Snö

En morgonpromenad för ett litet tag sen. Jeff käkade dåligt med frulle (nada), så vi tog med en morot då vi lämnade Li till dagiset. Vi fortsatte gå ett bra tag, men efter 45 minuter vart han grinig, så jag hala fram moroten och tyst blidde han. Den var rolig i en par hundra meter...


...så jag gjorde en liten snöboll till herremannen. Den var bättre, men räckte bara några hundra meter den med, sen va d pirr de sista hundra metrarna hem.



Jag vete faen vad det är så farligt med att äta lite snö. Palleralla tycker jag att förbjuda barnen att äta ren vit snö. -Ät hur mycket du vill! Brukar jag säga till Li då det har kommit härligt vit nysnö under natten och hon dyker ner med fejset rakt i de gnistrande små kristallerna påväg till dagis. Vad skulle det vara för farligt? Ja int får man mask iallafall, ni som tror d.

BLI GLAD - ÄT SNÖ. Haha

**

Till mina älskade läsare

Statistik





Asså jag bara ÄLSKAR er läsare. Fattar ni hur ni peppar mig till att skriva mer och mer.
Med dagligt antal läsare på ca 100-120 st och upp över 250-350 st sidvisningar per dag är på samma gång skrämmande som smickrande. Skrämmande är att många därute vet typ allt om mitt liv, men jag känner väl till ca 20% av dom som läser, hur många anonyma läsare möter inte jag på stan? De tittar kanske lite extra noga i ansiktet på vad det är för finnar jag pratar om på bloggen, som  VET att jag har menskopp och som känner till att jag somnade på Hägges avskedsfest etc.

Smickrande på samma gång är ju att jag har så många återkommande, trogna läsare som tycker om att läsa vad jag skriver. Folk gillar väl när man lämnar ut sitt liv. Det gör jag ju även muntligt. Döljer inte mycket inom mig, ut med allt bara. Som en öppen bok. Det är jag. Tjoho Tessa Helsing! Nej, jag lägger inga ut nå nakobilder på mej själv (bara på barnen), där går gränsen!


Karate

Asså jag skulle ju vilja börja träna karate. Iallafall prova på och se om min rygg pallar + om det är så jävla kul som jag tror att det är. Jag var in på Karateklubben Ogawas hemsida, men fann inga tel.nr eller andra kontaktuppgifter. Jag fick fram att de tränar på tisdagar och torsdagar. Är det någon läsare som vet mer hur det är för nybörjare? Får man prova på? Komma och titta? Undrar oxå från vilken ålder man får börja. Ifall man sku släpa med Li in i träsket.

Babysim!

Vi har inte varit på babysim på 2 ggr. Så det var alltså 3 veckor sedan Jeff entrade plytet i terapibassängen på Mariebad. När jag packade ner hans badbrallor sa han ett ord jag hört förut, men inte reagerat över "bibi", kan betyda simma, vi får se. Han va så glad då vi kom till Mariebad, då vi stod i duschen innan stod han bara nedanför mig helt i stilla, var väl varmt och skönt, eller kanske bara förväntansfull.

Sen gick vi till bassängen och  DET var grejer, han sken upp som en sol då vi började gå nedför trappan i bassängen. Han log typ hela halvtimmen vi var i vattnet, dök hundra gånger åkte rutschen på mage med huvudet före flera gånger och varje gång han kom upp från under ytan var leendet påklistrat. Snacka om att ha saknat något. Då jag satte honom på kanten så slängde han sig mot mig i vattet i ett dyk på eget bevåg -med ett leende förstås. Han fick även prova att simma med korkar på för första gången. Multum med hjälp behövde han ju förstås, men öva öva och vänja framförallt. Att han dessutom fick 100% uppmärksamhet då syrran inte var med, gjorde knappast det tråkigare (ibland har han t.o.m "måsta" vara med ledaren Mikaela då jag varit ensam med Li, tänk att ha mamma för sig själv!)

Gav honom snabbgröt (bad om tevatten från cafét) efteråt på plats. Så var det bara att bölsa ner honom i vagnen då vi kom hem, inte en chans att jag skulle fått i honom nåt när vi kom hem annars, klockan ett är han tröttare än en sengångare på övertid. Han däcka tvärt och jag gick ner på stan. Lunchade med syrran och Jenny. Jenny och jag satt nog där i Sittkoffs café o snarvlade i 1½ timme + kul, hon har så skön humor och får mig alltid till skratt. Gulle Jänu. In via Hallen och handla lite behövligheter och när jag kom ut var herremannen vaken i vagnen, såg en söt liten hand som höll i sufletten då jag kom ut. Perfect timing kan man kalla d. Hemåttrask i den förbenade kylan, satan va kallt det är idag!


Flärrrr

Någolunda nyligen hemkommen från jobb (ca 1 timme sen). Var via mamma o pappa o hämtade Jeff, som tydligen hade betett sig exemplariskt. Han är en sån där glad lämna-bort-kille, men gnälla-när-vi-är-hemma. Han hade fått en "egen" fjärkontroll som han stod o låtsades zappa med när jag kom. Han stod och lutade sidan coolt mot sängen men gled ovetandes ifrån med fötterna så han damp omkull. Lite småklantigt må jag säga (måste komma från Linde-släkten).

Nu sitter jag och måkar i mig PIRKKA slät potatischips och PIRKKA smältost med en stor klyfta vitlök i. Det är ett recept jag ätit sedan barnsben. Det var min kusins pappa i Korppo som åt det och vipps så var det ju med till Åland, och jag har ätit på det här viset sedan barnsben, fy helvete va gott det där!


Ser ju för jävla äckligt ut förståss.

Ska se på ett avsnitt Desperate Housewifes medans d finns nåt kvar att knapra på. Sen i säng. E trött. O Jeff lär ju int va nå snällare inatt mot vad han var förra natten. Då höll jag på att få tarmvred. Lär ju int fastna med Super Mario i sängen eftersom Li har det med till mamma o pappa  =)  Men natti anyway.


Gräsis

Yngkliga karlar
Först är mannen i huset sjuk, febrit, frisk, febrig igen. LIGGER givetvis i soffan eller sängen alla dessa dagar, jag påminde honom EN gång om att han ju kunde rööra lite på sig, att han inte får ryggskott (som han ALLTID får då han är krasslig och ligger ner). Nåväl, imorse var det kört. Nu är han på Cikada och kurerar sig IFRED. Lär ju ta en vecka om han tror att d ska bli bättre av att ligga ner. MAN SKA RÖRA PÅ SEJJJJ.

Så att, nu pusslar jag med det ena och andra för att få allt gjort
 Har bord på Bettans och dit skulle jag och plocka om idag vid stängning, då svägis ska dit och ta över stången imorgon, jag får stoppa mitt under bordet i lådor. Nu var det ju så att jag hamnade hos Lotta efter dagiset. 16.40 lämnade jag både Li och Jeff där (eftersom där bara var 4 barn från förut i åldrarna 4, 1 år och lilla Pärla 2 mån, Lotta tyckte väl att mina skulle smälta in i mängden. Så jag typ GLED hem på isen. In i bilen hemma och till Bettans. Plockade om i all hast, härrigu, fanns ju knappt nåra kläder kvar, hade gått massor, kul. Men nu har jag ju ännu lite stuff som ska dit imorgon, lådor att ha kläderna under bordet i. Jeff ska till Rådis 10.30. Så jag planerar att kasta in lådorna där påvägen. Men, man vet aldrig hur d går. FÅR SE om jag lyckas med mina planer.

Jag är alltid så organiserad då jag är ensam med barnen
För när Chrille är hemma då räknar jag alltid automatiskt med hans hjälp, fast den inte är självklar, ibland har han även tider att passa, trots att han jobbar hemifrån. Imorgon ska mamma o pappa vara barnvakt till båda fisarna då jag jobbar 16.00-20.00. Oj han är på semester nu Chrille, med laptopen i sängen, i tystnaden, jag är kanske lite avis på hans sjuka rygg, eller inte. Imorgon har Li ledig dag, så det är jag och barnen. Kanske gör nåt mysigt vi tre.

Kanske jag ska va lite organiserad och gå och lägga mig i tid oxå...

Huset

Efter några dagar inomhus kom jag mig ut och förbi bygget. Hoppsan där hade det kommit upp dekor ovanför fönstren. Hem efter kameran och plåta:


Dom sku borda va vita bara


Satan va snyggt

Lite Jeff


Tänk inte att han har dyr GANT tröja på sig. Tradera, ärvd, använd och billig - FYND!
Den hade Chrille satt på sötnosen som "sjuktröja" då han vimla omkring här i feber. 
Tycker jag va lite för fin för att spy ner. Men titta så moloken han ser ut, sjuka prutten.


Asså hur gulligt?!!?!?

GONATT

Jag vill booort!

Brorsan ringde från Thailand. Vart ju buuussigt Thaisugen och börja surfa. Jag surfade till det slog mig att jag fan suttit här i 3 timmar och surfat på långtidsboende i Thailand, svensk skola bla. bla. bla. Snacka om att DRÖMMA sig bort. Jag måste verkligen bort snart. Närmsta trippen är TALLINN 7-8 februari. Susanna har presentkort och har bjudit med mig dit på SPA och lite shopping.

Sen så har jag ju min halvplanerade Kanarieöarna-resa som jag önskar att jag kunde boka. Det har ju varit så kallt där nu så man vill ju inte åka då. Men eftersom man inte riktigt jobbar heltid så kan man ju dra lite när som bara vädret blir på topp  =) En annan krydda i mitt liv är att kusin Sandra och Chillie kommer hit i februari. Så jag slipper ruttna av dåligt med händelser i mitt liv för tillfället. Och sen kommer ju sommaren. Det finns så mycket jag skulle vilja göra! Snacka om bored.

Men nu ska jag gå och sova, imorgon hoppas jag att Li kan fara till dagis efter 1 veckas frånvaro. Äcklig hosta har hon, men den får dom på köpet, hon klättrar ju på väggarna!

Pizzamacka!

Vart ju småhungrig här på kvällskvisten. D vart pizzamacka. Suvvegott och suvveenkelt att laga! Däremot är det inte suvve kalori-snålt. Men vafan gör d.

 
Och lite Oregano eller annan valfri krydda. In i ugnen ca 10 min på 175 grader.

MUMS MUMS!!

Jojo-sjuk

Med 10 timmars helsömn i bakfickan (lever annars på sönderhackad 7-8 timmars) är jag nu tillbaka i samma skick som igår på dan, dvs hostig o snuvig. Igår kväll då jag fick frossa maka jag ner mig i ett varmt bad, sen tog jag mig en finrexin och kröp under täcket (o spela Super Mario). Släckte före ett, och sov nästan oavbrutet i 10 timmar. Därav fräscheten (inombords). Eftersom Li tog en 13½ timmars natt (igår 14) så är det ju ett starkt tecken på att hon är slut ännu, så hon får stanna hemma idag med. Vi har ingen bil så vi har tänkt ta stadsbussen till Krokens och hälsa på svägis o co.

Ska ta d lugnt så man int går o får nån frossa igen. Fy vale vad jag mådde päron igår, hade t.o.m spybytta brevid sängen inatt. Men nu är det som bortblåst, å andra sidan ska jag ju inte skryta här, för när jag trycker på "publicera"-knappen så kommer väl frossan farande som en raket. Så vi hörs senare.

Jag sjuk???

D där skulle jag aldrig ha skrivit. Några minuter efter att ha skrytit om hur stark jag är så fick jag kraftig frossa och illamående, precis som mina andra familjemedlemmar haft....satan. Får se var detta slutar. Jag dricker vatten och sväljer, sväljer och sväljer...

Dagsrapport

Idag sov jag och Li till halv elva, jag drog mig till nästan elva. Chrille och Jeff har sovit på Cikada, TYST OCH SKÖNT. Drömde dock i morse att Jeff sovit såå bra hela natten, tills jag vaknade och insåg att han ju inte ens var hemma...hmm...  =)

Li har varit hemma från dagis idag och var ensam hemma då jag var och startade bord på Bettans (är ju tvärs över bakgården). Plötsligt (efter typ 7 minuter) stod hon smygandes i trappan på Bettans  =)  gulle. Sen var vi med Lotta och Katta Alm till Bagarstugan och käka. Katta har jag inte sett på typ ett år. Hon har en dotter, Vendela, som är 1½ månad yngre än Jeff, men betedde sig som om hon var ½ år äldre, duktig flicka! Sen for vi till Lotta och co och lagade middag o käka där, sen spelade vi BUZZ, roligt. Barnen ville int riiiktigt sluta. Hem och Li bums i säng, somna som en stock. Imorgon eventuellt dagis då.

Jag är själv hostig och otroligt snorig, men INGEN feber, I´m strooong.

Tätt intill Tessa

Hade slött igår. Var ju lite frossig på kvällskvisten så jag skulle ta mig ett varmt bad, kom ju på att jag fortf. hade gårdagens smink på, d e bra för hyn. Jag tog med mig kameran till badrummet för ER skull.

 Innan badet iklädd yllepolotröja, rockar lite sen natten innan.
 Sminket är bara ditsatt för 30 timmar sedan.
 Testar lite bara.

 
Bra mascara de där som har sådär lite flagor. Orka inga tvätta håret sådär sent. Gjorde d idag istället  =)

Sjukrapport

Li: Fortfarande febrig trots att hon va så himla pigg igår. Hon sov till halv tolv imorse, hade iofs varit vaken till elva igår kväll. Somnade vid två på soffan och sov 3 timmar.  Var pigg ett tag här och nu till natten vart hon sjuk i örat och allmänt dåsig. Dock inget mer spyende.

Jeff: Har nog feber även han, sov 2 timmar på balkongen, och när jag tog in honom var han så gnällig och slut. Han skrek o nåjsa ett tag, inget hjälpte, han ville inte ha tutten, satt bara och höll i sin vovve och grät. Gulle. Fattade inte att han tydligen ville sova mera. Tänk om han kunde tala! Så jag satt honom i sin säng, knäpptyst i den trygga vrån, tutten i mun och slöt ögonen tvärt. På bättre humör då han vaknade. Och var sedan piggelin en par timmar tills det var dax för sängen igen. Inga fler spyor har skådats, men däremot osar d bra ur blöjan, han släpper såna katapulter som bara är gult vatten, urk. Skrattar bra då han står och pruttar.

Chrille: Gjort av för klent virke är fadern till dessa ovanstående. Han meddelade mig inatt då jag kom hem att han nog är sjuk nu. Men jag tryckte in mina öronproppar som planerat och sov mig igenom hela den besvärliga natten, steg upp lite över elva och var piggelin själv. Lite krappiskänningar i maggropen emellanåt bara. Efter att ha mätt tempen på sig själv som man gör på bebisar (för att få högsta möjliga siffra) vart han om ännu sjukare då mätarn stod på 38,8 (han har normaltemp på 36). Vägrade ta febernedsättande utan låg bara i sängen och ojade sig. Jag fick i nerverna och tryckte i han en burana o en thai-paracetamol. Sen var han på fötterna igen (en stund).

Jag: Som sagt, men lagom mycket alkohol, ordentligt med sömn så slår inte ens krappisen fullt ut. Däremot har jag sjukt i strupen efter allt galande och hostande. Så få se nu om även jag är som en ungbjörk o ligger däckad imorgon. Blir ju mkt sällan sjuk.  Men känner hur ögonen kliar och hostan tar mer och mer över. Har levt på finrexin och vitpepparkorn i 2 dar nu. Återstår att se om jag trillar dit eller ej.


Galan

Asså det var så mäktigt, kändes så NOT Åland. Först vart man pose-fotograferad när man kom in, sen lite mingel och spaneri av "jompasalen" som hade förvandlats till nåt helt annat med de svartklädda väggarna. Det var god mat och dryck, goda skratt som resulterade i stolsrock då min favorit Soundway - Tony sjönt Bon Jovi låtar, jag sjöng (skrek) så jag är helt öm i strupen idag. Plötsligt hade vi en karl mellan oss som vart rocksugen. Visade sig senare att det tydligen var Kaj Kunnas, vad sku vi veta. Har ju bara hört han på radion  =) 


Han va iallafall en frän typ den där Kaj, han slet av sig slipsen på efterfesten på Indigo och fångade brudar med den och dansade så svetten spruta. Så ska de se ut!


 
Ramona kom och sminkade mig.
TACK! Gu va gulligt. Snyggt blev det!


Lampan på galan fick mig på fall.
En sån vill jag ha ovanför trappan i nya huset!

Nu ska jag spela Nya Super Mario Bros!

Ps. Ni kan se fler bilder på tidningen.ax. Där håller min behå på och kommer ur min fina topp, haha. ROCKA FEETT!

Sjuka o friska

Inatt har jag sovit 10 timmar med öronproppar 1.30-11.30. Trodde klockan va sisådär 9 då jag vaknade, men projektorn visa 11.30 i taket. Hoho! Li är friskare, har grannflickan Lonia här och leker. Ifall jag inte berättat så har det flyttat in en 7 årig flicka i trappan som är här hos sin pappa vartannan helg (åtminstone). De leker skitbra. Lonia har haft både magsjukan och feber i veckan, så hon sa att hon inte kan bli smittad mer  =)

Jeff hade 40,5 grader imorse, bra loj. Men efter en supp så drack han 1 dl saft och en portion med gröt. Sen vägra han somna på balkongen. Men efter att han legat där 45 minuter, och jag varit och ruskat vagnen några gånger på begäran somna han. Men tydligen var det intressant att ligga och titta på träden som vinden blåste liv i.

Nu ska jag passa på att ta en dusch (bad) tvätta håret. Ramona skulle komma och sminka mig lite inför galan. Klänningen bore strykas, inga skor har jag heller. Men klänningen går ner till golv så Sandra sa "men vafan, ta Eccoskorna!" Haha. Sääkert. Skulle vara kul med ett maffigt halsband, ska rota lite i skåpet.

Jag har förresten fått hosta, men det hindrar ju inte en att klämma ner käk o vin. Ett varmt bad nu först...

Såhär myser Jeff med sin vovve, svansen (som oftast är mörk grå och stel) under näsan och in i munnen emellanåt:


Jag tänker INTE bli sjuk

Jag känner mig själv okry, men tar 10 st vitpepparkorn med en par timmars mellanrum, svider lite i buken, men vafan. Lite huvudvärk har jag, så jag måsta prova om en dajm från Hallen skulle hjälpa, känner int så stor skillnad, men den var god. Zippar för tillfället på en Finrexin citron, har aldrig smakat, så jag köpte d med då jag ändå var på Apoteket  =)  är annars emot en massa piller, men när man är, eller håller på och blir, sjuk, då trottas d in allt jag hittar.

Spontanhandling på apoteket just: rela tuggtabletter och finrexin. Jeff diggar att tugga på små upplösande tabletter, det är bra då man klär på honom. Har nu 3 sorter: Multivitamin, xylitoltablett och rela. Han blir så glad då han får en sån i mun och vipps så är halaren på -utan gnäll!

Febriga barn

Lovade drickjoggis till Li, så jag åkte till Hallen och apoteket. Li vägrar ju ta nå värkmedicin oralt, allt smakar så illa så hon får kräkreflexer. Tvungen att köpa supp 250 mg för akut behov (den bästa värkmedicinen torts allt). Jeff sprang just omkring som om han haft 36,2, men var het som en överbelastad hårfön, mätte och mätaren visade 39,86. Gick in till Li, som låg i sin saccosäck och såg på film, sov, men börja vimla med ögonen och skaka då hon vakna. Mätte tempen, 39,86 hon med, akut supp-behov, in med suppen och efter 10 minuter kunde hon prata igen. Gud så obehagligt. Hon bara slog ifrån sig den kalla vattenflaskan jag gav henne och börja ropa om stryk och flaxa med armarna som om jag försökte överfalla henne. Hallisar?

Jeff sitter med hakklapp med ficka ifall han skulle spy. Ena vovven är redan i maskin, bäst att springa ner och hänga den på tork innan nästa är nerspydd. Såg jättefräscht ut då han spydde blåbärssoppa. Såg ut som om han spydde en liter blod, SYND att jag missade det med kameran.

Ska vi hålla tummarna nu för en spyfri natt och tysta barn!?  Wish us luck!


IDROTTSGALA

Jag har plötsligt blivit erbjuden en biljett till Idrottsgalan imorgon lördag. Yess, tänkte jag, klä upp sig ordentligt, ska jag ha Linas klänning igen? Chrille kom på den briljanta idén om att jag ju kunde använda den dress jag hade då jag var brudtärna på Susannas bröllop, jammen javisst! Tack Chrille (som int läser min blogg). Mita kommenterade på mitt förra inlägg om att man tydligen ska rocka på sentimmarna, men det kan man väl göra med långklänning? Jag har int så stor erfarenhet om man säger så. Nu återstår ju: VAD SKA JAG HA PÅ FÖTTERNA?? Det är ett dygn kvar och jag har inte ens kollat ifall jag kommer i dräkten.

Jag vet inte vad jag håller på med, men man får en överblick över hur min topp+kjol ser ut:


Och lilla-Li:

Inte nog med ett sjukt barn...

Men voi vittu. Imorse efter att Jeff fått sin morgonvälling och somnat om (och jag nästan) så vaknade jag av ett hejdundrande skik, inget vanligt asså. Jag rusar till honom och där ligger han i sängen inkletad i en massa spyor. Jag bär honom till badkaret och medans jag bär honom som om han bar smittan spätelska gulpa han upp 3 böor till som hamna lite här och där. Sen fick han bada och lattja medans jag skurade hans TYG resesäng. Satan va irriterande. Bäddade nytt med handdukar och filt som madrassimitation, och lade honom på nytt efter en halvtimme. Ner till tvättstugan och satte spykläderna i maskin. I säng med 150 i puls, lätt att somna? Nej. Kamin-Li hade snikat till oss och lagt sig skavfötters i mitten. Varmt. Precis då man fått pulsen i viloläge kom det repris på förra skriket, mera spyor. Efter städningen och badningen lade vi oss på nytt och så var det dax för ett skitlass klockan sju. Sen somnade vi.

Chrille steg ovetandes upp med barnen vid nio, utvilad efter att ha sovit en hel natt med öroproppar. Undrade ifall Jeff skitit inatt. Öööh!? Joo, OCH spytt 2 ggr + att Li vaknade, lipade och hade feberyra klockan två och vägrade ta värkmedicin för att det är så äckligt. Gissa om jag gick och lade mig igen. Sen måsta Chrille på ett ärende, då låg jag på soffan med Pingu på, när han var tillbaka efter ca en halvtimme gick jag i säng, och sov till TRE!! Nu käkar jag vitpepparkorn i förebyggande syfte, för jag tänker INTE få magsjukan, för jag ska på IDROTTSGALAN iförd långklänning på lördag!!!

Li spydde en gång då hon steg upp. Och Jeff har hunnit dra 2 spyor till idag, en med blåbärssoppa, kul för kläderna. Tvättmaskin går varm...hoppas ingen granne ska tvätta idag.

Jeff, den söte lille rackarn - ÄR GLAD


Pyjamas hela dan för Li.

Jeff har varit på strålande humör idag. Så skönt och SÅ OVANLIGT. Minns inte när han varit såhär glad sist. Vi har ju börjat med system här nu när ingen av oss riktigt jobbar. Förut så har den som ska jobba dagen efter fått sova med öronproppar. Men nu kör vi vartannan natt, funkar utmärkt (för mig) då en hackad natt inte är nånting om man fått sova ordentligt natten innan och vet att man får sova nästa natt. Men Chrille blir slut, haha, han måst ta sig en tupplur på e.m då han haft "nattvak", vilket kan innebära1-5 gånger tuttrännande och 1 vällingslurk vid 6.30. Bit av kaka, säger jag. Han börjar bli gammal. Inatt är det min tur att va tuttvakt, hoppas bara inte Li oxå börjar med nå nattvak, då börjar jag klaga.

Mycket bad

Jag har börjat på Aquabike (suveränt!) och passade på att ha lite medhavd SPA efteråt med peeling i plyte o kropp, så jag var borta 2½ timme  =) När jag kom hem var jag ju nyfiken på vilket humör Jeff hade varit på. Men möts av två söta huvuden som sticker upp över badkarskanten. Där sitter dom båda ner och är så tysta, lugna o fina. En ovanlig syn kan jag säga. Man blir frisk av glass, cola-/chokladsås, maränger och kanelgifflar  =)  ikväll har hon varit "frisk". Kan inte känna hennes temp nu då hon suttit i varmt bad i en timme! Men sen ville hon mojsa ner sig i soffan och se på film. Så frisk är hon nog inte, men hoppas ju förståss. Aldrig kul med sjuka barn.

Av första bilden att dömma så ser hon ju int så frisk ut, haha, snygg.

Kolla in Jeff, måkar in hela bananen.


Den här bilden är så bra. Precis när jag skulle knäppa så smattrar d till och Jeff drar världens prutt. Gu så vi skratta. Snacka om att vara lycklig av att släppa väder. Li kände vindflåset där bakom.


Li är sjuk

Igår hade Li kompis här. Jag hämtade dem från dagis lite över tre, och skjutsade hem henne åtta. Li var trött som en koala och lade sig 20.20, men kunde inte sova för att hon frös så. Plötsligt hade hon 38,5 i feber, fick sin Nintendo och satt o spela till tolv. Somna som en stock och sov tack och lov hela natten. Men är ju såklart hemma från dagis idag med feber och konstig röst, kommer d nå streptococker så blir jag galen. Hoppas det bara är vanlig flunssa med hosta.

Jag har varit till butiken och skämt bort henne, köpte hem massa glass, maränger, kanelgifflar och en Tom&Jerry tidning och annan mat hon önskade.


Från badlek deluxe...

...till febrig och loj, på bara några timmar.




Jeff är en citron!

Asså om inga jag hade inerverna imorse! Jeff är glad ungefär en timme efter att han vaknat, sen börjar han pirra o spotta. Skulle han kunna prata skulle han gå omkring och säga att han har tråkigt och inte nånting att göra. Skulle han va tonåring skulle han söka upp knarkarkvarten och börja prova på knark för att få lite liv i vardagen. Herregu va han e svårroad. Att göra hushållssysslor när han är med är inget nöje då han helst vill bäras eller underhållas. Han börjar med att låta som en o-oljad dörr, sen går det över till en 2 hästars snurra som håller på att få soppatorsk och sen är det rakt av gallskrik, munnen på vidgavel och tårarna sprutar, var brinner d??Men ska man måsta gå omkring och BÄRA på 12,5 kilos klimpen under hela hans vakentid för att int få grav hörselskada?

Jag bestämde mig mitt i morgonrutinerna att jag inte skulle följa med på morgonpromenaden och följa Li till dagis. Chrille skulle dessutom få gå en morgonpromenad UTAN barnvagn (det är alltid han som skuffar, för han e ju starkare, logiskt). Jag skulle gå till Öppna förskolan. Så gnällspiken skulle få se hur barn ska låta. Och det gjorde jag, eller jag nästan sprang dit, bor ju typ vägg i vägg. Jeff skrek som han blitt misshandlad då jag skulle klä på honom halaren. Såfort jag öppnade dörren ut så börja han garva medans tårarna flöda nedför kinderna.  Borde han int fatta att när man tar på sig halaren så ska nåt kul hända - man får gå ut! Nej det är stel båge och volym som en siren som gäller när kläderna ska på. För att sedan förvandlas till gladaste ungen i världen då man öppnar dörren.

Öf gillade han skarpt. Meka på alla hjul han hitta. Hade lite dragkamp om nån buss med ett annat barn. När vi väl gick därifrån tänkte jag att han kaaanske skulle somna lika snabbt som sin syster gjorde i samma ålder efter Öf. Neheej. När vagnen rör sig har han svårt att somna, han kan ju missa nåt. Jag parkerade honom utanför Mariehamns Bokhandel och gick in för att köpa en ny almanacka. Hörde ju hur han börja bröla där utanför - t r å k i g t, tog väl några sekunder så vart d tyst och han sov som en stock då jag kom ut.


Såhär matglad period har han just nu, muggen upp som ned och tungan ut med pruttljud så maten strittar. Jag blir svettig!

Li är en fisk!



Queen of bath


Hon ÄLSKAR verkligen vatten.


Li hade lockigt hår

Ibland vill man göra en liten förändring då man blitt 5:


Gulleee

Smink

Li fick en box med smink av en bekant. Inge värstingsmink. Så jag sa "du behöver inte va rädd om d här, sminka hur mycket du vill". Hon vart så överlycklig så hon skulle ju prova ALLT i den på samma gång, 3 olika sorters läppstift, som givetvis inte fick rum på läpparna. Alla ögonskuggor och rouger etc. Jisses så hon såg ut. Frågade henne om hon sminkade sig fin, eller om hon sminkade sig på skoj. Hon börja garva o sa att d nog bara va på skoj. Tack och lov.

Lika duktig som sin mamma med läppstiftet:


      

Thaimassage - priser

På förfrågan:

1 timme   thaimassage  40 euro (1.a gången spec.prova på rabatt  1 timme = 20 euro)

2 timme   thaimassage  75 euro

1 timme   fot massage   45 euro

Ligger på Ålandsvägen 67, inne på gården i lilla gula huset.


Jobb

Imorse på morgonrundan gick jag in till Robert´s Coffee och köpte en kaffe. Då hamnade jag ju in via Dillen och vart attraktiv. De hade en leverantör där som de tänkte äta lunch med, så de frågade ifall jag kunde komma in mellan 11.30 - 13. Tackade INTE nej kan jag ju säga. Vipps så var de tillbaka från lunchen och jag måsta gå hem  =(

Idag är det push med Anne på Avancia kl. 16.30. Längtar. Avancias nya schema passar mig inte riktigt, så jag håller på och knåpar ihop vad jag ska träna...hmm...

B O D Y C O M B A T - bästa träningsformen?

Imorse vaknade jag med träningsvärk OCH huvudvärk. Glömde ju skriva om mitt premiärpass på Bodycombat på Avancia igår. Sjukt cool träningsform. Däremot hade jag något svårt att hänga med i de slag och kombinationer jag aldrig sett maken på förut, men övning ger färdighet. Precis då man lärt sig en kombination, tog den låten slut och dax för ny låt och nya slag och sparkar. Jag hade skiitsvårt att göra efter instruktören då hon stod mot oss och så vart det lixom spegelvänt. Tur var så stod Ramona brevid mig och har gått på det förut, hon kunde de rätta slagen och sparkarna så jag tittade på henne istället, för hon stod ju "rätt svängd".

Iallafall, ang. min huvudvärk. Jag sveper ju alltid MINST 1 liter vatten under ett träningspass, plus att jag måste dricka ½ liter till innan natten, annars får jag migränhuvudvärk/krappishuvudvärk dagen efter - UTTORKAD? Igår vart jag rådd av erfaren bodycombatare, Rarra, att ta d lugnt m drickandet pga risken för håll o skvalpningar. Så jag drack knappt ½ liter o glömde ju bort o fylla på vätskedepån igår kväll. Kände mig något mörbultad imorse, trots att jag sovit med öronproppar inatt och inte blitt väckt.

Bodycombat är nog den roligaste träningsform jag provat på, styrka och kondition i ett, kan det bli bättre?
På Avancia måndagar 17.45.

Thaimassage

Thailändsk massage eller thaimassage är en gammal form av massage med rötter i Indien. Genom att behandla tryckpunkter på kroppen och sedan sträcka ut kroppen blir den behandlade avslappnad. Den behandlade ligger på golvet på madrass och den som behandlar sitter/står under behandlingen. Den behandlade har tunna kläder på sig under behandlingen och massagen är "torr", d.v.s. den utförs utan olja. Thaimassage har kallats "yoga för den late" vilket troligen syftar till strechingsmomenten i massagen. Thaimassage kräver även visst deltagande av den behandlade i vissa moment.



För er som inte visste att det finns thaimassage på ön så kan jag här meddela er att det är så förbannat skönt och avslappnande. Man får välja mellan 1 timmes eller 2 timmars till avslappnande thaimusik. Sen finns även fotmassage, som innebär massage för fötter, och benen upp till knäna. Man sitter då i en fotölj och massören på en pall framför, det är nästan min favorit. Hon avslutar med lite knådning i nacken om jag minns rätt. Hon pratar begränsat med engelska och picku svenska. Så det är ingen som pladdrar på medans man blir masserad.

Som ni läste överst så ska man ha på sig tunna mjukiskläder och massagen går ut på att klämma och knåda, böja och tänja. Siriwan som hon heter, har detta som extraknäck och har begränsat med lediga tider. Så ha överseende och var flexibel om du är intresserad. Jag rekommenderar det starkt. Unna dig thaimassage.

Man kan boka på telefonnr. 19896.

Lite om huset

Här grävs det för fjärrvärme. Annars händer det inte så mycket utvändigt på huset. Väntar på innerväggarna ska komma upp, så kan man iallafall avskilja de olika rummen. Vi kommer att ha 2 kalla vindsutrymmen. En i vardera ända av huset, dvs. en i norrnocken från ett av barnrummen och en i södra nocken, antagligen nån lucka i taket i vårt sovrum.

I mitten av huset blir det ingen vind då taket kommer att gå ända upp till takbalkarna. Så står man nere i hallen på första våningen vid trappan och kikar rakt upp (det kommer att vara lite öppet runt trappan) kommer det vara måånga meter upp då man ser hela vägen upp till taket på andra våningen, fatta ni d där? Tror d blir najs.


Orden flödar

Jeff utvecklas enormt mycket för tillfället. Iallafall gällande talet. Det kommer fortfarande mycket nej och nä. När han är ledsen och vill ha välling vid midnatt och morgonkvisten så är det pappa han ropar på, till min glädje. Låter så himla gulligt, bröööl "papp-aaaa".

Här är nya ordförrådet:
tädi = färdig
ninni eller nänni, han kan inte bestämma sig = välling (nu skrattar Sandra)
mimmi upprepas men vi har inte kommit på vad det står för.
Biaaa eller Viaaa = Bianco (eller egentligen vilken hund eller katt som helst, då svägis katt heter Fia och han kallar även henne samma sak)

Å gu vilken rolig period han är i just nu. Fast han är en kung på att gnälla fortfarande. Han klättrar upp på stolen sin och sträcker sig efter ett äpple eller mandarin om han är lite småhungrig, det är svingulligt oxå. Mindre gulligt är alla äppelskalsbitar han spottar ikring sig. Han är duktig på att gå och lägga sig, oftast. Ibland då han har svårt att komma till ro, så tycker han att man ska ränna in dit 4 gånger och lägga ner honom, tutten i mun o hunden i famnen. Nätterna är ju betydligt bättre, men inatt måsta jag ränna dit 5 ggr pga tappad tuttjävel. Bagateller då man gör det i sömnen.


Jeff dricker ninni

Skrift i snön

Såhär skrev Li när vi gått hem från dagis idag:


Någon som kan lista ut vad det står? Eller rättare sagt, vad hon tror att hon skrivit  =)

Aktiv förmiddag.

Imorse då vi lämnat Li på dagiset tog vi ett varv ner via Lilla Holmen, Jeff börja flaxa med armarna i vagnen då vi gått över lilla bron söderifrån och närmade oss kaninerna. Oj så han skulle vilja krama dem där de skuttar i sina burar. Och de där STORA belgiska jättarna som finns där, större än harar, Jeff var salig. Genade över torget pv till posten, Jeff fick se gungorna och börja hoppa, tyvärr, fick han inte gunga idag, gick bra ändå, tack och lov. Sen gick vi till posten med några Huuto paket och ner "via" nya Avancia för att regga mitt medlemskap. Så slipper man göra det ikväll bland alla andra då man ska o träna. Ska prova på Bodycombat. Har aldrig gått på d förut, ska bli intressant. Det enda negativa med nya Avancia är att det är nedför världens största backe (och UPPFÖR pv hem), jag cyklar inte ner där idag. Måste väl promenera...fan d tar ju tid de.

Iallafall efter att vi trynat lite i nya lokalerna så promenixade vi vidare hemåt. Hemma igen efter 1½ timmes promenad. Storlunch med pasta penne, soltorkade tomater, fetaost och grön pesto. Glömde oliverna och den rivna parmesanen, va så jävla hungriga. Nu sover Jeff och jag tänker faktiskt slänga mig på soffan o ladda batterierna.

Skogsbesök med moffa

Igår var Li med moffa. De packade med sig varm oboy i Lis nya termos, grillkorv ("och moffa hade med en öl", flinade Li), och premiärturen med sin nya skogsväska med stol (likadan som moffas, fast modell mini). Sen vet jag inte riktigt vad de gjort. Men Li hade inte velat åka hem. De har iallafall grillat korv, men innan man kan grilla korv måste man ju tälja sig ett grillspett:

(klicka på de små bilderna för att se dem större)
     


Så duktig så man dör. Min lilla tjej har blivit 5 år. Snart får hon konkurrens med Jeff. Men ett tag till får hon ha mommo o moffa för sig själv. Tur att hon inte fått kusiner än, bortskämda lilla busfrö.

Tuttilur


Såhär skönt är det att få gå ut och sova på balkongen. Myspys.

Gunga

Jeff ääälskar att gunga, eller det gör väl förresten alla bebisar och barn?! Morgonpromenaderna inkluderar ett stopp vid torget eller Lindan parken. Givetvis börjar han störtböla då man lyfter honom ur gungan.

'

Jag minns att bland de första orden Li kunde var "nga" och betydde just gunga. Hon somnade t.o.m i gungan flera gånger. Jeff har tur att vi har en stor jäkla hängmatta hemma som han kan gunga i oxå:

Turister i stan

Idag har det varit lugnt på jobbet, några ålänningar har varit in, men desto fler finska turister. Jag har inget emot namnet Maja och inte heller Lotta, men varför ska finnarna kombinera det som Maia-Lotta. Förstår inte.

Annars var det skitkul att vara på jobbet igen. Inventeringen är över, det är mycket städat i butiken, jag har surfat på leksaker och plockat och fyllt på lite i hyllorna. R O L I G T. En tjej på Robert´s trodde jag skojade när jag berättade för henne att jag längtade tills idag då jag skulle få jobba. "Är du ironisk nu?" frågade hon. Det är underbart att älska sitt jobb. Nu hoppas jag att jag ska få komma med på julmässan i år. Det var ju tänkt att jag skulle med för 2 år sedan, men mitt i allt var jag gravid och oplanerad i julschemat 2007. Så jag blev hemma. Har aldrig varit på leksaksmässa och det skulle vara så roligt!

När jag kom hem möttes jag är världens gulligaste bebis, med världens bästa pappa. Stortjejen har sovit hos sin mommo o moffa och har inte kommit hem än. Men snart borde hon dyka upp, med Jenny och Joel som skulle plocka upp henne (så slipper man köra ut bilen ur garaget och hela det där halk-bestyret).

Jeff vart gnällig för en halvtimme sen, så frågade jag honom ifall han ville se på Pingu, då kom ett sånt där gnäll-skratt, typ "jooo, för jag orkar inga stååå meeer". Nu gnagar han på ett förbrunat äppelskrutt, kompost-Jeff.

2 dygns kalas

Nu har man satt sig i pisse när man börjar skämma bort födelsedagsbarnet på det här sättet:

FÖDELSEDAGEN
Hon fick ju välja var vi skulle äta lunch, EAT var stängt, nästan så hon börja lipa. Men Hesburger och de nya favvosarna chicken nuggets (eller fiskpinnar som hon kallar dem) dög bra de med. Museét var kul, vi fick med oss Lotta Wallén med 4 kids, bra med drag. Labyrint, kojor, rutschar, liten hinderbana, riktigt barnvänligt, så att t.o.m Jeff skulle kunnat vara med (men han for ju med Maaalin). Thaimassagen somnade hon nästan till, hon låg och blundade med huvet i handen.

 


SLÄKTBJUDNING
Igår kväll hade vi släktbjudning här, och med Chrilles o min famij så blir vi redan 14 st. Knappt så vi har sittplatser till allihop. Teskedarna tog slut, assietterna, ja typ allt. Vart åter igen påmind om varför jag inte riktigt har storbjudningar så ofta. För att man står i köket och trängs, diskar fram rent, plockar i diskmaskin, fyller på kakor, glass, kaffe, etc. Sen när man ska börja ta sig en bit själv så får man skrapa av det som finns kvar (vilket jag inte ser som ett problem, för allt jag serverar är gott, och jag tager vad som finnes). Och när man ätit upp sitt, och ska vara social så är alla klara att fara hem. Tur att det är för barnens skull man har kalas, firar ju inte när vi själva fyller, jag och Chrille. Men det är kul att alla får träffas. Hur ofta träffar mina föräldrar Chrilles mamma t.ex. Så det är värt all brist på porslin, kanske papperstallrikar skulle varit nåt?! Finns ju så fina nuförtiden, haha.

   

-Jeff fick Blixten McQueen bil med truck av fammo (var det inte Li som fyllde år??), asså jisses, det är testosteron i killen. Han kör med den så spottet sprutar.
-Li och Samuel satt och spelade, även om jag sagt emot att ta fram spelet då vi har besök. Men Samuel är ju proffs på hennes Mario spel, så han visade henne lite trix.
-Jeff hade så lajbans med mammas o pappas tax"valp" Nela,  han går ofta och drar på Nelas gamla valpkoppel och så gjorde han även då, Nela högg tag i kopplet och började dra och Jeff skratta så han bergis pissa ner sig. Kolla hur Nela hoppar o busar.


BARNKALAS FÖR DAGISKOMPISARNA
Kalaset hölls även i år på Hotell Cikada. Vi åkte dit för att ställa i ordning kvart i tolv (kalaset började kl. ett). Cikada är ju stängt och kallt, men Chrille hade värmt upp ett rum med värmefläktar, även om temperaturen var sval, så gick det bra att vara där, ungarna sprang ju sig svettiga ändå på alla äventyr som världens bästa lekfabbo hittade på. Här hade Li ännu en överraskning, tårtan. Hon hade önskat maräng med kola. Och det fick hon, och lite utöver det, bild på sig själv på tårtan, silvriga bokstäver. Allt från Åsa som har Söta Saker, smygreklam, men vi fick faktiskt home delivery. 

   
   
  
-"Släden", då åker man (max 3) på en tygbit, rally i korridorerna efter Chrille. De som inte fick rum på sprang före och efter och skrek gällt. Ibland vart det 4 på och en gång tror jag att alla 9 satt på, men då vart det slow motion fart. Ungarna skrek o skrattade så de nästans gjorde ner sig.

-Följa snöret. Chrille drog ett snöre längs väggar och så följde de snöret in i mörkret (lamporna släckta asså) på vägen fann de lite kul, s.s partypoppers och slime. Förra året hade vi ju folieballonger med gas i som man fann där snöret tog slut. En av killarna som var med i fjol vart ju besviken. Men besvikelsen varade inte länge förrän Frankenstein kom klampandes med en bunt ballonger.

-Dessutom fick de ha dragkamp (succén från förra året) med Frankenstein och dra honom ner i poolen som int e så mkt varmare än 10-11 grader. Fy vale, snacka om att offra sig för ungarna. Li börja ju lipa när de skulle dra i honom. Men de andra skrek av lycka så det ekade. "igen igen". Och visst fick de dra ner honom -igen.

Sen vart det Alfons Åberg på bärbara DVD och ett skönt lugn rådde, Chrille och jag städade undan. Jeff vaknade ungefär när de sista for. Bra tajmat. Hem, där stod familjen von Hertzen i trappuppgången, de fick fortsätta gnaga på den goda tårtan. När de for slängde jag i gröt i Jeff, spände fast honom i stolen, på med Pingu, i soffan med filten på. Jag vaknade av mig själv som sa "hö" i sömnen, då hade jag fått mig en lagom 5 minuters och så plingade Jenny och Joel på dörren. De fick dela på sista tårtbiten. Vi andra åt lite middagsrester. Klockan åtta hade Jenny och Joel nysst åkt hem, och Li fick skjuts till mommo o moffa för övernattning. Imorgon ska hon till skogen med moffa -efterlängtat kan jag lova. Jag ska jobba 10-17. Igår pinade Chrille mig i säng vid halv elva. Tack och lov, sov som en stock hela natten, var upp och gav tutten till Jeff en gång vid halv fem. Ansträngande dag = god sömn. Nu börjar jag bli trött igen. Skönt att kalashetsen är över. Ska ta ett bad sen i säng.


Grattis Li 5 år

16 januari
Den magiska dagen är kommen och lyckan är gjord för Li 5 ÅR. Vipps så var hon 10 cent längre och 1 år äldre, om man får se det från hennes ögon. Enligt önskemål sjöng vi upp henne kvart i nio, något trött var fröken, men piggna kvickt till då hon fick räkna paketen. 5 år - 5 paket! Hon fick en film, sagan om Ariel, som hon önskat (enligt henne den bästa presenten av dem alla), musiksaga "Best of Sune", hon diggar Sune, Nova Star jeans, en grå kofta och en ny elektrisk tandborste (hennes gamla går bara på utbytbara batterin o börjar bli SLÖ, lagom att Jeff att dunka sönder).


Första badet som 5-åring.

   
[Klicka på bilderna för att se dem större]

-Lite marängbakning igår, slickar skålen o gör en pose
-Trött
-Öppnar det minsta paketet först

Hon sitter just nu i badet, ska gå och tvätta hennes hår, balsamera. Smörja in henne, ev. lacka hennes naglar. Sen så ska vi gå och äta lunch på stan. Hon får välja ställe, och till allas förtjusning valde hon EAT. Sen är det överraskningsbesök på Alfons museét. Och klockan 17.00 ska hon på överraskning igen -Thaimassage. För att återvända hem avslappnad lagom tills gästerna kommer efter 18.00.


Lite badrum

I LÖÖÖV!!


Grått grått grått, snyggt snyggt snyggt. Dock EJ bården


Och den här feta väggen borta vid fönstret vill jag å ha.


Och en sån här intryckt nånstans i badrummet oxå!

REA

Asså jag blir galen på REA (älskar)
Idag skulle jag bl.a till Dillen och inhandla lite grejs till Li. Nå givetvis så hamna jag ju efter svägis in på KappAhl. Hon hade ½ reapriset mess i sin tlfn från KappAhl. Fann en kofta till Li. Men det behöver hon. En tunnare grå för 6,50 EUR. INGA dyrt. Sen flängde jag till norra ändan av kommunen, Holmbergs, och valde ut folieballonger till kalaset, för givetvis ska succén från förra året återstå! Då jag var i krokarna så köpte jag en elektrisk tandborste från Kalmers till henne i föd.present. Ringde några samtal, bl.a för att veta ifall Baby & Sjukvård har Padwico babyvakter. Svar ja.

Sen mötte jag upp Lina & Anna K en snabbis och så hade Linas lille Nick på sig nå underbara ylletights från Baby & Sjukvård. Jag gasade dit för att införskaffa ett par likadana till Jeff. Men de var slut, så medans jag höll i ett par BOBUX innetossor istället, så säger försäljaren:

-Du vet väl att vi har 30% på ALLA kläder, förutom just de du håller i".

-VA??? HAAR NI!?

Ut över gatan till bilen, fram med P-brickan som jag hade glömt sätta fram. In tillbaka och GLOOO. Jag fyndade ett par tunna ylletights åt både Li och Jeff. Perfekt speciellt för Li då hon hålls varmare ifall hon har endast tights, så kan hon ha tights UNDER dessa ceriserosa ylletightsen. Snygga dessutom. Så passade jag på att köpa ylle underställ till Jeff oxå, som han kan ha under vår/höst halaren när denna råa vinter lagt sig. När jag betalt och var glad, tackade och gick, vände jag snabbt på klacken, med lite pinsamt leende och klämmer fram:

-Förresten, varför jag EGENTLIGEN skulle hit var ju ang. Padwico babyvakter.

Hon skratta o undra ifall d va jag som hade ringt, och tyckte det var lite kul att jag vart så bortpratad. Snacka om LÄTTLURAD (men glad) kund.

När jag gasar vidare på Norragatan möter jag Lina o Anna igen, trycker ner rutan och de meddelar att de FYNDAT på Coola Barn. Det var fem före att jag bromsat, parkerat och gått in dit oxå, men jag hejdade mig. Jätteduktig (sen dyker jag in på Tradera när jag kommer hem och budar sönder vänster musknapp.)

Tidigt på diet

Jeff är förkyld, snoren rinner stand by. Men annars pigg, och gladare än vanligt. Sover mer och bättre än vanligt. Men äta? Neeeheej.

Välling tidigt i morse ja
gröt vid nio ja
lunch kl elva nej tack spott spott
mellanmål fil och blåbär ja
middag nej men en böna ja -TÄDI!
Kvällsmål näpp, minimalt me välling.

Såhär kan ju ungar hålla på, men att gå från matvrak till ätstörning i en handvändning. Jaja, inga lider han nån nöd, han har ju "att ta av" haha. Bara han håller k*ften inatt  =) någge strul me hälsan antar jag. Var och tränade K/S ikväll, och så hade han somnat då jag kom hem  =(  Måsta in o kika på han, där låg han utslagen på rygg, holkandes, tutten hade trillat ur mun, SÅ SÖT. Sku vilja ta kort, men ni vet ju vad som händer då.

Ang. BH partyt

Tack för visat intresse här och på mailen. Nu är det uppskjutet till slutet på mars/början på april. Cikada är stängt nu och det lär va svinkallt där och svårt att få upp värmen utan att ha fläktar på flera dagar innan. Men om en par månader så har de öppet och vi behöver inte frysa röven av oss.

Många har frågat om storlekar och de har nästan helt säkert upp till 75 G, 80 G, och i nödfall kan även storlek i införskaffas. Märket heter PXC och du kan läsa mer här. Jätteroligt att så många var intresserade. Tänkte att man kanske kunde göra det till en kul grej och ha lite knytis där några timmar  =)

Men som sagt vänta 2 - 2½ månad så har badkläderna också kommit för säsongen! Jag återkommer en par veckor innan.

Hälsningar Tessa

Som en drog

Nu har jag en försäljnings- och rensningsperiod igen. På Huuto har en massa plagg rykt, när allt är klart kommer slutsumman ligga på närmare 200 EUR. Inga illa pinkat. Sen har jag ju givetvis de kläder som man kanske inte slänger ut på nätet. Bettans Bod. Väntar fortfarande på bord där, har redan strykt allt. Ska dit och välja ett bordsnummer, så kan man märka allt klart, så är det bara att pack sig iväg dit när hon ringer. Det är som en drog, jag säljer OCH KÖPER. Så det blir väl plus minus noll i slutändan. Näe, så dyra kläder köper ja inte, eller kanske, idag damp ett par svarta Converse skor till Jeff ner i postlådan. Han kan ju inte ha dem på ett tag. Men de var nya i förpackning och jag betalade bara 170 kr + frakt på 10 dollar.

Mellanmål. Jeff sover än, 3 timmar...

Min förmiddag

09.40 traskade vi hela familjen mot Wäktars med Spiderman. De har julutsopning på dagis idag och självfallet hoppade Li i sin spidermandräkt. Puss o kram bye bye så gick vi andra 3 vidare till Ålandsbanken. Där tömde vi 2 spargrisar som mamma o pappa sparat i åt Li och Jeff, satan i gatan vad jag pillade och petade för att få ut en peng i taget ur den lilla "my first bank"-grisen. Övervägde att kasta den i golvet i en plastpåse. Vi passade på samma gång på att sätta in 2007 och 2008 års julpengar till barnen från fammo Runa (som legat i kryddskåpet (läs allt-i-allo-skåpet) i över 1 år, ordning o reda!)

Chrille, som går morgonpromenader VARJE morgon i minst en halvtimme - tre kvart, tyckte att det skulle bli "för kort" promenad om vi gick hem "redan". Så vi gick vägen via museet och till Lindan parken och gungade med Jeff innan vi gick hem. Vi kom hem först vid elva, och då började Jeff bli trött igen. Han har nog börjat på diet för han ville inte äta, NÅNTING. I balkongvagnen och znark redan 11.30, trots en bra natt, med bra sömn.

Jag har inte varit upp en enda gång i natt. Chrille minns inte rikigt om han varit upp en eller två gånger, en gång imorse vid sju för käk. Så när Jeff började grina vid halv åtta, tänkte jag mig inte tillåtas att stiga upp, så jag tog med honom till vår säng i mörkret, sen somnade han på min arm, jag var utvilad och kunde inte somna om, där låg jag med domnad arm i en timme. Då smög lilltossan in i rummet och satt där brevid oss i mörkret, pajade på min kind, min arm och på sovande Jeff. Och håller på o viskar (håll i er nu, det är nästan lipfaktor).

-Han e så gullig. Nåå han e så sööt när han sooveer. Hon pajar sakta på hans hand och kind. Självklart vaknar ju Jeff av detta, men klockan är halv nio så han FÅR vakna. Han sätter sig yrvaken upp i sängen med tutten i mun. Li ger honom världens mysigate morgonkram och säger:

-Å tack mamma, tack för att ni skaffade en lillebror till mig. En såhär söt lillebror. Jag älskar haaann.

Krus krus krus.

Nej nu måst jag sätta på en maskin tvätt. Har tänkt göra d i en timme, S L O W M O T I O N.

BH Homeparty

Jag har tänkt ha ett sånt där BH party, ni vet, Tupperware, Enjo...

Nya behåar som man får prova, känna, klämma. You name it. Professionell säljare finns på plats och kan svara på just DINA frågor. Tar allt från 2 timmar och uppåt beroende på hur många som ska titta o känna.

Jag måste bara kolla intresset, jag har lite olika alternativ.

ons 21/1 tid. obest.
fre 30/1 e. kl 19.00
lör 31/1 tid obest.

vet ännu inte VAR. Men jag skulle vilja värma upp ett konferensrum på Cikada, men Chrille säger att d e för kallt. Hmm...kommentera om du vill/kan komma. SNARAST. Måst meddela senast i övermorgon. Annars tar jag det senare om intresset finns, men inte tiden.

Just DU är välkommen.

Li, snart 5 år

Jag kan inte fatta, snart är hon inget småbarn längre.
Man har ju inte så mycket att jämföra med, men jag anser själv att Li är mogen och klipsk för sin ålder. Hon har hela tiden öronen på vift, ska vara med i vuxendiskussioner etc. Mkt bra ansvarstagande. Störtskön humor har hon och tänker ibland som en vuxen. Som igår så satt hon och lekte med en kompis i sitt rum. Så sade jag till Chrille i vardagsrummet, "asså fattar du att Jeff snart har sovit 5 timmar." Prassel så hade hon lämnat sitt rum och frågade "VA? Har han sovit FEM timmar?? Men det är ju bra, så får han vila ut och så blir han inte så gnällig", så gav hon ett "eller hur"-leende och vände in i rummet igen. Ibland önskar man ju att hon kunde vara lite mera som sin far -i sina tankar.

Jag har funderat massor på Lis framtida skolstart. Det är hela 2½ år kvar, hon har redan börjat skriva, hon adderar upp till 10, kan även lättare subtraktion. Även om det inte hör hit så räknar hon till åtminstone 10 på 3 språk. Pratade med en dagistant idag om d. Hon skulle ta upp det med förskoleläraren och Li ska få göra provet som de blivande förskolebarnen ska göra i vår. Li leker bäst med äldre barn, även om hon leker bra med barn i alla åldrar. Men hon tyr sig oftast till de som är något år äldre. Och i och med att hon fyller så i början på året så är hon ju på gränsen, om hon ska börja som 6½-åring eller 7½ åring. Jag har ju ingen aning om hur hon är på dagis, men jag hör ju gnället om att hon inte skulle vilja dit ibland. Undras hur lockande det skulle vara om det inte finns några utmaningar kvar där, om hon var äldst i ett helt år. Det här är bara mina egna spekulationer, Chrille håller ju inte med. Det är säkert mycket som avgörs i det där testet. Men det avgör ju om hon är mogen eller ej. Återstår att se. Slött för henne att vara yngst i klassen förstås.

Har någon läsare barn eller erfarenhet om barn som börjat skolan tidigare?

Siamesiska tvillingar

(Skrev siamestvillingar först, som om d sku va nå kattor). Såg ni programmet på TV4 om de siamesiska tvillingarna som är 16 år? Helt otroligt hur det funkar. Två huvuden, en kropp, 2 hjärtan, lungor, magsäckar, tunntarmar, EN tjocktarm och ett urinrör. Otroligt imponerande.

Back in training

Idag har jag varit och tränat. Första gången på två månader. PUSH. Kände inte för det. Ingen lust alls. Men så blir det väl då man haft uppehåll. När jag väl var där började inspiriationen flöda, trots besvikelsen att min favvoinstruktör inte var på jobb -Anne. Men kanske det var lika bra det, för nybörjare som man är nu igen så var passet nåågot enklare än vad Anne brukar ha. Hade lixom lite av musten kvar, och det gick faktiskt SKITBRA! Imorgon ska jag på K/S, kondition och styrka, kondisen ligger ju nånstans i September, så jag har ett litet motto här i det nya året att: mera träning, mindre sprit. Även om jag aldrig haft toppkondis, så har den varit bättre.

Nu återstår att se om jag alls kommer ur sängen imorron och övermorgon. Fast träningsvärk är skönt. Nya Avancia öppnar på måndag, så nu kan man inte längre skylla på att man inte fick plats på passet. Jag är så nyfiken på nya Avancia. En jävla backe att ta sig uppför på vägen hem bara. Men det får man väl räkna som bonus bara.

Stadsbesök

Idag var jag och Jeff till stan för att få inspiration till Lis present. När vi var på Zeipels så försvann Jeff lika fort som en rädd katt. Först kontrollerade jag trappan ner till Zko, nej, sen ute, ja, där tulta han rakt ut på gågatan och skrek av lycka. Rackarunge.

Han gjorde Zic Zac, KappAhl och Dillen och sa "tädii" när vi lämnade varje butik. Fysatan va gulligt.

Li 5 år

Alltså Li fyller ju 5 på fredag och det ENDA hon önskar sig är Lilo & Stitch spelet till Nintendo DS, det är så gammalt så det finns inte mer. Mamma o pappa hade tänkt köpa det från sig, men inte ens det finns. (Men mamma ni kan köpa ett annat spel, ska kolla lite.)

Annars vet vi inte vad vi ska hitta på. Visst kommer hon att få nåt litet paket i pysselväg som hon gillar. Men det känns lite fjuttigt att ge ett 15-20 euros paket då man fyller år.  "Jag fick ju allt jag önskade av tomten, utom Lilo & Stitch" svarar hon bara. Känns ju onödigt att köpa nåt för köpandes skull. Förra året fick hon inte heller nåt "stort" utan fick en cykel på våren istället. Frågade henne om vi skulle vänta med något tills hon hittar nåt hon verkligen vill ha. Hon vart lite nedstämd och svarade "jag gillar ju att pyssla". Men en ny elektrisk tandborste kunde hon få. Hennes förra har hon haft i 3 år och den var nån gratisgåva som mamma fick från nåt postorderföretag, den har varit suvve, men börjar bli svag. Kanske Jeff kan ärva den isåfall, haha.

Har någon något BRA tips?

!!!

Jeff sov 5 timmar på balkongen idag. Det är ju INTE normalt. Så länge sover han ju knappt i sträck om nätterna. Men under den långa nappen hann jag sova 1 timme, surfa lite inredning, plocka undan (sist prioriterat). Trots sin långa dagssömn, så somnade han innan nio, härlig natt att väntas...

Bäst att lägga sig själv i tid, så man får en par timmars sömn om han tänker börja vid 1 inatt igen.


I inredningstankar

Trött som en kolikmorsa sitter jag ändå och surfar för fulla muggar.

Vi har tänkt ha panel på vissa väggar i huset. Dock ej brunblommig tapet, utan samma vinröda som vi har hemma nu (som bilden nedanför som jag snodde från Cindys blogg). Tycker det bryter så fint med vinrött och vitt.







Vi vill ju ha vit trappa, men helt inte vitmålade steg, då det nöts så fort, vitlaserade är ju å ett alternativ, men det nöts ju det med. Någon som har tips? Det här hittade jag som alternativ. Rätt schysst.

1 åring bortskänkes

Asså om inga mina nerrver höll på att fara just. Först börjar Jeff natten med att börja pirra precis då man själv håller på att somna. Och slutar inte. Till slut tröttnade jag på att ränna till honom. Så jag tog honom till vår säng nåt över 2, fick honom att somna om (efter att han skrikit tinnitus i mitt vänstra öra). Där låg man trött som en slav, men vågade inte ändra till bekväm position så han skulle vakna. Somnade till slut och sov kanske 1 timme. Sen var det dax igen. INGET HJÄLPTE. Så jag tände lampan, då sitter han i mitten av vår säng och gråter med munnen på vidgavel, kisar förvånat mot lampan och börjar skratta!??! Sen ska han börja busa. Nänu! Mars med honom till hans egen säng och så somnade han om direkt med pling-plong på, tutten i mun och vovven i famnen. Pustande tassade jag tyst därifrån till vår säng.

Hann precis dvala till på typ 2 minuter så var han igång igen. Men va i hela fridens liljor är det frågan om?! Sprang dit några gånger och slog i rumpan. När jag sprungit några gånger och ännu inte fått sova mer en den där eventuella timmen mellan 3 och 4. Jag är så slut så jag är lipfärdig, då vaknar Chrille och frågar om han fått välling. Jag tittar på klockan SJU! Så jävla yr att jag bara var fast vid "öronen eller magen" efter att det pågått hela natten. Jag gav honom supp nån gång, har ingen aning om när, hade fullt sjå med att bita ihop tänderna. Chrille tog över vid sju, jag tryckte in öronpropparna very deep och sov till halv elva.

Sen möttes man av världens gnälligaste unge, han bara gick omkring och gapa. Åt EN ärta, spotta ut den enda klunken mjölk han tog. I can tell you att han åkte ut i vagnen med snabba ryck. Somna ju förstås på stört. Var bra nära att sätta in honom under bortskänkes i marknaden. Är det någon annan som har ett krävande barn. Han drar musten ur mig. Och han blir inte bättre heller. Nu är det tyst och skönt här, och jag har lugnat ner mig. Jag hoppas verkligen att det är nå tänder eller nåt annat på gång och INTE nån öroninflammation efter gårdagens babysimpremiär.

Tror jag ska gå o lägga mig igen.

Hemma mamma

Började bläddra i en MAMA tidning idag och skummade lite på ett reportage om olika mammor. Fastnade myckte på vad det stod om vad de gör när barnet sover på dagen. Vissa går ut och går 1,5 timme (!!!), en annan passar på att städa, diska, plocka undan efter lunchen/frukosten, jag läste även på Andréas blogg att hon har fullt sjå att få tiden att räcka till att t.ex blogga. Jag önskar jag var så där ambitiös NÅN GÅNG.

Själv lämnar man de kastade makaronerna på golvet, det går lättare att sopa upp då de torkat. Disken brukar Chrille faktiskt sköta. Allt bråte som Jeff släpat fram under sin korta vakna stund får ligga, nästans så jag kliver över dem pv till datan. Han river ju ändå ut dem igen då han vaknat. Slänger jag på en maskin tvätt när han somnat vid halv ett, som kommer jag på 10 timmar senare att ligger kvar o samlar lukt i trumman i källarn. Är jag riktigt riktigt trött så kommer jag mig ibland i säng eller soffan när Jeff sovit 1½ timme, så jag ligger och tänker "tänk om han vaknar snart, tänk om han vaknar snart". Sen ser det ut som nå socialfall skulle bo här å. När vi haft städhjälp här nån dag så tar det inte ens ett dygn innan strumporna klibbar fast i golvet och det är landminor utspridda över hela lägenhetsgolvet. Men det är skönt att kunna skita i allt (ibland), här sitter jag nu vid datan (igen), på min heliga pingutid, kanske man borde passa på att plocka upp dagens nedslag istället? Nej jag väntar tills Chrille kommer hem, då får man ju hjälp iallafall.

Asså har ni städat och redigt hemma? Ibland täcks jag fan inte öppna dörren om det plingar på.

Musikvideo

Ni som inte hängde med för x antal år sedan, så kan jag berätta att Sandra hitta den här på youtube:

Willycranes - Maker

(klicka på bilden)

Sandra hade ju en liten tävling och nästan klockrent slängde Rarra in de rätta svaren, impad. Det var knappt så jag själv visste vilket år videon spelades in. Asså störtsköna luder är jag och Sandra iallafall. Det var liiite kallt att åka motorcykel iförd spetströja i minusgrader och krappula.


Jag är en tjuv

Snodde den här bilden från Sandras blogg.
Sandra har en liten tävling, se ifall du klarar frågorna.


Första ordet

Bortsett från mamma, pappa, tutte bla. bla bla. Nu menar jag första valda ordet från vardagsspråket. Har i en veckas tid hört samma ord upprepas i olika situationer "tädi". Li håller på o säger att han kan engelska och menar Daddy. Haha. Men efter att varit uppmärksam hela dagen så har jag kommit fram till att det är just "Färdig" han menar.

1. Imorse låg jag i sängen då Chrille tog upp honom ur sängen, så hörde jag honom upprepa täädi typ 4 ggr, Chrille fatta ju ingenting så inte sa han nåt tillbaka om d heller, undra int på att han lät som en gammal LP som hoppa. Man måste ju bekräfta att man hör dessa små ord, då slutar dom upprepas. Han hade ju givetvis sovit färdigt.

2. Andra gången var då han höll på att äta lunch. Han börja kasta maten på golvet och vände bort huvet då man försökte mata. Nähä, slipp då. Och strax därefter kom det igen, täädii, och så börja han åma sig ur stolen. Ätit färdigt asså.

3. Det var ju så eko i skåpen hemma, så jag tänkte att vi skulle äta tacos till kvällmål och äta kvällsmålet till middag  =)  så d vart 2 mellanmål på raken och Jeff fick ½ äppel, sen en mandarin, när den var slut börja han hysse-lipa (skulle han inte kunna lära sig säga MERA istället för att nöta på nerverna på där viset), skalade fort som fan en mandarin till. Den gick ner lika fort som den första och sen när det var slut så va d tädi igen.

4. Kvällbadet. Han fick sitta o lattja i karet medans jag, Li och nya grannbarnet Lonia 7 år käkade tacos. (Chrille var på jobb+träna). Plötsligt hör jag täädii och så har han ena benet upp på badkarskanten. Klartbadat!

Kul att det blev just det ordet. Kanske är ett bra ord att kunna? Inatt ska Lonia sova över, så nu ska jag fösa flickorna i säng och svepa ½ liter soda. TÖRSTIG (ännu).


En riktig slappardag

Ledig dag har verkligen varit en LEDIG DAG.

Steg upp trött som dvärgen Trötter i Snövit. Men flyttade mig bara vidare till soffan och somnade om, Jeff var fastspänd på sin plats. Sakta men säkert vart det ljust, men jag vart bara tröttare och tröttare. Igår morse då jag vaknade så hade jag ont i halsen, jag hade halsduk på mig på jobbet igår och sög på Strepsils som nån dåre. När Jeffen lågt i tryggt förvar på balkongen gjorde jag en skylt  till Cikada på datan, tog typ en timme, sen måsta jag avbryta pga tunga ögonlock. Soffan igen. Li hade ledig dag och var inte alls förtjust i att mamma ville sova. Men jag MÅSTA, såhär slut brukar jag inte vara. Efter 1½ timme på soffan invirad i halsduk och filt så var halsonda borta, frossan var även borta den. Och jag var lite mera utvilad och hade lite flera sovmärken i plytet. Hon fick tillbaka sitt Nintendo DS igår kväll (efter en paus på "fem hjärtan", vilket tog 6 dar, så hon har fått spela idag  =)  och mycket!

Sen fick jag lite energi till att sortera tvätten. Jag läste kusin Sandras blogg igår och vart påmind om vilken dåre jag är på att sortera tvätt. Jag sorterar i MÅNGA kategorier:

-svart
-blått
-kulör
-ljust
-vitt
-khaki och brunt


Är jag riktigt på G så kan jag även sortera dessa grupper i 40 och 60 grader, men i de mängder tvätt vi lever i just nu, med tvättmaskin i källarn, så blir det mesta på 40, förutom då man tvättar sängkläder för sig. Tog just med mig båda vilddjuen ner i tvättstugan och slängde just på en maskin vitt 40 grader MED blekmedel + förtvätt och en ljus 40 grader UTAN blekmedel men även med förtvätt. SKA BLI RENT! Härrigu va sjuk i huvet jag e. Har jag inget bättre för mig eller? Li hjälpte mig att plocka ner förra maskinen khaki/brunt som hängde där torr sedan måånga dagar tillbaka, tur att inte grannen Ove är hemma. Men det spårade ur när hon fick tag i nån lång topp som var min och dansade runt som om det vore nån långklänning åt henne och släpade den i det skitiga betonggolvet.

För tillfället ekar både skafferi, kylskåp och frys. Skönt att rensa ibland men nu väntar vi på att Chrille ska komma hem från jobbet så vi kan åka och handla. Sen hem igen och fortsätta vara ledig och soffig.

En sak till...

Var ju på jobb idag. Chrille ringde halv åtta och informerade mig om att han skulle måsta åka till Hotellet och möta upp någon som skulle komma dit halv nio (Chrille är ALDRIG sen), ifall jag kunde vara hemma tills dess. Men visst. Släpade in alla hundra pulkor tjugo i åtta, förberedde och bankade pengar. Fem över åtta glider en kund in från övrevåningen och börjar handla spel. Jag höll på att räkna kassan. Asså bra tajming kundj*vel.

När jag smällde fast dörren kvart över åtta, och hade en 10 minuters promenad hem framför mig (och för Chrille tar det 7 minuter att gå till Cikada), så kom jag på att jag GLÖMT SLÄCKA LAMPORNA. Vittu. Utlåst, så jag gick runt till Robert´s och knackade på i glassluckan och frågade ifall hon som jobbade där kunde göra det, förklarade var knapparna var, SEN kunde jag stressa hem 18 minuter över. Vällingen hemma var slut, så jag måsta även in via Minimarket. Ringde upp Chrille då jag passerade Mariehamns Bokhandel. Han vart ju lagom glad då klockan var 20 över åtta och han skulle vara på Cikada om 10 minuter.

När jag går ut från Minimarket 25 över så ringer han och meddelar att Jeff sover, och att Li klarar av att vara ensam de få minuter som är kvar för mig att gå hem, bara hon får prata med mig i telefon så länge. Chrille stack och jag hörde en lycklig flicka som "får vara ensam hemma" i andra änden. Hon pratade på om allt mellan himmel och jord och var så stolt över sig själv. Vi pratar ända tills jag kliver in i hallen, smyger in och så säger hon i andra änden "var e du nu", så hör jag henne, kikar in i köket. Där sitter hon på en köksstol, med de små benen dinglandes och pratar i den stora hemtelefonen, som hon håller i med båda händerna så  hon inte ska råka trycka på avstängarknappen i misstag.

"Tänk, bara 4 år och vågar va själv!", sade hon och gav mig världens största kram. Hon är duktigast i världen!

Kul i badet

Jeff har en liten vattenkompis som går på batterin. Den suger upp vatten och sprayar upp det. Men det roligaste är ju att den låter, dvs den surrar ju. Så det ska mest lyssnas och när kompisen åker ner i vattnet igen så dränker han den och skrattar.



     

      

Han försöker hela tiden ta sig ur badkaret själv, undras vilken dag han slinker över, med huvet ner i hårda golvet. På tredje sista bilden så försöker han äta badskummet, men han får det inte att fastna på handen. Och på sista bilden har han snacks till sin film (russin och plommon). På lördag börjar babysimmet igen! Får se om jag får med deras far då Hotellet är fullt med hundar och gäster. Annars får jag åka själv. 11.30 har vi fått tid i år. Klockan är tolv. Jag ska försöka banka lite vett i skallen på mig och kasta mig i säng (med Super Mario Bros).

Taxvalpar

Men ååååh!


Nils-Hero och Baccus. Biancos bebisar, som idag är stiliga jakt-gossar på 4,5 år.


Bevis

Jag veet, jojo-bloggare på senare dar. Ska skärpa mig. Givetvis måste det ju publiceras att jag haft på mig klänning. D händer ju typ en gång vart femte år, vid bröllop typ. Jag fick låna en som var som gjord för mig av Lina. Tack Lina! Den var inte för fin, inte snäv, bara klänning. Då vi var påväg ut genom dörren (Chrille skulle skjutsa mig) så stod han med Jeff under armen, jag kom ju på att det måste dokumenteras och bad honom ta en bild. "Gu va du e fåfäng" fick man till svar. VAH?! Det är faktiskt till bloggen, haa!



Håret är supefint, även om jag själv ser ut som om jag hamnat i en skördetröska och kommit ut igen. Klänningen är LJUVLIG! Jobbdax!

Jeff

Mums va gullig! Glad för en gångs skull, trots ytterkläder.


Julfesten

SKRIVET ONSDAG KVÄLL (bloggen ceppa DUKTIGT igår så jag kunde inte publicera inlägget, men det kommer här).

Okej okej, jag vet att det är sent, men NU ska jag dela med mig av julfesten på Arken i måndags. Det var ju då Köpmannaföreningens julfest. Han där kökarsbon "trollkillen", vafan heter han? Uppträdde med en par trolleritrix, och hade "julkort", jag skratta så jag nästans pissa ner mig. Asså hur jävla rolig får man va. Han uppträdde bl.a som "Jukka från Finland & Nisse från Sverige". De skulle sjunga Ekorrn satt i granen tillsammans, men Jukka vägrade sjunga nån jävla barnvisa och avbröt hela tiden med t.ex:

-Vaddå, satt ekorrn i granen, var stammen ihålig eller?
Vilket blev: Ekorrn satt på en gren i granen...

Jukka avbröt igen:
-Asså skala kottar? Har du nånsin sett någon SKALA en kotte?
Vilket blev: skulle plocka frön från kottar...

-Hoppa han från tallegren... Jukka: MEN VA SATAN, VAR DET INTE JUST EN GRAN!

Sådär var det vid varje mening och jag dog nästan av garv. Gu vilken rolig kille. Köpmannaföreningen höll lite tal och uppmanade fler köpmän att ha bättre öppettider i stan. Asså jag kan ju hålla med om att Zeipels har de bästa (för kunderna, asså, kanske inte för de anställda  =) öppettiderna, Magique, Zic Zac har även de rätt så generöst. Men ALLA ANDRA DÅ?! För att inte tala om Sittkoffs, JAG SKÄMS över att bo i en turiststad där butikerna i en galleria stänger klockan 14.00 mitt i högsommarn. Då är jag hellre stolt slav under "öppet sju dagar i veckan".

Jag var faktiskt lite rädd för att dricka, då det vart medvetslös -blackout-fylla sist. Så jag höll mig till det som bjöds till maten och sen en par-fem cider i nattklubben. Jag var i bra skick och är riktigt stolt över att årets första fylla hölls på stabil nivå. Jag var inte ens fullast vid bordet! KappAhls flickorna var så på G så de överröstade stackars kökarsbon. Men de var ju glada. Jag hade bra sittplats brevid Lena som bjöd på både rödvin, efterrätt och baileys  =)  MUMS! Tack Lena.

Sen gled vi ju givetvis ner till nattklubben för att rocka lite till bl.a "pokerface" i pausen, jag stod även längst fram med min trogne bloggläsare Kim och rocka skiten till Soundway utan Carola. Plötsligt glider chefen in med 2 flarror skumpa. Det blir man ju snygg av. Ett glas fick räcka och jag tror nog han fick slut på båda paavorna. Jag var givetvis kvar till stängning och fick som tur var skjuts av Kim, SOM KÖRDE, *bugar*, att jag inte fick för mig att promenera hem i nylonstrumpisar. Dagen efter mådde jag, trots min stolta fylla, som ett arsul. Chrille måsta åka och jobba kl. 11, så det var bara att lag sig upp och va glad mamma d. Tur att man har en "äh, jag klarar mig, vila du mamma" -förståndig tös, när minstingen somnat i vagnen. Har ännu lite sån där krappis smak i munnen. Jag ska försöka mig på ett lugnare 2009. Försöka dricka "som folk" när jag väl dricker, och inte ösa in så mycket som möjligt innan baren stänger.

Och lite bilder, klicka på bilden för att se den större Sandra.
     
Dillen                                   Dillen/Roberts                    Zko/Dillen

        
Jag fick juh TVÅ Baileys   Kolla in psykot i bakgr.     Mkt glad chef


Och ormgropen i nattklubben

Nu väntar vi på personalfest som jag aldrig varit med om i Zeipelshuset. Vill! (Fast inte på ett tag, e fortf. torr i mun, ska va på torken lite först)

Virrig

E d söndag idag? E d julfest imorgon?
Jag är så vils på dagarna så jag vet knappt vilket år det är. Idag har jag iallafall inventerat på jobbet. Kul, men mindre kul då det trådlösa nätverket kraschar när man är ute och rullar med laptopen i butiken. Ska jobba onsdag och torsdag oxå och sen inte förrän den 18:e (söndag). Idag har kunderna varit få, men de har handlat pulkor, stjärtlappar, tefat och rattkälkar. ALLA sku till pulkbacken. Perfekt, då jag var ensam i butiken och fick inventera (och svära) ifred.

Nu har jag just tryckt i mig 10 falu rågrut med smör och aromat.
Funderar på 5 till, det är så jävla jobbigt att bre bara. Sötungarna är i säng sedan en timme och det är så SKÖNT att det är slut på Lis godis-hela-veckan humör, att hon är trött redan halv nio om kvällarna och pigg och glad om mornarna och HELA DAGARNA. Har redan måsta plocka bort hennes NINTENDO DS efter upprepade utbrott. Jeff har börjat sova bra de senaste veckorna, inga skrikattacker (förutom nån gång då han får betongskit om nätterna och man är tvungen att ge honom typ supp för att han ska skita). Stabila barn helt enkelt.

Jag har fått min älskling att fastna i en såpa
Asså Chrille ser inte på annat än nyheterna och svartvita krigsdokumentärer. Han FATTAR INTE hur jag kan titta mig kollig på Sex&City eller Desperate Housewifes. Men Lina har rekommenderat kriminalserien DEXTER och gett oss Säsong 1. Vi såg första avsnittet igår och klockan elva ska vi krypa ner i sängen och se på avsnitt nummer 2, SPÄNNANDE. Hahaha.

Då är det 2009 då
Och jag hoppas det här blir ett bättre år än det förra, för det uppfyllde en massa tröttheter för mig hela året igenom, och faktiskt kan jag säga att de få dagar som det nya året gett, har varit de bästa på länge. December var nog inte min månad. Fy sättän vad det har krackats. Usch. Men jag har INGA nyårslöften och INGA måsten (förutom att jag måst gå o hänga tvätt NU)

Min älskade familj

Såhär kan det gå till i vårat sovrum när det finns för mycket energi. Brottningsmatch mellan Li och Jeff. Skratten ekar och Jeff tycker d e så kul så han nästans kiknar.



Det har varit en underbar familjedag idag. Först besökte vi Gnisten alla 4. Sen promenixade vi ner till stan för att byta lite julklappar vi fått fel storlek av etc. Lunchade på Nikolaj, sushiiii. Sen till Zeipels, där hade jag visst lite undansatta byxor åt Jeff på KappAhl som jag måsta hämta ut. Hujedamej va gulliga. Sakta mak hemåt. Då fanns det tydligen energi kvar, så Li och Chrille hade sänglek, Jeff sprang omkring o dona på bäst han ville. Han rev ut allt han kom åt och var allmänt nöjd efter sin 3 timmars nap och mellis. Sen vart det siesta, Jeff i bilstolen framför ni vet vad och Li pysslade, jag satte mig *harkel* vid datan. Chrille sov. Efter den lugna timmen käkade vi och gick ner i källarn och bada bastu. Det är andra gången vi badar där (eller kanske 3:e) under mina 6 år i huset. Man borde skämmas. Men vi ska ju heller inte ha bastu i nya villan, med risk för att det skulle bli förvaringsutrymme. Det finns en liten uppblåsbar (trasig) barnpool i duschrummet och Jeff skratta i 30 minuter i sträck av allt plask och lek tills det var dax att avsluta med ett litet besök i bastun med trip. Han sög i sig hela trippen på typ 1½ minut.



När vi kom upp från badandet så vart det popcorn och lite granskning av Lis ena julklapp, en fisher price laptop lek & lär, där hon spelade för oss (då hon har "fem hjärtans" uppehåll från sitt NINTENDO DS). Vi hade var sina popcornsskålar då Jeff har osaltat, Li lätt saltat och jag massor med salt. Barnen är nu in i gängorna igen och rutinerna på plats, båda två i säng halv nio. Man hörde hur Jeff höll på och kämpade och sökte sömnen och när det vart tyst så trodde jag att han skulle ligga med huvet i fotändan och arslet i vädret, men icke. Titta:


Ungefär som om man skulle lagt honom dit sovandes och bäddat om honom. Täcket fortfarande på + att han har raffsat åt sig pling-plong tigern oxå. Så söt så man måsta ju paja lite såklart. Nu är det tyst och skönt i huset och även jag mår bra av att rutinerna är tillbaka och inte har nån tös som springer uppe till tio om kvällarna. Imorron jobb 10-17.

Energi!

Idag var vi ju då som sagt ut och skrinna till nabben. Jag, Li och en pigg liten Jeff traskade till Sportcenter för att söka nya skrillor till Li. Parkerade en vägra-sova-Jeff utanför. Vi gjorde fynd och fann ett par beggade för 20 euro, inkl. vässning. Efter ett 30 minuters besök därinne (vi var inte de enda som skulle ut o "sporta" i vintervädret), kom vi ut, Jeff låg med världens största ögon i vagnen VÄGRA SOVA! Promnixade vidare till bussen på nygge. Hoppade av vid nabben och på med skrillorna. Till en början hade Li sånt tålamod, hon trilla, övade, koncentrerade sig, trilla, slog knän o rumpa. Men till slut så var både blodsockret och humöret lågt. Hon psyka ur och börja grina för att hon inte kunde skrinna bra direkt. Den där flickan är sån. Hon kan ju börja lipa när vi sitter och ritar tillsammans med, för att jag ritar så fint och hon så fult. Asså jämföra!



Vidare traskade vi iväg till Krokens. Där vart vi pizzasugna då kusin Ellen gjorde varma mackor så d lukta smält ost. Ordnat o fixat, en stund senare har vi ett antal pizzor och 9 pers runt bordet. När vi kom hem så bänkade vi Jeff framför Pingu. Jag fick superenergi (av pizzan?) och började riva i skrubben, ut med grejer hylla för hylla, han dock ej med alla innan vi insåg att Jeff hade somnat framför TV´n, så jag makade mig ur hans "rum" så vi kunde lyfta över honom dit. Sen fortsatte jag i sovrummets garderober och vipps så hade jag strukigt och fotograferat typ 30 plagg, som jag nu suttit och lagt till försäljning på nätet. PUST. Nu e jag vrålhungrig, måste ta mig en nattmacka och kast mig i säng.

Det var längesen jag kände mig såhär energisk. Och det är så skönt, man mår så bra när man får sånt gjort, som man gått och dragit på länge. Li däremot åkte i säng tidigt ikväll efter att hon haft ett rejält utbrott och skrikit att det var hennes otursdag idag etc. etc. 2 veckors jullov och hon grinar och vill till dagis. Det blir inget långt sommarlov kan jag lova.

Ut!

DETTA INLÄGG PUBLICERAS 8 TIMMAR FÖR SENT. DÅ DET INTE PUBLICERADES IMORSE SÅ PUBLICERAR JAG DET NU ISTÄLLET.

Och då menar jag INTE på krog. För idag ska vi till Krokens till världens bästa svägis. Vi har inte varit dit på hela julen och DET SVIDER. Så dag ska bli riktigt härligt att spendera dagen i gott sällskap. Först ska vi och köpa nya skridskor åt Li. För vi ska ut på isen idag. Så nu håller jag som bäst på att leta efter mina nya ytterbyxor som jag fick i julklapp, har försatt dem redan! I´m so tired of my self!

Jeff ser på Pingu, förresten.

Pingu e bäst

Såhär kan man njuta till Pingu. Pingu är vår dagliga räddare. Blir Jeff gnällig, som han oftast blir efter middagstid fram till kvällsbadet. Då spänner vi fast han i bilstolen, ser till att filmen är spolad till början (ja det är VIDEO) och sätter PLAY på Pingu. Då har man 45 minuters lugn och ro. Hunden och tutten så sitter han där (och jag här) och myser.


Jag säger det igen I LOVE PINGU!

Nyår

Nä asså jag måst sluta upp med konstiga fyllor jag. Igår hade vi det mysigt hos mamma o pappa med middag, lite öl och vin. Drack lite skumpa innan jag vart upplockad i taxi av Susanna o Sebbe. Då gick mamma, pappa och Li ut för att skåda årskift. Li hade tagit en tupplur innan vi åkte så hon skulle orka vara uppe så länge.

Jag drog i fint skick, iförd byxor och top med bar rygg (asså då e jag uppklädd!), med Susanna och Sebbe och ett par till, till torget (via arken först och betalade in) för att se på raketerna i stadshusbacken. Faktiskt vackert, men jag tycker att de där raketerna "i mitten", dvs mellan de första och de sista, var lite mesiga och jag fick för mig att att de var insatta i fyrverkeriprogrammet för att få ett mer utdraget program. Men nog häpna man i år igen åt vad vackra raketer det kan finnas. Vi svepte ur en flarra skumpa och traskade ner till stadshotellet. Och därifrån har jag 3 minnen:

Minne 1
När vi kommer in, går raka spåret till baren, fattar inte hur jag ALLTID missar dörren till damernas dit tjejer går för att pudra näsan inför sitt besök. Vid baren bjuder Sebbe på shot, mums.

Minne 2
Eva Ringwall, vacker som en ängel vitklädd och fin. Hon kommer emot mig och så kramas vi.

Minne 3
Jag köper en cider i baren.

Nästa gång jag vaknar är idag, jag steg upp, mådde som ett päron, tog min penicillin + en Burana 600, svepte ½ liter apelsinjuice och går och gick och lade mig igen. Efter några minuter börjar d bubbla i magen och jag känner spyorna klättra upp för halsen. Jag svalde och vände mig i sängen, jag kunde ju inte spy nu, medicinen måste ju få tas upp av kroppen först. Men efter en timme måsta jag skena till toan och böa. VITSKI va d smaka fan. Jag spyr väldigt sällan, så jag vet inte om jag ska skylla på skumpan eller shotten (shottarna?)

Jag har fått nästan hela nattens story via SMS idag. Men det är inget jag publicerar här för allmänheten. Herregud. Tonårsfylla säger jag bara. Hahaha.


RSS 2.0