Totalt träningslös

Nu har man inte tränat på över en månad, känns överallt. Slapp, ont i ryggen, flåset e totalt bortblåst. Men ska börja "sen". Ska bara supa lite i Helsinfors först, o jobba järnet, fira jul....suck för mej.

Ny stereo

Li fick en alldeles underbar stereo (som man kan lyssna från iphonen med oxå) när hon sålt jultidningar.


Backa nåra inlägg

Asså ni måst ju kolla in ungarna på discoinlägget, fan vad det svänger, kolla in deras miner, o suddiga händer.

O tro´t eller ej, barnen fick med pappa Chrille o dansa disco oxå =) Kolla:


kralli

Ingen bild

Det har blitt besvärligt här på webblogg att publicera bild i ett inlägg. Går jättesmidigt från iphonen, men långsamt o hakar ofta upp sig. Men här från datan så är det inte lika enkelt som förut, en massa omvägar SUUUGIIT! O ska man ha kursiv, fet stil eller nån annan ändring så måste man skriva d i HTML koder. Är det jag som varit o meckat nåt i inställningarna???

Idag har jag jobbat 10-18. Hade lite assitans av Ulle, som var o kollade hur kassan funkade o dyl. Så får hon hoppa in ifall det krisar. Anki är sjukskriven nu, så det är jobbeli jobba för mig som gäller.

Korkad som man är så glömmer man ju alltid ta med nå ätbart till jobbet så blodsockret faller ner på minus mellan varven o hjärnan börjar strejka. orutinerat.

Idag kom jag hem kvart i sju, ringde hem då jag promenixade hemåt o förberedde barna på att de skulle klä sig för vi skulle åka till mommo o moffa o säga hej, för mobbo Robban var där. Dit en snabbis, via apoteket, eftersom Li har nåt i ögat. Hem o isäng. Båda somnade som klubbade sälar halv nio.

Själv lade jag mig på sängen för en powernap vid nio o kvicknade till halv tio då jag fick mess av Anki. Borde man inte bara gått o lagt sig?!?! Vilken idiot man e. Nämmen siddu Lis jultidningar har kommit idag så de skulle sorteras o räknas ihop, sen så hade jag glömt Lis vinteroverall som hon ska ha på sig imorgon då de ska o skrinna från skolan, så jag måsta åka till butiken o hämta den. O via Anki efter nå lampor som jag sålt på nätet, o förde dem till butiken. Select o köpa mjölk o ost(o ostbollar), hem o koppla Lis stereo som hon fick som förtjänst från jultidningarna. Vek tvätt, dammsög en snabbis, hällde upp ostbollarna, tänkte plocka i diskmaskin, men den var full med ren disk, så jag satte fast luckan igen och lät berget i hon bestå, duschade, mojsade på mig mjukisbrallor o t-shirt, kröp ner i sängen med ostbollarna o den sista skvätten coca cola från igår. O datan i famnen förstås. Nu MÅST jag gå o borsta tänderna. Sen natti. Ögona svider. Imorgon jobb 10-18 igen, och Li har klassträff kl. 18. Hoppas Chrille tar hand om d. Helvete vad jag hatar att alla dagar o kvällar är SMETADE hela tiden. Undra int på att man måst dra sig kanon när det nalkas helg o ledigt!!! Nattiii ;)

Det är i sängen det händer

Nu har jag ätit massvis med nachochips med cheese smak, skitgoda o druckit ½ liter cola. I sängen. Nu ska jag försöka sova lite, ajfan, måst upp o borsta tänderna...inga bra. Natti

Hojsittning

"Jag passar", sa Jeff när han fick sitta på Trummans hoj igår.

Disco i Lis rum

O på ett disco är man ju alltid utan kläder o står på scen.


Lillajulsmiddag

Igår var vi och åt Lillajulsmiddag till, ja gissa vart...just d till mamma o pappa. Li hade med sig en kompis, Cassandra. God jävla mat i vanlig ordning o förståss alkohol till maten. Bilen blev där. Fick skjuts hem av Cassandras föräldrar, perfekt. Hem o natta kidzen. Myror i brallan.

Macco messade att jag sku kom på glögg, jag lydde. Sen till Kino en runda i dansa i mingla lite o via Wirrans på burgare innan jag släpade mina tunga fötter hemåt. Minns hur jag höll på o lät när jag gick i regnet, åt devilsburgarn asså, "m:ade" för mig själv då jag tog en tugga. Så god! O så sten!

Idag har jag mått som jag förtjänar. Va o spydde en sväng o sova igen. Steg upp fyra o hade fortfarande fruktansvärd huvudvärk. Li påminde mig om att jag lovat henne lite kvällsdisco, o huvet börja plötsligt dunka ännu mer OMG.

Nu blir d lite alkoholfritt en stund.


Barnaskoj i Sittkoffs imorgon

Imorgon lördag har den nya Restaurangen Havtorn ansiktsmålning och mete för barnen. Helmer Havtorn kommer i hälsar på.


Helsingfors here I come!


Bokade just världens billigaste flygbiljett M:hamn - H:fors (49€)nästa fredag, lagom till Robbes boxningsmatch lördagen 3 dec, så hoppas man på en segerkyss i ringen mellan de här två darlingarna:

*saknar*

Bjuden på käk

Var på V.I.P bjudning på Sittkoffs nya restaurang HAVTORN igår.

De bjöd på snittar o välkomstdrink, god hamburgare med pepparsås o efterrätt äppelcheesecake. Två kalla goda öl slank ner oxå. Jädrans fint ställe. Öppnar imorgon kl. 15.

Här e bild från restaurang/bar sidan.


Ny glass!

Vem gillar inte pepparkaksdeg?! Jag är inte så förtjust i själva pepparkakorna, men degen!! O nu har de lagat pepparkaksglass på Bellissimo glassbar, smakar som pepparkaksdeg, vittuu va god! Rekommenderar starkt, o jag är ingen glassmänniska.


Skuldror/nacken kaputt

Halvligger med massage kudden under mig. O jäävlar vad ont jag har! Behöver nån kraftig kunnig dom kan knåda mig mjuk.


GILLA knappen är här!

På begäran från en läsare (Petra) så har jag nu fixat (med hennes hjälp) en gilla knapp som man kan trycka på om man vill visa att man läst inlägget. Knappen kommer fram då man trycker på kommentarer. =)

Men jag vill ju gärna att man kommenterar ibland oxå, det är jättekul. Men att bara trycka på gillaknappen är ju enklare om man inte har nåt att skriva. Men jag må säga att ni är usla på att kommentera... :( nu ska jag ta natt. Znark va klockan vart mycket. Natti

Flickorna vill oxå följa med...

Chrille tänker ta Jeff med sig till Thailand men lämna mig och Li hemma. Orättvist =(

saknar!


Hoppsan

Äta med kniv o gaffel när man nyss fyllt fyra. "Jag gör som förskolebarnen" säger han stolt.

Int ens hans mamma äter så fint. Hon skär allt färdigt o slevar in som en skogshuggare med enbart gaffel.


Renskrapat

Såhär ska d se ut efter maten


Gilla 2


den här bilden är å skitcool. Bilderna är tagna från golvet då jag och Lina var lite slappa idag efter sleepover.

Gillar bilden


Han är en sån spexare Jeff.

Jobb


Tömde BAGS idag, och det var lite kartongsamling vi hamstrat på.

Solberget

Bästa Luna bjullade på hemlagad pizza. Gotti. I karlfritt. Hata män just nu!!! Natti natt.


Dygnet

Inatt sov Jeff över hos sin bästis Sandra (hos Anki). Gu va gulligt o gu så han längtat. Han har pratat o önskat sedan sist han sov där, o d va väl på försommaren.

Idag har jag jobbat hela dagen och det har faktiskt minglat folk trots byggstöket i gallerian o kaoset inne hos oss. Folk köper vinterkläder nu. Tyvärr slut i vissa storlekar trots att vi tog in massor, även slut hos själva Didriksons. Vi är jättenöjda med Didriksonsförsäljningen i år. KUL! På torsdag öppnar nya restaurangen och det blir såå jäävla naajs!

Ikväll var jag o Anki o fyra barn till Mariebad 2,5 timmar. Hade vattenkanonen o bulta lite på min sjuka skullra. Skööönt. Nu ligger jag i sängen o ska kika på Desperate Housewives.


Sööööt

En morgongullis imorse


Full dag

Vi var via Öppna förskolan innan skolbesöket idag på förmiddagen. Jag överraskade Jeff med besöket, vi har inte vart där på ca två år. Men när vi stannade utanför frågade jag var vi var. "där man sjunger bä bä vita lamm", svarade han. Sen var han konstigt nog blyg bland alla bejbisar. Men kul att väcka gamla minnen!

Sen fick Li skippa sista timmen (jompa) i skolan o följa med mig o Jeff till Lemland o hälsa på min faster på hennes jobb: daghemmet Söderhagen.

Vi fick bulle :) Li gjorde läxan, Jeff lekte med alla bilar han hitta. O sen utelek. O vid fyra blev det hemfärd o middag i magen. Snart ska jag skjutsa Li på redskapsgymnastik. Måst andas lite först.



I Lis klass

Sitter i Lis klass, har en kändis med oss. Kolla bakgrunden. Ser ni vem?


Min lediga dag

Slira isäng tidigare än vanligt igår. Dåsig efter alkoholintaget, jag är inte van att dricka bara några glas, så jag vart jättetrött.

Idag är jag ledig. Jeff blir hemma även han. Vi ska:
1) på Öppet hus till Lis skola
2) eventuellt via Öppnaförskolan påvägen dit
3) till min fasters jobb på dagis i Lemland


Biomingel

Anki o jag var bjudna på biomingel med vin o tilltugg. Sitter här nu, med en öl, ett glas rött o popcorn. Vete faen vad det ska visas för film. Nån biljakt har jag hört.


Ligger i sängen

O känner att jag fått nog av sura gubbar. Vilken jävla planet kommer dom ifrån egentligen??? Sjuuukt udda varelser.

Förutom min pappa då förstås som ringde o väckte mig 08:20 o berättade att han varit till Smådjurskliniken i Godby köpt blodsockerstickor åt Bianco. Hur snäll?! Han e bäst -på allt. Tack pappa.

Nej nu upp till dom där nere. Måst se till att få i mig nåt blodsockerhöjande fort innan jag säger nåt fult.

Hoppas på en bra dag...

Utsikten när jag drog upp rullgardinen:


Jeff


Ni missade väl inte den här solstrålen i tidningen. Hoho, man blir slut.

Vittuuuu

Så d kan gå 23:23


Just nu

Ligger jag på soffan efter att ha:

-jobbat 14-20
-lyssnat på läsläxa
-läst dinosaurieboken varning för köttätarna
-klämt pormaskar
-vikt tvätt
-glömt bort att äta middag
-dammsugit nere (igen)
-pratat med Anki i telefon
-fyfan va d e skönt att ligga här o ha app till bloggen på telefon, borde äta nåt men jag tror jag spelar lite wordfeud istället. Slutar väl med nachos o salsadipp som kvällsmål FLÄRR!


Hyra container tull Egypten - hur göra?

Är det någon som vet hur man går tillväga ifall man vill hyra två fyllda containrar till Egypten t/r?


Skruva upp hylla

Här arbetas d utav fään.


App till mobilen!!!!

Asså tack Lena TACK!!! Tack för att du berättade för mig om appen till blogg.se. Nu jäävlar ska d bloggar från mobilen!!

Ja e då glaaaa! Natti


Bara man får sova till tolv så...

Ingen krappis idag, men trött. Drog en repa till Mariebad med barnen o Anki. Jeff simmar hur långt som helst nu, skulle vara kul att mäta. Men han har ingen ro att simma i en tråkig längdbana.
Annars var dagen trögstartad med Wordfeud i soffan innan vi kom oss iväg till Mariebad. Hem o äta, och till Familia igen 19-23...skulle inte vara kul att gå igenom denna process ensam, men man har ju Anki (och ölen hähähä). Men i sinomtid ska väl vårt sortiment få rum i butiken och vi kan ha det lite redigare. Nu har vi ju dubbelt mer kläder än vi får rum med i lokalen, så det är megastökigt =( men som tur är kommer julen emot oss och det är ju då det töms rejält.
Åt just lite nachochips med salsadipp o kom fram till att jäst dipp är inte god. Fan jag höll på att spy. Det pyste i locket när jag öppnade det, men inte tänkte jag mer på att den skulle vara gammal, tills jag smaskade i mig första tuggan. FAAAAN! Tur att jag hade en oöppnad burk oxå. Så nu behöver jag inte gå o lägga mig hungrig.
Imorgon jobb 14-18. Häj.
Såhär såg det ut vid halv nio igår kväll hos mamma o pappa. I moffas famn ska man somna. Gullit.

Att d ska va så gott med öl o vin!

Igår var vi på för tidig farsdagsmiddag till mamma o pappa. Vin o öl gick d ner där. Sen for ja hem med barnen och åkte till Familia o jobbade. Där fanns en par öl i kylen som Anki o jag smakade på. Sen for vi hem till mig o forsatte jobba. Skrev lite mail, gjorde lite beställningar o drack lite öl till det.
Sen behövde vi en faktura, så vi gick hem till Anki o fortsatte att jobba där. Anki gjorde momsredovisning och jag gick igenom lite papper. Lite vin slank ner, och vipps så satt man o surfade på MMA fighter med Gina Carrano på Youtube o plötsligt var klockan halv fem. HALV FEM!!! Jag fattar inte vart tiden tog vägen. Tiden går alltid så fort. Jag hinner inte med!
Men fy fan va kul vi hade. Alltid kul med Ankichefen, bästa Anki =)

Vetedjur -värm i mikron!

Familias nyhet är dessa sötnosar. Gosedjur med vete i. Värms 90 sek i mikron och vipps så har du en varm kompis. Eller in i frysen vid febertider. 29,50 €. Har sålt massor redan och har bara typ 15-16 kvar. Helt underbara.

Nu är Jeffen 4 år

SLUUTA VÄXA!
Mitt lilla gull har blitt fyra.
"Nu får du no sluta fylla år", sa jag till honom i söndags då han fyllde.
"Varför då?" Frågade han med förvånad blick.
"För att jag vill att du ska va såhär liten o gullig, vill inte att du ska bli stor".
"Men jag VILL ju bli stor mamma..."
Gulle, han e så rar, så underbar, kramig, empatisk. Jag har sån tur att jag fick världens bästa ungar!
Duplo tågbana. En hit. Han leker med den alla dagar.
Den här fina tårtan fick han som överraskning och han bara lyste va lycka. När barnen skulle hugga in så lät det
-jag vill ha asfalt! -får man äta på Blixten? -jag vill ha bara grönt! -kan jag få mera
Tårtkonstnären heter Marianne och är så jääävla duktig ;)
Imorse påväg till dagis så trodde han jag gick brevid honom när vi skulle över N.Esplanadgatan vid Taxistation, det gjorde jag inte. Jag var lite efter o plockade upp Biancos skit. Han tittade åt sidorna, cyklade över, och upptäckte när han var mitt på, att jag ju inte var med, så han gjorde U-sväng och kom tillbaka med skräck i blicken. Jag berättade att jag vart jätteorolig, att han måste vara rädd om sin lilla kropp. Jag vill ju inte att han ska dö, jag skulle inte klara det. "Men mamma...du har ju Li då", svarade han då han cyklade funderande vidare. Krusigt.

Lis gamla 16" cykel håller på och övas in och det går riktigt bra.
Jag har aldrig kännt såhär med Li, att hon ska stanna i växten. Det är väl annorlunda när det är sista barnet. Nu får nog brorsan o syrran börja avla fram lite nya Helsingar. Vill se en tultande blöjrumpa!

Sjuk? Jag? Nee

Jag hade en kort släng av flunssa, en par dagar med huvet fullt med snor o allmänt trött. Men inge mer, nu har jag en asig slemhosta. Har sånt där segt slem som gamla människor har, borde ha spottkopp. Uäk.

Jag vet vem det är!

Har precis kommit hem från Sittkoffs STORMÖTE, där vi bl.a fick träffa på nya ägarn till Sittkoffs nya restaurang HAVTORN. ÄNTLIGEN! Säger jag bara. Nyfiken person som jag är så har jag ju grubblat och forskat, men inte fått nåt klart för mig. Kvällar som jag och Anki varit på Familia, som är närmast granne till restaurangen, har vi aldrig sett någon där. Men fick minnsann höra att någon hade måsta gömma sig i mörkret igår för att inte bli avslöjad då vi var där o sprang. Många spekulerar ju och rykten går. MEN JAG VET!! Hahaha. Och tystnadsplikt har jag ett litet tag.
Det blir nog jättebra. Fräscht, fint och modernt. Längtar.

Oooh nooo, inga sjuuuk!!!

Tessa är snorig och frusen.
Och Li hämtade jag från skolan idag, ont i magen, musklerna o "tungt att andas" var hennes symptom. Men nu ska jag ha lite frisk luft och arbetsmiljö så ger nog denna snor med sig...

RSS 2.0