Älskade Bianco

Ikväll har vår tax Bianco somnat in fridfullt hemma i sin korg. När veterinär Julia kom så kom hon glatt och mötte o hälsade på henne. Det tog inte många minuter innan Julia hade en lugnande spruta ihanden och pick i baken. "Nej här tänker inte jag stanna" tänkte Bianco o kutade med ilfart till korgen sin och gjorde ett sånt där glädjeskutt rakt i korgen. Där blev hon, somnade på en par minuter och sedan började proceduren med den riktiga insomningen.
'
(denna bild är tagen igdag, kolla den viftande svansen)
'
Li var med och var jätteduktig, tills veterinären hade åkt. Hon ville inte skiljas från sin hund, hon ville ha Bianco med sig bara en natt till. Å så jag tyckte synd om henne. Så skulle man hålla sig ifrån att bryta ihop, när det enda man ville vara att ropa VARFÖR?! Har inte så stor koll på hur länge allting tog. Men vid tio tiden så hade jag och Li jordfästning. Pappa hade grävt en grop här, så det var bara att packa in den ännu varma Bianco i en kartongkista som Li och Cassandra hade dekorerat så fint. Li var så ledsen så ledsen. Vi sade inte ens något när jag grävt igen gropen, utan det sparar vi nog tills imorgon tror jag. Vi var båda två så ledsna o trötta vid det laget. Sedan vart det nattisagor "min vän valpen" och "alla världens hundraser". Då kom hon på andra tankar så hon kunde sova.
'
'
Det var ett mycket svårt val att ta i och med att hon var så pigg och glad de sista dagarna. Men hon gick dock på smärtstillande, och den där äckliga satans cancersvullsten som hade ärjat fast sig i musklerna och spridit sig o börjat växa ut små utväxter på bara en vecka, bara man kände lite på den så visste man att det var dags när som helst. Men hon gick, sprang, hoppade och åt med god aptit (helst hela tiden). Men imorse kände jag att beslutet jag velat på var det rätta, hon måste få somna in. När jag kom till jobbet (hon var alltid med mig där), så ställer hon sig mitt på golvet och krampar, lixom rycker o stirrar på mig som om "matte vad är det som händer med mig". Konstigt tyckte jag oxå att det var, i och med att hon nyss promenerat korrekt. Jag bar henne till sin plats och så gick det över. Jag kände en lättnad, första tecknet på att hon faktiskt håller på att bli riktigt illa däran. Sen började hon häscha ikväll. Det känns helt rätt nu. Men otroligt overkligt. Ha lipa som en gris efter att Li fick sömn. Nu har man sprängande huvudvärk och måste ju ta fram vettet o gå o lägga sig. Är som tur är ledig imorron. Li får göra som hon vill med skolan, beroende hur hon känner. Kanske vi hittar på nåt skoj, för att skingra tankarna lite.
'
Alla hundar är ju speciella på sitt vis. Men jag har aldrig träffat på en klokare hund än Bianco. Och då var hon dessutom en tax, en envis rackare.
'
Man kunde ha med henne överallt, aldrig att hon skulle sitta utanför nån butik o cp-skälla om man knöt fast henne (förutom om d gick förbi en riktigt kraftig Rotweiler eller nåt annat stort, då jävlar kunde on sätta igång).
'
Gjorde aldrig fanstyg, lugn och harmonisk, snäll mot alla, barnen fick göra vad de ville med henne o hon bara såg besvärad ut.
'
Hon fattade ofta vad man pratade om. Och fattade vad man menade när man sa "men Bianco får stanna hemma", moloken såg man henne titta på en. Hon skulle alltid med vart än jag skulle. När man reste bort lite för länge och lämnade henne hos mamma o pappa var hon sur när man kom tillbaka, inget glädje bemötande, utan mer var-fan-ha-du-varit-blicken.
'
den här blicken gjorde hon alltid när man höll på o daltade för mycket med henne. Typ "nämmen sluta nu för helvete - nähä då tittar ja bort"
'
Nej fy fan vad det kommer bli tomt. Kommer sakna de där lurviga tassarna. Däremot kommer jag INTE sakna insulinsprutorna, de där många små måltiderna på vissa tider och alla piller. Hon är mig varmt om hjärtat.
'
Bianco, mattes vän och maskot. Hoppas du har det bra där du är. Kom och hälsa på i drömmarna - lova.

Kommentarer
Postat av: Petra

Åh, vad tungt det är!!! Minns som det va igår när vi tog bort vår hund.... Tårarna forsar på mej just nu och jag känner så med er!!! Sorgen går över med tiden med minnena finns som tur är kvar! Kram!!

2012-02-17 @ 05:04:41
Postat av: Petra

Åh, vad tungt det är!!! Minns som det va igår när vi tog bort vår hund.... Tårarna forsar på mej just nu och jag känner så med er!!! Sorgen går över med tiden med minnena finns som tur är kvar! Kram!!

2012-02-17 @ 05:05:45
Postat av: cindy

Usch :( tårarna rinner. Vila i frid fina B

2012-02-17 @ 08:13:09
URL: http://projektbjorkbacken.blogg.se/
Postat av: Carola

Snyft, sitter och lipar jag också :( Usch vad sorgligt. Men det är nog absolut rätt beslut att ta bort dom FÖRE dom blir jättedåliga! Hon skuttar nog glatt runt där i hundhimlen nu, utan alla krämpor.

Krama Li från mig!

2012-02-17 @ 08:48:16
Postat av: J

Åh så fint och så sorgligt.

2012-02-17 @ 12:00:25
Postat av: Ulle

Vila i frid, Bianco. Saknad av många, både två- och fyrbenta.

2012-02-17 @ 12:12:29
Postat av: Marianne

Nej fy för att behöva göra sånt där, det är det dåliga med att ha husdjur. Som förmodligen alla andra så lipar jag med, man känner ju så med er och vet ju hur jävligt sånt där är.

Hon mår bra nu i hundhimlen iaf!

2012-02-17 @ 14:43:00
URL: http://mariannek80.wordpress.com
Postat av: Eva

Gulle Bianco. Vad fint och känslosamt du skriver om henne, får tårar i ögonen.

Satans skit sjukdom.

Kram

2012-02-17 @ 14:56:07
Postat av: mia

namen gud va lessamt for er. Gulliga Bianco. Sant dar e inga kul d. Naja d blir o forsoka fa barnen pa gott humor igen. Tar ett tag.

2012-02-17 @ 22:50:47
Postat av: Lina

Har ju inte läst det här förrut. Sitter nu på kontoret och storbylar. Hon har det bra med sin mamma och pappa. Hoppas ni har det mysigt på kanarieöarna nu. Puss och Kram

2012-02-23 @ 14:11:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0