Man har ju bara två händer

Idag har vi varit hundvakt, till Annikas 10 veckors Taxvalp Tassa. Så grymt söt, och så grymt trött. Det räckte med 10 minuters bus med Bianco så däcka hon djupt. När hon vaknade så:

promenerade vi till stan hela familjen, och Tassa orkade knappt halva vägen innan hon började lägga sig ner och sku dyna i Esplanaden, tur att vi hade Lis paraplyvagn med. Där blev hon, hon sov hela stadsturen med nedfällt ryggstöd, och man har nog aldrig fått så mycket beröm om vilken söt bebis man har i vagnen. Hon vaknade inte ens av alla som pillade på och nåssinåssade med henne, utan låg utsträckt på sida, som en människobäbis.

Det var rätt krävande med en envis vuxen tax, som drog och skällde i tron om att hon var en Rottis åt alla hundar i modell större. Och en envis valp, som Li med våld skulle hålla, som helst ville sitta mitt på övergångstället när det kom bilar. Och en envis Li som vart sur över att hon inte fick hålla BÅDE Bianco OCH Tassa mitt på torget bland alla cyklar, hundar, ungar, stånd och folksamlingar Jag kan! (säkert) Tur att Chrille var med och skuffade vagnen iallafall. Men skönast var nog pv hem när Li ville vila i vagnen och tog Tassa med sig under sufletten och myste.  Väl hemma var alla helt slut, Chrille somnade på soffan, Li slappade med en film, taxarna dvala bort i soffan, och när alla var tillfredsställda fick även jag tränga mig ner bland strävhårigt i soffan en stund.

Hon har inte gjort sönder nåt, utan har uppfört sig exemplariskt (efter att Li plockat upp alla kramdjur och annat dylikt intressant som låg över golvet). Det är nog lite som att ha en bebis. Fast dessa bebisar växer och mognar snabbare än en människobebis.

Såhär kan det se ut

Såhär kan det se ut

Den är bilden har jag fått skickad till mig. Den är tydligen tagen från Arkens scen i Januari, och jag rockar fett till Soundway! Min rockkompanjon vet jag inte vad heter, men jag minns att han och jag diggade så vi svettades.

Nu är det lugnt rockat några månader. Ladda batterierna lixom.

Ny odling

--------------------
TONÅRSHAKA
--------------------
Kände på hakan, vittu, det tar lite sjukt, och är nåt där när man trycker på ärret. Var in till Dillen, Jenny säger "det är ju en vit prick där i mitten". Nä-iii, fittan oxå! Jag som trodde den va borta. Hem, och pina med topsar i vanlig ordning, kommer inte långt förrän den exploderar och ut kommer orange sörja, på spegeln...infection?! Åter är nu ett litet sår, men jag hoppas det där ger upp snart.

-------------------
SÖMNIG TJEJ
-------------------

Äntligen är fröken trött TIDIGT. Vid middagen redan, som avnjöts på Krokens med alla möjliga ingredienser i köttfärssåsen, fittit gott, började hon klia sig i ögonen och säga att hon var trött. Vi åkte hem i tid, tog ett bad, gav henne en omgång massage, så hon höll på och somna: d e så sjööönt...20.15 var hon i säng, och 20.20 var det tunga andetag som lät från hennes lilla krypin.

Throat burn

Idag var jag med Ramona och tittade på Dicks papegoja, hon är eventuellt intresserad av att vara fostermorsa till lilla Pelle, som det inte finns alltför mycket tid över för i dagens läge. Han e så cool, när man sjunger "I loove Rock n´roll" så dansar han upp och ner, och så säger han namnam när han äter solrosfrön. Innan vi gick så börja vi hjärntvätta han med Ramona, Ramoooona, Ra-moona, han vred och vände lite på huvet och lyssnade de där minutrarna vi höll på och lät som hackiga LP-skivor. Till slut kom det Mååna! Gulleeee! Ramona måste verkligen ha lyckats genom att ha smörat och tagit med solrosfrön och gett han mycket beröm. De skulle nog bli lyckliga tillsammans.

Li var ju med, så hon och Cassandra (Kjells dotter) sprang ut och in hos Kjell. Så vi gick ju int dit en sväng. Och jag måste säga, ni känner säkert igen er. Att det är väldigt konstigt hur man bara känner sig som hemma ibland när man kommer till folk. Hur man bara skulle kunna slänga sig raklång på soffan med benen i kors och bläddra mellan TV kanalerna. Så är det hos Kjell och Pen. Så härligt. Där står dörrn alltid öppen, ingen som kommer och öppnar om man knackar, utan det är bara att öppna själv. Pen satt och käkade färska, vattninga, supergoda ärtskidor och Kjelle påbörjade ett telefonsamtal. Hej hej lixom, sitta säger Pen, som är från Thailand, och pekar på köksstolen. Inge stelt alls. Sådär ska d va, kliv på bara. Och ta gärna för dig nåt ur kylen om du är hungrig! Så är jag uppväxt och mina kompisar har ju halvt bott hos oss och i vårt kylskåp. Så hoppas jag att det blir hos oss med i framtiden. Ungar som kommer och går.

På Krokens, där är det oxå gästfrihet som gäller. Sällan endast de 5 familjemedlemmarna i hus, helst en par kompisar till varje barn. Du vet var de finns! Får man till svar om man frågar efter något. Kasta gärna upp fötterna på vardagsrumsbordet oxå, eller ta en kackpaus på toan efter maten. Det ska rulla lite damm i var knut och inga välstrukna borddukar ska hägra över borden. Fast inga bromsspår i toan och så mycket tandborstssprätt på badrumsspegeln så man ej ser sin spegelbild.

Helvete jag har fått halsbränna, not so very nice!


Ett gott mål förlänger fettet

Var och handlade till Kantarellen igår.
Omätt. Det slank ner bl.a en MEGA PUSSI chips 350 g.

Så jag har just avnjutit 1/3 av påsen och 1/4 del av vår smältost som jag pressade en klyfta vitlök i. Eller jag pressade en klyfta vitlök i varje portion "dip" som jag lagade, jag fyllde på 3 gånger. Nu är det bara 1/3 chips kvar i påsen, för den andra 1/3 åt jag upp igår kväll, med lika mycket smälostsdipp.

Vitlök är ju bra för immunförsvaret, 3 klyftor dessutom! Dessutom så är det bra för förbränningen, kan behövas lite förbränningstillskott när man trycker i sig 100 gram CHIIIPSSS.

Ni skulle bara veta hur gott det är! Har ätit det varje bastufredag i min barndom. Men nuförtiden behöver jag ingen bastu för å kunna äta d  =)

Ett gott skratt förlänger livet

Jenny (Läs Jennys blogg här) jobbar på Dillen i sommar, och d förgyller arbetsplatsen ännu mer. Samma humor som vi har, så behöver vi bara slänga ett ögonkast på varann för att börja flina. Och det räcker med några få ord för att få en skrattattack, som vi fick idag. Ett gott skratt förlänger livet, så nu lever jag nog 10 år längre, för sådär mycket har jag inte skrattat på LÄÄNGE, och jag anar, att det kommer mer i sommar. Åå va hon e roli hon där fröken Pätterssånn.

En gullig ettåring steppar stakandes sig fram på en sån där kickboard med handtag och säger:
(Vilket språk är gulligast)

-Emmy sööööj (Emmy kör)
-Amy´s dajvin (Amy is driving)
-Emi ajaa (med sån purfinsk brytning så man spyr)

Ja, det sistnämnda skedde idag, så när Jenny sa att hon har svårt att se det gulliga i små barn som pratar sån där purfinska och sedan skulle imitera den lilla finska flickan, så pissa jag ju nästan ner mig.


Utvilade efter en vakande midsommar!

Idag får fröken vara hemma från dagis. Sover man från 20.30-10.15 så är man värd en extra mamma dag. Hon ska få följa med på alla mina ärenden idag, som hon älskar, hon brukar vara som ett ljus när hon får flänga med. Det blir bl.a Mödrabesök och på UL.
 
Li: fast sen när bebisen ska ut så vill jag inte vara där, för då skriker du så högt ju när det tar så ont.

Ja, nu är det ju inte idag, det ska ske  =) 

Snor och tårar

Ramonas kille gick bort så tragiskt för en par månader sedan. Och efter att jag varit in på den fina gästboken hon gjort för honom, har jag suttit och snörvlat, gråtit mig täppt i näsan och t.o.m hulkat åt allt fint som stod där, främst Ramonas meddelanden till sin älskade Jonas.

Så hittade jag nu massa torkat snor och saltfläckar på mitt linne. Så jävla skönt att gråta av sig ibland (men varför måste man torka det på tröjan?). Jag hoppas att jag aldrig, aldrig behöver gå igenom vad Ramona gör. Det måste vara förjävligt. Och svårt har jag att bemöta henne, när hon kommer där som en solstråle, och man vet att hennes hjärta sörjer tyngre än ett ton med sten. Det är så svårt i sådana här situationer. Jag anar själv hur det skulle va, om alla bekanta man mötte skulle ge en, en värmande kram när man möts på stan, nåssinåssa lite och lägga på hundvalpsögonen som säger: "jag tycker så synd om dig" , man sku ju börja lipa på stört. Därför brukar jag försöka att bara vara som vanligt i såna situationer.

Man ska ta hand om varandra. Ååh, ska gå o pussa på sovande Li. Måsta just ringa till Chrille (som jobbar) och bara säga puss o natti.


Finn- och gravvainfo

Min "finne" eller pormask som det ju har varit på hakan tror jag att jag har opererat bort -själv. Har ju haft den där stackars sönderkrafsade hakan sen december. Varje gång huden läkt så har där stått en vit fet prick som ropar "jag vill uuut, kläm mig". Jammen visst ska du få komma ut lilla vän. Så kommer det en korv och lite blod, och varje gång har man tänkt att nu var det väl d sista. Men nähä du. Så jag fick riktigt i psyket här förra veckan och tog två topsar och klämde djupt djupt ner i roten.

Efter att jag klämt och klämt så svetten sprutade och topsarna slirade omlott så huden fläktes bort, ploppade en fet vit klump ut och kvar bestod ett svart stort hål! Huden runtomkring var ju helt söndertrasad och blodig, men det sket jag i. Jag bara njöt, det här MÅSTE vara det sista. Och det verkar faktiskt så. För det finns ingen liten knöl när man trycker på ärret och inte heller nån vit prick. Jag håller tummarna. Och om ni undrar varför jag skriver sjuttio rader om det här är det för att jag verkligen verkligen NJUUUTER av att ha opererat och övervunnit den där jävla envisa kratern som fått folk att uttrycka sig som: har du acne? Eller har du kvar den där ännu. Sluta pilla för faaan, du kan ju få cancer i den där (sure!)

I buken är det cirkus, man skulle tro att det är två eller tre därinne som strider om utrymmet, för när det är vaket därinne, då jävlar är det stepkurs på mamma mage för hela slanten! Det är ju bra, att livet verkar starkt och friskt. Så får man en till liten D.A.M.P unge som får en att känna att man lever. Kommer ihåg när Li var riktigt bebis och låg på golvet med sina jämnåriga, de andra låg lite lamslagna och tittade omkring sig, Li fäktades för kung och fosterland med både armar och ben så hon vart anfådd och flåsade högt. Gullråtta! Imorgon ska jag och Li på privat ultraljud till Frankman. För nyfikenhetens skull, det skadar inte med ett extra utlåtande från en annan läkare. Och så får ju Li se, så besviken hon vart sist när hon inte fick haka sist.

Vecka 19+3
Bukmått:
83,5 cm - Vikt: 60,5 kg

Det var ju lite dåligt med ätandet i början, man va lixom inte så sugen på allt. Men nu jävlar är det bulle i ugnen och bulle i munnen lite hela tiden. Efterrätt är gott! Och de där biskvierna på Robert´s Coffee ropar på mig varje dag, så jääävla gott när man tagit en tugga och blandar den där krämen som finns i med det där sega kexet och bara tugga och snurra runt med smeten i munnen. Mmmm. Vi får se var detta slutar, kanske jag klår mina gamla 17 gravvakilon.


Min midsommar med familjen

Att fira midsommar utan alkohol är som att äta spaghetti utan sås. Pappa hittade alkoholfri öl och vin till mig, så jag kunde känna mig delaktig när det pyste ur ölburkarna under den gassande solen på fredags eftermiddagen, medans Li åkte vattenrutsch och skrek av lycka. Vid middagsdax kunde jag hälla upp vin i mitt vinglas och vara med och skåla, det enda som hände var att jag stod på samma supernyktra nivå, medans de omkring mig började vingla mer och mer och höjde rösterna för att höras bättre. Hördes som om det var 12 pers, trots sällskapet endast bestod av mamma, pappa, Chrille, Li och jag.

Menyn:
Hemlagad potatissallad på nypotatis
Champinjon, tomat och rödlökssallad i vinägrett
Grillad oxfilé


Middagen avnjöts sent, vi steg upp från bordet vid halv åtta. Alla mätta och befullade (utom jag och Li förståss). Det är alltid mamma som går och plockar och fejar när man är hos dem på middag. Men eftersom jag var nykter och int alls kände tvång att vara med på den där Rumänska konjaken och kaffet så kunde jag lika bra hålla mig i bakgrunden och plocka undan och in i diskmaskin. Vipps så satt Ulla, Uffe och deras grannar med på konjaken i gröngräset bland chips, ostbågar, salmiakshots och pilkastning.

Rätt sent var det kräftdax, eftersom Li pratat om kräftorna i ett dygn så fick hon självklart vara uppe sent. Skulle jag vetat att hon endast behagade 3 kräftstjärtar, 2 klor och en par sug på en kräftas mage, skulle hon fått gå och lägga sig way much earlier. Men hon tyckte nog det var skitkul att vara uppe till midnatt. E du trött gumman? Ett gnälligt och argt näääää. Sovdax. Hon somnade på ungefär 30 sek.

När mamma började undra när vi egentligen skulle äta kräftor (alla bevismaterial var noggrant undanstädade, hon undersökte t.o.m brödrosten, och var säkert på att den inte hade varit ut ur skåpet och används. E d sånt här som kallas minneslucka??) och när Chrille började ge förslag på fräna uppdrag, som att sätta ugnen på fullt och se vem som vågar trycka in arslet längst, då tyckte jag att det var dax att åka hem. Med plutande mun, kisande ögon och framåtpetande axlar frågar Chrille efter RÅ JÄVLA SPRIT. Oh my god. In i bil med dig karl! Jag såg hur han hade lång blick förbi Arken när vi körde förbi. 1.30 låg han och znarkade i rätt säng.

Jag är stolt över att klarat en halvt om halvt fyllefest trots spiknykter. Men nog fan är det jobbigt att se de nära och kära bli packade runt omkring sig. Sånt ser man ju inte i vanliga fall när man själv sitter och pimplar över promillegränsen, då utmanar man gärna de där shotarna. En av familjemedlemmarna "tappade balansen" och ramlade rakt ner i hundkorgen (det var inte Li eller jag), tur var så låg ingen hund i den  =) 

Det är bara midsommar en gång i året. Och då får man va full. Skitfull! Hoppas ni alla oxå haft en trevlig midsommar. Tack mamma och pappa för en goda maten!

Jag har så gullig familj

När jag entrade hallen idag efter jobbet vid 18.15 var det så tyst. På soffan ligger en nyvaken sambo och berättar att han somnat en stund på soffan, och när han vaknade så var det oroväckande tyst, han letade nervöst, men snabbt upp lilla Li, ihopkrupen under täcket i vår säng, kramandes med Elis, i djup sömn. Hur gulligt som helst, hon har nu sovit i 1½ timme, och får sova tills hon vaknar. Det gör inget att hon är vaken till elva-tolv ikväll, för nu är det midsommarhelg. Då är det myspys och vak.

Midsommarplanerna vart att vi bjöd in oss själva till Rökkas. Vi erbjöd oss att köpa kött och kräftor. idag när jag ringde pappa var det redan inhandlat. Tipiskt dom! Jag orkar int med nå härj, och Chrille verkar inte heller nå vidare supa skallen av sig sugen. Så då är Rökkas det goda alternativet, lite vin, öl och gottigott. Ja, jag får väl se om jag hittar nå lättöl och alkoholfritt vin, för att känna mig delaktig.  När jag nog ska hinna inhandla det. Jobbar imorron 9-14. När stänger alko? Fan.

Nej nu får fröken ta och vakna, jag vill kramas med henne.

G L A D   M I D S O M M A R!

Nyheter

Jag blir att må illa.

http://www.expressen.se/nyheter/1.728891

Så lätt att bli fast

Hade slött en gång och gick in och googlade på "spel". Vidare kom jag till spel.nu och "pop & drop" (barnspel, typ åldersgräns 3. När man skjuter färgade bollar och få minst 3 så spricker dem). Ja, jag har ju spelat det där ibland vid slöa tillfällen. Och idag när jag skulle spela så säger sidan "vi har noterat att du spelar detta spel ofta, dax att registrera dig?"

Jammen fy satan, nån jävla pop&drop queen är jag ju inte, jag har inte ens 1/4 i högsta poäng mot vad high score är. Iallafall, för att vid eventuella high score höjningar få mitt namn på listan, så reggade jag mig.

Det är ju sol idag, kanske man skulle gå ut. Har även frissatid bokad och så har jag lagat lunch åt mig, Lina och Jenny. Ett litet experiment. Hoppas det är gott.

Orm orm orm

Orm

Måsta prova på hur det är att ha en orm, börjar gilla de där tjocka snörena....

Flickorna e ju så coola! De låg där i olika ställningar och älskade att ha ormen där. Annat var det med Li och mig: "mamma jag vill inga sitta här nu längre", sa hon ängsligt när våra huvuden hade börja kramats lite tätare varann....ryyys.

Mycket sömn ger friska barn

Imorse väcktes man av en viskande tös med muminpappan och Elis i famnen "mamma här", så fick jag 2 kramdjur som sälllskap, "jag går och tittar på Svampbob Fyrkant". Trött som man alltid är när man vaknar svarade jag jakande tills jag tittade på klockan 09.44!!! "Ta med en banan medans du tittar! När Svampbob är slut måste vi åka!" försökte jag ropa med mina nyvakna morgonröst. "Okej! Mmmm jag äääälskar banana".

Jag bara måsta dra mig i 10 minuter, annars blir dagen lång. Halv elva till dagis är väl inte så pjåkigt. Vi måste vara omtalade där när vi alltid kommer så sent, runt 10.00 tycker vi är lagom, så slipper man stressa och strida på morgonen, hon har inte varit på morgonsamling på hela veckan. Och hon har det verkligen lyxigt att hon nästan aldrig behöver bli väckt, förutom när man ska med nån tidig färja. Kanske det är därför hon nästan aldrig är sjuk? För att hennes lilla kropp verkligen får sova och vila som den behöver. Sömnen har stor betydelse för immunförsvaret.

Påvägen hem från dagis stod en pappa med sin 3-årige son. Han hade parkerat sittvagnen vid vägkanten i en korsning och ungen satt i, gapande av förtjusning när de tittade på Mariehamns Stads stora åkgräsklippare plöjde det vildvuxna gräset i ett nafs. Det var väl deras morgonrutiner det (eller som vissa skulle kalla det: förmiddagsrutiner).

Om tre kvart väntar jobbet, ska försöka få i mig lite frunch nudå. Vem har förresten kommit på namnet Svampbob Fyrkant? Det är nog det fulaste cartoon-namnet jag hört  =)

Tivoli rutschen

Bara man vill så kan man!

Fast hon var inte yngst i det där flera meters höga slottet. Det var en supertuff kille där, som var ett år yngre än vad hon var. Coolt.

Tivoli rutschen

Sockervadd, nej tack!

Tivoli!

17.30 på jobbet hör man en gullig bekant röst lite avsides. Det är pruttan som kommer springandes med armarna utslagna och världens största leende "mamma mamma". Mina två älsklingar besöker mig på jobbet, det uppskattar jag, det är så kul när de kommer in. De delade på en glass medans de väntade på att jag skulle sluta. Sen vart det Tivoliförslag, och varför inte. Via bussplans Rökkas och hiva i sig lite me brö först. Cyla till tivolit, tur, där hade de efterrät, popcorn. Mmm.


Li ville åka allt, ett tag hade hon t.o.m tagit mod till sig att fråga om hon fick åka de där som snurrar runt runt och man kastas hit och dit i båset, typ som tekoppen. Men hon tog sitt förnuft till fånga efter lite övertalning, och insåg att hon nog är för liten ännu. De andra "karusellerna" som är till för de yngre, åker runt i vettig fart, och upp och ner igen, alla påminner om varann.


"Mamma går den där högre än den förra?


"Ja det gör den nog".


"Jag vågar nog, men då jag vill sitta på den där elefanten som är ledsen".


Roligast tyckte hon att hoppslottet var, där man kunde klättra upp och åka rutsch ner. Lite tveksam först däruppe, men sen gick det bra nedför. Där skulle man kunnat lämnat henne, hon stortrivdes. Dit kanske man går igen. Bra underhållning för barnen, bara man slipper själv, fan va yr och illamående jag skulle bli. Jag kan gott stå brevid och äta popcorn.


Morgonrutiner

Efter att vi kom hem från semestern har vi ännu inte varit och handlat, så det finns inte mycket att hurra för i kylen. Chrille jobbar dygnet runt, så inget middagssällskap får man heller. Lika bra att äta borta. Det har blivit hos mamma och pappa, jobbet och på Koti Pizza. Frukosten står ju serverad till kl. tio på Espen, så dit slirar man ju gärna in, äter en par skrovmål och lämnar tallriken på bordet innan man ilar vidare med en mätt och glad unge till dagis. Så morgonrutinerna har sett likadana ut hela veckan:

Li stiger upp vid 9 och sätter på TV´n, som jag vaknar av. Jag drar mig en kvart. Stiger upp, morgonkramas och meddelar:

-Vill du äta på Espen eller hemma idag?

-RIIIS CRIIISP!
Ropar hon lika glatt varje morgon.

Jag vet att Rice Crispies tillhör favoriten, och det finns på Espen, hon har även inte träffat sin pappa mer än några minuter i stöten sen vi kom hem, och han finns oxå på Espen. Så lösningen på en problemfri och snabb morgon är: jag äter helst på Espen. Jag plockar fram kläder till henne och lägger på golvet framför TV´n.

-Jag tittar på TV bara 2 minuter till, sen klär jag på mig.

Efter knappt en minut har hon stängt av TV´n och börjat klä på sig: jag tänker vinna! Själv står man där i trosor o bh och hinner inte ens få på sig strumporna innan hon är klar, och glad: JAG VANN IGEN! Lovely day.
____________________________________________________________

Jag läste på Jennys blogg att hon hoppades på en underbar dag efter att startat dagen med lugn och ro, och väckt Joel med ngn trevlig tonart. Jag hoppas det funkade. Men det gör det inte alltid:

Igår började dagen perfekt, jag hann bara stänga grinden till dagiset när jag hämtade Li så började marret. Hur i helvete har man fått så nåjsig unge?! Till och från i en par timmar höll hon på. När vi åkte i bilen på Ö.Utfarten igår så måsta jag nita och svänga in mot Lilla Holmen, där åkte hon ut hasta lá vista (efter att jag bändit upp hennes låsta fingrar från taget i sin bilstol) ner på marken och jag gick in i bilen och pratade med Joel, som hade fått ont i öronen av allt skrik.

Utanför stod en snorig, hulkande tös och ryckte i dörrhandtaget "mamma...hulk hulk....ja...hulk...e...hulk...glad nuuu..." hulk hulk hulk.

Jag tänker inte skrika idag, meddelade hon glatt till Chrille imorse. Jag hoppas lika starkt som Jenny, att det blir en underbar dag  =)


Lite mer om att inte göra ett skit

1. Ja Camilla, att sitta på Espen idag räknar jag till att inte göra ett skit. För det första så var det inte med på listan, utan det dök upp plötsligt och jag tackade ja. Det fanns inte ens nåt att mangla!  Sånt som är med på listan så blir man stressad av, men inte av detta. Förresten, nu sitter jag här igen  =)  Men den här gången har jag 2 söta barn med mig. Är barnvakt åt Joel idag, så de sitter här och leker med Lego.

2. Jag har klarat av en dag utan lista! Hade lunch med Susanna, det var det enda som var ett måste idag, och det var inte alls stressande. Sen så har det dykt upp ett och annat. Såhär såg dagen ut:

-Frukost på espen
-Li till dagis (sen ankomst 10.20)
-Espens reception
-Lunch m. Susanna
-Dillen  =)  kan inte riktigt hålla mig därifrån. Tur det, för med mig hem fick jag en påse demo Duplolego
-EM (och nåjsade för fjärde gången på 3 år om att våran dyra Classig Bed inte riktigt uppfyller sitt pris, nu verkar det som om det ska hända nåt FINALLY)
-Tvättade bilen  =)
-Hämtade Li från Dagis
-Hämtade Joel från dagis
-Kotipizza på snabbmiddag
-Robert´s på efterrätt och lite spring på Dillen igen
-Espens reception. Med två sötnosar på golvet med nya legot.

En ovanligt härlig dag, det här ska jag göra oftare. Fast jag glömde bort att lägga mig och slappa, för jag har varit trött idag. Är ju ledig imorgon med, så jag ska göra den listan kort. Handla måste jag och äta lunch med sväris Runa. Ingen dum idé Susanna med att dela upp listan i 3 (dvs skita i hemmet). Oj, almanackan styr ju ens liv, kan man vara utan den?

jag blir slut på mig själv

Kom just på mig själv.
Är ledig imorgon och tvärt börja jag ju skriva att-göra-lista för morgondagen (städa, tvätta bilen, tvätta röd tvätt, handla...). V A R F Ö R? Det finns alltid grejer att skriva ner på den där listan, och när jag tänker tillbaka så har jag gjort det vart enda lediga dag jag kan minnas.

Såhär funkar min speedade hjärna:
Speed Tessa: "Vad ska jag göra imorgon"
Den där som står på min högra axel: Men TA DET LUGNT. Sätt dig i solen och läs en bok!
Speed Tessa: Va? LATA MIG menar du?

Så tänker jag. Att bara lapa är att vara slö och lat. Men jag vet ju att man måste göra det ibland. Och jag gör det aldrig. Igår var jag till mamma och pappa och hämtade Bianco. Jag såg Dans (syrrans killes) bil utanför och tänkte "Jaha, dom e här, kul, men vad gör dom här mitt på dagen?" Det visade sig, när syrran kom i bikini och Dan i shorts, de solar ju såklart! Glada och bruna hej hej! Själv tänkte jag på var mitt nästa stopp var efter Bomanssons & co. Nä, nu ska jag verkligen ta mig i kragen och njuta av sommaren, för sen är den över och jag har inte tagit vara på den.

Det kan gott och väl vara skitigt och oredigt hemma när det är fint väder ute, för då ska man ju hålla sig utomhus, kylskåpet ekar efter en veckas semester, men vad gör det, vi äter ju ändå frukost på Espen. Middag har inte behövts göras på 2 dar. Imorgon ska jag ha Joel, och då tänkte jag ta med mig honom och Li ut och äta nånstans, kanske pizza? Handla kan jag göra på torsdag, för då är det väl dax för en lista-dag igen. Bilen får bli gul igen, kanske det regnar lite till inatt så sköljs den igen.

För imorgon tänker jag försöka att inte göra ett skit!

Receptionist, ultraljud och lång att-göra-lista

Vipps sa d så satt man bakom receptionsdisken på Hotell Esplanad. Chrille gör en vrålstart och jobbar dygnet runt i recpan fredag-fredag. Han ville gärna åka och träna och röra på sig lite, så hamna jag här och Li hos mommo o moffa. Fränt om nån ringer som bara kan finska, kan d språket så himla flytande. Det är ju på tiden att jag lär mig d här lite. Röven platsar finfint i snurrstolen här, och internet finns d ju oxå. Jag vart lite sugen på att mangla dynvar som de brukar göra vid dötid, men det fanns inget att mangla...

Tidigare idag var vi på ultraljud, Korvela, den gamle grannen, sa att allt såg fint ut och att vi inte behövde oroa oss för de där thaipillren jag tryckte i mig i förkylningarnas dager i Thailand ungefär 2 dagar efter befruktning. Men han skulle ändå kolla upp innehållet i de där dunderpillren, Thailand är ju Thailand. Fast "han", som vi tror det är enligt ultraljudet, hade 4 lemmar och röjde på bra därinne, hjärnan, eller vafan d nog är de mäter, var rätt size och hjärtat pumpade och hade rätt antal klaffar. Ett år gammal, eller heter det ny? ultraljudsmaskin, så det var jätteskarpa och fina bilder vi fick se. Printade givetvis ut en, som liknar på Li i profil  =)

Det kickar på bra därinne och man känner även på utsidan hur det bonkar till. Första kicken kände jag i början på Turkietresan. Nu är allt bekräftat, nu vet man varför mensen har uteblivit och att det är en alienliknande filur därinne. Li vart så besviken när hon fick se bilden på bebisen:

"va e d?" frågade hon med konstig blick.

"Det är ju bebisen" svarade jag glatt.

Hela hennes ansikte föll samman och man såg riktigt hur besviken hon blev.

"Fick jag inte komma med?" hördes en darrig röst och så började hon gråta.

Usch, det skar i hjärtat. Men det gick fort över då jag började berätta att de trodde det var en lillebror, och vad hon tyckte att han skulle kallas.
 
"Lillebror ska han heta", nu log hon.

Nästa ultraljud är ju först i vecka 37 (v.18 nu), så jag tänkte att jag skulle gå på ett privat ultraljud till, så då får hon komma med. Hon vill verkligen vara delaktig och bryr sig så mycket om magen och bäbisen. Och så kanske man kan kolla igen på om den har snopp eller inte  =)  spelar ju egentligen ingen roll, men fan så nyfiken man är!

Det här stod på min lista idag:
Tvätta
Luncha med Annika
och hennes nya Tassa (8 veckors taxvalp) jag trodde jag skulle DÖ, va gullig!
Posten och hämta ut 2 H&M paket, mycket viktigt att hinna med.
Tvätta bilen (i biltvätt)

Och på Chrilles sittafastpåEspenbegäran:
Bomanssons & co
Ekoteket
Ålands Kontorsmaskiner
Mariehamns Kontorsmaskiner
Ålands färg och tapet

16.51 stod jag utanför Mariehamns Kontorsmaskiner, Li skulle vänta i bilen, men då skulle hon lyssna på Backstreet Boys medans jag var iväg, så jag måsta börja tracka disc och söka upp rätt låt, i samma veva kom Ramona, så medans jag petade på knapparna så försökte jag även föra en någolunda konversation med henne, hon kanske inte fatta va ja mena, iallafall så jag lämnade nog inte bilen förrän 16.53 och då återstod Färg & tapet och posten. Men jag hann! Undrade varför det stod OUTLET UTFÖRSÄLJNING AV KLÄDER på Postens dörr, men jag kom snabbt underfund med att jag kunde gå in till Posten lite mer till vänster  =)  Bilen är dock fortfarande gul, måste nog köra igenom en tvätt innan kvällen är över och så ska jag hänga den där tvätten som ligger i maskin. Sen är dagens lista fullföljd och jag nöjd!

Imorgon ska jag på jobb, längtar. Åååh, fylla på varor, det kliar redan i fingrarna. Fan va kul! Ledig ons, to, jobbar fre 9-17 och Lördag, för dem som vill veta.

Merhaba!

Nu har det varit paus jag vet. Men jag är nu trött efter en lång hemresa och en timmes skrivande i resedagboken. Så börja kika där, så återkommer jag här strax.

http://www.resedagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=37243&section=undefined

mommobälte och packning

Med råd från MVC så begav jag mig till Gullåsen och hämtade ut ett sånt där stort hudfärgat sexigt bäckenbälte, och fattar ni, jag tror det hjälper, idag har jag nog haft känningar i ryggen, men inga sura miner (förutom i morse innan jag hämtade bältet, hormonerna sprutade och jag fick psykbryt av nåt litet och börja med irriterad röst åt Chrille och Li). Men nu vill jag knappt ta det av mig, trots att det känns som om det syns stort och tydligt utanpå kläderna att jag bär ett fult, beigt mommobälte under alla kläder.

Nu har Li precis lagt sig och det är dax att sätta igång med packningen. I vanlig ordning så gör man ju det natten innan avresa. Pass och pengar har jag iallafall. Så mycket annat viktigt kan man väl inte glömma? Camilla har biljetterna så d e ju tur d.

Får se om d blir nå bloggning eller resedagbok under veckan. Kommer knappast vara så aktiv med mobilen och  mailen. Fast man vet ju aldrig, så gå in och kika bara. Men en vecka går fort, och vi borde vara hemma med näst sista turen nästa söndag.

Ha d gott. kramisar

RSS 2.0