Skitigt hår

Jag har inte tvättat håret sen vi var till Cikada i bastade i söndags. Men nu är det dags. Int ser d så skitigt ut: i rejält med hud fick jag med också.


Ge blod

Idag har jag varit och gett blod. Rekordhögt hb på 168. Så tog det bara lite över 7 minuter att fylla påsen. I sen, sen fick msn äntligen gå o äta potatislimpa med ost, sallad i paprika på. Mums.


Skulle ju bara framkalla nåra bilder

Ikväll när jag kom hem från jobbet halv nio var jag mega slut. Men efter lite chit chat med Li vid sängkanten vart jag kreativ o började stryka sängkappan...what?! Whyy, jo för att den var ostrykt sedan den köptes o hade massa pressveck på fel ställen. Efter d så fick jag en svacka igen och var påväg och sova. Då började jag messa med Anki istället. Sätter på stationära datan, och tömmer inboxen till mailen och betalar lite räkningar. Trött, jätte trött. Messar med Anki ännu. Plötsligt får jag syn på mappen på datans skrivbord. Den är döpt till "Teneriffa". Jag hade tänkt framkalla bi,der till Runa som tack för resan...
'
...jag gick in på gefotos hemsida och skulle precis börja ladda ner bilder, när jag fick syn på "Ladda ner programmet för fotobok och du har en fotobok på 5 minuter". D gjorde jag. Men jag valde inte "ladda ner automatiskt", utan jag tog den manuella, varierande vägen. Så jag satt en och en halv timme o pulade och valde foton. Men nu är den klar, och på Gefoto. Hämätas nästa vecka, skönt. Tröttheten gick över. Så är du trött, sätt dig vid datan, d går över, jag lovar. Nu skulle jag säkert somna om jag skulle stänga ner här. Men nu väntar jag på att Desperate Housewives ska streama klart...häjj.

Morgonen

Igår kväll efter redskapsgymnastiken gick Li i duschen, tvättade håret o balsamerades ordentligt. Sen satte jag nåt vårdande "leave in" jox i håret på henne. När håret var lagom fuktigt innan läggdags snurrade jag upp håret i 4 olika knockor.

Imorse fick man vårfilis o klev upp 08.20 för att fixa hennes hår. Asså ta loss knockorna så mjuka ljuvliga lockar vällde fram.

Jag plockade fram en svart GEGGAMOJA kjol, tights, DIDRIKSONS softshell vårjacka och läderstövlar. Vittu hon vart snygg! Såg ut som en städad, mogen tioårig. Får säkert hem en busig åttaåring på eftermiddan, med hål på knäna och håret ruffsigt hahaha.


Min lediga dag

Onsdag
Promenerade med Jeff till dagis. Sprang på en krattandes Lena L pv hem o pratade lite med henne, det var länge sen. Kul!

Sen var jag (utan barn, när händer d) med mamma, pappa, brorsan o hans Mikaela + lilla Chivas till båthuset o njöt.

D va så underbart väder, tystnad, så skönt! Pappa & Robban fick ants in the pants, o va duktiga o bände upp stora stenar med järnspett. Vi qvins njöt av solen. Precis som d ska va.... hähähä.


Kärt besök

Brorsan o Mikaela e på visit. Igår var de med moffa o hämtade barnen till eftis o dagis. Mycket uppskattat. Var på middag till mamma i pappa. Moffa o Jeff lekte Gladiatorerna. Barnen somnade där, tills vi blev hämtade av Chrille, som kommed kvällsfärjan. Gullisar:


Min stora tjej

Li har blitt så stor. Kan man trycka på paus nånstans. Mitt gulle.


1 månad har gått

I en månad har lyktan på din grav varit tänd. En månad sedan du somnade in. Det känns lättare nu, smärtan utan dig har minskat, men jag tänker på dig alla dagar. Och kommer aldrig, aldrig glömma vilken duktig hund du var. Bästa Bianco. Mattes gulle.


Hoh

Skönt hemma igen, i sängen. Chrille o jag var på IKEA från 11-17. Jag halvsov på utemöblerna, helt slut av all inspiration. Handlade bara för 2600 kr, brukar kosta mkt mer när vi e dit. Men nu är elden lös i våra inredningsplaner, kul!

Glömde nåra saker, så om nån ska dit snart så säg till.

Nu e man barnfri, 2 öl har passerat mitt tarmsystem. Nu e ja trött. Natti


Haha !!

Jag va så jävla sugen på hårbottenmassage. Men Chrille var upptagen med datorjäveln. Men han fixa d ändå :D


Krulllll

Härliga unge o krulliga hår!


Jeff gillar armband

Det kommer bara fler och fler på hans armar vartefter Li och han gör nya. Och det är inget nyhetens behag, då de har varit där närmare ett år.

"jag tänker aldrig ta bort mina armband" säger Jeff.



Kupong ett utnyttjas

30 minuter fotmassage -aah, likey.


Min födelsedagspresent

När vi var på Teneriffa fyllde jag år. Jag fick jättefina presenter:
Chrille gick upp tidigt o fixade ihop gänget i kom och sjöng upp mig. Lite dagen efter var vi o d luktade säkert fylla o prutt i det lilla hotellrummet. Men där stod alla 8 o sjöng. Cute.
'
Av svägerskan fick jag barnvakt, så jag o Chrille va ut o shejka på karaokebar tillsammans.
'
Av Chrille fick jag fem kuponger:
-ryggmassage 30 min
-fotmassage 30 min
-posering med kalsonger 30 sek
-posering utan kalsonger 30 sek
-sovmorgon
+ en liten ramsa om att "fika är för de rika..." och pengar till 100 st fika.
Han e så påhittig när han vill :)


Dagens middag

Kommer man hem såhär sent blir d snabbmat. Men nyttig snabbmat. Asgod purjo och ostomelett i Tupperwares omelettlåda, 2 minuter i micron o voila! En fluffig underbar, mager omelett. MUMSFILIBABBA!


Återfall

Hittade just Biancos minnesalbum som jag håller på att göra. Fick kraftigt återfall. Tur att graven är utanför, gick och pratade med henne och storgrät.

'

Kolla hennes härliga ivriga blick (hon väntar på kommando att få rusa lös i Esplanaden).


Älskade Bianco

Försöker ha lyktan att brinna dygnet runt. Men missar ju förstås ibland. Det är vackert.


Då va d dags igen

Det var femte årliga PAPA prov i den här stolen.


Magnetsmycken mot smärta

Idag köpte jag ett till magnetarmband av en bekant som säljer ut. Har nu två. De ska sätta igång blodcirkulationen, och det är ju bra på många vis, och för min artrosrygg, den vill ha varmt.
'
Experimenterade lite o satte den först på höger arm, hade den andra på vä. Hände inget. Kanske vänstern blitt "van" tänkte jag. Så jag flyttade den gamla till höger handled och den nya på höger fotvrist. O herrejävlar vad det börja fara i kroppen, kändes jätte annorlunda. När jag lade mig just så frös jag lite, men hade varmt om höger arm, ben och fot, där magnetarmbanden var. Och vänster ben frös. Helt sjuuukt. COOLT!!
'
Asså JA det funkar verkligen. Och snygga är dom. Ringar, örhängen o broscher...


Cupcakes leverans

Igår fick jag cupcakes levererade till butiken. Snälla kollegan Camilla från Dillen har tydligen haft bakryck. Såå fina. Jag äter ju inte sånt där, men Jeff tyckte de var JÄTTE goda och det tvivlar jag inte på.


Nöt nöt nööt

Ville bara säga att ni kan sluta hålla på o kommentera o kommentera, det är ganska anoying...


Muskler

Jag börjar få träningsvärk av gårdagens HIT träning. Det är skönt med muskelvärk. Musklerna spänner lixom lite extra. Nu är jag byggd så att mitt fett bosätter sig mest på lår o rööv. O tydligen aldrig på armarna. Imorgon kommer jag att ha svårt att ta mig ur säng, d känner jag nu. Visst ser jag jette jette stark ut.
'


Måndag - en bra dag

Häj!
'
PÅ JOBBET
Idag har jag jobbat 10-14. Vårens ytterkläder från DIDRIKSONS kom, så jag jobbade 14-16 oxå =) mycket snyggt, man dör lixom. Så nu har vi ÄNNU MER härliga kartonger i butiken. Men stå till tåls goda vänner som kommer på besök. Det tar tid att få grej på på en förkrympt 125 mvm full med kläder. Vi har även vårkläder från Reimas LASSIE. Bra priser till god kvalitet. Och förståss alla andra godbitar, Nova Star, Geggamoja, Minymo m.m. Vi har förresten ett jättefint sortiment med sommarkläder för 8-16 åringar. Bl.a skolavslutnings shorts/skjorta för killar. Vi har valt att ta in en del av de större kläderna från ett märke där vi får välja antalet själva, så det är inte många av varje, så den som köper är nästan garanterad att vara ensam i sin storlek om den. Sånt är kul tycker jag, att ha unika kläder, istället för samma som resten av bekantskapskretsen och klassen.
'
KL. 13.30
Då dök Li upp från skolan. Jag hade bokat klipptid åt henne på Heavenly Hair kl. 14. Så hon gjorde läxan och kilade till grannen o klippte sig, eller toppade kan man ju säga, för hon e så jävla snål på sin hårlängd så han tog vad som behövdes, o d va väl 1½ cm =) sen traskade hon till nån kompis. Duktiga Li.
'
'
16.10
Cyklade jag till dagiset för att hämta Jeff. Han fick åka på pakethållaren hem (utan hjälm), men vi cyklade försiktigt, och nu är ju cykelbanorna näst intill isfria oxå VÅÅÅR KOM! När vi kom hem konstaterade jag att det var dags att föra Jeffs OCH min cykel till cykeldoktorn. Min cykel har blåst omkull då vi varit bortresta, så den har legat fastfrusen i en snöhög, men kom fram när det var milt, sen frös det ju på igen. Men jag tog lite varmt vatten och smälte loss den. Så traskade jag och Jeff till Sportcenter med var sin cykel. Jeffs cykel har ventilerna slut både fram och bak. Herregu va gullig han var då han ledde den tröga punkade cykeln hela vägen till cykeldoktorn. Han fick ju lite smått nervfel efter 50 meter, men jag berättade för honom att så mycket mat som han ätit borde han nog klara det här bara han kämpar. Han kånkade vidare och när vi fått Sportcenter i sikte klingades ett: "Jag e SÅ himla stark, jag klara det!" Fysatan va söt.
'
'
17.20
Ringde hem Li med kompis, så kom de och åt rökt sik (tack pappa) med kokta potäter. Hungriga ungar äter. Chrille och jag drack lite kaffe efteråt. Jag, Tessa Helsing utan framförhållning, kom på kvart över sex, att man kanske sku träna lite idag. Så jag kollade Avancias träningsschema HIT 19.00, det har jag inte provat på. Lockade med mig Anki och vipps så stod man där o svettades skönt.
'
20.15
Lagde jag en så satans god omelett i TUPPERWARES omelettlåda. Fy fan vilken grej! Man fyller den med en par tre ägg och en skvätt mjölk om man vill, saltar pepprar lite o viftar ikring lite med gaffel. Sen strör man dit vad man vill, jag valde skinka, purjo och ost idag. Locket på o in i micron på ca 3 minuter, ut kommer världens fluffigaste och godaste omelett (fettsnål är den oxå)! KÖP DEN!!!
'
På kvällskvisten tappade jag upp ett nytt bad och satte i lite av min nya badkräm från LR, lyxigt lugnt o skönt. Läste ut min bok som jag hade med till Teneriffa, men som jag inte öppnade förrän på flyget hem, då sträckläste jag 3/4 av boken. Den verklighetsbaserade boken heter "SKADAD", riktigt sjukt äcklig och dramatisk. Jag satt en timme i badet och vart skrynklig, med balsam i håret. Sedan drog jag peeling över hela kroppen och en skön lotion efteråt med nåt linement liknande i, för hela kroppen blev sådär sval och eukalyptisk.
'
Nu är klockan tjugo i tolv och jag ska nog lägga mig i sängen o läsa en annan bok som jag bara har lite kvar på, för att varva ner. För datorn speedar upp en rejält av någon anledning.
'
Här kommer lite bilder från gårdagen på Slemmern.
'

Just nu

Är vi på slemmern. Naaajs väder.


Till minnet av Bianco

2 veckor sedan ikväll. Sedan du tog ditt sista andetag i din alldeles egna korg, brevid matte o lillmatte. Lyktan på din grav brinner dygnet runt.
'
Sista dagen: Du var med på ärenden, ut och åkte bil som du älskade. Du satt i min famn o sög åt dig alla intryck du såg genom vindrutan. Som vilken dag som helst. Tror du älskade livet Bianco. Saknar dig.


Moorning!

Ligger i sängen.
Vaknade 07.40 av att hemtelefon ringde på nedervåningen. Ingen ringer denna tid, förutom grannflickan. Pust. Signalerna fortsatte o plötsligt hör jag att Li vaknar i springer ner för trappan.
'
Jag har lärt Li att man inte ringer till folk för tidigt om mornarna, inte innan 10 på helger. Måste säga till grannflickan för femte gången att inte ringa innan kl.8. Grr...man ska inga väcka Tessa
'
Somnade om. Li är så duktig om mornarna o klarar sig helt själv. Fast Chrille brukar stiga upp ibland, för att han är ingen ligga-o-dra-sig typ. Steg upp nio o sa hej då till Jeff.
'
Nu skulle jag kunna somna om, utan svårigheter. Har ju ingen hund som behöver frukost och insulin. Men jag är hungrig. Måste upp o ära frulle.


RSS 2.0