Open by night

Imorgon kommer Familia vara med i modevisningen kl. 19. Bl.a Li kommer att gå 2 gånger, får se om Jeff vill. Ska försöka iallafall, muta med godis!

Så kommer vi ha en massa erbjudanden i butiken. Vi har fått in lite babynytt. Kom in o kika och tävla om ett presenkort värt 20 euro!

Vi sees =) nattiii

Svettig o jävlig

Kom just hem från parken efter att ha fört dit Jeff. Först tar det 20 minuter att få på honom kläderna, släpper jag taget om honom så springer han till nån liten bil han fått syn på o börjar leka. Det gäller att ha allt inom räckhåll om man ska ha på kläderna utan att behöva jaga. Han tycker ju förstås d e kul att reta upp morsan lite. Men jag blir svettig o galen. När han var klar så föste jag ut honom, själv måsta jag gå in o dricka mitt kaffe i "lugn o ro".

Sen tog det 20 minuter att cykla till parken också. O varmt var det, jag som hade tagit på honom vinterstövlarna så han inte skulle få kallt om fötterna. Cyklade med Li till skolan imorse, och då satte jag på honom hans tjocka vinterjacka, för d va ju -10 ute. Men hoppsan vad solen kan göra underverk. Sen kom det fett-trots o lip. Jag fick i psyke o BAR cykeln sista biten, då vart det "ja vill cykla-vrål-lip" istället, för att sedan utveckla till "ja vill ti pappa-lip". Jag drog fortare än kvickt, denna mammatid är helig, det for 1 timme o 1500 kalorier för lämning. Snart e d dax för hämtning igen. Vart tar dagarna vägen!?


Favorit"sagan" från BRUDER. Där finns både bulldozer o jaffeljuck!


Funq wear stödstrumpor

Vi säljer ju som jag skrivit tidigare snygga, funktionella stödstrumpor från Funq wear. Av de som köpt ett par, kommer många in och köper ett par till. Måste tillägga att vi även har stödstrumpor för herrar, utan print, enkla svarta. Vi har inte inne av alla färger, men tänkte göra en liten röstning här.

Välj 3 av färgerna NI skulle köpa om ni köpte dessa stödstrumpor:


vit, lila, coffee, m.blå, lj.blå, pink.


svart, röd, grå.

Förresten...

...får ju inte glömma bort att berätta att jag var på Bodycombat idag igen  =)  gillar mkt. MEn d, blir lite stress då passet börjar kl. 18, och butiken stänger kl 17.30. Men d funka. D började precis då jag o Jenny kom. Så man får känna lite träningsvärk snart igen, härligt.

Nytt nytt nytt

Znark Znark znark, det här är för kul för att jag ska orka med, sena nätter, vaknar man på natten börjar d snurra i huvet en massa saker som man vill och borde. Men denna vecka har det redan hunnit droppa in varor från 3 olika företag och fler e på kommande. Man hinner inte riktigt packa upp. Så det lär nog bli lite kvällsarbete snart.

På fredag är det Open by night. Vi kommer ha en massa roliga erbjudanden i butiken, hihi, nyfikna?  =)

Vi har fått in nytt från vårt fina prisvärda märke PIPPI, mera DIDRIKSONS overaller, jackor och byxor, bl.a:


Även detta kom idag:
Ett varmt bad och i säng, ledig imorn!


Strävhårig tax ska dé vá

T A X A R


Lilla Galina, Kornelia, Bianco


Bianco får äta o "Lina" sitter så snällt o tittar på.

Inatt åkte jag och Anki med Gabrilla till Helsingfors, hamnade ju i Diskoteket och dansade flera timmar, så jävla kul hade vi. Grogga lite o sova 3. 10 var vi iland, men vi sov lite extra, o sen hade vi möte med en leverantör för beställning av vår/sommar kläder, oj herregud vad tänkte vi på!? Vi kom iallafall "tjutt tjutt" hem med sena flyget idag. Får se vad det kommer för varor i vår sen. Hoho.

Li, bästaste Li


Jeff älskar ju "blink blink", o köpte en saftblandare. Den + akvariet ska på varje kväll, men han hinner titta på det typ 30 sek. innan ögonen rullar iväg.


Chris Li Helsing 6 år och 8 månader


Och Bianco får sova med Li.

Li har börjat på simning igen.
Man har inte så stor koll på vad de gör där. Men i torsdags fick jag höra att de hade simmat 100 meter. Det är inte illa pinkat för en 6 åring. Om det sen var det enda hon gjorde under lektionen vete attan  =)  hon är så envis och tävlingsinriktad, uthållig och energisk den här flickan, hon gillar siming, så det är skitabra att hon fick plats i Talanggruppen. Snart krålar hon nog om mej. E värdelös på längdsimning jag.

Hon har egen klocka på ringning.
Och stiger upp själv senast då den ringer 07.50, ibland vaknar hon innan. Jag samlar ju varje minut sömn jag kan få om mornarna. Morgondragning är det skönaste som finns. Imorse hade jag somnat om lite för djupt och när jag vaknade 08.10 satt Li o Jeff o käka frulle ensamma, Chrille var på jobb. HOho va cute.

Hon gör fortfarande läxorna på eftis
Och det är så skönt, att det går automatiskt och att hon inte tycker det är svårt. Eftis är för övrigt så jävla bra, iallafall Kråkan. Calle Greiff är suverän och ungarna älskar honom. De hittar på roliga saker varje fredag. Det pysslas, leks och far på utflykt. Utan eftis skulle inte Li vara lika nöjd, det vet jag. Hon behöver lite fart o fläkt.

Hon tar ansvar över Bianco
Frågar varje dag ifall Bianco ätit (man vet aldrig med mamman, ifall hon glömt!). Så leker hon med Bianco en stund varje dag, "skola" som vi kallar det, lite konster och söka godis. Hon tar ibland ut taxen på promenad -ensam och plockar även upp bajset i påse (gör inte ens Chrille).

Hjälpsam och omtänksam
Li hjälper gärna till för att underlätta för sin arma mamma, som klagar o surar över att det blir så stökigt hela tiden. "men mamma, jag har ju sagt att det bara är att säga till så hjälper jag dig" säger hon ömt. Bästa Li.

En liten lillmamma är det vi har, tack och lov. Vad skulle man göra utan henne!

Aktiva dagar

Övernäs Gårdsfest
Igår var det gårdsfest i Lis skola. Hem & skola hade anordnat en toppenkväll för elever och deras familjer. Hoppborg, en aktivitetsrunda, skylift, korv m. bröd, popcorn m.m. Toppen helt enkelt. Vi har ju kvällsöppet på tordagar och jag skulle egentligen ha jobbat, men jag fick in en inhoppare fr. kl. sex, så jag kunde vara med o vara lite familjär o ha d mysigt.

16-17 m upp var Chrille, Jeff, Li, Linn och Tindra. Jag, Karina o Bianco "orka inga".


Jeff flög hit och dit, men tyckte d va skitkul o parerade skitbra.


En rajd hemma
En stoor flyttkoma har härjat över Ålandsv. 59, och total tappat inspirationen på senare, men höten brukar ge mer inspriration inomhus. Såå...Har tömt under trappan "alias förrådet" hemma. En lång hatig historia bakom allt bråte, men nu jävlar är det borta! Jag har redan slagit ryggen en gång o huvet 1. Får se vad vi hittar på att ha där under, får Chrille välja ska de väl va tomt, kalt o eko. Men då börjar jag stampa i golvet. Vi har också (efter ett år) fått hänglisterna under överskåpen i köket på plats. Vart mys pys.


Ni ska få en dagsbild oxå, sen.


Skogen kommer till stan
Idag var vi till Östara utfarten och kollade på stora maskiner. Och det var verkligen STORA maskiner. Vilka jävla hjul vissa har!!!

riktigt coolt hemmabygge den här stocklastaren. *(Pappa ser du kepan Jeff har på sig?)
*Jeffs keps.
Pappa for o hämta Jeffen från parken igår och fick följa med honom tillbaka på jobb en stund. Pappa jobbar på Landskapet, arb.ledare på vägarna, eller vafan de no heter. Men iallafall så har de ju MASSVIS med stora maskiner. Så Jeff fick åka hjullastare med någon Robert. Sen fick han en vuxenkeps av honom, som han ska ha på sig hela tiden och säger att han är på jobb, tydligen hjullastarchaffis. Asså faaan va kul.


O så va de taxen

B I A N C O  9 Å R
Tänk att hon snart är 9½ år, lilla Bianco. Som ännu kan busa som en valp ibland. Hon är klok o lydig, men har ack så dålig rygg. (Pappa ring Rauli o fixa d här nu inför jaktsäsongen  =)  hon har svårt för backar, upp- och nedför. I trappor går hon sakta, ett steg i taget, kan inte springa upp. Hon är med mig på jobbet ibland, ligger i lagret på en tovad filt 8 timmar, efter 5 timmar börjar hon sucka o ändra ställning (liggsår?) Hon har favvobenet tjurmuskel att tugga på ifall hon får tråkigt, och ibland så tycker hon det låter trevligt ute i butiken, då kikar hon fram o e hälsningssugen. Så duktig o harmonisk flicka.


Nybadad.
Gillar inte riktigt när hundarna börjar lukta "hund". Då måste de tvättas. "Bianco har glömt att gå ti frisörn". sa pappa idag. Har plockat henne själv nån gång, men jag får ju skavsår på fingrarna och måste dela upp det på flera dagar för att inte skinnflå fingrarna, så frisörn´ får en flarra konjak eller whiskey ibland + att han får jaga med henne när han vill. Bra deal  =)


Undra int på att de blir stock i röre ibland.

Imorgon ska hon med på jobb o sen på gårdsfest i Övernäs skola på kvällen. "Kacko" som Li sade som liten, o Jeffen har sagt "Jacko".


Vet ni va ja ha gjort ikväll

Jag har varit och TRÄNAT!!
För första gången på 5 månader släpade jag mig iväg till Avancia (i Jennys bil). Bodycombat stod på schemat och fy satan va roligt o skönt. Några upprepade håll fick man ju i höger sida, men annars var jag i förvånadsvärt skick, flåset var inte i botten ens. Jag vart triggad och tänker fara nästa onsdag igen. Man kanske börjar träna igen nudå, om magen det tillåter. Man kan ju proppa sig full med Nexium o träna på d, borde ju funka, hehe.


Jeff - ett charmtroll

K V Ä L L S T V Ä T T N I N G

N A T T I B U SHan är så sjukt gullig o rolig nuförtiden. Glad (med lite utbrott mellan varven givetvis, that´s his image). Hans nya påhittade mening låter såhär:

"tyst nu. Mamma vet du vaa...Linn Tindra kissa under bordet" (tytt nu. Mamma jettu jaaa... på hans dialekt, hihi).

Var han fått d ifrån kan man ju fråga sig, men han tycker att det är så jäävla kul o säga d, o gu va lång mening. Han koncentrerar sig duktit när han ska säga d, ögonen far hit o dit o han stakar sig tills det bara ramlar ur munnen på han.

PARKEN

Förra veckan var det känsligt då det skulle lämnas i parken, lite lip varje dag, som knappast varade längre än tills man inte syntes mer. Vi tog en diskussion över det hela om att det ju faktistk är roligt där och med alla kompisar, och i måndags nya tag med endast en liten putande läpp o svag röst (ja vill inga va här) lämnade jag honom i parken. Stora förändringar sedan våren, alla stora barn har slutat, han är bland de största. Han vill bara till Lis gamla dagis o gräva, säger han. Men han har ju sin bästis i parken. "De e min Sandra" som han säger. Dom e så söta tillsammans, som syskon. Hon börjar på dagis i januari, shiiit.

STOR OCH DUKTIG
Han är annars ett behagligt barn att ha med. Han smiter inte på samma vis mer, artig och frågar om han är osäker om något. Börjar magen kurra går han utan bekymmer själv till nedrevåningen om mornarna (om han tycker d tar för länge innan nån annan stigit upp) o plockar fram favvoriten risifrutti ur kylen, drar bort folien o äter i sin ensamhet, lämnar eventuellt en liten klick på underlägget som spår, lägger tomma fruttibyttan i sopis o skeden i diskhon, går upp igen, sätter ev. på en film eller leker med sina grejer. Han plockar precis alltid bort tallriken efter sig då han har ätit, o inte en enda har farit i stengolvet ännu, trots att han burit tallriken fler gånger om dagen i ett halvår. Han äter typ allt och mycket. Han går själv o kissar, han står o d kommer ju inte alltid bara nere i stolen, när han ska skita så ropar han inte färdig, utan "behöver pappeeer". Så himla stor o duktig! Om 1½ månad fyller han TRE!!!


ENKÄT

Ni får givetvis vara anonyma, det räcker om ni svarar hon/han.

1. Hur många personer finns i ditt hushåll?


2. Vem städar? Eller har ni städhjälp?


3. Vem lagar mat?


4. Vem tvättar?


5. Vem tjänar mest?


6. Vem handlar?


7. Vem tvättar bilen?


8. Vem klipper gräset?


9. Vem plockar undan?


Nu har jag gjort frågor på flit, som bara har "hon" svar på (förutom på nr 3, där det är båda o nr. 5 som han ligger i överkant med).

Däremot så gör han detta:
-för och hämtar oftare Li till/från skolan
-tar hand om disken (oftast)
-håller handfaten på övrevåningen skinande rena (får man höra han prisa sig över hela tiden, men vad hände med spegeln, toastolen, badkaret, duschväggarna och nedre toaletten??  =)
-ringer in folk när det handlar om det tekniska med huset
-sätter in sin klädhög i garderoben när den blitt så hög så den håller på o stjälper, eller när kallingarna e slut.
-tar ut soporna (gör jag 1 gång av 20)


Men jag anser ändå att jag gör överlägset mest, och att tvätta och vika tvätt tar längre tid än att diska, att torka av handfaten tar ungefär 1/20 snabbare än att klippa gräset, fast gräset klipps ju iofs inte året runt heller, men bilen ska tankas o tvättas, handlas gör det oftast på Minimarket, så vinner man tid. Städningen e ja så jävla trött på och tänker anlita Ålclean snart, dom får göra alla 40-50 fönster med 4 sidor, dammtorka, det finns inte en chans i världen att jag skulle hinna med nåt sånt. O våra fönster e så satans skitiga. JAG ÄR INGEN JÄVLA ROBOT, JAG SÄGER SNART UPP MIG SOM HUSHÅLLERSKAAA! Hahahaa, vittuuuuu. Nån som känner igen sig???


Lavli mårnin

Ibland är mornarna bra, ibland suger de.
Från att igår morse vaknat till att båda kidsen står o lipar efter nå stridigheter, till denna ljuva morgon vakna av Jeff som står brevid sängen och säger "mamma, ja vill ha bort den, det kliar".

Så kliver han ur en 2 kilotung nattblöja. Så bad jag honom hämta lite våtservetter så torkade jag det värsta kliíga i all min trötthet, så fick han krypa ner med mig en stund för att inom 3 minuter ångra sig och hellre vilja gå o se på Stora maskiner (världens bästa film för små fordonsälskare). "Jag kan", sa han och travade iväg o satte på favoritskivan. Man slumrade ju till för nästa ljuva ögonblick, bli väckt av Li som viskar "mammaa, jag städar mitt rum jag". Min klocka ringer 10 min senare och så möts jag av dessa tysta syner, de här stunderna gillar jag  ;)


Sätt för bövelen inte på taklampan när du städar Li.

Faktum är att Lis rum vart TIPP TOPP! Vart hon sedan städat alla saker vete fan. Halv nio började det droppa in söta flickor här. Först Linn och sen Cassandra, så Chrille hade en hel caravan med brudar med sig till skolan idag, hihi.

Idag är jag ledig, men slinker förmodligen in till butiken ändå, kul där. Häääj


Tunga fötter?


Stödstrumpor från Funq wear säljer vi på Familia. Faktiskt riktigt sköna OCH snygga. På inkommande för herr också, i svart.

Kräftor o öl

I helgen vart jag bjuden till Jenny P på kräftis.


Det är ju roligt att folk tar initiativ, det gör inte jag. Aldrig. Å fy fan de gott! Ett musicquiz o ett gäng A Karhu senare ledde oss raka spåret till Äärken. I helt gott skick var jag, och även på söndagen så mådde jag prima och var på Skördemarknad o stötte på både Arkenvakt, kassörskan o bartendern Ramona. Undras vad dom tänker, typ vakterna. Först kommer man dit vid tolv/ett o nåjsar o e allmänt full (men glad), sen när man går hem så är man ännu fullare (och tröttare), o sen möter man dem dagen efter, och då är man på familjeutflykt med rödsprängda ögon och sitter givetvis på passagerarsidan med en mineralvatten i handen.
Fy helvete vilken MEGATRAKTOR.

Cassandra o Li fick rida, o Jeff o Chrille for på traktorsafari. Sen bar det av på kalas till Noah von Hertzen o ja åt o åt o åt, mums va gott me bullar o sånt!


Överdragsbyxor o stora kläder

Överdragsbyxor behöver ju alla. Tur att vi fick tag i ett parti till av favoritbyxorna. De är påväg hem, vill ni ha så boka!Vi har ju slutat ta in kläder över stl. 140. Dock finns det massor kvar. Höstens o vinterns ytterkläder kom i upp till 170 ifall ni har stora barn. Didriksons Fernie overall i svart kom i 160.

Men vad ska vi göra med alla byxor o tröjor som vi fick över i 150-170? Har någon nå bra förslag? Bettans känns sådär.

En fråga jag får ofta

Vad stjälper du i gullisarna när de somnar vid 8 på kvällen??

LÅÅÅNG "NATTNING" ÄR VÅRT KNEP

Såhär gör vi:

-Efter kl. 19 ska det vara lugnt. Inga kompisar, inge bus. Efter klockan 18 kan en glass vara katastrof för läggningen. T.o.m Kvällsmålet ska innehålla så lite socker som möjligt, iallafall för Li, som får total sockerchock o blir o snurra i onödan. Knappt så jag vill ge henne joggis  =)  tvättning o färdiga för sängen.

-Kl. åtta i säng, för att riktigt varva ner. Li brukar lyssna på musiksaga till kl. 20.30, då ska d va mörkt o tyst. Jeff däckar tvärt.

Alla barn kräver ju olika längder på sin nattsömn. Li har alltid krävt extremt mycket. Jeff tvärtom, han sover nästan mindre än vad hon gör, och han sover inte ens på dagarna. Skönt är det, och ännu skönare är det att de VILL gå o lägga sig. Inte undra på d, sån fart de har på om dagarna, asså DAMPUNGAR! Hahaha.

Bloggen o lite till

Det blir lite Familiablogg blandat här ännu tills den andra är fixad. Har varit dålig på att skriva här då jag haft tusen andra saker att göra. Men nu börjar d lugna ner sig.

För övrigt i vardagen så går det bra. Barnen går och lägger sig självmant runt åtta, Jeff somnar tvärt och Li får lyssna på saga eller nåt till halv nio. Sen sover hon oftast som en stock kvart i nie. Väckarklockan min ringer 07.45 och Lis 07.50, då får jag ligga kvar i sängen några minuter tills hon kommer med håret på ända, ibland vaknar hon innan klockan ringer, det är mitt mål, att hon ska vakna utsövd själv, utan att bli väckt, funkar var tredje gång ungefär.

Li gör fortfarande läxorna på Kråkan och simmar i IFK´s talanggrupp på torsdagar. Hon kan tydligen simma långt, 5-6 gånger i stora bassängen, d e ju en par hundra meter d. Undrar om jag sku klara d utan att få ont i nacken, näsan full me vatten och att benen skulle sjunka. Imponerande.

Jeff har haft en jobbig period nu med lite mer gråt, märks säkert av att man inte är hemma lika mycket som förut. Och så säger han att han inte vill till parken för han ska börja på Lis gamla dagis o leka med grävmaskinerna. Han får vänta några månader på det. Borde skicka in en dagisansökan.

Chrille och jag pusslar med hämting och lämning. Oftast lämnar Chrille, vilket jag gillar mkt. Vissa f.m och e.m så tar Anki Jeff eller så har jag hennes dotter Sandra. Funkar ju skitbra.

Ikväll ska ja gå o sova innan midnatt, nu ett varmt bad, sen I SÄÄÄNG, guu va skönt d ska bli, ja e sååå trött. Jobbar fre-lör, välkomna in!


Dieten går bra

Ni minns väl när jag börja "banta", haha fy fan va fult de låter, banta. Nåja, iallafall så sket det ju sig med träningen, har fortf. inte fått någon inspiration eller ork. E bara trött, trött, trött. Men jag äter riktigt fint och duktigt i veckorna och ser till att flåda rejält om helgerna. Och det har gett ett resultat att jag kom i mitt första mål, -mina stretchjeans idag! GRATTIS TILL MEJ! Tänk, och då har jag inte ens tränat, promenixat en sväng om kvällarna o ätit sallader o minimalt med kolhydrater. Jag vägde 64 kg i slutet av Juli, nu 61 kg UTAN muskler, känner mig hängig och oformad, men d fixar jag SEN.

Det mesta av orken går åt till att fylla butiken, deadline efter deadline har jag jobbat på, och nu har jag de viktigaste ivägskickade och jag har unnat mig ett glas vin idag (glas o glas, d vart en restskvätt direkt ur en flaska, haha). Annars är det ju helgalkohol som gäller för mig, inte en öl, inte ett glas vin i veckorna. Vilket ju går skitbra nu när den varma törstande sommaren är waay gone. Ja låter som nån annan alkis, haha. But I´m not, ja tycker bara det är gott då jag väl dricker, lite fööör gott tydligen då mållinjen oftast ligger över 2 promille.

Hörde att Avancia kör igång med onsdagscombat, SKA gå nästa vecka. SKA SKA SKA, så om nån annan SKA så kan du ju ringa mig ifall jag sku ha glömt. Ha ju int tränat sen april, så de ska bli intressant.

Tjingelíng!


DIDRIKSONS

Vad roligt att Didriksons vart BÄST I TEST, och ännu roligare är ju att VI säljer dem  =)
Av testvinnaren DIDRIKSON "Tignes" har vi inne av den limegrönspräckliga nere till vänster. Så har vi röda, och turkos/svarta och helsvarta. MEN! Det är väldigt urplockat redan och vi har försökt få tag på mer och de skulle skicka allt de har kvar, vilket även det var väldigt urplockat. Så ta fram vinteroverallen o se om den passar i år igen, om inte, gasa till Familia!

Vi har även inne av de populära överdragsbyxorna i svart som börjar behövas nu.

Vinterkläder

DIDRIKSONS vinteroveraller har anlänt och de går åt som smör i solsken, hur tänker folk på sånt nu? Förmodligen blir mina barn utan. Skomakarn´s barn går me trasiga skor...

Vi har fått in overaller i:
svart m. lite turkost på
röda
limegrönspräckliga (bäst i test i Vi Föräldrar)
helssvarta

...och så har vi faktiskt overaller upp till stl. 160, enorma. Men kanske nån som behöver?! Det är redan slut på storlekar och det är även ursållat hos leverantören.

Men vi har skaljackor kvar på lager, vind och vattentäta Didriksons och jättefina från Minymo. Jag tror att man kan ha dessa länge ännu, det är väl därför jag inte ens plockat fram barnens vinterkläder, vet inte ens om de passar i år. Kanske är dax.

Men välkomna in! Ja jobbar tis-ons, fre-lö denna vecka, kanske borde gå o lägga mig, kroppen är inte van med denna fart (+2 dagarsfylleri i helgen, hoho va ja kan!)

Ska surfa omkring på lite nya prylar bara  ;)


Premiären + nyheter

Första dagen i nya butiken.
På jobb 09-22 med en liten kaffepaus med svärmor har gett känningar i ryggslutet. Det har varit folk, smeeet med folk. Vi har fått säkert 20 blommor och gåvor. Köpmän i stan har kommit in o grattat och kramat om oss, man blir helt rörd. Alla har varit så glada. Vi hade lite otur med vår betalterminal som vi ej fick igång, så vi måsta låna en, och den tog inte emot alla kort, så vissa kunder måsta gå till bankomaten och ta ut pengar, piiinsamt. Men alla (utom en) gjorde det förstående.

Vårat nya prisvärda märke PIPPI har många glatt sig över. Vi har haft dregellappar för 5 EUR/2st och pyjamas för 6,50 EUR/st, och kommer att fortsätta med den kampanjen fre-lö.

Tack alla besökare idag! Det har varit jätteroligt. Lämna gärna kommentarer ni som varit in.

Tycker ni att jag ska göra en Familia blogg?


EFTERLYSER

har någon en glasskärare att låna snabbt? Messa mig på 04575300991. Zzzz


Okkej då:


Ja så är det, butiksägare.
Va!? Fattar inte, hur gick de såhär? Guuu va jag har gått o knipit mun om de här, men men Åland lilla sköter sig och sprider rykten i stan. Vi håller på o ändrar om o fixar lite i lokalen för att öppna på torsdag. Det är min småkusin Anki som dratt mig in i företagsvärden, och ni vet ju hur svårt jag har för att säga nej. Det är en hel del ändringar vi har gjort, och ni som varit in i butiken förut kommer knappt att känna igen er. Vi har målat, skruvat, sågat, galgat plagg efter plagg, sorterat, plockat upp nya varor, haft lite firmafest samtidigt. Det är så kul! Jag som äääälskar barnkläder.

Detta är bara början.
Vi kommer att prova på en massa nya märken och se vad det förblir sen. Det kommer att ta tid att få det så man vill ha det. Men vi har iallafall 2 nya fina märken som heter PIPPI och CeLaVi. Mjuka fina kläder till bra priser. Och det är ju det ålänningar vill ha, att välja mellan billigt och dyrt eller mitt emellan. Vi behåller Riikkas förra märken Minymo och Mayoral. Även Didriksons blir kvar i butiken + en 2nd hand hörna! Vi vill att alla ska hitta nåt i sin smak och plånbok då de kommer in till oss. Få bort dyrhetsstämpeln.

Nu har jag hållit på hela dan o är helt grötig i huvet. Nya tag imorrn! Och välkomna in på torsdag  =)  iiiih!

Har ni frågor om nåt så fråga på. Det kommer att komma en Familia blogg oxå, där ni kan läsa nyheter o kommentera o fråga.


Busy days

Jag håller på med ett "litet projekt" och har därmed inte sådär jättemycket att dela med mig till er läsare just nu. För det är bara det som händer. Men vilken dag som helst så tänker jag avslöja mej, haha! Nu vet säkert några läsare vad jag håller på med, men snälla säg inget här, vill säga själv  =)  kul är det iallafall.

Har varit på Dillen idag 10-17, när jag satte mig vid middagsbordet 17.30 kom jag på att jag inte hade suttit ned sedan frukosten vid 9.30, förutom då jag var o pissa på jobbet. Gissa om d dunka i fötterna o ryggen efter d. Nu ska det bli skönt att krypa ner under täcket, det var ju inte så att jag satt ner länge efter middan  =)

Nu ska jag iallafall gå o tvätt upp mig o sova snart. Chrille e på jobb o barnen sover tungt. Bianco ligger utslagen på mattan efter en god bit torkad kalkonsnacks. Natti

Nyfikna?


Pissa ner sig

Jeff började parken igår, gissa vilken lycka! Ja asså för alla, han var superglad då han kom dit. Drog spettet till tant nr.1 Else-Marie o gav en kram, för att sedan stå o irra efter park"tant" nr. 2, tills han får ögonkontakt med mig o säger bekymrat "Anna inga här?". Och nej det var hon inte heller. Cute! Nog minns han vem som jobbar där minsann, fast han inte gått där på 3 månader.

Jeff måsta ju ha blöja på sig i parken i våras, men nu tyckte vi inte att vi skulle börja  med såna fasoner. Så extra kläder i väskan och tur va ju d, för han hade pissat ner sig ända ner i stövlarna, då e man pissnödig. Inga undra på d, då han fick tag i parkflaskan och svepte den med allt dess innehåll precis innan vi skulle bege oss iväg till parken. All parksaft låg o skalpa i lilla magen.

Så imorse så körde jag diskussion o mutor med att om han inte kissar ner sig i parken så ska han få ett paket. Det var Chrille som hämtade idag, och då jag kom hem vid sex o frågade hur det hade gått så kom läppen ut och rådjursögonen kom fram "ja fick inga paket". Aaaj vad det skar i mitt mammahjärta. Men kvicktänkt som jag är så kom det ju snabbt i retur att han får komma med mig till Dillen imorgon och välja nåt. Och det var han nöjd med, men såg fortfarande lite bekymrad ut. Jag frågade honom vad han ville ha, och han sken upp som en sol:

"grävmaskin och dumper!".
"Jahaa, hur stor då?... såhär....eller såhär?"
"Såhääääär
, (så hoppa han upp med armarna i vädret) som Kims!"

Jag kan ju säga att Kim är han som var här och grävde åt oss på gården, och såna grävmaskiner säljs då inte på Dillen.


Nå jåååå

Hesburger, Åland:


Dagens läxa

Skriv om dig själv.


Med lite assistans. Schysst favorithobby o självbeskrivning. Hahaha.

RSS 2.0