På färjan i Sthlm

Doppat plytet i sandiga marken.


Skitig men söt ändå


Solbränna

Såhär fin bränna kan man få en dag på Skansen. Gillar de där då det ser ut som man har kläder på sej. Fy fään va sniggt.


Skansen i bilder

Vi var ju till Skansen i torsdags. En hel drös med tonårsbrudar lämnade vi i city och drog vidare till Skansen med Camilla, Samuel, barnen + deras kusin Kim.
Här kommer lite bilder:


Det fanns bara ströplatser kvar på Kapellskärsbussen då vi skulle dit så vi spred ut oss lite här och där, Jeff hamna brevid nån tant o somna till slut, sov vidare, totalt 2 tim 45 min då vi kom till Sthlm. D vart lite sightseening i båt pv till Skansen  =)  svägis tyckte vi skulle se Stockholm från vattensidan.


Kartläsare Li och Samuel. Li klättrar.


Jeff vart lite sugen på alla tuttar.


"Titta däää" säger Jeff med sin mildaste röst, som han får då han ser nåt lurvigt och vill klappa de duniga små ankungarna.....följande bild hann jag inte ta, för då hängde han med huvet ner över muren.


Klappa geten och krama stengrisen -ett måste.


Hjälpredan


Fin bild


Li och Samuel fick åka swingkarusell. Och krokodilen rörde inte en fena.


Li är grym


Jag bokstavligt sprang genom markattornas avdelning då det var sista anhalten och Jeff skulleåt vartenda en liten filur, vart ju totalt rabiat då han inte fick röra dem. Seg sömn pv hem, jag fick lite smått i nerverna och placerade den envisa ett åringen längst bak i bussen, där han till slut somnade och sov nästan hela båtresan.

Camilla och jag avnjöt lite rödvin i Rolfens cafeteria.

Nattvakt

Både fredag och lördag natt så har det varit inbrottsförsök i öltältet. Inatt var det min tur så jag har fått agera nattvakt i tältet. Med många timmars minussömn lade jag mig ner på den ditsläpade extrasängen, somna som ett djur o börja drömma att en massa dårar sku in, vakna hela tiden sprättandes upp ur sängen, med ögonen så tunga att jag inte kunde se nåt, bussigt obehagligt. Många kvartars sömn blev till slut en par timmar innan jag masade mig iväg därifrån lagom med soluppgången. Hem i säng och sov tills klockan ringde klockan tio. Då var det dax att göra Li klar för dagis, hon kom ju dit först kl. 11 men vafan gör de. Jeff sov till tio han med, och igår till elva, mycket happenings med Michelle om kvällarna tydligen. Igår kväll somna han i vagnen och var med till Lilla Holmen med tonåringarna, haha.


Ungefär såhär har det sett ut, några bord fyllda åt gången, stammisar har vi fått oxå som kommer och äter varje dag.


Grillcorner, thaistuk säger jag bara  =)  och vår meny.

Kom och käka oxfilé med potatissallad för 14 euro! Nam nam säger jag bara!

ÖLTÄLTET

Kom till öltältet vid rödljusen. Live musik ikväll!

En stor mellis 0,50 cl - 4 Euro

Vi serverar även billig mat!


Jag jobbar hela veckan, kom o ta en bärs!

Sol!

Härliga sol!

Efter ett thaiboxpass efter frukosten for jag "snabbt" på en massa ärenden till den färdigställda lägenheten. Katruller, bestick etc. skulle inhandlas, givetvis i sista stund. Vet någon var det finns plasttallrikar? Sparhallen -NEJ, Fyndet -NEJ. Tyger & sånt, kanske, Mattssons i Godby, kanske? Ska till Stockholm imorron  o får vä springa in på ÅHLÉNS o rota.

Avslutade på Lilla Holmen, men halåååå, stoormy weather! Fick tupphud o gick upp på stan istället. Japp imorgon är det Skansen som gäller. Jag, Michelle o barnen, svägis o hennes 3 barn + en kompis till en av dem. Tonåringarna går o shoppar, mammor med småttisar tittar på djur. Funderar på att ta på mig bikini under linnet ifall om att man sku kunna bli lite bruuun  =)

Nu ska jag packa ihop lite blöjor så d bara e att lyfta Jeff från säng till vagn o promenixa till Rolfen!

Tisdag

Imorse cylade jag skiten till dagis med Li bakbå pakethållaren. Meningen var att jag skulle och måla. Men då jag släppt av Li kom jag på att jag inte ätit frukost. Tiden var mycket, dvs hotellfrukosten på Espen var slut även den. Hem, åt. Kom på att jag kunde ju förbereda middan oxå. Så jag lagade bacon/köttfärssås. Packade sedan en strandväska åt Michelle. Hittade inte solskyddssprayen, så jag cyklade till Minimarket och köpte.

Mötte Michelle påvägen tillbaka, gav den och sen gick jag in i huset och målade sovrummet. Eller rättare sagt, Costa målade väggarna med rulle, d som är roligast (vafaan, är det inte JAG som ska få bestämma vad JAG vill göra i mitt eget hus?! Hmm måst härja lite med han imorgon) och jag fick tejpa runt fönstren och måla o rådda, vilket jävla klottande. Se till att tejpen är ORDENTLIGT dit tryckt och inte hålla på o pula o peta så mycket så färgen far in under tejpen, svor duktigt. Färgen blev skitbra, samma som vi har i sovrummet nu, blågrå.

När jag var färdig med det, typ halv tre, och mitt samvete lättat, så begav jag mej ut i solen, hämtade Li från dagis, köpte lunch till Michelle och styrde kosan ner mot Lilla Holmen där Michelle o Jeff var. Snart kom svägis, Samuel och Dessi spatserandes oxå. Efter att ha jagat Jeff i vattnet en halvtimme måsta jag spänna fast en sur 1½ åring i vagnen och muta med kanelgiffel, funka...i ungefär 5 minuter. Om han ändå kunde leka med lastbilarna, spaden o hinken liite längre än 2 minuter. Tänk om.

Fantasifulla svägis Camilla kom ju på den briljanta idén om att fara på "utflykt" (haha, d va ett uttryck jag inte använt på år och dar kan jag säga). Det blev middag på Ramsholmen. Underbart väder med rostbiff, broiler, potatissallad, ciabatta, rundvandring (premiär för min 32-åriga del) på Ramsholmen, vilket resulterade i att jag hade båda barnen nakna bland kossorna då vi gick tillbaka. Li och Jeff va ju o blötte ner sig rejält i sjön, Li med kläderna på men Jeff hann vi få kläderna av. Varken 5 åringen eller 1 åringen brydde sig om att springa omkring nakupelle bland koskit o mötande turister. D va härligt. O sen måsta vi skippa efterrätten för jag hade brådis till träningen kl. åtta.
Jeff gick och höll faster sin i handen, helt OTROLIGT att han lät sig hållas tyckte jag och Michelle (som tvångs-håller Jeff i handen för att han inte ska försvinna, medans faster håller handen för att följa och stödja). Li körde klädsim, alla kläder dyblöta. Men Camilla fick kläderna av Jeffen innan han for i.
En äventyrs dag. Tack Camilla för att du har myror i brallan! Vem sover inte gott nu. Natti.

Efterlysning

Barnens kusin, vår kära barnflicka Michelle, kommer att jobba häcken av sig under sin sista vecka hos oss. Vi kommer att ha ett öltält vid Hotell Esplanad där vi ska jobba mycket. Det är uppe från dagen till tolv på natten. Michelle kommer att få TRÅKIGT då barnen gått och lagt sig, så nu vill jag låna henne nåt kul att titta på. Hon önskar sig F.R.I.E.N.D.S avsnitt. Har någon generös läsare att låna ut tills hon åker hem nästa torsdag?


Välkommen värmeE d sommar nu då? Jag har ju tagit sommar o strosat omkring i linne och armarna har redan fått en sån där negerfärg. Vackert. Michelle och jag har haft pic nic i trägårn. Jag orkar inte börja rabbla upp vad som hänt den senaste veckan, det kommer spontant då jag kommer på nåt.Igår besökte vi Lilla Holmen med Lotta o barnenNU!

Datan är tillbax, snabbare o friskare än nånsin! Inlägg kommer...


Jeff - stor kille

Här kommer den lille badkungen igen:Jeff har utvecklats så otroligt mycket de senaste 2 veckorna. Det kommer nya "ord" nästans varje dag. Och i ordförrådet finns nu bl.a:

Täta - äta
Mami - mumin
Ne' - måne
Bebi - bebis
Uiui - från början kiwi, men även allt annat i fruktskålen
Kiki - Stinky (i Mumin såklart)
Nena - Tjena
Tata - tack
Nanna - när d e gott
Ninni - främst välling, men även tutt och ibland dricka
Nä-nyy - flygplan, uttalas alltid med nån desperat hes röst

(Japp där fick du en lista igen Linda, haha)

Ikväll fick han syn på Pingu hos mamma o pappa, han har inte sett Pingu på flera veckor men han peka och sa nåt "pi-pi" minns int riktigt. Men det är alltid Ö! Ö! och pekning då han vill nåt. Han är mycket intresserad av vad som är i blöjan och vill gärna titta på "kacka", kastar sedan blöjan i sopis och stänger dörren noga efter sig. Han har nåt dille på dörrar, dom ska va stängda helt enkelt. Tädi, näh och nä-hä används fortfarande flitigt.

Han har börjat hämta skorna han ska ha på sig och sticker i foten dit.  Han har inget tålamod och river o kastar sånt som inte går som han vill. Nedanför vår balkong ligger alltid en massa grejer som jag måst försöka komma ihåg att plocka bort så inte Fastighets center gubbarna får psykbryt då gräset ska klippas o en massa gafflar och kramdjur ligger ivägen.

Mycket av det här har säkerligen att göra med Michelles närvaro, annan stimulans, och liiiiite mera uppmärksamhet då Michelle gärna håller på med honom. Emellanåt blir man lite orolig att hon gör för mycket här. Så ikväll släpade jag med henne på Sportaerobics till Avanica och förde istället barnen till mamma o pappa. Får se om hon ens kan lyfta Jeff imorgon. Hehe...

Int hänt så mkt vad jag kommer på nu

Vad har hänt då?

Jo jag har fått träningslusten tilbaka och har varit på thaibox, bodycombat och idag tog jag med mig Michelle på Sportaerobic. Kul. Skitkul rent ut sagt. Annars spenderas dagarna på huset (med undantag idag och igår). Jag har beställt och köpt en massa till både huset och lägenheten. Lägenheten är gravt försenad och nu väntar vi med vårt speciallås till ytterdörren. Det ska bli nån som man bara behöver som ett chip att lägga emot, e int så insatt di det där high tech. Det är verkligen skitsnyggt därinne, nu har jag alla bilder i tlfn som jag inte kan ladda bilderna från till den här datan, men ni ska få se, super naajs.

Imorgon är det Midsommar och vi ska löva och resa en liten stång på Edlagården där mamma jobbar. Pappa min har snickrat ihop den då jag var liten och gav upp att ha den på gården då barnen blitt stora. Och skänkte den till de gamlingarna, som säkerligen uppskattar att ha den på gården. Så Li sover hos mamma o pappa inatt och åker på fm ut och hämtar löv. Sen ska vi dit och löva och resa den lille rackarn vid halv ett. Anne och Erin ska komma med oxå, så de fega gamlisarna har nåt glatt att kika på genom sina fönster.

Nu håller jag på och äter popcorn och dricker en öl med Michelle (men hon dricker ju juice såklart  =) haha, där vart Camilla skraj tror jag, super systerdottern under bordet). Hej dååå!

Tillfälligt dator!!

Nu har jag pinat Chrille att ta hit sin laptop från Cikada så jag kommer ut i cybervärlden lite. Vårt stationära as blir på intensiven över helgen och har totalformaterats, hoppas det lilla kräket behagar sig till å va ti nåt då den kommer tillbaka. Herregud va länge d ska ta. Tur att det finns fler datorer i familjen.

Inget internet - ingen dator

Nu har datorjävelstackaren hamnat på intensiven. Får se om den vaknar till liv.

Så, jag lider med er i detta blogguppehåll. Hoppas på snabbt återseende.

LÄGENHETEN

Nå nu får ni äntligen se hur lägenheten blitt. Int så mkt kvar nu.
Suddig bild typiskt, men checka golvet 60x60 stora plattor

Härlig kväll

Då jag kom ut från Träningsverket (thaibox) hade solen kommit fram, så fort hem och duscha (!?) för att sen gå ner på stan på en glass. Li hade åkt till en kompis efter dagis, så vi gick via där och plockade upp henne, + systrarna Linn o Tindra, och gick till Robert´s Coffee, dit även Kim (Michelles storebror som är här och jobbar på Cikada i sommar) kom traskandes för lite kvällssol. Ljuvligt!

Då vi kom hem satt pappa Chrille i badet så dit med båda kråkorna, sortera tvätt, på m 2 maskiner, plocka undan alla grejer, fram me dammsugarn och SWOOSCH så kände jag mig som en riktig hemmafru. Jeff sov typ då jag satte på honom pyjamasen, 30 minuters badbus med pappa o syrran tar på.


Besök i Lindan parken

Äntligen uppehåll!
Jag är inte superförtjust i att va ute i regn o rusk. Men idag kom det inte en droppe och jag kunde äntligen visa Michelle var Lindan parken låg. Men först fick han springa av sig på Lis dagis en stund bland alla stora barn. Sen visade han åter igen att han kan gå i promenadtakt, han börjar bli stor kille nu. Brunnar diggar han och kan läänge sitta och plocka dit stenar. Kanske man borde fixa en till gården  =)


BODYCOMBAT!

Jag har inte tränat på Avancia på 2½ månad. Den enda träning jag sysslat med är thaiboxen en gång i veckan, och så red jag 3 ggr innan Chrille öppnade hotellet. Nu har vi Michelle här, även om vi inte ska köra slut på henne, så är det skönt att komma sig iväg o träna när flärret börjat dallra till sig rejält inför sommaren.

D va så skönt o så coolt, även om jag tycker att kombinationen i combaten just för tillfället inte är så cool. Förra var bättre, men det är väl tid att ändra snart skulle man tycka. Nu är jag back in training hoppas jag. Imorron e d thaibox special. Vi är (åtminstone) 2 brudar som hyrt tränaren för en lektion. Så man int går o glömmer o istället lär sig lite nytt. Kul kul.


BODYCOMBAT by LES MILLS


Trappor


Trappan e klar!


O här håller dom på me trappan till grovköket. Den e säkert klar nu, dom e så jävla snabba.

Full av energi!

Trots att Jeff sovit som ett spädbarn med kolik inatt så är jag så full av energi. Michelle är en klippa. 15 år och tar initiativ att plocka i och ur diskmaskin, städar undan när ungarna gått och lagt sig, ja hon är en klippa helt enkelt. Jag har inte bett henne om nånting o hon bara gör. Så då Michelle gick ut på en kvällspromenad (efter att kusinerna Ellen o Dessi varit hit o fnittrat en par timmar) drog jag plötsligt fram dammsugaren, halv nio HALÅÅÅ, när hände d sist?! Snacka om fulladdad. Tack för att du är här Michelle!

Jag mår bäst!

Lilla Holmen

Jeff promenerar! omkring. Han sprang alltså inte bara, måste vara första gången.
Sweetyy (bussresa i bakgrunden)

(Det var alltså inte idag, som ni ser på vädret.)


Det tar sig

De jobbar på i hundranitti på huset. Idag var de 5 pers och gjorde trapporna i regnet. D blir så snyggt, helnöjd. Själv har jag varit i lägenheten och målat idag igen (med små framsteg, och ungefär 7 gånger långsammare än Costa), lade även vitt silicon (eller om d va latex, whatever) mellan vägg och dörrkarmar.


Trappan till huvudentrén


Trappan till lägenheten.

Det har även lagts feta battingar (min idé för en gångs skull) för att inte gruset ska rinna ut på hotellets parkering, och jag tycker det vart supernice.


Nu är handtagen fast på köksskåpen o dörrarna, spis, micro, ugn och diskhon är på plats, även diskmaskinen. Men jag glömde ta ett nytt kort. Kommer senare.

Det är meningen att lägenheten ska hyras ut till helgen, men ännu återstår ditsättning av golvlisterna som snart är klartmålade. En sista målning på dörrkarmen till toaletten. Toalettinredningen är inte ditsatt än heller.JAG ÄLSKAR ATT JOBBA I HUSET

Idag har jag varit till Lilla holmen 2 ggr. Först med cykel med Jeff på fm. Sen med Li, Jeff och Lotta o barnaskaran på pic nic. Vid tre-tiden kom änglakusinerna Ellen o Dessi och tog hand om barnen så jag kunde åka till bygget o jobba lite. Jag målade golvlister (fy helvete va svårt med oljefärg, kom lite ramsor) och spacklade dörrkarmar o taklister. Imorgon är Li ledig från dagis och vi har lunch bokat med svärmor Runa, som tycker om att samla släkten  =)  sen ska vi gå lite o kika så Michelle lär sig hitta till alla parker, dagis och Lilla Holmen. Sen måste jag göra en avstickare till bygget då förstås.  Ska plåta duktigt med bilder imorn. Har hänt SÅ mkt där sen jag publicera bilder sist.

Nu ska jag snart, snart asså, bege mig i säng.

Michelle har kommit!

Nu är hon här, vår efterlängtade barnflicka, barnens kusin Michelle 15 år från Borgå. Hon kommer att stanna här hos oss (i vår asigt trånga lägenhet) i 3½ vecka och hjälpa mina trötta nerver på traven så jag kan göra annat än bara vara mamma. Hon är otroligt ansvarstagande och duktig tjej för att va 15 år. Jeff tittade på henne som om han kände henne då hon tog ut honom ur bilen då vi kom hem från flygplatsen, riktigt barnkär och har DET DÄR som vissa har medfött, för barn.

VÄLKOMMEN MICHELLE!


trög lur

Min telefon e trög och jag fick för mig att radera alla meddelanden 964 st var det...när tömde jag mapparna sist??

Lägenheten tar sig o lite mammagnäll


Jag skulle kunnat lämna honom där i vagnen och gått o fått en timmes nytta gjord. Asså han satt o holka som satan då de grävde gården.


Lägenhetens kök börjar ta sig. Det har stått stilla där inne förutom golvet som blivit gjort. Glömde givetvis kameran hemma i hallen idag då jag for dit, men fick rum med EN bild i mobilen (efter att jag raderat nån bild på önskad gardin från Tyger & sånt). Imorgon ska jag plåta mycky. Dom har satt upp spottar i taket, strömbrytare och eluttagen är fixade. Garderoberna är på plats. Hit till köket ska ännu ugn, spis, ho, micro och diskmaskin.

Nästa vecka då barnvakten anlänt så ska jag måla golvlisterna. Med lite hopp kanske lägenheten kan hyras ut fr.om nästa helg. Imorgon bitti ska jag försöka få oss iväg på säsongstarten av hotellfrukosten. Den är ju till kl. 11 så...med lite tur. Haha. Var till Sparhallen idag och handlade en stor del av frukosttillbehören medans Camilla (som självmant erbjöd sig i vanlig ordning) hade barnen. Sen hjälpte jag Costa i min knappa tid att ställa i ordning i frukostsalen, gu va kul att göra nåt annat, verkligen.

Hur goa, söta (och gnälliga) barnen än är, så går de mig uppåt halsen ibland (speciellt nu då man haft dem dygnet runt senaste veckan, då är det bra att det finns änglar ikring en som räcker ut en hand -tack Camilla (vill även tacka syrran o Jenny för att jag kom mig iväg på jobb igår oxå, skönt med lite variation från mammarollen). Varför har folk så svårt att erkänna att deras barn kan va pain in the ass. Inga barn är bara änglar, det vet vi alla. Men jag kan nog säga att mina barn får nog höra på arg mamma här mellan varven, eller som Li uppfattar d "mamma du e ju sur ALLA dagar..."

-Häpp häpp häpp, passa dig vad du säger flicka!!!
(+ arga minen)

***

Brr

Tänk att d va såhär varmt för bara en vecka sen:
Pic nic in the yard!


Sviter

Terminens thaibox är över och jag fick tydliga minnen med mig därifrån.
Såhär kan det gå om man blockar sparkar fel:


Ser ni bulan? Och sen den fina blånaden som lätt stryker mina fina bristningar. Har lika blått på båda sidor. Jag kan inte bära Jeff på höften utan känslan, ja ni vet hur d känns o man trycker på ett blåmärke.

***

Tacka vet jag badkar

Jeff bada 45 minuter igår, varav Li var med en halvtimme. D va sjö på badrumsgolvet då man kom in dit och vattnet upp till badkarskanten, men roligt hade dom minsann. Vafan gör de, då man får en stund för sig själv får dom göra vad dom vill  =) 


Däckad i ett hav av tuttar

Bara jag

Här e min allt-i-allo-outfit för dagen. Examen- (sorry Malin, men du känner ju mej), jobb- och fredagsmyskläder. Praktiskt värre!
Li åt popcorn ikväll och det som vart kvar så börja jag äta på nu just, och så vart man ju törstig och titta barra vad man hitta i kylen:


I´m not alone. En kall strongbow är bättre än en sovande sambo.

Jobba!

Var med lite mer prylar till Bettans Bod då det tydligen hade sålts bort en stor del i ett huj av det jag hade där. Sen till Byggis med ett glatt och ett grinigt (högljutt) barn i bilen o köpte taklister till lägenhetens toalett. Var in till lägenheten med dom, där hade de satt upp spottarna i taket, strömbrytare och eluttagen var på plats, asså naaajs. Garderoberna höll de på med så imorgon tar jag med mig kameran så ska ni få se! Golvet med bauttaplattorna är ju satta och det vart sååå snyggt. När dagens göror var gjorda (skippade att handla matvaror till Esplanads frukost, sparar lite tills imorgon oxå  =) så fick Li öva lite inlines på Esplanads parkering som hon "bett om" (läs nötit) hela morgonen. Där fick hon även möta han som hon e "förtjust i", dvs Costa. Hon blir helt röd i ansiktet då han pratar med henne på engelska och använder ordet "sweetheart", gulle.

Klockan tre, direkt från Esplanads parkering, iförd armybyxor och svart basic slappartröja, på examenskaffe till kusin Malin. Där blanda man in sig bland eleganta, fina och uppfixade släkingar och icke släktingar. Jeff hade (till slut) somnat i bilen och missade både supergodpastasallad o gudomlig chokladtårta, men hann säga hej till mammas nyexaminerade kusin och busa lite med småkusinerna. Det vart en snabbvisit då jag skulle på jobb till Dillen lite över fyra. Jenny kom och hämtade barnen och jag for på jobb. Klockan sex bytte Jenny skift med syrran, som var här till över halv nio. Det var kunder i huset ännu kvart över åtta. Och det ska rullas in 3-4 posthäckar med grejer i, 2 varupallar med varor kånkade jag in och de vanliga 8-9 korgarna som står utanför butiken och en stor vagn på hjul, som det alltid ramlar massa hinkar o spadar från då man drar vagnen över gallret innan man ska ha in den. Då kommer det ramsor inombords.

Jag var svettig och irriterad då jag glömt bort hur det är att jobba på sommaren, förut gick ju det där på rutin och man var van att det var så mycket. Men idag kom det många svordomar då jag bar ner stora grejer till lagret och det bara rasa ner grejer som jag stötte i bakom mig men saatans jävlar, no va d väl helvite å no, höll jag på för mig själv därinne. Nu kan man ju skratta åt det, men just då kände jag att jag bara ville hem så syrran kunde gå hem. Men då var låset till ytterdörren borta. Efter samtal kom vi fram till att det låg på KappAhl. Grr. Lite efter halv nio kom jag mig därifrån. Hem och pussa på världens gulligaste barn, käka o nu e d aktuellt. Tjoho!


Göra göra

Då man ändå är lika trött som farmor i en koalafamilj så kan man inte bli tröttare. Så jag lovade att ta hem systrarna Linn & Tindra från dagiset idag då mamman hade ngt inbokat. Jag tog med bärbara DVD spelaren och låste in barnen inkl. Jeff i ett hotellrum på Esplanad och hängde upp resterande gardiner som jag hade som projekt innan hotellet öppnar på lördag. Effektivitet.

Efter d ställde jag mig i världens längsta postenkö, 11 numror framåt,  och satte på Mamma Mu saga i bilen med 4 ungar i. Sen hade jag ungefär -5 i energi till att laga mat, så det vart hämtmat från Mannechai. Ungarna åt så det stod härliga till. Pling plong på dörren så var grannflickan Lonia här oxå. De lekte i hängmattan alla 5 och jag tyckte det var något skönt, trots att decibelnivån var lite förhöjd.


Det här e sakta fart, ni skulle se då inte Jeff är i mattan, den går nog upp i 180 grader.

Nu svider mina ögon av trötthet. Min sämre hälft har jag sett 2 ggr idag, han var hem och åt middag och tog en kvarts powernap, sen drog han iväg igen. När hotellet öppnar kommer han jobba 4 dygn i reception. På måndag kommer Michelle, barnens kusin som ska hjälpa till med barnen i 3½ vecka. Va skönt d ska bli. Ska försöka få mig lite egentid på hemmaplan.

Jeff roar sig i badkaret, har man vattnet och rinna tycker han det är skitlajbans huur länge som helst. Ända tills vattnet är upp till kanten helst! Nu har jag pratat med personen som jag vart upprörd över igår. Bra att folk ringer och reder ut saker då man själv inte orkar ta itu med det. Skönt för hjärtat är det för alla inblandade. Nu sover jag nog gott inatt.

Bebisfascinerad

Jeff är jätteförtjust i bebisar. Han diggar riktiga bebisar och ser han bilder med bebisar på så låter d likadant -BEEBII. Häromdan upptäckte han sig själv på kylskåpsdörren där det gamla tidningsurklippet från BB hänger (han e ungefär 1x1 cm på den bilden) -beebii. Och Lis ena docka har han börjat släpa på under upprepande av ordet bebi och säger kacka och börjar reppa av den blöjan, haha. Lär dig kontrollera din egen ringmuskel själv först säger jag bara.
Tornbygge

Jeff diggar att göra samma sak i ungefär 2 minuter i sträck, men detta klossbyggande sitter han nog och donar på i minst 5 minuter med syrrans hjälp. Halleluja! De fick hela lådan av kusinerna som fått ihop ett antal under årens lopp (äldsta är 16), så det är inte så några.
Upprörd

Idag har Jeff varit missnöjd och gnällig stor del av dagen. Då man hindrar honom från nåt han inte får göra blir han skogstokig i båge och skriker högre än då han trilla ner för trappan en våning hos Lina o Johan. Man blir ju lite lätt frustrerad -ja. Det är ju inte så att man ger upp och säger "spring ut på Ålandsvägen så får du se vad som händer", eller "jaja lek med knapparna till spisen då". Nä d gör jag inte, istället måste man försöka undvika dessa situationer. Men vem har barnlås på spisen då man inte har småbarn hemma?

Mindre allvarliga situationer finns ju. Som då vi var över till *ingen nämnd person* ikväll, och så fanns där på bordet en liten flagga som tillhörde en liten midsommarstång, som jag gav till Jeff (som bara sett flaggor på stång och vart ju givetvis nyfiken hur de kändes i verkligheten). Vad skulle han kunna göra med den vävda nya lilla flaggan i tyg? Förstöra? Men det visade sig vara näst intill  en katastrof. Ägaren till denne flagga hade ju letat Åland runt efter denna lilla fina, men icke ömtåliga flagga och börja typ hyperventilera för att Jeff gick och kände (och kanske smaka lite) på den. Där sattes jag på ON och efterföljande konversation fick mig att explodera. Jag tog med mina älskade (men busiga) barn och for arg och gråtandes därifrån.


Nu e d Zzzz....kan jag lova...

...för idag har jag haft en TUNG dag  =)  Världens Bästa Svägis/syster/faster erbjöd sig att ta hand om Pelle-Jeff på sin lediga dag, så jag kunde hjälpa hennes bror med att fixa igång Hotell Esplanad som öppnar på lördag. Snäll snällare snällast säger jag bara. Så jag har köpt 40 m golvlist till lägenheten och inhandlat lite andra diverse tillbehör inför hotellstarten.  När jag hade kört bil klart och ringt alla 17 samtal så satte jag mig i riktigt arbete. Dvs hänga upp gardiner i hotellrummen, sopa bakgården och rensa från alla fimpar, tomburkar och annat bråte som sjömansskolans eleverna prytt gården med, sopat halva parkeringen från skit, sand och jord, skrapat mossa (som jag inte tror nån nånsin gjort på den där asfalten, för d va mycky).

Jag har inga blåsor i händerna, men först fick jag ju artros-smak i ryggen och hade svårt att lyfta höger fot från marken. Men då jag pinade mig igenom sista krattningen så lättade det lite och nu känner jag bara att ryggen fått sig ett rejält träningspass och det är jag glad över då jag inte besökt Avancia på alldeles för lång tid. Då jag kom hem så hade jag en massa Bettansprylar som jag måste märka. Men nu jävlar sover jag framför datan och ska gå o sova.

Tack så tusen för idag Camilla. Världens bästa faster säger Jeff  =)

1:a Juni!

Så härlig dag idag! Spenderade HELA dagen hos Lotta. Härliga trädgård med en massa barn, kaffe och nån att snarvla med. Tur att man kom ihåg att smörja in ungarna idag, men man glömde ju bort sig själv såklart. Och nu har jag blitt lite röd om axlarna efter 5 timmar i solen. Har säkert riktigt fin bonnbränna när jag tar av mig linnet ikväll.


Fullt rus med vattenmuggen i högsta hugg!

Vem är hungrig i den här hettan. Hade NOLL inspiration till middag. Men fann rostbiff, lördagskorv i bit (med wasabisenad på -mmmums), och potatissallad + mini karelska piroger på Hallen. Alla blev mätta OCH GLADA, för den annorlunda maten.


Lottas Ludde, riktigt söt skitgris.


Stentrappa, aj aj aj. Men övning ger färdighet.


Lotta, kvartermamman.
KATASTROF!

Jag fann nåt som liknade vovvos svans, och det var det. Snacka om använd  =)  det är ju svansen han gosar med, han snurrar och snuttar och gnuggar den mot näsan. Den är nästans viktigare än tutten, iallafall blir han inte nöjd med enbart tutten, ska tvärt ha vovvo till och gosa med då han är ledsen, trött eller slapparsugen.


RSS 2.0