Gulli

Famous är knappt 10 mån gammal, men så duktig o lydig. Hon går utan problem lös och lyssnar direkt på "nej" och "stanna". Samma sak gäller när hon får nåt gott. Hon tar det banne mig inte innan man sagt varsågod. Hon tittar en i ögonen tills man säger de magiska orden. Himla sött och duktigt, och det är dessutom en tax, som ska vara en av de mest envisa raserna, och svåra att uppfostra. Inte i detta fall. <3 Famous (saknar Bianco dock, bästa)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/104957/images/2013/pic_51099609e087c3633770251c.jpg" class="image">


Träningsvecka

Har ej tränat då jag detoxat strikt, men nu har jag börjat äta lite mer, men fortsätter fortfarande att skippa kaffe, kött, tobak och alkohol, och dricker detoxdrycken ca 2 veckor till. Saknar nog kaffet, men grönt te med lite honung är inte så pjåkigt d heller. Känner mig mycket piggare och har ej de där tröttsvackorna om dagarna mer.
'
Nu har jag krafter till träning igen, så jag har bokat in mig på combat ikväll och på torsdag. Ska bli såå kul. Nästa vecka tänkte jag testa bodybalance, aldrig provat.
'
Vågen visar bra, runt 61 kg. Magen är fortfarande som en ballong. Undrar om det är fibrerna den inte gillar. Nu har det ju gått ner endast fibrer och den blir stenhård och jag ser gravid ut. Borde prova med vitt bröd...
'
Nej nu äta o sen på jobb.


Färgat piss

Asså udda att pisset skiftar färg. Ena gången aprikost och en annan i ljusgrönt :) skitcoolt. Det är säkert den där detoxdrycken jag ska bälga i mig 1,5 liter om dan, som färgar det.
'
Trodde jag skulle få grav abstinens efter kaffe, men bara lite molande huvudvärk. God mat kommer man på. D e kul d här!
Då kör vi vidare på detoxen då!


Detox

Japp så e d. Nu ska gifterna ut. Har samlats en hel del den senaste tiden. Och då jag aldrig är pigg så tänkte jag testa detta.
'
Tobak, alkohol och kaffe helt borta, utesluter även rött kött, pasta och allt med vetemjöl i, just nu. Däremot går det in massor med färska grönsaker och frukter, bönor och nötter. Lagar grönsaks och frukt juicer hela tiden med juicemaskinen. Och så har jag fått dille på att baka majs/mandelknäckebröd med solros-, psyllium- och pumpafrön i. Flingsalt på, bra chipssubstitut om int godare. Och nyttigt.
'
Lagade just en grönsakssoppa på rödbetor, potatis, morot, rotselleri, spenat, lök, chili och quinoa. Mixade alltihop + salt och cayennepeppar. Riktigt god. Avnjöts med mitt knäckis :)
'


19.01

D va igår d. Fan va kul d va. Först var vi 7 tjejer på förfest och fixade oss. Jag hade uppsatt hår och klänning, fattar ni KLÄNNING. Och stövlar med lite klack. Men det var bekvämt så jag tänkte inte mer på d. Men flera kom fram till mig och måsta fråga om det var Tessa Helsing och var jag lämnat jeansen :)
'
Sen for vi på tre rätters till Indigo. Och vidare till Kino. Där var det skitbra musik (vilket är A och O för en lyckad kväll), många många bekanta, nästans bara bekanta. Jag tror int jag köpte mer än en drink på Kino. Vart lite slirig så jag tänkte "nej nu ska jag inga köpa mera dricka". Men d va ju så helvetes med folk man kände, så man fick grogg i handen hela tiden och shottas sku d göras. Hoho!
'
Liiite vingligt hem. Men nån hade det vingligare. En kvinna slira omkring på marken utanför ämbetshuset o försökte stiga upp, medan hennes man försökte hjälpa henne medan han samtidigt höll i deras hund i koppel, men hon va ju typ lam, så han hade det skitjobbigt. Jag (som bara hade 2,5 promille) hjälpte till. Och promenixade hem med hunden. Fnissade lite, hon va så saatans skita.


Ett ostädat hem

Så var man på gång igen. På gång med irritationen. Kommer alltid smygande i sakta mak och kommer i skov under årens lopp. Innan kalaset igår tycker ju jag att man kanske skulle kunna skotta bort all pudersnö från parkeringen, så folk slipper gå med snö upp till knäna när de ska komma in. Det gjorde ingen. Istället for man ikring som en robot. Kom hem från jobb vid fyra, va så satans förbannat trött, så jag slängde mig på sängen en kvart, sen lagade jag tacos till gänget som skulle komma (OBS! Jeff skar tomaterna). Iddes inte ens städa huset när vi skulle ha kalas. Tur att mamma finns, hon diskade för hand medans diskmaskin var fullproppad och tvättade resten. Diskbänken var skinande ren när hon for hem.
 
BADRUMMET UPPE
Det var (och är fortfarande) lego utspritt över hela 16 kvm badrummet uppe, vi snackar mycket lego, blandat med barnens skitiga kläder. Jag använder mycket sällan toaletten och badrummet där uppe. Så jag får alltid chock när man går in dit, brukar få en sån där "jahaa, undra int på att int Li har rena trosor och Jeff har slut på strumporna"-upplevelse. Men jag TÄNKER INTE hålla på och plocka upp efter dem. Men jag påminner dem, fast inte om kläderna och rådderiet på övre badrummet, för "jag är ju aldrig där". Hastigt stängde man dörren och låtsades att man inte sett hur det ser ut.
 
KÖKET
Där är vi mycket så jag kan inte låta det vara hur asigt som helst. Men alla skitar ner vid bänken, det är brödsmulor, äggskal, grönskakssprätt och övrigt. Dammsugaren står ikopplad dygnet runt 3 meter från köksbänken. Är det någon som orkar sätta igång den och suga upp de där asiga grejerna som fastnar i strumporna? Nä. Från att ha haft dille på det där med dammsugaren i köket och dammsugit 3-4 ggr per dag, har jag nu gått till vartannan dag 1-2 gånger. Jag kan se de där ljusa matreserna mot det mörka gråa stengolvet. Men jag får inte ta till dammsugarn varje gång. Måste hejda mig, det är svårt. Borde kanske byta golv?
 
VARDAGSRUM NERE
Här vill jag också ha någolunda städigt. Det är på den här soffan jag slappar OM jag slappar. Brukar ruffsa av den svarta ryamattan med dammsugarn nu och då, och det skramlar härligt i röret när alla pärlor och annat skit bara förintas från mattan. Däremot så finns en tendens att det samlas SÅ HELVETES med pappershögar och annat bråte på köksbordet och på vardagsrumsbordet. Hatar d.
 
JEFFS RUM
Där råder lekrum, det är tågbanor och Hotwheelbanor, bilar och stora fordon, även här massor med använda, men inte bara skitiga kläder som hänger över sänggaveln, lite under sängen och över brio tågbanan. I en veckas tid har jag trippat på tomma golvytor när han ska nattas, eller om man ska in dit. Och varje gång så tänker jag "jag.blir.sluut!!" Men orkar inte göra nåt åt det. Det brukar sluta med att jag hotar att jag säljer det som är framme, då städar han. Är det så kul att sitta och leka bland klädhögar, briobanor och massa kulor över golvet? Förstår inte.
 
LIS RUM
Hennes rum är lite scitzo. För ibland så får man hjärtstillestånd när man kommer in, och mitt i allt så kan det vara tipp topp städat. Dock har hon alldeles för mycket prylar, så det blir lätt råddigt. Hon är även expert på att stöka till. Hon kan ligga och sova med mass kläder utspridda i sängen, som sedan ramlar bakom och in under sängen, så blir d stock i dammsugaren när man dammsuger därunder. Ska ta itu och rensa i hennes rum, när jag orkar...
 
SOVRUMMET
Där råder halvt godkänt. De fina hyllorna som hänger på väggen, är inte prydda med något vackert att se på, utan där har jag mina kläder som "inte är skitiga, men inte heller rena", får i nerverna på mig själv när jag ser kaoset där. Har faktiskt en hängare på väggen precis brevid, borde ju hänga dit, men...käppen! Däremot så bytte jag sängkläder igår, till mina favvo som jag fått av mamma o pappa, i linne, så jävla sköna. Fast detta rum är ändå helt okej, förutom mina kläder.
 
ALLRUM "TRAPPAN" UPPE
Ena halvan av detta rum har en soffgrupp och en TV, nu har även Nintendo Wii flyttat in så det dansas och spelas här, så sofforna och bordet är alltid lixom skuffat åt sidan. Snyggt.
Andra delen av rummet är för tillfället en Lego tågbana ihopbyggd. Och mellan den västra och östra sidan av detta rum finns alla dörrar till våra sovrum, så i de "gångarna" får man gå försiktigt så man inte trampar på nån hot wheel bil.
 
Nu tänker jag lämna alla dessa tankar över ett ostädat hem. Det är inte bara mitt ansvar. Jag drar till Stockholm 14.30 med Anki. Ikväll blir det att beställa Didriksons vinter 2013 och imorgon mässa hela dagen, hem med sena Eckerö. Vi har bokat hytt på Viking nu i eftermiddag, tänker fan sova jag SOOOVAA. Jag är så trött. Trött. Trött.  
 
 
 
 
 
 

Li 9 år

Ikväll har vi haft kalas för Li som hunnit bli 9 år. Otroligt hur tiden bara rusar iväg. Och vad roligt deg börjar bli att köpa presenter (när man kan dra nytta av dom själv!) när hon önskar sig så vettiga saker. Mp3 spelare, lurar, Wii spel (Just dance), målargrejer, pengar, presentkort (de kan jag nog säkert oxå dra nytta av på nåt vis, hähä).Men mest av allt önskade hon sig en riktig hemmagjord pilbåge. Men jag fick henne övertalad att hon får i sommar, att set inte går att få tag på sånt nu.
'
Gissa om hennes ögon vart glansiga när hon öppnade sista paketet och där var den, moffa hade gjort en pilbåge och 2 pilar. Nu ska vi öva! Sen skulle det dansas till Wii spelet innan läggdags.
'
Grattis bästa älskade Li, mitt hjärta.


Bästa chefen!

Jag är så glad att jag till slut, efter att ha varit släkt i 32 år utan att knappt veta att den andra exictera, träffade och lärde känna min småkusin, nuvarande kollega och mycket nära vän. Hon känner mig från benmärgen ut i hårtopparna. Vi bråkar aldrig, träffas i princip alla dagar, driver affär tillsammans och jobbar ihop, vi super ihop, skrattar och gråter ihop. Hon ställer upp i vått och torrt, dag som natt. Hon har ett mycket varmt hjärta. Alla goda egenskaper vi har "måste komma från Katri".
'
Våra mormödrars mamma -Katri, är toppen på trädet. Vi brukar säga att hon måste varit en mycket bra kvinna, som fick såhär bra barnbarnsbarn :)
'
Anki <3 du är så söt


Aj SATAN !!

Slog tån i nånting. Men jag vet inte vad. Det var i aggressionens hetta då jag fick i nerverna.
'
Jeff höll på o lekte med magnetstickorna istället för att klä på sig. Mamman fick nog och kastade (snabbt och explosivt) bort skräpet. Jeff sur. Jag sur. Kanske han lyssnar nästa gång.


Spikmatta

2 timmar på spikmattan. Snyggt! Ser ut som ja blitt anfallen av nå konstiga insekter.


Skorensning

Det lönar sig att ta en soffnap ibland. När jag vaknade var det dammsuget, upplockat, torktumlaren snurra för fullt och jag var varmt inbäddad med en extra filt. I grovköket stod en hop med skitiga vår-och sommarskor + en lapp.
'
Så någon som behöver skor 27:or, tänkte försöka få en slant. De är i gott skick fast de på bilden ser ut att varit med om 7 barn.
'
Li & Jeff <3


Duktig dotter!

Imorse (läs förmiddagen) vart jag väckt med frukost på sängen av min underbara dotter. När jag steg upp möttes jag av en härlig dos av stekta plättar. Ingen Chrille hemma, däremot 3 mätta ungar. (Ankis dotter Sandra kom till oss vid 10 då Anki skulle på jobb). Och vem har lagat plättar månntro? Jo det hade Li gjort.

"Det är andra gången, det är skitlätt, pappa ha lärt mig!"

Sade hon stolt. Jag provsmakade dem och mycket riktigt, godare än mina! Hon har inte ens fyllt nio och lagar plättar SJÄLV!! Impad är mamman.


Svårt att suga

Skön rubrik, haha. Det handlar ju givetvis om sugtabletter. Jag kan inte. Dom ska krossas tvärt när dom kommer in i truten, helst 4-5 på en gång. På 10 minuter har mAn TUGGAT hela asken med halspastiller. Spelar ingen roll vilken sort, d ska tuggas. Suck.
'
En ask av fem.


Sjuk snart?

Jag brukar tala högt och ofta om att vi/ jag "aldrig" är sjuka. Såfort det nalkas lov och ungarna vakar lite längre än vanligt kommer d nå spår av sjuka. Li har just nu nån form av ögoninflammation. Jeff har dock sin vanliga UnderstimulansDAMP som dyker upp under ledigheter.
'
Jag har, sedan 2 dar innan julafton, trott att "nu blir jag sjuk". Men nä! lite tjock i halsen, rinnande snor och några hostningar är allt dom behagar komma. Imorse kände jag, men NU iallafall! Jag har haft lite tjockare och mer snor, mer hosta, nu börjar jag få ont i halsen, jag är frusen. Sjuk? Nä fortfarande på "håller på o blir". Satan ändå. BRYT UT FÖR FAN!!!
'
Fuck you mesflunssa.


RSS 2.0