6758 steg

6758 steg alltså. Och då har jag inte ens promenerat förutom till och från dagis EN gång, hämtade med bilen. Så 6758 steg minus 1000 är alltså "städsteg". Medans mamma tvättade fönster så fick jag som sagt MYCKET gjort. Nu ska tredje och fjärde maskinen hängas, första och andra tas ner, och femte och sjätte ska sättas igång, sen är korgarna tomma, för några timmar iallafall.

Jag åkte och hämtade Li tidigare till dagis och drog till rökkas o dammsög och tvättade bilen hos mamma o pappa, invändigt. Ser ut som om man kört terräng med den på utsidan, men det fixar en maskin på 8 minuter. Höll väl på lite över en timme, och eftersom Jeff hade somnat i vagnen där så måste jag ju vänta på att han skulle vakna innan vi kunde åka hem och äta. Så jag borstade lite garageuppfart under tiden. Vart en fin fyrkantig grusplätt där vår bil hade stått, och så "hann" jag inte sopa hela innan Jeff vaknade, så sorry daddy!

När jag kom hem skickade jag ut far och dotter i det fina vädret så man fick lite lugn och ro här. Jeff studsar på i sin hoppgunga och ler som aldrig förr.

Påväg hem i bilen:
Li: -Nu får man inte kasta nåt på golvet och smutsa ner i bilen.
Jag: -Nej, för du märkte ju hur länge jag höll på.
Li: -Jo, det var bra det, så hann jag leka med sågspån en lång stund.


VÅRSTÄDNING

Supermamma kom hit idag och är i full gång med att tvätta våra fönster. Vi har inga små fönster, så det är ett tusans jobb. Hon e duktig min mamse! Proffs på städ iallafall. Jag har passat på att städa jag med, tvättar, sovrummet är bytt sängkläder i Jeffs och vår säng, dammsuget UNDER sängen så gott man kommer åt, och tvätta golv.

Susanna kom via med lite vårstädarprylar hon med, hon hade rivit fram gåstolen ur gäststugan, den kom ju SÅ passligt tills idag, så Jeff har suttit och petat på den en stund oxå.

Jag var illa tvungen att dammsuga under soffan när mamma drog undan den oxå, hujedamej, där skulle nya arter kunna bildas. Nu börjar det bli dax för ett Bettans prylbord igen, herregud vad det finns prylar i alla vrån. Fattar inte. Och inte minskar det nånstans trots att man bär ner kassvis till källarn.

Nu är det tvätthängning. Och sen kanske det blir dammsuga ur bilen (Kanske).

Syskonkärlek!

Mina fisfrön!

image243

SÄLJES!

Nu är Lis prinsessäng ledig.
Har lagt ut den på marknaden och torget. Vill någon köpa?

MINNEN växasäng från IKEA. Halva priset, nu 50 euro. I nyskick.
image242

Förresten igår!

Igår så var jag och Li till Hammarland och "jobbade". Frivilligt arbetande på en fotbollsmach, då Susannas äldsta pojke är med i Hammalands IF. Jag och Susanna stod och sålde kaffe, bulle, godis och läsk. Li och Susannas pojkar var bollkallar. Fniss vad roliga. Det var spännande och kul först, men 2x45 minuter var liiite för mycket, så de tröttnade när det återstod typ en halvtimme av sista halvlek (eller vafan d no heter på fottisspråk). Plötsligt stod Natanael i målet, mitt under matchens gång, pois pois, sa finnmålvakten.

image241

Li har ju humor!
Li och Natanael höll på och lekte i sandhögen, ville ju ha en bild så jag sa "ställ er brevid varann", det gjorde dom, men när jag sa "höll om varann sådär coolt" så sa det swoosch så var Nat borta. Li skrattade och höll armen kvar: "det gör inget, jag kan låtsas att han står här".

Aktiv dag

Imorse började jag röja i Lis alkov. Bort med ALLT, även sängen. För pappa min skulle komma och skruva ihop hennes nya loftsäng. Jisses vilket projekt! Jag är inte klar än då jag håller på och sorterar igenom alla hennes grejer. Har slängt massor, o ännu mer när hon somna hehe.

Här e världens finaste säng:
image239
Li sover gott i sin alldeles unika, hemlagade säng. Det där blåa är en målad plåtbit som hon kan ha sina hundra magneter på. Sen så har hon släpat upp en fjärdedel av sina kramdjur, finns en hylla längst mot väggen, på den har hon bl. a sin vattenflaska, en cd-spelare och alla sina cd-sagor.

Hon har valt ut en del som hon ska sälja på Bettans Bod  =)  "men då vill jag ha pengarna, för det är mina grejer", svarade hon. Givetvis e d hennes pengar. Garv, vad tror hon att hon har för mamma egentligen?

Mellan projektet så har jag varit till Fantasia och ätit årets andra pizzabit, delade med Chrille, är ju ingen pizzafan, men det var nog gott. Li och jag gick därifrån direkt till Jättejompan, smart med pizza i buken, fick ju håll efter 10 minuter. Li och Samuel va skitsöta då de stod och gjorde rörelserna som Gittan gjorde. Det var helt underbart och härligt där på WHA. Gu va tjockt härligt gräs på fottisplan märkte jag då man gjorde rygglyft med kranen i marken.

image240
Mamma, jag hinner inga gööraaa
(hon fick i nerverna när hon inte kunde hålla tempot).

Jag och Li gick visserligen från arenan (inte många hundra meter), men annars så har jag bara varit hemma idag och donat på med detta oändliga projekt, och trots det så står mätarn på 9440 steg nu. Mör som sällan.


JÄTTEJOMPA!

Kom igen på Jättejompan ikväll klockan 18.00 på Wiklöf Holding Arena. Ta med ungarna, där finns att dona på med, de får inte tråkigt! 1 euro per deltagande ger Alandiabolagen till Ålands Barnfond.

Igår hade jag glömt att sätta på mig stegräknaren, gissa om jag störde mig. Så jag har ingen aning om hur många steg, men det första jag gjorde i morse var att leta reda på den och nu vilar den tryggt på min troskant.

Funderar på att dra fram dammsugarn...men d suger...sitter fortf. i nattlinne och sömnsgubbar i ögonen.


Mamma är bäst!

Ja, så är det.

Jag var ute och gick med min 4 åriga dotter. Hon plockade upp något från marken och stoppade det i munnen. Jag tog saken ifrån henne och sa till henne att inte göra så.
-Varför då, frågade dottern.
-För att den varit på marken och du vet inte vart den varit, den är smutsig och kan vara full av bakterier.

Då tittade min dotter på mig full av beundran och frågade:
-Mamma hur vet du allt sånt där?
Uh, jag var tvungen att tänka snabbt
-Alla mammor vet sånt här: Det är en del av mammaprovet, det måste vi veta annars får vi inte bli mammor.

Vi gick vidare en stund och min dotter var tyst i 2-3 minuter men hon tänkte mycket åpå mitt svar, så plötsligt sa hon,
-Nu förstår jag!! Om man inte klarar povet då blir man pappa.

image238


Frossa!

Helvete vad jag har smällt i mig kallisar idag
 Vi började med lunch på Nautical med sväris. Delade en boll glass med kolasås med Li + en kopp kaffe (något mätt, stor portion mat oxå).

Sen åkte jag och kidsen ut och hälsade på min kusin Sussie i Lemland
Har aldrig sett deras bauttahus förut, trots att de bott där i 11 år. De har en dotter på 6 år och en gosse på 2. Flickorna lekte hejvilt med allt mellan himmel och jord. Jeff slog sovrekord ute i vagnen från 14 till 17 då jag väckte honom för att flytta honom till bilstolen. Jag och Sussie bara fikade, kaffe, bulle, muffins och kaka + husesyn, så mysigt! Sen så fick jag en par godisar så jag skulle hålla jämt blodsocker på hemfärden. Jättesugen på mat vid halv sex, verkligen. Urk!

Chrille for och skrev prov i skepparkursen som han gått, vi ynglingar hade andra planer
Ska d flärras, så ska d flärras ordentligt. Så jag och ungarna drog på kalas, Caj på Krokens fyllde och där fanns moccamarängtårta. Och den gör ju uppskjutet rakt in i mun på en, även fast man hade fullt med kakor o grejer upp till struphuvet (blandat med en tesked kycklinggryta), + en kopp kaffe fick jag i mig. Jag har inte ätit sen dess (5½ timme sen). Stinn.

Jag sjönk i en depression när stegmätaren endast visade 5077 steg här ikväll
Har man måda i sig 10.000 kalorier i kakväg och gått typ hälften av stegen man brukar göra, så måste man åtgärda det. Jag tog en kvällspromenix (2.000 steg) runt kvarteret via hamnen för att öka stegen på displayen och få några av kakorna att sjukna ner i tarmen. Fick se en hel del på den turen. Mariella lade till i hamnen med big party på däck. Jävla va smidigt hon snurrade in och la till. Utanför Adlon var det draag, nåt sportlag av nåslá röjde o sjöng. Brevid stod "Arvénskan" och glodde med sin tax. Tant Arvén bor granne med Hotell Cikada och är typ 100 år, är ungefär lika tjock som skeletor och har den grövsta tax jag nånsin skådat, trodde den skulle dra omkull henne.

Nu har jag även nyss gjort mitt sjukprogram och bara känner hur ryggen mår bra. Lite spikmatta på de här bara (skulle ju ligga på den ikväll på krokens, bra minne man har). Ska packa babysimväska, för nu e Jeffen plötsligt frisk, imorgon är det avslutning på simmet. Nite.


Vi på Saltkråkan

Såhär (sista bilden) satt Li och Jeff i 45 minuter imorse,
 och tittade på Saltkråkan.
Gulliga.

image237

Feber

Jeffen är sjuuk. Plötsligt fick han 39,26 graders feber, gav supp, han sov och när han vaknade hade han 39,5. Stackars lilla prutten. Tjock grön snor har han oxå. Men han är rätt behaglig när han sover, dricker och tittar på TV om vartannat. Men det är ovanligt tyst.

****************
8316 steg idag
Men det fattas en par tusen då jag gått södragatan-svartakatten-posten och hem igen utan utslag (hade stegräknaren på troskanten med för tajta jeans som klämde på, ajabaja. Såå...jag har nog uppnått 10.000 idag!
****************

(Pappa sängen är färdig för montering)

.

Pass

Åker man med Ryanair så måst även spädbarn ha eget pass med foto. Tur att jag kom på det, annars skulle han väl måsta packas i en väska.

image235
Li är 3 månader på sitt passfoto. Gu vad mörk hon var. Kolla Jeffs öron, man vill ju bara ta sig en munsbit.


Fyrkantiga ögon

Nu har jag spenderat HELA kvällen framför datan och bokat biljetter till Nord Irland och hälsa på kusin o barnen! Tjofaderittan vad roligt, lite snabbt inpå, annat än vad man kan säga om bokningen som STRULADE BUSSIGT, Ryanair.... Satan vad jag svurit. Min privata nanny Malin kommer med och hälsar på släkten sin. 10 - 14 maj, så d e snart. Förmodligen har jag min vanliga tur och får en massa försenade plan så man får pröjsa nya biljetter och måst betala extra för husrum.

Skiter jag i, för nu var det 1½ år sen jag var dit, rycker i åka-till-Mia nerven.

****************
8914 steg idag!
Och då har jag även cyklat lite och varit på Core. Lite sportfånevarning jag vet, men köp en stegmätare själv så får du se hur d e.
*****************


Vet ni vad

Vet ni vad 1:
Har blivit så inspirerad av svägis, så gissa vad jag har skaffat. EN STEGMÄTARE! Snacka om att bli triggad. Nu ska Chrille oxå köpa en så "ska vi tävla" , kan ju tillägga att han GÅR överallt, hela tiden, medans jag helst tar cykeln eller bilen om jag ska på andra sidan stan.

Hemifrån - dagis är det ca 1000 steg

Idag har jag inte gjort några aktiviteter över huvudtaget, förutom att fikat och ätit upp alla bondkakor hos svägis, lagat mat till 8 pers och fixat på Lis säng en sväng. Stegantalet stod ändå på 5700 nånting av att "bara va" (plussade dock till 1000 steg för dagislämnandet och hämtandet). Och då satte jag på den först klockan 12 idag. Det är jävligt intressant att veta hur mycket man rör på sig. Längtar tills imorgon för att se hur många steg jag får då (men herregud vafan skrev jag nu?!)

Skaffa en du oxå!

Vet ni vad 2:
Igår somnade jag 22.30!!!!!!!!!!! Det är historiskt.

***

Jag bli gääälen

Ska man haffa ett träningspass i bodypump på Avancia ska man ha TUR! Hälvitte vad tokig jag blir när jag ALDRIG kommer ihåg att boka pump pass i tid. Bokar man efter kl.10 på förmiddan (man får boka för 6 dagar framåt) e d för sent och allt är FULLBOKAT, kvar finns eventuella spinningpass, och det tackar man ju inte annat än nej till! Som tur är så är "mina" lunch pass på core inte lika populära, så där har jag alltid hunnit få plats.

Såhär ser det ut när jag loggar in:

image234

Grr...tur att jag fått ett träningsprogram för bålen från min fysioterapeut iallafall, så kan jag göra det hemma. Men jag saaknar pumpen, viiilll träna aaarmaaar o beeeeen.

NY CYKEL!

Li har fått ny bike (försenad födelsedagspresent). Hon fick välja själv (eftersom vi VET att hon int väljer rosa, så Jeff kan ärva), det vart en blå, fast helst skulle det ha varit en svart och gul. Men utbudet är ju inte SÅ stort på denna holme, och denna är ju superfin. Liite knaggligt vid start emellanåt, men det går bättre och bättre för varje gång hon provar.

Imorse när hon kom till dagis skulle ju hon ha dit all dagispersonal och sina bästa vänner och titta på sin fina nya blåa cykel, med rävspår på sitsen.

image233

När jag parkerade den på dagis vid samma vägg som grinden (som man går in till gården), så protesterade hon och sa "Nej! DÄR ska den stå" och pekade rakt framåt från grinden sett som man går in till dagisgården (så att man ska kunna se den från grinden, utan att gå ut).

Nu ska jag till svägis o laga middag åt 9 pers som jag redan förberett.


***

Barnvakt o hundvakt

Igår hade Malin Jeff från två till halv åtta, stackars stackars mig vad jobbigt att vara ifrån honom  =)  skämt o sido, guuud vad man blir sluut när man får han tillbaka, sötare än nånsin satt han där i Malins Honda o gurglade med sin tiger. Man ville bara nypa o ruska lätt i kinden.

Bianco blev av någon anledning kvar på Krokens efter min snabbvisit igår. Där får hon stimulans så d heter duga, promenader, katt o råtta med deras katt Fia (Bianco är råttan) o tutta i SÄNGEN med Dessi, håh hå vilket lyxliv. Själv var man HELT barn- OCH hundfri. Men sen kunde Li och jag vara på tumis och åka till Kantarellen o handla.

Häromdagen:
Li bär en juicetetra från bilen, jag påminner henne om att INTE tappa den, för då går den sönder. Givetvis så tappa hon ju den, men den höll.

Vilken TUR att jag e barn, skulle jag varit vuxen så skulle den ha spruckit, för ni e mycket längre.

Skönt logiskt tänkande.


Baby Miracle


Doktorerna ville att de inte skulle ge henne mat, att hon ändå skulle dö.
Lilla Nanai:

image232
Klicka på länken nedan för en videosnutt:
http://www.youtube.com/watch?v=hk59AaTsXi8
http://www.youtube.com/watch?v=n-Akqik3hME


http://www.babymiracle.co.nz/

Nog vill man ju donera, gulle lilla.

***

Ett annorlunda träningspass (med mera)

Fick jag idag när jag var med grannflickan och Li till dagiset här brevid "Flaggskeppet".  Undra int på att dagisbarn int e feta (de flesta iallafall) då de junglar, klättrar och bökar på. Jag själv lekte barn och klättrade och armhävde mig i alla ställningar där fanns. Jag agerade stående gunggivare på en gungbräda så jag fick mjölksyra i låren, då man fick välja sakta, hård, eller superhård fart. Sen så skulle jag åka rutsch, men låtsades vara skiträdd och låg o drog mig upp och ner i stången ovanför starten på rutschen tills armarna sved. Jag sprang o lekte tagare tills flåset tog slut, balanserade och vart nedknuffad på flit så jag "ramla". Ja t-shirten var blöt när jag kom hem efter en timme. Det var kul.

image231
Gissa vem som sa "jag tänker se grym ut" när jag tog fram mobilkameran.
Hon e så slut!

-I det här vädret vill man bara vara ute ute ute. Mellan lunch och muminteatern var jag och barna till Ulle o Fanny (Viggo, Ebba och John och taxen Zack bor å där förståss). Där gassade solen så man ville ta av sig till linne.

-Nu återstår ca 1 timmes arbete på Li säng. På torsdag har jag sagt åt mig själv att allt ska vara helt klart för att skruva ihop på plats. Då återstår även röjning ur Lis alkov och bokhyllan som måste flyttas, eller ännu enklare är nog att montera bort en sektion (så man kan skuffa in den skräddarsnickrade sängen), madrass ska införskaffas. Sen ÄÄÄNTLIGEN är projektet avslutat. Vad kul d ska bli att få fixa till i en ny alkov.

***

OJ!

Denna dag har varit så späckad så ni anar inte. Började med att slita det mesta ur köksskåpen och hittade en hel del som åkte rakt ner i Bettanskassen. Sen vart d plättar till lunch, syrran o Dan kom o åt. Skulle ju ha åkt till min kusin Sussi i Lemland idag, men flickan hennes vart sjuk så vi avblåste d. Istället vart vi medbjudna till min fasters jobb: dagiset Söderhagen i Söderby.

Jag har aldrig skådat e så mysigt dagis, som ett hem! Kök, vardagsrum, matrum, sovrum, källare etc. Och på gården gammal bagarstuga. Det var så tyst, lugnt och harmoniskt där bland barnen, om det sen var en tillfällighet vet inte jag. Men ett lugn i kroppen fick man iallafall när man klev in där och vart bjuden på smarrigt, unikt hembakt fikabröd. Malin hade hämtat Jeff redan innan 11, så de var redan där och han forslades mellan alla famnar utom min  =)  (jo lite måsta jag kramas emellanåt). Li hade ju sin lediga dag och hon stortrivdes där, 2 bekanta flickor gick på detta dagiset, så Li vart väl omhändertagen av en Emma och Moa Nordman. Vi var där till fyra, nu har faster Lena semester 2 veckor, synd d, annars skulle vi hänga där nästa lediga fredag  =)  tillbaka åker vi definitivt.

image230


Efter att jag kom hem efter kl. fyra så fortsatte jag med köksskåpen, jag gjorde barnmat, satte på en maskin tvätt, va int hungrig efter plättar, fikabröd, dagismellanmål så jag sket i att laga mat, Chrille plockar alltid ihop rester och annat äckligt, så han blir mätt, och Li har alltid backupmat: mammas frysta köttbullar o makaroner med grönsaker som tar 10 minuter att laga, själv grabba jag en pannbiff från i förrgår och åt den ståendes. Sen hämtade jag upp spjälsängen och skruvade ihop den som var i 5 delar. Jag börja perkla och varnade Li att hon INTE skulle prata med mig för jag höll på att bli duktigt irriterad, "men ska jag hjälpa dig då?" säger hon. MEN SJÄLVKLART, herregud att jag inte tänkte på henne. Med henne gick det som smort, så hjälpsam, hon stod där o höll i ena gaveln och sidan. Vi bäddade o plockade i massa kramdjur i Jeffs nya snarklåda. Så nu har vi 1 st vagga ledig, NÅN SOM VILL LÅNA?

Sen har jag hållit på med en massa hela kvällen (roligt att man för en gångs skull har inspiration) och kom på mig själv att int ha satt mig ner på flera flera timmar. Nu e jag skelögd men har tvätt i maskin, jag ska bara..

Babysim imorgon. So long.

Onyttig och trött

Sitter framför datan med chips och dipp, på en torsdag. Gu va gott! Kände att kroppen ROPADE efter energi efter Susannas o min 1 timmes promenad längs med havspromenaden, via fiskkojan och tillbaka. Guu va skönt d va HAVSBRIS! Taxrackarn måste jag delvis bära på "bron" som byggts på berget, tydligen obehagligt att gå på, trots att "bron" är byggd typ 2 cm ovanför bergsklackarna, hahaha, man kan ju TRILLA.

Kidsen tuttar och mannen är på jobb. Jag skulle rusa ner i tvättstugan o va duktig, men nån granne hade hunnit före ikväll, båda maskinerna upptagna. GISSA om d ska bli skönt med egen tvättstuga och tvättmaskin i huset sen. Ah! Tänker tvätta varje dag!

Fattar ni, jag är trött, o klockan är inte ens elva! Mums va mysigt d ska bli att krypa i säng tidigt idag. Och jag SKA göra d.

Kan tillägga att allt som stod på min "att göra lista" här i förrgår är fortf. ogjort, har tydligen varit busy. Och imorgon blir d inte mycket göra heller, för då ska jag och barna dra ut till min kusin i Lemland och hälsa på. Har aldrig varit dit förut. Ska bli kul, då hon har en dotter på 6 år som Li pratar om rätt ofta, fastän de bara träffats typ 3 gånger på diverse släktträffar.

Vädret vädret, åååh

VAD HÄRLIGT!!!

Har redan varit ut och gått 2 gånger och nu ska jag promenixa o hämta Li till dagis. Senare ikväll kommer Susanna över, då ska vi ut och gå. Passa på passa på.

Idag vart det långlunch med Lina o Anna på Pommern, hade ju givetvis glömt babyvakten hemma, så jag måsta ränna en par gånger ut o kika att han int hade i femte växeln, men han sov så gott med sin feber, tjockisen. Längre än vanligt t.o.m 2½ timme!!!!! Kunde ha feber lite oftare tycker jag, haha.

Nån längre vart på sängen har jag inte kommit, men jag har gjort upp ett mål med pappa. Om en vecka ska den skruvas ihop, så att så att. Då jävlar blir det röjning så det heter duga!

Har åter igen blivit bjuden till Krokens på middag, det är nog kombinerat café och restaurang det där. Stackars stackars oss som int får äta hemma  =)  Ska göra ett stopp på vägen och se om de fått in nå cyklar i stan, annars lär nog Li ha ryggartros innan hon fyllt 5.

Jeffens 5 månaderskontroll

Okej, grabben har nästan överskridit 9 kilos gränsen, låg några tiogrammare under, 68,5 cm på längden. Med tanke på hur mycket han äter så "hade han inte gått upp nå märkvärdigt", sade Inger på BVC. Asså han käkar ju megamycke:

Ammar klockan 6.00 och 8.00 ungefär
när han stiger upp efter nio nån gång blir det gröt
sen käkar han igen vid elva (oftast morots- och äppelmos)
frukt vid två tiden (½ banan eller nån köpt fruktpuré på burk)
middag vid halv fem (potatis, morot el. palsternacka)
mjölkmys vid halv sex tiden och en tupplur på det
gröt igen vid halv åtta
mjölkmys igen vid nio innan läggdax
Sen smyger jag ner en flaska välling i munnen på han medans han sover och PIINAR i han så mycket d bara går klockan tolv, annars vaknar han o får kolik klockan tre


Fattar ni, han äter ju mer än vad jag gör.


image228
Här hänger han med sin kusin Samuel 6 år, dom e ungefär lika stora ja vet.

Att göra

Är lite i tagen igen nu känner jag, har fått liite inspiration att fixa o trixa, måste ha varit dagens väder. Men snabbare än man hinner säga sol så snöar det igen, vänta bara. Men iallafall, detta BÖR göras snarast.

-vaxa återstående sängdelar, dvs 1 dubbelsidig fanerskiva
-Sy om ett spjälskydd (till sängen som jag har varit påväg att ta fram de senaste veckorna, stackarn sover fortf. i vaggan)
-tvätta fönster (undras vem som ska göra d. Jag kan inte)
-plantera om blommorna
-reda upp på balkongen
-sälja bort ett gammalt klaffbord som står mitt i vardagsrummet

Köpte en Kooger höftbärsele idag, endast 72 euro (vart bussigt yr av d priset). Ska försöka använda den en hel del, så slipper jag bära enbart på höger sida och med sned rygg. Jeff vill ju gärna VARA MED och jag bär på han en hel del. Så denna kanske underlättar lite, man kan växla sida, ha den fram eller bak.

image225
image226

Ringde by the way till Mariehamns Stad och frågade lite om man kan få hjälp med städning. Så nu måst ja skaffa ett läkarintyg. Idag har jag haft pissont i ryggen och bara tanken av att lyfta ut dammsugaren ur städskåpet fick mig att rynka pannan. Nu har jag kånkat på den där gulliga klimpen alltför mycket. "Jag hoppas du inga behöver sitta i rullstol" sa Li igår. Och försäkrade sig med ett "men det blir väl bättre när du tränar va" . Skruttan, orolig för mamma sin.

Vila i frid Engla

Han där jäveln dödade henne!

Usch. Hur fan kan man vara så grym?!

Än sålänge känner man sig trygg på Åland iallafall.

Vilken charmskola har hon gått i?

Li har alltid en flaska vatten vid sängen. Inatt vart den tydligen TOM. Hon vet att jag HATAR när hon väcker mig med gnäll. Då brukar d höras att jag kommer, det dundrar i parketten. Men inatt körde hon ny strategi:

Jag hörde ett högt och skärpt "dri-cka". Glad i hågen gick jag dit, där satt hon i sin säng med nervös e-mamma-arg-blick. Men när hon möttes av en glad mamma får hon ur sig "Du e så snäll" på vägen mot köket hörde jag från hennes säng "gulliga mamma". När jag kommer tillbaka till sängen gullar hon till sig riktigt rejält och säger "Herregud, du...e så fin i håret och har så fina kläder". Där står jag i trosor...

Asså gissa om jag höll på att dö. (Måsta ju skriva upp dessa repliker, så jag skulle komma ihåg dem idag.)

Babysim

I lördags var det babysim igen. I vattnet var faster Camilla (svägis) och pappa Chrille.

Li gör "bomben" på sitt vis. Simmar o dyker ju som aldrig förr, utan puffar.
image223

Jeff chillar med faster i trappan till äventyrsbadetimage224

Nej nu!!!

Satan i gatan d SNÖAR!!!! Jag blir gaaaaaaaaleeeeeeeeeeeen. Detta förstärker ju åter igen  det där med finnars depression. Åååh. Jag längtar efter våren! den här snön resulterar ändå inte ens i nå pulkåkning utan smälter säkert ner till as-slask!

Men båda ungarna sover (klockan e sju) en tupplur, så det är riktigt tyst o skönt här, alltid nåt  =)

bUsy eLLeR?

Tydligen  har jag varit för upptagen för att blogga, hur kan man bli det?? Ha ju haft bussi abstinens, men nuuu, ääntligen fick jag en lucka. Sandra är ju på ön, har varit mycket fika, middagar och träffar. Imorgon far hon hem, då har det gått 6 dar, jag som tyckte hon kom i förrgår...hm. Nästa gång man träffar dem så har Chillie lärt sig sitta Jeff lärt sig krypa. HÄRLIGA KOMMANDE SOMMAR -SKYNDA!

Idag drog vi HELA familjen till Idrottsgården på Barnens planet. Oj så fint de hade ordnat. Besöket började med 35 minuters hungrigt köande efter mat. Satan vilken tid, men helvete va gott d va. Café Bönans ekologiska getostsallad, man DÖR ju nästan.

Tobbe Trollkarl uppträdde, det var  300 decibel därinne så Jeff o Chrille höll sig på utsidan, jag såg oxå bara början innan jag gick ut från salen. Chrille måsta akut på jobb så Li blev o kika på Tobbe själv. Så smetat med folk så d börja klia (gillar inte alls sån där trängsel - jag HATAR d).

Chrille som väldigt sällan klagar, har nu fått fram sitt budskap att han verkligen HATAR detta klimat, regn regn regn. En par gånger per dag får han ur sig att han just HATAR detta väder. "Undra inte på att finländarna skjuter sig i huvudet mest i världen". Ho hoh, inga van att va här på vintern!? Jag håller nog med, tycker att det får va nog snart, marken ruttnar ju när den aldrig får torka.

Jag rensar!

Nu har jag fått iväg en hel drös med kläder. Jeffs urväxta, Lis urväxta, mamma kläder, t.o.m gamla ruttna från då jag väntade Li gick åt på auktionskammaren Huuto på nätet. Från Bettans och Huuto tillsammans kommer det att sluta på närmare 300 euro + i plånkan för mig. Tänk, istället för att lämna till Emmaus. Sjukt bra! Lite jobb är det ju, men det är kul jobb. Att jag sen handlar second hand för lika mycket som jag säljer hör inte hit  =)  nåja skämt o sido, båda ungarna behöver ju nya kläder vartefter, så man MÅST ju köpa. Hittar många coola fynd på nätet och när man 2nd hand shoppar. Min nya coola hobby  =)

Imorgon ska Lis häst Eldorado tävla i Åbo. Hoppas hoppas han sköter sig. Sist han sprang monté (då ryttaren sitter på ryggen istället för i sulky bakpå) här på Åland fick han sån iver så han ville springa ÖVER hästen som var framför i starten, när han inte fick så vart han sur och börja jogga istället. Nörd. Nu har han bra startplats och sulky bakpå, så vi håller tummarna! Heja Eldorado!

*Rati sawat

*God natt på thailändska

Full fräs!

Idag har det verkligen varit full rulle på mig. Sov dock till 10.45 Zzzz, mindre asigt.

12.00 var jag till Avancia på core, aj aj, några övningar där som visade att jag är VEK i ryggen, träna mera asså! Sen plockade jag upp ett stycke michelin från Cikada, gasen i botten till Bagarstugan -i TVÅ timmar. Lina, Sandra o Chillie. Lina var duktig och gick tillbaka på jobb efter typ 1½ timme  =)  men vi spädbarnsmammor hade ju jobben med oss, så vi hade INTE brådis NÅNSTANS.

Chillie hade en liten hungerstund och grät en skvätt, Jeff satt i bilstolen på golvet o sov. Plötsligt hör jag hur Chillies röst blir hög, arg och tydlig, men det är inte Chillie, utan Jeff som vart väckt o smittad, han gav ifrån sig ett vrål så taket höll på att lätta på Bagarstugan, haahaha, herregud jag som trodde d va Chillie.

-Hemma så vart 2 maskiner tvättade idag.

-Li fick kompis hit, de lekte, badade och gick ut.

-Jeff tog en "nap" mellan 17.30-19.30 (herreguud va snäll han e med mej).

-Jag har plockat och plockat (fast d int syns ALLS).
-
Sandra o Chillie kom över. En massa skitsnack och babyröster klingade härinne. Kom även på att Jeff nog blivit "lite lugnare" på senare tid. Minns precis att han för int nå länge sen va som Chillie: hungrig, missnöjd, glad, trött, hungrig, flina, mysa, byta ställning, uttråkad, glad o lite hungrig igen. Ja det är faktiskt roligare att umgås med dem när de blir lite större, HÅLL MED! Men hon e ju SÅÅ SÖÖT, och den där lite ynkligare rösten jämfört med Jeff, som låter som en skogshuggare när allt inte riktigt står rätt till. Kul att de är här en vecka.

-Vid tiotiden fick jag hybris o började baka hälsobrödet, och samtidigt så förberedde jag såsen till tonfisk- och spenatlasagnen jag ska laga till krokens imorron. Nu ska jag gå och sova. Så d så.

Tisdagens aktiviteter

Har besökt sjukgymnast idag. D va riktigt kul, först när jag satte mig ner så kände jag att fysioterapeuten luktade lite karl (typ mek, som om han kom direkt från garaget) han hade lite såna byxor på sig oxå. Plötsligt hör jag en lite suck bakom mig på golvet, vänder mig om. Där ligger det en tax o dynar djupt i ett hörn. Hahaha, fränt o ha doggen med på jobb här, sa jag. Han fnissade tillbaka och sade förut hade jag två. Han var duktig och klämde o böjde. Fick lite övningar att träna hemma och så körde han med ultraljud för att ge mera blodflöde till musklerna + massage på området. Även han skakade på huvet och tyckte det var helt otroligt att jag inte fått hjälp på Hälsocentralen förut, när min rygg är så väldigt illa. Men nu ska d bli bättring på d, så:

-klockan 18.00 vart det föräldra-barnjompa. Vart faktiskt lite svettig idag t.o.m. Lite redskapsjompa, hänga i lianer och ringar! Nostalgiskt!

-och klockan åtta var det vattenjompa. Herregud va kul. D var lite cirkelträning, bl.a aquabike, kul och man fick ju MJÖLKSYRA! Det är rätt härligt där i Mariebads terapibassäng, man spanar ut lite över slemmern medans man tränar, defintivt fortsättning i höst!

Med dyblött hår skjutsade Marie (tack!) ut mig till flygfältet, för Sandra skulle komma kvart över nio. Tur att flyget var försenat, så hann jag oxå åka dit och välkomna lilla Chillie till ön. Man skulle trott att d va nån märkvärdig person som var påväg med planet då det stod 4 pers och väntade på samma person(er). Fick hålla lillskruttan, hade ju såklart glömt bort hur man håller en knappt 2 månaders knodd. Jeff är ju som han är. Inte mycket att jämföra med. Ska bli såå kul att träffas imorron.

Mera

Och medans Li lekte för fulla muggar och Jeff sov djupt ner till Kina, så tog jag mig en POWERNAP, idag igen!? Vad är det med mig?!

Kanske berodde på att jag:
-bakade mitt hälsobröd imorse
-dammsög och torkade golven
-städade ur och rensade EN av kökslådorna (många till återstår)
-tvättade 3 maskiner o hängde, vek 2 tidigare maskiner tvätt
-så hade jag Victoria över på besök, vi tog en liten promenix.

Och så läser jag här att svägis hoppats på besök. TUR att jag inte var in och läste det tidigare, har bojkottat datan lite här på dagen, och fått EN MASSA gjort, annars skulle jag suttit där o fikat och INGEN av oss hade fått ett skit gjort.

Var även ner till källarn o fixade en snabbis på Lis säng. Så glad och så nöjd. Nu kan jag fika hela veckan med gott samvete. Imorgon kommer kusin Sandra hem. SUUUPAAAA. (Hahaha, nejdå, det var bara så jag råkade läsa i min gamla dagbok från när jag var 16 och Sandra bodde i Norrvalla. Moget.)

Grannen

Vi har en granne här i huset brevid som heter Emma, hon går på samma dagis som Li, är väl typ halvår yngre än Li. De har hört med oss några gånger om Li vill komma o leka. Det har inte passat. Men nu har de kommit igång flickorna. Emma kom med öppna armar med till Lis mommo o moffa i lördags när hon va SÅÅÅ leksjuk och vi skulle åka bort, jag hörde bara hur hon vart HÖGT besviken i telefon då hon fick höra beskedet, så jag erbjöd henne att komma med.

Idag hämtade Linda (mamman) Li från dagiset efter mellanmålet och åkte på pic nic och grillade med flickorna. Sen sprang de som tokar här mellan henne och oss. Flickorna kan gina genom staketet som jag brukar hoppa över när jag ska till Bettans, för där är en bräda som är borta, perfekt glugg för busiga barn!

Jag är så glad att de äntligen börjat leka. Det behövdes lixom bara tryckas på startknappen. Har saknat d där att ha en grannkompis, fast hon alltid funnits där så har det inte blivit av. De leker heller inte på dagis, men d behöver man ju inte heller.

Li har alltså fått en FRITIDSVÄN!

Gå-in-i-väggen-trött

Så kände jag mig ikväll. Chrille var på Cikada och jag var så slut så jag höll på att dö, faktiskt. Lade mig på soffan för en powernap, Jeff låg i sittern o titta på TV, nej tappa tutten, upp ur soffan tutten i mun, tillbax till soffan, sådär höll jag på, mitt i allt ringer tlfn, som e i köket, upp o svara (Lena), lämna tlfn i köket (korkat) o gick tillbax till soffan, tutten i mun på vägen, tlfn ringde igen (syrran). Jag muttrade och puttrade och Li gjorde klart för sig att jag var väl glad på henne. Gulle.

Finally kom Chrille hem, då hade Jeff precis nappat till. Och jag fick min nap på några minuter, men  det gjorde susen.

Så slut blir man av att vara och simma i Godby med 3 ungar (+1 underbar vuxen oxå  =)  Susanna) Jag måsta t.o.m skippa Jättejompan ikväll, den skulle gett mig stroke. Nu är jag på gång igen och kan sitta framför datan och sälja mina kläder och köpa lika mycket nytt, läsa mina *bloggar.

--------------------------------------------------------------------------------
*Victoria ville ha länkar till alla mina favvobloggar, och givetvis ska hon få d:
(det är samma adress som min, men byt ut bianco till:)

mita
jeneli
lessa
cattah

http://projektbjorkbacken.blogg.se/
http://sumairus.blogg.se/
http://ewickan.blogg.se/
http://blogg.alandstidningen.ax/camilla/

*** G R A T T I S * J E F F ***

På 5 månaders dagen 6 April!

"Mmm en dreggelsträng..."

image222
"...aaah"

***

Jag mår illa!

Idag har Malin haft Jeff igen, she is so lovely. Så jag startade min morgon med en barnfri brunch på Nautical med sväris, svägis o min käre sambo, mums filibabba! Sen promenixade jag med Bianco hem, ringde kusin Mia i Nord Irland (baara 45 minuter, billigt), lagade mig ner i källarn o fortsatte på vaxningen av sängen. Nu återstår bara två skivor till gavlarna att färga och fallskyddet, sen är den klar att montera!!!

Följde med och hämtade Li till dagis, kändes lagom tomt utan barnvagn. Li fick en glass (jag med), så drog hon och jag ner på stan för lite ärenden. Det slank med ett par brallor åt Li, så satans snygga!

image209


Halv sex vart d Hesburger, för första gången i år. Det tog 45 minuter för Li att äta. Det skulle ju skuttas mellan varje tugga, jag fattar inte...

Hemma igen så gjorde jag ett källarbesök på en timme. Li kom ju med ner och höll mig sällskap med en massa konstiga frågor, hon hjälpte även till att hålla i den stora gaveln, o d va ju behövligt när man gärna skulle haft 4 händer -tack Li!

Sen på kvällen vart jag bara att må så jävla skit. Trodde det var kaffet på Hesburger, men jag undrar inte om det är när jag hållit på med det där trävaxet, för det blir inga bättre. Nu är klockan snart halv tolv, och jag är spyfärdig. Säkert bättre efter lite sömn. Ska jobba på Dillen imorn! YES!

Favoriter

Vad har ni för favoritsidor ni besöker?

Alltså när jag sätter mig vid datan besöker jag i första hand:

Jennys blogg
Mitas blogg
Sandras blogg
Cindys blogg
Min egen blogg
Lessas blogg
Lindas blogg
Camillas blogg
Elins blogg
Cattahs blogg
Huuto.net (när jag har nåt till försäljning där)
Tradera.se
Ebay.com
Aftonbladet
Expressen

Fattar ni sen att man inte bara sätter sig en kvart framför burken. Ibland hinner jag inte läsa nyheter då det hänt en massa på bloggarna. Tydligen är andra människors liv mer intressant än vad som står på Expressen och Aftonbladet. Jisses -Get a life!

Svägisar e bra å ha!

Herregud att d kan ta över en timme från att man sagt till svägis i tlfn "jammen jag kommer över nu, snart". Jag har så förbaskat svårt med tidsuppfattning. Då sku Jeff käka lunch (morot- o äppelmos), åka via Minimarket och köpa världens godaste getostsallad från Café Bönan och till Emmaus o kasta ev en påse, men först så skulle jag "bara" packa ihop 2 plagg som jag sålt på nätet och skulle kasta i brevlådan, det kunde jag ju glömma, för när han hade käkat fick han psykbryt o jag kunde inte inte koncentrera mig på NÅT.

D vart ena plagget inpackat fort som fan, sen försökte jag tänka vad jag skulle ha med mig (Jeff skulle bli hos svägis) tur för Jeff att jag fick med mig hans alla matvaror, själv kom jag  iförd tröja till Krokens, jackan hade jag glömt i svettens tecken. Nåja, gick ju bra, d va ju inte så kallt ute.

Jag fick åka SJÄLV och handla till svampen. Det resulterade ju i ett harmoniskt sölande, jag stod 10 minuter vid barnmatshyllan och kikade in alla grötsorter. Finns int så stort utbud i stan. Sen for jag hem o packade ur, via Bettans o tömde mitt bord, en minut innan mitt pumppass startade satt jag mig i bilen, hann inte ens ta pengarna för allt jag sålt  =) d kan ja göra i morgon. När jag väl kom till Avancia gick min klocka lite fel 3 minuter kvar! Bra att veta. Efter pumpen raka spåret till Krokens på middag. Hur bra kan man ha det!? Har liiite att ge igen till hon där Linderskan.

"Camilla är en av de bästa människor som vandrar på denna jord", har sagts av hennes egen bror/min sambo. Och jag instämmer. Camilla du e ju helt underbar!

(Vet du Camilla, det är flera som nämnt att dom e avis för att jag e så tajt med min svägis, o för att hon e så bra o snäll!)

Glassbilen

Igår var vi till Krokens, för att glassbilen hade premiär där för i år. Det var även premiär för Li, hon visste inte ens hur glassbilen såg ut, men hon trodde den va blå. Skickade en tjuga med henne och de större kusinerna och läste under tiden reklambladet om vad det finns för sorter. Lakrits- och salmiaksfreak som jag är så hoppades jag på att hon skulle välja lakrits mums, men tvivlade då det fanns massa färggranna äckliga barnglassar. Men gissa vad min superduper gulletös kom med LAKRITS MUMS! Hon fick givetvis en glass trots att det inte var lördag. Men fick mersmak och vart gnällig när hon inte fick en till.

Gnället fortsatte även hemma och när jag hade fått nog på den där s-tans tillgjorda lip-rösten höjde jag min och "sa" att jag är trött på den där förbannade tonen, då skärpte hon sig allt vad hon kunde och fick fram med djup koncentration vanlig röst "men kan jag få popcorn när jag ätit kvällsmål så kanske det känns lite bättre".

Givetvis fick hon popcorn  =)

Träningsvärk!

Av Coren, under revbenen, hoho d finns då muskler överallt. Fast jag är så pass kry att jag lätt kan stritta över  vårt staket som är lika högt som mig. Måste gina över det när jag ska till Bettans o fixa bordet, annars måste jag gå runt via Neptunigatan eller v.Esplanadgatan (inte långt, men d tar längre tid). Bettans Bod är ju precis granne, ett staket och en parkering emellan bara. Så varje morgon vid tio-tiden innan Chrille ska på jobb, har jag lämnat fisen hemma och gjort mitt jompa pass genom att klättra över det där skrangliga staketet. Idag ska jag på bodypump, ska bli skönt d med. Fast nu ska jag försöka att int göra detta till nån träningsblogg, men jag är ju så ivrig nu när jag kommit igång!

Och hörni ångest-brudar kom ihåg gratis JÄTTEJOMPAN i Godbyhallen på söndag klockan 18.00!!!

Nu tror jag att jag ska dra till Krokens, det var LÄNGESEN jag besökte cafét (igår räknas int, för det är inte café kvällstid).

Härligt väder!

Vädret kan inte bli härligare än såhär! Härligt härligt härligt, man vill bara va ute, men jag har inget ute att göra. Jag har gjort ärenden, varit ut och gått 2 ggr med Jeff. Helst skulle jag vilja sätta mig i lä och sola, men det börjar spritta i kroppen då, kan inte sitta stilla.

Jag har hunnit med Core idag oxå, känns nog att det är på rätt ställen det tränas, bålpartiet. Måst försöka komma ihåg att boka in varje onsdag, det blir fort fullt. Så ska jag nog få grej på min bål så kan jag börja boxas igen, det är mitt mål! Ingen träningsvärk ALLS från vattenjompan igår, herregud, d där skulle man ju kunna gå på alla dagar. Lite trögt att göra magövningarna på coren dock, kände att de var väl använda från jompan igår.

(På lördag ska jag jobba på Dillen!)


Vattenjompa...

...inte bara för gamla tanter.

Marie fixade in mig på kvällens vattenjompa i Mariebad, det var en annan som var sjuk. Och vet ni vad, det var en av de roligaste och bästa träningsformer jag varit med om! (Camilla, nu förstår jag vad du menar med garv när ni prova på aquabike). Köpte in mig på de resterande 3 gångerna, längtar redan. Gu vad jag skratta, man skulle ha såna där långa flytkorvar under fötterna och hoppa och hålla på, slutade ju med att de for mellan benen och flöt upp arslet, där låg man o sprattla med röven vid ytan och höll på att drunkna.

Det tog på alla muskler och det sägs att man inte ens får träningsvärk efteråt då vattnet masserar musklerna. Återstår att se, jag var helt slut. Nåväl, skönt är det att ha kommit igång med träningen igen, väl behövligt *harkel*. Skulle aldrig ha funkat då jag ammade mer, det sög ju musten ur en. Nu är amningen något nedtrappad och imorgon ska jag på lunchcore klockan 12.00 och torsdag pump, på Söndag vill jag att ALLA SOM KAN ska åka på Jättejompan i Godbyhallen klockan 18.00. D ska jag.

Vattenjompan tog på, för vem gled int ner i soffan och dyna bort rejält då jag ammade tjockisen. Nu sover båda mina killar på var sin soffa, och jag ska gå o lägga mig.

Kryssningen

När jag promenerade till hamnen i förrgår morse hörde jag Cinderella vänta på mig, hon bullrade och mullrade i hamnen där hon låg. Härligt morgonväder var det oxå, det skulle bli skönt att komma iväg lite.

Marie skulle ju som sagt vara med i en PAF-pokertävling ombord och hade fått bjuda med sig en vän, gulligt att hon valde mig. Resan till Stockholm var, hör och häpna, "stressig", jag grabbade tag i en XIT i terminalen då jag glömt boken hemma, måste ju att ha NÅT att göra, en kryssning kan bli långtråkig.

Men väl ombord fick vi hytt, renoveringslukt och PL400 blev allt starkare när vi gick mot vårt hyttnummer 7207, ett asgarv när dörren till hytten stod på vidgavel utan golvmatta och inredning. Vi fick sen en lyxhytt med dubbelsäng (MHAMN-STHLM), som vi hade som väskförvaring.

Vi gick på champagnefrukost, och en rundtur ombord (eftersom Marie jobbar på Viking Line i land) vi var bl.a upp till bryggan och sen väntade SPA-avdelningen på oss då vi hade bokat in en Samezen-behandling för 2 pers. Vi hann sitta i bubbelpoolen 7 minuter innan och när behandlingen var klar så påminde flickorna oss att de stängde om 20 minuter, och då hade vi vår "göra-själv-kur" kvar att göra med inpackning i håret etc. Vi trodde inte det var sant, redan framme i Stockholm?!?! Medan vi låg i land blev vi bjudna på varsin behandling  av en massagestol i konferensen, riktigt skönt!


image207

Returresan hade å tajt om tid, vi skrattade och fattade inte vart tiden tog vägen. Middag med resten av gänget, och sen måsta Marie skippa desserten (int jag) för att hinna till samlingen. Jag satt kvar med min smirre ice, ett glas öl, och ett glas rött + chokomousse m glass tills de började ropa i högtalaren att första dukningen är över. Fanns en par bekanta ombord, så d gick ingen nöd på mig medans Marie fajtades vid pokerbordet mot bl.a pokerproffset Catwoman, som hon slog ut HEJA MARIE! Jag fattar ungefär -2 av poker, så jag spenderade inte många minuter där, minglade lite och kikade lite på töntarna Caracola som uppträdde. Tydligen hade Jimmy Jansson oxå uppträtt, d missade jag. I bra skick gick jag till kojs två halv tre tiden. Marie hade spelat till HALV SEX och slutade på en fjärdeplats, d va duktigt.

image208

Vi vaknade nio och så kom Maries Fredrik och körde oss. Stank nog lagom med alko kände jag, men somna om hemma kunde jag inte. Jeff fick läppen o börja stortjuta när jag kom (???) haha, gulle. Jag delade ut mina resegåvor till mina älsklingar: Calvin Klein kallingar åt Chrille, en speldosa-kramis till Jeff och Li fick Werhter´s Original (favvo), tuggis och ett piratset -givetvis överlycklig.

När jag skulle packa ur väskan upptäckte jag att jag inte hade rört kläderna jag skulle byta om till kvällen, typiskt mig. Imorse tog Chrille med sig Jeff upp och jag sov till 10.45!!! Nu e jag tillbaka kraftmässigt och äntligen är blogg.se igång igen!!!RSS 2.0