Komplettera sommargarderoben

Gäller på hela köpet måndag-torsdag denna vecka. Välkomna!


Idag

Eftersom man slocknade vid halv ett igår så var man ju lite piggare idag än många andra. Vi har varit ut till syrrans bygge i Hammarudda, ljuvligt. Sen hem och snabbraffsade ihop en tacos. Jeff skar gurkan i 20 minuter, Li skar paprika och tomat. Jag stekte kött o fixade resten.
Totalkoncentrerad o vettlöst nöjd. Kolla knivgreppet -cute!


Jeff med vatten i simbrillorna, ser för jävla skönt ut.

Bestämde mig just för att jag är värd en par öl. Så jag sitter o suger på en Karhu. Ledig 2 dar nu, sen jobb 1 vecka.


Den här helgen

Vi hade inget planerat till midsommar. Men bestämde oss mitt på dagen att vi skulle åka till mamma o pappa. Vi cyklade via Lillaholmens midsommarstångresning vidare till Helsings Rökka. Syrran kom dit och ungarna hakade. Vi åt gott och drack gott. Plötsligt var det bestämt att båda barnen skulle sova där och halv två cyklade jag och Chrille till Arken. Det var andra eller tredje gången vi var ut tillsammans sen Jeff kom, så d va kul. Vi dansade o drack sex on the beach, hahah. Efter krogen sökte vi efterfest, men som tur var så for vi hem o däckade istället.


T.v verandan hos mamma o pappa vid midnatt. T.h dagen efter på Pub ettan, där vi gjorde ett ciderstopp påväg efter kidsen.


Brunch på Shandiz.


O plötsligt var vi hos Föjje. Susanna kom dit. Jeff somnade på hans soffa klockan åtta o Li gick hem med en däst Chrille klockan tio. Susanna och jag fortsatte till midnatt. Då gick vi hem till mig eftersom jag skulle byta kläder. Dit blev vi båda och Susanna sov över, Zzzznark kan man säga  =)  Lika bra d.


Om Bianco

Bianco har lyckats bita bort 2 stygn, men det var "i slutet" av såret, så det har växt fint ihop, men däremot så är det så tajt på övriga såret så jag kommer ju inte våga ta bort stygnen nästa vecka, huden är så tajt att det vill ju gärna dra tillbaka. Tänk om d spricker upp??! Nån med erfarenhet?
Hon är annars pigg och går gärna i trappsteg, fast hon inte får. Hon avskyr den enorma "struten" hon måste ha på sig på natten, ser så lidande och självömkande ut då hon ligger där med den på.
Hon äter och äter. Hon magrade ju av här i samma veva som fettknölen växte (cancersymptom?). Även om hon har två knölar kvar därinne så hoppas jag hon får lite mer hull nu så huden tänjs ut lite. Så inväntar vi svaren på analys av knölen hennes. Skulle ju givetvis velat ha kort på den, men det tänkte jag ju inte på. Nej nu natti, jobba imorrn.

Idag

Har jag jobbat. Li har haft en fammodag på stan. Årets höjdpunkt att gå på shopping med henne. Li, som helst köper pyssel fick bl. a med sig fina band från Tyger & Sånt hem. Kanske inte det första man skulle välja, men hon fick andra fina grejer oxå. Men hon föredrar band, pärlor, en riktig klippa klistra tjej.
*
*
Sen for mina barn med Anki till deras stuga i Lumparland, så for jag dit efter stängning. De skulle ta sig ett dopp i regnet:
Men det slutade med att jag doppade dem en.
Tack Runa för idag, Tack Anki för barnvakteri o all mat.

Poolväder

Det ska mycket till om jag ska i havet. Usch vilken kruka jag är. På Nabben har man ju kylts ner innan man når doppdjup. Visst är det mysigt att gå till stranden. Men har man poolhängt lite så blir man rätt bekväm 1) man slipper få sanden med sig hem 2) ungarna kan va själva i poolen 3) man har färskvatten runt hörnet. Jag föredrar pooler. och jag har turen att ha nära till två. En stor varm jäkel på Hotell Cikada och en annan uppvärmd lagom stor hos grannen. Cikadas pool mätte 30 grader i helgen och grannens 30,5. Då kan jag gå i, men nu hade jag ju såret så jag har bara kunnat doppa mig med armen upp i luften.
I fredags hämtade jag Jeff tidigare från dagis så drog vi till Cikada o plaskade.
*
Han e skicklig.
*
Och i lördags hamnade vi hos grannen, heeelt okej sku d va att ha en 30-gradig sån på gården.
*
I söndags trotsade vi mullret och blev 2 vuxna och 5 barn då vi tog med oss famljen Clemes till Cikada. Vi trotsade tills solen tittade fram och Ulle och jag kunde steekaa. Jeff och Viggo "behöver inga puffar". Stora killar.

Sammanfattning

Nu har jag varit DÅLIG på att uppdatera, men vem läser bloggar i högsommarvärmen? Här kommer en liten sammanfattning den senaste veckan.
Då jag skar mig på en hammare:

Position: Dillen (som besökare, men skulle "bara hjälpa lite"). Högg mig med baksidan av en hammare och rev upp ett 5 cm jack i underarmen. Såret gapade som en stor mandel, som tur var hade de stora klippbara plåster där, så jag knep genast ihop det och tejpade fast -klärt! Sen sipprade d ut blod en par timmar. Men plåstret fick vara på en par dar innan jag vågade ta bort det o byta. Bilden är tagen Dag 5. Rätt schysst lagat va  =) Tog bort plåstret helt och hållet idag, efter 8 dar. Fint, men fortfarande sjukt.

************************************************

Lis första skolavslutning:
Promenad till skolan. Jag kom i efterslänt då jag förde Jeff till Anki först.
Kolla hon har högre klackar än vad jag har!
Ni ser 'HÄR E JAG!!' vink vink vink. Hon måst ha fått d där att hon är så kär i JAG:et, av sin moffa  :)
****************************************************

Biancos operation:
Bianco har haft en fettknöl i juvret. Vi var och visade upp den nyligen då den börjat växa och fick tid för operation. I torsdags var det OP dags och jag förde dit henne på morgonen och hämtade henne totalt uppsnittad över hela buken. Då hade de hittat flera tumörer där inne, och måste tyvärr lämna 2 kvar. De hade redan tagit bort så mycket hud så de kunde inte ta bort mer för då skulle det bli svårt att sy ihop. Nu är knölen på analys, är den elak måste de andra två också avlägsnas. Och så hoppas man på att det inte är nåt mer sen. Hon är ju så pigg o glad den här hunden trots sina 10 år.
På kvällen efter operationen så var det Ålands Självstyrelsejippo på stan. Vi satte Bianco i Jeffs vagn och traskade ner en sväng. Åt på EAT bl.a.
Tryckförband ditsytt. Jag tog bort stygnen och tryckförbandet dagen efter (KUL- ÄLSKAR). Huuuj vilket sår.
Aptiten är på topp. Och så har hon ju fått så fin tröja, trots den så hade hon knaprat bort ett stygn inatt -grr.
Fortsättning följer...

Lite nytt hår

Var till Caroline Andersson o klippte mig idag. Färgade även håret mörkbrunt. Helnöjd. Klippte upp håret lite så det händer något men ville ändå ha längden kvar. När jag skulle ta kort råkade det bli dubbla och på det sista så hann cp-chefen sticka upp sitt finger, coolt när bilderna annars är likadana.
*
Och här kommer den älskade cp-chefen.
Carro på Salong Birgitta gör ju sån där BRAZILIAN BLOWOUT, någon sorts långvarig värmeinpackning som tar bort frissighet och yvigt hår. Lär va poppis. Själv har jag rätt tungt och platt hår, och behöver inte det. Men coolt påfund.
Nu e jag så hungrig så jag inte kommer kunna somna. Glömde äta kvällsmål o d kan jag ju inte göra nu. Nej sooov nu Tessa. Skolavslutning imorgon. "Jag tänker lägga klockan på ringning mycket tidigare så jag hinner fixa mig" sa Li. Garv.

Där for tanden

Ett himla bestyr har det varit med Lis lösa framtand, den har varit lös ett halvår, men i helgen for den.
Måste till doktorn med henne, gu så hon hostar om nätterna, snorvlar o nyser. Helt klart nån allergi, men vad? Vad gör dom om man far till hälsocentralen? Hon måste ju få nån medicin. Och så sover hon nästan mer än Jeff trots att hon är nästan 4 år äldre.  Igår var hon på studsmattan hos grannen o hoppade, när hon kom hem var hon rödflammig o det kliade över hela ryggen, ögonen var svullna och kliade o snoren rann o hostade gjorde hon. Stackars. Och då får hon ½ zyrtec morgon och kväll. Måst checka det nu, hon har ju hållit på åtminstone ett år, kanske två när jag tänker efter. Nu ska iallafall jag sova, trött innan tolv för en gångs skull. Skönt

Skolavslutning

HÅLL I ER. JAG SKA HA KLÄNNING IMORRN!

En solig lördag

Jag har jobbat idag och det har varit sådär med folk. Mycket turister, folk är väl på stugorna o ute i solen. Men jag fick mycket gjort och när jag skulle stänga så fick jag hela två vånings ställningen med kläder att välta, så alla klädjävlar flög ut över hela golvet och jag svor alla ramsor jag kunde tyst, jag höll mig. Stolt. När den höll på att välta och jag fortfarande höll i den, men den rullade bara ifrån mig på sina hjul, så hade jag lust att ropa "kan nån kom o hjälpa mig för helvete!!!" Men jag kunde hålla mig, otroligt. Istället tog jag i för kung och fosterland, men ställningen gled ifrån mig och padamm i golvet. Så nu har jag skadat både vänstra ring- och långfingret -aaj.
Sen for jag hem o hämta bilen o drog o hämta barnen till mamma o pappa som hade haft dem några timmar så Chrille kunde jobba, då han håller på och förbereder hotellöppningen som sker på torsdag. Via Kantrallen påväg hem, oj där håller dom visst på och ändrar om. Yra omkring där en stund, sen hem o laga mat. Det blev rostbiff och potatisbollar. Sen vräkte vi i oss godis o nu ligger Chrille och jag o äter ostbågar med svartpeppar o dricker Buckler öl i sängen. Mys.
Ikväll så luckrade jag upp jorden i ett litet hörn på granntomten (svärmors),o sådde ärtor. Solen når inte dit så mycket, men vi får se vad som kommer upp, ärter kan man inte misslyckas med. Jag och ungarna är ärttokiga, så de lär ju inte få växa sig så stora när det är 3 som konkurerar om dem.
Chrille ligger brevid o surfar båtar. Hans sätt att mätta båtsuget. "Det räcker med att jag surfar några timmar så känns det bra sen" säger han. Ska d bli båt, så bör den vara underhålls fri, minst 7 meters plåtbåt (Silver, Buster,  Anytec), och med trailer så man kan dra upp båten när man e färdig, men det får någon gång sen. Nu finns så mycket annat som pengarna ska sättas på, så båten får vänta.
Jeff har GEGGAMOJA collegetröja

Ni har väl fått ert pensionsutdrag

Fick pensionsutdrag idag, jävlar va rik man blir av att gå hemma o va kombinerad nanny o hushållerska. Hmf! Nu ska d bli ändring på d iallafall.

207 € i mån, d får dom inga i Afrika iallafall!
Vad fick ni? Skriv gärna ålder och summa. Intressant.

Mera naket

Vi har 4 st rullgardiner i vårt sovrum som ska dras upp varje morgon. O d e tydligen skitkul tycker vissa. Imorse vart jag väckt av en nakenfis med solbrillor som kom och drog upp gardinerna. Tyckte kanske att det var dags för morsan att stiga upp.
*

Mina fina älskade kidoz

De här är det sötaste jag vet!
Vackra, underbara Li.
Skitiga gulle Jeff.

BÄSTA UNGARNA!!!

Barns hälsa är de vuxnas ansvar

I dagens samhälle får barnen bra och nyttig mat i de flesta skolor och dagis. Barnen spenderar många timmar från hemmet då de går i dagis/skola/eftis, vilket är bra för de som tillåter godis alla dagar i veckan o dyker i skåpen såfort de kommer hem och vipps så vart det ingen middag för de var inte hungriga. Det är inte så ofta jag ser riktigt överviktiga barn här i stan. Det finns några få som man ofta ser. Och jag blir så arg när jag ser dem vagga fram i så unga år. Hur fan blir de sådär feta?! Vissa kan givetvis vara sjuka. Men ibland går de o gluffsar på en glass, godis eller nån läsk i handen. UUSCH!! STOOPP!! FÖRÄLDRAR AGERA!! Sen finns det ju även barn som äter godis o ohälsosamt, hoppar över middagar och slarvar med sömnen, som inte är överviktiga, men man ser ofta på dem ändå. De är ofta sjuka och är mörka under ögonen.
*
*
Lär dina barn goda matvanor
Det är vårat ansvar som föräldrar att införa goda matvanor till våra barn. När de är i tonåren och polarna tycker de ska köpa godis halv fem ska det automatiskt (inprentat) ringa en klocka i huvet "haloo, middag snart!" och därmed avstå. För att inte tala om tandhygienen som lätt tar skada när man börjar snaska i sig godis o läsk titt som tätt. Det kanske är lätt för mig att säga att sött äter man på lördagar och ingen annan dag, när jag inte själv är någon godisråtta. Däremot kan jag trycka i mig en påse ostbågar på en tisdagkväll utan att tycka det är något speciellt med det. Men det gör jag när barnen gått o sova, och föregår med gott exempel när man är med dem. Hesburger och annan snabbmat sker inte heller ofta, 1-4 ggr i månaden.
*
*
Mat och motion
All middag gör vi från grunden, köper inga färdiga middagsrätter, då vet man vad d innehåller när man gör det själv. Mixar t.ex ner en burk sojabönor och lite morötter med det malna köttet då jag ska laga pannbiffar, mycket bättre än bara rött kött. Och så måste man ju komma ihåg att ju mer mat man äter, desto mer måste man ju röra på sig för att göra sig av med kalorierna man fått i sig. Yes, jag kan avnjuta en påse ostbågar, men sen måste jag ju göra mig av med det också (händer ju inte alltid kan jag ju säga). och känt är ju att barn som sitter mycket vid datan och TVn löper stor risk att bli drabbad av övervikt.
*
*
Sömn
Många barn sover för lite. De får strosa uppe tills de blir gnälliga och krashar av trötthet och måste väckas kl. sju när det är  dags för skola eller dagis. Jag vet att det finns sexåringar som fortfarande somnar på vilan på dagis, det är ju inte rätt. När man är så stor så sover man på natten och inte en timme på dagen för att man varit uppe till halv elva kvällen innan. När man börjar skolan sen så har man ingen möjlighet att sova på dagen och man blir skoltrött och trög.
*
*
Min egen familj
Märker ju själv på ungarna när de blir inne så blir de gnälliga, men när de väl kommer ut så sätts kreativiteten och glädjen igång, och det spelar ingen roll om de har ingen vän eller 2 att leka med. Underbart! Hos oss har vi endast lördagsgodis. Och ibland fredagsmums. Fredagsmums kan vara en bulle eller glass, oboy till frukosten. Lite tjuvstart på lördagen. Barnen brukar tycka att det är lite "förbjudet" och därmed kul, för att det inte är lördag men får ändå äta ngt sött. Lördagsgodiset tillåts att ätas efter frukost, efter lunch, efter middag fram till kl. sju. Oftast är det mer snack än verkstad gällande lördagsgodiset. De längtar till lördagen på söndag morgon redan. Men sen när det väl är lördag så äts det med lugn.
*
Vet inte om det är vanligt eller ovanligt. Men här fås knappt saft, kaka eller glass söndag-torsdag. Om man inte är riktigt wild & crazy o kalasar till det på skoj. Tråkigt? Njäe, har man inget att jämföra med så funkar det jättebra.
*
Våra barn sover mycket. Jeff somnar kl. 20 om kvällarna och sover 11,5-12 h. Li går och lägger sig kl. 20, varvar ner, kikar på nån film eller läser en halvtimme. Somnar oftast mellan 20.30/21 och sover tills klockan ringer 07.50, då brukar hon ibland somna om. Och det känns ju då som om hon sover alldeles för lite, om hon är så trött att hon bara däckar igen. (Ska skriva ett annat inlägg om hennes sömnbehov sen. Tror hon har nå allergi då hon måste sova så mycket.) Men då de får sova så mycket som de gör, så är de oftast glada barn, utan utbrott och trots. Nu har man en sju åring som bara blir äldre, uppfostran och goda vanor måste sättas då de är barn, inte då de är tonåringar. Då är det för sent.
*
KOMMENTERA GÄRNA

En sväng ut till Sparis

Vi far sällan ut till Sparis. Vi har ju vårt Minimarket granne vi. men påvägen hem från Thailand så försvann DVD filmerna vi hade med. Om jag kanske glömde dem på flyget? Det var ju favoritfilmer. Så igår var vi till Sparhallen för att köpa nya filmer till kidsen (synd bara att deras DVD spelare slutade fungera samma dag =( jag och Li passade på att ta med all vår pant. Medans barnen o Chrille var i Filmhallen så stod jag och köade till pantautomaterna. Det finns två där, den enda funkade inte, och vid den andra stod ett par och matade i fullt. De hade med sig flera svarta sopsäckar med tomflaskor, suck, kön växte och växte. Jag skulle inte täckas. En sopsäck per butik kanske, men inte uppehålla i en kvart.
Medans jag köade för några euro, så låg Jeff o drömde om en båtvattenbana utanför Filmhallen:
o då måst man ju lägga sig på golvet.

RSS 2.0