Craulquappen

Det här är dom bästa armpuffarna som finns! Craulquappen heter dom, och går att köpa på Mikaelas Babysim. Hade tidigare storleken större, som är till för de mindre bebisarna. Men efter effektiv använding och t.o.m Thailandsresa så for ena ventilen. Dyra är dom, men det är det värt. Nu har vi nya. Och såhär kan de här två gullungarna sitta (läs blöta ner hela badrummet och väcka grannarna) i en timme:


Li gör bubblor, intressant tydligen.

Happy Halloween?

Jag har jobbat 12-21 idag. Jag har sålt Halloween kostymer i alla storlekar och sorter, ansiktsfärger och hårspray. Jag blir så sugen på att själv klä ut mig. Det var verkligen evigheter sen. Jag ska redan idag, ett år före, boka in mig, Halloween 2009 SKA jag på Halloweenfest. Och jag ska ha välplanerad, välgjord utstyrsel, vad det blir vet jag ju inte, men jag ska INTE vara ute dagen före med att införskaffa det som behövs, utan typ 2 veckor innan.

Li sover hos mamma o pappa. Då jag kom hem var Jeff i säng. Chrille gick i duschen för att gå och lägga sig. Jaha, Happy Halloween då. Skummade igenom ett gammalt Desperate Housewifes avsnitt för att fördriva tid. Nu börjar jag faktiskt bli trött, kanske gå och sova innan tolv? Arbetspass imorgon igen. Det byggs om rejält på Dillen, gissa om det är liite rörigt. Men det blir fiiint sen.

Ja trevlig Allhelgona på er!

Fd tanden

Assså där ena visdomstanden har varit är ett stort hål, dit packas en massa matrester, och det tar ONT, mycket ondare än jag hade då operationen just hade gjorts. Det illar, värker och drar ända in i benmärgen typ 10 minuter efter då jag ätit nåt. Vet inte om det ligger nån ytlig nerv där i hålet, eller om det är granntandens rot som är öppen. Men jääävlars vad det känns jävligt. Aj aj aj.

Jag har det så förbaskat bra

-Jag behöver stiga upp och stressa kl. 7 om mornarna, föra barnen till dagis och sitta o jobba instängd på nåt asigt kontor 8-16.
Istället får jag själv bestämma mitt schema på jobbet hur det passar mig/oss + att har jag min sambo hemma på mornarna (bortsett från några månader per år) då Jeff väcker oss allt mellan 7.30 och 9, det är oftast Chrille som stiger upp med honom (brukar välja att ta natten om jag får sova till åtminstone nio  =). Chrille lämnar Li till dagis ibland (observera den bekväma tiden 9.30), ibland för jag, ibland går vi hela familjen och lämnar henne.

-Jag får bra stöd ekonomiskt ifall det krasar, Chrille är nog den mest generösa jag känner.
 Men det innebär ju inte att jag shoppar loss och utnyttjar detta (okej, jo på barnkläder dåh!), men det är så skönt att man verkligen kan handla VAD MAN VILL då man är i mataffären, utan att tänka på att pengarna kanske inte räcker.

-Jag har en sambo som inte kräver att maten ska stå på bordet kl. fem. Han kan även göra den själv om det passar sig bättre.
Men jag måste säga att den mat jag lagar tar mycket längre tid än den som han gör, kräver ibland planering och jag gillar att laga nya rätter. Men Chrilles favoriter pasta o köttfärs, ris och tonfisk äter vi ifall det är brådis, haha. Men det är gott det med.

-Chrille leker även jättemycket med barnen. Det gör INTE jag.
Det kan vara upp mot en timmes svettlek i vårt sovrum med kiknande skratt. Ibland får jag ont i öronen, men säger inget. Det är ändå underbart att höra dem som om de skulle vara jämnåriga. Han berättar långa historier som Li bara ÄÄÄLSKAR. Själv sitter jag gärna ner och pysslar, ritar, spelar (memory helst).

-Diskmaskinsmaraton. Han är på förstaplats. I och ur, på nolltid.
Jag kan känna att jag "hatar" att plocka i och ur diskmaskin ibland, så det är ju tur att Chrille "hatar" att dammsuga, det kan jag göra, nån gång iallafall.

Nu är Oktober snart slut, vilket även innebär Hotell Cikadas Bed&Breakfast, som är Chrilles andra hem i Oktober och April, slutar och därmed stänger hotellet för säsongen. Jag känner ett lugn som kryper fram. Det ska bli skönt nu, då han slipper fara på utryckningar titt som tätt, ha honom hemma om nätterna. Nu är det vinter.

(Jag vet att jag klagar ibland. Men det är när man blir trött på allt liv, inte får sova, ingen egentid och känner att det aldrig får vara tyst i öronen. Men det är småsaker jämfört med helheten jag har. Emellanåt så får jag samla kraft med egentid. Det lever man sedan på länge.)


Asså tidiga mornar ÄR INTE min grej

Jeff vakna SJU imorse. Fy faan säger jag bara. Skulle Chrille varit hemma så skulle ju han säkert stigit upp med honom (för jag låtsas sova sååå djupt den tiden, vilket jag nog gör iofs.) Men istället så tog jag han med till vår säng och tvinga han ner och ligga brevid mig i 45 minuter. Var 5:e minut ungefär så försökte han med en sit up och gnällde, ej se lyckas gosse lilla! Kvart i åtta gav jag mig och tände nattlampan och så fick han lattja i sängen vår till halv nio, då sket han sånt satans lass så d börja sippra igenom blöjan.

Inte så konstigt att d inte fick rum i blöjan, den där sprängfyllda Up&Go blöjan hade ju varit på sedan igår kväll halv sex. Då gjorde jag honom klar för avfärd med min kusin Malin. Hon kom hem med honom kvart över sju, helt knockad i famnen, hade somnat i bilen. Jag väcker INTE!!! Hastigt i säng bara o fast med dörren  =) Zzzzznaaarka gott gulle Jeff.

SKITkul var det ju sen när man såg att han hade hunnit stämpla 3 ärtstora på vårt lakan.

Jeffs nya

Sån här min börja han göra efter att han varit med min kusin Malin och min faster Lena:




Asså jag kan inte sluta skratta åt det. Han ser så skön ut!

Han blundar, drar lixom upp ögonbrynen och tittar upp igen. Ibland spänner han han ner mungiporna samtidigt. Garv garv garv.

Lena o Malin e bäst bäst bäst!

Av pirrpottor blir man kreativ

Vill man sitta vid datan utan att nån river en i byxbenet och gnäller, då gäller det att va kreativ. Idag har lillgossen stigit upp på fel sida. Och efter en halvtimmes morgonpromenad var han inte på bättre humör, o inte jag heller.


Så:


Ett gammalt tangentbord...


...och Pingu på bärbara....

Gjorde detta inlägg till ett nöje för mig  =)  Nu ska jag  tvinga han uppe till normal sovtid, fastän han vaknade en timme tidigare än vanligt imorse, det märks.

Han har säger:

tutte=tutten
mamma
pappa (inte lika ofta som mamma)
Li

Och så har jag hört att det allsom oftast kommer ett bestämt NÄ! då han verkligen menar nä.

Han älskar sina mjuka kramdjur och är han trött, ledsen, på dåligt humör så får han ett märkligt ljud för sig då man visar t.ex favvohunden framför honom. Det blir lixom gråtskratt som låter lite fejk och psyko. Sen när han får den så trycker han den mot ansiktet och sen börjar han pilla på den. So sweet.

Lite lyx

Igår ringde de från Mjuk&Len och erbjöd en gratis franspermanent då de fått nya vätskor. De tyckte väl inte det vart tillräkligt bra sist. Man tackade givetvis ja, och tog den tid de hade -idag kl. 11.45. Var först med Jeff, Chrille o Runa till Nautical och åt. Asså Jeff ÄR omöjlig att ha med. Och varje gång kommer man på att man borde rota fram en sele att ha med. Asså han ska ur stolen han -med våld!

Sen gasade jag iväg med Chevan till Mariebad och lade mig i den där eluppvärmda, sköna bädden med filt över mig. Ljuv musik i bakgrunden och off we went. Hon pillade o peta så försiktigt i plytet så jag bara dala iväg. Vaknade till av att mina händer började rycka och munnen hade öppnats, där låg jag o holka som nån gammal gumma. Hoh ho. Ingen dreggelsträng hade hunnit smyga sig ut i mungipan som tur var.

Jag passade på att färga både fransar och bryn. En sån timme i mån borde ALLA få. Fick ju mersmak och tog med mig broschyr hem  =)

Minus sömn

Om man ändå varit någolunda vettig igår och gått o lagt sig kl. nio när barnen gick i säng...istället skulle jag "bara" kolla mailen. Sen va d kört, jag fastnade vid datan till långt över elva, och sen måsta jag ta ett litet bad för att tvätta bort den äckliga fyllan som fortfarande satt kvar utombords. SEN, vid tolv slaget NY tid, då kröp jag under täcket. Och började min sömn, som hackades sönder 6-7 gånger av en drömmande liten gosse.

Han måste ju ha en massa mardrömmar nu då han håller på o ska gå. Typ som att han vill gå 7 steg, men klarar bara 5, lipar högt i sömnen av frustration. Han sov ju bättre ett tag. Vaknade ofta vid 3/4 tiden, välling 6.30 och steg upp först vid 9-tiden. Nu, sedan ungefär en vecka tillbaka hackar han sömnen med 6-7 gånger igen. Men man hann ta igen sig lite där emellan. Nåja, går väl tillbaka snart. I can handle it, trots enstaka timmars fyllesömn natten innan, 7 timmars jobb, och i säng först vid midnatt. Men detta är verkligen INTE en idealisk sömngosse, nej nej, ett riktigt nattproblembarn är vad han är, iallafall varit. Dampig men otroligt glad och gullig om dagarna.

Idag mår jag bättre, är lite trött förstås. Jag säger som Anne "man vet inte vad trött är, förrän man fått barn". Så är det.


Såhär stora bitar kan lillemannen få i sig numera. Trots att han bara har 2 tänder.

Dumt huvud får kroppen lida

Hamna ut igår. Var till mamma o pappa på middag först och vart sugenoch passligt bjöd Lina med mig ut med en massa andra nyförlösta mammor och icke mammor som satt på Indigo och käka. Tänkte att det var perfekt sällskap då jag ändå skulle jobba kl 10 inkommande morgon. Nej på Indigo söp jag om flickorna och så fick jag myror, lämnade de någolunda städade mammorna och drog till Arken, nyfiken på hur Nattklubben är då den är däruppe. Dansade och groggade, glömde heeelt bort att jag skulle varva med vatten och sluta dricka vid ett.

Som tur var så klämde nån smart ur sig vid bordet på Indigo att man ju skulle vrida tillbaka klockan inatt. JIPPIE. Sova en timme mer! Jag drack tills de stängde på Arken och for dessutom till Eva på, ja efterfest. Asså jag är inte klok på en fläck. Vafan sku jag dit o göra!? Fick iallafall i mig nån god gryta hon hade hemma. Tror faktiskt inte jag drack nåt. Var hemma 05.45 NY tid. Upp och jobba, ner o kalva 2 ggr, sen mådde jag bättre och stod ut med ett never ending arbetspass på 7 timmar utan break.

Jag är en riktigt praktexemplar på morsa och sambo. Asså jag går o lägger mig.

Ps. Han där asiga polacken kom fram till mig på Arken + att han "slank in" på Dillen idag och KRAMA mig när han gick. Jävla PSYKO.

Mörkt som natten



Lite bilder från lövhoppningen i containern igår.

Jeff vart så överlycklig då han fick ta med gåvagnen ut, han riktigt sprang och hade brett leende. Ingen vägg som stoppade. Det känns så konstigt att vara ute då det börjar skymma, det känns lixom som om man är ute vid elva tiden.

Lusse gamla Lusse

Var ut och gick igår kväll. Asså Lusse e för jävla fint d. Vart riktigt o titta, o måsta sen plocka fram mobilen:


Och när jag ändå är på gång kan jag ju slänga in bilden som jag glömde  publicera då jag skrev Sverige inlägget och om min Drop in manikyr:

Mera fotografering

Li är ett med sin kickboard. Såhär poserade hon idag när vi for till Ulle, INNAN fotograferingen var.

Jag ska va tuff


Och lååångt i förväg hem.

Hon e för jävla kylig på kickboarden. Hon har full fart i nedförsbackar och bromsar fint. Ser faktiskt coolt ut.


Lite belöning efter fotograferingen - hoppa i lövcontainern.

(Den här bilden, som är tagen med mobilkameran är myycket finare än nån av de som hon fastnade på idag hos fotografen).

Grototaffering

Går aldrig mer på nå fotografering med de här två kidsen tillsammans - A L D R I G. Vi var för Jeff till den där solstråletävlingen på GeFoto (glöm inte att rösta) och sedan tog vi syskonkort. Men dra mig baklänges i grus, jag var svettigare än på ett bodypump pass, och jag  s k o j a r    i n t e . Helt jävla blöt på ryggen och jag torka t.o.m pannan. Fotografen va lite lam tyckte jag, och jag kämpade och hoppade på som nån amfetamin-apa. Hon frågade ifall Li är fotograferad förut, och ifall vi ville ha henne i samma (fantasilösa) position som d. Men nej tack. Vi är inga såna som har varje års fotografi i ram uppradat i rad från 0-16 år.

De första bilderna på Jeff vart bra, nyhetens behag då vi nyss kommit dit, kul att latcha omkring. När det sedan var dax för syskonkort övergick Lis redan framkallade AdHd till Damp, om ändå EN unge kunde sitta stilla, men nä-hä. Li viftade med händerna som nån uppvriden kanin och Jeff var ur bild på 2 sekunder. Men bilden till "tävlingen" vart ju bra, och det är ju den som det är "brådis" med. Blir det ingen bra bild på dem tillsammans så är det ju aivan samaa, roskis finns ju. "Hatar" ju porträttsyskonbilder, ser stelt och onaturligt ut. Helst skulle jag ha en bild då de leker i naturlig miljö och inte nån uppfejkad studio (Lessa HJÄLP mig!) Men tyvärr så är det ju rätt kallt ute snart och det blir en massa klädbylsningar, härligast skulle vara nakna sommarkort, men sommarn är ju snart tillbaka. Då jävlar. ELLER om man råka hamna på nån varm strand i vinter.

Jag HATAR grototaffering, sa Li efteråt. I agree.

Mera ryck

Hitta en STOR Pirkka papperspåse i skåpet full med kläder. Tydligen nåt jag tänkt kränga iväg på nätet. Så nu har jag suttit på nätet och satt ut kläder på Huuto och Tradera, skönt att ha det gjort. Nu behöver man inte bry sig på en vecka, de bara ligger där o ropar på budgivare. Jag är ute i god tid när det gäller rensning. När vi flyttar nästa sommar/aug typ, så ska det inte vara någge (förutom ungarnas skor) som ska stuvas in o sparas nånstans eller som man i flytt-trötten kastar i Espens container, nej då ska d va rensat redan. Snart väntar Bettans Bord oxå.

Rati Sawat. Buenas noches. Iyi geceler. Hyvä yötä. Good night. God natt.


Att göra:

Det här känns bekant. Och det får mig att må bra!

Dagens att göra lista:

v Tvätta
v Städa
v FPA med timlistan från Dillen
v Alandiabolagen med kvitton till försäkring
v Företagsbyrån med ansökningspapper från sjukvård
v Vädra säng kläder
v Ring Ellos och ge kontonummer för återbäring
v Posten

YES!

Asså d ha gått liiiite cash för min rygg och mina gaddar. När det nästan ekar på kontot kom jag på att jag måste lämna in lite papper för att få åter lite kryx. Så nu ska d väl börja ramla in på kontot så jag kan betala nästa tandläkarräkning.


Mamma e mamma

Imorse vaknade vi (läs Chrille) 09.15, Jeff sov ännu, Li hade tagit tillfället i akt och inte väckt oss och satt på nya favvo Tom&Jerry film, titta på TV om mornarna är ej tillåtet hos oss förrän frukosten är äten, kläderna på, håret och tänderna är borstade. Li börjar ju dagis 9.30, men idag vart hon lite försenad, snacka SOVMORGON. Det är inte var dag man vaknar innan Jeff. Bra yr var han då jag öppnat dörren till hans skyffe och lät morgonens sysslor sväva in i hans sovande öron. Satt o mornade sig i min famn 10 minuter. Vanligtvis är det full rulle innan man ens lyft han ur sängen. Står o hoppar o skrattar.

Han har ju sagt pappa i typ en månad, tack och lov att "mamma" inte var första ordet. För nu har han lärt sig d och det är mamaaaaa....mamma....maaaaaa då något inte är som det ska, han kryper efter mig med gnällig röst och pirrar mamma mamma om han vill upp i famnen, då han är hungrig, då jag ska på toaletten, då något fittas för han, då han skitit ner sig...

Men han är VÄRLDENS GULLIGASTE GOSSE.


Städdax!

Nu har jag fått nå mycket ovanligt ryck. Allas täcken, kuddar och kramdjur ligger på balkongen. Jag har dammsugit UNDER soffkuddarna och torkat skåpdörrarna i köket. Satt på 2 mask. tvätt. Fönster och dörrar står på vädring och så har jag assistans här för städning. Jeff sover. Jag njuter.

Skåpröj


Jag kunde inte hålla mig mamma...


Riv ut allt du hittar i skåpen bara, gör d om d e så himla kul. Skitunge  =)
.

Barnskor

Jeff håller på o går hela tiden. Det är SÅ gulligt. Så nu kan han då snart börja använda sina skor på riktigt!

Här är några av dem:

Jag är ju HELT GALEN i barnskor, barnkläder, barnmössor...can´t get enough verkar d som. De flesta skor är sådana som jag sprungit på på second hand. Vem kan motstå för 2-5 euro? Inte jag. Säljer iväg dem igen sen.

Satte på honom Adidasskorna idag då han höll på o tulta omkring. Nu hör man honom när han går, klip klap klip klap.

Mitt plyte

Nu börjar jag se bra ut, i månsken, svullnaden är borta, och kvar är gult, grönt och mörk lila. Jag har ju pillat med tungan på trådarna där bak i mun en vecka nu och igår så slank de ner i magen, uups. Sen sprack det fastsydda upp och nu gapar ett stort hål dit ALLT far. Känns bussigt obehagligt. Men d ska väl växa igen efter ett tag. Kvar har jag stygnen i tandköttet, d tar fortf. ont då tandköttet är känsligt område. Iss int ta bort dem heller då fläker väl hela såret fram.

Penicillinkuren är slut, jag känner mig piggare än på väldigt länge idag. Har bara varit hemma igår och idag. Tvättat lite och bara varit. Det är en sån period nu. Inge vidare social. Men är man slut så är man. I natt har Jeffen sovit sååå fiint. Visst han vaknade väl till 3 ggr före kl 00 igår, men sen hade han en liten session vid halv tre, tutten och mammas rösten, minns det knappt, sen så fick han lällin vid halv sju och sov till 8.45. Däremot så slår det ju ALDRIG fel att en sån här bra natt avbryts med annat:

Chrille hade nattankomst och åkte till Cikada efter att jag lagt mig. Vi brukar ha en lampa på till Li på toa så hon hittar ifall hon ska upp och kissa. Nä Chrille tyckte tydligen vi skulle ha d bäcksvart mitt i kolsvarta natten och 1.30 vaknar jag av att Li gråter. Då sitter hon i mörkret på toagolvet och har kissat ner sig, hittade inte toan. Stackarn. Så Jeff var schysst idag och sov ett 3 timmars pass och jag fick 2 timmar.
 
Inte undra på att man fick reservkraft och lagade getostgratinerade rödbetor med pinjenötter och honung klockan tre, så for jag på kvick-semester till Kantrellen och fick hem 4 svullna kassar. När jag plockat ur kassarna så lagade jag morgondagens middag. Kycklinggryta med Mrs Cheng´s Massaman Curry grytbas (bästa i världen). Så nu har vi käk för två dagar + ½ rödbetsgratäng. Känner mig plötsligt organiserad. Och pigg.

Ska snart slita mig från datan och sätta mig i sängen o sticka. Spikmattans konkurrent, men de går oxå att kombinera, i några minuter zzz

Hänga knäveck

Nu har det satt igång. Allt det där som får ens hjärta att slå frivolt då Li ska visa vad hon lärt sig, prova på nya saker, OM hon klarar d. Skulle hon hitta ett "helvetesgap" skulle hon försöka hoppa över, precis som Ronja och Birk. Hon blir imponerad av de som är så pass mycket äldre än vad hon är, som kan göra massa utmanande saker. Hon kommer bli en sån där som hakar på och gör en massa svåra saker. Hon har redan, då hon var 3, gjort som mitt gudbarn Joel, som är 3 år äldre, hoppat från Robert´s Coffees uteserverings staketräck, givetvis skulle hon hålla en i handen första gången för att testa, men sen skulle hon hoppa själv, och när hon klarat d var hon klar, då visste hon att hon klarade det, så inga fler risker.


Här försökte hon ta i med händerna i marken och släppa taget med benen. Men hejdade sig då hon bara nådde i med fingertopparna. Asså sånt här fanns inte på dagis då jag var liten. Hänga knäveck började man med då man började skolan. Eller? Förra säsongen vart d akutenbesök med stenkast under öga. Vad är på kommande? Tänder genom läpp från fall?



Och han här busfrö´t har börjat pröva på att gå. Varje dag gör han framsteg. Och idag vart det 5 kontrollerade steg med händerna upp i armhålorna sina. Såå gullig.


Tillbakablick

För er som inte är så inne på travsport så ser en startbil, som Li och jag fick åka i, ut såhär:


Här står en stolt Li med sin moffa - som ska köra bilen

Helvete vilken adrenalinkick jag skulle få om jag satt bak på släpet, vittu d va häftigt framför alla fradgatuggande, ivriga hästkrafter.

Svärrje

Jag gjorde en liten fuling i helgen och drog hipp som happ HELT SJÄLV till Sverige. Trött som attan blir jag av penicillinen jag äter, och här blir det  I N G E N  vila sålänge jag är kvar hemma. Jag var varken social eller aktiv på min lilla minisemester. Jag tittade på Stjärnor på is på TV, som jag aldrig gör hemma, började sticka på en halsduk (hur många föll av stolen nu?), hade en par missade samtal, men då jag inte hade laddare med orkade jag inte ens ringa upp de där personerna, de ringer nog igen, och mycket riktigt, idag kom ett samtal åter. Jag tänkte att jag skulle ringt bror min, men då skulle vilan varit ett minne blott. Han är expert på att fixa i ordning roligheter. Så jag övernattade en natt på hotell och shoppade lite. Unnade mig minimanikyr på Åhléns Drop in, höll på o somna. Inte ett plagg till mig själv kom jag hem med. En stor fet kasse med kläder till ungarna -  som egentligen inte ens skulle behöva ett par strumpor till + att H&M är på väg på posten, och en ynka 20 pack svarta hårsnoddar till mig själv.


Li fick en överraskning av mig som vanligt, Gör dina egna tvålar.
Så nu har vi provat kittet och voilá! Roligt.


Jävla bra skärpa jag fick på bilden.

I Sverige får man inte bara blickar som säger "lämna honom", "han kommer att göra det igen" ... i Sverige finns många kampsporter, knark, slagsmål mm. Så när jag skulle fixa mina små nagelstumpar så sa bruden:

-asså får jag gissa vad du gjort.
-Öööh, va?
-Ammen asså i ansiktet.


Jag hade ju heelt glömt bort att jag såg ut som hej kom och hjälp mig, och skrattade ut ett "javisst".

-Du är en sån där kickboxingtjej va?

Nöjd att höra annat, så gick jag sedan resten av dagen omkring och låtsades att jag varit i en rond i kickboxning och fått en liten nit.  På hemvägen trodde Robin Blåhed att jag krockat med bilen. Ja, det finns många gissningar, sist ut gissar folk att man dragit ut visdomständer. Folk tappar lixom hakan. Nu blir jag hemma några dar, orkar lixom int förklara mig mer.

Slut på det roliga folks!

Ja nu är det inte lika roligt längre...


...för er asså.

Bygget

En timme sedan är detta kort taget.

 

Hoppas det inte blir en mild vinter, för då får huset svårt att torka, minusgrader vill vi ha (eller huset vill, hatar kyla).

Mera bilder

Tydligen vill ni ha roligt på min bekostnad. Så var så goda:



Idag har jag varit till Nautical på lunch, till butiken o handlat + banken och Therese broderier. Fy fan va folk glor. Vissa vågar fråga, andra blir nerka. Haha. Men jag tycker att jag ser ännu värre ut i verkligheten, då ser man lixom deformationen bättre. Riktigt färgrann börjar jag bli. Skönt att tugga tuggis på stygnen, som kliar som faan.

Znarkig

Jag blir lite smått trött av penicillinen jag äter. Så idag har Jeff varit med Malin 11-17, en solstråle hämtade man. Han får bergis 200% uppmärksamhet då han är med henne o hennes kompisar, de leker, latshar och ger han all uppmärksamhet som bara finns att ge. Tänk om han vill byta mamma!? HJÄLP. Hehe, nej mamma e bäst. Så imorgon ska han vara med Malin igen, och dra ut till min fasters jobb, Malins mamma asså, som jobbar på dagis i Lemland. Där e d 300% uppis som han får. Holy macarony, hoppas han inte blir högfärdig.

Själv har jag int gjort nånting och sovit idag. Bjudna på mat vart vi till Krokens, då kidsens kusiner från Borgå e på besök. 12 pers runt bordet bara. Kycklingtacos, jag pinade mig att tugga, gick sådär, men smaken kände jag av. Fittit gott. Och så fanns där ju ungefär 5 famnar som stred om Leffepeffe, min ej inräknad. En skön dag.

Mitt plyte är lite mindre svullet, men mera LILA/VINRÖTT, kliar som gatan i stygnen, jag blir galen. But no pain.


Mysigt badrum

Annorlunda, mysigt!


Mums för broilerlår!

Jeff äter kycklingklubba


Mmm det smakar gott det här...


...men, vad är det mån tro?...


...bäst jag smakar igen...


...faktiskt märkligt...men gott.



Ser ut som jag blitt överkörd över ansiktet -av en lastbil



Har varit till Tandläkarna och visat upp mig. Fick lite starkare dos penicillin, men annars är jag helt normal. En sån typ som får lätt blåmärken helt enkelt. O d har jag ju erfarenhet av då jag ser ut som om jag blitt skjuten med hagelgevär på låren efter en kväll på fyllan.

Dagens bild:



Måste erkänna att man vart lagom förvånad då det var nåt i vägen för ögat imorse då jag vaknade. En stor blodfylld påse under ögat. Men nu har d lagt sig och svullnaden börjar gå ner, så det är bara att se ut som om man mött *ninjamannen (som jag för övrigt tycker är löjlig).

*Jag tror att det enda han vill är att bli uppmärksammad i media. Igår körde jag upp med ena halvan av bilen på trottoaren utanför bygget, för jag skulle ta kort på huset. I möte kom den där asiga typen, stenhård, gåendes mot bilen, inte en chans att han skulle gått åt sidan, så jag sket i att fota huset och körde ut på vägen igen.

Jeff in action




Knappt så kameran hinner med.

Sötare

Nej nu måst jag liva upp med lite sputnik:


Jeff i sin nya, svindyra, självlysande pyjamas. Bara så söt!


Profilbild

På begäran:


Påssjukan deluxe.

Ganska smart idé Camilla, nu fick jag ju själv se hur jag ser ut från sidan  =)

Finner ingen rubrik

This is not happening...


Asså d växer!!!

Men det blöder inte, tar knappt ont, jag kan öppna munnen rätt bra och tugga lite grann. Har tagit det rejält lugnt idag, inte lyft Jeff knappt alls. Svägis har varit nanny och jag har varit hennes home made och lagat mat. Först lagade jag 1,5 liter majs- potatissoppa så jag inte går o svälter ihjäl. Sen lagade jag spaghetti med köttfärs till drösen. Men jag har inte ansträngt mig, för det får jag inte göra. Hoppas hoppas svullnaden inte är ännu värre imorgon, det här måste ju vara toppen av svullnaden, värre KAN DET BARA INTE BLI!

Snyggare dagar har man haft

Oh maj gaad, idag är det värre än nånsin. Asså jag ser ju ut som om jag blitt påkörd av en lastbil! Igår, då jag bara var lite svullen, fick jag höra:

-men vad ha du gjort?
-dragit ut visdomständer
-men då ser man inte ut sådär, du ha blivit lurad


Det lät så bra. Men det är tydligen olika. Vissa blir knappt svullna alls o vissa får riskera hudbristningar i ansiktet. Jag fick en chock då jag kikade mig i spegeln imorse.

-men kolla hur jag ser UUUT,  
vrålade jag åt Chrille.
-Jammen d e ju för att du har nåt i käften d.
-Näää jag har INGENTING i käften, jag är såhär svullen.
-Hehe va kul, om du håller för höger ansiktshalva så ser du hur du kommer att se ut när du e sjutti år.

Ja han e faktiskt sympatisk min karl.



Jag är så slut av preparaten. Gullesvägis ringde från sin morgonpromenad att hon kunde komma och hämta Jeff då hon ändå var i stan. Och så blev det. Så himla gó hon e. Nu ska jag smyga mig till bilen och åka dit och pladdra.

Tråkigt hemma.


Såhär går d

Jag sov några timmar då direkt efter operationen (efter att jag hängt tvätten som varit i maskin sedan morgonen -SUCK!) Chrille hade med Jeff på jobbet och fick väl en en tusendel gjort, han hämtade Li från dagis och tog sedan med röjarn till Cikada igen. Li stannade hemma och tog hand om mig. Vi lagade "Linas majs- och potatissoppa" fy fan va gott. Lätt och snabbt.

Li vart impad över att jag hade med mig ena tanden hem och ville ju förstås ha den, fick inte. Sen kom vilddjuret hem och Chrille drog och lämnade ångvälten hemma. Som plåster på såren så kom Lena över och hade en KASSE med kläder, mest jeans till mig, som hon själv "växt ur"  ;o)  Lyckan var gjord, tack Lena, alla var som gjorda för mig. Lite kvällbestyr hamnade hon med på, s.s mata Jeff. Åter tack.

Jag tycker inte att det tar så förfärligt ont, men däremot är det jävligt irriterande med en massa spröten, och annat som ligger här och där, man vet inte vad som är tråd och vad som är köttslamsa eller tandrester. Försökte dra ut nån vit hård grej, men d tog så jävla ont så den fick stanna. Annars mår jag rätt bra, men är JÄÄÄÄÄÄÄÄÄKLIGT trött, skulle kunna sova sova sova. Men då blir jag nog sömnlös inatt, så jag har pinat mig vaken.

Var till Anna K och hälsade på. Nyss hemkommen med sin pyttelilla Ylva, som föddes ca 5 veckor för tidigt. T.o.m Linas lilla Nick  såg stor ut. Men så söt och fin. D kanske inte var så smart att cykla upp för Neptunigatan till henne, då bloden börja flöda då jag tydligen ansträngde mig lite, me=nut.


Jag är nu även blå och ännu mer svullen än bilden visar. Riktigt snygg.

Okej, nu är sängen prio 1.

Natti.

Ps. Lovade Lena att publicera mina überfula trosor som bara smög sig upp ovanför byxlinningen då jag tvättade håret på Li. Lena kunde inte hålla sig och vipps så blixtra d till. Jag lovar, jag SKA slänga dom. Men det är mina "sjuktrosor" typ, så sköna, så fula. Kanske jag borde ha den där outfiten på Dillen då jag står hukad o plockar varor, kanske skulle d sälja bra med leksaker d.

Var är bältet? Jammen fy helvete. Nu delar jag det här med er. Halva röven är ju påväg ut.

Operation

530 EURO fattigare blev jag nyss då jag var och drog ut 2 visdomständer. Det gick skitbra, även fast bedövningen inte var tillräklig på ena tanden, han ville inte bedöva längre bak mot halsen. Så man fick lite backflash från när pappa drog ut tänder på en då man va liten. Nerverna ömmade och knaka.

Skönt dåsig är jag, så trött att jag måste gå och lägga mig, känns bra...än så länge bedövningen håller sig  =)  penicillin, panacod och burana är numera med i min kostcirkel.

Nej natti.

Det finns konstiga människor

Har ju glömt att berätta att det smög omkring en polack längs med hyllorna på Dillen förra söndagen då jag jobbade, efter 15-20 minuter vågade han sig fram och prata. Han var himla pratglad och sällskapssjuk, så han pladdrade på och frågade en massa konstiga frågor medans jag stod och prismärkte varor. Efter en timme fick jag i nerverna. Jag som har svårt att va elak och stöta bort folk, måsta springa ner till lagret och han for därifrån.

Han frågade frågor som bl.a vad jag har för bil, vad jag gillar för sporter, om jag jobbar fulltid etc. Han frågade frågorna på ett sånt sätt att man lixom bara svarade av farten. T.ex:

"Jag har en Mitsubishi cab, den enda på Åland, jag köpte den i Polen för 900 euro, jag gillar små bilar, vad har du för bil?"

Jag berättade om min familj, barn och man. Han försökte skoja till det och frågade om jag även har hund. Han pratade om sig själv oxå, om att han går svenskakurs och vill bli lärare. Han pratade engelska, men kunde få svenska fraser. Till slut så for d ju för mig och som sagt så sa jag att jag måste ner till källarn med varor. Han bad om mitt namn och tog i hand och hoppades vi skulle ses igen. Jag presenterade mig som Tessa, och t.o.m det började han ifrågasätta, om det var mitt riktiga namn. Sade då att det var vanligt att man kallades så då man heter Therese. Han var inte kvar då jag kom upp igen -puh.

Igår var Linde/Helsings till Robert´s Coffee o fika och då säger Camilla som jobbar på Dillen att nån varit in o frågat efter mig och när jag ska jobba nästa gång. Hon svarade givetvis inte när. Men idag kom han igen, tio i åtta kommer han in o börja pladdra. Jag får totalt i nerverna och säger att jag måste börja förbereda stängning då jag har bråttom därifrån. -Ska du och träna? Frågar han. Och berättar att han varit till Avancia och sett att det finns instruktörer som heter samma som jag, och om jag jobbar där som instruktör. Men förbannade PSYKO. Trodde förbanna att han skulle stå på baksidan då jag slutade. Nu hade jag fått upp pulsen och när han börja fråga om fikaträff, telefonnummer så sa jag att jag inte har tid för fler vänner i mitt liv, att jag knappt hinner träffa de jag redan har. Han hade svårt att acceptera det och jag LOVAR att han kommer att dyka upp på Dillen igen. Fula jävla polackjävel!

Jäla Ulle

Då har man just tryckt i sig en hel påse såna här -själv.

   
                      +      

= ca 1300 fittigt goda kalorier

J A G   T R O R   J A G   S P R I C K E R

(var ut på en kvällspromenad med Ulle, hon hade destination Select + chips. Vart smittad, lånade pengar, och nu skulle jag borda köra hopprep 3 timmar). Jäla Ulle.


MakeMeBabies.com

Läste på både Andréas och Lindas bloggar om detta. Måsta ju prova, men bussigt båg, d e va d är. Bruna ögon, öööh. Haha.






Tjejdag

Igår var jag och Li först på stan o lalla. Ja verkligen lalla. Vi käkade först lunch med vår manliga halva av familjen på Siffkoff. Sushi -alltid. Sen strosade vi runt på Dillen, jag, som e arbetsskadad, och gillar mitt jobbb, plockade varor o städade, medans Li kikade på grejer o läste böcker. Sen fick hon en rosa kickboard med lysande bakhjul. Hon har önskat sig en kickboard sen i våras. Hon vart så glad så hon fick glansiga ögon.

Sen drog hon och jag på trav, Eldorado var med och sprang, men började i vanlig ordning jogga och kusken avbröt. Nu e d antagligen slut. Pappa sa åt Li "vad ska vi göra med Eldorado? Ska vi ge bort han o köpa en ny? Han springer ju inga." Li svarade bara "Neej, han behöver bara bli lite större, sen springer han". Fniss. Vi var med och åkte startbilen som pappa körde, då Eldorado skulle springa. Vilken jäkla adrenalinkick det var att sitta där med en massa dregglande hästkrafter bakom. Dom ser ju helt galna ut. Så satsade vi lite pengar, slutade väl på +/- noll. Men Li vart 36 kr på + då hon fick en 20-lapp att spela för.

Och vipps så hamnade man hos Loikas igen. Klockan fem vart jag bjuden på tjejmiddag, tur som var så hade Li och jag bara ätit var sin smal grillkorv, så d passade ju utmärkt. Lika utmärkt tror jag att Chrille tyckte det passade då jag tog med Jeff oxå. Linas granne Jenny + 2 månaders Tyra var också där. Så Li sa "det är 3 bebisar och 2 barn här, 3+2 blir 5!" Shit va duktig hon e. Vi kom hem 1. Idag har jag sovit till 10.30, men är trött ändå.


4-åring hos död mamma en vecka

Nej nu dör jag. Man jämför ju när man har barn i samma ålder:

4-åring hos död mamma en vecka

Asså man undrar hur Li skulle göra i en sån situation. Fy helvete, hoppas man aldrig behöver veta. Stackars stackars barn.

Borsta tänderna

Skön bild, diggar den skarpt.


Huset

Denna bild är i.o.f.s från i tisdags, men det är den senaste jag tagit:


Takstolarna sätts på plats.

En tyst minut - eller tio?

Nu for just Li iväg med underbara moffa. Åh, så hon har spring i benen (och tungan) då hon blitt kvitt de värsta symptomen, o d har int jag efter att ha haft henne hemma från dagis 9 dar, DET ÄR JOBBIGT. Munnen går i ett -hela tiden. Tittar hon på Tv eller film så berättar hon vad som händer på skärmen, sitter hon o äter så kan hon börja diskutera en massa funderingar så det tar 45 minuter att få slut på tallriken, läser man tidningen så kommer hon o berättar att hon "brukar störa pappa då han läser tidningen". Så gissa om det ska bli fridens liljor även fast Jeff vaknar, han är peace of cake jämfört med Li idag. Klockan fyra ska jag på semester till Dillen. Blir att jobba sent...

***1 timmes paus***

....Jeff vaknade. Det vart 4 tysta lugna minuter  =)

Nu måst ja käka nåt innan jag drar iväg. Tjolahopp!

Sjukstatus

Li är fortfarande stel i nacken, men är upp o hoppar och mår mycket bättre. Körtlarna är svullna med börjar minska. Igår och inatt har hon även haft öronvärk, men det ska väl också försvinna under kurens gång hoppas jag. Hennes penicillin ska trickas i varje morgon och kväll. Igår åt hon inget på hela dan förutom ett glas joggis. Men till kvällsmål önskade hon sig köttbullar med pasta och sedan rice crispies. Friskhetstecken.

Själv börjar man återhämta sig från sin nästans intapetsering mot väggen. Nu har jag fått sova flera nätter från kl. 04 till 9/9.30, jag mår så bra. Jeff sov förresten till 9.30 idag, vilket inte har hänt sedan han var typ nån vecka gammal. Han vaknade en gång under "mitt" pass och inget fick tyst på honom så d vart öronproppar så gorma han en stund, sen somna han om och sov som en stock. Nu är det den hårda vägen som gäller, det har vi inte testat på sedan i våras. Kanske funkar d, kanske inte.

Li är så sjuk

Då Jeff passligt avslutar sin antibiotikakur för öronen är det dags för Li. Kraftigt återfall fick hon inatt då hon skrek om vartannat och Jeff bytte av då hon tystnade. Vi var till HC imorse och hon har streptococker och lymfarna bussigt svullna i nacken så hon har svårt att röra på huvet. Stackarn, såhär sjuk har hon aldrig varit, inte ens i närheten. Dagen har gått ut på att försöka hålla henne på någolunda glad nivå. D vart glasshandling på Hallen, plötsligt försvann hennes sjuka nacke och hals i endorfiner av glasslängtan. D vart en kass glassar för 25 euro, Li var glad.

När hon sedan fick beställa vad hon ville från Kantarellen, popcorn och fanta, vart hon glad. Mindre glad är hon åt antibiotikan hon måste ta i flytande form 13 ml (en full spruta och lite till) första dosen hon fick spydde hon av, likaså de 2 följande försöken, tills vi kom på att hålla för näsan och dricka/äta nåt gott på. Herregud, jag smakade ju på den och inte smaka den så skit att man sku måsta böa heller. Nåja, det blir väl en pina de följande 9 dagarna då den ska tas. Får försöka blanda ut den med nåt, men då ska hon istället få i sig typ 2 dl, som smaken säkert slår igenom. Hmm, tips någon? Tycker så synd om henne som hon kvider, det tar faktiskt skitont o va sådär svullen i lymfarna och halsen. Been there done that. Hon har redan fått 2 doser hoppas det är bättre redan imorn, så hon (och vi) får sova lite. Hon går ju som en stel gammal gumma.

Lite mera SPA

I helgen var det tjejkväll på solberget. Trots att lilla Nick inte ens är en vecka gammal är det krut i morsan hans. Dit for vi, jag, Sandra, Chillie o Li. Badade bastu o bad. Vi hade världens sötaste tjejer som pysslade om oss. Li och Natalie masserade Sandras o min rygg, de masserade lääänge in schampoot i håret på oss, och slutligen balsam och ansiktsmask. Stackars värden Lina fick inget pyssel alls då hon hamnade på utsidan av bubbelpoolen. Då man fick lite för varmt från bastun och badet så gick man bara ut och svalkade sig på terassen, kikade ut över slemmern och kunde nästan se Arkens kö  =)

Det bjöds på nachos med tillbehör och kall öööl (bara två, jag körde). Lika ljuvligt som vanligt då man kommer dit.


Sandra och jag får hårmassage av Natalie och Li.



 

Boxercise


Idag skippade jag Bootcampen för att prova på Boxercise igen efter 2 år. Hade ingen partner så jag for själv, och där stod  "typ en av de bästa" som världens bästa instruktör (Anne) uttryckte sig, ensam utan partner. Jag, som haft som mål att eventuellt kunna börja boxas igen, frågade henne lite snällt ifall hon kunde ta d lite lugnt med mig o min artrosrygg. -Javisst.

Hon var duktig, uthållig och stark. Sjutton pinnar bövlar va jobbigt d va! Asså det sved o brände, flåset tog slut. Jag höll på att dö. Nu vet jag fan vad mjölksyra är. Imorgon kommer jag inte kunna bära Jeff, jag skriver nu med högern, för vänstern är halvt förlamad av överansträngning. Anne är tuff och jääävligt bra instruktör, poppis så alla hennes pass är alltid fullbokade tvärt på morgonen då bokningen till den dagen öppnar, jag är förvånad att d fanns platser kvar idag. D va så jävla skoj, och jag minns nu hur mycket jag saknat d, och bäst av allt JAG KLARADE AV DET, utan känningar! Jag kan boxas, trodde jag inte, men hade hoppats, det var ju mitt mål.

Nu återstår ju Bootcamp eller box på tisdagar, jag vet att Camilla blir besviken om jag slutar. Men jag är så glad att jag verkligen kan boxas igen. Blev totalt genomsvettig, skönt.

Jag har räknat ut mitt dagliga basala kaloribehov, och det är 1406. Undras hur många kcal man klämmer i sig per dag inkl. alla chokotillbehör till kaffet. Nej det här e kämpigt, när inte fingrarna på vänster hand hänger med.

Måste bara tillägga...

...att Jeff vaknade just från sin rekordsömn. 4 tim 15 minuter.

Men så steg han upp 7 (med sin far) imorse å. Själv så kisade jag upp ena ögat för att kolla klockslaget på vår klock-projektor i taket, 09.20, jag var så död så jag skulle kunnat sova en par timmar till -minst. Och då har jag sovit bra inatt. Jag är förmodligen i risigt skick då ingen sömn i världen kan göra en morgon med guld i mund.

Fint väder

Li var hemma från dagis igår och idag, då hon är lite krasslig. Men med fint väder måste man ju ut lite oxå. Först gick vi ner till EAT och käkade lunch med mammorna Sandra o Lina inkl. bebisar. Smarrig pasta carbonara så det stod ut genom öronen. Li skrapade sin egenkomponerade salladstallrik tom från bulgur, räkor/kräftstjärtar, ananas, grynost och majs. Sen fick Li fick välja en "sjukgåva", gissa vad tokungen vill ha, stora blåbär. Bara att traska via Hallen, men d fanns inga, lite besviken blev hon ju, så d va bara att muta med dumleklubba.

Mera ute då vi kom hem. Li packade ihop en korg med pyssel och vi gick ut o limmade med stenar, ull och papp. Blåste ju lite, men det var bara bra, så vart pysslet lite kortare  =)  Jeff smakade på ungefär 12 lagom stora stenar medans vi pysslade, dregglet och jorden/sanden från de skitiga stenarna rann längs hakan, förbaskade unge. Gott?




Jättesjuk...


Stenätarn har för tillfället 2 blåmärken/bulor i pannan, och 3 blåmärken på bröstet. Han kommer bli sån där som har förevigade ärr i pannan efter diverse vassa hörn han kommer att springa i då han börjar med det.


Sömnen

Natten lö-sö så överlämnade jag helt i Chrilles händer då jag skulle jobba på Dillen 10-17 ensam utan break. Öronpropparna mot trumhinnan o znark. Minns en session under natten eller var det morgonen? Som jag hörde nå gap, men somna om tvärt då d inte var my business. Vaknade som en prinsessa.

Inatt har min käre sambo sovit hemma, så vi delade upp natten, jag 00-04, han 04-08. Jag var upp en par gånger innan kl. 4, sen tryckte jag in de där härliga sakerna i öronen, o sen gav Chrille honom välling vid 6, så sov han till 8. En bra natt alltså. Jag sov som en stock från ca 3.30 och unnade mig sovis till 9. Och idag har man ju varit på topp igen, så d vart lite bodypump såhär på kvällskvisten.

Spännande och se hur inkommande natt blir. Kanske han blitt så stor nu så han tänker börja sova om nätterna. Han har ju faktiskt sovit 7½ sammanhängande EN gång och 5 timmar nån gång, så han kan.

Annars har han nu (äntligen) kommit in i den där blyga fasen, visst den är jobbig, men de ska ju ha den. Förut har han ju hoppat från famn till famn utan reaktion. Nu kan han sitta o leka med nåt på golvet så reagerar han tvärt ifall jag lämnar honom, trots att han sitter med ryggen till, han har stenkoll -mamma ska vara nära! Han fick kraftigt lipanfall då Töppe kom över ikväll, men efter några minuter så dög hans famn oxå. Så nu går jag och bär på 11 kilo de stunder man är ensam hemma med honom. Försöker hålla mig hemifrån, för i vagnen går d ju bra, sen så har jag ju säkert kort på Krokens, där får jag inte ens hålla honom i famnen. Om inte Cikadas vidarekopplade telefon råkar ringa förståss, för då måste Camilla svara...

Jeff 11 månader

IDAG. Jag kom ihåg det!

Grattis gosse!


Äter mjuka mogna Strömma-päronbitar.


Leker med Dublo. Lajbans.

Jeff är jätteduktig.

Han går med stöd
-säger pappa, ibland
-vinkar
-äter plockbitar själv
-tycker det är jättekul då han sträcker handen efter fjärrkontrollen och man säger nej nej, eller aj aj. Testa testa.
-somnar jättefint om kvällarna, själv (sover dock som en kratta)
-han kan dansa

Kommer int på mer nu, för vi fick besök.

Småkusiner

Tror faktiskt inte jag publicerat bild på kusin Sandras knodd Chillie. Men här sitter de båda två småkusinerna mitt i en shoppingpaus. Det var inte så att jag sa "cheese" eller nåt för att de skulle skratta. Kom mer lite tuppliknande läte från min mun för att få deras deggliga läppar att vika sig.


Huset

Idag kom takstolarna!


Även om de bara står på marken än, men de ska upp nu!

Stackars Bianco

Bianco har tagit en bock med jumbohorn idag då hon varit i skogen med moffa o jagat. Pappa hörde hur hon gnällde till några gånger under sin jacktsession. Han tänkte att det är hennes rygg som krånglar igen, men hon jagade på. Ikväll gnällde hon till några gånger när Jeff var där o röjde på henne, så senare upptäckte pappa att hennes ena tumklo var helt avbruten, så han måsta rycka bort den och där blev ett hål och det blödde massor. Stackarn. Men tur att det inte var nån annan klo, som hon går på, detta påverkar ju inte hennes gång.

Man vet ju själv hur det känns bara genom att få en sticka under nageln, hur ska int d där känna. Hoppas Nela är snäll med henne nu.

BRIO eller EMMALJUNGA

Ska byta till en smidigare sittvagn åt Jeff så småningom. Jag har dock fått en konkurrent till min tänkta BRIO Race, som jag var inne på tidigare. Sandra köpte en EMMALJUNGA Scooter åt Chillie och hon var så nöjd.

Är det någon som har erfarenhet av båda?
Vilken är bäst?


BRIO Race 

EMMALJUNGA Scooter
                                                                                     

Jag har inte varit och känt och jämfört dem med varann. En skillnad jag läste snabbt på nätet är att Brion har 5 cm längre ligglägel. Sandra sa att Emmaljungan är stadigare än Brion. Annars verkar dom rätt lika. Emmaljungan är nån tia dyrare.

Babysim

Men på tal om babysim så hitta jag en bild på Jeff då han är med babysims-Mikaela i bassängen.

Plask!


Nu åkte Lejonkunen på, måst kast mig i sängen.

Trött trött trött

Kan han aldrig börja sova som folk?

Asså jag blir faktiskt trött på denna kombination av nattjobb, nattvak och dagsjobb. Imorse kom Chrille hem kvart i nio, efter åter en pissnatt fick jag gå och lägga mig och han gick ut  på en promenad med Jeff, Li sov fortfarande då hon igår fick nån akut feberattack. Jag sov från 9 till 10.45, men skulle nog kunnat sova till klockan ett. Chrilles tur att sova.

Lade ut Jeff i vagnen, och lade mig på soffan yr som en tromb. Li var nu vaken och hade mundiarré så att få ens en blund var näst intill omöljigt. Alltså inget babysim idag med öroninflammation på den ene och feber på den andre.

Jag vet att det låter nötigt, men jag har inget annat att skriva om då jag går i en zymbios av en massa Zzz:etan. Lättirriterad och orkeslös orkar man heller inte göra något när man väl är hemma. Konstigt nog går jag på som en robot då jag är innanför Zeipels fyra väggar. Men det är oxå bara där. Sen går luften ur mig. Jag skulle kunna sova ett helt år!

Ensam

Jeff for med kusin Malin lite efter 10.
Li for just med Chrille på jobb.
Jag ska precis bege mig iväg på jobb.

Ska bara lyssna på tystnaden här hemma. Kan inte få nog av den  =)

Dillen - I love

Sömnlös. Trots att Chrille jobbade natt och Jeff vaknat 7 ggr mellan kl. 00 och 07 så gick arbetsdagen bra. Svor och bet ihop bara hela natten, tryckte in öronpropparna riktigt långt och drog täcket över huvudet mellan 07.15 och 07.45, då han gnällde var femte minut. Sen steg man upp med ett leende och bytte skitlass. Bytte av mannen 08.50 i dörren och cyklade iväg i regnet.

På Dillen kom det 4 pallar leksaker så egentligen hade jag inte ens tid att gå och äta lunch, men äta bör man. Och jag hade egentligen inte heller tid att åka hem redan kl. fem, men Chrille skulle åter igen på jobb, och föräldramöte väntade kl. 18, så det var bara att lämna stackars Lena med berget med leksaker. När jag kom hem möttes jag av glada, mammasjuka barn (varav den minsta var fortfarande iklädd pyjamas. Hur kan man inte se skillnad på pyjamas och vanliga kläder? Om det ändå skulle varit en NY sprojlans jamsare som han aldrig sett förut, men ne-he, garv). Avnjöt mina supergoda pannbiffar som stod framdukade och skrek på mig. Och iväg till dagis på föräldramöte. Där fick vi pyssla och åt 2 äppelkakor, 2 åländska päron och 1 äpple och fortfarande hungrig!

På föräldramötet vart jag jätte sur/ledsen/upprörd där då det var några som öste skit över ett dagisbarn, som är lite överaktivt. Föräldrarna till det omtalade barnet var inte där. De sa bl.a, "jaa VI pratar hemma med VÅR son om att man inte får slåss, och han förstår, varför pratar inte de med SITT barn?" Int fan kan man jämföra en tyst, tillbakadragen mus, med en framåt, vild tamråtta och tro att de ska funka likadant. Pappan, som hade tagit med sonen på föräldramötet (även mamman var med) tyckte han skulle klämma ur sig nåt käckt och drog med ett leende "jag tror jag har en bra fråga! Var ÄR föräldrarna ikväll?"

-Pappan jobbar och mamman fick inte barnvakt, sa en av tanterna.
-Jag var också på jobb, men kom hit direkt, svarade pappan.
-Joo, men den här pappan jobbar i skärgården, fick han till svar och vart äntligen tyst.

Stämningen vart stel, och vi gick snabbt över till att göra bollar av garn. Av bollarna ska de sen göra en lång larv, jag fick tävlingsfeeling och drog 4-dubbla garn så d skulle gå fortare och gjorde 2 när de andra gjorde en. Hehe.

Fan vad jag vart berörd. Men jag lovar, jag och dagistanterna försvarade den vilda tamråttan.

Slut men aktiv - tydligen

Idag har varit en sån där dag när man bara vill dra täcket över huvudet. Jag gick som en zombie till dagis med Li imorse. Det enda jag kunde tänka på var "snart ska Jeff sova, snart ska Jeff sova, snart ska Jeff sova". När jag kom hem från dagis fick han mat och sen tvinga jag honom till sömns redan 10.30, vilket han tydligen inte hade nåt emot, han hade visserligen ögonen vidöppna då jag lade honom på balkongen, men d va tyst. Självklart slängde jag mig tvärt på soffan med trasa för ögonen, kudde och mojsig filt. Somna nog tvärt, när Jeff vakna 1½ timme senare (kunde han inte dragit en 3 timmars när jag för en gångs skulle lägger mig o sova?!?!) var jag ännu mer zombiotiskt än när jag somnade, fy fan vad trött jag var, ögonen sved och jag kände mig typ sjuk. Hastigt till svägis för avlastning. Där mojsade Jeff i hennes famn och jag åt lunch och drack kaffe. Sen kändes det bättre.

Råkade ju i vanlig ordning bli där tills 19.30. Jag lagade mat medans Jeff tog ännu en tupplur, då Li såg på TV, och svägis hämtade sin filur från dagis, Chrille var inte ens där, då Cikadas Bed & Breakfast börjat idag, en del att göra (nu börjar de där nätterna igen, då han måst dit o ta emot gäster. I´m rottening.) När jag kom hem börja jag tvätta, och vet ni vad jag fick för mig sen. Herregud, dra mig baklänges, jag börja kocka 1 kg pannbiffar med köttfärs, sojabönor, morot och persilja, klockan nio. Ja så kan man göra. Nu finns det färdiga biffar för några dagar framåt, och speciellt då jag kommer hem från jobbet imorgon efter klockan fem. Dillen 9-17 alltså, hur ska jag komma upp??

En tröttsam dag blev ändå helt bra, tack vare "faster Camilla".

RSS 2.0