Juhuu!

Har varit en lugn och avslappnad dag idag
Inga planer, inga måsten. Först till dagis med Li, Jeff fick leka åtminstone en halv timme där o sen ute på gården. Lite lunch o tuttilura på balkongen. Jag passade på att ta en tupplur på soffan, måsta ha klockan på ringning då jag hade lovat Ballingslöv killarna att komma o öppna åt dem i huset klockan tre, så de kunde bära in badrumsinredningen till lilla toan.

Det var inte bara de som ringde idag,
även badrumsinredingen till stora badrummet har kommit från VVS Eriksson, våra 3 handdukstorkar från Byggvaruhuset (en liten till lilla toan, en mellan till grovis och en mega till stora badrummet, dom kommer va fulla med kläder på tork hela tiden).


Denna i 3 olika storlekar ska vi ha.


Nu återstår ju då:
3 st garderober m skjutdörrar från Stirpe, borde komma i veckan, köket, grovismöblemanget och den där bänkskivan till köket, som jag fasar för att inte ska hinna komma. Men vaddå, man kan väl koppla diskmaskin ändå trots att man inte har diskho och bänkskiva? Vatten kan man ju ta från grovköket sålänge, e jag för optimistisk nu? Går inte d eller? Och så är det ju den där Mora Izzy C+ blandaren med kolsyra. Vet någon om de säljs här på Åland, och var isåfall? Dax att beställa annars, eller köpa i Sverige.


Asfaltering

Mitt i Jeffs lunch började de asfaltera utanför köksfönstret.  WOOOW! D lukta asfalt i hela lägenheten, mmmums!Morgonbestyr o jeans

Efter vårt vardagliga morgonbesök på dagis, som varar minst en halvtimme. Gick vi hem. Stannade ute på gården en stund. Jeff har fått nya jeans, så jääääla snygga. I storlek 98. 2 varv uppvikta. Asså RUND o go elläh?


Thaimassage o poolbad

For på thailändsk fotmassage
Jobbade 10-17 utan att sitta ner en gång då söndagarnas pass är sittfria. Liite pippi fötterna, då man inte är van med det där hårda stengolvet. Klockan 19 hade jag thailändks fotmassage inbokat på Orchid Thaimassage. Alltid lika skönt att kasta sig i den fluffiga fotöljen och luta bak ryggstödet så fotstödet far ut, and off we go...


D här var innan zzz....Siriwan sätter igång


...här badar Li med Cassandra o Frida medans jag masserar mej. De har varm uppvärmd pool på gården. Najs! Li med sin snorkel, så stolt. Hon dyker och kommer upp o ur pipen kommer en sträng vatten -hon ska med i havet o snorkla med mej nästa gång jag gör d i turkost vatten!


Shoppelishopp!

Nån som har fått ny vinerjacka. Mamman kunde inte hålla sej...

FETMA

Usch vad det är sorgligt när man ser barn som växer och blir så stora och feta så de börjar få svårt att gå, de gungar o vaggar och dubbelhakan växer. Vissa barn kan ju verkligen inte rå för det, att de kan ha nåt fel. Men som jag ser unga människor som kommer in till Dillen o Roberts, de vräker i sig glass, läsk o bullar och så gungar de vidare i svettens hetta. Vissa barn ser man att det kanske, eventuellt serveras fel kost i familjen då de är med sina föräldrar och de rullar in de med, helst med en cola i handen.

Under de år jag jobbat på Dillen har jag sett samma barn komma in, vissa blir bara tjockare och tjockare. Hur tillåter man det? Hur kan man vara så blind? Det är ju inte så att man exploderar över en natt. Man hinner ju varnas. Tänk på hälsan i framtiden, är man lixom 10-15 kilo överviktig som tonåring, hur ser man då ut vid 20?

Det är föräldrarnas ansvar!! Jag blir så ARG!


Väggar, golv och tak KLART!

Alla golvlister är målade och väntar på att få sin plats.
Här kommer ett dubbelställ från Vedum monteras:Närmare bestämt ett sånt här fast med dubbelhandfat och i vitt:


Snorkel införskaffad

Li har nåjsat om snorkel hela sommarn. I fredags manipulerade hon pappa sin att komma till Dillen och köpa då jag var på jobb. Jeff övar skarpt på torra land:


Nyktert får man mycket gjort

Nu har jag 2 lådor klara för Bettans
1 låda med nystrykta och märkta kläder. Och 1 låda med en salig blandning av grejer, som plötsligt dök upp såhär i flyttrensningen  =)  sånt får man gjort när man int e ute o super. Även om ett glas rött eller två alt. en par jätte kalla öl skulle gjort slaveriet mkt roligare, så valde jag att va vit. Annars lär jag bli kallad alkis ytterligare en vecka här av nykteristen själv. Chrille (som för övrigt är känd för att inte spotta i glaset) har inte druckit sedan oktober. Det är nog nästans så jag önskar han söp sig sten o pissa i nattduksborslådan för att sedan bädda ner sig i badkaret.

Tråkmåns!

Nu e d natti, har suttit o gnidit mig i ögonen minst en timme nu. Dillen 10-17 imorron. Häj!


Nytt inköp

Mina nya MMA shorts:


Schnygga tycker jag. Ska ha dom då jag tränar thai. De har en fet slits i sidan och så är de slappa och lösa så lårflärret får dallra ordentligt öppet och det är lättare att sparka med naken-känsla. Vi har thaiboxträning samtidigt som killarna kör MMA, Malin som oxå thaiboxas är sugen på att gå med i MMA gruppen och vill ju att jag å ska börja. Jag tror jag börjar med att beskåda de golvkramande killarna till en början, innan jag själv lägger mej på mattan =)

*

G U L A S I D O R N A

Åland har skaffat sig en egen gula sidorna
Där kan du som privatperson regga dej och delta i tävlingar av fina vinster. Senast var det en stor flatscreen, nästa på tur är en liten lap top. Som medlem (vilket är helt gratis) så får man nyheter på mailen då de får in nya kläder till OUTLET butiken i Magazin. Skitbra! Registrera dig du också.http://www.gulasidorna.ax


Jag hör fest

Men e d nå jippo på Mariepark eller vad är det som låter?!

Det har spelats hela eftermiddagen. Låter himla kul. Men jag tror jag håller mig här i den alkoholfria lägenheten med en massa ostbågar o popcorn, som snart e slut o magen mätt.

Morgonlek
Li gömmer Jeff, han älskar att man gömmer honom under täcket eller en filt, helst ska hela kroppen oxå vara inne i mörkret, han blir helt stilla. Och Lis laptop e ju bara för kul. Speciellt då man trycker på bokstaven D och de säger "Delfin" och så hoppar en delfin i skärmen och gör delfinläte. D upprepas ca 10 ggr och skrattas massor varje gång. Sen pågick nån bära-vovo-procedur här tidigare, runt runt i lägenheten i filten, Li e så duktig som orkar med sin sysselsättningskrävande lillebror. Nu tröttnade dom, Li spelar Nintendo för första gången på typ hela sommaren och Jeff valde Pingu. Jag ska äta frukost.


JAG VILL GÅ PÅ JOE LABERO!

Om någon har, eller hör om 2 st biljetter så köper jag dom TVÄRT!!! Hade tänkt köpa biljetter och göra nåt tillsammans med Chrille för första gången på 2 år. Det är sällan nåt tillräktligt intressant dyker upp. Men nu hade jag chansen, och så går biljetterna åt som smör i solsken på en jävla timme.

HJÄLP MEJ!

Artighet

Som försäljare i en leksaksbutik får man se många slags barn
Man får se trotsiga barn, skrikiga, vilda, röjiga, stökande, glada, försiktiga, blyga, modiga, ouppfostrade, men även uppfostrade barn. Idag kom det in 3 spralliga tjejer i ca 11-12 års åldern o 2 av dem skulle prova rullskor och inlines, de kastade upp förpackningarna på disken och frågade flåsande och ivrigt "kan vi få prova dom här?" och slet ut papper och plast o börja rulla omkring i all vinglighet. Den tredje av tjejerna stod kvar vid kassan och såg besvärad ut och sa "men asså ni sa ju att vi bara skulle gå in här". De fnissade vidare och efter en par-tre minuter så började de prata om att bussen nog gick snart och "kan vi lämna dem såhär?" och kastade upp dem bland den öppnade förpackningen på disken.

Var det inte nåt papper i? Frågade jag vänligt.
 
Asså joo, här! Hej då!

Den tredje (uppfostrade) besvärade tjejen säger till sina vänner "men asså guu va oartiga ni är, man kan ju inte bara slänga dem sådär! Ursäkta...", sade hon och tittade skamset på mig med ett leende.

Flickorna var ju glada, men fruktansvärt typiskt flamsigt who cares-tonårsfasoner. Jag hoppas Li blir som hon där tredje tjejen, iallafall ska jag försöka med all min makt. Hon går ju redan och städar i butiken så  =)  hjärntvättad. Och Jeff ska bli en gentleman. Lång väg dit som han går och river och sliter på både mig och Li  =)

Det är faktiskt irriterande då det kommer in ungar (oavsett ålder) som tar saker från sin ursprungliga plats och sätter dem på en annan. Det är ju sånt man inte tänker på att lära sina barn. Men jobbar man i leksaksaffär så ser man till att sina egna barn lär sig vett o fason gällande varor och deras rätta platser. Li var inte ens 3 år fyllda då hon i Norrtälje kom gåendes med nå prylar hon hittat på golvet "mamma jag hittar inte dess rätta platser". 

Tips till er läsare: Visa era barn hur man uppför sig i butiker. Barn får springa omkring och vara glada, men det är jättebra att visa sina barn att man ska sätta tillbaka grejerna där man tog dem ifrån. Även om barn kan ha svårt att riktigt minnas var de tog den ifrån, så lär de sig snabbt att man inte ska riva o röja om man är tvungen att sedan spendera tråkig tid på att leta upp var sakerna togs ifrån.

Jobb är bra för barn-trötta mammor

Ett 12-20.15 pass drog jag idag på Dillen. Riktigt roligt. Har varit otroligt trött idag, men leksakerna har hållit mig vaken, så även kaffet och givetvis kunderna. Men mellan 19-20 vart det znarkvarning. Mådde illa, kvavt var det inne o inga kunder. Iskallt vatten o maraton mellan butiken och lagret bara så höll man sig igång  =) inte van juh! Köttfärspizza på Koti Pizza vart det till middag, tror det är andra eller tredje gången jag äter där, ibland smakar det med pizza, speciellt då man är på fötter 8 timmar utan att sätta sig mer än att äta på 15 minuter. Och så vart det just en påse chips och smältost med vitlök som dipp då jag kom hem.

Asså hur kan ens barn ändra i både sätt och utseende då man varit borta från dem ett arbetspass. Man blir lixom att dyyka in o krama om dom innan man fått av sig skorna, hur mycket energi över till dom som helst, trots att man helst skulle störtdyka i säng för att fötterna har domnat av allt spring. Li fick vara uppe lite längre och har ätit chips och ostbågar med mig. Hon diggar även receptet på den vitlöksdipp jag äter, som jag även åt som barn. Bra de, att d går vidare.


Vem vill inte nypa i de här kinderna??


Eller ha kramtävling med denna söta tjej?

På söndag är det 10-17 jobb igen. Och det kommer fortskrida med 2-3 dagar per vecka för mig nu. Lagom d, så får pappan i familjen en orsak att umgås ensam med sina underbara barn oxå (hehe). Och alla räknar vi ner till att Jeff kan börja parken den 6 november  =)  det är en fredag.


Bygg

Jaha idag är det nåt i Nyans byggbilaga om min blogg. Ska se om besökarantalet stiger i dagarna  =)  har själv inte nyan så jag har inte sett det. Det var kära svägis som ringde imorse (eller rättare sagt hon messa, för hon visste int om jag var vaken 09.15..eh). Nu har jag ju heller inget nytt inlägg här som är relaterat till bygget. Men om ni scrollar ner så dyker de upp mellan barn-, och träningsinäggen.

Idag är det jobb 12-20, det var hundra år sen så d ska bli kul!

P L A S T OFarmor Runa kom med till Plasto och Jeff fick välja vad han ville ha. Helst ville han ju ha allt, men grävmaskin var den han återvände till hela tiden. Allt var bara WOOW. Lyfte ner en blå grävmaskin, men då vart han skogstokig och pekade på den gula...jag hajade ganska snabbt, JCB maskinen som grävde utanför vårt fönster var ju faktiskt GUL.

Li hittade inget, hon fick istället en peng av fammo. Hon vart lite ha-sugen, så vi åkte till Sparhallen. Men där vart hon snål o sparsam o ville helst inte spräcka sedeln, så fammo halade fram plånkan igen och köpte "gör dina egna studsbollar". Hon e väldans bra på att spara pengar Li. Nu vill hon öppna ett eget bankkonto, för hon ska bli rik då hon blir stor!

En lugn stund, hur länge varar den måntro?

Det är så lugnt o skönt här hemma. Li fick 2 flickor med sig hem idag. På ett villkor, att de håller sig ute. Det är visning på lägenheten imorgon IGEN. Flickorna kom bara in och åt var sin tacowrap, sen ut o stoja igen. Jeff gick med ut och höll dem sällskap med Chrille då han kom hem halv sex. Sen var de ute till klockan sju. Nu är de tama och färdiga.


Li fick t.o.m smörgås på rummet framför BAMSE. "Mamma, du har ju sagt att jag inte ska få äta här, och nu blir jag så glad så jag nästans börjar gråta -TACK!". Ja värre saker kan man ju bli tackad för  =)

(Skit bra kvalité på bilden, jag veet.)


Jag fattar inte att Jeff ligger på soffan fortfarande, 20 minuter nu, med Molly Mus. Ny favorit. Det finns nu INGO (Pingu) ABBI (Teletubbies) M-MI (Mumin) och M! (Molly Mus) som han varvar med på vår härliga VHS maskin.


Kap

S E N A S T E  F Y N D E T
Dom här kan Jeff springa med i vinter då han går i parken!

Plats: Bettans Bod
Pris: 7 EUR
Skick: Som nya!Aktiv start på dagen

-Barnfri lunch med Susanna på Svarta Katten. Skönt i lugnan ro, men ändå går 50 minuter fort. Det var första barnfria lunchen (måltiden??) sedan maj. Mera sånt tack  :)

-Hade tagit bilen så jag kunde handla lite, så in till Hallen och plocka med mej lite ditt och datt så det iallafall finns frukost. Stackars Li hade inte mycket att välja mellan imorse.

-Då jag kom hem till grabbarna fick jag reda på att det skulle vara visning kl. 13. Så lite före d så begav jag och Jeff oss till Bettans o lura lite. Ingen dröm med Jeff. Men där stötte vi på Annes o Ramonas mamma Anki. Hon höll upp 2 påsar med fordon i för 2 EUR styck. Jeff vart helt överlycklig o svarade med stort JA då jag frågade om vi skulle köpa dom. D börja spritta i hans ben av lycka. Jag öppnade givetvis ena påsen på plats. Där lekte han och parkerade fordonen i säkert 20 minuter. Jag hann titta på alla bord 3 gånger. Fyndade även ett par vinterstövlar i nyskick för 7 EUR, till Jeff asså.

Halv två traskade vi hem, lade Jeff i vagnen och pladask slöt han ögonen. Nu borde jag slappa lite faktiskt. Dagishämtning om en timme redan. Gu va dagarna rusar iväg!


Gräsklippning

Det är få dagar Jeff sover på balkongen här hemma. Jag går ofta iväg ner på stan, eller så är jag nån annanstans, sällan hemma. Men idag blev det sov i balkongvagnen, för jag hade redan varit iväg ut och skulle bara bli hemma så. Men vad är oddsen på att vår gräsmatta ska klippas just idag?! Tur att han är en stocksovare, men jag rullade in honom för säkerhets skull, för risken finns ju att han plötsligt sätter sig upp i ett WOOOW när han hör den härliga maskinen burra nedanför på gräset.

Lip lip lip

Nog fan har man de bra
Fick tips om en blogg. Mamman skriver bl.a om sin dotter som har en hjärntumör på synnerven, de fick reda på detta för mindre än en månad sedan, efter en par veckors undersökning då dottern fick plötslig värk som ej försvann. Nu måste dottern, som är 6 år, äta cellgifter i 1½ år. Usch, jag lider så med denna familj.

Man har ju sett dem på stan nån gång och nu när man följer kampen deras om cancer så skulle man ju bara vilja krama om dom ifall man möter dem.

Själv irriterar man sig på disträ karl, stressat husbygge, för lite egentid. Så jävla bortskämd!

Här kan man följa Lovas kamp:

Jag håller tummarna för Lova och hennes familj!

Nu måst jag gå o krama en sovande Li. Gossarna sover på Cikada, så man förhoppningsvis ska få en ostörd sömn. Men faktum är att jag önskar de vore här istället...

Om huset igen då

Gårdagens inköp på 50% REA - 2 st stolar och ett bord för 132 EURGolvet läggs i allrummet uppeStora badrummet tar sig

Gym PREMIÄR

Japp det är sant. Jag var första gången i självaste gymmet på Avancia idag. Combatsinstruktören var sjuk så jag for me pushar-Ulle o gymmade överkropp istället. Hon e STARK den bruden o envis, och otroligt pushig, vilket jag behöver för att få ett gymbesök med resultat. "Ammeh 5 kilo till på de där klarar du" "det där ser för lätt ut, klicka dit några 1 kilos på de där till". Sådär höll hon på, och tack för d Ulle.

Jag har INGEN självdisciplin gällande gym. Nej därför har jag gått på gruppträningar med instruktör i 5 år, annars skulle jag sluta lyfta när det blir tungt, o då blir man ju int starkare heller! Gymsalen är inte min favvoplats även om det var mycket roligare med en erfaren lyftare. Går nog igen -med Ulle. Såhär starka blev vi:
Vrålhungrig och supertom mage hade jag då träningspasset på 1½ timme var över. Hade inte ätit sedan lunchen vid ett/halv två tiden, så jag var lagom illamående då jag kom hem. Men jag kokade makaroner och kläckte i 2 ägg (efter att jag hällt ut vattnet) och öste på med en massa massa svartpeppar o aromat, riven ost på NAM NAM.


Ser ju ut som nåt man skulle kunna hitta bakom nåt träd, men det är godare än så!

Dagens dagis-outfit


She´s cool

Åländskt/Borgiskt/tyskt-besök

Det är småkusinen Chillie Helsing jag snackar om. Hon var hit i helgen med sin pappa Robbe. Strålande söt.

Chillie cute


Och gris-Li byggde ett torn högre än henne själv hos Chillies mommo o moffa.

Kvalitetstid

När Jeff sov häromdagen så gjorde Li och jag "gör dina egna studsbollar".


Lite studsmassa och former, doppas i vatten och -VOILÁ!

.

Lite mera badbilderD finns lixom ingen hejd. Han ÄLSKAR det helt enkelt.

På 1½ timme barnfritt...

...hinner man:

-Titta på soffa
Hittar ju för f-n ingen grå byggbar i läder, jag blir TOKIG! Nu hitta jag en på EM som e den dyraste dom har o den gråa e bara SÅ FIN. Men man kan ju int köpa en soffa för 4000 EUR heller, eller kan man?

-Köpa 2 utestolar + bord
Slank in i REA tältet på EM och vipps så hade jag fyndat 50%. 2 st stolar i svart plast/rostfritt stål ben med ett litet svart stenbord. Perfekt till lägenhetens uteplats. Får pryda vår balkong så länge.

-Beställa köksbord
Har hittat ett fläskigt fint matbord på Möbel City. 220 cm x 100 cm, vitt i högglans med feta ben som går ut direkt under bordskivans hörn. Skitsnyggt o svindyrt. IKEA hade likadant för halva priset, men bara i olika träslag, inte i vitt. Typiskt. Till det ska vi ha 8 stolar med hög rygg i vitt läder. Naaajs.

-Till Ann-Gerds Antikagentur
Vi har ju haft massa gamla möbler som jag för dit med jämna mellanrum till försäljning. Det kommer in lite kryx på kontot nu och då. Nu hade hon sålt ett rackligt gammalt bord för 70 euro, det inhandlades på auktion för typ 10 år sen för 20 mark. Helt otroligt. Ska man köpa nytt så måste man ju sälja det gamla. Även om Chrille pratar om o elda upp o slänga allt, eller förat ill Emmaus. Hoho!

-Tvätta bilen
Tänk, nu får man PLUSSA även på biltvätt och bensin på Bilmacken. Måste ju utnyttjas.

Nu nalkas mat. Sitter på barnvaktsstället (tack mamma o pappa) och det blir pappas goda rådjur. Sen ska jag till Övernäs skola och anmäla Li till intressesimmet i höst.

.

Jag och 4 ungar

För att inte stöka ner o rådda ner hela lägenheten på stört inför visningen imorgon så tog jag barna med mig till mamma o pappa direkt efter dagishämtning. En och en halv timme senare var vi hungriga, så då åkte jag och barnen (en mycket vanlig TRIO nuförtiden), till Hesburger och åt. Hem och packa väska och iväg till Mariebad. Li hade tydligen kommit överens med en dagiskompis och hennes mamma om att de skulle komma med. Li tvingade mig att ringa och kolla, och visst ville de det! Det var bara d att den mamman INTE simmade, utan blev på land. Så det var jag och Jeff, Li och Linn, som båda två kan simma, men inte helt säkert i strömmarna, och Linns lillasyster Tindra. Tindra hade korkar på sej för första gången, så det var lite släpande på Jeff och henne, men dom var glada som fan allihop, så d va kul.

Vattenrutsch
Alla ville ju åka rutsch, och hur bär man sej åt då EN av barnen vågar åka själv, men inte resten. Okej Jeff skulle väl tyckt d va lajbans att bli släppt frisläppt ner där, men d vart Jeff o Tindra i famnen och Li åkte bakom o höll mig runt midjan så åkte vi!! TJOHOO!! Jeff simmade omkring själv med sina puffar och var oberörd. Simmade in och ut igenom de där plastfunderingarna som skiljer utebassängen från inre. Han hoppar från kanten och donar på, bara älskar det helt enkelt. Ibland låg han som ett X o flöt o kika upp i taket.

Bastu
Jag och Jeff med blåa läppar, gick upp först. Tvättade håret 3 ggr, det var lika lent som ett tovat ullgarn, och balsamerade det 3 ggr och sista gången in i bastun. Jeff diggar bastun. Han sitter snällt i stilla (händer ju inte alltför ofta) och väntar på att man ska kasta på så d pyser o fräser. Sen kom Li och där blev samma procedur för hennes hår tills det gick att skilja på stråna. Helnöjda barn i omklädningsrummet med kycklingfilérester från Hesburger, banan o vatten.

Zzz
Hemma vart d tandborstning och så somna båda två, utan att överdriva -på en minut. Det var en bra 2 timmars kvällaktivitet och den kommer att upprepas om natten går bra. Minns att då Li var liten så kunde vi inte åka till Mariebad kvällstid, för då fick hon såna "mardrömmar" och vaknade o skrek på nätterna. D gör ju Jeff i o f s ändå, men får se om det är värre än vanligt, eller om det ger däck-effekt på han istället.

Städning pågår...

Imorgon börjar visningarna för lägenheten.
De e int så jättestädat här så jag har begärt in lite assistans. Li e på dagis, Jeff sover, jag donar o fejar. Det värsta är att det inte kommer att hålla ett dygn om vi e hemma, så det gäller att hålla sig hemifrån hela dagen, kvällen, hem o lägga trötta barn, o bort igen hela dan imorron o onsdag. Annars e d snart snor på köksfönstret igen som Jeff dregglar o flåsar efter den där grävmaskinen som håller på utanför.

BadkarVi ska inte ha bubbelbadkar. Men däremot ett 2 pers. badkar i 180 cm o 80 cm brett. Med ett litet vattenfall istället för vanlig kran.


Köket kommer om 3½ veckaEn snabbskiss över vårt kök.
Längst ut på båda ändorna här ska d vara högskåp, 1 st på vardera sidan. Överskåpen ska vara inbyggda ända upp till tak, inga dammsamlingar tack! Bänkskivan kommer att ha en aluminiumframkant. Passar fint till våra aluminium micro/ugn och fläkt.


Fogare
Skrapade först bort gamla asfogen med morakniv, var till bygget o tog lite grå fog o fogade om. Lite puligt men d blev ju mycket bättre o fräschare!

.

När mamman bloggar....

....leker barnen snällt:Många "nenne" i håret, snälla storasyster hjälpte.

***

P O K E RLina o Robbe - skiljer väl sisådär en halvmeter på dom i längd.


Robbe gör tummen upp - trean, tvåan och ettan snyggo Martin Stenmark till höger

***

Kamera

Nu saknar jag kamera. Mobilen tar ju så kassa bilder såfort det inte är strålande sol. Har surfat lite på tåligare kameror och det finns några som är vattentäta och som tål stranden också. Och ändå håller storleken i sånt skick att man täcks släpa omkring på den.

Är det någon som har erfarenhet eller hört nåt om sådan kamera?


Här är ett alternativ Pentax 770SW

Trappbus

Ja han ääälskar ju att smita upp till grannarna på vån. 2 då man kommer in i trappuppgången. Så lite extra motion får man då man ska upp o hämta han efter att ha lämpat av sig allt man (vet inte hur jag alltid lyckas) alltid fått med sig hem.


Hej hej, ta mej då!


Tadaaa!


Det här e nåt han tagit efter storasyster som någon gång suttit och "tänkt" med hakan i händerna. Ser för fränt ut.

senaste dygnet

Usch vilken dag. Riktig mördarkrappis med obotlig huvudvärk o spyattacker. Nu är snart förhösten här och jag tror jag kastar in handduken för sommaren. Flytten närmar sig med stormsteg, en massa stora projekt nu asså. Så helgerna ska få gå åt till annat (om det inte är nåt speciellt  =)  nåja, den här teorin kan ha gått över på onsdag eller torsdag. Man vet aldrig med hon här Helsingskan.

Vart ju bjullad på mat hos Loikas igår, hade med mig barnen som Chrille sedan hämtade. Sen for jag, Lina och Anna L-B o kikade på Robbe som var med i kändispokern, han vart 5:a eller var det 6:a? O kikade på Stenmarck-Johnsson uppträdandet, Dinos o slutligen Arch.

Tog ett barnfritt dygn fr.o.m igår kväll. Det var väl inte iår kan man säga. Idag har jag legat på Jennys soffa hela dagen. Blitt bjuden på lasagne o kaffe. Tagit det riktigt lugnt och slumrat mellan varven, skönt. Det är ett tecken på att man är borta för sällan då Li ringer och har gråten i halsen och vill att jag ska komma hem. Även om det tar ont i hjärtat så får jag på samma gång den där jävlar anamma känslan, och blir trotsig och skulle helst ha stannat borta ett dygn till. Men ack så gulliga och glada barn det var hemma då jag kom hem. Hur kan dom ha blitt så mycket sötare på bara ett dygn?

Nu mår jag riktigt illa ännu, sängdax.

Nåja 107 snarlika draman känns det som har hänt igår/inatt. Vissa människor ska helt enkelt inte dricka alkohol!!!


Ladies night

Surprise!
Jag har funnit en orsak att gå ut igen. Ikväll är det damernas kväll, och alles våran Robbe Helenius ska spela POKER i den här Paf Open härvan. Så lär d va nån gratis konsert utanför Arken oxå med snygga killar som sjunger. Lina bjuder på middag och vi andra äter  =)

Sen återstår det att se om man mår som en prinsessa eller ej imorgon. Har faktiskt varit helt duktig och slunkit in en stund på nån efterfest påvägen hem de senaste två gångerna utan att dricka EN droppe. Har dessutom slutat dricka vid två pga. för hög alkoholkonsumtion innan kl. 2. Man lagra lixom lite. Nej helt stolt e jag. Får se om jag e d imorgon med.

Leka själv

Då vi gått på babysim så finns det en sångramsa som man sjunger för barnet. Man sätter/ställer först barnet på bassängkanten, man själv är i poolen. Sedan sjunger man:

Kalle Anka satt på en planka ropade såhääär:
Mamma! Pappa! Se jag hoppar/dyker hääär.


Och så ska barnet hoppa i.

Jeff sjunger den där ramsan såhär:

Mammma! Mammma!

Okej. Så satt han i badet häromdagen, så hörde jag just "mamma! mamma!" ett plask och sen ett asgarv. Jag smög dit och tittade vad han gjorde. Då hade han radat upp de små trollen (som ni kan se på badbilden i tidigare inlägg) på kanten och sjöng "mamma! mamma!" och sen puffade han i en i ett plask, o d va ju SÅÅ KUL!

Tänk vad kul att han redan börjat leka ensamlekar. GULLUNGE.


Busy day

Vet ni vad jag ha gjort idag.
Skrapat bort gammal äcklig stenhård fogmassa mellan kaklet i köket och fogat på nytt! D vart mycket snyggare än tidigare, även om man kanske ser (om man granskar) att det inte är en riktig kakelläggare som fogat. D va ju så jäävla asigt före. D har varit vit massa en gång i tiden men den va nu dammig, flottig och mörkgrå/brun, sen så hade nån fogat lite extra med nån annan färg så man såg att d va skarv. Snyggt. Nu är allt ljusgrått. Imorgon tar jag kaaanske bild då d torkat.

Men det är inte det enda jag sysslat med idag.
Jag har packat och rensat här hemma. Varit på boxercise, första gången på måånga månader. Tvättat 5 maskiner, bokat bord på Bettans, varit till bygget, stora badrummet snart klart. Jag har beställt badkar och det var det sista på min lista tror jag. Tidigare i veckan har jag slutfört badrumsinredningarna, köket, grovisinredningen och säkert en massa till. Min hjärna säger STOP nu. Chrille har kört några billass med lådor till huset så d ska va lite mindre grejer här då det är visning på lägenheten nästa vecka.

Nu måst jag hänga en sista maskin tvätt att jag inte glömmer bort den som jag gjorde igår kväll. Mätt i magen är jag efter 2 mackor och en sån där supergod Leader Sweden Protein 40 dricka. Schysst nattmat. Natti natti!

Sortering

Nu vart jag lite sur.
Håller på o rensar och förbereder flytten som ska ske om 1½ månad. En massa papper o tidningar ryker, givetvis i skild papperskasse. Men så kommer mannen o städar, o hivar pappren i SOPSÄCKEN bland annat brännbart. Jag blir ju så tokig på sånt där. O sen börjar han predika om att jag minsann inte är nån miljövän som flyger hit och dit på semester och att några papper i brännbara eller lite metall o glas i sopis inte gör nåt. Nu och då fiskar jag ju upp nån konservburk eller nåt annat ur sopis som han kastat dit när jag inte varit hemma. Grr...kul när man själv sorterar 98% o han 10.

Nästa generation
Det är ju våra barn som ska vara hjärntvättade med hur sorteringen ska gå till, vi ska föregå med gott exempel att det blir en vana för dem att plast ska i plast, papp i papp osv. Att det är BARA så det ska gå till och inte på något annat vis. Men nej nej, om jag ska sortera på det här viset så ska jag heller inte åka till Thailand, som innebär samma förorening som om man skulle köra 8000 km med bil. Suck! Och jag borde faktistk inte ta bilen till gymmet...(jag samåker oftast, eller cyklar).

Jag sorterar allt, här kommer en lista (d va länge sen nu):

-kompost
-hårdplast
-metall
-glas
-papp
-papper
-batterier
-tetror
-brännbart

Och jag gör det NOGA, trots vår trånga lilla lya. Allt är rent och torrt innan d hamnar i sorteringen (om inte 4-facks-marodören från tidigare generation är framme o förstör). Men nu har jag en fråga, vart ska lerkrukor? Är det brännbart?

Storkonsumenter av sodavatten

Har ni hört nåt om en sån här?
Kolsyra direkt ur kranen.


Jag MÅSTE ha!

Tänk att slippa det där stora Soda Stream Shabraket på bänken.


Prince of bath

Jeff var i badet och jag tyckte att det lät som om d hade blitt lite väl mycket vatten, gick in o kika, då var det ända upp till kanten o skvimpa över då han rörde sig. Jag drog ur ploppen för att minska lite. Lillvilden busa vidare. Han dyker, hoppar, simmar, svänger på sej och är så duktig i det stora karet. Såhär ska d gå till då man e stor kille o badar...


mek mek mek...


...tappar man balansen...


...så svänger man bara på sig. PIECE OF CAKE!

STORA barn


Skitkamera, men man ser vilken hög hon ätit, då vi åt kräftor hos mamma o pappa i söndags.
"äh, nu orkar jag inte hålla på med klorna längre, så jag äter bara stjärtarna".
Kanske hon ärvt sin mors tänk-om-kräftorna-tar-slut-måste-PANIKÄTA-syndrom.Det är så skönt att han tycker om att ta en TV-paus ibland.

Fläkt, micro och ugn

Våra synliga vitvaror ser ut såhär. Beställda till slut -puh!Utdragbar fläkt från Gorenje, aluminium


Micro med alufront från Husqvarna

Ugn i alu från Husqvarna

Fick dille på aluminium här i slutet. Snyggt tycker jag.


Ditt och datt

Jag har fullt upp med allt som ska beställas till huset. Är nästan ute i sista minuten så det ska helst ske denna vecka -med Jeff i hasorna, ingen bra combi  =)  Bloggen har blitt lidande -sorryyy! Det har inte hänt så mycket i övrigt. 10.30 ska jag med Li till Hälsocentralen med hennes döva öron, hon skriker när hon pratar. Har förmodligen vätska bakom trumhinnorna -IGEN. Och detta har hon haft till och från sedan November ifjol. Nu ska d göras något åt så hoppas jag ljudnivån på flickan minskar.

Hon har sovit hos mommo o moffa sin i 2 nätter, var och hämtade henne igår kväll, så vart grannflickan Lonia här och sku ju sova över. I detta svaga ögonblick låg jag och sov, så jääla slut. Men när jag vaknade hade de gjort upp med sina pappor att hon skulle sova över. Dagisdag, doktorbesök och SOVA ÖVER!?! Asså jag höll på att smälla av. Pappan låg och tittade på Friidrott på TV så fick mamman börja bädda fram för övernattning, man va liiiite syyyyr. Men kortsint som man e så vart man glad igen på 10 minuter.


Brottning


Soffa igen

Den här soffan heter CROPP. Och de där konstiga kuddarna som e där hoppas jag är lösa. Men grått läder o i den modell som jag skissat längst ned. Det här soffprojektet kommer göra mej gråhårig.


Var via huset just...

...o där händer det grejer hela tiden. Nu är balkongräcket fixat.

Den här färgen blir huset.

Nu ska jag fortsätta packa ner i lådor, rensa o kasta.

Någon som är soffexpert?

Vill ha en GRÅ byggbar soffa i LÄDER. Den vi tittat på finns ju bara i svart, beige, naturvit o röd.
Mycket svårt att hitta. Någon som vet/sett någon?

För övrigt så har vi plockat fram flyttlådor o håller på och packar. Jeff sover o Li for just till mommo o moffa. Jag är är totalt dåsig efter 2 timmar av soffsurfning utan resultat.


HELSINKI

Vi har varit till Helsingfors på svärmors "80-års kalas" ons-tors. Hon bjöd sina 2 åländska barn med barnbarn till Hotell Scandic Marski mitt i centrala Helsingfors i var sin svit. Även hennes Borgå-dotter Diana med sina 4 snart alla vuxna barn kom dit på tre rätters på kvällen. Det var väl 5 år sen som Linde-syskonskaran med barn var samlade sist. Och jag fick det inte ens på bild. Har lite mobilbilder, inte de bästa, men alltid nåt.


Vi åkte taxi flera gånger, och Jeff fick sitta i mitten på armstödet varje gång. Lajbans.


Bärbara DVD-spelaren är oumbärlig. En filmpaus med BAMSE.


Vi besökte ett underbart SEA LIFE.


Jeff var stormförtjust i alla fiskar och tunneln man kunde gå i.


Hamburgerbrödet in, ögonen ut.


Vi besökte BORGBACKEN.
Dit har jag varit förut. Då jag var med i staffettkarnevalen i högga. Kommer bara ihåg den skrangliga, träberg- och dalbanan. Barnen och pappan (som tål lite mera svängar än mamman) fick åkband. Jeff fick åka lite karuseller innan han tvångsdäcka i vagnen.


Jeff fick åka samma karusell 3 ggr, men han bytte fordon. Skitkul.


Och medans papporna gick med barnen o åkte så satt mammorna och födelsedagsbarnet på fik....


...i flera timmar, ena mamman somnade. Ja d va så satans lugnt o skönt.


Och här är självaste Runa, nu hela 80 år. Pigg som tusan. (Kolla fågeln)


Blomälskande Li.

Nu är vi hemma igen. Inatt sov vi på Gabriella, d luktade piss där jag skulle sova. O 04.25 kom färjan in, det var väl d som var enda nackdelen med resan. Hemma och tar d lugnt. Borta bra men hemma bäst.

Hussnack

Nu sitter jag i en djungel av benämningar på alla micron, utdragbara fläktar, indukstionshäll, integrerade vitvaror, kyllåda. Jag har suttit i timmar. Men nu räcker d. Tur att man inte är så knepig på att bestämma sej, utan man tar nåt mitt i raden bara o går o frågar försäljarn om d e bra. Vi vill ändå inte ha nå High tech prylar med extrafunktioner. Helst en micro med två rattar osv. Men däremot så MÅST vi ha en sån här:


kyllådor från Norcool

Vill även ha Mora izzy C+ kran till köket. Inbyggt med kolsyrepatron. Yes! Var via huset idag o de har nästan lagt klart jumboplattorna. Måste ev. beställa 1 kvm till. Får veta imorgon. Köket är ännu inte beställt. Har lite anmärkningar  =)  Har fått offerter o ritningar på skjutdörrar o garderober, grovköksplaneringen. Ser bra ut. Bara att skriva OK o blunda för priset.

Är det förresten någon som har en bra schablonmodell på prinsesskrona? Det är dax att dutta de önskade prinsesskronorna på den knallrosalila väggen med guld och silver...

Bad

Här kommer ett stycke kille som solar hela kroppen! Båt i snöre är nåt han blitt biten på så jag ska faktiskt skaffa en  =)  han gick och drog i kusinens båt över till gamla nabben, i sanden och i vattnet. Drog drog o titta då den gjorde spår i sanden och vågor i vattnet.

Hotellchefen själv var i plurret då vi var till Cikadas poolen igår. Han har inte solat så mycket så akta hornhinnan. Han var i och lattjade med barnen närmare en timme. Fattar inte att han orkar. Själv satt man 3 timmar på poolkanten istället med den största o.b fleur tampongen uppstoppad för att hindra det där Niagarablodfallet att blotta sej.


stark....starkare...


starkast!

Full lastad

IKEA
Även med en Trailblazer kan man åka på Megastorhandling till både Ikea o Flygfyren. Här va d lastat upp till tak. O stackars Jeff fick sitta inklämd mellan dörr och varulager. O fick lagom i nerverna då det gled ner saker i hans famn hela tiden. Jag flirtade till mig 2 par nya skor oxå av min sämre hälf, eller kanske han borde kallas bättre hälft i d här sammanhanget   =)  ett par vita Fred Perry med skaft, och ett par nya fritidssportisar från Adidas, svarta med gråa ränder. Jeff fick nya sandaler 50%. Besök SKO OUTLET i Norrtälje. Fynd!


I K E A

Akut IKEA besök.
Ha fixa barnvakt till Li, hon sover hos Cassandra. Jeff får haka, halva sätet  nedfällt så vi får rum med alla 25 skrivbordsskivor o 100 ben. Undras om jag ens får rum med en ny stekspade, då handtaget är av på min favvo. D blir banne mej snart ett besök dit igen ändå. Nu är jag bara med för att försöka assistera Chrille med dessa skrivbord som ska till hotellet. Jeff e ju stark, så han kan ju oxå hjälpa o bära lite.

Nu börjar ögonen svida. Va skönt, fast klockan int ens e halv två.

...

Idag har jag:

-Lunchat med Susanna på Svarta Katten (OCH Jeff! Han satt stilla 45 minuter)
-Tvättat 5 maskiner tvätt
-Ätit fittit god mat hos päronen
-Klottrat ner en massa planer på papper

-GLÖMT ATT KÖPA RAKHYVEL IDAG IGEN!! Hahaha, faaaan asså.

T H A I L A N D

Kopplade i gamla bettan LACIE extern hårddisk o blev o kika på bilder. Liiite nostalgisk vart man då man hitta Thailandsbilder. Ååh! Börja ju surfa direkt på flygbiljetter och höll på att tappa hakan av positiv förvåning då T/R för Alla oss, då Jeff fyllt 2 t.o.m, kosta strax under 24.000 sek! Asså d betala vi ju för 2 vuxna o 1 barn sist vi åkte.
6351 per vuxen T/R Stockholm-Bangkok - BOKA NU!


Susanna kom alena o hälsade på oss o bodde i vårt hotellrum en vecka. D syns på brännan att man varit där ett tag.


Huu scary. Men faaan va härligt d va att känna på de där enorma muskelkissorna!

Hoppas d kan bli lite Thailand i vinter. Nu ska vi först flytta in, sen räkna hur mkt vi ligger på minus o sen skita i d o boka resan. D tycker jag  =)

Ang. soffan

SOFFAN ÄR GODKÄND, JAG ÄR LYCKLIG!
Man får ju plocka ihop soffan lite som man vill. Vi ska inte ha det där fula nackstödet som är med på bilden, och andra fötter ska vi ha. Dessa, fast i ek:

Måst till lägenheten o måtta o mäta lite mer innan den beställs. Det tar 5-6 veckor att få hem. Och vi har sagt att tillträde till den nya ägaren i lägenheten vi bor i nu (den ska alltså säljas), är månadsskiftet sept/okt. Iiiih, d e nära nu! Så nu kommer jag bli lite osocial o sitta o packa om dagarna. Rensa bort skit. Boka Bettans bord. Börja flytta.


Kan själv

Jeff skulle gå upp för trapporna själv, o jag hade ändå att bära så jag lämnade honom i trappuppgången då jag kom från tvättstugan nu ikväll. Då jag packat upp alla diverse kassar o sånt jag alltid har med mej måsta jag gå ut o se vad han egentligen pysslade med. Då hade han klättrat upp i vagnen och satt där o snurrade på hjulet till Lis kickboard. Skrutt.


Byggbar soffa

Den här drömmer jag om att ska få stå i vårt burspråk:

303 cm x 386 cm

Denna på bilden är i tyg och mindre. Vill inte ha sånt där nackstöd heller. Tyg är snyggt och skönt, men OPRAKTISKT för så lata människor som vi. De färgerna som finns är vit, beige, brun, röd och svart. Så det är väl svart isåfall då. Helst sku man ju haft grå. Den blir ju så satans DYR, så jag tror att min käre sambo börja tänka och ev. avslå denna soffdröm. Men det är ju värt ett försök iallafall  =)

Våra 60x60 plattor

Här går d undan. Ådi o Kempa lägger golv av bara farten. Skitsnyggt.
Var och planerade lite kök idag och lite småjusteringar ska göras. Så beställer vi det nästa vecka och hoppas på snabb leverans, trots en massa specialbeställningar. Var oxå till EM och kikade o provsatte soffan som jag drömmer om. Den heter DIALOG och är byggbar. Ska gå in i deras ritprogram o skissa upp hur jag tänkt mej så ska ni få se. Skiitfin o stor.

O via Kantarellen då jag ändå var barnfri i svängarna. Li är hos Cassandra o badar i deras utepool o Jeff leasade jag ut till kusin Ellen, men han kom tillbaka nu efter 3 timmar. Han fick bussigt tajt navelsträng då jag lämnade honom där, första gången typ. D kommer väl nu, separationsångesten han riktigt aldrig haft. Jag måst ut, de ska spränga här utanför nu.

Hårigt

Jag kom från duschen, naken i vanlig ordning, och Li tittar och flinar "men mammaa, va din sisse e håårig".

Jag fnissar lite "asså jo ja veet, d ha blivit så".

Hon skakar lite lätt på huvudet, vänder på klacken och slutar med dett "men varför rakar du int då?".

Jag svarar lite högre i och med att hon är påväg bortåt, men vill att hon ska höra varför  =)  "min rakhyvel e så gammal och ovass, jag har glömt att köpa ny!"

Från andra ändan av lägenheten, inne i hennes alkov hör jag bara ett långtbortifrån "jahaa".
 
(
Egentligen va d väl int så Big deal för henne, hoppas jag. Att hon inte tycker att det är det här hon ska spränga tystnaden med på nästa sociala träff).

Natti

Maskiner e WOW!

De ska fixa fjärrvärme till huset där vi bor nu och ska spränga i berget utanför köksfönstret. De borrar så väggarna skakar och Jeff är salig o sitter på köksbänken och upprepar "wow".
Här har vi just kommit från kvällsnöjet fam. Clemes, och det måsssta ju barra kännas och wowwas lite till innan natten.

HUSET!

Eftersom golvet måste spacklas helt slätt o jämnt pga av våra superstora golvplattor, har det blivit uppstädat och man har full över sikt, gu så intressant! Måste nog maka mig dit en sväng idag och se hur långt de kommit. Det går ju undan och vi har beräknat att flytta in om 2 månader. Om det inte jävlas med nåt nudå förståss!Vardagsrummet till höger och matsalsplatsen till vänster.

(Kortet är taget från hörnet i köket, se följande bild).


Rakt in i hörnet är platsen jag stod på då jag tog föregående bild. Det är köket. Och till höger blir matplatsen.
(Fotot är taget i hörnet som var längst fram på föregående bild).


Entrén.


Bilden är tagen från entrén. Och det är bakom där Chrille står på bilden som jag skulle vilja ha en boxningssäck  =)


O hit har allt blitt inbökat för tillfället. Grovis.

Överraskning á lá Chrille

I lördags då vi var på Röda Korsmarknaden kom plötsligt Li och Chrille med en sån här bukett. Jag vart ju lite chockad och nästan generad. Jag är inte bortskämd med att få blommor heller! Vart glad!


Duktig mix på denna dag

-Åkte till Västernäs o tog farväl av familjen Helsing-Gallagher som åker hem till N.Irland idag efter en månad på Åland.

-Sen drog vi till skateparken med Camilla o Kim Dannström, även Chrille var med. Himla mycket familjärt i helgen  ;) o ett stopp på Robert´s Coffee då Jeff sov pv. tillbaka. Vi satt så länge o åt så att Chrille vart mätt o däst, till att hinna bli sugen på nåt mer = handla glass.

-Hem via efter bilen och iväg till Fantasia o käka med samma gäng + Kims pappa Guy.

-Jag skjutsade Chrille på jobb o Guy skjutsade Camilla på jobb och barnapatrasket ner i Cikada poolen. Både Guy o jag stod på torra land o barna simmade ikring. Jeff har lärt sig ta sig framåt jättebra genom att sparka så han for från ända till ända många gånger om. Tur att inga puffar halka av, vem skulle varit i med kläderna på först? Jag eller Guy?

-Sen var ungarna så slut så d bar hemåt. Men Li o Jeff, som redan var som russin efter nästan en timme i poolen skulle bada badkar. Fine, då får man ju en lugn stund. Li somnade fort, Jeff låg däremot o snurrade en timme o sparkade i väggen, jätte harmoniskt.


En del av inredningen

En sån här skulle gärna få hänga på övrevåningen då man kommer upp för trappan.


Gårdagen och dagen

Fredag
Gårdagen var riktigt skoj. Började hos Anne, inga bilder tyvärr. Men kräftor åt vi och sen via Dinos o slutade på Arken där man härjade vilt omkring i vanlig ordning. Inga stora bulor i huvet, de sviterna jag har är 2 lårkakor på vardera lår, och dom fick jag innan klockan var tolv. Så rätt nöjd e man. Dessutom så drack jag bara vatten efter två tiden, men vart ölsugen på Knorringbryggan vid halv fem o börja suga i mej öl, men jag tog mitt sunda förnuft till fånga o måsta sprang ifatt min karaktär hemåt.

Lördag
Idag har man mått prima ballerina och varit på Röda Kors marknad. Li och Jeff fick åka karusell, Jeff fick i vanlig ordning totalt psykbryt då han skulle lyftas därifrån, vill ha mer. Så därför fick han heller inte åka häst.
Pv hem kom störtregnet. Sånt där härligt sommarregn. Li bad om att få vara ute, och eftersom d inte var så länge sen man var barn själv *harkel* så minns jag ju hur kul det var så hon fick vara ute o blöta ner sig in på huden.


Barnen fick meta på marknaden o fick lite ditt och datt, Jeff fick bl.a chokladdragerade jordgubbsbitar. Dom VRÄKTE han i sig hemma sen.


Hesburger på middag o sen en liten familjetur o fick se ett häftigt moln.

En familjedag. D va länge sen.

RSS 2.0