Jag vill önska mina läsare ett


Bilder från sminkkursen

Det är det här som jag brukar kalla jojo-blogga. Först inget på skitalänge o sen 10 inlägg på några timmar. Suck, sorry. Men jag har int orkat och inte haft nåt att skriva om heller. Orka skriva om hur många julklappar man slagit in under dagen, hur kunderna betett sig osv.

Int för att d händer sådär rysligt mycket här hemma heller, eller jo d gör ju tydligen d, barnen leker pajas dagarna i ända, och det har ni ju fått bildbevis på. Hittade just lite bilder från sminkkursen vi var på för en par månader sen. Hade ju inga bilder då, men nu har jag  =)


Sminkkursen höll Me & Pia-Ellinor (eller va heter hon?) och hon e ju så proffsig.


Efteråt åt vi svingod middag på Indigo.


Men en stol stod tom. Hur proffsig hon nog anser sig själv vara på sminkning så skulle hon gärna fått fylla stolen, älskade tysk-Sandra.

En mycket lyckad kväll.

Smidig läggning -igen =)

TREDJE kvällen som Jeff somnar utan trassel. I like. Han fick en akvarielampa till julklapp. Han fick titta på den innan han skulle somna ikväll. När jag skulle gå och titta till honom såg det ut såhär:



Med blixt:

Firrarna simmade antagligen vackert. Vi säljer ju dessa akvarium på Dillen och har en som står på disken, de är faktiskt rogivande, så jag förstår att han somnade med den pladask på plytet  =)

En annan orsak till att han somnar bättre är nog att vi dragit bort ytterligare en kvart från hans ändå strama daglur på 45 minuter. Så nu väcks han efter en halv timme och så har vi dessutom dragit ut på läggtiden med en halvtimme, så nu går han och lägger sig 21.30, men hellre det än 1 timmes springande. Sen sover han ju till halv tio/tio, så det är heelt okej för mej  =)  vi kan ta och kalla det thairutiner, hihi 19 dar kvar...

Tvätteri

Såhär brukar Jeff ligga då jag borstar tänderna på han. Och VARJE gång skrattar han, tar tag kranen och säger "baba". -Jojo sätt på kranen o bada du bara, men d e KALLT! Säger jag och huttrar.



Och såhär ligger dom o värmer sig då de har badat/duschat. Jeffs lilla rumpa skulle man villa nypa hårt i, men Lis rumpa har nog börjat växa ifrån gullighetsstadiet  =(  stora tjejen börjar få en snygg häck istället söt stjärt, bara en bebis kvar, blandade känslor om d.


Rajtantajtan

Här kommer en serie kissprocedur:


Thaibild

Hittade en gammal bild från Thailand då vi var dit 3 månader med Li 1 år. Allt skulle terras, så även sojafrästa silkeslarver. Nu har jag suttit o surfat om Thailand i 6 timmar, med lite avbrott för matlagning som blev sourcream klyftpotatis med lövbiff och kantarellstuvning. Mumma. Brorsan åkte till Thailand idag och ska vara där 4 veckor.



Så jävla oaktiv

Jaha, då sprang man på ångesten och det dåliga samvetet här mitt i jullovet då. Det verkar som de flesta föräldrar är ute och aktiverar sina barn såhär på jullovet. Själv så försöker man fånga vartenda minut av sömn man får (asså om mornarna, inte nu mitt i natten), härjar åt ungarna att hitta på nåt en kvart till, bara så jag ska få dra mig lite till, det är ju så jäävla skönt.

Efter allt spring med vällinglagande, filmbyten och stridutredning, så får en kackstinkande gosse mig till slut ur sängen för sista gången. Då äter jag brunch och barna får lunch. Sen, sakta men säkert börjar jag bli till människa igen. Men jag har inte planerat någon dag, utan bara tagit varje minut som den kommit, och det har varit så skönt!

Men så dyker det upp på alla bloggar hur duktiga folk varit, de har varit i pulkbacken, de åker och skrinnar o simmar med sina barn. Jag låter dem bara gå i pyjamas till klockan två och härjar att de nog ska lära sig att "bara va" ibland oxå, det är nog nyttigt d. Och det håller jag nog fast vid, men någon måtta får d va. Jag är ledig 3 dagar till, på de 3 dagarna ska jag iallafall hinna fara o simma, och d borde bli typ imorron, FÅR SE om det passar. Annars kanske lördag kväll efter jobbet. FÅR SE, annars blir de nästa vecka  =)  Tror faktiskt barnen mår bra av att inte behöva stressa iväg på nåt om mornarna, få springa i pyjamas lite längre än vanligt och titta på oändligt med TV och få lite tråkigt. Så jag försöker att inte ha dåligt samvete, tro på att jag gör rätt lixom. Detta passar oss JUST NU. Snart ska vi va ute så det dräller om det.

Själv har jag varit på thaibox ikväll, d va jättelängesen och d va så jävla kul. Sista gången  =(  Nu ska ja znarka.


Härmapa

Jeff är så impad av sin storasyster och gör efter henne hela tiden. Fick lite nippran på dem idag, så jag måsta kasta ut dem i inhängnaden. Li skulle banne mej inte ut hon, nä-ää! Efter lite hot o varningar klädde hon glatt på sig. Jag hiva ut lite kastruller, spadar, skedar o djur och efteråt fick jag höra att det hade varit SÅ HIMLA ROLIGT!

Själv så passade jag på att städa lite o plocka, tvätta, ja sånt som man gärna gör utan att någon hänger en i benet. Plötsligt gled familjen Clemes förbi på trottoaren, Fanny vart kvar med Li här så de var ut en stund innan de kom in för att hoppa hage på Lis "nya" (beggade) matta som kom från Krokens nytvättad och så fin i jul!

 


ÖÖÖÖÖÖ


Tavlan


Nu är den upphängd. Superfin! Jag älskar den där plommonlila färgen very much!

Lite om barnen

Kom på att det ju var ett decennie sedan jag skrev nåt om mina kråkor. I och med att jag knappt varit med dem så har man heller inte haft mycket att skriva om dem.  Läs om ni är intresserade, det vart lite långt.

J E F F - 06.11.2007
Under de senaste 2 månaderna då jag jobbat så har Jeff ändrat rysligt mycket. Han pladdrar på mycket, även om det är svårt att förstå vad han säger, det mesta klurar man ju ut rätt fort, men för andra kan det inte va lätt. Visserligen blev Ferrarri - Jajji, men många andra ord fattar jag inte hur han kan formulera till så olikt. Time out är fortfarande det mest effektiva för att få honom att tänka efter en sista gång innan han trilskas med nåt. Han har även börjat be om att få komma upp i famnen, han har annars inte velat bli omkringburen, men nu femton kilo tung, då ska man kånkas på, det är ju så gulligt så jag riskar lite extra artros bara för d.

Han somnar som en kratta, springer upp massor av gånger med busig blick. Och det enda om hjälper är att ta vovvo ifrån honom. Då grinar han en stund och sen när han får den så somnar han (eller iallafall ligger han kvar i sängen sin). Men att ta vovvo ifrån honom, varje kväll, två veckor i sträck verkar inte heller räcka längre än näsan är lång. Så i förrgår fick han inte tillbaka den alls, kanske därför han lade sig som ett fromt lamm igår. Usch vad energi det går åt att kvällstrassla, verkligen högst upp på min hat-lista just nu. MEN han sover ju hela nätterna nu, d tog ju bara 2 år. Han kan vråla till mitt i natten, men det är ju normalt. Dock e man ju så jävla förstörd av 2 års nattskrik så man sprättar ju upp och är påväg dit varje gång.

Annars är han en glad, busig prick. Han har ju vägrat pussats och igår så kom jag på det som jag kört med Li i alla år "du får inte"-leken. Nu pussar han en var han än kommer åt, för att han "inte får" och det är ju SÅ ROLIGT, han garvar så han kiknar. Han har fortfarande blöja, vill helst inte gå på pottan, men springer gärna och klättrar upp på toan och kissar gränsle. Skita på toan vägrar han. Kommer istället med världens nöjdaste min och säger "ha kacka" då klunsen ligger vackert i blöjan o stinker. Inte skönt eller?


L I - 16.01.2004
Li är i en himla go period just nu. Hon får belöningshjärtan nästan varje dag. Sköna diskussioner kan man ha med henne och det kommer så kloka råd och förklaringar på allt. Hon är (oftast) duktig med Jeff och tar hand om honom och hjälper honom om han behöver hjälp. Jeff går till Li om jag blir arg och hon tröstar honom med en stolt jag-hjälper-till-blick mot mig. Humorn har riktigt fallit på plats och vi har fått våra blickar och ord som vi kan börja garva åt bara genom att titta på varann. Hon håller på o skriver och ljudar, räknar plus o minus, försöker lära sig klockan, knyta rosetter.

Men imorse (läs kl. tio), bokstavlingen stod hon och häängde på min sida av sängen, hon kunde inte ens hänga i stilla. Där stod hon med benen i kors och i sär om vart annat, med händerna i madrassen. SUCK SUCK SUCK. Jeff 2 år är ju för bövelen mer självtändig än vad hon är just nu. Så jag hade jag en uppläxning för henne. Hon fick höra både att jag nog tusan skulle ringa dagis o fråga om hon kunde komma tillbaka lite tidigare än beräknat, att hon inte riktigt trivdes att vara så länge därifrån, men näää, hon skulle LOOOOVA att int nåjsa, inte säga att hon har tråkigt, att hon inte har nåt att göra etc. Hon fick även höra att om hon inte lät mig sova/dra mig ifred om mornarna nu när jag är ledig så skulle jag nog sätta min klocka på ringning och väcka henne trots att hon har jullov, inte heller d var populärt. Men jag förstår ju att navelsträngen har vuxit fast efter detta arbetspass jag haft, det är inte många timmar jag spenderat med gullisarna den senaste månaden. Påminde henne även om att vi snart är i Thailand, och då kommer hon att få dras med mig alla dagar och inte ha eget rum på 7 veckor. Så PASSA PÅ ATT VARA I DITT EGNA RUM TYP NU!


Li står och speglar sig för hon har just monterat fast svärdet som Barbie i de tre musketörerna filmen. Jeff e lite impad av Barbie och vart ju helt salig då Li strosa omkring i sin nya klänning igår. Vipps så hade hon trollat fram sin urväxta "barbie" (=prinsess) body. Och han sprang stolt omkring i den och då Chrille kom hem så sprang han och visade sig, pekade på sig själv och sa "Baaabi". Sen vart d liv i luckan då den skulle av för kisspaus och eftermiddagslur.


En underbart skön dag

Den här dagen har varit så perfekt (ja förutom lite nåjs från barnen som klättrat på väggarna). Först låg man i sängen o dega, somnade om och hejdade barngräl om vartannat till typ halv tolv. Det var ju perfekt väder för att inte få ångest för att man inte orkar lag sig ut. Fick bussig laga-mat-feeling, det var länge sen, säkert en månad sedan jag ens satte på spisen. Så jag rotade lite i skåpen, kokade upp lite pasta och stekte köttfärs och gjorde en pasta-låda i ugnen. Vart ju så satans gott och jag och barnen mumsade i oss till lunch (läs brunch). Strosade omkring, slappade och njöt av att inte ha några planer. Hemma, hur länge sen var det man fick vara hemma o fisa. Lite före tre kom Chrille hem och då fick jag åka iväg på mina ÄRENDEN!

Destination 1 var: Kortvaruboden.
Där köpte jag Marimekko tyg med löv på i grå/plommon färg, så jäkla snyggt!


Typ som detta.

Destination 2: Byggis.
Köpte lite gipsskruvar och stora styroxskivor. På styroxskivorna ska tyget nålas fast.

Destination 3: EM
Beställde nu hem den där hallmöbeln. Det kommer att ta några veckor, så den är hemma då vi är tillbaka från Thailand, full med inspiration och hemlängtan. Perfa!


Andra platser jag besökte var Sandåsens blommor och Rosenblads, är på jakt efter nya blomkrukor. Köpte dock inga. Hem och lät de blöta frigolitskivorna (som man säger i Sverige) rinna av och torka på vår varma toalett. Åt av den färdiglagade maten. Tog en powernap (hur fan jag nog behövde den efter att ha slumrat hela morgonen). Längtade tills barnen skulle gå och sova så jag skulle kunna börja på projektet.

Såg sista halvan av filmen "tigerbröder" som Li fått. Bra, otecknad film, både Li och jag börja ju lipa såklart. T.o.m Jeff vart inne i filmen och sa "pippi" och "sönder" (läs "tönne") då de skjöt efter tigrarna och träffade en stubbe som frasades sönder.

Som pricken över i:et somnade Jeff utan krackel idag. Vanligtvis kommer han ju upp 4-20 ggr och driver en till vansinne. Men idag fick han bara sova en halvtimme på dagen och fick vara uppe till tio, tydligen trött då.

Sen skar jag till styroxen, skarvade och pluggade med tändstickor + silvertejp i skarven. Efter d så strök jag tyget och sedan nålade jag fast det. Storleken blev väl 110x180 och vart riktigt najs. Nu sitter jag med Chrilles laptop så jag kan inte sätta in bild, men imorgon kanske. Har inte hängt upp den än. Men jag märkte genast hur ekot i vardagrummet dämpades med en par decibel.

4 dagar ledig till. Det var behövligt, även om jag faktiskt längtar tillbaka till leksakerna redan  =)


Lyckotårar

2 dagar före julafton så böka jag och mina syskon in oss i bilen och körde ut till Skutviken för att plåtas av Lessa. Mamma & pappa skulle få en syskonbild som legat på önskelistan lääänge. Självklart lockade jag håret och var till sminkös innan, de andra två odågorna oxå -or NOT. Det finns ju PHOTOSHOP, så jag slängde i mig en måltid efter jobbet och så kom syster o hämtade mig, jo mascara fick jag på fransarna faktiskt


Det blir en annan bild som vi ska förstora på canvasduk, men den är nästan likadan, förutom att jag och Jessica är jämnhöga på den bilden. Jättefin. Vi är jättenöjda och vill tacka Lessa innerligt för att hon ställde upp på obekväm arbetstid och gjorde detta. Så snällt!


Jävlar!



Helvete, såhär såg köksbordet ut under duken då jag tog bort duken för tvättning. Ett stort jävla jack, hur fan no d kommit dit. Jag som skaffade duken + plastunderlägg under duken på Jeffs plats, för att bevara vårt dyra fina bord i skick några år extra. Detta jack var mitt på bordet och jag STÖR MEJ!! På med duken igen bara.

Lis rum

Har ju pulat på lite i Lis rum mellan verserna. Det går jättelångsamt, men bättre sent än aldrig. Och orkar inte stressa upp mej över såna bagateller. Vet inte om jag berättat om prinsesskroneschablonerna i silver som jag gjorde på hennes vägg. Har iallafall inte tagit kort på dem. Men hon fick en vägglampa av tomten och jag monterade upp den idag. Har hundra liter guld- och silverfärg kvar som jag måste få nåt gjort av. Nu är inspirationen ganska hög, ska se om jag har tid och ork i veckan. Hoppas  =) Har 2 gardinstänger kvar att montera fast i hennes rum. Varför prioriteras hennes rum först? Själv bor man som nån annan bohem här utan gardiner i ett sovrum med 4 fönster, thank god att det där vinter o mörkt. Ska och titta på kassettrull- och lamellgardiner imorgon.


Den har jättefint sken.


Nu har jag landat

Jobbade 10-17 idag och det var faktiskt några som letade sig från snöyran in i Zeipelshuset. Nu kommer jag att vara ledig 6 dar, 6 välbehövliga dagar. Jag hoppas verkligen jag får upp inspirationen till lite hemmasysslor som ligger på is.

Var på middag till mamma o pappa efter jobbet och kom inte hem förrän kl. tio. Barnen har tagit jullovstider och det ska bli LIIITE skönt att få sova länge imorn. De sover till halv tio/tio nu, och det kommer dom nog att få göra tills vi åker till Thailand. Ja Li måste väl i någolunda tid till dagis då hon börjar den 11:e, för att gå 4 dagar innan vi åker. Mindre skönt va d ju att dom va hyperaktiva sent här idag, båda två hade svårt att hitta sömnen, och det smög sig snart fram att de nog sovit lite för länge idag på dan oxå, t.o.m Li, grr, sånt gillar jag inte då kvällstrassel hör till min hatlista.

Iallafall, så dammsög jag nedrevåningen då vi kom hem, städade upp grovköket som hade invaderats av lite för många julklappar och tvättade upp 2 nya lakanset som tomten kom med. När det var finito så satte jag mig vid datan för att spana in Desperate Housewifes avsnittet S06E10, voi perkele om det inga va irriterande att man inte hade avsnitt 11. Det kommer ut först efter den 3:e, längtar ju ihjäl förstås.

Nu sitter jag här o tittar på min lönelista som jag glömt lämna in (igen). Då blir d väl ingen lön den sista då nej. Måst till Företagsbyrån snabbt på måndag morgon så kaaanske jag hinner med. Typiskt typiskt typiskt. Braindead braindead braindead.

Kanske d blir raggsockor o mjukisar med knän hela dagen imorron, NO PLANS AT ALL!!


Ett försenat GOD JUL!

Har inte ens hunnit önska alla läsare en God Jul, men nu får d bli god forsättning och ett riktigt Gott Nytt År. Vi har inte hunnit med nåt julkort i år så det var väl därför d vart bortglömt.

På nyår ska vi på middag till Lina & Johan. Just nu känner jag att krappis inte ligger överst på listan. Men igår var jag i mycket bra skick, TROTS att jag var ut på julafton + att jag var på efterfest till Föjje, och dessutom drack jag 2 öl och kom hem halv sju. Och ändå inga spyor, bara ont i huvet. Men familjen skötte om mig och gav mig Burana och kylmask så var jag på fötter igen. Jag höll mig till endast öl hela kvällen, drack 1 grogg (eller va d två?) det är nog d, har märkt det förut, ölfyllor ger bästa, lättaste krappisen. Intressant god jul hälsning d här blev då.

Nu ska jag kast mig under täcket. Jag har fått ny mobiltelefon och den verkar ha superbra kamera i sig, så  d kanske blir bilder lite oftare?  =)  Natti


Lite trött faktiskt

Efter att ha gnuggat o kliat mig i ögonen några gånger kom jag på varför det svider. Jag är ju trött ju. For iväg till nio imorse, jobbade till halv sju, hem och åt så var jag ut till Lessa o Micke i Sund *harkel* jag menar Skutviken, viktigt de där (enligt Schauman), på lite uppdrag. Så mysigt de har där ute. Åt upp alla deras hasselnötter o drack lite god glögg, andra för i år, sättän va man e dålig på den där goda drycken.

Väl hemma igen så fick jag bara i mig en par mackor innan jag vart helt dåsig. Inatt ska jag inte gå o lägga mig halv två. Inom en timme fr.o.m nu ska jag va i säng. Bara det att jag har lite viktiga saker att göra. Men innan tolv ska d ske idag.


EN dag kvar. Även om det möjligtvis blir ett 10 timmars pass.

Räknade just ihop timmarna som ska lämnas in (imorgon?) ifall man vill ha nån lön till nyår. Runt 150 timmar på lite över 3 veckor, taste purjo emellanåt, men har gått rätt fint ändå. Tur att det är roligt, annars skulle jag inte velat vara med. Tur att Jeff sover om nätterna nu iallafall. Förra året så fick man ju ofrivillig nattvaka till på jobbet, vilket resulterade i en några veckors förkylning och 4 parallella HÄRRPESBLÅSOR. D va inga roligt. Imorgon har jag "sovmorgon", jag börjar kl. 10 och det ska bli så skönt. På julafton ska ja sova till tolv, juldan till tre. Sen jobbar jag julannandag, då vi har öppet 10-17.

Ha ju inte fixat me nå julklappar till barnen än, ha hivat o stuvat in lite ditt och datt i källarn. D ska slås in o föras till Rökkas dit tomten kommer, men jag tror att tomten bara kommer fram och tillbaka i år, så att Jeff får se vem som kommer med klapparna, men att Li inte hinner märka att tomten är mobbo.



Nu ska d dynas me ögonskydd. Nattiii


Familjen Linde/Helsing

Ännu en dag med julklappskämpande kunder är förbi. Oj vad folk handlar! Själv e man ju si sådär med julklappar. Chrille och jag brukar inte köpa åt varandra. Ibland springer jag över nåt till han som jag köper. Var tredje år brukar han komma på nån otroligt behövande julklapp till mej, sen får ja va utan i några år. Jag får nog klappar ändå, mamma e jättebra att förse sina barn och barnbarn med en massa paket  =) 

Barn tycker ju om paket, kanske inte ännu i Jeffs ålder, dryga 2 år. Ett räcker, kanske två. Medan en 5-6 åring skulle kunna sitta och öppna hundra stycken utan att tröttna. I fjol fick Li ett Nintendo DS, vilket var ett superköp. I år finns inget speciellt hon skulle behöva. Men hon önskar sig ju dessvärre en massa massa grejer. Barbie och tillbehör, Bakugan-, Ben 10- och prinsessgrejer, pyssel, filmer. Ja hon e verkligen mångsidig hon där flickan.

Vi har ingen julkalender hemma, men däremot har de var sin julstrumpa som fylls med ett stycke grej varje natt. Det är nissarna som fyller dem. Jeff fattar ingenting, men Li brukar se till att hans blir tömd. Men det där ha:andet är mer en önskan, när önskan väl gått i uppfyllelse och man får nåt i 24 dagar, så är det inte så roligt längre. Idag t.ex låg fortfarande dagens grej kvar där då jag satte dit morgondagens. Li är inte van att få grejer, hon har inte det där måst-ha-begäret som många barn har så starkt. Visst kan hon fråga efter och önska sig saker. Hon har många egna pengar i börsen och önskar hon sig nåt så starkt så brukar jag säga att om hon så gärna vill ha det så har hon råd, nä då e d inte längre lika viktigt. Sparsam.

Sååå i år så blir det lite komplettering till hennes nya intresse (hur långvarigt?) barbie som gäller. Häst, bil, docka, och lite annat som står på hennes önskelista. Till Jeff skulle jag velat ha Playmobils bondgård, men när man inte handlar i tid så blir man utan. Slut. Ska höra med Lekplaneten. Han äälskar ju djur, traktorer o hus. Det är den han tittar på i leksakskatalogen. Annars kan han få den i efterhand. Spelar roll. Han kommer ändå att sitta o leka med sin nya brandstation med kombradio hela julaftonskvällen.


Här e bilderna vi skickade till Thailands visums ansökan. Tog ju hemma, orka släpa hela patrasket nånstans i dessa bråda tider, näähää.


Vi klipper våra pannluggar efter Thailand, min hålls så bra uppe med hårband nu då den är lite längre, och i Thailand vill man inte ha nå hår o isolera pannporerna. Li säger att hon oxå vill ha håret som jag, så kommer folk att säga "titta där, det där måste nog vara mamma och dotter, se vad de liknar på varann". Hon e i så himla härlig period just nu, hon får belöningshjärta varje dag och trilskas inte alls. Däremot e hon i en känslig fas och tar lätt till lite tårar, men det är ju full förståeligt då mamma e borta hela tiden. Men snart ska vi vara tillsammans alla dagar, lääänge.

Här om morgonen då hon steg upp så kom hon leendes mot mig, kramade mig, tog i mitt hår och sa att jag e så fin och mitt hår e så perfekt. Jag vill bli som du när jag blir stor mamma, jag älskar dig. Asså hur gullig får man va.

Om Jeff så har jag inte så jättemycket att säga just nu förutom att han e duuuuuuktit envis. Herregud, finner inga ord. Men gullig, d e han så jag måst nypa han i kinderna.


SNÖ SNÖ SNÖ

Man har väl plogat.
Ja asså inte jag. Råkade springa på han som brukar ploga Hotell Esplanads parkering, han skulle ploga vår parkering oxå "om han orka" och de gjorde han TACK OCH LOV! För vi har ingen snöskyffel ens. Chrille tycker det är onödigt att införskaffa en sån nu då det bara snöar såhär mycket några gånger, och så far vi ju till Thailand bla bla bla. Asså snacka om att redan vara trött på att va husägare. Så man ruttnar på att lyssna.




Men han sopade av bilen. Det tycker ja va duktigt, för jag kör jag, som den står, lossar bara på vindrutetorkarna och så startar jag. Sen flyger d stora flak snö på bilarna bakom, eeh, int så klokt kanske...

...men vafaaan, han glömde sopa av min cykel.

Asiga snöyra, men nu e d vackert vitt. Oj va ungarna kommer va glada av att få vara ute o leka imorgon på dagis/parken. Nu e d 3 dagars arbete kvar. Ledig på julafton faktiskt, brukar alltid jobba då, men inte i år. Så jag kan komma till fasters årliga julkaffe "i tid" i år.

Nu e klockan tjugu i två, kanske man ska gå o lägga sej då. NATTI


Det finns goa människor

Den här fick vi av Maja & Peter från Närpes. Ett lite finare diskmedel  =)  asså de ger ALLTID så otroligt genomtänkta gåvor, och de har ALLTID med något då de kommer till Åland. Li fick t.ex en sån där plastad Marimekko hakklapp en gång då hon va bebba, den användes febrilt en hel Thailandsresa som varade en par månader. Den kom väl till användning kan man säga. Nu undrar ni säkert vem faan Maja & Peter är.



Jo det började som så att Maja & Peter köpte en taxvalp av mamma o pappa för tyyp 20 (??) år sen. Rabbe hette han. Sen kom Peter o jagade rådjur till Åland med Rabbe varje år. När Bianco fick sin kull för 5½ år sedan så köpte de en valp av oss, Baccus. Rabbe finns nu inte mer, men Baccus kommer och hälsar på varje år och han e ju så JÄVLA gulli. Piper alltid glatt som nån bebis som om han kände igen mig.

På den vägen är det. Och de kommer alltid ihåg oss då de kommer "grattis till bebisen", "lycka till i nya huset". Så rara, jordnära människor. Jag vet att Maja ibland läser min blogg. Hoppas att hon läser det här oxå  =)  TACK för att ni kommer ihåg oss.

Otroligt hur de (iallafall Peter) kommer varje år, att de hållit kontakten så bra, trots att de "bara köpte en tax". Pappa brukar även han åka dit, men då på älgjakt. Vem åker och hälsar på sin hunds uppfödare lixom? Sover där några nätter o drar några kalla till maten o en liten kvällssup  ;)  jag tycker bara det är så HÄRLIGT. Men jag förstår att de vill hänga hos min mamma o pappa, för där kan man vara sig själv och dit är alla välkomna, så har det alltid varit.


Inredning

Den här ska jag beställa:

Vi har ju en garderob med dragdörrar i hallen (som är full). Som gäst känner man ju "var kan jag hänga jackan", då man inte gärna går i andras garderober. Så på denna kan man hänga sin jacka som man använder "just-nu" och inte alla olika sorters väder-jackor som man lätt blir att ändra på i detta ovissa klimat. Även barnen borde räcka upp till krokarna på denna oxå.

Av vad som bl.a återstår på "måste"-listan INOMHUS är:
-platsbyggd sittmöbel med förvaring i, till hallen
-hängare/hatthylla till grovköket
-soffbord
-köksstolar
-mediamöbel
-gardiner till alla rum utom Lis (håller på där faktiskt, har fått upp EN gardinstång i fittgipstaket)
-TV
-väggbonad till vardagrummet så man kan vistas där utan att viska, allt ljud STUDSAR kan jag säga
-tvättnedkastskåpet vet vi ännu inte riktigt hur vi ska göra med. Funkar ju som bäst nu då det bara är ett hål, kasta på håll går lite för skitbra för att vi ska skynda på den konstruktionen.
-schäslong till TV:n på övrevåningen
-taklampor, vi har endast i vårt rum. Köpte en skitsnygg plafond idag på EM för 145 EURO, vitto va dyr. Men så går d när man inga köpt någi på 2 månader. Den ska till hallen.

Och sen e d ju lite möbler som ska bytas ut i barnens rum, men det är komplett för tillfället, så det är ingen brådska. Och klart blir ju aldrig ens hem. Men jag vill ha det mysigt typ NU. Bussigt kalt o omysigt utan gardiner. Och gardiner till sisådär 40 fönster kostar ju inga bara ETThundra. Så det gäller att veta vad man vill ha, för dom lär bli långvariga där sen.

Funderar på gråa lamellgardiner till burspråket nere:




UTOMHUS återstår ju allt, bl.a:
-utebelysning, kolsvart e d på baksidan
-målning av huset sker typ i maj, beroende på vädret
-staket mot vägen ska byggas i vår oxå
-trädgården är ännu oplanerad, vill ha mestadels terass

Nä nu hörni e d gonatt. 10-17 imorn. D börjar bli gäng i butiken om dagarna nu. Skönt att va ledig ännu en kaos-lördag. Men det kliar redan i mina göra-paket-fingrar. Tjingelong!


Min dag och lite möbelsnack

Li har sovit hos kompis inatt. Jag har sovit som en gris, asså bra. Ledig dag idag och den har varit ungefär såhär:

9.00 Jeff vaknar, Chrille är redan uppe och jag somnar om
11....nånting, Chrille åker till Cikada, Jeff blir hemma. Men jag slumrar om. Jeff lämnar nu och då Fåret Shaun filmen och kommer med lite grävmaskiner och dylikt till sängen, kommer under täcket i "kojan", Bianco bökar lite brevid mig. Jag bara ligger o njuter vaken/sovandes om vartannan, av att inga ha nå planer, bara vara. Trött någe nittons.
12.15 så börjar jag pina mig till liv. Jag tar av mig ögonmasken och tvingar upp mina trötta ögon. Barnstackaren måste ju få lunch, och jag brunch.
12.30 masar jag mig upp och lagar lite käk. Fy fabian va trött! Jeff äter som en varg och jag skulle helst krypa in under täcket igen.
12.45 kommer Chrille hem igen.
14.00 får Jeff sova på balkongen, jag hoppar i duschen och bygger en eventuell plan på att ta mig ut o kika på någon ensaka julklapp.
14.30 kommer jag mig iväg med bilen. Får 2 klappar köpta, for o kikade på lampor och hamnade slutligen på EM där jag fick med mig 2 broschyrer hem. En för mediamöbler och en med hallmöbler. Fann ÄNTLIGEN en lösning som skulle passa perfekt i våran hall.

Chrille säger ju att "huset är klart", han har noll intresse och orkar inte med alla "problem" som hela tiden dyker upp i samband med allt man gör, så jag har fått allt i mina händer. Skönt på sätt och vis, för han va ändå sån spärr  =)  så nu ska jag beställa hem den där hallmöbeln, och planera lite vidare på den där mediamöbeln, kanske jag borde beställa hem ett par köksstolar i samma veva medans han e såhär passiv, så får vi d gjort.

Såfort jag varit ledig och får sova ut så börjar inspirationen flöda. Vänta bara tills efter nyår då man inte jobbar 9-10 timmars dagar 6 dar i veckan, då jävlar ska jag få nån bukt på det är hemmet! Det har stått stilla i 2 månader. Om inte innan så efter vi kommer från Thailand så lär det ju finnas ork o inspiration  =)  iallafall från min sida, hoppas jag.

18.00 hämtade Li och for på middag till mamma o pappa. Asså pappa kan INTE laga äcklig mat. Han borde vara viltkock! Där blev vi sent, vi var inte hemma förrän lite i elva. Jeff däcka smiiidigt för en gångs skull. Ska försöka få in lite jullovsrutiner med sovmornar nu, så man inte behöver stiga upp så tidigt. Asså snart far vi till Thailand!


Beggade kläder, en extra inkomstkälla

Nu har jag fått slut på mina högar med urväxta kläder. Hade 4 hyllor i garderoben med kläder. Jag är så glad och överumplad av summan så jag måste dela med mig, för att inspirera andra.

Första sorteringen
brukar gå till så att jag plockar ut kläder som har ett "märke", ss. Me&I, Timberland, Adidas, DKNY, Gant, GAP etc. Många av dessa kläder är redan köpta beggat för en billig peng. Men jag säljer dem vidare för jag vet att det är många som struntar i att en collegetröja är lite tvättad, men det är lite kul och extra att ha ett märkesplagg som t.ex Gant. Dessa kläder säljer jag på nätet, Huuto.net och Tradera. com

Andra sorteringen är Bettans Bod. Där säljer jag även grejer och leksaker som barnen växt ifrån. Li brukar själv välja ut och så får hon ju en peng för det hon säljer, och det triggar henne till att sortera ut sånt som inte riktigt tillhör favoriterna. Detta är bra, för då får hon även in foten i pengavärlden och hon är sparsam och använder sina pengar klokt. Oftast på sånt som hon verkligen vill ha. Vi köper sällan grejer "bara sådär". Så är det något hon verkligen vill ha så kan hon plocka ut pengar från sin "hjärtasamling" där ett hjärta är värt en euro. (Det blir dyrt i denna period då hon är rätt så problemfri att ha att göras med, hon får ju hjärta nästans varje kväll! HJÄÄLP!)

Tredje sorteringen är till hjälpande länder. I år gick många många lådor till Lettland dit det gått många hjälpsändningar. De fick så mycket kläder o grejer så de inte fick rum med mina sista lådor jag hade sparat. Någon som vet nån som är påväg med hjälpsändning och har rum med lite vinterkläder så säg till!

Fjärde sorteringen för jag till Emmaus.

Där emellan kan jag ibland vara snål på vissa plagg. Ett praktiskt omtyckt plagg jag fäst mig vid och inte vill sälja  ger jag hellre till en kompis barn, jag vill hellre att någon jag tycker om får använda plagget, än att jag får 10 EURO för det av någon okänd. Sen brukar jag få tillbaka plagget igen och då avgör jag om det ska säljas, eller åter igen lånas ut  =) hehe. Jag tycker lite om barnkläder jag!

Såhär gick det i höst:
Bettans Bod 10 dgr i september: 240 EURO i handen
Bettas Bod 10 dgr i november: 230,50 EURO i handen
Nätförsäljningen gav 334 EURO

Alltså, summa sumarum har jag ju "tjänat" över 800 EURO på garderobsrensningen för hösten. Har dessutom  3 kassar med sommarkläder som går till försäljning i vår. KUL KUL!!! Nu kommer ni att säga att jag är DUKTIG. Visst, men det handlar ju om intresse oxå. Jag kan hålla på o stryka Bettans kläderna innan de ska hängas upp där till försäljning.

KÖP BEGAGNAT - Du kan få billiga, fräscha, kvalitetskläder till samma pris som nya, och dessutom få pengarna tillbaka då barnen använt dem klart. Jaja, jag är ju cp med tvätteriet sen oxå, sorterar som en tok, klorerar o  håller på. Jag gillar. Mitt intresse. Punkt slut. Chrille försöker döda mitt älskade intresse, men han kommer inte att lyckas! =)


Vitt ute


NÖÖÖÖ! Utbrast Jeff då första snön fallit.

Li hade ju givetvis hunnit berätta för honom vad det vita var som låg på marken, och vipps så hade han stövlarna på och ut i pyjamas o känna. Sen full galopp iväg från pappa. Nu e han snörvlig och har varit hemma från parken idag. Knappast pga av detta, men han står ju o hänger i den där dörren för jämnan i blöja fast. Ni förstår varför vi har galler va? Dörren går inte att låsa in ifrån. Många undrar om det är för hundens skull, haha. Näää, hon e ju lydig hon. Det är för JEFF!

Happening!

Äntligen har man nåt att skriva om. Jag har varit på Lis JULFEST. Jätteduktiga var dom. Hon hade på sig sin nya klänning som mommo köpt. De är endast 2 st tjejer i förskolegruppen så båda fick vara lucia, gissa om hon va nöjd för att hon fick gå först. Hon måst ha fått den där rampljusfeber-genen av sin moffa.


Jeff satt still första kvarten, sen börja d stritta i benen och Chrille måsta gå o leka med honom i ett rum. Kolla Li på gruppbilden, himla passande med ögonvitor till sin svarta finklänning.



Skrämmande lik sin mor, borde fixa hit nån bild så ni får jämföra från då jag gick på dagis.


Mitt hjärta slår

Jag är vid liv, iallafall så slår mitt hjärta, men hjärnan verkar ha tagit lite för tidig semester. Jag är helt groggig o trög. Igår skulle jag fylla i ansökan om visum till Thailand. 4 papper skulle jag fylla i och plötsligt så är Li född år 2007 och Chrille heter Helsing i efternamn, Jeff fick mitt passnummer... OMG, 12 rader var jag tvungen att tipp-exa.

Idag dunkar det bra i mina fötter 9½ timme jobb utan stödstrumpor, 30 minuters sittpaus på lunchen. 4 timmars sömn inatt. Jeff varm o pippi örat imorse. Skippade träningen idag. Orkade knappt äta då jag kom hem. Rasade ner i sackosäcken mitt mellan Molly Mus o Ben 10 (en på bärbara DVD´n o den andra på TV. Jeff kom inte upp en gång då vi lagt han. Nu tappar jag upp ett bad. Sen ska jag skype:a me Djörmani-Sandra.

Jag återkommer då styrkan funnits.

Till alla leksaks-julklappsköpare, varorna går som bara den, flera som redan är slut hos leverantören. Köp klapparna NU, det blir mer och mer kaos varje dag. Själv har jag inte köpt en enda julklapp. Hoho. Baddax!


Utgång

Igår vart man lite på suupen. Men jätte lagom och lyckad fylla, om man kan säga så. Inga sten o odräglig som jag har en tendens att bli alltsom oftast.

Var till Linda på "sexparty" först. Alla hade med sig valfri ost, jag hade mustapekka, yamm. Sen så hade hon ju lagat massor med goda snittar o hemlagad tryffel. Sjukt gott! Så gott så man va poppmätt o inte orkade äta ostbågar o chips som plockades fram i slutet. Då e jag mätt  =)  o öl klämde jag ner några stycken. O slutet vart på Arken. Dansa hela kvällen med Jenny. Kul!

Som en bekant sa då jag träffade henne på stan o sa att jag hade svårt att sova om nätterna.

-Har du inte varit ut på länge?
-Nä
-Du sku borda ta dig en fylla så du blir lite sliten, då sover du bättre.


Haha! Bra sagt!


Thailand 2006


Såhär kan man ju å klä ut sig. De där trosorna som e på huvet kastade jag ur hennes troskorg förra veckan, snacka om långlivade, 3 år lixom.
****************************************************************


På dessa bilder är Li exakt 2 år och jag minns att hon var så lätt att ha med. Asså jo trotsig, men man kunde lita på henne, inga smet iväg o gjorde fanstyg, lydde o fattade att man inte skulle gå nära vägen etc. Jeff är int RIKTIGT på samma nivå kan jag säga  =)

Här kommer en massa massa härliga bilder då vi var till Thailand 2006


Här käkas d kycklingvingar för fulla muggar.


                      
Time out kan behövas även på beachen. 2010 blir det mer trångt på moppen.


                      
Thaiwhiskey. Saknar Som Tam Thai! Som är en kall, fräsch papayasallad.



Såhär kan man ju å dyna



Li fick bra kontakt med städerskorna då vi bodde precis intill deras "kontor".





Natalie och Li. Lina o Johan var på semester samtidigt, givetvis möttes vi upp.



Li ombord på en av Star Cruisers båtar.



De har väldans svårt att låta vita småbarn vara  =)



Det här är den absoluta favorit Thaibilden jag har. Pepparkaka efter en och en halv månad. Susanna kom och hälsade på 1 vecka, och kommer att vara i Phuket samtidigt som oss denna gång, så vi ska nog hinna sooola ihop.

Det är bara 5 veckor kvar.


Lis tur

Lotta, mesmamma! Sug på den här då! D här e gjort nu d, o d gick bra. Vågar inga riska igen. Själv skulle jag utan problem gå, men inga barnen. COOLT va d iallafall. Tur att d finns på bild, för d lär inte upprepas. Ett tag efter att vi varit dit så läste jag på nyheterna att en flicka blitt ihjälbiten i huvet av en tiger då de skulle fotograferas tillsammans med den, i Kina. Dessa bilder är tagna i Kanchanaburi, Thailand bland lösa tigrar. Riktigt häftig känsla, går inte att beskriva.



Li 2 år klappar en livs levande tiger. De satte henne t.o.m gränsle uppe på magen. D va väl lite väl ändå. Men sjukt häftigt. Synd att hon inte kommer ihåg det.


LÖÖÖÖV


Asååå

Idag var en mycket bra dag

Jag har varit på bra humör idag. Pigg o alert! Fick ju sova hela natten inatt, inga paketeringar. Glömde att ta på mig stödstrumporna imorse, hade igår för första gången och vilken skillnad! Benen kändes så mkt lättare. Nu är de tunga och dunkar. Måst komma ihåg dom imorgon, jag har ju trots allt passerat halv-tröskeln till pension...som kära svägis uttryckte sig idag (då jag hade tur och stötte på henne på blodgivningen  =) har man inte tid annars så är ju var sin brits med slang in i armvecket ett bra ställe att diskutera).

Kom hem från jobbet halv nio. Då for Chrille o träna "hej hej" och så skrev jag önskelista till tomten med Li, var in o pussade på Jeff, han höll precis på att somna, han orkade bara öppna ena ögat o säga "mammaa", sen börja vovvos svansen sakta gnuggas mot snoken. D tar på att vara på Öppna fs + parken.

Nu e jag trött. Ska ta mig ett bad o sen gå o lägga mig INNAN halv tolv idag. Hoppas jag int blir pigg innan d bara.


En pinfärsk tröttibild. Och ja sedär, lite rynkor har smygit sig fram såhär vid halvvägs till pension!

Igår, idag, imorgon

Igår kopplade de vattnet i köket. Nu behöver inte Chrille diska för hand i grovköket längre, och jag behöver inte gå dit och hämta kaffevatten. Det här borde folk måsta gå igenom för att uppskatta faciliteterna längre. Bara att få blöta disktrasan i samma rum som köksbordet är ju lyx!  =) Vi var 8 veckor utan vatten i köket, man vande sig till slut. Våra eluttag är inte ens kopplade vid köksbänken eftersom det inte är kaklat. Så tekokarn o brödrosten står snällt på golvet, och Jeff har INTE, satt nå bilar i rosten ännu.


Här e vår fina planmonterade diskbänk från Franke. Våran underbara Mora Izzy C++ kran med kolsyra.


Här e patronen, i skåpet i grovköket. Hål genom väggen till köksskåpet så kommer kolsyran dit. Suvve!


Idag har jag och Jeff varit på Öppna förskolan  mellan ca 10-12, sen cyklade jag iväg med honom till parken för att cyla vidare till Rödakorset för att ge blod. D va ju kö, men efter att ha uttalat sig högt om att man ska på jobb kl ett så bytte snälla fabbon brevid mig nummer så jag fick nummer 12 istället för 15, i och med det kunde jag trava in på jobbet endast 5 minuter försenad. När skulle jag ha kommit på jobb om jag måsta väntat 3 nummer till?? Förmodligen mitt i kaoset, med arga, hungriga kollegor. Ska nog sätta dagens ros i tidningen. Man ska ju inga anstränga sig då man silats på nästan en halvliter blod, men där stod jag idag och reppade i legolådstravar på högstegen en par meter upp. Gick skitbra d.

Imorgon blir en lång dag, jobb 9 timmar, hem o käka o sen är det meningen att jag ska orka på träning efter d. Får se hur d går me d. Camilla bad om mina arbetstider tidigare. Men det är ju nästan bara arbete, så det är ingen idé att skriva upp. Den lilla tid jag är ledig orkar jag ändå inte göra nåt. MEN på lördag är jag bjuden på partaj. Och snart är ju julen här och sen har jag tid med vänner igen innan det är dax för avfärd till Thailand den 18/1.


Trött och osocial

Här jobbar man arslet av sig, vilket är kul. Vad som inte är kul e att man tar jobbet med sig hem, jag gör julklappar och är i lagret och letar varor nätterna igenom. Jag KAN INTE SOVA! Nu har jag sovit hackat 7-8 timmar totalt de två senaste nätterna. I förrgår natt somnade jag först vid halv fem på natten, hade då legat o snurrat i flera timmar. Inatt somnade jag rätt bra, nåt efter midnatt, men sen vaknade jag vid tre, o då va d kört, för då var det dax att hämta lego o slå in paket igen. Jag är så trött. Orkar inte träffa nån, vill bara stupa i säng då jag kommer hem, idag lyfte jag mig själv in i bilen och satte på autopiloten till träningen. Vilket jag inte ångrade när man väl var igång, skitkul såklart.

Nu har det skitit sig med vår spegelpanel som vi ska ha hit upp på väggen på övrevåningen, det tog musten ur Chrille, fy fan va han HATAR d här huset nu. Så det blir nog panelfritt några månader till nu.

Nej fan, bitterfittan här, jag går o lägger mig. Ny dag imorn. Natti.


Julbord

Idag bjöd svärmor Runa oss på julbord på Nautical. Å gott!!! Chrille och hon käkar ju lunch där alla vardagar och i fredags var jag och Li med. Innan vi gick så pikade hon "jaa, nu är det ju mat på kvällen och då tänker jag OCKSÅ klä mig lite finare". Haha, pedagogiskt. Såå, jag kände mig tvungen att lämna munktröjan hemma. Li skulle prompt ha på sig sin julfestklänning med tillbehör och då fick ju även Jeff ta på sin fin skjorta.

Maten smakade gudomligt som vanligt och man påta i sig lite extra av allt, speciellt efterrätten. Barnen åt oxå, speciellt efterrätt. Och när vi steg upp därifrån tittade jag på klockan och kom då fram till att Jeff suttit i den där stolen i nästan 2 TIMMAR, snacka om rekord. Killen börjar bli stor  =) 


Lycklig över att få ha sin nya klänning som mommo köpt.


Mat i alla dess former och färger lassade den här mannen in.


Runa och jag


Chrille ber.



Förberedd.
När efterrätten var slut och magen mätt kom det fram lite mutor. Traktor först, sen tåg...



...och så vovvo o tutten förståss.


Här måkas d in dessert.


Poseringsdax



Jävligt mätta rullade vi ut i tron om att detta var dagens sista mål. Men nog fan hann man bli hungrig igen no. Nu ska jag lägga mig innan kl. ett. Imorgon är det julrushsjobb =)  kul.


Nähä

Ser ni inte hur långt jag skrivit och inte en endaste har svarat. Mina läsare äter tydligen inga mackor. Måst väl gå och ta en nattmacka bara för d.

Mat enkät =)

Jag är en riktig smörgåsoman. Jag äter många per dag. Folk har sina favoritsmörgåsar, vissa pålägg passar bäst till det där brödet etc. Jag äter t.ex helst tunn tunna skivor kalkonkött på långsamofinsemlorna, men det går även bra med prickikorv och ost, men inte bara prickikorv och inte bara ost. På rostat reissu mies ska det vara prickikorv och ost (och det ska sättas på snabbt medans brödet är varmt så påläget är sådär mjukt o halvsmält, medans det ska vara endast ost på limpor. Och givetvis en massa smör under dessa underbara pålägg!  Hahahaha, SMÖRGÅÅS.

Ungarna äter det bröd som finns, men har även sina favoriter (inte Jeff ännu, han äter det som bjuds på, försöker variera så han inte ska fastna vid samma. Även han diggar även reissu mies surbröd). Lis favorit är "bamsebröd", sånt där runt ljust bröd som säljs i långa tuber, som det står "lika mycket fibrer som i mörkt bröd" på plastpåsen BULLSHIT. Stackars de som går på det och tror att de äter nyttigt, ljust bröd. Men vi köper hem det ibland. Vad vi alltid har hemma är reissu mies, och det vill hon ha med prickikorv. Men är hon hos mommo o moffa så äts det med tunn tunna kalkonskivor. Vitt lim-bröd (franska, vitt rostbröd), som jag kallar det, för det blir som lim då det blandas med vätska i munnen, tarmarna och magen, existerar aldrig i vårt hem. Det är gott, det tycker jag, men det får de säkert på dagis o i skolorna så det behövs ej serveras mera lim hemma. Jag kan köpa trekantsmacka och njuta i bilen nån gång, för jag börjar inte nåjsa om att jag måste ha det varje dag.

Då jag en gång i tiden jobbade som barnvakt hos en familj så älskade jag deras vita Jätterasker med endast smör, mums! Vågar inte ens köpa hem!


Länge sedan jag hade en enkät.
Svara gärna! Kopiera frågorna och klistra in, så svarar du efter varje fråga.

1) Vilket är ditt favoritbröd? Och vilket pålägg ska det vara till?
2) Vilka andra smörgåsar (bröd+pålägg) tycker du passar ihop?
3) Om du har barn. Hur äter helst den/de sin smörgås?



Såhär desperat kan man pina det sista ur den stackars oststumpen, för rostat surbröd med endast pricki korv går ju inte heller!


Det här har min svägis karl lärt mej, man ska hyvla osten från kortsidan, då får man ju minsta resterna. SMART!


MMA bilder

MMA är förkorning av Mixed Martial Arts. Men jag kallar det brottning  =)


Här är Malin under, jag överst...


...hoppsan så d kan gå.








Malin o Jukka. Man måste hälsa innan man attackerar.

Det ser mest ut som om man försöker slå knut på varann. I tävlingar sen så får man ju slå också. Men det gör vi ju inte här. Bara olika tekniker och "rullar" på mattan. Det är faktiskt kul, men jobbigt och slitsamt för kroppsdelarna.

Jobb, simuppvisning och träning

En riktigt smetad dag har det varit idag. Nu ska jag bara blogga, sen jävlar e d nattidax, totalt färdig e jag. Jobbade 10-18. Hem o kasta i mig mat och på Lis simning som började sju. De skulle visa upp vad de lärt sig under terminen. Och jestanes vad duktiga de var!


Här dyker hon under en av ledarnas ben, asså det är svårt att simma nedåt, och säkert ännu tyngre o svårare då man bara är 5 år. Gulle.


Här har hon precis gjort frihopp från pallen, d vart nåt "spratteldocks"-hopp med megaplask


Frisim 25 meter. Hon valde dyk.


...men tyckte visst hon höll på med nåt annat där på vägen, svårt att koncentrera sig kanske. Plötsligt låg hon på rygg o flöt o pratade med nån kompis där mitt i banan, haha. Förra gången hade hon simmat 175 meter. D vet inte ens jag om jag klarar, herregud!


Linn & Li

Medans uppvisningen var i full gång så smet jag iväg, Malin och plockade upp mej för ett träningspass MMA. Vi var båda lika loja och osugna. Men väl där så sprudlar man av energi. Kul! Jag avbröt dock träningen de sista 10 minutrarna då jag givetvis skadade både knä och tår, alltid nåt. Varför började man inte med det här när man va tjugo o hel, istället för tretti plus o trasig.  Säkert bättre imorn.

Inte nog med detta, för att "varva ner" (haha sure) så dammsög jag huset då jag kom hem. Nu ska det bli såå skönt att krypa under täcket. Ledig 2 dar. Mmmm.


Man blir slut av att vara i parken

Nån som inte riktigt vill vakna.




Jeff har måsta haft regnkläder på sig nu i 2 veckor, men idag äntligen kunde han använda sin nya halare som mommo köpt. Har dock ingen bild på den, men d kommer. En halare som matchar den limegröna mössan. Han e så söt då man dimper av honom där vid parken, han älskar det verkligen. Idag var vi till Öppna Förskolan på förmiddagen och parken direkt efter. Det gick liiite lättare att lägga honom nu ikväll. Ska skriva om hans läggnings fasoner en annan dag. Nu natti.

Kära tomten....

Li håller på och skriver önskelista...


Kan ni tyda?


...helt själv. Undras vad hon ska göra med barkbitarna.

Själv skulle jag skriva handduk, gardiner etc. Haha, kul.

Vad är detta?

Denna kom hem idag, platt som en pannkaka. "Medarna" är böjbara. Men vad är det? Fundera lite.... Svar kommer längre ner på sidan.
Ulle eller nån annan som har sett en live får inte svara  ;)




I
I
I
V




I
I
I
V




I
I
I
V



Har du kommit på nåt smart svar nudå?



I
I
I
V



I
I
I
V




I
I
I
V




I
I
I
V




I
I
I
V




I
I
I
V






Jammen en FRUKTKORG!!!

Så himla fin. Helnöjd är jag. Har glömt att fråga Chrille vad han (som är emot allt man köper) tycker  =) Vi hade ju ingen fruktkorg alls från tidigare.


Syskon

Jag ser INGEN likhet mellan dem. Ena parktanten sade att hon tyckte Li liknade på sin faster  =)  och på mej. Jag tycker själv hon liknar på mej mest, Jeff ser jag ingen likhet till mig alls. Men han har definitivt Chrilles näsa och mun, öronen vete fan var kom ifrån. Intressant d där tycker jag. Usch va gulliga dom e.


Här e två trötta barn.


RSS 2.0