Hälsan

Idag har jag varit på Bodypump, som jag inte tror är så bra för mig o min rygg, men d skiter jag i, för jag älskar det. Och måndagspassen med Anne är de bästa! Hon e bara bäst, kan inte säga varför. Passet är fullbokat några timmar efter att bokningen öppnat, alltid. She is popular. Hon lärde mig ett jävligt roligt och bra uttryck idag oxå. Ni vet uttrycket "gå in i väggen" när man e totalt slut. Mm, Anne hade ett väldigt bra uttryck som var snäppet innan man går in i väggen och gissa vad det är. Ja, jag skratta faktiskt när hon sa d. Att man är "mellan tapeten o väggen", visst va den bra.

-Jag har ont i svanskotan. Varje gång jag ska sätta mig här vid datan så måst jag sätta mig försiktigt. Sen går det bra att sitta, men sen när jag ska stiga upp igen så e d aj aj aj.

-Ryggen i övrigt är väl helt okej. Jag lider inte så mycket i vardagen, så det har ju verkligen gjort framsteg med min träning, även fast det tar lite ont ibland. En rörelse som helt hundra får mig att säcka ihop är om jag står och sträcker på mig med armarna uppåt och böjer mig långt åt vänster, maj gaad va äckligt. Ska förresten på magnetröntgen på söndag!!! Tjoho, redan lixom. Jag hade ju trott d va i augusti nån gång.

-Idag är min mage riktigt ballooon. Asså mjölk i kaffet är ingen höjdare, speciellt inte 2 dagar i rad. Efter att jag tränat ringmuskeln hela pumppasset idag måste jag släppa på den direkt när jag kom ut i det fria, och där kom världens längsta fis. Skulle säkert fått alla på passet att däcka om jag dragit den 5 minuter tidigare. Och magen vart 20 cm smalare. Jag måst sluta med kaffe där det inte finns sojamjölk, jag sprängs ju, o snart går d väl rykte att man e gravid i 6:e mån som den kan se ut. Nej bojkotta mjölken måst jag!

Imorgon ska Li första dagen på sommardagiset Blåbäret. Så det är väckning som gäller. Hon skulle gärna sova till 11 om hon fick. Vädret har de lovat bra. Satt fint med lite regn, så man fick va inne lite oxå. Nu e d natti.

Hoh

Halv två idag brummade jag iväg med en utvilad och mätt bebis till Emma på Scheffersgränd. Sen hade jag ju förståss en hel lista som jag skulle göra idag. Men det går inte alltid som man tänkt sig och det slutade med att jag och Li satt hos grannen, ungarna lekte, jag och Linda drack kaffe. Och från att gå från matplaner med spaghetti m. köttfärssås o bacon latade jag ner mig till färdiggrillade kycklinglår, bara att koka ris o raffsa ihop en currysås.

-Bebisfri middag, faktiskt skönt. Hade ett lugn i kroppen då Jeffen var borta. Tror ni jag lade mig på soffan? Nej jag har faktiskt tvättat 4 maskiner tvätt idag. Efter 5 timmar bebisfri, hämtade jag klimpen som va så glad o sprallig. Å GUUD SÅ SÖT VÅR SON E! Mycket sötare där i Emmas famn, än klockan 4 på natten, gormandes i sin säng.

Tänka sig va!

Lite smått och gott

Måste ju informera lite om Jeffs utveckling och inte bara om hans skrika hela natten stadium
Han har inte börjat krypa ordentligt än, utan drar sig framåt, men står och gungar på alla fyra och har tagit ett "steg" framåt med handen. Han sitter utan stöd och äter allt mellan himmel och jord. Vikten var 10 kg och längden 74,5 cm när vi var till barnläkaren. Undra inte på att jag krängde iväg bärselen på Bettans när han var 3 månader.


Imorgon ska Lis gamla barnvakt Emma komma och hämta honom  =)  Naajs. Nu Mia och Klara på SVT1

Bara så jävla gulli!

Ikväll var jag, pappa, Li och Jeff och hälsade på deras blivande taxvalp
Man vart attackerad av en hel drös med valpar och även mamman ville vara med och gosa och bli hälsad på. Jättefina. Jeff vart helt nerslickad och gnagd på tårna, valparna snodde hans tutt och bet han i näsan, de drog i ett öra var på samma gång, det fick jag inte med på bild, såg så jävla bra ut.



Här sitter hon, tjocka, supersöta Cornelia. Men hon ska kallas något annat, som accessorerar till Cornelia. Jag, pappa och Li tycker LIA, men Mamma tycker NELA, även NELLY har varit på tal, men det tycker jag är tråkigt. Vad tycker ni?


Jeff hade inget emot uppmärksamheten av alla små korvar till en början, men när han sen blev skrapad, gnagd och av med tutten var det inte lika roligt längre. Den där gula jättefräscha pipgrejen fick han tag på och sög i sig alla valpbobbor han kunde. UÄCK, men säkert bra för immunförsvaret.

Händelserik dag

Igår hände mycket
-11.45 traskade vi med Clemespacket till Svarta Katten och lunchade med alla  barn (endast 5 st totalt). Myspys i solen och en snacket gick om tradera- och huutoträsket, som även Ulle fastnat i. Sen bar det iväg till deras gård o lekte lite till.

-Jag och mina barn styrde vagn och cykel mot Lilla Holmen där Lotta och hennes halva fotbollslag låg o pressade (totalt 6 ungar). När vi fått nog av strandlivet så drog vi vidare till Lottas trädgård. Där var det fullt ös i cykelbresladd. Elias 7 år har lärt Gustav 4 år, som nu i sin tur lärde de Li. "Coolt" sa Li varje gång det ven i däcket. Vi kidnappade med oss charmtrollet Gustav och åt middag ute på UMBRAS servering, Chrille hakade. Inte en chans att det skulle funkat inomhus, smetat med folk och INTE barnvänligt. Men ute gick det bra, där var det rajraj på bakgården, faktiskt bra för barnen. Tid tog det, vi kom dit lite över 18 och klockan var väl närmare nio innan vi gav oss av.


Ni ser väl mitt barn

-Gustav ville sova hos oss, och det fick han. Första gången Li hade kompis att sova över. De var inte i säng förrän efter halv elva och fnittrade till elva då det var tyst o djupa snarkningar ljöd från alkoven.


Här myser svärmorsdrömmen under Lis favorittäcke (liiite strid innan d gick an)


Halloj!

En kort rapport till alla nyfikna bryende (där uppfann jag ett nytt ord!)
Inatt har jag fått sova 7 timmar! (4+3), I´m in heaven!

Alla e hemma (utom arbetsnarkomanen) och glada. Jeff hoppar högst och Li kryper runt honom så han kiknar av skratt. Hon börjar int ens gnällla o lipa när han river i hennes hår! Detta måste vara början på en bra dag.


"Jag måste se grym ut, för jag har ju döddsskalle på pyjamasen!"

***

Taxvalp

Mamma o pappa har så tomt hemma, och de har redan funnit en ny livskamrat. Igår var de och tittade på 6 veckor gamla valpar och mamma valde ut den mörkaste och lurvigaste. Jag måst bara åka o titta nån dag. Taxvalpar e ju SÅ söta. Så om en par veckor flyttar lilla - - - - -  hem till dem. Håller på o funderar ut nåt busigt namn åt den.

Helt okej

Vad ni e gulliga som stöttar o skriver
Inatt har jag fått sova schysst. och ni som inte vet hur mycket det är så kan jag förklara det här: 2 + 2½ + 2 = 6½ timme, och det är jag utvilad på. Jag har kört supp-valsen inatt 4 st har han fått och jag märkte att en Panadol 125 mg på han e ungefär lika effektivt som att för mig ta en 500g Panadol när man har huvudvärk= NOLL. Lite överdosering krävs för att smärtan ska avta och för att få honom att sova, nu har jag lärt mig d, och så tänker jag göra. Däremot funkar en hel Burana supp 125 mg utmärkt (överdosering givetvis), så den ska han nog bli vän med.

Han har fått Remo Vax igårkväll + att jag droppade lite extra inatt då han låg så lägligt. Spolade ur örat första gången idag och där kom nog gula klumpar ut, men jag ska köra inatt till, så får vi se vad de säger på återbesöket imorgon. Det är inte bara suppar han ska ha, glömde nästan bort LOSEC igår då han även skulle ha smärtstillande till natten.

Som pricken över i så har jag blivit biten av en fästing. Trodde d va nån asig stor molusk, men icke, utanför höger armhåla hängde en brun fet bässe. O gissa om d kliar. Fy vale.

Nära ett nervsammanbrott

Ja e så förbannat trött på den här sömnbristen
Ingen tid över dagtid heller då Jeff stötsover sig genom dagarna. Han har gnällt hela dan, förutom då han sovit 2x45 minuter. Och då har jag faktiskt slumrat till i saccosäcken en sväng. SKÖNT. Nu kom vi just från Hälsocentralen. Måst köra 2 dagars REMO VAX kur på honom då han har så mycket vax i ena örat så de ej ser ifall där är inflammerat. Så ska vi tillbaka på torsdag.

Jag ser riktigt hur bra jag kommer att må innan d här e över. Är det inte det ena så är det d andra. De 2 timmarna som Jeff körde sammanhängande sömn inatt avbröt Li. Jag är så jävla sur o fittig över min vardag, har int lyft ett finger idag här hemma, förutom bytt blöja och matat Jeff. Man kan inte ens urskilja vad vi har för golv, man kan inte ens laga mat i köket. Så idag åker vi ut o äter.

Sen ska jag och Li ha tjejkväll. Hon har valt Sparhallen och Zeipels som mål. Det har pratats lite om klistermärken och glass. Får se var d slutar. Om vi ens far, sist jag såg av henne hade hon nåt utbrott för att hon inte fick en tripp.

Helvete vad skönt att skriva av sig. JAG ÄR SVETTIG, men det är väl bra för förbränningen - eller? 

Kojja!

Satt vid datan och Jeff bakom mig i saccosäcken. Hörde hur han böka o stöka, och till slut vart han lite gnällig. Det hade blitt lite kojja.

Kojja e kul en kort stund men inte för länge...

...TITTUT!

Mammor o pappor

Enligt Li så ska inte pappor leka med klistermärken och köpa egen klisterbok, nej för:

-Pappor har glasögon och jobbar på kontor. Och mammor har bebisar och får inte sova om nätterna.

Barnpkl.

Okej. Listen to this.
Vi kom till en sommarvikarie på Barnpolikliniken. Hon är vanligen stationerad på Södersjukhuset i Stockholm, men hade nu ett semestervikariat här. Hon var väldigt tillmötesgående och hjälpsam. Hon ville direkt skriva ut Losec åt Jeff, vi som tidigare själva experimenterat och gett ½ tablett  vart nu ordinerade 1  hel tablett á 10 mg (1 mg per kilo kroppsvikt), som vi nu ska prova med i en månad för att se om det gör någon skillnad, man hoppas ju. Och hon tillade att Losec inte är någon farlig medicin, så man kan lugnt prova sig fram. (Annat än vad hon där haggan på barnrådgivningen har att säga).

Dessutom skrev hon tvärt ut nån smörja till Jeffs OCH Lis torra hud (Li som inte ens var med). Asså guu vilken snäll tjej.
För tillfället e Jeff världens lyckligaste, han står o försöker hoppa höjdrekord i hoppgungan med världens största smile. Så söt!



Nu håller vi tummarna.



***

En solig söndag

Idag har vi hängt på Hotell Cikada hela dagen. Skönt var det, även om jag är alldeles för mycket kruka för att våga mig i poolen än. När tempen överstiger 28 grader kan jag gå i. Men ungarna plaskade och lekte på. Li krukade sig lite grann oxå o ville gärna snabbt upp o värma sig då hon doppat sig i det 23 gradiga vattnet.


Jeff med kusin Ellen, även han fick plaska med fötterna.
Jag kan bara inte fatta att Li kallar detta för "bomben". Skulle mer kalla det "flygande sälen".

Imorse hade jag fortfarande starka sviter från Midsommarn, mådde skit  och var astrött helt enkelt. Det är ingen idealisk blandning med en stötsovande bebis o fylla. Imorgon ska vi till Barnpkl. ska bli intressant om de har nåt att komma med, eller om de rycker på axlarna och tycker att vissa bebisar e såhär. Då ruttnar jag. Nu ser jag i kors. Ska göra ngt åt d. Så natti natti.

Natti natti Jessie

Mammas o pappas tax Jessi gick idag och sova för alltid. De var till veterinären med henne då hon inte ville äta och började spy slem. Hon hade troligen så mycket gaser i magen att den hade vridit sig. De tog beslutet att låta henne somna in.

Hon vart 16 år och 3 månader
Gammal men pigg och lite dement o krafigt nedsatt syn. Minns förra helgen då jag hade sovit hos mamma o pappa. Jag satt med pappa vid frukostbordet då Jessie kommer invaggandes och ställer sig i dörrhålet. Man ser riktigt hur hon tänker förvånat "jahaa har vi frukostbesök, vem e d?" Och så tittade hon lite vindögt och fundersamt innan hon fortsatte in i köket.

Li var med till veterinären idag och fick vara med då Jessies hjärta slutade slå. Hon hjälpte även moffa att gräva graven. Det var Li som fyllde jorden tillbaka i hålet, alldeles själv. Ingen fick hjälpa. Sen plockade hon blommor och satte på graven.



Nu kommer d va så tomt hos mamma o pappa, ingen sällskapssjuk som skäller "kom och lägg er" från sovrummet om kvällarna, ingen som skäller vid hundmat och godisskåpet, Inga hundbäddar utspridda över hela huset, inte behövs det längre någon "trappa" upp till sängen deras eller till soffan. Bianco får hålla dem sällskap. Men snart ska väl nya taxar hägra hos dem igen.

SOV GOTT JESSIE

Midsommarafton Del 2

Middagen gick av stapeln hos mamma o pappa. Brorsan var hit med sin flickvän Christine. Lite senare damp 3 av Robbans gamla arbetskamrater från Stockholm in och festen var i full gång.

Gödd kalv med ört- och vitlökspotatis i ugn
Glass med jordgubbar och hemlagad chokladsås

Lite senare kom även kräftorna fram. Sillen glömdes bort av alla mätta magar, jag som ändå inte äter sill led inte av d. Ölen smakade bra. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Jeff somnade fint, men jag hade tydligen glömt bort hur otroligt känslig den där ungen e, måsta ju springa stup i kvarten och ruska om honom, och till slut fick jag i nerverna och vart sur. Chrille for hem med honom i taxi  =) Alldeles för sent bäddade jag ner Li och bäddade även madrass åt mig på golvet för senare bruk. Och hör och häpna, och jag ljuger inte nu, vi drog till ARKEN. Men fy helvete vad jag hade roligt.

Idag har jag sönderskrapad svullen haka (resultatet av en brottningsmatch på låtsas kl. 04.30 utanför Arken), monsterkrappis, cp svullen mage och kraftig trötthet. Ska dricka en liter vatten o kasta mig under täcket, för snart ska man väl börja vaka i vanlig ordning.

Midsommarafton Del 1

Midsommarn började med pick nick i Lindan parken, med Ulle o ungarna. Sen for vi till Edlagården där pappa och Li skulle löva deras midsommarstång. Slutade med att Li inte lövade alls, utan där satt Ulle, Fanny, Viggo och jag och rev asplöv åt pappa som knöt fast dem i snöret. Li hittade en massa annat at leka med.


Ungarna låg mellan varven i en hög o fnittrade...


...och avslutade med dans kring stången.

Kalas med spyor

Idag var vi till Joel, Jenny och Hempi på Doppingvägen. Joel hade 7-års kalas
Först när vi skulle dit så hittade jag ju int rätt hus (och då har jag varit dit förut, måst ha varit i amningstider). Först in på Måsvägen, bekant hus, släpade ut hund, bebis o 4-åring, paket och skötväska ur den trånga parkeringen, höll nästan på o banka bildörren i bilen brevid, men jag lyckades nässla ut Jeff med en arm genom dörrspringan. Men porten var på fel sida om huset, fatta ingenting. Sen körde jag till Doppingvägen, nänänä, aaaalldeles för obekant hus, tillbaka till Måsvägen. Lämnade gänget i bilen och gick ut o glodde, ringde Jenny. D va Joel som svara, fast jag trodde d va Jenny (lät så) och jag perklade "men för faaan jag hittar ju int ert hus, vilken väg bor ni på????" Joel vart lite nervös i andra änden och började förklara att det var den vägen där kiosken är, gulle gulle. Väl framme på Doppingvägen stod han i bandana med döskallar på och dirigerade vilka parkeringar som var tillåten och vilka som hörde till de boende. Herregud, blir man verkligen sådär duktig och stor bara för att man fyller 7?

Puh, svettig som fan släppte jag ungar o väskor (paketet hade Joel öppnat redan på parkeringen -en skolväska!). Sen fortsatte jävulskapen.

Hemma så sätter vi alltid Jeff i gåstolen då han ätit, för om han ligger på mage spyr han, om man bär på honom spyr han, sitter man med honom i famnen så ska han skutta (bokstavsbarn?) o hoppa, då spyr han. Jag KÄNDE INTE RIKTIGT FÖR att ta med gåstolen  =)  så Jeff invigde kalaset och spydde över hela lägenheten, först i hallen, sen på Joels mormors fot, sen i köket, i vardagsrummet och bröööl över alla sina kläder, hans fiskmiddag var inte längre i magen. Ja han lukta ju inte gott och nästan ännu värre stank det i mina nyduschade armhålor av allt ståhej.

Såfort någon plingade på dörren skällde Bianco och deras hund Seidi i duett. Plötsligt stod Bianco med tassarna på vardagsrumsbordet!?!? Och Seidis tunga slank lite ur mungipan upp på bordet den med. Det slutade plinga på dörren. Hundarna tystnade. Men då vart Jeff trött o hungrig. Ingen tystnad fick hägra över Joels kalas med en massa Helsingar på besök. Men han och Li de var glada i hågen, de är vana med dagisdecibel. Li är ju lite småförtjust i äldre pojkar, GISSA om hon trivdes.

Jeff slöt ögonen när vi stannade bilen på parkeringen hemma, totalt kalastrött. Bara att svinga i säng efter att han descinficerats (eller hur man no stavar d) lite. Nu e jag med kalastrött o ska stupa i säng.

* * * * * * * * * * *G * L * A * D * * * M * I * D * S * O * M * M * A * R * * * * * * * * * * *

Tivoli IGEN

Ja för tredje gången entrade vi tivolit. Den här gången var hela familjen med. Första gången vi gör nåt tillsammans på hundra år. Kul. Vi delade upp attraktionerna jämnt så ingen skulle bli sur Chrille+Li i en idiotsnurrande krona, och jag+Li i radiobil. Jeff var så nöjd i vagnen, tittade med stora ögon (trots att han bara sovit 2 timmar mot vanliga 4) överallt, men fick ju lipanfall när d va nån snorunge som drog fullt blås i sån där tuta som man vinner på lotteri. Hehe. Så fick ju givetvis Li hoppa i hoppslottet som hon bara ÄÄLSKAR. Sättann om det inte suger till i magen på mig då hon hoppar rakt ut högst uppifrån så hon landar halvvägs nere på rutschen med håret rakt upp och världens smile. Nästan så man sku vilja göra d själv.



Och såhär glad kan man bli för lite sockervadd:

Hon var blå hela hon när hela luddet var slut (då bad jag dem göra en liten), och tur var så hade man ju Jeffs våtservetter med! De sålde inte en droppe dricka på hela tivolit. Bara sån där äcklig röd, blå eller gul söt sörja ur maskin. Li höll på att DÖ av törst som hon sa. Förstår jag d, efter ett kilo socker. UÄCK. (i bakgrunden ser ni kronan som hon och Chrille åkte).

Så var hon ju lite besviken på att hon inte fick åka "hammaren", den där största attraktionen som är ut mot vägen, som snurrar runt och så hänger man upp som ned högst upp. Någon måtta får d va. Jag förklarade för henne att hon ska va j-vligt glad för att hon fått gå TRE gånger på tivoli, att andra barn bara får gå en gång eller ingen. Nöjt leende och en massa fina ord fick vi.

Väl i bilen sade jag åt Chrille "nu e Jeff fan så trött" och lite högre åt Li därbak "gumman, kan du försöka hålla Jeff vaken så han inte somnar".

"E han fan så trött?" Frågade hon tillbaka, som om d sku va världens naturligaste mening. Uups.


Synd

Gjorde veckans höjdpunkt ikväll, Kantarellen
Träffade på en bekant (småbarnsmamma) och fick så roligt åt henne då hon berättade om sin julklapp från sin kille.

-Jaa, ett 6 månaders gymkort. Jag har det här i plånboken men har inte gått en gång och det går ut den sista. Han glömde lixom ge mig lediga kvällar utan gav mig bara ett gymkort som betyder "du är fet".

Hahaha, fy satan va ja skratta. Hon tillade oxå att hon inte hade mycket till övers för Kirsti K. Men vem har det.

Väl inne på svampen så gick jag förbi chipshyllan o givetvis slank det ner en påse släta original "till midsommar". Hann ju knappt komma hem och plocka upp den prasslande påsen ur kassen innan snålvattnet börja rinna. Chrille jobbar natt och började kl. 23. Jag gick o dregglade och längtade efter chipsen, som jag tänkte öppna o blanda till dipp när han åkt, kändes som en evighet.

En halv påse chips och 1 kg smältost med vitlök i som dipp, har jag just tryckt i mig. Det är ju oslagbart gott, prova! Käkar man chips med Chrille (händer en gång i året), så knaprar han ett flarn vart tionde minut och jag är proppmätt efter 10 minuter.Jag besparar mig den där kommentaren han skulle ha gett "oj då, lyxar vi till det lite."  Och efter 5 minuters ätande skulle han sagt, "finns det nåt kvar i den där JUMBO påsen, eller har du hunnit äta upp allt?"


Tivoli

Ingen har väl missat att tivolit är i stan
Li och Chrille var dit i fredags. Och igår var jag och Li dit en sväng igen för det fanns en biljett kvar i häftet som de hade köpt. Köpte ju givet vis ett nytt svindyrt biljetthäfte, och har nu 5 biljetter kvar  =)  Li har aldrig fått sockervadd, då jag tycker att det är som att äta rent socker. Hon dregglade och tittade storögt av avund på alla barn som gick omkring med sina rosa stora spunna socker. Li fick osaltade, brända popcorn. Stackars stackars barn.

Påvägen hem så bönade och bad hon så snällt och ynkligt om att hon så gäärna skulle vilja smaka på sånt där rosa, så mitt hjärta gick i bitar. Så nu har jag ännu en hållhake på henne, vi kan åka till tivolit en tredje gång och använda upp biljetterna och köpa en sockervadd, bara hon är glad, positiv och snäll -mot alla.

D här måste ni prova!

I flera års tid har jag kört öronljuskur på mina o Chrilles öron, igår var premiären för Li. Det tar 10-12 minuter per öra, och man måste ligga still. Hon fick bara göra ena örat så ett återstår, och herregud vilken bamsekorv med öronvax d låg i ljuset när jag rullade upp det för att se resultatet. ALDRIG NÅGONSIN har jag lyckats med sån vaxsamling i mina öron.

Sist jag köpte ljus så kostade de något på 2 euro, igår morse hade jag lock och lite ont i ena örat, så jag spurtade iväg till Hälsokostbutiken och köpte 5 stycken, uuuppps va 4,30 euro STYCK!? Kanske var ett tag sen jag köpte, då priset stigit NÅGOT. Jag körde ett ljus i örat och oj vilken rensning, hörde mycket bättre, locket är halvt kvar, men no more pain.



Det funkar som så att man tänder på ljuset och sätter det mot örongången med ett lätt tryck, sen följer ett sprakande och avslappnande ljud. Man ska sedan vara beredd med ett glas vatten brevid som man dödar lågan i när det närmar sig det röda strecket. Sen måste man ju bara rulla upp ljuset för att skåda vad  som dragits upp ur hörselgången. Det häpnar en lika mycket varje gång. En orange/brun salig gegga som ligger samlad i en klump eller korv. Härligt att veta att man fått bort all den skiten. Prova! Du kommer inte att ångra dig.

Barnpolikliniken

Glömde jag berätta att vi fått remiss till Barnpkl. Jag och Jeff drog ju till HC i torsdags för att nu få en början på en utredning om Jeffs nattproblem. Vi fick remiss. Skönt att få in foten där, jag slutar inte nåjsa med dom innan allt är svart på vitt. Han kan inte bara vara "ett sånt barn som ÄR skrikigt om nätterna", varför i helvete vill ett barn skrika sig hes om det inte har ont nånstans, mitt i natten dessutom. Jag blir så trött så trött. Iallafall så är han snart förhoppningsvis i trygga händer, om han nu inte hinner växa ifrån sina problem innan allt blir utrett. Suck. Skulle vara SÅ skönt om han kunde bli "normal" om nätterna. Han e ju världens gladaste annars, älskar allt och alla, han har ingen skillnad vem som går iväg med honom i vagnen, vems famn han är i, bara han får mat och några leenden o kramar. Han har väl abstinens om nätterna när det går för länge mellan kramarna? Whatever it is, please make it pass...

Nej ska väl kika in lite på tradera och huuto innan jag lägger mig. Fick ju faktiskt sova 6 timmar i natt, det är min melodi det.

Börjar bry sig om håret mitt i allt?!

-Mamma jag vill ha likadana lockar som Krustin (Christine, brorsans tjej).

Så löd det igår kväll innan läggdax. Jag fixade givetvis dit några knockor i hennes nytvättade hår. Natti!

Imorse var det spänning på hög nivå. Och nöjd var hon då hon stod framför spegeln

-men Krustin har nog mindre lockar.

Så nästa gång ska vi göra mindre, men fler knockor  =)


Sunday lovely sunday

Vet ni, idag har jag varit BARNFRI
Chrille traskade iväg med Jeff halv tolv. Ute sken solen, jag vart sugen på nåt, men istället slängde jag mig på sängen mellan tolv och två -med gott samvete! Fick till och med lite sömn. Så skönt så skönt. Sen fick jag ryck och eftersom jag inte "fick" Jeff tillbaka åkte jag till Ulle o sola -barnlös! Där var barn för hela slanten, grannbarn, egna barn + Ebba-bebisen. D va nog riktigt skönt. Men jag klarar mig med en par timmar barnfri, sen får jag ju nästan abstinens. Slutade med att jag tog med mig Fanny till mamma o pappa så ståjjade Li och hon på i vattenrutschen. Nåja, well Jeffen vart ju superglad då vi träffades vid sex. Och Li som hade varit med moffa hela dagen var även hon glad att få va med mamma igen.

Mammaledig -ja tack. Men snälla att få vara ensam IBLAND gör så gott åt ALLA. Så är det. Nu e jag trött, och gud så skönt det är. Sova innan tolv, börjar få rutin på det här nu, sitter inte uppe till kl. två längre.


Söndagsgodis

Söndagens höjdpunkt är ju Mia o Klara på SVT1, jissus vad störda. Mia Skäringer är verkligen cool. Man kan även se avsnitt på svt´s hemsida. Bara ett måste 22.30 på söndagar, enda halvtimmen på hela veckan jag ligger på soffan o glor på TV.

Tromb

Voi vittu om d sku traska in en sån här på gården!


D ha d tydligen gjort hos nån med kamera o sinnesnärvaro. Jag ryser.

Sömnrapport

Inatt har man sovit hyfsat iallafall, känner mig för tillfället någolunda utvilad. Vi har tagit bort Jeffs refluxmedicin för att kolla läget. Han vaknade med ett sånt där skrikanfall vid halv fem, måsta ta upp honom o bädda om med rejäl sluttning i sängen, han somnade en timme senare mage mot mage på mig och sen flyttade jag över honom. Han somnade djupt efter lite mjölk och sov till åtta. Summa sumarum har jag själv sovit 4 + 2, 6 timmar e rätt mycket  =)  Nu ska vi traska iväg till Esplanad på frullefrukost. Konstigt tomt med bara en hund o barnvagn, ingen tös som cyklar i förväg och lydigt stannar inför varje korsning och övergångsställe.


Man ska inte klaga

Men det tänker jag göra ändå. HELVETE VAD TRÖTT JAG VA IGÅR! Med ca 2 timmars icke sammanhängande sömn ons-to, och 4 timmars stötsovande to-fre höll jag på att ruttna in hell. Asså fy satan vad slut jag var igår. Jag lixom låg på vardagsrumsgolvet och bad att inte Li fick prata med mig för att jag var så trött. Var Chrille var? På jobb, sommartid hägrar jobb jobb jobb jobb, natt som dag. Och med två föräldrar med sömnbrist kan det inte bli annat än FRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄS. Jag fick i nerverna och drog med Susanna till Indigo på en par nattfösar cider, sen till mamma o pappa o sova. Fick 7 timmars S A M M A N H Ä N G A N D E sömn och var ju gladare än en clown när jag entrade hallen imorse. Li gav mig världens största kram och Jeff log universums största leende. VILKA GULLIGA BARN! Tänk att man ser allt med andra ögon bara man mår bra och är utvilad själv.

Idag har jag varit på Krokens och fortsatt inreda i tonårskällar-vrån. Har monterat ihop en garderob och skurit heltäckningsmatta. Jeff sov nästan 3 timmar, och när han inte sov så tog faster Camilla hand om honom, även Ellen o Dessi måsta ju bara bära omkring på honom lite. Innan läggdax idag måsta jag bara krama och bära lite extra innan han fick gå o lägga sig. Tjocka, gulliga, glada Jeff (som förmodligen tänker fittas med mig inatt igen). MUMS vad söt han e. Mitt andra söta barn sover hos sin mommo o moffa. Nu ska jag samla sömntimmar. Häjj dåå

Sim sala bim

Ikväll vart det Mariebadbesök med  Li,Ulle, Fanny & Viggo (satan va gulli), inte igår man umgicks med dem direkt, kul var det. Li hade inte glömt bort hur man simmar, det var ju bussigt länge sen man va o bada. Man skulle borda åka en gång i veckan faktiskt. Lättare sagt än gjort när både jag och Chrille tränar 3 ggr i veckan, blir inte många stunder över för sånt då. Men det går. Bäst skulle vara om man fick några timmar extra per dygn. Nu e jag där igen. Dygnet är för kort.

-Idag lade jag mig för en gångs skull på soffan vid tre-tiden, för att slappa lite inför hämtandet från dagis. Hoppsan, 15.58 var klockan är jag vaknade yr och fatta inte var jag var. Jeff låg o sov i vagnen. Hastigt slog man numret till dagiset och meddelade att jag var på G. Li har ju deltidsplats och måste hämtas innan 15.45. Tur att det inte händer ofta. Pinsamt var det när man slog upp sanningen för dagistanten "jag somnade på soffan". Och jag tror det är andra gången sen Jeff föddes som jag sover på dagen. Skönt var det. Borde ske oftare, utan försovning.

-Igår var jag till tandläkaren för att checka upp min köttslamsa som ligger o svider o samlar matrester bakom vänster oxe nedtill. Jaha, där var en jäkel påväg upp. Operationtid fick jag i Oktober, den ska bort. På röntgenbilden visar den även de 3 övriga visdomständerna som vuxit i raketfart sen jag tog röntgenbild sist för typ 2 år sen. Även om jag är sen med mina as-gaddar, så berättade tandläkaren att den äldsta patient han haft var 83 år och då hade de nyligen kommit upp. Herrejestanes!

Huset

Man läser om massa byggen på andras bloggar, så kom jag på att jag ju måst uppdatera lite om hur d går för vårt "bygge". För tillfället väntar vi på att de ska gräva en 5 meter djup grop för att fylla med sprängsten, då det alternativet vart halva priset av vad pålning skulle bli. Det skulle nämligen behövas dubbla pålar mot beräknat. Suck suck och åter suck säger jag bara. Och grävarn hade väl nån kontakt som skulle spränga i dagarna, och skulle på så vis få billigare sten än från Varggropen. Vi väntar och väntar...

...men den som väntar på nåt gott. Har ställt mig in på att det bara är en början av förseningar och att det är en bonus ifall man kommer flytta nästa sommar. Vi är nu inklämda i den här lägenheten så länge. Och det går ju bra, men man har helt tappat inspirationen för allt som heter inreda, städa, fixa. Nej tack, finns så mycket annat att göra. Sen när huset är klart, då ska jag minsann bli en riktig husmor, hushållerska. Längtar tills jag får hålla på o dona i nya fina huset. Chrille tror bara det kommer vara nyhetens behag att jag känner sådär, att det sen sackar av och jag anställer städare på heltid, hahaha. Sure.

Nej nu ska jag mata Jeff, sen bär det iväg på Core genom scitzovädret.

Lite om Jeff

Jeffs utveckling går så fort att jag inte hinner med själv. Men jag måst ju skriva lite här om hur duktig han e  =) 

Han står på knäna och gungar, vill så gärna börja krypa, men faller handlöst då han lyfter ena handen, han rullar långa vägar, helst in i vassa skåpkanter, så för tillfället har han en skarp blå/lila prick i tinningen som han fick då han rulla in med huvet i nedre skåpkanten.

Han skulle gärna gå om han skulle kunna oxå, traskar gärna lite vingligt framåt då man håller honom i händerna, ibland går fötterna i kors.

Han är otroligt stadig, eller STABBIG som jag brukar uttrycka mig, då han ser ut som en stubbe. Men det tror jag beror på att han tränat sen början bl.a med att ligga på mage från start, såhär var han redan som 2 månaders bebis:



Pincettgreppet börjar ta fart, men frustrationen är ett faktum då det inte alltid går som man vill. Idag har han börjat hålla flaskan själv, har varit så himla lat med det. Li har ju alltid matat honom när jag själv lagar mat. Men idag så fick jag nog när Li skulle ha hjälp med att torka sitt arsle, så jag tejpa fast händerna i nappflaskan, nej inte riktigt, men jag tryckte dit händerna då han låg o drack, och se de funka!

Nu däremot ska jag sluta skryta, för han ligger o bölar på golvet här intill då han inte kommer över tröskeln till balkongen.

Stallbesök

Idag hämtade vi Lis kompis Gustav från dagis och drog ut till stallet. Där fick de rida på Eldorado, borsta lite på honom och ge honom havre. Syrran min håller på och lär Li hur man ska styra etc. Så d "prrr:as" och smackas och nog ser det ju gulligt ut när tömmarna e mellan lill- och ringfingrarna (eller heter d int tömmar när d e på ryggen man sitter och int bakom? Whatever). Idag höll int ens Jessica i hästen ett tag utan gick bara brevid. Li satt med stolt hållning på Elodrados rygg. Han där hästen verkar tycka så mycket om barn, han e försiktig o fnyser nyfiket mot Lis och Gustavs ansikten. Inte skulle man tro att den hästen blir "som ett monster" när det nalkas tävling  =)







Båt!

Va skönt d sku va att glida fram i en sån här:



Vi sjösätter ingen båt i år, då den börjar bli liiite för fallfärdig för en småbarnsfamilj. Men man kan ju alltid drömma om fina båtar man ser.  Chrilles krav är minst 7 meter, utombordare och inte för beggad. Mitt krav är att det inte ryker in avgaser så man blir förgiftad.

Beachpremiär

Jag får gåshud såfort jag tänker på att ens doppa tån i slemmern än. Men ungarna har inga problem att springa o skrika längs strandkanten då vattentemperaturen får deras hjärta att hoppa över vartannat slag.

Jag, Li, Jeff, Lotta, Gustav och Ludwig traskade till Lilla Holmen idag (premiär för oss) och bänkade oss på en gräsplätt i halvskugga för alla bebisars skull. Li och Gustav rusa tvärt ner till vattnet. Men det räckte med en gång, sen klädde de på sig och klättrade på skeppet som finns där. Det var varmt o gosigt, men närmare vattnet skulle jag inte velat sitta, då blåser det på o blir omysigt o svalt.

Li vart lite sur för att inte jag kom med ner i vattnet så hon skulle få prova simma på riktigt, på djupt vatten (in her dreams). Jag sa att hon får ta med sig pappa på sånt, att han e mycket bättre (jag sätter endast fötterna i vatten under 27 grader). Sen började hon förhandla med mig:

-Okej mamma, du får välja: Antingen så ger du oss fart (finns en ny stor rund gunga, där får plats för flera på en gång) eller så kommer du med o simmar med mig.

Hon har börjat förhandla hon där fröken. Hon äter ju bara godis på lördagar, och i fredags ville hon sova hos min mamma o pappa. Hon var där och började förhandla med mommo sin:

-Okej du får välja: Ett (så sätter hon ut ett finger) så får jag godis. Två (två fingrar) eller så får jag sova här. Du får välja.

Asså hon får en ju stum!

En annan härlig sak hon sa häromdagen. Hon höll på att pyssla o klippa och hade hittat bilder på mina arbetskamrater från Dillen (Ann-Lis, Kicki och Anders Winkelman).

-Titta mamma vem jag har limmat fast här! Ann-Lis, Kicki och han här! Saknar du dom?

-Jo, jag träffa Anders idag.

-Älskar du han?

-Näe, men jag gillar han.

-E han en bra person?


Jisses, hon e så jävla gulli.


Jeffisen 7 månader

Grattis i efterskott.
Igår var det alltså.
Varför gratta på rätt dag när man kan göra det dagen efter.

Han kan sätta tutten i mun själv:




Men det går inte alltid lika bra:


Det var inte jag.
Haffade honom just i gåstolen som var precis full med prylar som INTE tillhörde Mr. Lill-Helsing.



Snart är det slut på friden:


Nu sover fjärten, ner till tvättis, sen till stan. Tjoho!

Lugna puckar

En lördagsmorgon kl. 9, tom i magen, ögonen kliar, näsan är täppt, endast lillfisen hemma, så sitter jag vid datan. Chrille jobbar som ett kolli nu inför öppningen av Hotell Esplanad. Man ser han lite vid middan, och har man tur så e man vaken när han kommer hem, och om mornarna stiger han upp TIDIGT, lagom tid för att hinna ta upp Jeff, byta o mata honom, så får jag en varm stund under täcket, som alltid får mig att somna om, och sen när jag vaknar e jag såå trött!

Jag har alltså ännu inte ätit frukost, e vrålhungrig, har ont i huvet, måste äta! Täppt i näsan av nån underlig anledning och bara så så trött. Kanske dax att vika upp persiennerna och vräka i sig en brakfrukost (smoothie?) för att sen trycka på ON-knappen. Här finns att göra både innanför och utanför väggarna. Grannarna får väl hjärtstillestånd om dom hör att jag går till tvättstugan den här tiden. Måste hålla lite.

Sommar!

Råkar ni köra förbi Solberget och ser en sån här:

Så e d bara the Loikas family som satt ut poolen.


Gräset e så sköönt. Jeff har cabbat av.


Cool.


Såhär satt dom länge, småkusinerna Jeff och Chillie.

Kolla in

Asså jag är ungefär lika impad av boxaren Robert Helenius som Li är. Sandra visade Robbes match mot Gene Pukall, där han knockade tysken 4 ggr på två minuter. Såhär stod Li o glodde när "starka Robbe" stod o sopa för fullt i TVn.:



Här kan ni se matchen.

Han E cool, och Sandra, jag veet att du tänker "Itts maj määän".

Info om Jeff (o lite om hon där haggan K.K)

Mitt i frukosten med både Jeff o Li vid bordet ringer hemtelefon, i andra ändan hörs Inger från Barnrådgivningen:

-Stör jag eller har du tid att prata?

Även fast jag svarade mitt i frukosten, vart det 10 minuters samtal. Vi (jag) pratade en stund, mest om hur hemsk barnläkare som jobbar i samma hus som henne, oj herrejestanes vad jag hävde skit över henne. Hon undrade hur det var med mig och jag berättade att vi ger Losec åt Jeff, och att han sover mycket bättre med det och att vi har haft uppehåll i natt för att se att det verkligen är det.

Hon höll på att falla av skaft när jag tagit saken i egna händer och skulle ha alla uppgifter på hur mycket han fick, hur jag visste hur mycket han skulle få etc. Det kändes så jävla skönt att ha 100% självsäkra svar (som jag fått av refluxproffset Ulle) att jag fick henne att stamma. Hon ville iallafall prata med Kirsti om att detta var okej, och jag sa att d va ok, vi har en burk tabletter som vi ger till punkt och pricka om det är det som krävs, sen får Kirsti säga vad hon vill. Efter vårat besök där sist så hade Kirsti sagt att hon ville att vi blev kallade på återbesök, och Inger ringde idag och meddelade att det fanns en lucka imorgon till Kirsti. Jag sa som det var, att hon va så förbannat ful mot mig sist att jag aldrig tänker gå till den där människan igen.

Ska köra en par nätter utan medicin nu och se. Inatt var han JOBBIG och jag var lagom trötter imorse, Li kom inte till dagis förrän lite efter tio, vi tog allt i slow motion här imorse, för jag skulle INTE orkat med nå mothugg o grinigheter.

Jeff har sovit tyst, men snarkandes, sedan han blev fri från öroninflammationen och börjat med medicinen mot Reflux. Men lika bra att prova utan medicinen några nätter för att försäkra sig om att vi inte ger det i onödan. Sen bokar jag tid till Hälsocentralen för att KRÄVA remiss till barnläkare, för att få eget recept till Jeffusen. Tänk att man ska måsta fixa o trixa själv för att komma fram till nåt i den här härvan.

Bildtomt

Har haft cpstrul med datan och kommer inte åt mina bilder, det är så tomt o tråkigt så jag fann några bilder på min mobil som jag kan publicera här:

Såhär såg det ut hos mamma o pappa för 1½ vecka sen:

Lillchefen på pappas jobb:


Har du något där kusin?:


Såhär hittade jag Li i bilen när hon satt barnvakt då jag var in till Tyger & sånt
Snacka om clown.


Ännu en småttis borta

Brast ju ut i gråt då jag läste dagens Ålandstidning och ser Amanda Mattssons dödsannons. Hon han fylla 3 år. Glömmer aldrig hennes söta, glada lilla ansikte då hon då och då kom in till Dillen med sin mamma, glad, som vilken unge som helst. Inte en förnimmelse av att hon var så sjuk så sjuk. Nu finns hon inte mer. 

 * Tutta sött lilla Amanda *



Har ju givetvis burit och kramat Jeff lite extra idag efter att jag läst detta.
Man ska vara så glad åt sina friska (gnälliga) barn.

***

Ang. datakraschen

Ni som brukar maila med mig, eller vet att jag haft er mailadress tidigare. Maila mig, i och med datakraschen måsta allt NOLLAS och jag har inga som helst adresser etc. kvar. Glöm heller inte att skriva era blogadresser då ni kommenterar.

FÄÄÄNX.

[email protected]

Ett problem kommer ALDRIG ensamt

Dagen flöt på bra, förutom att Jeff tappade sin kära hund nånstans på stan, återfanns på Emmaus FLYYT.

När jag hade varit o tränat så stannade jag på Minimarket och köpte shampoo, äppel, bananer och sallad. När jag skulle montera ena påsen bakpå i barnstolen jävlades d så satan. Tänkte knyta en rosett så man lätt kunde dra upp knuten utan att riva sönder påsen (använder påsarna att sätta bajsblöjor i o vill GÄRNA kunna knyta dem). D tog typ 4 minuter att knyta fast påsjäveln. Cyla hem. Rosettfan hade blivit till knut, så jag pillade och peta upp knuten, det tog 5 minuter. Kan tillägga att Chrille i detta läge sitt hemma och väntar på att få byta av mig för att få åka o träna själv, hade brådis hem då han skulle o jobba efteråt. Givetvis gjorde ju dessa jävla knutar att jag kom tio i sex, istället för kvart i som jag lovat. Ingen katastrof nej. MEN...

...mamma var hit med Bianco och ville smaka på en sorts fullkornshjärtan med äpple o kanelsmak (nån slags flingor) så  jag skulle skaka EN ur paketet, d kom 40, när jag i samma veva med en hand (matade Jeff med den andra) skulle parera upp burkfittan så slog jag omkull mjölkpaketet över bordet. Jag hann int ens tänka, jag bara satt där med Jeffs grötsked i handen och såg mjölken sprida sig som en flod över bordet, hjärndöd. Mamma var däremot snabb som en örn och hindrade floden att bildas till ett vattenfall till golvet. Satan va jag hade i nerverna. Men nu sover BÅDA ungarna, Chrille e på jobb. Och jag hoppas problemen slutat för idag och att i morgon är en bättre dag.


På gång

Idag har man gjort stan igen efter lunch med Susanna, Sandra och Chillie. Efter att jag tömt mitt bord på Bettans Bod imorse och var 153 euro rikare så skulle Sandra, jag o småttisarna gå 2nd hand runda. D vart Emmaus, där hitta jag ekologiskt choklad krisp 125 g, hela påsen är slut nu fittigt gott + ett par svarta Lee strumpor åt Li (som hon kan ha om typ 2 år, d gäller att ha framförhållning), second hand Grodan va STÄNGT (?), sen Bettans, där fyndade jag ett par Nike skor i skinn (Jeff) för 2 euro. Hann även en runda in via KappAhl o hittade en helt neutral COOL kepa till Jeff i marinblått, sån där styv "vuxenmodell", ingen fladdrig rak tygskärm som hänger.

O tänka sig när jag var till Avanica idag sprang jag på deras REA, röda, dyra snygga joggingbrallor trots den stora rabatten, men så e d med Better Bodies kläder. Behövde nya träningsbrallor så med det goda samvetet hyvla jag bankkortet.

Har varit ute hela dan från 11.00-16.00, så nu e jag trött på solen och har vikt för persiennerna. Fick en låda öl av kattägarna då vi varit kattvakt=måste drickas upp, d kan ju bli gammalt=alkismorsa. Kan nog bli en (fem) på balkongen innan solen säger natti.

Aktiv

På 12 timmar:

-har jag vättat 4 maskiner tvätt, hängt upp och vikt dem och de är t.o.m på sina platser (brukar kunna stanna i IKEA kassen en vecka).

-har jag rensat ur Jeffs urväxta kläder + varma kläderna och stoppat undan dem (de ligger alltså inte på vardagsrumsbordet som är lätt hänt under detta tak).

-har jag fått 7 timmars sömn

-har jag lämnat Li till dagis

-har Jeff hunnit vakna, äta frukost, somna om, vaknat och ätit lunch

-har jag DUSCHAT


Så gissa om jag är fit for fight för stan nu! Kusin Sandra är på ön och jag ska träffa henne, Chillie 3,5 mån och Sandras mamma/min gudmor på lunch + att jag tänker slinka in och hitta massa barnkläder i stans alla butiker. Vågar jag tillägga här att Jeff och Li har så mycket kläder så jag vågar inte säga till nån hur mycket. Men jag får bara inte nog. Jag är barnklädsfetishist, så e d, d står jag för, nu kan jag shoppa med gott samvete när jag erkänt d.

Man ska inte yttra sig

Man ska inte ha förutfattade meningar om saker man inte har erfarenhet om. Man ska inte snacka o tro sig veta nåt om saker som man inte vet nåt om alls. Jag snackar om såna som hela tiden trottar in tutten i mun på sina barn så fort de gnäller lite eller sätter in den lite "ifall att barnet skulle bli ogint". Jag har alltid dömt sådana föräldrar och tänkt att napp ska man ha när man ska sova och inte annars. Att de är bekväma och bara trycker in den så ungen ska va tyst för att de ska få det lättare själva. Sån e jag själv nu. Trodde jag aldrig. Men det är inte så lätt när ungen föddes med världens största sugbehov. När han kom upp från barnavdelningen låt tutten fint brevid honom i den där plastlådan -tack gode g-d, tänkte jag! För det hade vi pratat om innan, att den här ungen SKA ha tutt, om vi så ska måsta truga:

1. Det ÄR praktiskt
2. Det är GULLIGT när den guppar upp och ner
3. Dessutom finns det så himla många gulliga o coola nappar på marknaden

Jag diggar inte när större ungar hela tiden kommer med tutten i mun, men bebisar är det gulligt när de har. När de sen börjar prata och kommer med den i mun när de ska säga nåt och det låter som de tuggar gröt, då har de haft den för länge.

Li hade ju varken tutt, trasa eller NÅT som bebis. Utan hon bara va. Man kunde lägga henne varsomhelst, t.ex på golvet på en ihopvikt filt i ett hörn, där somna hon. Visst i början skulle det varit bra om hon haft tutt, men hon ville inte ha.

Men ni ska få se, jag slår vad om att Jeff kommer ha nappen tills han fyller 4, som straff för att jag har dömt folk för sånt jag inte vet nåt om. För den har vuxit fast på han, den ska va där hela tiden, han har sånt där band till den så den alltid finns tillgänglig. T.o.m på natten sitter den fastknipsad i axeln så den snabbt hittas ifall den behövs.

Hujedamej, var ska detta sluta.

RSS 2.0