Barnens LÖRDAG

EN RIKTIG KANONDAG FÖR BARNEN
Hoppslott kl 10 - 15.
Snickarverkstad, mellan Fyndet och Tara, kl 10-15
Stickarhörna, utanför Thereses Broderi kl 10-15
Ansiktsmålning vid Lisco parfym kl 12-14
Film på Havtorn
Sockervadd
Ballonger
Brandbil på Torggatan  kl 12-14

Stress stress stress

Jag undrar hur vanligt folk bär sig åt för att få tiden att räcka till, till sig SJÄLV!? Idag t.ex. jobba 10-18, städa o inte hemma förrän 18.45, då for Chrille o träna. Värmde lite käk till mig själv, Jeff ville att jag skulle leka. Men istället fick jag äta i skräddarställning på golvet o tittade på när han pusslade. Okej, 19.45 var det dags att hämta Li från redskapsgymnastiken. Kom inte iväg förrän 19.25 av "jag ska bara" orsaker. Via Selle o köpa mjölk o äppel. Hemma 19.45. Kokade gröt medans Li duschade snabbt. Jeff vart akut skitnödi, men ropade aldrig att han var klar, Li kom heller inte från duschen, så jag gick dit...
'
Jeff skiter vanligtvis lika snabbt som alla andra i familjen, dvs. på en halv minut, men nu satt han 10 minuter säkert, när jag öppnar dörren står Li i duschen helt apatisk o Jeff sitter å helt förstelnad, naken på toalettstolen OCH TITTAR PÅ TV (ja vi får skylla oss själva som har TV i badrummet). Nåja innan jag hade dem vid kvällsmålsbordet så var ju klockan 20.15. Sen åt dom, de åt och åt.
'
Li åt: en tallrik gröt, 2 rågmackor, 1 ägg och en skål joggis
'
Jeff åt: en tallrik gröt, 1 rågmacka, 1 ägg och ½ äpple
'
WTF!! Hur får de rum!? De måste väl äta upp sig nu efter en kinkig semester, de har säkert gått ner i vikt som de hållit igång och levt på glass och plättar med chokokräm.
Ja de var inte i säng förrän fem i nie o då hade jag redan fått blödande magsår. Fan vad jag HATAR att jag bryr mig så mycket. Men jag orkar inte med trötta ungar!!! Jag blir stressad när de inte går i säng i tid. Li verkar ha växt till sig lite och behöver inte längre 11½ timmes sömn, kanske 11 räcker....skönt att det går åt d hållet.
Ja iallafall, tio över nio kom ron över mig, då sov båda. Då tog jag en varm kopp te och ett gott rostat rågbröd med ost och ägg och bara njöt. Trött som fan, vill gå o lägga mig.
'
Men då känner jag: Ska jag gå o lägga mig nu?! Ingen som helst egentid idag. Så satte jag mig vid datan, det här är väl egentid. Annars skulle jag väl ha börjat dammsuga eller tvättat, eller kanske packa upp väskorna från resan, 2 av 4 återstår, hatar att packa upp, och det är INTE EGENTID. Nu ska jag ta mig en dusch och förflytta mig till sängen och ev. ett avsnitt Desperate Housewives om det d kommit ut nåt nytt, annars boken.
Hur fan gör ni andra? Hinner ni alls med något över huvudtaget mellan arbete och läggdags? Hurihelvite ska man bära sig åt? Även om jag saknar vår älskade Bianco, så kan jag säga att det är en lättnad att slippa komma ihåg alla hennes mattider, matmängder, insulinsprutor och blodsockermätningar.
'
Kanske, kaaanske jag blir lite klarare i huvudet bara jag vant mig med tanken att jag inte glömt henne hemma. Jag är helt grötig i bollen. Nåt tips?

Mammas gener

Jeff är en jäkel på pussel. Han pusslar nästan bättre än storasyster, Li ha aldrig varit någon fan av pussel.

Jag däremot ääälskar att pussla (hatar att leka med grejer). Så när jag kom hem från jobbet nyss så frågade Jeff gulligt:

"mamma kan du leka med mig med sopbilen?"

"men Jeff jag kan inte"

"tycker du att det är svårt?"

"joo jättesvårt"

"men man gör bara såhär...med fingrarna på bilen"

"näii, asså jag tycker d e skitsvårt, jag är bäst på att pussla".

Och vipps åkte alla pussel fram, o sen ska de ligga framme så man ska granska dem. Cute.


Vår?

Man blir så mycket piggare av denna sol. Fick ju nyss lite solboost, men att komma hem till det här vädret var inte helt fel. Lite halt när man cyklar på jobb bara, men d e bra för balansen.

Nu ska jag skita o dra på jobb. Öppnar om 14...

Dricker ingefäradryck som ja kokat själv, fittit god.


SATANS BLOGG!

Jag får så satans i nerverna när det inte finns någonstans att kommentera på bloggen. Ni alla som själva har bloggar vet att det är kul när folk kommenterar. Men finns det ingenstans att kommentera så kan man ju inte heller kommentera. Har duktigt i psyke på det här nu och t'nker inte lägga ner en minut till på det. Om någon kan veta var problemet ligger så kan ni ju maila mej på facebook, för d finns ju. FANGULO!

Resenärerna

Dessa 9 var vi som reste.
-vi
-svärmor Runa
-svägerskan Camilla med sina 3 barn.

Tack alla medresenärer för en skön tripp! Men visst känns det skönt att va hemma :)


Saknad

Tänker på dig Bianco


Balkongmys

Bloggen seppar lite. Men va gör d.

Vi solar genom molnen. Börjar dagen med vattenjompa i poolen alla dagar kl.11. Har inte utforskat byn nåt. Trivs bra här där ALLT är gratis. Det går ner en hel del Sangria o öl. Chrille e lite förkyld. Barnen har aktiviteter dagarna i ända. de vuxna stortrivs. Nu middag.

Här kommer en härlig bild.


Lite bilder

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/104957/images/2012/pic_190787974.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/104957/images/2012/pic_190787974.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/104957/images/2012/pic_190788036.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/104957/images/2012/pic_190788036.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/104957/images/2012/pic_190788401.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/104957/images/2012/pic_190788442.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/104957/images/2012/pic_190788476.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/104957/images/2012/pic_190788504.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/104957/images/2012/pic_190788505.jpg" class="image">


Kvällstur

TENERIFFA.

Var ut o kika med teensen en kväll längs med strandpromenaden.

Karaoke o vattenpipa :) flickorna körde limbo. Kul. O Tessa vart lite fyller.


Rehab

Pappa tog mig och barnen på fiskerehabilitering till Lumparland. Asmysigt men lite för farligt känner jag. Har sån satans respekt för is, vatten o isvakar.

Men kidsen gillat', 5 abborrar och 1 sik o tankarna på annat håll. Sen grillade vi korv o myste framför brasan innan vi åkte hem.


Kloka ord från en 4-åring

Jag och barnen var ut till graven ikväll. Vi pratade lite med Bianco. Li & jag började ju storböla -igen, för trettionde gången idag. Jeff hade lite svårt med hur han skulle vara, så han sa:

-Jag saknar Bianco, men jag gråter inga. Hon kanske e med sin mamma o pappa nu.

Li och jag blev asglada över den tanken. Jeff lekte lite tyst där ikring. När vi gick in igen sade han:

-Vi ha bara låna Bianco av hennes mamma och pappa. Och nu vill dom nog ha tillbaka henne. (då börja man ju lipa ännu mer för att han e så söt).

<3 saknar dig gumman <3


Älskade Bianco

Ikväll har vår tax Bianco somnat in fridfullt hemma i sin korg. När veterinär Julia kom så kom hon glatt och mötte o hälsade på henne. Det tog inte många minuter innan Julia hade en lugnande spruta ihanden och pick i baken. "Nej här tänker inte jag stanna" tänkte Bianco o kutade med ilfart till korgen sin och gjorde ett sånt där glädjeskutt rakt i korgen. Där blev hon, somnade på en par minuter och sedan började proceduren med den riktiga insomningen.
'
(denna bild är tagen igdag, kolla den viftande svansen)
'
Li var med och var jätteduktig, tills veterinären hade åkt. Hon ville inte skiljas från sin hund, hon ville ha Bianco med sig bara en natt till. Å så jag tyckte synd om henne. Så skulle man hålla sig ifrån att bryta ihop, när det enda man ville vara att ropa VARFÖR?! Har inte så stor koll på hur länge allting tog. Men vid tio tiden så hade jag och Li jordfästning. Pappa hade grävt en grop här, så det var bara att packa in den ännu varma Bianco i en kartongkista som Li och Cassandra hade dekorerat så fint. Li var så ledsen så ledsen. Vi sade inte ens något när jag grävt igen gropen, utan det sparar vi nog tills imorgon tror jag. Vi var båda två så ledsna o trötta vid det laget. Sedan vart det nattisagor "min vän valpen" och "alla världens hundraser". Då kom hon på andra tankar så hon kunde sova.
'
'
Det var ett mycket svårt val att ta i och med att hon var så pigg och glad de sista dagarna. Men hon gick dock på smärtstillande, och den där äckliga satans cancersvullsten som hade ärjat fast sig i musklerna och spridit sig o börjat växa ut små utväxter på bara en vecka, bara man kände lite på den så visste man att det var dags när som helst. Men hon gick, sprang, hoppade och åt med god aptit (helst hela tiden). Men imorse kände jag att beslutet jag velat på var det rätta, hon måste få somna in. När jag kom till jobbet (hon var alltid med mig där), så ställer hon sig mitt på golvet och krampar, lixom rycker o stirrar på mig som om "matte vad är det som händer med mig". Konstigt tyckte jag oxå att det var, i och med att hon nyss promenerat korrekt. Jag bar henne till sin plats och så gick det över. Jag kände en lättnad, första tecknet på att hon faktiskt håller på att bli riktigt illa däran. Sen började hon häscha ikväll. Det känns helt rätt nu. Men otroligt overkligt. Ha lipa som en gris efter att Li fick sömn. Nu har man sprängande huvudvärk och måste ju ta fram vettet o gå o lägga sig. Är som tur är ledig imorron. Li får göra som hon vill med skolan, beroende hur hon känner. Kanske vi hittar på nåt skoj, för att skingra tankarna lite.
'
Alla hundar är ju speciella på sitt vis. Men jag har aldrig träffat på en klokare hund än Bianco. Och då var hon dessutom en tax, en envis rackare.
'
Man kunde ha med henne överallt, aldrig att hon skulle sitta utanför nån butik o cp-skälla om man knöt fast henne (förutom om d gick förbi en riktigt kraftig Rotweiler eller nåt annat stort, då jävlar kunde on sätta igång).
'
Gjorde aldrig fanstyg, lugn och harmonisk, snäll mot alla, barnen fick göra vad de ville med henne o hon bara såg besvärad ut.
'
Hon fattade ofta vad man pratade om. Och fattade vad man menade när man sa "men Bianco får stanna hemma", moloken såg man henne titta på en. Hon skulle alltid med vart än jag skulle. När man reste bort lite för länge och lämnade henne hos mamma o pappa var hon sur när man kom tillbaka, inget glädje bemötande, utan mer var-fan-ha-du-varit-blicken.
'
den här blicken gjorde hon alltid när man höll på o daltade för mycket med henne. Typ "nämmen sluta nu för helvete - nähä då tittar ja bort"
'
Nej fy fan vad det kommer bli tomt. Kommer sakna de där lurviga tassarna. Däremot kommer jag INTE sakna insulinsprutorna, de där många små måltiderna på vissa tider och alla piller. Hon är mig varmt om hjärtat.
'
Bianco, mattes vän och maskot. Hoppas du har det bra där du är. Kom och hälsa på i drömmarna - lova.

Jeff

Hitta pappas brillor


Kommentarer

Är det fler dom försökt kommentera men hittar ingenstans att skriva?


Brandman

Är det någon därute som har trotsiga barn där hemma om mornarna? Jag brukar förbereda så morgonen ska gå lättare o snabbare. Varje vunnen minut är hemåt :) Li klarar sig helt själv stora tjejen, men Jeffen får lite hjälp:

1) Han har kläderna färdig utlagda på golvet i rummet. Som han tar på sig själv.
2) Så vill han gärna ha overallen o stövlarna som "brandman". O d får han förståss. Vipps så e overallen på. Aldrig bekymmer, förutom om den inte e brandman, då kan rösten hans ändra lite. Nu e d -17 ute fy fan ja vill bort.

Dela gärna med er av era tips.


Ett litet spår

Hade ont i benet när jag steg upp i söndags morse o sku va duktig o fara till Mariebad med min familj. Men inget syntes. På måndan börja d visa sej. Yess ännu ett blåmärke, ett jättedjupt o jättesjukt blåmärke. Det är hammarmannen. Han kommer alltid då jag varit ut o dansat. Han slår mig här o där medan jag sover. Jäla Hammarman.


Barns sömn

Asså nu måste jag börja forska här. Li, som är 8 år, har alltid varit en sådan som krävt mycket sömn för att hålla både humöret och hälsan i schack. Hon hade inte en enda sjukfrånvaro från dagis på nästan 2 år. På äldre dar så har hon börjat maska o ska va uppe längre på helgerna och sådär. Vilket jag inte gillar. För det slår aldrig fel att hon blir småsjuk veckan efter hon vakat en par dagar under helgen. Det kan räcka med att hon är uppe 2 timmar längre på fredan och 1½ på lördagen så har hon stegring på söndag kväll, eller så ska hon hem från skolan någon dag senare för att hon har ont i halsen eller nån annanstans. Detta är rätt frustrerande.
'
För att få sömnen att klaffa så har jag varit väldigt kreativ när det gäller just att lägga sig i tid. Man somnar inte då man är upp i varv, inte ens vi vuxna. Såhär har vi försökt göra sedan hon började 1:an (hålls inte alltid då Chrille inte är lika noga med det här som jag är).
'
19.00 går eventuella kompisar hem, eller så kommer barnen hem denna tid och äter kvällsmål. Sedan tvättar man sig och varvar ner, kanske ser nåt på TV eller nån liten filmsnutt.
20.00 går de i säng. Eventuellt får de en saga om klockan inte är ÖVER åtta. Li brukar läsa lite högt.
20.30 ska det släckas eventuell läslampa. Jeff somnar alltid 2 minuter efter att man lagt honom, så han har inget att släcka. Li brukar somna innan klockan är nio om denna rutinen har följts. Har det däremot blitt försenat så ligger hon o snurrar o "kan inga sova" till halv tio, då blir jag irriterad, för jag tänker framåt o blir stressad av bara tanken att hon ska bli krasslig igen.
Hon är helt mörk under ögonen nu. De ringde från skolan idag och hon hade så ont i halsen. Detta är en vanlig grej det senaste halvåret (då jag int orkat med allt o börjat slappa med läggningsrutinerna). Men det där halsontet varar bara en par tre dagar, sen är det över, så kommer det tillbaka såfort hon sovit lite kortare. Vi är väldigt sällan sjuka i det här huset. Men kan däremot gå o snörvla i 3 veckor utan att det händer nåt mer. Men HALSONT vartannan vecka, o inte ens sådär värstingont så man måst ha medicin heller, utan bara "jätteont men jag kan svälja".
'
Li sover från 21-08, alltså 11 timmar. Och det MÅSTE hon sova, helst lite mer. Tycker även att hon är lite småsnuvig o nysig året runt o har funderat på om hon har nån slags allergi som tar energi från henne. Nej jag har inte varit till någon läkare, det ska mycket till innan jag far dit.
'
Jeff sover från 20-8 ungefär, kanske lite mindre, ca 11½ timme, och han är 4 år yngre.
'
Nu är frågan. Hur länge sover era 8-åringar/4 åringar?

Fan!

Skrev text i en kvart på förra inlägget "klackarna i taket". När det vart publicerat var all text borta. Suger purjo. Nåja, kanske skriver om lördagens klackar i taket senare. Nu e ha på soffan -död.


Klackarna i taket


God middag

Är inte så superförtjust i korv. Men jag ääälskar salami, har alltid varit cp frälst av denna goda korv. Idag fick jag äkta siciliansk salami och ost av min vän Alessandro på Bellissimo Glassbar. Hem o provsmaka som middag, o smaka ju helt underbart, en öl till var som pricken över i denna fredagkväll. SLURP!


Imorgon ska jag flyga

Annars knallar vardagarna på här, dagarna bara flyyyger iväg. Jobbar hela 4 timmar om dagen =) försöker få in minst 2 gympass i veckan och helst ett fyspass oxå, men det är bara +. Jag måste stärka min sköra artrosrygg och bål igen nu, att jag inte går med rullator när jag är 40, d e inga bra.
'
Barnen växer och är stora. Fattar inte, jag dyker ner på alla 1-2 åringar som tultar runt i butiken, fan va gullit! Men aldrig att det blir nån sladdis, nej det ska ni inte få nöjet att få se. Men däremot tycker jag att nån annan nära jag känner skulle kunna ta o skaffa sig en liten blöjrumpa. Så man får låna lite, syster? Anki? bror?
'
Idag var Chrille och jag o skulle kolla på en schäslong, divan, nånting brett för 2 personer som vi skulle ha framför TVn på övrevåningen, men vi hittar inget som är WOW! Så nu beslöt vi oss för att göra ett nytt TV uttag på västra sidan av rummet på övrevåningen, så har vi gamla soffgruppen sålänge. Chrille ringde elektrikern tvärt. Så d vart någon tusenlapp billigare. Så blir d. Östra delen av allrummet uppe får stå tomt. Jeff kan ju bygga sin enorma tågbana där utan att någon snubblar över den.
'
Imorgon ska jag och Anki på inköp till Helsingfors. Hoppas flyget går de har tydligen lovat mycky snö. Natti.

Nu blir de kallt

Vi har kunder på Familia som kommer in och köper ytterkläder. Fattar inte att de har klarat sig till Februari! Tycker så synd om dem när det är så urplockat och de inte finner storlekar. Nåja iallafall så har vi fått tag i några overaller från Didriksons (Kilimanjaro rosa och blå) och 2 jackor.
'
Jacka Camden 77,50 € (den här färgen är grymt snygg, har den till Li), Overaller 112,50 €
Och en helsvart jacka (som oxå är jättesnygg, Jeff bär en =)  i stl. 80-140 för 79,50 €
Nu ska inte barnen frysa på Åland.

Ljudabsorbent

Hej hörni läsare!
Vi (jag) har ett stort problem här hemma, det ekar så inni helvites! Ungarna med sina gälla röster studsar från vägg till väg, upp till taket på övrevåningen och ner till nedrevåningens stengolv igen och in i mina stackars öron. Nu har jag googlat och kollat ikring på en massa akustikskivor, ljudabsorbenter, tavlor som absorberar ljud. Jag tänker fylla hela huset med ljudabsorbenter, för annars kommer jag att spräcka mina trumhinnor o hamna på psyket innan 2012 är över. Ge mig alla tips och länkar ni vet.
Dom här e ascoola o vill ha!
http://www.wobedo.com/start.html
http://3dpanel.se/
Sen håller jag på och experimenterar lite hemma o ska göra egna tavlor till badrummet med...hör o häpna ÄGGKARTONGER. Ja det får ni se mer av sen om det blir av. Tänkte testa i vårt 16m2  badrum, sen nångång, e så jävla dålig på att få saker o ting gjorda så we´ll see about that.
Men jag är iallafall intresserad av alla snygga, smarta inte alltför dyra prylar. Lampor, tavlor ALLT!
Nog för att ni e dåliga på att kommentera, men kom igeeen!

RSS 2.0