Stackars lilla Bianco

Bianco har haft det svårt den senaste tiden, har jag inte skrivit så mycket om men här gör jag en lång story kort:
*
*
I början av Juli opererades hon ju för juvertumörer som visade sig vara elakartade. De fick inte bort allt, för det fanns inte tillräkligt med hud att sy fast isåfall. Så efter tillfrisknandet och lite mer uppgödning skulle hon opereras på nytt, och då ta andra raden av juvrer och även livmodern (eftersom det är vanligt att det sprids dit). (430€)
*
1½ månad senare hade hon ny operationstid, men visade det sig att hon var skendräktig, och då kunde inte operationen göras. Hem med medicin mot det. Hon åt kuren och vart efter det jättedålig (alltså inte pga medicinen, bara en tillfällighet). (ca 70€)
*
Efter ytterligare 2 veckor var hon mycket medtagen och smal, veterinären var jätteorolig via telefon och hon anade livmodersinflammation, jag åkte ut till Smådjurskliniken så fort jag kunde och de tog henne med det samma och lade henne på dropp, då hon inte ville äta eller dricka. Jag hämtade henne senare på dagen och hon kunde då gå igen. Troligen nåt fästingburet. Hon hade då fått intravenös antibiotika och fick med sig hem antibiotika för 20 dagar, och värkmedicin mot sitt diskbråck som de såg på röntgen att var "stort". (130€)
*
För knappt 2 veckor sedan börjar hon dricka ohyggliga mängder vatten. Trodde ju det berodde på alla mediciner hon åt. Men i fredags så märkte jag hur hon började bli svag igen och duktigt avmagrad. Vi skulle avvakta under helgen och fick tid idag måndag.
*
Idag ville hon inte ens med på jobb. Hon bara vinglade och ville knappt gå. Efter jobbet åkte jag ut med henne och tog en massa prover. DIABETES. Inte helt oväntat, hade hoppats på det, och inte på nå njur- och leverskador. Så nu, efter ytterligare 138€, har hon ny specialmat, värkmedicin (mot diskbråcket), insulin som hon ska ha 2 ggr per dag, antibiotikan och regelbundna mattider. Sådär då har man 3 barn att sköta (tänkte skriva 4, men jag har slutat curla han äldsta). (138€)
*
Så nu är målet att hon ska hulla till sig lite och sedan operera bort livmodern och de resterande juvren. Det HAR HÄNT att diabetes på tikar som tagit bort livmodern, har försvunnit. Man kan ju alltid hoppas. Tänkte att jag skulle lära Li hur man ger henne insulin =D hehe
*
Här va hon inga så sugen på att sitta kan jag säga. Duktigt sur.

Nattinlägg

Har just sett på en romantisk komedi "50 first dates" och lipat lite såhär en lördagskväll. Tryckt i mig en påse ostbågar och en halvliter pommac. Nu är jag nöjd och glad, ska borsta tänderna o sova.
*
Imorgon bitti ska jag till Eckerö  på hunduställning med mammas o pappas ena tax Lina. Ska bli intressant med den odågan. En riktig vält är vad hon är. Men jag tar med mig arga blicken och lite godis så går d nog fint.
*
Imorgon är det kvalitetsrea i stan och många butiker har öppet, sånt gillar vi. Kan ju passa på att påminna om vårt favoritcafé glassbaren i stan. Som har SÅ GOD OCH BILLIG HEMLAGAD GLASS! Och den godaste cappuccinon. Personalen där är helt underbar. Ett italienskt familijeägt företag. Brukar beställa deras lasagne, som är jättegod, till Familia när man är på jobb. Det har blitt många kvällsöl där,när vi är tvugna att passera deras hak när vi lämnat Familia efter kvällsjobben.
*
Nu blir d nattningsrutinen: spikmattan, så skön och avslappnande! God natt.

Familia har flyttat

Totalt dubbelkaos råder här just nu, hahaha. Jag och Anki flyttade till f.d B.A.G.S (gamla Lolas) lilla lokal inatt. Började vid åtta igår kväll och for hem lite över fyra. Såååå slut. Vi har över hälften av alla varor kvar i gamla lokalen, men ska få lite mer organiserad kaos på det. Alla reaplagg som blev kvar, ligger huller om buller under nån plastfilm för de håller på o monterar ner taket och det dammar o råddas någe vettlöst =) tyckte aldrig att kläderna tog slut igår, så till slut så måsta vi hiva allt i en hög o trycka in det i nå hörn, hahaha.  Är det nåt ni behöver till reducerat pris, så säg kön/storlek och vilket sorts plagg så ser vi vad vi kan riva fram. Gäller ej vinterkläder.
Idag har det varit rätt mysigt och lugnt i vår lilla nya butik. Folk är häpna över att vi plötsligt är här, och inte ens haft stängt. Bra jobbat Anki & Tessa. Nu sitter man här med sömnbrist o räknar ner att klockan ska bli halv sex, så man kan gå hem o slänga sig på sängen. Chrille jobbade natt inatt, så jag måste skaffa barnvakt till natten då vi hade planer att jobba långt över midnatt. Li sov hos grannen, jag och Jeff hos mamma o pappa. Kom dit halv fem inatt, fick sömn lite över fem kanske, Jeff vaknar halv åtta, Li ringer halv nio, klockan ringde tio. Så några timmars hacksömn har man i baggaget. Så en liten tupplur kan man behöva  =)   Nu e ja trötter. O ikväll ska man hit igen och försöka organisera. Never ending work! Tur att det är kul mellan varven oxå.
Annars kan jag meddela att LOPPISEN BLEV SUCCÉ. Butiken var inte tom en gång frn 10-17, sedan var det en liten paus fram till halv sex, och så kom det några kvällsminglare. Vi slog stort försäljningsrekord sedan vi öppnade för ett år sedan och då hade vi bussit billiga priser. Folk hamstrade åt sig stora högar. Så visst minskade det lite på plaggen -skönt.
*
Såhär cool är jag inte idag:

LOPPIS på FAMILIA idag torsdag!

Vi ska tillfälligt flytta från Familia och håller på med en kraftig lagerrensning på kvalitetsbarnkläder. Imorgon har vi prisdumpning deluxe från 10-19 på utvalda varor. Kom och fynda allt från trosor och kalsonger för 1€ till 15€ bord, även kvalitetsskor slumpas bort. Vantar, mössor, tröjor, byxor, jeans, jackor. KOMSI KOMSII!

Li - min klippa

Vår "lilla" tjej är en riktig hjälpreda. Hon är faktiskt lite för hjälpande ibland. Till hennes nackdel. Hon vill så gärna mycket mer än hon hinner med och klarar av. Idag skulle jag stresslaga plättar till kvällsmål, innan jag skulle köra Li på redskapsgymnastik. Stekte i 2 pannor och hon tog hand om den ena, så duktig! Hon är en hejare på att steka upp fryst pyttipanna också. För att inte snacka om hur bra hon tar hand om sin lillebror när det kniper med barnvakt. Snart kan man nog lämna dom hemma själva o hon fixar middan o hela kittet ;)
Hon gillar skolan och är duktig och gör läxorna på eftis. Hon är så rar och omtänksam och tänker på alla i sin omgivning. Vill vara alla till lags (mammas gen?!)
*
Hon kan tycka att det är jobbigt efter en dag som denna t.ex. Först skolan 9-13. Eftis 13-16. Äta 17. Redskapsgymnastik 18-19.30. Sedan kvällsmål och i säng vid åtta/halv nie. Och så säger hon "jag har inte hunnit göra NÅNTING idag!" Ööööh...eller hur. Även där har mina kromosomer trängt in i hennes huvud och vill ha 30 timmar i dygnet istället för 24.
*
Nu tar jag natt, en lång dag imorgon...

Helgen

SKÖRDEMARKNAD...
... ja dit har barnen och Chrille varit -men inte jag! I lördags hade Familia lite lagerrensningsmingel för våra bekanta. Vi bjöd på lite vin och tilltugg. Inte trodde man att det skulle bli sådan succé. Räknade inte hur många som kom, men det var ca 20 pers och alla köpte typ 2-8 plagg (om inte mer) per skalle. Vi hade 10% på hela sortimentet och sedan hade vi en prutställning, 5, 10 och 15 euros bord. Detta hade vi i och med att vi nästa helg blir tvungna att förflytta oss till B.A.G.S (gamla Lolas) lilla lokal, för de börjar röja o riva i våran. Så vi måste minska sortimentet och är förmodligen tvugna att ha nån loppis för allmänheten också. Roligt var det, och försäljarna drack nog mer vin än besökarna och måsta sen ut o fira den goda försäljningen och hamnade på Arken, upp på styrdans också, med nån gubbe som hade käkat bussit med vitlök till middag, haha.
*
MARIEBAD
Och idag drog två krapulantiska mammor med barnen till Mariebad en par timmar. Jeff slog nya simrekord och drog iväg säkert 15 meter, eller vad kan det vara från trappan brevid jacuzzin hela vägen ut till utebassängens bortre kan? Han e så jävla duktig. Måste skaffa en undervattenskamera igen, den var ju oslagbar. Men den är helt enkelt borta!! Och innan jacuzzin avslutade vi med 2 rutschrace med simdräkten mellan skinkorna o Jeff i famnen. Sån jääävla fart. Vi stritta uppåt kanterna i sista kurvan, hahaha, roolit!
*
Sånt här kan de här små lurjusarna hålla på med en fredag kväll:

Trasselperuk med en meter hår som ska borstas samtidigt som man ser på TV. Så söta dom e.

Jag har inget att skiva om

Jag är bara trött o irriterad hela tiden. Och trött kan man vara fast man har sovit 9 timmar/natt i 1 månad, det beror inte alltid på sömnbrist. Men jag blir så arg på min ständiga trötthet. Idag stängde jag Familia 17.30, städade och räknade kassan. 17.50 bäddade jag lite åt mig på golvet och lade mig ner, satte klockan på alarm 18.20 "ifall att". Och där vaknade jag med dreggel i mungipan, så skönt. Skulle aldrig pallat komma hem 18.30 till: 1 st sovande snart 4 åring om jag inte fått den där powernapen. (Tycker det är lite zigenarfasoner att låta ungen ta en nap den tiden på kvällen, jättelätt att få han i säng vid läggdags sen då -arg igen.)
*
Varför måste det finnas MÄN på denna jord? Ja okej, annars skulle det inte bli nåra barn. Jag är så jävla trött på självupptagna EGON. LEAVE-ME-ALOOONE! (satanaaa!!!)
*
Hur många procent kvinnor startar krig o terrorattackerar t.ex. Egotrippade svin det finns. USCH!
*
Men till er (iallafall Tooja) som var intresserad av att kika på jultidningar så kan ni gå in på www.jultidningsförlaget.se. Där finns tidningen online, så kan man maila/messa mig vilken nummer man är intresserad av. Annars får vi se till att ordna en träff i mitt trötta neggo liv.
*
Nu måst ja sova, så kanske jag är lite piggare o gladare imorron, jag känner inte igen mig själv.


Tyskt besök

Robbe & Sandra med barnen har varit på ön. Härligt att ses igen.
Hahaha, skön bild.
Kolla in Robbe, ser så oskyldig ut...  =) o BAM! Så smäller han ner folk i ringen, hahaha. He´s the best. O Sandra mé, för att inte tala om mig själv. Liebe!

Som ni vet så ääälskar Jeff vatten.

Här iklädd Didriksons Boardman (kanonbra).

LI SÄLJER JULTIDNINGAR

Hej alla nära o kära!
*
Li ska sälja jultidningar i år från Jultidningsbolaget. Snälla säg till ifall ni är intresserade av att kika. Hon är helg på G och ser detta som sitt projekt. Jag kan precis se henne trava omkring i kvarteren här o charma till sig köpare. Såå...vill någon ha ett besök?

onsdag 7 september, gu va tiden går

I helgen har jag och Anki varit på FORMEX mässa.  Det var stort, mycket och långa möten. Vi hann inte spontanshoppa, utan satt med agenter för PIPPI, GEGGAMOJA och NOVA STAR, hela lördagen. Lite vin bjöd dom på för att det skulle gå lättare att beställa =) På kvällen var vi ut och dansade (och vi dansade verkligen HELA TIDEN)på ett skitcoolt ställe som heter ZIPPER. Hade googlat oss fram till att de spelar både rnb, schlager mm. De hade t.o.m ett rum där de spelade mestadels Madonna och Michael Jackson.
När vi stod i kön där utanför var det en massa massa killar, tänkte inte mer på det, men när vi kom in hångla alla killar med varandra och även bruttor hade tungorna i varandras munnar, japp det var mest homos. En gaybar hade vi hamnat på. Men fan va kul det var, dansade i 2 timmar o drack en par smirrnoff ice på flaska (tummen för hålet då man dansade bland alla gays  =)
*
Påvägen hem på Rosella måste jag ju köpa gåvor till mina barn (mutor för att man varit borta). Jeff fick ett 50 bitars pussel med Bilar 2, Li fick ett block med 350 tatureringar. Hon hade svårt att visa hur tacksam hon var, så hon upprepade "mamma hur ska jag någonsin kunna tacka dig, tack! Jag är så lycklig". Shiit, bra för dom där kommer räcka 2 år!
*
Idag har jag varit HELT LEDIG. O hängt med Helsing Heleinus på stan. Nu har jag just varit o simmat Sandra o hennes 3 barn (varav en är 2 meter lång), Lina Loikas o hennes 2 busfrön. Li var på redskapsgymnastik medans. Jeff simma flera meter igen, det tar sig. Han har nu fått de där 2 första märkena, heter d vattenvanemärket, nybörjarmärket. Inga illa för en tre åring!
*
Familia ska tillfälligt förflytta sig till B.A.G.S gamla lokal intill Wickströms Ur & guld, mindre buller o stök där, fan va d skramlar när dom bygger där i gamla Nikolaj. Nu ska jag dit o kika o packa lite. Häj.
Jeff koncentrerar sig på sitt nya pussel, som tog sisådär 30 minuter att lägga.

RSS 2.0