AAH - SOL SKÖNA SOL
Vi har fortfarande solränder från Thailand kvar.

IFK simavslutning

I torsdags var det avslutning på Lis simskola. De hade lite uppvisning och märkesutdelning. Följande märken har Li tagit:

25 m
50 m
100 m
200 m
500 m
Talangmärket
med 30 poäng

Hon säger att hon kan ju simma nu så hon vill inte fortsätta i höst. Hon skulle vilja gå på redskapsgymnastik eller fri-idrott. Får se vad hösten ger.


Såhär glad blir man då man får 5 pins och ett tygmärke.


O här dimper de ner simledaren i bassängen med kläderna på  =)O så va d Jeffs tur att hoppa. Skönt stuk.

Från 16.45-20.15 var vi på Mariebad, 3,5 timme, inkl. klädombyte och tvätt. Efter simavslutningen så stannade vi kvar och badade lite. Chrille måsta åka på jobb 18.15, så jag blev kvar med Li & Linn + de icke simkunniga Jeff & Tindra. Jeff vägrar ha puffar (för dom e för bebisar), Tindra tvingade jag korkar på, hon tycker hon kan simma själv, så de åkte av lite titt som tätt, så man måsta ha liiite koll. Li & Linn såg måsta man söka upp mellan varven, för de spexade på för sig själva och plötsligt kom de ut båda två på en gång ur rutschen! De äldsta barnen är inte alltid lydigast. Hmm.

Jeff simmade med huvudet ovan vattenytan en par meter, han hålls mest under, 5 meter dyk klarar han. Snart simmar han med för fulla muggar.


Syskonen Helsing generation 2000-tal

Sovmorgon i söndags och runt tio dök det upp 2 nakenfisar som var duktigt uppspelta efter att ha gått igång på påskgodiset medans man själv låg o domna.


Såhär spralliga kan de bli ibland (man ser riktigt hur sockret lyser genom ögonen), kan ta på ens psyke ibland, men glada barn e oftast gulliga barn.

Påsken den kom och gick

Vi har varit lugna i påsk, ätit en massa godis, chips o njutit av det fina vädret. Jag inledde påsken med storhandling på Kantarellen på skärtorsdagseftermiddagen med 3 barn. vi var inte ensamma där om man säger så.


I kön. Jeff börja puffa sin vagn mot Sandra så d va lite lip där i kön, tills jag skickade dem till lekrummet. Träffade på en bekant man när vi kom in, och bevisade vid kassan vem som var snabbast. Givetvis kvinnan med de 3 barnen och den ensamme mannen bakom  *like*


Vår påsksmyckning. Tänk, jag har t.o.m blåst och målat ägg i påsk, d har AALDRIG hänt förut.


Krattade löv gjorde jag i det underbara vädret.


Li plockade småpinnar som låg överallt från höstblåsten.


En viss åt vindruvor o va allmät glad.


Bianco njöt av att få vara ute lös.


Jag och barnen cylade till Strandnäs, Chrille måste en sväng via jobbet och kom sen med bilen. Det var längdrekord för Jeff o gick riktigt bra.


Middag hos mamma o pappa, det är dit påskharen kommer o gömmer ägg. Li undrade varför inte påskharen kom till oss istället. Men "vi har ingen trädgård att gömma äggen i ännu", svarade jag då  =)

Barnens pyssling

Söta Sandra.

Anki behöver ingen handy-man. Här tapetserar hon deras kök.


Vilken kick!

Chrille  o ungarna spelade lite fottis på gräset.

Klämma

Om inte pylen spricker av att man klämmer på den så tar man till med nål. Det var en sån där lite kula. D blir fina märken av sånt.

Nån som vet vart man ska åka för att få bort vita kulor i huden?

Barnen

Skrytdax. Nu måste jag berömma mina gullungar lite.

Li 7 år. Rätt nöjd ålder, lite pre-teenig, men det KAN ju vara gulligt oxå. Många repliker kommer i retur. Häromdagen så bad jag henne gå ut och bajsa med Bianco. Hon var påväg med fastnade med en massa andra saker, så jag satt lite skarpare ton på "gå då!" Och kvickt kom det svar på tal "inga med den där attityden iallafall!". Både jag och Chrille började skratta och sa att hon ju hade rätt, bad om ursäkt och flinandes o nöjd gick hon ut med Bianco.

Li är jätteduktig om mornarna. Inge morgonbråk. Det undviker vi genom att hon har klockan på ringning 07.50, stiger upp, klär på sig, äter frukost. Och min klocka ringer 08.10, då går jag ner och går igenom checklistan...

v kläder
v frukost
v håret
v alla böcker i väskan

...innan jag skickar iväg henne till skolan. Ibland får hon sällskap att gå eller åka bil med någon granne, ibland går hon själv. Halv nio brukar hon traska iväg. Så söt, så gullig, så go, då hon pussar o kramar hej då, o går iväg med den där stora ryggsäcken.

Mycket annat gör hon själv. Hon plockar in sina rena kläder i garderoben (ibland ligger dom i en trave på golvet ½ vecka o hon ser dem inte ens, lite påminnelse behövs ibland, och som hon gjort länge så tvättar hon ju hela sig själv även håret, hon kan gå själv till och från stan, går till Minimarket o handlar när det behövs nåt, hon är jätteduktig och ansvarsfull med bianco.Nu har det varit mycket om hur gullig Jeff är. Men han är ju i så skön ålder just nu, så ni får lite till. Positiv, bråkar inte om så mycket onödigheter. Inga, verkligen inga problem med tandborsting, på- och avklädning (jo lite testa springa ifrån skrattandes o se om man jagar ibland), äter det mesta, lite slow ibland, men plockar alltid självmant bort tallriken o glaset från bordet o tackar för maten.

Mycket kan man ju göra själv när man är 3 år. Så som stiga upp utan o väcka mamma o pappa o fixa frukost själv, har vi vaknat innan kommer han med ett strålande morgonhumör "här e jag!" o sträcker upp armarna. Han kan tvätta sig, klä på sig (liite problem med långärmat), ge mat åt Bianco, han glömmer aldrig Biancos B-vitamin som är så viktig, smular sönder den o gömmer det i maten. Städar undan efter sig, måste påminnas ibland, men han gör det utan protester, dammsuger gärna (viktigt att dammsuga dammfiltret till torktumlaren oxå) o vill att vi ska tvätta golvet hela tiden (har sån där Enjo sprayflaska med vacumtryck i) så han kan gå o spruta blött på golvet så ska jag torka . Tömmer tvättmaskin o lägger det i torktumlaren o sätter på den (man ska passa att man int råkar ha nå känsliga plagg som ej tål torktumling när Jeff OCH Chrille ska tumla). Han har trafikvett och man kan utan oro lämna honom ute på gården ensam. Han cyklar även i förväg då man far nånstans, han skulle lätt klara sig till dagis själv  =)  stannar vid alla vägar o väntar på en. Verkligen underbar ålder. Mycket gosig, charmig och humoristisk är han också.


När man tvålat in sig måste man skölja bort tvålen.

TIPS: Det man lär ungarna göra, slipper man göra själv. Jag blir ju snart sysslolös här när de gör så mycket själva. *gillar*

Dessutom så växer de mentalt när man ger dem ansvar. Ibland vill Li vara liten, o d får hon ju. Idag skulle Jeff ta 1 liters juicetetran själv från kylen o SLANT! Satan, då höll jag mig från utbrott. Även om jag röt åt honom att gå bort en stund (för d va juice längs med ALLA nedre skåpen i köket, ända fram till köksbordet och in i vardagsrummet på golvet, helvete vilken tur att jag precis hade fått i mig middag). Alla gör misstag, och lär sig därefter.

Jag är så glad att barnen blivit så empatiska, mysiga, omtänksamma och känslosamma. Jag tror det är jätteviktigt i livet, att man kan visa sina känslor o vara sympatiska. Det ska jag fortsätta uppmuntra. Nu har jag skrivit en hel novell. God natt.


GulleGulleGulleGulle

GulleGulleGulleGulleGulleGulleGulleGulleGulleGulleGulleGulleGulleGulle


Maskarna

Jeff tog ju hem en mask från dagis i torsdags. Den "födde" en mask till så vi hade 2. Sen grävde jag fram några till bamsingar från jorden. Tydligen jättekul att ha som husdjur. Igår höll de på o smet o d tyckte Jeff va skitkul.Jag ville inte ha dem inne över natten ifall de skulle hålla på o smita o torka o dö. Så jag ställde ut asken, men glömde göra hål i locket =( Jeff vart riktigt ledsen då de var döda idag. Han har sån empati, tyckte ju synd om dem då de låg helt livlösa o nästan vita. Måst gräva fram nya, kanske tröstar lite.

Pyssliger helg

Har tydligen gjort mycket i helgen. I lördags var vi ju på Mora Träsk. Jeff hade ro att sitta ungefär från kvart i tre tills kvart över tre (då de började). Sen funka en kvart innan han typ låg på golvet o kika. Han har ju kikat på Moraträsk filmerna (har 5 olika) sedan han var 1 år. Och efteråt så börja han "dom sjöng ju inga gröna skivan". OMG!-Så har vi målat lite påskgrejer.

-Plockat Bianco, en kass med hår blev det.

-Fixat träramen runt gräsmattan som vår grävmaskinsplogare råkat lyfta upp i vinterplogningen. Skottade bort gruset runt om, körde upp bilen som tyngd på ramen, skottade tillbaka gruset. Nu vågar jag inte backa bort bilen ifall ramen reser sig igen. Pappaaa! (Min handyman, e i Pargas).

Nu är det 3 dagars jobb, 2 på Familia o 1 på Dillen. Sen ledig to, fre. Det är ju påsk. Vad ska man göra måntro? Ser ni kallingarna som Jeff har på sig på bilden. Dom e så fina! Mjuka o bra passform, säljs i 3 pack med ett par blåa med en ambulans på, ett par vita med marinblåa robotar och dessa med vägbanor o bilar på. På Familia förstås! Prisuppdatering imorgon tisdag!
Bianco är vårfin!

Åtog mig ett litet (3 timmars) projekt igår. Plockade Bianco. Har gjort det en gång förut, o då fick jag skavsår på fingrarna efter halva hunden. Tänkte att jag "skulle börja lite", så skulle pappa få fortsätta när han kommit hem från Pargas i slutet av denna vecka.

Nå, ni som sett Bianco senaste månaderna så vet att om man "börjat" plocka henne så fortsätter man helt enkelt. Annars skulle det blivit som en lejonman. Men jävlar va fin hon blev! Jag har dock magen kvar, men den tänker jag klippa, så tunna långa fjun kan man ju tänka sig hur känns att rycka bort.


Pappa e du stolt nu? Tänk, nu slipper DU.  =)


4 som drar sig

Morgonmys i söndags. Dataspel i sängen.

Efterlyser Lis kickboard

Är det någon som råkar veta var Lis rosa (rostiga) kickboard finns?  Har vi lämnat den hos någon. vi trodde ju att den skulle ligga under snön, men nä. O int minns man var man hade den i höstas heller.

Underbara sol!

Promenixade runt lite idag, ner till butiken och via dagis o upp till skolan, no stress. Vanligtvis så har man så mycket man ska göra, men idag, ja dagen började såhär:

Vaknade tio över sju (trodde den va 08:10) sprätta upp ur sängen o gick o väckte Li "du måste stiga upp, klockan har ringt". "Nej den har inte d", svarade Li, dödstrött. Hon klev upp, käka frulle, klädde på sig, ringde grannen o frågade om hon ville gå med henne till skolan och precis då hon skulle gå ca. 7.40 ringer hennes klocka på övrevåningen, jag kikar på klockan. SHIT, en timme för tidiga. NÖÖÖRD man e.

Jag hade troligtvis väckts omedvetet av Jeff, som låg raklång framför TV´n som en karl o kikade på nyhetsmorgon med fjärkan i handen "mamma d brinner i TV´n" sa han när jag svepte förbi pv. till Lis rum. Va i hela friden gjorde han uppe före sju?!

Det slutade iallafall att Li gick till grannen o hängde en 45 min innan de gick vidare till skolan. SKÄRPNING TESSA! Nåja, jag hade fått ont i halsen inatt, och jag gillar inte att vara sjuk, så jag knöt vad jag hade närmast till hand, nån skitig Jeffs pyjamaströja, runt halsen, drog dubbla täcken över mig o somnade om. Chrille kom hem efter sitt nattskift o fattade inte riktigt var Li var o Jeff var ensam vaken med kläder o allt på. Jag mumlade fram nåt om att jag hade yrat lite. Sen sov jag till 12.15, åt o promenerade ut. Mycket kryare. Nu känner jag mig lite tjock ih alsen o snoren rinner, men ni ska få se, jag blir banne mig inte sjuk. "Inget tar kål på dig" säger Li "du e så himla stark".Idag kom Sandra med hem med oss från dagis, vi gick via efteris o överraskade Li med hämtning. "Åå, mamma mitt i vänd tia, jag spelar klart bara så kommer jag sen. Medans så gick jag och småttisarna ut o åkte den STORA rutschen. "Den e så stooor", fegade Sandra lite först. Men skratta högt då hon åkte och skulle göra det om och om igen.

 
Jeff i sin übersnygga våroverall från LENNE, vattentålig o röd som BLIXTEN MC QUEEN.

Nu ska jag nog ta ett fredagsavsnitt av Desperate Housewifes. Imorgon Mora Träsk!


Jeff - vår lilla buse!

"Ibland sku man bara vilja äta upp han", sa en från dagispersonalen idag.


Han e så förbaskat gullig så man bara dööör. Kolla in de här ögonen. Mumsfilibabba. Idag när jag hämtade honom satt han med en flicka bakom rutschkanan och grävde fram maskar. Han fick ta med en hem i en påse med jord. Nu har han gjort bo åt den i en burk med fuktig jord och sa natti till den innan han gick o sova.
Ett lite annorlunda husdjur kan man säga.


Min lediga dag

Började dagen med brunch på Arken med svärmor och hennes son klockan 11  ;)  sen gick jag och Bianco ner på stan, hade en lång "att göra lista" med mig, jag började med påskfjädrar och tunna skinnhandskar. Påskfjädrar hittade jag direkt, skinnhandskarna hann jag inte leta desto mer. Jag fastnade lixom på Familia. Man ska inte gå in dit på sin lediga tid. Det är för roligt att släppa. Så jag vart där flera timmar innan jag måsta stressa o köpa målfärg till att måla påskägg o vidare till Jeffs dagis via Sonera o beställa en iphone.

Sen kom man ju då till dagiset mitt i tidsprick. Traskade hemåt, Jeffen cyklade i förväg och jag hann inte alls med. Hela vägen från dagis (vid Handelsläroverket) upp till Norragatan. Där satt han och väntade på sin cykel vid övergångsstället säkert 2 minuter, för jag var så långt efter. Sen gick vi över och han peda vidare till kyrkans övergångsställe. Lite hjärtat i halsgropen får man faktiskt, men han stannar. Han vill ha fart på och man måste jogga/springa för att hinna med. Man joggar inte mycket i sinnpaj o nya skor med (lite) klack. Gäller att lita på honom bara. han vet ju att vägar e farliga, men kommer det en grävmaskin så glömmer han kanske att titta framåt.

Hem o laga mat. Mätta 4 magar. O iväg o TRÄNA. Första gången sedan i början på december. Jag har 1½ par jeans som jag kan ha, resten är ligga-på-rygg-för-att-få-fast-dragkeden-småa. Men det börjar ta sig, på 2 veckor har jag gått ner 1 kg genom att tänka på vad jag sätter i mig o inte ens druckit nå alkhol har jag gjort heller. Nyttig Lisa.  Nu ska ja komma i jeansen.

På sena kvällskvisten tog jag och Anki en liten jogg till butiken för att hämta material till en annons. Sen hade vi lite möte här o kika på nätet. Nu e jag cp trött och tänker gå o lägga mig utan Desperate Housewifes avsnitt. Imorgon ska jag försöka hinna ge blod innan jobbet.


Nytt o billigt!

Idag har det dykt upp lite karameller till Familia för den som budgeterar.
Budgetfoppa från stl. 20. 7 €. Fy helskota va söta dom e i de där små storlekarna.
Och så har vi ju dessa coolingar. Har tyvärr ingen koll på vilka storlekar som kom, eftersom jag jobbat på Dillen idag och bara sprang förbi o måsta plåta. Vet mer imorn. Men 15 € kostar de iallafall, helt sjukt bra pris.

Torsdag kväll

Ikväll kl sex var det hopp och dyktillfälle i Sjösäkerhetscentret (Sjömansskolan) för simeleverna. Li har sett fram emot detta flera dar. Jag sa att det var kallt i poolen, 20 grader. VA HÄFTIGT! Utbrast hon imponerande. Mindre impad var hon efter att hon hoppat från 3 meter och huttrade o huttrade, kunde inte sluta huttra. När det plötsligt blåste upp till storm o började regna där inne försvann huttret o både Li o Linn hoppade i de fejkade stormvågorna med flytvästarna på. Där tumlade omkring i minst tio minuter. Sen kom de upp o fortsatte huttra. De hade så kallt så "de kunde nog inte göra dykgrejen". Nämmen då var vi klara här, nu far vi hem, sa jag. Iiinte det inte.

Så flickorna gick åter igen stretandes i det tjugo gradiga vattnet och Li tog sats o dök efter första ringen, det tog inte många sekunder så var hon uppe. Ju fler ringar de kunde hämta, desto fler poäng kunde de samla till de märken de ska ta. Jag har noll koll. o har ingen aning om vilket märke hon ska ta. Iallafall for hon ner en andra gång men klarade inte en tredje, utan började istället smågråta för hon fick så ont i öronen. Bra jobbat Li! Många klarade dykningen, men Li, som 'är den yngsta i gruppen klarade det galant o flera 9 åringar backade. Så stolt e man, hon kämpar på hon trots att trumhinnorna håller på att spricka.


Hoppar o värmer sig.Här börjar stormen o vågorna. Synd att det inte kunde fångas på bild.

Zzznarkis.


P R E S E N T T I P S - T I L L - 2 - Å R I N G

Present tips till era 2 åringar!! Köp en Fisher price laugh and learn laptop. Så mycket att leka o lära. Jeff lärde sig alla bokstäver redan som 2 åring, nu sitter han o spelar labyrinten, där musen ska hitta osten. Finns i flera svårighetsnivåer. Hade ingen aning om att han kunde sånt här. D märks att man inte är med lika mycket mer när man jobbar så mkt. Det händer så mkt när man inte är närvarende. Jag menar inte att man ska behöva kunna alfabetet när man är 3 år, men det kan vara till en fördel längre fram om bokstäverna är bekanta.

Ett mycket bra, hållbart köp, batterierna har hållit i 2 år, den stänger av sig själv när man varit inaktiv typ fem minuter. Den är rolig 2-5 år - minst. Andrahandsvärdet är säkert oxå bra. Så kostar den 60 (?) ny, så får man säker tändå 20 för den efter några år, bara den är i skick. Den här har varit med om mycket, men med en fuktig trasa ser den nog bra ut igen. Säger bara SUPER! Lätt att ta med är den oxå.Hej då - ha en bra dag!

Imorse gick en stor skoltjej till skolan. Hon såg plötsligt en par år äldre ut då hon stod där med bara jeans, softshell o sina coola WARP vårskor. "Jag har ytterbyxorna i ryggsäcken, jag behöver dem inte nu, jag ska inte lalla nåt på vägen".

Förmodligen kände hon sig också extra tuff och snygg då hon travde iväg utan överdragsbyxor "Hej då, ha en bra dag!". Stora Li.


Jeff 3½ år - ett charmtroll

Jeff har inte varit så überintresserad av att rita o måla. Men nu börjar d komma,kanske från dagis? Inte hemifrån iallafall, jo från Li, hon ritar o fixar ju hela tiden förståss. Men iallafall så höll han på säkert en kvart här en kväll innan läggdax o vart lyyyte syyyr när han inte fick göra allt klart. Tycker det är rätt hyffsat nära linjerna ändå, med tanke på att det är första gången han verkligen sitter ner o koncentrerar sig. Han har t.o.m fortf. svårt med penngreppet.


Så koncentrerad. O såå söööt!

Han e så skön ålder just nu. Glad, busig, charmig, förståndig och självständig. Han e så kramgo o pussig o börjar få humor. Och han är ganska lätt att vilseleda när han blir pirrig.

***************************************
Några exempel:

Jeff for hem med Anki & Sandra efter dagis. Jag plockade upp Jeffen efter jag slutat jobbet.

Jeff:
jag vill inte fara heeem, jag vill leka med Sandraaaa.
Jag: men du får ju leka med henne på dagis imorgon.
Jeff: neeej jag vill leka nuuu (pirrig röst, nästan början till lip)
Jag: du får inte cykla ifrån mig när vi går hem sen. LOVA D!
Jeff: joo, jag tänker (skrattar o har lurig blick)

Han cyklade om mig och kom före mig hem, jag var "arg", han skratta högt. Gullis.

**********************************************
När han sedan skulle borsta tänderna, fick han backslag.

Chrille: såja, nu går vi o borstar tänderna
Jeff: neeej, jag vill inte gå o soovaaaa
Chrille: nu ska jag gå o ta din tandborste o borsta mina tänder. Chrille börjar röra sig mot toan.
Jeff: neeej!! han hysse-skrattar o kutar fort som fan till toaletten o tar sin tandborste.

***********************************************
Och vid läggdax kan det gå till såhär:

Jag: såja, hopp i säng.
Jeff: neej
Jag: då går väl jag o lägger mig i din säng då, o snuttar med VOVVO! Mmm va d ska bli mysit, natti!
Jeff: nej nej nej, d e min vovvo. Så kubbar han till sängen o ligger o fnissar under täcket.

************************************************

"Du får inte leken" har gått hem hos både Li och Jeff. Li vill ibland att jag ska köra den med henne, hon får väl flashbacks, hon tycker d kan va kul. Jeff kan låta såhär när han står vid sina ytterkläder: "säg säg säg". "Säg vaddå", frågar jag. "säg att jag inte får klä på mig". Så säger jag "du får INTE klä på dig själv, för d vill jag göra -okkeejj!?" O vipps så e halaren på  =)


Gulle gulle lilla. Kan någon trycka på PAUS.


Nu e väl våren här

Imorgon är det min 8:e dag på jobb, okejokej, ledig dag i söndags, men Anki har varit bortrest. Och det känns inte ens tungt, bara roligt. Så mycket nya prylar o kläder som dyker upp i butiken alla dagar, man hinner lixom inte med, och vill knappt gå hem då man slutar. Men väl hemma sen så står ögona i kors och man vill gå o sova.
Nu har jag pecis gått igenom 5 dagars mail och fastnade vid datan sedan 2 timmar tillbaka. Är fortf. trött. Ska verkligen krypa i säng. Imorgon blir det ett Dillenpass.

Bjuder på en bild från Esplanaden imorse. De skopar fortf. bort snödrivor för att hjälpa våren. Det börjar bli torrt på vägarna annars o +3 eller nåt ute. Vår utomhustermometer funkar inte, så jag har inte så stor koll. Men det går iallafall åt rätt håll. Har även blitt bjuden på en rad slemmerntippning. När tror ni slemmern går?


NYHETER!

På kommande från Shampoodle.

Urmysig dress att växa. I med låånga muddar. Jeff hade en sådan collegedress när han va "bebis, kunde ha den nästan ett år.

Skor!De beiga skorna finns även i marinblå och cerise/vit 58,50 EUR.
Blå basketskon kostar 21 och den rosa 34 €. Så har vi ju nog mer ändå. Och på kommande är bl.a fejkfoppa.

Söndag

Sov till elva, sov och sov, sista timmen var det nog en massa tvinn, men däremot var jag vaken mellan fem och sju inatt, vaknade av att Jeff hade en MARDRÖM "Li drack upp min tripp, brööööl". Not so very funny. Sen vart det plättar till lunch, ett 2 timmars Mariebadbesök, middag med svägis o co på Mannechai. Trötta o jobbiga ungar (asså våra). Så det vart hem, borsta tänderna, en kort filmsnutt o I SÄNG. Halv åtta sov båda två, behövdes tydligen.

Så nu har jag sett hela Robbes match på Youtube. Roligt när man kan pausa o gå tillbaka o kika. Bra jobbat. Nu ligger jag på soffan o e så jävla trött, klockan är inte ens åtta. D kan bli en film i sängen ännu. Har 2012 filmen som väntar på att bli sedd. Kanske jag får Chrille att se med mig med ena ögat. Vi är inga filmisar, men ibland är det så skönt att bara inte göra nånting, bara ligga o se på film, det kan fast va en skitdålig film (ännu bättre, för då kan man somna).

Imorgon är det jobbilainen igen. Är inne på ett 8 dagars pass, kul. Det minglar så mycket människor in, så det är roligt att jobba när det händer nåt. Nya varor, glada kunder. I veckan inväntar vi bl.a Lindberg med vårkläder och bumbostolarna, och en liten leverans Didrikson ska skickas från sverige imorgon.

Hörni tack o gonatt.


Robert Helenius vs. Peter Samuel

Igår hade Robbe match igen. I vårt hus har man ju ingen TV-kanal som de säger "moi eller heippa" i. Men jag fick snabbt reda på att han ju givetvis hade tagit hem segern IGEN på knockout. Det tog inte många minuter innan segern fanns på youtube. Då hade videon "81 visningar", idag över 21000. Pop kille.


(klicka på bilden för att se videon)

Nu har jag pluggat lite och vet att Robbe har gått 15 proffsmatcher och vunnit samtliga. Det är inte fy skam. Jag är skitimpad, han blir lite idol när jag ser han slåss, känner mig lite som en fjortis. Minns när jag var 16-17 år och var hos min dåvarande pojkvän Tony, så kunde jag och hans pappa sitta o titta på Mike Tyson sent om kvällarna. har tydligen gillat boxning länge. D e coolt.

Sen får vi ju inte glömma då att denne segrande man också har ett privatliv. En familj som ska rås om: 2 små barn och en sambo. Hans sambo är en driftig brud som bl.a ser till att lågan i deras förhållande hålls brinnande trots att han jobbar så hårt. (Jag är inte lika duktig på det i vårt förhållande kan jag säga. Under sommarhalvåret så möts Chrille o jag oftast i dörren och har inte många minuter på tumis per dygn.  Lågan glöder bara mellan varven, lata partners man e.) Så Sandra ska även hon ha lite creds tycker jag. GRATTIS ROBBE m. familj!


"3 års kontrollen"

Nog för att Jeff fyllde 3 för ½ år sen, men jag är inte den som kommer mig för att boka tid så ofta. Är det telefonkö och jag tvingas lägga på, så tar det en månad innan jag provar ringa igen, och då ska man passa de där telefontiderna, och det är inte min grej. Men nu har han iallafall blitt mätt o vägd o fått TBE spruta, så han int gnäller sen när han tittar i sitt rådg.kort o ser att mamma slarvat med rådisbesöken. Fast d va ju över 1 vecka sen.

Vikt: 17,5 kg
Längd:  99,4 cm
TBE sprutan: ett 2 sekunders gnäll o aaaj, så vart han sur på vårdaren.

Han gick på tå, testade synen, ritade "hjul" som han kallade cirklarna. Minns att Li sa "ett O" när hon var på sin 3 års kontroll, man får kalla d vad man vill.

Sen for vi till Dillen så fick han välja en sak. Han valde nån grävmaskin i vanlig ordning med knappar o ljud.


Fredag

Finns fortfarande mycket snö i stan.Det kommer inte dofta kardemumma ur min röv imorgon efter det här kvällsmålet:Inatt blev Li hos mommo o moffa. En liten herreman som blev lite lessen o avis, så muta man med att han fick sova på pappas sida inatt då pappa jobbar natt. Glad kille!
Kan även tillägga att det är första gången sedan han blitt stor kille som han får sova i vår säng. Och så är det ju så underbart att titta på de där utslagna armarna, man kan tydligen bli bländad av blixten fast man sover.

Nu e jag riktigt mätt o väck, ögona står riktigt i kors och det ska bli så jävla skönt att gå o lägga sig. Imorgon sovmorgon, jobba sen.


RSS 2.0