Li är för stor

Satt och tittade på Fångarna på fortet med min underbara dotter ikväll. Jag tittade på henne. Hon ser så stor ut. BROMSA!! Gulle mitt. Min kloka bästa pre teen unge. Hon e så fin. Min Li.


Simskola

Håll i hatten. Ska skryta lite över min son här. Jag har tidigare berättat att Jeff är en hejare på att simma. Han simmade (läs tog sig fram under vattenytan) 5 meter när han var 2 år.

Nu har han börjat IFK's simskola på Mariebad. Reglerna säger väl att man ska vara fyllda fem, eller fylla fem inom snar tid vid terminens början för sim & lek. Jeff 4 år hoppade över sim&lek o gick rakt in på intressegruppen. Det måste man få skryta lite om. Det verkar gå riktigt bra också.

När jag skulle hämta honom idag så kom han från stora bassängen "jag ha simmat härifrån och till hopp pallen, så fick jag hoppa sen". Antagligen testar de otroligt duktiga ledarna att de klarar att simma 25 m och belönar barnen med hopp från pallen.

Jag är helt övertygad om att han kommer hålla på med något som har med vatten att göra när han blir "stor". Han har varit begajstrad (hur satan stavar man d??) av undervattenslivet, fiskar, delfiner, hajar, dykning, hålla andan under vattnet i hundra år, bada badkar o vara mer under ytan än ovan. Ja sen han var baby.

Fem ungar släpade man på där i duschen, fast Li o Cassandra hade ej simmat.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/104957/images/2012/pic_5064aab4e087c3104058fd2a.jpg" class="image">


Musik!!

Vad jag ÄLSKAR bra musik på HÖG volym. Var på en kvällstrudilutt med Famous. Regnkläder, spotify o lurar. Aaah ca härligt trots att regnet verkligen öste ner.


Messmörsbild

D e så jävla gott. Nackdelen är att jag måst ta en lactostablett varje gång för att undvika att tarmen ska sprängas.


Lite jobb

Har varit o kvällsjobbat lite. Vi fick oss var sitt halvt glas gammalt rött.
Anki provar nå nya kläder, ser kriminell ut.


Brådis

Ibland blir d tajt om tid. Ibland hinner man inte ta vettig frukost, då kan man t.ex trycka i sig en stooor mun messmör. GOTT!


Kan du?

Prova.


Znarka snart

Det är bara ti å gå o lägg sej när ingen

1) svarar på wordfeud
2) svarar på songpop
3) man är ensam vaken

Magen är uppblåst och svullen efter det där fredagsmyset. Men gott var det och länge sen jag frossade sådär hejvilt utan att tugga ur mun innan jag fyller på med nytt.

2 öl sköljde jag ner allt med. Så snart måst jag upp på nattpiss. Måst alltid upp å pissa mitt i natten när jag tagit en par bärs på kvällen. Men inga när jag druckit 10, då går d bra å hålla sig.

Näpp, imorgon jobb. Tjingeling.


Fredagsmys

Fångarna på Fortet. En STOR påse chips och en halv ask smältost. En par öl är givet.


Man ska vara sig själv

Jag försöker att alltid vara mig själv, och har inga svårigheter med det då jag hade turen att födas till en rätt jordnär person. Men visst hamnar man i situationer ibland. Jag försöker t.ex att inte rapa när jag äter, men ibland slinker det ur en av bara farten, jag gör mig inte till bland nya människor även om ja låter lite högre när jag fått i mig nåt glas, jag lägger däremot inte på någon fasad vid speciella tillfällen och gör mig till när jag träffar kända personer (förutom när jag pissade så snön smälte gult mitt framför ögonen på Anders Wiklöf, för det kunde jag minsann garantera honom att han aldrig sett förut).
 
Det är helt okej om man är lite osäker och inte vet hur man ska bete sig. Men jag jag märker tendenser på min 8 åriga tjej som går i trean. Hur hon med vissa kompisar lägger på någon tuff fasad. Hon blir stor i mun, vägrar lyssna på tilltal och så vidare. J A G . A C C E P T E R A R .  I N T E ! Mot mig är Li riktigt ordentligt till lags och ser upp till mig. Men ibland lyssnar hon inte på Chrille, Chrille blir sur och har svårt att hantera situationen och ringer MEJ (fan). Men det funkar. Men jag blir iblandad. Alltid. Han borde öva lite mer på det där kanske. 
 
Det är väl någon fas hon går igenom, tror nog hon inte glömmer bort att hon egentligen är en riktigt duktig och varmhjärtad tjej. Och att hon forsätter tro på sig själv och vara neutral. Jag tror på henne! Bästa Li.

Sänggavel

När Chrille och jag var till IKEA för ett tag sedan köpte vi en sänggavel vi suktat efter länge. Men eftersom den inte finns i vitt, så förde vi den på lackering :) nu är den målad i ihopmonterad, vart så jääla najs.


Törstig

Får vår- och sommarfilis när det är så fint väder. Man blir lixom törstig på nåt vis. Men så kommer samvetet i pickar en på axeln o tycker jag ska träna istället. Så idag har jag tränat lite o klippt den gröna ängen som vi hade dykt upp på vår gräsmatta.

Sku vilja, men står emot:
(foto: Tessa Helsing, travbanan 14 sept)


På trav

Var på Ålandstravets säsongsavslutningen idag. Syster min red monté på "Spiken" o VANN!!

Duktiga hon o duktiga häst! Jeff, Familias vandrande reklampelare stod o köade med en glass.


E på konsert

Nickelback och Daughtry som förband på Globen. Fy fan va bra dom va. Anki i jag varvar ner :


I tonåren fanns en kille

Han bodde och hängde i Strandnäs bland oss Strandnäsare och var typ 5 år äldre än mig. En schysst kille som såg bra ut.
'
Idag klev han in på Familia, typ 15 år sen sist, men såg i princip likadan ut.
'
"Tjena Tessa hur är läget?
'
-Jammen tjena Patte tack bra, d va länge sen, hur är det själv?
'
"nja, jag väntar på operation"
'
-jaha o vad ska du opereras för då?
'
"har du inte hört vad som har hänt?" Frågade han. Men inte visste jag vad han menade.
'
Sen berättade han den långa storyn som fick mig till både tårar och illamående. Det var ju han, han som blev brutalt söndersparkad på färjan, när han var påväg över till Finland och hämta sin dotter.
'
Han höll på att dö, han låg 143 dagar på sjukhus, han fick hjärtstillestånd 2 gånger och kommer aldrig att få exponera största delen av sin kropp för sol -ever, pga hudtransplantationer och alla operationer som gjorts och skall göras. Med mera!!
'
Men där står han med styrka och berättar i detalj hur detta as till karl slår och sparkar honom sönder och samman och hur han sedan lämnas medvetslös på toaletten på en färjjävel. På andra sidan havet väntar en 4 årig flicka på att få träffa sin pappa...
'
Jag ska försöka sopa undan alla småbekymmer. Jag ska försöka tänka på Patrick så fort småbekymren dyker upp. STYRKA PATTE.


Rådgivningsbesök

Ja då är man på 4-års kontroll med Jeff. Han fyller 5 i november. Bättre sent än aldriiig.

I vem krockade man inte med när man kom in, jo #%^^*}]%^ eller hon kallar sig nån barnläkare. I think she's not!!


Fest

På ett eller annat vis så blir d fest. Igår när vi käkade kräftor hos mamma o pappa så var det bara jag o mina päron dom drack alkohol. Syrran e gravva, Chrille dricker alltför sällan, passligt så gled Anki in till kräftfesten igår. Slutade på Arkens dansgolv. "Dom här festerna blir bara bättre o bättre", som Anki uttryckte sig.
Fan va full ja va. Kul hade jag. Jag var inte elak mot nån. Däremot var jag hem efter våran jättestora blå Larsen cognac, som jag tyckte vi skulle ha efterfest med. Drack nog nån cognac/cola. Jag som hatar cognac. Jag sku ha borda magpumpats istället.
'
Nån snodde cognacsflarran med sig från festen. Idiot. Idag har jag ätit 4 Burana men huvudvärken bestod, tills jag tog en kopp kaffe klockan sex... Idag ställde jag mig på vågen 65,8kg. Fick fläskångest. Dags att börja träna. Jag vägde 69nånting som mest då jag väntade Jeff. Får se om denna nya vecka ger mig nån träningsinspiration -man kan ju alltid hoppas.


Lördagsnöje

LÖRDAG
Slängde kidsen på vila efter middagen så de skulle orka vara uppe o äta kräftor med de vuxna ikväll hos mamma i pappa vid Rökkas. Skickade iväg ungarna till Strandnäs skola o leka av sig när vi kom hit, de var så nyvakna o griniga. När de kom tillbaka efter en halvtimme hade de famnarna fulla av sniglar. Naturlekar är de bästa lekarna. Oj så kul de har ute på gården med snailsen just nu. Mamman hade å himla kul.


RSS 2.0