tyskland. För tillfället råkar ju Chillie vara på ön på sin 1-års dag och hälsar på sin mommo o moffa.


GRATTIS CHILLIE 1 ÅR!

(snodde bilden från din blogg Sandra, men du bryr dig ju int, ju mer publicitet desto bättre va?)

GRATTIS LOCHLAINN 5 ÅR

Här va d sommarfötter!



Hoppas Jeff, Chillie och Lochlainns lillebror Gabriel oxå blir såhär tajta när de växer upp.

Jag har gröt i skallen

Nu känner jag att jag lever i en bubbla. Jag får ingeting gjort av det jag borde, utan lever bara för stunden och gör en massa kul, och att-göra-listan bara växer. Glömsk någe nittons är jag oxå, värre än vanligt. Nu är kusin tysk-Sandra på ön och då lär man inte heller få så mycket mer gjort heller. Det ska träffas o mysas, och drickas goda koppar kaffe. Riktigt stora problem har jag  =)  Men i veckan är det ju sportlov och jag ska jobba:

Onsdag 18.2 12-20
Fredag 20.2 10.30-15.00 (yes flickor, jag fick ledigt!)
Måndag 23.2 12-20

På fredag (20:e) så ska vi några tjejer till Mariebads SPA, och middag som slår följe. Mmmm. Imorgon ska vi på kalas till Chillie, som fyller 1 år. Även Chillies kusin (mina barns småkusin) Lochlainn fyller år imorgon, hela 5 bast. Snart röker o super dom väl. Hoho va fort d går.

Nu ska jag ta mig ett bad, o krypa in under täcket med öronpropparna riktigt tajt mot truminnorna för en hel natts sömn.

fredagen den 13:e

Igår gjorde dagen skäl för sitt datum. Vi var på solberget, Loikas recidence. När Jeff kuta omkring med sin vällingpaava bäddade Lina och jag åt honom i deras sovrum. BANG! Hörde man o tänkte men för helvete TRAPPAN. Sen fortsatte dunsarna bonk-bonk-bonk..., det kändes som de aldrig sluta. När jag var framme vid trappan på övrevåningen såg jag hur Jeff rulla sidlänges de sista 4-5 trappstegen nere på nedre plan. Gulle lilla börja gråta av skäck redan under rullningen ner. Han var ju fort som satan upp på knäna och var påväg att ställa sig upp då jag var nere. Var ju rädd och grät. Jag bar upp honom och fick syn på ett fett jack i hakan där bloden börja sippra. Tog papper och tryckte mot medans han drack färdigt sin välling. Granskade honom under tiden och fick syn på ett och annat skrapsår och små bulor.

Sen hjälpte Johan mig att hålla ihop såret medans jag trotta dit 3 tejpbitar så att såret skulle hållas ihop. Sen fick Jeff tutten och så sprang han omkring som vanligt igen. Jag tog honom till trappan för att se hur han skulle reagera, han börja sträcka fram ena foten mot första trappsteget och titta på mig och skratta. Jäkla unge.

Han är alltid där i trappan och donar på med ljuslyktorna uppe vid fönstret intill. Just den här stunden var jag inte på pass och han skulle  väl med våld ha den andra ljuslyktan i raden och stod antagligen på tå i trappan och tappa balansen, varav duns nummer ett uppenbarade sig för att sedan rulla vidare med tyngdlagen. Tur att han inte slog kullerbyttor, mindre skönt för nacke d. Glad att det gick bra, men det räckte tydligen inte för herremannen att ha respekt för trappan då han skulle dit o balansera på högstra trappsteget direkt igen. Har tyvärr ingen bild på eländet för tillfället. Blir ärret fint eller fult är inte så väsentligt då såret är mer på undersidan av hakan än fram på.

Stackars lilla gulle Leffe (som för övrigt, otroligt nog är helt oberörd av det).

Hårtvätt

Man tvättar faktiskt håret själv då man fyllt 5!



Duktigt va!

Mindre duktigt är ju när man hör:
-FÄÄÄRDI, de e smetkack kan du torka?

Vem där?

Kaj Kunnas som liten?



Jeff sket just gegga o skratta sitt fejkade "ha ha haaa" med monsterröst. Vipps så hade man glömt att man nyss hade lust att lyfta sängen ½ meter o ruska den lite. E man där igen nudå? Magproblem med gallskrik?!?!?!?!!? Har ju varit borta ett bra tag. Hoppas att d va BARA ikväll...

Satan!

No va d väl h-lvete att man inte kan få lite lugn och ro här om kvällarna. Jeff ligger o gormar i sin skrubb o Li ligger o pratar med sig själv i sängen sedan 2 timmar tibax, asså vad var det i kvällsmålen?!?!

Idag har jag...

8.00 steg upp med Jeff. Pigg och utvilad var jag (händer ju ungefär en gång per år)  hade sovit med öronproppar. Strök lite kläder som skulle till Bettans Bod.

10.00 Möte med Karlsson (han som bygger vårt hus). Dax att bestämma trappa. 2 koppar kaffe senare (läs 1 timme) var offerten ivägskickad och förslaget skulle komma på mail senare under dagen. Vilket den gjorde. Men den var tyvärr spegelvänd och upp som ner ritad  =)  men imorgon kommer det ett nytt. Spännande. Hålet där trappan ska gå upp är 4 x 1,60 meter, FLÄÄÄSK. Ni ska få se skissen sen när vi bestämt oss.

11.00 Till posten och skickade iväg ett paket. Och in till Ålandsresor och betala resan. Till MInimarket och handlade målartejp och fylld färskpasta, fastnade rejält med munnen med den nya delägaren Marina Vartiainen. In till Bettans med lite kläder och prismärkte med målartejp. Även där vart det mundiarré med ägarinnan.

12.15 Hem till en sovande Jeff (skönt, då han vaknade på fel sida imorse). Kokade upp pastan och hällde ungefär ½ liter grön pesto över. En timme senare tog jag den sovande Jeffen i vagnen och promenixade till mitt resesällskap Camilla alias "Skrammel". Där vart det lite kaffe till och bokning av B&B i Grisslehamn pv hem från Espánja.

Jeff sov som om han tagit en överdos av nåt olämpligt och vaknade av Lis illvrål då hon trilla o slog sig då jag hämtade henne på dagis 15.40. 3½ timmes sömn, fattar int. Hem o slet fram de där falafelbullarna ur frysen o mixade ihop en par avocado med citron, salt och peppar. Lagom då maten satt sig så drog jag iväg på Aquabike, som inte vart fick nåt SPA avlut idag då jag lovade mig iväg till Dillen för att stänga, då en-som-alltid-ställer-upp-inom-jobbet-Lena skulle på ett möte. Rooligt, snokade igenom alla nya varor och även KappAhls barnsida  =)



Dagens middag

Idag blir det PIRKKAS frysta FALAFELBULLAR med hemlagad guacamole och fullkornsris, ett riktigt gott och enkelt recept som jag snodde av Ulle C då hon bjöd på middag en gång  =)  De ligger för tillfället i stekpannan och tinar sig i olja och riset har 5 minuter kvar att koka. Guccan är redan gjord och ligger i kylen på kylning.

Ett smaktips. Finns i frysdisken! Och klockan 18 väntar veckans Aquabikepass. I´m loaded.

Thaibox

Då var första lektionen i thaiboxning gjord. Det blir tufft. Svårt att lära in alla slag och sparkar när de inte är som man lärt sig i boxercise. Jag kan vara lite trög i början då man ska lära sig, men sedan brukar det sätta sig. Så nu är rekommendationen att stå framför spegeln och öva tills vi träffas nästa onsdag igen. Har beställt benskydd, tandskydd och speciella handskar. Satan va jag älskar coola sporter!


Skakis på hand

Är så skakis på händerna efter kvällens boxercise pass mot Hulken-Ulle och instruktören var i samma division som SHS höggajompalärare KES (Anne), så jag kan inte skriva. Men vill bara visa att det kanske blir såna här pardörrar till Chrilles kontor på övrevåningen. Då ser man igenom hela huset även uppe, me like!


Inte världens största bild förstås.
Snyggt.

Gonatt.

Hemma igen

Å gissa så jag njutit denna helg!
Började med att vi klev ombord på SiljaTallink med NOLL promille klockan 1 på natten. Raka spåret till hytten och i znarklådan. Sov som en kratta. Upp på buffefrulle ombord. Vid ankomst 10.00 tog vi vårt lilla pick och pack och traskade mot hotellet. Jag hade packat smart, en stor ryggsäck med typ rena sockor och trosor och en liten necessär innehållande mitt nya balsam, ansiktskräm och täckstift. Tandborsten och tandkrämen rullade runt löst bland trosorna och baddräkten. Fick ovanligt nog rummet direkt och det var ju ljuvligt. Susanna (fatta att jag vart förvånad) tog initiativet att vi skulle öppna en av våra inhandlade Viru Valge (Estlands svar på Bacardi Breezer), det gör ju om int annat shoppingen lite roligare. Och visst, där avnjöt vi var sin läskande alkoholdryck klockan halv elva på morgonen ESTLAND HERE WE ARE!


Skål kompis!

Sen strosade vi i Gamla stan och fick ihop en par kassar. Susanna shoppade stickat som en tok, och det enda jag kunde tänka på var att "d här kan ju Camilla göra, nej d här betalar jag inte 150 kronor för ( 10EUR), hmm, undras hur den där e stickad, ska komma ihåg och förklara för Camilla". Asså härrigu, snacka om snål. Annat var det när man kom in på butiker och fick ögonen på alla fina barnkläder. Susanna stoppade mig en gång och sa "men vad är det med dig, skulle inte du titta på nåt till DEJ SJÄLV?? Och så står du här bland barnkläderna igen" Sant så sant.  Jag ville ha nya toppar och träningskläder. Men söndagen skulle ju spenderas på Varuhuset VIRU CENTER, så varför tokshoppa första dagen? In via Merekeskus pv hem, där inne får man Thaikänsla, det är små stånd med kopior av märkeskläder, precis som i Thailand. Köpte små små glasdjur åt Li, hon älskar krimskrams. Nåja en par små kassar fick jag ihop och så traskade vi snällt till hotellet och våra inbokade behandlingar på SPA´t. Vi hann me var sin Viru Valge medans vi väntade.

-Började med ryggmassage. Den var helt okej, men det kändes som om 30 minuter på bara ryggen var lite överdrivet, varför inte kombinera med t.ex skapmassage. Såfort hon kom upp i nacken och hårfästet gick en rysning genom hela kroppen och jag fick den där ah-känslan, men nä då sluta hon och börja knåda axlarna , suck.

-Sen hade jag paraffinbehandling för mina händer, det behövdes verkligen, så torra och frasiga som de var. Då somnade jag, medans jag hade en oljeinpackning på händerna invirade i plast. Behandlingen tog väl totalt 30 minuter, varav 15 var inpackning.

-Ansiktsrengöring med massage. Klämde porer, skönt som fan, faktiskt. Lite ont, men sådär sköntont. Mitt i allt klatschade hon dit nån mask, tryckte två svala bomullsrondeller på ögonen och lämnade mig i sticket. Typ 20-30 min (?) senare dök hon upp igen, torkade bort masken och frågade hur det var. Jaaa, jag somnade (av urväntan).

TIPS 1:
Torr-raka inte dina ben innan du ska på eucalyptus-peelingbehandling för dina ben. Aj satan i gatan, det kändes som om hon körde mina ben genom öppen eld. Men jag är ju sån där som inte säger till, utan istället låg jag där och bet ihop käkarna tills jag fick kramp. Och inte nog med att hon gnugga o rev i mina stackars torr-rakade ben, sen lade hon nån mask (läs frätande syra) på benen och lät den vara på, så svetten på mig pulserade som duschstrålar ur porerna. Hoh ho, d va tufft. Avslutades som tur var med en lugnande kräm och massage, men då var mina ben så röda att jag inte hade en chans att kunna slappna av -rädd för att hon skulle tända eld på benen igen.

Summan av behandlingskardemumman var - varje behandling bestod av typ 50% dötid för att låta nån mask verka. Det tycker jag var dåligt, kunde varit mer effektivitet och gjort typ hand/skalpmassage under tiden. Men huvudsaken var ju att jag fick känna på maximal avslappning (bortsett från sista behandlingen). Helt underbart, men kunde varit bättre.

Sen hasta la vista ner till poolområdet. Det var fränt. Där kunde man beställa drinkar direkt från poolen och simma omkring med drinkarna. Man fick även gå i baddräkt in i bastun och sedan ner i poolen och skölja av svetten. Asså så TVÄRTEMOT som hemma. Där fick vi i oss en Pina Colada och en cider innan det var dax att avrunda.


En del av poolområdet taget uppifrån våning 5 där vi bodde. HUR coolt!?

Sega, trötta men hungriga tassade vi upp till rummet och försökte koppla igång hjärnorna. Var äta? Vi beslöt oss för det "tråkiga" men smarta alternativet att ta hotellrestaurangen. Men där var det fullsatt. Så vi fick ändå ta oss till stan (med taxi, ville int bli överfallna) för att få smaka på lite slurpens. Det vart ett ställe som hette Clazz, mycket god mat, mycket trevlig personal och servicen var på toppnivå! Toaletten var av stuk annorlunda. Jag åt (ÄNTLIGEN) Carpaccio som förrätt och en sallad med grillad getost till huvudrätt. Så jääävla gott. Vinet till smakade utmärkt. Och sen tackade vi för oss och taxade oss hemåt.

     

Vi tjattrade en stund, läste och släckte lampan redan halv tolv. Jag tryckte in mina öronproppar mot trumhinnan och sov som en björn i ide hela natten. LYX.

Söndagen spenderades utvilade på Viru Center, och där vart det inte bara en eller två kassar shoppat. Nej jag tappade t.o.m räkningen. Nöjd som fan över mina inköp och över hela resan. Allt klaffade så bra, tider, allt, så smidigt. Ett ställe jag rekommenderar. Vi avslutade vårt Tallinnbesök på en restaurang som heter Amarillo. Helvete va gott. Tex mex ställe, jag ville ha ALLT de hade på menyn, men beslöt mig för HOT WINGS och DEEP FRIED POTATO. Åt hela måltiden knäpptyst och med vimlande ögon.


Kolla vilka vilda färger det är i min (den största) packen.

TIPS 2:
Ha inget bokat dagen efter planerad hemkomst. Ombord på båten igen var vi så nöjda och glada så vi shoppade för en typ hunding (EURO) till, som pricken över i:t. Jag tryckte i mig en påse wasabinötter och läste lite, sen pratade vi tills vi höll på att somna. Va så jääävla trött. Tur att jag hade öronproppar för de hade karaoke i hytten mitt emot -med öppen dörr. Och de sjöng bra, de där killarna, haha, asså guu så de gorma. Men jag hade ändå svårt att somna, d gungade och det var obekvämt. 04.15 knackade någon som en dåre på vår dörr. Susanna och jag tittade på varann som om "ska vi våga öppna". Trodde ju dom sku börja tokstäda hytten redan så jag låste upp säkerhetslåset så städerskan kunde öppna dörren med sitt kort. Vem vet vad för dåre som stod där ute o knackade, de sa ju inget heller. Det slutade knacka iaf. Båten skulle komma iland 04.50, så 04.40 gick vi till landstigningen, men möttes av en drös ester som sa:

-Mariehamn?

-Yes, svarade vi glatt.

-No Mariehamn, sade de.

-Yes, Mariehamn, flinade vi.

-No no Mariehamn.

Men va i helvete YES MARIEHAMN! =) Sen kom en vakt och informerade att det hade blåst så mycket att Silja Symphony inte kunde gå ut ur hamnen, och då kunde vi ej heller gå in. Fitti vart man ju, lätt att somna om nu!? Nä. Men jag sov som en stock på morgonkvisten så någolunda utvilad var man för en dag i Stockholm. Vi anlände 10.00 och första bussen till Kapellskär gick 10.10. Perkkele. En tusenlapp (sek) for på H&M till. Och Eckerö hem. Skön resa, men lite för lång. Mindre kul att släpa en fet rygga och 2 feta kassar hit och dit.

Blogguppehåll...

...t.o.m måndag iallafall.

Om 3 timmar avgår färjan till Tallinn. Där ska avnjutas SPA, shopping och lugn och ro. En och annan drink lär slinka ner då det finns bar i poolen där vi ska bada  =)

Här har jag unnat mig själv lite behandlingar. Först då vi kommer fram imorgon bitti, går vi till hotellet och slänger av väskorna. Sen väntar shopping. När vi tröttnat på d så går vi till hotellet och då väntar mig detta;:

14.30 - BACK MASSAGE
15.30 - PARAFFIN TREATMENT FOR HANDS
16.00 - FACIAL CLEANING WITH MASSAGE
17.00 - TREATMENT FOR TIRED FEET


S K A  B L I  S K Ö N T ! !

Såå mina vänner, jag tänker inte springa o leta internet så jag kan blogga  =)  vi ses på måndag eller tisdag då!

Puerto Rico!

NU är resan bokad.
Resmålet blev Puerto Rico, GRAN CANARIA. 26 februari - 7 mars är vi borta.


Här ska vi bo


En sjuhelvetes jävla anläggning

Lär INTE behöva nåt träningspass på hela veckan om man ska ta sig ner till stranden till fots. Jag längtar massor.

Skogsmulle med moffa

Helgen som gick så var Li med moffa till skogen. Denna gång byggdes en riskoja. Hon fick själv vara med och använda yxan (gissa om hon var stolt då hon berätta d).


-Jag ska berätta till dom på dagis, dom kommer nog int o tro sina öron.
-Ingen annan på dagis har gjort med en riktig yxa tror jag
.


Provsova i kojan med lilla Nela förstås.

En annan sak som pappa berättade. De hade promenerat i snön och mött på älgspår. Pappa sa att här har det gått en älg, och här har det gått en älgko med sin kalv, 3 stycken älgar. Li funderade en stund och svarade "De blir 12 älgspår de!" Kanske blivande mattegeni? Jag testade henne igen och frågade hur många spår det blir i snön om det gått 2 hundar där, det tog inte många sekunder innan hon svarade -ÅTTA!


Jeff sov 13 timmar.

Jeff har sovit sin första hela natt någonsin!
Det innebär att han inte sagt varken bu, bä eller uäää sedan han gick och lade sig 20.00 igår och vaknade 08.45 imorse. Inte ens tutten har han råmat efter. Man kan ju undra vad orsaken till det är. Natten innan var han ju påväg under bortskänkes. Så tänker han köra vartannan natt nudå eller? We´ll see...Här för några dagar sedan skrev jag ju om en underbar natt oxå. Då sov Jeff från 20.30 till 10.30, men vaknade en par gånger och fick tutten + att han fick välling i sängen 8.15 och somnade om.

Jeffs nattattacker har avtagit och är nästan helt borta.
Så istället för att sitta fast i ekorrhjulet så tänkte jag till att ändringar måste göras och det NU. Så nu får han inte nattvällingen vid tolv. Han får heller inte dricka välling i sängen (=kan vakna på natten och tror det är frukostdax klockan 04.30) utan dricker både kvälls- och morgonvällingen i typ soffan eller som ikväll, då sprang och rulla han runt med flarran och sippade i 20 minuter på den innan han ställde den på golvet och utbrast -TÄDI.


Vällingen kanske smakar annorlunda om man ligger på parketten med fötterna upp..


Chrille skulle kommit hem idag, men vi hade lovat Li att hon skulle få sova på Cikada. Så nu vart jag ensam med han här labila fisen. Får se om han sover gott inatt eller ej. Jag ska jobba 12-20 imorgon och har ingen lust att va senil under mitt arbetspass, så hoppas på han sover någolunda. Körde båda kidsen till Cika halv sex sen drog jag till Mariebad på AquabikeSPA och plockade upp lilla kråkan halv nio. Dom hade oxå badat bastu. Li har fått nackspärr och svullna körtlar i nacken. Bastun gjorde gott. Hoppas det inte blir nåt värre.

Jag är mkt nyfiken om Jeff tänker ändra sovritual på riktigt, eller om han bara finta en natt.

Det börjar smaka nu

Jag är SÅÅ trött. Herr lilleman var INTE gullig inatt kan jag säga. Skrek som en vettvilling. Till slut somna jag ståendes med öronproppar och fick mig väl en par timmars sömn. Asså vad som var fel har jag ingen aning om. Hoppas inkommande natt blir bättre. Somna ikväll när Li och Jeff hade gått o lagt sig kl åtta, vakna kl tio och kunde inte somna om då jag började  fundera på allt som ska göras INNAN jag för Li till dagis imorgon. Bara att stiga upp o göra dom.

-9.30/10.00 ska Li till dagis
-Efter dagis tar jag Jeffen under armen och åker till Ålandsresor och bokar resa till Gran Canaria
- Klockan 11 ska jag luncha med Susanna och växla lite pengar till Eestin kroona
-Har frissatid kl.12
-13.00 har jag date med svägis


Så nu måste jag tvätta mitt skitiga hår, printa ut lite papper som jag måst ha med imorn, plocka fram kläder till kidsen (och mig själv) så d går smidigt o fint imorgon bitti (Chrille är fortfarande på Cikada med ryggskott, e bussigt ensamstående här, d får räcka nu), och så måst jag äta nåt, e hungrig som en varg.

Som ni läste så är det meningen att jag och Li ska åka till Gran Canaria 1 vecka i månadsskiftet. Som sällskap har vi Camilla och Kim Dannström (4 år), och i helgen far jag med Susanna på SPA till Tallinn. Med tanke på det så kaanske jag klarar en gnällig natt till ifall Jeffen tänker bråka igen. Jag känner att jag kan åka med GOTT SAMVETE.

Jag antar utmaningen...

Jag har blivit utmanad av min gode vän Jenny.
Fysaatan va kul. Här ska jag utlämna mig själv. Here we go!


Utmaningen: Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 (eller minst 4) personer som du utmanar.

1. Jag är tidsoptimist. Tror alltid att jag ska hinna klämma in nåt på de där överlopps 10 minutrarna jag har över (då jag har en tid att passa). Vilket istället resulterar i att jag för det första missbedömde tiden, det tog istället 15 minuter, därför kommer jag ofta 5 minuter sen.

2. Jag har såna där "vita klumpar" som kommer från ingenstans ur halsen. De dyker upp då jag är förkyld eller då jag varit ut på supen. Och då jag rökte så hade jag ofta. Men för tillfället borde jag inte lida av dålig andedräkt pga tuggade vita klumpar (de smakar inget, bara stinker faan). Och inte nog med att man råkar få upp en sån där i käften, om jag inte redan råkat tugga sönder den i tron om att det var nån gammal pastabit som kom från mellan tänderna, så ska den ut och klämmas mellan fingrarna -för att sedan luktas på och få kräkreflexer. SJUUUKT, VARFÖR?!

3. Jag brukar klippa mina ögonfransar ibland på sommaren. För de tar i solbrillorna då jag blinkar.

4. Jag tvättar röven omsorgsfullt då jag skitit (hemma asså). Nåt jag lärt av min käre sambo. Även Li har nu blitt beroende av denna arsulsritual. Och den där färgskiftningen på stringen är som bortblåst.

5. Jag petar näsan som om jag skulle provision per kråka. Sen skäller man på ungarna då fingrarna är in vid näsroten.

6. Jag svär lite mer än jag skulle behöva. Men inte åt folk, utan om berättelser, för att krydda dem lite, och när jag slår mig, då jävlar kommer d ramsor.

7. Jag spelar min dotters New Super Mario Bros på Nintendo DS innan jag går och lägger mig.

8. Jag tycker att det är jobbigt att duscha. Tar alltid ett bad istället, är ju så förbenat kallt att duscha (har inget duschdraperi). Så ibland kan det bli att gå och lägga sig nytränad, intorkad och oduschad. D e fräscht d.

Jag utmanar:
Lena - min gulliga arbetskompis
Sandra - min älskade kusin och vän
LenaL - min gravida pusselvän 
Andréa - en av mina bloggläsare, och jag följer slaviskt hennes blogg

Chipsen är slut

Nu har jag fått slut på den där 300 grams chipspåsen och ½ smältostförpackningen. 100g per kväll i  3 dar. Man känner riktigt hur man är 1600 kalorier flärrigare oxå =)

Nu tar d väl en par månader innan det händer igen.

Lång skön natt

Jeff vaknade 10.15 imorse och Li 10.30. Mer om d sen.

Av att få sovmorgon och en underbar natt så får man ju energi. Ringde till dagis och sa att hon blir hemma, så slapp man stressa dit. Tänkte ändå göra nåt ute i det superfina vädret. Li ringde förresten själv, för att berätta för tanterna att hon sovit så länge, för dom sku nog bli IMPONERADE av att hon sovit så länge...haha, hjärtvättad - blir morgontrött framöver kan jag tänka mig.

Ringde Lotta och det vart Lilla Holmen på tapeten. Jeff diggar kaninerna, speciellt de där BELGISKA JÄTTARNA de fått dit, hur fräna som helst. Sen skrapade vi bort allt fågelskit från vagndäcken och skorna och gick till EAT, som öppnade idag efter långstängning, så vi längtat! Li hoppade nästan i tak imorse då jag berättade att de öppnade idag och att vi kunde gå dit och äta om hon ville.

Vi åt alla så det stod ut genom öronen, så gott och så mycket! Och en liten (stor som en tennisboll) negerboll till dessert. Sen patraskade vi oss hemåt, Gustav kom med till oss. Li och han badade lääänge och sen spelade de Super Mario nakopelle i vår säng. Halv sex var jag ännu proppmätt från lunchen vid två, så jag orka int äta nån middag, däremot vart kidsen glada över makaroner med stekt korv och ägg. T.o.m Jeff åt så det stod härliga till. Nu måst han va frisk, tog väl 3 veckor. Vikt har han tappat oxå, men byggs säkert på fint om det fortsätter i den där takten.

En underbar dag - sög musten ur mig. Det tar sån energi av en att vara ute och traska. Nu är jag så trött, så för att inte somna så ska jag packa barnaskaran i bilen och åka via Hallen och handla lite tillbehör. Så kan jag droppa av Gurra hemma på samma gång.

Me & I party

Jobbade 10-17 idag, soft. Inte mkt folk, fick en massa gjort. Gasade via mamma o pappa och hämtade Jeffs ena vovvo, som blev där igår (tur att han har två!). Hem och fick i mig lite mat och vidare med båda kidsen till Ulle C på Me&I party.

De där färggranna härliga kläderna är som chokladmousse i mina ögon, vill känna och ha! Och därefter beställde jag oxå, den och det och lite strumpor...fick just mail på beställningen 251 EUR. Siddu barra. Tur att det är bra andrahandsvärde på de där kläderna, man kan nästan räkna med halva priset tillbaka på vissa av plaggen om man säljer dem. På ett plagg fick jag samma som jag betalade för det. Så med gott samvete får mina barn strosa omkring i limegröna frottébyxor och tillhörande toppar i sommar! Mmyys.

Anmälde mig oxå till att ha ett party själv efter att kollektionen har utökats.
Onsdagen 8 April, blir väl typ kl. 18.00. KOM IHÅG! Jag påminner igen, ingen fara.  =)


Bygget i bilder INOMHUS

Nu har jag ÄNTLIGEN varit till bygget!

-Barnfri (tack syster OCH mamma o pappa)
-in I huset
-MED kamera


Loikas familjen var på husesyn, och jag höll på att tappa hakan hundra gånger, då de börjat sätta upp mellanväggar, jag upptäckte fönster jag inte hade räknat med, vissa rum såg mycket större ut än jag förväntat mig, och vissa mindre. Ja det var minsann intressant, men lite scary att trippa där på övrevåningen med temporära golv, där ska man inte stiga fel! Tänkte dela med mig lite bilder förståss:


Här är balkongen som inte är klar, den vätter mot öster, in mot gården lixom. Svårt att se den när det var en massa byggställningar i vägen. Men feta pelare såg det ut att va. Nice.


Här står jag i farstun och plåtar rakt framåt (mot Ålandsvägen). Längst bort, rakt fram in i bursbråket och lite in till höger kommer vardagrummet att bli. Längs med väggen till höger kommer det gå upp en bred trappa som ett upp och nedvänt L.



Här står jag i burspråket, dvs vardagsrummet. Rakt fram förbi där Johan står är farstun och vår entré. Dörrhålet bakom honom är till grovköket. Och till höger har vi köket. Där saknas en vägg längst bort mellan grovköket och köket. Väggen ska vara där alla rör och sladdar sticker upp ur golvet. Nästa bild är tagen ungefär ifrån där strålkastaren står på denna bild.


Här blir matsalen. Högra fönstret vätter ut mot Ålandsvägen.


Övrevåningen. Dessa 3 fönster i mitten är i kontoret, vätter mot Ålandsvägen. En vägg kommer upp där det coola taket börjar. På övrevåningen är det extra högt till tak, dock ej i sovrummen, men i kontoret och i "aulan" va fan ska man kalla d? I husets mitt? Trapphall? Det blir en TV där med, så d blir väl ett TV rum.


Dessa finsnickerier gör ju så mycket! Det är skitasnyggt! Balkongen kommer ovan.

Det kliar nu. Och bussigt. Vill börja kolla på nya möbler NU och kakel, ja ALLT. Snart börjar d. Visst blir det  NAJS. Inga bilder tog jag från lägenheten då det bara var ett sjujäkla stort rum med ett jumbobadrum.





RSS 2.0