Vårat kök/vardagsrum

Nu har jag äntligen valt köksgardiner. Bättre sent än aldrig, inte skynda, är ett av mina inredningsmotton JUST NU. Det vart gråa paneler med vita trådpaneler. Helnöjd. Och åter igen fick man den där (nu ännu mer) ombonade känslan, å vad gardiner gör mycket. ÄNTLIGEN! Har ju haft dem sedan januari, men så reste vi ju bort och i förrgår fick jag upp gardinstängerna, och gardinerna manglade och upphängda igår. Super! Vi är jättenöjda, igen.


Tavlan: tyg från Marimekko, fastnålat på två ihopskarvade styroxskivor.
Sofforna från MIO.
Mattan är från IKEA.
Lamellgardinerna, Ålands persienn.
Tramptraktorn finns på DILLEN.Panelerna är i linne är beställda från ELLOS, likaså trådpanelerna.
Köksstolarna är IKEA.
Köksbordet från Möbelcity.Den vaxade linneduken har jag köpt på Tyger & sånt, borde dock vaxas om.


Hissgardin från ELLOS.
Vi ska ännu ha handtag på överskåpen.Den ocensurerade verkligheten GROVKÖKET/FÖRRÅD och tydligen ALLMÄN INGÅNG. Jag rekommenderar alla besökare att använda huvudentrén på baksidan, inte bara för att där eventuellt är lite redigare, men där finns ringklocka, vi hör inte alla gånger då man knackar på grovisdörren.Huvudentrén. Golvlister kommer SEN.


Hundvakt igen

Idag har vi haft Nela här, mammas o pappas skendräktiga tax. Hon yla o nåjsa en massa då hon kom. Helt ovan med att vara borta hemifrån, men glad att få träffa Bianco. Men efter lite härj så lugnade hon ner sig och var jätteduktig. Jag lämnade dem ensamma då jag åkte och lämnade Jeff och på lite ärenden. Det var tyst och lugnt då jag kom hem och inget var sönderpsykat (läs krafsat/bitet). Så lilla Nela är välkommen igen.


Har Bianco någon tandsten då?


Hostig

Vaknade med att hostan inte blitt bättre ALLS. Tryckte 3 ggr på snooze då klockan ringde 8.45, sen stängde jag av den, jag var så slut så jag lekte även med tanken "äh, Li kan va hemma idag" för att jag inte skulle orka med hela morgonproceduren och föra henne. Men till slut måste jag ta mig i kragen och stiga upp, Jeff var ju trots allt uppe o trolla. 9.15 väckte jag Li, o hon hade värre jetlag än vad jag hade, dock ingen hosta. Det tog till halv tio innan hon hade vaknat till ordentligt.

De brukar gå från dagis och hitta på något på måndag förmiddagar, så jag ringde till dagis och frågade ifall de tänkte gå, och vart. De vart lite förundrade så jag förklarade att jag vart svettig bara av att ta mig till toaletten så ifall de tänkte gå långt så skulle jag ta bilen och föra Li, eftersom vi inte skulle hinna till dagis till tio, då de skulle gå. De skulle bara gå upp till skogen där intill och hämta påskris. Okej, tänkte jag, då kan vi ta en långsam promenad dit, så får Bianco morgonpissa oxå. När vi kom fram ringde jag dem och frågade vilken ända av skogen de var, då skrattade de och sa att de valt att gå till gnisten iallafall, att jag kunde köra upp dit. Men jag GÅÅÅR ju och jag dryper av svett, skrattade jag. Oooj, tyckte dom och så lade vi på. En av tanterna tyckte väl synd om mig och begav sig skogsvägen för att möta oss, men vi kunde ju inte gå genom skogen då jag hade vagnen med. Så hon fick sig lite extramotion då vi gick via Skillnadsgatan och upp för den där  (jävla) backen upp till Gnisten. Trodde jag skulle hosta lungorna ur mej, men det slutade bra, stressade ju inte direkt. Sen vart vi där i backen en sväng och hämtade andan o tjattrade lite. Li, Bianco och Jeff traskade upp i pulkbacken.


De tre prickarna mitt i backen tillhör mej.


Bastu o pool

I helgen har hotell Cikada haft öppet, så poolen var "uppvärmd" (25 grader va ju svinkallt, snacka om att vara van med trettitvå!) men ungarna simmade och dök ikring en stund. Vi var inte så länge då vi alla är lite hostiga. Sen djuup-uppvärming i bastun. Jeff vart ju tokig då han måsta upp ur vattnet o vråla DYYYYYKAAAA. Tills han fick kasta vatten på de varma stenarna så det pschhhade, bastu e hans grej. Han måst ha fått det av moffa, han hade badat med moffa i fredags, högst upp på lavan i värmen och kasta på mera.

Rena och lite uttröttade kom vi hem och ungarna i säng i vanlig tid. Otroligt, med tanke på att Jeff sov till 10.30 imorse GAMMAL TID (rekord). Vi har aldrig haft problem med dessa ställa-om-klockan tillfällena. Det är nog mest så att jag int diggar att man förlorar en timme sömn då man flyttar fram klockan, men ääälskar när man får tillbaka den på hösten och får sova en timme extra.

Li hade just nå drömmar och ropa just "mammaaa, jag MÅÅST få en sån där beach Barbie", o börja lipa o skaka. Weird. Har ingen ny suddig mobilbild att erbjuda tyvärr.


Guona-mååme = guacamole

Guacamole är gott!Li sitter i "sitt" rum hos mommo o moffa och tittar på katten Gustav o syr på sykort samtidigt, mamma sin i ett nötskal, varför bara göra en sak då man kan kombinera 2.

Fredag

Chrille jobbade natt och började redan klockan 19. Jag hade en par småprojekt på gång.

Projekt 1: Handla. Li var hos grannen, så jag förde Jeff till mor  o far, så drog jag till Kantarellen för att bunkra skåpen. Har inte storhandlat sedan vi kom hem från Thailand, endast varit till Minimarket och köpt det som behövts. Jag var mätt och belåten när jag gick där och petade o pillade i lugn o ro. Handlade massa vettigt, for hem och tömde alla 5 kassar, som hade ett värde av 170 EUR. Plockade upp Li hos grannen  --->

Projekt 2: Köksduken
. Det är lite storprojekt då den ska tvättas. Jag ogillar (läs hatar) när det klottas på den, okej barnen råddar, det är oundvikligt, men när pappan i huset grisar och är oförsiktig med olja o smör, då kan jag bli lite smått irriterad (inombords kokar d varmt, men att bråka om en dukjävel orkar man ju int, sparar d till nästa storbråk, tar upp d då, haha). Han borde få ta hand om att tvätta den en gång så kanske han var lite försiktigare. Okej, det är en vaxad linneduk, så den ska tåla liite, men tydligen har vaxet tvättats bort nu och det suger i sig typ direkt. Iallafall så ska den (efter tips av min erfarne mor), när den har tvättats - MANGLAS. Och manglar finns det gott om i Lindes släkte, 2 på Cikada och 1 på Esplanad (sommartid, nu står den längst in i förrådet o samlar damm medans Sjömansskolans elever bor där).

---> så Li och jag åkte till Cikada och manglade duken, den vart slät o fin i ett naffs. Sen åkte vi tillmamma o pappa, hade med Seidi, Jennys tjocka vovve som jag var hundvakt till under kvällen. Hon och Bianco var förut "bästisar" men träffas inte så ofta nuförtiden, men d vart inte slagsmål i bilen, utan mer ett kärt återseende. Värre var det då vi kom fram. Mammas o pappas hund Nela har inte träffat Seidi förut, det var rätt roligt att se denna mestax visa tänderna, morra och skälla till då hon tyckte Seidi nosade på hennes leksaker eller i hennes korg. Herregud, en liten ragata i den unga taxkroppen, haha. Gick ju bra till slut, inge slagsmål där heller.

Projekt 3: Köra-hem-Seidi-innan Jeff-somnar-i bilen-"failed". Vi hann knappt in i rondellen utanför Rökkas innan Jeff hade dalat iväg. Klockan var visserligen halv tio, men han var så krutfylld då vi var inne bland alla leksakerna. Han brukar vanligtvis vakna då man flyttar honom sovandes, men han var som en hösäck, totalt oberörd bar jag in honom och bytte till pyjamas, ingen tandborstning, ingen välling.


Bilen fullastad med hundar o ungar. Destination Skrakvägen.


Packar ur Seidi. Jeff sover djupt, Li "slappar" och ifall ni undar vad som lyser som en vit prick i mitten av bilden så är det Biancos ena nyfikna öga.

Och såhär många knop kör jag ju inga sålänge solen är uppe. Det är på kvällen som jag får krafter och ställer igång med en massa projekt. Idag har jag klorerat kläder t.ex. Var påväg att hänga upp gardinstänger men så hade man ju inga GIPSSKRUVAR, morr!


Nostalgiskt

Hur många läsare tänker inte nu "åå Monchhichi hade jag å när jag var liten". För så vart jag då jag öppnade kartongen med nyanlända varor på Dillen. MONCHHICHI!! Har fortfarande kvar min som jag hade då jag var liten, men den är hos mamma o pappa. Såg den senast igår mitt på golvet.


Berlin

Nu har jag bokat flygresa till Berlin.
23-26 April åker jag, Anna L-B och Lina BARNFRITT och hälsar på Sandra o högen i Berlin. Mamma o pappa skriv upp den här helgen nu, så att ni kan ha barnen lite så int deras pappa går o blir utbränd. Jag ska ha ETT krav tills jag kommer tillbaka och det ska vara INTE EN LEKSAK på nedrevåningen. Han har lixom lite svårt för d där han.

Sandra börja bunkra me vin NU! (Eller du kanske ammar då ännu) VI SKA PÅ SKIDRESA! Hahaha, nej inga skidor med dock. Det ska bli såå naajs. Förmodligen kommer Sandra att sätta oss i arbete redan när vi anländer, men det är vi beredda på, eller hur flickor. Vin o städning, d e grejer d! PUSS 1 månad kvar!


Om man tänker tillbaka

Var är solen, varför smälter inte snön? Saknar lite grann:


Detta var 2 timmar innan vi skulle åka taxi till flygplatsen.

Kvällspigg!

Jag har varit upp i varv ända sedan jag kom hem från jobbet. Först entrade jag ju vårt enorma chetau Linde/Helsing och insåg att jag bodde mitt i förstörda Hiroshima. "Nu, nu jävlar ska jag ta tag i de här" tänkte jag. Sprang upp till Jeffs rum o hämtade skruvdragarn (som legat där i en vecka typ för jag började hänga upp gardinstänger där förut, har fått upp en jävla stång). Skruvade upp en vägghållare för typ räkningar, i grovköket, vart skitbra. Sen upp för trappan, satte igång datan, "ska bara kolla facebook", där satt jag sen i 2 timmar, chattade med Jenny o fastnade framför bloggar. Medans så snurrade diskmaskin, torktumlaren och tvättmaskin. Vid halv elva tog jag mig i kragen, tog en par mackor, dammsög hela nedrevåningen och plockade undan alla leksaker och annat skit som jag vette fan var kommer ifrån. Fick hela nedrevåningen i godkänt skick på typ en timme, nu sitter jag med gott samvete här.

Tänk om man tog sin 1-2 timmar varje kväll/dag och gjorde nåt med hushållet. Tiden räcker inte till, antingen kommer man hem från jobb halv nio, eller så ska man o träna. Hushållet prioriteras tydligen SIST.

Sorry för fattigt bildbloggande, men jag fann min nya undervattens kamera med sprucken display i söndags. Hur i helvite den blitt så har jag ingen aning om, suger bussigt då jag hade tänkt att skicka in den för garantireparation då den slog imma på displayen o linsen då vi var i Thailand. Det går ju INTE att göra nu. ARG!


Städning behövs

Det är så jävla stökigt och skitigt här hemma så jag vet inte i vilken ända jag ska börja med eländet. En dag jobb till, sen är jag ledig på fredag. Li sa idag att "på friday ska vi ha städdag, jag sparar betalningen tills det blivit en papperspeng", det var ju klokt sagt. Jag undar bara hur mycket hon ska jobba för att få ihop till en femma. Sist så torkade hon alla golvlister på nedrevåningen och dammvippade mellan spjälorna på trappräcket.

Vad tycker ni? Ska hon knega 2 eller 3 gånger (svägis får inte svara, för hon kommer att säga 5 ggr, 1 euro per gång, haha)? Det tog nog säkert 45 minuter sist. Kul att hon diggar att städa, för det är inte min största passion direkt.


Tisdag

Hade ju tänkt såhär igår kväll:

Jag sätter klockan på ringning kl. 8, så kan jag stiga upp o tvätta håret o äta i lugn och ro innan ungarna vaknar.


Det gick såhär:
07.00 står Jeff brevid sängen och ber om linni (välling) och film. Man får ingen välling så tidigt, men han fortsatte att upprepa sig tills klockan ringde vid 08.00. Jag kom 08.50 till jobbet i någolunda ostressad form. Visserligen med fuktigt hår (tog borste med).

Lite efter 12 gick jag på lunch med Lena & Freja som jag inte träffat på flera månader. Gulle Freja 11 månader satt i en timme o flina då vi käkade lunch, gulle. Så gjorde INTE Jeff i den åldern.

17.00 hem o äta. Vart helt totalt trött och lade mig på soffan efter maten. Susanna ringde och skulle komma över, slappade med henne en stund o tjattrade lite.

19.30 packade ihop mig själv o träningsväskan och drog till Träningsverket.

21.45 kom jag hem till ett mörkt och tyst hushåll, nästan alla sov, fast Chrille låg i sängen med datan i famnen (ingen trevlig syn). Tänkte börja röja undan lite, för det ser ut som sju svåra år här. Men sen hoppade jag i duschen och sen framför datan o kollade min mail som jag inte checkat sen i fredags, 74 olästa mail, suck att gå igenom o sortera.

00.00 är nu och jag tänker gå o sova.

Natti.


Träning

I fredags var jag ju på Zumba. Skitkul, verkligen. O jobbigt! Jag fick håll, kramp i hjärtat och svid i rövmusklerna. Ska def. gå igen.

Ikväll har jag varit på Thaibox, första gången i år om man bortser från den lektion jag tog i Thailand. Hade nästan glömt hur jävla kul det är. Det är jättemånga av brudarna som hoppat av. Kvar är bara Henrietta, hon kan bara träna vart annan vecka då hon jobbar på båt, Denise vill gärna men kör som instruktör på ett pass precis innan thaiträningen börjar o brukar inte orka. Carro ska operera sig och sen har resten slutat. Så jag funderar på att fortsätta med killarna. Gäller bara att komma dit med rätt inställning. Det ska ju vara kul för dem oxå med en brud som motståndare, att de inte behöver mesa och hålla tillbaka alltför mycket.

I MMA (brottning) som vi har på torsdagar så slår man ju ibland knut på varann o hamnar med plytet i den andres röv o sånt där, lite intimt kille/tjej kanske. Men med tanke på att killar brukar va så jävla känsliga för "bögfaktor" så är ju även de med nosen i armhålan på sin motståndare utan problem här. Så det gäller nog bara att koppla bort och tänka TRÄNING. Har ju gjort det förut utan problem, ska nog gå bra.


Om mat och barn

Tänk att det är så vanligt att ungarna ska klaga på maten, de sitter inte still, de "blir mätta" på 3 tuggor bla bla bla. Jag själv, som var en jävla kinkblåsa som barn har ju fått kraftiga men och VÄGRAR få kinkiga barn. Man ska iallafall smaka, är mitt matmotto.

Känner du igen dig på nåt av dessa:
De 10 värsta missarna du gör vid matbordet

Läs också:
14 tips

Lill Helsingarna

Info Jeff
Jeff har ju snappat upp en massa thailändska på resan. Idag då Li gick och bar på en istapp kom det: "oxå ha nam keeng", Nam keng är is på thai. Och appel-jus=äppeljos på engelska. Jeff har haft en jättestor utvecklingsperiod nu de senaste veckorna. Han har lixom blitt "stor". Lyssnar (ibland) och har börjat förstå bl.a att när man ska gå över vägen så ska man stanna och titta ifall d kommer bilar och så säger han "över" och traskar fint över vägen. Man täcks ha honom med på lunch utan att han river restaurangen. Han har inte haft blöja på hela resan och sen vi kom hem, förutom nattetid och då han är i parken om dagarna, oskönt o pissa ner sig o bli blöt i de här vädret. Det går helt bra, men man måste nog påminna honom och ta han på toa. Tuttarna har han varit utan i en vecka, i lördags fick han en tramptraktor med släp i utbyte. Han somnar bra o sover även bra om natten, ibland har han drömmar, men det har ju alla. Han är i en härlig ålder just nu, men man får ju lite i nerverna på de där utbrotten som 2 åringar har. O han e inga lågljudd när han väl sätter igång, helvete va han brölar högt!
Info Li

Li är en hejare på språk. Hon har lätt för engelska uttal, och räknar till över tio och kan alla färger på engelska sedan en par år tillbaka, även thai snappade hon upp snabbt. Då vi var ute o åt på restaurang Thailand så gick hon och bad om notan på klockren thai "keptang dui ka", tackade nej tack till försäljare "mai ao ka", och hade försäljarna något som vi redan hade så skrattade hon "mi leo!" vilket betyder har redan. Hon simmar som en fisk och skulle förmodligen klara sig längre än mig i vattet där man inte bottnar. Hon dök och hämtade saker från bottnet på 3 meters djup, men tyckte att det tryckte för mycket i öronen så hon gjorde d bara 2 ggr. D e ju skitsvårt d. Li är i en underbar fas just nu hon med. Lite lättlipad har hon varit, bryter typ ihop för att Jeff råka röra hennes gardin så bandet som håller ihop gardinen trilla ner "JEFF HA FÖRSTÖRT MIN GARDIN!!", så var det bara att hänga upp igen lixom, dramaqueen. Hon säger så fina saker, jättemycket komplimanger till mig. Hon kan läsa, men inga meningar, hon glömmer ju vartefter hon läst ett ord så hon får ingen sammanhängning, hon hanterar både plus och minus. Imorgon ska förskolebarnen på visit till Övernäs skola, spännande.Nu skrev jag ju typ bara hur otroligt duktiga jag tycker mina barn e, haha. Men man ska väl se allt från den goda sidan. Tur att man e kortsint o fort glömmer bort att man får höra "jag skulle vilja säga att jag hatar dig, men jag tänker int göra d" och Jeff med sina förbenade utbrott då han inte får som han vill. Och för att inte tala om hur mycket energi det går till att måsta upprepa och strida om att man ska sitta på stolen då man äter. T.o.m Jeff märker hur hon håller på hon där primadonnan. Han reagerar o ropar "Liii, äta!" då hon fått för sig att hon måste fylla på Biancos vattenskål mitt i maten eller liknande oväsentligt. Oberoende så är de helt underbara!


När d alltid ska SUUPAS

Varför behöver jag ju inte fråga mej själv om varför jag alltid har sån förbenad krappola. För jag vet svaret, jag kan inte dricka lagom.

Indigo
Igår var jag o käka med Lina o Sandra. D va så jävla kul. Vi garva så magarna värkte. Jag älskar att få skratta sådär som jag kan göra med vissa. Man skrattar så man gråter och får kramp i magmusklerna. Alldeles för länge sen som vi träffades o tjejsnackade tillsammans. God mat åt vi och efter några timmar så fylldes lokalen med minglande festsugna ålänningar. Vi satt uppe o åt asså, fullt nere. Förståss så börja d bränna i arslet på mig vid två snåret så jag gick till Arken, de andra stannade kvar, vet ej hur länge, men jag stängde Arken i vanlig ordning och gick förmodligen raka spåret hem. Minns att jag hade kallt om fötterna. Imorse hittade jag kameran på bänken i grovköket, med sprucken display, men aaa. Vafaan ha hänt med den???

Krappis
Idag har jag pinat mig ur soffan, ja för det var där jag sov för att Jeff hade pissat i vår säng igår kväll. Vaknade av att det var ljust så satan o en massa liv i huset. Sen hade jag svårt att somna om. Men låg nog kvar i soffan till tolv. Mådde rätt bra då, sen pinade jag mig iväg med Jeff till Camilla Dannström på kaffe. Sen kom bakisen. Bjöd in oss själva till mamma o pappa på middag, brorsan var där på besök från Stockholm, han hade med sig Spille och vi hade ett bonusbarn med oxå, så 12 pers på söndagsmiddag, o stackars mamma som varit magsjuk var helt slut. Min pappa gör världens godaste sås till köttet, alltid, avslutade middagen med att äta bara sås, mmums.

Kvällsmål
Korv me brö till kvällsmål till barnen o hem o i säng. Nu borde jag gå o lägga mej, för jag e verkligen totalt slut. Jag önskar jag hade en massa energi att städa upp allt här, har fortfarande lite ouppackat sedan resan, otroligt.


Nu blev d lite jojjobloggning som Sandra


Här har man hålli på idag.

07.45 vaknar Li, då hör jag hur hon spolar. Själv kan jag kan inte somna, utan jag är PIGG!?
08.00 kommer Jeff tassandes o säger "arg farbror". Konstig dröm tydligen, han lägger sig mellan mig o Chrille.
08.10 får vi myror o stiger upp.


Första gången som alla 4 äter frukost tillsammans en vardag innan nio tror jag. Chrille för Li till dagis, jag börjar flytta Lis gamla säng till Jeffs rum, o ut med hans spjälis, sätta Lis nya IKEA MALM säng på plats i hennes rum. Själv. lite mattor o paff under sängarna så gick de ju o dra en bit. Men inte genom dörrhål, då sku d luftas o kånkas. Ryggen har fått sig ett rejält träningspass idag. Jeff sku ju sitta i dörrhålet och leka med tåg mitt i kaoset. Jag slängde honom en kommentar då jag kom kånkandes på den 100 år gamla växasängen, som måste bäras i 2 delar:

-Jeff ska du sova i ny säng inatt?
-Näijj, Lis.


Men han gick oberört i sin säng ikväll, femte natten utan tutt nu. Vi försöker tuttsanera här, de finns ju fortfarande överallt! Igår låg det en tutt på en muminbok, han lyfte bort tutten o tog boken! Utan blöja e han oxå. Men vi har på i parken, ifall om att, int så varmt med nerpissat i dessa grader. Blöjan har dock varit torr då han kommer hem, de tar honom på toaletten efter melliset där så. Han har verkligen vuxit till sig och blitt så duktig. Idag fick jag svår chock då han satt stilla 45 minuter o käkade lunch på EAT, då vi var dit med Ulle o Ebba.

Och så har jag hängt upp EN gardinstång i Jeffs rum idag. Började med vänstra fästet, stod och balanserade på sängen, sen när det var högra sidans tur så måsta jag hämta en stol. Hamnade på soffan o däckade. Haha, glömde lixom bort vad jag höll på med.

Nu ska jag sova, innan tolv igen, jippi!


STOR MJUK GORILLA I CHUMPON på nå shoppingcenter.


Gulligt

Småkusinerna Chillie o Jeff läser kvällssaga. Soo cute!


Gå gå gå

-Ska du åka i vagnen?
-Neijj, gå.

Här ska man inte ha bråttom. Gå från parken, till dagis, leka på dagis, gå hem, hoppa i vattenpölar o lägga sig i drivor. Mamman var mer trött än barnen då vi kom hem.Soffbordet

Har letat till och från efter en länk jag fick av en kompis på fejjan. Har tappat den och där fanns ett så snyggt coffeetable. Men sitter man o backar på sin sida till september i några minuter och så avbryts det och man måste börja om från början, siddu då TAPPAR MAN INSPIRATIONEN. Detta fick ju svägis nys om och vipps så kom länken på mail. TACK CAMILLA!

Cattelan Italia har detta snygga bord. E buussit sugen. Har dock inte fått nåra prisuppgifter än.Jeff 2 år o 4 månader behöver ingen tutt längre

Stor kille
Andra kvällen Jeff somnar utan tutt. Han har inte haft den sedan i lördags natt alltså, tekniken har varit den att trötta ut honom i sängen sin. Igår tog han en massa fordon o lekte sig till sömns, inga probs. Ikväll fick han en speldosa man vrider upp (med julsång) som han tycker jättemycket om. 2 gånger hörde jag honom ropa tutten, men sen däcka han väl  =)  Helt otroligt smärtfritt, hoppas Chrille klarar det imorgon oxå, för då ska jag och träna vid läggdax. Han ska få en tramptraktor när de är glömda. Imorse:

Jag: Jeff ska du berätta för pappa vad du ska få när du slutat med tuttarna o slängt dom?
Jeff flinar: NYA tuttar!Ljuva morgon

Jag trodde inte jag skulle säga det här en måndagsmorgon då morgontrötta JAG ska föra till dagis innan 9.45, mitt i kyliga vinterslasket, nyss hemkommen från ljuva värmen. Men siddu jo, Li vaknade innan mig (=utsövd), Jeff vaknade EFTER mig (somnade utan tutt igår och sovit hela natten utan YES!), båda barnen var på strålande humör, då jag kom ner efter att gjort mina morgonsysslor (dvs. pissa o borstat håret) så hade Li dukat fram frukost till de båda och satt snällt och åt (Jeff hade t.o.m haklappen på).

Trots att vi steg upp 9.00, Jeff promenerade till dagis (vi lämnade vagnen hemma) så var vi på plats kl. 9.45. Det är ett rekord o dessutom med ett leende på läpparna. idag kommer kära kusin Sandra med sina 2 småttisar till ön. Nu ska jag till Dillen o jobba, jiii.


Hahahahahah

Den här publiceras färsk på begäran. Var så god Jenny =)


Jag finner inga ord, pissar nästans ner mej.

hadde en slö stund

G O D  NATT

 
jo jo jag e brun, men inte neger.


Bilder på gardinerna

Vart verkligen skitbra, och vilken skillnad på ljudet det blev, ekot minskade ytterligare, nu kanske man kan sitta i soffan, vart så mysigt! Alltå går jättelångsamt för oss, men vi vill verkligen att allt vi gör och sätter pengar på, ska förbli så i många år framöver, att man inte ångrar sig och misstrivs med de dyra investeringarna. 


Detta är ju då vardagsrummet, fönstren vätter ut mot Ålandsvägen, så insynsskydd var vad som behövdes då inget staket ännu kommer upp på ett tag. Jag vet hurdant vardagsrumsbord jag vill ha (ett lågt, diskret vitt), men jag hittade det en gång, och nu har jag tappat adressen där det fanns, söker i lugn o ro... svarta mattan är från IKEA, den syns inte så väl, men den har lite längre lugg och vi ska se om det är nåt för oss som inte gillar att städa. Bordet som ska vara mellan schäslongen och 2 sitsarn kommer på lördag, likaså den vita brickan som ska vara på den lilla avsatsen på den 2-sitsiga närmast kameran. De blir no bra de här till slut.Nu slipper vi vakna med solen i ögonen. Kassetrullgardin med broms, far hela vägen in i kassetten då man dragit en gång, den har broms så den flyger inte iväg på Tom&Jerry vis, som vanliga rullgardiner. Har ju 4 fönster i sovrummet, de två som är ovanför sängen ska vi ha 2 st marinblå sidogardiner till oxå, men på de andra blir det bara såhär, jag tycker det räcker om man har de lite neddragna.

Och imorgon kanske hallmöbeln kommer från EM. Hoppas de har tid att köra ut, de höll på nåt på mässan så...annars kan jag ju alltid skruva ihop lite IKEA möbler om jag får tråkigt. Nu ska jag åka o fylla kylskåpet. Ikväll barnkalas o kaaanske thaibox.


Begränsad insyn

Ålands persienn
Just nu monteras det 4 st marinblå kassettrullgardiner med broms i vårt sovrum, och gråa lamellgardiner i vårt vardagsrum (äntligen!). Vi trodde ju klockan var tolv mitt på dan då vi vaknade av solen i ögonen igår morse, herrejestanes, det var ju kolsvart om mornarna innan vi åkte till Thailand, inte en dag försent. Persienner har vi ju, men vem fan orkar vrida fast 16 stycken såna innan man går o lägger sig, jo Chrille, men han vrider inte upp dem om mornarna igen sen, så rullisar blev det, snyggt och dyrt...

Bilder kommer strax, bara det är klart....


Mmm hem ljuva hem

Ork och inspiration har jag i överflöd. Å så kul att skrapa bort klisterlappar från fönstren (såna där som e på nya rutor). Sånt gör väl folk innan de flyttar in i sitt hus, här gör vi det ett halvår senare. Har spytt på de där jävla lapparna förut, idag skrapade jag med nynnande mun, dammsög hela huset, plockade o rensade skit, tvättade 6 maskiner, Li har torkat golvlister och städat sitt rum. Bäst att passa på sålänge man vill.

Nu är det läggdax, fick just höra att det är energispardag idag, tur, då skippar jag duschen!

GOD NATT.


Arlanda Express...inte alltid så snabb

I och med att vårat plan var försenat från Bangkok så kom vi ju även senare än planerat till Arlanda. Men vi hann på ett Arlanda Express tåg som skulle ta oss till Cityterminalen på 20 minuter, i och med det skulle vi hinna med buss till Eckerö Linjen kl. 15. Men tji fick vi då vi halvvägs till stan blev på spåret p.g.a nåt tekniskt fel. MAKALÖST! En timme satt vi i det där förbannade tåget och väntade på att det skulle lagas, men till slut fick vi evakuras till ett tåg på grannspåret. Tur som fan var att Jeff somnade 3 minuter innan tåget stannade, så han sov ju iallafall så slapp man jaga det vilddjuret. E liiiite trött på småbarn just nu efter 50 dygn tillsammans på ett hotellrum.


Jaja, här börjar evakueringsstegen tas fram.


Tömma tåget på ca 60 resenärer med väskor...


...och trycka in dom i ett annat.


Mmm, så i och med att vi missade vår buss o flyg så skulle de ersätta flyg hem. Inte illa. Så jag ringde Air Åland och bokade flygbiljetter hem. Planerat att landa kl. 21. Skönare än att sitta o skumpa på buss o gunga på Rolfen o spy. Mamma erbjöd att de skulle komma o hämta oss med en matkasse, oo tackar.

Vi har nu alltså tagit expressen ut till Arlanda flygplats igen (gratis) och sitter här o föröker få tiden att gå. Klockan är snart halv fem och flyget går först 19.30. Ska försöka få mig en liten tupplur här på nån stol. Är inne på typ den trettionde timmen på resande fot, känns B. Ska bli duktigt  skönt att sova i egen säng inatt. Tänker STUUPA ner i den.


Försenade

Sitter i Bangkok och Finnairs flyg är försenat med 3,5 timmar. Klockan är tre här och båda ungarna är i farten. Jeff har varm panna men lallar på. Vi kommer att ta ett senare flyg till Stockholm än tänkt så vi hoppas vi hinner hem med den tänkta båten kl. 15.00. Annars kommer vi först med sena kvällsbåten, skulle inte orka!

Åker alltså nu till Helsingfors kl. 4 och sen går flyget därifrån typ tolv nånting. Och så är det ju det som alla ålänningar kan utantill, buss,  buss, båt, buss...nu vill jag hem. Krypen lär ju däcka som två fyllon bara vi får gå ombord nu. Pissdax o boardning om en kvart.

Bye!


Tjohoo!

Här kommer vi!
Ikväll har jag varit på lite shopping och köpt det jag spanat på. Inte mycket, men lite julafton kommer det nog att bli när man kommer hem. Li har hjälpt till med olika saker och samlat hjärtan under resan och fått ihop en slant på ca 400 baht (8 euro). Hon hade redan valt ut vad hon skulle handla. En liten glaskatt till sin glasfigursamling, och bakugankort. Själv hade jag jättesvårt att hitta det jag skulle ha. Var inte ute efter nåt speciellt till mig själv förutom en ny ass-bag och flipflopps. Ass-bags butiken var stängd, o flippisarna hittade jag. Sen hade jag 2 beställningar och jag kan säga att jag kan hela Katas utbud av fottiströjor nu =)

Jag tycker inte riktigt om att shoppa, det går bra att strosa o kika lite, men så ska man sen komma till skott och prova, pruta o svettas. Imorgon 16.30 drar vi med taxi från hotellet till Phukets flygplats. Flyget går 19.45 och det från Bangkok går sen typ 00.30 till Helsingfors. Lagom så får man en halvdag här innan man åker. Gu vilket lyx att åka direkt från Phuket o hem.

Har beställlt hem en kasse mat och "moffamat" tills tisdag. Det första Li sade när hon vaknade i morse var att hon var sugen på moffamat. Det är jag med. O så ska jag tvätta, städa, laga mat o sova i egen säng  =)

Vi ses snart!


På utflykt

Koh Hey/Coral Island
Har varit på en kortis till en ö här utanför idag. Kritvit paradis-sand och underbara snäckor och koraller. Vi matade fiskar direkt från handen och försökte snorka mot tidvattnet som var så strömt så vi gav upp. En bra dag, som t.o.m Chrille diggade. Sådär lagom på tre timmar. Yes, fick bort honom från datan, men med kom tygblöjan...


Li och Jeff påväg ut


Hahaha, jag e så stolt över min sambo.


Familjefoto


Sandbottnet vid vattenbrynet, så fint.


De känns lite konstigt då firrarna far runt benen på en.


"Dyyyykaaaa", "titta fiskar" hördes mest ur Jeffs mun idag.


Longtailboat


Reseledarn


Ansökan om eftis

Yep, visst missade vi inskrivningen till skolan. Fick höra att vi skulle hinna ännu när vi kom hem, men tji fick vi då de messade oss från dagis idag. Det tog ju ungefär 5 minuter att ladda ner, fylla i o skicka iväg ansökan via internet. Snacka om att dra ut på det. Braindead.

Men EFTIS då? När måste man ansöka om det? Inte för att jag vet om vi kommer att behöva det, men ansöka kan man ju alltid göra, när man inte vet hur framtiden ser ut. Tips tack!

Snart hemma

Snacka om riktigt slapparavslut
Lugn förmiddag, sover minst till kl. tio. Sen någolunda (alltid nåt d ska pirras om) lugn frulle efter att ungarna ätit och hivats i poolen. Chrille proggar, jag e i poolen en par timmar, bastar lite mellan varven för att värma upp sig. Ja, man blir lite nedkyld av flera timmar i poolen, denna pool är inte 35 grader, utan möjligen 30  =)  beställer lunch till rummet, upp ur poolen och äta, i poolen igen. Om vi orkar så går vi till stranden ca fyra, händer typ 2 ggr i veckan. Vi har väl 100 meter till beachen.

Hem - redan?!
Nu har vi bara 4 dagar kvar. Dom kommer gå så satans fort, usch jag känner mig inte alls redo för att åka hem, hehe. Men det ska nog bli skönt. De sista 2 veckorna har gått så fort så det känns som om vi ska åka hem imorgon. Nu har vi bokat flyg Phuket-Bangkok. Flyget går måndag kväll 19.45. Så vi får ändå en heldag innan vi åker.


Vår terass. Lite besök av nya bekanta, mangopaus.


Jeff letar nya utmaningar hela tiden.
Nu simmar han (läs dyker) flera meter utan puffar. Det nya han håller på med är att han trycker sig ner med hjälp av stegen så han kan nå poolbottnet. Upp och ner, upp och ner. Idag började han också kasta ner sina bilar och dök efter dem. Det är bröstdjupt vatten, så imponerade är vi minsann.

Coconut och ajtim!


Glasspaus


Gu va d e kul med all finfinkornig sand som sätter sig ända in i hårsäckarna.

Det känns som om jag alltid skriver om samma sak o samma bilder. Poolbilder eller beach bla bla bla, men hoppas ni orkar hänga med ändå. Det är ju så ininordens hett här så jag har inte ens orkat mig på nå mer thaibox, man e ju nog yr av värmen ändå. Men Chrille tränar några ggr i veckan, han har lite myror i brallan, så han måste ha rutiner och olika uppdrag för att gilla läget. För mig räcker det med att dra på mig bikinin o blöt ner mig. D kan jag tydligen göra i 7 veckor i sträck utan att tröttna, dag in och dag ut. Hoho. Men jag vill nog hem till huset oxå, en massa nytt på G där nu ju. Kaklat o fogat, ny hallmöbel, lamellgardiner, IKEAmöbler som ska skruvas ihop, ja allt det där väntar ju hemma, kuuul. Kan bli roomservicemiddag ikväll. Nu e jag tam.


Li - så skön!

Jag: Åusch, fy fan va d luktar, ha du fisit?

Li (koncentrerad på sitt DS spel): Va?

Jag: Du luktar inga bra ur röven du iallafall.

Li: Asså, vad menar du? Ur tarmen?


Hahaha, satan va roooli.

Mars 2

Tisdag kväll bestod av:

Billig god thaimat, medans Jeff sov.

Someone is really sour...


...another one is giving us a peaceful dinner.


Massage

De här e skönt de.


Barbesök


Idag är vi lite trötta o sega, men ska just öppna grinden så kidsen kan hopp i poolen. SEN äter jag frukost.

Filmklipp

Det märks att man har internet på rummet och att Chrilles programmering börjar löpa mot sitt slut. Jag har avancerat och har laddat upp ett klipp där våra fiskar (mest Jeff) e i poolen och lattjar.

Klicka på länken för att se.
http://www.viddler.com/explore/thelsing/videos/2/


Jeff bara hoppar o hoppar

Det har varit mycket pool, så man blitt skrynklig efter alla timmar i poolen. Det har dessutom varit mulet i en par dar, vilket varit mycket behagligt och skönt. Vårt nya hotell e så fint och centralt. Igår var jag inte utanför hotellet förrän då vi gick o käka middag 21.30. Joo i poolen och på SPAbehanling var jag. Måltiderna beställde vi till rummet med roomservice, som inte kostar nåt extra, utan de har samma priser som i restaurangen. Bekvämt någe nittons. Nu ska vi ti stranden, det var flera dagar sen. Nu ska jag börja jobba på brännan, har köpt tanningoil =)


RSS 2.0