Lekte lite i Photoshop

Detta är min högerhalva ansikte x 2, konstigt d blev =) min mun ser oxå ut som ett stort rött rövhål

SÖKES: Lägenhet

Jag har en lugn, god vän som söker en lägenhet, en etta eller liten tvåa i 400- max 500 euros klassen i Mariehamn. Den behövs bara under de kallaste vintermånaderna. Om någon vet, säg till här. Eller maila mig therese.helsing@pp.inet.fi

Min lördag

Sandra o Robbe ha köpt torp på Åland och Sandra är på ön med barnen o fixar o donar. Så jävla mysigt ställe. Gammalt o charmigt.
*
Det är väl här som långbordet ska stå på Midsommar.
*
Inledde gårdagen med 6 kids på lunch. Sandras gullungar Chillie o Kingston hade jag hand om över dagen, o Li hade Linn & Tindra hemma. Jag skulle inte vilja vara dagmamma iallafall. Men dom satt som ljus o åt snällt o lämnade inget, för hos Tessa slänger vi ingen mat, utan äter upp allt, d vet dom  ;)
*

Barnen  var så lyckliga bland alla löv, tog dem o kastade dem upp i luften så de fick dala ner.
Vi gick till Bellissimo Glassbar o käka glass. Det tog ungefär en timme att gå hem, så skönt när man inte behöver stressa. Såhär satt Jeff o Chillie överallt.
De sprang i förväg i Esplanaden o gömde sig sittandes bakom de stora träden. Så gulliga.
*
På kvällen åkte jag ut till Sandra med barnen hennes och testkörde hennes nyinköpta bastu. D gick sådär. Veden hade brunnit ut när vi satte oss näck i bastun med var sin kall, så vi tänder en ny, o när jag slänger vatten på stenarna, var dom så fisljumna så vattnet rann igenom och släckte elden. När vi väl fått fyr på den igen, så var klockan 20.30 och då måsta jag åka till stan, för Li skulle hämtas från en kompis. Så det vart i duschen hemma istället, med en kall öl till o rakhyveln. Lite hårborttagnings-SPA kan man kalla d. Sen drog jag på fest, totalt slut, sömnbrist o dagmammaslut, men fester är roliga, så det var bara att sätta på lite mascara o bege sig.

Ett Kinobesök

Yes då ha man vart lite sten igen då. Skönt så länge d vara, inga lika cool "imorse" halv ett när huvet höll på att sprängas sönder och ögonen såg ut som polkagrisar. Lite saft o ostbågar i kistan bara o på dyn igen. Masade mig upp på allvar klockan fem. Ny tid. O nu e ja dödstrött igen.
*
Var på Kino igår och för att klara av den där förbannade remixmusiken så måst man ju ha en rejäl nivå på promillehalten. Men det var skitkul, dansade massor trots att jag aldrig hört låtarna förut. Ibland kom det nån bra låt o man vart glad, i 7 sekunder, innan DJn rev sönder den med nå jävla mixversion. Men full vart jag ändå, o körde hela baletten med mat efter krogen o efterfest. Varför ska man trycka i sig 2 öl till klockan fem på natten, när de int ens får rum i ens kropp? Tessa i ett nötskal.
*
Dom här sötnosarna, IFK´s Fernando och hans fru Graziela var med från början till slut inatt/imorse. Här börjar jag nog bli lite yyr.
*
Imorgon är det måndag igen, och back to work.

...

Jag har massor att berätta, men orkar inte bloggbomba nu. Men ska bl.a skriva om:
*
-kusin Sandra o hennes sambo Robbe som köpt världens mysigaste torp på ön
-Sandra har hittat brev som är 15 år gamla, som jag skrivit till henne, och är helt otrolig i käften redan då. Garva högt när jag läste
-lite mer om Bianco
*
o säkert om mycke mer. Vad skulle ni vilja att jag skrev om. Kom på att jag lovade någon "tips" om baby/barnsim tidigare. Men det var ju hundra år sen.  Jeff simmar ju som en gud, inte ens 4 år gammal. Otroligt. Ge gärna tips. Det triggar mig mer. Är lite out of order, just nu.

På två hjul

Jobbade 10-18 idag, och när jag kom hem så hade jag sån barnabstinens så jag höll på att spricka. Och vad möttes man av. Jo 2 häxor o en vampyrflicka i dörren. Li o 2 kompisar sku ut o halloweena. Fine. Jeff då...ja han va i badet med Chrille. Men efter 5 minuter kom han upp, krullig i håret o go som få. Cch med sin underbara dialekt, som skulle lura vilken getabo som helst säger han "häjj mammah, ja ha lärt mäjj ballanseera på mittenhjuulen". NÄÄÄIII, DU SKOJJJAR, svara ja ju då.
*
*
Jag har inte lämnat eller hämtat från dagis på hela veckan med cykel, så vad sku jag veta vad han gjort för framsteg. Han har haft bara ett stödhjul på cykeln sedan en tid tillbaka och det har gått bra. Han har ju alltid lutat på ena stödhjulet då han haft två. Men jag skruvade bort ena förut o så har det förblitt. Och när mama fick nys om att det balanserades på mittenhjulen så tog hon bort det tredje, och vipps, så pedas det iväg utav bara helvite. Jävlar vilken fart. Tittar bakåt ibland och då kommer styret med och det vinglar hit och dit. Men han balanserar. Det kommer inga på nå stödhjul igen kan jag säga, han får starthjälp, sen bär de oo.
*
Jättestolt.

Inte alla dar man gillar gula löv

Idag när jag gick på jobb så blickade jag över Esplanaden, vackert. Jag är ingen sån där person som håller på o smälter för vackra vyer. Jag brukar hata hösten. Men idag fick jag ett leende på läpparna när det föll löv ner från träden. Det var vackert.

Familia rullar på

Lååång paus ha d blitt nu igen, för att datan ha varit uppe på golvet i sovrummet. Eller vad ja no ska skylla på.
*
Det hektiskska jobba 7 dagar o kvällar i veckan är över. Nu är allt som man jobbar bara bonus. Vi har fortfarande mycket. grejer kvar på gamla BAGS där vi höll tilli 3 veckor. Vilken tur att vi fick tillgång till den lokalen, annars skulle vi ju måsta ha stängt, d kommer d ju in pängar på. Många som kommer in i vår lokal "tycker så synd om oss". De tycker mer synd om oss än vad vi gör själva. En av femtio är positiv. Men alla har vi varit borskämda med att Familia varit så stort. Stor lokal, stor hyra. Nu måste vi koncentrera sortimentet, kanske man inte behöver erbjuda kunderna 7 olika färger på galon och 9 olika vinteroverallmodeller. Men smaken är ju som baken -delad. så vi är glada över att vi kunnat erbjuda alla ett brett sortiment, men vi måste dra ner på det, tyvärr. Får försöka byta färger oftare bara.
*
Men vi är glada över att vara "tillbaka" i gamla Familia, även om det är hälften mindre. Vi trivs där och ska försöka hålla oss kvar. Är så glada över att så många ålänningar stöttar oss och försöker handla hos oss än från nätet. Vi försöker hålla priserna lite lägre än i Sverige, så folk inte ska behöva åka bort och handla, men det innebär ju oxå att vi inte kan rea lika generöst, även om det händer titt som tätt  =)
Ikväll har jag och Anki varit och jobbat seriöst. Det innebär minimalt med prat, och mer jobb. Anki har svårt att vika kläder om hon ska berätta nåt, så....  =9  Vinteroverallerna börjar sina, helt konstigt med tanke på att det inte ens fallit nån snö, så har ni inte handlat GÖR DET!!! Vi har nästan slut i stl. 120, men har en liggande beatällning hos Didriksons, så det går eventuellt att få tag på nåt ännu ifall ni är snabba, Varför det är åtgång på just stl 120 kan man ju fråga sig.
'
INOM OKTOBER, dvs. t.o.m måndag har vi - 10% på alla vinterytterkläder. Hade annons idag och det verkar folk ha sett, har sålt vinterkläder som fan idag. Imorgon är det öppet 10-15, men på måndag lägger de golv i gallerian utanför vår ingång, så då har vi kortare dag och har öppet 11-17, med ingång från Hesburgersidan. så ni vet =)  See youuu
*
*
Undrar ni nåt eller är mer nyfiken på Familia, så gå med oss på Facebook. "Familia i Sittkoff". Dör uppdateras ofta och du kan fråga sånt du undrar över.

Bianco - frisk?

Och Bianco, vår lilla buse. Idag har hon inte fått insulin alls, och hennes glukosnivåer har hållits stabila. YES, hoppas hoppas diabetesen försvann med livmodern. Hon är så pigg, busig och glad.

En ledig dag

I onsdags så var jag så trött på morgonen. Jag var ledig, så jag ringde ett trött samtal till dagis att Jeff fick stanna hemma idag. JAG ORKADE INTE FÖRA MITT BARN TILL DAGIS!! Men det var lika bra det, för vi hade en så mysig dag (efter att mamma hade kravlat sig ur sängen halv tolv.
'
Jag frågade Jeff innan jag ringde till dagis:
"Jeff skulle du vilja stanna hemma från dagis idag?"
-Jaa! svarade han glatt.
"Får jag sova lite till  då?"
-Jaa, gör d du, jag bygger lego jag."
Förståndig kille det där.
'
Sen åkte vi på sushilunch med Camilla Dannström o sedan till Dillen och kikade på önskemål till hans födelsedag den 6 november. Ringde Lis eftis o meddelade att hon inte  behövde gå dit idag, utan kunde komma ner till stan. Även hon vart lycklig. Mammatid var längesedan. Fick med mig två par skor från Zko. Ett par fodrade foppatofflor till Li -25% rabatt på de som finns kvar i barnstorlek, o ett par söta kängor åt Jeff, även de på rabatt.
*
Sen vart det ett besök till Bellissimo glassbar. Italiensk glass till mellanmål för Jeffs del, jag och Li åt Brownie, så satans goda. Familjen Brancato som har glassbaren är så mysiga, italienare, en av dem gift med en ålänning (Lolita, helt underbar hon oxå). Exotiska på nåt vis. Hela stället har en så familjär atmosfär. Där sitter ofta moster, mamma, pappa, syster, bror, fru, pojkvän etc. som om det var deras andra hem. Li och Jeff fick komma med och titta på då ena killen lagade glass.
*
Man vill äta alla.
*
Glassarna är verkligen aptitretande att titta på. Jag är ingen glassfanatiker, men det börjar fanimej vattnas i munnen när man tittar på glassarna.
*
Kan ju passa på att göra lite reklam för deras generösa öppettider. Till kl. 22 om kvällarna. Och de har även lunch, är lite beroende av deras lasagne, stor jävla bit för 7 euro. MUMS!
*
Nu ska jag riva bort spikmattan från ryggen och blunda. Natti.

Sover ut

Herregyy vad jag har sovit den senaste tiden. Såfort jag kommit åt så har jag lagt huvet på kudden o dregglat mig iväg. igår sov jag till halv tolv och idag till tolv. Fast upp med barna på morgonen då förstås. Upp o föra Jeff till dagis halv tio, hem igen o snarkar om tvärt. Imorse var första gången i höst (tror jag) som Chrille förde Jeff till dagis. Skulle man fått veta att han kunde göra det igår kväll, skulle man ju tryckt in öronproppar o låst sovrumsdörren så man slapp bli avbryten i sin viktiga sömncykel. Det skulle vara intressant att kolla hur länge jag skulle sova om jag inte måste upp. Så slut.
*
Men nu börjar det ta sig, den hektiska tiden på Familia är över, vi har fortfarande lite kaos, men vi är tillbaka i gamla lokalen, dock mycket mindre, men det känns rätt bra. Vi har ju ett sortiment beställt för 125 kvm butik, och vi har nu 61, så det står lite kartonger upptravade i vardera hörn, och så kommer det nog att måsta vara ett tag tyvärr. Men vi jobbar på det. Vi försöker att inte jobba varje kväll längre då det inte är något panikartat. Vi har jobbat 7 kvällar (även dagar märk väl) i veckan nu i 1½ månad, så lite distans från butiken är inte fel.
*
Brukar gå in o snusa på barnen då jag kommer hem från det sena arbetspasset, såhär låg lillnissen en kväll, gylliii.
*
Och sån här tvätthög blir det när mama bara jobar o jobbar. Det var så jävla mycket, ni fattar inte, efter 3 tvättar märktes det knappt att högen hade minskat. Finns fortfarande till ve och förbannelse, men nu har man rena trosor igen iallafall.


Det var en jävla massa måsten man har

Innan läggdags kom jag på att det ju för fan är dags att ta bort stygnen på Bianco. Fram med betadine, sax och pincett och börja pilla. KUL!
29 st.

Risigast i stan

Tidigt imorse kl. 06.03 låste vi fast dörren till Familia efter att ha flyttat hela kvällen och natten. Det vart så färdigt det kan bli. Det vart riktigt mysigt faktisktö Men det är ju lådor upptravade i varje hörn, charmigt. Hemma vid halv sju, somnade kanske vid sju, hade svårt att varva ner. Upp kvart över nie och förde Jeff till dagis o Li till skolan, hem igen och i säng vid 10 på en timmes vila till kl. elva, då det  var dags att ta en dusch, äta o åka på jobb. Satte lapp på Familia att  vi öppnade 12. SKÖNT. Men ändå har man ju varit bra gröti i huvet, De 3 timmar jag jobbade kändes som en heldag med ögon som såg ut att tillhöra nån som skjutit in heroin i venerna.
*
Här tryckte vi in oss i hissen med en massa sopor...
*
..för att bli utlåsta o måsta spatsera genom Sittkoffgaraget, Arken garaget, korsa Strandgatan där vi stötte på postiljonen, och in tillbaka till Familia.
*
Slutade vid halv fyra, hämtade barnen. Hade lyckan att få ett passligt samtal av fru Loikas som hade en dotter som var leksugen med Li och bjöd hem Li, eller var det jag som bjöd in Li dit? Hehe. Jag körde till Solberget och Lina erbjöd sig att ta Jeff oxå, så jag kunde åka hem o sova. BÄSTA LINA! Tack!!! Uppskattat när man har en sambo som även han jobbar alla dagar, kvällar o nätter, inte mycket avlastning att räkna med där just nu verkar d som, känns som ett enda stort pussel. Jag sov 17-19 ungefär och tvingade upp mig själv för att åka o hämta barnen. Körde som en zombie till Solberget och var rädd att köra i diket hela tiden.
*
Snart kraschar denna mamma om hon inte får lugn o ro (hähä, lugn och ro måste man PRACKA på mig, dålig på det där med relax om jag inte är inbokad nånstans o ligger halvt fastspänd, då jävlar somnar jag så dreglet rinner). Nåja barnen i säng och jag i säng samtidigt. Så skönt, nu har jag suttit o pinat mina ögon här en timme i sängen, o jag bara MÅSTE avsluta.
*
Ska se om jag hittar nåt bra att somna till på datan. Ligger här o leker trött pilot.


När jag tappade min telefon

Igår kväll jobbade jag och Anki som vanligt i butiken. Jag gick ut för att kasta en gammal lykta i byggcontainern, och till glassbaren Bellissimo o hämtade en kaffe, på vägen dit och tillbaka så var min telefon borta. Jag letade i bilen, jag ringde 14 samtal till min telefon för att höra ifall den ringde någonstans, men icke. Hade ju redan sett halva mitt liv försvinna, min kalender där ALLT som jag ska göra står, min hjärna var borta! Jag letade ÖVERALLT. Jag såg redan framför mig nåt jävla cepe som hade hittat den i den mörka gränden o snott den. Jag var så arg. Vi letade minst en kvart, tills jag stannade upp och funderade en sista gång var fan den kan va....men för helvete! Jag kastade ju den där lyktan i containern, tänk om telefon hamnat med där!
*
Jag klättrade upp och kikade över kanten, hahahha, där ser man Ankis fejs lysa i displayen "Anki chefen ringer" stod det och hennes närbild på plytet i bottnet på den 1,5 meters djupa containern. Dit hade jag kastat luren och den hade hamnat på tyst. Fy fan va vi skrattade. Vilken lycka!!

Konstiga bilder

Har man slött så tar man fram ajfåunen.
Bild nr. 1 är ju då på min fot. Imorse, när jag hade första sovmorgonen på hundra år så kommer Jeff in och meddelar att han är hungrig. Jag säger att han kan ju fråga Li (som var vaken) att hjälpa honom, han kommer tillbaka efter en minut och säger att hon inte vill, för hon tittar på TV. Morgonhumöret och jag for upp i hundranitti o spatserade till Lis rum. Påvägen trampar jag på en leksaksjävel samtidigt som jag stänger Jeffs dörr, leksaken fastnar på något konstigt vis i dörren och min stortå blir lixom i kläm på nåt vänster och SPRICKER! inge skär sår, utan den spricker av själva trycket. Det tog så satans ont, så jag (inkl mitt morgonhumör) var inte så avslappnat när jag kommer in till Li och frågar varför hon inte kan hjälpa sin lillebror.
Hushållspapper o tejp e skitbra.
O den här bilden är så ful så jag skulle vilja sätta den som profilbild på Fejjan

Helgen

HÄRREGUUUD!
Som bekant så jobbar jag och Anki alla kvällar under denna kaosperiod som råder på Familia. Ibland slinker det ner lite mer öl ibland mindre. Igår var en dag då det fanns några kalla i kylen på jobbet. Jag åkte dit vid nio och torkade av kartonglådor som har 1 cm slipdamm över sig i sällskap med en björn III. Anki hade jobbat på Mariebad, så hon kom senare. Med sig hade hon två karlar som jag aldrig sett förut "jag hittade två vänner på vägen". De talade i mina öron samma dialekt som Anki (Anki är från Pargas). Efter några minuter insåg jag att det inte alls var nå vänner, utan hon hade sprungit på dem vid bankautomaten 2 minuter tidigare, påväg till jobbet mitt i sena kvällen. Två vilsna män, med humor. Såna behöver vi på Familia! Man garvade ju från första minuten man såg dem -rooligaa. Jag bjöd på öl och vi vart vänner.
*
Rätt snart berättade de att de kört båt från Korppo. Dårar tänkte jag, då det ju faktiskt är Oktober o bäcksvart ute. Men stor båt antog jag att de hade då de hade kört över till Åland på 3 timmar. Men jag började skela när de visade bild på båten de kört, en öppen Buster Magnum, med 225 hästars snurra. WHAT THE FUCK! Jävla Galningar! Iallafall så drack vi några öl medans vi städade där o skrattade så det kom kiss i trosorna. Vissa människor känner man bara den där tryggheten med från första stund, eller vad ska man kalla det när man kan släppa en prutt efter en kvart i samma rum, och vet att det kommer att uppskattas. De förgyllde lördagen iallafall och vi fick höra ryktesvägen idag att de varit på Kino svängt sina lurviga i sina båtkläder, hahaha.
*
Idag har man varit duktig mamma och tagit sig vatten över huvud på Mariebad. Jag och barnen + Ankis dotter Sandra. Både Sandra och Jeff kan ju simma 10-15 meter. Men vad gör man när en simmar 10 meter åt höger och den andra åt vänster, och plötsligt fastnar den ena i strömmarna. Jeff kämpade o simmade mot men kom ju ingen vart. Tur att han inte får panik. Ja man måste testa sig själv ibland, om man fortfarande klarar av sånt där. D gick fint. 3 timmar dödade man där, hur fan går tiden så fort bara för att man badar o lattjar lite.
*
När vi kom hem så åkte Jeff hem till Sandra och Jag och Li pysslade lite. Jag gjorde henne en b-ask:
o b-bilder. Locket är iklätt komönstrat teddyskinn o bottnet fick lite paljetter. Li vart överlycklig. Skulle velat ha tjockt papper, hade bara vanligt tunnt kopieringspapper.
*
Kul att se i ländernas besökarruta här till höger att jag hade en besökare från SARAJEVO idag. Rackarns vad ögona svider. Dax att sova då kanske. Natti.

Duschning

Mina barn bara ÄÄLSKAR vatten. De har växt upp i badkar och Jeff badar eller sitter i duschen och leker med vattnet helst varje dag. Han kan sitta en timme i duschen om han får. Schyssta vattenräkningar. Häromdan ropade han MAMMA KOM! När jag kom dit sade han "jag har gjort en uppfindning. Titta när vattnet kommer här så far det dit o dit o dit. Sen när dom är fulla så häller jag dom på mig". Skitkul o sitta o glo på ett hemmagjort vattenspel, tydligen.
*
*
Min högra hand, Li, sköter shamponering av lillebrors hår. I LIKE. Då kan mamman göra annat viktigt. Som t.ex läsa bloggar o blogga själv.
*
*
*
Det är ju rätt vanligt idag att man har 2 duschar i större hus. Ofta blir ena oanvänd. Men hos oss används faktiskt båda. Chrille duschar alltid uppe, medans barnen tar det som är närmast, förutom om de ska bada badkar, då måste de ju gå upp, själv duschar jag helst nere, i lilla toan. Mysigare.

Nya Familia blir så fiiint

Hej allihopa!
Vi ser ljuset i tunneln vad gällande nya Familia. Vi kommer inom kort att flytta tillbaka till gamla (förminskade) lokalen och har gjort en hel del förändringar. Det är jobbigt, men roligt med förändring. Men fy o tvi vad vi jobbat. Varje kväll, varje dag, vissa nätter. Mycket återstår, speciellt allt slipdamm som etsat sig in i plaggen. Vi kommer att ha MYYYCKET nyheter, kartongvis som vi håller på och packar upp inför julhandeln. Vi har fortfarande overaller kvar, fast en del storlekar har sinat rejält. 150 och 160 helt slut, en 170 kvar. Snart har vi vintern här och vi har karbusar och varma skinnhandskar även för vuxna, en uppskattad julklapp!
Intressant är även med den nya restaurangen. Många rykten har man hört. Vem har ni hört att det är? Eller tror/vet? De har verkligen lyckats hålla det hemligt. Spännande, hoppas de håller deadline. Farligt att ha en så bar nära jobbet sen, hahaha.

Lördá

Lagade NordEuropas godaste svampstuving idag. Tyvärr fick jag inte äta den, för vi var bjudna på middag till mamma o pappa, men jag provsmakade ganska många t-skedar. Där bjöds på god mat med färdigskalad kokt potatis (nån som haft för lite att göra eller?), kött och kantarellsås. Både Jeff och Li åt svamp, tänk att det kan gå från "jag tycker inte om svamp" till "jag har ätit upp svampen!" på två minuter.

Idag har Bianco varit med på jobb hela dagen. Hon promenixade stolt hela vägen hemifrån till Sittkoff, typ 200 meter, men ändå. Tuffing. Nu har jag just tagit bort Biancos trycktampong som hon haft fastsydd utanpå sitt 29-stygns långa sår. Fy fan va pilligt och roligt. Älskar sånt där! O hon låg ju förståndigt och snällt på rygg, verkade som om hon visste att jag skulle hjälpa henne. Skitkul sen när den där tygbiten satt fast i såret, då gnällde hon till, måsta blöta den lite o sen var hon fri från den. Vilken lättnad för henne. Den måste ha tryckt o spännt på. Nu går hon omkring med sin nya body, som mommo köpt  =)Lite bilder


Barnen var ut med sin moffa på kvällsrastning av hundarna och hem kom Li med blåbärsläppar och en STOR bukett blommor till mommo!


E d här svamp mamma? -Ja. Kan man äta den då?


Den här bilden hör kanske inte hemma i det här inlägget. Men jag vart full i skratt igår då jag fick syn på denna i Familias dammiga lokal. Vad gör den där?!

Ibland finns det ljusa stunder

Jag måste ha de mest fantastiska människor omkring mig.
Idag, hade jag schemalagt arbetspass 10-17.30, Anki skulle varit ledig. Men i och med att jag inte har framförhållning och är dement, så hade jag inte alls räknat med att jag hade en nyopererad tax utan livmoder o hundra stygn på magen hemma. Men det löste sig enkelt med världens bästa chef som öppnade butiken istället för mig, och världens bästa mamma som kom och såg efter mina barn och Bianco, så jag kunde åka och byta av Anki i butiken, o Anki fick sedan Bianco hem till sig och var hundvakt. Asså bästa människor! Nu är jag och hämtar världens bästa barn, hos världens bästa föräldrar och dricker världens godaste öl.

Imorgon får nog operationspatienten komma med på jobb. Hon är redan på benen och idag när vi gick från Anki (50 meter) så började hon t.o.m försöka småspringa, glad som fan. Kanske hon orkar gå de 200 metrarna till jobbet imorgon. Starka, gulle Bianco! Hon är den klokaste hunden som finns med den klokaste, mest alkoholiserade matte i världen!

Nu ska jag åka hem med barnen (kanske bara ett, ena tänker tydligen stanna här) o sen in i det slipdammiga gamla Familia och börja städa!!! Och för att klara av det behöver man nog en par öl, så e d.


Sitter o VRÄÄKER

Idag har Bianco opererat bort de sista juvertumörerna och livmodern. Man steg upp 7.30, alltså normal människotid. Men eftersom jag är av någon annan ras, så sover jag gärna mycky mycky längre än så. Jag var lyyyte däckad här ikväll vid kvällsmålet. Så barna fick gröt o order om att ha "tysta kvällsmålet" för mamma måsta slänga sig på soffan en snabbis. De var såå duktiga och åt tyst o snällt. Jag, som låg på soffan o dreggla kom in i ryck-fasen, så jäla skönt. När jag ryckt färdigt så hörde jag hur Li låg uppe o läste nattisaga för Jeff. CUUUUTEEE!!! Snacka om att det har gått in -är man trött måste man få vila. Ungarna kommer ju ha men för livet med det här med vila, mamma vilar gärna 2 timmar på morgonen innan hon stiger upp o sen gärna en snabbis på kvällen oxå och då FÅR MAN INTE VÄCKA HENNE!!!
*
När jag nattat mina små lurjusar så var jag hungrig o vräkte i mig 12 skivor (½ pkt) Falu rågrut med smör och aromat, VITTOO VA FINT! Bjullar på en nyryckt falurågrutätande mama. Fint hår.
*
Nu iväg till BOUTIQE o rota fram lite varor som kunder önskar tills imorgon. Suger lite. Men ibland måst man. Hoppas Bianco klarar sig så länge. Hon vill varken äta eller dricka o hade just 3,1 i glukosvärde, tryckte in lite honung i mun på henne, så nu har hon iallafall över 4 (ska hållas mellan 4-8). Haodi.

Hahaha

Klar för natten, i säng under täcket nakupelle med borstade tänder, 10 minuter in i filmen "THE SWITCH", abstinens. Ner totalt barhudad o gräva i skåpet. YESS!! OSTBOLLAR o en mellis.
*
LYCKLIG!! Hahahaha

Vad som pågår

Ja det är faktiskt inte en lätt period just nu. Måste bara skriva av mig här nu, jag är osocial som fan. Irriterad, trött och disträ. Jag som älskar Familia har inte ens tyckt att det lockar att åka på jobb. De dagar jag börjat kl 14 har jag stigit upp med barnen, fört Jeff till dagis och åkt hem och lagt mig igen, sova bort all jobbig tid så man slipper fundera. Totalt veck.
*
Förutom att man jobbat varje kväll i ca 1 månads tid, med all kaos med Familias flytt och dammiga kläder. Så är det snart dags att måla och fixa i gamla lokalen för att så småningom börja flytta tillbaka. Tur att man har Anki som man delar allt med, kan klaga av sig på och dela den jobbiga perioden med.
*
Sen har man (tydligen!) det mesta ansvar med barnen, att läxorna är gjorda, att det kommer med frukt och jompakläder till skolan. Att veckobrevet skall läsas, föräldramöten, fritidsintressen som ska skjutsas till. Ja fan allt hänger på ens axlar. Och jag glömmer, fan så jag glömmer den där förbannade frukten som Li ska ha till sin fruktstund i skolan, ska det vara så svårt att komma ihåg??? För att inte tala om att få egentid med barnen mellan all jobb, stress o bök. Som tur är har man självständiga, rätt självgående barn. Men jag har försökt att iallafall vara hemma vid nattning en timme, så man läser lite saga o sängkantspratar lite o pussar natti. Innan det är dags att åka iväg på jobb igen.
*
Som pricken över i har ju Bianco varit jättesjuk, men det är så roligt att nu se henne som en helt ny hund då hon börjat få insulin. Hon har fått tillbaka sin vikt och jag har börjat få balans med hennes insulin och matvanor. Hon är busig och energisk, precis som man känner henne. Förmodligen snart dags för operation för henne, bort med livmodern och de återstående juvren.
*
Igår  tog jag och Anki oss några glas välbehövliga glas vin, och vipps så kändes livet mycket lättare.
*
Nu är klockan tio och jag ligger redan i sängen. Tänker se en film o bara somna, fy fan va skönt d ska bli. O i morgon är jag ledig. Eller ja, jag är ju inte på schemat iallafall, en mindre tid att passa. De har lovat fint väder, men det känns som om det kvittar  =( satans neggo man är, men det kan bara bli bättre nu  =)
*
*
UTAN DESSA SKULLE JAG NOG VARA NÅGON ANNANSTANS JUST NU:
hur söt!
Li med en megagurka från moffa
Bästa Anki.
*
*
Och såhär kan det gå om pappan håller ställningarna. En ICKE GODKÄND powernap klockan 18.30 på kvällen. VITTOOOO.
*
nu film...natti ;)

RSS 2.0