Pix

Spring i benen
En kvall promenerade vi till en restaurang ca 1,5 km bort. Jeff sprang/gick hela vagen, han ramlade val 5 ggr pavagen, men vafan gor man da ungen har damp I benen och vill kuta.



Bilden talar for sig sjalv, man ser ju vad han sager t.o.m.



Surin Beach
En strand som ligger norr om Kamala. D vart akta thailunch kan jag ju tillagga. Och ni som inte har smakat pa Larb Gai GOR DET! Men valj inte for starkt. Det ar kyckling som ar smahackat tillsammans med en massa kryddor, mmm gar inte att forklara smaken.




Strandbilder


Hmmm, vilken hummer ska vi ta till middag idag...


Veff meee! Jeff kutar ut till Li o Chrille i havet på Kamala



Eldshow pa stranden
otroligt vad duktiga vissa killar e.



En dag pa Alpina Nalina
hotellet dar Susanna o co bodde. Jeff ar som en vilde aven i vattnet. Han hoppar, dyker, med och utan puffar. Simmar till frammande manniskor och far dem att busa med honom. Leker med Li o pojkarna, eller bara flyter omkring. Han alskar vatten helt enkelt.

Upp for stegen...                       ...checka laget


...ta sats....                           ...oooo hoppa! Den lilla daren.



Och har kommer fisk nummer tva.


Middag pa Mom Tri's Boathouse
Susannas mamma Kicki, bjod mig och Li pa avskedsmiddag pa en jattefin restaurang vid stranden. Medans vi invantade middagen passade ungarna pa att valtra sig i sanden sa det var sand in i ogonvran. Tessa hungrig o arg.


San lampa vill jag ha i min tradgard sen nan gang nar den ar fardig.


Har e hela patrasket. Alla tjejer fick var sin ros efter middagen.

Vi suger at oss thailandska, och kan ibland gora oss forstadda i vissa situationer. Det ar sa kul! Jeff tackar o halsar pa thai och fragar aven efter is pa thailandska. Li springer garna o fragar efter matnotan -pa thai. Det finns inte sa mkt annat att gora har an att simma, sola, ata och lara sig spraket. Nu e jag verkligen myggbiten. Se vad jag gor for er  ;)  natti


Glomde ju beratta

Vi har ju alla varit friska hela vagen men en natt borjade Chrille ma illa och var upp och spydde. Jaha, maten tankte man ju forst da. Men i och med att han varken fick ranna eller spydde na mer sa borjade man ju fundera vad det var, han lag i sangen en hel dag och var totalt slut med stegring och kraftlos.

Borjade hava i honom vatskeersattning DeChamp, pulver som man blandar med vatten. Han drack och drack men pisset bestod sig typ brunt i 2 dygn och forst andra dygnet ville han ata. Men ingen skitranna. Diagnos: uttorkad, vatskebrist.

Han hade borjat dagen med att fara till gymet o trana. Sen at han en sallad till lunch och ETT GLAS vatten. Sen borjade han dricka ol o andra goda drycker pa beachen och fortsatte sa hela dagen, inte en droppe vatten, men han vart heller inte "sten". Sa kroppen sa ifran och han kraktes en gang, sen var det bara att pumpa i han dechamp o vatten. Det ar sa javla latt att glomma bort att dricka vatten om man dricker kalla alkoholhaltiga drycker. Farligt farligt. Naja iallafall, sa funka hemapoteket bra, ingen annan doktor an Tessa behovdes.

For ovrigt sa rinner snoren pa barnen ena dag, for att andra dagen vara borta, lite hosta nan gang men inte sjuk. Sjalvaste krutfamiljen de har. Nu nar jag skrivit de har sa far jag val smaka...

Bilderna ja...kanske sen nar Li somnat...


Sondag va

Idag har vi bytt hotell.
Rico's som vi bodde pa tidigare i familjebungalowen (stort med sovalkov at Li) var fullbokat fr.o.m idag, sa jag dealade till mig ett rum pa Sugar Palm Resort & Spa intill. Battre lage, rum med poolaccess, kliver ner direkt fran terassen i poolen assa, ratt stort rum anda, man kan vika undan vaggen till toaletten ifall man kanner att man vill ha lite uppsyn over mr. dyk och golvet i sovrummet nerklottat med vatten, vi har dusch OCH badkar, tryck i duschen, det finns SPA, och 2 olika bastun.

Nu tanker ni som jag, BASTU!?
Faktum ar att vi idag pa eftermiddagen vart lite smafrusna
(forsta gangen pa 40 dar) i skuggan i poolen sa jag och barnen smog in i angbastun och det var riktigt skont. Poolen har inte direkt solgassning dagen runt i och med att rummen ar byggda runt poolen raktu upp i 4 vaningar, dock till Chrilles fortjusning, helt okej tycker jag med. Vi har internetansl. pa rummet, gissa som man langtat efter d. Men jag har a andra sidan inte sa mkt tillgang till datan da Chrille proggar pa den hela tiden. Men de har 6 st datorer med gratis internet vid reception, sa nu sitter jag har nojd o glad bland myggorna.

Har om dan var vi ju med Takaten o frun till Surin o Kamala. Assa Kamala e sa mysig (Lessa kikade lite efter Dannys, men ej hitta!). Hade tankt bo dar en svang i ar, men avstyrde de planerna tidigare innan resan. Men i och med att svenska skolan finns dar sa KAN det bli aktuellt att vi blir dar nan gang ifall vi kommer oss ivag en langre stund an 2 v. charter. Vi har nu 9 dagar kvar och jag har blitt sugen att surfa pa IKEA och lite andra sajter. Hem o dona! Susanna o ganget akte idag, sa nu e man ensam igen. Imorgon tror jag vi ska till beachen, vilket var flera dar sen. Ska finslipa lite pa min branna, haha, javla neger man e. Bilder pa kommande.


Nu kommer det bilder!

Fredag kvall

Det var ju sana satans JUMBOVAGOR pa Kata Beach en dag. Chrille vart 10 pa nytt o Li o hennes kompis (i forgrunden) ville med ut med skrackblandad fortjusning. Helt sjukt var det, man tappa lixom bikinin nar man kasta sig med det starka vagorna.

Mini-tsunami


Pa stranden med hotellgrannar. Jeff har blek rygg.


B O N G O
Vi har skickat upp en "lyckolykta", men tande den framst for att fora en tanke till Bongo. Vi brukar annars ta en longtailboat o lagga lite orchideer i vattnet o halla lite ol i havet for honom, men nu valde vi detta for en minut. Jag och Chrille traffades ju i Thailand tack vare Bongo (och kusin Sandra) for ganska exakt 7 ar sedan (pa alla hjartans dag). Vi var inte hemma pa hans begravning, sa vi brukar tanka pa honom da vi ar har.

De har flyger sedan ivag hogt upp i skyn. Vackert, men sakerligen snart forbjudet i Scandinavien da de far sa hogt.


P H U K E T  F A N T A S E A
Vi har varit till Phuket Fantasea (tack for tipset Lessa). Det var maktigt, men lite utdraget mellan varven, och sa tycker jag ju lite synd om djuren. Men fotade oss anda med en tigerunge (maste ju passa pa). Vi akte med Susanna o co. och korde mega buffe' efter showen.



Attityd Li


B E A C H
Det blir lite middagar nu som da med Susanna, hennes 2 pojkar och hennes mamma med sambo. Chrille hakar pa ibland, men stannar garna pa rummet da Jeff har somnat for natten (sover inte om dagarna, sa han brukar dacka ratt tidigt ibland).

Sahar fint sitter barnen i vantan pa maten och aven efter. Helt totalt fixerade ar de av sina Nintendos. Om man fragar Li vad som var bast med hela resan nar vi kommer hem kommer hon bergis att svara da hon spelade med Noah o Natanael. Avgiftningen kommer att ske da vi kommit hem.


Vi har aven "solat" ihop lite och fick i oss var sin Breezer i hettan.



Coco-nut! Sager Jeff klockrent.





24.2 Grattis Tessa - P H U K E T  Z O O
Var thaivan Takaten kom med oss till Zoo. Det var helt okej, trodde djuren skulle ligga halvdoda o kippa efter andan, men sa var icke fallet. De var piggare och mer alerta an djuren pa Skansen en hogsommardag.

Vilken croco-grop


Inne i "poppas kaft"


Stora changar diggar sma bonstjalkar


Sa jala lurvig elefant har jag aldrig sett, sjukt sot!


Men allra allra bast pa hela min fodelsedag, var nar jag kunde pilla en tiger pa nasan, den morrade o lat, strok sig mot min hand. O nar den trottnade sa hamtade jag bara Jeff sa fick den hungriga ogon och hoppade den mot gallret med sina skitiga blota tassar sa det sprattade svart vatten over hela plytet mitt, LOVELY!

Jeff kallar krokodil till poppa och natten efter zoobesoket sa satte han sig upp o pratade i somnen 3 ggr, vid olika tillfallen, varje gang sa han "poppa laaali" = krokodilen farlig. En annan natt sa satte han sig upp i sangen och skrattade "mhoffa lööl" = moffa öl, haha.


Det regnade dagtid for forsta gangen sen vi kom ner. Men det ar inte darfor han e naken mitt pa stan.


Internetavgiftning

Det har e bra. Att inte ha given tillgang till internet. Chrille ockuperar datan till sin programmering och jag plaskar mig brun med ungarna. Jag har tomt kameran men jag prioriterade lite kvallsshopping med Susanna ikvall istallet.


Imorgon drar vi till Surin och Kamala Beach med en thaikompis som ska kora oss i sin bil. Forhoppningsvis kan ni fa lite bilder imorron da. OM JA ORKAR. Haha. Vi byter hotell om 3 dar och da har vi internet dygnet runt, poolaccess direkt fran balkongen och BADE dusch och badkar. Gu va jag ska njuta.

Nu ater myggorna upp mej. Sovdax.


Måndag

Tjosan,
här har man semester och hinner inte ens blogga, djiiiisus. Dagarna ser likadana ut, vakna, dra sig i sängen (d kallar jag semester), inte ut ur rummet innan klockan elva. Då tidigast släpps ungdjuren ut i poolen. Jeff med puffarna på, så äter man frulle på terassen i lugn o ro, medans dom tjoar på i vattnet.

Jag har blivit så jävla bekväm. Jag orkar ju inte göra nåt annat än lapa sol o bada. Chrille programmerar hela dagarna, så jag har båda kidsen själv, så man går int så långt. Besöker lite bekanta på deras hotell för variation, haha. Vackra platser har man ju sett mycket av på sina resor, så jag har inge behov av att dra till nån paradisgrotta heller för tillfället.


Påväg till beachen.



Nu ska jag lura upp patrasket ur poolen och rengöra dem. Jeff ska äta o i säng. Chrille blir på rummet o programmerar. Jag och Li drar med von Hertzens klanen o käka. Ska tömma kameran så ni får lite fräschare bilder. De här e ganska gamla  =)  Hörde förresten att ni har en riktigt vinter därhemma, jag har INTE brådis hem kan jag ju informera er om. Nu lite rödtjut.


Torsdag

Rico´s Bungalows
Här bor vi. 23 bungalows runt en pool, man bor nära inpå varandra här, riktigt mysigt. Finnar vägg i vägg som int kan annat än finska, mannen pratar lite engelska. Så de är ju så jävla nöjda när Chrille pratar finska med dom. O när jag går förbi så kommer d ramsor också,  och vissa saker förstår jag ju. Stackare, finskspråkstörstiga. Vi bor i familjebungalowen och det är en extra alkov här, så Li har eget ”rum”, bra nöjd. Skönt med space.




Glassmonstret


Sprang på en fastlagsbulle, viiiittu va gott.


Footmassage med Altug och Oi. Li somnade under massagens gång, o Jeff dyna redan i vagnen. Hade med oss avslappnande drycker.


Kata Beach. En halvdag har vi spenderat på stranden (så jävla hett, haha). Träffade på några ålänningar. Li och
Alexandra har fått sina ben nedgrävda.



Igår var vi till Chalong på födelsedagsmiddag. Jeff somnade mitt i maten. Altug fyllde år o d vart många thairätter, vissa godare än andra. Intressant och kul. Avslutade på grannbaren här vid oss och va int ens i närheten av att va körklar eller nåt då vi gick hem nån gång efter midnatt.



Var på Casa del sol idag. Där bor ålänningarna, Ingela och Johan med sina 2 barn Alexandra och Emil.  Jättefint ställe och enormt poolkomplex. Ungarna badade från 12 till 17.



Ikväll var vi (jag och Li)med Susanna o co o käka till Buffalo Steakhouse i Karon, småshoppade pv hem o fick totalt i nerverna på tuk-tuk förarna som försöker mjölka en på pengar. Li är stormförtjust i alla tvålkonstverk, brukar sitta och titta på då de karvar ut de vackra blommorna, som säljs i fina runda askar. För övrigt för jävla bra med Nintendo DS, alla 3 hade med var sin ikväll, haha.

Annars är allt bra, inga stridigheter, lagom med alkohol, ingen har varit sjuk än. Helt otrolig, familjen stål. Då var klockan tjugo i ett efter midnatt, så hej hej.

 

 

 


Rotfyllning o hemlängtan

Efter typ en timme i tandläkarstolen med slöjor o gummiband över o igenom käften så kan jag nu dricka kallt, tugga på höger sida för första gången på nästan 5 år, det känns helt sjukt att tugga med höger sida. Rädd att d ska ge en djup smärta. Men nä, trots temporär fyllning kan jag tugga, visst det är lite sjukt från själva ingreppet, men JAG KAN TUGGA!

Om en vecka ska jag tillbaka och göra permanent fyllning. Tills dess ska jag tugga is, dricka kallt, äta varmt och tugga med hela käften, ni fattar inte vilken känsla det är. Nu kanske jag är för optimistisk, rätt som det är så far d åt helvete. Men nu känns det bra iallafall.

Har varit o käkat med Susanna o pojkarna, hennes mamma o L-B ikväll. Det vart ett hak som såg turistvänligt ut, men de kunde inte engelska, jag måsta beställa min mat 2 ggr för den kom inte efter första, alla vart mätta och var nöjda med maten för övrigt, men SÅ THAI att det ska jävlas.

Chrille längtar hem och har kollat vad vi måste betala för att få ändra hembiljetterna att komma hem en vecka tidigare än tänkt. Väntar på svar. Trodde aldrig han skulle längta hem till kylan. Men vill man inte sola så vill man inte (va fan gör man i Thailand då?)

Sitter i recpan med en Bacardi Breezer o en påse chips, o känner att livet är rätt bra, men vill snart skruva ihop Lis nya säng och ställa vår nya hallmöbel på plats, tvätta lite kläder i VARMT vatten så fläckarna försvinner, dammsuga lite och träffa mina vänner. Men lite till med randomrutiner, sena kvällar o värme, sen kan jag komma hem o klaga på snöyran. Krams.


I vantrummet hos tandlakarn

Igar sa var jag till tandlakarn och putsade gaddarna, helt slata och felfria nu. Han fraga om jag ville bleka, men det avvaktar jag med. Daremot sitter jag nu i vantrummet hos tandlakarn och ska paborja min rotfyllning. Tandlakare ar bra och billiga i Thailand. Vet nagon vad en rotfyllning kostar hemma? Jag har inte betalat an, men jag tror det kostar 200 EURO. Har ju inte kunnat tugga pa hoger sida pa fem ar, nu javlar. Igar lagade de 2 hal oxa, har inte haft hal pa manga ar, men har har val breezern fratit hal.
Nu e d min tur! Lycka till till mej!

Lördag

Igår for jag med barnen och Bitte till en svensk restaurang som heter 2Gether. Chrille va sten o drog vidare på barrunda. Jag tog den berömda hummersoppan, som jag är sjukt sugen på igen. Vi delade på en flarra rötjut o efterföljande Breezers. Jeff somnade och till slut kröp Li ihop på två stolar. Restaurangen stängde men vi satte kvar där tills över tre  o snattrade. Kul med tjejsnack. Till slut tog jag mej i kragen och tog en tuk tuk hem o sova, Chrille kom samtidigt o va inte snygg alls.


Bitte och jag på 2Gether, 2 sovande barn om man söker.

Det har varit otroligt lugnt med drickandet denna resa. Skönt. Det var bara andra gången Chrille drog sig i fördärvet. Idag var det min dag. Lite rödvin till maten och sen så gick jag på behandlingsrunda. Oj va skönt. Ansiktsbehandling med massage, sen gick jag vidare på en fotmassage med hudskrap och avslutade med färgning av bryn o fransar. Somna ju bort överallt, så skönt. Nu e jag så avslappnad så jag ska gå o sova.

Imorgon kommer Susanna, JIPPI!
Dom kommer bo en längre promenadbit bort på ett nytt fint SPA hotell. Där ska vi dricka pina colada i poolbaren. Nu blir d znark.

Surat Thani


Snacka white ass!



En alldeles egen privat minivan med chaffis tog oss 4 timmar för lite över 60 EURO. Det var några mil där nästan allt stod på thai, tur att man int behövde vägleda sig själv.

Kata Beach

Lite mellanmål, kycklingspett efter stranden.


Jeff tar d lite lugnt vid poolen.


Phuket, Kata Beach

Vi höll inte på att känna igen oss då vi kom till Kata idag. Här har smällts upp hotell efter hotell och butik efter butik. Har ännu inte forskat byn desto mer, utan gick direkt till vår vän Roger, som har ett tält på stranden där han säljer mat o dryck. Vi har ju inte varit här på 3 år och gänget blev bra spaka då Li 6 år entrade och hälsade "Sawadee kaa" med efterföljande Jeff "Bi-bi-bi-paap!" som ska tolkas som Sawadee kap, som är en hälsningfras för den manliga delen. Han sätter ihop händerna oxå, precis som man ska.

När man vill att han ska tacka för maten, frukosten whatever han bör tacka för, så brukar jag säga, vad säger man då? "kokko-paaap" vilket betyder kop kun kap (=tack). Och även om det är på rummet då bara vi är där så säger han så, så rolit.

Nu ha jag tömt en ½ liter rödvin och måst gå ut o kika lite, Chrille ha slockna för länge sen, vart sur, för första gången på hela resan. O då blir man tydligen trött oxå. Li och jag ska strosa lite grann. Nattugglor som vi e.


Bildlänkar

Här kan ni som är med i Facebook se lite mer bilder som jag lagt ut bland mina album:

Mina fiskar, badbilder
http://www.facebook.com/album.php?aid=181719&id=698452007&saved

Thailand PART 1
http://www.facebook.com/album.php?aid=181719&id=698452007&saved#!/album.php?aid=181702&id=698452007

Resedagboken kommer inte igång. Det räcker med fejjan o här.

Onsdag


Här är Chumpon Palm Resort, myspys ställe.


Påväg till busstation.

Färden från Chumpon till Surat gick bra, tog lite över 2 timmar. Jeff somnade 1 timme.Hotellet är jättebra. Vi tog sviten bara för att den var så billig. Rummet är stort, det är full service, välkomstdrink, dusch och badkar i badrummet, skilt tv rum. Otroligt helt enkelt. Synd bara att programmen på Discovery channel är dubbade till thai, undra fan inte på att de inte kan engelska i det här landet då de undviker det till fullo.




Vi bor nu för 2300 baht I SVIT, och i Phuket har vi bokat familjebungalow som egentligen kostar 3500, men vi får den för 2500 per natt. Ska bli intressant, då det är helt nyrenoverat och ombyggt sedan vi var där för 3 år sen. Phuket är otroligt dyrt, jämfört var vi bor nu så får man nog dubbla alla priser om inte mer.


Wang Tai Hotel, Surat Thani.

Checkade just upp morgondagens tripp. Minibus till Phuket, 4 timmar. Borde svänga in på nå apotek o köpa valium åt Jeff, haha. Nej med några timmar i poolen innan lär underlätta den långa färden. Sen får vi packa upp ordentligt och verklien BO sista månaden. Vi kommer att träffa lite bekanta där, bl.a Kempa o Carita, Susanna kommer med sina pojkar och sin mor med sambo, Bitte o Hasse. Och säkert många fler.

Nu är det pooldax.


Packar för avfärd

Har precis käkat frulle vid poolen och nu har Jeff hoppat i för att minimera myrorna i brallan då vi ska åka minibus till Surat om en timme. Li är i bungalowen med Chrille o packar. Chrille betalade just notan för 4 nätter här. I 8500 baht (170 EURO) ingår boende 4 dar, frukost, lunch, mellanmål, dyrt vin (vin kostar skjortan i detta land), alla dagliga vätskebehov och så har vi ätit 2 middagar här, 1 timme thaiboxning och säkert massa till. Det är verkligen inte mycket.



Tycker han är otroligt duktig som tar sig fram 2-2,5 meter i vattnet. Över 2,5 meter är lite för mycket då märker man att han nästan fått kallsup, men man måst dra på gränserna för att utvecklas  =).


Måndag

Nigel, hotelchefen kör oss vart vi vill med hotellets bil. Här skumpar vi på flaket påväg till Thung Vua Len Beach där Yki bor. O vem kommer inte glidandes där mitt i no where, Tom Degerth, så vi käka middag med han och hans tjej Aof, Yki, hans mamma. Och idag har vi varit med Tom och Aof till Chumpon centrum. Jeff dyna 2 timmar, somna i bilen dit och vaknade när vi skulle fara, TACK älsklings unge.


Jeff stortrivs, det finns traktorer på Resorten, dit går han o tankar manlighet mellan pooldoppen.


Några tomma vattenflaskor kan sysselsätta de här i en timme.


Söndagssim med byns killar som tränar thaiboxning på Resorten. Li stortrivdes med att de svansade efter.


Kvällssimning med thaikillarna. Jeff ska dyka ser ni.


Idag tog jag en timme Muay Thai. Som tur var var det 1. när solen gått ner, 2. utomhus och 3.vid stranden så det fläktade på.


Nu e ja så satans jävla trött. Imorron blir det minibuss till Surat Thani, ca 2 timmars färd. Stannar 2 nätter o har bokat en svit där för knappt 50 EUR natten, sjukt billigt juh.

Och så bilderna

Här har vi Cocobananas chef Mr. Virkki


Från frukosten på det icke prisvärda hotellet


Samma (sunk)hotell. Dykställning.


På thaiboxningen. Kind of första parkett.


En trotsig 2 åring som inte får som han vill


Nya hotellet, bor i bungalow och det är så mysigt här! Ungarna var i poolen flera timmar i stäck. Inga blåa läppar här då graderna är typ tretti även i vattnet.


Ja han tar givetvis efter syrran och balanserar mellan barnpoolen och djupa. Han trilla i till slut, men vet ni vad...


...lillkillen tar sig från plats A till plats B alldeles själv, 1-2 meter under vattnet utan problem. Han sparkar och dyker fram. Skitcoolt, kolla här har han precis hoppat från kanten och dyker till mig ca 1,5-2 meter ut i bassängen.


Här drar han till kanten från mig.


Nu sover simkungen, Li har badat med 15 thaiungar i bassängen och jag och love dricker rötjut vid poolen. Life´s nice. Vi stannar här 4 nätter tror jag. Sen tar vi oss till Suratthani en natt och vidare till Phuket där vi stannar 4 veckor.


Chumpon

Nu har vi bott 2 nätter på Chumpon Cabana Diving Resort -no good. Fick kontakt med en thaitjej på tågstationen då vi kom. Det stod Muay Thai Chumpon Palm Resort på hennes t-shirt, frågade lite om thaiboxningen (Muay Thai) och hon bjöd med oss på thaiboxning på kvällen. Jag och Li drog iväg och kikade, thaiboxningen råkade vara mitt i en marknad så Li fick åter igen hoppa i hoppslott. Vi fick vara med backstage (läs på marken bakom ett chips och läsk försäljningsbord) de smorde och smorde in den där lilla kroppen. Småkillarna var jätteduktiga, men det är ju helt sjukt hur de peppas tills de spyr och måste bli burna ur ringen i så låg ålder. Det var iallafall intressant. Vi besökte Yki Virkkis Cocobanana restaurang som låg en halv kilometer från hotellet. Gott med finsk mat.

Efter 2 nätter på det dyra sunkhotellet så kom Yki Virkki och skjutsade oss till den där Palm Resorten. Här sitter vi nu i beachbaren och njuter av bra musik, mysig pool och otroligt gästvänlig personal. Ikväll ska vi kika när killarna tränar sin thaiboxning här på hotellet, Li och jag borde ta oss var sin lektion när vi har den så nära.

Nu ska vi äta, ska tömma kameran sen så får ni bilder.


Nu kommer det

Småshopping
Li och jag var till Hua Hin och shoppade spel till hennes DS. 40 valfria spel i en kassett + USB kabel och adress så man kan ladda om kassetten för hela 24 EURO. Hemma kostar ju ETT spel 30-50 EUR. Så nu vill man ju spela själv, hehe. I bakgrunden ser ni en sorts Tuk-tuk (en sorts taxi).

Besök till Lennart
Så har vi varit hem till Lennart och badat i hans fina saltvattenpool. En svensk som bor här ute på vischan.

Johnny Jansson o Helsingsklanen




Cha-am Beach
 är ju inte direkt känd för att vara en vacker strand. Vi bor på den del av stranden som thaiarna själva semstrar på. Man får hyra stora svarta badringar och det gjorde vi en dag jag och barnen, guppa runt i närmare en timme, NÄ! Fick man till svar om nån skulle med upp. Jag vart ju sjösjuk av allt guppande
.


Här har vi traskat till andra ändan av stranden och bänkat oss utanför strandens största hotell, där fanns ju liggstolar.

En stor pelefant kom traskandes mellan parasollen.


här liknar han jättemycket på Li för några år sen.



Samla krabbor och släppa ut är en bra sysselsättning

Barbesök
Vi har druckit lite öl och hängt på bar också. Li trivs bland barflickorna som gärna spelar med henne och så slår hon sin far i biljard. Jeff somnar tidigt ibland då han inte sovit dag.



Brage o Barbro
Ålänningar som bor rätt nära oss på ett hotell. Där var vi och simmade i deras fina pool. Jeff ropar bomben! Och så hoppar han rakt ut, sen ligger han på mage och flyter med ansiktet under vattnet o håller andan.  Li simmar hur långt som helst, riktiga fiskar båda två.
 

Vid våran pool har det plaskats mycket. Här kör han kisa-posen.


Ingen hjälp behövs upp ur poolen. Föräldrarna diggar skarpt.

Imorgon ska vi åka tåg till Chumphon. En 3 timmars tur. Där blir vi några nätter, oklart ännu.

 

 

 

 


RSS 2.0