Gräsänkan

Fortfarande gräsis och det går bra.

Dock var det mindre roligt idag när d snöa som fan o jag måsta skotta hela parkeringen med en trasig skitskyffel. Var satan e grävmaskin som brukar ploga vår uppfart??

Och så har handtaget på porten i staketet fryst fast, i öppet läge, så dörren låg och slog hela natten. Stackars Patrik som bor i lägenheten och har sovrummet 2 m från den dunkande porten. Låsolja! Tänkte ju jag. Men vi har inget hemma. För "det tar så mycket plats med allt sånt där". Allt e på hotellet intill. Nyckeln dit har inte jag. Fan!

Och i och med snöyran så kan inte Jeff cykla till dagis, och inte vågar heller jag sätta honom bak på min cykel. Ingen bil har jag, för den e ju i Svääärje. Så promenera då. D förlorar man en halv timme i tid på. Så kanske butiken min har lite senare öppettider nu p.g.a vädret. För jag tänker då inte få en halvtimmes mindre sömn!

Och så är det ju vardagssysslorna. Soporna ska fortfarande ut o disken ska bli ren. Barnen ska ha sitt och mätta ska de bli, läxor ska göras och så ska man hinna jobba också. Låna bil då de kan komma på sina aktiviteter.

Men SAATAN va skönt det var i onsdags när jag kom hem från jobbet kl sju. Huset var mörkt, ingen hundvalp med damp pissade ner sig av glädje när jag kom, inga nåjsiga gullegryn mötte mig i dörren, det var precis knäpp tyst. Kan inte minnas när fick känna samma upplevelse senast. Dock varade tystnaden bara i 45 minuter, sen strittade världens bästa Jeff in. Tack faster Camilla för d. Hann ladda lite där :)

Nu spelar jag Yatzy på mobilen och är jäätte trött. Natti


Tog en powernap

Bra trick med mössan. Även om powernapen visst blev 1 1/2 timme. Skönt va d.


Pusselkungen

Jeff fick traktorpussel till 5-års present. 2 st med 100 bitar och 2 st 60. Han har fått sin mors gener. Jag älskar att pussla. Li har däremot aldrig varit någon entusiast för pussel.

Idag är jag ledig, så han får va hemma med mig. Pusslar för fullt. Har lagt ett 100 bitars och håller på med 60 bitars. Riktigt duktig:


At Studio11

Fick presentkort på Studio11. Har suttit här o blitt behandlad o drucken. Så skönt. Här kommer bild på hur Tessa kan se ut sminkad. Med bästa Lina Loikas.


Gårdskarl någon?

Har varit ute mellan 10.15 (då gick jag med Jeff o Sandra till dagis) några ärenden, en kaffe på jobbet, ut o gå lite till. Kom hem och såg alla asiga jävla löv på gården. Vittu för att kratta blöta löv från grus!! När ingen annan gör d så. Så nu är alla löv inkrattade i hörnet vid staketet. Måst flytta på dem innan de blåser omkring.

13.00 Nu är jag rejält svettig och har inte tvättat håret sedan i måndags. Och har sedan i måndags varit på 2 combatpass. Så naajs!


Ful

Se hur ful jag kan bli. Fy fan va FUL!


Gräsänka

Chrille har farit till Sverige på bilsemester. Japp han tog med bilen o lämnade barnen hemma. Så jag lär då inte vara sysslolös under tiden han är borta. Tur att man har världens bästa småkusin/kollega/granne som ger sin extranyckel till sin bil, så man slipper cykla eller åka buss med barnen på aktiviteterna :)

Däremot är det faktiskt rätt skönt att vara gräsänka ett tag, trots att man måste göra allt själv. Han får vandra i sin grotta med museer, jag har ingen vuxen jag behöver anpassa mig till. Kan äta ute alla dar om vi vill. Mindre kläder att tvätta. Slipper dammsuga upp hans äggskal. Men helvete för att gå ut med soporna o plocka i och ur diskmaskin. D ha ja int gjort på ett år. Börjar snart stinka i sopisen.

Han stannar "en par veckor". Så hojta till alla som är sugna på att hjälpa till med barnen nästa vecka. För då jobbar jag 14-18/20 (beroende på dag) o dagis stänger 17. Tror inte det är godkänt att Li hämtar lillebror... :)

Dagens tirauppdatering. Famous har bra utsikt mot Ålandsvägen.


Träningen fortskrider

Idag har jag varit på veckans Combat. Blåriran passade bra in där. Börjar gulna nu.


Trött tax

Imorgon ryker den underbart lurviga, men ack så långa pälsen.


Blåtira!!

Va snygg den blev!

Skulle ju krama en kompis igår och så ramlade vi, han bakåt och jag rakt fram. Vad som hände på vägen vet jag inte. Men såhär ser tiran ut idag.. Ho! Ho!


Ojdå

Slant lite lätt ikväll vid en kramsession. Tack till dem som gAv mig 30 min ispåse. O de andra som stöttade mig från idioterna som finns runt ikring .


Förmiddagsgöra

O så hitta man en ansiktsmask som gått ut. Men den e skön ändå.


Kan själv!

Jeff är duktig på att klara sig själv. I ett års tid har han tvättat håret själv. Går åt lite extra shampoo, men han gör d. Inge nöt om svid i ögonen här inte!

Och så brukar han torka arslet ibland om han måst. Sådär halvfräscht, men det är ju så man lär sig. Int tycker jag heller det är så där jäTTTe njutfullt att luta sig bakom honom o dra in hela odören som ligger i porslinet, för att sedan även kolla på pappret om det fastnar något av hans kakk där. Nej jag har fullt upp med mitt eget kakkande jag.

Ja han är go. Lilla Jeffen. Nå nu är jag sövd. NattiSkitsnack!

Kom på tal med en vän. "Huggormar" ja de kan även finnas bland oss människor. Man vågar inte vända ryggen till för då hugger de.

Jag har faktiskt svårt för folk som man inte vet var man har. Som snackar skit bakom ens rygg. Inte för att jag tror jag har kvar sådana i min vänskapskrets, har eliminerat dem som drar energi ur mig. Men det finns bekantas bekanta osv. som gillar att rota och döma ens liv.

Jag gillar de vänner som står på samma plats fast man inte setts eller ens hörts vid på ett halvår. Man är väl fortfarande vänner för d? Jag har bara sådana godbitar kvar.

Fast när jag tänker efter, har nog haft bra vänner hela mitt liv. Men huggormar har jag stött på, ja det har jag. Och jag som är en väldigt öppen person kan berätta halva mitt liv, kortfattat på en kvart, till i princip "vem som helst", och kan nog få det kastat i ryggen tids nog. Men bryr jag mig?

Det jag bryr mig om är att jag blir så fruktansvärt fitti på folk som bara ORKAR engagera sig i andras liv och rykten. De måste ju själv leva ett otroligt menlöst liv om de har så stort intresse för andras.

Men som tur är, så har jag bara underbara vänner omkring mig. Som gillar mig för den knäppa människa jag är. Jag älskar att vara mig själv, när jag inte döms för alla galenskaper jag gör, att jag får vara mig själv bland mina vänner och de ändå vill ha mig kvar.

Tack alla älskade i min närhet! :)


Bushund!

Famous fick midnattsryck igår. O börja ruska o släpa på Lis orm. Men vart helt andfådd o däcka mitt i buset.


Kvälls sysselsättning

Idag har jag varit ledig. Varit på benmassage. Utvecklingssamtal med Li i skolan, sedan fika med henne på stan. Sedan for hon till mamma o pappa på middag och promenerade sedan därifrån till Dunderdansen.

Själv sysselsatte jag mig med två timmars städning av ungarnas rum. Fy inåt helvete vilka råddiga barn!!! Slängde två megapåsar med skräp. Alltså skräp som låg in i nåt hörn under skrivbordet och under sängen. Mest i Lis rum. I Jeffs var det mest tåg- och bilbanor och Legokonstverk över hela golvet.

Mama vart lite irriterad. Så nu vet barna om att tomten inte kommer med leksaker i år. För nissarna har sett att det inte får plats med mer! Så nu ska d planeras kläder, nya påslakan.... :) praktiska klappar.

Sen lite kvälls syssel innan läggdags. Syns d vem som vann....


Höstmys

Härligt att ta fram ljusen igen.


Fredagsmys?

Vad är fredagsmys? Är det när man lyssnar på musik, städar och dricker vin. Och dottern tar ens kamera och förevigar det.


Kapa av håret

Var till frissan idag. Fick i nerverna på det slitna håret o kapade rejält. Nu är det friskt, men fortfarande långt.


Se Robbe på lördag

Denna gång ser jag fighten från hemmastudion. Ev. med lite ostbågar och några bjööörn. På lördag 00:45 kan ni se när Robbe möter "The Tank" i Helsingfors. Se live på www.viaplay.fi (19,95€)

HEJA ROBBE!! D HÄR TAR DU HEM.


Cool

Såhär ser man ut när man öppnar presenter på morgonen kl åtta hatt o pyjamas.


Jeff 5 år

Grattis älskade unge!! Du är så charmig, go och varmhjärtad så mamma vill nypa dig i kinderna !!


Jeff e så skön

Imorse kom Jeff springande -jag har blod på mina kinder! Li och jag börjar asgarva. Han vart lite stött av det och svarade att blod visst kan va rosa, ibland.


Nattuggla

Det är fredag. Chrille har varit till IKEA (utan mej!) idag. Han anser det väl billigast så. Jag har jobbat 9 timmar. Li har kompis över natten, Jeff blev hos mamma o pappa. Chrille har kommit hem, sover. Vad gör jag. Sitter vaken, tar en öl o en cigg på trappan o lyssnar på taxibilarna som passerar. Men jag är stolt. Jag är hemma i lugnets vrå. Med Björn.


Träning ger resultat

Hur trött jag än må vara så beger jag mig på minst två gruppträningar i veckan. Det är kul, man får avreagera sig, jag måste.

Jag har aldrig tillhört gruppen överviktig (förutom att jag själv ser mig som jätteviktig, haha), men jag bor under samma tak med en som går under kategorin fåfäng. Han tränar minst 3 ggr i veckan, för tillfället har han ångest efter helgens fylla, så nu deffar han (igen) och tränar 5 ggr i veckan. Det tar över hans vardag och jag fattar inte hur han orkar, jag orkar ju knappt med honom när han håller på sådär. Och ja, han har ju rutor på magen, men inte är man ju en bättre person för d.

I helgen var vi på 50-års kalas och satt och chattade vid matbordet om träning. Det här är de fraser jag minns från honom:

-jammen du Tessa börjar nog lägga på dig du.
-(jag börjar skratta) men för faan Chrille jag har ju gått NER två och ett halvt kilo jag.
- jahaaa, men asså det är ju inte så att jag tittar varje dag, men jag märkte för en tid sen att du lagt på dig.

Många skulle säkert blivit sura på sin älskade, men han är som han är. Tji fick han iallafall. Garv. Chrille är snäll, men han tror att alla brinner lika mycket för träning som honom. Lagom är bäst tycker jag. Varför överdriva (förutom när man dricker sprit, då ska allt överdrivas). Jag håller mig till mina 2-3 pass i veckan och äter det jag är sugen på. Det funkar bra för mig. Jag kommer i alla mina jeans igen. Wee!!! Även om Chrille tycker att jag börjar bli FET. Okej låren e lite flärriga, men d göör inget, int för mej iallafall.

(Ps. De underbart sköna sömlösa trosorna kommer från Carriwell och säljs på Familia)


RSS 2.0