Freda

Dagen
När jag cyklade iväg med Jeff till parken så började Li gå själv mot stan (max till Minimarket iofs), sen cylade jag ikapp henne så stannade vi på Eat o käkade mysig lunch. Där får man välja ingredienserna till sin egen sallad. Hon valde en sallad med: quinoa, räkor/kräftstjärtar, ananas, pumpafrön och fruktspett. "Mår magen bra av det här mamma?", frågade hon medans hon satt o åt, undras vad som snurrar i skallen på henne ibland. Men ändå otroligt att hon väljer såna där ingredienser, det är väl inte så vanligt hos en 6 åring? "Men jag gillar ju pumpafrön", sa hon när jag berättade vad det var hon valde. Själv valde jag en något flärrigare variant av sallad (bulgur, salami/brieost, fetapesto, bruschetta o marinerade champinjoner).



Arbetet
Idag har jag varit på Zko som sko- och kosmetikaförsäljare 13-20. Ja ni tänker nog säkert som jag. Tessa sälja SMINK OCH SKOR!? Jag som går i mina sportskor och böjda ögonfransar + täckstift. Svaret på det är att jag säljer hellre leksaker jo. Det är mera jag. Men jag blir lite fnissig nu för jag köpte ett par skor idag (med klack) och lite från Yves Rocher avdelningen, ansiktspeeling, kroppslotion med pumpflaska, kroppspeeling, o nåt till. Minns inte mer. Såå, det kanske blir kvinna av mig innan 30+ är över. Och så fick jag sälja en foundation och en eyeliner till en thaikille som inte riktigt visste vad han skulle ha, trots att han skulle ha det själv. Hoppas han blev nöjd, hehe.

När jag skulle gå hem fick jag panik över att allt nyleverat Lego var upptravade på golvet på Dillen, så jag måsta röja lite o flytta lite hyllor på Dillen innan jag kunde åka hem. Annars kan jag inte sova, sant, och helt för jävla sjukt. Så där stod Farzam o jag o flytta hyllor o forslade upp legoförpackningar till tjufem över åtta. Ho ho.

Kvällen
Cylade hem från den döda stan och fastnade vid flistuggen och tuggade sönder de sista kvistarna som var kvar sedan pappa var här o plöjde. Chrille och barnen kom hem från majbrasan där mitt i så jag fick ju assistans, av barnen o Chrille for på nattjobb. Li e så jävla tuff och trycker ner grova grenar dit o säger "det ska nog gå", snacka om att ha varit med moffa o gjort detta förr. Jeff påtar dit små pinnar o står brevid o väntar på sin tur. Har varit lite förutseende här med tanke på vad som hänt med vår bil, så jag har förklarat för honom att det ENDA han får sätta dit är pinnar. Att han inga påtar dit nån sten o förstör hela maskin, sku ha varit typiskt d.



Försök göra minst 2 saker på en gång -alltid, jag i ett nötskal. Stressss, här har jag lyckas föra över det till barnen oxå, välling i duschen...tydligen skitkul.

Li och jag har haft lite "mys" och legat på soffan med var sin apparat i knät. Jag med datan o hon med DVD spelaren o sett på nya Barbie, har käkat Hot Rod m. dipp o hon popcorn. Ligger kvar på soffan och har plöjt igenom de 2 senaste avsnitten av Svenska Hollywoodfruar, jag bara älskar Maria Montazami. Härligare människa får man ju leta efter, skulle kunna se ett program bara om henne. Det var min Valborg d, vad har ni gjort ikväll då?


Glada vappen!

Denna morgon har jag varit till Bettans själv, Li var barnvakt. Härligt. Hon fick nu sin ihopskramlade femma som hon städat 3 ggr och varit barnvakt en gång nudå. Lycklig vart hon och jag med. Hon ska ta med sin plånbok till Zeipels idag. Hon e så sparsam Li, har över huntingen i plånkan, har sparat i "flera år". Nu ska jag snart på jobb. Li har ledig dag så hon kommer med en sväng tills Chrille har passligt att hämta henne.

Jeff sitter i duschen. Det är kul med vatten.


Denna torsdag

Inatt har Li fått sova på Cikada med Chrille. Han förde henne imorse och jag behövde inte stiga ur sängen pga att hon skulle till dagis. Däremot måsta jag upp 100 gånger för att hjälpa jag-är-pigg-klockan-halv-åtta-Jeff, som inte hade film att titta på. Han brukar alltid se en film om mornarna när han stiger upp, det kan han sätta på själv så man slipper ofta stiga upp, om han inte ska byta film förstås, men denna morgon så var inte den bärbara DVD spelaren på sin plats, nej den hade Li tagit med sig. Morr, det gjorde min "sovmorgon" till en icke sovmorgon då Jeff skulle ha hjälp med en massa saker då han inte kunde morna sig med en film. Om det inte införskaffas en vettig TV till eller DVD spelare till det här hushållet snart så skaffar JAG en. Och då blir det en sån som inte Chrille vill ha, o då blir d väl liv. Ska man orka bry sig?

När Jeff och jag hade ätit brunch så fixade vi parkväskan färdig och drog via Bettans med lite stuff. Har bord där nu. Sen dumpade jag av killen och for på jobb. Idag har det kommit en stor leverans med Lego till Dillen ifall någon är intresserad av d. Skitakul på jobb och tiden går så fort överallt. Vart tar den vägen?! Hem via Minimarket efter mjölk o fil, slank även ner välling, hotrod dipp, risifrutti, fil, grynost o en massa annat i korgen.

När jag kom hem åt jag lite kvällmål med lurjusarna. Lade Jeff i sängen o viskade åt Li så inte Jeff skulle höra  "ska DU OCH JAG bada badkar? Och ha spa?". Hon fick tårar i ögonen o hoppa o kramade mig av lycka. Sen masserade vi varandras hårbotten med schampoo och balsamerade, satte ansiktsmasker och skrubbade  kropparna. "Oj oj dom e nog mjuka o hängiga dom här tissorna", sa hon o sku hålla på o skrubba dom nå extra mycke. "kommer jag att få sådär sen när jag blir stor? Asså tänk, från såhär och till sådär" Sa hon o pekade på sig och mig. Sen fick hon naglarna lackade och ansikts- och huvudmassage tills hon nästan somnade. Sen var klockan tio och marsch i säng.

"Kommer du o sova du me snart va?" frågade hon önskande.
"Nejdu gumman, nu ska jag dammsuga o tvätta golv", svarade jag.
"Ojdå, herregud. "



Lycklig

Förväntansfull...................avslappnad

Och så hon där med hängtissorna


Sen gjorde jag det, dammsög o torkade alla golv (slarvigt), tills klockan var halv tolv. Sen byggde jag ihop en lyx-tågbana till Jeff så han å har nåt att lipa över av lycka imorron då han vaknar. Nu fick jag öppna datan som belöning, måsta smaka lite på Hot Rodsen oxå att de var bra, d var dom. Nu är det gonatt för imorron ska jag på jobb, på Zko och vi stänger hör och häpna klockan åtta!! Det kommer inte att vara en käft där efter klockan fem-sex, för folk far väl på majbrasa o sitt. Int strosar man väl på stan på Valborg heller?


Han älskar att sätta igång det batteridrivna loket och se tågen köra.


Berlin Söndag

KINGSTON SÖÖT!


CHILLIE SÖÖT!


Kolla vad det grönskar!


Sightseeing tur på floden Spree

En halvliter öl 4 EUR, fitttan va dyrt!


Lite botox i pannan till bara så

Lunchade på ett italiensk kedja som heter Vapiano

Där fick alla var sitt Vapiano kort som allt man åt och drack registrerades på, så slapp man det där idiotiska splitta på notan. De tillredde den beställda maten medans man väntade och tittade på. Utsikten uppåt från uteserveringen var mäktig.

Holocaust memorial

Coolt med en massa stenar till minnes för nå människor (e ju int sådär jätteintresserad av bakgrunden till stenarna faktiskt, men det var kul att klättra på dom, tills en vakt kom o hojta).



Här vill man inga tappa bort nå ungar heller

Berlinmuren



Här gick den

Tuggisstolpe

Lina gör som många tusentals andra gjort

Sen for vi hem o åt ljuvlig mat som Sandra lagade, 3 rätter av 3 som hon kockade under helgen skulle passa bra på restaurang, MUMS vilken mästerkock! Vi hade även SPA med fotbad + filning, o fransk manikyr som vi köpte på typ nån pressbyrå på tunnelbanan. Resultatet blev bra, på håll. Här har jag nu tappat kollen på tid och vem som satt uppe, men förmodligen var jag sist i säng, hack i häl med Lina.

Nu har jag suttit o bloggat i 2 timmar, orkar inte mer nu. Nattidax.

Berlin lördag KVÄLL

Inte alltför sent påväg hem med tunnelbanan EN station. Vi skulle göra nåt coolt eller häftigt, Sandra lyckades ju verkligen, hon ser urcool ut, jag själv funkar oxå, men vad gör dom andra??




Kolla in hur man gör vid kassan. Man plockar varorna tillbaka i kärran, sen går man nånannanstans och packar i kassar. Det funderarde jag mig kollig på. Det är ungefär lika konstigt som när jag var till Mia på Nord Irland och de packar allt i såna där påsar som e lite större än fruktpåsar, så går man sen hem med 9 kassar istället för 2.

Sen gick vi hem och mumsade gott vin. Halva gänget gick och lade sig redan 4 den här natten. Jag minns inte ens vad jag och Lina har suttit o pratat om den där tiden. Men vi hade det säkert jättetrevligt där på golvet. Snacka om att utnyttja mammatiden till maximal vakenhet genom att dricka vin o sova minimalt. No regrets.


Berlin fortsättning

Lördag 24 April 2010

Om inte Chillie växer fortare kommer Robbe att få scolios.



Å nej inte Hooters igen, Zzzz


Mysig stad, verkligen. Hur de har utnyttjat vattnet och byggt massa mysiga restauranger och cafér brevid. Annat än den här ön d. Hit bogserar vi gamla båtar som vi förtöjer o gör till restauranger. Här finns en stor park som det även ligger en nudistpark i, där låg nån gubbe o sola nackis. Lite fränt, precis brevid gångvägen.


Chicás!

Här lämnade vi över båda barnen till Robbe, så traskade vi vidare mot Centrum. D va där jag panikshoppade min marinblåa hoodie och svarta keps. Precis vad jag behövde. Solen sken hela dan, och trots att den gick ned bakom en byggnad så frös man inte. LAVLI.

Publish



Berlin fredag och lördag


Kärlekskussa o Chillie.


Denna underbara ostressade 2 barns värdmor hade t.o.m tänkt på att skaffa välkomstskumpa med jordgubbar mellan amningarna.


Vissa hade vett att gå och lägga sig lite tidigare än andra, vissa satte i 4WD lite innan solen steg upp. Så man mådde ju verkligen pytonorm på lördagen. Här rinner floden Spree, vilken vi spatserade längs. Hur mysigt som helst.

Dax att publicera tydligen...fortsätter på nytt inlägg...

En liten omväg till incheckningen

Ja  vi fick då asså skjuts av en väldans snäll och rolig herreman till Arlanda.  Vi satt lite omlott där i framsätet på transiten, gick ju skitabra d. I och med att vi hade gott om tid på oss och han en massa strötid, så åkte vi med in via säkerhetskontrollen för hans gods som skulle med DHL. Spännande, med arga säkerhetskontrollsnubbar när vi börja slita fram kamerorna o sku ta kort, inte populärt alls där bland säkerhetsgrindarna.



Här e från V.I.P sidan av Terminal 2 på Arlanda. Coolt att se allt från baksidan.


Såhär nära ett DHL plan kommer man inte var dag.

På Arlanda så kollade vi avgångstavlan och där var det många röda inställda avgångar. Men vårt flyg gick som vanligt, gissa om man vart glad. Däckade vid start, brukar jag alltid göra. Så skönt när det blir tryck i öronen o d piper o knastrar. Nu måste jag avbryta igen, går inte att ladda upp bilder.


Jo ja e hemma

Berlin var helt underbart. Sommarvärme utan dess like, gick i t-shirt hela helgen och strosade omkring bland olika uteserveringar och smakade på deras viner o öl. Klent med shopping (som lätt kan bli dyrt då man sätter igång), men jag kuta in på en sportaffär precis innan stängning för att få en ny hoodie och en keps. Nöjd, fortsatte att restaurang mingla i Berlin. Sandra var guide och även om vi sett en del av Berlins kulturella sida förra gången vi var där, så fanns det ännu lite kvar.

Sandra o Robbe bor i en sjuhelvetes våning typ mitt i smeten. 4 rum och kök med 4 meter till tak och feta halvmeters väggar. Barnen hennes måste brå på sin mors kusin, för de var snälla o lugna. De var jättebra värdar och tog väl hand om oss och visade oss kvarterets matbutik och deras underbara goda vita vin för 3 EUR per flarra. Otroligt va billigt.


Här fick vi lift från Rosella med en bekant till Anna som skulle till Arlanda med transportgods. Vi fick se baksidan av Terminal 2 och måsta gå igenom de säkerhetskontroller som fraktgods måste. D va lite kul. Dom undrade vad det var Lina hade i sin väska som visades på röntgen, "en pincett" svarade Lina, och snubben flinade när hon hade öppnat väskan o rotat fram den, en design pincett asså  =)


Däruppe står Sandra o Chillie på balkongen och hojtar välkomna!

Jag skriver mer sen, datan ceppar.


Berlin och trädgårdsröj

Ja efter hundrasjutti velanden o avstängda flygplatser o aska överallt så beslöt jag mig nyss för att jag drar med brudarna till Berlin o hälsar på kusin Sandra o co. Jag måste nämligen vara hemma på tisdag för då ska jag jobba, och det är riktig personalkris så jag har lärts upp för att kunna vara på Zko den veckan. Så satan i gatan om d inga går nå flyg hem sen. Nåja vi har ju inte lyft än, så det kanske blir en weekend i Stockholm istället.

Vi åker med Air Berlin imorgon vid 15-tiden. Hem kommer vi på måndag kväll. Landar lite över 14 på Arlanda, perfekta tider att åka, inga övernattningar i Sverige behövs. I Berlin är det vår. Så det ska bli najs med lite tid från familjen, även om jag inte riktigt hann säga hej då till de där små fröna innan de gick till kojs. Hade ju inte tänkt åka då än, haha. Sista minuten beslut. Nu e jag så jävla trött, har röjt på gården idag. Pappa har sågat ner träd, så ska allt flisas. Skitkul faktiskt. Höll på till åtta ikväll, återstår lite, men nu blir ju d kvar över helgen, aj attans! Kanske Li gör d, hon e bra på att påta virke i tuggen.

Schysst min när farsan drog igång motorsågen  =)






Arbete i frisk luft gör en trött. Kommer somna som ett barn nu. Jag går på torken från datorer nu några dar. Så ha d gött då!


Jeff i karet

Förut publicerade jag badbilder en gång i veckan minst, men nu var det ett tag sen. Såhär badar man hos Linde/Helsing -alltid. Vatten är väl till för att dykas i?


2 minuter efter detta, eller var det före? Så sa Jeff "Veff kissa bade". Mmm, de e såhär man får plåtmage.

Ed Hardy

Mitt senaste klädinköp är denna underbara Ed Hardy t-shirt. Köpte den på The Basement Outlet Store i Magazin. Jag köper inte ofta kläder till mig själv, jag tycker d e så jävla jobbigt o prova. Men när kläderna väl sitter bra och blir favoriter, då ångrar man ju att man inte köpte fler. Denna är en sån, så skön, ny favorit. Dom hade jättemycket nya Ed Hardy kläder inne nu ifall någon är sugen.


Har ju inte igång min nya kamera, så d vart mobilbild. Lång, tunn och med kort kort ärm -precis som jag vill ha det!

Outletbutiken flyttar till lokalen brevid i Magazins källare, och i den nuvarande lokalen öppnar en ny klädbutik, med ny inriktning, Fashion Store kommer den att heta. 1 maj slår de upp portarna. De kommer att ha märken som bl.a Ed Hardy, Sexy by Sweden och Desigual, som är ett av de hetaste märkena i Sverige just nu. Spännande med nytt tycker jag.


GRUNDIG webbradio


En sån här skulle jag kunna önska mig i julklapp. Internetradio. Snygg och praktisk. Även CD skivor verkar man kunna spela i den. Har för tillfället ingen CDspelare, bara barnen har, som de fick av tomten. Men de lyssnar på sagor på den, så en sån här blir det no sen nån gång.

Vårdag

Idag har jag suttit ute en stund i lä här utanför trappan. Hetta på bra. Önskar man hade fixat lite gård här, men det är inte prio 1, så det är bara att vänta. Ska försöka få lite förberett för framtida markterass iallafall. Då behövs grävmaskin o lastbil tror jag, för det ska bort en hel del matjord och sen ska d grus. Eller jag vet inte lättaste o billigaste utvägen jag. Sku borda prata me nån expert inom terassläggning. Någon som har nå bra tips?

Äntligen har Jeff sluppit vinterhalaren till parken. 3 små vattenpussar låg kvar på marken, men de visste jag inte om, så han kom till parken idag med överdragsbyxor, men han låt vattnet vara, han var torr då jag hämtade honom. Han diggar verkligen parken. Det är roligt då han pratar om "parken Ludde" och "Sandras mamma och Sandras pappa". Jag vet egentligen inte vad han menar, men jävla intressant verkar han tycka att det är med hennes föräldrar. Far dit med ett leende och skulle glömma säga hej då ifall man inte påminde honom om puss o kram. Brukar säga "ha en bra dag", så svarar han "ha uenn bada". Haha.



trippelgungning



Jag var o fikade med Linda då Jeff var i parken, hon har sin dotter på parken också, så jag åkte med henne dit, så vart det promenix hem via dagis o hämtade Li. Jeff gick stolt hela vägen och var hundförare. På den sista bilden här så har Li redan (med lov) gått över vägen och cyklat hem.


Märkning av skor

Jag hittade ett par jättefina skor åt Li på Minimarket (dom har ju allt dom). 26,90 EUR minus 15% med Ålandstidningens ålandskort. En annan på dagis hade samma så jag måsta ju märka dom. Jag hittade ingenstans att märka dem, ville inte skriva på gummit. Men jag har upptryckta namnlappar så jag limmade fast såhär, hoppas d håller.

Före:


Efter:

(limmet har inte torkat än, hoppas fläckarna försvinner)


Jeff diggar

jag vet inte riktigt vad den här låten heter och vem det är som sjunger. Men ungarna ska alltid lyssna HÖGT på den då vi sitter i bilen. Och Jeff diggar skarpt refrängen. Filmade han idag. Laddade upp den på Viddler:


Söndag med sol

Igår kväll kom Dannströmskan över med en flarra rötjut. Trevligt. Ännu trevligare var det att huset var helt tomt på folk förutom oss. Första gången tror jag som jag sover ensam hemma. Chrille och Jeff tog en bastu och poolkväll på Cikada och sov över där (Cikada e ju Chrilles andra hem, inge märkvärdigt att sova där), Li ville sova hos mamma o pappa. Sååå...tur att jag skulle på jobb dagen efter. Vi drack upp flarran och så öppna vi en till. Sen var Camilla klok och drog själv, skulle hon bara sagt "men kom mee dåå" så sku ja tagit på mej jackan och hakat på krog. Men klok som hon var så sa hon "det är sent, jag drar sjläv". Ändå ha jag mått lite konstigt idag.

Jobbade 10-17, gu va kul d va, slutförde ett projekt. Vi har fått bollställningar dit så bollarna ligger på rännor, så fint! Man blir lixom sugen på att köpa bollar! Sen hem o lekte med såpbubblesvärd med Jeff innan vi åkte o hämtade Li.




Li hade arbetat på gården idag hos mommo o moffa. Tjänade ihop en slant så hon måsta gå till Rökkas o växla en tia så hon kunde ta sin lön. Haha, hon e så duktig. Hon brukar gå dit o köpa korv me brö själv oxå, står i kö där bland alla vuxna. Jag håller på o övar på flätor, fiskbensflätan börjar bli resonlig att göra nu, förut tog d ju en kvart o göra en sån här:
 
 


Slemmern är öppen

Den här bilden klickade jag bara som snabbast med mobkammen då jag i bilen upptäckte att isen hade gått idag. UNDERBAR SYN. Så blått, så vackert.


En skön pappa med 3 kids var in idag

Fredagkvällar är rätt lugna på Dillen. Folk är väl hemma o fredagsmyser o bastar. Ikväll kom det in en pappa, gick i skola med han en gång. Trevlig typ som älskar att avla barn. Han har nu 3 stycken sötnosar och han släpade med sig alla 3 "lösa", kan gissa att de är 2, 3 och 4 år gaml. Asså jag kunde inte hålla mig för skratt. Han gick omkring och va så koncentrerad på att hitta nåt. Han verkade leta efter nåt för utomhusaktiviteter. Medans sprang de där söta vilddjuren omkring i butiken med stora leenden på läpparna, ropade på varann o ropade på pappa en gång i minuten, han mmm:ade och va kolugn. Det var som om det var livets besök till lekaksbutiken, så lyckliga (och vilda).

Plötsligt står minstingen med ett kaleidoskop "de e ett sväjd, ha! ha! silvejsväjd!" och höll på o fäkta med det gladast i världen. Pappan stod o klämde på nå fottisbollar "dom måst ju hålla å" sa han. Jag skrattade inombords och tänkte att han nog måste köpa en äkta riktig stryktålig fotboll om de där rugbyungarna ska leka med den. Sen köpte han en softfottis till minstingen (lika bra tror jag) och flickorna fick var sin blockflöjt.  Och han berättade för dem att det är sån där blockflöjt som bara funkar ute. Hahaha. Asså han hade så skön inställning, själv sku man ju blitt svettig om ens barn börja löpa amok mellan hyllorna.


Har jobbat

Idag har dagen flugit iväg som en fjäder i en vindpust. Kom på jobb och där fanns verkligen MASSOR att göra. Jätteroligt. Mindre roligt var det när jag skulle rulla in en pall (läs satans palljävel) med anlända leksaker i butiken över natten. Den var inte plastad ordentligt så när jag drog den över tröskeln in i hissen stalp hela jävla innehållet (dvs  15-20 kartonger med plast och allt, in i hissen. Jaha, då va d bara att börja trava ut de där lådorna i butiken då, o d va inga några. Svor duktigt. Har skurit upp mina fingrar på en tung kartong så det karva  bort skinn o ner i köttet, så d tog ju int så skönt heller.

Kom hem och bytte av Chrille som for på jobb direkt. Satte Jeff i säng 20.30 och gick till Minimarket o handlade. Nu 22.00 är han fortfarande vaken, antog att han sovit idag och javisst hade han somnat 10 minuter ikväll fick jag till svar när jag messat, 10 fucking minuter förstör hela förbannade nattandet och stjäl miljoners med energi av mej. Nu e jag sur och har hällt upp en påse chips, ska hämta hörlurarna så jag inte hör att han e vaken. Sånt här hatar jag. Men jag älskar chips, så det tar ut varann  =)  fy bubblan vad det bullrar däruppe i hans rum "lalalala, jag hör inget".


Jeff kan själv

Fredagar har dra-sig-i-sängen mornar. Li är ledig från dagis, och ska jag jobba är det först halv ett. Imorse hörde jag hur båda skulle gå ner och äta, efter några minuter hör jag hur Jeff är jätteledsen från köket och ropar nånting. Jag trodde hon var med nere, men nä hon hade fastnat framför TVn i sitt rum. Jag hörde Jeff ropa helt förstörd "Jeff råddar, haklappen  påååå, hulk hulk". Där satt han och grät för att han hade klottat risifrutti i famnen. Han hade tagit fram risifruttin själv, öppnat den, hämtat sked och satt sig vid bordet och äta, stolen var långt från bordet så det var inte så lätt. GUULLLEEEE!!!!

Lat, egomamma.


När Chrille lämnar till dagis

Måste ta upp det där om när Chrille lämnar på dagis.


När jag lämnar kan det se ut såhär:

-Klockan ringer 08.45, sen orkar jag ändå inte stiga upp så jag stänger av den. Har ju ingen tid att passa ändå. Stiger upp när barnen vaknar. Men senast 9 är iallafall Jeff på farten, då brukar jag väcka Li om hon ej vaknat.

-Klottar på täckmedel på mina underbara skönhetsfläckar i nama och borstar håret medans Li klär på sig och borstar sitt hår. Jeff brukar vanligen sitta framför nån film denna tidpunkt, eller i full gång med att leka.

-Li käkar, ibland Jeff oxå, men ibland vill han bara ha välling. Hon brukar bara käka nån sked´måltid, fil m. sirap, joggis med nå flingor i eller risifrutti (sådär var jag å förut, kunde inte käka mackor på mornarna, d måsta va nåt flytande för salivproduktionen hade lixom inte satt igång ordentligt så d blev så torrt). Lite beroende vad klockan är här så käkar jag också, är den mycket så sparar jag min frukost tills ja kommer tillbaka. Grabbar en frukt på vägen för att inte explodera. Men käkar jag så kastar jag i mig mackorna utan att njuta och dricker kaffet i grovköket medans jag klär på Jeff (låter sunt). Föredrar att äta den i lugn och ro efter att jag lämnat henne.

-Sen ska vi alla 3 borsta tänderna, tvätta oss runt munnen och hoppa i ytterkläderna. Klockan är oftast 09.45 då vi går hemifrån, fast har även klarat 09.30 och förra veckan dök vi upp på dagis 10.15. Snart är det slut på ljuva mornar så vi passar på att njuuta.

Sen kommer Jeff och jag tillbaka hem vid ca 10.15 och då är det dax att börja planera Jeffs lunch och matsäck till parken. 12 börjar han parken och vipps så var det eftermiddag.

-------

När Chrille lämnar slipper jag plottra på fejkmedlet i plytet, jag behöver inte borsta håret, jag kan duka fram frukost ordentligt och äta i lugn och ro, Jeff kan springa i pyjamas bara snoppen till halv tolv, jag njuter av kaffet sittandes på stolen, jag sätter på en maskin tvätt. Vinkar bara av den blivande skolflickan i dörren SÅ UNDERBART. Allt på 15-20 minuter. Uppskattade inte det lika mycket förut, för då lämnade ju Chrille henne nästan varje morgon, nu kan han inte det så ofta. Man blir lätt bortskämd, men ska komma ihåg de här, hur mycket det underlättar en morgon och gör hela dagen härlig.

Och det här med hämtning är ju även det ett projekt för sig. Jeffs parken stänger k.l. 15 så jag hämtar honom lite innan d, sen ska man gå hem, ta bort de där kläderna och blöjan och sätta han på toan, klä på honom igen för att hämta Li, som inte får vara på dagis längre än till 15.45 eftersom hon går på halvtid. Sen är vi hemma lite över fyra och då har det gått nästan 1½ timme i "hämtningar". Förstår ni att man gärna tar bilen ibland trots att man bor nära. Nu har jag dealat till mig eventuell assistans från parktanterna som någon gång kan ta med sig Jeff. Hon ena går nämligen förbi här pv dit och hem  =)  och så delar vi lite med en granne som har barn på Lis dagis, att Li åker med dem ibland och Tindra med oss. Hyyvens, att man inte kom på detta lite tidigare, det är ju snart sommarlov, juhuu!


Lovely morning

Helt härlig morgon där man inte var alltför zombie när man vaknade innan klockan ringde. Vaknade av att Jeff kom och satte sig i sängen och började leka med laptopen "sin", han viskade inte om man säger så. Plötsligt dyker en pigg Li upp och visar vad hon presterat i sin nya förskolebok, som jag köpt till henne så hon kan göra bl.a lite våg- och ziczacövningar. Hon va så glad och berättade hur mycket hon längtade till skolan och alla läxor, hö hö hö skrattade man inombords, men bekräftade hennes påstående om att det nog kommer bli sååå rolit i skolan och att göra läxor.

Efter denna session så ringde klockan 09.00. Chrille skulle föra idag, så jag behövde bara hoppa i nå skitiga brallor o nån säckig tröja utan bh. Barnen plockar fram frukost själva så inte ens d behövde jag göra. Så jag koncentrerade mig på att ta bort Lis fiskbensfläta (min första godkända, 32 år tog det) som jag gjorde till natten. Sen satte jag upp hälften av håret i en tofs och spännade upp pannluggen. Hon såg ut som en riktig skolflicka så jag måsta ju ta kort:


Söta öde!


Smart där Jeff

Kom på en rolig sak. Jeff har ju börjat fråga efter att få sitta i Lis bilstol. En sån där kudde med ryggstöd. Och han har fått göra d en par gånger nu. En dag när vi skulle från parken så ville han sitta där och jag sa: "ja det får du, men när vi har hämtat Li så får hon sitta där och du får sitta i din egen okej?". Fick ögonkontakt men inge bekräftande svar om att det hade gått hem.

När vi parkerade utanför dagiset så öppnade jag bakdörren och skulle hjälpa honom ut. Då satt han lugnt kvar och sa "nej, vänta Lis stol". Haha, det var ju för att han skulle PAXA den! Smart kille. Så han satt nöjd kvar och väntade säkert 10 minuter och var skiitglad då vi kom tillbaka och han fortsättningsvis fick sitta på Lis stol. Tänk att han kunde tänka framåt på det där viset. Rätt coolt.


Veff, jå åj och ueppo lilo

Jeff 2 år 5 månader
Kom på att jag inte skrivit så mycket om själva Jeffs "utveckling" på länge.



Hans tal är lite knaggligt, det har utvecklats till många ord, men som inte är så tydliga. Fast vi förstår honom ju. Han sätter ihop 3-4 ord och använder bl.a ord som: andra dörren, andra vägen, ny cykel, stor, djupt, många, mycky, min tur (används flitigt), kallt och hett. Det blandas lite engelska och thai ibland, när han vill ha is vill han ha nam keng och babybell ost, heter babybell cheese  =)

Han trampar, men vi har inte tagit hans cykel utomhus ännu, han får gärna lära sig bromsa först, vi har gott om plats för övningar här och det cyklas utav bara sjutton. Det finns lite fordon här inne en bil som man sitter på och skuffar med fötterna, en trehjuling, en tramptraktor med släp och 12" cykeln med stödisar på. Ska minimera samlingen så småningom.



Han har blöja på natten och då han är i parken. Ibland hinner han inte på toa innan d läcker frampå kallingarna, men springer annars själv, helst inte pottan utan upp på toasitsen kravlar han sig, i gränsle. Blöjan är ofta torr om mornarna, men blöt då han kommer från parken, idag kom han springandes i parken "mammaaa, kacka vöjjan", och fy vale för att byta skitblöja, när gjorde man d senast. Riktigt grötigt och nästan så d kom utanför upp på ryggen, hela stackars parktoan stank människoskit, uäääck. Va fort man blir bekväm. Men d gick ändå bra.

Han börjar få lite koll på trafikvettet, att man ska stanna och titta ifall d kommer bil, han har respekt för bilarna och hör han en bil starta i närheten eller ser han en bil röra på sig så springer han åt sidan med skräckfyllda ögon. Bra. Jag vill att han ska va livrädd för dom, för de är faktiskt bland det farligaste som finns för småbarn utan trafikvett. En liten flicka dog häromdagen i Sverige efter att ha blitt påbackad, så sorgligt och lätthänt.

Han äter det mesta, även oliver, parmesanost, pesto slaffsar han i sig som en liten gris, mörkt surbröd vill han gärna ha och stor fruktälskare. Det är nu det gäller att servera de där leverlådorna och ärtsopporna, innan han börjar äta med ögonen.

Vikten ligger på 15 kg, längden är ett frågetecken, men jag chansar på runt 94-95, ska mäta nån dag. Veff, jå åj och ueppo lilo, Jeff 2 år och femton kilo. Hihi gullit.


Nyttiga leksaker

Jeff har lagt beslag på Lis Fisher Price Laugh&learn laptop. Den har lite spel och musik, men det som intresserar honom mest är alfabetet. Dte finns nåt som heter "Det regnar bokstäver" då säger datorn H och så ska man hitta h-knappen inom en viss tid, man har rätt länge på sig nog. Och så kan man även bara lyssna på hur bokstäverna låter, trycker man på A så säger de "A, anka". Häromdagen så satt Jeff framför våran laptop och pekade på "U" och sa "U, uggla (gugga), D, delfin (heviin)". Han kunde även knapparna K, Z och T. Tänk hur de lär sig bara av att sitta och leka. Verkligen en nyttig leksak. Fisher price Laugh & Learn serien är ju inriktade på just färger, storlekar, siffror och bokstäver. Det tycker jag är bra, så får de bekanta sig med det genom lek.


Såhär nöjd blir man ju då man hittar rätt bokstav.


För att i nästa inte hitta rätt, och då blir d breakdown.


Li kunde hela alfabetets stora bokstäver tidigt, redan vid fyra tror jag det var. Och det hade hon lärt sig genom Lek & Lär dataspel Frankie Star och Kalle Kunskap. Pedagogiska dataspel gillar jag =) Nu tycker hon att matematik e intressant, subtraktion, minus. Hon verkar ha  fått sin moffas och mammas mattehuvud, koden är lixom knäckt. Inte för att jag varit nåt mattesnille, men jag har aldrig ansett att matten varit svår. Och har man svårt för matte så tycker man ju inte det är kul. Idag lånade hon ut sin kulram till sin kompis som går i ettan och har svårt för matten, gullit. Hon har ju alltid varit intresserad av skriva, läsa, räkna, vilket hon kan. BYKSÅR, det är väl bra  =)  det handlar inte bara om att kunna detta då hon börjar skolan i höst. Det ska bli intressant hur hon respekterar läraren, om hon kan sitta stilla och koncentrera sig, hur det går med alla kompisar, om hon beter sig i allmänhet. Huu, blir säkert tufft, och så läxorna. Där måst man nog vara konsekvent och alltid göra dem vid en speciell tid, att man inte sparar dem till klockan åtta innan läggdax. Själv säger hon att hon tänker göra dem på eftis, heh sure.


Zzz

Hooli va trött jag är. Tror jag tar en liten nap när jag fört Jeffus till parken, men i detta väder ska man inte nappa länge, UNDERBART våren är här nu! Och di där ärendena bara skjuts upp och skjuts upp.

Jeff, den lilla spjuvern

Nu for skåpet  =) 

Alla glada o här e d nu en massa space så Jeff kan cykla på sin 12" cykel som han övar på här inne. Han får lite frejt när stödhjulen fastnar i soffhörnen då han inte tar ut i kurvorna ordentligt, så man får väl höra "peppa mammaa, peppaaaa!" sjuttitvå gånger om dan nu, JAG KAN INGA HJÄLPA, JAG LAGAR MAT!  Och han ber lixom inte om det, utan det från bryta-ihop-stadie från att hjulet hakar fast, tvärt går jorden under i 220 decibel.

Han är verkligen INTE så harmonisk den där pojken. Men ack så gullig då han sover. Va just upp o klämde lite på han där han låg i sin säng, med armar och ben rakt ut som ett X. Och när han ska be om förlåtelse efter sina utbrott tycker jag å e otroligt gulligt, för att inte tala om när han spontant vill ha puss o kram. Jo han e en helt jävla underbar skitunge!  =)


Träning

Då har man utövat årets tredje thaiträning. Det är ju bara att konstatera att det är så jävla kul, men jag kan även konstatera att fy inåt helvete va rostig man e när man inte tränar regelbundet, suger bussit. Och kondisen ligger nog o flyter i Andaman havet nånstans, för jag höll ju på att stärva då jag sparrades mot en kille, som bara höll på "kom igen då, du slår ju som en kärring, slå då, sparka då!" och lät mig slå o sparka på han bara, jag fick lungemfysem på plats, vart så jävla slut o pulsen ticka på 195. Och Denise fick in en riktig höger på mig så jag måsta sätta mig ner, såg stjäärnor, det var den värsta smällen jag någonsin fått. Ho ho. Förstår mig inte på de där som tävlar i sånt där, aj! Hoppas jag kommer igång med all träning igen nu.

Va på bodycombat igår oxå, och det är ju så jäävla rolit de å. Min rygg e ju kaputt igen nu när man inte tränat den på några månader, jag är så dum som låter den förfalla när det enda som krävs är mag och ryggövningar typ 20 minuter 3-4 ggr i veckan, ifall jag inte kommer mig iväg på nåt annat. Men jag saknar tyvärr självdisciplin när de gäller hemmaträning. Den som är nyfiken och vill se ett skiitcoolt combattrack klicka här.

Zumba fitness är ju å en jättebra och rolig träningsform som är helt annorlunda än thai o combat. Och Avancia kör många pass i veckan, så man har bara att välja och vraka. Tror zumban kan va bra för min rygg o mage.

Det finns ju många fördelar med träning, men för mig är det även mycket nackdelar:
-det passar inte alltid för Chrille, som jobbar mycket obekväma arbetstider.
-det avbryter hela kvällen ifall man skulle vilja göra ngt annat, ett pass som börjar kl 18 så hinner man inte göra ngt innan, och efteråt så är det ju nästan läggdags för barnen så då börjar man ju knappast packa sig iväg nånstans. Brukar bli bortbjudna på middag lite nu och då till nära och kära  =)  då blir träningen snabbt inpå.
-stresssss, jag har insett att jag kan bli stressad av att veta att man har nåt att passa tiden till. Därför har jag nu börjat med att jag inte bokar förräns en par timmar innan, så jag känner att jag kan/orkar/vill fara.
-i och med att både Chrille och jag tränar så växlar vi ju av varandra i dörren, familjesammanhållningen blir NOLL.

Jaja, ska försöka träna bort magkorven nu bara och lite lårflärr så jag kommer i mina jeans till sommaren. Nu kommer nån o hämtar skåpet  =)


Men va SATAN!

Detta hann lille herr Helsing med när vi skulle gå till bilen från trappan. Han hade plockat upp en bit plastpinne med metallända (en sån där flagga till barncykel, metallfästet till den pinnen var det) utan att jag visste om det. Så hörde jag bara klapp klapp klapp bakom mig, vände mig om och herremannen hade hunnit demolera halva bildörren med metalländan på pinnen. Han börjar bli billig nu. Huven repad av kastad sprängsten och nu detta, på en vecka.


Men vet ni vad JAG SKITER I DET.

Jag har fullt sjå med att hålla hemmet beboeligt, knoddarna rena, hela, tandborstade, mätta, glada, sams, lämna på dagis, parken o hämtas ska de göras, då Chrille i princip e på Cikada 90% av dygnets 24 timmar. För att inte tala om att man glömmer bort sig själv i denna röra, jag skulle ju tvätta håret igår, måsta ha keps på Zumban för att d va så skitigt, imorse åkte kepsen på igen då jag skulle lämna på dagis, hade GLÖMT att tvätta håret. Såå förklädet o leendet på bara, vad är nästa? Ska han hitta ett järnspett o dunka sönder lyktan?


Vem vill ha ett skåp

Vi har haft en massa trädelar här som ingen av oss egentligen vet var kommer ifrån. Chrille trodde d va nåt som va mitt då han tömde förrådet på Esplanad, men icke, det där har jag aldrig sett och jag visste inte ens vad det var. Det har legat delar överallt och skräpat och idag fick jag nog. Jag samlade ihop allt jag hittade från bl.a balkongen, började måtta o tänka...


...nog ska väl de här kunna bli nåt...


...är detta "taket" måntro...


Först hade jag denna vågiga "sockel" nedåt, men den såg helt upp och nedvänd ut tills jag fick en aha-upplevelse och svängde på hela kalaset.


Och här är dörrarna. Utan knoppar för den som vill välja själv.


Detta är ju alltså ett litet projekt för sig även då jag har skruvat ihop det, för hyllorna är inte på plats och jag vet inte hur det är tänkt att de ska sättas dit. Skåpdörrarna har inga knoppar, men det gör INGET, för dom har förmodligen varit så fula så nån ha tagit bort dem. Så tror jag att det kanske ska ha nå fötter, men det står nog stadigt som det är oxå. En liten klipa i ena "spegeln" på dörren och ryggstyckena måste spikas fast med småspik. Ja, men som sagt, det är gratis och var så god och hämta om nån vill ha det. Ta gärna vår gamla soffa på samma gång.


Middag ute.

Idag fick Li och Cassandra äta middag ute på trappan i vårsolen, så mysit!


Z U M B A !

Var på mass zumban i Godbyhallen idag.
Helt redo att "börja träna" igen. Nåja, men en envis hosta som håller på att ta livet av mina lungor och utan förhinder åkte jag och Li iväg med svägis m.fl och shejka våra rumpor. Lite hostningar framkallades av den roliga zumban med duktiga instruktörer. Li kämpade på och koncentrerade sig de första 30 minutrarna. Sen vart hon svettig, slut och så vart koreografin svårare och musiken mindre bra (enligt henne). Så då tog hon fler drickpauser och slappade till sig lite. Men vem kan kräva att en 6 åring ska orka med ett entimmes pass  =) Hon va jätteduktig. Tivärr glömde jag ju ta kort på plats, det kom jag på i bilen pv hem.

 
 
Nytränade gänget. En söndag eftermiddag.



En flismaskin e bra att ha

Li har fått rikligt med mommo moffa tid i helgen. Hon vart hämtad från dagis i torsdags och sov där 2 nätter. Li och moffa har arbetat i trädgården. Moffa kapade grenar o kvistar och Li satte dem i flisen.


Ner med dig kvist!


Li har speciella arbetshandskar som hon har där.


Den där minen känner man ju igen.

Man borde nog ta o skaffa sig en kompost, jag älskar ju att återvinna jag. Nu hivar jag alla löv o kvistar i "skogen" här intill, där de blir gegga av sig själv förståss. Men tänk att få göra sin egen mylla.


Jäkla unge!

På huven låg just de stenar som på bilden ligger på marken nedanför. Och visst fick bilen skavanker, en liten buggla och skrapor. Jaa, där har han stått o kastat stenbumlingar på bilen då asså.


Han fick sig en uppläxning, time out och en djup förklaring om att man inte får kasta varken sten eller nåt annat, aldrig, på nåt. Detta var några dagar sedan och han har inte kastat sedan dess. Ho ho! Allt ska man ha koll på.

Jag föredrar att han gör sånt här:


Det är skönt att man kan "slänga ut honom ensam" (med undantag för osköna bugglor på motorhuven) då han är otålig och inte orkar vänta på att jag ska klä på mig. När vattnet är slut så upprepas det som i ett mantra: "mamma, mema tatten mammaaaa". Samma sak då vi ska till parken, eller lämna Li till dagis. Gör han klar FÖRST, så får han gå ut o vänta så e d möjlighen tyst. Han har ju sån jädrans stämma så man blir galen då det låter som han brutit armen varje gång han trillar, eller om det inte går som han vill, eller om Li jävlas. Samma hysteriska ton.


För att få njuta lite extra av tystnaden så jag tillät honom en nap i helgen brevid mig, vi somnade bort båda två på soffan, d va mkt najs.


Nya frillan

Det vart guldslingor på ovanhåret och pannlugg. Jag är nöjd!



Bara mössan gjorde ju att man inte kände igen sig själv. Jag undrar om jag nånsin har haft en sån där på mej förut. Fy fan va ful.


Läkarbesök

Nu har jag varit till läkarn för den här magjävelns skull. Jag besökte Cityläkarna och läkaren konstaterade efter att jag lagt mig ner på britsen och spänt de "ordentligt starka", som han utrryckte sig, magmusklerna, att jag har både navelbråck och för stort mellanrum mellan de vertikala magmusklerna. Han skulle skicka remiss till en kirurg som får avgöra vad som ska göras. Folk har fått sina magmuskler ihopsydda.

Jag har ju i pricip ett stort "hål" runt naveln, och innanför naveln så kommer i stort sett tarmen direkt emot där, så jävla ofräscht och framförallt oskyddat. Undra int på att jag tyckt d känns obehagligt då jag blitt lite sparkad i magen på thaiträningarna, men jag får även må-illa-känslor av att sätta mig på huk och ena låret kommer upp mot magen, och för att inte tala om när ungarna röjer ikring på en. Man kan tydligen få komplikationer av navelbråck, s.s bl.a tarmbråck. Så det som jag tänkt på att är nån tumör, eller bråck trodde han mer berodde på stressmage. Så han skrev ut magmedicin och bad mig ta det lugnt. Han skulle bara veta hur lätt d kommer bli. Kommer väl överdosera de där tabletterna bara huset blir bra, jag får jobba och träna. Vittu! Vad jag hatar min livssituation för tillfället. Imorgon jobb o tänka på annat igen.

Har förresten varit till frissan idag, bilder kommer snart  =)


Nerverna i balans

Man e lite lugnare nu efter detta:



                
Inte hade jag nån baktanke med att köpa SPA-prylar till Chrille i julklapp. Svenska Hollywoodfruar har jag sett 2 avsnitt av nu i brist på annat, ganska kul faktiskt. Herregud hur vissa av dem lever, och nästintill kritblont har de allihop.

Träningslöst

Nu har jag fått upp ögonen för bullen jag odlat frampå magen. Herregud, med en knappt handfull träningar på år 2010, lite för mycket alkohol och en massa andra godsaker så blir d så. Och jävlar vad jag tycker det känns äckligt. Byxorna är spända, jag har bara vågat snegla på de där tajtaste jag har som ligger där i garderoben och samlar damm. Sedan jag kom hem från Thailand har jag bara använt de där "största" av mina byxor, jag har inte velat face the fact. Men nu när man har monstermens och svullen mage så är det mer uppenbart. Man har gått upp i vikt helt enkelt, fan d där sved att skriva. Kanske det går rykten om att jag e gravid?

Men faktum är att jag har antingen:
1. jobbat
2. varit sjuk, har ju fortfarande sån satans hosta som vägra släppa. Får maxpuls bara av att stiga upp ur sängen.
3. inte haft inspiration till att träna.


Jag som älskar att träna. Muay Thai, MMA, bodycombat, zumba, boxersize, pump/push ja det finns ju hur många alternativ av roliga träningar som helst. Men nu är Chrille så jävla neg. till huset igen och gör INGENTING här hemma. Vilket betyder att JAG gör ALLT, allt fan. Ja ni ser ju, jag borrar sönder väggar och sågar i parketten. Det känns förjävligt på samma gång som jag njuter av att få det gjort och blir sedan nöjd. Men jag STÖR mig på att han bara kan släppa sådär "jag har ingen inspiration". Nähä, han ska nog fan få se på inspirationslös träning när hans sambo växer sig till 70 kilo, vad säger han då!? "Du tänker väl inte sluta träna", klämde han ur sig häromdagen, orolig? Det är kanske den vägen man måste ta. Fläska till sig så han får upp ögonen.

Jag har dessutom blivit hypokondrisk och tror jag kan ha en massa olika sorters cancer (bröst- skelett- och eventuellt mag- och äggstockscancer om det då inte är tarm- och ärrbråck i magen. Asså dax att söka vård eller? Ska ringa farbror doktorn nån dag och kolla upp min konstiga mage. Usch vad jag har i nerverna nu. Skönt att ha fått jobba hela dan, mindre skönt att komma hem vid läggdax med ofärdiga, trötta barn.

Imorgon ska jag iallafall unna mig en lång frisörtid. Vet ni, jag tror jag ska bli lite ljusare i huvet...får se! Pannlugg eller inte pannlugg? Ljusa guldslingor, på eller av? Hjälp mej!


Sovrumsgardinerna uppsatta

Ska jag, ska jag inte. Äh jag gör det. Så blev det till att sätta upp gardinstängerna iallafall då. Nöjd? Nja. En miss var ju att de där kassetterna till rullgardinerna tar i gardinerna så de inte får vara fritt. Måst köpa ett längre stag som de får hänga på, då kommer de längre ut. Men det är ju pis åv kejk o fixa, frågan är bara när, det blir fixat, funkar ju tills vidare de här så. Och så var stängerna lite skrangliga tycker jag. Kanske byter ut dem om jag hittar nå andra. Ska ändå ha silverfärgade till grovis.

 
I och med att det är golvlånga gardiner så måste de ju få hänga fritt rakt ner och då måste vi ha sängen utdragen från väggen=kuddarna ramlar i golv. Därför måste jag nog skynda lite med den där sänggaveln så får sängen stå mer fritt. Tycker inte det är riktigt supernice just nu, på bilden ser gardinerna himla dassiga o dammiga ut, men så är de inte på riktigt.

00.55 läggdax. Jobb imorgon.


Snabbt avklarat

Sådärja, då har man till slut fått upp de 3 hyllorna och dolt alla hål i gipsväggen. Jeff skulle ju givetvis hjälpa till och tänk att det ALDRIG händer att man är barnfri hemma förutom då han är i parken, och så försöker man sig på såna här projekt då han är runt benen, slutade ju med att man måsta börja ryta. Han nöp mig dessutom med tången i skinnet och det tog ont. Jävlar, men till slut vart d ju klart. Jättenöjd och nu ska jag se vad jag ska fylla dem med! Och vad som ska få pryda dem, nåt som inte dammet syns på...


Jag gjorde fastsättningen extra stark med en balk som går undertill som är fäst i själva väggbjälken, så hyllorna ligger på den. Men man ska nog knappast hoppa på dom. Vad tycks?

Nu återstår främst att hänga upp gardinstång och gardiner i sovrummet. Så ska jag rita en ritning på en sänggavel med inbyggda hyllor o lådor så man slipper en massa ben överallt HATAR. Så får vår snickare snickra ihop den och ut åker nuvarande nattisbord. Kanske man skruvar upp gardinstången nu? Kloclkan är ju faktiskt halv tolv  =)


Såga såga såga

Fick nå kvällsryck igen och skulle med våld ha bort kanten på tvättnedkastet i sovrummet. Ingen bättre utrustning än en gammal såg som jag hitta under trappan, eftersom kanten var så nära väggen så var det små jucksågningar som gällde, och det gick inte snabbt kan jag säga. Det var heller inte svett-fritt. Fy inåt helvete va svetten rann, höll på i nästan 2 timmar o såga o sprang efter diverse verktyg. Denna kant måste ner, för det ska hängas hyllor på väggen och då måste kantjäveln bort. Så imorgon fortsätter jag projektet. Slutresultat får ni se sen, undras hur snabb jag är bara, hoppas jag fortfarande är inspirerad imorgon.





En kant blev kvar (tills vidare). Den skulle väl tagit 3 timmar den då det är den svåraste biten, den får vänta tills Chrille "får inspiration" att kapa den. Det går väl på två röda om han tar hem sticksågen.

Fittit svettig, fittit ful, fittit många blåsor i händerna, men oj så jag jobbade, och oj så skönt med resultat! Nu e ryggen paj och jag ska lägga mej, klockan e halv två.


Idag är man en nöjd och utvilad mamma

Jag blir så glad när barnen är på bra humör om mornarna, då de kommer överens och klarar sig själva, så jag kan ligga o dra mig i sängen. Asså LYXIGT känns det. Imorse hörde jag hur d skramlade bland tågbanebitarna på nedrevåningen, och tänkte att snart, snart kommer ett vrål då det inte går som han vill, men ne-he, sen tittade de på Dora och gick ner och åt själva, men då jag hörde hur d skramlade och donades så vart jag så rörd och stolt så jag måsta gå ner och äta själv. Klockan var ändå så mycket.

Man blir ju tårögd då de sitter fint och käkar, skrapar sina skålar tomma, de var hungriga, det är nyttigt att få känna hunger. Det är oxå nyttigt för en mamma att få se att allt skrammel från tågbanan var att det städades undan. Den har varit ihopplockad på röda hoppmattan över en vecka, som sysselsättning för honom eftersom vi inte vill ha en massa olika leksaker över hela nedrevåningen. Han hade väl tröttnat nudå, dax o byta ut den tydligen. CUTE!!


Åland är litet och taxichaffisarna vet fan för mycket

Jeff ville till moffa o laga "hett hett i bastun". Så eftersom han hade sovit oförlåtligt länge idag, och inte skulle somna innan elva ändå, så drog jag och barnen dit (med skjuts som skulle jobba natt fr.om kl 22.00) halv åtta. Moffa o barnen bastade, jag drack vin. Halv elva drog vi hem i taxi. Åland är så litet.

Jag: Hej, kan jag få en taxi till Rökkas, vita huset innan, vet ni?
Damen på taxistation: Njaaaa
Jag: Helsing
Damen: Jaa, jo, just d.

På med kopplet på Bianco, kopplet i Jeffs hand, en krukväxt i Lis händer som hon hade fått av mommo, ut på parkeringen då taxin kom.

Taxichaffisen: Jaha, o ni vill.....hem?
Jag: Ja joo, Ålandsvägen....ööö (går ju inte riktigt på rutin än d där)
Li: Ålandsvägen femtinie!
Jag: Brevid Hotell Esplanad (Li sa samtidigt, -brevid Espen!)
Chaffisen: Jo jag vet.

Sen kom Li igång o babbla hela vägen hem om hur han visste d, chaffisen berättade att hennes fammo brukade åka med honom, men hon undrade ju HUR han visste att hon var hennes fammo etc. Taxichaffisar vet nästan allt, måsta vi förklara för henne och så var vi framme. Tack för skjutsen, tackade jag och Li, och såklart skulle ju Jeff oxå "kack kack jussen".


Hall lampan


Här e hallampan som pappa fick upp i ett nafs "bara sådär apropå" då han var på besök. Måsta skruva bort själva lampkroksfundamentet som sitter färdigt i taket, kapa kablar, koppla om o grejja. Men min pappa, han kan lite av allt han så d fixa han i ett hujj när han var påväg hem. Jag tycker egentligen att plafonder är halvt fula, men denna var så slimmad o bred, "fet" helt enkelt. Ingen klump, utan smidigt slickar den längst taket och har lysrör i sig, blir bussit ljust.

Köpt på EM.


Trött?


Klockan 16.35

Jeff försöker charma: "ajj daton?!" Han vill se haj på datan. Har han fått göra en halvtimme, så ett bestämt nej fick honom att bryta ihop och när inget annat hjälpte så åkte han på time out. När han var klar där och sagt förlåt ("bååp") så vart d helt plötsligt såhär:

16.40

Han sover ju inte på dagarna mer sedan 2 månader tillbaka, så jag ville ju att han skulle vakna efter 10 minuter, d va ju lätt...


Här sku jag gå o pissa. "veppo liilo" (femton kilo) slattrig kille e ganska tungt d.


Det här är ingen vanlig syn, han måste verkligen va SLUT. Kanske han tänker bli sjuk nu för första gången sen januari -09.

17.17. Helvede.



Älskar att vara hemma

Tiden sedan vi kom hem har jag bara varit hemma och njutit då jag inte varit på jobb, någon enstaka lunch på stan har jag snubblat över. Jag har inte jobbat på hela veckan, ska jobba imorgon, så jag har åkt hem såfort jag lämnat Jeff i parken. Åkt på lite ärenden. Hemma har jag fått en del gjort, inte massor men lagom. Jag har oxå bara lapat. Druckit kaffe i all sköns ro och bläddrat i olika kataloger o tidningar. Häromdagen tog jag mig ett  bad mitt på dagen. Skönt att man börjar trivas riktigt bra nu i den här kåken. Varje steg framåt gör det bara mer hemtrevligt. Jag har hållit på o mekat ihop egna luncher som varit riktigt goda.


Sallad med bl.a knaperstekt bacon åt jag till lunch en dag.


Här är ett mellanmål, oliver, fetaost, parmesanost, avocado och soltorkad italiensk salami med chili. Nämen nu vart ja hungrig, o Jeff ha somnat i min famn.

Men för tillfället är det jävligt tomt i kylen, en vecka tog det att tömma det där 180 euros förrådet. Undras om nån tänkt fylla våran kyl med lite mat i påsk...å den där bilen bordet tvättas o städas....


Jeffs gardiner!

I detta fina väder har jag fått 2 gardiner omsydda till Jeffs rum. Kastade ut ungdjuren i inhängnaden och drog fram symaskin som jag lånat av mamma. Vart ju givetvis avbruten vart 3:e minut för att Jeff skulle ha "mema tatten" i vattenkannan. Men man fick ju en par minuters oavbruten tystnad iallafall. Chrille var på jobb (det mjukstartas nu, inför det ensamstående halvåret).

Men det vart skitbra, tycker jag iallafall. Nu får han ha dom här gardinerna i 10 år, minst.
Före:

En enda hel lång linnegardin, i en alldeles ljuvlig ljusblå/turkos.

Efter:



Medans jag skruvade upp en gardinstång och hängde upp gardinen så var det någon som satte på akvarielampan och flyttade på Ior.

Det finns ett fönster till som d ska sys till, men det är ett specialfall som kommer att dröja, för bokhyllan går precis till foderbräderna så d kanske inte blir så snygt. En bit på väg nu iallafall. Den där långa osydda varianten har ju hängt där ett tag, så nu känns d riktigt bra, även om solen lyser ute och jag har bara varit ute och skopat upp en hundbajshög idag. Å andra sidan så har man ju varit ute 12 i dygnet i 2 månader såååå, I DONT CARE.


RSS 2.0