Trög

En underbar vårdag med +12 på termometern här på solsidan. Och var sitter jag då? Efter att ha jobbat 9-14 och bara LÄNGTAT ut i vårsolen, fastnar man inomhus med lite tröttma i ögonen. "Jag ska bara". De där förbannade Alfons fasonerna jag har. Men jag har ju faktiskt städat balkongen lite, och då är man ju utomhus, och Chrille och Li har varit ute + till MB och simmat, så samvetet är egentligen gott, men jag känner att jag gjort det för lite. Andas solig luft.

Så nu ska jag röra ihop nån måltid, för att sen gå ut och se om Li kan lära sig cykla. Hon kan prata fraser + räkna på flera språk och nästan hela alfabetet, men siddu cykla, nä-ijj. Det är nog nån kromosom som låst in sig i skrubben. Bäst att hjälpa den ut  =)

Jag saknar mina torkade chilibits.

Två 11 åriga tjejer, med lite bohemstil + svartspacklade står och diskuterar:

A: Asså vad säger din mamma om att du klär dig sådär?
B: Jaa, int gillar hon ju d, men jag gör d ändå.
A: Jag tror inte att pappa har sett att jag målar mig såhär runt ögonen.
B: Haa han int??
A: Nja, eller han ha int sagt nåt iallafall.

Tänk efter, hur var man själv i den åldern, d va så roligt att lyssna på dem. Jaa inte många år innan Li står där och försöker finna sig själv i rosa ögonskugga eller kolat runtom. Hoppas hon väljer neutralt som sin mor, och mormor. Billigast, mindre strid om hur mycket/lite och framför allt tidssparande. Men med dagens fart i sminksvängarna tror man mer på att hon blir en Anne Sundström, som sminkar som en gud och brinner för att sätta sminkpinnen i ansiktet på folk. Eller så blir hon till slut en Tessa, som använder samma maskara i minst 5 år.

Idag har jag, på tal om annat, planterat om EN blomma, av 3. Hinner man förresten så påskgräs ännu? Tyckte det damp ner en reklampåse i postlådan för ngn vecka sedan, fast jag anar att Chrille städade bort den i storstädningen som skedde under min Borgåvistelse. I vårt allt-i-allo-skåp, alias kryddskåp blottas numera ordning och reda. Jag har städat bort MYCKE kan jag säga, sa Chrille med ett brett leende. Själv vart jag nerka och börja tvärt rota och se vad som var borta. Jag får väl köpa ny påse påskgräsfrön då. Om det inte är försent dvs.

Trodde inte Hiroshima låg i mitt sovrum

Man kommer hem, möts av en sprudlande glad tjej som konkurerar med taxen om vem som får hälsa mig mest välkommen hem. Lite diskret puffar hon bort Bianco med foten när hon dansar så fint framför mig, så glad att matte är hemma. Li blir sur när jag tar upp båda två i famnen, då e Bianco DUM! Så d slutar med att hon blir skitsur och börjar gallskrika, för att jag puttat bort henne och prioriterat den snälla och rättvisa av dem -Bianco.

Maten står på bordet och det är matdax. Magen kurrar, tänderna gnisslar för att blodsockret är lågt. Genom sovrumsväggen till köket hör man det gälla barnskriket, förbannad, så arg, "Mamma KNUFFFFFA mejjjjjj, uäääääää". Efter några minuter lugnar det ner sig och har man tur så är hon inte nerpissad av ansträngning och är bara att föra till bordet efter att ha fått ett:

-förlåt
-förlåt för vad?
-för att jag skrek


Sen är det SÅÅÅÅ kul att äta, maten går in, humöret på topp. Scitzo. Inte bara jag som har lågt blodsocker vid 17.15-tiden. Idag räckte det inte bara med ett utbrott, utan det kom fler och efter det tredje frågade hon "hur många gånger har jag skrikit nu?" Tävlar hon med nån dagispolare eller vad är det FRÅGAN om??

Mysigt är det alltid att krypa till sängs. Men oftast (si sådär 6 dgr i veckan) har en bomb exploderat i vår säng. En kramdjursbomb. De är nedbäddade allihop, i mitten av sängen, under en hög av täcken. Det är bara att le, det är så härligt att far och dotter kan leka som jämnåriga. För d kan inte jag.

Dans/Stretch

Jag har hört ett nytt ord. Och undrar nu om ni vet vad ordet Krumma betyder. Jag har hört det på både pilatesen och på Dans/stretchen jag var på idag. som var DUKTIGT kul. Ska gå VARJE onsdag.

Ja, vet ni vad ordet krumma är?

Schema v.13

På begäran av besökssugna middagsbjudare:

Måndag 12-20
Tisdag 9-17
Onsdag 9-17
Torsdag ?
Fredag 12-20
Lördag 9-14

Tränar först 20.15 den här veckan. Så det finns TVÅ hela vardagar att välja mellan. Och så va d ju länge sen vi hade helgtacos. Och så har jag en par dagar som jag gärna tar lunchsällskap (Susanna!)

Nu har jag blött, nyklippt (duktigt fräscht, fint och glansigt) hår. Ska föna till det lite, på eget vis. Och hoppa på cylen till jobbet.

På fredag flyger man till H:fors. Vidare till Borgå, Sandra "frashåret" Helsing. Ska bli fittigt kul.Pilates är jobbigt

Idag har jag varit ganska duktig.

Lämnade ju Li till dagis idag. Och där fick jag höra, inte bara av en dagistant, att Li har anpassat sig såå bra, och att hon inte är rädd för nya saker eller att ta för sig. Fick medhåll att hon tar för sig lite för mycket ibland. Och fick ett "vi måste nog säga åt henne ibland"  till svar. Skönt att man inte måste skola in henne flera veckor, och att hon inte sitter ensam i ett hörn av sandlådan och klappar med spaden på kakan. Man får gå med nerverna på helspänn ett tag ännu, men hon kommer säkert långt i livet  =)

11.30 hade jag klipptid, för håret var VERKLIGEN i dåligt skick efter Thailands salta havsvatten, sol och den där gamla rakpenten som sitter i, borde klippa page.  No way.

Mellan 11.55 och 12 hann jag springa in till posten och hämta ut TVÅ paket. Ett till mig och Li (H&M) och ett till Li (och mig) från Huuto. Det första. Och GUUU va spännande. Eftersom jag började jobba 12, så hann jag inte öppna nåt av dem. Men gissa om jag längtade tills min middagspaus, för att få slita upp och titta på kläderna! För 37,50, 1,44 kg barnkläder fick jag, nej jag menar Li:

-Ett par rosa army D&G brallor
-En röd ELLE kjol
-2 ELLE tröjor
-ELLE byxor
-ESPRIT byxor
-3 toppar och ett par brallor till.

Allt är i stl 104 och 110, så det behöver inte tryckas in i dagens garderob, som redan är rätt stinn. Ska rensa bland hennes tio jeans nån dag, så kaaanske hennes nya beggade rosa army får rum där. SÅÅ SÖTA.

Mitt PUMA linne är nu uppe i 10,50, som 4 pers strider om. Fattar inte vad de ska med den gamla trasan till. Den köptes för 4 år sen, men är i gott skick och inte alls så mycket använd. Folk är verkligen galna i kläder som inte skriker efter en på marknaden just nu. Så slipper de höra "jahaa, snygg tröja, köpte du den från H&M förra sommaren?"

Låste Dillen lite över åtta och rusade till Avancia. Där vart det ett pilatespass. Och det var verkligen ett TUFFT pilatespass, med Fanny som instruktör. Shit! Trodde jag skulle få kramp i röven.

ja d va nog 20 år sen

Nu har jag tänkt skriva om det här hur länge som helst.

Igår var jag och träna igen, hade samma smärta lilla instruktör, med samma fönade och sprayade hår, som man hade då Samantha Fox hängde på tapeten....hon har ALLTID sån frisyr, första gången vart jag lite fnissig. Men nuförtiden tycker jag bara att hon passar i det. Det är HON. Gullig, alltid glad och faktiskt stark med tanke på att hon typ e en o femti lång, väger förtti kilo, och har 80-tals frilla.

Eller det kanske är så att jag är så jävla ute, och inte vet om att det börjar bli inne igen?? Who cares. I dagens läge får man se ut hur som helst, och man är ändå inte ute. Det här årtiondet har jag väntat på länge. Hoppas det är här för att stanna. Snart har man väl tuperad och uppsprejad pannlugg som en vägg, 10 cent upp i skyn, med en bakåtkrull högst upp, . D va tider det.

Morgonpyssel med alla tusen djur.

Morgonpyssel med alla tusen djur.

Aldrig har leksaker och dylikt uppskattats så som just nu. När hon inte haft tillgång till sina grejer under 2 månader och märkt hur jävla slött det kan bli utan dem. Just nu kan hon kan sitta i timtal och bara leka...och leka. Byta aktivitet och leka vidare.

Jag blir skönt trött och avslappnad bara genom att se på henne.  Gullunge!

När tvätta jag håret sist?

Li stortrivs på dagis. Inga problem att dumpa av henne där första dagen. "mamma åk och köp galonbyxor nuuu, jag ska leeeka. Jag vill ha blue". Ny vänner verkar hon ha fått även fast man får höra:

-jag gjorde såhär mot pinnen som pojken hade i munnen, och då kom det blood.

Efter första dagen på dagis fick jag höra av dagistanternna att "det är en envis liten tjej det här".
Nähä, TYCKER ni?? Hennes far e ju int envis alls, för att inte tala om hennes mor. De måsta ljuga.

Jag har ju inte kunnat hämta henne på hela veckan då jag jobbat. Jag skulle ju vilja stanna och snacka med tanterna och få reda på ett och annat. Om det är Fröken Fräs man lämnar dit, eller Sessan Go. Jag anar att min oäkta hälft inte är så jätte engagerad i sånt där vid 16.15-tiden när magen kurrar och en skitig unge som vill upp i famnen. Och likadant blir det nästa vecka. Men jag får väl passa på att ta ett snack då jag lämnar henne istället. Ska bli intressant.

Kom på mig själv igår kväll att jag hade rätt skitigt hår. Så skitigt att jag inte riktigt kunde minnas när jag tvättade det sist. Så jag gick och lade mig med ett leende på läpparna och tänkte: mm vad skönt det ska bli att tvätta håret i morgon bitti. Och nu sitter jag här, med rastaliknande stripor hängandes längs med kinderna.

Några av de senaste

kommentarerna och diskussionerna som Li filar på för tillfället:

Påvägen hem från dagis, far och dotter:
-Pappa jag är lite sur på dig.
-Jahaa, varför d då.
-För att du har slagit mamma och mig.
-Mhmmm, var har jag slagit er då?
-I ansiktet.

Dra den där om jesus oxå. Störd unge  =)

Påvägen till dagis igår, mor och dotter:
Li kisar upp mot den klara, ljusa himlen:
-Hördö mamma, det börjar nog bli vår nu!

Sen så har hon så sjukt hemska mardrömmar där hon gråter och gnäller i sömnen:
-Hon får int ta min spadeee...

Och ofta kommer det:
-Men MAMMA varför LYSSNAR DU INT PÅ MEJJJ.

Hoppsan, var har hon fått d ifrån?

2 veckor - NÄH DU SKOJAR!

Man har varit hemma ett tag nu, känns som en vecka.

Första dagen på jobb igår, schyrre kul. Det kliade så i fringarna på mig så jag hade svårt att koncentrera mig på en sak i taget. Skulle jag t.ex gå ner till lagret och hämta några grejer, så tog det MINST en kvart, för jag måste ju städa och fixa lite därnere. Samma sak när jag skulle gå ut till lagret i Kinoteatern, så måsta jag dyka ner i en massa lådor, och se om jag hittade nåt kul som man kunde sätta fram. Stortrivs.

Har hunnit med både pump och pilates denna vecka. Idag var ALLA pass fullsatta (morr) så jag har suttit framför datorn istället. Imorgon väntar pump igen. Fy usch vilket dåligt skick jag e i, känner mig som en nybörjare. Vill ju så gärna orka lika mycket som i december, men det är bara att säga bye bye till det. I fredags när jag var på box med Jajja så trodde jag pumpen skulle stanna, och idag när jag cyklade hem i 5 km/h så fick jag sån satans mjölksyra i låren, pulsen jobbade i hundrasjutti och jag flåsade hela vägen upp för trappan och in i hallen hemma. Lite svettig på ryggen var jag oxå. Känns ju inte bättre att man har en stor korv på magen som jag ALDRIG kommer att få bort.

Men om jag tänker efter riktigt noga så kan jag nog gå och bära på en länk lördagskorv och vara i sämre skick än en som har pacemaker om jag får åka till Thailand 2 månader per år och dricka öl för under 1 euro styck (dagligen). Fast nackdelen är ju då att jag efter några resor kanske inte längre har bara EN länk korv att bära på utan ser mer ut som en Belgisk Blå...


Då var man fast

Jag har blivit beroende.

Huuto.net heter det. Sajten där jag hänger för att kolla in eventuella kap. Det är en auktionssajt, där man kan köpa och sälja allt mellan himmel och jord, på finska...bra d så man lär sig lite  =)   sitter för tillfället och klämmer på ett par adidas skor åt Li, fina beggade, har bjudit 12 euro, och ingen vill bjuda över, heheee. Sen så har jag lagt upp lite kläder till försäljning, lite sportkläder i bra märken, som jag tydligen har alldeles för mycket av. Får se om nån vill ha dem. Sen skickas det bara på posten efter att man betalat säljaren den begärda summan. Jag som måste städa, nånting värre än Katrina har varit och hälsat på här inatt, fy fan hur det ser ut. Så det kanske är bäst att jag kortsluter datorn och sätter igång och feja här. För följande dagar lär det inte bli av. Imorgon börjar jobbet.

Jobbar:
Tisdag 12-20
Onsdag 9-17
Torsdag 12-20
Fredag 12-20
Lördag 10.30-16

Sen har jag inte schema längre för tillfället. Ann-Lis på jobbet är bortrest (någon annans tur att resa nu), så jag jobbar heltid medans hon är borta 2 veckor, passar mig utmärkt då jag är något törstig på att få jobba nu. Sen ska jag fortsätta jobba åtminstone 3 dagar i veckan.

Idag är Li första ordentliga dagen på dagis. Vi måsta ju väcka henne kvart i tio då hon fortfarande låg och snarka. Vi var inte på dagiset innan halv elva, men vad gör det, första dagen lixom. Hon sprang glatt ut på gården bland alla lekande barn. Hej dååå Bianco!!! skrek hon i farten. Hämtar henne fyra. Nu ska jag sanera.


Mor och dotter

Vad hon går mig på nerverna mellan varven. Fröken Fräs asså.

Plockar man i diskmaskinen så står hon bakom mig och hänger mig i bältet, skrattar ju såklart och har skitkul. Själv sprutar svetten av frustration, när ska hon sluta?!? Mitt under de där stunderna då hon inte är i centrum slår hon till. Hon testar. På alla vis, om hon kanske kan få vara med på ett liiitet hörn. Fine! Plocka i diskmaskinen då! Nähä! D va inte lika kul. Sitter jag och skiter blir hon såå "mammy-sjuk" som hon har börjat med. Åååh, ut med dig unge!!! Hon vet ju att hon är jobbig, så hon tar inte illa vid sig, istället kan man glimta ett litet hånleende.

När jag skulle åka på box idag klämmer hon ur sig "mamma, jag vill BARA vara med dig", med ett litet flin. Då ligger Chrille (sedan 45 minuter tillbaka) i hennes säng, med hundraelva kramdjur på sig, fjorton låtsasplåster och tar låtsastempen, så sjuk. GÅ OCH LEK!!! Jag lirkar undan hennes lilla hand när jag försöker stänga innerdörren från utsidan, jag ser hur hon hånflinar och trycker emot med handen. Förbanna, jag trodde navelsträngen klipptes av för länge sen. Ska bli skönt att hon börjar dagis. Faktiskt skönt.

Jag var via Minimarket och fyndade lite efter träningen... Sista dagen vi säljer fastlagsbullar för i år, läste jag på en lapp vid kyldisken. Och jag som inte har ätit en enda! De såldes i två pack. Och man ska väl äta snabba kolhydrater efter träningen...jag följde det rådet  =) 

Jag hinner knappt sätta nyckeln i dörrhålet förrän Fröken Fräs är framme och omfamnar mig. Så glad! Så söt! Nu får hon kramas hur mycket hon vill. Och äta fastlagsbulle, fastän det inte är lördag, jag poppade glatt en påse popcorn och delade med henne framför TV´n, myspys. Om det var det dåliga samvetet som spelade, eller om jag bara hade blivit på bättre humör efter att jag slagit ur mig på Eva vet jag inte. Ju viktigare saker man utför, desto kramsjukare blir hon. Men en kram eller sju vid hemkomst är ju bara mysigt.


Full bil, inge att glädjas över

"Jag har handlat massa grejer från IKEA till hotellet", fick jag höra i tlfn igår. Jammen d va ju bra tänkte jag.

Efter båt, buss och T-bana till Skärholmen mötte Chrille oss. Med FULL bil!!! I bilen var halva baksätet nedfällt och där låg ungefär hundraelva sopkorgar och trängdes på rad bland några nya tavlor, till hotellet...just då visste jag exakt varför han vågade ta mig med till IKEA.

Nåja, vi behöver ju inte så mycket hem. Men jag lyckades trycka in en sån där jalusi till balkongen, 2 krokar, 2 pack servetter (som bara skrek "ha påskbjudning, vi vill vara på ditt bord!") och 2 pissunderlägg till Lis säng för 49 kr st, kostar väl 49 euro hemma. Nöjd vart jag, för jag hade ju fått handlat NÅT iallafall.

Fast huvudsyftet med IKEA besöket var ju faktiskt inte att handla, utan titta på kök till huset. Och vi hittade 2 fina:
Chrille fastade för ett i antikbetsat trä (som jag kan vika mig för om man hittar fint golv och passande bänkskiva till  =)  
Jag fastnade mest för ett målat antik-gräddvitt, som är mycket lättare att planera med t.ex bänkskiva i trä. Fast "trä är ju trä", har jag hört.

Fröken har nog blivit härdad och van med att sova i vagnen, så hon bad om att få gå och lägga sig lite efter halv tio igår på Ålfen. Be my guest.

Ålfen är bra, för den har internet

Ni vet, hörnsoffan längst fram i fören till höger på Ålfen, där man kan sova gott och sträcka på sig. Vi var nästan först ombord, jag rusade upp till cafeterian halvt sovande, beredd att kasta mig i soffan...men va sättän....där sitter ju redan två nuckor. Hur fan ha de kommit dit? Och varför ska DE sitta där och sticka när JAG är trött och vill lägga mig ner där?? Jaja, det är väl bara att inse, man reser inte ensam på gamla Ms Ålandsfärjan. Hoppas nya båten har MÅNGA soffor, fast då hinner man väl varken bli sjösjuk eller lägga sig och somna innan man är framme på svenska sidan. För har ni hört att den lär ska gå M.hamn-Kapellskär på under 2 timmar! Yess, vad jag ska kryssa!!!


Ungar e sköna

Är på 2 års kalas när födelsedagsbarnet får samtal från sin gudmor:


-Hej vad gör du?

-Jag ha kakka, svarar Natalie, i samma tonläge som om hon hade svarat  "jag äter tårta".


Ibland är barnets liv är så problemfritt, sålänge de får rycka grejer ur händerna på andra och säga "d e mitt", och ingen protesterar. Protesterar man så går ju jorden under för dem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------


Imorgon drar jag och Li till Stockholm och möter upp Chrille. Ska till Kungens Kurva IKEA och kika. Har aldrig varit till världens största IKEA, ska bli intressant. Förhoppningsvis är vi tillbaka redan på kvällen.

Ja just ja. DHW va d ju....


Dröm er bort

Dr?m er bort

kanske vaselin skulle hjälpa?

Då sitter man här igen då. Och krafsar bort sina bruna pigment, smörjer man sig inte tio gånger per dag, så har man psoreasis över hela kroppen. Jag går omkring och fryser, trots att jag sitter inomhus med mina fårskinnstofflor. Man vill inte gå ut, för det är så asigt väder, fast det är ju inte -20 och här får man tillaga sin egen mat, med egna favoritingredienser, man får städa dagarna i ända, tvätta 3 maskiner tvätt per dag, träffa alla sina vänner igen, och sova i sin egen mjuka, sköna säng med platta kuddar.

Borta bra men hemma bäst säger jag bara. Den som kom på det måste varit väldigt berest.

Här skolas Li in på dagis, hon har även hunnit en sväng till sin gamla park och sagt hej till sina gamla vänner. Men nu har den varit stängd denna vecka, pga personalbrist!!! (den ena är sjukskriven och den andra har feber). Så jag har INTE varit barnfri mer än 3-4 timmar det här året, det känns ju tryggt. Kanske det är därför Li och jag kliar ikapp, för att vi är allergiska mot varann för tillfället? Chrille är i Sverige, lyllans ost. Men om 2 veckor, då är det min tur! För då ska jag och hälsa på min superstörda kusin till Borgå, jag, Lina Loikas och Anna Lampén-Böwing ska röja ner deras nya lägenhet. Jabba dabba duuu, som Li brukar säga.

Har inhandlat säsong 1-3 av Desperate Housewifes i Thailand, har säsong 3 osedd, så om ni ursäktar mig.

Kram! Skönt att vara hemma igen.

RSS 2.0