Hemma igen

Ja då har man slirat runt på IKEA idag. Eftersom Chrille hade massa på sitt intensiva (hotellinköpslista) schema så fick jag gladeligen svansa efter som nån följeslagare och hjälpreda. "såhär fort har det aldrig gått på Ikea förut", klämde han lyckligt ur sig när vi lastat 2 kundvagnar fulla med hotell täcken och kuddar. Sen när allt "det viktiga " var fixat, så var det min tur "att gå o kika lite ".
Slutade med att inköpsbromsen försvann (skönt, så kunna jag sätta va ja ville i vagnen) tog ju inga länge innan han ringde o undra om jag kommer snart. Han stod o höll plats i kassakön.
VITTUU, trodde jj jag sku få gå o kluma o kila jag ju. Men nää.
Iallafall fick vi med oss en sak jag önskat länge: MALM sänggavel. Fanns inga i vitt, så nu ska den på lackering. Eftersom det var ett spontanköp hade vi inte måttat utrymmet i bilen. Så jag satt som ett foster i säte hela vägen från Barkarby till Kapellskär i trafikstockning. Oskönt.


Svärrjee

Imorgon fredag (läs idag för det är mitt i natten), dvs om 5 timmar åker jag och Chrille till Sverige på tumis. Lite IKEA i sånt. Naajs. Tur att chafgisen snarkar redan. Jag kan sova medans han kör.., natti


Mmm frulle

HYLA joggis med krossad nötblandning, hallon (ingen honung idag), surskorpor med mjölkfritt smör (Keiju) ost, chili och basilika. Visst bränner det skönt i käften, på läpparna o runt munnen medan man äter. Men när man sen tar en kopp varmt kaffe på då, då jävlar bööörnar d i munnen kan jag säga.


Ikväll skulle jag och Jeff till Mariebad. När jag skulle packa badväskan hittar jag barnens lördagsgodis på toan. Jag hade just ätit middag, var mätt, jag äter mycket sällan godis. Men EN HEL OÖPPNAD DAJM!! Så skrek mina ögon när dom fick syn på dajmen. Jag smygåt hela på toaletten medan jag packade. Kände mig kriminell, inte för att det var barnens godis, utan för att jag hets åt den på det där viset. Tryckte in hela biten på en gång. O fy fan va gott d va, DAJM gillar jag.


Snyggt

Efter 40 minuter på spikmattan får man lite märken. Den satt fast, nu tar d skönt
Ont.


Glad glad

Nu ligger jag här i sängen på min orangea spikmatta och vet inte vad jag ska skriva. Jo, jag har ont i huvet, tror det beror på att jag fick massage igår. Anki och jag beställde hem massör. Skicka bort ungarna så fick man ligga hemma o bli knådad, I LÖV IT! Hon kör även varma stenar och fotvård. Hon borde komma med 2 veckors mellanrum. D va såå najs o välbehövligt.

Kolla vilken hudkorv hon kavlat fram.


Funkar!!!!!

Yeeeey! Hälsningar från ajfåunen


Får barnen bestämma?

Nu kommer ett sånt här inlägg mitt i allt tystnad. Men jag vill ju skriva trots att cp-appen inga funkar.
Jag tycker så synd om barn som är förvirrade för att de får vara en av de ledande i flocken. Föräldrar ska sätta gränser, visa vem som bestämmer, vara kosekvent. Ibland totsar den vilsna ungen och säger nåt fult, börjar gråta för att den inte får den där leksaken i butiken, får utbrott för att den vill ha godis i affären (trots att denne är 7 år), vägrar pröva mössa, skor, kläder när de vuxit ur de gamla, föräldrarna tycker ibland det är pinsamt, vissa är vana och skyller på att ungen är så olydig. Och VEMS fel kan d vara.
'
Det finns 7-8 åringar som får spara läxan till 21/22 på kvällen (fattar inte). Det finns 5-6 åringar som somnar på vilan på dagis. De behöver det, för de stackrarna får vara uppe till 23 på kvällarna hemma, om inte längre, tills mamma och pappa går och sova. Och sedan ska de upp 7/8 tiden. VARFÖR?! Det resulterar i arga barn med kort temperament, vissa har svårt att hålla behärskningen och slår sina föräldrar och syskon. Vissa päron klarar av det, jag själv har för korta nerver för att låta mina barn vaka, äta dåligt och vara stora i käften. Jag skulle förmodligen aga dem. Därför lägger jag dem i tid, helst även på helgerna, men de måste ju ibland få vara uppe lite senare, och ser till att inte blodsockret far för lågt.
'
Lördagar kan vara pest och pina hos oss ibland. Chrille har hundra gånger längre nerver än vad jag har och märker inte att barnen blir annorlunda med 2 timmars mindre sömn och godis i määngder (hur fan man inte kan notera det!! Dom blir ju mer vilda än tama efter 3 bitar choklad!) På fredagar kommer Gladiatorerna, Jeffs favoritprogram, vilket slutar 22.30. Och det får han ibland titta på. Fast då det slutar halv elva, brukar han redan ha kastat in handuken, han pallar helt enkelt inte så sent.
'
Li däremot kan kämpa emot sömnen och gå omkring med rödsprängda ögon som kliar och säga att "hon fått nåt i ögonen". Suure. Jag är så stolt över våra barn. Li som är så duktig, godhjärtad, vill vara vän med alla och rättvis. När hon fått en snäpp av sömnbrist och umgåtts med fel vänner kan det komma riktigt spydiska kommentarer och en hel del "nej, jag tänker inte". Hon vill nästan alltid vara mig till lags, men då brister det, så jag vet att, iallafall på våra barn, inverkar sömnen MYCKET. Och även måltiderna, man kanske inte alltid känner att man är hungrig, men det märks (även på mig själv).
'
Ingen är perfekt, inte ens jag (hähä) men jag försöker vara konsekvent så barnen inte behöver vara vilsna.
Och här är mina ljuvliga barn, som jag får magsår av om de är skitiga runt mun, eller har smutsiga kläder. Eller ännu värre, om de dampar sig officiellt. HATE! =)

Rullskrilllor

Ungarna har fått inlines. Li hade innestående av mommo från födelsedagen. Li drar iväg i full fart och idag kom hon inrullandes till Familia utan problem. Proffs kan man säga. Jeff har övat 1 gång, man måste hålla i han, för annars far han bakåt. Övning ger färdighet. Söta är dom iallafall. Bra ställe att öva på också, Ålandsvägen =)

SATANS BLOGG APP!!!

JAG BÖRJAR TRÖTTNA DUKTIGT NU!
Hur satan ska jag få appen att funka igen?? Har inte gjort nånting, mitt i allt gick det bara inte att logga in. "försök igen" säger den bara. Man bara TRÖTTNAR på att ens försöka få igång den när inget funkar. Vet inte hur många gånger jag tagit bort appsatan från luren och laddat ner den på nytt. En miljon?!
Jag har även problem med layouten, det går inte att få radbrytning med mellanrum. När man slår returslag så blir det ändå bara ny rad, utan nytt stycke när man publicerar. SKIIIT kan man säga.
Första gången jag startar datan sen....maj? Juni kanske, näe juni var det nog. Nååågra uppdateringar som väntade. Så ni förstår att det är telefon jag använder att surfa på, inte laptopen. Kan jag inte blogga från luren, så blir det inte av. Jag vill ju. VILL VILL VILL. Men det gååår ju inga.
När jag för en gångs skull satte igång datan idag så förde jag även över alla mina bilder som jag hade i telefon. Det var 1253 objekt, dvs även filmklipp. Det gick inte bara i ett ögonblick kan jag säga, satt här tills jag fick ichias och artrosen börja värka. Men nu är telefon tom och datan lite trögare.
Ska tvätta nylle nu o sen wordfeuda lite. Imorgon jobb 10-18, lång dag. Men mycket att göra, trillar in kläder alla dar, tjuhuu.
Borde jag göra nåt åt nagellacket som jag satte dit på möhippan i början på juli? Nä, tänkte väl d.

Min älskade lampa!

Jag beställde lampan i april. Den heter UNDER THE BELL och kostade svineri. Men det var det värt! Det är en ljudabsorbent. 80 cm fläskig i diameter och gjord som lixom i ull, den hänger perfekt ovanför köksbordet, dämpar bra när man sitter där. Snart är det höst och man får kli i fingrarna igen och börjar pyssla och arbeta vidare med ljuddämpning i vårt ekade hus.
'
Jag har fortfarande inte fått det att funka blogga från mobilen. Stör mig duktigt.

RSS 2.0