Helvetes jävla ryggsatans skit!

Imorse kände jag mig sämre än hon, gamle Agda igår. Hade svårt att ta mig upp ur sängen. Efter en natt med väckning såfort man skulle svänga på sig påmindes man av en inre röst "kom ihåg att du  har JÄVLIGT ont i ryggeeen, du måste vända dig försiktiiiigt". Helvete.

Li sov till 10.05, dvs 12,5 timmes sömn, förbereder hon sig för resan mån tro? Jag har krypit längs med golv och klättrat för dörrkarmar här idag morgon. Drog en stretchövning och lämnade Li till dagis. Precis när vi kom dit skulle de in och äta lunch, det kändes ju bra...*suck*. Att gå och stå gör gott för ryggen. Men jag blir så förbannat trött när det ska ta så ont, det är en hel vetenskap att lyfta Bianco ned- och uppför trappan när det är pissdax, och inte tala om att duscha av henne av allt sand och skit som fastnar under hennes låga mage. Allt som går att göra ståendes eller gåendes är okej. Men skämta inte ens om att jag ska plocka upp nåt från golvet.

På lördag ska man dras med backpacker ryggan, tur som vi har så kör snälla Caj oss till Arlanda, sen är det bara att checka in skiten. Skulle helst av allt vilja bryta ihop och gråta och tycka synd om mig själv. Men biter man ihop och kämpar så skuffar man det lixom åt sidan, och då existerar det inte, iallafall inte för stunden.

GE MIG MORFIN!

Huuto och jag

Turkietresan närmar sig, och jag ska strax sätta mig ner och göra en checklista och se ifall nåt behöver göras innan lördag. Eftersom sparkontot nu är länsat och lönen är slut. Så nu har jag units till försäljning på min kära clixosida, där pengarna konstigt nog bara ökar, och så har jag satt lite mer kläder till försäljning på Huuto, galningarna betalar ju vad som helst för lite tyg. Och när sommaren är över ska jag hyra bord på Bettans Bod, jag vet att jag har pratat om det LÄNGE nu, men jag ska verkligen göra det i höst. Rensa i allt det som man vill behålla, fan va svårt det är det där...fast det känns ju bättre när man får betalt.

Till alla: jag kommer snåla på mobilräkningen under semestern och inte svara ifall ni ringer sen. K r a m

barn-vuxen-gammal-barn

Det tar ungefär 5 minuter för dem att gå från Zeipels ingång till dockhörnan på Dillen. Bakom kassan som jag står hör jag när de går förbi: "skulle vi kunna få en stol, var har ni dockorna nånstans?" In kommer Agda 98 och Berit (dotter?) 65 år. Jag rusar in till Robert´s och hämtar en stol till gamle Agda som har så svårt ti å gå och stå. Väl kommen tillbaka till dockhörnan och gamlingen sitter ner förklaras vad som önskas.

Agda: -Jag vill ha en docka, men inte en sån där babydocka. Jag har önskat mig en docka att leka med ända sen jag var liten, men jag hade 8 syskon, så inte hade vi råd med nå leksaker, utan var nöjda om vi fick mat och kläder. Men nu har jag fått pengar av en, som sa att jag skulle köpa mig nåt som jag alltid önskat mig. Och då vill jag ju ha en docka!

Gamla e så gulliga, de blir som barn på nytt. Hon var dock ej 100% nöjd med den fina dockan jag erbjöd.

-Hon ser nog inte riktigt ut som jag tänkt mig. Hon här kan ju int blunda, och så har hon int lockigt hår...

Hon skulle ta sig en funderare.

Efterlysning

Jag saknar min plattång och Li saknar sin ljusblåa Adidaskeps. Plattången kan ha varit borta hela 2007, men kepsen var här för en par veckor sen iallafall. Någon som vet var de kan finnas?

Dement

Härligt med regn

Regn och åska! Det är så härligt, sålänge man får hålla sig inomhus asså. Och det verkligen öser ner, naturen mår bra nu, och höstens kommande svampar, åååh, mums kantarellstuvning säger jag bara. Li tassade in och väckte mig imorse, jag var bergis på att klockan var runt 7, med tanke på hur trött jag var och hur mörkt det var ute. Men jag måsta ju upp o pissa, kikade på klockan 9.15!!! Va i... Okej, du FÅR stiga upp Li. Lite barnkanalen och frukt-frukost innan dagis.

Trots att det bara är ett fåtal hundra meter till hennes dagis valde vi, eller rättare sagt jag, att ta bilen. Fan det sprättar ju upp vatten på vaderna när man går, även om man har paraply. Och dessutom äger jag varken regnkläder eller gummistövlar, skulle jag äga d, så skulle jag nog ha gått...för det gjorde väl du Camilla??? Drog på dig galonerna och gummiopjukksen och traskade iväg med en lika glad Samuel. Skulle INTE förvåna mig.

Vi tog var sitt paraply och gick till bilen, tur fan va d, för trots att vi tog paraplyerna så va vi blöta. Kör mot dagis...Wäktargränd avstängt, ja just ja, de gräver ju där, parkerar på Östra Esplanadgatan istället och fäller "glatt" ut paraplyerna och traskar mot Wäktars. Ho ho! Utbrister jag med dyblöta vader. Ho hooo! VA HÄRLIGT! Nästans skriker Li och har värsta smajlet på fejan. Utanför dagis där de grävt upp vägen var diket fyllt med vatten upp till kanten och var inte långt ifrån att svämma över. Mm kantarellstuvning...

Tur att man är vuxen och får välja själv om man vill va inne eller ute. T.o.m Bianco rynkade på nosen åt det blöta vädret. Fast visst är det underbart att lyssna på regnet som smattrar mot fönsterbläcket, och på åskan som mullrade natten igenom, speciellt när man ligger under täcket.

Li ÄR cool, i mun iallafall

När vi kom hem ikväll parkerade en bil utanför porten, ur bilen klev grannen med en polare och en chaufför ut. Killarna hade var sin öl i handen och va faktiskt bra i ruset. Han ena killen börjar gulla med Bianco och sen ser han Li, börjar fråga hennes ålder och krusar henne över huvudet, innan han går in i lägenheten.

Li tittar iaktaget efter honom när han går framför henne i trappan och utbrister med ett flin "domm va väärkligen...fullaaa".

Imorgon ska vi på dop. Annes och Lubos lilla Erin ska döpas. Li diggar ju kyrkan så vi går väl då...jag längtar till fiket efteråt.

En vecka kvar till Turkey...mmm pressa!

Problemet löst.

Rotade igenom skrubben och fann min gamla svarta halterneck bikini från sommaren då jag slutade amma! Rätt size men det knakade illa och lät konstigt om den när jag provade den, sådär som det gör när gummiband torkat. Jaha, uttöjd och för stor i omkretsen då elastisiteten slutat fungera (sluta flina Camilla), men jag får sy in den bara, kuporna e iallafall lagom. Ska se om den pallar Turkiet resan. Iallafall har ja nåt att ha på mig, underdelar har jag hundra st i svart. Turkey -I´m ready.

Bikini?!?!?!??!!

Fortfarande bikinilös.
Snälla Lina mailade mig om att hon läst bloggen om att jag saknade bikini till Turkietresan. Och erbjöd sig att jag skulle få komma och prova en av hennes bruna sprojlans som var för stor till henne. Glad vart man ju och var dit och provade igår. Ungefär 4 storlekar FÖR LITEN var överdelen. Helvete, Dolly kan gå och lägga sig! Det såg sjukt ut, och jag funderar nu starkt på att gå till KappAhls XLNT sida och titta på bikinisar, man får väl sy in omkretsen bara kupan stämmer. Och vad ska hända när mjölken rinner till? Jag kommer ju att spränga mina t-shirts.

Fan oxå.


Thursday bloody thursday

Lis första blodbad. Hon höll sig över 3 år, men det är väl nu det börjar?

Innan läggdax
igår så skulle Li duscha, för hon såg verkligen ut som, ja nåt som katten släpat in? Hon han bara in i badrummet nakopelle så hördes en duns, en ordentlig smäll. Några sekunder senare började vrålet, jag hörde att det var allvar. Hon hade försökt klättra i badkaret själv. Chrille var på plats och ropade dit mig. Ut bär han en röd, naken flicka. Chrille som är lite känslig för sånt där hade även lite panikartad blick. Det forsade blod från munnen. Jag lade henne på köksbänken och tryckte mot ungefär 20 ark hushållspapper. Som hon spexade med händerna så var det blod ÖVERALLT. Det tog inte länge förrän jag konstaterade att tänderna satt kvar och det var inte hål rakt igenom läppen utan jack rakt in. 

Hon lugnade sig snabbt, men var nog i chocktillstånd av allt blod. T.o.m jag var blodig i ansiktet. Nu blir ju sängen helt blodig, snyftade hon. När blodet koagulerat sig, och hon duschat bort allt blod, fick hon se sig i spegeln. Nämmen, det är ju nästan borta juh! Sen fick hon se på film i sängen och mysa. Somnade fort av utmattning. Nu har hon två jack i läppen och säger att läppen känns bra idag.

Jag har dock ringt försäkringsbolaget och anmält olyckan. Så jag ska in och göra en skriftlig anmälan på detta, ifall ärr uppstår på de permanenta tänderna senare, så får hon det fixat. Hon har nämligen ont i de övre framtänderna.

Recept

Kl. 23.15
Fick nå ryck som vanligt och vart sugen på att bjuda mamma och pappa på hemlagad mat. Började förbereda morgondagens middag. Spenat och tonfiskslasagne a´la Tessa. Ville äta upp det med sked så gott som d dofta. Fortsätter imorgon.

Receptet är:
2 lökar
2 klyftor vitlök
2 morötter
2 stavar selleri
2 tetror med krossade tomater med örter
3 burkar tonfisk i vatten
lite oregano
peppar
frusen bladspenat som man river eller finhackar


Spenatplattor och ostsås, recept till d finns på förpackningen. vi snackar PIRKKA sen.

Ska bli fittigt gott att äta d igen, det är det här jag lagar när jag vill bjuda tillbaka svägis eller päronen på käk.
Gott och nyttigt.

(Jenny, kan du ge mig receptet på din tonfiskröra, har tappat det.)

För övrigt, ifall någon är intresserad, så är jag ledig to-fre (eventuellt någon timme på fredagen), jobbar lördag, ledig söndag.

Bianco och jag...

Okej, vi är  friska 350 dagar i året i det här huset, om man räknar bort ryggproblemen. Jag har krämpor som en nittioåring med puckelrygg. Bianco som varit halvt förlamad med sina diskbråck. Li sträckte vaden i Sthlm i helgen, så hon har haltat en par dar, idag var det nästan borta. Och Chrille har sin axel som jävlas.

Fast idag studsade taxen upp för alla trappstegen i trappuppgången!!! Oj va glad jag blev! Och hon vill med glädje med ut när man börjar klä på sig. Så härligt att se att hon är kry igen, av en par sprutor. Och hon tuggar lite på sin ben-sko, som har ungefär ett halvår på nacken. Bra tecken.

Och jag var och provade laser på ryggen imorse. Milt och tillåtet i mitt stadie. Hon klämde och tryckte på akupunkturpunkterna först, lasrade lite mellan varven och tryckte igen. Till slut var de flesta punkter oömma och jag klev yr och avslappnad bort från britsen. Hon sade att det kunde kännas värre än vanligt idag, och att resultatet visar sig i dagarna, och känner man att det skulle blivit bättre, så kan man gå några gånger till. Mycket intressant det här. Det skulle ju vara så härligt ifall något verkligen hjälpte mig just nu. För jag har ingen lust att bära på 10 kg till med denna rygg...hjälp! Nu håller vi tummarna.

Värst är nästan att sitta, för jag kan inte sitta ergonomiskt, antingen åker benen i kors rakt framsträckta, böjda bakåt i kors eller så kryper jag ihop som en märla. Sen när jag ska stiga upp har Smärt Åke varit där bak och mekat. Så det är nog bra att jag har ett stående och gående arbete. Att ligga är int heller skönt, kom ju knappt ur sängen i söndags. Så det gäller att jobba så ofta som möjligt nudå  =)

På tal om annat gjorde jag köp på KappAhls barnavdelning Tag 3 Betala för 2, då tjänar man ju in ett plagg, eller hur. Så inom en vecka så kommer det bergis att komma hem 30% rabatt kuponger från Club KappAhl på posten, så då måste man ju dit igen. Fan va smarta dom e. Och jag e så fans dum i huvve som går på d. Vet inget som jag behöver för tillfället, men de kanske hinner få in nåt nytt  =)

Valborg på Björkes Bodega

Valborg p? Bj?rkes Bodega

Den fulaste brasa jag har sett, sa P-O, eller va d Benita som sa d?

Jag tycker iallafall att den va mysig, där den värmde, med allt vad den nog innehöll  =)  Li och Natalie njöt och hjälpte till att kasta på kottar och annat som höll brasan vid liv. De hittade oxå vattenslangen och när vi kom in var Li blöt in på huden, brr säger jag. En mysig valborg med supergod middag och trevliga värdar.

Lite roligheter

Jammen kolla. Sjukt söta djur! Skratt va roliga.

Ankunge och hundvalp. Bästisar.
http://www.expressen.se/webb-tv/index.html?serialid=4322

Udda polare. Bilder.
http://www.expressen.se/husdjur/1.678548?articlePopup=true&img=1

Hare mot orm, slagsmål.
http://www.youtube.com/watch?v=_Ez5QPW-ku4&NR=1



Lilla Madeleine, om döden och så lämnar vi ön...

Har någon undgått att höra och läsa om kidnappningen på lilla Madeleine McCann 4år? Jag lider så med familjen. Vad skulle inte snurra i ens tankar om någon har tagit ens barn? Och speciellt snott det genom fönstret från hotellrummet. Jag blir galen. Förbannade idiotjävel. Och stackars Madeleine, måste ju fundera vad som pågår. Jag tror att hon är vid liv, och jag hoppas hon snart får förenas med sin familj igen, och att den där jäveln åker fast så det ryker om det. Ni som inte vet vad jag skriver om behöver bara gå in på t.ex aftonbladet eller expressen, där följs spårningen dagligen.

Li pratar om döden.
Om när hon ska dö. Att hon inte vill dö. Och om att vi alltid ska vara tillsammans. Man svarar ju så enkelt och ärligt som möjligt, att alla människor dör när de blir gamla. Men jag vill inte dö, svarade hon. Jag sa att när hon är så gammal gumma att hon inte kan gå längre, då vill hon nog snart dö för då är det så jobbigt att leva, men det är sååå länge dit. Men då tänker jag cykla...

Imorgon drar vi ju till Sthlm med Eckerö 8.30. Chrille kör oss, och dimper av oss med lite extra täcken och kuddar, som Robban ska få som gästtäcken. Sen drar han vidare till IKEA, dit vi inte får följa  =(  och hem på kvällen. Vi kommer hem med sena eckerö på lördag. Ska bli skönt att komma från ön lite och träffa brollan på tu man hand. Sällan vi 3 syskon är bara vi.

Jag har fyllt Lis mp3 spelare med favoritlåtar och sagor. Ny favoritlåt är Backstreet Boys "I still", som går varm så fort man sätter sig i bilen (idag 6 ggr pv ut till Susanna och Sebbe). Hon mimar bra med, och det ser verkligen skönt ut när hon sjunger med några rader.

Håll tummarna för lilla Madeleine!

Ris, skor och mycket värme


Plockade upp fröken på dagis klockan fyra. Vi skulle bara via Minimarket och köpa ris till middagen och sommarskor åt Li, som inte är så varma där de rusar på på dagis. Mm, hon cyklade från dagis, som ligger på Wäktargränd, jag och Bianco gick. Bianco gick i  z i c z a c, och skulle snusa ÖVERALLT medans Li cyklade rakt fram vind för våg. Och inte kan man dra eller rycka i kopplet heller, med bråck i hundryggen, och ett begynnande i nacken. Redan vid Mariegatan-Ålandsvägen drog jag lite hårdare än vanligt i kopplet och fick plötsligt grov röst. För trafiken på Ålandsvägen var fett trafikerad och Li cyklade ditåt, det kom bil på Mariegatan, som vi korsade precis, och Bianco skulle snusa på nå jävla piss på gräset, så linan löpte tvärs över vägen. Pulsen slog bra.

Väl över på cykelbanan längs med Ålandsvägen, flöt allting på bra igen. Tills Li fick upp farten och Bianco börja snusa igen. Li bromsa! BIANCO KOM NU! (rycker lätt i kopplet). Li lydde, Bianco är ju tax. Fast Li märkte väl av min frustration, stannade och fick plötsligt putande underläpp och pipig röst och vägrade trampa. Men nog fan va d väl helvete å nog, tänkte jag. Jag puffar henne i ryggen, har Bianco i kort låst koppel. Li sitter på cykeln och låter som om hon skulle ha en pistolpipa i nacken och är hotad till livet. Nu e ja svettig, fy fan va varmt jag har, jag är fittig. Och plötsligt dyker mommo upp vid trafikljusen, räddaren i nöden, nästan framme vid Minimarket, så då fick Li nån att tävla med. Jag har varmt. Vi växlar några ord och allt verkar frid och fröjd. Säger hej då och går in:

-POPCORN!! Dee va värkligen länge senn,
utbrister hon lyckligt. Ska vi köpa?

-Ja, men först ska vi prova skor.

-Ååå, sån här PEZ gubbe kan vi ju köpa tills på lördag? Jag önskar mig.

-Nej, du får godis på båten på fredag. Kom nu du ska prova skor.


Det vart storlek 26. Ett paket Basmatiris och 2 pack med popcorn, till kassan. Då var det bara hemfärden kvar då...ungefär var 20:e meter skulle hon stanna. Antingen skulle hon vila benen, viska mig nånting, eller berätta nånting viktigt. Jag vart irriterad, jag var hungrig och Bianco var stingslig. Hade lust att lyfta henne av cykeln och hiva cykeln åt h-lvete. Men jag höll mig, och tänkte det är ju inte hennes fel att jag har värsta gravidsymtomen med lågt blodsocker och nötta nerver. Läppen kom ut igen, pulsen min steg och värmen kom tillbaka. Jag puffade henne och sket i vad fan hon sa, tänkte bara hem mat hem mat. Hon ven lite mellan varven, och var glad och rejsade sekunden efter. Sådär var våra humör ända tills vi fått i oss middagen. Som nästan var klar, bara att koka ris och laga currysås, broilern var redan grillad. 17.25 satte vi oss ner och fyllde på depåerna. Sen var vi en lycklig familj igen.

Wäktargränd - Minimarket - södragatan = 1 timme

Idag har jag lärt mig en sak:
Efter dagis är det endast hemfärd som gäller, och det är bråttom.

Det går säkert bättre om ett år...shit, vad har jag gjort?!

Privata veterinärer är som blodiglar, fast på pengar

Bianco
Bianco är nu levnadsglad, pigg och smärtfri, och kommer gärna med på släta promender. UTAN en operation för 1700 euro. En kortisonspruta och B-vitaminspruta + fet B-vitamin pillerdos fick hon. Men rumpan dinglar gärna åt sidan mellan varven, t.ex när hon ruskar på sig eller är så glad så hon viftar på svansen med hela kroppen. Hon klarar heller inte av att gå i trappor eller hoppa upp i soffan. Konstigt nog klarar hon av att hoppa ner, fast hon inte får. Plingar det på dörren hinner hon inte vakna innan hon är på golvet med skall i halsen. Så nu hoppas vi hon håller sig minst såhär kry. 

Lösnaglar
Dom sitter fast, och hårt. Man kan inte klippa tippar, sa Gitta åt mig när hon hade gjort dem åt mig. D kan man visst d, för d har jag gjort nu, och ska göra det en gång till. Dom har nu börjat växa från nagelbanden, så de börjar se risiga ut. Men lossnar gör de inte, neej siddu, icke sa nicke. De sitter som berget, de är fina. Men det är något av ett handikapp. Svårt att t.ex plocka upp mynt från disken, peta sig i näsan, och så fastnar det regnbågens alla färger undertill, så man måste hålla på och rensa hela tiden.

Ryggont
Jag blir inte av med min ryggsmärta! Den har dessutom blivit 5 ggr värre de senaste 2 månaderna. Den är inte så att den kommer och går längre. Utan den sitter in i märgen, ända ut i huden och ner till svanskotan, dygnet runt. Jag blir snart galen. Det är superskönt att stretcha ryggen och intill liggande muskler i olika ställningar, men var gör man det när man e på jobb? Jaa, jag skulle kanske få plats där på golvet brevid disken vid kassan, för toaletterna är för små, alla utrymmen är för små. Snyggt det om personalen står på alla 4 och kröker på sig som en katt, eller ligger på rygg med benen i alla möjliga vinklar, näpp. Så istället har man säkert en beskymmersrynka som ständigt är spänd pga den irriterande smärtan som molar i svanken. Kanske de kör botoxinjektioner nånstans här på ön?

v.14 - Gravva info

När djungeltrumman nu har börjat, och helt tydligt ingen har missat de sista raderna som stod i inlägget för en vecka sedan, kan jag börja skriva lite mer om buken utan att få någon i chocktillstånd.

Jag blev av någon anledning att mäta magen idag. 81 cm!!! Herregud jag trodde nog den skulle vara närmare 90 cent, för den ser så plutig ut uppifrån, och känns så spänd. Men är man hungrig en gång om dan och äter en par mackor per dygn är det inte så konstigt, att det som förut fick magen att puta nu har sjunkit in. Och det som har börjat växa inuti mig har inte vuxit tillräkligt för att ersätta fettpåsen och de gasfyllda tarmarna som tidigare satt där. Nåja, det är väl i.o.f.s bra att man inte är alltför stor redan, men jag trodde nog att jag skulle vara större i magmåttet. Jag har ju rasat i vikt, och förra veckan visste jag exakt hur de fattiga i U-länderna känner sig, swischade bra i bollen så fort man gjorde nåt som INTE var i slow motion. Men det var nog pga den där mördarmagsjukan, nu e man nästan tip top och snart uppe i marschvikt++ igen.

Bysten är verkligen inte light weight i dagens läge. Och de där blå ytliga ådrorna man ser, är det kärlekstecken eller?!? Blir snyggare med lite solbränna. Så Turkiet väntar om 2½ vecka, var och betalade resan idag, så nu är sparkontot tomt igen. Fast det kan nog bli att sola i bh, för alla jävla bikinin i 75D var ju tillfälligt S L U T på H&M. Det är ju inte riktigt så enkelt att slänga sig topless med gravvapattar i muslimska Turkey heller.

Ingen träning har varit i siktet de senaste 3 veckorna. Men imorgon ska jag på pilates, och på torsdag på pump, skönt att äntligen ha orken tillbaka. Har varit SÅ trött, ni anar inte, satan va jag har sovit. Nu går man på Turbo igen. På fredag morgon åker jag, syster och Li till Stockholm och hälsar på storebror. Hem med sena båten på lördag. Det ska bli middag på restaurang, förmodligen slinker ena foten in på bl.a H&M och den andra följer efter.

Nu är ni lite mer informerade. Ciao.

Morsdag

Vid sex tiden kommer en trött flicka med tovigt hår vid sidan av min säng "jag har kissat, får jag komma upp?" (Hon får inte komma okissad i vår säng). Mysigt kryper hon upp under mitt täcke och somnar om, vaknar några timmar senare och går och knäpper på Tv´n, själv myser man vidare. En stund senare påminner jag henne om att det är morsdag, och hon springer och hämtar ett paket som hon lagat på dagis. Världens finaste morsdagspresent, en bild på henne i glasram med pålimmade lila mosaikliknande bitar, verkligen fin!

Nya Åland har tydligen nån "bästa mamma"-nominering, där mammorna som blivit inmessade av någon, listas upp bland hundra andra i tidningen. Opersonligt. Jag var inte heller med. Fast hellre skulle jag nog som mamma bli nämnd i min dotters blogg att bättre mamma kan man inte ha! Och det har jag, den bästa mamman som finns! Hon är generös, omtänksam, hjälpsam, gullig, go, alltid glad etc. och nästan FÖR snäll.


Så här nominerar jag min mamma Margareta till den BÄSTA MAMMAN,
skulle aldrig byta ut henne mot någon annan mamma.

Hoppas alla mammor därute får en riktigt trevlig Morsdag.

Nu är TAFFEL-kepsarna beiga

När man står där på jobbet och har haft lite rush, önskar man kunde springa på toa, eller kanske bara ner till lagret och hämta lite påfyllnadsvaror och andas lite damm. Brukar tänka "vid fem-tiden borde ju folk äta, då blir det lugnt".

Näh! Siddu, nu e d vår, och är det inte en mamma med dotter som fått för sig att handla leksaker mitt i middagsstid, så kommer busslasset med joggingdresser och beiga Taffel-kepsar och river stället. Hur mycket den kosta? Försöker de så dukigt de där finska skolbarnen. Ibland kostar det mer än de trott, och då sätter de inte tillbaka grejen på sin plats utan nån annanstans, så när deras sk. buss går igen så får man spendera den närmsta halvtimmen med att plocka alla smågrejer till sina ursprungliga platser.

--------------------------------- M A G R A P P O R T -----------------------------------
För övrigt så har jag nu äntligen, efter 4 dagars kack-uppehåll fått ur mig några hårda korvar. Det kanske är nyttigt med magsjuka mellan varven, så får man en riktig tarmspolning, som uppenbarligen tar flera dar att fylla. Vad jag tror är mindre nyttigt att andas in, är dessa odörer som bildas när magen håller på att tillfriskna. Det lukta allt annat än naturligt kan jag erkänna.

Ikväll ska vi till Ann-Lis från jobbet på kalas. Hörde viskas om nån smörgåstårta (jag tänker inte äta nån middag innan =)

Mina nya "must have"

Eftersom jag inte är så matsugen så har jag ju självklart annat jag lever på:

-Knäckebröd med smör och aromat. 5-6 mackor på raken ger en liten bukfyllnad.
-Bröd över lag. Det blir man mätt på. Helst med kalkon eller pricki korv.
-Apelsinjuice. Fy fan om den tar slut, har alltid minst 1 liter på lager.

Jag får nog snat skörbjugg.

Annat som oxå lätt slinker ner.
-Salmiak, helst så stark som möjligt, försöker att inte ha det hemma, utan svänger in till Minimarket nån gång och köper en turkisk peppar klubba. Bäst så.
-Kräftor och räkor. Är sugen ofta. Har redan ätit både kräftor och räkor i år. Och har även en ny ranson i frysen ifall suget blir för starkt.


Bianco, lilla Bianco

Hon där stackars taxen har det inte lätt. Hon har nu fått en kortisonspruta av vet. Lehtinen, och sägs vara på språng igen nästa vecka. En annan veterinär säger att hon bör vara i burvila i 2 veckor minst, får inte göra NÅT, förutom bäras ut kissa och äta. Sicken deprission hon skulle få då. En operation i H:fors med 1 natts övernatting för henne skulle kosta 1700 euro, + resa och logi och sovplats för mig oxå. Sjukt! Herregud. Vad fan gör man?? Återstår att se nudå hur hon blir. Man får hoppas på det bästa bara.

Kanske syrran kan sponsra, som vann 135.00 kronor på solvalla igår  =)  Grattis!!!
Läs mer om det på www.tidningen.ax

Ska gå och ge Bianco lite tröstgodis.

Magsjukan - den värsta i historien

Jag klarade hela bröllopet galant, inga krämpor, inte en aning om vad som komma skulle. Åt ju ganska mycket mat, och tryckte även ner tårtan med 2 korv m. bröd vid midnatt, trodde det var därför jag mådde så illa hela natten. Ville böa, men gjorde det inte. Nåja, man sov väl till och från med öronproppar, hörde inte att Chrille var stammis på toaletten hela natten. När jag skulle dra en prutt på morgonkvisten så var det inte bara prutt som ville ut. Då var det bara att gå på toa och blästra den, fy helvete. Där låg vi, mysigt, barnfria på hotell och sket om varandra. Faktiskt romantiskt.

Även Li som var hos mamma och pappa hade blitt dålig och spytt ner heeela mommo sin och soffan på lördagskvällen (så nu ligger stackars mamma min i magsjukan oxå). Vi orkade inte ens ta oss från mamma och pappa när vi skulle hämta Li på söndagen, så vi sov alla 3 utspridda där under eftermiddagen. Chrille i "Lis" rum och jag och Li på soffan skavfötters, skönt, ända tills man måsta gå och stritta lite skit i toan igen. Men söndagen funka rätt bra ändå.

Värre var den kommande natten. Helvetes jävlar vad jag rände på toa. 15 gånger på hela natten räcker inte, antingen stod man på knä och kalva så det tryckte på i röven, då var det bara att sätta sig upp och tömma andra ändan. Ja det var förjävligt och jag kan inte minnas att jag haft sån där magsjuka förut. Måndagen var okej, ingen tarmtömning alls för min del, däremot riktigt matt, inga krafter alls. Li hann inte ända fram till toan 2 ggr, SKITkul att reda upp, faktiskt.

Så idag var det jobbtvång. Hela Dillens personal är på mässa i Sverige, men jag fick supersnälla Marielle från Robert´s att jobba 9-16 -ensam, och bytte vackert av varann vid fyra, så jag inte för nå smittor vidare...förhoppningsvis. Så idag är jag slö, svag, molande i magen, som KAN bero på annat i.o.f.s. inte sugen på NÅGOT att äta, joo några askar läkerol har jag tvingat ner. Inge kack dock. Det håller nog på att packas till nån slags korv tror jag. Annat är det med fröken frisk, som skiter löst och vilar en sväng mellan sina piruetter och maratonrace. Hon blir nog hemma från dagis även imorgon, för hennes avkommor var inte fasta idag ännu.

Hoppas bara brudparet som är på honungsmåne i Italien inte fick med sig nån smitta.


The bold & the beautiful

The bold & the beautiful

På lördag, bröllopsdagen

-Steg upp 9.30, konstigt nog pigg.

-Åt knappt någon frukost, sällan sugen på det nuförtiden.

-Drog till Klipp Upp med pastasallad, Bon Aqua + 2 bananer.


Där sitter hon, och hennes mamma, och några till som ska på bröllopet =) värsta samlingen. Håruppsättning fås, sen drar jag mig vidare till Anne och blir sminkad. Jättefint. Susanna drar med värsta frillan och sminkningen till Haidi. 2 timmar kvar tills kyrkan. I samma veva får jag reda på att Li inte riktigt mår bra därhemma, och Chrille vart oxå plötsligt helt väck. Jag vart ombedd att åka till apoteket och söka medicament, men nä, det är ju brudens dag, så det vart bortprioriterat.

In i biltvätten (inte ens det kunde jag ha förberett, så jävla skitig som den var, suck), upp till Haidi, där de verkar ha det mesta under kontroll. Jag står fortfarande i byxor och tröja, klockan är 13.45. Jag är en skittärna, det är ju jag som ska ha tid och klä bruden, men nepp inte ens det klarade jag av. Tur att Haidi fanns till hands! Kastade i mig lite pastasallad, snörde fast brudklänningen och ilar hem vid två-tiden, schasar familjen ur sängen, klär Li och fixar snabbt hennes hår, maskara ville hon ha oxå, och läppglans.

14.25 sätter vi oss i bilen, Chrille kör, Li slappar och ser sur ut. Trots att hon pratat om kyrkan i en vecka. Plockar upp Susanna och Haidi, kör mot Hammarlands kyrka. Kommer dit i lagom tid (bröllopet börja 15.00) och förbi oss bränner bestman och mannen förbi, typiskt, Susanna skymmer sig i bilen. Hon är så lugn tycker jag, imponerande lugn. De man ser på film är ju alltid nerv-vrak. Men där flyr de ju alltid kyrkan oxå.


Prästen berättar kort hur vi ska gå
, vi går in. Väl framme vid altaret och snacket har börjat kommer Susanna på BRUDBUKETTEN!!! Fniss. Haidi springer och hämtar dem. Vigseln kan börja. Lite fuktiga ögon fick jag, det var så fint, prästen var frän, trots lite för mycket snack om den där Gud, bra musikval hade de och solen sken ute, trots att vi hade väntat regn. Efteråt skedde fotograferingen, jag tvivlar inte på att det blir kanonbiler, grr va fina de va!!!

Chrille körde Li tillbaka till stan och tillbaka till kyrkan och hämtade mig, så drog vi mot Havsvidden där festen hölls. Maten var god, man lipade halva kvällen till egenkomponerade låtar och fina tal. Toastmastern var riktigt bra, och hann t.o.m bli lite rustad där mot slutet. Kul. Vi hade fått äran att få ett hotellrum där vi kunde sova, mmm, vad skönt. Hela natten pågick efterfest, som vi var duktiga och skippa. Perfekt bröllop med en "virrig, trött, gravid tärna" som jag så fint vart kallad  =)  med all rätt.


Tärna - inför bröllopet

Susanna ska gifta sig.
Jag ska vara brudtärna. Varför valde hon mig?! Känner mig hedrad, men hur fan GÖR man??? Jag har fasat hela vägen för att jag inte ska klara alla trösklar. Vet inte om jag gjort det heller. Tur att hon för en par månader sedan slängde ett uppslag ur en bröllopstidning framför mig med rubriken "brudtärna -en ära". Där fann jag bl.a info om att det är brudtärnan som fixar möhippan, jag som är lite utanför det där med bröllop och traditioner hade ju förståss ingen aning om det. Men hon verkade nog vara nöjd med hippan.


I fredags, dagen före bröllopet:

-Lunchade jag med Susanna, hon verkade lugn som en ko, skönt
-Köpte jag en schal till klänningen på lunchen, rusade även snabbt in och köpte ett par pärlörhängen

-Provade jag hela utstyrseln inkl. skor, exkl. örhängen, lite tajt, men otroligt fin

-Slog jag en pling till bruden och checkade läget lite, verkade vara under kontroll. Dvs. den blivande mannen låg på soffan och bruden stod på toa och gjorde en sista granskning att allt satt där det skulle   =)

-Vid 22-tiden började jag laga lunch pastasallad till den blivande bruden (och mig själv)

-Gick jag och sova 2.

Faktiskt bra framförhållning.


Jag är strax tillbaka

Det är en jädrans tur att man har laptop med internetuppkoppling vid soffan. 
Bara jag återfått tiden, krafterna och min hjärna tillbaka ska jag skriva om bl.a:

1. Tärna - inför bröllopet
2. Bröllopet
3. Magsjukan, den värsta någonsin
4. Bianco


Men då krävs vila...kram

Patience fellas, patience!

RSS 2.0