Fynd på stan

Lång lunch med Anna L-B på Katten, sen traskade vi ner till Sittkoffs och jag fynda som attan.

Fynd nr 1: Utanför Therese Broderier fann jag en korg med 1,50 euros garn, fann 4 gråa nystan, det kan nog Camilla sticka nåt av  =) Det var första gången jag besökte den butiken, oj, d va mycke större än jag trodde, alla garn inspirerade mig och jag tänkte att här skulle svägis trivas  =)  Har du varit dit Camilla?

Fynd nr 2: utanför grannbutiken till Therese broderier, dvs Läderbitren, stod en ställning med 9,90 euros skor. Ett par ensamma svarta, fodrade läderkängor i stl 28 stal min blick. Jag som haft ögonen öppna för höstkängor åt Li ett halvår!!! Och hösten verkar ju fortsätta, så det var bara att köpa bort.

Glad och nöjd traskade jag hemåt, nyfyndad.

Nån som ska till Thailand?

Eller vet nån som ska?

Jag har nämligen ett thailändskt kontantkort som borde fyllas på, så att det inte går ut.
Det är enkelt, bara att köpa kod på 7eleven, och hålla reda på SIM kortet förståss.
 
image136
Jag blir helt nostalgisk av att se på thaimänniskor.
Förhoppningsvis kanske man får träffa dem senare i år.


D A G E N

Till Bagarstugan och lunchade med Anne, Erin, Ramona, Anki (Anne o Ramonas mamma), Linda Carlsson med C =) och lilla Nova. Jeff behagade inte mer än en kort 15 minuters nap, sen ville han oxå vara vaken och med på fik.


Via Bettans Bod, har inte varit där sen oktober, jag ska ha bord på Bettans i vår igen och så skulle hon ha mitt nummer, jag började 040....nämmen säääkert, jag mena 0457.... Hon skrattade "ammar du eller?" Ja e så jävla dement. Men inget fynd idag.


Hem.
Tog upp tvätt och vek den, satte på en maskin till. Lagade mat, dvs. kokade potatis, för jag gjorde storkok med pannbiffar i måndags och det räcker till Li och mig ännu. Varierar med tillbehören istället =) Hängde den färdiga tvätten och satte på en tredje maskin (ivrig idag).

Drog till Krokens via Dillen. Li skulle byta ut ett pussel som hon fick dubbla av på sitt kalas. Hon valde bokmärken och klistermärken (som har blitt hennes nya favoritsysselsättning). Mitt i kassan fann jag min tredje munsårsblåsa på 2 månader, nog var det väl satan å no. Har inte haft på ett-två år och nu avlöser de varandra, tydligen känslig för tillfället.

Slappade hos svägis, Li åt kvällmål där, så det var bara march i säng när vi kom hem.


Sen var det dax för Jeffs badning. Medans han sprattlade i sin badhjälp så passade jag på att äta kvällsmål, har fått hem av Cajs GI limpa, oj så god (4 st vart det, hoppsan, mätt till lunchen imorron?)


Sen måsta jag stoppa ett stycke gnällig bebis i bärselen, och rörde ihop "mitt" GI bröd, som jag ska ge åt Camilla o Caj imorron. Efter många hopp om att "nu somnar han nog, så kan jag hänga tvätten" gav han till slut med sig och drog in i drömmarnas värld efter hundratjugo amningar, flaskmatningar och stoppa tappad tutt i mun. Nu har det varit tyst ett tag, så nu kan jag smita ner till källarjäveln. Kanske borde sätta på en maskin med "fördröjd starttid" tills imorgon bitti.


Ren, fräsch och ensamstående

Chrille håller mestadels till på Cikada den här veckan, så får axeln kurera sig ordentligt (så slipper han även höra min ilskna stämma). Där har han ju sin mamma som "sköter om" honom och lugn och ro hägrar. Om det går minsta lilla fel, skulle säkert räcka med att Li drar sitt dagliga busryck och glömmer bort, så kan hans höra arm vara förstörd för alltid. Det var så söndertrasat därinne, så nu hoppas vi att rehabiliteringen och läkningen går som det ska. Så jag är nästan ensamstående, men han kommer och lämnar och hämtar Li till och från dagis iallafall, tur d. Annars sku ja frejta.

Men nog fan tar det på krafterna att inte ha någon som checkar Jeff så man t.ex kan gå ner till tvättstugan och hänga tvätt. Igår fick Jeff ligga i källarn i en tvättkorg på golvet, med benen över kanten medans jag hängde. Men han tyckte d va skitfränt, så d gick ju bra.

Det är otroligt vad det känns skönt när man är riktigt renskrubbad och fräsch. Det är inte riktigt alla dagar jag är skrubbad mellan tårna. Steg upp nio och fixade Li färdig,  TVINGADE mig själv sen att inte somna, jag var så satans slut när jag låg där i sängen och gav Jeff käk, ögonlocken var tunga, ja, jag tror faktiskt att jag slumrade till en fem minuter. Medans Jeff sov vidare mätt och belåten tog jag ett varmt, långt bad så skiten riktigt fick lossna från kroppen ordentligt, jag vart uppvärmd ända in i benmärgen. Jag hade hårinpackning, peelade mig och filade fötterna. Nu känner jag mig ett kilo lättare och ska promenera ner till Bagarstugan och luncha med Anne och gulle Erin.

Lite lätt ivrig på maten

Jaha, då ha man precis smällt i sig en hel påse med hasselnötter. Räkna lite lätt ut att d med andra ord är 960 kalorier, man brukar ju prata om en näve...men jag var tydligen hungrig. Nu e ja spyfärdig. Har tydligen inte alls blivit inspirerad av svägis som är med i Kom-i-form och kör stenhårt med GI och grejer. Hon avslöjar en del på sin blogg.

För att bli av med det så behöver jag t.ex gå på bodypump i 2 timmar eller rasta hunden i 4 timmar. Du kan själv räkna ut vad du förbränner på olika träningsformer på  iform. Undras hur många kalorier det far i timmen när man bloggar...

image134
Mor och dotter INNAN de där närmare 1000 kallo.

***

Mitt lilla fläskberg

Idag var det dags för Jeffens fjärde rådgivningsbesök, det förra missade jag mitt i amningsdemensen. På en månad har han ökat 1,1 kg och ligger nu strax under 7 kg och är lite över 61 cm strecket. Jämförde med Lis rådiskort, hon hade då samma längd, fast var 1 kg lättare (och hon var en kraftig tjej). Han e så rund o go, man vill nypa i kinderna och klämma på de veckade låren, bita ihop tänderna och säga mutti-nutti-skrutti.

image133

Världens mysigaste Puh-plyschdräkt som Krokens-tomten kom med. Premiär idag, fast jag med förvåning insåg att denna skulle han lätt ha kunna haft i flera veckor (stl 68). Men han kan nog ha den några veckor till så att.

***

Kommentarkrav

Hemma hos oss så är det jag som gapar och höjer rösten (av de vuxna), tror Chrille har fel på stämbanden, för han vet inte hur man gör. Det är allt från bestämd röst åt ungarna, till frustrerande svordomar när man slår tårna i stolsbenen. Ibland kokar det över och då kan även ena foten bli tung och ljudfylld mot parkettgolvet. Börjar känna mig som en riktig häxa i all den här kaosen med spädbarn och handikappade.

Hur är det för dig/er? Kan ni hålla er från att gorma eller är ni NORMALA och gapar och hojtar mellan varven ni med? Åt vem och hur mycket?


KOMMENTERA PÅ NU!


Hemma!

Nu är vi helskinnade hemma igen. Chrille är mindre helskinnad med 17 stygn över axeln. Så nu har jag TRE att sköta om, jag tror jag ruttnar. Resan gick bra, men nu är jag TRÖTT. Sandra och jag har suttit och tjattrat (gäspat) till halv tre om nätterna och haft fullspäckade dagar. Lite shopping lyckades vi pricka in oxå. Så att jag inte skulle behöva åka hem med slattrig, tömd väska  =)  satt ju som plåster på eventuella sår (sömnbrist).

Tacos hos Chrilles syrra igår, riktigt gott. Kul att träffa dem. Li vart åter igen förtjust i sin kusin Toffe, som jag inte vet åldern på (Camilla! 10 år eller?) Li har sovit kingsize med pregga-Sandra i deras 210x210 centimeters hästen. Tror nog jag måste spendera lite tid hos diverse människor inkommande vecka, så jag får lite barn-avlastning (lekkamrater till Li bl.a), här hemma blir jag nog tokig och hon med, när hennes lekkamrat är sjuksskriven.

Jag har slutligen sett Gamla Stan i Borgå, trots att jag varit dit 3 gånger förut så har jag aldrig lyckats ta mig dit. Fint var det (trots att jag såg det från bilrutan, hehe, vi var för slöa för att promenera dit.) Sandra var jättenöjd med både barnvagn och bilstolen som vi släpade med oss. Hittade en likadan bilstol som jag köpte åt henne beggad för 40 euro, ny kosta den 168!!!! BRIO barnvagnen kapade jag för 380 euro, som säkert ligger runt 700 euro ny. Så nu tyckte ju hon att hon LÄTT skulle kunna spendera lite cash på en COOL, SNYGG åkpåse, eller nåt, I agree.

Nej satan, jag måst försöka få lillkillen trött nu så jag får gå o lägga mig, annars blir jag ett grellefall imorron.

Li e så duktig tjej!

Li har haft nattpotta i sitt rum i typ ett år, men när man fyller 4 så kan man ju faktiskt gå till toaletten själv om man behöver kissa på natten, så vi kom överens om att ta bort den. Hon fick istället en nattlampa, som lätt ryms i handen som hon kan bära med sig. Det är sån där som man trycker på´själva lysdelen när man ska ha igång den, sen så lyser den så vackert blått där hon går i mörkret. Vi har lämnat  lampan i badrummet på, så det inte varit bäcksvart.

Men hon har inte behövt gå och kissa nattetid på hela veckan, förrän inatt då jag väcks av ett avlägset och svagt "de finns inga pappeeer". Ja faan ja, jag glömde ju sätta nytt papper igår, så jag gick upp och gav henne nytt toapapper, där sitter hon och halvsover på toastolen, helt nakopelle, med lampan i handen, ja man vart ju nästans lipfärdig av stolthet.

(Kastade ihop en liten skiss över vår lägenhet, så fattar ni bättre vad ja skriver om)
image132
Imorse skulle jag ju föra Li till dagiset då Chrille åkte till sjukhuset för sin axelop. redan kl. halv åtta. Min klocka ringde 9 och 9.15. När den ringde för tredje gången 9.30 beslöt jag att Li får sova så länge hon vill, hon har vakat hela helgen, så får vi se om hon hinner till nån vettig tid till dagis, annars får hon bli hemma (trött mamma??). 9.50 hörde jag hur hon tassade till soffan och var i TV tittartagen, vilket jag snabbt avbröt. Snabb frukost och kläderna på, upp med Jeff och traska till dagis. Vi var glada iväg redan 10.20, jag vart lite impad över oss, men det är inget som skulle hålla i längden, att skynda sig om mornarna är väl inget barns favorit.

Borgåtrippen

Kanske man sku ta å börja packa då. Har redan jumbobagen, som jag fått låna av Lina, fylld till 3/4 med sånt som ska till Sandras kommande bebis. Så jag ska ta med i klädväg till mig själv: 2 par trosor, 2 par sockor och ett par byxor. Resten lånar jag av henne, hon har även kläder åt Jeff, så han får väl med sig en snuttetrasa/spytrasa så drar han och jag i det vi bär på kroppen. Li däremot får väl med sig ett byte eller två.

På 1 vuxen och 2 barn, varav ett är spädbarn, har vi i incheckningsbagaget:

En stor väska
En barnreseväska
En barnvagn
En babybilstol

Med ombord blir det en liten ryggsäck som Li får bära. Jeff åker i sele på magen (schysst rygg efter d). Mamma  skjutsar och hjälper mig lite till flygplatsen o förhoppningsvis står Sandra så nära bagagebandet i Vanda så hennes nästipp e vit och platt mot glasrutan. Ska bli SÅ kul att träffa henne, och SÅ skönt med miljöombyte.

På tisdag ska vi fixa tacos hos Chrilles syrra Diana. Hon bor nästans granne med Sandra. Så det blir kusinträff för Li (som har 4 kusiner där, fast en har flyttat hemifrån).

Imorron bitti ska jag föra Li till dagiset (för Chrille åker in till sjukan för axeloperation imorgon bitti) det har inte hänt så länge jag varit tvåbarnsmamma iallafall.  Ska bli "kul".

Nej fan packningsdax.

Lis plåtarkunskaper

"Mamma, låtsas att det här är en pytonorm"
(annars jävla lyckad bild på mig)

image128

image129
Hennes älskade papegoja.

Andra bilder som hon plåtat är "sitt kiss" och många halva ansikten. Nu har hon börja lära sig hur man använder den och har haft med den till stallet och tagit bild på sin häst Eldorado. Igår fick hon ridbyxor av sin mommo som hon fick inviga direkt när det bar av till stallet med moffa för att mocka och rida, hon där mommo e no snäll hon. Li behöver bara nämna ordet ridjacka så hittar mommo en  =) 

Sängen kallar...

Oj d regnar visst.

Tog mig åter igen i kragen idag. Tänkte vara duktig och GÅ hemifrån Södragatan till mamma och pappa vid Rökkas med Jeff. O så blev det. (Li var redan där, eftersom hon sovit över där inatt). Utanför hemma, så duggade det ju så vackert, satte regnskyddet på vagnen och drog luvan över mössan, och påbörjade min längsta promenad på ett halvår.

Hann ju bara en par hundra meter så börja det ju spöregna. Nåja, tänkte jag, jag har ju vattentät jacka. När jag sen jina genom scheffersgränd skogen på nån stig ner mot gravgården, slira jag omkring med vagnen i blåleran, jag plurra 2 gånger, låren hade vid det här laget blitt dyblöta av skyfallet, arslet kändes lite kallt o vått, upptäckte att röven var en samling för allt vatten som rann ner från jackryggen, men jag frös inte, utan log inombords (fast jag säkert såg ut som en kisande bitterfitta på utsidan) "gu vad jag är duktig". Det var inte jobbigt, jag svor inte, utan allt kändes bara bra. Jag har varit ut och gått! I ÖSREGN! Jippi mej.

Sen var jag via Donnys o Puppis mamma o pappa på nabbvägen, där pågick 1 års kalas för Puppis söte Ludwig. Överlämnade 3 hembrända DVD filmer till lillkillen. Nu sitter jag och dricker en KARHU III hos mamma och pappa, den e jag värd (jag är även värd kladdkakan som kommer till efterrätt, dax att få slut på den nu)

Syjunta o ja


Se vad man kan göra om man har några timmar över.

image127

Kan ju tillägga att ryggen INTE gillade att jag satt på golvet och krökte i flera timmar. Har gått som Gunnar 102 hela kvällen.

Kamouflage "kamo" e min absoluta melodi just nu. Camo camo camo

Hur man känner varann via bloggandet

Idag var det lunchmöte med Lina på Svarta Katten. Mums d va gott i vanlig ordning. Plötsligt står två söta bekanta ansikten i sydlig riktning. Små flickor som har publicerats friskt på Mitas blogg. Jag besöker bloggen varje dag men den har inte uppdaterats på en månad så jag e lite sur  =)

Jag fick känna på känslan som säkert många av er bloggläsare känner när ni ser mig. Ville nästan säga "nämmen hej Meja o Tinja", som om d va igår, har inte sett dem i verkligheten förut. Men då skulle de väl hoppat i taket av förskräckelse vad det är för störd främling. Istället föste jag Li mot dem och hon börja ju tvärt: "Hej, ska vi gå och leka till spisen?"

Det är otroligt, man sitter och läser om andras liv, skrattar, kommenterar etc. Sen när man ses så känns det helt naturligt att bara: TJEEENA, men sen tar d stopp, det man blir att prata om är bloggen  =)  eller nåt man läst i den nyligen, för man vet ju precis vad som händer i den andras liv.

Det var inte bara en eller två kunder som kom till Dillen när jag jobbade, och berättade att de brukade läsa min blogg. D e ju skitkul att skriva, vad man inte tänker på är att det är tiotals-hundra personer som läser om ens liv. D e ju trevligt, att jag lämnar ut mitt privata, t.o.m inälvor till vem som helst därute  =)  I´m a sick person.

Sova e gott men inte ryggbesvär

Idag sov jag till 11.15, o d va SKÖNT! Somnade med gott samvete om efter att jag varit upp o härjat med Li att fixa sig klar till dagiset, för hon och pappa hennes kom INTE överens denna morgon. Skulle nog ha sovit längre om jag inte tagit mig i kragen o väckt mig själv och Jeff, han skulle sova dygnet runt om han fick (som sin mor).

Igår fick jag tid till Hälsocentralen med rygghelvete. Den är ju helt slut, färdig för Ödanböle. Vissa gånger jag ska ha ur Jeff ur vaggan om mornarna så låser den sig och jag tror jag ska dö. Det har hänt att Chrille måst komma och lyfta upp honom och ibland har det även gått om jag stått på knä och föst upp honom i vår säng, det händer även att jag vaknar i sömnen när jag ska svänga på mig, av smärta, som om nån skulle slagit med hammare över en ryggkota.

"Läkarn" bände och böjde på mig och mina lemmar, det strålade inte ner i benen och det var ju bra. Så hon skrev ut 3 mediciner åt mig (värk+muskelavslappnande), och undrade ifall jag kunde ha amningsuppehåll så jag kunde äta de där pillren. Sjukt. Nejtack, så jag fick även panadol 1 grammare, som jag kan ta fast jag ammar (panadol är ju ungefär lika effektivt mot värk som samarin). Det andra knarket sparar jag tills jag slutat amma. Inga orkar jag med nå uppehåll, då lär man knappast gå tillbaka till amningen sen. Så värst lider jag inte. Hon mumla nåt om små diskbråck som läker på 3 månader. Jaja, det är väl diskbråck jag haft då i snart 15 år (jävla vikarie).

Adios

Hooked on ebay

Jag har ju blitt totalt beroende av ebay.com. Där säljs det grejer vida världen över. Fick hem min första inköpta vara idag. En liten gullig kamouflagejacka åt Jeff, som han kan ha om typ 1½ år, men ja kunna inga hålla mig när den kosta 1 dollar, med frakt sen så vart det väl 12 dollar (typ 9 euro), o den va som ny. Kanske int lika kul sen när VISA räkningen kommer.

Sjuka grejer har de där. Vad sägs om denna bikini + tossor som är för 3-6 månaders baby:

image126

Funkar SÄKERT i praktiken oxå. SUCK!

Toalettkalas

image124
Här har kusinerna tydligen lekt "familj" eller nåt, för det är lagat mat av sågspån, dockorna och deras tillbehör var inflyttade dit. Vi andra hade det lugnt och skönt (när Jeff int gapa) i vardagsrummet.

Camilla, du behöver inte be om ursäkt, du skumpa ju bebis du (tack o lov)  =) o gästerna ska väl inte städa efter sig?

SISTA kalaset

Nu ska hon väl vara nöjd, hon har haft kalas 3 gånger den här veckan, hennes mamma har nötit ut sina nerver med diverse kalasdoningar med för- och efterberedelser och är nu färdig för soptippen. Hon har fått så fina grejer, en till Baby Born docka med badrock, säng, haklapp, täcke, lift mm (beggat men jättefint), Polly Pocket bil och buss, oj oj oj, nu ska d lekas, en egen digitalkamera från Fisher Price, som tåls att tappa i golvet och har två titthål så man slipper blunda med ena ögat, hon har plåtat släkten här idag kan jag säga.

Skulle inte hennes mommo o moffa (TACK mamma o pappa!!!) stannat kvar och hjälpt mig efter bombnedslaget här ikväll så skulle nog ALLT åkt ner i en svart sopsäck. Lis pappa var inte hemma, utan passligt ute på diverse aktiviteter (där for sprinten på handgranaten).

Som Camilla skrev på inlägget efter gårdagens kalas, så var det nog värre stökat idag trots att det bara var 3 barn på besök. Åldrar 14, 11 och snart 6. Tur att man kan se det positiva i det hela, tänk att 4, 6, 11 och 14 åringar leker så bra ihop. HÄRLIGT.

Ska publicera ny kalasbild imorron. Nu orkar jag bara inte. Det blir inget mer kalas mer i år, tur att det bara är barna som "behöver" ha kalas. Goder natt.

Li 4 år

G R AT T I S! ! !

Äntligen 4 år på riktigt!


image123

Hon ÄR min lilla hjälpreda, den sötaste hjälpredan som finns!
(Och den mest bestämda hjälpredan oxå) PUSS på henne.

(Mia, paketet kom idag, precis på rätt dag o allt! Ännu oöppnat)

Andra kalaset

Sådärja, nu är allt porslin (läs plast) rent o i skåpen igen, alla grejer på sina platser, ungarna sover, t.o.m att mina ögon börjar klia, sova innan 2 idag kanske? Kalaset var bra, ungarna lekte, inga slagsmål. 5 barn lekte snällt, de fick äta glass i Lis rum. Jag tror nog att Susannas äldsta pojke Noah 6 år, vann kvällens bästa med att kommentera Lis krypin bakom bokhyllan som är typ en kvadratmeter:

"Du har fint rum"

Gud så gulligt.

Susannas yngsta Natanael snart 5 år, kan även han: (han är helt tydligt van med RIKTIGA barnkalas) "Tessa nu ska vi åka, får vi godispåsen" (fast inga hade vi nå godispåsar)

Ungar är så härliga med sin spontanitet.

Efter halv nio nån gång åkte sista gästerna, och det syntes klart och tydligt att det varit barn på besök:
image121

I Lis krypin rymdes alla på en gång.
image122

Nu skulle jag borda ändra i inläggets början, men det kan jag ju inte göra, så jag tillägger istället att alla barn sover INTE, Jeff har vaknat igen och bultar för fullt på sitt babygym.

Släktkalaset återstår imorgon, då behövs inga nya ballonger blåsas upp efter att var och en fick med sig en hem idag. Utan bara man har kaffe (helst öl till d där gänget)  =)  och kladdkakan i beredskap så kommer man nog en bit. Sen ska det väl vara över? 6 dagar kvar till Borgå! Längtar!

Villa Linde. Voilá!

Det planerade huset kommer att byggas i lösvirke med start i April -08, Ålandsvägen 56, eller var det 57? blir adressen, dvs. söder om Hotell Esplanad. Vi har ritat och planerat huset själva, fasaden står Patrik Sundblom huvudsakligen för. Det blir ca 240-250 m2 stort, varav en lägenhet i nedre norra gaveln består av ca 35 m2. Lägenheten är menad att hyras ut för hotellets verksamhet. Färgen är obestämd. Det kommer att ta säkert till sommaren -09 innan det är fullt färdigt och inflyttningsklart.

image118
Planerna från början var ju att vi skulle ha beställt element i slutet av sommaren och fått elementen i höstas och kunnat flytta in till sommaren -08. Men alla pappersjävlar vart försenade av diverse semestrar och sånt, för på Åland finns det tydligen bara EN som kan ge byggnadslov och bara EN som kan göra tomtmätningen etc., och om just HAN har semester, då sitter man i pisse. Och när sen ALLA entreprenörer har semesterstängt samtidigt så tar det flera veckor innan man ens får en offert. Så nu tar vi hela proceduren med ro, no stress. Vi får långsamt se vårt efterlängtade hus resas. Och har vi tur, får vi flytta in till sommaren -09. Man kan ju alltid hoppas.
image119
Entréplan, entré från innergården österifrån.


image120


Våning 2


**********


Vändning

Nu e d slut lämnat baby på höga höjder. Tjockisen vände sig i förrgår, från mage-rygg. Duktig! Han börjar bli så rolig då han flinar och är mera med. Söker ögonkontakt och gurglar. Prutten.

Det strular bussigt med uppladdningen av bilder på webblogg för tillfället. Väntar ju på att få publicera planlösningarna och fasaden till huset!

Ha en bra dag, min är bättre än igår  =)

Dagen

Sov länge, det var ju dagens plus kan man säga, för den fortsatte inga så jävla bra heller. Efter brunch, kaffe + kladdkakarester gjorde jag mig och Jeff redo för dagens uppdrag:

1) labben för blodprov, nyfiken på vad Hb ligger på nu
2) handla, bl.a ingredienser till Lis lilla kalasbjudning för sina andra kompisar
3) posten
4) tullen
5) Till Kjell, för att lämna ett thailändskt SIM kort som han ska ta med till Thailand och tanka åt mig

Det kärva sig redan innan punkt 1.

Jag tog Jeff i bilstolen i höger armveck, soppåsen i andra handen, till soprummet, mot bilen...inga bilnycklar, och bilnycklarna sitter i samma knippe som hemnycklarna -helvete, utlåst. Ringde Chrille, tlfn avstängd. Ringde taxi. Taxi till sjukhuset, ringde Chrille, tlfn avstängd. Fick komma in o tömmas på blod direkt, ringde C, kontakt med numret ni har valt, fås ej. Saataaan. Taxi på nytt, ringde Chrille, han svara och var pv hem, SKÖÖÖÖNT.

Hem och hämta nycklar + bil. Åkte till posten, tullen, Kjelle hade vid det här laget redan hunnit åka till Thailand redan, fan. In med kassarna i hallen med glass o annat fint som tycker om att smälta. 10 minuter tills Li ska hämtas. Jeff gapar av hunger. Häller kassarna upp som ner och trycker in glassarna i frysen, lämnar kylvarorna demonstrativt på golvet o värmer lite mjölk åt Jeff i flaskan. Lägger honom i vagnen med flaskan i munnen och STRESSAR iväg till dagis, för vem vill ha sura blickar att man kommer försent och hämtar sin unge till halvtidsplatsen, INTE JAG.

Hemma igen kl fyra, kliver över mjölk och dylikt som välkomnar oss i hallen, Li frågar konstiga frågor. Börjar laga smarremat, dvs. ugnsbakade rotfrukter med lövbiffsrullar och kokt brysselkål medans Li fortsätter mata lillebror, som hon trotsigt tydligen måsta väcka mitt i matlagningen.

Maten var god så s-tan. Smet iväg till Dillen och köpte lite ballonger och serpentinger + Polly Pocket med bil åt Li till födelsedagen, som är på riktigt på onsdag. Sen tog jag prinsen och sessan och drog till svägis. Där är det skönt att va, man har gratis barnvakt. Li leker med kusiner och svägis kramas med Jeff, jag ligger i soffan med fötterna på vardagsrumsbordet. Hamna på lite läxläsning med mellanbarnet där, så jag fick lära mig lite om Frankrike och Nederländerna, inte helt fel.

Hemma väntade en IKEA kasse med nytvättade och tumlade kläder som Chrille hade haft med sig till Cikada. GREAT. Tvättkorgarna var tomma över natten, nu är bottnen täckta igen. Snälla barn ikväll, somna sött. Jag tog ett bad och en ansiktsmask på mitt acniga fejs. Skönt. Nu är jag redo för sängen, 01:44. God natt.

Barnkalaset

***
I sin "kalaströja" höll Li sitt 4-års kalas på Hotell Cikada

Hon hade gjort klart för mig att:
"på mitt kalas bestämmer jag, förstår du"? (så gör hon så jävla skön min när hon säger "förstår du". Tydligen nåt hon fått från Mila i julkalendern).
Ja, jag förstår.

Hon höll verkligen fast vid det, för när Bianco var där igår så snusade hon på serpentinerna som hon hade strött ut över golvet, suckar hon och föser undan Bianco NEJ! Så ordnade hon tillbaka dem som de låg innan (oh my god). "Tårtan" (från kusin Dessi beställda supergoda kladdkakan) skulle hon garnera själv med grädde och sockerfigurer, vart skitsnyggt (alla figurer i en klunga). Det skulle ju givetvis vara så mycket Spidermantillbehör som möljligt.


image113
Ljusen kom vi ihåg att sätta dit och en isfackla tände vi eld på och de som ville fick elda sprakstickor.


Mellan varven dök lekfabbon Chrille upp och gjorde sjukt roliga påhitt. Vad sägs om att "åka kälke". Då åker man efter Chrille i korridoren på en bäddmadrass och får välja sakta eller raketfart, det vart ju givetvis raketfart för hela slanten och decibelnivån var hög. Ungarna stortrivdes, och det gjorde nog "Chrille 4 år" oxå  =)

Plötsligt var det dragkamp över poolen, 6 barn mot Chrille, Chrille förlora och föll ner i den icke uppvärmda bassängen där temperaturen ligger mellan 10-12 grader. Och dåren gjorde det 2 ggr. Jag fryser av bara tanken. Ekot och ljudnivån i rummet var högre än när Lordi spelade på Rockoff.  Jag tror barnen kommer att minnas d ännu när deras egna barn har kalas,ända tills de får altzheimers faktiskt, så häftigt var det. Ja han är då för påhittig.

Slutligen fick ungarna följa ett snöre som gick in via bl.a solariet och förvaringsutrymmen, längs med väggen och in till ett rum, där väntade de där JUMBO stora ballongerna, och kidsen blev i extas.

image112

Li var nöjd över sitt kalas som hon varit nervös för i flera dagar. Hon fick fina presenter som Spidermanpussel (dubletter), Polly Pocket tillbehör, pysselbok på resan (perfa på flyget nästa måndag), sykort, mikrofonstativ och mick, fiskar med fiskespö till badkaret, en bil, penn- och tuschset.

Som tur var så hade hotellet städare på jobb, så de kunde hjälpa och städa upp efter oss. Skönt att INTE ha kalaset hemma och ha städningen kvar sen när gänget gått. Faktiskt perfa att ha kalas borta.

Mjölk och spyor

Idag när jag var och hämtade ballonger till Holmbergs så tittade en kille lite snett ner mot mitt bröst, jag kikade ner men inte var där ngt. Vi far hem och när jag tar av mig den öppna jackan o ser mig i spegeln har jag en fläck större än en femkrona på vänster bröst -LÄCKAGE. Flinade lite för mig själv, det hade läckt igenom amningskupa, bh och två tröjor. Sitter fortf. med samma tröja på mig, fast d har ju torkat nu, ingen idé att byta kläder här flera gånger om dan, tvättkorgen fylls nog ändå. Man doftar lite sura babyspyor och har lite torkade mjölkfläckar här och där, nu och då, men så e d just nu, och jag accepterar d, kommer lindrigast undan så.

Tvättar inte håret så många gånger i veckan, 3 kanske, om det inte hänt nåt. Men förra lördagen tvättade jag det, och i söndags iddes jag inte, eftersom jag hade tvättat det dagen innan. Jag undra halva dan var den sura lukten kom ifrån och varför mitt hår vart knutigt. trots att jag nyss borstat det. Senare vid närmare undersökning kom jag ju på vad det var.

Efter min rajtan tajtan på arken i lördag så fick Jeff flaska på söndag morgon och jag minns (vid närmare eftertanke och en påminnelse från hans far) att han spydde som en högtrycksspruta raakt på mig, men d hade jag ju glömt. Där går jag med otvättat, knutigt hår och håller på o borstar o gräver i de torkade spyorna och det börjar stinka ännu mer. I´m a veeery fresh mum!

Skola utomlands

Men hur sugen blir man inte att åka från det här skitvädret när man läser i Lessas blogg hur hon ligger på plajan o får fotmassage, aaaah.

Chrille har surfat in the cyberspace och konstaterade snabbt: Yess det är inte kört ! Tänk vad modernt, byter land några månader, men barnen kan ändå gå i skolan/förskolan. Sjukt bra idé!

Svensk skola

Kanske du ska söka som lärare där Jenny?  =)

Barnkalas

Nu förbereds det 4-års kalas för fulla muggar. Tidigare idag var jag och tittade på folieballonger som ska fyllas med gas. Det vart 6 st Superman JUMBOballonger och 1 My little pony, även den jättestor. Blir nog succe d. Nu ikväll så var jag tvungen att ta med mig båda barna till Kantarellen. Jag försökte behärska mig så jag inte skulle komma hem med så många kassar mat, finns nog att släpa på ändå.

Huvudsyftet med svampenbesöket var att Li äntligen skulle få köpa såna där små sockerdekorationer som man sätter på tårtan och kan äta, hon har längtat ett år. Hon valde ett paket nyckelpigor, men eftersom det bara var 6 nyckelpigor i måsta vi ju ta 2 paket  (6 barn bjudna+Li=7), så då valde hon en julförpackning med tomtar och julgranar, då vart säkert Munken nöjd, att få bort en sån ur sortimentet när det är typ 300 dagar kvar tills julen sätter fart igen. Vi besökte kalashyllan, som var rätt fattig, men vi hittade lite ditt och datt. Gasa vidare till Dillen, därifrån kom skräckballonger och spidermantallrikar, jag avvärjde dock partyhattar (6 st/pkt) och partymasker. Nu återstår några få inköp till + att jag ska baka kladdkaka (=tårtan).

Hem kom jag med 2 PROPPFULLA matkassar + en fruktpåse jag måsta proppa grejer i och Dillenkassen. *suck*

Kalaset, som är för 6 st utvalda dagisbarn, ska hållas på Cikada. Jag fann ett Kalasspel idag, som innehåller massa skoj man kan hitta på. Annars tror jag nog att 2 timmar går rätt fort. Ska bli kul att fixa!

Snart ska jag publicera ritningarna på vårat kommande hus.

Tidigt på farten

***
Oj, såhär tidigt har jag inte stigit upp på väldigt länge! Nio ringde klockan, bara av den anledningen att jag inte skulle somna om, för Li hade redan väckt mig o satt o titta på TV. Chrille var till Cikada en sväng. Kläderna på o frulle i flickan, kasta ihop världens godaste smoothie (lagad på rismjölk, havremjölk, sojamjölk, havremjölk med jordgubbssmak, soja vaniljjoggis, soya naturell joggis, frusta jordgubbar o hallon MUMMA!) o drack en halvliter så magen frös till is. Jag kan inte tugga frukost såhär dax.


Nu e d lugnt o tyst. Chrille o Bianco för Li till dagis, Jeff ligger o znarkar ännu. Jag ska INTE gå o lägga mig o mysa igen, då e d kört, så sover jag till tolv o Jeff med. Har lite att stå i, ska förbereda Lis barnkalas som är på lördag (för dagisbarnen) på Cikada. Har några enkla lekar i bakfickan, som svägis med erfarenhet har gett mig =)  Men det är alltid bra att ha fler, så varsågoda att kommentera passliga, enkla saker att göra på ett 4-års kalas, som inte hålls hemma. Det får inte krävas att man måste släpa med massa saker asså.

Jeff C Helsing 061107

Grattis Jeff på 2 månaders dagen (2 dar försenat, men vafaan)

image110

Gulle nakoprutten e jättestark! Notera den gråa dreggeldroppen på sista bilden  =)

(Lapptäcket är hemlagat by me. Det var första kärringvarningen då jag väntade Li, fast snyggt som fan vart det)

Tvättstugan

Jag bad min älskling gå ner till tvättstugan och hämta upp vår tvätt som hängt där en par dar. Eftersom han har en tendens att ta med grannarnas kläder oxå så gav jag honom noga instruktioner så det kanske kunde bli rätt.

-Det är MYCKET tvätt sen, det är linorna längst in, de 2 yttersta linorna har jag inte hängt NÅT på, och så finns det färdig vikt tvätt där oxå i en IKEA kasse som du kan ta upp, sa jag.

Vad kommer inte gullehunken upp med då?! Jo en fuktig svart t-shirt size XXL (inte hans), 10 fuktiga stora svarta trosor (inte mina) + rätt tvätt, men inte den färdigvikta IKEA kassen. Jag fattar verkligen inte hur det kan gå så fel. Så jag frågade honom:

1. Är det här DIN t-shirt? Jag själv äger inte ens en t-shirt, och skulle jag göra det så skulle det inte vara en XXL, varför har du tagit upp den???
2. Använder JAG såna här trosor?!!!?
3. Jäkla konstigt att tvätten fortfarande är fuktig trots att den hängt där sen i lördags, tänkte du inte??
4. Var e IKEA kassen som jag bad dig ta upp, lyssna du inga alls på vad jag sa???


Chrille rycker på axlarna och skrattar, jammen jag går ner med det igen bara, och så kan jag ta upp den andra kassen på samma gång. Sen vek jag alla kläder själv, och lade hans i en hög och placerade in alla andras på rätta platserna, för d vågar jag inte låta honom göra, då hittar jag mina sockor i Lis strumplåda och Jeffs pyjamas i Lis garderob. Sen så hade jag inget att göra, så jag placerade även in hans kläder på rätt plats.


Här tvättar jag mest, men Chrille ibland, när kallingarna e slut typ. Fast jag vill nog helst tvätta själv och hänga själv, av vissa pedanta skäl. Fast han får gärna hämta upp den, även fast han får springa ner 2 ggr  =)

Fråga:
Vem tvättar hos er och hur snäll är du med att vika andras kläder?
______________________________________________________

***

Julfesten

Den var riktigt lyckad. God mat i gott sällskap. En standupkomiker som hette Jörgen, hade de hyrt in till Köpmannaföreningens årliga julfest, och han var riktigt bra. Han sa att alla som hette Jörgen skulle applodera, några enstaka män gjorde det, och en jättegullig "gammal" tant. Resten av showen påpekade han hela tiden vad HON där Jörgen gjorde. "Nu har Jörgen fått sig en till drink på bordet -titta", "Och nu apploderar hon där Jörgen igen". Hon där tanten va så gullig, kort och krympt, hon satt mest och flinade och räckte upp handen lite skakigt och log mot Jörgen när han snackade om henne.

Hade ju tänkt att bara stanna och äta och sen dra hem när gänget började bli för runda. Men mitt i allt när bordet började bli tomt (dom kanske var upp o dansade?) så dök gummor o guffar upp (Sandras mamma o pappa Ann o Raffe). Så givetvis låter man röven sitta lika klistrad i stolen än, varför gå hem? Arbetskollegorna kom och gick och platserna vid bordet var inte längre personliga. Plötsligt står vi nere i nattklubben och shejkar, jag vet inte vad klockan var, men det var nog med gummor o guffar jag gick dit. Och så stötte jag på Kim som måste vara Soundways största fan, för han står ALLTID längst fram och ger mig sällskap att rocka till Ålands bästa band.

Jag som tyckte att jag hade varit i schysst skick. Men det tar jag tillbaka efter att, under dagens lopp igår då jag skulle försöka komma ihåg allt. Näpp, där var det stopp, stora långa luckor under senkvällen och natten. När Chrille sade klockan två när vi körde Li på 4-års kalas "satan va du luktar sprit". VA?? SÄÄÄKERT, DU SKOJJAR?! Man vill lixom inte veta. Tur att jag denna gång kan skylla på att min kropp verkligen INTE är van vid alkohol.

Medan Li var på kalas fick Chrille snällt vara chaffis till Hammarland dit jag skulle och titta på en Brio barnvagn åt Sandra och Robbe. Den var som ny, så vi tog med den hem, så tar jag med den till Borgå om 2 veckor. Nu hade krappisen kommit och jag mådde illa hela vägen in till stan. Vi åkte till Kantarellen och åt sen lunch, och det tog till efter middagen sen vid sex tiden som jag började må bättre. Urk, jag kommer ju att vara livrädd inför nästa fest, som jag hoppas dröjer duktigt. Annars finns ju det där alternativet att se till att kroppen är van vid sprit, inmundiga lite nu och då, då pallar man mer  =)  Men jag är som tur är inte d minsta lilla sugen på att få ett rus.

Vinna tid

Mitt i städningen, ja för städa måste man ju göra nån gång, för hälsans skull, ska ju prutten ha käk. Och istället för att sitta och stirra i väggen eller på TVn samtidigt, så sätter jag mig vid datan och surfar diverse bloggar och nyheter, för annars ska d göras sen ändå, man slår lixom 2 flugor i en smäll.

Chrille o Li är och simmar till Mariebad, så d e rätt lugnt här hemma. Ikväll är det julfest för Zeipels på arken, och givetvis passar man på att dra på tre rätters igen när man blir bjuden. Förmodligen blir det livat hemma, då Jeff har en tendens att bli grinig när inte mamma e hemma. Men det är bara att inse att navelsträngen är avklippt gosse lilla! Och han tar ju flaskan, så jag fattar inte varför d ska grinas. Tur är så e inte Chrille av den sort att han skulle ringa, även om lillemannen skulle gapa en timme eller tre. Han har tålamod. Annat e d med mig, svetten börjar spruta tvärt så jag gör allt i min värld för att få tyst på klimpen ifall han sätter igång. Och det lyckas ju oftast för en mamma  ;o)

Äta snorkråkor

Li har hållit på o ätit snorkråkor så jag blir gaalen. Nu har jag dock kommit på ett trick som funkar. Det är ju jätteviktigt för henne just nu att hon växer och framförallt att inte lillebror växer om henne! Hon kommenterar hela tiden maten, om man blir stark av den och den maten, om man växer mycket av en annan. Så sa jag att man slutar växa om man äter snorkråkor. Så imorse märkte jag att det gett resultat då jag berättade att min mormor (som hade benskörhet) krympte när hon blev gammal. Så frågade Li:

-varför gjorde hon d?

Jag hann inte svara att det var för att hon var sjuk, utan hon svarade själv på sin fråga:

-kanske hon åt snorkråkor. Jag har slutat äta snorkråkor nu, för jag vill bli stor.

Shit va man luras, men alla knep e bra, utom dom dåliga sägs det juh.

Ung kvinna sönderslagen av pojkvän


Ur N
yan

En ung kvinna vårdas sedan nyårsdagen på sjukhus i Uppsala efter att ha blivit misshandlad av sin före detta pojkvän. Hon har bland annat fått omfattande skallskador.
Mannen, som var kraftigt berusad, kom till kvinnans lägenhet tidigt på nyårsdagens morgon. Han slog, enligt polisrapporten, henne upprepade gånger mot huvudet. Han förstörde hennes mobiltelefon och tog hennes bil, som senare kvaddades vid en dikeskörning i Sund.
Kvinnan måste ta sig till Ålands centralsjukhus för egen hand. Där konstaterades det att hon hade allvarliga skador och hon fördes vidare till Sverige för vård.
Mannen misstänks för grov misshandel, äventyrande av trafiksäkerheten och grovt rattfylleri. Efter dikeskörningen, som ägde rum vid 8-tiden på morgonen, uppmättes 1,25 promille alkohol i blodet.


Vafan finns det för pucko som gör så?!?! Hoppas hon repar sig och att killen åker in!

Döden är hemsk

Tråkig start på dagen blev det då man läste om Danne Eklund i tidningen, småbarnspappan, som hittades död mellan Jomala och Mariehamn. Jag får inte rysningen som drar längs hela ryggraden att sluta. Stackars stackars alla anhöriga och hans sambo Martina, som blir ensam med två barn. Det är sånt där som inte får hända.

Och det värsta e att det kan hända vem som helst bland ens nära och kära, närsomhelst. Döden är något som jag är rädd för, jag vill inte dö, jag vet inte hur jag skulle hantera om nån av mina nära och kära skulle dö, förmodligen skulle jag dö själv av olycka. Jag hoppas jag inte förlorar någon familjemedlem förrän ålderns rätt drabbar dem, och jag hoppas jag får bli gammal och få barnbarn och barnbarnsbarn.

Jag hoppas Daniels alla nära och kära klarar det här, att de är starka och kan stötta varann.

Vakentävling

Inatt var det tävling, Jeff utmandade mig i hur länge jag orkade vara uppe. Klockan två fick jag i nerverna och gav upp, ner i vaggan och så fast med dörren. Några "uääää" innan Chrille greppa vaggtaget och vaggade så vart det tyst och han somnade som en stock och sov 6 timmar, åt i sömnen och däcka djupt igen. Hur i helvitte kan en så liten få för sig att vara vaken från 21 till kl 2?! Vi lade han otaliga gånger för han verkade trött, resultatet blev gallskrik, riktigt fittig låg han där och skrek sig röd. Fine tyckte jag, så vi satte oss vid datan, och här sprattlade han på och kikade LÄNGE.

image108

image109

Han har en himla tur att han e goaste killen i stan. Morr!

------


Nyårsafton

Maten var utsökt, inget jag smakat på tidigare. Slurp slurp slurp. Lina är mästerkocken! De hade gjort så fint därhemma och det började vattnas i munnen tvärt man steg innanför dörren. Man hade ju laddat med minimalt med föda under dagen så man sku kunna håva in tre rätters. D gjorde jag oxå, efteråt kände jag att jag skulle kunnat äta ännu mer av varje rätt. Jag smög ner lite skumpa, lite cider och öl under kvällens och nattens timmar. Men bara såna mängder så jag kunde köra hem igen.

Det var Anna, Jens och vi som var med på middagen och så småfröknarna då förståss. Vid raketskjutartider dök det upp lite syskon till värdparet för att skåda mariehamns fyrverkerier från säker plats. Det såg rätt skumt ut, för man var lixom på högre mark än raketerna som sköts från torget, så man såg dem uppifrån på nåt vis, häftigt. Fast de var rätt små på sånt avstånd.

Jag tror bestämt att det var tjejernas kväll ikväll, för karlarna hade för en gångs skull kläderna på och var rätt lugna ännu när jag åkte hem, tjejerna tror jag inte skulle varit mycket svårövertalade att byta trosor med varann, eller sätta strumpbyxorna på huvet. Jag gav upp lite innan tre. Då var Li nedbäddad och sov som en klubbad säl, efter sitt personliga rekord i vakning. Hon skulle sova över! Chrille tyckte det var SÅ ROOLIT där (när tycker han inte det??!), så jag lämnade även han där och tog Jeffen med hem och mysa i lugn o ro. Li börjar tillfriskna och har inte fått någon panadol alls idag. Men är fortfarande hes och lite hostig. Hon har inte ont i halsen längre säger hon, men jag tror hon blir hemma en dag till från dagis.

image107

Flickorna hade fått eget fint dukat bord, så jag höll på o börja lipa av förtjusning. Chrille höll sig inne med Jeff under tolvsnåret,  då vi andra var ute på Loikas JUMBO terass, så det var Li jag fick skåla med. Li och Natalie fick spraka isfacklor och sprakstickor, vilket var en höjdare.

Satan vad jag är stolt över mig själv som har varit NYKTER! Jag har även gått med tunnelseende mellan rummen här idag, men I can tell you att det rycker i fingrarna, en hel del jag skulle vilja rycka i.

En råddig start på 2008 kan ge resultat för mitt nyårslöfte! Hoppas nyåret skålades in ordentligt för alla. Kramis och god fortsättning.

RSS 2.0