Hon där jävla Sandra

Hon är tydligen på ön, med sin kille. Krockar med henne i slussen på Zeipels, jammen heeeeej HADDU FÅTT ACNE?? Är det första hon säger. Nörd, jävla nörd, d e va hon e. Bara för att hennes finnar sitter på arslet behöver hon inte gå omkring o leka skön för att hon kan täcka in dom med textilier.

Jag hatar, verkligen hatar när jag inte kan låta mina små pylar va. Det ska klämmas, klösas och rivas, tills det blir ett lila ärr. Kaaanske det kommer ut nånting om jag tar i ordentligt, och djupt bakom, med två topsar? Hoppsan, där slant man och fick med sig lite hud på vägen, det börjar vätskas, ett sår har uppstått. D e ju snyggt, speciellt när man snart fyller tretti och ser ut som nån fjortis i nama.

Jag har iallafall inga ÅDERBRÅCK ännu, naa-nanana-naa-naa

Inte ren handduk

Tog en u-sväng in till Roberts idag på lunchen. För där i deras lilla kylskåp hade jag tryckt in min lunch/middagsbox. Fixade och trixade allt fint på en tallrik, tvättade händerna och torkar händerna....eeeh, oj, va gryniga händer jag fick...och vilka svarta gryn sen oxå. Jag trycker båda handflatorna tätt under näsan och drar in...ja-ha, kaffehandduk tydligen...

Malin vänder sig om och får en underlig blick innan hon bryter ut i skratt, ett sånt där skratt som jag ser i hennes blick hur hon tänker hur jävla dum i huvet e du egentligen, fast hon inte vågar säga nånting. Handduken var svart, och kaffe är ju svart, och jag använder inte handduk som kaffefilter hemma, så varför skulle jag tro att man gör det på Roberts Coffee?

Vad fan gör de med handduken egentligen?

Skönare unge får man leta efter!

Finner torkat näsblod i Lis ansikte när jag slänger en sista blick på henne innan natten. Shit, tar en våtservett och torkar när hon bökar undan huvet och mumlar irriterat i sömnen

Sluta nu....d räcker

Imorse när vi satt och åt frukost så kommer sånt här ur hennes plutiga mun

-Får jag gå och  hämta mina tofflor?
-Ja
-Bra, då säger du inte dumma mig.
  (!?!)

I samma veva spexar hon med allt hon kommer åt, så säger jag till henne Du har ju humor du

-Nej du har humor, och jag är lite skojig.

Bodypump Hardcore med Conny Nylund

Ja, det är så det heter, torsdagens pump-pass 20.15.

Idag var det en KILLE med, strykretränar-Pontus, som Chrille kallar han. Och passet var faktiskt hardcore. Conny har haft samma cd på pumpen i 2 år, idag kom vi fram till låtar han inte visste fanns, som han uttryckte sig. Annars trackar han fram en låt per muskelgrupp vi kör. Fast idag var han på G, vi hann med typ 4-5 nya låtar, dvs 4-5 extra övningar, och körde massor, verkligen massor! Antagligen för att han hade sin kompis där  =)  Nämmen här har vi Günter oxå, stönade han fram där han stod i sin svettpöl. Hoppas han e lika hård nästa gång, för det var verkligen ascoolt att stå där och pumpa. För idag hade jag svarta kläder på mig, och ni vet ju vad svart gör...  =)

(Jenny, e d du som har frågat Conny ifall han inte tänkt på att ta handduk med nångång?)

Jag hör någon kalla på mig från badrummet

Kan du hjälpa mig ta ut linserna? Ropar Chrille.

Där står han med sina nyinskaffade linser, knallröd ögonvita på högeröga. Yess, jag klara d, iallafall! Så han behövde inte min hjälp. Det vart iallafall inte som första gången han skulle ta ut dem, då kunde han inte använda linserna på 2 dar, för han hade så jäävla ont i ögonen. I hornhinnan, som han så fint utryckte sig. Jag tror jag fick tag i hornhinnan istället för linsen (ye sure!)

Snart han har grej på d där, även fast han perkla sig för en vecka sen att: jag tänker fan inte använda dom här jag, dom e ju omöjliga att få ut.

Omöjligt my ass! Grattis Chrille, du klara d! (Han läser inte bloggen -phew)


Putmage, hängpattar och en riktig kärring

Där står man framför den enorma spegeln på Avancia. Träningen har inte blitt av så ofta som man skulle behövt tydligen, eller är det spegeln som är bugglig? Magen har samlat på sig lite i sitt förråd, ifall svåra tider skulle komma. Ja, min nya sport bh är skön, men det är inte push i den kan jag säga, den mer trycker ner brösten än ihop och inåt. Snyggt.

Jag står till höger om Ulle, hon som fött 2 barn, den senaste för bara några månader sedan. Pinnsmal och stark som satan, de där mjölkstinna bröna e ja avis på just nu. Hela tiden pressar hon mig att jag inte ska va sån kärring. Så slänger hon en blick mot golvet, på de minsta vikterna (1,25 kg), lägg på dom där till nu, man måste tänja gränserna för att bli starkare säger hon. Oki. Klara d, tack Ulle. Det är alltid bra med någon som pushar en.

Funderar nu om jag ska skaffa mig en pushup- sport bh, göra bröstlyft eller kanske bara helt kallt klaga på Avancias gamla jävla spegel.


Fuktigt värre!

Nej, jag syftar inte på utomhus, trots att man ej ser ut och det riktigt rinner kondens från rutorna. Utan nån fuktläcka från nå rör i väggen i hallen.

Halv åtta imorse skulle de komma o fixa d. "va? kunna dom inga komma senare???"  frågade jag Chrille igår. Chrille sov på Cikada, hade nattpass. För att ha en dörr att stänga i allt liv så bar jag Li till vår säng klockan ett inatt, och gjorde klart för henne igen att det var på den sidan hon skulle sova och ingen annanstans.

Har sovit så dåligt inatt, en fot där, en hand där "mamma, jag vill hålla dig i handen" 357 gånger, + en sällskapssjuk hund i fotändan.

-Nej, jag tänker inte hålla handen längre, jag vill ändra ställning, började jag förklara mitt i natten efter att hållit handen säkert 2 timmar. Och slutar du inte gnälla om det där får du gå till egen säng, vilket jag ju inte ville p.g.a allt oljud som väntades. Jag vill gå till egen säng, och ta Bianco med, svarade hon!!! Oh no, men det funkade bra att dra upp Bianco till mitten av sängen så hon kunde krama henne.

För att  slippa stiga upp, klä sig lite, piggna i och öppna dörren och eventuellt vinna lite sömn skrev jag en lapp och satte på dörren:
Kliv på. Vi sover förmodligen. Men jobba på bara  =)

Mycket riktigt, punktliga var de oxå 07.30 börjades det hamra och slås, både jag och Li bökade oss lite, och somnade om, helt döda efter natten med för lite sömn och för mycket bök. Men vid 8, då vart de ivriga och började borrra frenetiskt i betongen, de första 10 minutrarna sov vi lätt, sen sätter sig Li upp yrvaken och drar i gardinerna: e dom här utanför? Precis så trodde jag med, för det lät som de var precis bakom huvudkudden och borrade  i väggen. Fy fan för betongborrning.

Urk, vilken jobbig natt, nu påmindes jag igen om, varför hon inte får sova i vår säng!

Bryt och knäck

och då menar jag inte knäck som man äter. Utan har varit till kiropraktorn idag. D knaka bra, kan ja säga. Ena benet var kortare än det andra IGEN. Lite rycka o slita i nacken och ryggen så va dom lika långa igen. Sen sa han att jag skulle ta det lugnt idag, och jag tänkte ju direkt att jag har ju ändå inget tränigspass inbokat, lämnade Li på parken och for till Dillen och börja lyfta lådor och jungla i taket för att hänga upp en boxsäck. Veeery smaart. Så nu har jag lite ont. Så nu får jag bara sjylla mej sjellv.

Gustav Mörn

Igår kväll sa Gustav åt Annica

-Kan inte du väcka mig när du går på jobb imorron, för det är så skönt att somna om.

A S G A R V

Ett kärt återseende

Hoppade av vid trafikljusen Storag.-Ålandsv. Gick uppför Storagatan och då ringer Chrille, de har precis parkerat bilen hemma. Så jag bad dem komma och möta mig gåendes. Strax ser man de två, Lis sprudlande leende i famnen på pappa sin och skriker "JAG TÄNKER BUA ÅT DIG". När vi möts så kramas vi, fast Li bara ropar BU BU BUUUUU, bara att låtsas bli rädd  =)

Jag hade verkligen lyckats med att hitta rätt saker till henne. Hennes ansiktsutryck när hon fick se Rostbröd med ost, gurka, skinka, tomat, en kniv och en tub låtsas majonäs, var som ett barn på julafton. Hon började tvärt laga smörgåsar.

Snobbennattlinnet: "åå, va fiiint". Och på Eckerö så hittade jag så passligt barnsmink och en egen sminkväska med Nalle Puh på. Ögonskugga och läppstift skulle hon ha på sig still natten. Nästan så jag hade glömt hur jävla gullig hon e.


Borta bra men hemma bäst

Jag tog bussen 13.00, kände att saknaden till familjen blev för stor, och dessutom hade jag ingen att va me. Robban låg ju på dyn, så d vart ingen lunch med han. Istället tog jag Tunnelbanan via Annicas jobb pv. till Tekniska Högskolan, där bussen går ifrån. Där stod man och försökte snabbt välja ut vilken wrap man skulle ta, plötsligt läste jag innehållet "guacamole", dregglet hängde som en sträng från underläppen, valet var självklart, en Italiensk Wrap vart det.

Satt o grisa på bussen, sådär som man gör när man e lite bakis. Inte för att jag är det, men ändå. Guccan smetade mig uppåt kinden, ingen servett hade jag heller.  Men gott var det. Sparade lite så jag skulle ha middag oxå. Sov typ en timme på bussen. Gick ombord på m/s Eckerö med väskan som var bredare än vad jag var, vägde kanske 50% av min egen kroppsvikt och stötte i ALLT, i andra handen höll jag stadigt kvar resterna från Wrapen, fortsatte att grisa ombord.

VART JAG FULL IGÅR??

Mer och mer tyder på att jag kanske ändå var närmare full än nykter igår:

-satt och tänkte på gårdagen, och när vi hade promenerat hem. Svart, jag får inte fram nån bild av att vi gått från Axéla hem till Annica, vilken väg tog vi? Konstigt, för så mycket drack jag ju faktiskt inte.

-de få fisar som kommer ut (ja, de är faktiskt få, har ju tarmvred eller nåt) stinker verkligen amöba.

-dricker som en uttorkad Gnu, och pissar ingenting, när man till slut pissar (efter att ha inmundigat 3 liter vätska) är pisset neongrön/gult.

Kikade mig i spegeln på Annicas jobb och sa "fy satan va fläckig hy jag har". SUP MER! Skrattar Annica.

Jag minns hur jag satt där vid bordet, mitt i allt kommer en av Robbans arb.kamrater, Micke, med en Cider, som jag hade beställt. När jag druckit över halva säger Robban:

-Micke sa att efter den där cidern är det god natt för dig.
-Va?? Varför d? Vafan...ha han satt nåt i cidern??
-Du får väl gå och fråga.

Mycket riktigt, helt stolt står han där bakom bardisken och erkänner att han satt i en åtta/sexa vodka i cidern. Flinar stort. Jag går tillbaka till bordet och dricker upp den kraftigt spetsade cidern. Inte så konstigt att ens urin har samma färg som nån muminläsk idag.


D vart ingen simning

Men vad är simning i jämförelse med 4½ timmes promenad. Ja för nog kan man väl kalla det promenad, fastän man slinker in i en och annan butik?

Annica och jag gick från södermalm igår, genom Gamla Stan, via sergels torg och upp till Östermalm för att slinka in på hennes jobb och slarva ihop var sin wrap. Sen gick vi och satte oss i en park och åt mitt i högsommarvärmen, d va såå mysigt. Och såå gott. Efter den korta benvilan gick vi hemåt, via några butiker förståss. Jag hittade lite linnen, t-shirts åt Chrille (fast han kommer inte bli glad, för han anser att han inte behöver, men det anser jag), ett par stövlar, jeans, strumpor, nattlinne åt Li och en present för att jag varit på resa. Pratade med henne i telefon igår:

-vet du, jag ha köpt ett nattlinne till dig med snobben på!

-mm (svarar den otroligt gulliga barnrösten) vad har du köpt mera då?

Tydligen va inte nattlinnet tillräckligt   =)  ska bli så underbart att komma hem och krama om sina käraste!

Jens sitter o berättar

Igår när Jens kom till Axéla (Stället där Robban jobbar heter så) började han berätta att han just hade suttit i bastun på gymet efter träningspasset, jag lyssnar koncentrerat i barens sorl.

....ja och så gick jag ut ur bastun och öppnade en pys...

Jag och Annica höll ju på att smälla av p.g.a asgarv, det ska nog vara en ålänning till d. Har öl med sig till gymet lixom. Tio poäng till Jenssa!


Sista dagen

Här sitter man och äter frukost i tystnaden. Gustav ligger o sover, och Annica är på jobb. Faktiskt skönt. Nu är det slut på min SPA weekend, den har varit underbar.

Igår gick vi ner till Robbans jobb igen, och drack några cider och åt såå god mat, träffade en par ålänningar där såklart, Jim Danielsson, Jens Qvarnström och ålandsbekanta Emil Fredheim och Guy Timms, d va kul. Drog oss hem i tid, riktigt stolt.

Nu sitter jag och velar vilken båt jag ska ta hem, om jag börjar göra mig klar nu så hinner jag med bussen till Eckerö Linjen kl.13, men då måste jag börja sätta på ett kol och det skulle jag ju inte orka. Har dessutom bestämt lunch med brorsan idag. Får se vilken färja jag gungar hem på och förhoppningsvis INTE spyr hela resan den här gången.

En mycket lugn skön dag

Har bara varit hos Annica och tagit det lugnt idag.
Tog ett bad med peeling + ansiktsmask. Annica som är utbildad inom det här med SPA, gav mig en rejäl omgång med ansikts-, hand-, fot- och rygg/nackmassage. Tack! D va bussigt najs.

Så nu kan man ju säga att jag varit på SPA-helg till Söder.

Syftet med resan är ju att jag ska vila lite och ta d lugnt. Men så fort Li och Chrille dyker upp i tankarna, så snurrar en stressorm till i magen på mig, och så får jag dåligt samvete för att jag får ha det så bra i några dagar. Varför kan jag bara inte slappna av och rå om mig själv och unna mig den här lugn och ron?

För tillfället står Annica och lagar 3-rätters. Själv sitter jag vid köksbordet och bloggar då. Kanske lika bra jag går och ger henne en extra hand eller två. Planerna är lugna för kvällen, hoppas d förblir så. Har iallafall köpt popcorn till den eventuella filmen.

Antal dagar kvar på min SPA-semester: 2


Några öl...förståss

Tog T-banan till Östermalmstorg där Annica jobbar på sitt fik. Där hängde jag typ 1½ timme tills hon stängde klockan sex. Fick en supergod wraps och en färskpressad juice, slurp.

På något sätt så hör det till att dricka liiite iallafall när man är på semester. Tydligen. För så fort vi kom hem till Annica så börja d suga lite i tarmen. Tog ett glas vin, vaskade oss lite och gick vi ner till Robbans jobb Axéla, där satt Annicas kära Gustav Mörn och Robert Blomster och öla. Så det vart en par öl och en par cider. Sen gick vi snällt hem.

Jag sov supergott på Annicas breda soffa. Ända tills det blir asljust typ halv åtta, och ligger och pinar mig med ansiktet in i hörnet på soffan en par timmar, jag somna inte om...

båt- och bussresan

Donny hade turen att hitta mig i cafeterian, så han hade sällskap hela båtresan  =)  Överlycklig vart jag när jag fann ensamplats längst bak i bussen brevid toan (härligt att de bytt ut den där asiga dragspelsbussen mot en med toa). Men glädjen varade inte länge, sist in i bussen staplar sig 3 fyllegubbar in. Såna där asiga alkoholister som tagit Ålfen+buss fr. Stockholm för 50 kronor, då har de ju tak över huvudet  och gratis toalett några timmar. Ja, iallafall, jag hade ju den feta oturen att få en av dem brevid mig och en framför, fittan. Han ena hade en sån där ful 80-/90-tals tröja med "BOSS" tryckt i neonfärger. De lukta inte gott kan jag säga. Han brevid mig somna och fick fågelnacke, tur fan att han inte luta sig mot mig, då skulle jag ha börjat pjuka. Jag småsov nästans hela vägen, fram tills fyllot framför får luft nånstans ifrån och ropar "ja, Amorella är den värsta skiten av alla". För framför honom satt några snubbar som har med IFK att göra, vet inte vad de heter, men de snackade iallafall sponsorer och Viking Line, de kanske råkade nämna Amorella, och fyllot har bergis åkt in i fyllebutkan eller nåt efter att åkt på en billig cruise.

Snart sitter man på Ålfen

Och gungar...tur att jag fortfarande har Ulles sjösjukepiller kvar, måst nog köpa henne ett helt nytt pack. Blir en 4 dagars minisemester från härliga Lá familia. Ska bli skönt. och jag är inte ens sugen på en droppe alkohol, trots att det är torsdag. Man brukar ha fått tillbaka sugen lagom till helgen, men icke sa nicke. Hoppas d håller i sig så jag är riktigt utvilad när jag kommer tillbaka på måndag.

Har till och med inhandlat simdräkt, så jag och Annica kan gå o simma. Om det sen blir av är en annan sak. Man kan ju alltid hoppas, e ju så satans kallt i de där simbassängerna. Tacka vet jag Mariebads terapibassäng när den är 31 grader, mmm.

Jag har förresten varit på Pump idag.  =)   och har inte duschat ännu, helst sku man ju bara gå o lägga sig, svetten har ju ändå torkat in...men det är ju nybäddat, så jag måste...och så måste jag packa, lagom vid midnatt. Urk. Natti.

Kanske skriver från Annicas dator. Om jag orkar, jag är ju på semester. Kram så länge.

Ett halvnaket barn

Var hos svägerskan igår på Krokensvägen. Efter maten går Li och Samuel ut och leker i hängmattan som vanligt. Går och tittar till dem lite och där krälar hon omkring -halvnaken. Som hon gjort de 3 senaste gångerna vi varit där nu i september. Hur får man en tvååring att fatta att det börjar bli lite kyligare kvällar nu. Fast hon hade ju tröjan på iallafall  =) 

Det tog inte länge innan Samuel kom inspringandes med skräcken i ögonen "Li har bajsat där under" och pekar mot terassen. Camilla går via pås-skåpet och hämtar en bajspåse, småspringer efter mig (som om jag försökt smita) ropandes "du får nog ta hand om det här du". Vi går ut, där sitter Li och torkar arslet mot gräset och uttrycker: "ja ha kacka där" och pekar in under terassen bland alla brännässlor. Jammen va bra då, så tar jag kackpåsen och tar upp den enorma, tunga korven och går o slänger den, tvättar flickan i rumpan, på med trosor, byxor, strumpor och skor på de iskalla benen, rumpan och fötterna. Snorig är hon från förut, så lite nedkylda kroppsdelar ska väl inte göra så mycket skillnad.

Min lediga dag

Har varit skön, jag har:

-Städat, torkade t.o.m golvet, det var ju ett tag sen
-Burit ut alla sorterade konserv- och glasburkar, plast och papper
-Tvättat 3 maskiner
-Bäddat rent i sängen, d va inte igår d heller, bra smuligt va d
-Handlat
-Lämnat in en cd-spelare på lagning
-Inhandlat simdräkt, så nu du Annica! Eriksdalshallen??? Hehe
-Umgåtts med svägerskan och ätit middag tillsammans med dem
-Varit ut på 45 min kvällspromenad, men d skrev jag ju redan, ville bara påminna er  =)

Och jag har inte hunnit känna mig stressad! Nu kan jag sova gott.
Natti

16 grader i skuggan i morse

och vi har 20 september. Och varmare har de lovat, är det inte härligt? Att ha sommarväder fast det är höst. Mmm...

Kvällssnacks

Slurp, man kan lätt ge upp den älskade chipsen, som man är så beroende av, efter att man prövat detta:

Kikärts"brödet", som låg som små chipsbitar på plåten i morse, liiite misslyckat, men det går ju att äta.

avokado, mosa med gaffel
några skedar grynost, mosa lätt in i avokadon
lite citronsaft (ej nödvändigt) och sambal oelek, rör in i röran

skär lite soltorkade tomater, några oliver och ta fram parmesanosten.

lägg en stor hög av röran på "chipsflarnet" eller om du lyckats få det till en tunnbrödsbit, lite solt. tomat. oliv och hyvlad parmesan på. Mycket otympligt att äta, men jäävligt gott och nyttigt  =)

Har förresten varit ut på 45 minuters promenad ikväll igen! Juhuu.

Organiserat i glas-skåpet?

Det har hänt igen. Vi har såna där färggranna plastmuggar från IKEA, går jättebra att trava dem alla 6 på varann, och så har vi några Duralex glas, som oxå går att ha 2 och 2 på varann, och några blå Iitala. Plus att vi har några udda muggar och glas. Mmm, okej, min kära Chrille har nog tappat den där förmågan att sortera glasen i skåpet så alla få rum. När jag öppnade skåpet igår möts jag av ett huller om buller: blå IKEA plastmugg ovanpå ett Duralex glas, ett blått Iitala glas tajt tryckt en gul IKEA mugg osv. Han har alltså INGET system när det gäller att plocka ur diskmaskin, jag hittar oxå Biancos matskål bland kastrullerna ibland, och ibland i torkskåpet, i min värld har man hundmatskålen på golvet.

Det är inte alla som har en karl som plockar i och ur diskmaskinen, så jag klagar inte, okej jag kan lite fint frågat vilket system han använder sig av, men jag har bara glatt fått till svar "dom är ju i rätt skåp iallafall".

15400 steg vart d igår

efter 40 minuters kvällspromenad med Eva o Bianco. Kastade i en burk kikärter i matberedaren, och lite kummin och vitlök, kavlade ut på en plåt och in i ugnen på svag värme över natten. Imorse hade vi mums, proteinchips!!!

Enkelt och nyttigt

Det här åt jag till både lunch och middag idag, snart har man väl skörbjugg, hur fan man nog stavar det.
Sandra du  kan ju rätta om jag skrivit fel (nörd).

Tessas pastaröra

Fullkornspasta
gröna oliver, lite skurna
skurna soltorkade tomater
pinjenötter
ruccola sallad
riven parmesanost
grön pesto

Blanda allt, och ät fast med sked!
Fittigt gott.

Stegräknare

Köpte ju en ny sport bh och fick en Stegräknare på köpet.

Antal steg hittills idag: 10.601
Fast jag ska ut på kvällspromenad ikväll ännu, så d blir nog några tusen till.

Igår: 11.800 nånting på hela dan.

Bussig inspiration får man av att höra den skramla på höften. Man hoppar inte längre över 2 trappsteg på jobbet, utan man springer på varje, hehe.

Skaffa en du oxå!

B O X E R C I S E ! !

Exakt 3½ vecka sen man fick sparka o så av sig. Nu äntligen, när jag ändå håller på o svettas ut min hosta och snor, passade jag på att ta ett pass. Denna gång med Jajja. Hon är så jävla stark så man får röda armar och händer när man håller emot med mitsarna. Hennes sparkar kan jämföras med Mike Tysons raka höger. Jag orkade förvånansvärt bra, flåset tog ju som vanligt slut efter uppvärmningen, men både jag och Jajja stakade oss stadigt genom passet. Och mitt linne var genomblött efter passet, det är det aldrig.

Nöjd gick man hem via Minimarket med rosiga kinder och blött hår (av svett), köpte frukt. Den här veckan börjar mitt nyttigare liv. Mycket frukt och nyttig mat. Vi ska köra stenhårt med GI igen. Och långa promenader nästan varje kväll ska jag försöka med. Nu jävlar!!! Nästa pass är först på torsdag, då är det PUMP HARDCORE med Conny. O Jenny du kommer med!!!

Välkommen härliga höst!

Li poserar

104957-9

Bra modellbörjan?


Septemberväder på Rödhamn

Septemberväder på Rödhamn

Samuel och Li plaskar. Inte alla år ungarna vaskar sig i mitten av september.


Plötsligt hände det...

jag vart full, igen. I fredags.

Eva kom hit och snackade lite. Sen skjutsade hon mig till Marie, där vi skulle sällskapa o dricka lite, Jajja , jag och Marie. Närmare bestämt slank en flaska rödtjut ner innan vi entrade Indigo, lite dricka där. Sen vart d arken, och lite dricka där. Sen vart d efterfest och lite dricka där. Och sen vart d jobb och mycket kaffe där.

Hade totalt glömt bort att jag hade tagit ett extrapass på Zko 9-12. Och det kom jag på en halvtimme efter att jag druckit sista ölen, närmare bestämt en timme innan jag skulle jobba, alltså klockan 8.
HUR KAN MAN GLÖMMA EN SÅN SAK??? OCH TUR ATT JAG KOM PÅ DET!!!

Det var en mycket tuff dag, med mycket fishermans friend, läkerol och tuggis, jag höll andan när jag gick förbi kunder. Plötsligt glider Chrilles syster Camilla nedför trappan med värsta smajlet.

"HEJ!" 

"Hej, ha du pratat med Chrille eller varför är du så glad?", måsta jag ju svara  =)

"Japp", svara hon.

Morr.

Ringde t.o.m akuten på kvällen p.g.a mina hjärtklappningar som jag alltid får när jag supit. Hon fnissade lite i andra ändan och sa att det inte går att göra åt när det är "dagen efter hjärtklappingar" men att det heller inte är farligt.

Jag funderar nu på om jag ska bli nykterist, iallafall för några veckor...

Mammas nötter, pappas korv

Satt hos mamma o pappa igår, mamma började prata om nå goda pekannötter, och tog fram påsen så jag skulle få smaka. Mmm, gott tyckte jag och åt några. Pappa började hälla nötter i handen och tuggar dem frenetiskt när mamma vrålar:

-Jaha, dom duger nu dom där nötterna?!?!?

"Dom e fina dom här" svarar pappa med otuggad mun.

Sen berättar mamma hur de inte dög häromdan.

-Jaa, vad ska jag äta sen ikväll när du grillar korv då??
Nu när du ätit upp alla mina nötter!

Stackars mamma som vart utan sina nötter, men den som spar han har...


ÄNTLIGEN!!!

Mitt första träningspass på 3 veckor,aaah, det var verkligen skönt!! Jävlas förkylningen med mig så jävlas jag tillbaka (observera där nu Sandra o Jenny, INGET s!). Den har ännu inte släppt och jag orkar inte va snäll mot den längre, så nu försöker jag med metoden att svettas ut den. Hoppas d funkar. Det kändes iallfall otroligt bra trots att hälsan inte var på topp. Trodde ju att jag skulle ha tappat muskelmassa och skulle behöva börja om med 2,5 kg på vardera sida om skivstången i biceps curl Men tji, jag klarade mina 5:or!! Fast d va tungt.

Bakom mig stod salens mest slimmade, 2 barns morsan Ulle, hon "tänjde gränserna" som instruktören Conny kallade det. För att bli starkare så måste man ju oxå öka på vikterna. Ingen skulle tro att den kvinnan (fan va d låter kärringaktigt med kvinna), jag menar bruden, skulle fött sitt andra barn för typ fyra-fem månader sen. Nä, go Ulle! Jag blir peppad av såna som du.

Hoppas på en jävla träningsvärk här i dagarna.
Hoppas även min förskyyylning ger med sig så jag kan boxas med Jajja på månda!

Fattar inte varför jag inte kan använda "å ä ö" i "kategori", blir ju bara massa fula fyrkanter, så nu står där traning med A, snyggt.

Förresten så är Jenny bortrest så hon kommer inte att kommentera mina inlägg, hoppas nån är stand in, jo Sandy, du ha blivit duktig på d du med fortsätt så -tack!

Min lediga dag

Natten: Chrille är och seglar med Caj, Li är lite snorig och sover dåligt, så hon får sova i vår säng, "fast håll dig på pappas sida", sa jag på skarpen till henne, var typ ett halvår sen hon sov i vår säng sist. Tur att hon höll sig på Chrilles sida, svårt att sova med hennes fötter inklämda under hakan.

Morgonen:
Jag vaknar före Li, närmare sagt 8.30, Li sover än. Det händer inte ofta kan jag säga, att jag vaknar innan henne. Hon vaknar väl av mitt spring, så det tar inte många minuter innan hon slår upp sina blå. Tur att vi har Tv i sovrummet, ligger och slappar och ser på barnkanalen.

Förmiddagen: Kastar lortgrisen, som inte hann bada igår kväll efter en massa halvnakna utelekar, i badkaret. Där får hon även lite frukost, hon vill ha joggis med grynost i och rice crisp, ok, prego! Checkar e-posten och bokar lite träningstider, nu fan får d va nog med snor och hosta. Går ner i källaren och sätter igång 2 maskiner tvätt. Badar en stund med henne bland barkbitar och gammal bad-modellera. Lagar lunch, det blev tagliatelle, ärter, majs och köttbullar, till henne. Själv åt jag frukost.

12.30 bär det av till parken, och det är här min lediga dag börjar. Jag ska bara rasta Seidi först, är hundrastvakt idag. Och sen så har jag tid på banken 13.30, där sitter jag till 14.15. Nu har jag en timme ledig tid...det blir Bettans Bod, fyndar 3 böcker åt Li, och en jättefin poncho, allt för 8 euro! Inga illa! Hem, gömma undan ponchon, hänga tvätten, sätta på en maskin till. Tar cykeln till parken och hämtar en skitig, men glad rackarunge! Och var fan e cykelhjälmen då? Saatan. Bara att traska hem då.

Jag önskar definitivt några timmar extra på dygnet, helst mellan 12.30 och 15.30, vet någon hur man gör?

Uttrycken blir bara fler och fler

Li och hennes äldre kusin sitter ute och ritar på asfalten med gatukritor. Samuel frågar efter hinken med kritorna i och Li sträcker den mot honom.

Samuel: -jag vill ha en röd.
Li: -det där är faktiskt rosa.

Det var ju det där med mat ro (ruoka rauha, som det heter på finska)

Sitter vid matbordet och äter då jag frågar Li hur hennes dag har varit och vad hon gjort på parken. Hon svarar att hon lekt och att Louise inte var där. Att Fanny hade drickjoggis med sig men inte hon....när jag vänder mig mot hennes kusin Samuel för att höra hur dagen varit på dagis säger Li med bestämd röst:

-Mamma du får inte prata nu, du får prata sen, mat ro!

Och fortsätter häva in fisken med gaffeln som är alldeles för stor.

Dyslexi

har jag tydligen. Min kära kusin påminde mig så snällt här i bloggen om att jag var en dysse-geek. Vi brukar ju säga att Helsing har starka gener, och det är nu tydligt d, för fröken Sandy har verkligen dysse hon me.

Hur fan kan man stava förkylning med s framför k??!!!??


F Ö R S K Y L N I N G


Faktiskt nördigt.

I lördags. Vi har varit på ÅSS och ätit 3-rätters och skall fortsätta...

...till Chrilles syrra för lite "påtår". Camilla kör, Li sitter fram i Samuels bilstol och leker med en gammal icke fungerande "biltelefon" som sitter fast i bilen med spiralsladd. Caj, Samuel, Chrille o jag sitter bak. Li är på sprudlande humör där hon sitter och verkligen babblar i den där luren, det kommer "kacki matta skratti, hullu märrä" etc. Ingeting med andra ord.

"Det är   k a t a s t r o f "  skrattar hon högt i luren, och vi andra verkligen ASGARVAR, och hon skrattar så hon kiknar och fortsätter med katastrof-uttrycket som alla tyckte att va dödskul.

Var fan har hon fått det ordet ifrån?

Förbannade förskylning!

Nu har jag avbokat träning i 2 och en halv veckas tid p.g.a förskylning. Och den har inte gett med sig ännu. Jag blir galen!!
Hur länge ska man måsta dras med snörvel och hosta??????? Snart går jag och tar ett dunderpass och plockar på så mycket vikter som får rum på stången eller går på 75 minuters box och kämpar skiten tills pulsen nått 200, bara för att ge igen på förskylningen. Undras om den sku fatta piken...

Japp, livet är härligt

Japp, livet är härligt
´
Det är nånting som fattas....ja just ja, sjöbrännan, den får man inte i september inte.
Blek lik en sälkut sitter man och pressar förgäves.

Roligaste kommentaren idag

När vi gick i grottorna där vid björnarna utbrister Li
(med en ton som om hennes far skulle vara tokig i huvet):

-Pappa, det regnar inte här inne, tar ner paraplyet nu!

Chrille ojjar sig glömskt och gör som hon säger.

-Mm, bra! Svara hon nöjt och knallar vidare.

Härligt stora björnbröder

Härligt stora Björnbröder! En helnöjd Li, vi hörde inte ett gnäll på hela dagen,
eventuellt när klockan var halv elva och tröttheten hade tagit över, men stor eloge till FisLi!

Middag, Skansen, shopping och spyor

Torsdagens färd till Stockholm gick bra, Li var något gnällig hela dan till och från. Fast på kvällen var vi till brorsans jobb och käkade, det kom in mellis efter mellis och mitt i allt en supergod grogg, han kan min bror  =)  efter att man fått smak på det goda, så ville man ju ha nån öl till. Orolig för att inte Li skulle palla sitta där fem timmar så gick jag och Annica till BR Leksaker medans Li åt glass, köpte nån liten äcklig häst med borste etc. i en liten väska i hårdplast, så hon skulle ha nåt att göra. Den dög. Den är nu väl gömd till nästa gång den kan behövas. Diggar inte sånt där krafs.

Vid tio traskade vi mot Annicas lya. Li gick o tutta, och Annica öppnade en flaska vin åt mig...och till Chrille, trodde jag. Men han smaka int ens, så jag drack upp hans glas med... och fyllde på mitt eget igen och igen, tills jag kom på att bara jag var full, och alla andra nyktra. Det var väl  fem cent kvar i flarran på fredag morgon....

Fredagen bjöd på Skansen, i regn. Men det gjorde inget kan jag säga. För på Skansenbutiken säljer de minsann paraply och engångs regnrockar! Glada vart vi juh och det var mycket intressantare att gå på Skansen i regniga september än i soliga, varma Juli. För djuren var så aktiva. Björnarna busade och simmade ihop, så nära glaset att vi stod "nos mot nos". Helt otroligt vilka bjässar det är de där! Och snabba! Kul att se när björnungarna jagar den stackars räven som är med i deras inhängnad.

På vägen till Eckerö färjan så blev det H&M och Flygfyren. På H&M hittade jag lite kläder på 25 minuter, Chrille satt med Li i bilen, för hon sov. Lite stress shopping är bättre än inget H&M alls. Flygfyren fyndade vi krossade tomater "tag 4 för 10 kr". Int för att jag vet, men kan tänka mig att priset är trippelt på kantarellen, ska checkas upp. Och lite annat smått och gott, kul med nya matvaror.

Den fina nya Ms Eckerö gungade som fan. De hade ställt in 17-turen, men körde sista. Som tur var hade jag tagit prostafen (sjösjukepiller som alltid funkar) men NÄ! Vem låg inte och spydde som en gris på toan med könshår och torkat piss längs innerkanten. Det var inte svårt att få fram nån kräkreflex där kan jag säga! Blås ner i toan så alla lukter sprids uppåt, ta sen ett djupt andetag genom näsan och vipps så är magen tömd, och ögonen knallröda och den sönderfrätta halsen svider av magsyrorna.

Fan att man alltid ska bli så dålig.
Fan, trodde jag faktiskt att prostafen även skulle hjälpa mot krappula?

Stockholm imorron och jobba över

Imorgon bitti ska vi åka alla tre till Stockholm. Först ska vi på lite ärenden, och på middag till Robbans jobb Axéla, för att sedan övernatta hos Annica (Strumpan). På fredagen hoppas vi på icke regn, så vi kan gå på Skansen och ta kvällsbåten hem. Hinner   f ö r h o p p n i n g s v i s  in på nå butiker å!  =)

Li ser framemot att åka färja. Hon hade däckat 19.15 idag, och det är ju bra tid, med tanke på att hon ska upp lite över sju imorron bitti. Ska bli riktigt gott med Eckerö Linjens frukost buffé, dreggellll. Vittu!!!! Jag har glömt att köpa prostafen!!! Sjösjukepiller. Måste ringa Ulle...puh, nu har jag varit och hämtat dom, tur att hon hade hemma, räddaren i nöden!

Ikväll kom man inte hem från jobbet innan nio. Diff i kassan, räkna om...ute på perongen stod 3 häckar med leksakslådor, och 4 häckar med sommarskor, och de ska in i trånga Dillen, urk! Skönt med övertid  =)  Trivs man i huset Zeipels så stannar man kvar efter stängning och t.ex hjälper Jenny på Robert´s. Kul med vänner i huset.

Ska väl ta o packa ner en par trosor tills imorron, ifall någon pissar ner sig  =)

Svampplockning och torkade äppel

Snackade med Marie idag, hon hade varit och plockat svamp med sin pappa! Och här om dagen hade hon och hennes kille suttit framför Tv´n och skalat äppel, som de sedan skulle torka. Det förvånade henne att han kunde sånt (det var hans förslag), lika mycket som det förvånade mig, att hon varit och plockat svamp, OCH skalat äppel framför Tv´n, OCH torkat dem i sin nya varmluftsugn, MED SIN KILLE.

Jag tror faktiskt att min kille Chrille, skulle föredra att sitta framför Tv´n och ÄTA de färdigt torkade äppelskivorna. Fast om jag skulle fråga riktigt snällt, så skulle han nog hjälpa mig skala ett äppel eller två (i långsam takt, på flit).

Om jag minns rätt så skulle man göra såhär: (enligt Marie)

-Skala och skiva äpplen i tunna skivor
-För att förhindra att skivorna ska bli bruna när de torkar så låt skivorna ligga i vatten med salt i (mängden, ingen aning, tiden, ingen aning, sök på internet!)
-Lägg upp på galler (inte plåt) och torka i ugn på ca 50 grader i en par timmar
SLURP!

Tydligen så kan man torka mango och kiwi oxå (lär bli skitgott), för det hade Marie smakat på hos sina "svärisar", det är just från den familjen som dessa förslag kommer ifrån, för sånt här har inte Marie och jag lärt oss under vår uppväxt!

Det var från kräftskivan

hos Susanna o Sebbe för en månad sen. En skitrolig lek, där alla får en lapp där det kan stå t.ex

"hand mot bröst" eller knä mot panna"

sen så ska alla i samma lag pussla ihop sig enligt lapparna som alla har fått och stå så, så länge som möjligt.  Vi kom på en ännu roligare version senare på kvällen:

"haka mot rumpa, utan textilier"  "rumpa mot bröst utan textilier" etc.

inget man kör på firmafesten kanske, men bland polare går d bra!  =)

Gropen

"Högen"


En tös som inte vill gå till parken...

Första gången parken inte är på första plats. Det började redan när vi skulle göra matsäcken till parken, "mamma jag vill inte till parken" gnydde lilla Li. "Jag vill va med dig, jag vill kramas". Och så kramades vi. Packa matsäcken, äta lunch, kissa, klä på sig, kramades lite till, på cykeln, iväg till mommos jobbet och säga hej, och slutmålet parken. Det funkade bra de första 5 minuterna, tills hon och Fanny började rycka i samma spade, då var det kramdax igen. Jag skulle inte fastnat med munnen där, då skulle jag inte funnits där, och kramsjukan skulle inte varit lika stark. Men där satt vi på bänken och kramades, kanske 5 minuter, tills jag viskade:

"du har ju en blå banan i väskan (ett sånt där bananfordral ni vet), sen när du visar den för tanterna så kommer de nog att undra varför du har en blå banan, och du skrattar och visar att man kan öppna den, och de kommer bli såååå förvånade".

Li fnissade och gav mig en hejdå kram och gick tillbaka till sandlådan.

Såna där som studsar

Jag är nästans helt liggande idag, har hosta, nysningar, snoren täpper till näsan så jag inte kan andas, och körtlarna ömmar bakom öronen, och som lite krydda på d så har ja ju mens oxå.

Känner ni i igen er när man har torr hosta, man hostar och hostar och inget kommer d. Jag slår mig själv i ryggen på samma gång som jag drar en rejäl hostning, DÅ! lossnar det, slemmet asså. Det värsta är att man inte vet vart det tar vägen, det kan ligga på insidan av kinden, hänga på tröjan, ovanligt är heller inte att gollan studsat nånstans, för det är just så konsistensen är, studsig.

Dax att krypa ner nånstans igen nu. Och om ni inte skriver kommentarer så kan det hända att jag blir ännu sjukare...

Helgens roligaste

Chrille var ut o verkligen SÖP fredag och lördag. Vilket resulterar i att han ligger hela söndagen.
Men när det börjar prassla i sängkläderna i sovrummet springer Li dit:

-Pappa pappa stig upp nuu!

-Öööööh, mmmmmh, svarar Chrille trött.

-Pappa va e de me dig hördö, va edde mee deeejj, skrattar hon och sliter han i armen.

Chrille kunde avvara lite energi till att skratta han med.

Jag har fått återfall

på min förskylning. Fick känningar igår när vi var på Mariebad och simma med Susanna och pojkarna. Mitt i allt vart huvet 10 kg tyngre och körtlarna bakom öronen svällde upp till stora ärtor. Det var bara att avboka partyt jag sett så fram emot "klädbytarparty", hos Anna K. Dit skulle man ta med sig kläder man ville byta eller sälja. Åt skogen for d, urk. Istället låg man i soffan hela kvällen och försökte hyra film via nätet, men som vart avbrutet gång på gång, man bet ihop bara när d vägra funka.

Chrille blev ju så "Ta-sugen" när han vakna i krappisen, så han tog en öl till lunchen på Sittkoffs. Och for sen på ölrunda til bl.a Roberts Coffee med Li, medan jag for hem och vilade. Sen kom de hem och röjde i hängmattan, då va d lätt o sova  =)  men d gjorde inget, för att höra det där hjärtliga skratten från Li, fick en bara att bli pigg och vilja gå upp och beskåda de där två leka, man skulle uppskatta ålderskillnaden mellan dem till 5, och inte 45! Senare på kvällen han åkte på kräftskiva till Ove Lehto.
 
Tydligen har han varit på efterfest till Jocke inatt, för de ringde klockan fem inatt och ville att jag skulle lyssna....allt jag hörde va nå dragspelsmusik. När Chrille kom tillbaka i luren sa han "vi hyrde en kille som vi hitta på gatan med dragspel, så nu sitter han här och spelar med oss". Jag trodde jag skulle dö av skratt. Lätt att somna om....neeeh.

Hellre vakna förskyld än bakis. Jag är glad över mitt beslut att stanna hemma försöka vila upp mig. Tränade inte en gång på hela förra veckan, och kurerar jag mig inte snart så lär det inte bli den här veckan heller. Vila vila vila...Dax för finrexin.

"Personalfest"

Jaha, äntligen! Personalfest. Ja, inte Dillen inte, utan Robert´s Coffee, mina favoritflickor har styrt ihop en fest tillsammans, tvärt vart man ju avis och bjöd in sig själv, jag var välkommen -puh! Anders (Chefen) var glad och sponsrade med ingredienser i fast och flytande föda. Festen infann sig hos Linda, som jobbar/jobbade på Zko (hennes sista dag  var idag).

Det vart kräftor, Jenny hade lagat supergod pastasallad, och Malin (kusin min) hade med sig dundergod paj (som hennes mamma, dvs min faster hade lagat). En trasig karaokemaskin från Dillen hade Marielle pusslat ihop så den funka, kan det bli bättre? Li var ju med oxå, lilla partyflickan. Hon sög och sörplade på kräftorna värre än någon annan, doppade dem i en spadskål och slörpade högt och ljudligt "jag äälskar kräftor", sa hon. Klockan närmade sig nio och jag lade henne och sova i Lindas säng, zzznark på några röda...skönt.

D vart en massa barnsnack, 17-åriga Maja sa att hon aldrig skulle skaffa barn, för alla som har barn bara snackar "skit" om sina barn, hahaha, synd att man klämmer ur sig en massa klagomål, när det är de goda som räknas, så vi vägde upp det med lite goda kommentarer om våra älsklingar oxå. Sen gick det över i hundsnack av någon anledning (kanske berodde på att Linda hade 4 hundar i huset???) Även där kom det klagomål på taxen Bianco och stövar/labbe korsningen Seidi...de är inte alltid i sina bästa skor kan man säga. Ja vi garvade iallafall åt alla gestikuleringar och humorn vi drog till med. Har man några öl innanför västen så kan man göra alla konversationer roliga tydligen.

Vi var 7 flickor totalt, och karaokemaskinen sattes igång vid 22.30 tiden....om vi sjöng? Jooo...Jenny och Marielle sjöng duett iallafall, om man hade tur och fick tag i micken så fick man sig en refräng. Jag tryckte ogenerat min kind mot min gamle goe vän Jenny och skrek falskt ut i Günters "u-lalla-teeny weeny string bikini". Nej skämt o sido, de var duktiga och alla som ville fick sjunga, men det var många som hellre bänkade sig på första parkett och gungade med i de fina sångerna (som bara spelades halva) innan Jenny tröttnade och sa: NEJ NU BYTER JAG LÅT....OCH DEN SKU JAG VILJA SJUNGA...och hoppades på att nån skulle fatta piken och ge ifrån sig mikrofonen, vilket ingen gjorde, så nu var det hennes tur att stå kind mot kind med nån och skråla till Nordman.

Tiden gick alldeles för fort och mitt i allt så hade Marielle stressat fram en taxi...bara att flytta Li från sängen till taxin...där hon nöjt låg in till stan, efter att fått i sig en halv banan i vågrät ställning. Själv så trottade jag ner en kall KOFF i ryggsäcken, så man skulle ha nån att avsluta kvällen med innan läggdax. Nu sitter jag här med Koffen och skriver.  Tack Koffen för att du finns. Chrille e förresten på pappakonjak till Patte Sundblom.

Kvällens fest var inte pjåkig, stor eloge till flickorna som tog tag i saken och tog festen i egna händer! Tack flickor!

 Ikväll vart d varken nakenpyramid eller nakenrace, tackar mig själv för d. Riktigt nöjd över att jag kunde hålla mig i skinnet FÖR EN GÅNGS SKULL!!! Nu ska jag sova, najdi!


RSS 2.0