Lite rörliga bilder

Jeff simmar som tusan. Utan puffar hoppar han i och tar sig flera meter innan han svänger tillbaka till kanten. Vi har poolaccess och det innebär att man kliver i poolen direkt från terassen. Sen går poolen runt i bana och som en ö i mitten där man kan sola och beställa käk/dricka. Lugnt område o jättefint. Dock en bra bit till stranden, vilket ju är bra, så rör man på sig lite. Tar ca 10 min att gå. Det finns ingen trottoar, så man måste gå på vägen för att komma dit, känns inte alltid så tryggt. Men trafiken tar bra hänsyn och är vana med att man går där.







Vi har alltså fått internet att funka till rummet nu, så vi kan använda vår egen data, hatar att måsta gå iväg ti nå internetrum.


Lite beach och thaikväll



Underbart söta njutande barn. De där tygblöjorna är bra till mycket, ser ut som en liten vit arabunge.


Igår var vi till Takaten (t.hö) och hans flickvän Nok. +2 andra tjejer. De bjöd på thailändsk barbecue moo (gris). Riktigt gott.



Brudarna börja fläta Lis o mitt hår, även Jeff fick toffsar i håret som han e så stolt över.


Ungarna däckade i deras sovrum o så for vi hem vid två, Chrille for med Takaten på thailändsk karaokebar, måst ha varit kul för han steg upp nu, kl. fem.


Arrival

Semester ar semester, bilder o lite text...


Li har laxor att gora.


Fin dusch...


Bild pa osolad kropp, kommer sluteresultat sen...


Sunset swim, myys


Thailand i trygghet

Vi ar framme. Men har inte fatt internet att fungera. sa nu sitter vi pa en thaibar\restaurang mitt i natten me bekanta o dricker ol och jag surfar. Jeffen sover i vagnen (-de e traangt fick man hora nar han skulle sova, han sover ju inte normal i vagn mer)  o Li kikar pa film. Vi vart jatte jetlagged av att resa dagtid och sov bort hela ankomstdagen och till 12 dar irad. FEL FEL FEL!

Perfekt laggtid for Jeff borde vara kl 22.00 har. Da sover han till tio, Li vaknar forst av alla o borjar teckna farggranna teckningar o kikar pa film med horlurar. Jag sover garna till tio. Ni vet val att ju lagre solskyddsfaktor ni har=mindre soltid kravs. Hahah. Inge solskydd o man blir brun pa en halvtimme. Hahaha.

TILL MOMMO O MOFFA:
Nar vi blir arga pa Jeff sager han med sorgsen min "jag vill hem till mommo och moffa" gullligt.  Jag har massa bra bilder och filmklipp jag vill publicera.

Men bara man far internet att funka i var underbara hala dar vi bor. Vi bor sa fint. Med poolaccess, stort rum , vi har allt. Men inget internet vi far igang. har inte ens orkat anstranga oss. Telefonerna har vi lamnat pa rummet, SEMESTER. Men jag var in pa facebook ida. MASSOR med gratulationer fran mer eller mindre kanda. Jag ar inte den som skriver grattis pa folks facebook men folk har skrivit till mig, gulligt tycker jag. Sa manga grattis.

Snart kommer bilder. Orka interneta nar man har semester 2 veckor....puss, nu hotell dax...


Packar

O d går sådär...

Var bjudna på middag till mamma o pappap ikväll efter jobbet. Vilket ju passade helt ypperligt eftersom man har sådär lagom mycket mat hemma då man tömt inför resan. TACK D VA 1 KLASS! Vi småfirade oxå att syster fyller år idag GRATTIS SÖTA SYSTER, och att jag fyller på torsdag, grattis till mig själv. Hem vid halv nio, kasta ungarna i säng o börja irra omkring här. Nu ha ja irrat i 2 timmar och borde slutföra projekt packning så man kan duscha o krypa ner i sängen med ett stycke sexandthecity!

Imorgon bitti tar vi Rolfen över och t.o.m bilen denna gång. Den får stå på 2 veckors parkering. SKÖNT! Kommer givetvis uppdatera med varma bilder  =)  men nu ska ja packa...

Inköpsresa

Om en timme promenixar jag och Anki ner till Terminalen o hoppar på Viking till Helsingfors. Höst/vinter 2011 från bl.a Minymo, Mayoral, McBaby och Lenne. Hem med Air Åland imorgon.

Förra gången vi gjorde denna tripp hamnade vi via diskoteket innan vi krascha i kojen. INGA så pigga sen dagen efter med 8 timmars inköp. Urk. Bättre lycka denna gång med en lång nattsömn och frukostbuffé. I like.

Söndag: Helsingfors
Måndag: Jobb
Tisdag: Jobb+middag på kvällen hos mamma o pappa då bror o Mikaela kommer över fr. Sthlm.

Brukar ju packa vid midnatt kvällen innan avresa, ska försöka göra d lite tidigare den här gången, försöka. Häj.

Badbilder

Chrille fick ryggskott imorse. Så för att slippa se en sängliggande kvidande karl, så tog jag barnen med mig o simma till Mariebad ikväll. Med oss fick vi:

Ulle med barnen, Fanny, Viggo & Ebba. Sen dök även Anki & Sandra upp mitt i allt. Mycky barn. Glada barn.

Plåta ju på för fulla muggar. Fångade lite roliga bilder:


Li. Liiiite skrynklig hand.

             
T.v. Viggo med en luftbubbla i vardera näsborre. T.h. Jeffen chillar.


Hahaha, å fy fan den är e bra. Sandra & Anki njuter -inte.


Barnen ville även de leka fotograf.


Bubbelpoolen

Nu har dippen dragit en timme. Chips, dipp + Sex & the city.

Li, hon e ju unik

Idag är Chrille i Sverige och jag, som har nada framförhållning, fick ju halvt panik när jag kom på att Li har
1) simning idag
2) hon som hon skulle åka på simning med skulle åka till Kökar
3) glömt fråga barnvakt till Jeff. I vanlig ordning ordnar sig allt med goda vänner omkring sig.

Så 1) Li skippade simningen frivillligt för att 2) få komma till mammas jobb efter eftis 3) Anki o Johnny tog Jeffen med sig hem från dagis.

Li fick vägbeskrivning ner till Familia från skolan och trippade in i X: "här e jag". Glad o stolt, att hon hittade till mammas jobb utan problem. Sen travade hon iväg med en peng till Hesburger o beställde käk alldeles ensam, o gjorde bonusläxor, o lite Winx på Youtube, o lite mingel i Gallerian, lite prova kläder o vipps så vart det promenix hem. Hon var så glad att hon fick vara med mig på jobb.

Jag fick åter igen höra att jag är bästa mamman, så snäll, cool, snygg, kramig, rolig, blir inte arg så ofta, men framförallt snäll tycker hon jag är. Gulligt. Man blir ju glad då, när dottern sitter där, med tårfyllda ögon och säger "jag älskar dig så mycket, asså du e bäst, så snäll mamma, jag skulle aldrig vilja ha nån annan". Gulle gulle gull! Hon e så underbart bäst. Öppen o go, omtänksam, förståndig o hjälpsam.


Iskall vinter = kokhet sommar?

Too much av snö o kyla nu känner jag. Och då behöver man inte ens skotta parkeringe, det kommer nån grävmaskin och gör, jag tycker bara det tar ont på huden då man går ut. Stackars Bianco pallade knappt Minimarket t/r igår innan hon börja hoppa på 3 ben.

Det är så skönt att Li går själv till skolan och Chrille för Jeff VARJE morgon till dagis. Asså det är skönt för mig, som är en riktig morgonlapare. Jag har inte fört Jeff en morgon hittills. Första gången blir på torsdag, för då ska Chrille till Sverige. En lycklig gosse då det var nysnöat och ej sandat då de gick till dagis, i går med snowracern (snå:resen)




Fast om sisådär 9 dar så LOVAR jag att vara mer utomhus än inomhus -jag lovar. Och den 10  mars hoppas jag det är milt ute, att marken börjar synas o vattnet rinner i små bäckar. Det är kallt när fönstren på Sittkoffs frusit och de uppvärmda gångarna till gallerian inte kan hållas snöfritt. Det är 2 meters vallar med snö längs med vägarna och 4 meters snöhögar här och där i stan. Det är inte hälsosamt, moder jord vill ha hjälp, hon har blitt scitzofren. Vädret är lite hullerombuller. Så kom ihåg att hjälpa henne. Igår då vi gick från dagis fann Li en tom Hesburgerpåse liggandes på cykelbanan. "Ammeh! HÄRRIGUU MAMMA TITTA! Nää-ii, hur kan man bara kasta såhär, jag tänker hjälpa naturen och plocka upp den". Så tog hon med den hem. Bäst!

 


Mitt i natten inlägg

Idag har jag fått massor gjort hemma när jag vägrat kylan. Jag har varit "ledig". Men gjort 2 annonser, lagat lasagne, tvättat 4 maskiner, jobbat lite hemifrån kan man säga + hushållsarb. samtidigt. EFFEKTIV!

Det var också Chrilles o min 8 års dag idag, hoho, glöms bort. Men svägis kom ihåg oss. Vi firar ju aldrig nåt här hemma, men jag köpte ceriserosa tulpaner "till Chrille", hahaha, va vi garva.

Nu ikväll var jag och Anki o simmade till Mariebad mellan nio och tio. Skönt!

Det är fiitigt kallt ute nu. Tur att vi har kvar ull underställ o karbusar till de som trodde våren var kommen  =)  lite vinterstövlar finns kvar oxå.

Och så har vi en nattgäst. Linn sover över. Så flickan får sova åtminstone 1 tim längre än vanligt imorgon. Skönt för henne. Hoppas flickorna sköter sig imorgon bitti så man int får nå raserianfall här.

Nu snarkis.

Yyyr

Jag måste ju ha nåt feeel. Ibland kan det gå till såhär:

Höll på att plocka upp nya strumpor, strumpbyxor o tossor på en ställning som vi fått från vårt nya märke MELTON. För att få rum med de resterande tossorna på lager så måsta jag ju rensa i LILLEGULL tossornas lagerlåda och fylla på Lillegull på krokarna, för att få rum med MELTON strumporna så måste jag rensa ur socklådan. Och medans jag gjorde d så fick jag syn på simdräkterna. D börja spinna i huvve "Li behöver ny simdräkt", letade en sån. "är det nåt mer hon behöver", fann en kortärmad tunika till Thailand, "o Jeff då", fann en t-shirt o en bralla.

Likadan är jag hemma. Jag kan hålla på o städa Lis rum o kan mitt i allt sitta o virka med hennes virknålar o fina garn, eller gå med smutstvätt o börja sortera tvätt o lägga på en maskin tvätt för att sen heeelt ha glömt bort att jag höll på att städa i hennes rum, istället så kan jag sätta mig vid datan o göra nåt annat, eller sätta mig ner o äta. För höga trösklar i hjärnan tydligen.

Nu ska ja städa butiken o fara hem o laga thaimat till dr. Johnny Nordman o hans klan. Ha en trevlig lördag.


Nå nuuuuh

Yes!
4 st flygstolar bokade STOCKHOLM-PHUKET 23/2-10/3
Inget hotell bokat ännu. Men vi siktar på ordentligt poolområde med käk så man inte behöver röra sig ur fläcken på hela dagen. Kanske nåt riktigt charterhak med barnklubb, hehe. Jag tänker pressa som en blådåre från Dag1. Phuket har jag sett, många gånger om, nu behöver jag inte se annat än himlen, då jag ligger ner o njuuter i solstolen med en kall.... fan ja längtar massor. Ungarna kommer ju hoppa av glädje då de får beskedet imorgon bitti.

Night.


Vill du beställa?

jabadabado.se
Tänker beställa lite leksaker o barnrumsinredning från vår leverantör Jabadabado på måndag. Så är det något du är sugen på så säg till.

Maila [email protected] eller ring 12266, även här går det bra att göra sin beställning. Du har helgen på dig.

Du får ALLTID förmånligare pris då du förhandsbeställer, det är då "köptvång", men vi blir inte med nåt på lager, så vi kan ge ett bättre pris. Se deras produkter på hemsidan

 

Hahahah!!

Ungarna hade varit i Lis sminklåda o mådat sig fulla med makeup. De såg helt enkelt nerknarkade ut. Jag tog fram kameran och hon brast ut i ett "vänta vänta....!!" Så tog hon ut  en öl och en smirre ur kylen och sa till Jeff "Jeff se ut såhär" så visade hon nån fyllemin.


Middag och gamla bilder

Efter simningen for vi till dukat bord till mamma o pappa. Min gummor (moster) o guffar från Pargas var där, kul att ses igen. Li och Jeff fick glass efter maten, Jeff däckade kl. sju, tar på att simma. Vi andra kikade på bilder från när jag var liten som min guffar fixat till datan. Kul. Intressant var ju också att se bl.a mamma o pappa, änglarna mommo o moffa 30 år yngre. En viss likhet mellan Li och mig lär det finnas fick jag höra. Snygga kläder hade vi på oss -frotté!

På tal om frotté så får vi snart in frottékläder. På kommande är Snoffs frottéoverall och ett par frottébyxor, båda plaggen i  brunt.

Nu Solsidan, missade det på TV. Tacka vet jag internet.


Snötunnel och Mariebad

Tur att andra tar initiativ till utelek, jag är dålig på d jag. Men d va skitkul! D vart tunnel och grillplats gjort hos grannen. Svettiga och hungriga vart vi så vi grillade korv med bröd, YAMMEY! Men jag har inte tagit kort på tunneln, bara filmat, nööördit. Men här kommer kort på frusna barn som sitter o dregglar på korvarna som ligger på grillen.


Sandra, Jeff o Anki


En hungrig och frusen Li.


För att värma våra frusna själar bar det av till Mariebad. Jag kom ihåg kameran!

Stärka plåtmagen övning. Sätt-in-det-bakteriefyllda-vattnet-i-munnen-o-spruta-på-pappa-leken


e skitkul.

Jeff simmar/dyker som fan. Jag visste inte att han var påväg simmandes mot mig så jag gick bortåt med ryggen mot honom, plötslgt vänder jag mig om, där kommer han efter"simmandes" i panik, o flåsar hostandes med kallsupar "mamma, du får inga gå bort!", gulle lilla. Det är ju inte så att han säger till när han hoppar i eller får för sig att dyka till en, det gäller att hålla koll. Men jag trodde han var med Chrille o Chrille trodde jag hade sett att han skulle simma till mig. 5-6 meter drar han iväg utan problem, sen kan han göra ett snabbt stopp o fara vidare, eller bara ligga o flyta. Ska lägga upp nya filmklipp så får ni se hur duktig han är.


Lina, Natalie o Nick var där.


O vissa är snygga även under vattnet. Helt sjukt snygg bild.

CHIPS+DIPP+SEX & THE CITY S3E02 -->  = SANT


Hos Loikas igår

Linas kusin Anna Karlsson lagade gudomligt god mat lamm- choritzo kokt i rödvin, fy fan va gott! Li och Natalie kommer bra överens och man hör lite för lite av dem bortsett från dessa ilskratt och fniss då de gör bus. Smög in på toan där det fnissades och där satt dom, den enda på toaletten o bajsa och den andra med byxorna i knävecken. Skiitkul. Sen hoppa de i jacuzzin o bastun, drog in pulka o en massa is i badrummet, de var borta säkert 1 timme.


She must have got it from her father.


Jeff var med flickorna en stund.


Nick, den söta lilla spjuvern, ville bli plåtad o sen se på sig själv. Sen kröp han upp i soffan med Chrille.

Jeff vart trött o gick o lade sig i Linas o Johans säng, Li och Natalie kröp ner tillsammans i Natalies säng o däcka, Lina och jag tog oss en öl till, Chrille och Johan såg på nån B film. vid ett for vi hem, jag halskade utanför Loikas o håva 4 st ALLT-I-ALLO-BAGS rakt i näsan, samma vurpa 2 GÅNGER, så nu e jag skinnflådd o blodig under näsan. lavli.

nej nu, snöjkoja hos grannen.


Söndag morgon

Barna sov länge. Klockan var lite efter halv tio när man hörde Jeffen dunsa ur sängen sin o gled in i vårt rum, Li vet jag inte när vaknade, för hon gör inget väsen av sig utan stannar på sitt rum o donar. Började morgonen med ett avsnitt Sex & the city S03E01 i sängen, härligt. Jeff o Chrille såg på "tåg krockar bil", om och om igen på Youtube innan täcket åkte av. Igår gjorde jag färdig våffelsmet o ställde in i kylen, den kom till nytta imorse tillsammans med den blåa karamellfärgen i grädden. MUMS!




Utan grädde o sylt fick våfflor ätas i soffan tillsammans med lite söndagsfilm.


Jeffen glider omkring med sin "gröna vovvo" på sin favvobil. "vovvo o jag ska på jobb nu", så rejsar han iväg

Nu ska vi till grannen  o laga snökoja med Anki & Sandra.


En helt ledig lördag

Idag har hela familjen haft rejält ledig -allihop, inga bonusbarn, alla någolunda friska och framförallt LEDIGT TILLSAMMANS. Jag sov till halv tolv (föröker sova bort min kommande flunssa som ligger o lurar). Sen promenixade vi ner till Hesburger för lördagslunch (frunch för mig). Ungarna äter alltid kycklingfilébitar me gurkmajonäsdipp + pommes med cola, Chrille som är i deffningsperiod för tillfället satsade på en sallad och jag en varm tortilla med cocis. In en sväng via Familia o dämpade Anki-abstinensen. Via Hasses Ur&Guld o köpte ett sånt där magnetarmband, som lär ska va bra. Chrille som kallar allt sånt där HOKUS POKUS, fick sig ett gott skratt, medans jag tyckte det även var ett snyggt armband, för 27 EURO även om det inte "fyller sin funktion" så är det ju ändå snyggt på armen:


Såna här magnetsmycken sägs kunna förbättra/bota bl.a migrän, magproblem och sätter fart på blodcirkulationen.

Vi har en sjujävla snö/ishög här utanför oss som plogbilen skuffat ihop. Den e ju givetvis lajbans -även för vuxna  =)  den har det klättrats i idag. Mamman tog bara kort och gick sedan in o bytte sängkläder, satte igång en maskin tvätt och snurrade ihop lite våffelsmet ifall man sku bli sugen.


Nu bär det av till Solberget, Loikas sku duka fram mat -igen.


REA REA REA REA REA

-25% PÅ HELA KÖPET PÅ FAMILIA

Det gäller även på reapris. Allt, precis allt i hela butiken, välj vad du vill, hur mycket du vill och hur många gånger du vill.

Gäller torsdag-lördag.

Välkommen!

Denna dag

Jeffen är nu frisk igen, han har ju varit hemma 3 dgr från dagis i stegring?!?! Li for till skolan efter 1½ dag hemma. Så idag är jag ledig OCH barnfri. En kombination jag inte minns när jag var senast...och vad ska man göra dårå? Jo om 10 minuter ska ja luncha med Susanna som jag inte träffat sen SEPTEMBER!!! Vart tog tiden vägen?

Så ska jag o titta på möbler med Chrille, hämta ut min mobiltelefon som varit på lagning,som legat på Datatelefon sedan mitten på december, försöka glida in till Familia om tiden ger med sig.

Vädret ute är grått grått grått. Jag vill ha sol sol sol.


Li hitta sin sminkbox



"Jag vill va leopard"

Thailandsurf

Drömmer mig bort till Mai Khao Beach i Phuket. Lyyyyte drömmaaa. Har nån varit där?

Nej nu tutta.

Fick ett samtal...

De ringde jobbet från Mariehamns Telefon idag och undrade ifall vi saknade "en sån där reklamskylt som man har ute".

"Jahaa, ni menar vår gatupratare", svarade jag o skratta.

Den glöms ju ta in titt som tätt. Fick lite roligt åt att den stod där borta o skrek REA upp till -50% på Familia. Haha. Den är ju tung den där, nån som orkat släpa den hela vägen. Bra reklam tycker jag  =) över Storagatan-Ålandsvägen.


Hett

Nu går det hett till. Hålla på och blanda in mina barn och kränka på det där viset. Folk säger att jag borde vara rädd. Jag blir ju aldrig rädd. Ska jag vara rädd?

Jag har ip-adresser till alla mina läsare och de som kommenterar om det skulle behövas.

Skulle vilja skriva en lång jävla ramsa nu, men jag håller mig. Ja e sur!

Sjuk, inte jag -ännu

Anki är sjuk, så nu har jag jobbat istället för henne. Men var till henne ikväll o gjorde lite deadlines. Får se om hennes nära-döden-upplevelse-flunssa biter på mig. Är det bättre att va riktigt sjuk med feber o grejer eller småsnorig o lite frossig en månad en par gånger i året? Jag kan inte minnas när jag senast låg däckad av feber, det måste varit i högga...nämen typ asså.

Jeffen var varm nu när jag var o släckte akvarielampan, får se om han får nå återfall nu, han var ju hemma nästans hela förra veckan. Li klagade på ont i musklerna. Sjukvaron i detta hushåll har varit väldigt lågt, så det är inte så konstigt ifall det är dax nu.

Idag har vi förresten fått in så jäävla fina regnoveraller från Celavi (http://www.brands4kids.dk/CeLaVi/Photo/E-Katalog-1.htm) sid 6. Svart med turkosa elefanter eller lila med cerise elefanter. Kom i stl. 100 och 110, matchande regnhandskar till. Priset minns jag inte, runt femtio, tror jag. Kan skriva imorgon. Nu natti Zzzz.


RSS 2.0