Boxing in Berlin

Boxing in Berlin

Hitta en bra bild från Berlinresan. Första parkett. Jens, Anna, Sandra, Chrille. Lina och Johan.

Jag vet att det ser ut som d sku va nån alkoholtillåten julfest i strandnäs skola,och kikar man lite längre bak på bilden så skulle man tro att man var i Turkiet...inget tyder att man sitter och kikar på en boxningsmatch på V.I.P avdelningen...i Berlin...fick inte med alla sönderslagna, platta, krokiga näsor som sprang omkring där.

Finalen är i Mars/April nån gång, då måste man nog åka igen!

Vad ska du göra på nyår?

Det där med Nyår är så överreklamerat.

Vad ska du göra på Nyår? Hör man från alla håll.
Ingen aning.

Jag har faktiskt fortfarande ingen aning. Jag blir lite irriterad på folk som är så uppstressade över vad de ska göra, vad de ska ha på sig, om de ska köpa skumpa eller ej. Närmare tio förslag har kommit, det är inte så att inget duger. Men jag fick en sån jävla dos av alkohol över julhelgen. Och så känner jag mig lite osocial. Vill helst bara krypa ihop på soffan med en massa chips o dipp med nån mysig vän, sovande barn och ha det skönt med lugn och ro efter julens hetsiga månad. Kanske nån kall öl skulle slinka ner, det är inte helt omöjligt.

Det ska bli spännande hur jag känner imorgon efter jobbet kl. 14. Möjligt att jag är helt fit for fight. Eller så stänger jag av telefon och leker kurragömma.

Men till er alla:
Gott Nytt År! (eller Grått Nytt Hår, som man brukade skrika som fjortis utanför Dixie)


We´re going to Thailand!

Nu e d bokat. 8 januari drar vi, tibax 1 mars. Ska bli så äckligt så äckligt.

Resrutten är:
Pattaya, Cha-am, Railay Beach (Krabi), Phi Phi och Phuket, Kata Beach.

Har suttit framför datan och bokat och donat sen klockan sex (5,5 timmar då asså). Få se nu om d finns nå lediga  hotell till oss, för det verkar SMETAT överallt. Gurgel för att gå o trängas med alla desperata turister, helst av allt skulle man lägga sig på en någolunda öde ö första veckan och få thaimassage dagarna i ända...hoppsan nu vakna ja visst. Nej alla destinationer blir super!

Några dagars jobb kvar, to, fre, sö, ti och onsdag. Sen har vi julfest på fredan och på måndan så sitter man på Turkish Airlines på några tusen meters höjd med destination Ataturks flyplats...

...hittade några flygbiljetter som var billigare än övriga. Det är väl nån sån där plats där man inte kan fälla ner sätet på, där flygstolen är trasig. De är ju ändå framåtlutade i 75 graders vinkel så huvet till 100% ska rasa framåt med fart så man vaknar när man väl fått knoppen i viloläge. För antingen blir det så, eller så hamnar man brevid rutan och då kan man tur nog ha jackan eller nåt som kudde, men då börjar man gapa i sömnen istället och en glansig sträng börjar krypa sig ner mot bröstet från underläppen. Sånt e attraktivt.

Kommer att forsätta bloggen, och även resedagboken, så ni blir inte lämnade helt i stöpet. Nattidax.

Hoppas det blir drag i jul!

Årets julkort

Till er som inte tillhör skaran som fick årets julkort kan njuta här.

Julen

Det blir väl ingen vit jul. Fast om man tittar riktigt noga från rätt vinkel så kan man se lite vitt skimmer på vissa isfläckar på gatorna, d e ju fint. Julhysterin på jobbet har fått mig att inte ha nån jul alls hemma. Inte en tomte, inte ens nåt som pryder fönstret i ljus. Jo, kandilabern, den e väl lite julig iallafall. Det är allt, och så fick Li en pepparkaksgubbe i plast från parken när de slutade, den ligger på nån bänk och jular till det lite här hemma.

Julklappar har jag köpt några iallafall. Li har fått klä granen hos mommo o moffa, för där skrider julefrid, röda gardiner och mattor, ljustakar och stjärnor i alla fönster, fina ljusslingor ute på huset. Va vackert! sa Li när vi kom dit i mörkret igår. Och imorgon kommer tomten. Äntligen tycker Li. För nu har det tjatats om att nissarna hör och ser allt hon gör, att det gäller att vara snäll, senaste veckan verkar hon ha tröttnat på nissarna och lagt den bestämda sidan till. Måst hon väl få göra mellan varven hon å.

Imorgon ska d jobbas några timmar, sen e man ledig 3 dar igen. Har preliminärbokat Thailandsresan, hitta en som var 6000 sek billigare än de andra vi kikat på. 8 januari och hem 1 mars. Men det går ju inte att betala med utländskt visa kort på de där svenska fitt sidorna, börjar bli lite irri. Man måste betala ett dygn efter att man bokat, och kontoret är julstängt, så man kan int ringa dit heller. Så det gäller att fånga upp den automatiskt avbokade resan varje dygn nudå fram till tisdag. Fan.

Jag längtar till mammas o pappas årligen återkommande otroligt goda julskinka, tänker äta mycky. Just nu ligger Li i sängen och övar "twinkle twinkle little star", låter roligt. Ska lära henne hela.

Så nu hoppas jag att ni alla får en riktigt God Jul. Ses i krokarna. Varm kram


Olika antal och mina planer

Antal timmar sömn den senaste veckan: I medeltal 6 per natt.

Antal arbetstimmar den senaste veckan: 59,5 (oj jävlar, det där räknade jag ut nu, det är inte så pjåkigt. För att få lite extra julkänsla i jul. Så jobbar jag 9-13 på julafton.)

Antal julklappar som jag inte skulle köpa, men köpte ändå: 14 och då är jag inte klar än. Hoppsan.

Antal matträffar med nära och kära den senaste veckan: 5 (tänk att jag t.o.m hunnit med det)

Susanna lunch, Lina lunch, Fam. Linde/Westerberg wrapdinner i söndags, Jajja dinner på Dinos, svärmor Runa, Chrille och Li  jullunch på Nautical idag

Antal maskiner tvätt den senaste veckan: 0 (det är 3 stora berg i skrubben nu. Svart, vitt och rött.)

På fredag kommer Sandra och Robbe till ön. Det känns som om man träffas oftare när hon bor borta än när hon bor hemma...  =)  helt rätt asså. Mötena blir mer intensiva då.

Och på lördag kommer broder hem från Stockholm. Han ser man bara några gånger per år, så d ska bli kul.

Julafton kan d bli julkaffe hos faster Lena i Lumparland, det är det varje år. På kvällen kommer ju tomten. Får se om man slinker in till Dinos. Det är ju tradition d.

Juldagen ska firas ute på Getaön hos Linas mamma och pappa med en massa vinglada föräldrar och icke föräldrar, ungarna lär å få kul.

Tror nyår får bli oplanerat än så länge, inga stora planer på G iallafall.

Vad ska ni göra då??

Lite smått och gott, inga kakor dock

Jaha, va d länge sen jag skrev? D ha jag iallafall fått pikar om. Men detta är fyra av orsakerna:

1. Det har varit nå krackel här på bloggsidan, så det har gått så trögt att uppdatera.

2. Jag är glömsk.
Och det är faktiskt sant.

3. Trött har jag varit oxå, och är fortfarande. Att sängen nu ligger och skriker mitt namn rör mig i ryggen. Vila sku ja ju göra i Thailand

4. Tidsbrist. Nä, jag kan inte skylla på d. För här vid datan har jag hängt varje dag efter jobbet och skulle LÄTT kunna slänga in några rader varje dag.

På jobbet händer ett och annat. Folk har förstått att det är 4 dagar kvar till jul, man ser samma kund komma in flera dagar i rad och flera gånger per dag. Fniss. Det är rätt trångt där bakom kassan, eller kassorna, för vi har ju 3 stycken. Mellan varven är vi  4-5 personer och trängs med armarna i kassan och strider om kortapparaten. Rumporna gnids mot varandras och man har snören och prislappar fast i skorna. Telefonen ringer, ingen har tid att svara, kunderna river ner grejer och ALLA vill ha paketen inslagna. Det ville däremot inte jag idag när jag var och snabbshoppade julklappar:

Vill du ha det inslaget?

Nej tack, jag packar själv,
svarade jag med ett leende (kände mig så satans nöjd o snäll)

Och därmed kände jag att jag var dagens bästa kund på både Mariehamns Bokhandel och Lekplaneten, dock ej prismässigt. Jag förstår bara inte hur folk orkar stå och köa som idioter i 10-15 minuter bara för att de ska ha sina paket inslagna. Öppnar man en snabbkassa och ropar:

Någon som INTE vill ha sina varor inslagna?

Så är det nästan ingen som svarar. De får ju papper med. Men nej, där häver de upp 4-5 varor som ska packas in, trots att de redan stått och köat en stund och bergis har lökringar i armhålorna. Den ena varan är 1x1 meter och en annan vara är så liten så den knappt går att slå in, men i papper ska d va! Själv sku man ta 4 rullar papper med, dra hem till vardagsrumsgolvet med ett leende och klippa o tejpa. Det är ju roligt för fan! Kom in en ful surgubbe idag. Jag öppnade en snabbkassa och sa med min gladaste röst:

-Tyvärr så kan jag inte slå in i den här kassan, går det bra att få papper med?

-Mhm, muttrade han. Dålig service d.

-Okej jag KAN, men då får du vänta en stund.
Så måsta jag vänta på ledig bänk. Förbannade gubbe.

-Ha en GOD JUL, log jag och fick faktiskt tillbaka ett mummel som jag tyckte lät som detsamma. Satan vilken muntergök. Tur att de flesta är glada. Sku ha borda sagt, jammen då får du köa till nån av de andra kassorna, men det är ju jul, då måste man va snäll.

K R A A A A A A A A A A A M

mycket jobb, sömnbrist men det går i 120!

1. Jag jobbar ju en del såhär inför jul.
Igår var lång dag 9-20, när klockan var 20.15 och Dillen hade stängt säger Anders "Tessa gå hem nu". Där springer jag maraton mellan lagret och butiken, trivs och har pulsen runt 200. Men det är ju då jag har som mest inspiration, när butiken är tömd på ivriga kunder och man har all tid i världen...suck säger jag åt mig själv.

2. Jag kan inte sova.
Trött och sliten efter dagens arbete kastar man sig under täcket. När man lägger sig i sängen och släcker lampan kommer hyllorna fram. Hyllor med kramdjur, med leksaker, pussel, ja allt som säljs i den där förbannade butiken. Spelar ingen roll ifall klockan är elva eller två på natten. Fan.

3. Hiroshima på södragatan 24 B 9
I dessa tider händer det inte så mycket på städfronten här hemma. Visst springer jag omkring på kokain här hemma efter jobbet, men det jag gör syns inte på ytan. Man suckar, blir uppstressad och störd för att det ser ut som första världskriget hemma. Satan va avis jag e på Chrille som verkligen KAN lägga sig ner på soffan och verkligen slappna av. Jag köpte nå receptfria sömnpiller på apoteket, dom tänker jag elda upp, hjälper  int ett skit. Sjösjukepillren postafen gör en mer trött.

4. Men plötsligt hände det!
När jag kom hem igår från min nästan 12 timmars arbetsdag, gissa vad som möter mig när jag kliver in i 75 kvadrateren....ett helt jävla städat hem, inga kläder överallt, alla pappershögar som samlas på alla bänkhörn är borta (vart han städat mina viktiga papper skiter jag i), pappers-, plast-, konserv-, och glasreturerna är tömda, likaså sopisen och komposten, rena sängkläder i både vår och Lis säng, en flicka som ropar mamma kom o pussa mig, från sin säng. Då kände jag djup tacksamhet och lycka. Det fanns inget att göra, jag MÅSTE bara lägga mig ner i soffan och läsa tidningen. Jag kände sömnen komma över mig. Tog ett snabbt varmt bad, kröp till sängs vid elva. men nog fan var jag vaken klockan 2 ändå, efter att ha fått en lång stunds "göra i håret" (som brukar innebära 100% sömn) av min kära hushållare.
TACK VÄRLDENS BÄSTA CHRILLE!

Helvetesjävlaskit =)

Vila, det kan jag göra i Thailand.

Ikväll bjuder Anders och Susanne sina anställda på Julshow på Mariepark inkl. 3 rätters supé. Hoppas jag blir så sten så jag somnar och sover lääänge.

Fittit fint med tira!

Vinnaren till vänster. Till höger vart det oavgjort.

Fittit fint med tira!

Här firas vinst!

Öl, S-bahn och boxing

Det är sällan man har sån tur att man hittar billiga flygbiljetter som matchar med första ålfen en fredag och samma sak pv hem. Det kunde inte klaffat bättre tidsmässigt, fick 30 minuter över pv hem (Mc Donalds i Norrtälje, jag och Lina dyna i bilen medans grabbarna slaffasa meny) även 30 minuter var det kvar tills incheckningen öppnade på Arlanda på ditresan. Inga förseningar förutom att flyget HÖLL PÅ att bli försenat pga min käre sambo.

Eftersom vi var 6 personer i sällskapet ville vi gärna sitta nära varann, och på lågprisbolag är det Free Seats, man får välja plats själv asså. Och då måste man köa. Inte lika lätt som när man reser med barn, då kan man bara rycka lite på axlarna när man kommer sist ombord och be snällt ifall nån kan flytta "för jag måste ju sitta brevid min dotter". Nä imorse tyckte Chrille att det var jobbigt att köa, speciellt i krappisen. Så han gick runt hörnet och drack sprit, som han så fint uttryckte sig. När vi alla har satt oss på planet och alla är ombord har inte Chrille kommit än...förbannade %#%/()%&, nåja, de väntade tills han kom tippande på tå, med promillehalten något höjd.

Ni är säkert nyfikna på hur det gick för vår 2 meters Robbe. Och japp, självklart vann han, vår hjälte, eller Sandras hjälte då. Så jävla cooolt! Ni fattar inte hur det kändes att sitta där på första parkett, V.I.P med gratis bärs och skrika sig hes, för att visa att Robert med finskt medborgarskap visst hade suportrar med sig, trots lång resväg. D va häftigt iallafall. Han fick sig en par nävar, fast d e bara snyggt med blåtira, iallafall om man har fått den i en match man vunnit. Med blå kaka och sjuk käke hakade han på öl till vårt favvohak. Där spåra d ur, inga detaljer just nu, men vi har nu konstaterat att Chrille och Johan har exakt samma klädstorlekar, på både jeans och tröja.

Fortsättning på hotellrummet, inte för alla, vissa var duktiga och gick o lade sig innan tre. Några höll på till fyra, klockan ringde 7.30, taxin gick 8. Gänget sov hela flygresan och halva bilresan. Jag kan inte sova på plan och fick äran att köra från Arlanda, så nu e jag mör. Fast ålfen dyna jag hela resan, skönt att va hemma redan halv sju. Går det såhär smidigt att ta sig till Berlin, så lär det hända igen och igen och igen. Iallafall så länge Robbe e i det tyska stallet!

GRATTIS ROBERT! Du e bäst.

En glad Li hämtade vi hos mamma och pappa, doftande av dajm och riktigt brun runt mun. Söt. Allt hade gått bra och hon sa att hon ska va där många gånger. Skönt att det är lätt att lämna bort henne. Fast självklart har vi saknat henne. Men vissa resor kan hon bara inte följa med på  =)

Berlin here we come!

Nu är det bara några dagar kvar. Berlin är målet och vi reser på fredag morgon. Hem söndag kväll. Li blir med Mommo & Moffa. Och hos Jenny & Joel en natt oxå. Pussla är bra, det är oxå Mommo, moffa o Jenny.

Vi reser med:
Lina & Johan Loikas
Kusin Sandy med svärfar
möter vi upp på hotellet.
Robbe är redan där, och förbereder sig inför sin första match i sitt nya "tyska" team (som även innehåller bl.a en ryss..)

På fredagen när vi anländer mitt på dagen, så blir det nog massa museibesök som vanligt, och lite andra sevärdheter (som skyltfönster med innehåll), kanske vi tar en löparrunda om vi hittar nåt bra ställe att springa på (annars vet jag att det där med pubrundor ger rätt bra motion), ja och så går man och lägger sig i tid, för att....ja herregud, SÄKERT. Det blir bergis öl innan man sitter på flyget som lättar svensk mark innan 12 snåret. Sten fredag och sån krappis på lördan att man måst klämma i sig nåt som smakar läsk men givetvis innehåller alkohol, kall öl brukar man kunna pina ner om det inte finns nåt annat, för att inte glömma de där litrarna med vatten som man ska bälga i sig för att inte torka ut!

Återvänder hem med ålfen på söndan och är så sliten så man tänker "det blir en nykter jul". Vilket inte heller kommer att ske.

Då var den helgen avklarad

Mycket jobb, då märker man knappt om det är vardag eller helg. Har jobbat hela helgen och lyckats klämma in oss på två middagsbjudningar. Igår var vi bjudna till Kempa och Carita i Kalmarnäs:

Sjöfågelmiddag
Vi har varit påväg dit sen vi kom hem från Thailand, tänk att vi hann i år ändå! Li var med och rajta på, gick och slagga efter att sockerruset från efterrätten lagt sig vid halv tio. Till kaffet dricker ju många cognac, men om man inte dricker d kan man ju alltid ta en salmiak...eftersom man ändå ska jobba kl 10 dagen efter. Jävla päron man e. Måste tillägga att Carita hade lagat VÄRLDENS GODASTE pepparkaksparfait. Jag åt upp halva tårtan, närmare sagt 7 portioner. SAATAN VA GOTT. Efter middan ramlar Hägge, Spille och några till in, tjena tjena. Full vart man ju i vanlig ordning, klöver oxå att blanda vitt vin, rött vin, salmiak och öl. Taxi hem, Li i pyjamas, Chrille till Dinos med gänget. Jag kom mig iväg på jobb iallafall, ha haft krappis hela dan. Chrille har ingen mobil för tillfället heller förresten.

Rådjurmiddag
hos mamma och pappa idag. Det är alltid lika gott att äta där. Oftast är det av någon konstig anledning på söndagar, och då vräker man i sig av pappas perfekt grillade möra rådjurssadel tills man får magknip. Men inte hindrar det en att raffsa åt sig av mammas supergoda äppelpaj med kokos och havre + vaniljglass.

Så lyxigt har vi haft det i helgen. Ingen middagslagning, bara att sätta sig till bords med trevligt sällskap och god mat.


En sväng till Norrtälje

Åkte 8.30 med Eckerö och var iland i Berghamn igen 18.00. Se vad man hinner på mindre än 12 timmar. Kul. Fast trött trött TRÖTT.

Trodde jag höll på att somna när blodsockret var nere på minus och Susanna styrde kosan mot Flygfyrens parkering. Mathörnan nästa! Kvickt kvickt, hungrig! Jag öste åt mig en Chrille portion av kyckling och spaghetti. Skitgott, och ville ha mer.  Det var som om någon hade klubbat mig med en slägga i huvet. Ögonen vart som cementblock, yrseln var ett faktum, det blir ingen shopping, vi tar tidiga båten hem, vi hade ändå dagens uppdrag utfört. Lika bra d. Skönt att vara hemma sju istället för tolv.  Nu är det sömn jag behöver.

Ska bara ta en en dusch, för jag e riktigt skitig. Sen e d till kojs. Och imorgon ska Li sova till tio som hon hade gjort imorse. Så e man utvilad på jobbet sen kl 13  =)

Ses.
----------------------------------
21.35:
Li kommer smygandes här från sin lilla alkov för tredje gången. Jag suckar irriterat åt henne. Hon viskar:

-ja älskar dejj

Då kan man inte va irri längre. Nu sover man sött. Sessan min.

RSS 2.0