Stackars lilla Bianco

Bianco har haft det svårt den senaste tiden, har jag inte skrivit så mycket om men här gör jag en lång story kort:
*
*
I början av Juli opererades hon ju för juvertumörer som visade sig vara elakartade. De fick inte bort allt, för det fanns inte tillräkligt med hud att sy fast isåfall. Så efter tillfrisknandet och lite mer uppgödning skulle hon opereras på nytt, och då ta andra raden av juvrer och även livmodern (eftersom det är vanligt att det sprids dit). (430€)
*
1½ månad senare hade hon ny operationstid, men visade det sig att hon var skendräktig, och då kunde inte operationen göras. Hem med medicin mot det. Hon åt kuren och vart efter det jättedålig (alltså inte pga medicinen, bara en tillfällighet). (ca 70€)
*
Efter ytterligare 2 veckor var hon mycket medtagen och smal, veterinären var jätteorolig via telefon och hon anade livmodersinflammation, jag åkte ut till Smådjurskliniken så fort jag kunde och de tog henne med det samma och lade henne på dropp, då hon inte ville äta eller dricka. Jag hämtade henne senare på dagen och hon kunde då gå igen. Troligen nåt fästingburet. Hon hade då fått intravenös antibiotika och fick med sig hem antibiotika för 20 dagar, och värkmedicin mot sitt diskbråck som de såg på röntgen att var "stort". (130€)
*
För knappt 2 veckor sedan börjar hon dricka ohyggliga mängder vatten. Trodde ju det berodde på alla mediciner hon åt. Men i fredags så märkte jag hur hon började bli svag igen och duktigt avmagrad. Vi skulle avvakta under helgen och fick tid idag måndag.
*
Idag ville hon inte ens med på jobb. Hon bara vinglade och ville knappt gå. Efter jobbet åkte jag ut med henne och tog en massa prover. DIABETES. Inte helt oväntat, hade hoppats på det, och inte på nå njur- och leverskador. Så nu, efter ytterligare 138€, har hon ny specialmat, värkmedicin (mot diskbråcket), insulin som hon ska ha 2 ggr per dag, antibiotikan och regelbundna mattider. Sådär då har man 3 barn att sköta (tänkte skriva 4, men jag har slutat curla han äldsta). (138€)
*
Så nu är målet att hon ska hulla till sig lite och sedan operera bort livmodern och de resterande juvren. Det HAR HÄNT att diabetes på tikar som tagit bort livmodern, har försvunnit. Man kan ju alltid hoppas. Tänkte att jag skulle lära Li hur man ger henne insulin =D hehe
*
Här va hon inga så sugen på att sitta kan jag säga. Duktigt sur.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej,

jag heter Jonna och är ålänning i Lappland. Har läst din blogg ett tag, och tycker du har en skön stil! Ville ge mig tillkänna och inte bara smygläsa... :)

H Jonna

2011-10-04 @ 08:54:44
Postat av: Tessa

Hej Jonna, tack =) kul med kommentarer, speciellt positiva ;)

2011-10-04 @ 20:32:32
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0