Den nakna familjen

Ingen av ungarna lyfter på ögonbrynen då man är naken. Däremot vart Jeff häpen då han sov hos mommo o moffa o MOFFA SOV MED KALSONGERNA PÅ!! D GÖR INGA PAPPA!
Li berättade att ifall man smyger på killarna då de byter om till jompan så måste man gå o byta om med dom och vice versa. Jag frågade henne vad hon skulle tycka om hon skulle hamna där, om hon skulle bli blyg. "NÄÄII, vem bryr sig, man e ju född naken". Så ska d låta. Sen måsta man ju pränta i henne att det är INTE okej att va naken på skolgården och sådant. Då skratta hon och sa "ammen d veet ja vääl". En annan som har svårt att få kläderna att hållas på är Mr yrväder nedan.
Lördag morgon. Var är lördagsgodiset?
.
High on candy. "Nu har jag vingar, titta jag kan flyga när jag hoppar från stolen!"
.
Jag tror du brutit ena vingen gossen min  =)
Man ha väl tagit en powernap på soffan idag, så man e inte tröttast i världen fast klockan snart är halv två.Men försöka sova kan man ju alltid.

ÅLANDSBODY

Familia har tryckt upp Ålandsbodys till bebisarna. Dom vart hellyckade. Barnligt typsnitt på ryggen och landskapshjorten på vänstra ärmen. Den marinblåa ser lite ut som en polisdress. Jättebra gåva till bortaålänningar tycker jag. Ska se om det blir en storsäljare, vad tycker ni? 19,50 € o i riktigt mjuk fin kvalité.

Vårfest!

Igår var vi till Espholm på vårfest från Jeffens dagis. Vi hade tur med vädret och grillade o lyssnade på barnens fina sånguppträdanden. Sen var det stövelkastning, sätt knorren på grisen, säckhoppning och gå med ballong mellan knäna. Det sistnämda hade Jeff liite svårt med, men han var en hejare på säckhoppning. Märkte att jag inte övat så jättemycket på det där med stövelkasning, liiite sneeett. Haha. Så fick vi så jävla god hemlagad chokladkaka + att jag tiggde till mig en kopp kaffe av Aka som hade med en termos.
Jeff kastar stövel.
(Jeff grön i mitten) Sjunger glatt o gestikulerar...
...tills man inte minns texten riktigt.
Det var riktigt lyckat och vilken duktig dagispersonal som fixat allt detta! Eloge! Och en liten serie bilder på syskonen helsing. Jag ville ta kort på barnen, sprang baklänges för att hinna före. Jeff ville inte bli fotad så han försökte springa kapp mig, men d ville däremot Li. Kolla in Li i bakgrunden. Linslus.
Goa killen. Så känslosam, en bra egenskap (speciellt då han är kille  ;)

voi vittu nu har ja på femman

d här somnar jag inte till iallafall

Den där abtronicen

Nu har jag bekantat mig lite mer med den. Den har iallafall styrka från 1-10. Ettan kittlar lite, höll på trean länge innan jag med svettningar vågade trycka upp till fyran. Man vänjer sig då man haft en stund, dock tror jag inte man någonsin kommer att vänja sig med styrka 10. Helvete d kan inte va behagligt asså. Jag som kan tycka att smärta e lite skönt tycker det är riktigt avslappnande t.o.m på fyran nu. Provade på femman, men då sa jag åt Chrille att d kändes som om man sku få stöt från väggen.
Jag har somnat i tandläkarstolen, på spikmattan (rätt vanligt), under akupunktur och binvävsmassage, så snart somnar jag väl medans jag får elstötar oxå  =)  hehe ser rätt kul ut då magen hoppar då den spänner sig. D känns helt knasigt. Men kul. Faktiskt riktigt skönt för ryggen må jag säga. Det där stenhårda partiet får sig en känga nu! o imorgon har jag rutor på magen.

Abtronic x2

Idag var jag till posten och hämtade ut en sån här:
Hehe lite TV-shop warning. Ligger med den på just nu och det pirrar o sticker. Denna är till för latmaskar som tror att de kan ligga på soffan och få rutor på magen. Den är även rekommenderad till sjukhjälp. Jag har hört att denna ska vara bra för min artrosrygg. Så nu ska jag testa. En stund om dagen med denna så ska hålla min sjuka rygg i schack. Man ser ju hur magen spänns av sig själv på styrka 3, den bara hoppar, haha, känns tok!
Chrille föll i chocktrans då han fick vara försökskanin o den plötsligt kom på (på styrka 1). Nu har jag ökat till 3 på mig själv. Finns 10 - hooolah! D blir inte den här veckan kan jag lova.
Smart grej, men man blir nog knappast smal av den. Någon som testat?

En ledig helg

Sliping in dö sann
Har varit ledig i helgen och inte haft nåt på agendan. Så svägerskan Camilla ringde o bjöd på plättfrukost i lördags. Vi for dit o åt. Li for på kalas efter käket. Jag började slipa lite smått på hennes utemöbler som såg så ledsna ut. Stolarna hade endast trä på armstöden och en pinne ovanför ryggstödet. Tänkte att "jag kan ju testa lite".  Camilla o Chrille for på jobb. Jag och Jeff blev kvar med pappa Caj som putsade på sin segelbåt.
När jag (och deras son Samuel 9 år) hade slipat alla stolar var klockan hämtdags från kalaset. Men passligt så ringde ju då Camilla att de ju kunde plocka upp Li påvägen hem. Perfekt, då börjar jag med bordet. Sen vart det pizzaservise och jag bara slipade. Ville avsluta det jag börjat på, även om det bara var ett spontanarbete. Efter ca 5 timmars arbete var det slipat, oljat och klart. Och skillnaden var enorm. Från deprimerade, mörka och stickiga till släta, pigga och träfärgade. Nu kan jag fara dit o äta hennes mat med gott samvete igen  ;)  Ett perfekt projekt för en som gärna är i solen, men har för mycket myror i brallan för att sitta still.
t.V: Halvvägs på bordet, det ser ut som en stor skugga över halva bordet, men så är icke fallet. t.H: Färdigslipat, skippade dock mögentvätten för vi hade ingen. Nästa gång (om 8 år?) kör vi noggrant.
Snyggt?!


"Via" Rökkas
Efter åtta börjarde vi packa ihop oss för hemfärd. Li ville ha korv m. bröd till kvällsmål, så vi svängde in till Rökerikiosken och köpte 2, så gick vi in till mamma o pappa o äta dem. Det slutade med att båda barnen ville sova där. Vi bäddade ner dem, tjattrade lite med mamma o pappa o for hem. Typ andra gången man sover utan barnen? Vart ingen big deal av d, då vi ändå kom hem halv tolv o krasha i säng.
Gullungen sover med min gamla t-shirt med bomullsbrodyr. Cute.

Tidigt på farten
Vaknade dock utvilad kvart i tio. Ingen att ta hand om förutom sig själv, inte ens Biancotaxen var hemma. Så klockan elva åkte Chrille på jobb o jag åkte till mamma o pappa. Packade ihop barn och en mamma och for till Sparhallen. Där handlade vi lite, sen plockade vi upp Chrille och for iväg till Hammarudda för att kika på syrrans o Dans husbygge. LAVLI! (Jag GLÖMDE ?! ta bilder)
Barnfritt IGEN!
Sen blev Jeff kvar och åkte grävmaskin med moffa sin, Li for till Olivia och jag och Chrille hem. Mekade en snabbis på gården. Sen fick jag myrstack igen och ringde Olivias mamma Johanna o tiggde till mig kaffe. Så promenerade jag och Bianco dit. Så man har varit ute i solen både lördag och söndag, helt underbart o slappt!!!
Li och Olivia gjorde "hopprutor" från 1till "tusen", de hade däremot glömt 200-900 ungefär. Men en imponerande lång orm hade de ritat 1-100 iallafall och sedan 100- "tusen". De står i ändan på projektet ifall du tittar mot andar ändan av vägen. Mycket skickligt!

Unna sej liite

Fattar ni har cool jag kommer att vara i denna!
Leroy tracksuit från Shampoodle. I loooove! Och så ungarna i likadana.

Pojkar kan också ha rosa


Fruktansvärt va söt man kan va! Jeff gillar rosa. Denna tröja valde han och tycker jättemycket om den. Den är från märket Shampoodle. Finns på Familia, finns även i turkost. Stl. 100-130. Tillhörande korta shorts finns också.

Shampoodle har annorlunda, men coola kläder. Se mer på deras hemsida www.shampoodle.com

Enjoparty!

Jag har inte partys ofta, och nu vet jag varför. För att jag alltid ska hålla på o överdriva. Idag hade jag Enjoparty inbokat. Ja då måste man ju städa lite INNAN partajet, så jag drog fram dammsugarn, o medans jag dammsög började jag syna lister o trappräcken. Men herre min skapare vilken SVINSTIA! Hur kan man bara dissa sånt där?! Så fram åkte trasan och mitt i städningen började jag laga snacks-spett. Brunbröd som dubbel, med mycky smör o en feet skuren ostbit emellan, detta skar jag ju i små kuber och trädde på spett tillsammans med vindruvor, chilisalami och brieost. D va ett jävla skärande, höll på över en timme med tilltuggeg. Och när jag gjort 16 spett fick jag nog, kompletterade sedan med oliver, ostbitar och chili-salami i skålar. 3 skålar popcorn och ett kexpaket, nåra öl och 1½ l bon aqua gick oxå åt.

Tema: BILTVÄTT
Med endast vatten får man bilen skinande ren och ju fler man är desto fortare går d. Så nu är hela bilen handtvättad (på utsidan) och fönstren även insidan, måst väl ta lite instrumentpanel o dammsuga lite så är den sommarfin. Jag köpte en sådan biltvättshandske. Har inget emot att tvätta bilen för hand, det är bara d att Jeff tycker att det är så jävla kul att sitta i bilen när man kör in i biltvätten  ;)

Det brukar vara svårt att få ihop folk till sådana här tillställnignar. Men denna gång kom massor, o på kort varsel. Och efter 7 vuxna + 8 ungar så var det ju dags att dra fram dammsugarn igen då  =) 


Nu står den tidigare nerskitna (av måsar) bilen o skiner istället, helt utan kemikalier! Vi rörde dock inte grisbilen (den gröna), den är det tvättförbud på, det växer mossa på den  =)  kult.


Mariebad

Jobbade 10-17.30, räknade kassan kvickt o avslutade enkelt o drog hem. Hemma förväntade jag mig två färdiga, ivriga badsugnabarn, som skulle få komma med till Mariebad. Men möttes av 2 nybadade odågor med dyblött hår som inte ens ätit middag. Informationen om att det var ett brådskande Mariebadbesök på agendan kl 18 hade inte gått längre än in i Lis huvve. Jag var fittig o Chrille stod som ett enda stort frågetecken.
Påvägen till badhuset fick Li sig århundrades avläsning då hon inte hade tänkt längre än näsan var lång. Hon ringde mig nämligen lite över fyra och dubbelcheckade ifall det skulle bli simning eller ej. JA fick hon till svar, och lycklig blev hon (farför i helvite hon fick för sig att gå i badet en halv timme senare vete tusan). Jeff visste inte ens om att vi skulle till Mariebad, men medans jag tog ny luft hörde man ett svagt "förlåt mamma" bak från Jeff. Gulle, han hade ju inget att be om uräkt för. Li, den lilla yra minitonåringen fick ett stort MINUS för den här dagen iallafall.
Jag vart helt paff när jag kom hem från jobbet, så jävla sur på allt och alla. Här fixar man och anstränger sig att ungarna ska få kul, så arbetas det emot en. Då blir ja fitti fitti fitti. Skulle det inte varit för att vi var 2 vuxna + 4 barn till som skulle simdejta med oss, så hade Li fått bli hemma, eller alla 3. Jag skulle ha skitit i att fara då. Men det blev helt okej till slut. Fastän Natalie dök i Lis huvve, så hon (Natalie) fick näsblod o Nick gick in i skohyllan med pannan. Tack och lov åt ungarna som två nyvakna björnar från  vinteride då vi kom hem. Middagen till kvällsmål, pasta med korv o ketchup på, o 2 STOORA glas mjölk. Sen  stup i säng, mamman kunde andas ut efter en lång dag. Nu e ja hungrig. Fort nåt i magen innan blodsockret sjunker för lågt.

Prickigt värre!


Riktiga kanonklänningar har vi fått in till dessa avslutningar som snart börjar. Ceriserosa ballongklänning i stl. 98-140 och en knallröd med vita bollar 92-128. Helt underbara båda två. 24,50 € så priset ska vi inte klaga på. Även en vit för de äldre, 116-170, o kostar 33,50 €. Bild på den finns på Familiagruppen på Facebook.

Den som inte är med där, sök på Familia i Sittkoff. Där sprider vi nyheter o erbjudanden. Tänker nog sluta med att lägga upp Familiainfo här, eftersom det blir dubbelt. Den som är Familia intresserad får besöka oss på Fejjan.


Taco o övernattning

Tacoförberedelse.
Då kan man ta ungarna till hjälp. Jeff skär alltid gurkan. Li brukar skära paprika o sallad. Men för tillfället ligger hon och kompisen Natalie o tar en nap. Li sov där inatt, så de var lite trötta o smått korta i tonen idag. Men de vill se på Melodifestivalen ikväll, och ska humöret orka med det, så måste man vila. Men nu är det tacos så de måste väckas!

Lumparland

Igår fick Jeff vara ledig från dagis. Det var utflykt till min faster Lena i Lumparland på agendan. Jeff har många idoler, Lena är en som han pratar gott om (hon har ju båt som man får komma med o fiska i). Med oss hade vi kusin Sandra och hennes bar. O vår kusin Malin +  hennes hund Doris hade tagit sig dit ut för att få umgås en stund också, bästa människor =) Lena hade, trots att hon var förkyld och krasslig, lagat dundergod lunch till oss och slängt ihop lite dessert. MUMS!

Barn (och vuxna) älskar att komma dit. I sina gömmor har hon lådor med leksaker för alla åldrar, en billåda, en "baby"låda, pyssel för de äldre barnen. O de vuxna blir aldrig utan en kaller öl om man föredrar d. Barnen lekte, vi tjattrade o hade mys, runt fötterna irrade 5 hundar (Malins Doris, Lenas egna 3 och våran Bianco). Fullt hus kan man säga. När jag nu kikar igenom de få bilder jag tog, så är varken Lena eller Malin med.

 
Peruker och för stora skor kan roa små busfrön, så mammor o hundar bara kan sitta o slappa.

Tusen tack bästa faster! Vi kommer igen, d vet du!


Flärrrr

Många tränar inför bikinisäsongen. Jag har en tendens att börja träna efter den, för att sommarens godheter gör att mina tajta jeans svåra att få på sig. Mina jeans har ju varit lite smått spända de senaste månaderna, ja så spända att jag har måsta sorterat upp dem i "kan ha nu" hög och en "får inte över höfterna" hög. När det går så långt så måst ja nu göra en liten inför sommaren rajd, så jag kommer i mina jeans INNAN sommaren, annars blir d nog fläskvarning i höst o storleksbyte till LARGE. Gillar ej. Det är inte mågna kilon, men jag har jeansen som mått, och när de inte går på längre så är det dax att göra något åt det.

Så:
Jag och Anki har nu en tääävling (älskar tävlingar för jag tror alltid att jag ska vinna). Den som gått ner mest till midsommar vinner. Jag har som måste att göra något i träningsväg alla dagar. Igår gick d lite överstyr. Då var jag först ut på nästan 1½ timmes promenad med Sandra. Påväg hem så ringer Anki o undrar o ja ska med ut o gå, så vart d en lång promenad till.

Inga onyttigheter i veckorna, flärrar på helgerna, ingen alkohol ALLS heller. När jag satte på mig min pulsklocka och kollade inställnignarna på den höll jag på att dö. Vikt. 58,5 kg. D va INTE igår kan ja ju säga, + att jag vid den tiden var full av muskler, måste ju sett ut som nå freak då. Imorse vägde man härliga 61,7 kg. Helt okej, med tanke på att jag vägde 62,5 när jag upptäckte att arsul+lår partiet breddats en tum för en månad sen. Målet är 60 kg, helst lite mindre så jag med marginal kan äta ostbågar o dricka öl o vin hela sommaren!

Nu regnar det, men promenix blir det! Wish me luck!


Prins o prinsessa

Vi var hos Anki o Johnny en sväng i helgen och Jeff o Sandra lekte. Sandra kom springandes i sin ljusblåa askungen klänning o va prinsessa. Jeffen kubba efter. Och efter en liten stund så kom han med en rosa prinsessklänning i handen och sa:

"jag vill ha på den här".
"Ska du också va prinsessa?" frågade jag.
"Neeej, jag e prins!"
Söta öde va gulliga. O matchande prinsesskronor till.

Idag var det fredag

Imorse så skulle jag för ovanlighetens skulle lämna Jeff till dagis. Vanligtvis går ju Chrille, men han hade jobbat natt och vart sen hem. Jag satte en mössa på mitt skitiga hår o hoppade i mjukisbrallorna. Jag skulle ju bara lämna Jeff. Fastnade ju en stund på dagisgården och plötsligt dök chefen upp med Sandra. Sen promenerade jag med henne till Familia, öppnade o gick in, fortfarande med skitigt hår o mössan på. Det kom varor, jag plockade upp dem, prismärkte och låtsades att jag inte var i arbete. Anki tog kunder. Fem i elva kom jag på att jag ju skulle till Arken och äta lunch med svärmor och hennes kära son. Av med mössan, fann en hårsnodd o virade upp kalufsen i en knocka, drog lite med klädrullen över kläderna och joggade sportigt ner till Arken. Åt och sällskapade en stund, tackade och travade mot stan.
Jag har varit lovad ett valfritt plagg från The Basement Store i Magazin, som julklapp, dags att välja tänkte jag (mitt i maj) när man ändå har tid. Så jag gick ner och hittade en cool, men lite ovanligt färggrann för att vara jag, ballongklänning från märket Desigual.
Mitt hår e fortfarande skitigt o uppsatt i knocka. Passar verkligen riktigt bra till den svindyra (gratis för mig) nya utstyrseln.
Sen hamnade jag konstigt nog på Familia igen och fortsatte arbeta iförd mjukisbrallor, fleecejacka o skitigt hår uppsatt i knocka. Plötsligt hade jag vant mig med det och stod plötsligt o fixade i butiken när en kund kommer in, jag ser ju själv ut som en kund men säger vant "hej hej". Han (svensk) tittar lite konstigt på mig o såg precis hur han tänkte "o vem fan e du". Nej herregud nu e d bra tyckte jag, så jag började packa ihop mig för att hämta Jeff från dagis, jag som bara skulle föra Jeff till dagis, yeah sure. Dit for den dagen, men den var rolig.

IKEA gillar jag

Vi åt en njutbar frukostbuffé på Rosella. Gled utan barnamunnar längs E18, skön tystnad mellan varven t.o.m. Dagen gick riktigt fort, vi gjorde snabbvisiter till H&M och Gina Tricot, så jag fick en par nya 99:- sek bastoppar. Inte mycket up to date i min garderob. Ska rensas nu, ska hyra bord på Tjäna.
Jag på IKEA.

IKEA. Ja vår bil var rent ut sagt PACKAD med 20 täcken, 15 kuddar, 20 sopisar, 12 stolar, 20 små bord, en 180 cm Expedit hylla och lite smått till. En vacker buxbom blomma fick vila mellan mina fötter och när vi skulle ner i bilen igen framme i Mariehamn så fick jag 4 lådor läsk o battery i famnen, enda stället d fanns plats.
Snacka om PROPPFULL bil från golv till tak.

Sitter på Rolfen

Sitter på Rosella med Chrille. Li sov hos Linn & Tindra i natt, Jeffen hos Anki & Sandra. Men hur kommer det då sig att det var 6 barn på kvällmål igår klockan sju  =)


Ser ut som värsta kalaeset. Tessas hemlagade rosagröt e pop.

Bianco sover hos mommo o moffa. Hämtar Jeff från dagis, Li hämtas av Mommo. Mommo o moffa far hem o nattar barnen klockan åtta ikväll och efter d kommer kusin Ellen och passar huset tills vi dyker upp ikväll. En hel del pussel, men det är det värt! En frukostbuffé utan barn, ett IKEA besök utan barn, och säkert en massa andra ärenden utan barn. Helt okej att va UTAN BARN ibland. (Men jag har redan pratat med Li imorse, då de blev ensamma hemma en timme då Linns mamma åkte på jobb. "Hej! Vi ser på film. Ja e piggare än vanligt, puss hej då" fick jag bara.

Jeff o Sandra hade tydligen fniittrat alltför länge igår de med, så vi får se om det är en gosse som somnar på vilan idag. Nu e vi snart i land! TJOHOO!


En ovanlig resa

På onsdag ska Chrille till Stockholm. Han undra om ja ville följa med. VA?! Herreguuu, vi har varit bort tillsammans 1 gång sedan Li föddes, Då var hon 1½ och vi var på Hem & Villa mässa (bussresa) över dagen. Sedan dess har man åkt enskilt. Så nu håller jag på och försöker pussla ihop barnvakterier. Tänk IKEA utan barn -tillsammans!
Ja tror att Jeff tänker sova hos Anki & Sandra tis-ons. "Då har jag sovit där TRI gånger -JA KOMMER IHÅG!" Sa han idag då jag frågade om han ville. Han har tidigare somnat där 2 kvällar, men jag har burit hem honom då jag gått hem. Coolt att han kommer ihåg och kunde slå ihop gångerna till tre.
Nu sussilura.

Valborg - nykter, ingen krappis!!

Jag och barnen förberedde Valborgsfirandet med att ta lite tupplurar på dagen. Li sov 2 timmar mellan 12-14 (hade haft nattbesök och somnade lite för sent = häxhumör = tupplur), Jeff och jag 20 min. Vi var och kikade på Notuddens majbrasa. Blåste iskallt från sjön o stekte hett hett från elden. Bäst att hitta ett läge mitt emellan, tror jag blev lite brun av brasan. Efter 1 timmes brasbesök for vi till Anki. Där var de lite runda under fötterna.
Barnen lekte, Jeff somnade med Sandra och Li slängde sig på soffan med Bianco tills jag satte mössan på Jeff o drog ner den över ögonen på honom så d va bäcksvart, sen kastade jag honom över axeln och promenerade hem. Han sov som en stock hela vägen, som en slattrig hösäck parerade man hem den 18 kilos tunga gossen (tur att man bor nära), klädde av honom kläderna i sängen hans och han znarka på. Li stupade även hon rakt i säng.
Li löste korsord
Här e d mys i kojasängen.

RSS 2.0