Bloggpaus

Hej alla!
Tar en bloggpaus och satsar mer pa resedagboken:

http://www.resedagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=157739&userId=-1

Slanger in lite bilder nu och da.

Sandra du kan ju supa lite mera kl 5.30, asgarv. Stackare som e heelt ensam. men...var e Lina? Kan du maila mig sa jag far din adress, har inga e-mailadresser med mig.

Och ni, maila inga massmail, endast personliga tack  =)

Ses i mars har da! Kraaam

Söndag 14 januari

Igar var jag, Bitte, Hasse Laaksonen, Seppo, Tompa, David (alanningar) till vattenparken som ligger en bit bort har. Men nar vi traskat dit i typ en halvtimme, sa visade sig att det var smetat med glin dar och det var thai childrens day, alla ungar simmar gratis. Fan ,vilket jävla oljud. Faktiskt bra val av dag. D va bara att traska hemat med mat och ölstopp igen d. Det är ett vattenland med stora och små ruchkanor, sen kan man åka linbana upp till toppen av en skyskrapa där finns en restaurang. Jag sätter dock inte min fot i nån rostig linbana, den såg inte ut att vara uppdaterad under 1900-talet. Men lite vattenrutsch skulle inte sitta helt fel, får se om vi hinner. Drar ju härifrån på tisdag. Hoppsan märkte ni hur jag plötsligt hitta åäö.  

Vi har gjort upp så nu att Chrille åker till Cha-am (i taxi), jag och Li drar till Koh Samui (med flyg) och träffar Lina Andersson och Robert Karlsson. Så får han supa lite i fred, och så går vi inte varandra på nerverna. Lina är ju gravid, så jag tar det gärna i lite lugnare tempo ett tag, då är det bra att det finns befruktade människor att umgås med, haha. Det blir kanske en vecka på Samui, sen är det dax för Krabi och Oscar Vartiainens tempo. Senast då kommer Chrille att möta upp oss. Men jag tvivlar på att han vill vara där utan oss i Sa lange.

Vi är positivt överraskade av Pattaya. Har förstått att det är Thailands rövhål, men så är absolut inte fallet. På Jomtien Beach, där vi bor är det jättemysigt. Visst, det finns en nakenstrand och en bögstrand här oxå, där man kan se feta tyska/finna/svenska ja från alla länder gå hand i hand med nån thaikille. Men man behöver ju inte ligga där och sola o glo. Vi har mest hängt på hotellet som  heter Silversand Villa om dagarna. Helt fint och billigt, 2 stora pooler. Chrille kör sin dagliga promenad varje dag, jag har hakat på en gång, uups. Tänkte att kroppen skulle få lite vila från träning och chocka den med chips och öl, garv. Hörde att det varit en tågolycka i Hua Hin och människor har dött, fy fan va asigt. 

Har fått nytt thainummer: +66890030913, det gamla funkar ej. Mitt finska nummer har jag ej igång, så messa hit om ni saknar mig. PUSS


Ol, sol, bada och sova

Pattaya, Jomtien Beach

Ska inte kora pa stort nu och skriva pa resedagboken. Ar bara in en snabbis. Har e d varmt varmt varmt. En del ol gar ner. Igar sov vi mellan fem och halv nio pa kvallen, jetlag??? Sen var vi ut och slira pa en bar pa gatan har brevid till tva, Li hade sakra barnvakter medans hennes foraldrar tomde nagra flaskor ol. Hon fick grejer som tusan och var med och spelade biljard med thaiflickorna. Sen sa sov vi till 12 idag...herregud va slut man mast va.

Har traffat massa alanningar pa samma hotell, varlden ar liten. Ska fixa bilder och sa till resedagboken senare. Ville bara visa ett livstecken.

Horde att ni fatt lite sno. E int avis just nu, hehe.  Maila garna, for jag har inte mailadresser med mig.

Kramis fran en svettig

packa och rödvin

Den här fotmassageställningen är inte så pjåkig. Speciellt inte om pappan får ett stycke glas rödvin tätt intill...

mera massage

...vid niotiden ikväll började packningen.

Var i helvitte är min bikini?
Vad ska jag ta med? Virr virr virr...nåja, packningen vart lätt, det är huvudsaken. Ingen välling i år, inga blöjpackningar och armpuffar. Därav halva ryggsäcken tom. Men däremot har Li fått med sig sin nya resväska på hjul, den blir vårt handbaggage.

Chrille som har grundat gott med alkohol hela natten öppnade gladeligen en flaska rödvin ikväll. Självklart hjälpte jag honom, Eva kom över och backade int hon heller. Att packa och samtidigt sippa lite rödvin går skitbra.

Återstår att se vad vi glömt sen  =)  fast vi har iallafall kreditkort, pass och biljetterna med.

Upp klockan sju ska vi, senast, för bussen går 7.30 från bussplan till eckerö. Planet till Istanbul går 14.00 och från Istanbul till Bangkok vid 23.40.  Kanske dax att gå och lägga sig...

Vi ses snart...online här asså, eller på resedagboken. KRAAAM

Jag unnar mig lite

Fick presentkort på 2 timmars thailändsk massage i julklapp. Kommer inte lägligare tillfälle att använda den. Ringer upp, och jag får välja tid själv. 20.30? Passar fint. Yess!

Sket i pumpen, för den hade jag absolut ingen lust att gå på, har varken fyllt på nå depåer för träning idag (för en "bärlis" berlinermunk räknas inte) + att jag börjar bli lite smått irriterad på att det här ekorrhjulet som man står och slirar i här hemma.

Nej, dax för nåt annorlunda: Thaimassage. Jag hoppar på cykeln och cylar iväg till Ålandsvägen 67 i mysdress. Möts av en glad thaitjej i ett vitt ljust rum. Sawadee kaa, hälsar vi. Kastar mig på sängen och så börjar hon klämma och bända. För det är just d som det går ut på. Tryckmassage och stretchning i alla dess former, över nästan hela kroppen

(Självutlösningen på kameran var lite för snabb, så vi höll ju på att skratta ihjäl oss av stress när vi skulle knyta ihop oss och bända lite. För sådär glad tror jag inte hon såg ut under de 2 timmar massagen varade. )

Jag unnar mig lite

Rekommenderar detta till alla, speciellt till de som är i behov av närkontakt. Utdöd på kramar och beröring, så var det här som att ladda batterierna. Nu klarar jag mig nog några dagar till, och då borde (enligt mina uträkningar) surmulan ha vaknat.


5 dar kvar

Idag var sista dagen på jobbet innan vi åker. Kändes lite avbrutet då jag började med inventeringen idag, och jag kände att jag gott och väl skulle kunna springa omkring med den där scannern en par dar till. Vart så in i det, så inatt vet jag vad jag kommer att drömma.

Imorgon ska jag:
-tvätta
-på kaffe till Runa
-handla lite resepiller till Hälsokostbutiken
-köpa DVD-brännare till datorn (38 euro på Ålands kontorsmaskiner, 45 på MKAB)
-träna

Kommer säkert på nåt till där emellan så jag glömmer bort nåt av ovanstående, det är jag i ett nötskal d.

På lördag har jag lovat 3-års kalas åt Li, hon får hit en par lekkamrater på dagen och senare på eftermiddagen så skulle mamma o pappa komma via, och Runa, hon lär stanna mer än "via", pratglad som hon alltid är  =)

På fredag är det julfest på arken...kan bli kul d.

Förslag på hur man får en vuxen manlig surpuppa till en sötpuppa?
Hur fan orkar man va långsint, gud vad energikrävande d måste va...tur att man själv e perfekt  ;o)

Allt man inte dör av blir man starkare av
Kramis

Mamma-dotter kväll

1. Tömma skräpet från morsans fat
2. Finna den rejälaste räkan
3. Vrid bort huvet från stjärten
4.  Rensa bort skalet omsorgsfullt
5. Snabbt in i munnen...
6. ...så inte mamma hinner ta den!

En serie räksmakare

En riktig myskväll tillsammans:
Li tog ett bad medans jag plockade bort de "stinkande" (som Li kallar det) räkorna. Sedan följde olje massage för fröken. Oj va sjööönt sade hon med den lenaste röst, i kör med Pingus pingvinspråk på TV´n, medans jag smorde hennes torra, nästan sönderskrapade rygg.

Undras om d funkar i Thailand oxå, med massage menar jag. Man släpar med bärbara DVD´n till massagetanterna bara och trycker PLAY. Så kastar man sig på madrassen brevid och sover en timme med full massage. Det är min plan iallafall  =)

Nyår

På dåligt humör efter en sömnlös natt känner jag att nyår kommer att vara som vilken söndag som helst. Med öronproppar och stora påsar under ögonen sover jag mellan 15-18. Väl vaken åker jag med Li till mamma o pappa på middag. Får i mig en öl, som smakar rätt bra. Försöker fixa deras sjuka dator som bara stänger av sig. Li badar bastu med moffa och min gudfar Janne, som är på besök från Pargas (även moster/gummor Stina är med).

Kräftor åker fram, jag skulle vilja ha allihop. Li äter 7 st och jag suger på några klor -gott. Vid halv tio åker vi hemåt. Där ligger en sur, trött och bakfull sambo i soffan, jag tror han växt fast. Lägger Li, som somnar som en stock. Jag får myror med muntergöken, så jag grabbar en öl och drar till Anna och Jens Böwing vid halv elva. Där får jag lite champagne vid tolvsnåret och bjuds på en par öl, smakade ju inte så gott som d brukar. Kikar på alla fina raketer som skjuts där vid slemmern (de bor på Lillängen). Är hemma halv tre redan, så satans trött och är så gott som nykter. Skönt.

Mindre skönt var det att vakna med en sån satans mensvärk så jag höll på att svimma och måsta spy. Likblek i ansiktet fyllde jag min underbara, platta gummibehållare med kokhett vatten, virade en handduk om och på magen...aah, bättre iallafall, men långt ifrån smärtfritt. Gu va skönt ändå att vara lugn ett Nyår, skönt oxå att jag inte lovade bort mig på nån fest, som jag ändå inte kunnat åka till. Det gäller att vara förutseende  ;o) 

G O D * F O R T S Ä T T N I N G  * T I L L  *  E R  *  A L L A ! !
HOPPAS NI HADE ETT BRA NYÅR, OCH BRA MED SKALLEBANK NÄR NI VAKNADE

RSS 2.0